cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
  • Hotel Sentido Rosa Beach Resort, Monastir
1 / 16
Udogodnienia hotelu Sentido Rosa Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Sentido Rosa Beach Resort
star 4

Tunezja: Monastir
Ocena hotelu Sentido Rosa Beach Resort:
4.2 / 5
Średnia z 13 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sentido Rosa Beach Resort:
  • Lokalizacja
    3.7
  • Hotel
    4.1
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.6
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.1
Ocena hotelu:
4.2 / 5
Średnia z 13 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 marca 2019

Hotel Sentido Rosa Beach Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel położony przy szerokiej plaży i stosunkowo niedaleko centrum Monastiru. Świetny standard obiektu czterogwiazdkowego. Polecamy szczególnie osobom młodym.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel znajduje się w spokojnej turystycznej części Monastiru - Skanes, w odległości ok. 6 km od centrum Monastiru z urokliwą mediną, sklepami, barami i restauracjami (możliwy dojazd lokalną taksówką ok. 4 EUR lub autobusem miejskim). Hotel oddalony jest o ok. 55 km od lotniska w Enfidhi i ok. 1 km od lotniska w Monastirze.



Plaża:

Bezpośrednio przy hotelu znajduje się piaszczysta plaża, z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole - bezpłatne ręczniki plażowe dostępne po uiszczeniu zwrotnej kaucji w wysokości ok. 10 TND/os.



Do dyspozycji gości:

Obiekt należy do sieci Sentido Hotels i w 2009 r. został gruntownie przebudowany.

Całodobowa recepcja, windy, sala telewizyjna, restauracja główna dla niepalących, 2 restauracje à la carte (włoska i tunezyjska), bary, kawiarnia mauretańska (za opłatą), bar z przekąskami (czynny w wysokim sezonie), basen z wodą morską (czynny w okresie zimowym), taras słoneczny, sklep z pamiątkami. Leżaki, parasole słoneczne przy basenie w cenie. Ręczniki kąpielowe - za kaucją.

Hotel jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych.



Pokoje:

Obiekt dysponuje 398 eleganckimi i nowocześnie urządzonymi pokojami standardowymi. Na wyposażenie pokoi składa się: indywidualnie sterowana klimatyzacja (czynna lipiec-sierpień), łazienka (wanna, wc, suszarka), telefon, TV-sat, minibar (płatny dodatkowo), sejf (ok. 15 EUR/tydzień+kaucja za klucz), balkon lub taras (stolik i krzesełka). Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą
Na zamówienie bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat.



Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (06:00-10:00), późne śniadania kontynentalne (10:00-11:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (18:30-22:00) w formie bogatego bufetu w restauracji głównej. 3 razy w tygodniu bufet tematyczny. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe: wino, piwo, gin, wódka, whisky, likiery, koktajle w barze La Rosa (10:00-24:00), w barze Le Palmier (10:00-24:00). Napoje bezalkoholowe w barze La Cabane 24 godz. 1 x na pobyt kolacja w jednej z 2 restauracji à la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).


Program sportowy i animacyjny:

Rozległy basen (leżaki i parasole bezpłatne), kryty basen, mini-klub dla dzieci (4-12 lat), aerobic, gimnastyka w wodzie, sporty wodne na plaży, strzelanie z łuku, darts, kręgle, tenis stołowy, mini-futbol, mini-golf, water polo, siatkówka, 2 korty tenisowe (oświetlenie dodatkowo płatne), klub fitness oraz wieczorne programy animacyjne (kabarety, pokazy, wieczorki tunezyjskie). Za dodatkową opłatą: bilard, salon gier video i centrum odnowy (masaże, hammam, sauna).


Internet:

W lobby internet Wi-Fi - bezpłatny.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Poznaniai Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.

Inne
TUNEZJA informacje ogólne




Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).

Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej3 miesięcy od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.

Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:

Port el Kantaoui
Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.
Monastir
Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.
Hammamet
Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.
Mahdia
Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.

Wycieczki lokalne
SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok.70 EURO/os dorosła, dziecko (2-12lat)-50%


 
Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                               W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.


TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 34 EURO/41 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  


Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.

EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%


Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.

REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.22 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMAHDII dzieci (2-12 lat) -50%


Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok.70 EURO/os dorosła, dziecko (2-12lat)-50%


 
Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                               W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.


TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 34 EURO/41 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  


Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.

EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%


Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.

REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.22 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMAHDII dzieci (2-12 lat) -50%


Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

TUNEZJA informacje ogólne




Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).

Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej3 miesięcy od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.

Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:

Port el Kantaoui
Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.
Monastir
Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.
Hammamet
Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.
Mahdia
Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel położony przy szerokiej plaży i stosunkowo niedaleko centrum Monastiru. Świetny standard obiektu czterogwiazdkowego. Polecamy szczególnie osobom młodym.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel położony przy szerokiej plaży i stosunkowo niedaleko centrum Monastiru. Świetny standard obiektu czterogwiazdkowego. Polecamy szczególnie osobom młodym.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Monastir

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1999 r. Odnowiony w 2008 r. Na terenie hotelu znajdują się 4 restauracje, 5 barów, sala konferencyjna, pralnia (płatna), 2 baseny odkryte (z wodą morską), basen kryty.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 150 m długości. Parasole, leżaki, materace - bezpłatne, ręczniki plażowe - depozyt. Bar na plaży działa od 15.06 (płatny).

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną (bezpłatna, działa od 15.06), sejf (płatny ok. 5 TND/doba), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienkę (prysznic i wanna, suszarka, WC), balkon. Typy pokoi: w trzypiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe , pokoje rodzinne (jedno pomieszczenie) , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

restauracja główna "Principal Olivier", 3 restauracje a la carte, 5 barów (shisha bar - płatny) Ultra All Inclusive Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie (10:00-12:00), przekąski (15:30-17:00), późny posiłek (22:00-02:00, 02:00-06:00) serwowane w wyznaczonych barach , wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych Restauracje a la carte - jedna wizyta w wybranej restauracji w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.włoska, tunezyjska, międzynarodowa

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, minidisco, plac zabaw łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), krzesełka dla dzieci w restauracji

w cenie

siłownia, aqua aerobik, aerobik, animacje, piłka wodna, łucznictwo, rzutki, minigolf, tenis stołowy, siatkówka plażowa, boccia

płatne

centrum SPA, masaż, sauna, łaźnia turecka, salon piękności, golf (0,5 km od hotelu), jazda konna (0,5 km od hotelu) , sporty wodne na plaży (oferta firmy zewnętrznej)

Aktualizacja opisu

28.06.2018 15:30

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Golf Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel położony przy szerokiej plaży i stosunkowo niedaleko centrum Monastiru. Świetny standard obiektu czterogwiazdkowego. Polecamy szczególnie osobom młodym.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel położony przy szerokiej plaży i stosunkowo niedaleko centrum Monastiru. Świetny standard obiektu czterogwiazdkowego. Polecamy szczególnie osobom młodym.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Monastir

Opis oferty:

Estetyczne pomieszczenia recepcyjne, restauracje i pokoje utrzymane są w nowoczesnym stylu z tradycyjnymi lokalnymi detalami, łącząc wysoki standard z elegancją. Przestronne i komfortowe pokoje z dwiema sypialniami są idealne dla rodzin z dziećmi. Bliskość plaży, ładny basen i wiele urządzeń rekreacyjnych gwarantują powrót do domu w znakomitej formie. Goście doceniają profesjonalną obsługę oraz bogatą i urozmaiconą kuchnię z wieczorami tematycznymi.

POłOżENIE:

ok. 5 km od centrum MONASTIRU (taksówka: ok. 5 TND), w dzielnicy hotelowej Skanes; ok. 15 km od Sousse (taksówka: ok. 15 TND); ok. 3 km od portu lotniczego w Monastirze, ok. 56 km od portu lotniczego w Enfidha; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu; w pobliżu hotelu pola golfowe Flamingo (4 km) i Palm Links (6 km).

PLAżA:

Skanes Beach, hotelowa, długa i szeroka, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki plażowe za kaucją.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, elegancki i nowoczesny, zbudowany w 2001 r., gruntownie przebudowany w 2009 r., 395 pokoi, 1 budynek z 2 skrzydłami, 4 piętra, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna L'Olivier - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show-cooking, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 2 restauracje á la carte: włoska, tunezyjska, barbecue La Cabane na plaży (czynna w sezonie letnim); bar w lobby La Rosa, americanbar, bar przy basenie Le Palmier, kawiarnia mauretańska Doukana, kantor, sklepiki: prasa, pocztówki, pamiątki, odzież; sala konferencyjna dla maks. 500 osób, taras z widokiem na basen, ogród, internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: pralnia, fryzjer, salon piękności, opiekunka do dziecka (na zamówienie); udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 27 m², elegancki i nowoczesny, klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon; minibar (płatny według konsumpcji), sejf (ok. 15 TND/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka, suszarka na pranie); widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

3-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 50 m², pokój z łóżkiem małżeńskim i pokój z 2 oddzielnymi łóżkami; wyposażenie jak w pokoju standardowym; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka, suszarka na pranie); pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA: 

basen, słona woda, ok. 1000 m², gł. 1,4-1,8 m, basen dla dzieci, słona woda, ok. 100 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki dostępne za kaucją; kryty basen, słodka woda, ok. 50 m², gł. 1,2-2 m, podgrzewany w sezonie zimowym; minipiłka nożna, strzelanie z łuku, rzutki, tenis stołowy; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), piano-bar, amfiteatr, siłownia, sportowe programy animacyjne: aerobik, gimnastyka w wodzie; wieczorne programy animacyjne: kabarety, pokazy, wieczorki folklorystyczne; za opłatą: masaże, manicure, pedicure, bilard, pokój gier.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (6.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; woda mineralna, napoje gazowane, lokalne piwo i wino, lody do obiadu i kolacji; późne śniadanie kontynentalne (10.00-12.00); przekąski w wyznaczonych barach (10.00-24.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe: wino, piwo, gin, wódka, whisky, likiery, koktajle w barze La Rosa (10.00-24.00), w barze Le Palmier (10.00-24.00), całodobowo w barze La Cabane; raz na pobyt kolacja w jednej z 3 restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00216/73520088, www.sentidohotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel położony przy szerokiej plaży i stosunkowo niedaleko centrum Monastiru. Świetny standard obiektu czterogwiazdkowego. Polecamy szczególnie osobom młodym.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel położony przy szerokiej plaży i stosunkowo niedaleko centrum Monastiru. Świetny standard obiektu czterogwiazdkowego. Polecamy szczególnie osobom młodym.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Tunezja/Wybrzeże Wschodnie

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - ok. 6 km od centrum Monastiru - ok. 1 km od lotniska w Monastirze - ok. 50 km od lotniska w Enfidii

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole bezpłatne

Pokoje

- klimatyzacja (15.06-15.09) - TV-Sat, telefon - mini bar (płatny), sejf (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic) - balkon - widok na morze (płatny)

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen ze słoną wodą, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe (kaucja) - aerobik, gimnastyka wodna - tenis stołowy, rzutki, mini golf - boisko wielofunkcyjne - animacje Płatne - jazda konna - masaże - sporty wodne na plaży

Dla Dzieci

- mini klub (4-12 lat) - brodzik za słoną wodą - opiekuna (płatna i na zapytanie) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie)

Wyżywienie

All inclusive 24h: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są przez 24h. Raz na pobyt możliwość skorzystania z każdej restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i Bary

- restauracja główna

- 3 restauracje a la carte

włoska, tunezyjska i z kuchnią międzynarodową - lobby bar

Dodatkowe Informacje

- rok otwarcia hotelu 2009 - hotel dysponuje 395 pokojami - internet Wi Fi w recepcji (bezpłatny) - sala konferencyjna (do 250 osób) - pralnia, sklepy z pamiątkami - wypożyczalnia samochodów - www.rosa-hotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel położony przy szerokiej plaży i stosunkowo niedaleko centrum Monastiru. Świetny standard obiektu czterogwiazdkowego. Polecamy szczególnie osobom młodym.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel położony przy szerokiej plaży i stosunkowo niedaleko centrum Monastiru. Świetny standard obiektu czterogwiazdkowego. Polecamy szczególnie osobom młodym.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja, Tunezja

Opis hotelu

Hotel wzniesiony został w roku 1999. Goście mogą rozgościć się w jednym z 262 przytulnych pokoi. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Większość pięter osiągalna jest za pomocą windy. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wielojęzyczny personel, babysitting, opieka nad dziećmi, wypożyczalnia samochodów, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Większość kwater zwrócona jest bokiem do morza. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Dostępne są również pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras oraz taras do opalania wraz z leżakami i parasolami przeciwsłonecznymi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka, minigolf, strzelanie z łuku i paralotniarstwo, czy też za dodatkową opłatą golf urozmaicą Państwa pobyt w hotelu. W ofercie organizatorów zewnętrznych znajduje się jazda konna. Na miejscu oczekuje Państwa zróżnicowana oferta sportowa, w tym sporty wodne jak windsurfing, jet ski, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym, kanadyjki, żeglowanie, rejsy katamaranem, spływy kajakowe, nurkowanie i aqua fitness oraz za dodatkową opłatą narty wodne. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta, jogę, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard. W obiekcie dostępne są zabiegi Wellness, w tym spa, sauna, łaźnia parowa, salon piękności, zabiegi masażu i solarium. Za dodatkową opłatą polecamy Państwu łaźnię turecką. Program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2018


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel położony przy szerokiej plaży i stosunkowo niedaleko centrum Monastiru. Świetny standard obiektu czterogwiazdkowego. Polecamy szczególnie osobom młodym.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel położony przy szerokiej plaży i stosunkowo niedaleko centrum Monastiru. Świetny standard obiektu czterogwiazdkowego. Polecamy szczególnie osobom młodym.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

OPIS

Elegancki hotel, położony przy prywatnej plaży, ceniony jest za doskonałej jakości serwis i obsługę. Duży ogród, oddzielający centralną część hotelu od plaży, jest idealny miejscem na wygrzewanie się w słońcu lub wypoczynek w cieniu palm. Polecany osobą szukającym wypoczynku i profesjonalnie organizowanych, lekkich animacji.

POŁOŻENIE

W spokojnej okolicy, niedaleko hotelu Royal Thalassa 5*, ok. 7 km od zabytkowego centrum Monastiru. W pobliżu dwa pola golfowe, lotnisko w Monastirze. Lotnisko Enfidha ok. 66 km od hotelu.

PLAŻA

Bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysta, długa, z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole bezpłatne, kaucja za ręcznik.

HOTEL

Internet - bezpłatne Wi-Fi w przestronnym lobby. 395 pokoi w czteropiętrowym budynku głównym i w dwóch skrzydłach bocznych. Na terenie hotelu punkt wymiany walut, windy, sala telewizyjna, sklep z pamiątkami, sala konferencyjna, pralnia, wypożyczalnia samochodów, salon piękności, fryzjer (część usług dodatkowo płatna). Hotel akceptuje karty kredytowe. Oficjalna kategoria tunezyjska ****.

POKOJE

Indywidualnie sterowana klimatyzacja (godziny działania określa dyrekcja hotelu), łazienka (wanna, WC, suszarka do włosów), telefon, TV Sat, minibar (dodatkowo płatny), sejf (dodatkowo płatny), zestaw do robienia kawy/herbaty, balkon lub taras.

Standardowe

dla 2 osób z możliwością 2 dostawek dla dzieci lub 1 dla osoby dorosłej, widok na ogród. Pokoje z widokiem na morze dodatkowo płatne.

REKREACJA, SPORT, ATRAKCJE

Zewnętrzny basen z wodą morską, taras słoneczny, ogród -leżaki i parasole bezpłatne. Bezpłatnie - basen kryty, zajęcia sportowe, lekkie animacje, aerobik, gimnastyka w wodzie, strzelanie z łuku, rzutki, tenis stołowy, mini futbol, piłka wodna, siatkówka, 2 korty tenisowe, klub fitness, wieczorem w amfiteatrze kabarety, przedstawienia, wieczorki tunezyjskie, muzyka na żywo. Płatnie - lekcje gry w tenisa, bilard, sporty wodne na plaży (kursy żeglarstwa i kajakarstwa z instruktorami, paralotnia), nowoczesne centrum odnowy biologicznej - masaże, zabiegi lecznicze i upiększające, sauna, jacuzzi.

Dla dzieci

brodzik ze słoną wodą, mini klub (4-12 lat), opiekunka do dziecka (dodatkowo płatna, na zapytanie), w pokoju łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie), w restauracji foteliki dla dzieci.

WYŻYWIENIE

All inclusive 24h - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, późne śniadania do godziny 12.00. W wyznaczonych barach i restauracjach przekąski w ciągu dnia i w nocy, wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe; popołudniu lody, kawa i herbata w restauracji głównej. Raz na tydzień kolacja w każdej z trzech restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna L'Olivier (pięć razy w tygodniu wieczorki tematyczne); 3 restauracje a la carte (kuchnia włoska, tunezyjska i międzynarodowa); bar w lobby, czynny w godz. 10.00-24.00; bar przy basenie czynny w godz. 10.00-24.00; przekąski oraz bezalkoholowe napoje w barze na La Cabane; kawiarnia mauretańska Doukana (fajka wodna dodatkowo płatna).

INFORMACJE DODATKOWE

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania w hotelu. Terminy i godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-październik 2017.

Warto wyróżnić

* wysoki poziom usług * ogród palmowy * basen z wodą morską * przy plaży * animacje * spokojna okolica

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel położony przy szerokiej plaży i stosunkowo niedaleko centrum Monastiru. Świetny standard obiektu czterogwiazdkowego. Polecamy szczególnie osobom młodym.


Mapa Hotelu Sentido Rosa Beach Resort

Opinie o Hotelu Sentido Rosa Beach Resort

Niedawno wróciliśmy z dwutygodniowych wakacji z tego hotelu i jesteśmy bardzo zadowoleni i już planujemy wyjazd na przyszły rok. Miejsce jest dobre dla ludzi poszukujących spokoju, goście to środowisko międzynarodowe, Niemcy, Rosjanie, Włosi i Polacy. Obsługa miła, jedzenie bardzo smaczne i w odpowiedniej ilości, pokoje bardzo ładne, a co najważniejsze świetna plaża i basen. Idealne wakacje, hotel godny polecenia!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Moja opinia jest długa i szczegółowa, poświęciłam na nią trochę czasu, ale zależało mi aby rzetelnie opisać ten hotel - zwłaszcza będzie to cenna uwaga dla tych co bywali w większych kompleksach o standardach 4 - 5* np. w Egipcie czy Turcji. Słabe pokoje, brak zabawy i muzyki w ciągu dnia, słabe alkohole, okropna plaża, ręczniki za depozytem. Ogólnie dla mnie osobiście hotel nie powinien mieć 4* a max 3 - 3.5*. Jedzenie najlepsze do tej pory (względem jedzenia w Egipcie czy Turcji). Restauracja a'la carte miała dobrą tylko przystawkę, reszta nie warta uwagi - dziwne to że przy zapisaniu się decydujemy co jemy a wybór bardzo skromny bo aż 3 potrawy. Jeśli chodzi o alkohole to są tragiczne, słabe rozcieńczane, możesz wlać tego w siebie ile chcesz i nic ci nie jest. Wina dobre, piwo i reszta nie. Ps. zamówiłam 2 razy mohito - raz miało barwę ostrej zieleni a raz było pomarańczowo czerwone:/ Drinków mały wybór a te co mają to i tak nie potrafią zrobić, do wyboru wino białe różowe i czerwone (wszystkie wytrawne chociaż w ich mniemaniu nie ma rozróżnienia na wytrawne, słodkie itp., po prostu są kolory). Na uwagę zasługują OWOCE - po prostu przepyszne, soczyste, bajeczne oraz rewelacyjne ciasta. Rozrywka: zero pomysłu na zabawę, hotel strasznie nudny. Po pierwsze jakakolwiek muzyka czy przy basenie czy plaży leciała dopiero od 10 aż do ok 12. Na początek dziwne odgłosy krowy kury i czegoś tam, potem smętna muzyka do jogi i pamiętna "Sexi Bomba" która w dzień w dzień leciała;/ zgroza... codziennie ta sama muzyka i tak jak wspomniałam do 12 max, a potem....cisza...zero muzyki - więc jak ktoś ma ochotę coś posłuchać to najlepiej niech swój odtwarzacz weźmie. Co do animacji też tragiczne, nie mają pomysłu na to. Np. maja pokaz Michaela Jacksona - przebierają się tańczą i udaje że śpiewa - słaba choreografia i oprawa, miksują muzę że mało kto wie co grają. To co istotne i odzwierciedla atrakcyjność animacji - nikt nie klaszcze czy gwiżdże wiec mają to nagrane i za każdym razem sobie to puszczają by niby były owacje:/ Po animacjach jest jakaś 1- 2 h przerwy potem jakaś ala dyskoteka raz na jakiś czas, ale w przerwach nic się nie dzieje, znowu brak muzyki więc mało kto wytrzymał tylko poszedł spać. Plaża- to co zastaliśmy to tragedia, plaża okropna!!!!!!!!! jeśli ktoś ma wyobrażenie o Tunezji - biały piasek i lazur, to niech o tym zapomni!!!. Po pierwsze miejsce wydzielone do "pływania" ma wodę do kolan! za bojami jest ciut głębiej ale tam jest pełno zarośli co plątają się pod nogami. Głębokość to nic w porównaniu z ilością meduz i glonów i śmieci, do wody nie dało się normalnie wejść, musieliśmy się przedrzeć przez całe mnóstwo glonów błota mułu by wyjść na trochę do normalnej wody. Codziennie po plaży jeździła koparka i próbowała to zbierać + pan co miał konia i wóz na który grabiami to ładował ale zero efektu to dawało bo co noc nanosiło nowe:/ Ciągle było czuć nieprzyjemny zapach zgnilizną....okropne to jak to tam wyglądało, szkoda że biura podróży o tym nie mówią:( Ręczniki - są dostępne ale za kaucją jedyne 20$, wymieniane raz na tydzień, a przed cały ten czas masz sobie go pilnować. I tu jest haczyk. Ci co mieli swoje prywatne ręczniki problemu nie mieli i tłumaczę o co chodzi. Otóż jeśli ktoś poszedł sobie wcześniej zająć leżak i położył ręcznik, a potem sobie poszedł, to się nieźle zdziwił jak wrócił a na jego miejscu był ktoś inny i brak ręczników. Otóż hotel prowadzi politykę zbierania ręczników - jeśli sobie siedzisz przy nim nie ma problemu a jak nie to zbierają wszystkie po kolei (w regulaminie mają że tyczy się to ręczników położonych przed godz 7 rano, ale często na balkonie widziałam że i tak to robią po tej godzinie). Haczyk polega na tym, że ten kto miał swój ręcznik prywatny i został zgarnięty był zanoszony do baru na plaży i można było sobie go odebrać, ale ci co mieli hotelowe ręczniki, to były odnoszone tam gdzie się wypożyczało i jaki rezultat? a no nie możesz udowodnić ze to twój więc tracisz kaucje i jak chcesz ręcznik to sobie go wypożycz:) Pokoje: Na początku jak przyjechaliśmy do hotelu daliśmy 20$ do paszportów z myśla o tym że może to wpłynie na pokój, niestety to gdzie zostaliśmy zabookowani przeraziło. Kilka faktów dla zobrazowania. Hotel wszystkie korytarze ma wyłożone wykładzinami, hotel w kształcie litery U gdzie ma półpiwniczne piętro takie -0,5 (położone poniżej gruntu ) oraz piętra 0, 1, 2, 3. Pokoje nie mają sufitowego żyrandola tylko lampki boczne. Niestety na tym piwnicznym piętrze otrzymaliśmy pokój:/ strasznie tam zachodziło stęchlizną wilgocią, było ciemno i przytłaczająco. Weszliśmy do pokoju również był ciemny, a to dla czego...hmm... odsłoniliśmy zasłony i ...ujrzeliśmy mur za oknem:/ Wkurzyliśmy się i poszliśmy dopytać ile trzeba dopłacić za lepszy pokój, wyszło że 90$. Tak zrobiliśmy i dostaliśmy widny i przestronny pokój na 1 piętrze z widokiem na basem i morze. Straciliśmy tylko na tym 110 $ (bo było dane 20 w paszporcie na darmo). Pokój miał tak czy siak wady, nie świecące się nie które żarówki, nie zamykające się drzwi do łazienki, wanna cała w kamieniu i brudzie, lejąca się woda po podłodze z odpływu jak ktoś brał kąpiel, popękane płytki, brak pilota w pokoju czy mini lodówki.... Owszem bywałam w hotelach i wiem że wykończenia są hoteli różne i szczerze nidgy do tego nie przykuwałam większej uwagi bo zazwyczaj mało się w pokoju siedzi, niestety ten hotel rozczarował a w pokoju bywało się często bo po prostu w hotelu nie było co robić. Jeśli ktoś bywał w hotelach lepszych np. jak Serenity Makadi Heights, Sunrise Select Garden czy w Turcji nawet taki nie za rewelacyjny Jasmine Beach Resort, to ten hotel rozczaruje i lepiej go nie wybierać. Wzięliśmy go bo miał naprawdę dobre opinie, ale w naszej już taki nie jest. Hotel na początek, pierwszy raz może ok, ale jak było się w lepszych i większych kompleksach, to będzie się marzyć o tym by już wrócić do domu.

POLECAM:
  • figure
Podsumowanie: odradzam
2.1

Fajne położenie, spokojna okolica ale dość blisko żeby przejechać się do miasteczka. Wyżywienie znakomite. Pokoje nie powalają, ale tam się tylko śpi. Wspaniałe animacje, szczególnie dla dzieci. Oczywiście zdarzali się narzekacze, ale jak dla mnie było suuuper, i to jeszcze niedrogo!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1

Spędziliśmy tam bardzo miłe wakacje. hotel dla każdego - polecam :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
3.9

POLECAM ZE WZGLĘDU NA ŚWIETNĄ ATMOSFERĘ, DOBRE JEDZENIE, MOCNE DRINKI I CIEKAWE ANIMACJE ORAZ PLAŻĘ!!!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.7

Bardzo przyzwoity jak na swoją klasyfikację. Pokoje duże, nowoczesne, sprawne. Jedzenie smaczne, urozmaicone, są dania wegetariańskie. Alkohole i inne napoje smaczne, nierozwadniane. Plaża trochę mała, ale urocza, z dużą liczbą leżaków i parasoli.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3

Zdecydowanie polecam ten hotel. Byłam tam z chłopakiem we wrześniu 2011r. Z pobytu byliśmy bardzo zadowoleni: bardzo dobra kuchnia, eleganckie pokoje (codziennie sprzątane). Do miasta dojeżdżaliśmy metrem (szybko, czysto,tanio)- rozkład jazdy pociągów dostępny w recepcji. Minusem hotelu była słona woda w basenie. Polecam dwudniową wycieczkę na Saharę oraz wycieczkę do Tunisu. Osobiście nie polecam rejsu statkiem pirackim- niby ma być romantycznie, a prawda jest taka, że większość pasażerów źle znosiła rejs i każdy dookoła wymiotował. Uważajcie na arabskich naciągaczy i nie wierzcie, że tam cokolwiek jest za darmo ( wszyscy tak mówią, a potem wyciągają ręce żądając dużych kwot).

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Fantastyczna obsługa, spokojne położenie, piękne wnętrza, i dobra kuchnia!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Świetny hotel, pięknie urządzony, czysty. Wspaniała obsługa. Nie ma porównania z większością hoteli w Tunezji.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Byłam w tym hotelu w 2010 roku. Spędziłam cudowne wakacje!!! Hotel jest bardzo czysty, pokoje sprzątane codziennie, jedzenie różnorodne i smaczne, bardzo miła i sprawna obsługa. Pomimo, iż na plaży cześto pojawiały sie wodorosty wyrzucane przez wodę, była regularnie sprzątane. Jedynym minusem tego hotelu jest lokalizacja-położony z dala od miasta. Aby wyjść gdzieś trzeba jechac autobusem albo kolejką.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Sentido Rosa Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
standard [sea view] dbl
1 os. pokoj standard
1 os. pokoj standard, widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
2 os. pokoj standard
2 os. pokoj standard, widok na morze
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pok. rodzinny/2 pok. polaczone drzwiami lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pok. dwuosobowy na wyzszych pietrach lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj - oferta specjalna lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
2 Pokoje
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pok. rodzinny/2 pok. polaczone drzwiami lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pok. dwuosobowy na wyzszych pietrach lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj - oferta specjalna lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pok. rodzinny/2 pok. polaczone drzwiami lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pok. rodzinny/2 pok. polaczone drzwiami lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-os. z widokiem na morze
STANDARD ROOM
STANDARD Z WIDOKIEM NA MORZE
FAMILY ROOM
Pokój 1-osobowy

Sentido Rosa Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


Sentido Rosa Beach Resort - miasta wylotu:


Sentido Rosa Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sentido Rosa Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00