cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
  • Hotel Grand Ariti, Korfu
1 / 30
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
16.10 - 21.10
już od 636 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.10 - 25.10
już od 636 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Grand Ariti
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Grand Ariti
star 4

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Grand Ariti:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Grand Ariti:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Grand Ariti to świetnie położony hotel, blisko stolicy wyspy i w niedalekiej odległości od 2 piaszczystych plaż. 2 razy dziennie hotel organizuje bezpłatny transfer do parku Mon Repos - plaży i miasta Korfu. Polecamy także ze względu na dużą przestrzeń hotelową, obsługę na bardzo wysokim poziomie, a także pyszne i różnorodne jedzenie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko stolicy wyspy Korfu Town - bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzenia wyspy, w pobliżu 2 piaszczyste plaże
  • bardzo dobre i urozmaicone wyżywienie
  • nowocześnie zaprojektowany basen z zejściem do morza

Hotel Grand Ariti w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Grand Ariti to świetnie położony hotel, blisko stolicy wyspy i w niedalekiej odległości od 2 piaszczystych plaż. 2 razy dziennie hotel organizuje bezpłatny transfer do parku Mon Repos - plaży i miasta Korfu. Polecamy także ze względu na dużą przestrzeń hotelową, obsługę na bardzo wysokim poziomie, a także pyszne i różnorodne jedzenie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko stolicy wyspy Korfu Town - bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzenia wyspy, w pobliżu 2 piaszczyste plaże
  • bardzo dobre i urozmaicone wyżywienie
  • nowocześnie zaprojektowany basen z zejściem do morza

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Korfu

OPIS

Piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza znajduje się w odległości 100 m od hotelu, po przejściu przez ulicę. W pięciokondygnacyjnym budynku głównym dostępne są wygodne pokoje standardowe. Taras słoneczny, ogród z bujną roślinnością i palmami, odkryty basen, przy którym znajduje się bar, stanowią przyjemne otoczenie, sprzyjające wypoczynkowi. Wewnątrz znajdziemy drugi bar oraz restaurację. Dla dzieci udogodnienia w postaci brodzika i krzesełek w restauracji.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1975 r. Odnowiony w 2009 r. Na terenie hotelu: restauracja, bary (2), room service (płatny), sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), basen odkryty.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

400 m od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowazne!: parasole, leżaki.

pokoje

Zlokalizowane są w 1 budynku (liczba pięter: 6, liczba wind: 1) Typy pokoi: TWIN STANDARD ROOM dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, TV, łazienka (wanna, WC), balkon , TWIN LAKE VIEW dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, TV, łazienka (wanna, WC), balkon , SINGLE ROOM STANDARD dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, TV, łazienka (wanna, WC), balkon , FAMILY POOL VIEW dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, TV, łazienka (wanna, WC), balkon , 2 BEDROOM FAMILY ROOM MOUNTAIN VIEW dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, TV, łazienka (wanna, WC), balkon , 2 BEDROOM FAMILY LAKE VIEW dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, TV, łazienka (wanna, WC), balkon , SUITE dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

restauracja główna, bary (2)

śniadanie

śniadanie (07:00-10:00) w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

śniadanie (07:00-10:00), kolacja (18:30-21:45) w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:30-22:30) śniadanie (07:00-10:00), kolacja (18:30-21:45) w restauracji głównej, obiad (12:30-14:30), podwieczorek (16:00-17:00) w barze przy basenie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik, krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

tenis stołowy

płatne

bilard, masaż DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

26.06.2019 15:14

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Grand Ariti to świetnie położony hotel, blisko stolicy wyspy i w niedalekiej odległości od 2 piaszczystych plaż. 2 razy dziennie hotel organizuje bezpłatny transfer do parku Mon Repos - plaży i miasta Korfu. Polecamy także ze względu na dużą przestrzeń hotelową, obsługę na bardzo wysokim poziomie, a także pyszne i różnorodne jedzenie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko stolicy wyspy Korfu Town - bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzenia wyspy, w pobliżu 2 piaszczyste plaże
  • bardzo dobre i urozmaicone wyżywienie
  • nowocześnie zaprojektowany basen z zejściem do morza

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Grecja/Korfu

Informacje Ogólne

Ariti Grand Hotel w Kanoni posiada 156 pokoi na 1 piętrze. Plaża piaszczysto-żwirowej znajduje się w odległości jedynie 400 m od hotelu, a miasto Corfu Town oddalone jest o 3 km. Dla Państwa komfortu hotel posiada salon, recepcję, lobby, winda i klimatyzację. W 1-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku i niemiecku. Mobilność również na urlopie jest zapewniona dzięki wypożyczalni motocykli, samochodów i rowerów. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Goście mogą zrelaksować się przy drinku w barze przy basenie. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. Odległość od hotelu: lotnisko CFU (2 km). W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy, postój taksówek, supermarket, bary/restauracje i informacja turystyczna. Hotel zapewnia dostęp bez barier: rampa/podnośnik. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje serwis pokojowy, concierge, usługi prasowania, pralnię, usługi opiekunki i usługę budzenia. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie w godz. 07:30 - 10:00 : bufet. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: American Express, karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo

Bagaż

Warszawa Modlin, Katowice, Poznań, Rzeszów; Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 384 PLN - 20 kg - 480 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Mouzenidis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Grand Ariti to świetnie położony hotel, blisko stolicy wyspy i w niedalekiej odległości od 2 piaszczystych plaż. 2 razy dziennie hotel organizuje bezpłatny transfer do parku Mon Repos - plaży i miasta Korfu. Polecamy także ze względu na dużą przestrzeń hotelową, obsługę na bardzo wysokim poziomie, a także pyszne i różnorodne jedzenie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko stolicy wyspy Korfu Town - bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzenia wyspy, w pobliżu 2 piaszczyste plaże
  • bardzo dobre i urozmaicone wyżywienie
  • nowocześnie zaprojektowany basen z zejściem do morza

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Korfu

Opis

* bezpłatne Wi-Fi w pokojach i pomieszczeniach ogólnodostępnych

* na spokojny wypoczynek

Opis

Zadbany, zielony teren, nowoczesny styl, duży wybór przestronnych i komfortowych pokoi, wysoka jakość obsługi. Polecany dla osób szukających spokojnych wakacji.

 

• parking
• basen zewnętrzny ze słodką wodą (od 01/05)
• bezpłatny internet Wi-Fi w pokojach i pomieszczeniach ogólnodostępnych, kącik internetowy za dodatkową opłatą
• 2 sale konferencyjne
• masaż (za dodatkową opłatą)
• room service
• restauracja
• bary
• budynek sześciopiętrowy
• centrum fitness, spa i kryty basen (w odl. ok 200 m)

 

Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• wyspa Korfu
• rejon Kanoni
• 300 m od centrum miejscowości Kanoni (z widokiem na malowniczą wyspę Pontikonisi)
• 4 km od centrum miasta Korfu
• 4 km od lotniska
• przystanek autobusowy obok hotelu, miejski autobus kursuje regularnie do miasta Korfu i na plażę Mon Repos

Plaza

• publiczna

• 500 m od hotelu

• piaszczysto-żwirowa

• po drugiej stronie ulicy

• przejście przez teren pobliskiego hotelu i skorzystanie z kolejki linowej (maksymalnie 4 osoby)

• leżaki i parasole za dopłatą

 

• publiczna plaża Mon Repos

• 2 km od hotelu

• piaszczysta

• autobus miejski kursuje co ok. 20 minut

Wyzywienie

All Inclusive, Bed and Breakfast, Half Board

Pokoje

156 pokoi: Singles Standard (20-24 m2), Twins Standard (24 m2), Twins Lake View (24 m2), Family Rooms Pool View (32 m2), Family 2-Bedrooms Lake View/Mountain View, Suites (48 m2).

 

W pokojach: klimatyzator (ciepło/zimno), telewizor, mini-lodówka, wanna/prysznic, suszarka, bezpośredni telefon, bezpłatne Wi-Fi, umeblowany balkon/taras.

 

Twin Standard 2 pojedyncze łóżka. Dodatkowe łóżko dla dziecka - standardowe.

 

Twin Lake View 3 pojedyncze łóżka.

 

Family Room Pool View: duży pokój przedzielony ścianką, 4 pojedyncze łóżka.

 

Family 2-Bedrooms Lake View/Mountain View: dwa pokoje, sypialnia w otwartym planie, druga sypialnia z drzwiami. 2 pojedyncze łóżka i 2 pojedyncze łóżka połączone.

 

Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli 2/3 razy w tygodniu.

Sport

Sport i rozrywka:
• bilard (płatny)
• tenis (w odległości ok. 150 m od hotelu)
• tenis stołowy

Dla dzieci:
• łóżeczko dziecięce
• brodzik ze słodką wodą
• opiekunka (na zapytanie, płatna)


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Grand Ariti to świetnie położony hotel, blisko stolicy wyspy i w niedalekiej odległości od 2 piaszczystych plaż. 2 razy dziennie hotel organizuje bezpłatny transfer do parku Mon Repos - plaży i miasta Korfu. Polecamy także ze względu na dużą przestrzeń hotelową, obsługę na bardzo wysokim poziomie, a także pyszne i różnorodne jedzenie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko stolicy wyspy Korfu Town - bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzenia wyspy, w pobliżu 2 piaszczyste plaże
  • bardzo dobre i urozmaicone wyżywienie
  • nowocześnie zaprojektowany basen z zejściem do morza

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

Hotel położony w miejscowości Kanoni, około 4 km od miasta Korfu oraz 1,5 km od lotniska.

Plaża

Żwirowa około 400 m od hotelu; płatny dostęp do leżaków i parasoli.

Zakwaterowanie

156 pokoi; Typy pokoi: 72 standardowe (24m2), 44 standardowe z widokiem na jezioro (24m2), 24 rodzinne z widokiem na basen, 8 rodzinnych (48m2, dwa pomieszczenia), 4 suite (48m2), 4 pokoje z udogodnieniami dla osób niepełnosprawnych (24m2) Wyposażenie: room service (na zapytanie), klimatyzacja, telewizor, mini lodówka, dostęp do Internetu, suszarka do włosów, telefon, balkon.

Restauracje i bary

Restauracja główna; Główny bar.

Wyżywienie

HB - śniadania i obiadokolacje serwowane w restauracji głównej; napoje dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny, taras słoneczny z dostępem do leżaków i parasoli Bezpłatnie: fitness; Odpłatnie: centrum SPA (około 200m od hotelu), tenis (150m od hotelu).

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw.

Pozostałe udogodnienia

Recepcja czynna całą dobę, sejf, Wi-Fi w części wspólnej hotelu, kafejka internetowa (odpłatnie), usługi medyczne, na zapytanie pralnia i suszarnia na zapytanie, przechowalnia bagaży, bezpłatny parking, 2 sale konferencyjne; hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

Naszym zdaniem

Hotel położony w jednym z najpiękniejszych rejonów Korfu, pośrodku bujnego ogrodu. Polecamy parom, rodzinom z dziećmi oraz wszystkim, którzy oczekują dobrego standardu zakwaterowania.

Strona internetowa

www.aritihotel.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Grand Ariti to świetnie położony hotel, blisko stolicy wyspy i w niedalekiej odległości od 2 piaszczystych plaż. 2 razy dziennie hotel organizuje bezpłatny transfer do parku Mon Repos - plaży i miasta Korfu. Polecamy także ze względu na dużą przestrzeń hotelową, obsługę na bardzo wysokim poziomie, a także pyszne i różnorodne jedzenie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko stolicy wyspy Korfu Town - bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzenia wyspy, w pobliżu 2 piaszczyste plaże
  • bardzo dobre i urozmaicone wyżywienie
  • nowocześnie zaprojektowany basen z zejściem do morza

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja/Korfu

Opis

  • Nowoczesny obiekt, położony w miejscowości Kanoni, z malowniczym widokiem na Mysią Wyspę - Pontikonisi oraz cerkiew na wodzie
  • Eleganckie wnętrza oraz przestronne, komfortowe pokoje z balkonem
  • 4 km od zabytkowego miasta Korfu z dostępem do kafejek oraz restauracji
  • Bardzo ładny basen otoczony wypielęgnowanym ogrodem z miejscami do opalania

Lokalizacja

w Kanoni, ok. 4 km od lotniska, ok. 250 m od plaży, ok. 4 km od miasta Korfu, przystanek komunikacji publicznej przy hotelu, ok. 150 m od kortów tenisowych, 2 sklepy w odległości 100 m od hotelu

Wyposażenie

liczba pokoi: 156, restauracje: 1, bary: 2, recepcja 24h, lobby, taras słoneczny, ogród o powierzchni 4000 m2, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), centrum konferencyjne (2 sale), internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych, lobby bar, bar przy basenie, sejf (płatny), room service (płatny), brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

duży basen odkryty, leżaki i parasole bezpłatnie; basen dla dzieci ( UWAGA - basen czynny od 1 maja do 31 października).

Pokoje

klimatyzacja centralnie sterowana, internet bezprzewodowy, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, telewizor LCD, lodówka, taras/balkon, telefon Typ pokoju -

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób. 

RODZINNE: pokoje dla max. 4 osób i min. 3 osób dorosłych i 1 dziecka.

Plaża

publiczna, piaszczysto-żwirowa (zjazd windą).

Sport na plaży

sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

tenis stołowy, korty tenisowe w sąsiednim hotelu (płatne).

Rozrywka

okazjonalnie program artystyczny (wieczór grecki, pokazy tańca itp.).

Dla dzieci

łóżeczko dziecięce (na zapytanie), krzesełka w restauracji.

Wyżywienie

śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji.

Cena zawiera

  • przelot,
  • pobyt w hotelu,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • na lotach Ryanair ( FR) - limit bagażu:  1 mała torebka (max. wymiary: 40 x 20 x 25 cm)
  • na lotach EnteriAir ( ENT) - bagaż podręczny 5 kg i bagaż rejestrowany 20 kg
  • na lotach LO - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego do 8 kg o wymiarach max 55 x 40 x 23 cm.           

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Na lotach Ryanair - wyloty od 1 listopada 2018 roku - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm, dopłata do drugiego bagażu podręcznego do 10 kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm 150zł/szt./2 strony;

Na lotach EnteriAir - Wielkość bagażu podręcznego: suma trzech wymiarów nie może przekraczać 115cm, np. 55x40x20 cm. Wielkość bagażu rejestrowanego: wymiary nie większe niż 80x120 cm.


Cena nie zawiera

Przy przelocie tanimi liniami cena nie zawiera bagażu głównego rejestrowanego. Dopłaty do bagażu rejestrowanego: 

Bagaż rejestrowany do 20 kg Ryanair: 400 zł/os/2 strony.

Bagaż rejestrowany do 10 kg Ryanair: 200 zł/os/2 strony.

Na lotach Ryanair wyloty od 01.11.2018 - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm jest dodatkowo płatny - 150zł/szt./2 strony.

Przy lotach LO; Bagaż rejestrowany 1 szt do 23 kg dodatkowo płatny; 250 pln/os/szt w 2 strony

Przy lotach Wizzair; bagaż duży podręczny do 10 kg - dodatkowo płatny 200 zł/os/2 strony, bagaż rejestrowany do 10 kg - dodatkowo płatny 250 zł/os/2 strony, bagaż rejestrowany do 20 kg - dodatkowo płatny 400 zł/os/2 strony

CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU.Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie.  Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obowiązkowy lokalny podatek turystyczny obejmujący wszystkich turystów przebywających w Grecji powyżej 1 dnia:

  • dla pobytów, w hotelach 5* - 4 € / noc / pokój
  • dla pobytów, w hotelach 4* - 3 € / noc / pokój
  • dla pobytów, w hotelach 3* - 1,5 € / noc / pokój
  • dla pobytów, w hotelach 2*, 1* lub w apartamentach - 0,5 € / noc / pokój

Podatek będzie pobierany na miejscu, po przylocie do Grecji. Zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora.

Obsługa na miejscu

Ecco Holiday nie zapewnia opieki pilota oraz obsługi polskiego rezydenta. Ograniczoną opiekę uczestnikom imprezy w miejscu wakacyjnym ( kontakt telefoniczny) zapewniać będzie anglojęzyczny pracownik lokalnego agenta.

Informacje wizowe

Wizy nie są wymagane. Obywatele polscy mogą przekroczyć granicę posługując się dowodem osobistym. Należy pamiętać o dokumencie dla dziecka.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Mapa Hotelu Grand Ariti
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
Filmy hotelu Grand Ariti:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Ariti Grand
https://youtu.be/60XCkg-eW4c
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Grand Ariti

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Grand Ariti:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Hotel
    5.5
  • Pokoje
    5.7
  • Wyżywienie
    6
  • Atrakcje
    i sport
    5.5
  • Obsługa
    6
HolidayCheck
Ocena Grand Ariti:
5.5 / 6

Super hotel. Polecam Gorąco 2015-08-23
Szczegóły oceny hotelu Grand Ariti:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Idealny hotel na wypoczynek w pięknej okolicy 2015-09-20
Szczegóły oceny hotelu Grand Ariti:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    4.7
  • Obsługa
    6.0

Hotel w bardzo spokojnym i miłym miejscu - Kanoni, gdzie można podziwiać lądujące samoloty, domki na...
więcej

5.1
Wspaniały pobyt w hotelu Ariti! 2015-10-04
Szczegóły oceny hotelu Grand Ariti:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

Hotel Ariti to jeden z najlepszych hoteli, w których byłam! Piękne, przestronne wnętrza, ładne pokoj...
więcej

5.2
Grecka sielanka w Ariti Grand 2016-08-21
Szczegóły oceny hotelu Grand Ariti:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    6.0

Wraz z rodziną spędziliśmy niesamowite wakacje z biurem Net Holiday w czterogwiazdkowym hotelu Ariti...
więcej

5.3
Dobry hotel 2017-07-19
Szczegóły oceny hotelu Grand Ariti:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    3.8

Hotel położony w Kanoni niedaleko pasu startowego lotniska. Bardzo słyszalny odgłos a nawet huk lądu...
więcej

4.6
Świetny widok na samoloty 2017-07-24
Szczegóły oceny hotelu Grand Ariti:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    5.0

Oddalony od Corfu Town hotel Ariti Grand jest położony na wzgórzu z cudownym widokiem na morze oraz ...
więcej

5.0

Grand Ariti - możliwości zakwaterowania:

Family Room / Pool View
Twin Room / Standard
Twin Room / Lake View
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
Pokój rodzinny
Suite / Lake View

Grand Ariti - Możliwości wyżywienia:


Grand Ariti - miasta wylotu:


Grand Ariti - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Grand Ariti? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00