Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
  • Hotel One Resort Monastir, Monastir
1 / 19
Udogodnienia hotelu One Resort Monastir
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel One Resort Monastir
star 4

Tunezja: Monastir
Ocena hotelu One Resort Monastir:
4.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu One Resort Monastir:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Ocena hotelu:
4.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 listopada 2018

Hotel One Resort Monastir w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

4-gwiazdkowy nowoczesny hotel, położony w zadbanym ogrodzie palmowym, w znanej i spokojnej turystycznej dzielnicy Skanes, ok. 7 km od historycznego centrum Monastiru z licznymi barami i bazarami (dojazd lokalną taksówką ok. 5 EUR lub lokalnym autobusem), ok. 15 km od centrum Sousse (dojazd lokalną taksówką ok. 6 EUR), ok. 50 km od lotniska w Enfidhi oraz ok. 1 km od lotniska w Monastirze.



Plaża:

Obiekt usytuowany tuż przy prywatnej, piaszczystej plaży. Leżaki i parasole na plaży - bezpłatne ręczniki plażowe dostępne po uiszczeniu zwrotnej kaucji w wysokości ok. 10 TND/os..



Do dyspozycji gości:

Całodobowa recepcja z przestronnym lobby, 4 windy, restauracja główna z kuchnią międzynarodowa, 2 restauracje a la carte (dodatkowo płatne), restauracja Krick Krack dla dzieci (lunch i obiady, konieczność wcześniejszej rezerwacji), bar Expresse czynny całą dobę (przekąski i napoje), bar na plaży z kanapkami, bar w lobby, przy basenie i plaży, 3 baseny odkryte ze słodką wodą, w tym jeden o pow. ok. 1200m2 z aquaparkiem (czynny w określinych godz.), brodzik dla dzieci, basen kryty z wydzielaną częścią dla dzieci (czynny w okresie zimowym), leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne, 4 korty tenisowe (płatne oświetlenie), boiska sportowe: siatkówka, koszykówka, piłka nożna, 4 minikluby dla dzieci i młodzieży w wieku 1-17 lat, centrum spa (zabiegi dodatkowo płatne), hammam (1 x na pobyt, wymagana wcześniejsza rezerwacja), kantor.


Pokoje:

Hotel posiada 333 przestronne pokoje zlokalizowane w 2 budynkach. Na wyposażenie pokoi składa się centralnie sterowana klimatyzacja (czynna lipiec-sierpień), telefon, TV-sat, bezpłatny sejf, minibar (dodatkowo płatny), balkon lub taras, łazienka (wc i suszarka do włosów). Widok na morze dodatkowo płatny.

Dostępne są również pokoje dla niepalących oraz pokoje rodzinne.

Łóżeczko dla infanta - bezpłatne (na zapytanie).



Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (6:00-10:00), lunche (12:30-14:00) i kolacje (18:30-21:00) serwowane w formie bogatego bufetu. Napoje bezalkoholowe w trakcie posiłków wliczone w cenę. Przekąski oraz napoje alkoholowe i niealkoholowe, kawa, herbata są dostępne w barach rozlokowanych na terenie całego obiektu. 1x na pobyt możliwość skorzystania z restauracji włoskiej a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi bogaty program sportowy i animacyjny, który obejmuje jogging, fitness, sporty grupowe, jak również posiada cztery kluby dla młodszych i starszych dzieci z grami i zabawami.



Internet:

W lobby internet Wi-Fi - bezpłatny.



Kategoria lokalna:

****



Naszym zdaniem:

Hotel położony w spokojnej okolicy, tuż przy plaży, ale w niedalekiej odległości od centrum miasta, bogata formuła all inclusive oraz rozbudowana infrastruktura obiektu sprawią, że wakacje w nim spędzone będą niezapomniane! Obiekt dedykowany osbom w każdym wieku jak również rodzinom z dziećmi.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.3/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

TUNIS - KARTAGINA - SIDI BOU SAID
Proponujemy Państwu 1- dniową wycieczkę do stolicy Tunezji Tunisu. Tam zobaczycie Państwo m.in. Stare Miasto wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w historycznej Kartaginie, gdzie zwiedzimy Muzeum Archeologiczne na Wzgórzu Byrsa, skąd rozpościera się piękna panorama na całe miasto. Czaka nas również wizyta w Termach Antoniusza założonych przez Rzymian. Na koniec wycieczki zobaczymy piękne biało-niebieskie miasteczko Sidi Bou Said przypominające greckie Santorini.
Cena ok. 85 DT.
REJS STATKIEM PIRACKIM
Trzy godziny rejsu wzdłuż wybrzeża. To impreza dla osób lubiących dobrą zabawę. W programie m. in. animacje w wykonaniu załogi statku, wspólna zabawa oraz poczęstunek. Możliwość kąpieli oraz łowienia ryb.
Cena ok. 35 DT.
SAFARI - 2 dni
1 dzień: wyjazd z hotelu wcześnie rano. W programie przewidziano zwiedzanie: Amfiteatru Rzymskiego z III w. p.n.e.- El Jem, przejazd przez gaje oliwne w kierunku Matmaty. Matmata - zwiedzanie domów berberyjskich (Berberowie to rdzenni mieszkańcy Tunezji). Lunch w berberyjskiej restauracji. Przejazd do Douz - bramy Sahary - typowej oazy pustynnej. Dla chętnych przejażdżka na wielbłądzie (dodatkowo płatna 15 DT). Podziwianie zachodu słońca na pustyni. Nocleg w hotelu. 2 dzień: Wyjazd z hotelu. Przejazd nad jezioro Chott El Jerid - największe wyschnięte słone jezioro Afryki, gdzie będziemy oglądać wschód słońca. Przerwa na fotografowanie. Przejazd do Tozeur lub w okolice Tozeur, gdzie będzie czas wolny. Przejażdżka jeepami. Przejazd do oaz górskich - Chebika i Tamerza, następnie obiad w Metlaoui. Kairouan - tzw. czwarta stolica Islamu - zwiedzanie muzeum dywanów berberyjskich. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena ok. 190 DT.
MEDINAT AL ZAHRA
Jedyne tego typu przedstawienie w całej Tunezji. Składa się ono z kilku części: na początek pokaz woltyżerki i przedstawienie na wolnym powietrzu z muzyką i tańcami, do których zapraszani są również turyści. Następnie rozpocznie się kolacja z tradycyjnymi potrawami kuchni tunezyjskiej (wino i napoje bezalkoholowe wliczone w cenę), której towarzyszą odbywające się na scenie pokazy zręczności miejscowych artystów. Na koniec niesamowity spektakl multimedialny "światło i dźwięk" przedstawiający 3000 lat tunezyjskiej historii - widowisko na bardzo wysokim poziomie, przedstawione w nowoczesny i niezwykle interesujący sposób - szczególnie polecamy!
Cena ok. 60 DT.
PARK FRIGUIA
Wycieczka do ogrodu zoologicznego założonego na powierzchni 36 ha między Sousse a Hammametem. Można tu oglądać ponad 400 zwierząt prawie 60 gatunków w pięknym ogrodzie przypominającym ich naturalne środowisko, a także ścieżki edukacyjne i punkty widokowe. Na zakończenie kolacja z afrykańskim show z elementami folkloru tunezyjskiego. Napoje bezalkoholowe i wino wliczone w cenę.
Cena ok. 60 DT.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

TUNEZJA informacje ogólne




Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).

Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.

Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:

Port el Kantaoui
Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.
Monastir
Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.
Hammamet
Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.
Mahdia
Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Monastir

Opis oferty:

Z każdym sezonem coraz bardziej popularny wśród turystów, gwarantujący doskonałą obsługę, bogatą ofertę all inclusive 24h i świetne położenie bezpośrednio przy ładnej, piaszczystej plaży. Na uwagę zasługuje również bogaty program animacyjny i basen z 9 zjeżdżalniami, który z pewnością ucieszy najmłodszych wczasowiczów. Dodatkowo Goście mają nieograniczony dostęp do internetu bezprzewodowego na terenie całego hotelu.

POŁOŻENIE:

w strefie turystycznej MONASTIRU - Skanes, ok. 8 km od centrum Monastiru, ok. 14 km od centrum Sousse; ok. 2 km od portu lotniczego w Monastirze, ok. 55 km od portu lotniczego w Enfidha; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (przejazd do centrum Monastiru: 1 TND).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją: ok. 10 TND.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, nowoczesny, komfortowy, składający się z dwóch budynków odnowionych w 2006 r. i 2010 r., latem 2012 r. odnowione pokoje, 333 pokoje, 4-5 pięter, 4 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Meridian - dania główne w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępna zdrowa żywność, menu i foteliki dla dzieci, restauracja á la carte Blue & Blue - kuchnia śródziemnomorska, restauracja dla dzieci Krick-Krack w ramach miniklubu, bar L'Express przy basenie, restauracja/bar na plaży (czynny w sezonie letnim), bar w lobby, disco bar, bar samoobsługowy przy kortach tenisowych; kantor, sklepy; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 32 m², wygodny, klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesła); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, półokrągły kształt, słodka woda, ok. 220 m², gł. 1,6 m, basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 250 m², gł. 1,7 m, brodzik dla dzieci, gł. 0,6 m, średnica ok. 5 m, basen z 9 zjeżdżalniami, nieregularny kształt, ok. 1000 m², gł. 1,6-2 m, przy basenach parasole, leżaki, materace i ręczniki (depozyt: ok. 10 TND); basen kryty z wydzieloną częścią dla dzieci, 220 m², gł. 1,6 m; 4 korty tenisowe (wypożyczenie sprzętu bezpłatne, oświetlenie płatne: ok. 10 TND/godz.), boiska sportowe: badminton, siatkówka, koszykówka, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa, sportowe programy animacyjne dla dorosłych: różne rodzaje aerobiku, jogging, piłka wodna, tenis stołowy, strzałki, szachy; minikluby (dla różnych grup wiekowych: Pico ONE 0-3 lat, ONE Kids 4-10 lat, ONE Teenagers 11-18 lat) z bogatym programem zajęć rozrywkowych; 2 sauny, hammam, jacuzzi; za opłatą: lekcje tenisa i oświetlenie kortów, salon urody, masaże (25-100 TND); ok. 6 km od hotelu 18-dołkowe pole golfowe Falmingo.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (6.30-9.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej Meridian; woda mineralna, soki, napoje bezalkoholowe, lokalne piwa i wina do obiadu i kolacji; obiad i kolacja dla dzieci w restauracji Krick-Krack (wymagana wcześniejsza rezerwacja); obiad i przekąski (10.00-18.00) w barze/restauracji na plaży; przekąski (przez całą dobę) w restauracji L'Express; raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte: Blue & Blue (kuchnia śródziemnomorska) i wymagana wcześniejsza rezerwacja; kawa, herbata, woda mineralna, bezalkoholowe napoje gazowane, lokalne alkohole (9.00-24.00) w barze w lobby, w barze na plaży (10.00-18.00), w disco­ barze (23.00-2.00) oraz w restauracji L'Express (przez całą dobę); napoje bezalkoholowe w lodówce na powitanie; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00216/73521833, www.onehotelandresorts.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 lat serwis plażowy Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF 4

KATEGORIA TUNEZYJSKA

****

Położenie

8 km od centrum Monastiru, 18 km od centrum Sousse. Lotnisko w Monastirze oddalone jest jedynie 2 km od hotelu.

Plaża

Bezpośrednio przy piaszczystej plaży.

Zakwaterowanie

333 pokoje w dwóch budynkach położonych w pięknym palmowym ogrodzie; Typy pokoi: 290 pokoi standardowych, 41 pokoi rodzinnych (1 większy pokój) oraz 2 pokoje suite (2 pomieszczenia); Wyposażenie: klimatyzacja, telefon, TV Sat., sejf, mini bar (wypełniony napojami bezalkoholowymi w dniu przylotu), łazienka z prysznicem i suszarką do włosów, balkon lub taras.

Restauracje i bary

Restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 2 restauracje a la carte - śródziemnomorska (po wcześniejszej rezerwacji) oraz brazylijska na plaży (płatna dodatkowo); Kilka barów: w lobby, snack bar przy basenie, bar Aquapark, bar na plaży, bar w dyskotece oraz kawiarnia mauretańska.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia i w nocy oraz napoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji. All inclusive obowiązuje przez całą dobę w wybranych barach na terenie hotelu.

Sport i Rozrywka

3 baseny zewnętrzne (w tym jeden z Aquaparkiem - 9 zjeżdżalni), basen kryty; Bezpłatnie: leżaki, parasole, materace i ręczniki przy basenie, 4 korty tenisowe ze sprzętem, tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, piłka wodna, rzutki, aerobik oraz program animacyjny w ciągu dnia i wieczorami. Raz w tygodniu po wcześniejszej rezerwacji można skorzystać z sauny, łaźni oraz jacuzzi; Odpłatnie: oświetlenie kortów tenisowych, nauka gry w tenisa, sporty wodne dostępne na plaży.

Dla dzieci

Wydzielona część basenu, mini klub (4-12 lat), klub dla nastolatków (13-17 lat). Hotel oferuje wiele udogodnień dla rodzin z małymi dziećmi.

Pozostałe udogodnienia

Kawiarenka internetowa, bezpłatne Wi-Fi w recepcji, kantor wymiany walut, centrum Spa, lekarz, wypożyczalnia samochodów, pralnia, sklepy, fryzjer.

Naszym zdaniem

Kompleks ze wspaniałą infrastrukturą sportowo - rekreacyjną i aquaparkiem polecamy dla każdego Klienta. Na uwagę zasługuje również bogata formuła All inclusive 24 godziny na dobę.

Strona internetowa

www.onehotelandresorts.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Tunezja/Wybrzeże Wschodnie

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - ok. 8 km od centrum Monastiru - ok. 52 km od lotniska w Enfidii - ok. 2 km od lotniska w Monastirze

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon - mini bar (bezpłatnie napoje w dniu przyjazdu) - sejf - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - basen, basen kryty - leżaki i parasole, ręczniki plażowe (depozyt) - gimnastyka wodn - kort tenisowy, tenis stołowy, rzutki - boisko wielofunkcyjne, animacje - łażnia parowa i jaccuzi raz na pobyt (wcześniejsza rezerwacja) Płatne - oświetlenie kortu tenisowego - centrum Spa, masaże - niedaleko od hotelu pole golfowe 18 dołkowe - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- mini klub (4-8 lat, 9-12 lat) - brodzik, zjezdżalnie - wysokie krzesełka w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - animacje dzienne, mini disco

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia i w nocy w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00. Jeden bar otwarty 24 h. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracje a la carte (kuchnia międzynarodowa i brazylijska - płatna) - bar przy basenie - aqua bar - bar przy plaży - lobby bar

Dodatkowe informacje

- hotel dysponuje 333 pokojami - internet Wi Fi w recepcji (bezpłatny) - kantor, pralnia - sklepy z pamiątkami - www.onehotelsandresorts.com.tn

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.Cena nie zawiera (PLN): opłata wyjazdowa z Tunezji (70 pln)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja, Tunezja

Położenie

spokojne, ok. 8 km od centrum Monastyru. Codziennie hotelowy shuttle bus do centrum Sousse i pól golfowych Golf Flamingo i Palm Links (za opłatą). Uwaga: oferta "Tylko Hotel". Brak transferów i opieki rezydenta.

Plaża

przepiękna, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, materace, parasole słoneczne w cenie. Bar na plaży.

Wyposażenie

333 pokoje w 5-piętrowym budynku głównym i 3-piętrowym budynku bocznym. Hol powitalny, recepcja, windy, restauracja główna, 2 restauracje a'la carte: śródziemnomorska oraz brazylijska restauracja przy morzu (czynna 6 dni w tyg. w zależności od pogody, za opłatą), bary, kawiarnia mauretańska, minimarket. W ogrodzie znajdują się 2 baseny ze słodką wodą, bar, taras słoneczny, łączka do opalania ze strefą do relaksu oraz przy budynku bocznym – nowy aquapark z basenami i 9 zjeżdżalniami, bar i taras słoneczny. Parasole, leżaki i materace na leżaki przy basenach w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją. www.onehotelsandresorts.com Uwaga: hotel zamknięty w okresie 1.12.15 - 31.01.16.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, telefon, sejf, TV sat., balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (1-3B): w bud. gł., wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje – wariant ekonomiczny (2-3S). Pokoje rodzinne (2-4D): dwa pomieszczenia sypialne (optycznie oddzielone lub z drzwiami łączącymi), 1 łazienka, wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje rodzinne (2-4E): w budynku głównym, z widokiem na morze; dwa pomieszczenia sypialne (optycznie oddzielone lub z drzwiami łączącymi), wyposażone jak pokoje 2A.

Dzieci

ONE Kids Adventure Club: 2 brodziki, 2 zjeżdżalnie, plac zabaw, animacje. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

całodniowe programy animacyjne.

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie hotelu gratis.

Sport

boccia, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, koszykówka, minigolf, 4 korty tenisowe (oświetlenie za opłatą). Za opłatą: bilard, 18-dołkowe pole golfowe oddalone o 3 km.

Wellness

basen kryty, whirlpool, łaźnia parowa (1 x raz na pobyt gratis, wymagana rezerwacja). Za opłatą: centrum Spa, oferujące zabiegi kosmetyczne i masaże.

All Inclusive 24H

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz przekąski przez całą dobę w wybranych barach.Śniadanie dla "śpiochów". Po południu kawa, herbata, ciasto. Możliwa kolacja w śródziemnomorskiej restauracji a'la carte (1 x na pobyt, wymagana rezerwacja).

Wcześniej = taniej

do 31.10.15 10% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach 14.11-25.11.15, 1.02-11.03.16, 9.04-20.04.16.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • popularny hotel z nowo wybudowanym aquaparkiem
  • mnóstwo atrakcji, gier i zabaw dla dorosłych i dzieci
  • wspaniała piaszczysta plaża, bezpośrednio przy hotelu
  • duży wybór komfortowych pokoi
  • pokoje rodzinne nawet dla 6 osób


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Hammamet

Opis oferty:

Z każdym sezonem coraz bardziej popularny wśród turystów, gwarantujący doskonałą obsługę, bogatą ofertę all inclusive 24h i świetne położenie bezpośrednio przy ładnej, piaszczystej plaży. Na uwagę zasługuje również bogaty program animacyjny i basen z 9 zjeżdżalniami, który z pewnością ucieszy najmłodszych wczasowiczów. Dodatkowo Goście mają nieograniczony dostęp do internetu bezprzewodowego na terenie całego hotelu.

POŁOŻENIE:

w strefie turystycznej MONASTIRU - Skanes, 8 km od centrum Monastiru, 14 km od centrum Sousse; ok. 2 km od portu lotniczego w Monastirze, ok. 55 km od portu lotniczego w Enfidha; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (przejazd do centrum Monastiru: 1 TND).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją: ok 10 TND.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, nowoczesny, komfortowy, składający się z dwóch budynków odnowionych w 2006 r. i 2010 r., latem 2012 r. odnowione pokoje, 333 pokoje, 4-5 pięter, 4 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Meridian - dania główne w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępna zdrowa żywność, menu i foteliki dla dzieci, 2 restauracje á la carte: Blue & Blue - kuchnia śródziemnomorska oraz Tai ONE - kuchnia azjatycka, restauracja dla dzieci Krick-Krack w ramach miniklubu, bar L'Express przy basenie, restauracja/bar na plaży (czynny w sezonie letnim), bar w lobby, disco bar, bar samoobsługowy przy kortach tenisowych; kantor, sklepy; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy (ok. 10 TND/godz., ok. 6 TND/30 min), fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 32 m², wygodny, klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; balkon lub taras (stolik i krzesła); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, półokrągły kształt, słodka woda, ok. 220 m², gł. 1,6 m, basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 250 m², gł. 1,7 m, brodzik dla dzieci, gł. 0,6 m, średnica ok. 5 m, basen z 9 zjeżdżalniami, nieregularny kształt, ok. 1000 m², gł. 1,6-2 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; basen kryty z wydzieloną częścią dla dzieci, 220 m², gł. 1,6 m; 4 korty tenisowe (wypożyczenie sprzętu bezpłatne, oświetlenie płatne: ok. 10 TND/godz.), boiska sportowe: badminton, siatkówka, koszykówka, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa, sportowe programy animacyjne dla dorosłych: różne rodzaje aerobiku, jogging, piłka wodna, tenis stołowy, strzałki, szachy; minikluby (dla różnych grup wiekowych: Pico ONE 0-3 lat, ONE Kids 4-10 lat, ONE Teenagers 11-18 lat) z bogatym programem zajęć rozrywkowych; 2 sauny, hammam, jacuzzi; za opłatą: lekcje tenisa i oświetlenie kortów, salon urody, masaże (25-100 TND); ok. 6 km od hotelu 18-dołkowe pole golfowe Falmingo.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej Meridian; woda mineralna, soki, napoje bezalkoholowe, lokalne piwa i wina do obiadu i kolacji; obiad i kolacja dla dzieci w restauracji Krick-Krack (wymagana wcześniejsza rezerwacja); obiad i przekąski (10.00-18.00) w barze/restauracji na plaży; przekąski (przez całą dobę) w restauracji L'Express; raz na pobyt kolacja w restauracjach á la carte: Blue & Blue (kuchnia śródziemnomorska) i Thai One (kuchnia tajska), wymagana wcześniejsza rezerwacja; kawa, herbata, woda mineralna, bezalkoholowe napoje gazowane, lokalne alkohole (9.00-24.00) w barze w lobby, w barze na plaży (10.00-18.00), w disco­ barze (23.00-2.00) oraz w restauracji L'Express (przez całą dobę); napoje bezalkoholowe w lodówce na powitanie; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00216/73521833, www.onehotelandresorts.com

GRATIS:

serwis plażowWi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

centrum Monastyru z licznymi sklepami, restauracjami i barami znajduje się około 8 km od hotelu. Miasto Sousse ok.18 km. Najbliższe lotnisko znajduje się ok. 2 km lotnisko Monastir,  ok. 55 km od portu lotniczego w Enfidha. Za dodatkową opłatą hotel oferuje transfer na lotnisko i do pola golfowego (ok. 3 km).

PLAŻA

hotelowa, piaszczysta, szeroka, z łagodneym zejściem do morza, przy hotelu. Bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA **** Kompleks hotelowy z rodzinną atmosferą, składający się z dwóch budynków. Odnowiony w 2010r. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno-sportowe, aquapark jak również bogatą ofertę animaycjną dla dzieci polecany na rodzinne wakacje.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, restauracja główna Meridian, 2 restauracje a'la carte Blue & Blue z kuchnią śródziemnomorską i Churrasacaria z kuchnią brazylijską, L'Express czynna 24h serwująca przekąski i snacki, lobby bar, disco bar, bar na plaży, bar przy basenie, bar aqua park, kawiarnia mauretańska, serwis pralni chemicznej, mini market, sklep z pamiątkami, lekarz na wezwanie, fryzjer, sala konferencyjna.

INTERNET

Darmowe WiFi jest oferowany w całym hotelu. Ponadto punkt internetowy jest dostępny za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie: basen o powierzchni ok. 220 m, basen z 9 zjeżdżalniami, parasole i leżaki przy basenach, ręczniki depozyt, basen kryty czynny sezonowo, 4 korty tenisowe, boiska sportowe: badminton, siatkówka, koszykówka, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa, sportowe programy animacyjne dla dorosłych odpłatnie: oświetlenie kortów i lekcje gry, masaże, sauna, sorty wodne przy plaży

DLA DZIECI

brodzik, mini cluby w różnych kategoriach wiekowych: 1-3, 4-8, 9-12 i dla nastolatków, opiekunka na życzenie i za opłatą, basen kryty z wydzieloną częścią dla dzieci, restauracja dla dzieci Krick-Krack w ramach mini clubu, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 333 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dla osoby dorosłej, wyposażone w klimatyzację (w terminie: 15.06-15.09), łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarką do włosów, TV/SAT, telefon, sejf, mini bar (odpłatny) praz balkon. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą.

WYŻYWIENIE

All inclusive 24h  śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, obiad i przekąski w barze/restauracji na plaży, przekąski (przez całą dobę) w restauracji L'Express. Raz na pobyt kolacja w restauracji la carte, wymagana wcześniejsza rezerwacja. Kawa, herbata, woda mineralna, bezalkoholowe napoje gazowane, lokalne alkohole przez 24h w wyznaczonych barach. Napoje bezalkoholowe w mini barze na powitanie.

INFORMACJE DODATKOWE

www.onehotelandresorts.com ONE Resort Monastir Skans, Route Touristique TN. Tunisia , Monastir 5029 Monastir

CENA

Cena PLN zawiera bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 3 m-ce (ważność liczona od daty powrotu) obywatele polscy udający się do Tunezji są zwolnieni z obowiązku wizowego na okres do 90 dni każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/tunezja


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nowoczesny hotel czterogwiazdkowy, zlokalizowany w pięknym ogrodzie palmowym. Świetne położenie bezpośrednio przy piaszczystej plaży, bogata opcja All Inclusive,  kompleks basenów ze zjeżdzalniami, mnóstwo atrakcji dla dużych i małych.

Położenie

Hotel położony w typowo turystycznej miejscowości Skanes, ok. 2 km od lotniska w Monastirze, ok. 8 km od centrum Monastiru, ok. 20 km od centrum Sousse, ok. 52 km od lotniska w Enfidii.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja, przestronne lobby, 4 restauracje, bar przy basenie, aqua bar, bar przy plaży, lobby bar, sklep z pamiątkami, kantor, fryzjer, 3 baseny (w tym jeden kryty), kort tenisowy, pralnia.

Pokoje

333 przestrone pokoje, standardowe dwuosobowe wyposażone w łazienkę (WC, prysznic, suszarka do włosów), klimatyzację indywidualnie sterowaną, TV sat, sejf, telefon, taras lub balkon.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu.

Sport i rozrywka

3 baseny (w tym jeden kryty), bogaty program animacyjny, korty tenisowy, tenis stołowy, minigolf, boisko do koszykówki, badminton, rzutki, bilard, fitness, jacuzzi, masaże, sporty wodne,, aerobic, step aerobic, aqua aerobic, nowoczesne Centrum SPA.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub, zjezdżalnie, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko niemowlęce (na zapytanie), animacje dzienne, minidisco.

Uwagi

Od obywateli RP wiza nie jest wymagana. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Informujemy, że zgodnie z decyzją Ministerstwa Turystyki Tunezji z dniem 31 sierpnia 2015 roku zostaje zniesiona opłata pobierana od turystów wyjeżdżających z Tunezji. Poniżej zamieszczamy oficjalny komunikat: Ministerstwo Turystyki Tunezji uprzejmie informuje, że z dniem 31 sierpnia 2015 r. oraz zgodnie z zapisami Ustawy o finansach publicznych z 2015 r., została zniesiona opłata w wysokości 30 dinarów tunezyjskich pobierana od turystów zagranicznych wyjeżdżających z Tunezji".

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Podatku wyjazdowego (opłata od 1.10.2014r) dla obcokrajowców w wysokości 30 dinarów, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

OPIS

Zadbany ogród, mnóstwo zieleni, liczne atrakcje rozmieszczone na dużym terenie, piaszczysta plaża i bogate zaplecze rekreacyjno-sportowe, w tym duży basen ze zjeżdżalniami oraz mnóstwo animacji dla dzieci i dla dorosłych - to wszystko sprawia, że hotel jest idealnym miejscem na rodzinne wakacje.

POŁOŻENIE

w części Skanes, 8 km od centrum Monastiru, kilkanaście minut taksówką od centrum Sousse. W pobliżu przystanek komunikacji publicznej. Lotnisko Enfidha ok. 54 km od hotelu.

PLAŻA

Bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysta, z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole bezpłatne, kaucja za ręczniki ok. 10 TND/sztuka.

HOTEL

Internet - bezpłatne Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych. 333 pokoje w pięciopiętrowym budynku. Na terenie hotelu windy, pralnia, punkt wymiany walut, opieka medyczna (na zapytanie), sklep z pamiątkami, minimarket, centrum biznesowe, fryzjer (część usług dodatkowo płatna). Hotel akceptuje karty kredytowe. Oficjalna kategoria tunezyjska ****.

POKOJE

Klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), TV Sat, telefon, sejf, lodówka. Standardowe - dla 2 osób z możliwością 2 dostawek dla dzieci lub 1 dla osoby dorosłej, minibar płatny, umeblowany balkon lub taras, widok na ląd. Pokoje o podwyższonym standardzie, z widokiem na morze, pokoje rodzinne 2+3 lub 2+4 - dodatkowo płatne.

REKREACJA, SPORT, ATRAKCJE

2 baseny główne - leżaki i parasole bezpłatnie, kaucja za ręcznik. Bezpłatnie - basen z dziewięcioma zjeżdżalniami (tylko dla gości hotelowych), basen kryty, 4 korty tenisowe, boisko do gry w siatkówkę, koszykówkę, badmintona; siatkówka i piłka nożna na plaży, tenis stołowy, aerobik, rzutki, szachy, minigolf. Animacje w ciągu dnia, w wybrane wieczory zabawa przy muzyce i dyskoteka. Płatnie - oświetlenie kortów, lekcje gry w tenisa, sporty wodne na plaży, w Centrum Spa zabiegi i masaże, sauny, hammam, jacuzzi, salon urody.

Dla dzieci i młodzieży

oddzielny brodzik, 4 mini kluby (1-17 lat, z podziałem na grupy wiekowe), animacje, seanse filmowe, PlayStation; opiekunka (na życzenie, dodatkowo płatna), restauracja dla dzieci Krick-Krack (lunche i obiady, wymagana wcześniejsza rezerwacja), w pokojach łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie), w restauracji krzesełka dla dzieci.

WYŻYWIENIE

All inclusive 24h - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu; przekąski w restauracjach i barach, w barze Express serwis przez całą dobę. W wyznaczonych barach ciepłe i zimne napoje bezalkoholowe i alkohole lokalne. Raz na pobyt kolacja w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna Meridian; restauracja/bar L`Express przy basenie; restauracje a la carte - Blue&Blue i Churrasacaria (kuchnia śródziemnomorska i brazylijska), bar w lobby (9.00-24.00), Disco Bar (23.00-2.00), bar na plaży (10.00-18.00), bar przy parku wodnym, kawiarnia mauretańska.

INFORMACJE DODATKOWE

Szczegółowe informacje na temat bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania w hotelu. System All Inclusive działa w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-październik 2017.

Warto wyróżnić

* bogata oferta All Inclusive 24h * liczne atrakcje * zaplecze sportowe * pokoje rodzinne * przy plaży * klub nocny

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel oferujący bardzo bogatą ofertę All Inclusive oraz doskonały program animacyjny. Wymarzone miejsce na rodzinne wakacje ze względu na zadbany basen z kilkoma atrakcyjnymi zjeżdżalniami.


Mapa Hotelu One Resort Monastir

Opinie o Hotelu One Resort Monastir

Udane wakacje. Hotel dysponuje bardzo ładnymi basenami ze zjeżdżalniami, do tego jest sporo animacji, ogólnie hotel nastawiony raczej na młodszych gości. Pokoje trochę starawe i zniszczone, jednak jak najbardziej do użytku. Okolica nie zachęca do spacerów, już lepiej pojechać na trochę do centrum miasta. Udane wakacje za rozsądne pieniądze

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0

przyjemny, rodzinny hotel, dużo animacji i atrakcji sportowych, obsługa bardzo miła i uczynna, pokoje duże i przestronne, my będąc z synkiem 6 lat mieliśmy dla siebie dużo miejsca, jedzenie przepyszne duży wybór słodyczy i owoców, w skrócie świetne wakacje i będziemy chcieli tu kiedyś wrócić :):):):):)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

One Resort Monastir - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
1 os. standardowy
1 os. pokój standardowy z widokiem na morze (widok na morze możliwy tylko w junior suite)
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
2 os. standardowy
2 os. pokój standardowy z widokiem na morze (widok na morze możliwy tylko w junior suite)
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze

One Resort Monastir - Możliwości wyżywienia:


One Resort Monastir - miasta wylotu:


One Resort Monastir - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel One Resort Monastir? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00