cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
  • Hotel Kipriotis Hippocrates, Kos
1 / 15
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.10 - 08.10
już od 3128 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.10 - 08.10
już od 3128 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Kipriotis Hippocrates
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Kipriotis Hippocrates
star 4

Grecja: Kos
Ocena hotelu Kipriotis Hippocrates:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Hippocrates to kompleks hotelowy usytuowany blisko plaży, w centrum kurortu Psalidi, w spacerowej odległości od centrum stolicy wyspy - miasta Kos ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy aktywnym osobom i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży, z łagodnym zejściem do morza, w miejscowości Psalidi, 3 km od centrum stolicy wyspy - miasta Kos
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, aquapark w hotelu Kipriotis Aqualand, korty tenisowe, spa w hotelu Kipriotis Panorama
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Kipriotis Hippocrates w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Hippocrates to kompleks hotelowy usytuowany blisko plaży, w centrum kurortu Psalidi, w spacerowej odległości od centrum stolicy wyspy - miasta Kos ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy aktywnym osobom i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży, z łagodnym zejściem do morza, w miejscowości Psalidi, 3 km od centrum stolicy wyspy - miasta Kos
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, aquapark w hotelu Kipriotis Aqualand, korty tenisowe, spa w hotelu Kipriotis Panorama
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Kompleks hotelowy należący do renomowanej sieci Kipriotis, położony w centrum turystycznej miejscowości Psalidi oraz blisko miasta Kos. Świetnie zaaranżowany basen, mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia to cechy charakterystyczne hotelu. Bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne przypadnie do gustu lubiącym aktywnie spędzić wakacje.

POŁOŻENIE:

w PSALIDI ze sklepami, barami i restauracjami, przy drodze lokalnej, ok. 3 km od miasta Kos; ok. 25 km od lotniska w Kos; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 1,6 EUR/Kos).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu (w zależności od zakwaterowania), przejście przez ulicę, parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/komplet), ręczniki - wymagany depozyt (ok. 10 EUR/ręcznik).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1986 r., odnowiony w 2010 r., odświeżony w 2014 r., 172 pokoje, 1 budynek, 2 piętra, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Aphrodite - kuchnia grecka i międzynarodowa, dania wegetariańskie, podczas kolacji wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), bar Apollon przy basenie; minimarket; sala konferencyjna dla 100 osób, taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji (płatny: ok. 20 EUR/tydz.), pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, Mastercard; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 16. roku życia.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23 m², klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka; balkon (stolik i krzesełka); widok na ogród; boczny widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 180 m², przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; tenis stołowy, waterpolo, siatkówka plażowa; lekkie animacje dla dorosłych: gimnastyka, boccia, 3 razy w tygodniu wieczorne show; przy hotelu znajduje się dyskoteka Zona - wstęp bezpłatny, napoje płatne; za opłatą: 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (depozyt: ok. 10 EUR), squash, siłownia, bilard (ok. 2 EUR/gra), gry elektroniczne; aquapark w hotelu Kipriotis Aqualand (płatny); centrum spa w hotelu Kipriotis Panorama (płatne): zabiegi pielęgnacyjne, masaże, manicure, pedicure, pilates, joga.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.00-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji Aphrodite; późne śniadanie kontynentalne (10.30-11.00); przekąski (11.00-12.00 i 14.30-15.30), lody (15.30-18.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2242024401,, www.kipriotis.gr

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Hippocrates to kompleks hotelowy usytuowany blisko plaży, w centrum kurortu Psalidi, w spacerowej odległości od centrum stolicy wyspy - miasta Kos ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy aktywnym osobom i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży, z łagodnym zejściem do morza, w miejscowości Psalidi, 3 km od centrum stolicy wyspy - miasta Kos
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, aquapark w hotelu Kipriotis Aqualand, korty tenisowe, spa w hotelu Kipriotis Panorama
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Kompleks hotelowy należący do renomowanej sieci Kipriotis, położony w centrum turystycznej miejscowości Psalidi oraz blisko miasta Kos. Świetnie zaaranżowany basen, mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia to cechy charakterystyczne hotelu. Bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne przypadnie do gustu lubiącym aktywnie spędzić wakacje.

POŁOŻENIE:

w PSALIDI ze sklepami, barami i restauracjami, przy drodze lokalnej, ok. 3 km od miasta Kos; ok. 25 km od lotniska w Kos; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 1,6 EUR/Kos).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu (w zależności od zakwaterowania), przejście przez ulicę, parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/komplet), ręczniki - wymagany depozyt (ok. 10 EUR/ręcznik).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1986 r., odnowiony w 2010 r., odświeżony w 2014 r., 172 pokoje, 1 budynek, 2 piętra, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Aphrodite - kuchnia grecka i międzynarodowa, dania wegetariańskie, podczas kolacji wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), bar Apollon przy basenie; minimarket, kantor; sala konferencyjna dla 100 osób, taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji (płatny: ok. 20 EUR/tydz.), pralnia, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów i rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, Mastercard; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 18. roku życia.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23 m², klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka; balkon (stolik i krzesełka); widok na ogród; boczny widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 180 m², przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; tenis stołowy, waterpolo, siatkówka plażowa; lekkie animacje dla dorosłych: gimnastyka, boccia, 3 razy w tygodniu wieczorne show; przy hotelu znajduje się dyskoteka Zona - wstęp bezpłatny, napoje płatne; za opłatą: 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (depozyt: ok. 10 EUR), siłownia, bilard (ok. 2 EUR/gra), gry elektroniczne; aquapark w hotelu Kipriotis Aqualand (płatny); centrum spa w hotelu Kipriotis Panorama (płatne): zabiegi pielęgnacyjne, masaże, manicure, pedicure, pilates, joga.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.00-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji Aphrodite; wczesne śniadanie kontynentalne (6.30-7.30), późne śniadanie kontynentalne (10.30-11.00); przekąski (11.00-12.00 i 14.00-15.30), lody (15.30-18.30), kawa, herbata, ciasto (16.30-18.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive

KONTAKT:

0030/2242024401,, www.kipriotis.gr

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Hippocrates to kompleks hotelowy usytuowany blisko plaży, w centrum kurortu Psalidi, w spacerowej odległości od centrum stolicy wyspy - miasta Kos ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy aktywnym osobom i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży, z łagodnym zejściem do morza, w miejscowości Psalidi, 3 km od centrum stolicy wyspy - miasta Kos
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, aquapark w hotelu Kipriotis Aqualand, korty tenisowe, spa w hotelu Kipriotis Panorama
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel leżący we wschodniej części wyspy Kos, około 4km od miasta Kos. Jest on częścią kompleksu Kipriotis Resort, leży tuż obok hotelu Panorama oraz największego w kompleksie hotelu Kipriotis Village. Do lotniska w Kos ok. 30km.
UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

W odległości około 200m od hotelu znajduje się prywatna kamienista plaża z łagodnym zejściem do wody. Ręczniki plażowe dostępne w recepcji (depozyt 10EUR). Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne (około 10EUR/komplet/dzień).
Do dyspozycji gości:

Całodobowa recepcja z lobby, windy, restauracja główna Aphrodite, bar Apollo (również przy basenie), basen z tarasem słonecznym oraz leżakami i parasolami. Ponadto odpłatnie Aqualand water park, usługi pralni, minimarket, kantor wymiany walut, wynajem samochodów. Klub nocny Zona (wejście bezpłatne, drinki za dodatkową opłatą) czynny codziennie od 22:30.
Pokoje:

Hotel posiada 174 nowocześnie i komfortowo urządzone pokoje z tarasami oraz widokiem na ogród lub morze. Wszystkie pokoje posiadają klimatyzację (działa od 15 czerwca do 15 września), łazienkę z suszarką do włosów oraz TV-Sat. W pokojach znajduje się mini-lodówka oraz zestaw do parzenia kawy i herbaty. Naszym Klientom oferujemy pokoje standardowe dwuosobowe (możliwa dostawka) o powierzchni 23mkw, z widokiem na ogród lub morze.
Wyżywienie:

W restauracji Aphrodite wczesne śniadania kontynentalne (06:30-07:30, wymagana rezerwacja), amerykański bufet śniadaniowy (07:30-10:30), późne śniadania kontynentalne (10:30-11:00), lunch (12:00-14:00), kolacja (18:30-21:00) w formie bufetu, przekąski dostępne w barze Apollo i w barze przy basenie (11:00-12:00, 14:00-15:30), lody (15:30-18:30), kawa i ciasto (16:30-18:30). W barze Apollo napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole. Podczas wszystkich wieczornych posiłków obowiązuje ubiór formalny (długie spodnie dla mężczyzn, zakryte obuwie).
Program sportowy i animacyjny:

2 baseny, 2 korty tenisowe (wymagana rezerwacja, sprzęt za depozytem), tenis stołowy, boccia, mini soccer (depozyt 5 EUR), siatkówka plażowa w Kipriotis Fitness Centre (08:00-13:00, 16:00-20:00). Na terenie hotelu organizowane są codzienne animacje dla dorosłych. Muzyka na żywo w barze Mix & Match. Aqualand Water Park - dwa dni na pobyt bezpłatne wejście.
Internet:

Bezpłatne Wi-Fi na terenie całego obiektu.
Kategoria lokalna:

****
Naszym zdaniem:

Elegancki hotel o świetnej lokalizacji ze względu na bliskość stolicy wyspy - miasta Kos - oferującej wiele rozrywek. Rozbudowana infrastruktura rekreacyjna nie pozwoli się nudzić, a otaczające hotel piękne widoki na długo zapadną w pamięć.
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Rzeszowa, Łodzi i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

KOS
WYSPA NISSYROS - spacer po dnie wulkanu To jedna z bardziej fascynujących wycieczek, szczególnym przeżyciem jest spacer po dnie uśpionego krateru Stefanos (wstęp dodatkowo płatny ok. 3€). Zwiedzimy również stolicę wyspy - Mandraki z klasztorem częściowo wydrążonym w skale. Zobaczymy także malowniczą wioskę Nikia, położoną na krawędzi wulkanu, gdzie dominują bielone domy z niebieskimi okiennicami, nie bez przyczyny wioska ta nazywana jest "mini Santorini"! Nika to niewątpliwe najładniejsza miejscowość na całym archipelagu wysp Dodekanez! Cena ok. 43 EUR.
REJS EGEJSKI NA 3 WYSPY - wycieczka z lunchem w cenie Relaksujący rejs po krystalicznie czystych wodach Morza Egejskiego. Pierwszy przystanek to malownicza, maleńka wysepka Pserimos z piaszczystą plażą i kilkoma tawernami. Następnie obieramy kurs na Kalymnos, zwaną wyspą poławiaczy gąbek. Ostatni przystanek na kąpiel, to niezamieszkana wysepka Plati. Wycieczka dla miłośników relaksu, zabawy, kąpieli i opalania. Na rejs należy zabrać strój kąpielowy, ręcznik oraz dużo dobrego nastroju, a nasz kapitan Jannis zagwarantuje Państwu niezapomniane wrażenia! Cena ok. 40 EUR.
ODKRYJ KOS - wokół wyspy Hipokratesa Całodniowa wycieczka, podczas której zobaczymy całe Kos! Na początek spacer po stolicy wyspy, gdzie zatrzymamy się w cieniu platanu Hipokratesa i odpoczniemy na rynku głównym. Następnie odwiedzimy najważniejszy na wyspie zabytek - świątynię boga Asklepiosa (wstęp 8 €). W porze obiadowej dojedziemy do Zia - najwyżej położonej, uroczej wioski z mnóstwem kolorowych sklepików i tawern. Z wioski rozpościera się panoramiczny widok na całe Kos, turkusowe morze i sąsiednie wyspy. Kolejny przystanek to południowo-zachodni skraj wyspy, porośnięty aromatycznymi ziołami, tutaj również zatrzymamy się na plaży z widokiem na romantyczną wysepkę Kastri. Cena ok.40 EUR.
BODRUM - TURCJA - dwa kraje podczas jednej destynacji Turcja oddalona jest od wyspy Kos o jedyne 50 minut rejsu promem. Dziś Bodrum jest ekskluzywnym kurortem, do którego przybywają turyści z całego świata. Miasto znane jest z bazarów, jak i eleganckich galerii złota. Bodrum warto odwiedzić również po to, aby zobaczyć pozostałości po pierwszym na świecie Mauzoleum, zaliczanym do "7 cudów świata starożytnego". Zachwyca również port z ekskluzywnymi łodziami. Na każdym kroku spróbować można tu oryginalnego, tureckiego kebaba. To prawdziwa przygoda z Orientem! Jest to wycieczka dla lubiących się targować i zwiedzać. Uwaga! Należy zabrać ze sobą PASZPORT. Cena ok. 40 EUR w tym opłaty portowe.
KALYMNOS
DOOKOŁA KALYMNOS
Ciekawa wycieczka po wyspie Kalymnos, podczas której zabierzemy Cię w malowniczą podróż do Vathy, fiordu wyspy i głównego miasta - Pothia. W mieście odwiedzimy magazyn gąbek, gdzie naturalne gąbki są kształtowane oraz najsłynniejszy klasztor na wyspie - Agios Savvas. Ujrzymy wspaniałekrajobrazy - od pięknych dolin po nadmorskie osady, imponującą architekturę oraz turkusowe zatoki. Wiele dróg, którymi będziemy podróżować jest równoległych do wybrzeża i oferujących niesamowite widoki na otaczające wody i sąsiednie wyspy. Podczas wycieczki nasz przewodnik w interesujący sposóbprzekaże lokalne informacje, a także przybliży historię,która zabiorze nas w podróż w czasie. Cena: ok. 35 Eur
Z WYSPY NA WYSPĘ
To wycieczka, która oferuje niesamowite wrażenia, podczas jednego 7-godzinnego rejsu. Odwiedzimy Vathy, gdzie atrakcją jest mały port w Rina. Z morza dotrzemy do wąskiej krętej odnogi, która przypomina fiord, a podczas pobytu w Rina będzie możliwość odpoczynku w tawernach nabrzeżnych lub popływania w pięknej, czystej wodzie. Następnie zatrzymujemy się na Plati, małej wyspie pomiędzy Pserimos i Kalymnos, gdzie ujrzymy mały kościół o nazwie Saint Nikolaos.Popłyniemy również na wyspę Pserimos, gdzie znajdziemy malowniczą plażę z białym drobnym piaskiem oraz klimatycznymi, małymi kawiarniami. Jeśli naprawdę będziemy mieli szczęście, zobaczymy niektóre z wielu delfinów, które pływają wokół Kalymnos. Cena: ok. 35 Eur
WYPRAWA NA WYSPĘ LEROS
Wybierz się na jedną z wysp Dodekanezu - Leros. Płynąc z Myrties, miniemy kurorty Myrties, Masouri i Emborios, gdzie będziemy mieli okazję na zrobienie zdjęć. Po ok. 40 minutach dopłyniemy do Panteli, malowniczego portu rybackiego z kilkoma tawernami, kawiarniami oraz piaszczysto-żwirową plażą. Wybierzemy się w podróż do twierdzy, która została wybudowana w VII wieku przez lud bizantyjski oraz odwiedzimy wnętrze kościoła pod wezwaniem Dziewicy Maryi - Pani Twierdzy. Następnie wybierzemy się na wycieczkę do muzeum wojennego w Merkia. Podczas wędrówki po Leros będziemy mogli zobaczyć wpływy Włochów, Turków i Greków na wyspę. Gorąco polecamy tę wycieczkę ponieważ Leros ma wiele do zaoferowania i mnóstwo miejsc, które warto odwiedzić i przywieźć do domu piękne wspomnienia. Czas trwania to od 7 do 8 godzin. Cena: ok. 40 Eur
TELENDOS
Ta podróż może być połączona z wycieczką na Pserimos lub odbędzie się tylko do Telendos. Pserimos jest to mała grecka wyspa pomiędzy Kos i Kalymnos, zamieszkała przez ok. 50 osób. Wyspa urzeka swym pięknem, krystalicznym morzem, klimatycznymi tawernami, kawiarniami, a także sklepikami z pamiątkami. Spokój i cisza to cechy charakteryzujące wyspę. Z kolei, Telendos jest malowniczą i wciąż dziką, małą wyspą naprzeciwko Kalymnos. W przeszłości te dwie wyspy były połączone, ale w 535 roku, rozłączyły się po trzęsieniu ziemi. Rozmiar wyspyto ok. 5 km2, a w porcie znajduje się jedyna wioska z kilkoma mieszkańcami, którzy żyją głównie z działalności związanej z gąbkami. Ta mała wyspa jest idealna na jednodniową wycieczkę, gdzie można wybrać się na spacer pięknymi uliczkami i skosztować pysznych przekąsek w urokliwych tawernach. Dla tych, którzy kochają piesze wycieczki sugeruje się wizytę w starym kościele i ruinach zamku św. Konstantyna. Aby się tam dostać, wystarczy podążać dobrze ukształtowaną ścieżką, która startuje w porcie i zmierza wzdłuż linii brzegowej. Cena: ok. 35 Eur
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 20 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Kos. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

KOS informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.

KOS
Zwana wyspą Hippokratesa - ojca medycyny, jest spokojną pełną słońca i piaszczystych plaż wakacyjną oazą. W ostatnich latach przeżywa rozkwit turystyczny ze względu na to, że ciągle udało jej się zachować prawdziwie grecką atmosferę i styl życia mieszkańców.
Miasto Kos
To centrum administracyjne i kulturalne wyspy rozciąga się we wszystkich kierunkach od malowniczego portu, przy którym cumuje niezliczona ilość wycieczkowych łodzi. Urocza starówka jest obowiązkowym punktem wizyty, a spacer należy zakończyć pod 700-letnim platanem, zwanym drzewem Hippokratesa. To jeden z najstarszych platanów w Europie.
Tigaki
Położona niedaleko miasta Kos miejscowość znana jest ze swojej pięknej piaszczystej plaży opadającej łagodnie do morza. To doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i osób uwielbiających pływanie w morzu i wszelkie sporty wodne.
Marmari
Niewielka turystyczna miejscowość, która kiedyś była rybacką wioską. Obecnie ze względu na jedną z ładniejszych plaż na wyspie jest jednym z ulubionych miejsc na spokojne, relaksujące wakacje. Amatorzy sportów wodnych nie będą zawiedzeni - na plaży oferta zadowoli każdego.
Mastichari
Ten niewielki rybacki port połączył lokalne życie mieszkańców z turystyczną gościnnością. Rybacy ciągle wypływają w morze, a miejscowe tawerny oferują ryby i owoce morza z dzisiejszego połowu. Plaża w Mastichari została uznana za jedną z najpiękniejszych na wyspie i przyciąga nie tylko turystów, ale także wielu mieszkańców wyspy.
Kardamena
Jedna z popularniejszych turystycznych miejscowości, położona w południowej części wyspy. Kiedyś była rybacką wioską i port pozostał głównym miejscem, w którym skupia się życie mieszkańców i turystów. Na portowym nabrzeżu liczne kawiarnie i restauracje, a poza centrum doskonałe dla rodzin plaże z płytkim wejściem do wody. Dodatkową zaletą jest krótki transfer z lotniska.
KALYMNOS
Niewielka wyspa z archipelagu Dodekanezu, zupełnie nieodkryta przez turystów. Do tej pory wypoczywali tu głownie sami Grecy, dzięki temu na Kalymnos odnajdziemy prawdziwą grecką duszę. Na wyspie znajdują się liczne, iskrzące w słońcu plaże, malownicze zatoki otoczone skałami schodzącymi do lazurowej wody Morza Egejskiego, górzyste wioski oraz tawerny i restauracje z wyśmienitą, lokalną kuchnią.
Pothia
Stolica oraz główny port Kalymnos do którego zawijają promy z pobliskiej wyspy Kos. Labirynty wąskich uliczek i przybrzeżna promenada ze sklepami, restauracjami, tawernami i kawiarniami serwującymi specjały lokalnej kuchni. W ciągu dnia zapełnia się turystami przypływającymi na krótkie, kilkugodzinne wycieczki, natomiast wieczorami można się tu delektować prawdziwą grecką atmosferą.
Panormos
Nieduża, ładna miejscowość oddalona o ok. 6 km od Pothii. Tutaj znajduje się większość studiów i apartamentów z naszej oferty. Znajdziemy tu przepiękną, spokojną plażę z krystaliczną wodą oraz kilka sklepów, restauracji, tawern oraz supermarket.
Plati Gialos
Niewielka miejscowość położona ok. 1 km od Panormos, w w zachodniej części wyspy, która słynie z pięknych plaż, a także jest rajem dla miłośników wspinaczki. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 5 km. W okolicy (około 500m) znajdziemy kilka restauracji i barów.
Arginonta
Spokojna miejscowość w północnej części wyspy położona przy urokliwej zatoczce, która zachwyca przejrzystą, turkusową wodą oraz skalistym krajobrazem. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 15 km.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Hippocrates to kompleks hotelowy usytuowany blisko plaży, w centrum kurortu Psalidi, w spacerowej odległości od centrum stolicy wyspy - miasta Kos ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy aktywnym osobom i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży, z łagodnym zejściem do morza, w miejscowości Psalidi, 3 km od centrum stolicy wyspy - miasta Kos
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, aquapark w hotelu Kipriotis Aqualand, korty tenisowe, spa w hotelu Kipriotis Panorama
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Kos

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1986 r. Odnowiony w 2003, 2004, 2010, 2014 r. Na terenie znajduje się restauracja, bar, basen, sala konferencyjna, sejf w recepcji (płatny), centrum biznesowe (płatne), pralnia (płatna), 3 zjeżdżalnie wodne (w siostrzanym hotelu SUNCONNECT KIPRIOTIS AQUALAND), windy. Urozmaicony program animacyjny i oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

200 m od hotelu, publiczna, piaszczysto - żwirowa. Parasole, leżaki - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację, TV, zestaw do parzenia kawy i herbaty, małą lodówkę, łazienkę (WC, suszarkę, wannę), balkon. Typy pokoi: w 3 piętrowym budynku głównym: pokoje standardowe z widokiem na morze/góry dla max 3 os.

wyżywienie

restauracja, bar All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera: śniadanie (06:30-11:00), obiad (12:00-14:00), kolacja (18:30-21:30), przekąski w barze, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik , krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), animacje

w cenie

animacje, siłownia, tenis stołowy, siatkówka, siatkówka plażowa, mini boisko do piłki nożnej, 2 korty tenisowe, sprzęt do gry w tenisa

płatne

centrum SPA, salon piękności, sauna, masaż, sporty wodne na plaży (firma zewnętrzna), oświetlenie kortu

Aktualizacja opisu

01.04.2016 12:33

usługi dostępne w hotelu

SPA Siłownia Tenis All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Hippocrates to kompleks hotelowy usytuowany blisko plaży, w centrum kurortu Psalidi, w spacerowej odległości od centrum stolicy wyspy - miasta Kos ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy aktywnym osobom i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży, z łagodnym zejściem do morza, w miejscowości Psalidi, 3 km od centrum stolicy wyspy - miasta Kos
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, aquapark w hotelu Kipriotis Aqualand, korty tenisowe, spa w hotelu Kipriotis Panorama
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kos, Grecja

UWAGA!

Opis z zeszłego sezonu.

Położenie

w Psalidi ze sklepami, barami i restauracjami, przy drodze lokalnej, ok. 3 km od miasta Kos; droga rowerowa wzdłuż morza do miasta Kos, przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 1,5 EUR/Kos). Ok. 25 km od portu lotniczego w Kos.

Plaża

publiczna, żwirowa, łagodne zejście do morza, (dno kamieniste, zalecamy buty do wody), ok. 100 m od hotelu (w zależności od zakwaterowania), przejście przez ulicę, leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

popularny rodzinny hotel wybudowany w 1986 r., odnowiony w 2010 r., odświeżony w 2014 r., 172 pokoje, 1 budynek, 2 piętra, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Aphrodite - kuchnia grecka i międzynarodowa, dania wegetariańskie, bar Appolon przy basenie; minimarket; sala konferencyjna dla 50 osób, restauracja z tarasem z widokiem na basen, ogród, za opłatą: sejf w recepcji (płatny: ok. 3 EUR/dzień), pralnia. Na zewnątrz w ogrodzie basen (nieregularny kształt), słodka woda, ok. 180 m2, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace, ręczniki za kaucją na recepcji. www.kipriotis.gr

Dostęp do internetu

WIFI w lobby, w pomieszczeniach ogólnodostępnych i w pokojach w cenie.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

nowocześnie i funkcjonalnie wyposażone: Pokoje dwuosobowe (1-3A): standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23 m2, klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka;; balkon (stolik i krzesełka); widok na ogród. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (2-3B): wyposażone jak 2A. Pokoje wariant ekonomiczny (2-3S): od strony lądu, poza tym wyposażone jak 2A. Pokoje rodzinne (2-4G): dwa pokoje połączone drzwiami z jedną łązienką, z bocznym widokiem na morze, min. 2 os i 1 dziecko, lub 2 os. i 2 dzieci na dostawkach.

Sport

tenis stołowy, waterpolo, siatkówka plażowa, lekkie animacje dla dorosłych i dzieci: gimnastyka, boccia, 3 razy w tygodniu wieczorne show, raz w tygodniu wieczór grecki; przy hotelu znajduje się dyskoteka Zona - wstęp bezpłatny, napoje płatne; Goście hotelu mogą bezpłatnie korzystać z aquaparku w hotelu Kipriotis Aqualand; za opłatą: 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (ok. 10 EUR/komplet), squash, bilard (ok. 2 EUR/gra), gry elektroniczne; centrum spa w hotelu Kipriotis Panorama (płatne): zabiegi pielęgnacyjne, masaże, manicure, pedicure, pilates, joga.

Dzieci

plac zabaw dla dzieci, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m2, w restauracji dostępne foteliki dla dzieci. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat w cenie.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. śniadanie (7:30-10:00), obiad (12-14:00), kolacja (18:30-21:30) w restauracji Aphrodite; późne śniadanie kontynentalne (10-11:00); przekąski (11-12:00 i 14:30-15:30); w wyznaczonych godzinach lody dla dzieci (2h), napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10-24:00); wymagane noszenie opasek all inclusive. Dine Around: możliwość skorzystania z kolacji w restauracji "Makedonia" w sąsiednim hotelu Kipriotis Village (przejście przez ulice ok. 100 m).

Dla dzieci

2-14 lat: stałe ceny lub zniżki.

Polecamy

  • renomowana sieć hotelowa KIPRIOTIS
  • smaczna kuchnia
  • miły i profesjonalny serwis i obsługa
  • wizyta rezydenta w hotelu


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Kipriotis Hippocrates
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
Filmy hotelu Kipriotis Hippocrates:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Kipriotis Hippocrates
https://youtu.be/oS5ECYWHZIY
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Kipriotis Hippocrates

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    4.1
  • Pokoje
    3.7
  • Wyżywienie
    4.4
  • Atrakcje
    i sport
    3.6
  • Obsługa
    4.6
HolidayCheck
Ocena Kipriotis Hippocrates:
4.1 / 6

Nie polecam !!! Hotel powinien mieć co najwyżej 3* 2017-08-24
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    4.0

3.0
Super wakacje 2007-07-06
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

4.9
Okropne bungalowy z widokiem na budowę 2008-05-22
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    3.8
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    2.7

Hotel ujdzie w tłoku, ale poważnym felerem było to, że zostaliśmy zakwaterowani niezgodnie z ofertą ...
więcej

3.5
Dobra oferta z last minute 2009-06-21
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    5.5

4.7
Dobry hotel dla niezbyt wymagajacych 2009-08-09
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

4.9
Piękny hotel lecz dla emerytów 2010-08-25
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    2.7
  • Obsługa
    6.0

Bardzo ładny, odnowiony hotel ze super obsługą i wyżywieniem. Natomiast brak dostatecznej organizac...
więcej

4.9
Polecam wszystkim 2010-08-25
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Bardzo dobry hotel 2010-08-25
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Rewelacyjny, czysty hotel z pyszym jedzeniem 2010-09-11
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    5.7
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    6.0

Naprawdę super hotel, ładnie urządzony z przestronnymi pokojami, codziennie wymieniane ręczniki, don...
więcej

5.4
Super hotel, super warunki 2010-09-11
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Miły hotel niedaleko miasta, możliwość korzystania z drugiego Hotelu tej sieci który jest bardziej a...
więcej

5.9
Super, hiper, luks, gitara 2010-11-10
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Polecam hotel - Maris 2011-07-22
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Wróciliśmy bardzo zadowoleni 2011-07-25
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Wspaniałe wakacje na Kos 2011-07-27
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
Bardzo fajny hotel 2011-08-23
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    3.8
  • Obsługa
    6.0

Godny polecenia hotel, czysty, duże pokoje, możliwość korzystania z basenu i restauracji w hotelu ob...
więcej

5.1
Kipriotis Hippocrates - słabe i mocne strony 2011-08-26
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.5
Miłe wakacje za rozsądną cenę! 2011-09-01
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.1
Hotel średniej klasy 2013-06-02
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    2.5
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    4.7

Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki co najwyżej 3. Jedzenie monotonia wciąż to samo, wybór owoców bard...
więcej

3.7
Hotel OK, ale plaża tragedia. 2013-07-08
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    3.6
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel ok,czysto miło ,jedzenie przyzwoite.Problem w plaży -nie ma, mała kamienista,woda zimna,duże f...
więcej

4.9
Udane wakacje 2013-11-09
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    4.0

5.2
Dobry hotel na urlop 2014-06-20
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.7
Najlepsze wakacje pod słońcem!!! 2014-07-06
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    5.7

Wakacje jak najbardziej udane.Bylismy na miejscu 11 dni i chetnie bysmy zostali kilka dni dłużej!Hot...
więcej

5.5
Świetne miejsce na udany wypoczynek 2014-08-08
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    6.0

Świetny hotel z miłą obsługa, położony bardzo blisko plaży. Smaczne i urozmaicone jedzenie. Pokoje c...
więcej

5.7
Podróż poślubna 2014-08-11
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

3.8
Hotel na miarę 3 gwiazdek 2014-09-13
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    1.3
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.7

Jako para postanowiliśmy wyjechać na wakacje, których długo nie zapomnimy. I tak też było. Skorzysta...
więcej

2.9
Udane wakacje 2014-09-15
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    5.0

4.2
Hotel bardzo słaby, max 3 gwiazdki!!! 2014-10-09
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    2.8
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    1.5
  • Obsługa
    3.3

Hotel stary zniszczony i to bardzo.Hotel mały brak atrakcji !!!! Byliśmy grupa 9 osobową i to tylko ...
więcej

2.8
Miły hotel, bez luksusów 2014-10-28
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel przyjemny,bardzo czysty, miła obsługa. W pobliżu pięknej miejscowości, do której można dojecha...
więcej

4.8
Dobry hotel blisko atrakcyjnego miasta Kos 2015-06-21
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.7
  • Obsługa
    5.3

Dobry hotel blisko pieknego miasta Kos-stolicy wyspy.Czysto, fajne baseny, możliwośc korzystania z i...
więcej

5.2
Hotel na średnim poziomie, raczej 3 gwiazdki 2015-08-04
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    1.3
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.3

Hotel czysty , pokoje sprzątane codziennie. Otoczenie hotelu zadbane. Basen czysty , codziennie spr...
więcej

3.4
Rewelacyjne miejsce z pyszną kuchnią 2015-08-28
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.3

Bardzo udane wakacje, pyszne jedzenie, smaczne drinki, możliwośc korzystania z atrakcji hoteli znajd...
więcej

5.4
Wakacje'2015 2015-09-13
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    5.0

3.7
Dlaczego warto wybrać hotel Hipocrates na wakacje? 2015-09-30
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Słabo, raczej 3 gwiazdki, nie 4, wojna o leżaki... 2017-05-16
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    5.0

4.0
Wakacje 2017 z dwuletnim dzieckiem- czerwiec 2017-06-21
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
Wspaniały hotel! 2017-08-03
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Spodziewaliśmy się lepszego standardu - to nie 4 gwiazdki 2017-11-19
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Hippocrates:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

4.5

Kipriotis Hippocrates - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 boczny w/morze
Pok. 2 os. boczny w/morze

Kipriotis Hippocrates - Możliwości wyżywienia:


Kipriotis Hippocrates - miasta wylotu:


Kipriotis Hippocrates - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Kipriotis Hippocrates? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00