cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
  • Hotel Roselands, Kos
1 / 24
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
24.09 - 05.10
już od 4097 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.10 - 08.10
już od 1376 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Roselands
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Roselands
star 3

Grecja: Kos
Ocena hotelu Roselands:
3.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Roselands:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Roselands to kameralny i cichy hotel, idealny dla klientów pragnących wypocząć w ciszy i spokoju. Polecamy ze względu na położenie w centralnej części wyspy Kos, a także dobre połączenie z plażą w Marmari - hotel zapewnia bezpłatne transfery. Hotel Roselands to także dobra jakość w stosunku do ekonomicznej ceny.

GŁÓWNE ATUTY:

  • kameralny i cichy hotel, przyjazna obsługa
  • bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy
  • bezpłatne transfery na piękną piaszczysta plażę

Hotel Roselands w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Roselands to kameralny i cichy hotel, idealny dla klientów pragnących wypocząć w ciszy i spokoju. Polecamy ze względu na położenie w centralnej części wyspy Kos, a także dobre połączenie z plażą w Marmari - hotel zapewnia bezpłatne transfery. Hotel Roselands to także dobra jakość w stosunku do ekonomicznej ceny.

GŁÓWNE ATUTY:

  • kameralny i cichy hotel, przyjazna obsługa
  • bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy
  • bezpłatne transfery na piękną piaszczysta plażę

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 13 km od centrum Kos
  • ok. 600 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

Wyposażenie

  • punkt internetowy (płatny) 
  • leżaki, parasole (przy basenie, w cenie) 
  • recepcja 24 h
  • taras słoneczny
  • biblioteka
  • ogród
  • wypożyczalnia rowerów i samochodów
  • parking (w cenie)

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

109

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Sport i wellness

Płatne
  • bilard
  • wypożyczalnia rowerów
  • tenis stołowy

Pokoje

Pokój jednoosobowy EZX1
  • 1 os.
  • balkon
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana, płatna)
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf (płatny)
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 2-3 os.
  • ok. 22 m2
  • balkon
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana, płatna)
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf (płatny)

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu)
  • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe
Dwa posiłki
  • śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Roselands to kameralny i cichy hotel, idealny dla klientów pragnących wypocząć w ciszy i spokoju. Polecamy ze względu na położenie w centralnej części wyspy Kos, a także dobre połączenie z plażą w Marmari - hotel zapewnia bezpłatne transfery. Hotel Roselands to także dobra jakość w stosunku do ekonomicznej ceny.

GŁÓWNE ATUTY:

  • kameralny i cichy hotel, przyjazna obsługa
  • bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy
  • bezpłatne transfery na piękną piaszczysta plażę

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Obiekt znajduje się w pobliżu piaszczystej plaży, w rejonie wyspy Marmari na wyspie Kos. Hotel składa się z kilku mniejszych budynków, a na jego terenie znajdują się alejki, zielone trawniki oraz basen zewnętrzny z dwoma brodzikami. Hotel położony jest zaledwie 13 km od centrum Kos i 9 km od lotniska (czas dojazdu - ok. 20 minut). UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 1,50 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Obiekt znajduje się ok. 600 m od pięknej, piaszczystej plaży. Do morza jest ok. 10 minut spacerem.
Do dyspozycji gości:

Spokojny wypoczynek zapewnią przytulne i komfortowo wyposażone pokoje z balkonem. Do dyspozycji gości recepcja 24 h/dobę, punkt internetowy (płatny), leżaki i parasole (przy basenie w cenie), taras słoneczny, biblioteka, ogród, parking oraz wypożyczalnia rowerów i samochodów.
Pokoje:

Hotel dysponuje 109 pokojami. Do dyspozycji gości: pokoje 2-osobowe (z możliwością maksymalnie 1 dostawki) oraz pokoje 1-osobowe - na potwierdzenie. Wszystkie pokoje wyposażone są w łazienkę zWC oraz wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów, lodówkę, telefon, sejf (za opłatą), telewizor z telewizją satelitarną, balkon oraz dodatkowo płatną klimatyzację indywidualnie sterowaną.
Wyżywienie:

Do dyspozycji gości restauracja i bar przy zewnętrznym basenie, gdzie serwowane są lekkie przekąski i orzeźwiające drinki. Opcja all inclusive - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu oraz napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe.
Program sportowy i animacyjny:

Zaplecze rekreacyjne hotelu obejmuje basen zewnętrzny ze słodką wodą oraz 2 brodziki. Miłośnicy aktywnego wypoczynku za dodatkową opłatą mogą skorzystać z bilardu, tenisa stołowego czy wypożyczalni rowerów.
Internet:

Płatny punkt internetowy.
Kategoria lokalna:

***
Strona www:

Naszym zdaniem:

Hotel Roseland's jest dobrym wyborem na spokojne, greckie wakacje. Polecamy szczególnie Klientom ze skromniejszym budżetem ceniącym sobie wygodę all inclusive.
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Rzeszowa, Łodzi i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

KOS
WYSPA NISSYROS - spacer po dnie wulkanu To jedna z bardziej fascynujących wycieczek, szczególnym przeżyciem jest spacer po dnie uśpionego krateru Stefanos (wstęp dodatkowo płatny ok. 3€). Zwiedzimy również stolicę wyspy - Mandraki z klasztorem częściowo wydrążonym w skale. Zobaczymy także malowniczą wioskę Nikia, położoną na krawędzi wulkanu, gdzie dominują bielone domy z niebieskimi okiennicami, nie bez przyczyny wioska ta nazywana jest "mini Santorini"! Nika to niewątpliwe najładniejsza miejscowość na całym archipelagu wysp Dodekanez! Cena ok. 43 EUR.
REJS EGEJSKI NA 3 WYSPY - wycieczka z lunchem w cenie Relaksujący rejs po krystalicznie czystych wodach Morza Egejskiego. Pierwszy przystanek to malownicza, maleńka wysepka Pserimos z piaszczystą plażą i kilkoma tawernami. Następnie obieramy kurs na Kalymnos, zwaną wyspą poławiaczy gąbek. Ostatni przystanek na kąpiel, to niezamieszkana wysepka Plati. Wycieczka dla miłośników relaksu, zabawy, kąpieli i opalania. Na rejs należy zabrać strój kąpielowy, ręcznik oraz dużo dobrego nastroju, a nasz kapitan Jannis zagwarantuje Państwu niezapomniane wrażenia! Cena ok. 40 EUR.
ODKRYJ KOS - wokół wyspy Hipokratesa Całodniowa wycieczka, podczas której zobaczymy całe Kos! Na początek spacer po stolicy wyspy, gdzie zatrzymamy się w cieniu platanu Hipokratesa i odpoczniemy na rynku głównym. Następnie odwiedzimy najważniejszy na wyspie zabytek - świątynię boga Asklepiosa (wstęp 8 €). W porze obiadowej dojedziemy do Zia - najwyżej położonej, uroczej wioski z mnóstwem kolorowych sklepików i tawern. Z wioski rozpościera się panoramiczny widok na całe Kos, turkusowe morze i sąsiednie wyspy. Kolejny przystanek to południowo-zachodni skraj wyspy, porośnięty aromatycznymi ziołami, tutaj również zatrzymamy się na plaży z widokiem na romantyczną wysepkę Kastri. Cena ok.40 EUR.
BODRUM - TURCJA - dwa kraje podczas jednej destynacji Turcja oddalona jest od wyspy Kos o jedyne 50 minut rejsu promem. Dziś Bodrum jest ekskluzywnym kurortem, do którego przybywają turyści z całego świata. Miasto znane jest z bazarów, jak i eleganckich galerii złota. Bodrum warto odwiedzić również po to, aby zobaczyć pozostałości po pierwszym na świecie Mauzoleum, zaliczanym do "7 cudów świata starożytnego". Zachwyca również port z ekskluzywnymi łodziami. Na każdym kroku spróbować można tu oryginalnego, tureckiego kebaba. To prawdziwa przygoda z Orientem! Jest to wycieczka dla lubiących się targować i zwiedzać. Uwaga! Należy zabrać ze sobą PASZPORT. Cena ok. 40 EUR w tym opłaty portowe.
KALYMNOS
DOOKOŁA KALYMNOS
Ciekawa wycieczka po wyspie Kalymnos, podczas której zabierzemy Cię w malowniczą podróż do Vathy, fiordu wyspy i głównego miasta - Pothia. W mieście odwiedzimy magazyn gąbek, gdzie naturalne gąbki są kształtowane oraz najsłynniejszy klasztor na wyspie - Agios Savvas. Ujrzymy wspaniałekrajobrazy - od pięknych dolin po nadmorskie osady, imponującą architekturę oraz turkusowe zatoki. Wiele dróg, którymi będziemy podróżować jest równoległych do wybrzeża i oferujących niesamowite widoki na otaczające wody i sąsiednie wyspy. Podczas wycieczki nasz przewodnik w interesujący sposóbprzekaże lokalne informacje, a także przybliży historię,która zabiorze nas w podróż w czasie. Cena: ok. 35 Eur
Z WYSPY NA WYSPĘ
To wycieczka, która oferuje niesamowite wrażenia, podczas jednego 7-godzinnego rejsu. Odwiedzimy Vathy, gdzie atrakcją jest mały port w Rina. Z morza dotrzemy do wąskiej krętej odnogi, która przypomina fiord, a podczas pobytu w Rina będzie możliwość odpoczynku w tawernach nabrzeżnych lub popływania w pięknej, czystej wodzie. Następnie zatrzymujemy się na Plati, małej wyspie pomiędzy Pserimos i Kalymnos, gdzie ujrzymy mały kościół o nazwie Saint Nikolaos.Popłyniemy również na wyspę Pserimos, gdzie znajdziemy malowniczą plażę z białym drobnym piaskiem oraz klimatycznymi, małymi kawiarniami. Jeśli naprawdę będziemy mieli szczęście, zobaczymy niektóre z wielu delfinów, które pływają wokół Kalymnos. Cena: ok. 35 Eur
WYPRAWA NA WYSPĘ LEROS
Wybierz się na jedną z wysp Dodekanezu - Leros. Płynąc z Myrties, miniemy kurorty Myrties, Masouri i Emborios, gdzie będziemy mieli okazję na zrobienie zdjęć. Po ok. 40 minutach dopłyniemy do Panteli, malowniczego portu rybackiego z kilkoma tawernami, kawiarniami oraz piaszczysto-żwirową plażą. Wybierzemy się w podróż do twierdzy, która została wybudowana w VII wieku przez lud bizantyjski oraz odwiedzimy wnętrze kościoła pod wezwaniem Dziewicy Maryi - Pani Twierdzy. Następnie wybierzemy się na wycieczkę do muzeum wojennego w Merkia. Podczas wędrówki po Leros będziemy mogli zobaczyć wpływy Włochów, Turków i Greków na wyspę. Gorąco polecamy tę wycieczkę ponieważ Leros ma wiele do zaoferowania i mnóstwo miejsc, które warto odwiedzić i przywieźć do domu piękne wspomnienia. Czas trwania to od 7 do 8 godzin. Cena: ok. 40 Eur
TELENDOS
Ta podróż może być połączona z wycieczką na Pserimos lub odbędzie się tylko do Telendos. Pserimos jest to mała grecka wyspa pomiędzy Kos i Kalymnos, zamieszkała przez ok. 50 osób. Wyspa urzeka swym pięknem, krystalicznym morzem, klimatycznymi tawernami, kawiarniami, a także sklepikami z pamiątkami. Spokój i cisza to cechy charakteryzujące wyspę. Z kolei, Telendos jest malowniczą i wciąż dziką, małą wyspą naprzeciwko Kalymnos. W przeszłości te dwie wyspy były połączone, ale w 535 roku, rozłączyły się po trzęsieniu ziemi. Rozmiar wyspyto ok. 5 km2, a w porcie znajduje się jedyna wioska z kilkoma mieszkańcami, którzy żyją głównie z działalności związanej z gąbkami. Ta mała wyspa jest idealna na jednodniową wycieczkę, gdzie można wybrać się na spacer pięknymi uliczkami i skosztować pysznych przekąsek w urokliwych tawernach. Dla tych, którzy kochają piesze wycieczki sugeruje się wizytę w starym kościele i ruinach zamku św. Konstantyna. Aby się tam dostać, wystarczy podążać dobrze ukształtowaną ścieżką, która startuje w porcie i zmierza wzdłuż linii brzegowej. Cena: ok. 35 Eur
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 20 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Kos. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

KOS informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.

KOS
Zwana wyspą Hippokratesa - ojca medycyny, jest spokojną pełną słońca i piaszczystych plaż wakacyjną oazą. W ostatnich latach przeżywa rozkwit turystyczny ze względu na to, że ciągle udało jej się zachować prawdziwie grecką atmosferę i styl życia mieszkańców.
Miasto Kos
To centrum administracyjne i kulturalne wyspy rozciąga się we wszystkich kierunkach od malowniczego portu, przy którym cumuje niezliczona ilość wycieczkowych łodzi. Urocza starówka jest obowiązkowym punktem wizyty, a spacer należy zakończyć pod 700-letnim platanem, zwanym drzewem Hippokratesa. To jeden z najstarszych platanów w Europie.
Tigaki
Położona niedaleko miasta Kos miejscowość znana jest ze swojej pięknej piaszczystej plaży opadającej łagodnie do morza. To doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i osób uwielbiających pływanie w morzu i wszelkie sporty wodne.
Marmari
Niewielka turystyczna miejscowość, która kiedyś była rybacką wioską. Obecnie ze względu na jedną z ładniejszych plaż na wyspie jest jednym z ulubionych miejsc na spokojne, relaksujące wakacje. Amatorzy sportów wodnych nie będą zawiedzeni - na plaży oferta zadowoli każdego.
Mastichari
Ten niewielki rybacki port połączył lokalne życie mieszkańców z turystyczną gościnnością. Rybacy ciągle wypływają w morze, a miejscowe tawerny oferują ryby i owoce morza z dzisiejszego połowu. Plaża w Mastichari została uznana za jedną z najpiękniejszych na wyspie i przyciąga nie tylko turystów, ale także wielu mieszkańców wyspy.
Kardamena
Jedna z popularniejszych turystycznych miejscowości, położona w południowej części wyspy. Kiedyś była rybacką wioską i port pozostał głównym miejscem, w którym skupia się życie mieszkańców i turystów. Na portowym nabrzeżu liczne kawiarnie i restauracje, a poza centrum doskonałe dla rodzin plaże z płytkim wejściem do wody. Dodatkową zaletą jest krótki transfer z lotniska.
KALYMNOS
Niewielka wyspa z archipelagu Dodekanezu, zupełnie nieodkryta przez turystów. Do tej pory wypoczywali tu głownie sami Grecy, dzięki temu na Kalymnos odnajdziemy prawdziwą grecką duszę. Na wyspie znajdują się liczne, iskrzące w słońcu plaże, malownicze zatoki otoczone skałami schodzącymi do lazurowej wody Morza Egejskiego, górzyste wioski oraz tawerny i restauracje z wyśmienitą, lokalną kuchnią.
Pothia
Stolica oraz główny port Kalymnos do którego zawijają promy z pobliskiej wyspy Kos. Labirynty wąskich uliczek i przybrzeżna promenada ze sklepami, restauracjami, tawernami i kawiarniami serwującymi specjały lokalnej kuchni. W ciągu dnia zapełnia się turystami przypływającymi na krótkie, kilkugodzinne wycieczki, natomiast wieczorami można się tu delektować prawdziwą grecką atmosferą.
Panormos
Nieduża, ładna miejscowość oddalona o ok. 6 km od Pothii. Tutaj znajduje się większość studiów i apartamentów z naszej oferty. Znajdziemy tu przepiękną, spokojną plażę z krystaliczną wodą oraz kilka sklepów, restauracji, tawern oraz supermarket.
Plati Gialos
Niewielka miejscowość położona ok. 1 km od Panormos, w w zachodniej części wyspy, która słynie z pięknych plaż, a także jest rajem dla miłośników wspinaczki. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 5 km. W okolicy (około 500m) znajdziemy kilka restauracji i barów.
Arginonta
Spokojna miejscowość w północnej części wyspy położona przy urokliwej zatoczce, która zachwyca przejrzystą, turkusową wodą oraz skalistym krajobrazem. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 15 km.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09. W pozostałych terminach część udogodnień hotelowych może być dostępna w ograniczonym zakresie lub nieczynna.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Roselands to kameralny i cichy hotel, idealny dla klientów pragnących wypocząć w ciszy i spokoju. Polecamy ze względu na położenie w centralnej części wyspy Kos, a także dobre połączenie z plażą w Marmari - hotel zapewnia bezpłatne transfery. Hotel Roselands to także dobra jakość w stosunku do ekonomicznej ceny.

GŁÓWNE ATUTY:

  • kameralny i cichy hotel, przyjazna obsługa
  • bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy
  • bezpłatne transfery na piękną piaszczysta plażę

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Kos

OPIS

Urokliwie położony wśród zieleni hotel polecany jest przede wszystkim tym, którzy chcą spędzić spokojne wakacje. Lokalizacja w niedużej miejscowości Marmari daje możliwość spróbowania specjałów lokalnej kuchni w greckich tawernach. Dla tych, którzy chcą pozwiedzać okolicę dostępna jest wypożyczalnia samochodów.

kategoria organizatora

3*

kategoria lokalna

3*

Data otwarcia

1992 r. Odnowiony w 2009 r. Na terenie hotelu: restauracja, bar, sejf w recepcji (płatny), basen odkryty.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

750 m od hotelu, piaszczysta, publiczna. Płatne: parasole i leżaki.

pokoje

Zlokalizowane są w 2 budynkach (liczba pięter: 3, liczba wind: 1) Typy pokoi: pokoje standardowe dla max 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna (płatna ok. 4€/doba), sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

restauracja główna, bar przy basenie

śniadanie i obiadokolacja

śniadanie (07:30-10:00), kolacja (19:00-21:00) w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (11:00-23:00) śniadanie (07:30-10:00), obiad (13:00-14:30) i kolacja (19:00-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:00-12:30, 15:00-18:30) w barze przy basenie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik, plac zabaw, krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa

płatne

cymbergaj, miniboisko do piłki nożnej , bilard DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

23.07.2019 16:43

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Roselands to kameralny i cichy hotel, idealny dla klientów pragnących wypocząć w ciszy i spokoju. Polecamy ze względu na położenie w centralnej części wyspy Kos, a także dobre połączenie z plażą w Marmari - hotel zapewnia bezpłatne transfery. Hotel Roselands to także dobra jakość w stosunku do ekonomicznej ceny.

GŁÓWNE ATUTY:

  • kameralny i cichy hotel, przyjazna obsługa
  • bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy
  • bezpłatne transfery na piękną piaszczysta plażę

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Grecja/Kos

Kategoryzacja hotelu

.

Położenie

.

Plaża

.

Pokoje

.

Sport, Relaks, Rozrywka

.

Dla dzieci

.

Wyżywienie

.

Restauracje i bary

.

Dodatkowe informacje

.

Cena

.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Easy Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Roselands to kameralny i cichy hotel, idealny dla klientów pragnących wypocząć w ciszy i spokoju. Polecamy ze względu na położenie w centralnej części wyspy Kos, a także dobre połączenie z plażą w Marmari - hotel zapewnia bezpłatne transfery. Hotel Roselands to także dobra jakość w stosunku do ekonomicznej ceny.

GŁÓWNE ATUTY:

  • kameralny i cichy hotel, przyjazna obsługa
  • bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy
  • bezpłatne transfery na piękną piaszczysta plażę

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel Roseland's położony północnym wybrzeżu wyspy, w miejscowości Marmari, ok. 13 km od miasta Kos, ok. 9 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 80 m od hotelu. Ok. 650 m od hotelu, szeroka, piaszczysta plaża.  

Hotel

Kompleks składający się z 2 budynków głównych oraz 3 bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się lobby z recepcją, kącik telewizyjny, restauracja, 2 bary, w tym bar przy basenie. Odpłatnie: sejf w recepcji, kawiarenka internetowa.  

Pokoje

Hotel dysponuje 107 pokojami dwuosobowymi z możliwościa jednej dostawki, pokoje wyposażone są w łazienkę z toaletą, balkon lub taras. Wszystkie pokoje wyposażone są w telefon, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów, klimatyzację.

Wyżywienie

Formuła All Inclusive.  

Sport i rekreacja

Basen, ping-pong, sporty wodne na plaży.  

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw.  

Wskazówki

Dobry wybór dla osób, które chcą wypocząć w spokojnej atmosferze niedaleko pięknej piaszczystej plaży. Płaski teren znakomity do organizowania wycieczek rowerowych. Możliwość wstawienia w pokoju łóżeczka dla małych dzieci (0-2 lat), w restauracji krzesełka dla małych dzieci. Hotel polecamy również ze względu na wyjątkowo przyjazna obsługę. Transfer z/na lotnisko: ok. 30 min.  

Dodatkowo płatne

Obligatoryjny lokalny podatek turystyczny płatny w recepcji przy zakwaterowaniu w wysokości 1,5 EUR/ pokój/ dobę, sejf, ping-pong, kącik internetowy, Wi-Fi (ok. 3 EUR/godz.), klimatyzacja (ok. 5 EUR/dzień), leżaki i parasole na plaży, (ok. 7 EUR/2 leżaki+parasol/dzień).

Program All Inclusive

Śniadania (07:30-10:00), obiady (13:00-14:30), kolacje (19:00-21:00). W godzinach 11:00-13:00 oraz 15:00-18:30 dostępne są przekąski. W godzinach 10:30-23:00 w wybranych barach dostępne są lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne. Obowiązkowe obrączki. Program All Inclusive zaczyna się o godz. 12:00 w dniu, który wpisany jest w voucher i kończy o godz. 12:00 w dniu, który wpisany jest w voucher.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Easy Travel, które zostało założone w 2003 roku przez pasjonatów turystyki z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem pracy w branży. Biuro to jest członkiem Polskiej Izby Turystyki. Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez AXA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A.

Specjalnością oferty Biura Podróży Easy Travel są wycieczki na wyspy greckie. Dzięki bogatej ofercie i wysokim standardom usługi, klienci mogą wybierać wakacje na Krecie, Rodos, Kos, Korfu, Zakynthos czy Santorini. Co roku Biuro modyfikuje i unowocześnia swój program, tak aby móc zaoferować klientom coś nowego i ciekawego. Personel Biura Podróży Easy Travel to profesjonaliści znający Grecję od każdej strony, wobec czego wakacje stanowią czystą przyjemność.

Od początku działalności Biuro Podróży Easy Travel stara się zapewnić najwyższy poziom obsługi pasażerów. Dlatego współpracuje ze sprawdzonymi kontrahentami z branży lotniczej: Enter Air, Small Planet czy Travel Service.


Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Roselands to kameralny i cichy hotel, idealny dla klientów pragnących wypocząć w ciszy i spokoju. Polecamy ze względu na położenie w centralnej części wyspy Kos, a także dobre połączenie z plażą w Marmari - hotel zapewnia bezpłatne transfery. Hotel Roselands to także dobra jakość w stosunku do ekonomicznej ceny.

GŁÓWNE ATUTY:

  • kameralny i cichy hotel, przyjazna obsługa
  • bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy
  • bezpłatne transfery na piękną piaszczysta plażę

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

***

REGION

Grecja/Kos/Marmari

All Inclusive

Warto podkreślić

- W pobliżu piaszczystej plaży - Kameralne i przyjemne otoczenie - Zaciszne miejsce - Zadbane pokoje

- Kategoria lokalna

3*

Okiem Grecosa

Stylowo urządzony hotel, zacisznie położony wśród krzewów róż. Przepiękna plaża w odległości spaceru. Doskonała propozycja dla par.

Położenie

• blisko morza • w pobliżu sklepy, bary, restauracje • miasto Kos ok. 13 km • lotnisko ok. 10 km

Plaża

• ok. 600 m od hotelu • piaszczysta • łagodne wejście do wody • leżaki i parasole (bezpłatnie)

Hotel

• całkowicie odnowiony w 2009 r. • 2 budynki główne oraz 3 boczne • recepcja 24 h, parking • restauracja, bar przy basenie • kącik internetowy (odpłatnie) • sejf (odpłatnie) • 109 pokoi, kategoria lokalna 3*

Pokoje

• 2-os. (ok. 20 m2) • możliwość 1 dostawki • klimatyzacja indywidualna (odpłatnie) • TV-SAT • lodówka • łazienka z prysznicem, suszarka • balkon lub taras

Wyżywienie

• All Inclusive • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive

• śniadanie, lunch i kolacja - bufet • przekąski • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barze (11.00-23.00)

Sport i rozrywka

Bezpłatnie • basen ze słodką wodą • leżaki i parasole przy basenie Odpłatnie • bilard • tenis stołowy • sporty wodne

Dla dzieci

• brodzik dla dzieci • plac zabaw

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Kos - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, 7 lub 14 noclegów, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).

PROMOCJA

- Gwarancja Niezmienności Ceny


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


7 islands

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Roselands to kameralny i cichy hotel, idealny dla klientów pragnących wypocząć w ciszy i spokoju. Polecamy ze względu na położenie w centralnej części wyspy Kos, a także dobre połączenie z plażą w Marmari - hotel zapewnia bezpłatne transfery. Hotel Roselands to także dobra jakość w stosunku do ekonomicznej ceny.

GŁÓWNE ATUTY:

  • kameralny i cichy hotel, przyjazna obsługa
  • bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy
  • bezpłatne transfery na piękną piaszczysta plażę

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Grecja/Kos/Marmari

Opinia 7islands

Położony malowniczo wśród zieleni hotel polecany jest szczególnie osobom, które szukają zakwaterowania w atrakcyjnej cenie. Dzięki lokalizacji w turystycznej miejscowości Marmari Goście mają możliwość skosztowania ze specjałów lokalnej kuchni w tutejszych tawernach i restauracjach.

Położenie

Na północnym wybrzeżu wyspy, w miejscowości Marmari, ok. 14 km od miasta Kos, ok. 10 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 80 m od hotelu..

Plaża

Ok. 650 m od hotelu, szeroka, piaszczysta. Leżaki i parasole płatne dodatkowo.

Hotel

Kompleks składający się z 2 budynków głównych oraz 3 bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się lobby z recepcją, kącik telewizyjny, restauracja, 2 bary (w tym 1 bar przy basenie), Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: sejf w recepcji (ok. 10 euro/tydz.), kącik internetowy. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje 107 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w telewizję satelitarną, mini lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: klimatyzacja (ok. 3 euro/dzień), sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki.

Wyżywienie

2 posiłki: śniadania (07:30-10:00) i obiadokolacje (19:00-21:00) w formie bufetu, napoje do kolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-10:00), obiady (13:00-14:30), kolacje (19:00-21:00). W godzinach 11:00-13:00 oraz 15:00-18:30 dostępne są przekąski. W godzinach 11:00-23:00 w wybranych barach dostępne są lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen (leżaki i parasole bezpłatnie), tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

Tel.: 00 30 224 204 15 50

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Roselands to kameralny i cichy hotel, idealny dla klientów pragnących wypocząć w ciszy i spokoju. Polecamy ze względu na położenie w centralnej części wyspy Kos, a także dobre połączenie z plażą w Marmari - hotel zapewnia bezpłatne transfery. Hotel Roselands to także dobra jakość w stosunku do ekonomicznej ceny.

GŁÓWNE ATUTY:

  • kameralny i cichy hotel, przyjazna obsługa
  • bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy
  • bezpłatne transfery na piękną piaszczysta plażę

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Hotel położony około 700 m od centrum Marmari, około 10 km od lotniska.

Plaża

*    Piaszczysta w odległości 650 m od hotelu (6 razy dziennie do plaży dojeżdża shullte bus). Dostęp do serwisu plażowego (płatny).

Zakwaterowanie

*    107 pokoi w 5 budynkach; *    Typy pokoi: standardowe; *    Wyposażenie: telefon, telewizor, lodówka, suszarka do włosów, klimatyzacja (płatna), prysznic, wc, balkon lub taras.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna, *    Bar.

Wyżywienie

*    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w restauracji głównej; przekąski w ciągu dnia. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji (piwo, wino, ouzo, brandy) dostępne w hotelowych barach w godzinach 11:00 - 23:00.

Sport i rozrywka

*     Bezpłatnie: basen zewnętrzy z dostępem do leżaków i parasoli, siatkówka. *     Odpłatnie: bilard, tenis stołowy, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*    Basen dla dzieci, plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt (bezpłatnie).

Pozostałe udogodnienia

*    Recepcja, sejf (płatny), Wi-Fi w lobby  (płatne).

Naszym zdaniem

*    Przytulny, ekonomiczny hotel. Polecamy wszystkim osobom nastawionym na zwiedzanie wyspy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Roselands to kameralny i cichy hotel, idealny dla klientów pragnących wypocząć w ciszy i spokoju. Polecamy ze względu na położenie w centralnej części wyspy Kos, a także dobre połączenie z plażą w Marmari - hotel zapewnia bezpłatne transfery. Hotel Roselands to także dobra jakość w stosunku do ekonomicznej ceny.

GŁÓWNE ATUTY:

  • kameralny i cichy hotel, przyjazna obsługa
  • bardzo dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy
  • bezpłatne transfery na piękną piaszczysta plażę

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Kos, Grecja

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Roselands w Marmari posiada 107 pokoi na 3 piętrach. Hotel położony jest 750 m od plaży piaszczysta. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Kos (14 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, recepcję i 2 windy. W 3-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku, francusku i niemiecku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód, motocykl i rower. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji jest czynny w sezonie basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Znajdujący się przy basenie bar oferuje swoim gościom relaks przy drinku. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia:

Hotel oferuje pralnię, sejfy, kantor, usługi prasowania i usługę budzenia. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych i bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik i usługi opiekunki, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

W hotelu znajduje się restauracja. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. All Inclusive: All Inclusive obejmuje napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 11:00 - 23:00), przekąski (pora serwowania: 11:00 - 13:00 & 15:00 - 18:30), piwo (pora serwowania: 11:00 - 23:00), kawę i herbatę (pora serwowania: 11:00 - 23:00), wino (pora serwowania: 11:00 - 23:00) i alkohole lokalne (pora serwowania: 11:00 - 23:00).

Sport i Rozrywka:

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje tenis stołowy i bilard. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: siatkówka plażowa.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Podatek płatne na miejscu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Roselands
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja

Opinie o Hotelu Roselands

3.9
polecam

mały hotel na uboczu, przy przepieknej, idealnie piaszczystej plazy. okolica spokojna, nie ma za bardzo co robić, warto wziąc auto. jedzenie takie sobie. pokoje male, wyposazenie starawe. bardzo fajny basen. jak na trzygwiazdkowy hotel super. raczej nie polecam na dluzszy pobyt, moze sie znudzic, chyba ze ktos chce duzo zwiedzac

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9

Roselands - możliwości zakwaterowania:

Pokój 2-osobowy
Pokój 1-osobowy

Roselands - Możliwości wyżywienia:


Roselands - miasta wylotu:


Roselands - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Roselands? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00