Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
  • Hotel Akrotiri Beach, Korfu
1 / 18
Udogodnienia hotelu Akrotiri Beach
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Akrotiri Beach
star 4

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Akrotiri Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Akrotiri Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 maja 2019

Hotel Akrotiri Beach w ofercie Biura podróży:

Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Korfu, Grecja

UWAGA!

Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

Położenie

hotel położony w jednej z najpiękniejszych części wyspy – kurorcie Paleokastritsa, na wąskim, zielonym półwyspie. Do centrum Paleokastritsy ok. 1,5, km. Do centrum miasta Korfu ok. 22 km. Do lotniska ok. 22 km. Dwa razy w tygodniu kursuje bezpłatny bus hotelowy do miasta Korfu. Przystanek autobusu liniowego znajduje się przy hotelu.

Plaża

prywatna hotelowa kamienista plaża, do piaszczystej plaży ok. 50 m od hotelu – dojazd windą lub dojście schodami. Leżaki i parasole na plaży za opłatą. Bar przy plaży.

Wyposażenie

komfortowy hotel, odnowiony w latach 2009-2010 oferuje 127 pokoi. Do dyspozycji Gości: recepcja z lobby, restauracja główna z tarasem i pięknym widokiem na morze, bar główny z dużym tarasem, z którego można podziwiać wspaniałą zatokę plaży Agia Triada, basen ze słodką wodą z jacuzzi, leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie, taras słoneczny. www.akrotiri-beach.com

Dostęp do internetu

WiFi w lobby, pomieszczeniach ogólnodostępnych i pokojach gratis, kącik Internetowy za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

przyjemnie urządzone pokoje, odnowione w 2010 roku. Pokoje dwuosobowe (1-3A): telefon, TV-SAT., mini lodówka (bezpłatna), klimatyzacja (indywidualnie sterowana, bezpłatna), balkon. Łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka. Pokoje superior (1-3B): z widokiem na morze, dodatkowo sejf w pokoju.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie menu, kuchnia grecka i międzynarodowa.

Sport

kort tenisowy, rowery górskie, ping pong (bezpłatne). Na plaży sporty wodne (dodatkowo płatne).

Dzieci

zintegrowany brodzik, plac zabaw dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie, za opłatą).

Rozrywka

3 razy w tygodniu muzyka na żywo, wieczór grecki.

Wcześniej = taniej

do 13.02.18 15% zniżki, od 14.02.- 31.03.18 10% zniżki (zniżki nie łączą się z ofertą dni gratis).

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach: 23.05-30.05.18, 21.09-15.10.18.

Dla dzieci

2-14 lat: zniżka.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

KORFU/GRECJA

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • sala TV • tarasy słoneczne • restauracja • bar przekąskowy przy basenie • bar koktajlowy • basen dla dzieci • basen zewnętrzny (ze słodką wodą)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu)

Dodatkowe udogodnienia

• parking • sklep z pamiątkami

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

126

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• plac zabaw • basen dla dzieci • wysokie krzesełka w restauracji

Sport i wellness

Płatne • nurkowanie • wypożyczalnia rowerów

Rozrywka

• muzyka na żywo

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • widok na morze • wanna lub prysznic • WC • balkon • TV sat. • lodówka • tel. • suszarka do włosów • sejf • moskitiera

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2

• 2-3 os. • widok na morze • wanna lub prysznic • WC • balkon • TV sat. • lodówka • tel. • suszarka do włosów • sejf • moskitiera

Wyżywienie

Dwa posiłki • śniadanie i obiadokolacja (w formie bufetu)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Exim Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Grecja/Korfu

Informacje Ogólne:

Witamy Akrotiri Beach w Paleokastritsa. Hotel położony jest tuż przy plaży żwirowo-kamienistażwirowo-skalistakamienisto-skalista. Miasta położone najbliżej hotelu to Corfu Town (22 km) i Paleokastritsa (500 m). Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, salon, klimatyzację i lobby. Personel mówi po niemiecku i angielsku. Mobilność również na urlopie jest zapewniona dzięki wypożyczalni samochodów i rowerów. Hotel posiada czynny w sezonie basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje, centrum miasta, dyskoteka, supermarket, informacja turystyczna i przystanek autobusowy. Odległość od hotelu: Monastery of Paleokastritsa (700 m), lotnisko CFU (25 km), Agelokastro (8 km) i jazda konna (7 km). Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia:

Hotel oferuje usługę budzenia, pokojówki i sejfy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

Śniadanie w godz. 07:30 - 10:00 : bufet. W hotelu znajduje się restauracja. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji. Częściowe wyżywienie Plus: Częściowe wyżywienie Plus obejmuje śniadanie.

Sport i Rozrywka:

W ramach aktywności hotel oferuje bilard. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 9 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne i muzykę na żywo.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: American Express, karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Dla Twojego komfortu

Przy przelocie linią lotniczą Ryanair oraz Laudamotion miejsca w samolocie przydzielane są automatycznie w chwili odprawy. Zachęcamy do wykupienia usługi "miejsca obok siebie" w cenie od 30 PLN w dwie strony (w zależnosći od trasy i daty lotu). O szczegóły zapytaj sprzedawcę

Bagaż

Katowice, Poznań, Rzeszów, Warszawa Modlin (RyanAir)' Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (od 16.03 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 390 PLN - 32 kg - 470 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Rainbow

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Niewielki hotel położony w jednej z najpopularniejszych części wyspy - kurorcie Paleokastritsa, na wąskim, zielonym półwyspie. Ze względu na to imponujące położenie, każdy pokój posiada widok na morze. Do centrum miasta Korfu ok. 25 km. Transfer z lotniska do hotelu trwa ok. 40 min. Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu
Plaża:
Najbliższa piaszczysta plaża znajduje się na wschodniej części półwyspu, ok. 20 m od hotelu i można się do niej dostać windą łączącą hotel z dolnym poziomem. Leżaki i parasole na plaży - dodatkowo płatne (ok. 8 EUR/komplet: 2 leżaki + parasol).
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 - godz. z lobby, restauracja główna z tarasem i pięknym widokiem na morze (dostępne bezpłatne krzesełka dla dzieci), bar główny z dużym tarasem, z którego można podziwiać wspaniałą zatokę plaży Agia Triada, bar przy plaży, duży basen (ze słodką wodą) z wydzieloną częścią dla dzieci oraz jacuzzi, leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne, brak ręczników kąpielowych, taras słoneczny, duży TV w lobby, plac zabaw dla dzieci.
Pokoje:
126 pokoi 2-osobowych (możliwość 1 dostawki) z łazienkami i balkonami (meble ogrodowe) z widokiem na morze (bocznym lub bezpośrednim). W pokojach znajduje się: telefon, TV-sat, mini lodówka (bezpłatna), klimatyzacja (indywidualnie sterowana, bezpłatna). W łazience suszarka do włosów. Dostępne również pokoje typu superior z bezpośrednim widokiem na morze. Hotel zapewnia bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat - na zamówienie.
Wyżywienie:
Śniadania (07:30-10:00) w formie bogatego bufetu. Na miejscu możliwość dopłaty do obiadokolacji (ok. 14 EUR/dzień/os.).
Program sportowy i animacyjny:
Kilka razy w tygodniu hotel organizuje wieczór z muzyką na żywo, występy folklorystyczne, wieczorne show (2-4 x w tygodniu). Do dyspozycji gości rowery górskie, ping pong (bezpłatne). Na plaży sporty wodne (dodatkowo płatne).
Internet:
W pokojach typu superior - internet przewodowy - bezpłatny.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.akrotiri-beach.com
Naszym zdaniem:
Hotel położony w jednym z najpiękniejszych miejsc na wyspie, co tworzy w nim wyjątkową atmosferę, którą niewątpliwie docenią zwłaszcza pary. Dobry standard obsługi oraz ciekawie zaaranżowane otoczenie umilą wypoczynek.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 6.0/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/korfu-wczasy/akrotiri-beach

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych, wyloty w środy w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych, wyloty w soboty), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości0,5 - 4EUR/pokój/dzień (w zależności od klasy hotelu). Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Inne
KORFU informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 10 EUR woda 1l - 1 EUR piwo w barze od 2 EUR kawa w kawiarni od 2 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.77 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KORFU
Jedna z najpiękniejszych greckich wysp, położona na turkusowych wodach Morza Jońskiego, nieopodal wybrzeża Albanii. Korfu zachwyca różnorodnością krajobrazu. Znajdziemy tu piękne zielone wzgórza porośnięte cyprysami i gajami oliwnymi, rozległe cytrusowe ogrody, winnice, góry, ale przede wszystkim piaszczyste plaże na wschodnim i północnym wybrzeżu wyspy oraz skaliste, wręcz dzikie wybrzeże w części zachodniej. Stolicą wyspy jest miasto Korfu, które zostało wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
Paleokastritsa
Najbardziej znany i malowniczy region wyspy położony na zachodnim wybrzeżu, przyciągający turystów bajkowymi widokami - krystalicznie czysta, turkusowa woda i górujące nad nią klify tworzą niepowtarzalny krajobraz. Miejsce godne polecenia również amatorom nurkowania. Paleokastritsa to najczęściej zwiedzane miejsce na Korfu, swego rodzaju wizytówka wyspy.
Sidari
Ta mała miejscowość na północy wyspy może poszczycić się pięknymi, piaszczystymi plażami, z których najbardziej znana to - Canal d'Amour. Plaża ta słynie ze wspaniałych formacji klifowych i skalnych o fantazyjnych kształtach. Jest to również popularny kurort turystyczny.
Dassia
Mała osada rybacka na wschodzie wyspy kusząca turystów greckimi tawernami, barami, kilkoma dyskotekami i piękną plażą, idealną dla rodzin z dziećmi. Ze względu na bliskość miasta Korfu, miejscowość Dassia jest również świetną bazą wypadową do zwiedzania stolicy wyspy.
Ermones
Maleńka miejscowość na zachodnim krańcu wyspy, z wysokim klifowym wybrzeżem i małą, ale uroczą zatokową plażą. Miejscowość godna polecenia wszystkim tym, którzy szukają ciszy i spokoju, a w trakcie swych wakacji pragną uciec od zgiełku typowego dla turystycznych kurortów.
Acharavi
Kurort turystyczny położony w północnej części Korfu, u stóp góry Pantocrator. Znajdziemy tam kurorty z wieloma restauracjami i tawernami oraz sklepami z pamiątkami oferującymi duży wybór wyrobów z drzewa oliwnego. Miejscowość tą chętnie odwiedzają rodziny z dziećmi.
Kontokali
Znany kurort turystyczny położony zaledwie kilka kilometrów od stolicy wyspy, miasta Korfu. Razem z pobliską miejscowością Gouvia tworzą szczególnie interesujące miejsce, przyciągające wielu turystów licznymi barami, tawernami, restauracjami, dyskotekami oraz niewielkim portem. Kontokali jest miejscem spokojnym, sprzyjającym relaksowi, a Gouvia oferuje bogate życie nocne. Dzięki często kursującym i tanim autobusom publicznym można łatwo dostać się do miasta Korfu.
Agios Spiridon
To maleńka miejscowość na północy wyspy, w której znaleźć można dwie piękne zatokowe, piaszczyste plaże ze wspaniałą panoramą na wybrzeże Albanii. W pobliżu znajduje się również niewielki klasztor Agia Ekaterini zbudowany w 1713 r. z pięknymi XVIII i XIX-wiecznymi freskami.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska ,Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu) SIEDEM CUDÓW KORFU - cena ok. 45 EUR Całodniowa wycieczka po najpiękniejszych i najciekawszych miejscach Korfu, które dzięki swej niepowtarzalności stały się wizytówkami zielonej wyspy. Zaczniemy zwiedzanie od północno-zachodniej części ze skalistym wybrzeżem Paleokastritsy, gdzie będziemy mieli okazję popłynąć w rejs łódkami po krystalicznych wodach zatoki. Skosztujemy likieru Koum Quat, który jest produkowany tylko na wyspie Korfu. Zobaczymy Pałac Achillion - dawną rezydencję cesarzowej Sissi, słynny punkt widokowy Kanoni, z którego rozpościera się widok na wschodnie wybrzeże i Mysią Wyspę, a także odwiedzimy stolicę wyspy - miasto Korfu. ALBANIA - cena ok. 35,50 EUR + 10 EUR podatek portowy Rejs wzdłuż wybrzeży Albanii do portu Ag. Saranda, spacer po zabytkowym mieście i czas wolny, bądź udział w wycieczce fakultatywnej do starożytnego Buryntu wpisanego na listę UNESCO (23 euro). Odwiedzając to malownicze miejsce przeniosą się Państwo w czasie od IV wieku p.n.e aż po XVI wiek n.e. Będziemy podziwiać m.in. antyczny teatr, rzymskie łaźnie, starożytne świątynie, chrześcijańskie bazyliki, baptysterium będące jednym z najcenniejszych zabytków Europy oraz leżącą na wzgórzu XVI-wieczną twierdzę wenecką, skąd rozciąga się piękny widok na okolicę. Trasa do Butryntu to ponadto możliwość podziwiania albańskich krajobrazów - gór, rzek, jezior i wiosek. Częściowo wiedzie ona przez tereny Parku Narodowego Butrynt. Zobaczymy również słynne albańskie bunkry! Zwieńczeniem wyprawy będzie smakowity obiad. PAXOS- ANTIPAXOS - BLUE CAVES - cena ok. 42 EUR Wypływając z portu w Korfu będziemy podziwiać piękny widok na stare miasto, jak również na panoramę południowo-wschodniego wybrzeża. Płynąc na południe, wzdłuż malowniczego zachodniego wybrzeża wyspy Paxos, zatrzymamy się w przybrzeżnej miejscowości Laka. Płynąc dalej dotrzemy do "błękitnych jaskiń". Dopływając do drugiej wyspy Antipaxos, mogą się Państwo zrelaksować nad bajeczną zatoczką porównywalną do karaibskich plaż. Wracając zatrzymamy się na Paxos, aby podczas czasu wolnego przespacerować się uroczymi, wąskimi uliczkami bądź zasmakować typowej greckiej kuchni. PAXOS -ANTIPAXOS - cena ok. 44 EUR Wypływając z portu w Korfu będziemy podziwiać piękny widok na stare miasto, jak również na panoramę południowo-wschodniego wybrzeża. Płynąc na południe, wzdłuż malowniczego zachodniego wybrzeża wyspy Paxos, dotrzemy i wpłyniemy do "błękitnych jaskiń". Dopływając do drugiej wyspy Antipaxos, mogą się Państwo zrelaksować i skorzystać z kąpieli morskiej nad bajeczną zatoczką porównywaną do karaibskich plaż. Wracając zatrzymamy się na Paxos, w miasteczku Gaios, aby podczas czasu wolnego przespacerować się uroczymi, wąskimi uliczkami, bądź zasmakować typowej greckiej kuchni AQUALAND - cena ok. 41 EUR Wspaniała zabawa nie tylko dla naszych milusińskich, ale także dla tych wszystkich, którzy chcą spędzić dzień pełen wrażeń w wodnym miasteczku, które jest kompleksem basenów i zjeżdżalni - słynnych "kamikadze" czy "czarnych dziur". Jest także czas na relaks w wielkim jacuzzi albo podczas przejażdżki pontonem po tzw. "leniwej rzece". Na miejscu znajdziecie Państwo także plac zabaw dla dzieci oraz szereg barów, kawiarni i restauracji. Aqualand jest jednym z najlepszych tego typu obiektów w basenie Morza Śródziemnego. STARE MIASTO I REJS CALYPSO - cena ok 27 EUR Godzinny rejs statkiem z przeszklonym dnem dookoła wyspy Vidos dający możliwość podziwiania podwodnej flory i fauny. Podczas krótkiego postoju na wyspie zobaczą Państwo także pokaz z dwoma lwami morskimi. Następnie czas wolny w mieście Korfu. REJS PARGA - SIVOTA - BŁĘKITNA LAGUNA - cena ok 42 EUR Wypływając z portu w Korfu będziemy kierować się wzdłuż wybrzeży wyspy aż dotrzemy do uroczego, romantycznego miasteczka Parga z malowniczymi uliczkami i górującymi na miastem zamkiem. Zobaczymy maleńką rybacką wioskę Sirota a następnie wpłyniemy do przepięknej Błękitnej Laguny, gdzie spędzimy błogo czas na kąpieli w turkusowo-szmaragdowych wodach w najpiękniejszej z okolicznych zatoczek (wycieczka odbywa się bez polskiego przewodnika). Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych, wyloty w środy w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych, wyloty w soboty), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości0,5 - 4EUR/pokój/dzień (w zależności od klasy hotelu). Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Inne

KORFU informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 10 EUR woda 1l - 1 EUR piwo w barze od 2 EUR kawa w kawiarni od 2 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.77 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KORFU
Jedna z najpiękniejszych greckich wysp, położona na turkusowych wodach Morza Jońskiego, nieopodal wybrzeża Albanii. Korfu zachwyca różnorodnością krajobrazu. Znajdziemy tu piękne zielone wzgórza porośnięte cyprysami i gajami oliwnymi, rozległe cytrusowe ogrody, winnice, góry, ale przede wszystkim piaszczyste plaże na wschodnim i północnym wybrzeżu wyspy oraz skaliste, wręcz dzikie wybrzeże w części zachodniej. Stolicą wyspy jest miasto Korfu, które zostało wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
Paleokastritsa
Najbardziej znany i malowniczy region wyspy położony na zachodnim wybrzeżu, przyciągający turystów bajkowymi widokami - krystalicznie czysta, turkusowa woda i górujące nad nią klify tworzą niepowtarzalny krajobraz. Miejsce godne polecenia również amatorom nurkowania. Paleokastritsa to najczęściej zwiedzane miejsce na Korfu, swego rodzaju wizytówka wyspy.
Sidari
Ta mała miejscowość na północy wyspy może poszczycić się pięknymi, piaszczystymi plażami, z których najbardziej znana to - Canal d'Amour. Plaża ta słynie ze wspaniałych formacji klifowych i skalnych o fantazyjnych kształtach. Jest to również popularny kurort turystyczny.
Dassia
Mała osada rybacka na wschodzie wyspy kusząca turystów greckimi tawernami, barami, kilkoma dyskotekami i piękną plażą, idealną dla rodzin z dziećmi. Ze względu na bliskość miasta Korfu, miejscowość Dassia jest również świetną bazą wypadową do zwiedzania stolicy wyspy.
Ermones
Maleńka miejscowość na zachodnim krańcu wyspy, z wysokim klifowym wybrzeżem i małą, ale uroczą zatokową plażą. Miejscowość godna polecenia wszystkim tym, którzy szukają ciszy i spokoju, a w trakcie swych wakacji pragną uciec od zgiełku typowego dla turystycznych kurortów.
Acharavi
Kurort turystyczny położony w północnej części Korfu, u stóp góry Pantocrator. Znajdziemy tam kurorty z wieloma restauracjami i tawernami oraz sklepami z pamiątkami oferującymi duży wybór wyrobów z drzewa oliwnego. Miejscowość tą chętnie odwiedzają rodziny z dziećmi.
Kontokali
Znany kurort turystyczny położony zaledwie kilka kilometrów od stolicy wyspy, miasta Korfu. Razem z pobliską miejscowością Gouvia tworzą szczególnie interesujące miejsce, przyciągające wielu turystów licznymi barami, tawernami, restauracjami, dyskotekami oraz niewielkim portem. Kontokali jest miejscem spokojnym, sprzyjającym relaksowi, a Gouvia oferuje bogate życie nocne. Dzięki często kursującym i tanim autobusom publicznym można łatwo dostać się do miasta Korfu.
Agios Spiridon
To maleńka miejscowość na północy wyspy, w której znaleźć można dwie piękne zatokowe, piaszczyste plaże ze wspaniałą panoramą na wybrzeże Albanii. W pobliżu znajduje się również niewielki klasztor Agia Ekaterini zbudowany w 1713 r. z pięknymi XVIII i XIX-wiecznymi freskami.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska ,Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu) SIEDEM CUDÓW KORFU - cena ok. 45 EUR Całodniowa wycieczka po najpiękniejszych i najciekawszych miejscach Korfu, które dzięki swej niepowtarzalności stały się wizytówkami zielonej wyspy. Zaczniemy zwiedzanie od północno-zachodniej części ze skalistym wybrzeżem Paleokastritsy, gdzie będziemy mieli okazję popłynąć w rejs łódkami po krystalicznych wodach zatoki. Skosztujemy likieru Koum Quat, który jest produkowany tylko na wyspie Korfu. Zobaczymy Pałac Achillion - dawną rezydencję cesarzowej Sissi, słynny punkt widokowy Kanoni, z którego rozpościera się widok na wschodnie wybrzeże i Mysią Wyspę, a także odwiedzimy stolicę wyspy - miasto Korfu. ALBANIA - cena ok. 35,50 EUR + 10 EUR podatek portowy Rejs wzdłuż wybrzeży Albanii do portu Ag. Saranda, spacer po zabytkowym mieście i czas wolny, bądź udział w wycieczce fakultatywnej do starożytnego Buryntu wpisanego na listę UNESCO (23 euro). Odwiedzając to malownicze miejsce przeniosą się Państwo w czasie od IV wieku p.n.e aż po XVI wiek n.e. Będziemy podziwiać m.in. antyczny teatr, rzymskie łaźnie, starożytne świątynie, chrześcijańskie bazyliki, baptysterium będące jednym z najcenniejszych zabytków Europy oraz leżącą na wzgórzu XVI-wieczną twierdzę wenecką, skąd rozciąga się piękny widok na okolicę. Trasa do Butryntu to ponadto możliwość podziwiania albańskich krajobrazów - gór, rzek, jezior i wiosek. Częściowo wiedzie ona przez tereny Parku Narodowego Butrynt. Zobaczymy również słynne albańskie bunkry! Zwieńczeniem wyprawy będzie smakowity obiad. PAXOS- ANTIPAXOS - BLUE CAVES - cena ok. 42 EUR Wypływając z portu w Korfu będziemy podziwiać piękny widok na stare miasto, jak również na panoramę południowo-wschodniego wybrzeża. Płynąc na południe, wzdłuż malowniczego zachodniego wybrzeża wyspy Paxos, zatrzymamy się w przybrzeżnej miejscowości Laka. Płynąc dalej dotrzemy do "błękitnych jaskiń". Dopływając do drugiej wyspy Antipaxos, mogą się Państwo zrelaksować nad bajeczną zatoczką porównywalną do karaibskich plaż. Wracając zatrzymamy się na Paxos, aby podczas czasu wolnego przespacerować się uroczymi, wąskimi uliczkami bądź zasmakować typowej greckiej kuchni. PAXOS -ANTIPAXOS - cena ok. 44 EUR Wypływając z portu w Korfu będziemy podziwiać piękny widok na stare miasto, jak również na panoramę południowo-wschodniego wybrzeża. Płynąc na południe, wzdłuż malowniczego zachodniego wybrzeża wyspy Paxos, dotrzemy i wpłyniemy do "błękitnych jaskiń". Dopływając do drugiej wyspy Antipaxos, mogą się Państwo zrelaksować i skorzystać z kąpieli morskiej nad bajeczną zatoczką porównywaną do karaibskich plaż. Wracając zatrzymamy się na Paxos, w miasteczku Gaios, aby podczas czasu wolnego przespacerować się uroczymi, wąskimi uliczkami, bądź zasmakować typowej greckiej kuchni AQUALAND - cena ok. 41 EUR Wspaniała zabawa nie tylko dla naszych milusińskich, ale także dla tych wszystkich, którzy chcą spędzić dzień pełen wrażeń w wodnym miasteczku, które jest kompleksem basenów i zjeżdżalni - słynnych "kamikadze" czy "czarnych dziur". Jest także czas na relaks w wielkim jacuzzi albo podczas przejażdżki pontonem po tzw. "leniwej rzece". Na miejscu znajdziecie Państwo także plac zabaw dla dzieci oraz szereg barów, kawiarni i restauracji. Aqualand jest jednym z najlepszych tego typu obiektów w basenie Morza Śródziemnego. STARE MIASTO I REJS CALYPSO - cena ok 27 EUR Godzinny rejs statkiem z przeszklonym dnem dookoła wyspy Vidos dający możliwość podziwiania podwodnej flory i fauny. Podczas krótkiego postoju na wyspie zobaczą Państwo także pokaz z dwoma lwami morskimi. Następnie czas wolny w mieście Korfu. REJS PARGA - SIVOTA - BŁĘKITNA LAGUNA - cena ok 42 EUR Wypływając z portu w Korfu będziemy kierować się wzdłuż wybrzeży wyspy aż dotrzemy do uroczego, romantycznego miasteczka Parga z malowniczymi uliczkami i górującymi na miastem zamkiem. Zobaczymy maleńką rybacką wioskę Sirota a następnie wpłyniemy do przepięknej Błękitnej Laguny, gdzie spędzimy błogo czas na kąpieli w turkusowo-szmaragdowych wodach w najpiękniejszej z okolicznych zatoczek (wycieczka odbywa się bez polskiego przewodnika). Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Korfu, Grecja

Położenie

hotel położony w jednej z najpiękniejszych części wyspy - kurorcie Paleokastritsa, na wąskim, zielonym półwyspie. Do centrum Paleokastritsy ok. 1,5, km. Do centrum miasta Korfu ok. 22 km. Do lotniska ok. 22 km. Dwa razy w tygodniu kursuje bezpłatny bus hotelowy do miasta Korfu. Przystanek autobusu liniowego znajduje się przy hotelu.

Plaża

prywatna hotelowa kamienista plaża, do piaszczystej plaży ok. 50 m od hotelu - dojazd windą lub dojście schodami. Leżaki i parasole na plaży za opłatą. Bar przy plaży.

Wyposażenie

komfortowy hotel, odnowiony w latach 2009-2010 oferuje 127 pokoi. Do dyspozycji Gości: recepcja z lobby, restauracja główna z tarasem i pięknym widokiem na morze, bar główny z dużym tarasem, z którego można podziwiać wspaniałą zatokę plaży Agia Triada, basen ze słodką wodą z jacuzzi, leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie, taras słoneczny. www.akrotiri-beach.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

przyjemnie urządzone pokoje, odnowione w 2010 roku. Pokoje dwuosobowe (1-3A): telefon, TV-SAT., mini lodówka (bezpłatna), klimatyzacja (indywidualnie sterowana, bezpłatna), balkon. Łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka. Pokoje superior (1-3B): z widokiem na morze, dodatkowo sejf w pokoju.

Dzieci

zintegrowany brodzik, plac zabaw dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie, za opłatą).

Rozrywka

3 razy w tygodniu muzyka na żywo, wieczór grecki.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w lobby, pomieszczeniach ogólnodostępnych i pokojach gratis, kącik Internetowy za opłatą.

Sport

kort tenisowy, rowery górskie, ping pong (bezpłatne). Na plaży sporty wodne (dodatkowo płatne).

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie menu, kuchnia grecka i międzynarodowa.

Wcześniej = taniej

do 29.02.16 15% zniżki, od 01.03.- 31.03.16 10% zniżki.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • hotel położony w jednym z najpiękniejszych miejsc na wyspie
  • malownicze otoczenie
  • wszystkie pokoje
  • z widokiem na morze
  • idealny na romantyczne
  • wakacje


Mapa Hotelu Akrotiri Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
Filmy hotelu Akrotiri Beach:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Akrotiri Beach
https://youtu.be/zntddaGNSiE

Opinie o Hotelu Akrotiri Beach

Akrotiri Beach - możliwości zakwaterowania:

standard twin superior seaview
standard single classic seaview
standard single superior seaview
standard twin classic seaview
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy + 1x dostawka
Pokoj dwuosobowy
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze

Akrotiri Beach - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Akrotiri Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00