cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Alkionis, Korfu
1/20
Hotel Alkionis, Korfu
2/20
Hotel Alkionis, Korfu
3/20
Hotel Alkionis, Korfu
4/20
Hotel Alkionis, Korfu
5/20
Hotel Alkionis, Korfu
6/20
Hotel Alkionis, Korfu
7/20
Hotel Alkionis, Korfu
8/20
Hotel Alkionis, Korfu
9/20
Hotel Alkionis, Korfu
10/20
Hotel Alkionis, Korfu
11/20
Hotel Alkionis, Korfu
12/20
Hotel Alkionis, Korfu
13/20
Hotel Alkionis, Korfu
14/20
Hotel Alkionis, Korfu
15/20
Hotel Alkionis, Korfu
16/20
Hotel Alkionis, Korfu
17/20
Hotel Alkionis, Korfu
18/20
Hotel Alkionis, Korfu
19/20
Hotel Alkionis, Korfu
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
29.04 - 02.05
już od 576 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
17.05 - 20.05
już od 576 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Alkionis
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Alkionis
star 3

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Alkionis:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alkionis:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 kwietnia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 maja 2023

Hotel Alkionis w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • w centrum Moraitika
  • ok. 250 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

polozenie

  • w centrum Moraitika
  • ok. 250 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

plaza

  • stromo opadająca
  • publiczna
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą

Wyposażenie

  • Wi-Fi, w całym hotelu, w cenie
  • recepcja
  • sejf: za opłatą
  • sala TV
  • bankomat
  • ogród
  • sklep z pamiątkami
  • lekarz
  • parking, niezadaszony: w cenie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

62

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen: w zależności od sezonu, w cenie, zewnętrzny, leżaki: w cenie, parasole: w cenie

Dla dzieci

  • łóżeczko dla dziecka: na zapytanie, w cenie
  • wysokie krzesełka w restauracji 
  • plac zabaw

Sport i wellness

W cenie
  • siatkówka
  • joga
  • aerobik 
  • aqua aerobik 
  • stretching
  • aqua fitness

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych sezonowo
  • lekki program animacyjny
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo
  • karaoke
  • boccia w cenie
  • rzutki w cenie

Pokoje

Pokój rodzinny z widokiem na ogród FZG1
  • 2-4 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na ogród/widok na góry
  • w budynku głównym
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie, maj - październik, indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • lodówka: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZG1
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na ogród/widok na góry
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie, maj - październik, indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • lodówka: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
    balkon

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: codziennie 07:00 - 09:30, kontynentalne, w formie bufetu
  • obiad: codziennie 13:00 - 14:15, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 19:00 - 21:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
  • przekąski: codziennie 10:30 - 12:00 i 16:00 - 17:30
  • lody: codziennie 11:00 - 17:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • kawa/herbata po południu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Dwa posiłki
  • śniadanie: codziennie 07:00 - 09:30, kontynentalne, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 19:00 - 21:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
Restauracje i bary
  • główna restauracja „main restaurant": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, regionalna, śródziemnomorska, ryby/owoce morza, dania z grilla, potrawy bezglutenowe: w cenie, na zapytanie, wymagana rezerwacja, dania bez laktozy: w cenie, na zapytanie, rezerwacja wymagana, dania wegetariańskie: w cenie, na zapytanie, rezerwacja wymagana, bufet, show cooking, w cenie, w zależności od sezonu, 07:00 - 09:30, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • bar w lobby: maj - październik, codziennie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    3*

    REGION

    Korfu

    lokalizacja

    300 m od Moraitika, 18 km od lotniska na Korfu. Hotel usytuowany na powierzchni: 3500 m2.

    kategoria hotelu

    3*

    kategoria lokalna hotelu

    3*

    Data otwarcia

    1987 r. Odnowiony w 2018 r.Na terenie hotelu: restauracje (2), bar, pralnia (płatna), basen odkryty.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    300 m od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowa, dojście do plaży ulicą.Płatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku:- budynek główny (liczba pięter: 3)Typy pokoi:- pokoje double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje family open plan dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracje (2), bar

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (07:00-09:30), kolacja (19:00-21:00) serwowane w restauracji głównejAll Inclusive- śniadanie (07:00-09:30), kolacja (19:00-21:00) serwowane w restauracji głównej- obiad (13:00-14:15), przekąski (11:00-12:00) serwowane w restauracji "Cooee Albatros"- wybrane napoje bezalkoholowe, wybrane lokalne napoje alkoholowe

    z myślą o dzieciach

    - plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne

    płatne

    - centrum SPA- masaż- salon piękności

    dodatkowe informacje

    Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane z powodu wirusa Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej.PODATEK TURYSTYCZNYW Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    08.04.2022 16:01

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi SPA All Inclusive Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    3 Grecja/Korfu

    Położenie:

    - 500 m od plaży- Moraitika- ok. 18km do centrum Korfu - ok. 19 km od lotniska- w pobliżu sklepy, restauracji

    Plaża:

    - Plaża piaszczysto-żwirkowa 500m od hotelu, łagodne zejście do morza- leżaki i parasole płatne

    Pokoje:

    Double Standard Standard ok 17-22m- klimatyzacja- TV, telefon- łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów)- balkon lub taras

    Sport i Rozrywka:

    Bezpłatne- basen zewnętrzny, parasole i leżaki - tenis stołowy, rzutki- dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieciPłatne- sporty wodne na plaży

    Dla dzieci:

    - brodzik

    Wyżywienie

    HB - śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu - napoje do obiadokolacji dodatkowo płatneAll inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w snack bar. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00.

    Restauracje i bary:

    - restauracja główna -  bar

    Dodatkowe Informacje:

    - wifi w lobby bezpłatnie- kantor- obiekt dysponuje 62 pokojami 

    Bagaż

    Katowice, Poznań, Rzeszów, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (wyloty od 01.05 - 15.06 oraz od 01.10 - 31.10) / 210 PLN (wyloty od 16.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Atur

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    GRECJA

    Hotel info

    rodzinna, nieskrępowana atmosfera, wygoda zakwaterowania i gościnność właścicieli hotelu to gwarancja udanego wypoczynku na Korfu. Wyjątkowego klimatu dodaje miejscu również oryginalna architektura i wystój wnętrz łączące w sobie tradycję z nutką nowoczesnej elegancji. Charakterystyczne są tu duże werandy otaczające dwupiętrowy budynek i kameralny ogród. Atmosferze typowo greckich wakacji sprzyja także lokalizacja w Moraitika, jednej z najstarszych i najbardziej malowniczych wiosek. Wakacyjny relaks i rozrywkę zapewnia doskonałe położenie w sercu tętniącej życiem wioski i bliskość plaży, oddalonej zaledwie kilka kroków od hotelu. W jej bezpośrednim sąsiedztwie znajduje się siostrzany Hotel Albatros, którego wybrany serwis dostępny jest również dla gości Hotelu Alkionis. Kategoria lokalna 3***

    Lokalizacja

    Moraitika, centralna lokalizacja, w sercu miejscowości, w okolicy liczne butiki, bary i tawerny, ok. 450m od siostrzanego Hotelu Albatros. Centrum miasta Korfu ok. 20km. Przy hotelu przystanek komunikacji lokalnej. Lotnisko Korfu ok. 18km.

    Plaża

    ok. 450m od hotelu, piaszczysto-żwirkowa, miejscami kamienista, długa, publiczna, bezpłatna. W sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

    Hotel

    67 pokoi, 2 piętra, budynek główny i aneks z apartamentami, hol powitalny, recepcja 24h, lobby z kącikiem TV, restauracja główna, bar i cafeteria, sezonowy bar na werandzie, taras słoneczny, sezonowy bar przy plaży oraz restauracja serwująca lunch w ramach pakietu all inclusive w siostrzanym hotelu Albatros, płatny kącik internetowy, w sąsiedztwie hotelu płatne miejsca parkingowe.

    Pokój

    wygodny, funkcjonalnie urządzony pokój typu standard (STD) - klimatyzacja (sezon letni), ogrzewanie (sezon zimowy), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), minibar/lodówka, płatny sejf, balkon. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki. Pokój familijny (FAM) - wyposażony jak pokój typu standard, 2-osobowy, możliwość 2 dostawek dla dzieci (łóżko piętrowe). Dostawki w pokojach mogą ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    basen zewnętrzny (sezon letni), taras słoneczny, leżaki przy basenie bezpłatnie. Sezonowo cykliczne rozgrywki i lekkie animacje w siostrzanym Hotelu Albatros, wieczorne show lub muzyka.

    Dzieci

    kącik zabaw

    Opcje wyżywienia

    - śniadania, obiadokolacje (HB)- all inclusive (ALL)

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą - numer alarmowy z językiem polskim. W zależności od sezonu i ilości gości, wybrany serwis w tym niektóre świadczenia w ramach pakietu all inclusive (np. snacki, przekąski, lunch) dostępne w Hotelu Albatros (konieczność dojścia).

    Nasza opinia

    kameralny hotel z miła atmosferą i przyjazną obsługą. Centralna lokalizacja i bliskość plaży to duże atuty obiektu. Hotel popularny zarówno wśród rodzin, jak i par czy grupy znajomych.210328

    Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczej EasyJet (kod lotu EZY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 45x36x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 15kg i max wymiarach 56x45x25cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. LOT (kod lotu LO) – duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

    Ważne

    Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http//atur.com/pl/bezpieczna-podroz

    CENA ZAWIERA

    Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 15.000 EUR, NNW 2.000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR

    CENA NIE ZAWIERA

    Cena nie zawiera: taksa turystyczna | opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkoweTaksa turystyczna: obowiązkowa taksa płatna w Grecji przy zakwaterowaniu. Wysokość opłaty uzależniona jest od standardu zakwaterowania (lokalnej kategorii obiektu) 2**- ok. 0,5 EUR/pokój/noc, 3***- ok. 1,5 EUR/pokój/noc, 4****- ok. 3 EUR/pokój/noc, 5*****- ok. 4 EUR/pokój/noc


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA GRECKA

    ***

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF3

    Położenie

    Hotel znajduje się w miejscowości Moraitica, jednej najbardziej malowniczych wiosek, ok. 20 km od miasta i lotniska Korfu.

    PLAŻA

    Piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne.

    ZAKWATEROWANIE

    62 pokoje; Typy pokoi: standardowe, rodzinne; Wyposażenie: klimatyzacja, lodówka, TV SAT, telefon, sejf, łazienka z wanną lub prysznicem, WC oraz suszarką do włosów, balkon.

    RESTAURACJE I BARY

    Restauracja główna; Główny bar, snack bar, bar na tarasie w hotelu Albatros.

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski serwowane w barze w hotelu Albatros, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w barze głównym w godz. 10:00-23:00.

    SPORT I ROZRYWKA

    Basen, basen dla dzieci; Bezpłatnie: siatkówka, rzutki, bule, tenis stołowy, gry stołowe, aqua aerobik; Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

    DLA DZIECI

    Basen dla dzieci, plac zabaw, mini klub, menu dla dzieci, dostępne łóżeczka dla dzieci i wysokie krzesła w restauracji, program animacji.

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    Recepcja czynna całą dobę, sala TV, przechowalnia bagażu, kącik internetowy, udogodnienia dla niepełnosprawnych, akceptacja zwierząt do 4 kg, wypożyczalnia samochodów.

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel położony jest w unikalnej lokalizacji, w centrum malowniczej miejscowości, niedaleko od najpiękniejszych plaż, oferuje możliwość relaksu i rozrywki.

    STRONA INTERNETOWA

    www.alkioniscorfu.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    .

    Położenie

    .

    Wyposażenie

    .

    Pokoje

    .

    Wyżywienie

    .

    Sport i rozrywka

    .

    Dla dzieci

    .

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    AlfaStar

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    3

    Region

    Korfu,Moraitika

    Położenie

    Hotel położony w centrum miejscowości Moraitika, jednej z najstarszych i najpiękniejszych miejscowości na wyspie Korfu. Oddalony 19 km od lotniska, 250 od plaży oraz 6 km od najważniejszego zabytku na wyspie - Achillionu. W niewielkiej odległości od hotelu znajduję się promenada z licznymi sklepami, tawernami i restauracjami. Przystanek autobusowy znajduje się przed wejściem do hotelu.

    Hotel

    Hotel wybudowany w typowo greckim stylu. Na terenie hotelu znajduje się: recepcja całodobowa, lobby, sala telewizyjna, bar, restauracja (dostępne są krzesełka dla dzieci)oraz plac zabaw. Do dyspozycji gości pozostaje basen (leżaki przy basenie bezpłatne). Internet Wi-Fi dostępny w recepcji. W hotelu znajduje się również kącik internetowy (dodatkowo płatny). Hotel dysponuje łóżeczkiem dla dziecka (bezpłatnie).

    Pokoje

    Hotel posiada 62 pokoje. W pokojach znajduje się: klimatyzacja sterowana indywidualnie, łazienka, suszarka, telefon, TV satelitarna, lodówka (dodatkowo płatna ok.2 EUR za dzień), sejf (dodatkowo płatny ok.2 EUR za dzień) oraz balkon z widokiem na góry lub na ogród. Pokój rodzinny o wielkości ok 23-25 m2, poza podwójnym łóżkiem posiada także łóżko piętrowe dla dzieci, wyposażenie pozostaje takie same jak w pokoju standardowym.

    Wyżywienie

    Hotel posiada 2 formuły: HB oraz All Inclusive. HB - śniadania i obiadokolacje serwowane w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji są dodatkowo płatne. All inclusive obejmuje 3 posiłki dziennie oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Klienci korzystający z formuły All inclusive w czasie obiadu, korzystają z restauracji w hotelu Albatros, położonym bezpośrednio na plaży.

    Sport i relaks

    Do dyspozycji gości na terenie hotelu: tenis stołowy, bilard. W siostrzanym hotelu znajdującym się bezpośrednio na plaży klienci mogą korzystać z aerobiku, gimnastyki w wodzie, kortu do tenisa i koszykówki, siatkówki plażowej oraz bogatego całodziennego programu animacyjnego. Za dodatkową opłatą dostępne są następujące sporty wodne na plaży: nurkowanie, snorkeling, rowery wodne oraz narty wodne.

    Możliwości zakwaterowania

    Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dostawka dla dziecka, pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej, pokoje rodzinne dla 2 osób dorosłych i dwójki dzieci.


    7 islands

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    3

    Region

    Grecja/Korfu/Moraitika

    Opinia 7islands

    Ze względu na położenie w centrum miejscowości Moraitika hotel polecamy osobom ceniącym sobie dostęp do atrakcji miejskich oraz aktywny wypoczynek. Przyjazna obsługa i rodzinna atmosfera tego kameralnego hotelu zapewnią udany wypoczynek.

    Położenie

    Na południowo-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Moraitika, gdzie znajdują się sklepy, bary i restauracje, ok. 18 km od miasta Korfu i od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się vis-?-vis hotelu.

    Plaża

    Ok 300 m od hotelu, długa, piaszczysto-żwirowa. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Hotel

    Kameralny, skromny dwupiętrowy obiekt odnowiony w 2011 roku. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja, 2 bary, Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: kącik internetowy, wypożyczalnia samochodów. Kategoria lokalna 3*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 62 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną i suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 2 euro/dzień), lodówka (ok. 2 euro/dzień). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek, rodzinne jednopokojowe z możliwością 2 dostawek (dostawki na łóżkach piętrowych).

    Wyżywienie

    2 posiłki: śniadania (07:00-09:30) i obiadokolacje (19:00-20:00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-09:30), obiady (13:00-14:15, serwowane w siostrzanym hotelu Albatros oddalonym o ok. 400 m), kolacje (19:00-21:00). W barze siostrzanego hotelu Albatros w godzinach 10:30-12:00 oraz 16:00-18:00 dostępne są przekąski, a w godzinach 10:00-18:00 lody dla dzieci. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe dostępne są w wybranych barach w godzinach 10:00-23:00. Markowe alkohole oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), tenis stołowy, rzutki, animacje dzienne i wieczorne w pobliskim hotelu Albatros. Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie). Dodatkowo w hotelu Albatros (oddalonym o ok. 400 m): brodzik, plac zabaw, mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat).

    Kontakt do hotelu

    www.alkioniscorfu.gr / Tel.: 00 30 266 107 53 17


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Grecja/Korfu

    Opis

    • Niewielki hotel zlokalizowany na południowo-wschodnim wybrzeżu wyspy
    • Bliskość tradycyjnych kawiarenek, tawern i innymi miejsc letnich rozrywek
    • Odkryty basen z tarasem słonecznym
    • Przytulne pokoje
    • Miła atmosfera

    Lokalizacja

    w miejscowości Moraitika, ok. 250 m od plaży, w centrum miejscowości, ok. 20 km od lotniska, przystanek komunikacji publicznej przy hotelu.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 62, restauracje: 1, lobby bar, snack bar, lobby, internet (płatny), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, bankomat, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Pokoje

    klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka ( płatna), ogrzewanie, telefon, taras/balkon, radio/muzyka, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem Typ pokoju -

    STANDARD: pokoje dla max. 3 osób dorosłych ( 2 osób dorosłych i 1 dziecka)

    RODZINNE: pokoje dla max. i min. 2 osób dorosłych i 2 dzieci ( łóżko piętrowe dla dzieci)

    Plaża

    publiczna, piaszczysto-kamienista, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport i fitness

    tenis stołowy.

    Rozrywka

    muzyka na żywo, program artystyczny.

    Dla dzieci

    plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu all inclusive.

    Świadczenia

    • przelot,
    • pobyt w hotelu,
    • opłaty lotniskowe i paliwowe,
    • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
    • BAGAŻ:
      - na lotach Ryanair (FR) - w cenie 1 mała torebka (max. wymiary: 40 x 20 x 25 cm)
      - na lotach linii LOT (LO) - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego do 8 kg o wymiarach max 55 x 40 x 23 cm.
      - na lotach Wizz Air (W6) - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 40x30x20 cm.
      - na lotach EnteriAir (ENT) - bagaż podręczny 5 kg i bagaż rejestrowany 20 kg.

    Na lotach EnteriAir - Wielkość bagażu podręcznego: suma trzech wymiarów nie może przekraczać 115cm, np. 55x40x20 cm. Wielkość bagażu rejestrowanego: wymiary nie większe niż 80x120 cm.

    Dodatkowo płatne

    RYANAIR:

    - drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm: 150zł/szt./2 strony.
    - bagaż rejestrowany do 10 kg: 200 zł/os/2 strony
    - bagaż rejestrowany do 20 kg Ryanair: 400 zł/os/2 strony

    LINIE LOT: 

    Bagaż rejestrowany 1 szt do 23 kg dodatkowo płatny 300 zł/os. w 2 strony

    WIZZAIR:

    - bagaż duży podręczny do 10 kg - 200 zł/os/2 strony
    - bagaż rejestrowany do 10 kg - 250 zł/os/2 strony
    - bagaż rejestrowany do 20 kg - 400 zł/os/2 strony

    CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU.Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami.

    Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie.  Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Obowiązkowy lokalny podatek turystyczny obejmujący wszystkich turystów przebywających w Grecji powyżej 1 dnia:

    • dla pobytów, w hotelach 5* - 4 € / noc / pokój
    • dla pobytów, w hotelach 4* - 3 € / noc / pokój
    • dla pobytów, w hotelach 3* - 1,5 € / noc / pokój
    • dla pobytów, w hotelach 2*, 1* lub w apartamentach - 0,5 € / noc / pokój

    Podatek będzie pobierany na miejscu, po przylocie do Grecji. Zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora.

    Obsługa na miejscu

    Ecco Holiday nie zapewnia opieki pilota oraz obsługi polskiego przedstawiciela. 

    Informacje wizowe

    Wizy nie są wymagane. Obywatele polscy mogą przekroczyć granicę posługując się dowodem osobistym. Należy pamiętać o dokumencie dla dziecka.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Hotel Alkionis znajduje się w Moraitica, jednej z najstarszych i najbardziej malowniczych wiosek Korfu. Moraitica znana jest m.in. z przepięknego 2km wybrzeża jak również z bardzo aktywnego życia nocnego z licznymi restauracjami, tawernami, barami i dyskotekami. W odległości 18 km od lotniska. Przystanek autobusowu tuż przy hotelu.

    Plaża

    oddalona od hotelu 300metrów, piaszczysto-kamienista plaża Moraitika, przejście przez ulicę. Leżaki i parasole za opłatą.

    Hotel

    Kategoria lokalna 3* Kompleks hotelowy z 1987, po gruntownej renowacji ( również pokoje ) w 2012r. Wyjątkowa lokalizacja w centrum malowniczej Moraitica, niedaleko od najlepszych plaży, daje szansę na relaksujący wypoczynek i zakwaterowanie oraz rozrywki od rana do nocy w rodzinnej atmosferze.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja z lobby, kącik TV, sejfy przy recepcji - za opłatą, restauracja, bar, parking. Usługi pralni chemicznej, room service, lekarz na wezwanie, sklepik z pamiątkami i mini market, wypożyczalnia samochodów.

    Internet

    Wi-Fi na terenie hotelu w miejscach ogólnodostępnych bezpłatnie.

    Sport i Rekreacja

    Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie, możliwość skorzystania z siatkówki i rzutek w hotelu Albatros oddalonego 300m oraz programu animacyjnego. Odpłatnie: masaże, sporty wodne przy plaży.

    Dla dzieci

    wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka na zamówienie przed wylotem. W hotelu Albatros możliwość skorzystania z placu zabaw, mini clubu dla dzieci oraz programu animacyjnego.

    Zakwaterowanie

    Oferuje 62 pokoje ( wyremonotwane w 2012r.). Dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, wyposażone w łazienki ( wanna lub prysznic, suszarki do włosów), klimatyzację, TV/SAT, telefon oraz balkon. Za dodatkową opłatą możliwość skorzystania z dostępu do internetu, lodówki oraz sejfu.

    Wyżywienie

    HB śniadanie kontynentalne i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. All inclusive śniadanie kontynentalne i obiadokolacje w formie bufetu. Lunch w formie bufetu w hotelu Albatros. Wczesne śniadanie, popołudniowa kawa, herbata i ciasto. Pizza, kanapki i lody w hotelu Albatros w godzinach 10.30-12.00 i 16.00-18.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-23.00. Dodatkowo lodówka na wyposażeniu pokoju za darmo.

    Informacje dodatkowe

    www.alkioniscorfu.gr Ocena HCH 4,3 Rekomendacja turystów 74%. Hotel przyjmuje zwierzęta ważące do 4 kg po uprzednim zapytaniu.  

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena PLN zawiera - bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mouzenidis Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Korfu

    Opis

    • ekonomiczny
    • dobra lokalizacja
    • bezpłatne Wi-Fi

    Opis

    Niewielki, kameralny i przytulny hotel w południowej części wyspy. Położony w centrum miasteczka Moraitika w niewielkiej odległości od plaży . Bardzo dobre miejsce  wypadowe do zwiedzenia całej wyspy oraz na ekonomiczny wypoczynek rodzinny lub z przyjaciółmi.

    • kącik internetowy (płatny)
    • restauracja
    • bar
    • całodobowa recepcja

    Polozenie

    • kurort Moraitika
    • 17 km od lotniska
    • 20 km od centrum miasta Korfu
    • 250 m od hotelu Albatros
    • przystanek autobusowy obok hotelu

    Wyspa Korfu - jedna z najsłynniejszych i najpiękniejszych wysp Grecji i Morza Jońskiego, znana na całym świecie ze swojego naturalnego piękna i bogatej historii, sięgającej wielu wieków wstecz. Jest jedną z najbardziej zielonych wysp Grecji i całego basenu Morza Śródziemnego. Słynie z egzotycznych plaż i turkusowych wód, gajów oliwnych, sadów pomarańczowych i cyprysowych lasów. Kerkira, jak Grecy nazywają wyspę, czaruje fascynującą aurą, zielonymi pejzażami dolin i wsi, wąskimi uliczkami i oryginalną architekturą. Korfu od wieków była siedzibą królów, arystokracji, gwiazd sceny i ekranu.

    Plaza

    • publiczna
    • 300 m od hotelu
    • długa, piaszczysto-żwirkowa
    • leżaki i parasole (płatne)

    Wyzywienie

    All Inclusive, Half Board

    Pokoje

    62 pokoje: Single & Double Room (24m2), Family Rooms Open Plan (25-27m2).

    W pokojach: indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV SAT, wanna/prysznic, suszarka, telefon, bezpłatny internet, Wi-Fi, sejf (za opłatą), lodówka (płatna), umeblowany balkon/taras. Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze

    Single & Double Room: 2 pojedyncze łóżka.
    Family Rooms Open Plan: podwójne łóżko lub 2 łóżka pojedyncze i łóżko piętrowe.

    Typ dodatkowego łóżka - rozkładane.
    Codzienne sprzątanie pokoi, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

    Sport

    Sport i rozrywka (w hotelu Albatros):

    • tenis stołowy
    • siatkówka
    • koszykówka
    • rzutki
    • wieczorne programy rozrywkowe

    Dla dzieci (w hotelu Albatros):

    • brodzik
    • mini klub

    O wyzywieniu

    Half Board (HB): śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.

    All inclusive:
    Śniadanie: 07:00 - 09:30, szwedzki stół, restauracja Alkionis Hotel
    Lunch: 13:00 - 14:15, szwedzki stół, restauracja Albatros Hotel
    Kolacja: 19:00 - 21:00, szwedzki stół, restauracja Alkionis Hotel
        
    Śniadanie i kolacja - w hotelu Αlkionis, lunch – w hotelu Albatros.  
     
    Napoje do lunchu i kolacji: lokalne piwo beczkowe i wino, lokalne alkohole, woda, napoje bezalkoholowe i soki (Post Mix).
    Snack Bar: (Albatros Hotel)
    Przekąski: 11:00 -12:00 i 17:00 - 18:00
    Lody: 15:00-18:00

    Bary w systemie all inclusive (do 23:00):
    Główny bar (Αlkionis Hotel): 10:00 - 02:00
    Snack-bar (Αlbatros Hotel): 10:00 - 18:00
    Główny bar (Αlbatros Hotel): 18:00 - 02:00  

    Napoje w barach w programie all inclusive: napoje bezalkoholowe i soki (Post Mix), woda, lokalne piwo beczkowe i wino, lokalne alkohole (ouzo, brandy, aperitify), kawa, herbata, mleko.

    W hotelu Albatros Hotel odbywają się wieczorne programy rozrywkowe.
    Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie All inclusive bez uprzedzenia.

    Inne informacje

    Hotel zastrzega sobie prawo do zmian cen usług dodatkowych płatnych.


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     



    Ecco Holiday X

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Wyposażenie

    Hotel ten został wzniesiony w 1987 roku. Obiekt oferuje 62 pokoje. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Na miejscu znajduje się sejf, kantor wymiany walut i bankomat. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą i sala telewizyjna. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Poza tym goście skorzystać mogą z przechowalni rowerów. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka nad dziećmi, opieka medyczna i pralnia. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. Dostępne są również lodówka i minilodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon, telewizor i radio. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Obiekt oferuje ponadto różnorodne możliwości ochłody w upalne dni, w tym basen i basen otwarty. Do dyspozycji gości jest taras do opalania, leżaki i parasole przeciwsłoneczne. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Goście pragnący aktywnie spędzić czas także na urlopie ucieszą się z przygotowanych na terenie hotelu atrakcji, takich jak boccia i siatkówka. Za dodatkową opłatą można również skorzystać z roweru / roweru górskiego. Na miejscu oczekuje Państwa zróżnicowana oferta sportowa, w tym sporty wodne jak narty wodne, windsurfing, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym i nurkowanie oraz za dodatkową opłatą kanadyjki. Tenis stołowy i dart stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej obiektu. Oprawę rozrywkową zapewnia miniklub. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    GRECJA

    Położenie

     Moratika, 300 m od plaży 

    Wyposażenie

     Alkionis w Moraitika posiada 62 pokoi na 3 piętrach. Hotel położony jest 300 m od plaży piaszczysto-kamienistej. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Corfu (19 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję i lobby.W 3-piętrowym hotelu personel mówi po włosku, niemiecku, francusku i angielsku. Hotel posiada basen ze słodką wodą. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się centrum miasta, dyskoteka, informacja turystyczna, postój taksówek, supermarket, przystanek autobusowy i bary/restauracje. Odległość od hotelu: teatr (19 km), Archeological Museum (19 km), jazda konna (20 km) i Achilleon (10 km). Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

    Wyżywienie

     Posiłki: Śniadanie w godz. 07:00 - 09:30 : kontynentalny. W hotelu znajduje się restauracja. Drinki można spożywać w barze w recepcji. All Inclusive: All Inclusive obejmuje piwo (pora serwowania: 10:00 - 23:00), napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 10:00 - 23:00), alkohole lokalne (pora serwowania: 10:00 - 23:00), kawę i herbatę (pora serwowania: 10:00 - 23:00), ciasta i wyroby cukiernicze (pora serwowania: 16:30 - 17:30) i wino (pora serwowania: 10:00 - 23:00). zęściowe wyżywienie: Częściowe wyżywienie obejmuje śniadanie i kolację.

    Sport i Rozrywka

    W ramach aktywności hotel oferuje grę boccia, badminton, rzutki i tenis stołowy. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: siatkówka. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 20 km.

    Dodatkowe Informacje

    Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Podatek płatne na miejscu.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny.


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann HIT

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Korfu, Grecja

    Położenie

    w miejscowości Moraitika, do miejscowości Messoghi ok. 1 km. Do przepięknej starówki w mieści Korfu, wpisanej na listę UNESCO ok. 18 km. Przystanek autobusowy blisko hotelu.Do lotniska ok. 18 km.

    Plaża

    do długiej, piaszczysto-żwirowej, łagodnie opadającej do morza plaży ok 250 m. Przy plaży bar z przekąskami (za opłatą przy rez. HP,/w cenie przy rez. AI).

    Wyposażenie

    3 gwiazdkowy kameralny hotel oferuje 62 pokoje. Lobby, recepcja, sejfy, restauracja główna serwująca dania w formie bufetu, kącik wypoczynkowy, kącik telewizyjny. Na zewnątrz znajduje się basen. Leżaki i parasole bezpłatnie.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    funkcjonalnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (A1-3A): standardowe, ok. 23m2, klimatyzacja, sejf (za opłatą, ok. 2,-Eur/dzień), lodówka.TV, telefon, lodówką, balkon. Wanna lub prysznic, WC. Pokoje dwuosobowe (E1-3A): standardowe, wyposażone jak pok. A2A. Pokoje dwuosobowe (A2B): wyposażone jak standardowe, ok. 23m2, z łóżkami piętrowym, dla 2 os. z 2 dzieci. Pokoje dwuosobowe (E2B): wyposażone jak pok. A2B

    Dzieci

    plac zabaw, łóżeczko do 2 lat bezpłatnie, wysokie krzesełka w restauracji.

    Rozrywka

    animacje w hotelu Albatros.

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi w lobby bezpłatnie, kącik Internetowy za opłatą.

    Sport

    boisko do siatkówki, basen przystosowany do piłki wodnej, boisko do gry w bule.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu: śniadanie, obiad (w pobliskim hotelu Albatros, należącym do tego samego właściciela, hotel Albatros znajduje się przy plaży ok. 250 m od hotelu Alkionis), kolacja. Lody i przekąski w barze przy plaży, przy hotelu Albatros. Kawa, herbata, ciastka w hotelu Albatros. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-23:00.

    Wcześniej = taniej

    do 31.03.16 21% zniżki, 01.02-31.03.16 15% zniżki, 01.04-30.04.16 11% zniżki (zniżki nie łączą się z oferta dni gratis).

    Dni gratis 7=6 w terminie

    22.09-24.10.16.

    Dla dzieci

    2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

    Polecamy

    • kameralny hotel z przyjemną atmosferą
    • do wyboru 2 posiłki lub opcja
    • All Inclusive
    • atrakcyjna cena


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    **

    Region

    Korfu, Grecja

    Opis hotelu

    Ten trzygwiazdkowy hotel Alkionis oferuje ciepłą, rodzinną atmosferę oraz wysokiej jakości wygody, co gwarantuje niezapomniane wakacje na Korfu. Hotel, znany ze swojej przyjaznej atmosfery i wysokiego poziomu obsługi, stał się idealnym miejscem wypoczynku na wyspach Jońskich dla dorosłych i dzieci w każdym wieku. Hotel znajduje się w miasteczku Moraitika, 500 m od plaży, 10,5 km od Achilleionu, 18,5 km od międzynarodowego lotniska Korfu i 25,5 km od pola golfowego.

    Udogodnienia i usługi zawierają: bezprzewodowy Internet w holu, restaurację (śniadanie i obiad), całodobową recepcję, plac zabaw dla dzieci, bar i basen.

    Pokoje wyposażone są w: TV, telefon, lodówkę, sejf (płatny), balkon/taras, suszarkę do włosów i łazienkę.

    Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne z uwagi na warunki pogodowe i sezonowe.

    Informujemy, że lunch serwowany jest w restauracji hotelu Albatros, który znajduje się ok. 500 m dalej.

    W przypadku wybrania opcji All Inclusive:

    Pakiet All Inclusive zawiera wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przekąski) oraz napoje takie, jak: lekkie drinki, piwo, wino, wodę, drinki alkoholowe, wszystkie z lokalnych marek.

    Drinki serwowane są od rana do późnego wieczora (do ok. godz. 22.00–24.00).

    Czas otwarcia różni się między hotelami.

    W niektórych hotelach program rozrywkowy wliczony jest w cenę.

    Adres: Moraitika, 49084 Korfu, Wyspy Jońskie, Grecja.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Alkionis
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
    Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
    Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
    Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
    Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
    Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
    Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
    Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
    Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
    Filmy hotelu Alkionis:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Alkionis
    https://youtu.be/TuZFN54Um_4

    Opinie o Hotelu Alkionis

    Alkionis - możliwości zakwaterowania:

    Room Double
    Room SingleUse
    Room Family OpenPlan Balcony
    family room standard
    Double Standard
    Pokój dwuosobowy DOUBLE
    Pokój Familijny
    Pokój standardowy

    Alkionis - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Alkionis? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00