Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
  • Hotel Alkionis, Korfu
1 / 56
Udogodnienia hotelu Alkionis
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Alkionis
star 3

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Alkionis:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alkionis:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 października 2018

Hotel Alkionis w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

KORFU/GRECJA

Do dyspozycji gości

• recepcja z sejfem • lobby • kącik wypoczynkowy • sala TV • restauracja główna (bufetowa, w zależności od sezonu) • bar w lobby (maj-październik) • basen zewnętrzny (czynny w sezonie) • ogród • taras

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • leżaki, parasole (przy basenie w cenie, na plaży płatne)

Dodatkowe udogodnienia

• miejsce parkingowe (w cenie) • bankomat • sklep z pamiątkami • lekarz • sejf w recepcji (płatny)

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

62

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• łóżeczko dla dziecka (konieczna rezerwacja, na zapytanie, w cenie) • wysokie krzesełka w restauracji • plac zabaw

Sport i wellness

W cenie • siatkówka • joga (w Hotelu Albatros) • aerobik • aqua aerobik • stretching

Płatne • sporty wodne na plaży (w ofercie firm zewnętrznych)

Rozrywka

• międzynarodowy program animacyjny dla dorosłych (maj-październik) • lekki program animacyjny • wieczorki taneczne • karaoke • muzyka na żywo • wieczory tematyczne • shuffleboard (w cenie) • boccia (w cenie) • przedstawienia (w Hotelu Albatros) • rzutki (w cenie) 

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 20 m2 • od strony ogrodu • ostatnia częściowa renowacja w 2017 r. • prysznic • WC • suszarka • klimatyzacja (indywidualnie sterowana, w okresie maj-październik) • telefon • TV sat. • sejf (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • lodówka • balkon

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie w formie bufetu (7.00-9.30) • obiad (13.00-14.15, w pobliskim hotelu Albatros, w formie bufetu) • kolacja w formie bufetu (19.00-21.00) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-23.00) • przekąski w hotelu Albatros (10.30-12.00 i 16.00-17.30) • lody w hotelu Albatros (11.00-17.00) • kawa/ herbata po południu 

Dwa posiłki • śniadanie (7.00-9.30) • kolacja (19.00-21.00) • posiłki w formie bufetu

Dodatkowe informacje • wymagany odpowiedni strój do kolacji (długie spodnie u panów) • show cooking • wieczory tematyczne • dostępne dania bezglutenowe, bez laktozy, wegetariańskie (konieczna wcześniejsza rezerwacja, na zapytanie (w cenie)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Grecja/Korfu

Opis

Niewielki hotel zlokalizowany na południowo-wschodnim wybrzeżu wyspy, Bliskość tradycyjnych kawiarenek, tawern i innymi miejsc letnich rozrywek, Odkryty basen z tarasem słonecznym, Przytulne pokoje, Miła atmosfera,

Lokalizacja

w miejscowości Moraitika, ok. 250 m od plaży, w centrum miejscowości, ok. 20 km od lotniska, przystanek komunikacji publicznej przy hotelu.

Wyposażenie

liczba pokoi - 62, restauracje - 1, lobby bar, snack bar, lobby, internet (płatny), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, bankomat, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie.

Pokoje

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka ( płatna), ogrzewanie, telefon, taras/balkon, radio/muzyka, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób dorosłych ( 2 osób dorosłych i 1 dziecka) RODZINNE - pokoje dla max. i min. 2 osób dorosłych i 2 dzieci ( łóżko piętrowe dla dzieci)

Plaża

publiczna, piaszczysto-kamienista, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

tenis stołowy.

Rozrywka

muzyka na żywo, program artystyczny.

Dla dzieci

plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu all inclusive.

Cena zawiera

przelot,, pobyt w hotelu,, opłaty lotniskowe i paliwowe,, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,, transfer lotnisko-hotel-lotnisko,, na lotach Ryanair - bagaż podręczny - 10 kg (max. wymiary 55cmx40cmx20cm) + mała torebka., Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Przy przelocie tanimi liniami bagażu głównego rejestrowanego. Dopłaty do bagażu głównego - Bagaż rejestrowany do 20 kg Ryanair - 300 zł/os/2 strony CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły. podatku pobytowego (płatne na miejscu) w wysokości - Hotele 1-2 gwiazdki = 0,5 EUR za pokój za dzień Hotele 3 gwiazdki = 1,5 EUR za pokój za dzień Hotele 4 gwiazdki = 3 EUR za pokój za dzień Hotele 5 gwiazdek = 4 EUR za pokój za dzień Nowe zasady przewozu bagażu podręcznego na lotach Ryanair. Od 15 stycznia 2018 r. tylko pasażerowie z wykupionym Pierwszeństwem wejścia mogą wnieść na pokład dwie sztuki bagażu podręcznego. Jeśli nie masz wykupionego pierwszeństwa wejścia i udasz się do bramki do wejścia na pokład z dwoma bagażami podręcznymi, konieczne będzie pozostawienie większego z nich w celu bezpłatnego umieszczenia w luku bagażowym, a następnie odebranie go w hali bagażowej w miejscu docelowym.

Obsługa na miejscu

Opieka anglojęzycznego przedstawiciela (kontakt telefoniczny).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Wezyr

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Korfu

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1987 r. Odnowiony w 2014 r. Na terenie znajduje się restauracja, bar, basen, sejf w recepcji (płatny ok. 2€/dzień), pralnia (płatna).

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

300 m od hotelu, publiczna, piaszczysto - żwirowa. Parasole, leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację, TV, sejf (płatny), lodówkę (płatna), łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje standardowe , pokoje rodzinne

Wyżywienie

restauracja, bar

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera: śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w wybranych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

animacje (w hotelu Albatros oddalonym o 300 m^2 lat (w hotelu Albatros oddalonym o 300 m^2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:47

usługi dostępne w hotelu

All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Korfu

Opis

* ekonomiczny* dobra lokalizacja

Opis

Niewielki, przytulny hotel. Dogodne położenie w pobliżu miasteczka. Dobre miejsce na ekonomiczny wypoczynek.• basen ze słodką wodą• płatny kącik internetowy• bezpłatne Wi-Fi w całym hotelu• sala TV• restauracja i bar• recepcja Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• wyspa Korfu• kurort Moratika• 17 km od lotniska• 20 km od centrum miasta Korfu• 250 m od hotelu Albatros• przystanek autobusowy obok hotelu

Plaza

• publiczna• 300 m od hotelu • piaszczysto-żwirowa• leżaki i parasole płatne

Wyzywienie

All Inclusive, Half Board

Pokoje

62 pokoje: Single & Double Room (24 m2), Family Rooms Open Plan (25-27 m2).W pokojach: klimatyzacja, TV SAT, wanna/prysznic, suszarka, telefon, bezpłatne Wi-Fi, sejf (za opłatą), lodówka (płatna), umeblowany balkon/taras. Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze Family Rooms Open Plan: podwójne łóżko lub 2 łóżka pojedyncze i łóżko piętrowe.Typ dodatkowego łóżka - rozkładane.Codzienne sprzątanie pokoi, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

Sport

Sport i rozrywka (w hotelu Albatros):• tenis stołowy• siatkówka• koszykówka• rzutki• wieczorne programy rozrywkoweDla dzieci (w hotelu Albatros):• brodzik• mini klub

O wyzywieniu

ALL INCLUSIVE 2017Śniadanie: 07:00-09:30, szwedzki stółLunch: 13:00-15:00, szwedzki stółKolacja: 19:00-21:00, szwedzki stół    Śniadanie i kolacja - w hotelu ?lkionis, lunch - w hotelu Albatros.   Napoje podczas lunchu i kolacji: lokalne piwo beczkowe i wino, lokalne alkohole (ouzo, brandy), woda, napoje chłodzące i soki (Post Mix).Bary (Albatros Hotel)Przekąski: 10:30-12:00 i 16:00-17:30, snack-bar. Lody: 11:00-17:00, snack-bar. Kawa, herbata, słodycze: 16:30-17:30, bar Veranda.    Bary w systemie all inclusiveSnack-bar (?lbatros Hotel): 10:00-18:00.Główny bar (?lbatros Hotel): 18:00-23:00.Główny bar (?lkionis Hotel): 10:00-23:00.Napoje w barach w programie all inclusive: napoje chłodzące i soki (Post Mix), woda, lokalne piwo beczkowe i wino, lokalne alkohole (ouzo, brandy, aperitify), kawa, herbata, mleko.Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie All inclusive bez uprzedzenia. 

Odleglosc od morza

250 m


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

Hotel znajduje się w miejscowości Moraitica, jednej najbardziej malowniczych wiosek, ok. 20 km od miasta i lotniska Korfu.

PLAŻA

Piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne.

ZAKWATEROWANIE

62 pokoje; Typy pokoi: standardowe, rodzinne; Wyposażenie: klimatyzacja, lodówka, TV SAT, telefon, sejf, łazienka z wanną lub prysznicem, WC oraz suszarką do włosów, balkon.

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna; Główny bar, snack bar, bar na tarasie w hotelu Albatros.

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski serwowane w barze w hotelu Albatros, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w barze głównym w godz. 10:00-23:00.

SPORT I ROZRYWKA

Basen, basen dla dzieci; Bezpłatnie: siatkówka, rzutki, bule, tenis stołowy, gry stołowe, aqua aerobik; Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Basen dla dzieci, plac zabaw, mini klub, menu dla dzieci, dostępne łóżeczka dla dzieci i wysokie krzesła w restauracji, program animacji.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

Recepcja czynna całą dobę, sala TV, przechowalnia bagażu, kącik internetowy, udogodnienia dla niepełnosprawnych, akceptacja zwierząt do 4 kg, wypożyczalnia samochodów.

NASZYM ZDANIEM

Hotel położony jest w unikalnej lokalizacji, w centrum malowniczej miejscowości, niedaleko od najpiękniejszych plaż, oferuje możliwość relaksu i rozrywki.

STRONA INTERNETOWA

www.alkioniscorfu.gr


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

.

Położenie

.

Wyposażenie

.

Pokoje

.

Wyżywienie

.

Sport i rozrywka

.

Dla dzieci

.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Grecja/Korfu

Położenie:

- 500 m od plaży- Moraitika- ok. 18km do centrum Korfu - ok. 19 km od lotniska- w pobliżu sklepy, restauracji

Plaża:

- Plaża piaszczysto-żwirkowa 500m od hotelu, łagodne zejście do morza- leżaki i parasole płatne

Pokoje:

Double Standard Standard ok 17-22m- klimatyzacja- TV, telefon- łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów)- balkon lub taras

Sport i Rozrywka:

Bezpłatne- basen zewnętrzny, parasole i leżaki - tenis stołowy, rzutki- dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieciPłatne- sporty wodne na plaży

Dla dzieci:

- brodzik

Wyżywienie

HB - śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu - napoje do obiadokolacji dodatkowo płatneAll inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w snack bar. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00.

Restauracje i bary:

- restauracja główna -  bar

Dodatkowe Informacje:

- wifi w lobby bezpłatnie- kantor- obiekt dysponuje 62 pokojami 

Bagaż

Katowice, Poznań, Rzeszów, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (wyloty od 01.05 - 15.06 oraz od 01.10 - 31.10) / 210 PLN (wyloty od 16.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Grecja/Korfu/Moraitika

Opinia 7islands

Ze względu na położenie w centrum miejscowości Moraitika hotel polecamy osobom ceniącym sobie dostęp do atrakcji miejskich oraz aktywny wypoczynek. Przyjazna obsługa i rodzinna atmosfera tego kameralnego hotelu zapewnią udany wypoczynek.

Położenie

Na południowo-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Moraitika, gdzie znajdują się sklepy, bary i restauracje, ok. 18 km od miasta Korfu i od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się vis-?-vis hotelu.

Plaża

Ok 300 m od hotelu, długa, piaszczysto-żwirowa. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Kameralny, skromny dwupiętrowy obiekt odnowiony w 2011 roku. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja, 2 bary, Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: kącik internetowy, wypożyczalnia samochodów. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje 62 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną i suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 2 euro/dzień), lodówka (ok. 2 euro/dzień). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek, rodzinne jednopokojowe z możliwością 2 dostawek (dostawki na łóżkach piętrowych).

Wyżywienie

2 posiłki: śniadania (07:00-09:30) i obiadokolacje (19:00-20:00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-09:30), obiady (13:00-14:15, serwowane w siostrzanym hotelu Albatros oddalonym o ok. 400 m), kolacje (19:00-21:00). W barze siostrzanego hotelu Albatros w godzinach 10:30-12:00 oraz 16:00-18:00 dostępne są przekąski, a w godzinach 10:00-18:00 lody dla dzieci. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe dostępne są w wybranych barach w godzinach 10:00-23:00. Markowe alkohole oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), tenis stołowy, rzutki, animacje dzienne i wieczorne w pobliskim hotelu Albatros. Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie). Dodatkowo w hotelu Albatros (oddalonym o ok. 400 m): brodzik, plac zabaw, mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat).

Kontakt do hotelu

www.alkioniscorfu.gr / Tel.: 00 30 266 107 53 17


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Korfu, Grecja

Położenie

w miejscowości Moraitika, do miejscowości Messoghi ok. 1 km. Do przepięknej starówki w mieści Korfu, wpisanej na listę UNESCO ok. 18 km. Przystanek autobusowy blisko hotelu.Do lotniska ok. 18 km.

Plaża

do długiej, piaszczysto-żwirowej, łagodnie opadającej do morza plaży ok 250 m. Przy plaży bar z przekąskami (za opłatą przy rez. HP,/w cenie przy rez. AI).

Wyposażenie

3 gwiazdkowy kameralny hotel oferuje 62 pokoje. Lobby, recepcja, sejfy, restauracja główna serwująca dania w formie bufetu, kącik wypoczynkowy, kącik telewizyjny. Na zewnątrz znajduje się basen. Leżaki i parasole bezpłatnie.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

funkcjonalnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (A1-3A): standardowe, ok. 23m2, klimatyzacja, sejf (za opłatą, ok. 2,-Eur/dzień), lodówka.TV, telefon, lodówką, balkon. Wanna lub prysznic, WC. Pokoje dwuosobowe (E1-3A): standardowe, wyposażone jak pok. A2A. Pokoje dwuosobowe (A2B): wyposażone jak standardowe, ok. 23m2, z łóżkami piętrowym, dla 2 os. z 2 dzieci. Pokoje dwuosobowe (E2B): wyposażone jak pok. A2B

Dzieci

plac zabaw, łóżeczko do 2 lat bezpłatnie, wysokie krzesełka w restauracji.

Rozrywka

animacje w hotelu Albatros.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w lobby bezpłatnie, kącik Internetowy za opłatą.

Sport

boisko do siatkówki, basen przystosowany do piłki wodnej, boisko do gry w bule.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu: śniadanie, obiad (w pobliskim hotelu Albatros, należącym do tego samego właściciela, hotel Albatros znajduje się przy plaży ok. 250 m od hotelu Alkionis), kolacja. Lody i przekąski w barze przy plaży, przy hotelu Albatros. Kawa, herbata, ciastka w hotelu Albatros. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-23:00.

Wcześniej = taniej

do 31.03.16 21% zniżki, 01.02-31.03.16 15% zniżki, 01.04-30.04.16 11% zniżki (zniżki nie łączą się z oferta dni gratis).

Dni gratis 7=6 w terminie

22.09-24.10.16.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • kameralny hotel z przyjemną atmosferą
  • do wyboru 2 posiłki lub opcja
  • All Inclusive
  • atrakcyjna cena


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel Alkionis znajduje się w Moraitica, jednej z najstarszych i najbardziej malowniczych wiosek Korfu. Moraitica znana jest m.in. z przepięknego 2km wybrzeża jak również z bardzo aktywnego życia nocnego z licznymi restauracjami, tawernami, barami i dyskotekami. W odległości 18 km od lotniska. Przystanek autobusowu tuż przy hotelu.

Plaża

oddalona od hotelu 300metrów, piaszczysto-kamienista plaża Moraitika, przejście przez ulicę. Leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

Kategoria lokalna 3* Kompleks hotelowy z 1987, po gruntownej renowacji ( również pokoje ) w 2012r. Wyjątkowa lokalizacja w centrum malowniczej Moraitica, niedaleko od najlepszych plaży, daje szansę na relaksujący wypoczynek i zakwaterowanie oraz rozrywki od rana do nocy w rodzinnej atmosferze.

Do dyspozycji gości

Recepcja z lobby, kącik TV, sejfy przy recepcji - za opłatą, restauracja, bar, parking. Usługi pralni chemicznej, room service, lekarz na wezwanie, sklepik z pamiątkami i mini market, wypożyczalnia samochodów.

Internet

Wi-Fi na terenie hotelu w miejscach ogólnodostępnych bezpłatnie.

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie, możliwość skorzystania z siatkówki i rzutek w hotelu Albatros oddalonego 300m oraz programu animacyjnego. Odpłatnie: masaże, sporty wodne przy plaży.

Dla dzieci

wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka na zamówienie przed wylotem. W hotelu Albatros możliwość skorzystania z placu zabaw, mini clubu dla dzieci oraz programu animacyjnego.

Zakwaterowanie

Oferuje 62 pokoje ( wyremonotwane w 2012r.). Dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, wyposażone w łazienki ( wanna lub prysznic, suszarki do włosów), klimatyzację, TV/SAT, telefon oraz balkon. Za dodatkową opłatą możliwość skorzystania z dostępu do internetu, lodówki oraz sejfu.

Wyżywienie

HB śniadanie kontynentalne i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. All inclusive śniadanie kontynentalne i obiadokolacje w formie bufetu. Lunch w formie bufetu w hotelu Albatros. Wczesne śniadanie, popołudniowa kawa, herbata i ciasto. Pizza, kanapki i lody w hotelu Albatros w godzinach 10.30-12.00 i 16.00-18.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-23.00. Dodatkowo lodówka na wyposażeniu pokoju za darmo.

Informacje dodatkowe

www.alkioniscorfu.gr Ocena HCH 4,3 Rekomendacja turystów 74%. Hotel przyjmuje zwierzęta ważące do 4 kg po uprzednim zapytaniu.  

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Korfu, Grecja

UWAGA!

Brak transferu i opieki rezydenta!

Położenie

w miejscowości Moraitika, do miejscowości Messoghi ok. 1 km. Do przepięknej starówki w mieści Korfu, wpisanej na listę UNESCO ok. 18 km. Przystanek autobusowy blisko hotelu.Do lotniska ok. 18 km.

Plaża

do długiej, piaszczysto-żwirowej, łagodnie opadającej do morza plaży ok 250 m. Przy plaży bar z przekąskami (za opłatą przy rez. HP,/w cenie przy rez. AI).

Wyposażenie

kameralny hotel oferuje 62 pokoje. Lobby, recepcja, sejfy, restauracja główna serwująca dania w formie bufetu, bar, kącik wypoczynkowy, kącik telewizyjny. Na zewnątrz basen. Leżaki i parasole bezpłatnie.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w lobby bezpłatnie.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

funkcjonalnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (A1-3A): standardowe, ok. 23m2, klimatyzacja, sejf (przy rezerwacji All Inclusive bezpłatnie; poza tym za opłatą, ok. 2,-Eur/dzień), lodówka (przy rezerwacji All Inclusive bezpłatnie, poz tym za opłatą), TV, telefon, lodówką, balkon. Wanna lub prysznic, WC. Pokoje dwuosobowe (A2B): wyposażone jak standardowe, ok. 23 m2, z łóżkami piętrowym dla dzieci, dla 2 os. z 2 dzieci.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie kontynantlane, kolacja w formie bufetu.

Sport

siatkówka plażowa, rzutki, siłownia. Możliwość wypożyczenia rowerów za opłatą.

Dzieci

plac zabaw, animacje 3 razy w tygodniu w hotelu Albatros, łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie, wysokie krzesełka w restauracji.

Rozrywka

animacje w hotelu Albatros.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad (w pobliskim hotelu Albatros, należącym do tego samego właściciela, hotel Albatros znajduje się przy plaży ok. 250 m od hotelu Alkionis), kolacja. Obiad i kolacja w formie bufetu. Lody i przekąski w barze przy plaży, przy hotelu Albatros. Kawa, herbata, ciastka w hotelu Albatros. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-23:00.

Wcześniej = taniej

do 31.12.16 21% zniżki, 01.02-31.03.17 10% zniżki.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Alkionis
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
Filmy hotelu Alkionis:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Alkionis
https://youtu.be/TuZFN54Um_4

Opinie o Hotelu Alkionis

Alkionis - możliwości zakwaterowania:

standard double standard
standard single standard
family room standard
studio standard landscapeview balcony
apartament triple standard landscapeview balcony
apartament double standard landscapeview balcony
SINGLE ROOM
lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Telewizor
wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Telewizor Telefon
WC
lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Telewizor
wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Telewizor Telefon
POKÓJ RODZINNY
wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Telewizor Telefon
DOUBLE ROOM
Double Room / _
Single Room / _
Family Room / Open plan
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
Pokój 2-osobowy
Pokój rodzinny
POKÓJ RODZINNY
SINGLE ROOM
DOUBLE ROOM

Alkionis - Możliwości wyżywienia:


Alkionis - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Alkionis? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00