cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
  • Hotel Zita Beach Resort Zarzis, Djerba
1 / 30
Ocena
hotelu:
3.3 / 5
Najbliższy termin
25.04 - 02.05
już od 1879 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.05 - 27.05
już od 1597 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Zita Beach Resort Zarzis
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Zita Beach Resort Zarzis
star 4

Tunezja: Djerba
Ocena hotelu Zita Beach Resort Zarzis:
3.3 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Zita Beach Resort Zarzis:
  • Lokalizacja
    3.5
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    2.5
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    2.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, komfortowy obiekt o wysokiej jakości obsługi. Piękne baseny, wiele atrakcji sportowych i bogaty program animacyjny to największe atuty tego hotelu, które docenią szczególnie miłośnicy aktywnego wypoczynku.

Hotel Zita Beach Resort Zarzis w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, komfortowy obiekt o wysokiej jakości obsługi. Piękne baseny, wiele atrakcji sportowych i bogaty program animacyjny to największe atuty tego hotelu, które docenią szczególnie miłośnicy aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

wstep

składa się z budynku głównego i 5 budynków bocznych.

Do dyspozycji gości

  • lobby
  • 2 bary
  •  2 restauracje
  • dyskoteka
  •  2 baseny
  •  bar

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w lobby)

Dodatkowe udogodnienia

  • sklep z pamiątkami 
  • butik

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

586

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

Zgodnie z decyzją rządu tunezyjskiego, będzie pobierany podatek turystyczny w Tunezji. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu. Dla obiektów: 2-gwiazdkowych - ok. 1 dinar za os./noc, 3-gwiazdkowych - ok. 2 dinary za os./noc oraz 4 i 5-gwiazdkowych - ok. 3 dinary za os./noc. Podatek jest pobierany od osób powyżej 12 roku życia. Opłata będzie naliczana za pobyty do max. 7 nocy. Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny, niektóre restauracje i bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu.

Dla dzieci

  • miniklub (4-10 lat)
  •  plac zabaw
  • oddzielny brodzik
  • minidyskoteka
  • wysokie krzesełka w restauracji 
  • opieka na dziećmi (na zapytanie, płatne)

Sport i wellness

W cenie
  • piłka siatkowa 
  • minigolf 
  • piłka nożna 
  • windsurfing 
  • kajaki
Płatne
  • masaże 
  • zabiegi kosmetyczne 
  • kort tenisowy 
  • jazda konna 

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • TV sat.
  • telefon
  • klimatyzacja
  • WC
  • oddzielne WC
  • balkon lub taras
Pokój rodzinny FZX2
  • 4 os.
  • 2 pokoje połączone drzwiami łączącymi
  • TV sat.
  • telefon
  • klimatyzacja
  • WC
  • oddzielne WC
  • balkon lub taras
Bungalow BUX1
  • 2-3 os.
  • widok na ogród
  • klimatyzacja
  • telefon
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetów)
  •  kawa, herbata i ciasta
  • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, komfortowy obiekt o wysokiej jakości obsługi. Piękne baseny, wiele atrakcji sportowych i bogaty program animacyjny to największe atuty tego hotelu, które docenią szczególnie miłośnicy aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Djerba

Opis oferty:

Przestronny i komfortowy hotel zapewniający udany wypoczynek rodzinom z dziećmi i wszystkim amatorom aktywnego wypoczynku. Położony w malowniczej zatoce, przy piaszczystej plaży, otoczony bujnym ogrodem gwarantuje relaks we wspaniałym basenie, z usytuowaną na środku wyspą, na której można odpocząć w cieniu palm. Chwalony za wakacyjną atmosferę - uwielbiana przez Gości ekipa hotelowych animatorów zaprasza do wspólnej zabawy w ciągu dnia i wieczorami. Ładne, utrzymane w jasnej kolorystyce i orientalnym stylu pokoje oraz ciekawa oferta all inclusive pozwolą przeżyć tu niezapomniany urlop.

POłOżENIE:

oaza Zarzis, ok. 3 km od centrum ZARZIS, ok. 200 m od sklepów, restauracji i barów; ok. 60 km od portu lotniczego w Djerba-Zarzis.

PLAżA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 35 TND/tydz.).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1966 r., odnowiony w 2006 r., zadbany, 586 pokoi, budynek główny i 5 budynków bocznych typu bungalow, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja; restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i tunezyjska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 2 bary: bar w lobby, bar w basenie (czynny w sezonie letnim); sklep z pamiątkami, kantor; centrum konferencyjne ok. 1300 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, punkt internetowy, sejf w recepcji (ok. 21 TND/tydz.), wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m2, zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja (15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (ok. 35 TND/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na ogród; boczny widok na morze za dopłatą;

bungalow:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 30 m2, wyposażenie jak w pokoju standardowym; widok na ogród.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, nieregularny kształt, ok. 1500 m2, gł. ok. 1,6 m, słodka woda, z wydzieloną częścią dla dzieci i przy tarasie słonecznym, ok. 1300 m2, gł. ok. 1,6 m, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; 6 kortów tenisowych (oświetlenie bezpłatne), siatkówka plażowa, aerobik, minigolf, piłka nożna, łucznictwo, rzutki; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-10 lat), minidisco, dyskoteka (wstęp bezpłatny, bar w dyskotece płatny), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard, jazda konna, kajaki, sprzęt do surfingu; centrum wellness: bezpłatnie: kryty basen z wodą termalną, podgrzewany; płatne: łaźnia turecka masaże, sauna.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; podwieczorek: kawa, herbata, ciastka (15.00-18.00) w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00216/75706246, www.zitahotel.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, komfortowy obiekt o wysokiej jakości obsługi. Piękne baseny, wiele atrakcji sportowych i bogaty program animacyjny to największe atuty tego hotelu, które docenią szczególnie miłośnicy aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Djerba

Opis oferty:

Przestronny i komfortowy hotel zapewniający udany wypoczynek rodzinom z dziećmi i wszystkim amatorom aktywnego wypoczynku. Położony przy piaszczystej plaży, otoczony bujnym ogrodem gwarantuje relaks we wspaniałym basenie, z usytuowaną na środku wyspą, na której można odpocząć w cieniu palm. Chwalony za wakacyjną atmosferę - uwielbiana przez Gości ekipa hotelowych animatorów zaprasza do wspólnej zabawy w ciągu dnia i wieczorami. Ładne, utrzymane w jasnej kolorystyce i orientalnym stylu pokoje oraz ciekawa oferta all inclusive pozwolą przeżyć tu niezapomniany urlop. W 2019 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

oaza Zarzis, ok. 8 km od centrum ZARZIS, ok. 200 m od sklepów, restauracji i barów; ok. 60 km od lotniska Djerba-Zarzis.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole; leżaki i materace dodatkowo płatne (ok. 5 TND/komplet/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1966 r., odnowiony w 2006 r., zadbany, 586 pokoi, budynek główny i 5 budynków bocznych typu bungalow, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja; restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i tunezyjska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), restauracja La Palmier - pizza, grill, bar w lobby, bar przy basenie (czynny w sezonie letnim); sklep z pamiątkami, kantor; centrum konferencyjne ok. 1300 osób; za opłatą: opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, sejf w recepcji (ok. 21 TND/tydz.), wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub dwóch dostawek dla dzieci), ok. 25 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja (15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minilodówka (ok. 35 TND/tydz.), sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród;

bungalow:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na ogród;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, nieregularny kształt, ok. 1500 m², gł. ok. 1,6 m, słodka woda, z wydzieloną częścią dla dzieci i przy tarasie słonecznym, ok. 1300 m², gł. ok. 1,6 m, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; korty tenisowe (oświetlenie bezpłatne), siatkówka plażowa, aerobik, minigolf, piłka nożna, łucznictwo, rzutki; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-10 lat), minidisco, dyskoteka (wstęp bezpłatny, bar w dyskotece płatny), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard, jazda konna, kajaki, sprzęt do surfingu; centrum wellness: bezpłatnie: kryty basen z wodą termalną, podgrzewany; płatne: łaźnia turecka masaże, sauna.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (15.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00216/75706246, www.hotel-zita-beach-zarzis.vivehotels.com


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, komfortowy obiekt o wysokiej jakości obsługi. Piękne baseny, wiele atrakcji sportowych i bogaty program animacyjny to największe atuty tego hotelu, które docenią szczególnie miłośnicy aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Rozległy kompleks hotelowy z dużym tropikalnym ogrodem o powierzchni około 17 hektarów, usytuowany na bajecznej wyspie Djerba. W odległości około 5 km od hotelu znajduje się centrum Zarzis, a lotnisko międzynarodowe Djerba-Zarzis około 60 km. W pobliżu hotelu znajdują się liczne restauracje, bary oraz sklepy
. UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Leżaki i parasole dodatkowo płatne około 5 TND/dzień),.
Do dyspozycji gości:

Hotel wybudowany w 1966 roku, a odnowiony w 2006 roku, składa się z budynku głównego oraz kilku dwupiętrowych bungalowów. Całodobowa recepcja z lobby, sejf w recepcji (płatny około 3 TND/dzień), punkt wymiany walut, restauracja główna "La Coupole", restauracja a la carte "Le Palmier" (płatna barbecue - pizzeria), lobby bar, bar przy basenie (czynny od 15.06 do 15.09), dyskoteka "Darling" (wstęp bezpłatny, napoje w barze płatne), 2 baseny zewnętrzne (1500m2 oraz 1300m2), brodzik dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne. Za dodatkową opłatą sklep z pamiątkami, centrum konferencyjne, lekarz na telefon, pralnia, opiekunka do dziecka, parking, wypożyczalnia samochodów, centrum spa (sauna, hammam, masaże, zabiegi kosmetyczne).
Pokoje:

Hotel posiada 584 pokojów różnego typu. Skromne pokoje standardowe wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację (czynna od 15.06 do 15.09), łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), oddzielną toaletę, TV-Sat., telefon, mini lodówkę (na zapytanie, płatna około 5 TND/dzień) oraz balkon lub taras.
Wyżywienie:

All Inclusive:
śniadania (7:00 - 10:00), obiady (12:30 - 14:00) i kolacje (19:00 - 21:00) w serwowane formie bufetu w restauracji głównej "La Coupole". Popołudniowe przekąski, kawa oraz herbata serwowane w godzinach 15:00 - 17:30. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole serwowane w godzinach 10:00 - 23:00 w lobby barze (importowane alkohole dodatkowo płatne).
Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia animacje i aktywności sportowe w ciągu dnia dla dzieci i dorosłych, między innymi siatkówka plażowa, piłka nożna, piłka wodna, gimnastyka w wodzie, ping pong, minigolf, boccia, tenis (6 kortów tenisowych) oraz łucznictwo. Wieczorem animacje i pokazy w amfiteatrze. Dla najmłodszych plac zabaw oraz Mini Club (4 - 10 lat).
Internet:

Bezpłatny internet Wi-Fi dostępny w lobby.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

www.hotel-zita-beach-zarzis.vivehotels.com
Naszym zdaniem:

Hotel nie należy do najnowszych, jest to jednak zadbany i dobrej klasy obiekt 4*, którego niewątpliwym atutem jest rozległy zielony teren z niską zabudową, smaczne jedzenie oraz fantastyczne animacje prowadzone przez ekipę hotelowych animatorów. Polecamy hotel szczególnie rodzinom z dziećmi i wszystkim amatorom aktywnego wypoczynku.Uwaga: Kontakt z rezydentem jedynie telefoniczny

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu

Wyloty z: Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI/WIELKIE POŁUDNIE
- poniedziałek/wtorek, cena 175 TND + 50 TND jeep = 225 TND/os. dorosła, 137,50 TND /dziecko 2 -12 lat
Ta dwudniowa wycieczka jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Zwiedzimy Matmatę przypominającą księżycowy krajobraz. Poznamy domy - jaskinie, w których po dzień dzisiejszy mieszkają rdzenne plemiona berberyjskie. Zapierające dech krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych wojen", "Angielskiego pacjenta" i "W pustyni i w puszczy". W Touzer magicznym mieście o oryginalnej beżowo-rdzawej architekturze spędzimy noc, a następnego dnia przesiądziecie się Państwo na jeepy, aby pokonać pełną adrenaliny trasę rajdu Paryż - Dakar. Ciekawostką przyrodniczą znajdującą się u styku pustyni piaszczystej i skalnej jest słone jezior Chott El Jerid. Podczas przejazdu kilkudziesięciokilometrową trasą zobaczycie Państwo fatamorganę. Nasycone solą powietrze, wschody i zachody słońca sprawiają, że woda mieni się różnymi kolorami, fundując prawdziwy spektakl, a minerały przybierają kształt róży, zwanej "różą pustyni. Czeka Państwa również podziwianie malowniczych oaz górskich w Chebice. Z miejscowości Douz wyruszycie na podbój pustyni na wielbłądach - płatne 25 TND/os. W cenie wycieczki jest 1 nocleg i wyżywienie: śniadanie i obiad.
OBJAZD WYSPY - PÓŁ DNIA
- niedziela, 45 TND/os. dorosła, 23 TND/dziecko 2 -12 lat
Wyspa Djerba słynie nie tylko z piaszczystych plaż, ale i z przepięknej ceramiki i oryginalnej architektury. Podczas wycieczki zapoznacie się Państwo z dziedzictwem kulturowym tego regionu Tunezji tworzonej przez Berberów, Żydów, Turków, Włochów i Hiszpanów. Guellala, to miasteczko słynące z rzemiosła garncarskiego. Mieszkańcy wyrabiali tutaj ceramikę w tradycyjne sposób od wieków. W muzeum w Guellala odbędzie się prezentacja produkcji garnków i innych przedmiotów użytkowych. Będzie można również dokonać zakupów. W miejscowości Erriadh odwiedzimy najważniejszą Synagogę w Afryce, El Ghriba. Znajduje się tutaj najstarsza TORA na świecie. Rokrocznie w maju przybywają tu licznie Żydzi z całego świata, aby uczcić radosne, wiosenne święto LA BA OMER i wspominać zesłanie manny z nieba i koniec epidemii. Na ulicach widać pielgrzymów z ośmioramiennym świecznikiem, jest kolorowo i gwarnie. Do Synagogi wchodzimy z zakrytymi ramionami, kobietom zakładają na głowę chusty, a mężczyznom jarmułkę, Można zakupić pamiątki, np. olejki zapachowe, perfumy, biżuterię. Odwiedzimy również stolicę wyspy HOUMT SOUK. Niedaleko portu znajduje się z XIII w. fort Gazy Mustaphy, pamiętający czasy tureckiej rzezi dokonanej na Hiszpanach.
FARMA KROKODYLI
- sobota, 40 TND/os. dorosła, 20 TND//dziecko /2-12 lat
Spędzając urlop na Djerbie koniecznie trzeba wybrać się do Djerba Explore Park. To kompleks składający się z eleganckiego Muzeum Lalla Hadria, z imponującą kolekcją sztuki z krajów islamu z całego świata, skansen, w którym można zobaczyć typowe gospodarstwo djerbańskie/berberyjskie domy, budynki gospodarcze, magazyny, a także poznać zwyczaje dnia codziennego. Atrakcją parku jest niewątpliwie farma krokodyli nilowych z Madagaskaru i pokaz ich karmienia.
REJS STATKIEM PIRACKIM NA WYSPĘ FLAMINGÓW I DELFINÓW
- PÓŁ DNIA
- środa, 55TND/osoba dorosła, 27,5 TND/dziecko /2-12 lat
To relaksujący rejs z portu w Houmt Souk na Ras Rmel - długi i piaszczysty cypel zwany również wyspą flamingów i delfinów. Rokrocznie w okresie jesienno-zimowym przylatuje tu mnóstwo różowych flamingów, które brodzą w płytkiej lagunie. Od czasu do czasu pojawiają się też delfiny zwabiane zamieszkującymi wody zatoki rybami. W trakcie rejsu odbywają się animacje, zabawa i tańce, czekają na Państwa piękne widoki, kąpiel w szmaragdowym morzu i posiłek w namiocie na plaży.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

TUNEZJA informacje ogólne


Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.

Czas
Czas taki jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.

Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
Djerba
Niewielka tunezyjska wyspa ciesząca się od lat popularnością spragnionych słońca turystów, która przyciąga długimi plażami o drobnym i jasnym piasku, błękitem morza a także piękna pogodą. Djerba to miejsce kameralnych miasteczek, gdzie dominuje niska zabudowa pobielanych domów z dachami w kształcie kopuł, tradycyjnych arabskich targowisk, gdzie można kupić orientalne lokalne rękodzieło i aromatyczne przyprawy oraz pysznej tunezyjskiej kuchni. Jest to idealny wybór dla ludzi szukających odpoczynku od pośpiechu i głośnych dużych kurortów. Dodatkowo rozbudowana baza hotelowa pozwoli znaleźć każdemu coś dla siebie.
Miejscowości wakacyjne na Djerbie

Houmt Souk
Główne miasto oraz stolica wyspy, położone nad turkusowymi wodami północnego wybrzeża, którego największą atrakcją jest kryty arabski bazar (souk), na którym można kupić wiele lokalnych produktów - zarówno rękodzieło tutejszych rzemieślników, aromatyczne przyprawy jak i pyszne smakołyki tunezyjskiej kuchni. Warto zobaczyć także przepiękny port, Muzeum Sztuki i Tradycji oraz XV-wieczną twierdzę lub udać się na spacer po wąskich i tajemniczych uliczkach.
Midoun
Midoun to druga pod względem ludności miejscowość na wyspie otoczona sadami owocowymi, ogrodami i palmowymi gajami. Tradycyjna medina z plątaniną wąskich uliczek, tworzy klimat niczym z "Księgi tysiąca i jednej nocy". W niewielkiej odległości od miasta, znajduje się mająca 300 lat, podziemna tłocznia oliwy, a jeszcze dalej na północ najstarszy zabytek na wyspie - piaskowy Grobowiec Bourgou z czasów Punickich.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, komfortowy obiekt o wysokiej jakości obsługi. Piękne baseny, wiele atrakcji sportowych i bogaty program animacyjny to największe atuty tego hotelu, które docenią szczególnie miłośnicy aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Zarzis

OPIS

Ośrodek położony w samym sercu nadmorskiej oazy Zarzis na terenie 17 hektarów. Tropikalne ogrody pełne palm, baseny, bliskość do plaży i sporty wodne na pewno pozwolą poczuć wakacje w pełni, do tego pakiet All Inclusive czy udogodnienia dla rodzin dziećmi sprawią, że nie będzie trzeba się niczym martwić.

lokalizacja

Essuehal, 3 km od centurm Zarzis, 65 km od lotniska w Zarzis-DJE. Hotel usytuowany na powierzchni: 170000 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1966 r. Odnowiony w 2006 r. Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (3), sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (2), centrum biznesowe (płatne), basen kryty, 3 baseny odkryte.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

- Wi-Fi w lobby bezpłatne - Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 550 m długości.Bezpłatne: parasole, ręczniki plażowe (depozyt), płatne: leżaki.

pokoje

Zlokalizowane są w 24 budynkach: - 4 budynki główne (liczba pięter: 3, liczba wind: 2) - 20 bungalowów (liczba pięter: 2) Typy pokoi: - pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - bungalowy quadruple dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje connected dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - bungalowy superior dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje single with child dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna "La Couple", restauracja a la carte, bary (3), cukiernia All Inclusive (10:00-23:00) - śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00) serwowane w restauracji głównej - przekąski (15:00-17:00) serwowane w barze "Le Palmier" - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe - pakiety urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacja. - "BBQ"

z myślą o dzieciach

- brodzik - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-10 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- korty do tenisa ziemnego (4) - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy, rzutki - kręgle, siatkówka - siatkówka plażowa - minigolf - miniboisko do piłki nożnej - aerobik - animacje - dyskoteka

płatne

- oświetlenie kortów - bilard - sporty wodne na plaży - centrum SPA - masaż, sauna, jacuzzi - salon piękności - łaźnia turecka DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. PODATEK TURYSTYCZNY Począwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND). Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy. - 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 * - 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 * - dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

Aktualizacja opisu

09.10.2020 11:29

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, komfortowy obiekt o wysokiej jakości obsługi. Piękne baseny, wiele atrakcji sportowych i bogaty program animacyjny to największe atuty tego hotelu, które docenią szczególnie miłośnicy aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Tunezja/Wyspa Djerba

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

Położenie

- niedaleko od plaży, przejście przez teren hotelu oraz nadmorską promenadę - na kontynencie - ok. 10 km od centrum Zarzis - ok. 60 km od lotniska

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (płatne ok. 35 DT/tydzień)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon - mini bar (płatny ok. 35 TND/tydzień) - łazienka (wanna/prysznic, WC) - balkon lub taras Pokój typu Family - składa siś e dwóch pomieszczeń - wyposażenie jak w pokoju typu standard

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie - kompleks basenowy, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie - aerobik, kort tenisowy, tenis stołowy, mini golf, rzutki - siatkówka plażowa, piłka nożna, piłka wodna - dzienne i wieczorne programy animacyjne Odpłatnie - centrum Spa, masaże, sauna, jacuzzi, hamman - oświetlenie kortów - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- mini klub 4-10 lat, plac zabaw - brodzik - wysokie krzesełka w restauracji - opiekunka do dzieci (płatna)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie szwedzkiego stołu. Lekkie przekąski w ciągu dnia. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe 10:00 -24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja a la carte - bar, bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- internet Wi Fi (bezpłatny) - sejf w recepcji (płatny ok. 21 TND/tydzień) - sklepiki, fryzjer, dyskoteka - www.zitahotel.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.Cena nie zawiera (PLN): opłata wyjazdowa z Tunezji (70 pln)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, komfortowy obiekt o wysokiej jakości obsługi. Piękne baseny, wiele atrakcji sportowych i bogaty program animacyjny to największe atuty tego hotelu, które docenią szczególnie miłośnicy aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TUNEZYJSKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

Hotel położony jest w pobliżu wyspy Djerba w miejscowości Zarzis, ok. 3 km od centrum, 65 km od lotniska na Djerbie.

PLAżA

Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta. Leżaki i parasole na plaży płatne 35 DT / tydzień, brak ręczników plażowych.

ZAKWATEROWANIE

584 pokoje; Typy pokoi: 254 pokoi standardowych, 100 pokoi łączonych, 30 pokoi rodzinnych (składają się z 2 pomieszczeń), 200 bungalowów; Wyposażenie: wszystkie pokoje wyposażone są w łazienkę z prysznicem lub wanną, klimatyzację, telewizor, telefon, mini bar (płatny 35 DT/tydzień), sejf (płatny w recepcji 21 DT/tydzień). Pokoje wyposażone są w balkon lub taras.

RESTAURACJE I BARY

2 restauracje: główna oraz Le Palmier - pizza, barbeque (płatna, czynna w sezonie); 3 bary: główny w lobby czynny 10:00-24:00 oraz bar przy basenie czynny w sezonie letnim w godzinach 10:00-17:00. Palma bar czynny w godzinach 17:00- 01:00 jest dodatkowo płatny.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski na tarasie. W każdy piątek kuchnia tematyczna - tunezyjska. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji serwowane są do godziny 24:00.

SPORT I ROZRYWKA

2 baseny zewnętrzne o pow. 1300 m2 oraz 1500 m2, jeden podgrzewany termalny basen; Bezpłatnie: parasole i leżaki przy basenie, tenis, gimnastyka wodna, aerobik, koszykówka, siatkówka, piłka nożna, ping pong, mini golf; rożnego rodzaju animacje 7 dni w tygodniu, dyskoteka (wstęp od 18 lat, wejście bezpłatne, napoje dodatkowo płatne); Odpłatnie: bilard, gry video, masaże, hammam, sauna, centrum SPA, sporty wodne.

DLA DZIECI

Basen, mini klub (4-10 lat), plac zabaw, mini disco, animacje, opiekunka dla dziecka (na życzenie, płatna).

POZOSTAłE UDOGODNIENIA

Kantor, sklepiki, wypożyczalnia samochodów, sale konferencyjne, lekarz dodatkowo płatny. Hotel akceptuje karty kredytowe (Visa oraz Mastercard).

NASZYM ZDANIEM

Urlop umilą Państwu animatorzy, którzy prowadzą ciekawy program rozrywkowy zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Hotel polecany osobom lubiącym aktywnie spędzać czas wolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, komfortowy obiekt o wysokiej jakości obsługi. Piękne baseny, wiele atrakcji sportowych i bogaty program animacyjny to największe atuty tego hotelu, które docenią szczególnie miłośnicy aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Tunezja,Zarzis

Położenie

Hotel przestronny i komfortowy zapewnia udany wypoczynek rodzinom z dziećmi i wszystkim amatorom aktywnego wypoczynku. Położony jest w malowniczej zatoce, przy piaszczystej plaży, otoczony bujnym ogrodem gwarantuje relaks we wspaniałym basenie, z usytuowaną na środku wyspą, na której można odpocząć w cieniu palm. Do lotniska na wyspie Djerba jest około 60 km, a do miejscowości Zarzis około 3 km.

Hotel

Dla gości hotelowych jest recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i tunezyjska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny - długie spodnie, 2 bary: bar w lobby, bar w basenie (czynny w sezonie letnim). Ponadto sklep z pamiątkami, kantor wymiany walut, centrum konferencyjne ok. 1300 os., bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby. Dodatkowo za opłatą opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, punkt internetowy, sejf w recepcji (ok. 21 TND/tydz.), wypożyczalnia samochodów. Dla najmłodszych plac zabaw dla dzieci, mini klub (4-10 lat), mini disco, brodzik.

Pokoje

Hotel dysponuje 586 pokojami standardowymi. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, która działa w sezonie letnim od 15/06 do 15/09, łazienkę z WC, suszarkę do włosów, telefon. telewizor, mini bar (dodatkowo płatny) oraz balkon.

Wyżywienie

Hotel posiada formułę all inclusive, czyli śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, podwieczorek: kawa, herbata, ciastka (15.00-18.00) w wyznaczonym barze. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00) w wyznaczonym barze.

Sport i relaks

Dla gości są 2 baseny odkryte, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki. Ponadto 6 kortów tenisowych (oświetlenie bezpłatne), siatkówka plażowa, aerobik, minigolf, piłka nożna, łucznictwo, rzutki. Dyskoteka (wstęp bezpłatny, bar w dyskotece płatny), animacje dla dorosłych i dzieci. Za dodatkową opłatą jest bilard, jazda konna, kajaki, sprzęt do surfingu oraz centrum wellness.

Możliwości zakwaterowania

Pokój dwuosobowy; Pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej; Pokój dwuosobowy + dostawka dla dziecka w wieku 2-12 lat; Pokój jednoosobowy;


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przestronny, komfortowy obiekt o wysokiej jakości obsługi. Piękne baseny, wiele atrakcji sportowych i bogaty program animacyjny to największe atuty tego hotelu, które docenią szczególnie miłośnicy aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Kompleks hotelowy otoczony zadbanym i rozległym ogrodem położony przy pięknej piaszczystej plaży. Polecany amatorom wypoczynku i relaksu, korzystania z bliskości pięknej, piaszczystej plaży.

Położenie

Na kontynencie, ok. 10 km od centrum Zarzis (dojazd taksówką), ok. 300 m od sklepów barów i restauracji, ok. 60 km od lotniska Djerba-Zarzis.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta, hotelowa z łagodnym zejściem do morza, przy plaży promenada.

Hotel

Internet: WiFi bezpłatne (w lobby, przy recepcji) Kompleks hotelowy składający się z 586 pokoi rozmieszczonych w budynku głównym oraz w bungalowach. Na terenie hotelu całodobowa recepcja, winda, taras słoneczny, ogród. Płatne centrum wellness, sklep z pamiątkami, punkt wymiany walut. Hotel akceptuje karty kredytowe. Oficjalna kategoria tunezyjska ****

Pokoje

Klimatyzacja (wysoki sezon), łazienka (WC, wanna lub prysznic), TV-sat, telefon, balkon lub taras. Pokój typu standard - 2-osobowy z możliwością jednej dostawki. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Brak możlwości wyboru lokalizacji pokoju.

Rekreacja, sport, atrakcje

Basen zewnętrzny z wydzieloną strefą dla dzieci (leżaki i parasole bezpłatne), basen kryty. Bezpłatnie przykładowe atrakcje i aktywności sportowe: korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka, piłka nożna, rzutki, dyskoteka, dzienne animacje i gry. Dodatkowo płatne: sporty wodne na plaży, centrum welness, pole golfowe (ok. 50 km od hotelu).

Dla dzieci

Mini klub (4-10 lat), plac zabaw, brodzik, animacje, opiekunka (na zapytanie, płatna).

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych barach i godzinach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach w określonych godzinach (od 10.00 do 23.00).

Restauracje i bary

 Restauracja główna, restauracja a la carte, bar przy basenie, bar w lobby.

Informacje dodatkowe

Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach  All Inclusive Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-listopad 2018. UWAGA! Cena nie obejmuje obowiązkowego lokalnego podatku turystycznego. Opłatę należy uregulować w hotelowej recepcji, przed zakwaterowaniem. Wysokość podatku: hotele 2* - 1 TND za noc/os; hotele 3* -  2 TND za noc/os; hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os. Podatek nie obejmuje dzieci do lat 12. Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (7 dni).

Świadczenia w cenie

Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy się o godz. 12:00),, transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT.

Warto wyróżnić

* bezpośrednio przy plaży * ogród palmowy * spokojna okolica


Mapa Hotelu Zita Beach Resort Zarzis

Opinie o Hotelu Zita Beach Resort Zarzis

1.7
zdecydowanie odradzam

W sierpniu 2018 byłem tam prze 2 tygodnie, gdzie przeniesiona nas przez Itake bez naszej zgody. Hotel najwyżej na 2* , pokój parter z dodatkowymi gośćmi "mrówki" i sprzątany tzn. przemyta podłoga i to tylko częściowo, dywaniki nigdy nieodkurzane a ręczniki nie zawsze wymieniane, raczej ponownie składane, umywalka nie ruszana przez cały okres pobytu. Totalna ignorancja Polaków a za to Francuzów i Rosjan preferowano. Bary to fikcja, tzn. jeden z wieczną kolejką serwujący bardzo chrzczone alkohole włącznie z piwem, a przy basenie tylko piwo bardzo małych kubeczkach chyba że jesteście Francuzami. W restauracji ciągle brak na śniadanie talerzy a brakujące dania pojawiają się po ok 15 minutach, i tak wszystko zimne i po około 1 godzinie już nieosiągalne . WiFi zdarzyło się, że było raz osiągalne i to przez chwilę i to w lobby gdzie nie działa klimatyzacja. Ogólnie bardzo nie polecam a w szczególności ITAKE, która zasłaniała się tylko procedurami i pozostawiła nas samym sobie cedując problem na rezydentkę a ona na ITAKE. Proszę nie myśleć, żę piszę to bo szukałem hotelu ze "złotymi" klamkami wręcz przeciwnie, staram się wyluzować na urlopie i nawet przymykać oko na niedociągnięci. Reasumując dno wyrażone wspólnie przez wszystkich Polaków obecnych w tym czasie w hotelu ZITA

POLECAM:
ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.7
4.3
polecam

Przyjazny, czysty jak na tutejsze zwyczaje, przy samej plaży bardzo szerokiej, ma duże i ładne baseny w których sobie można spokojnie popływać bez obaw o tłok. Animacje dla dzieci są, jest też klub z opiekunką, dzieci są cały czas pilnowane, zabawiane i generalnie mają niezły ubaw. Dla dorosłych też coś się dzieje, jednak jest mało interesujące. Fajne za to są wieczorne dyskoteki.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3
4.0
polecam

-super rozmieszczone baseny, piękny ogród i bliskość plaży -miła uprzejma obsługa -jedzenie ujdzie, mi średnio smakowało, raz w tygodniu są ciekawe kolacje z kuchnią tunezyjską -internet tylko w hoolu -pokoje słabe mogliby je wyremontować -ciekawe miasto w okolicy dojazd taksówką lub busem

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

Zita Beach Resort Zarzis - możliwości zakwaterowania:

Bungalow Standard DBL
Bungalow
4 os. pokoj standardowy
Pokój 2-osobowy
4 os. Pokój typu Bungalow
1 os. pokoj standardowy
Pokój 1-osobowy
ROOM STANDARD
Room Family
Room Standard Triple
Room Single
Room Connection
Bungalow Superior
standard dbl
Quadruple room
Bungalow 2 os.
Bungalow 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. rodzinny 4 os.

Zita Beach Resort Zarzis - Możliwości wyżywienia:


Zita Beach Resort Zarzis - miasta wylotu:


Zita Beach Resort Zarzis - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Zita Beach Resort Zarzis? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00