cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
  • Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental, Djerba
1 / 16
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
21.10 - 28.10
już od 2020 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.10 - 20.10
już od 1879 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental
star 4

Tunezja: Djerba
Ocena hotelu Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental:
4.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Stylowy hotel położony z dala od centrum Zarzis. Eleganckie wnętrza, piękna plaża i ekskluzywne centrum SPA, jak również bogaty program animacyjny to zalety, które docenią szczególnie pary oraz rodziny z dziećmi.

Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Stylowy hotel położony z dala od centrum Zarzis. Eleganckie wnętrza, piękna plaża i ekskluzywne centrum SPA, jak również bogaty program animacyjny to zalety, które docenią szczególnie pary oraz rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Djerba

Opis oferty:

Otoczony palmami, elegancki hotel w stylu mauretańskim znajduje się w pobliżu najważniejszych kulturalnych i historycznych atrakcji regionu. Przestronne i komfortowo wyposażone pokoje urządzone są w orientalnym stylu. Pozytywne opinie Gości zyskują również ciekawe animacje, atrakcyjne zaplecze sportowe, wyśmienita kuchnia i doskonała obsługa. W hotelu znajduje się luksusowe centrum spa z pięknie zaprojektowaną strefą relaksu oraz bogatą ofertą profesjonalnych zabiegów. Idealny jako baza wypadowa do zwiedzania wyspy.

POłOżENIE:

oaza Zarzis, ok. 5 km od centrum ZARZIS; ok. 50 km od portu lotniczego Djerba-Zarzis.

PLAżA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; bar.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany i elegancki, zbudowany w 1998 r., odnowiony w 2008 r., 347 pokoi, budynek główny, 3 piętra, 5 wind, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja; restauracja główna La Grotte - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 3 restauracje á la carte: La Porta - kuchnia lokalna, Zephir przy basenie - kuchnia włoska, Poseidon na plaży - dania rybne, snack bar Bio Cabane - lody, naleśniki, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 3 bary: Ulysse Bar w lobby, kawiarnia mauretańska Zarzis, bar przy basenie; sklep z biżuterią, sklep z tytoniem, kantor; centrum konferencyjne dla 600 osób, ogród palmowy, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, wypożyczalnia samochodów, pralnia chemiczna, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 20-38 m2, zadbany i elegancki, klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic; suszarka), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon; widok na ogród lub basen.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 1100 m², gł. 0,6-2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, basen termalny, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace; 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, tenis stołowy, petanka, aerobik, aqua aerobik, minigolf, łucznictwo; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka Calypso (czynna od 22.30), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci, gry, turnieje i zabawy sportowe w ciągu dnia, gry planszowe, wieczorne przedstawienia; za opłatą: jazda konna, quady, rowery, skutery, golf (30 km od hotelu; oferta zewnętrzna), sporty wodne (oferta zewnętrzna): windsurfing, kajaki, katamarany.

SPA:

o powierzchni ok. 2500 m²: bezpłatnie: kryty basen, podgrzewany, słona woda; za opłatą: thalassoterapia, masaże, masaże gorącymi kamieniami, hydromasaże, okłady z wodorostów, okłady błotne, bicze wodne, krioterapia, ultradźwięki, siłownia, 35 kabin do masażu, 7 kabin spa, jacuzzi i pokój relaksacyjny, sala do ćwiczeń cardio, tradycyjny orientalny hammam w 2 pokojach prywatnych, juice-bar.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; podwieczorek: pizza, naleśniki (12.00-17.00) w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00216/75705705, www.odyssee-resort.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Stylowy hotel położony z dala od centrum Zarzis. Eleganckie wnętrza, piękna plaża i ekskluzywne centrum SPA, jak również bogaty program animacyjny to zalety, które docenią szczególnie pary oraz rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Djerba

Opis oferty:

Otoczony palmami, elegancki hotel w stylu mauretańskim znajduje się w pobliżu najważniejszych kulturalnych i historycznych atrakcji regionu. Przestronne i komfortowo wyposażone pokoje urządzone są w orientalnym stylu. Pozytywne opinie Gości zyskują również ciekawe animacje, atrakcyjne zaplecze sportowe, wyśmienita kuchnia i doskonała obsługa. W hotelu znajduje się luksusowe centrum spa z pięknie zaprojektowaną strefą relaksu oraz bogatą ofertą profesjonalnych zabiegów. Idealny jako baza wypadowa do zwiedzania wyspy. W 2019 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

oaza Zarzis, ok. 14 km od centrum ZARZIS; ok. 50 km od lotniska Djerba-Zarzis.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; bar.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany i elegancki, zbudowany w 1998 r., odnowiony w 2008 r., 344 pokoje, budynek główny, 3 piętra, 5 wind, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja; restauracja główna La Grotte - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 3 restauracje á la carte: La Porta - kuchnia włoska, Athena - kuchnia lokalna, Poseidon na plaży - dania rybne; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 3 bary, kawiarnia mauretańska (płatna), sklep z biżuterią, sklep z tytoniem, kantor; centrum konferencyjne dla 600 osób, ogród palmowy, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, wypożyczalnia samochodów, pralnia chemiczna, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 28 m², zadbany i elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic; suszarka), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon; widok na ogród lub basen;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 32 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 1100 m², gł. 0,6-2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, basen termalny, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace; 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, tenis stołowy, petanka, aerobik, aqua aerobik, minigolf, łucznictwo; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka Calypso (czynna od 22.30), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci, gry, turnieje i zabawy sportowe w ciągu dnia, gry planszowe, wieczorne przedstawienia; za opłatą: jazda konna, quady, rowery, skutery, golf (30 km od hotelu; oferta zewnętrzna), sporty wodne (oferta zewnętrzna): windsurfing, kajaki, katamarany.

SPA:

o powierzchni ok. 2500 m²: za opłatą: kryty basen, podgrzewany, słona woda, talasoterapia, masaże, masaże gorącymi kamieniami, hydromasaże, okłady z wodorostów, okłady błotne, bicze wodne, krioterapia, ultradźwięki, siłownia, 35 kabin do masażu, 7 kabin spa, jacuzzi i pokój relaksacyjny, sala do ćwiczeń cardio, tradycyjny orientalny hammam w 2 pokojach prywatnych, juice-bar.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (12.00-16.00), kawa, herbata, ciasto, naleśniki (16.00-17.00); raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (9.00-23.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00216/75705705, www.odyssee-resort.com

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Stylowy hotel położony z dala od centrum Zarzis. Eleganckie wnętrza, piękna plaża i ekskluzywne centrum SPA, jak również bogaty program animacyjny to zalety, które docenią szczególnie pary oraz rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie

Hotel w tradycyjnym tunezyjskim stylu, położony przy samej plaży w sercu oazy Zarzis, 14 km od centrum miasta o tej samej nazwie. W okolicy liczne restauracje, bary, a także sklepy i centrum handlowe. Najbliższe lotnisko Djerba-Zarzis znajduje się w odległości ok. 50 km.

UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu znajduje się piaszczysta, publiczna plaża (wydzielona część prywatna hotelu) z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole w cenie, wymagana kaucja za ręczniki. Przy plaży bar.

Do dyspozycji gości

Całodobowa recepcja, przestronne lobby, windy, restauracja główna - kuchnia międzynarodowa, 3 restauracje a la carte (dodatkowo płatne), 3 bary, basen zewnętrzny i wewnętrzny, basen termalny, brodzik dla dzieci, boisko sportowe, ogród palmowy, 2 korty tenisowe (dodatkowo płatne), centrum SPA i talasoterapii (dodatkowo płatne).

Pokoje

W swojej ofercie hotel posiada 344 komfortowo urządzone klimatyzowane pokoje. Każdy pokój posiada balkon lub taras oraz łazienkę z wanną. Na wyposażeniu dodatkowo: suszarka, TV, sejf (za dodatkową opłatką), mini bar (za dodatkową opłatą).

Wyżywienie

All inclusive. Śniadania, lunche, kolacje serwowane w formie bufetu. Przekąski, ciasta, kawa, herbata w wyznaczonych godzinach. Raz na pobyt możliwość rezerwacji stolika w restauracji a la carte (za uprzednią rezerwacją). Napoje bezalkoholowe oraz wybrane lokalne alkohole w wyznaczonych barach i godzinach.

Program sportowy i animacyjny

Goście mogę bezpłatnie korzystać z organizowanych gier, zabaw i zajęć sportowych, takich jak siatkówka plażowa, tenis stołowy, petanque, aerobik, mini golf. Za dodatkową opłatą: 2 korty tenisowe, windsurfing, wieczory tematyczne, SPA, hammam. Dla dzieci mini klub. Możliwość wynajęcia opiekunki dla dzieci za dodatkową opłatą.

Internet

Internet Wi-Fi bezpłatny w lobby.

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Doskonała oferta dla osób ceniących spokój i bliskość plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi.

Strona www


Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu

Wyloty z: Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI/WIELKIE POŁUDNIE
- poniedziałek/wtorek, cena 175 TND + 50 TND jeep = 225 TND/os. dorosła, 137,50 TND /dziecko 2 -12 lat
Ta dwudniowa wycieczka jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Zwiedzimy Matmatę przypominającą księżycowy krajobraz. Poznamy domy - jaskinie, w których po dzień dzisiejszy mieszkają rdzenne plemiona berberyjskie. Zapierające dech krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych wojen", "Angielskiego pacjenta" i "W pustyni i w puszczy". W Touzer magicznym mieście o oryginalnej beżowo-rdzawej architekturze spędzimy noc, a następnego dnia przesiądziecie się Państwo na jeepy, aby pokonać pełną adrenaliny trasę rajdu Paryż - Dakar. Ciekawostką przyrodniczą znajdującą się u styku pustyni piaszczystej i skalnej jest słone jezior Chott El Jerid. Podczas przejazdu kilkudziesięciokilometrową trasą zobaczycie Państwo fatamorganę. Nasycone solą powietrze, wschody i zachody słońca sprawiają, że woda mieni się różnymi kolorami, fundując prawdziwy spektakl, a minerały przybierają kształt róży, zwanej "różą pustyni. Czeka Państwa również podziwianie malowniczych oaz górskich w Chebice. Z miejscowości Douz wyruszycie na podbój pustyni na wielbłądach - płatne 25 TND/os. W cenie wycieczki jest 1 nocleg i wyżywienie: śniadanie i obiad.
OBJAZD WYSPY - PÓŁ DNIA
- niedziela, 45 TND/os. dorosła, 23 TND/dziecko 2 -12 lat
Wyspa Djerba słynie nie tylko z piaszczystych plaż, ale i z przepięknej ceramiki i oryginalnej architektury. Podczas wycieczki zapoznacie się Państwo z dziedzictwem kulturowym tego regionu Tunezji tworzonej przez Berberów, Żydów, Turków, Włochów i Hiszpanów. Guellala, to miasteczko słynące z rzemiosła garncarskiego. Mieszkańcy wyrabiali tutaj ceramikę w tradycyjne sposób od wieków. W muzeum w Guellala odbędzie się prezentacja produkcji garnków i innych przedmiotów użytkowych. Będzie można również dokonać zakupów. W miejscowości Erriadh odwiedzimy najważniejszą Synagogę w Afryce, El Ghriba. Znajduje się tutaj najstarsza TORA na świecie. Rokrocznie w maju przybywają tu licznie Żydzi z całego świata, aby uczcić radosne, wiosenne święto LA BA OMER i wspominać zesłanie manny z nieba i koniec epidemii. Na ulicach widać pielgrzymów z ośmioramiennym świecznikiem, jest kolorowo i gwarnie. Do Synagogi wchodzimy z zakrytymi ramionami, kobietom zakładają na głowę chusty, a mężczyznom jarmułkę, Można zakupić pamiątki, np. olejki zapachowe, perfumy, biżuterię. Odwiedzimy również stolicę wyspy HOUMT SOUK. Niedaleko portu znajduje się z XIII w. fort Gazy Mustaphy, pamiętający czasy tureckiej rzezi dokonanej na Hiszpanach.
FARMA KROKODYLI
- sobota, 40 TND/os. dorosła, 20 TND//dziecko /2-12 lat
Spędzając urlop na Djerbie koniecznie trzeba wybrać się do Djerba Explore Park. To kompleks składający się z eleganckiego Muzeum Lalla Hadria, z imponującą kolekcją sztuki z krajów islamu z całego świata, skansen, w którym można zobaczyć typowe gospodarstwo djerbańskie/berberyjskie domy, budynki gospodarcze, magazyny, a także poznać zwyczaje dnia codziennego. Atrakcją parku jest niewątpliwie farma krokodyli nilowych z Madagaskaru i pokaz ich karmienia.
REJS STATKIEM PIRACKIM NA WYSPĘ FLAMINGÓW I DELFINÓW
- PÓŁ DNIA
- środa, 55TND/osoba dorosła, 27,5 TND/dziecko /2-12 lat
To relaksujący rejs z portu w Houmt Souk na Ras Rmel - długi i piaszczysty cypel zwany również wyspą flamingów i delfinów. Rokrocznie w okresie jesienno-zimowym przylatuje tu mnóstwo różowych flamingów, które brodzą w płytkiej lagunie. Od czasu do czasu pojawiają się też delfiny zwabiane zamieszkującymi wody zatoki rybami. W trakcie rejsu odbywają się animacje, zabawa i tańce, czekają na Państwa piękne widoki, kąpiel w szmaragdowym morzu i posiłek w namiocie na plaży.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

TUNEZJA informacje ogólne


Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.

Czas
Czas taki jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.

Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
Djerba
Niewielka tunezyjska wyspa ciesząca się od lat popularnością spragnionych słońca turystów, która przyciąga długimi plażami o drobnym i jasnym piasku, błękitem morza a także piękna pogodą. Djerba to miejsce kameralnych miasteczek, gdzie dominuje niska zabudowa pobielanych domów z dachami w kształcie kopuł, tradycyjnych arabskich targowisk, gdzie można kupić orientalne lokalne rękodzieło i aromatyczne przyprawy oraz pysznej tunezyjskiej kuchni. Jest to idealny wybór dla ludzi szukających odpoczynku od pośpiechu i głośnych dużych kurortów. Dodatkowo rozbudowana baza hotelowa pozwoli znaleźć każdemu coś dla siebie.
Miejscowości wakacyjne na Djerbie

Houmt Souk
Główne miasto oraz stolica wyspy, położone nad turkusowymi wodami północnego wybrzeża, którego największą atrakcją jest kryty arabski bazar (souk), na którym można kupić wiele lokalnych produktów - zarówno rękodzieło tutejszych rzemieślników, aromatyczne przyprawy jak i pyszne smakołyki tunezyjskiej kuchni. Warto zobaczyć także przepiękny port, Muzeum Sztuki i Tradycji oraz XV-wieczną twierdzę lub udać się na spacer po wąskich i tajemniczych uliczkach.
Midoun
Midoun to druga pod względem ludności miejscowość na wyspie otoczona sadami owocowymi, ogrodami i palmowymi gajami. Tradycyjna medina z plątaniną wąskich uliczek, tworzy klimat niczym z "Księgi tysiąca i jednej nocy". W niewielkiej odległości od miasta, znajduje się mająca 300 lat, podziemna tłocznia oliwy, a jeszcze dalej na północ najstarszy zabytek na wyspie - piaskowy Grobowiec Bourgou z czasów Punickich.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
Od 1 czerwca do 9 lipca 2021 roku czerwca obywatele Polski, którzy są w pełni zaszczepieni i posiadają stosowny dokument potwierdzający (bez limitu dni od podania ostatniej dawki szczepionki) lub z zaświadczeniem przebycia choroby COVID-19 (jeśli od zakażenia minęło minimum 6 tygodni), będą mogli wjechać do Tunezji bez konieczności wykonania testu RT-PCR. Niezaszczepione osoby małoletnie mogą wjechać do Tunezji tylko z negatywnym wynikiem testu RT- PCR (dzieci poniżej 12 roku życia są z testu zwolnione).
Od 10 lipca 2021 roku, wszystkie osoby (zarówno w pełni zaszczepione, jak i ozdrowieńcy), przekraczające granice Tunezji, zobowiązane są do okazania negatywnego testu RT-PCR na koronawirusa, wykonanego nie wcześniej niż 72h przed wylotem i przetłumaczonego na język angielski.
Dzieci poniżej 12. roku życia są zwolnione z tego obowiązku.
Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji. Dokument ten musi posiadać każdy uczestnik wycieczki, w tym także dziecko.
Formularz dostępny jest online na:
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.

Wizy

Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
Od 1 czerwca do 9 lipca 2021 roku czerwca obywatele Polski, którzy są w pełni zaszczepieni i posiadają stosowny dokument potwierdzający (bez limitu dni od podania ostatniej dawki szczepionki) lub z zaświadczeniem przebycia choroby COVID-19 (jeśli od zakażenia minęło minimum 6 tygodni), będą mogli wjechać do Tunezji bez konieczności wykonania testu RT-PCR. Niezaszczepione osoby małoletnie mogą wjechać do Tunezji tylko z negatywnym wynikiem testu RT- PCR (dzieci poniżej 12 roku życia są z testu zwolnione).
Od 10 lipca 2021 roku, wszystkie osoby (zarówno w pełni zaszczepione, jak i ozdrowieńcy), przekraczające granice Tunezji, zobowiązane są do okazania negatywnego testu RT-PCR na koronawirusa, wykonanego nie wcześniej niż 72h przed wylotem i przetłumaczonego na język angielski.
Dzieci poniżej 12. roku życia są zwolnione z tego obowiązku.
Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji. Dokument ten musi posiadać każdy uczestnik wycieczki, w tym także dziecko.
Formularz dostępny jest online na:
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Stylowy hotel położony z dala od centrum Zarzis. Eleganckie wnętrza, piękna plaża i ekskluzywne centrum SPA, jak również bogaty program animacyjny to zalety, które docenią szczególnie pary oraz rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4*Tunezja/Wyspa Djerba

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

Położenie

- przy plaży- ok. 50 km od lotniska- ok. 15 km od Centrum Zarzis

Plaża

- piaszczysta z łagodnym wejściem do morza- leżaki i parasole (bezpłatne), ręczniki (kaucja)

Pokoje

- klimatyzacja czynna od 15.06 do 15.09- TV-Sat- mini bar płatny dodatkowo- sejf płatny dodatkowo- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)- balkon/taras Pokoje STD - metraż około 20 m2

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne- baseny, basen kryty, leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki (kaucja)- siatkówka- animacje- minigolf- tenis stołowyPłatne- zabiegi w SPA- strefa fitnes- sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- basen dla dzieci- miniklub

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu.Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna- 2 restauracje a la carte. Możliwa jedna wizyta na pobyt po uprzedniej wcześniejszej na min. 48 h rezerwacji.- bar przy plaży czynny w zależności od warunków pogodowych w wysokim sezonie- lobby bar- kawiarnia mauretańska płatna dodatkowo

Dodatkowe informacje

- internet Wi Fi w recepcji i na terenie hotelu (bezpłatnie)- https://www.odyssee-resort.com/en/

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunkiInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Mapa Hotelu Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental

Opinie o Hotelu Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental

4.6
zdecydowanie polecam

Hotel nastawiony na gości z Francji, dzięki czemu kuchnia jest wyśmienita, ale obsługa ciężko dogaduje się w innych językach. Jeżeli mogą Państwo przymknąć na to oko to z pewnością się państwu spodoba, bo jest to naprawdę fajny hotel 4*, jeśli chodzi o Tunezję to chyba najlepszy. Dużo sportów można tutaj uprawiać, do wypożyczenia są kajaki i rowery wodne. Dużo atrakcji!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental - możliwości zakwaterowania:

DBL Room
DBL Room
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. rodzinny 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.

Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental - Możliwości wyżywienia:


Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental - miasta wylotu:


Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Odysee Resort & Thalasso Spa Oriental? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00