cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Brayka Bay Resort, Morze Czerwone
1 / 39
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
24.11 - 01.12
już od 2169 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.12 - 08.12
już od 2069 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Brayka Bay Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Brayka Bay Resort
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Brayka Bay Resort:
4.4 / 5
Średnia z 11 opinii
Szczegóły oceny hotelu Brayka Bay Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.4
  • Pokoje
    4.2
  • Wyżywienie
    4.6
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 grudnia 2018
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Hotel Brayka Bay Resort w ofercie Biura podróży:

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Położony w kompleksie hoteli w pięknej zatoce z rafą koralową, zajmuje rozległy teren znakomicie zaplanowanej przestrzeni. Przepiękny ogród pełen jest palm, trawników i egzotycznych krzewów. Pokoje hotelowe znajdują się w wielu budynkach, leżących w różnych częściach hotelu, co zapewnia prywatność i spokój. Świetnie przygotowana oferta kulinarna, wiele propozycji sportowych, atrakcje dla dzieci, bardzo dobre opinie Gości.

POŁOŻENIE:

ok. 18 km od MARSA ALAM; ok. 43 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 199 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, długość 500 m, w zatoce, wydzielona część do pływania i nurkowania, piaszczysto-koralowa, rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace oraz ręczniki; bar objęty all inclusive.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., łącznie 320 pokoi, budynek główny i 11 budynków pobocznych, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Zest - dania w formie bufetu, foteliki dla dzieci, 4 restauracje á la carte na terenie kompleksu (nie są objęte all inclusive): Tamara - kuchnia arabska, Gamberini - owoce morza, Views - kuchnia międzynarodowa, Da Mario - kuchnia włoska, bar w lobby, bar przy plaży, bar przy basenie, disco bar w budynku głównym, fajka wodna (płatna); sejf w recepcji, kilka sklepów: pamiątki, kosmetyki, stroje kąpielowe, biżuteria, przyprawy, kantor; centrum konferencyjne dla 300 osób, ogród; za opłatą: punkt internetowy i internet bezprzewodowy, lekarz na wezwanie, pralnia, fryzjer, kosmetyczka; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 35 m², praktycznie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (za opłatą); balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze na zamówienie, za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 70 m², 2 pokoje połączone drzwiami; wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowa łazienka;

beach front:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo sejf; pokoje położone najbliżej plaży z widokiem na morze i zatokę; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; pokój rodzinny i beach front na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 1200 m², gł. 0,9-1,6 m (w remoncie: 10.01-01.03.2019), przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 220 m², gł. 0,6 m, zjeżdżalnia dla dzieci; kryty basen, podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, ok. 332 m², gł. 0,9-1,5 m; tenis stołowy, 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, bilard; plac zabaw dla dzieci, miniklub (6-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dla dzieci, dyskoteka; za opłatą: oświetlenie kortu tenisowego i sprzęt, nurkowanie; centrum spa: bezpłatnie: sala gimnastyczna; za opłatą: sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653380065, 0020/1066639615, 0020/1066639615

GRATIS:

serwis plażowy


Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Wyjątkowo korzystnie położony w pięknej zatoce z rafą koralową, zajmuje 120 tys. m² znakomicie zaplanowanej przestrzeni. Przepiękny ogród pełen jest palm, trawników i egzotycznych krzewów. Pokoje hotelowe znajdują się w wielu budynkach, leżących w różnych częściach kompleksu, co zapewnia prywatność i spokój. Świetnie przygotowana oferta kulinarna, wiele propozycji sportowych, atrakcje dla dzieci, bardzo dobre opinie Gości.

POŁOŻENIE:

ok. 18 km od MARSA ALAM; ok. 43 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

hotelowa, długość 800 m, w zatoce, wydzielona część do pływania i nurkowania, piaszczysto-koralowa, rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace oraz ręczniki; bar.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., łącznie 320 pokoi, budynek główny i 11 budynków pobocznych, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Zest - dania w formie bufetu, foteliki dla dzieci, 2 restauracje á la carte (nie objęte all inclusive): Tamara - kuchnia arabska, Gamberini - owoce morza, bar w lobby, bar przy plaży, bar przy basenie, disco bar w budynku głównym, fajka wodna (płatna); sejf w recepcji, kilka sklepów: pamiątki, kosmetyki, stroje kąpielowe, biżuteria, przyprawy, kantor; centrum konferencyjne dla 300 osób, ogród; za opłatą: punkt internetowy i internet bezprzewodowy, lekarz na wezwanie, pralnia, fryzjer, kosmetyczka; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 35 m², praktycznie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (za opłatą); balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze na zamówienie, za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 75 m², 2 pokoje połączone drzwiami; wyposażenie jak w pokoju standardowym;

beach front:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), wyposażony jak pokój standardowy; sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; pokój rodzinny i beach front na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 1200 m², gł. 0,9-1,6 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 220 m², gł. 0,6 m, zjeżdżalnia dla dzieci; kryty basen, podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, ok. 332 m², gł. 0,9-1,5 m; tenis stołowy, 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, bilard; plac zabaw dla dzieci, miniklub (6-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dla dzieci, dyskoteka; za opłatą: oświetlenie kortu tenisowego i sprzęt, nurkowanie, przejażdżki konne i na wielbłądach; centrum spa: bezpłatnie: sala gimnastyczna; za opłatą: sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653380065, 0020/1066639615, www.braykaresorts.com

GRATIS:

serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

MARSA ALAM/EGIPT

Hotel

pobliska rafa jest idealnym miejscem do nurkowania z akwalungiem lub fajką. Hotel składa się z budynku głównego i aneksów. Do dyspozycji gości: hall z recepcją, bar w lobby, 3 bary, pasaż handlowy, fryzjer, Internet, lekarz, pranie odzieży, całodobowa obsługa w pokojach. Restauracja główna z częścią dla niepalących, 2 restauracje

Karty kredytowe

Visa, Mastercard.

Liczba pokoi

460.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Pokoje

2-osobowe (DZX1 lub DZX2, ok. 35 m

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przekąski także dla wstających później. Po południu kawa, herbata i ciasto. Kolacje tematyczne. Lokalne napoje bezalkoholowe (10.00-24.00).

Sport i fitness

All Inclusive: 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, plażowa piłka nożna, sala fitness. Za opłatą: tenis (lekcje, sprzęt, oświetlenie). W ofercie lokalnych ośrodków sportowych: baza nurkowa, wypożyczanie sprzętu nurkowego, jeździectwo.

Wellness

za opłatą: w ofercie lokalnego ośrodka masaże, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa.

Rozrywka

codzienny program rozrywkowy.

Dla dzieci

miniklub (6-12 lat). Plac zabaw. Łóżeczka dla niemowląt. W restauracji bufet dla dzieci i wysokie krzesełka.

Strona internetowa

www.braykabay.net


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 5* kat. lokalna 5*

Polożenie

- przy plaży - ok. 17 km od centrum miasteczka Marsa Alam - ok. 45 km od lotniska Marsa Alam - ok. 270 km od Hurghady

Plaża

- piaszczysta - około 1300 m długości - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - minibar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon lub taras - położone w trzeciej linii brzegowej Pokój Deluxe - wyposażenie pokoju standardowego - położone w drugiej linii brzegowej - sejf Pokój Rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego - składa się z dwóch pokoi przedzielonych drzwiami z jednym wejściem

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny (1 basen sezonowo podgrzewany zimą) - 2 korty tenisowe - tenis stołowy, bilard - animacje Płatne - oświetlenie kortów tenisowych - wypożyczenie rakiet do tenisa - jacuzzi, masaże, sauna - quady - jazda konna - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- plac zabaw, mini klub - basen

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, podwieczorek. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 2 restauracje tematyczne (płatne) - lobby bar (10:00 - 24:00) - bar przy basenie (od 10:00 do zachodu słońca) - bar na plaży (od 10:00 do zachodu słońca)

Dodatkowe informacje

- kawiarenka internetowa (płatna) - sala konferencyjna - pralnia (płatna) - klub nocny - hotel dysponuje 419 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2004 r. - www.braykabay.net

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Stylowy hotel otwarty w  2004 r., tworzący wraz z dwoma siostrzanymi hotelami rozległy  resort. Piękny ogród, duże pokoje rodzinne, mnóstwo atrakcji dla małych i dużych gości, idealne warunki do nurkowania.

Położenie

Nad zatoką, przy szerokiej piaszczystej plaży (rafa koralowa), 17 km na północ od Marsa Alam, 40 km od lotniska w Marsa Alam.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją i sejfami, restauracja główna Zest, 3 restauracje a'la carte: arabska i śródziemnomorska przy promenadzie, włoska z widokiem na morze, kilka barów: w lobby, na plaży, bar przy basenie, klub nocny, sklepy,  odpłatny Internet (Wi-Fi w lobby i kącik internetowy), room-service (24 h), pralnia, wypożyczalnia samochodów.

Pokoje

320 pokoi, większość z nich to standardowe (35 m kw.), wyposażone w łazienkę (prysznic, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV sat, minibar, balkon lub taras (widok na basen, ogród, góry, okolice). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach beach front (sejf, widok na morze całkowity lub częściowy) oraz w pokojach  rodzinnych (70 m kw., każda z dwóch sypialni ma łazienkę i balkon, widok na ogród lub morze).

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje  w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski, słodki podwieczorek, wino domowe do obiadu i kolacji, kawa, herbata, woda mineralna, napoje, lokalne alkohole serwowane w wyznaczonych barach od godz. 10.00 do północy.

Sport i rozrywka

Malowniczy basen o nieregularnym kształcie, basen kryty, basen nurkowy, siatkówka plażowa, koszykówka, boisko do piłki nożnej, rzutki, tenis stołowy, tenis ziemny, aerobik, boccia, bilard, ośrodek odnowy biologicznej (siłownia, masaże, jacuzzi, sauna, łaźnia, gabinet kosmetyczny i fryzjerski, zabiegi pielęgnacyjne), centrum nurkowe Extra Divers (kursy, wypożyczalnia sprzętu, wyprawy), animacje, występy w amfiteatrze, dyskoteka. 

Dla dzieci

Brodzik z minizjeżdżalnią, 2 zjeżdżalnie w basenie głównym, plac zabaw, miniklub (dla maluchów i dla starszych dzieci), okazjonalnie minidyskoteki, wysokie krzesełka w restauracji.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

bezpośrednio przy długiej zatoce z należącą do hotelu piaszczystą plażą i własną rafą. Do Marsa Alam ok. 17 km, do lotniska ok. 45 km.

 

Wyposażenie:

460 pokoi w budynku głównym i kilku budynkach bocznych. Hol powitalny, recepcja z sejfem, kącik internetowy (odpłatnie), restauracja główna z wydzieloną częścią dla niepalących, pizzeria, restauracja rybna, bary, sklepy. Sala konferencyjna (do 200 osób). Na zewnątrz basen ze słodką wodą, bar przy basenie i na plaży. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie i na plaży bez opłaty.

 

Dzieci:

oddzielny brodzik, mini klub (6-12 lat), plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Kategoria egipska: 5 gwiazdek.

 

Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1-2A):

klimatyzacja, lodówka, TV-Sat, telefon, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka.

 

Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2B):

w pierwszej linii od morza.

 

Pokoje superior (2D):

blisko plaży, z sejfem, bez widoku na morze, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

 

Pokoje – wariant ekonomiczny (2S).

Pokoje rodzinne z bocznym widokiem na morze (4-5A):

2 pokoje dwuosobowe połączone drzwiami, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

 

Rozrywka:

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Raz w tygodniu przedstawienie orientalne. Dyskoteka.

 

Sport i zdrowie:

aerobik, siatkówka plażowa, bilard, boccia, siłownia, piłka nożna, 2 korty tenisowe (oświetlenie oraz sprzęt za opłatą), tenis stołowy. Za opłatą: jazda konno, centrum nurkowe „Extra Divers”.

 

Wellness:

w centrum „Well-Being” basen kryty oraz za opłatą: salon piękności, łaźnia parowa, masaże, sauna, whirlpool oraz fryzjer.

 

All inclusive:

trzy posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00. Przekąski w godz. 10:30- 12:30. Kawa, herbata, ciasto w godz. 16:00-18:00.

Menu świąteczne 24.12.10 i 31.12.10 w cenie.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie, 
  • opłatę lotniskową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;


Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej 15 USD płatnej na lotnisku,
  • wycieczek fakultatywnych,
  • ubezpieczenia KL i NNW .

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

W odległości ok. 17 km od miasta Marsa Alam i ok. 45 km od lotniska w Marsa Alam.

Plaża

przy hotely, prywatna 800-metrowa. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA 4*

Kompleks hotelowy, otwarty w 2004r położony na 120 000m² z przepięknym widokiem na zatokę. Polecany na rodzinny wypoczynek, jak również dla amatorów aktywnego wypoczynku.

Do dyzpozycji gości

Recepcja, sejfy (bezpłatne), kantor wymiany walut, restauracja główna Miramar, restauracja a'la carte serwująca kuchnię włoską i owoce morza, lobby bar Tiffany's, bar przy basenie, bar przy plaży, dyskoteka i namiot beduiński. Room service, usługi pralnicze, lekarz na wezwanie, sklepy z pamiątkami oraz salon piękności. Na terenie hotelu prowadzone są dzienne i wieczorne programy animacyjne. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i Master Card.

Internet

kawiarenka interenetowa i Wi-Fi w lobby hotelowym - odpłatnie

Sport i rekreacja

Bezpłatnie - basen główny, basen kryty podgrzewany okresowo, leżaki, parasole i ręczniki, korty tenisowe, tenis stołowy, boccia, rzutki, piłka wodna, siatkówka plażowa, siłownia,
Odpłatnie - oświetlenie kortów tenisowych, centrum Spa z sauną, masażami i zabiegami, przejażdżki na koniach i wielbłądach, centrum nurkowe.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw na plaży, zjeżdżalnie dla dzieci, mini club dla dzieci w wieku 6-12.

Zakwaterowanie

Oferuje 419 pokoi. Pokoje typu Standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, klimatzyację, TV/SAT, telefon oraz mini bar ( odpłatnie).
Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras.
Pokoje typu Superior, z widokiem na morze i beach front oraz typy family za dodatkową opłatą.
Pokoje standard oddalone od plaży i budynku głównego. Polecamy wybór pokoi typu superior, które  połozone są bliżej plaży i budynku głównego.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski przed południem i popołudniowa kawa i herbata. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. All inclusive nie obejmuje napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, kaw typu espresso oraz napojów w namiocie beduińskim.

Informacje dodatkowe

http://www.braykabay.net

Rekomendacje Holiday Checku 76% i ocena 4,6.

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

• wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu)

• dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie – koszt wizy 27 USD.

• każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE: 

Hotel położony na rozległym terenie, bezpośrednio przy piaszczystej, prywatnej plaży; w odległości 17 km od centrum Marsa Allam i 45 km od międzynarodowego lotniska.



HOTEL OFERUJE: 

Recepcję czynną całą dobę w której znajdują się sejfy, 3 restauracje (główna, włoska, oferująca owoce morza), 3 bary (w lobby, przy plaży i przy basenie), basen; dyskotekę,  pasaż ze sklepami,  kantor wymiany walut, dostęp do Wi-Fi (płatny), a także dyżury lekarza. Przy plaży utworzona jest osobna strefa dla osób uprawiających pływanie i  snorkeling.



POKOJE: 

W tym czterogwiazdkowym hotelu znajdują się pokoje w czterech kategoriach. Pokoje standardowe o powierzchni  35 m 2,z widokiem na ogród lub góry, wyposażone są w klimatyzację indywidualną, łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, TV, oraz telefon. Pokoje te mają balkon lub taras. Pokoje typu superior mają wielkość 35 m2, położone są bliżej centralnej części hotelu, wyposażone są dodatkowo w sejf, z częściowym widokiem na morze. Pokoje typu family mają powierzchnię 70m2, mają postać bungalowów, składają się z dwóch pomieszczeń (sypialni) oraz dwóch łazienek, na wyposażeniu pokoju jest TV, sejf, telefon, klimatyzacja. 



WYŻYWIENIE: 

W hotelu obowiązuje formuła All inclusive, w godzinach od 10.00-24.00 Goście mogą spożywać lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe. Godziny podawania posiłków w restauracji  głównej Miramar: śniadanie 06.30-10.00, obiad 12.30-15.00, kolacja 19.00-22.00. W Tiffany’s Bar od godz.10.30-12.30 serwowane są przekąski, przerwa kawowa w Tiffany's bar - od godz.16:00-18:00. Drinki podawane są w barze Tiffany, przy basenie, a także przy plaży. Goście mogą odpłatnie korzystać z restauracji a' la carte, po dokonaniu rezerwacji.


SPORT I ROZRYWKA: 

Dla osób lubiących aktywne formy wypoczynku przygotowano:  całodzienne animacje, siłownię, kort tenisowy (oświetlenie i sprzęt płatny). Goście mogą grać w tenisa stołowego, rzutki i piłkę plażową, a także bawić się w dyskotece. Odpłatnie: przejażdżki konne i na wielbłądach,  sporty wodne, centrum nurkowe oraz drinki w dyskotece. Istnieje ponadto możliwość zrelaksowania się w centrum SPA, oraz skorzystania z usług fryzjerskich.



DZIECI: 

Do dyspozycji najmłodszych Gości są: plac zabaw, mini klub, brodzik, łóżeczka oraz dzienne animacje w określonych godzinach.



NASZYM ZDANIEM: 

Hotel polecamy rodzinom z dziećmi, młodym parom, a także osobom zainteresowanym uprawianiem sportów wodnych i nurkowaniem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Marsa Alam Położony w małej zatoce, blisko rafy koralowej. Dzięki czemu będzie to idealne miejsce dla miłośników nurkowania. Na rozległym terenie znajdziemy zadbaną roślinność, palmy,zieloną trawę co wprawi nas dodatkowo w spokojny nastrój. Łagodne zejście do morza, mini klub i plac zabaw to argumenty dlaczego warto przyjechać tu z dziećmi.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2004 r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, 4 bary, sala konferencyjna, 2 baseny odkryte, pralnia (płatna), sejf w recepcji (bezpłatny).

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 1300 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, prysznic, minibar (płatny), TV, suszarkę, telefon, balkon lub taras. Typy pokoi: w 11 budynkach: pokoje standardowe , pokoje superior , pokoje beach front (1 pokój) , pokoje rodzinne (2 pokoje)

Wyżywienie

3 restauracje, 4 bary All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, podwieczorek w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: napoi importowanych, napoi serwowanych w butelkach, soków ze świeżych owoców Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.arabska, owoce morza

z myślą o dzieciach

brodzik, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, krzesełka w restauracji, plac zabaw, łóżeczka (na życzenie)

w cenie

animacje, siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, mini boisko do piłki nożnej, wstęp do dyskoteki, aerobik, rzutki, bilard

płatne

salon piękności, centrum SPA,sauna, masaż, jacuzzi, oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa, centrum nurkowe, drinki w dyskotece

Aktualizacja opisu

21.03.2017 11:22

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży SPA Disco Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Atuty

- piękna plaża z rafa koralową
- łagodne zejście do wody
- ładny egzotyczny ogród
- znakomite oceny Klientów
- duże pokoje rodzinne

Lokalizacja

zatoka Brayka
Port Ghalib - ok. 36 km
lotnisko Marsa Alam - ok. 43 km
El Quseir - ok. 110 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, szeroka, piaszczysta z dostępem do pięknej rafy koralowej, ok. 800 m długości, łagodne zejście do morza - idealne dla dzieci, parasole, ręczniki, materace bezpłatne, bar All Inclusive

Hotel

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2004 roku na terenie ponad 120 tys. m2, z pięknym egzotycznym ogrodem, oferuje 419 pokoi w 1-2 piętrowych budynkach

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, bankomat, sala konferencyjna, możliwość wynajęcia samochodu, serwis taxi, pasaż handlowy - sklepy z biżuterią, pamiątkami, mini market, pralnia, punkt wymiany walut, sejf w recepcji, fryzjer, kosmetyczka

Internet

Wi-Fi w lobby ok. 5 USD/30 min oraz kawiarenka internetowa ok. 5 USD/30 min

Pokoje

standardowy - 2 os., możliwość 1 lub 2 dostawek, ok. 35 m2, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), TV SAT, telefon, łazienka z prysznicem lub wanną, suszarka do włosów, balkon lub taras, widok na morze dodatkowo płatny
rodzinny - 2+3, ok.70 m2, dwie osobne sypialnie z łazienkami, pozostałe wyposażenie jak w pokoju standardowym

Restauracje i bary

restauracja główna Miramar kuchnia międzynarodowa
restauracja włoska Da Mario a-la-carte płatna
restauracja z owocami morza Hemingway a la carte płatna
lobby bar Tiffany's
bar przy basenie / pool bar
bar na plaży / lobby bar
dyskoteka
namiot beduiński na plaży z fajką wodną płatny

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 baseny (w tym jeden okresowo podgrzewany), basen dla nurków, 2 korty tenisowe ( oświetlenie i rakiety płatne), tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, bilard, boccia, piłka wodna, mini boisko do koszykówki, siłownia, dyskoteka, amfiteatr na świeżym powietrzu, okazjonalne orientalne pokazy, międzynarodowa grupa animacyjna, centrum nurkowe, centrum wellness (masaże, sauna, łaźnia parowa)

Płatne

centrum wellness, centrum nurkowe, alkohole międzynarodowe, soki świeżo wyciskane i butelkowane, expresso, cappuccino, zamówienia z karty na życzenie w restauracjach, pralnia, fryzjer, kosmetyczka, shisha i napoje w namiocie beduińskim

Dla dzieci

brodzik, 3 mini zjeżdżalnie wodne, mini klub (4 - 12 lat), wieczorne mini disco, plac zabaw, międzynarodowa grupa animacyjna organizująca zabawy, gry i konkursy dla dzieci, bezpłatne łóżeczko dla dziecka na zamówienie przed przyjazdem

Program All Inclusive

06.30 - 10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, mleko, kakao, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna
10.30 - 12.30 ciepłe przekąski serwowane w barze na plaży
12.30 - 15.00 obiad w formie bufetu serwowany w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni egipskiej, szeroki wybór, przystawek, sałatek, dań mięsnych i wegetariańskich, desery, ciasta, owoce
19.00 - 22.00 kolacja w formie bogatego bufetu serwowana restauracji głównej, dania kuchni śródziemnomorskiej, przystawki, sałatki, dipy, dania mięsne, makarony, ryby, owoce , ciasta i desery
16.00 - 18.00 przekąski serwowane w barze na plaży
10.00 - 24.00 napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane, woda mineralna, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone, rum, brandy, gin, whisky, wódka, gin, ouz oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych, koktajle alkoholowe na bazie alkoholi lokalnych serwowane w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów w lobby bar, przy basenie/pool bar, na plaży/beach bar i w dyskotece

do posiłków podawane jest wino białe, wino czerwone, piwo, woda mineralna, napoje gazowane typu

sprite, fanta, cola, soki owocowe ( z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych)
- ręczniki, leżaki, materace i parasole przy basenach i na plaży
- międzynarodowe animacje dzienne i wieczorne
- siłownia, aerobic, gimnastyka wodna, piłka wodna, piłka plażowa, tenis stołowy, tenis ziemny, siatkówka plażowa, rzutki, bilard, boccia, mini boisko do koszykówki, dyskoteka (napoje bezpłatne do 24.00)

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard

Strona www hotelu

www.braykabay.net

Nasza ocena

pokój ****
położenie ****+
wyżywienie ****+
sport \ rozrywka ****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie:

Luksusowy i ze smakiem urządzony hotel, położony bezpośrednio przy szerokiej piaszczystej plaży z niewielką zatoką i dostępem do zachwycającej rafy koralowej. Hotel mieści się na południe od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam (w odległości ok. 40 km) i razem z siostrzanym hotelem Brayka Bay Reef Resort stanowi wymarzone miejsce do wypoczynku rodzinnego.

Pokoje:

Hotel oferuje swoim gościom 488 komfortowych i przestronnych pokoi, mieszczących się w kilku niewysokich budynkach, otoczonych egzotycznym ogrodem. Standardowe pokoje 2-osobowe z możliwością pojedynczej dostawki dla dziecka lub osoby dorosłej (łóżeczko dla niemowląt dostępne bezpłatnie), wyposażone w łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, tv-sat, mini bar (dodatkowo płatny), sejf oraz balkon lub taras. W pokojach dostępny jest dodatkowo płatny bezprzewodowy internet. Dla rodzin 2+2 dostępne są pokoje rodzinne (wyposażone tak samo jak pokoje standardowe).

Do dyspozycji gości:

Recepcja 24-godz., pralnia, mini centrum handlowe, kafejka internetowa (płatna). Na terenie lobby można skorzystać z dodatkowo płatnego internetu bezprzewodowego.  Hotel posiada restaurację główną Flemings (specjalizująca się w daniach kuchni międzynarodowej, dania w formie bufetu), restauracje ala carte: włoska i serwująca owoce morza, a także: lobby bar, bar na plaży oraz bar przy basenie. Goście mogą korzystać z 3 basenów zewnętrznych (słodka woda, jeden podgrzewany w okresie zimowym) oraz brodzika, które otoczone są rozległym tarasem słonecznym. Leżaki, parasole oraz ręczniki plażowe dostępne przy basenach i na plaży są bezpłatne.

Wyżywienie:

Formula All Inclusive obejmująca: śniadania (07:00-10:00), obiady (13:00-15:00) oraz kolacje (18:30-21:30) serwowane w postaci bufetu w restauracji głównej. W ciągu dnia dostępne są także ciepłe i zimne przekąski (11:00-12:00, 16:00-17:00, w wyznaczonych barach) oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-23:00). Formuła nie obejmuje napoi butelkowanych, alkoholi importowanych  oraz świeżo wyciskanych soków.

Program sportowy i animacyjny, SPA:

W ciągu dnia i wieczorami prowadzone są animacje dla dzieci i dorosłych

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

Waluta
EGP - funt egipski. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 15 USD.

Czas
Taki sam jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EGP; woda 1l. - 1.50 EGP; piwo w barze od 6 EGP; kawa w kawiarni od 1 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć.  W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.

Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje 0.35 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie

Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków

Świadczenia

Cena obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena nie obejmuje: wizy egipskiej (płatnej na lotnisku 15 USD; rząd egipski planuje podwyższenie kosztu wizy do 25$), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki fakultatywne

Luksor i Karnak


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Brayka Bay Resort to dobrej klasy hotel położony w przepięknej zatoce, przy piaszczystej plaży z dostępem do świetnej rafy koralowej. Przestronne pokoje są komfortowo i nowocześnie urządzone. Zdecydowanie polecamy na aktywny wypoczynek i relaks na słońcu. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy hotelu Royal Brayka Bay Resort, na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, w pięknej zatoce z rafą koralową
  • przestronne pokoje, basen, centrum SPA, animacje, miniklub, plac zabaw, możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Royal Brayka Beach Resort (3 baseny, 4 zjeżdżalnie)
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

bezpośrednio nad morzem. Do Marsa Alam ok. 17 km, do lotniska ok. 45 km.

Plaża

bezpośrednio przy długiej zatoce, hotelowa, piękna, piaszczysta plażą z rafą koralową. Część do pływania i do nurkowania. Zalecane obuwie kąpielowe. Leżaki, parasole bezpłatnie. Bar na plaży.

Wyposażenie

komfortowy hotel oferuje 320 pokoi w budynku głównym i kilkunastu 2-3 piętrowych budynkach bocznych. Hotel położony jest na bardzo dużym terenie (ok. 120 000 m2), pięknie zaprojektowany, z bujną, egzotyczną roślinnością. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, sejfy do wynajęcia, restauracja główna z wydzieloną częścią dla niepalących, pizzeria, restauracja rybna, bary, sklepy. W pięknie zaprojektowanym ogrodzie znajduje się basen ze słodką wodą (podgrzewany w sezonie zimowym), bar przy basenie i na plaży. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bezpłatnie. www.braykabay.net

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

komfortowe. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1-3A): klimatyzacja, mini bar, TV sat., telefon, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje z widokiem na morze (2-3B): w pierwszej linii przy plaży, wyposażone jak pok. 2A, dodatkowo sejf. Pokoje Superior (2-3D): w pobliżu budynku głównego, widok na ogród lub basen lub morze, wyposażone jak pok. 2A, dodatkowo sejf. Pokoje rodzinne z bocznym widokiem na morze (2F): 2 pokoje połączone drzwiami, wyposażone jak pok. 2A.

Dzieci

oddzielny brodzik, miniklub (6-12 lat), plac zabaw, animacje. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Dostęp do internetu

WI-FI i kącik Internetowy za opłatą.

Sport

aerobik, siatkówka plażowa, bilard, boccia, siłownia, piłka nożna, 2 korty tenisowe (oświetlenie oraz sprzęt za opłatą), tenis stołowy. Za opłatą: jazda konna, centrum nurkowania "Extra Divers".

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski pomiędzy posiłkami. Po południu kawa, herbata, ciasteczka. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohol wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych, likiery) i bezalkoholowe (coca cola, fanta, sprite, woda mineralna, kawa, herbata, nescafe, cappucino, soki pasteryzowane) w godz. 10:00-24:00.

Zniżki

DLA DZIECI 2-13 LAT: pobyt gratis.

Polecamy

  • długa, piaszczysta łagodnie opadająca plaża
  • jedna z najpiękniejszych raf przybrzeżnych Morza Czerwonego


Mapa Hotelu Brayka Bay Resort

Opinie o Hotelu Brayka Bay Resort

4.1
polecam

Przepiękna zatoczkowa plaża, jedyny minus - obuwie ochronne, ale za to rafa przy samym hotelu, piękna. Hotel polecam, dobry standard, obsługa życzliwa i miła, pokoje ok, jedzenie bardzo dobre, jak dla mnie duży wybór, ale były głosy że monotonne ... Jeden z bardziej udanych wyjazdów. Polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1
4.1
polecam

Hotel już dość stary , widać to po wyposażeniu , jednak jest bardzo zadbany... Jedzenie bardzo dobre i bardzo urozmaicone , przez tydzień codziennie jadłem coś innego... Profesjonalna baza nurkowa , to lubię , ogólnie miejsce do nurkowania świetne , z łatwym dostępem... Wrócę tu chętnie za rok , pozdrawiam ...

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
4.1
3.7
polecam

Trochę się rozczarowałam. Pojechałam tam z mała córeczką, ale niestety dla niej była tylko jedna zjeżdżalnia i plac zabaw... Tak więc polecam hotel raczej dla par i singli, ewentualnie starszych. Miejsce jest bajeczne, spokojne, na odludziu. Pokoje są troszkę starawe, ale do przeżycia. Obsługa na wysokim poziomie, ani razu nie widziałam kolejek po napoje czy do restauracji nawet przy pełnym obłożeniu w lato

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.7
4.7
zdecydowanie polecam

Na uwagę zasluguje ze względu na swoją dużą powierzchnie - terenem jest połączony z sąsiednim hotelem, a poza tym leży na pustkowiu. Bardzo ladna plaza, pojechalismy ponurkowac i sie nie rozczarowalismy, rafa rowniez piekna. Jest tez bardzo ladny, zadbany ogrod, wiec czlowiek czuje sie jak na rajskiej wyspie. Serwis, pokoje i jedzenie ok, podobalo sie nam

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.7
zdecydowanie polecam

do niczego się nie można przyczepić i tyle

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.9
zdecydowanie polecam

animacja genialna i popieram opinię mojego męża

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.9
zdecydowanie polecam

niektórzy z komentatorów to albo nie byli w tym hotelu, albo spadli z hotelu 8 gwiazdkowego....hahaha !!!! Byliśmy z zoną i córką w tym hotelu. Krótko i na temat: ZALETY: 1. najlepsza animacja jaką w życiu widzieliśmy (z Włoch) , kabaret jaki odstawiali nie gorszy od ani mru mru - nie przesadzam, mieli przygotowanie aktorskie i pracę w teatrze za sobą 2. jedzenie urozmaicone, tematyczne kolacje very ok! 3. pokoje genialne! - szczególnie te na wzgórzu - widok zajefajny 4. hotel rozległy , nie było potrzeby wychodzić poza jego mury 5. imprezy w dyskotece , czy organizowane pod gołym niebem na pustyni - dowożą busami na pustynię w nocy - na wysokim poziomie 6. mało Rosjan - znaczy tyle samo co mało insektów....hahahha przeważnie Niemcy i Włosi Wady: do najbliższego sklepu poza hotelem - 30min na piechotę w skwarze... W pobliżu nie ma .....nic ale za to świetne miejsce wypadowe do Asuanu, polecam ten hotel z czystym sumieniem , ludzie przestańcie bez potrzeby kaprysić!!! nie podoba się to zxapraszam do hotel@spa na mauritiusie za 14 tys. od osoby!!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.6
zdecydowanie polecam

Zaleta hotelu jest piekna rafa i lagodne zejscie do wody, co w Egipcie zdarza sie rzadko, bo albo mamy lagodne zejscie i brak rafy, albo piekna rafa i zejscie do wody jedynie z pomostow. Bardzo dobre jedzenie i mila obsluga. Niestety w okolicy nie ma nic ciekawego a wycieczki np statkiem w porownaniu do cen w Sharm sa bardzo drogie

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
2.7
odradzam

Witam.W Braykabay byłem w 06.2010 była to moja 8 wyprawa do Egiptu więc w przeciwieństwie do niektórych poprzedników mam rozeznanie(byłem i w tych najdroższych i w najtańszych Sharm Hurgada Dahab).Opisze w paru punktach wady tego hotelu:1.w Recepcji, Budynku głównym, restauracji ,siłowni i w barach "5"gwiazdkowy hotel nie ma w zwyczaju włączać klimatyzacji na zewnątrz 50 a w środku 30 :((((((((( 2.Pokoje czasy świetności mają już dawno za sobą o telewizorze nie wspomnę.Jak się uda dostać pokój w budynkach blisko basenu i restauracji to można się delektować skrawkiem zieleni, jak nie to tylko piach śmieci i pety :((( 3.Basen mały leżaków jak na lekarstwo jak ktoś lubi o 6 rano szarpać się i sobie zająć z czego w egipcie znani są rodacy to polecam. 3.Sklepiku na terenie hotelu z jakimiś tam najprostszymi napojami lodami i t p.brak taryfa do centrum 25e . Podsumowując te 5* to organizator może sobie wsadzić jak na egipską jakość u mnie ma 3+ jedynym plusem było jedzenie monotonne ale zjadliwe :) Za tą samą kasę można polecieć do SOLYMARU a jest o niebo lepszy!!!Pozdrawiam

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.7
4.7
zdecydowanie polecam

Bardzo fajne położenie hotelu. Na pewno tam wrócimy :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Brayka Bay Resort - możliwości zakwaterowania:

superior dbl
standard dbl
family room dbl
standard [beach front] dbl
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.
Pok. beach front 2 os.+1 dost.
Pok. beach front 2 os.+2 dost.
Pok. beach front 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os.+2 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
Pok. 1 os.
Pok. 1 os. w/morze

Brayka Bay Resort - Możliwości wyżywienia:


Brayka Bay Resort - miasta wylotu:


Brayka Bay Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Brayka Bay Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00