cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
  • Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort), Morze Czerwone
1 / 17
Ocena
hotelu:
3.4 / 5
Najbliższy termin
29.01 - 05.02
już od 1443 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.01 - 05.02
już od 1443 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort)
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort)
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort):
3.4 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort):
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    3.7
  • Pokoje
    3.7
  • Wyżywienie
    3.7
  • Atrakcje
    i sport
    3.7
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 stycznia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 stycznia 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort) w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa El Alam

Opis oferty:

Położony tuż przy plaży z piękną rafą koralową jest doskonałym miejscem na wakacje dla rodzin i lubiących aktywnie spędzać czas. Dla najmłodszych przygotowano zabawy podczas animacji, basen i plac zabaw, dla dorosłych sportowe animacje, korty tenisowe oraz specjalny kącik z fajką wodną. Przestronne pokoje rodzinne, udogodnienia rekreacyjne oraz plaża z serwisem to tylko część udogodnień jakie oferuje hotel.

POŁOŻENIE:

ok. 43 km od MARSA ALAM, ok. 90 km od El Quseir; sklepy na terenie hotelu; ok. 20 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa z rafą koralową, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu (ok. 150 m od budynku głównego), dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., renowacja w 2014 r., 252 pokoje, 3 budynki, 2 piętra, winda, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Nabata - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja á la carte - kuchnia międzynarodowa, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, bar przy basenie, bar przy plaży; sklepy; na plaży planowane otwarcie kącika z fajką wodną; centrum konferencyjne dla 400 osób, taras z widokiem na morze, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 3 USD/15 min, ok. 6 USD/30 min, ok. 9 USD/godz., ok. 18 USD/dzień, ok. 87 USD/tydz.), sejf w recepcji; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, minibar, internet bezprzewodowy (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na morze.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, ok. 350 m² i ok. 220 m², gł. 1,4 m, jeden z basenów podgrzewany w sezonie zimowym, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 80 m², gł. 0,6 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe z oświetleniem (ok. 20 USD) i wypożyczalnią sprzętu (w dzień ok. 10 USD/rakiety, wieczorem ok. 20 USD), tenis stołowy, rzutki, siłownia, aerobik, water polo, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa; pokój i plac zabaw dla dzieci, dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dzieci; za opłatą: bilard, jacuzzi, sauna, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-9.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie i barze przy plaży (11.00-12.00, 16.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze w lobby (10.00-23.00), w barze przy basenie i barze przy plaży (10.00-17.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/01000015341;, www.nadamarsaallam.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 lat i 2. dziecko do 7 latserwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Położony tuż przy plaży z piękną rafą koralową jest doskonałym miejscem na wakacje dla rodzin i lubiących aktywnie spędzać czas. Dla najmłodszych przygotowano zabawy podczas animacji, basen i plac zabaw, dla dorosłych baseny, kort tenisowy oraz specjalny kącik z fajką wodną. Przestronne pokoje, bogata oferta sportowa oraz plaża z bezpłatnym serwisem to tylko część udogodnień jakie oferuje hotel.

POŁOŻENIE:

ok. 43 km od MARSA ALAM, ok. 90 km od El Quseir; sklepy na terenie hotelu; ok. 20 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy lotnisko-hotel-lotnisko w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie min. 2 os. dorosłe: 299 PLN/2 strony lotnisko-hotel-lotnisko/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa z rafą koralową, zalecane obuwie ochronne, zejście do wody z pomostu, bezpośrednio przy hotelu (ok. 150 m od budynku głównego), dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all inclusive.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., odnowiony w 2016 r., 260 pokoi, 3 budynki, 2 piętra, winda, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Oasis - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja Gourmet - á la carte; w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, bar przy basenie, bar przy plaży, kącik z fajką wodną na plaży (płatny dodatkowo); sklepy, apteka; centrum konferencyjne dla 400 os., taras z widokiem na morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: lekarz na wezwanie, pralnia, sejf w recepcji; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf (w części pokoi); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; bez balkonu; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, ok. 650 m² i ok. 300 m², gł. 1,4 m, jeden podgrzewany w sezonie zimowym, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 50 m², gł. 0,6 m, 5 zjeżdżalni, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (płatna), tenis stołowy, rzutki, siłownia, aerobik, water polo, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa; pokój i plac zabaw dla dzieci, dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dzieci; za opłatą: jazda konna, quady, bilard, jacuzzi, sauna, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie w barze w lobby (10.00-11.00); przekąski w barze przy basenie (15.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-23.00); raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/01000015341, www.hoteluxeg.com 

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi 


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Ten rozległy kompleks zaprojektowany w charakterystycznym stylu nubijskim jest położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży Morza Czerwonego. Zlokalizowany jest 20 km od lotniska w Marsa Alama, 43 km od centrum miasta i zaledwie 700 m od Parku wodnego Aqua Coraya (czynny w sezonie letnim).
Plaża:

Hotel posiada bezpośredni dostęp do prywatnej plaży z drewnianym pomostem, który jest doskonałym miejscem do obserwacji przybrzeżnej rafy koralowej. Przy brzegu mogą znajdować się kamienie i fragmenty rafy, dlatego zalecamy kąpiel w obuwiu ochronnym.
Serwis plażowy (leżaki, parasole i ręczniki) wliczone w cenę.
Do dyspozycji gości:

24 - godz. recepcja, kantor wymiany walut, lekarz, pasaż handlowy z małymi sklepikami oferującymi charakterystyczne wyroby lokalne. Do dyspozycji gości jest restauracja główna serwująca kuchnię międzynarodową w formie bufetu, bary przy basenie, na plaży i w lobby.
Na terenie hotelu znajduje się basen zewnętrzny oraz zjeżdżalnie dla dzieci leżaki, parasole i ręczniki basenowe dostępne bezpłatnie. Za dodatkową opłatą goście mogą także skorzystać z: salonu kosmetycznego, masażu, pralni.
Ponadto dostępne jest centrum SPA (sauna, jacuzzi) - dodatkowo płatne.
Pokoje:

W hotelu znajduje się 260 przestronnych pokoi. Pokoje wyposażone w łóżka małżeńskie lub 2 łóżka pojedyncze. Dodatkowe łóżka dla dzieci dostępne na życzenie podczas rezerwacji. Wszystkie pokoje posiadają: klimatyzację sterowaną indywidualnie, telewizor, telefon, sejf, mini lodówkę oraz łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów, bezpłatny zestaw podstawowych kosmetyków). Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras z widokiem na morze, basen lub ogród.
Wyżywienie:

All Inclusive serwowane w formie bufetu w restauracji głównej Oasis: śniadanie, lunch, kolacja. W restauracji A la Minute z atrakcyjnym tarasem widokowym w ciągu dnia serwowane są proste przekąski w stylu włoskim, a dwa razy w tygodniu organizowane są kolacje z daniami z grilla. Na terenie hotelu dostępne są bary: Przy basenie - drink bar (10:00-do zachodu słońca), na plaży (10:00 do zachodu słońca) przekąski (16:30-17:30), w lobby (10:00-23:00). All Inclusive nie obejmuje lodów, soków ze świeżych owoców, importowanych napojów alkoholowych, napojów butelkowanych i niektórych rodzajów kawy. Hotel zastrzega sobie prawo do zmian np. godzin serwowania posiłków.
Program sportowy i animacyjny:

Urozmaicona oferta sportowo - animacyjna dla wszystkich gości hotelowych. Na terenie hotelu organizowane są zajęcia sportowe i różnego rodzaju pokazy artystyczne. Do dyspozycji gości bilard, stół do ping ponga, zajęcia sportowe przy basenie i na plaży. Dla dzieci - mini klub.
Za dopłatą można skorzystać z centrum SPA.
Internet:

Bezprzewodowy Internet jest dostępny w lobby.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Atrakcyjnie położony i wyposażony hotel. Pozwala na niezwykle przyjemne spędzenie urlopu, szczególnie osobom, które są amatorami obserwacji bogactwa raf koralowych Morza Czerwonego

Program

Dzień Pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak

Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 115 USD/os
.
Nurkowanie głębinowe

Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iż nurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok. 85 USD/os.

Rejs łódką Sea Scope

Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok.50 USD/os.

W galabiji przez El Quseir!

Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok.45 USD/os.

Nurkowanie - wyspy Qulaan

Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iż nurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok. 70 USD/os.

Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!

Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iż nurkowanie i jazda quadami jest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok.60 USD/os

Dom Żółwi

Wspaniala morska wyprawa do miejsca, gdzie olbrzymie żółwie Morza Czerwonego stworzyły swój dom. Wypływamy z pięknej mariny w Port Ghalib i rozpoczynamy naszą przygodę, w czasie której planowane są trzy postoje na snurkowanie. Obiad na statku w cenie. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iż nurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok. 55 USD/os

Asuan i Abu Simbel

Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 230 USD/os.

Quad safari

Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iżjazda quadamijest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok. 60 USD/os.

Dodatkowo
: Kair - samolotem (cena ok. 450 USD/os), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD/os), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD/os).
Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

Wiza

Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.
Czas

Taki sam jak w Polsce.
Język urzędowy

arabski - dialekt egipski
Waluta

EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 16,6 EGP 1 EUR = ok. 17,5 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Elektryczność

Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony

Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Napiwki

Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Orientacyjne ceny

Obiad w restauracjiok. 150EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 70 EGP kawa w kawiarni od 20 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta

Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od20 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
W regionie

Marsa Alam

Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od listopada do połowy marca.

Wizy

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Marsa Alam

OPIS

Hotel zlokalizowany niemal przy samym morzu, z dala od miejskiego zgiełku. Idealny dla osób chcących odpocząć a także zadbać o siebie. A to za sprawą centrum SPA i talasoterapii gdzie możemy skorzystać z wielu zabiegów leczniczych i kosmetycznych. Goście zostaną zakwaterowani w przestronnych pokojach. Na gości czekać będzie m.in. miniklub i plac zabaw.

lokalizacja

20 km od centrum Marsa Alam, 90 km od El Quseir, 20 km od lotniska w Marsa Alam. Hotel usytuowany na powierzchni: 2600 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

2021 r. Odnowiony w 2021 r.Na terenie hotelu: restauracja, bar, room service (płatny), sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen odkryty, 2 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i 1 dla dzieci.

internet

- Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

400 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa. Bezpłatne: leżaki, ręczniki plażowe, płatne: bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane w 3 budynkach:- 3 budynki (liczba pięter: 3, liczba wind: 1)Typy pokoi:- pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracja główna, barAll Inclusive(11:00-23:00)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30)- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

- brodzik- zjeżdżalnie wodne dla dzieci (2)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- korty do tenisa ziemnego (2)- tenis stołowy- rzutki- siatkówka- siatkówka plażowa- miniboisko do piłki nożnej- bilard- animacje

płatne

- oświetlenie kortów- aerobik- siłownia- centrum SPA- masaż- sauna- jacuzzi- dyskoteka- salon piękności

Aktualizacja opisu

03.11.2021 12:17

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinnyWi-FiSPADiscoTenisMini KlubAll InclusiveSerwis plażowyZjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

Położenie

- przy plaży - ok. 25 km od Port Ghalib - ok. 25 km od lotniska w Marsa Alam

Plaża

- piaszczysto-żwirowa (ok. 200 m) - przy brzegu rafa koralowa (zalecane obuwie ochronne) - parasole i leżaki (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - pokój rodzinny składa się z jednego pokoju o powierzchni ok. 40 m2

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 3 baseny - siłownia - rzutki - siatkówka plażowa - piłka nożna - piłka wodna - tenis stołowy - aerobik - animacje Płatne - masaże - sauna - łaźnia turecka - jacuzzi - jazda konna - jazda na wielbłądach - centrum nurkowe

Dla dzieci

- mini klub - plac zabaw - basen - animacje

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach od 10:00 do 23.00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja z owocami morza a la carte (płatna) - lobby bar (10:00-23:00) - bar przy basenie (od 10:00 do zachodu słońca) - bar na plaży (od 10:00 do zachodu słońca)

Dodatkowe informacje

- sala konferencyjna - Wi Fi (płatne 5 Euro/1h) - pralnia - lekarz - sejf w recepcji - hotel dysponuje 259 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2007 r. - www.nadamarsaallam.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

W odległości ok. 45 km od Marsa Alam, ok. 90 km od El Quseir i ok. 20 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

Plaża

Prywatna, piaszczysto-żwirkowa z rafą koralową, zalecane obuwie ochronne. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie. Bar przy plaży.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA 4* Czterogwiazdkowy, trzypiętrowy kompleks kotelowy zbudowany w 2004 r. Spokojna okolica i przepiękna rafa koralowa to to niewątpliwe atuty hotelu. Doskonała propozycja dla amatorów snurkowania. Znany również pod nazwą Aurora Nada Resort.  

Do dyzpozycji gości

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja główna Nabata, restauracje a'la carte serwująca dania z grilla i makarony, lobby bar, bar przy basenie oraz bar przy plaży. Usługi pralni chemicznej, opieka medyczna na wezwanie, fryjzer oraz sklep. Hotel akceptuje karty kredytowe.

INTERNET

WiFI odpłatnie.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie 2 baseny ( w tym jeden podgrzewany w seoznie zimowym), leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe, szachy, boisko do siatkówki, tenis stołowy, rzutki, kort tenisowy, programy animacyjne. Odpłatnie bilard, oświetlnie kortów tenisowych, fitness i siłownia, masaże, sauna, łaźnia parowa, centrum snorkelingu i nurkowania.

Dla dzieci

brodzik, mini club dla dzieci  w wieku 4-12, plac zabaw. Łóżeczka dla niemowląt na zamówienie przed wylotem bezpłatnie. W restauracji dostępne wysokie krzesełka i menu dla dzieci.

Zakwaterowanie

Oferuje 260 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażone w łazienki, suszarki do włosów, klimatyzację, TV/SAT, sejf, telefon , opłatny mini bar oraz balkon lub taras. Większoc pokoi z widokiem na morze, basen lub ogród.

Wyżywienie

All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa i herbata. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-23.00 w wyznaczonych b arach. Opcja all inclusive nie zawiera napojów importowanych i butelkowanych, wizyt w restauracji a'la carte oraz sokow wyciskanych ze świeżych owoców.

Informacje dodatkowe

http://www.nadamarsaallam.com Rekomendacje turystów 94% ocena HCH  5,4.

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

Hotel położony nad Morzem Czerwonym w odległości 43 km od centrum Marsa Alam oraz około 20 km od portu lotniczego.

Plaża

Prywatna, piaszczysta bezpośrednio przy hotelu o długości 450m.

Zakwaterowanie

259 pokoi; Typy pokoi: standardowe oraz family suites. Wyposażenie: mała lodówka, telefon, telewizja satelitarna, sejf, klimatyzacja, łazienka, suszarka do włosów, taras lub balkon.

Restauracje i bary

Restauracja główna Nabata, restauracja A La Minute, restauracja Steak House (dodatkowo płatna); 3 bary: bar w lobby, bar przy basenie, bar na plaży.

Wyżywienie

All inclusive: serwowane w formie bufetu śniadania, obiady, kolacje, przekąski między posiłkami dostępne w wyznaczonych godzinach. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w godzinach 10:00 - 23:00; Odpłatnie: świeżo wyciskane soki, Red Bull, kawa turecka, espresso, wino musujące, alkohole Premium.

Sport i rozrywka

Duży basen, basen ogrzewany; Bezpłatnie: duże szachy, siłownia, boisko do siatkówki, rzutki, tenis stołowy, aerobik, water polo; Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży, jazda konna i na wielbłądach, quady.

Dla dzieci

Najmłodszym hotel oferuje basen, mini klub (czynny w godzinach 10:00 - 12:30 oraz 15:30 - 17:00), animacje, plac zabaw, specjalne menu w restauracji.

Pozostałe udogodnienia

Kącik z shishą, pralnia, dostęp do Internetu, dyskoteka, sala konferencyjna; Odpłatnie: masaże, sauna, łaźnia parowa, salon piękności, usługi medyczne, wypożyczalnia limuzyn.

Naszym zdaniem

Hotel z bogatą ofertą animacji dlatego polecamy na rodzinne wakacje z dziećmi. W pobliżu świetne warunki do snoorkowania z piękną rafą koralową.

Strona internetowa

www.nadamarsaallam.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym Zdaniem

Hotel wybudowany w 2004 r., architekturą nawiązujący do folkloru nubijskiego. Doskonała propozycja dla wielbicieli sportów wodnych, głównie nurkowania.

Położenie

Hotel zlokalizowany jest 43 km od miasta Marsa Alam, 20 km od lotniska w Marsa Alam, 10 km od Ras Gharib, 90 km od El Quseir, ok 100 km od Luksoru. Oddalony jest o 450 m od hotelowej, piaszczystej plaży.

Wyposażenie

Do dyspozycji gości pozostaje restauracja główna, 2 restauracje a'la carte, 4 bary - w lobby, przy basenie, na plaży i w dyskotece; a także pasaż handlowy, pralnia, parking, internet, wypożyczalnia samochodów i sala konferencyjna. Leżaki, materace, ręczniki i parasole dostępne bezpłatnie na plaży i przy basenach. Opieka medyczna na telefon.

Pokoje

260 klimatyzowanych pokojów, w tym pokoje typu standard o pow. 35-40 m2. Wszystkie posiadają balkon lub taras oraz widok na ogród, baseny lub morze. Ponadto pokoje wyposażone są w TV sat, telefon, minilodówkę, sejf, suszarkę do włosów.

Wyżywienie

All inclusive (obowiązuje od 09:00 do 23:00) - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w wyznaczonych barach i określonych godzinach; 2 razy w tygodniu posiłki tematyczne w restauracji głównej. Posiłki w restauracji a'la carte za dodatkową opłatą i po uprzedniej rezerwacji.

Sport i Rozrywka

Goście mogą korzystać z szeregu rozrywek dostępnych bezpłatnie - centrum fitness, siatkówka plażowa, tenis ziemny, tenis stołowy, piłka nożna, łucznictwo, 2 baseny dla dorosłych (w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym), szachy ogrodowe, rzutki, raz w tygodniu pokaz orientalny oraz za dodatkową opłatą - oświetlenie kortu oraz sprzęt do tenisa, minispa, bilard, centrum nurkowe, jazda konna i na wielbłądach. Istnieje również możliwość wzięcia udziału w safari.

Dla Dzieci

Na najmłodszych gości czeka basen (o pow. 40 m2 i głębokości 60 cm), specjalne animacje, miniklub (4-12 lat) i plac zabaw.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Sunshine

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Marsa Alam

Aurora Nada Resort

Lokalizacja- odleglosc od plazy: bezpośrednio

- odległość od Marsa Alam

43 km

- odległość od lotniska w Marsa Alam

20 kmPlaża- prywatna piaszczysto- żwirowa

- bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki plażoweHotel- ilość gwiazdek

4*

- rok otwarcia

2004r

- ilosc pokoi

260

- ilość basenw

2 baseny zewnętrzne (jeden z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym), wydzielona część dla dzieciDodatkowe usługi- płatne: sklep, lekarz na telefon, SPA, baza nurkowa, Centrum Spa (sauna, masaż oraz łaźnia)

- bezpłatne

sejf w recepcji,Internet-wi-fi dodatkowo płatnePokoje- wyposażenie: posiadają łazienka z wanną lub prysznicem, klimatyzacja, telefon, TV, mini bar, balkon lub taras

- pokoje standardowe (o pow. ok. 35 m2)Restauracje i bary- Restauracje

restauracja głwna Nabata (buffet), restauracja ala Carte

- Bary

lobby bar, bar przy basenie 10:00 - zachod słońca, bar na plaży 10:00 - zachod słońcaWyżywienie- posiłki: śniadania 7:30-09:30, obiady 12.30-14.30, kolacje 19.30-22.00

- bezplatne napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe lokalnej produkcji 11.00 do 23.00Rozrywka- animacje, dyskoteka,Sporty- bezpłatne

siłownia, siatkowka,

- płatne

sporty wodne, nurkowanie, tenis ziemny, tenis stołowy, bilardDla dzieci- Plac zabaw dla dzieci, Mini klub,www.nadamarsaallam.com


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Marsa Alam

Strefa

Relax, Economy

Lokalizacja

Port Ghalib - 18 km lotnisko Marsa Alam - ok. 20 km El Quseir - ok. 90 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, piękna, prywatna i piaszczysta o długości 450 m, dodatkowym atutem jest dostępem do przepięknej rafy koralowej, pomost ułatwiający zejście na głęboką wodę, leżaki, materace i parasole bezpłatnie, bar przy plaży All Inclusive

Hotel

czterogwiazdkowy, zadbany resort wybudowany w orientalnym stylu nubijskim, zarządzany przez znaną sieć hotelową Aurora, składa się z kilku dwupiętrowych zadbanych budynków, oferuje 265 przestronnych i nowocześnie urządzonych pokoi

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, sklepy z pamiątkami, mini market, salon kosmetyczny, fryzjer, bankomat, punkt wymiany walut, opieka medyczna, apteka, pralnia, parking, przechowalnia bagażu

Internet

WiFi na terenie lobby (płatne ok. 5 USD/30 minut)

Pokoje

2-os. możliwość 1 dostawki z przytulnym miejscem do odpoczynku, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, sejf (bezpłatny), TV SAT, telefon, mini lodówka, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, balkon lub taras, część pokoi z widokiem na morze pozostałe na ogród, baseny i otoczenie hotelu

Restauracje i bary

restauracja główna Nabata restauracja Włoska - A la Minute lobby bar Sakouri bar na plaży bar przy basenie kącik beduiński

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 duże baseny (w tym jeden okresowo podgrzewany), siłownia, boisko, piłka plażowa, aerobik, dyskoteka, sauna, masaże, duże szachy, tenis stołowy, bilard, rzutki, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży, okazjonalne przejażdżki na wielbłądzie, amfiteatr z wieczornymi pokazami, międzynarodowa grupa animacyjna organizująca ciekawe rozrywki w ciągu dnia i wieczorem

Płatne

centrum nurkowe i sportów wodnych, masaże, jacuzzi, sauna, przejażdżki na wielbłądzie, alkohole międzynarodowe, soki świeżo wyciskane i butelkowane, expresso, cappucino, zamówienia z karty na życzenie w restauracjach, pralnia

Dla dzieci

brodzik ze zjeżdżalnią dla dzieci, mini klub, plac zabaw, międzynarodowa grupa animacyjna organizująca liczne zabawy, gry i konkursy dla dzieci, specjalne menu dla dzieci

Program All Inclusive

07.30-9.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Nabata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 10.00-12.00 przekąski typu kanapki, sałatki, frytki, dania typu fast food serwowane w barze przy basenie i na plaży 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Nabata, przystawki, sałatki, zupy, dania mięsne, desery, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone 12.30-13.30 kącik z jedzeniem dla dzieci 16.00 -17.00 podwieczorek typu ciasteczka, ciasta, słodycze, kawa, herbata serwowane w barze przy basenie i na plaży 19.30-22.00 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej Nabata, dania kuchni międzynarodowej, szeroki wybór przystawek, sałatek, zup, deserów, dań mięsnych i wegetariańskich, wieczory tematyczne, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone 10.00-17.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone, whisky, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze przy basenie 10.00-17.00, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone, whisky, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze na plaży 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone, whisky, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w lobby bar Sakouri ręczniki, leżaki, materace i parasole przy basenach i na plaży międzynarodowe animacje dzienne i wieczorne raz w tygodniu tańce orientalne

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Nasza ocena

pokój **** położenie ****+ wyżywienie **** sport \ rozrywka ****

Atuty

-piękna plaża z dostępem do rafy koralowej - orientalny styl nubijski - smaczna kuchnia - ciekawe animacje dzienne i wieczorne -zarządzany przez znaną egipską sieć hotelową

City Tour El Quseir

Popołudniowe zwiedzanie miasta El Quseir. W programie port jachtowy, kościół koptyjski, najstarszy meczet, cytadela i czas wolny na zakupy. Cena ok. 25 USD/os.

Sea Scope / łódź ze szklanym dnem

90-minutowa wyprawa łodzią ze szklanym dnem dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 55 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. W programie również wizyta w muzeum papirusu i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 125 USD/os.

Asuan

Miasto z afrykańską atmosferą usytuowane przy najbardziej malowniczym odcinku Nilu. W programie wizyta przy Wielkiej Tamie i nad Jeziorem Nasera, zwiedzanie majestatycznej świątyni bogini Izydy na wyspie File oraz rejs łodzią motorową po Nilu wokół największej asuańskiej wyspy Elefantyny. Cena ok. 125 USD/os.

Super Safari

Wycieczka jeepami na pustynię do wioski beduińskiej. Podczas picia herbaty miętowej i palenia fajki wodnej można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni z dala od miast. Przejazd quadami w głąb pustyni i 30-minutowa przejażdżka na wielbłądach. Po zachodzie słońca poczęstunek i pokaz tradycyjnych tańców beduińskich oraz wirującego derwisza. Cena ok. 60 USD/os.

Abu Dabab

Wycieczka do najpopularniejszej zatoki w rejonie Marsa Alam, gdzie można spotkać żółwie morskie oraz dugonga, który bardzo często pasie się na tamtejszej podwodnej trawie. Pobyt na plaży. Podczas snurkowania pod okiem doświadczonego przewodnika można będzie podziwiać piękne rafy koralowe,wielobarwne ryby i żółwie morskie. Cena ok. 35 USD/os.

Wycieczka łodzią z Port Ghalib do dwóch miejsc słynących z cudownych far koralowych

Marsa Mumbarak i Marsa Shona. Trzy snurkowanie po około 45 minut. W cenie: lunch z napojami i sprzęt do snorkelingu. Należy zabrać ze sobą ksero paszportu. Cena ok. 70 USD/os.

Dolphin House

Wycieczka łodzią na snorkeling w rejon gdzie można spotkać delfiny. W cenie lunch na łodzi. Należy zabrać ze sobą ksero paszportu. Cena ok. 80 USD/os.

Quad Marine

Przejazd quadami do wioski Beduinów. Po drodze zwiedzanie Doliny Akacjowej. Po zwiedzaniu wioski przejazd quadami na plaże, lunch i czas wolny na snurkowanie. Cena ok. 60 USD/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Egipt,Marsa Alam

Położenie

Hotel położony 20 km lotniska w Marsa El Alam oraz 40 km od Portu Ghalib. Położony przy żwirowej plaży z pomostem.

Hotel

Hotel został wybudowany w 2004 roku, jest to skromny obiekt, który oferuje trzy baseny w tym jeden z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym, z wydzielona częścią dla dzieci. Ponadto na terenie hotelu dyskoteka oraz 3 bary: w lobby, przy basenie oraz na plaży. Ponadto do dyspozycji gości: WiFi (dodatkowo płatne ok. 8 USD/h), sklep, lekarz (na telefon). Dla dzieci: brodzik, mini klub oraz plac zabaw.

Pokoje

Hotel posiada 260 pokoi rozlokowanych na trzech piętrach. Wszystkie pokoje standardowe (powierzchnia ok. 35 m2) posiadają łazienkę z wanną lub prysznicem, klimatyzację, telefon, TV, sejf w recepcji -bezpłatnie), min bar, balkon lub taras. Pokoje rodzinne to jedno pomieszczenie o powierzchni ok. 45 m2, z takim samym wyposażeniem jak pokoje standardowe, jedynie nie posiadają balkonu ani tarasu.

Wyżywienie

Hotel posiada opcje All inclusive, która obejmuje 3 posiłki dziennie podawane w restauracji głównej Nabata w formie bufetu: - śniadania (7:30-09:30), - obiady (12.30-14.30) - kolacje (19.30-22.00) Lobby bar otwarty 24 h (napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe bezpłatnie w godzinach od 11.00 do 23.00). Bar na plaży oraz bar przy basenie otwarty od godziny 10:00 do zachodu słońca. W dyskotece nie obowiązuje opcja all inclusive.

Sport i relaks

W ramach oferty sportowej hotel oferuje : boisko do siatkówki, siłownię oraz program animacyjny. Za dodatkową opłatą dostępne są również: Centrum Spa (sauna, masaż oraz łaźnia) tenis stołowy, kort tenisowy, bilard oraz centrum nurkowe.

Dodatkowe informacje

www.nadamarsaallam.com

Możliwości zakwaterowania

Pokój jednoosobowy, pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + osoba dorosła na dostawce, pokój dwuosobowy + dziecko na dostawce. Pokój rodzinny: 2+2, 3+1 lub 4 osoby dorosłe.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony tuż przy rozległej, piaszczystej plaży z cudowną rafą koralową jest rajem dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Dla dzieci przygotowano tu również specjalne animacje, płytki basen i plac zabaw. To miejsce jest dobrą propozycją dla każdego klienta!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

PRZEPISY CELNE

Dla przylotów po 30.04.2021 od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie, na lotnisku. Opłaty za wizę od 1 maja 2014 r. wynoszą ok. 25 USD (wiza jednokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport ( z pustą stroną) musi posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży. W razie uszkodzenia lub utraty paszportu należy zgłosić ten fakt na policję, zwrócić się do Wydziału Konsularnego Ambasady RP w Kairze o wydanie paszportu tymczasowego, a następnie wystąpić do tutejszego Urzędu MSW (Kair, przy Placu Tahrir) w celu uzyskania potwierdzenia wjazdu na teren Egiptu oraz wizę wyjazdową. Wiza taka jest ważna wówczas przez 7 dni i nie można bez niej wyjechać z Egiptu.Obywatele Białorusi wylatujący z Polski do Egiptu, zgodnie z informacja zawartą w systemie TIMATIC należącym do Międzynarodowego Zrzeszenia Przewoźników Powietrznych (IATA), muszą posiadać aktualną wizę do Egiptu już podczas odprawy biletowo- bagażowej. Nie ma możliwości uzyskania wizy w Egipcie. Bez wymaganego zezwolenia pasażerowie nie zostaną wpuszczeni na pokład samolotu. Obywatele Białorusi aplikują o wizy wyłącznie w Ambasadzie.

COVID 19

Od 1 września 2020 r. wszyscy podróżujący do Egiptu zobligowani są do okazania negatywnych wyników testów PCR na COVID-19, przetłumaczonych na język angielski lub język arabski. Badanie powinno być przeprowadzone w okresie 72 godzin przed planowanym wjazdem do Egiptu (nie dotycz dzieci w wieku do 6 lat). Turyści, których portem docelowym jest Hurghada, Marsa Alam, Szarm El-Szejk lub Taba, nie posiadający odpowiedniego certyfikatu potwierdzającego negatywny wynik testu na koronawirusa, mogą odpłatnie wykonać test PCR na egipskim lotnisku - koszt ok 30 USD(możliwa izolacja do momentu uzyskania wyniku oraz kwarantanna w przypadku uzyskania wyniku pozytywnego - kwarantanna może być przedłużana aż do momentu uzyskania negatywnego testu na koronawirusa). Należy też liczyć się z koniecznością poniesienia dodatkowych kosztów związanych z wykonywaniem kolejnych testów, wizytami lekarskimi oraz transportem do placówek medycznych. W przypadku uzyskania pozytywnego testu na koronawirusa wykonanego w Egipcie, należy mieć na względzie, iż linie lotnicze mogą zastrzec sobie prawo do niewpuszczenia osoby zakażonej na pokład i okazania negatywnego wyniku testu PCR. Prosimy o bieżące śledzenie kolejnych komunikatów lub konakt z Organizatorem.W związku z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 22.01.2021 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii z dnia 21.12.2020 r. informujemy, iż podróżujący, wracający do Polski, są zobowiązani do odbycia 10-dniowej kwarantanny (licząc od dnia następującego po przekroczeniu granicy).UWAGA! AKTUALIZACJA Z DNIA 30.03.2021Z obowiązku tego zwolnione będą osoby, które dokonają testu w Polsce - nie respektowane są testy dokonane za granicą. Poniżej przestawiamy aktualizację ze strony www.gov.pl ważne od 30.03.3021:Zasady dla podróżnych przybywających do Polski spoza strefy Schengen    Każdy z podróżujących jest skierowany na kwarantannę.    Z kwarantanny nie będzie zwalniać test wykonany w kraju, z którego przybywa dana osoba.    Podróżni, którym została nałożona kwarantanna, mogą w Polsce wykonać test, którego negatywny wynik zwolni z kwarantanny.    Rodzaj testu: PCR lub antygenowy.Osoby zaszczepione na COVID-19 są zwolnione z kwarantanny. Dotyczy to osób, którym wystawiono zaświadczenie o wykonaniu szczepienia ochronnego szczepionką, która została dopuszczona do obrotu w Unii Europejskiej.

POTWIERDZENIE REZRWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


Mapa Hotelu Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort)

Opinie o Hotelu Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort)

4.1
polecam

Spokojny, cichy hotel. ładna, rafa, szeroka, piaszczysta plaża. Jedzenie smaczne, więc można tydzień przetrwać. Odpoczęłam!!

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1
4.0
polecam

nie należę do osób wymagających nie wiadomo czego i ten hotel mi się podobał. zapłaciłam za niego niedużo i miałam bardzo udane wakacje. jedzenie w miarę jak na Egipt smaczne, ludzie burzyli się że było wydzielane przez kucharzy, ale ja w tym nie widziałam nic złego. pokoje w porządku, czyste, zadbane, czasami tylko słychać było hałasujący agregator, ale po interwencji coś z nim zrobili. zależało mi na bliskości do rafy koralowej i to dostałam, jestem zadowolona.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
3.4
może być

Nasz kolejny urlop w Egipcie we wrześniu 2014 roku. Jezdzimy tutaj już od 10 lat i wiemy czego mozna się spodziewać. Szału może z tym hotelem nie ma, ale da się w nim tydzień posiedzieć i mieć fajne wakacje. Na pewno nie jest dla tych którzy lubią tylko siedzieć w hotelu i nie wychylać nosa. Można popływać na rafie czy w morzu z pomostu, jest basen na terenie hotelu, mozna też iść do miasta, mozliwości jest wiele.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: może być
3.4
3.9
polecam

Jeżeli ktoś się spodziewa europejskich czterech gwiazdek to nieźle się zdziwi. Jest to spokojne miejsce z jakimiś animacjami mniej lub bardziej zachęcającymi, ze smacznym jedzeniem jak na te okolice, z czystymi, może trochę podniszczonymi pokojami i z miłą obsługą. Blisko do rafy koralowej, plaża też piękna. Polecam na spokojne, sportowe wakacje.

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9
1.6
zdecydowanie odradzam

Firma Sun Fan oferuje wycieczke dla rodzin z dziećmi,lecz okazuje się ,że to nie prawada.Na miejscu okazuje się ,że plac zabaw jest zardzewiały,animacji dla dzieci nie ma ,a jak już coś jest to tylko po włosku.All Insclusive zamkniete na kłódki,aby dostać coś do picia ,musisz czekać aż ktoś podejdzie.To co pisza w ofercie o all nie jest prawdą,bary otwarte po 2 godziny oczywiście jak jest do tego obsługa.Nie polecam nikomu tego hotelu,zdjęcia te ,które Sun Fan pokazuje to są chyba zaraz po otwarciu tego hotelu a nie rzeczywistość jaką zastaliśmy tydzień temu.W pokojach nie jest sprzątane ,basen brudny,mało wody a powinno być 140cm lecz nie ma tyle.Dodam również ,iż złożyliśmy już reklamację do firmy,ponieważ to nie tylko ja mam zastrzeżenia co oferty a zastanego faktu .Pojechaliśmy 3 rodzinami i mają taka sama opinię co ja jak również inne osoby spędzające ten sam okres czasu w tym hotelu co ja.

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.6

Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort) - możliwości zakwaterowania:

Room Standard Sea View
family room dbl
2 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
1 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
ROOM STANDARD
Pokój 2-osobowy
Pokój rodzinny
standard dbl
Pokój 1-osobowy
Room Family
Superior
Room Superior GardenView
standard [sea view] dbl
superior dbl
fr family room
spromo standard promo
sr standard room
sr standard room
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view

Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort) - Możliwości wyżywienia:


Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort) - miasta wylotu:


Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Hotelux Jolie Beach (ex.Aurora Nada Resort)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00