cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
  • Hotel Elea Beach, Korfu
1 / 32
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.04 - 05.04
już od 1358 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.04 - 22.04
już od 1042 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Elea Beach
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży

Hotel Elea Beach
star 4

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Elea Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Elea Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 kwietnia 2021

Hotel Elea Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 300 m od centrum miejscowości Dassia
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • ok. 300 m od centrum miejscowości Dassia
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • bezpośrednio przy publicznej plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • żwirowa
  • łagodnie opadająca
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą
  • ręczniki za opłatą

Wyposażenie

  • Wi-Fi, w całym hotelu, w cenie
  • terminal internetowy: za opłatą, ok. 2 €/godz.
  •  recepcja
  • sejf: za opłatą
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • pralnia: za opłatą, płatność gotówką
  • parking, niezadaszony: w cenie

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

216

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: kwiecień - wrzesień, w cenie, zewnętrzny, z wodą morską, ze słodką wodą, leżaki: za opłatą, wliczone w all inclusive, parasole: za opłatą, płatność gotówką, wliczone w all inclusive
  • basen dla dzieci: maj - październik, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: za opłatą, płatność gotówką, wliczone w all inclusive, parasole: za opłatą, płatność gotówką, wliczone w all inclusive
  • ręczniki: za opłatą
  • Dla dzieci

    • plac zabaw
    •  opieka nad dziećmi: za opłatą, płatność gotówką
    • wysokie krzesełko 
    • basen dla dzieci: w cenie, ze słodką wodą, maj - październik, zewnętrzny, leżaki: za opłatą, płatność gotówką, wliczone w all inclusive, parasole: za opłatą, płatność gotówką, wliczone w all inclusive
    • miniklub: 4 - 10 lat, lipiec, sierpień, 10:00 - 12:00, 15:00-17:00, w cenie
    • minidyskoteka: w cenie
    • łóżeczko dla niemowląt: w cenie
    • animacje dla dzieci: 4 - 10 lat, lipiec i sierpień, codziennie 10:00 - 12:00, codziennie 15:00 - 17:00

    Sport i wellness

    W cenie
    • sala fitness/siłownia: 10:00 - 18:00
    • bodywork
    • rowery
    Płatne
    •  narty wodne
    • rower wodny
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne

    rozrywka

    • międzynarodowe animacje dla dorosłych kilka razy w tygodniu
    • przedstawienia
    • wieczory taneczne

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny
    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 27 m2
    • widok boczny na morze
    • ostatni, częściowy remont w 2018 roku
    • pokój dzienno-sypialny
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka
    • klimatyzacja: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • TV
    • lodówka
    • balkon lub taras
    • sejf: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 2-3 os.
    • ok. 24 m2
    • widok na morze
    • ostatni, częściowy remont w 2018 roku
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka
    • klimatyzacja: w cenie
    • telefon
    • TV
    • balkon
    • sejf: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • lodówka: w cenie
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 24 m2
    • widok na ląd
    • sypialnia
    • ostatni, częściowy remont w 2018 roku
    • klimatyzacja: w cenie
    • telefon
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka
    • balkon
    • sejf: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • lodówka: w cenie

    Wyżywienie

    All inclusive
    •  śniadanie: codziennie 07:00 - 10:30, amerykańskie, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 13:00 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:15 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski: codziennie 10:00 - 18:00
    • ciasto
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 23:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 23:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    • wymagane noszenie opasek all inclusive
    Dwa posiłki
    •  śniadanie: codziennie 07:00 - 10:30, amerykańskie, w formie bufetu
    •  wybór obiadu lub kolacji
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: śródziemnomorska, potrawy bezglutenowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, dania bez laktozy: za opłatą, wliczone w all inclusive, dania wegetariańskie: za opłatą, wliczone w all inclusive, bufet, za opłatą, płatność gotówką, wliczone w all inclusive, kwiecień - listopad, codziennie 07:00 - 10:30, codziennie 13:00 - 14:30, codziennie 18:15 - 21:30, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Elea Beach Restaurant": rodzaje kuchni: grecka, a la carte, za opłatą, kwiecień - listopad, codziennie 12:00 - 16:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 2
  • bar koktajlowy: kwiecień - listopad, za opłatą, płatność gotówką, wliczone w all inclusive
  • bar przy zewnętrznym basenie: maj - październik, codziennie 10:00 - 23:00: za opłatą, płatność gotówką, wliczone w all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Odświeżony w latach 2018-2019 hotel położony w popularnym kurorcie Dassia. W okolicy liczne sklepy, restauracje i bary. Do lotniska ok. 13 km. Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości ok. 3 Eur/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Zakwaterowanie:

    Plaża:

    Hotel położony bezpośrednio przy ładnej, żwirowej plaży. Dla Gości z All inclusive parasole i leżaki na plaży bezpłatnie. Dla Gości z HB odpłatnie (ok. 2€/leżak)
    Stoki:

    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, restauracja, bar, bar przy basenie, ogród oliwny z leżakami i parasolami, 2 baseny (jeden z wodą morską i wydzielonym jacuzzi oraz jeden z wodą słodką), brodzik dla dzieci, plac zabaw. Tawerna a'la carte przy plaży (płatna dodatkowo).
    Pokoje:

    Wyżywienie:

    Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo). Możliwa dopłąta do All Inclusive. W pakiecie: śniadania, lunche i obiadokolacje w formie bufetu oraz przekąski (serwowane w miejscach wyznacoznych przez hotel), a do tego lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-23:00).
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel zapewnia animacje dla dzieci i dorosłych, a w sezonie wakacyjnym (od 1 lipca do 31 sierpnia) na terenie hotelu działa miniklub. Poza tym bezpłatnie: siłownia, tenis stołowy, rzutki. Dodatkowo płatne: bilard, zabiegi w hotelowym SPA, centrum sportów wodnych na plaży.
    Internet:

    Dostęp do Wi - fi na terenie całego hotelu gratis.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Naszym zdaniem:

    Hotel położony w zadbanym ogrodzie pełnym drzewek oliwnych i palm - idealne miejsce dla szukających wypoczynku wśród zieleni. Znajdzie się również coś dla wielbicieli życia nocego - do centrum Dassia (tam sklepy, tawerny, bary i dyskoteki) jedyne 400 metrów. Dla poszukujących wieczornych i nocnych rozrywek - dyskoteki i kluby muzyczne w pobliskim Ipsos to jedne z najbardziej znanych na całej wyspie.
    Opinie klientów:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych, wyloty w środy w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych, wyloty w soboty), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu)
    SIEDEM CUDÓW KORFU - cena ok. 45 EUR/os Całodniowa wycieczka oprowadzająca po najpiękniejszych i najciekawszych miejscach Korfu, które dzięki swej niepowtarzalności stały się wizytówkami zielonej wyspy. Zaczniemy zwiedzanie od północno-zachodniego wybrzeża ze skalistym wybrzeżem Paleokastritsy, gdzie będziemy mieli okazję podziwiać malownicze zatoczki. Skosztujemy likieru Koum Quat, który jest produkowany tylko na wyspie Korfu. Zobaczymy Pałac Achillion - dawną rezydencję cesarzowej Sissi, słynny punkt widokowy Kanoni, z którego rozpościera się widok na wschodnie wybrzeże i Mysią Wyspę oraz odwiedzimy stolicę wyspy - miasto Korfu.
    ALBANIA - cena ok. 63,50 EUR/os + 10 EUR/os podatek portowy Rejs do albańskiego portu Saranda, ciekawego kurortu turystycznego z okazałymi domami i hotelami, kaskadowo kierującymi się ku morzu. Z Sarandy, po trwającym około 35 minut przejeździe, dotrzemy do starożytnego Butryntu wpisanego na listę UNESCO. Odwiedzając to malownicze miejsce przeniosą się Państwo w czasie od 16 wieku n.e. aż po 4 wiek p.n.e. Będą Państwo mogli podziwiać m.in. antyczny teatr, rzymskie łaźnie, starożytne świątynie, chrześcijańskie bazyliki, baptysterium, będące jednym z najcenniejszych zabytków Europy oraz leżącą na wzgórzu XVI-wieczną twierdzę wenecką, skąd rozciąga się piękny widok na okolicę. Trasa do Butryntu to ponadto możliwość podziwiania albańskich krajobrazów - gór, rzek, jezior i wiosek. Częściowo wiedzie ona przez tereny Parku Narodowego Butrynt. Zobaczymy również słynne albańskie bunkry! Zwieńczeniem wyprawy będzie obiad pełen lokalnych specjałów.
    Uwaga!!! W przypadku podróży nieletnich do Albanii:
    - jeżeli osoba niepełnoletnia podróżuje w towarzystwie tylko jednego z rodziców, zobowiązana jest posiadać zgodę drugiego z rodziców, napisaną w języku angielskim wraz z kopią dokumentu tożsamości drugiego rodzica.
    Inne

    KORFU
    Informacje ogólne

    Waluta

    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Język urzędowy

    Nowogrecki
    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza

    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
    Czas

    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny

    Obiad w tawernie od 10 EUR woda 1l - 1 EUR piwo w barze od 2 EUR kawa w kawiarni od 2 EUR.
    Poczta

    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony

    Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    KORFU

    Jedna z najpiękniejszych greckich wysp, położona na turkusowych wodach Morza Jońskiego, nieopodal wybrzeża Albanii. Korfu zachwyca różnorodnością krajobrazu. Znajdziemy tu piękne zielone wzgórza porośnięte cyprysami i gajami oliwnymi, rozległe cytrusowe ogrody, winnice, góry, ale przede wszystkim piaszczyste plaże na południowym wybrzeżu wyspy oraz skaliste, wręcz dzikie wybrzeże w części północnej. Stolicą wyspy jest miasto Korfu, które zostało wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
    Paleokastritsa

    Najbardziej znany i malowniczy region wyspy położony na zachodnim wybrzeżu, przyciągający turystów bajkowymi widokami - krystalicznie czysta, turkusowa woda i górujące nad nią klify tworzą niepowtarzalny krajobraz. Miejsce godne polecenia również amatorom nurkowania. Paleokastritsa to najczęściej zwiedzane miejsce na Korfu, swego rodzaju wizytówka wyspy.
    Sidari

    Ta mała miejscowość na północy wyspy może poszczycić się pięknymi, piaszczystymi plażami, z których najbardziej znana to - Canal d'Amour. Plaża ta słynie ze wspaniałych formacji klifowych i skalnych o fantazyjnych kształtach. Jest to również popularny kurort turystyczny.
    Dassia

    Mała osada rybacka na wschodzie wyspy kusząca turystów greckimi tawernami, barami, kilkoma dyskotekami i piękną plażą, idealną dla rodzin z dziećmi. Ze względu na bliskość miasta Korfu, miejscowość Dassia jest również świetną bazą wypadową do zwiedzania stolicy wyspy.
    Acharavi

    Kurort turystyczny położony w północnej części Korfu, u stóp góry Pantocrator. Znajdziemy tam kurorty z wieloma restauracjami i tawernami oraz sklepami z pamiątkami oferującymi duży wybór wyrobów z drzewa oliwnego. Miejscowość tą chętnie odwiedzają rodziny z dziećmi.
    Kontokali

    Znany kurort turystyczny położony zaledwie kilka kilometrów od stolicy wyspy, miasta Korfu. Razem z pobliską miejscowością Gouvia tworzą szczególnie interesujące miejsce, przyciągające wielu turystów licznymi barami, tawernami, restauracjami, dyskotekami oraz niewielkim portem. Kontokali jest miejscem spokojnym, sprzyjającym relaksowi, a Gouvia oferuje bogate życie nocne. Dzięki często kursującym i tanim autobusom publicznym można łatwo dostać się do miasta Korfu.
    Gouvia

    Gouvia była niewielką wioską rybacką, która rozrosła się w ciągu ostatnich lat do nowoczesnego ośrodka wypoczynkowego. Ośrodek położony jest ok 7 km na północ od miasta Korfu, na wschodnim wybrzeżu wyspy. Gouvia usytuowana jest w cichej zatoce i oferuje plażę i przystań, przy której cumują jachty z całego świata. W miasteczku znajdziemy szeroki wybór barów, restauracji i sklepów. W ciągu dnia jest to spokojne miejsce wakacyjne, które wieczorem ożywa i zaprasza do zabawy.
    Kavos

    Tętniąca nocnym życiem, rozrywkowa miejscowość zlokalizowana na południu wyspy. Duża ilość barów i klubów przyciąga młodych ludzi z całej Europy. Kavos położone jest też niedaleko pięknej, dzikiej plaży Arkoudilas, gdzie również znajdują się ruiny z monastyru XVI wieku, co zachęci do pieszych wędrówek po spokojniejszej części miasta.
    Agios Stefanos

    Agios Stefanos to malutka wioska zlokalizowana na północno - zachodnim wybrzeżu, która zasłynęła z długiej piaszczystej plaży, skąd rozpościera się widok na pobliskie wysepki. Samo miasteczko zachowało klimat typowej greckiej, rybackiej wioski. Kameralna atmosfera przyciąga przede wszystkim tych, którzy szukają relaksu i spokojnego wypoczynku.
    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska ,Wrocławia, Szczecina, Bydgoszczy i Rzeszowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny na Korfu trwa od 01.07 do 31.08.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie:

    Dassia,  ok. 300 m od Centrum miejscowości, lotnisko 12 km, miasto Korfu 12 km.

    Plaża:

    Bezpośrednio przy hotelu, żwirowa, szeroka, długa, Parasole,  leżaki – płatne.

    W hotelu:

    restauracja, tawerna, bar, basen z woda morską, windy, sala telewizyjna.

    Pokoje:

    w budynku głównym;  pokoje standardowe;  wyposażenie: klimatyzacja, TV SAT, lodówka, telefon, suszarka do włosów, balkon lub taras.

    Rozrywki i usługi:  

    • Bezpłatne: Animacje wieczorem w wybrane dni tygodnia.
    • Płatne:  kawiarenka internetowa, oferta sportów wodnych na plaży.

    Dla dzieci:  

    Brodzik, plac zabaw, mini  club, krzesełka w restauracja, łóżeczka (na życzenie).

    Wyżywienie:

    ALL INCLUSIVE

    Posiłki:

    śniadanie, obiad, przekąski, kolacja.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4 Grecja/Korfu

    Kategoryzacja hotelu

    kat. lokalna: 4* kat. EximTours: 4*  

    Położenie

    - Dassia - przy plaży  - w pobliżu restauracje i bary - ok 12 km od miasta Korfu - ok 14 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysto-żwirowa - leżaki i parasole (bezpłatne)

    Pokoje

    Standard - TV -SAT, klimatyzacja - telefon, mini bar/lodówka - internet wi-fi (bezpłatny) - sejf (płatny) - łazienka (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów) - balkon/taras - pokoje z widokiem na morze za dopłatą - w pokojach dla 4 osób dostawki są łóżkiem piętrowm

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie: - basen ze słoną wodą otoczony tarasem słonecznym - leżaki i parasole przy basenie - jacuzzi - siłownia/sala fitness - tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki - aerobik - animacje w wybrane dni tygodnia (w szczycie sezonu) płatne: - rzutki, bilard - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - brodzik, mini klub (w lipcu i sierpniu)  

    Wyżywienie

    HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja, pomiędzy posiłkami przekąski. Wybrane, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00 - 23:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja z tarasem i widokiem na ogród - lobby bar, bar przy basenie, snack bar - tawerna a'la carte

    Dodatkowe informacje

    - 216 pokoi - częściowo odnowiony w sezonie zima 2016/2017 - piękny, zadbany ogród z drzewkami oliwnymi - lobby z recepcją - internet wi-fi w lobby (bezpłatny) - www.eleabeach.com

    Bagaż

    Poznań, Warszawa Modlin (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (LOT) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 135zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 374 PLN - 32 kg - 540 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 02.04 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld, Tegel (EasyJet); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 250 PLN - 23 kg - 290 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA GRECKA

    ****

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    Hotel położony w słynnej miejscowości Dassia, 12 km na północ od miasta Korfu i lotniska. Czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

    PLAŻA

    Bezpośrednio przy łagodnie opadającej do morza, piaszczysto-żwirowej plaży, ręczniki leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    ZAKWATEROWANIE

    212 gustownie urządzonych i dobrze wyposażonych pokoi; Typy pokoi: standardowe, dwu, trzyosobowe, pokoje rodzinne z piętrowymi łóżkami dla dzieci, pokoje dla niepełnosprawnych na zapytanie. Wyposażenie: klimatyzacja, mini lodówka, telefon, TV SAT, łazienkę z wanną lub prysznicem, WC oraz suszarką do włosów, balkon lub taras.

    RESTAURACJE I BARY

    Klimatyzowana restauracja główna, tawerna a`la carte (dodatkowo płatna), Bary: przy basenie, bar w lobby, bar na tarasie.

    Wyżywienie

    Hotel posiada 2 formuły HB oraz All Inclusive. Formuła HB: śniadania i obiadokolację serwowane w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji są dodatkowo płatne. All Inclusive: obejmuje śniadanie, obiad i kolację w formie bufetu. W ciągu dnia przekąski, po południu kawa, herbata, lody i ciastka. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe bezpłatne dostępne przez 12 godzin ciągu dnia.

    SPORT I ROZRYWKA

    2 baseny; Bezpłatnie: aqua aerobic, rzutki, piłka nożna, tenis stołowy, tenis, siatkówka; Odpłatnie: bilard, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne na plaży.

    DLA DZIECI

    Basen dla dzieci, mini klub (4-10 lat), łóżeczko dla niemowląt (na zapytanie).

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    24-godzinna recepcja, Wi-Fi, kantor wymiany walut, wynajem samochodów, lobby kącik TV, kącik internetowy (płatny), sklep z pamiątkami. wieczór grecki wieczory taneczne.

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel jest wymarzonym miejscem na wakacyjny relaks. Polecany wszystkim, którzy uwielbiają kąpiele słoneczne, osoby aktywne będą mogły korzystać z zajęć sportowych.

    STRONA INTERNETOWA

    www.eleabeach.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Komfortowy, znakomicie usytuowany hotel: bezpośrednio przy plaży, niedaleko stolicy wyspy. Idealna baza wypadowa na wycieczki. Spokojna okolica bez wielu rozrywek, kameralna atmosfera, ładnie utrzymany ogród, pomocna i miła obsługa. Miejsce dla tych, którzy na wakacjach pragną oddalić się od zgiełku, mieć plażę, basen, dobrą kuchnię... i święty spokój.

    Położenie

    Na północno- wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Dassia, nad piaszczysto-żwirową plażą (serwis plażowy odpłatnie), 10 km na północ od miasta Corfu (kursuje tam autobus podmiejski), 4 km od kurortu Gouvia, w pobliżu deptak z tawernami, barami i sklepami. 

    Wyposażenie

    Całodobowa recepcja z sejfem (odpłatnie), bezpłatne łącza internetowe na terenie niemal wszystkich miejsc publicznych, odpłatny kącik internetowy,  restauracja (bufety, kuchnia grecka i międzynarodowa), bar w lobby, snack bar w ogrodzie, ocieniona drzewami tawerna przy plaży, sklepik.

    Pokoje

    Dwuosobowe z możliwością dostawki, standardowo wyposażone w łazienkę (z wanną/prysznicem i suszarką do włosów), telefon, TV sat, małą lodówkę, klimatyzację, balkon (widok na morze lub góry).

    Wyżywienie

    HB - śniadania i kolacje w formie bufetów All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, lody i przekąski w ciągu dnia, napoje bezalkoholowe, kawa, herbata i alkohole lokalne serwowane przez 12 godzin dziennie.

    Sport i rozrywka

    Basen z wodą morską i basen z wodą słodką, taras i łączka bezpośrednio wychodząca na plażę, jacuzzi,  aerobik w wodzie, siatkówka, tenis stołowy, bilard, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne, animacje, wieczorny program rozrywkowy, noc grecka z muzyką na żywo.  Serwis plażowy dla gości z pakietem HB: leżak - 2eu/dzień, parasol - 2eu/dzień, ręczniki za kaucją Serwis plażowy dla gości z pakietem all inclusive: parasol - 2 eu/dzień, leżaki - bezpłatnie, ręczniki za kaucją

    Dla dzieci

    Brodzik, miniklub (4-10 lat) w sezonie letnim, minidyskoteki, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce.

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    w miejscowości Dassia, ok. 300 m od centrum, ok. 100 m od sklepów i restauracji, ok. 4 km od miejscowości Gouvia, ok. 12 km od miasta Korfu. Do lotniska ok. 10 km.

    Plaża

    przy łagodnie opadającej do morza piaszczysto-żwirowej plaży, leżaki i parasole na plaży za opłatą.

    Hotel

    Kategoria lokalna 4* Kompleks hotelowy z rodzinną atmosferą położony przy plaży. Doskonała lokalizacja to idealny punkt wypadowy dla Klientów, chcących poznać urokliwe miejsca zielonej wyspy.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, sejf (za opłatą), lobby, windy, kącik TV, sklep z pamiątkami, klimatyzowana restauracja, restauracja a'la carte i bar. Sala konferencyjna (do 100 osób). Hotel akcpetuje karty kredytowe Visa, Mastercard.

    Internet

    WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych i w pokojach bezpłatnie, kącik Internetowy za opłatą.

    Sport i Rekreacja

    Bezpłatnie: 2 baseny ( jeden z wodą morską), leżaki i parasole przy basenie tylko dla Gości z opcją all inclusive, aqua aerobic, rzutki,tenis stołowy,siatkówka. Wieczorem międzynarodowy oferta rozrywkowy. Wieczór grecki, przedstawienia i wieczory taneczne. Odpłatnie: ręczniki plażowe, sporty wodne przy plaży.

    Dla dzieci

    brodzik, plac zabaw, mini club dla dzieci w wieku 3-10 lat, (czynne 01.07 - 31.08 ). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Oferuje 216 pokoi. Dwuosobowe pokoje klimatyzowane z możliwością jednej dostawki, posiadają TV/SAT, radio, telefon, lodówkę, łazienkę z wanną i suszarką do włosów i umeblowany balkon. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą.

    Wyżywienie

    HB śniadania i obiadkolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski i lody w ciągu dnia. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe  w godz. 10:00-23:00. Opcja all inclusive nie zawiera napojów imprtowanych, soków wyciskanych ze świeżych owoców, napojów butelkowanych.

    Informacje dodatkowe

    www.eleabeach.com Ocena HCH 4,5 Rekomendacja 74%

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena PLN zawiera - bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja/Korfu

    Opis

    • Idealny na rodzinne wakacje
    • Szeroka oferta sportowo-rekreacyjna
    • Liczne atrakcje dla najmłodszych
    • Bezpośrednio przy plaży
    • Bezpłatny internet bezprzewodowy
    • Wysoki standard zakwaterowania

    Lokalizacja

    w Dassia, przy plaży, ok. 300 m od centrum miejscowości, ok. 100 m od centrum handlowego i restauracji, ok. 1,8 km od Ipsos, ok. 12 km od miasta Korfu

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 220, restauracje: 2, bary: 2, recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, lobby, sejf (płatny), windy, sala TV, internet bezprzewodowy, sklep z pamiątkami, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), parking, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    2 baseny odkryte, parasole i leżaki bezpłatne, ręczniki kąpielowe (płatne), brodzik dla dzieci

    Pokoje

    klimatyzacja, telefon, telewizja satelitarna, telewizor LCD, lodówka, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, taras/balkon, internet bezprzewodowy, sejf (płatny) Typ pokoju -

    STANDARD: pokoje dla max. 3 osób (możliwość dopłaty do widoku na morze).

    Plaża

    przy hotelu, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne), bar service.

    Sport na plaży

    sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, rzutki, siatkówka, wodny aerobik, waterpolo, centrum fitness (płatne), SPA (płatne), masaże (płatne), zabiegi pielęgnacyjne (płatne).

    Rozrywka

    animacje dzienne, animacje wieczorne, program artystyczny, wieczory taneczne, zajęcia sportowe, muzyka na żywo, pokazy taneczne

    Dla dzieci

    brodzik, mini klub, mini disco, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu w głównej restauracji (posiłki w tawernie a'la carte płatne dodatkowo); przekąski w ciągu dnia, kawa, herbata, lody i ciasta (po południu), lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w wyznaczonych godzinach.

    Informacje dodatkowe

    hotel akceptuje małe zwierzęta do 5kg

    Świadczenia

    • przelot,
    • pobyt w hotelu,
    • opłaty lotniskowe i paliwowe,
    • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
    • BAGAŻ:
      - na lotach Ryanair (FR) - w cenie 1 mała torebka (max. wymiary: 40 x 20 x 25 cm)
      - na lotach linii LOT (LO) - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego do 8 kg o wymiarach max 55 x 40 x 23 cm.
      - na lotach Wizz Air (W6) - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 40x30x20 cm.
      - na lotach EnteriAir (ENT) - bagaż podręczny 5 kg i bagaż rejestrowany 20 kg.

    Na lotach EnteriAir - Wielkość bagażu podręcznego: suma trzech wymiarów nie może przekraczać 115cm, np. 55x40x20 cm. Wielkość bagażu rejestrowanego: wymiary nie większe niż 80x120 cm.

    Cena nie zawiera

    RYANAIR:

    - drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm: 150zł/szt./2 strony.
    - bagaż rejestrowany do 10 kg: 200 zł/os/2 strony
    - bagaż rejestrowany do 20 kg Ryanair: 400 zł/os/2 strony

    LINIE LOT: 

    Bagaż rejestrowany 1 szt do 23 kg dodatkowo płatny 300 zł/os. w 2 strony

    WIZZAIR:

    - bagaż duży podręczny do 10 kg - 200 zł/os/2 strony
    - bagaż rejestrowany do 10 kg - 250 zł/os/2 strony
    - bagaż rejestrowany do 20 kg - 400 zł/os/2 strony

    CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU.Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami.

    Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie.  Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Obowiązkowy lokalny podatek turystyczny obejmujący wszystkich turystów przebywających w Grecji powyżej 1 dnia:

    • dla pobytów, w hotelach 5* - 4 € / noc / pokój
    • dla pobytów, w hotelach 4* - 3 € / noc / pokój
    • dla pobytów, w hotelach 3* - 1,5 € / noc / pokój
    • dla pobytów, w hotelach 2*, 1* lub w apartamentach - 0,5 € / noc / pokój

    Podatek będzie pobierany na miejscu, po przylocie do Grecji. Zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora.

    Obsługa na miejscu

    Ecco Holiday nie zapewnia opieki pilota oraz obsługi polskiego przedstawiciela. 

    Informacje wizowe

    Wizy nie są wymagane. Obywatele polscy mogą przekroczyć granicę posługując się dowodem osobistym. Należy pamiętać o dokumencie dla dziecka.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mouzenidis Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Korfu

    Opis

    * przy plaży

    * na rodzinne wakacje

    * w otoczeniu zieleni

    * w turystycznej miejscowości

    * bezpłatne Wi-Fi w ogólnodostępnych miejscach i pokojach

    Opis

    Dogodnie położony hotel tuż przy plaż. Wygodne zejście do morza, ogród, zadbany teren, przestronne komfortowe pokoje, restauracja i tawerna, bary, internet, sport, codzienna animacja. Idealne miejsce dla każdego turysty. Kurort Dassia ma dobrze rozwiniętą infrastrukturę turystyczną, znajduje się tu wiele sklepów, barów, restauracji i popularnych nocnych klubów. 

    • parking
    • bary
    • restauracja
    • tawerna a la carte
    • 2 zewnętrzne baseny (jeden ze słodką wodą, drugi z wodą morską), baseny dla dorosłych i 2 baseny dla dzieci
    • bezpłatne Wi-Fi w ogólnodostępnych miejscach i pokojach
    • mini market
    • masaż (na życzenie), fotel do masażu (za dodatkową opłatą)
    • room service 24 h
    • częściowo odnowiony w 2016 r.

     

    Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

    Polozenie

    • wyspa Korfu
    • turystyczna miejscowość Dassia
    • 11 km od centrum miasta Korfu
    • 12 km od lotniska

    Plaza

    • hotelowa
    • bezpośrednio przy hotelu
    • piaszczysto-żwirowa
    • ręczniki plażowe płatne
    • leżaki bezpłatnie dla klientów z all inclusive
    • parasole płatne

    Wyzywienie

    All Inclusive, Half Board

    Pokoje

    222 pokoje: Singles MV, Doubles MV/SV (~24 m2), Double Bungalows (~38 m2), Family Rooms (~26 m2). Wszystkie pokoje w pełni odnowione w latach 2016-2017.

    W pokojach: klimatyzacja, TV SAT, radio TV, lodówka, wanna, suszarka do włosów, telefon, bezpłatne Wi-Fi, sejf za dopłatą, umeblowany balkon/taras.

    Double MV/SV: łóżko podwójne lub 2 pojedyncze.

    Family Room: łóżko dwuosobowe i łóżko piętrowe.

    Double Bungalow: 2 osobne sypialnie, łazienka.

    Typ dostawki - standardowa/rozkładana.

    Codzienne sprzątanie pokoi, zmiana pościeli - 3 razy w tygodniu.

     

    Sport

    Sport i rozrywka:
    • animacje (codzienne programy rozrywkowe, wieczory folklorystyczne, pokazy magii itd.)
    • tenis (płatny, 400 m od hotelu)
    • tenis stołowy
    • sporty wodne na plaży (płatne)
    • wieczór grecki (raz w tygodniu) 


    Dla dzieci:
    • basen ze słodką wodą
    • plac zabaw
    • mini klub (4-10 lat, w wysokim sezonie 01/07-31/08)
    • opiekunka (na zapytanie, płatna)

    O wyzywieniu

    ALL INCLUSIVE 2018/2019

    Główna restauracja: samoobsługowa, szwedzki stół.

    Śniadanie: 07:00-10:30.

    Lunch: 13:00-14:30.

    Kolacja: 18:15-21:45.

    Napoje: lokalne wina, woda, soki, piwo.

    Tawerna a la carte nie jest włączona w all inclusive.

    Bary:

    Główny bar i bar na powietrzu: 10:00-23:00, gazowane napoje chłodzące w szklankach, woda mineralna, kawa, herbata, soki.

    Lokalne alkohole w barach: 10:00-18:00, piwo beczkowe, lokalne wino, ouzo, brandy, koktajle, likiery Koum Kouat 

    Przekąski: tosty, kanapki, pizza, pieczywo, lody.

     

    Dodatkowo:

    Leżaki przy basenie i na plaży bezpłatnie, dostępne w godzinach 09:00-12:30.

    Sport i aktywny wypoczynek.

    Sporty wodne 25% zniżki (usługa spoza oferty hotelu).

    Każdego wieczoru program rozrywkowy.

    Mini-klub (dzieci w wieku 4-10 lat, otwary od 01/07 do 31/08)

     

    Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzenia pewnych zmian w programie bez uprzedzenia.


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    GRECJA

    Opis

      popularny hotel z przyjemną atmosferą, bezpośrednio przy plaży blisko do przepięknej, malowniczej starówki w mieście Korfu, wpisanej na listę światowego dziedzictwa UNESCO idealna propozycja dla osób aktywnych, lubiących spędzać urlop w pobliżu rozrywki wszystkie pokoje odnowione na sezon 2017 wizyta rezydenta w hotelu

    Położenie

    na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy, ok. 10 km na północ od stolicy. Do miejscowości turystycznej Dassia tylko 200 m. Do przepięknego miasta Korfu z wyjątkową starówką kursuje regularnie autobus. Jak praktycznie wszędzie na wyspie, plaża jest tu wąska ale z miękkim, piaskiem, błękitną, czystą wodą i szeroką ofertą sportów wodnych. Duży wybór greckich tawern, restauracji, barów i dyskotek. W pobliżu większa miejscowość wypoczynkowa – Ipsos. Do lotniska ok. 10 km.

    Plaża

    bezpośrednio przy łagodnie opadającej do morza piaszczysto-żwirowej plaży, leżaki i parasole na plaży za opłatą.

    popularny, zadbany hotel, z przyjemną atmosferą oferuje 216 pokoi. Do dyspozycji gości

    lobby, recepcja, sejf (za opłatą), windy, pomieszczenie z TV, sklep z pamiątkami, klimatyzowana restauracja, restauracja a'la carte i bar. Sala konferencyjna (do 100 osób). W zadbanym ogrodzie znajduje się basen z morską wodą, jaccuzi, bar z przekąskami przy basenie, taras słoneczny. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie. Ręczniki kąpielowe za opłatą. www.eleabeach.com

    Z dwoma posiłkami

    śniadanie i kolacja w formie bufetu.

    3 posiłki

    śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski i lody w godz. 10-8:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe jak również kawa i herbata w godz. 10-23:00. Leżaki i parasole na plaży.

    Internet

    WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych i w pokojach gratis, kącik Internetowy za opłatą.

    wygodnie urządzone pokoje, wszystkie pokoje odnowione na sezon letni 2017. Pokoje dwuosobowe

    klimatyzacja, telefon, sejf (za opłatą), TV – satelitarna, lodówka, balkon. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze .

    siłownia, tenis stołowy bezpłatnie, za opłatą

    narty wodne, rowery wodne przy plaży.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, mini klub (3-10 lat, 01.07–31.08, w określonych godzinach). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    A

    UWAGA!

    Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny. W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie) Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży. Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia.  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    BestReisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Dobrze utrzymany i znakomicie usytuowany hotel: bezpośrednio przy plaży, niedaleko stolicy wyspy. Idealna baza wypadowa na wycieczki. Spokojna okolica bez wielu rozrywek, kameralna atmosfera, ładnie utrzymany ogród, pomocna i miła obsługa. Miejsce dla tych, którzy na wakacjach pragną oddalić się od zgiełku, mieć plażę, basen, dobrą kuchnię... i święty spokój.

    Położenie

    Na północno- wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Dassia, nad piaszczysto-żwirową plażą (leżaki, parasole i ręczniki płatne), 10 km na północ od stolicy wyspy - miasta Corfu (kursuje tam autobus podmiejski), ok. 13 km od lotniska. W pobliżu tawerny, bary, sklepy.

    Wyposażenie

    Całodobowa recepcja z sejfem (odpłatnie), bezpłatne łącza internetowe w lobby, odpłatny kącik internetowy, restauracja (bufety, kuchnia grecka i międzynarodowa), bar w lobby, snack bar w ogrodzie, ocieniona drzewami tawerna przy plaży, sklepik, usługi pralnicze, bezpłatny parking.

    Pokoje

    Dwuosobowe z możliwością dostawki, wyposażone w łazienkę (z wanną/prysznicem i suszarką do włosów), telefon, telewizor 32" z kanałami satelitarnymi, małą lodówkę, czajnik, klimatyzację, Wi-Fi (bezpłatnie), balkon (widok na morze lub góry).

    Wyżywienie

    HB - śniadania i kolacje w formie bufetów, napoje do kolacji płatne All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, przekąski w ciągu dnia, napoje bezalkoholowe, kawa, herbata i alkohole lokalne serwowane do godz. 23.00.  

    Sport i rozrywka

    Basen z wodą morską i basen z wodą słodką (parasole i leżaki bezpłatnie w ramach all inclusive), taras słoneczny, łączka bezpośrednio wychodząca na plażę, jacuzzi, aerobik w wodzie, siatkówka, tenis stołowy, bilard, wypożyczalnia rowerów, mała siłownia, sporty wodne, animacje, wieczorny program rozrywkowy, noc grecka z muzyką na żywo.

    Dla dzieci

    Brodzik, miniklub (4-10 lat) w sezonie letnim, minidyskoteki, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce.

    Uwagi

    Co najmniej na 48 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) https://travel.gov.gr/#/, w którym należy podać swoje dane kontaktowe i miejsce pobytu. Dzięki temu można uzyskać niezbędyny d kod QR. Na miejscu w hotelu do zapłaty podatek turystyczny. Według rządu greckiego od stycznia 2018 r. nie jest on wliczony w cenę zakwaterowania. Po przyjeździe należy zapłacić podatek bezpośrednio w hotelu. Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, szacunkowe kwoty: -0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli -1,50 za pokój i za noc w hotelach 3* -3,00 za pokój i za noc w hotelach 4* -4,00 za pokój i za noc w hotelach 5* Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach": -0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze -0,50 za pokój i za noc za 3 klucze -1,00 za pokój i za noc za 4 klucze Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Podatku turystycznego płatnego na miejscu w hoteu, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Formularz Passenger Locator Form (PLF)

    Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form). Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Informacje o lotach liniami LOT, Wizzair, Ryanair

    Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 8kg) który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 270PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. // Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 450 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 400 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 600 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 500 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: Do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 150 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 330 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Korfu, Grecja

    UWAGA!

    Brak transferu i opieki rezydenta!

    Położenie

    na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy, ok. 10 km na północ od stolicy. Do miejscowości turystycznej Dassia tylko 200 m. Do przepięknego miasta Korfu z wyjątkową starówką kursuje regularnie autobus. Jak praktycznie wszędzie na wyspie, plaża jest tu wąska ale z miękkim, piaskiem, błękitną, czystą wodą i szeroką ofertą sportów wodnych. Duży wybór greckich tawern, restauracji, barów i dyskotek. W pobliżu większa miejscowość wypoczynkowa - Ipsos. Do lotniska ok. 10 km.

    Plaża

    bezpośrednio przy łagodnie opadającej do morza piaszczysto-żwirowej plaży, leżaki i parasole na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

    popularny, zadbany hotel, z przyjemną atmosferą oferuje 216 pokoi. Do dyspozycji gości: lobby, recepcja, sejf (za opłatą), windy, pomieszczenie z TV, sklep z pamiątkami, klimatyzowana restauracja, restauracja a'la carte i bar. Sala konferencyjna (do 100 osób). W zadbanym ogrodzie znajduje się basen z morską wodą, jaccuzi, bar z przekąskami przy basenie, taras słoneczny. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie. Ręczniki kąpielowe za opłatą. www.eleabeach.com

    Dostęp do internetu

    WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych i w pokojach gratis, kącik Internetowy za opłatą.

    Kategoria lokalna

    A.

    Zakwaterowanie

    wygodnie urządzone pokoje, wszystkie pokoje odnowione na sezon letni 2017. Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, telefon, sejf (za opłatą), TV - satelitarna, lodówka, balkon. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2-3B).

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

    Sport

    siłownia, tenis stołowy bezpłatnie, za opłatą: narty wodne, rowery wodne przy plaży.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, mini klub (3-10 lat, 01.07-31.08, w określonych godzinach). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski i lody w godz. 10-8:00. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i bezalkoholowe jak również kawa i herbata w godz. 10-23:00. Leżaki i parasole na plaży.

    Wcześniej = taniej

    do 31.01.17 15% zniżki, 01.02.17-31.03.17 12% zniżki (zniżki nie łączą się z ofertą Dni gratis).

    Dni gratis

    7=6, 14=12 w terminach: 10.06-14.06.17, 08.07-12.07.17.

    Dla dzieci

    2-11 lat pobyt gratis.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann HIT

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Korfu, Grecja

    Położenie

    w miejscowości turystycznej na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy, ok. 10 km na północ od stolicy. Do miejscowości turystycznej Dassia tylko 200 m. Do przepięknego miasta Korfu z wyjątkową starówką kursuje regularnie autobus. Jak praktycznie wszędzie na wyspie, plaża jest tu wąska ale z miękkim, piaskiem, błękitną, czystą wodą i szeroką ofertą sportów wodnych. Duży wybór greckich tawern, restauracji, barów i dyskotek. W pobliżu większa miejscowość wypoczynkowa - Ipsos. Do lotniska ok. 10 km.

    Plaża

    bezpośrednio przy łagodnie opadającej do morza piaszczysto-żwirowej plaży, leżaki i parasole na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

    popularny, zadbany hotel, z przyjemną atmosferą oferuje 216 pokoi. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, sejf (za opłatą), lobby z miejscami do wypoczynku, windy, pomieszczenie z TV, sklep z pamiątkami, klimatyzowana restauracja, restauracja a'la carte i bar. Sala konferencyjna (do 100 osób). W zadbanym ogrodzie znajduje się basen z morską wodą, bar z przekąskami przy basenie, taras słoneczny. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie. Ręczniki kąpielowe za opłatą. www.eleabeach.com

    Kategoria lokalna

    A.

    Zakwaterowanie

    funkcjonalne i wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, telefon, sejf (za opłatą), TV - satelitarna, lodówka, balkon. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2-3B).

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, mini klub (3-10 lat, 01.07 - 31.08, w określonych godzinach). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Dostęp do internetu

    WI-FI w pomieszczeniach ogólnodostępnych i w pokojach gratis, kącik Internetowy za opłatą.

    Sport

    za opłatą: narty wodne, rowery wodne przy plaży.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski i lody w godz. 10:00-8:00. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i bezalkoholowe jak również kawa i herbata w godz. 10:00-23:00.

    Wcześniej = taniej

    do 30.04.16 15% zniżki, (zniżki nie łączą się z ofertą Dni gratis).

    Dni gratis

    7=6 w terminach: 06.06-13.06.16, 14.07-18.07.16; 14=12 w terminach: 07.06-1406.16, 14.07-18.07.16.

    Dla dzieci

    2-13 lat: pobyt gratis.

    Polecamy

    • popularny hotel z przyjemną atmosferą, bezpośrednio przy plaży
    • blisko do przepięknej, malowniczej starówki w mieście Korfu, wpisanej na listę światowego dziedzictwa UNESCO
    • idealna propozycja dla osób aktywnych, lubiących spędzać urlop w pobliżu rozrywki
    • lokalizacja tego hotelu to idealny punkt wypadowy dla Klientów, chcących poznać urokliwe miejsca zielonej wyspy

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Elea Beach
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
    Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
    Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
    Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
    Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
    Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
    Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
    Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
    Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji

    Opinie o Hotelu Elea Beach

    Elea Beach - możliwości zakwaterowania:

    Double Standard Landscape View Balcony
    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy
    standard economy double standard landscapeview
    Single Standard Landscape View Balcony
    Double Standard Sea View Balcony
    family room standard landscapeview balcony
    Room Single SeaView
    Room Double SeaView
    Room Double MountainView
    Room Single MountainView
    Pokój dwuosobowy
    Pokój dwuosobowy - Widok na morze

    Elea Beach - Możliwości wyżywienia:


    Elea Beach - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Elea Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00