Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Sea Planet Resort & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Sea Planet Resort & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Sea Planet Resort & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Sea Planet Resort & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Sea Planet Resort & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Sea Planet Resort & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Sea Planet Resort & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Sea Planet Resort & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Sea Planet Resort & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Sea Planet Resort & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Sea Planet Resort & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Sea Planet Resort & SPA, Riwiera Turecka
1 / 12
Udogodnienia hotelu Sea Planet Resort & SPA
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Sea Planet Resort & SPA
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Sea Planet Resort & SPA:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sea Planet Resort & SPA:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 października 2018

Hotel Sea Planet Resort & SPA w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w Kizilot, w zadbanym ogrodzie. Do Manavgat ok. 12 km, do Side ok. 17 km. Do lotniska w Antalyi ok. 72 km.



Plaża:

Hotel położony przy szerokiej, piaszczysto-żwirowej plaży. Bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki.



Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h, restauracja główna, 5 restauracji a'la carte: turecka, dalekowschodnia, włoska, z owocami morza, meksykańska (możliwość skorzystania z jednej raz na pobyt, wymagana rezerwacja), 7 różnych barów, m.in.: lobby bar, pool bar, snack bar, bar na plaży, panorama bar 24 h. 3 baseny: 1 bardzo duży o nieregularnych kształtach, basen z 6 zjeżdżalniami (czynne w określonych godz.), brodzik dla dzieci z kilkoma zjeżdżalniami.


Pokoje:

W hotelu znajduje się 460 pokoi. Pokoje standardowe (ok. 28-32 m2) dla max 3 os. dorosłych (dostawki w formie normalnego łóżka lub/i sofy). Wyposażone są w: łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, sejf (ok. 2 EUR/dzień), minibar (soft drinki i woda w dniu przyjazdu, woda uzupełniana codziennie, soft drinki i piwo raz w tygodniu), serwis do przygotowania kawy i herbaty, balkon. Pokoje eco posiadają widok na otoczenie hotelu i nie mają balkonu. Pozostałe wyposażenie jak w pokoju standardowym. Na potwierdzenie: pokoje rodzinne 2-pomieszczeniowe (ok. 48 m2) dla max 4 os. dorosłych. Wyposażone jak pokoje standardowe oraz pokoje rodzinne delux (ok. 64 m2): 2 sypialnie, salonik wypoczynkowy. Brak pokoi rodzinnych delux z widokiem na morze. Możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat - bezpłatnie.


Wyżywienie:

Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), lunch (12:30-14:00), obiadokolacja (19:00-21:30), nocne przekąski (23:30-24:00), nocny bufet (01:00-07:00), szeroki wybór przekąsek w ciągu dnia (12:30-15:00), lody, placki gozleme. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe dostępne 24/h w wybranym barze, w pozostałych w godzinach otwarcia. Dodatkowo płatne: napoje alkoholowe importowane, soki ze świeżych owoców.


Program sportowy i animacyjny:

Bogaty program sportowy i animacyjny: zabawy przy basenie, wieczorne show, 1 raz w tygodniu wieczór turecki. Ponadto: siatkówka plażowa, kort tenisowy (wypożyczenie sprzętu - wymagany depozyt, oświetlenie płatne dodatkowo ok. 15 EUR/godz.), siłownia, aerobik, sauna, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, dyskoteka. Dla dzieci: mini klub, program animacyjny. Płatne dodatkowo: centrum SPA, bilard (ok. 8 EUR/godz.), napoje w dyskotece.


Internet:

Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie w lobby i w pokojach.



Kategoria lokalna:

*****



Strona www:

www.seadenhotels.com



Naszym zdaniem:

Bardzo elegancki hotel, którego główną zaletą jestrozbudowana strefa basenowa gwarantująca rozrywkę zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Fantastyczna oferta dla wszystkich, którzy na wakacjach pragną przede wszystkim dobrze się bawić. Bogata oferta All Inclusive oraz bardzo dobry serwis sprawiają, że to idealny hotel na wakacyjny wypoczynek.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.3/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.

Wycieczki lokalne

RIWIERA TURECKA PAMUKKALE
- cena ok. 65 EUR Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne. W cenie wycieczki śniadanie, lunch i kolacja oraz bilety wstępów.

ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
- To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta. Dla osób będących w Turcji po raz pierwszy, jest to pozycja obowiązkowa, zwłaszcza, że udział w wycieczce jest bezpłatny.

WIECZÓR TURECKI
- cena ok. 40 EUR Doskonała okazja do zapoznania się z folklorem tureckim podczas kolacji w typowej tureckiej restauracji z nieograniczoną ilością wina i napojów bezalkoholowych. Będzie można osobiście przekonać się, jak bardzo gościnni i otwarci są Turcy. Czas umilać będą muzycy i tancerze prezentujący tańce tradycyjne oraz słynny w Turcji taniec brzucha, w wykonaniu nie tylko kobiety ale także i mężczyzny.

KAPADOCJA
- cena ok. 129 EUR Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.

ŚLADAMI RZYMIAN I GREKÓW
- cena ok. 55EUR Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.

HAMAM
- cena ok. 25 EUR Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.

ZIELONY KANION
- cena ok. 55 EUR Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.

JEEP SAFARI
- cena ok. 39 EUR Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej.

MORSKA WYPRAWA
- cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.

RAFTING
- cena ok. 35 EUR Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.

DELFINARIUM
- cena ok. 35 EUR Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!

NURKOWANIE
- cena ok. 55 EUR Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!

MANAWGAT
- cena ok. 42 EUR Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.

ODKRYJ ALANYĘ
-cena ok. 42 EUR Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

Inne

RIWIERA TURECKA informacje ogólne

Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.

Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny Pizza ok. 18 TL woda 1,5l - ok. 1-1,5 TL, piwo w sklepie ok. 5 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.

Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.

Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.

W regionie

Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.

Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.

Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.

Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania i Wrocławia. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady.

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

- Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe.

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 15.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 31.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Wezyr

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Side Pięciogwiazdkowy Sea Planet Resort położony tuż przy malowniczej plaży. Posiada całodobowy pakiet All Inclusive, dzięki czemu jest w stanie sprostać wszelkim potrzebom o każdej porze. Nowoczesny obiekt charakteryzują przestronne pokoje, rozległy basen i atrakcyjne zjeżdżalnie.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2013 r. Na terenie hotelu znajduje się 6 restauracji, 7 barów, pralnia (płatna), windy, sala konferencyjna, 2 baseny odkryte, 6 zjeżdżalni wodnych (otwarte w wyznaczonych godzinach: 10:00-12:00, 14:00-16:00).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w hotelu bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

Prywatna, piaszczysto-żwirowa, przy hotelu, 200 m długości. Plaża odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi. Leżaki, parasole, ręczniki - bezpłatne. Pawilony - płatne. Bar na plaży serwuje napoje.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, TV, telefon, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf (płatny ok. 2€), minibar (bezpłatne uzupełnienie raz w tygodniu), łazienkę (wanna, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w dziewięciopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje ekonomiczne , pokoje rodzinne dla max 4 os. (2 sypialnie połączone drzwiami) , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych , pokoje comfort

Wyżywienie

restauracja główna, 5 restauracji a la carte, 7 barów (m.in. lobby bar, bar przy basenie, disco bar - płatny) All Inclusive Plus (24h, Panorama bar 24h) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-21:00), późny posiłek (23:00-00:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (12:30-16:00), podwieczorek (16:00-17:00) serwowane w wyznaczonym barze, lody, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Formuła nie zawiera:napojów importowanych, świeżo wyciskanych soków owocowych Restauracje a la carte - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja. turecka, azjatycka, włoska, meksykańska, śródziemnomorska

z myślą o dzieciach

brodzik wydzielony przy basenie głównym^2 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw opiekunka (płatna), możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności, menu i krzesełka dla dzieci w restauracj, łóżeczko dla dziecka do lat 2 (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

animacje, aerobik, siłownia, sauna, łaźnia turecka, kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, koszykówka, siatkówka plażowa, siatkówka, rzutki, tenis stołowy

płatne

centrum SPA, salon piękności, masaż, bilard, kręgle, sporty wodne na plaży, oświetlenie kortu, dyskoteka

Aktualizacja opisu

02.05.2018 12:21

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Neckermann

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Antalya, Turcja

Położenie

hotel położony ok. 17 km od centrum Side, ok. 72 km od lotniska w Antalyi.

Plaża

obiekt znajduje się bezpośrednio przy piaszczysto – żwirowej plaży. Opalanie i kąpiel w morzu umożliwia też platforma (od 15.05). Leżaki, parasole, ręczniki na plaży i przy basenie – bezpłatne.

Wyposażenie

dziesięciopiętrowy budynek posiada łącznie 480 pokoi. Został otwarty w 2013 roku. Na terenie obiektu znajduje się okazałe lobby z recepcją sklepiki i punkty usługowe, kącik TV, restauracja z tarasem, bary, 4 restauracje à la carte (raz na tydzień możliwość kolacji w jednej z restauracji w cenie, wymagana rezerwacja), 2 baseny w tym jeden z 6 zjeżdżalniami (czynne w określonych godzinach, uzależnione od warunków atmosferycznych). www.seadenhotels.com

Dostęp do internetu

WiFi w lobby i w pokojach bezpłatny, kawiarenka internetowa płatna.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Pokoje Dwuosobowe (A1–3A, E2-3A, A1–3B, A1–3K, A2T) ok. 28 m2, telefon, minibar (codziennie woda, raz w tygodniu napoje bezalkoholowe), sejf (płatny), TV/SAT, klimatyzacja indywidualna, łazienka z wanną i prysznicem, suszarka do włosów, WC, balkon, boczny widok na morze. A1–3B z widokiem na morze. A1–3K z widokiem na morze, na wyższych piętrach. A2Y specjalna oferta rodzinna. Pokoje Ekonomiczne (A2–3S) wyposażone podobnie jak A2A, widok na ląd. Pokoje Rodzinne (A2–4C, A2Y, A2–4E) ok. 48 m2, 2 sypialnie, łazienka, balkon, wyposażone podobnie jak A2A. A2Y specjalna oferta rodzinna. A2–4E z widokiem na morze.

Sport

tenis stołowy, siatkówka plażowa, siłownia, aerobik, gimnastyka, boccia. Za opłatą sporty wodne na plaży.

Wellness

łaźnia turecka, łaźnia parowa i sauna w cenie. Masaże i centrum spa za opłatą.

Dzieci

miniklub w wieku 4–12 lat, bufet dla dzieci, oddzielny basen, plac zabaw, aquapark, opiekunka dla dzieci (za opłatą), wysokie krzesełka w restauracji. Polski animator w klubie Lollo & Bernie Kids Club dla dzieci 3-11 lat w terminie 15.06-15.09.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka (napoje za opłatą), raz w tygodniu wieczór turecki.

All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadania dla śpiochów. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne 24 godziny na dobę (w jednym z barów po północy w cenie). Po południu kawa, herbata, ciasto. Lody w określonych godzinach.

Wcześniej = taniej

do 31.12.17 35% zniżki, do 31.01.18 25% zniżki, do 31.03.18 20% zniżki.

Dla dzieci

2–13 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • hotel należący do sieci Seaden Hotels
  • aquapark ze zjeżdżalniami dla dorosłych, duża zjeżdżalnia w basenie dla dzieci 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Antalya, Turcja

Położenie

hotel położony ok. 15 km od centrum Side, ok. 72 km od lotniska w Antalyi.

Plaża

obiekt znajduje się bezpośrednio przy piaszczysto - żwirowej plaży. Opalanie i kąpiel w morzu umożliwia też platforma (od 15.05.). Leżaki, materace na plaży, parasole i ręczniki przy basenie - bezpłatne.

Wyposażenie

dziesięciopiętrowy budynek posiada łącznie 480 pokoi. Został otwarty w 2013 roku. Na terenie obiektu znajdują się sklepiki i punkty usługowe, sala TV, restauracja z tarasem, bary, 5 restauracji a la carte, 2 baseny w tym jeden ze zjeżdżalniami. Hotel akceptuje karty Master, Visa. www.seadenhotels.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Pokoje Dwuosobowe (E1-3A, A1-3B) ok. 28 m2, wyłożone laminatem, telefon, minibar (codziennie woda, raz w tygodniu napoje bezalkoholowe i piwo), sejf (płatny), TV/SAT, klimatyzacja indywidualna, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, WC, balkon, boczny widok na morze lub na ląd. Pokoje A1-3B z widokiem na morze. Pokoje Ekonomiczne (A2-3S) wyposażone podobnie jak E2A, widok na ląd. Pokoje Rodzinne (A2-4C) ok. 50 m2, 2 sypialnie, łazienka, balkon, wyposażone podobnie jak E2A.

Dostęp do internetu

bezprzewodowy Internet w lobby i w pokojach bezpłatny, kawiarenka internetowa płatna.

Wellness

łaźnia turecka i sauna w cenie. Masaże i centrum spa za opłatą.

All Inclusive

wszystkie posiłki w formie bufetu. Śniadania dla śpiochów. W zależności od obłożenia na obiad możliwy również wybór menu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne 24 godziny na dobę (w jednym z barów przy basenie po północy w cenie, w innych barach dodatkowo płatne). Przekąski od 12:30 do 15:00. Przekąska o północy. Raz na pobyt możliwa kolacja w restauracji a la carte (wcześniejsza rezerwacja).

Zniżki

DLA DZIECI DO 13 LAT: pobyt gratis.

Polecamy

Hotel należący do sieci Seaden Hotels z polskojęzyczną animacją dla dzieci. Aquapark ze zjeżdżalniami dla dorosłych, duża zjeżdżalnia w basenie dla dzieci, bufet dla dzieci.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Turcja/Riwiera Turecka

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours 5* Kategoria Lokalna 5*

Położenie

- przy plaży - w Kizilot - ok. 17 km od centrum Side - ok. 75 km od lotniska w Antalyi

Plaża

- prywatna, piaszczysto-żwirowa, pomost - leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 30 m2 - indywidualna klimatyzacja - TV-Sat-LCD, telefon, internet Wi-Fi - mini bar (napoje bezalkoholowe i piwo w dniu przyjazdu) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - sejf (płatny) - łazienka (WC, wanna, suszarka do włosów) - balkon Pokój Familijny (2 bedrooms) - powierzchnia ok 48 m2 - 2 łączone pokoje, wyposażone podobnie jak pokój standardowy  

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen zewnętrzny, basen kryty - aquapark z 6 zjeżdżalniami - leżaki i parasole przy basenie - sala fitness, aerobik, gimnastyka wodna - sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - kort tenisowy, siatkówka plażowa, łucznictwo, boccia, rzutki, tenis stołowy - programy animacyjne, dyskoteka Płatne - spa, masaże - bilard - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- duży basen ze zjeżdżalniami i zamkiem, plac zabaw, mini klub 4-12 lat, animacje - menu i wysokie krzesełka w restauracji głównej

Wyżywienie

All inclusive 24H: śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, dzienne przekąski i nocne przekąski, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane od 10:00 do 24:00 w wybranych barach, jeden bar czynny 24H. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a' la carte, po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 5 restauracji a'la carte: włoska, rybna, turecka, meksykańska, azjatycka - 7 barów, m.in.: lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży, snack bar

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 2013 roku, dysponuje 460 pokojami (także dla niepełnosprawnych) - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - sklepy z pamiątkami, fryzjer, lekarz - www.seadenhotels.com  

Cena

Cena zawiera: bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr, koszt 15 EUR.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Mapa Hotelu Sea Planet Resort & SPA

Opinie o Hotelu Sea Planet Resort & SPA

Sea Planet Resort & SPA - możliwości zakwaterowania:

run of the house eco room
standard economy double standard
standard singleuse standard seaview
standard singleuse standard lateralseaview
standard double standard seaview
standard economy singleuse standard
standard double standard lateralseaview
family room 2 bedrooms standard
family room 2 bedrooms standard seaview
Land View Family LV
1 os. pokoj eco
Sea View Standard SV
side sea view standard ssv
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
1 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze widok na basen
1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
2 os. pokoj eco
2 os. pokoj rodzinny (na potwierdzenie)
2 os. Pokój rodzinny z widokiem na morze (na potwierdzenie)
2 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze widok na basen
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja od strony ladu
Pokoj dwuosobowy Standard lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze widok na basen
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja od strony ladu
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
STANDARDOWY OD STRONY MORZA
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ladu
COMFORT ROOM SEA VIEW
ECONOMY ROOM LAND VIEW
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA MORZE
POKÓJ RODZINNY Z WIDOKIEM NA MORZE
POKÓJ RODZINNY BEZ WIDOKU NA MORZE

Sea Planet Resort & SPA - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Sea Planet Resort & SPA? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00