cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Resort & Spa, Riwiera Turecka
1 / 37
Udogodnienia hotelu Alaiye Resort & Spa
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Alaiye Resort & Spa
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Alaiye Resort & Spa:
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alaiye Resort & Spa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 kwietnia 2019

Hotel Alaiye Resort & Spa w ofercie Biura podróży:

TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

RIWIERA TURECKA/TURCJA

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • restauracja główna Alaiye • restauracja a la carte Meditarana (ryby, owoce morza) • restauracja a la carte Ottoman (turecka, dania z grilla) • restauracja a la carte Chinesisch (azjatycka) • lobby bar • bar przy basenie • bar na plaży • ogród • taras • basen (zewnętrzny, ze słodką wodą) • miniaquapark ze zjeżdżalniami

Wyposażenie

• Wi-Fi (w miejscach ogólnodostępnych, w cenie) • terminal internetowy (płatny) • leżaki, parasole i ręczniki (przy basenie i na plaży, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• usługi konsjerża • przechowalnia bagażu • parking • sejf (w recepcji, płatny) • pralnia (samoobsługowa, płatna) • room service (płatny) • lekarz • butik • fryzjer • sklep z pamiątkami 

Karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

443

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych

Dla dzieci

• plac zabaw • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie) • menu dla dzieci • wysokie krzesełka • miniklub dla dzieci (4-12 lat) • minidyskoteka • brodzik • miniaquapark ze zjeżdżalniami

Sport i wellness

W cenie • łaźnia turecka • hammam • sala fitness/siłownia • aerobik • boisko do piłki nożnej • boisko do siatkówki • tenis stołowy • 2 korty tenisowe (rakiety i piłki za kaucją)

Płatne • masaże • zabiegi pielęgnacyjne • zabiegi kosmetyczne • bilard • windsurfing • oświetlenie kortów tenisowych

Rozrywka

• międzynarodowe animacje dla dorosłych (codziennie) • muzyka na żywo • przedstawienia • karaoke • kursy tańca • zajęcia sportowe (codziennie) • lekkie animacje (codziennie) • rzutki • kręgle • boccia

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 52 m2 • widok boczny na morze • w bocznym budynku • pokój dzienno-sypialny • sypialnia • sofa • balkon lub taras • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • radio • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny) • minibar (w cenie)

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 26 m2 • widok boczny na morze • w głównym budynku • pokój dzienno-sypialny • biurko • balkon lub taras • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • radio • telefon • tablet • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny) • minibar (w cenie)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.00-10.00 lub 9.00-11.00, w formie bufetu) • obiad (12.30-14.00, w formie bufetu) • kolacja (19.30-21.00, w formie bufetu lub z menu na dany dzień) • wybrane napoje do posiłków (w cenie) • przekąski • popołudniowa kawa/herbata • ciasta (12.00-16.00) • wybrane napoje bezalkoholowe (10.00-01.00) • wybrane lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe (8.00-01.00)

Dodatkowe informacje • wymagany odpowiedni strój do kolacji • dostępne dania bezglutenowe, dietetyczne, wegetariańskie i z produktów sezonowych (na zapytanie) • napoje w dyskotece (płatne) • kolacja w restauracji a la carte (raz na pobyt w cenie, konieczna wcześniejsza rezerwacja) • minibarek uzupełniany codziennie wodą i sokami (w cenie) 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TURECKA

*****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

Hotel położony jest w odległości 2 km od centrum Avsallar, 22 km od Alanyi, 105 km od lotniska w Antalyi.

PLAŻA

Piaszczysta, znajduje się 120 m od hotelu, długość 80 m, nagrodzona błękitną flagą świadczącą o czystości i jakości. Do dyspozycji gości jest darmowy serwis plażowy (leżaki, parasole).

ZAKWATEROWANIE

Hotel składa się z budynku głównego i 6 budynków bocznych; Typy pokoi: pokoje standardowe (26 m), pokoje rodzinne (38 m, 2 pomieszczenia - sypialnia oraz pokój dzienny); Wyposażenie: klimatyzacja, TV, telefon, suszarka do włosów, minibar, sejf (płatny), balkon.

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna, 3 restauracji a'la carte: turecka, chińska, śródziemnomorska (Goście mogą skorzystać z wybranej restauracji raz na pobyt - wymagana jest wcześniejsza rezerwacja); Snack bar, lobby bar, puzzle bar, disco bar, garden bar, fancy bar.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania ,późne śniadania, obiady, kolacje, późne przekąski; Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w godzinach 10:00-01:00. Istnieję możliwość przygotowania posiłków z dietą bezglutenową.

SPORT I ROZRYWKA

3 baseny zewnętrzne, 4 zjeżdżalnie wodne; Bezpłatnie: 2 korty tenisowe, łaźnia turecka, sauna, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, strzelectwo, boccia, animacje; Odpłatnie: oświetlenie kortu, piłki, rakiety do tenisa, centrum spa (masaże, zabiegi pielęgnujące), sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

2 Brodziki, 2 zjeżdżalnie wodne, mini klub, klub dla nastolatków, plac zabaw.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

Bezprzewodowy dostęp do internetu w pobliżu lobby, płatne: kawiarenka internetowa, pralnia, opieka lekarska, wypożyczalnia samochodów, sklepiki, 2 sale konferencyjne.

NASZYM ZDANIEM

Wysokiej klasy hotel, który z pewnością może spełnić Państwa oczekiwania. Bardzo dobra obsługa, bogata oferta sportowo-rekreacyjna, wspaniałe centrum SPA i wiele atrakcji dla dzieci sprawią, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.

STRONA INTERNETOWA

http://www.alaiye.com.tr/resort/


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Turcja - Riwiera Turecka

Opis hotelu

Hotel Alaiye Resort & Spa oferuje przyjazną atmosferę i najwyższe standardy usług, dostosowanych do potrzeb każdego gościa. Kompleks usytuowany jest w odległości ok. 20 km od jednego z najpopularniejszych tureckich kurortów wypoczynkowych - Alanyi. Na jego terenie znajduje się przyjemnie urządzone centrum Spa zapewniające błogi relaks. Hotel oferuje szeroki zakres atrakcji, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi oraz dla osób szukających wypoczynku na plaży i zamierzających korzystać ze sportów wodnych.



Lokalizacja:

w Turkler, na plaży, ok. 105 km od lotniska.



Plaża:

publiczna, piaszczysta, przy hotelu, zagospodarowana, parasole, leżaki.



Sport i fitness:

koszykówka, wodny aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), centrum fitness, aerobik, SPA (płatne), rzutki, bilard (płatny), boule, waterpolo, łaźnia parowa (płatna).



Sport na plaży:

siatkówka, sporty wodne (płatne).



Rozrywka:

muzyka na żywo, salon gier video (płatny), dyskoteka, program artystyczny.



Dla dzieci:

opiekunka (płatna) , mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, animacje.



Wyżywienie:

pakiet All Inclusive.



All inclusive zawiera:

śniadanie (7.00 - 10.00) lub późne śniadanie (10.00 - 11.00), lunch (12.30 - 14.00) i obiadokolację (19.00 - 21.00, w sezonie zimowym: 18.30 - 20.30) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole między 10.00 a 1.00; późny posiłek (23.30 - 0.30).

Płatne: disco bar (23.00 - 2.00), oświetlenie kortu tenisowego.



Dodatkowe informacje:



Aquapark dla dzieci powyżej 6 lat.

Hotelowy kompleks sportowy park Alaiye obejmuje basen ze zjeżdżalniami dla dzieci, restaurację z menu dla dzieci, ogród z placem zabaw, 2 korty tenisowe, boisko do koszykówki i siatkówki oraz strzelnicę.



Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.



Cena nie zawiera:

Wizy tureckiej w wysokości 25 Euro. Ecco Holiday pośredniczy w uzyskaniu wizy - pobieramy 110 zł/os. za wizę i pośrednictwo.



Wizy:

Przy wjeździe do Turcji jest wymagana wiza w cenie 20 USD lub 15 EUR od osoby. Zakup wizy aktualnie możliwy jest tylko za pośrednictwem systemu E-visa (https://www.evisa.gov.tr) - płatność tylko kartą kredytową. Wiza wydawana jest na okres 180 dni i jest wizą wielokrotnego przekraczania granicy. Łączny czas pobytu w Turcji w trakcie jednej wizyty nie może przekraczać 90 dni. Paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty końca ważności wizy.

Istnieje możliwość wykupienia e-wizy za pośrednictwem biura Ecco Holiday w cenie 110 PLN brutto / osobę.

Obsługa:

Ecco Holiday zapewnia opiekę polskiego przedstawiciela podczas pobytu na Riwierze Tureckiej.

Transfer na trasie lotnisko - hotel - lotnisko realizowany jest przez lokalnego kontrahenta z anglojęzyczną obsługą.

Kategoria oficjalna

*****

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:5 Udogodnienia:5

liczba pokoi

443, restauracje: 6, windy, room service (płatny), snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, butik, pasaż handlowy, jubiler, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepełnosprawnych, pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne, wnętrza klimatyzowane.

Opis pokoi

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar, taras/balkon, muzyka, suszarka do włosów, łazienka z wanną i prysznicem, telefon w łazience.

STANDARD: pokoje o pow. 26,5 m2 dla max. 3 osób.

RODZINNE: pokoje dla max. 4 osób (minimalne zakwaterowanie dla 3 osób).

Strona www

http://www.alaiye.com.tr

All inclusive

TAK

2 Dzieci

TAK

Standard

*****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w dzielnicy Avsallar (2 km od centrum), 22 km od centrum Alanyi, ok. 110 km od lotniska w Antalayi i ok. 28 km od lotniska Gazipasa. W bliskiej odległości od hotelu znajdują się liczne sklepy z pamiątkami, apteka, sklep z wyrobami jubilerskimi i skórzanymi, bankomat, małe centrum handlowe. Do centrum Alanyi dogodny dojazd busem.

PLAŻA

Piaszczysta, wyróżniona Błękitną Flagą oddalona zaledwie 120 m od hotelu. Leżaki i parasole bezpłatnie. Bar przy plaży.

HOTEL

Kategoria lokalna 5* Luksusowy obiekt otwarty w 2004 roku, odnowiony w 2007 r., należy do sieci Alaiye Hotels. Hotel składa się z sześciu 5-o piętrowych budynków z windami, Przy hotelu Centrum Sportowe Alaiya z boiskiem do piłki nożnej, koszykówki, siatkówki oraz kortami tenisowymi. Hotel oferuje przyjazną atmosferę, bardzo wysoki standard usług oraz szeroki wachlarz atrakcji, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Idealny na spędzenie wspaniałych, rodzinnych wakacji.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne - recepcja, kantor wymiany walut, pralnia, sklepiki. Restauracje i bary - restauracja główna, trzy restauracje la carte (otomańska, chińska i śródziemnomorska), sześć barów.

INTERNET

Wi-Fi w pokojach i lobby bezpłatnie, punkt internetowy za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie - basen o nowatorskim kształcie (1160m2), basen relaksacyjny (170m2), leżaki i parasole przy basenach bezpłatnie, park Alaiye (zjeżdżalnie wodne czynne w określonych godzinach), basen kryty, fitness, dwa korty do tenisa, boisko do koszykówki, tenis stołowy, łaźnia turecka, sauna, aerobik, dyskoteka, dzienny i wieczorny program animacyjny (w trakcie sezonu). Odpłatnie - solarium, centrum Spa (masaże, zabiegi pielęgnacyjne), sprzęt do tenisa i oświetlenie kortu, łucznictwo, boccia, centrum sportów Alaiya (boiska sportowe do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej), sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, dwie zjeżdżalnie, plac zabaw, mini klub dla dzieci 4-12 lat, animacje, opiekunka na życzenie (płatna dodatkowo).

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 437 komfortowych pokoi (199 standardowych i 197 rodzinnych). Pokoje typu Standard - ok 26 m, dwuosobowy z możliwością jednej dostawki. Pokoje typu Family Room - ok 38 m, dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek (rozkładana sofa). Wyposażenie -  łazienka (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV SAT, telefon, sejf (za opłatą), mini bar, balkon.

WYŻYWIENIE

All inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacji, serwowane w restauracji głównej w formie bogatego szwedzkiego stołu, przekąski w ciągu dnia (hamburgery, pizza, frytki) serwowane w barze przy basenie, popołudniowa kawa, herbata z ciastkiem, kolacja serwowana w restauracji głównej w formie bogatego bufetu, nocna przekąska np. zupa, napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe typu wódka, raki, piwo, wino białe i czerwone, drinki i koktajle na bazie lokalnych napoi alkoholowych serwowane w godzinach 10.00 - 24.00. All Inclusive nie zawiera importowanych napoi alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych.

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.alaiye.com.tr Hotel dysponuje sześcioma pokojami dla osób niepełnosprawnych (27m). Dwie sale konferencyjne z pełnym wyposażeniem na 250 i 300 osób.

CENA

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Antalya, Turcja

Opis hotelu

Hotel zbudowany został w roku 2004. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Poszczególne piętra obiektu osiągalne są za pomocą windy. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również sala telewizyjna. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pokoje dysponują łóżkiem podwójnym i sofą. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów i lusterko kosmetyczne. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka i strzelanie z łuku. Windsurfing i aqua fitness dostarczą miłośnikom sportów wodnych wyśmienitej zabawy. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta, kręgle i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, salon piękności, zabiegi masażu i ayurveda. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

Akceptowanym środkiem płatniczym w hotelu jest Visa.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2019


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.


Coral Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

2004 r. Odnowiony w 2007 r.

 

Położenie:

Incekum, 2 km od Avsallar, 22 km od Alanyi, 105 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 30 000 m2.

 

Plaża:

120 m od hotelu, piaszczysta, 80 m długości. Leżaki i parasole - płatne.

 

W hotelu:

restauracje, bary, windy, sale konferencyjne, 2 baseny odkryte (1160, 170 m2), basen kryty (100 m2), 4 zjeżdżalnie wodne.

 

Pokoje:

w 6 budynkach głównym: 199 pokoi standardowych (6 pokoi dla niepełnosprawnych), 34 pokoje łączone, 197 pokoi rodzinnych, 4 suity;

klimatyzacja indywidualna, wanna lub prysznic, suszarka, telefon, TV, internet bezprzewodowy, sejf (płatny), minibar, terakota lub parkiet, balkon.

 

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne:

siłownia, kort tenisowy, tenis stołowy, rzutki, animacje,

Płatne:

room service (24h), kawiarenka internetowa, pralnia, salon piękności, centrum SPA, masaż, dyskoteka, sporty wodne na plaży.

 

Dla dzieci:

brodzik, łóżeczka (na życzenie), plac zabaw.

 

Wyżywienie:

All Inclusive (10:00-01:00)

Posiłki: śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, późny posiłek.

Napoje zawarte: lokalne oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera: wysokojakościowych alkoholi, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych.

Restauracje a’la carte:

międzynarodowa, turecka i chińska.

Wymagana rezerwacja.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Duży luksusowy resort usytuowany na powierzchni  30 000m2, wybudowany w 2004r., odnowiony w 2007r. Bogata oferta sportowa, hotel idealny na spędzenie aktywnych wakacji w gronie rodzinnym.

Położenie

2km od centrum Avsallar plaża jest ok 120m od hotelu, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza wyróżniona niebieską flagą(serwis plażowy bezpłatny, ręczniki za depozytem). W pobliżu obiektu restauracje bary i sklepy. Do centrum Alanyi jest ok. 22km, i 105km od lotniska w Antalyi

Wyposażenie

Hotel składa się z budynku głównego oraz sześciu budynków bocznych. Do dyspozycji gości jest recepcja z lobby, restauracja główna (kuchnia międzynarodowa), restauracje a la carte (kuchnia śródziemnomorska, turecka i chińska), 3 bary, kawiarnia, taras słoneczny, windy, kafejka internetowa (płatna), sklepik z pamiątkami, dyskoteka, sale konferencyjne.

Pokoje

Przestronne, standardowo wyposażone, mini bar, klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV sat, radio, telefon, sejf (płatny). W łazience wanna lub prysznic oraz suszarka do włosów. Możliwość rezerwacji pokoi łączonych oraz pokoi dla niepełnosprawnych.

Wyżywienie

All Incluisve -  Śniadania, późne śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe,popołudniowa kawa, herbata i ciasta. Możliwość 1 kolacji w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). W formule all inclusive nie są zawarte soki wyciskane,napoje butelkowane, importowanych napoi alkoholowych oraz napoje w dyskotece

Sport i rozrywka

2 baseny (jeden o powierzchni 1160m2 i drugi mniejszy - relaksacyjny 170m2), kryty basen, animacje, rzutki, aerobik, siłownia, sauna, łaźnia turecka. Park Alaiye - basen, mini aquapark dla dzieci powyżej 6 roku życia (czynny w określonych godzinach), 2 korty tenisowe (rakiety i piłki za kaucją, oświetlenie płatne), tenis stołowy, koszykówka, siatkówka plażowa, piłka nożna. Płatne: bilard, masaże, jacuzzi, dyskoteka, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini klub, łóżeczka na życzenie

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena od 11 kwietnia 2014 wynosi 30 USD lub 25 EUR / osobę. Innym sposobem nabycia wizy tureckiej (który ma być obowiązkowy w kolejnych latach) jest system online e-viza (https://www.evisa.gov.tr/en/), gdzie można nabyć wizę za 20 USD / osobę. Od 11 kwietnia 2014 strona ma zostać uruchomiona w polskiej wersji językowej, a płatność ma być możliwa za pośrednictwem kart debetowych i kredytowych. Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni w okresie 180 dni ważności wizy. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Turcji.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę turecką, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Turcja/Riwiera Turecka

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours  4* Kategoria lokalna  5*

Położenie

- ok. 100 m od plaży - w Turkler - ok. 20 km od centrum Alanyi - ok. 105 km od lotniska w Antalyi  

Plaża

- prywatna, piaszczysto-żwirowa - leżaki, materace,  parasole (bezpłatne) - ręczniki plażowe (wymiana płatna)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 26 m2 - indywidualna klimatyzacja - TV-Sat, telefon - mini bar i sejf (płatne) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 3 baseny, 5 zjeżdżalni, kryty basen - leżaki, materace i parasole przy basenie - sala fitness, aerobik, tenis stołowy, rzutki, boccia, siatkówka plażowa - 2 korty tenisowe, boisko do koszykówki - programy animacyjne, dyskoteka Płatne - sprzęt do tenisa  i oświetlenie kortów tenisowych - spa, masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik, plac zabaw, mini klub

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 01:00 w wybranych barach. Raz na pobyt możliwość bezpłatnego skorzystania z restauracji a' la carte.

Restauracje i bary

- restauracja główna

- restauracje a'la carte

śródziemnomorska, turecka, chińska

- bary

w lobby, przy basenie, snack bar, disco bar

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 2004 roku, wyremontowany w 2007 roku, dysponuje 443 pokojami - internet Wi-Fi w miejscach publicznych (bezpłatny) - mini market, fryzjer, lekarz hotelowy, sala konferencyjna - www.alaiye.com.tr

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel usytuowany  na powierzchni 48.000 m2; do dyspozycji gości: basen główny, basen relaksacyjny, basen kryty, aqua park, restauracja główna, 3 restauracje À la carte, 4 bary, 2 sale konferencyjne

Położenie

ok. 22 km od Alanyi, ok. 105 km od lotniska w Antalyi

Plaża

199 pokoi standardowych (26 m2), 34 pokoje łączone (52 m2), 197 pokoi rodzinnych (38 m2), 4 pokoje typu suite (46 m2), 6 pokoi dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie: klimatyzacja centralnie sterowana (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV-SAT, sejf (płatny), minibar (płatny), balkon

Zakwaterowanie

80 m piaszczystej  plaży; bezpłatny serwis plażowy (leżaki, materace, parasole, ręczniki)

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne są lody, napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane 

Sport i rozrywka

masaże, sauna, łaźnia turecka, salon fryzjerski, pralnia, lekarz (na wezwanie), mini-market, bilard, fotograf, wypożyczalnia samochodów, room service, kafejka internetowa, wszystkie sporty wodne na plaży

Dodatkowo płatne

plac zabaw, basen, łóżeczko (na życzenie)

Dla dzieci

animacje, wieczory tematyczne (okazjonalnie), 2 korty tenisowe (w ciągu dnia), siłownia, tenis stołowy, rzutki

www

www.alaiye.com


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zadbany hotel o bardzo dobrym standardzie. Polecamy osobom ceniącym spokój i wysoką jakość wypoczynku.


Mapa Hotelu Alaiye Resort & Spa

Opinie o Hotelu Alaiye Resort & Spa

piękniejszy nawet niż na zdjęciach, najlepsze miejsce na wypoczynek do tej pory jakie znam, beztroskie wakacje z przyjemnymi animacjami, dobrą kuchnią i drinkami ;)

POLECAM:
singlom, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Zdecydowanie warto zobaczyć :) Wysoki poziom obsługi, supersmaczne jedzenie i stosunkowo mocne alkohole, pokoje bardzo ładne i wysprzątane z małym barkiem, gdzie codziennie czekała świeża woda i soki. Ekstra baseny ze zjeżdżalniami w pięknym ogrodzie. Plaża niestety wąska i bardzo kamienista, jednak kawałek dalej od hotelu była duuużo ładniejsza z piękniejszymi widokami :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3

Alaiye Resort & Spa - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon
Family Room 2 bedroom
Standard DBL
Standard SGL
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj - oferta specjalna lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy Standard lazienka WC klimatyzacja balkon
STANDARD ROOM
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj - oferta specjalna lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon
FAMILY ROOM
Doppelzimmer,Balkon
Doppelz,Balkon,Economy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Einzelzimmer,Balkon
Fam.-Apt.,Balkon
Pokój rodzinny
ECONOMY ROOM
SINGLE STANDARD ROOM
SINGLE ECONOMY ROOM

Alaiye Resort & Spa - Możliwości wyżywienia:


Alaiye Resort & Spa - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Alaiye Resort & Spa? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00