cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
  • Hotel Golden Bay Beach, Cypr
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
19.08 - 20.08
już od 512 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
25.10 - 26.10
już od 330 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Golden Bay Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Golden Bay Beach
star 4

Cypr
Ocena hotelu Golden Bay Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Golden Bay Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 sierpnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 października 2022

Hotel Golden Bay Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 10 km od centrum Larnaki
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • ok. 10 km od centrum Larnaki
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • publiczna (z częścią prywatną hotelu)
  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • usługi konsjerża
  • serwis bagażowy
  • parking: w zależności od dostępności, niezadaszony: w cenie
  • sale konferencyjne: 5

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

193

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen zewnętrzny: leżaki
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki
  • basen kryty: podgrzewany w zależności od sezonu
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    •  łóżeczka dla dzieci: w cenie, na zapytanie
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • menu dla dzieci
    • miniklub dla dzieci: od 5. r.ż., maj - październik
    • międzynarodowe animacje dla dzieci: maj - październik
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • aerobik
    • aqua fitness
    • step aerobik
    • stretching
    • joga
    • korty tenisowe: 2, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
    Płatne
    • strefa spa: „Bay Spa"
    • łaźnia parowa
    • masaże
    • trening indywidualny
    • tenis: oświetlenie, lekcje gry w tenisa
    • sporty wodne: windsurfing, kitesurfing, żeglowanie, szkoła nurkowania PADI, snorkeling, narty wodne, skutery wodne, parasailing, łódka typu banan, rower wodny (w ofercie firm zewnętrznych)

    rozrywka

    • zajęcia sportowe od maja do października
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych od maja do października
    • międzynarodowy program animacyjny od maja do października
    • wieczory tematyczne
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 2-3 os.
    • ok. 26 m2
    • widok na morze
    • od strony morza
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • wentylator
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie,
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 26 m2
    • widok na ląd
    • od strony lądu
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • wentylator
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZY2
    • 1-3 os.
    • ok. 26 m2
    • boczny widok na morze
    • telefon
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • wentylator
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • obiad: 12:30 - 15:00, w formie bufetu lub wybór z menu na dany dzień
    • kolacja: 19:00 - 22:00, bufet lub wybór menu
    • przekąski: 10:30 - 12:00 i 15:00 - 17:30
    • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 00:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Pełne wyżywienie
  • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
  • obiad: 12:30 - 15:00, w formie bufetu lub wybór z menu na dany dzień
  • kolacja: 19:00 - 22:00, bufet lub wybór menu
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu 
    • do wyboru obiad lub kolacja
    • obiad: 12:30 - 15:00, w formie bufetu lub wybór z menu na dany dzień
    • kolacja: 19:00 - 22:00, bufet lub wybór menu
    Śniadania
    •  07:00 - 10:00, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • główna restauracja „The Yacht Club": kuchnia międzynarodowa, regionalna; dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „Thalassa": kuchnia międzynarodowa, regionalna; dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, bufet, a la carte, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „Les Etoiles": kuchnia międzynarodowa; dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „To Petrino Tavern": kuchnia grecka, regionalna, dania z grilla; a la carte, dania serwowane bez możliwości wyboru z menu, w zależności od sezonu, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 3
  • bar koktajlowy: 09:00 - 01:00, codziennie
  • bar przy zewnętrznym basenie: maj - wrzesień, 10:00 - 18:00, codziennie
  • pub „The Shakespeare's Pub": codziennie 17:00 - 01:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Cypr / Pafos

    Opis oferty:

    Z hotelu roztacza się piękny widok na morze i pobliską plażę. Przyjazna i pomocna obsługa, ładnie utrzymane baseny, 2 korty tenisowe i centrum wellness zapewniają wczasowiczom prawdziwy relaks. Zjeżdżalnia wodna dla maluchów, ładny plac zabaw i miniklub czynią to miejsce idealnym także dla rodzin z dziećmi. Dużą zaletą hotelu jest kryty basen oraz bezpłatny internet bezprzewodowy. Dzięki hotelowej kaplicy i doświadczeniu w organizacji wesel będzie również doskonałym wyborem dla par, które chciałyby się pobrać lub odświeżyć śluby w tym słonecznym miejscu.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej ze sklepami, barami i restauracjami, ok. 10 km od centrum miejscowości LARNAKA, przy drodze lokalnej; ok. 15 km od portu lotniczego w Larnace, 145 km od portu lotniczego w Pafos; przystanek autobusowy przy hotelu (Larnaka, ok. 2,5 EUR).

    PLAŻA:

    Oroklini Beach, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki; za opłatą: sporty wodne (oferta zewnętrzna).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1983 r., odnowiony etapami w latach 2011-2013, 193 pokoje, 1 budynek, 5 pięter, 3 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, 4 restauracje: Les Etoiles - dania w formie bufetu, kuchnia francuska, włoska, specjały z bliskiego i dalekiego wschodu, Thalassa z tarasem zewnętrznym, czynna w sezonie letnim - dania w formie bufetu, lekkie dania, ryby, sałatki, Yacht Club z tarasem zewnętrznym - dania w formie bufetu, á la carte, kuchnia międzynarodowa, Ouzeri Tavern, zewnętrzna, czynna w sezonie letnim - obsługa kelnerska, kuchnia cypryjska i grecka, w restauracjach Les Etoiles, Thalassa i Yacht Club dostępne menu i foteliki dla dzieci oraz dania wegetariańskie, 3 bary: Coctail Lounge w lobby, The Shakespeare Pub, Pool Bar typu swim-up w basenie; kaplica (możliwość zorganizowania ślubu); wymiana walut; centrum konferencyjne dla 300 osób, taras, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service, pralnia, wypożyczalnia samochodów, fryzjer, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m², klimatyzowany (w sezonie letnim) lub ogrzewany (w sezonie zimowym), łazienka (wanna, wc; suszarka, kapcie, szlafroki), internet bezprzewodowy, telewizor, telefon, sejf, zestaw do kawy i herbaty; za opłatą: minibar (płatny według konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); boczny lub frontalny widok na morze za dopłatą; możliwość zamówienia dwóch pokoi łączonych drzwiami wewnętrznymi.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, kształt laguny, słodka woda, ok. 450 m², gł. 0,4-1,45 m, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 30 m², gł. 0,5 m, kryty basen, podgrzewany w sezonie zimowym, prostokątny, słodka woda, ok. 130 m², gł. 1,45 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem (płatne ok. 1 EUR/godz.), rzutki, tenis stołowy, bilard; pokój i duży plac zabaw dla dzieci ze zjeżdżalnią wodną, miniklub (5-12 lat); animacje dla dzieci i dorosłych (maj-październik): siatkówka plażowa, gimnastyka, gry i zabawy przy basenie, muzyka na żywo, wieczorne przedstawienia i pokazy; centrum wellness: siłownia, jacuzzi; za opłatą: sauna, łaźnia parowa, masaże i zabiegi pielęgnacyjne; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.00) w formie bufetu w Yacht Club, obiad (12.30-15.30) w formie bufetu w restauracji Thalassa w sezonie letnim lub w Yacht Club w sezonie zimowym, kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji Les Etoiles lub Yacht Club w sezonie zimowym, w zależności od programu bufetów tematycznych w jednej z 4 restauracji hotelowych w sezonie letnim; przekąski w restauracji Thalassa w sezonie letnim lub w Yacht Club w sezonie zimowym (10.30-12.30 i 15.00-17.30); lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe w barach (10.00-1.00); wymagane podpisanie rachunków.

    KONTAKT:

    0035/7246454444, www.goldenbay.com.cy

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 13 latserwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

      Położenie Przestronny i elegancki hotel, należący do tego samego właściciela co hotele Lordos Beach i Golden Coast Beach, położony tuż przy piaszczystej plaży. W pobliżu znajdują się liczne restauracje, kawiarnie, bary oraz sklepy. Kompleks mieści się w zacisznej, północno-wschodniej części Larnaki, około 10 km od jej centrum i 15 km międzynarodowego lotniska. Stolica wyspy oddalona jest jedynie 30 minut jazdy od hotelu. Pokoje Hotel dysponuje ponad 180 komfortowo i ze smakiem urządzonymi pokojami, w tym 30 pokojami typu standard i 130 pokojami standard z widokiem na morze. Standardowe pokoje 2-osobowe z możliwością pojedynczej dostawki osoby dorosłej lub dwóch dla dzieci (łóżeczko dla niemowląt dostępne bezpłatnie), wyposażone w łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, tv-sat, radio, telefon, sejf oraz balkon. W pokojach dostępny jest mini bar oraz bezprzewodowy internet (dodatkowo płatne). Do dyspozycji gości 24-godzinna recepcja, przestronne lobby, kantor wymiany walut, przechowalnia bagażu, windy. Na terenie hotelu znajdują się 4 restauracje: Les Etoiles (kuchnia orietnalna), The Yacht Club (kuchnia międzynarodowa), Thallasa (kuchnia międzynarodowa w formie bufetu) oraz Ouzeri (kuchnia grecka) oraz 3 bary: Coctail Bar, Shakespeare's Pub oraz bar przy basenie. Goście mogą korzystać z lagunowego basenu zewnętrznego, otoczonego rozległym tarasem słonecznym. Dla najmłodszych gości dostępny jest obok brodzik. Leżaki, parasole oraz ręczniki plażowe są bezpłatne. Wyżywienie Śniadania i kolacje serwowane w formie bufetu w wyznaczonej restauracji. Za dopłatą można wykupić opcję All Inclusive. Program sportowy i animacyjny Animacje prowadzone głównie wieczorami - muzyka na żywo, pokazy tańca oraz pokazy folklorystyczne. Organizowane są także wieczory tematyczne np. noc cypryjska, azjatycka czy barbecue. Na terenie hotelu znajdują się: pokój do gry w bilard, 2 korty tenisowe, siłownia, łaźnia, sauna, centrum SPA, a na plaży - centrum sportów wodnych i nurkowania (atrakcje za dodatkową opłatą). Dzieci mogą korzystać z mini klubu, brodzika oraz placu zabaw. Dostępna jest także opieka dla dzieci (za opłatą). Kategoria lokalna: 5* Naszym zdaniem: Hotel o wysokim standardzie i szerokim wyborze atrakcji - polecany osobom wymagającym i podróżujących z dziećmi.

    świadczenia

    Cena obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena nie obejmuje:
    wycieczek
    fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    Cypr - informacje ogólne
    Waluta
    EUR - Euro. Można powszechnie płacić kartami kredytowymi. W miejscowościach turystycznych dostępne są liczne kantory wymiany walut (także w hotelach) oraz bankomaty.
    Napiwki
    Ogólnie przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, zwłaszcza kierowcom i przewodnikom podczas lokalnych wycieczek, a także pracownikom hoteli i restauracji. Zdarza się, iż napiwek został dodany do rachunku w restauracji.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą przebywać na Cyprze na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu (pobyt do 90 dni).
    Czas
    + 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    Woda mineralna 1,5 l - ok. 1 EUR, Coca Cola 0,5 l - ok. 1 EUR, kawa ok. 2 EUR, piwo w barze od ok. 3 EUR, kolacja w restauracji ok. 15-20 EUR.
    Poczta
    Znaczek na list lub pocztówkę do Polski kosztuje 0,55 EUR, pocztówka od 0,30 EUR. Warto zaznaczyć, że urzędy państwowe, w tym poczta, czynne są jedynie do 12:30.
    Elektryczność
    Napięcie 230 V, gniazdka tzw. Angielskie, należy zabrać ze sobą adapter (dostępne są również w okolicznych sklepach, cena ok. 3 EUR).
    Telefony
    Telefony komórkowe działają bez problemu na większości terytorium Cypru. Rozmowy do Polski są dosyć drogie (stawki europejskie), jednak szczegóły kosztów połączeń w roamingu prosimy sprawdzić u swojego operatora komórkowego przed wyjazdem.
    W regionie
    Larnaka
    Jest to ważny ośrodek turystyczny oraz port, będący jedną z najchętniej wybieranych miejscowości wypoczynkowych na wyspie. Przyciąga turystów z całego świata znakomitymi hotelami, szerokim wyborem restauracji i tawern oraz malowniczą, szeroką plażą z towarzyszącą jej promenadą. W mieście znajdują się ważne zabytki, podkreślające wielowiekową historię tego regionu: pozostałości po starożytnym Kition, będącym greckim państwem-miastem, cerkiew św. Łazarza z XI w., pochodzący z XVI wieku fort turecki oraz meczet Hala Sultan, będący jedną z najważniejszych świątyni islamu. W niedalekiej odległości od miasta znajduje się słone jezioro, gdzie w okresie zimy i wiosny schronienie znajduje się wiele gatunków ptaków, m.in. flamingi.
    Wylot
    Wyloty zWarszawy. Zbiórka na 2 godziny przed planowanym wylotem przy stanowiskach Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozklady

    Wycieczki lokalne

    PAFOS - PLAżA AFRODYTY - KURION
    - Zwiedzanie rozpoczniemy od Portu w Pafos, gdzie udamy się do Parku Archeologicznego, w którym w Domu Dionizosa, Orfeusza i Tezeusza zobaczymy przepiękne mozaiki podłogowe pochodzące z czasów rzymskich tj. III i IV w. n.e. Obecnie wpisane na światową Listę Dziedzictwa Kulturalnego i Przyrodniczego UNESCO. Zobaczymy także kościół Ayia Kyriaki (Św. Pawła). Kolejnym punktem programu będzie Petra Tou Romiou mityczne miejsce narodzin najpiękniejszej z niebianek na Olimpie, bogini miłości i płodności - Afrodyty. Kto ma kłopoty miłosne może powierzyć je bogini wieszając chusteczkę na drzewku miłości. Następnie zwiedzamy m.in. ruiny Kurionu - miejsce kultu religijnego w czasach starożytnych. To jedno z najważniejszych miejsc kultu religijnego Hellenów na wyspie. Podczas wycieczki odwiedzimy także nadmorską miejscowość Geroskipou, znaną z bizantyjskiej świątyni Agia Paraskevi. Cena ok. 55 EUR (ok. 30 EUR dziecko do 12 r.życia). W cenie wycieczki: profesjonalny polskojęzyczny przewodnik, wstępy.
    SKARBY GóR TROODOS
    - Pasmo górskie Troodos, to najwyższe wzniesienia na Cyprze. Podczas niniejszej wycieczki będziecie Państwo mieli wyjątkową okazję podziwiać wspaniałe widoki gór, malownicze, "przyklejone" do wzgórz wioski oraz pokryte zielenią szczyty. Pierwszym przystankiem będzie wieś PANO PANAGIA, skąd pochodzi Arcybiskup Makarios III. Zobaczymy w niej dom, w którym ten znany cypryjski duchowny i polityk się urodził i wychował. Udamy się również do Klasztoru Chrysorrogiatissa z XII w. - "Naszej Bogini Złotego Granatu". Następnie przez DOLINę CEDROWą dojedziemy do najważniejszego klasztoru na wyspie - KYKKOS, który posiada jedną z najważniejszych ikon w świecie - ikonę Maryi Dziewicy. Czas wolny na lunch lub zwiedzanie najbliższej okolicy. Kolejnym przystankiem będzie wioska Omodhos, której początki sięgają XI w. To jedna z najpiękniejszych wiosek cypryjskich, uważana za stolicę wiosek Szlaku Wina. To tutaj miedzy innymi produkowane jest najstarsze cypryjskie wino Commandaria, którego oczywiście będą mogli Państwo spróbować na degustacji w jednej z lokalnych winnic. W wiosce odwiedzamy również Klasztor św. Krzyża, w którym wg tradycji znajdują się relikwie Męki Pańskiej, przywiezione na wyspę przez Św. Helenę. Cena ok. 55 EUR (ok. 30 EUR dziecko do 12 r.życia). W cenie wycieczki: profesjonalny polskojęzyczny przewodnik, wstępy.
    NIKOZJA oraz CYPR POLNOCNY (KERYNIA i BELLAPAIS)
    - To wycieczka w niedostępne do niedawna tereny Cypru, które od 1974 roku znajdują się pod turecką okupacją. Granicę, tzw. "zieloną linię" dzielącą Cypr na część grecką i turecką przekroczymy w okolicach Nikozji. Przejeżdżamy przez Pentadaktylos - dzikie, poszarpane wapienne góry, które od wieków stanowiły strażnika i obrońcę wyspy. Wieki temu na ich szczytach Krzyżowcy budowali imponujące zamki warowne. Następnie po przebyciu przełęczy udamy się do wioski BELLAPAIS, od XIII w. siedziby opactwa Augustianów - będącego najpiękniejszym przykładem gotyckiej architektury na Cyprze. Opactwo jest pięknie położone na wzgórzu, skąd rozciąga się wspaniały widok na Kyrenię (Kerynię). W Kyrenii założonej przez uchodźców greckich w X w. p.n.e., zobaczymy m.in.: fort z czasów bizantyjskich, Muzeum Wraku żaglowca i mury obronne, z których rozciąga się widok na port, cumujące w nim statki i jachty. Następnie przewidziany jest czas wolny na zakupy i spacer po najpiękniejszym na Cyprze starym porcie i otaczającej go starówce z tradycyjnymi, kamiennymi domami. W cypryjskiej części Nikozji odwiedzimy LAIKI GITONIA, starą część Nikozji, gdzie wśród wąskich uliczek ciągną się rzędy sklepików z pamiątkami i tradycyjne cypryjskie tawerny oraz Katedrę św. Jana Ewangelisty z imponującymi freskami przedstawiającymi sceny biblijne. Prosimy pamiętać o zabraniu ze sobą paszportów lub dowodów osobistych. Cena ok. 75 EUR (ok. 45 EUR dziecko do 12 r.życia). W cenie wycieczki: profesjonalny polskojęzyczny przewodnik, wstępy.
    FAMAGUSTA
    - podczas tej wycieczki zwiedzimy klasztor św. Barnaby, ze słynną "salą ikon" oraz muzeum archeologiczne. Będziemy też mieli możliwość obejrzenia grobowca Św. Barnaby, a następnie ruin starożytnego miasta Salamis, w którym pierwsze ślady osadnictwa datowane są na epokę brązu. Po lunchu zwiedzimy potężne mury obronne Famagusta, Wieżę Otella która podobno zainspirowała Szekspira do napisania słynnego dzieła (zbudowana w XII wieku n.e.), oraz katedrę Św. Mikołaja (Meczet Lala Mustafa Pasza), a także na koniec "Miasto Widmo" Varosa. Cena ok. 50 EUR (ok. 25 EUR dziecko do 12 r.życia). W cenie wycieczki: profesjonalny polskojęzyczny przewodnik, wstępy.
    NURKOWANIE
    - Cypr posiada wszystko, czego nurek potrzebuje - jest to jedno ze szczytowej dziesiątki miejsce na świecie, gdzie nurkując można odnaleźć dające dreszczyk emocji wraki, znajdują się tu centra nurkowania z instruktorami oraz technicznymi specjalistami w tej dziedzinie. Współpracujemy z jedną najlepszych szkół nurkowania w Pafos, która oferuje kursy na wszystkich poziomach zaawansowania, w tym również dla dzieci od 10 roku życia. Profesjonalna i miła kadra zapewni Państwu bezpieczeństwo i niezapomniane wrażenia z podwodnego świata. Ceny od ok. 70 EUR za osobę.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5 Cypr/Larnaka

    Informacje Ogólne

    Golden Bay Beach w Larnaca Bay posiada 193 pokoi na 5 piętrach. Hotel położony jest tuż przy plaży piaszczysta. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Larnaca (7 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, winda, kiosk, klimatyzację, salon, salon fryzjerski, sklepy, lobby i salę konferencyjną. W 5-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku, włosku, rosyjsku, niemiecku i hiszpańsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Mobilność również na urlopie jest zapewniona dzięki wypożyczalni samochodów. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. Odległość od hotelu: sklepy (7 km) i lotnisko LCA (16 km). W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy i postój taksówek. Hotel zapewnia dostęp bez barier: rampa/podnośnik. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów. Golden Bay Beach zaprasza nowożeńców, gdzie mogą cieszyć się romantyczną atmosferą, romantyczną lokalizacją i widokami i romantycznymi kolacjami.

    Udogodnienia

    Hotel oferuje usługi prasowania, usługi opiekunki, concierge, serwis pokojowy, pokojówki, pralnię, opiekę medyczną, usługę budzenia, sejfy i kantor. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych i w sali internetowej. Rodzinny hotel oferuje usługi opiekunki, brodzik i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: dostęp do Internetu i catering. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki

    Śniadanie w godz. 07:00 - 10:00 : bufet. W hotelu znajdują się 4 restauracje.

    Sport i Rozrywka

    Golden Bay Beach posiada saunę, masaże wodne, łaźnię turecką, hammam i spa. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje rzutki, bilard i tenis stołowy. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness, tenis i siatkówka plażowa. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 90 m.

    Dodatkowe Informacje

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa, karta Eurocard/MasterCard i American Express. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Bagaż

    Warszawa i Katowice, Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25 Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 32 kg - 260zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.

    Rodzaje wyżywienia

    HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo FB - śniadania, obiady, kolacje, napoje płatne dodatkowo ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10 - 24:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    KonsorcjumPBP

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Luksusowy hotel usytuowany przy piaszczystej plaży, w spokojnej dzielnicy Larnaki, ok. 10 km od centrum miasta oraz 15 km od lotniska.

    Pokoje

    Hotel posiada 180 komfortowych pokoi i apartamentów. Standardowe pokoje 2-osobowe wyposażone są w łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, telwizję satelitarną, radio, telefon, sejf oraz balkon. W pokojach za dodatkową opłatą dostępny jest mini bar oraz bezprzewodowy internet.

    kantor wymiany walut, 4 restauracje

    Les Etoiles (kuchnia orietnalna), The Yacht Club (kuchnia międzynarodowa), Thallasa (kuchnia międzynarodowa) oraz Ouzeri (kuchnia grecka) oraz cocktail bar, pub i bar przy basenie. Dodatkowo do dyspozycji Gości; basen zewnętrzny, tarasem słoneczny oraz brodzik dla dzieci.

    CENA ZAWIERA

    bilet lotniczy w cenie 850 zł/osoba, zakwaterowanie w hotelu przez 7/14 nocy, wyżywienie wg opcji hotelu, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta, ubezpieczenie NW, KL, od chorób przewlekłych i bagaż

    CENA NIE ZAWIERA

    dodatkowych posiłków, wydatków własnych, napiwków, wycieczek fakultatywnych

    UWAGI

    1. BB - śniadania, HB - śniadania + obiadokolacje, FB - śniadania + lunche + kolacje 2. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Obiekt zlokalizowany na obrzeżach miejscowości, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, do centrum ok. 10 km. Przystanek autobusowy znajduje się przed hotelem. Do lotniska w Larnace ok 15 km.

    PLAŻA

    Piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu: bezpłatne parasole i leżaki.

    HOTEL

    Obiekt pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1983 r., odnowiony etapami w latach 2011-2013. Elegancko urządzony. W hotelu do dyspozycji kilka restauracji i barów. Oferta honeymoon - dzięki hotelowej kaplicy i doświadczeniu hotel będzie również doskonałym wyborem dla par, które chciałyby się pobrać lub odświeżyć śluby w tym słonecznym miejscu.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, winda, lobby, ogród, taras słoneczny, 4 restauracje, bar koktajlowy, bar przy basenie, pub.  

    INTERNET

    Wi-Fi na terenie całego hotelu bezpłatnie.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

     5 sal konferencyjnych

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 2 baseny (zewnętrzny i wewnętrzny), basen dla dziecisiłownia, zajęcia fitness (aerobik, aqua aerobik, joga, aerobik na stepie), 2 korty tenisowe, wypożyczalnia rakiet. Odpłatnie:  strefa spa: łaźnia parowa, masaż, salon kosmetyczny, trening personalny, lekcje tenisa, oświetlenie kortu, sporty wodne.  

    DLA DZIECI

    basen dla dzieci, plac zabaw, pokój zabaw, opiekunka do dziecka (płatna), wysokie krzesełko w restauracjach, animacje dla dzieci i młodzieży, miniklub, minidyskoteka 

    ZAKWATEROWANIE

    Liczba pokoi: 193 Pokoje z bocznym lub bezpośrednim widokiem na morze. Pokoje gustownie urządzone, łazienka/WC, suszarka do włosów, szlafrok, kapcie, radio, telefon, TV Sat. WI-Fi, ekspres do kawy/herbaty, sejf do wynajęcia, klimatyzacja/ogrzewanie (w zależności od sezonu), umeblowany balkon.

    WYŻYWIENIE

    BB: śniadanie HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. FB: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu,  przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00 - 01:00)

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.goldenbay.com.cy

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe, bagaż podręczny, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. Transfery indywidualne są usługą shuttle, co oznacza, że autobus zbiera klientów przylatujących wieloma różnymi lotami. Z tego powodu wyjazd autobusu nie odbywa się w momencie, w którym klient zostanie do niego zaprowadzony, ale kiedy wszystkie osoby znajdujące sie na jego liście znajdą się już na pokładzie. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    BAGAŻ

    CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 20 kg od 300 do 500 PLN (w zależności od kierunku i terminu) Ryanair: 20 kg ok. 300 PLN EasyJet: 15 kg ok. 350 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 20kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm Ryanair: 20kg EasyJet: 15kg, ktory nie powinien przekraczać całkowitego wymiaru (to znaczy długość + szerokość + wysokość) 275 cm LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO: Wizzair: 10kg o wymiarach nie przekraczających 55×40×23cm Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. EasyJet: o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki) Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Cypru jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Golden Bay Beach Hotel

    Kategoria

    ****+

    Miejscowość

    Larnaca

    Region

    Larnaca

    Kod

    LCA40036 FH

    Liczba pokoi

    193

    Zalety

    Bezpośrednio przy plaży, oferta honeymoon.

    Położenie

    Na obrzeżach miejscowości, bezpośrednio przy łagodnie opadającej do morza piaszczystej plaży, do centrum ok. 10 km. Przystanek autobusowy znajduje się przed hotelem.

    Opis

    Elegancko urządzony. W hotelu do dyspozycji kilka restauracji i barów, główna restauracja, tawerna (kuchnia grecko-cypryjska, czynna sezonowo), restauracja przy basenie, pub, bar przy basenie (czynny sezonowo), WLAN, salon fryzjerski, sklep z pamiątkami, winda, parking.

    Wyżywienie

    2 posiłki dziennie (H) z bufetem śniadaniowym i kolacyjnym, przy rezerwacji z pełnym wyżywieniem (V) dodatkowo bufet w południe. All inclusive = śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, w przeciwnym razie wybór z menu, rano/popołudniu przekąski, w godz. 10-1 lokalne/międzynarodowe napoje alkoholowe i napoje orzeźwiające.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Gustownie urządzone, ok. 26 m kw. Łazienka/WC, suszarka do włosów, szlafrok, kapcie, radio, telefon, TV Sat., WLAN, ekspres do kawy/herbaty, sejf do wynajęcia, klimatyzacja/ogrzewanie (w zależności od sezonu), umeblowany balkon.

    Pokój typ 1

    DA = pokój 2-osobowy od strony lądu.

    Pokój typ 2

    DAY = pokój 2-osobowy od strony lądu, oferta oszczędnościowa. Jak pokój 2-os od strony lądu, ale mniejsza dostępność.

    Pokój typ 3

    DAA/EAA = pokoj 2-osobowy z bocznym widokiem na morze, również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 4

    DAM = pokój 2-sobowy z widokiem na morze/basen

    Pokój typ 5

    DU = jak DAA. Prysznic, taras z leżakami, jacuzzi, boczny widok na morze.

    Pokój typ 6

    DUM = jak DU, ale z widokiem na morze.

    Sport, rozrywka, wellness

    Kryty basen (z podgrzewaną wodą), basen z wodospadami, łączka do leżenia, taras do opalania, przy basenie i przy plaży leżaki i parasole, materace, ręczniki kąpielowe. Sport w cenie - siłownia, tenis stołowy, 2 korty tenisowe (nawierzchnia piaskowa), siatkówka plażowa. Za opłatą oświetlenie kortu, sporty wodne. Wellness - za opłatą salon kosmetyczny, łaźnia parowa, sauna. Rozrywka w cenie - bilard, wieczory tematyczne z muzyką na żywo, program animacyjny.

    Dla dzieci

    Opiekunka dla dziecka (na zamówienie, za opłatą), brodzik, menu, plac zabaw.

    Warto wiedzieć

    Honeymoon Special - sezonowe oferty dla nowożeńców . Należy zgłosić przy rezerwacji. Sezonowo dodatkowe świadczenia wliczone w cenę, jak np. upgrade do wyższej kategorii pokoju w określonych terminach, w miarę dostępności, w dniu przyjazdu na pokój 1 butelka wody mineralnej. Hotel idealny dla rodzin - top zniżki dla dzieci, top oferta dla singla z dzieckiem.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    AW016102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Atur

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    CYPR

    Hotel info

    wychodzący na piękną, piaszczystą plażę i otoczony subtropikalnymi ogrodami Hotel Golden Bay Beach to doskonała propozycja dla poszukujących dobrego standardu i komfortu zakwaterowania. Hotel słynie z profesjonalnej obsługi i bogatego zaplecza rekreacyjnego dzięki czemu stanowi idealną propozycją na wakacyjny pobyt. Wizytówką tego prestiżowego obiektu jest również wyśmienita kuchnia serwowana w hotelowych restauracjach, a orzeźwiające drinki dostępne są w barach. Miłośników sportu ucieszy przestronny basen, zaplecze fitness czy kort tenisowy. Chwile błogiego relaksu spędzić można w spa podczas masażu czy zabiegu relaksującego. Atutem obiektu jest także jego lokalizacja w strefie hotelowej, z dala od centrum Larnaki, jednocześnie w odległości spaceru od wielu barów, sklepów, restauracji i tawern. Kategoria lokalna 5*****

    Lokalizacja

    Larnaka, dzielnica hotelowa, strefa turystyczna ze sklepami, barami i restauracjami. Przystanek komunikacji lokalnej w sąsiedztwie hotelu, centrum Larnaki ok. 10km. Lotnisko Larnaka ok. 15km, Pafos ok. 140 km.

    Plaża

    bezpośrednio przed hotelem (przejście przez teren ogrodu), piaszczysta, publiczna, bezpłatna. Sezonowo wydzielony odcinek dla gości hotelowych, leżaki i parasole bezpłatnie.

    Hotel

    193 pokoje, 5 pięter, elegancki hol powitalny, recepcja 24h, przestronne lobby, windy, restauracja główna, cocktail bar, restauracje sezonowe m.in. Les Etoiles z kuchnią francuską i włoską, Thalassa z tarasem serwująca lekkie dania i przekąski, Yacht Club z tarasem dania kuchni międzynarodowej, Ouzeri tawerna z kuchnią cypryjską i grecką, sezonowy Shakespeare Pyb i bar przy basenie typu swim up, ogród, kaplica (możliwość zorganizowania ślubu), punkt wymiany walut, zaplecze konferencyjne, płatne miejsca parkingowe.

    Pokój

    elegancki, wygodnie wyposażony pokój typu standard (STD) - klimatyzacja (sezon letni), ogrzewanie (sezon zimowy), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), zestaw do parzenia kawy lub herbaty, płatny minibar/lodówka, płatny sejf, balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój ekonomiczny (ECO) oferowany w specjalnie cenie może być o niestandardowym wymiarze, przed renowacją, z ograniczonym widokiem. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    basen w kształcie laguny (sezon letni), tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Basen kryty (sezon zimowy, podgrzewany), tenis stołowy, bilard, fitness. Płatne - kort tenisowy, zaplecze spa & wellness z sauną, łaźnią parową, jacuzzi, ofertą zabiegów kosmetycznych i relaksacyjnych. Cykliczne, sezonowe programy animacyjne, wieczorem muzyka na żywo.

    Dzieci

    brodzik, kącik zabaw

    Opcje wyżywienia

    - śniadania, obiadokolacje (HB)- all inclusive (ALL)

    All inclusive

    3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / pomiędzy posiłkami głównymi, w wyznaczonych godzinach lekkie snacki lub przekąski / 10:00-24:00 napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu all inclusive dostępne w recepcji hotelu.

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Lokalny rezydent język angielski. Obiekt wymaga odpowiedniego ubiory w sali restauracyjnej, panowie długie spodnie.

    Nasza opinia

    elegancki obiekt doskonale położony wśród zieleni ogrodów, przy piaszczystej plaży. Komfort zakwaterowania, profesjonalna obsługa, bogate zaplecze rekreacyjne.201107

    Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczejEasyJet (kod lotu EZY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 45x36x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 15kg i max wymiarach 56x45x25cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.LOT (kod lotu LO) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

    Ważne

    Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.

    Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http

    //atur.com/pl/bezpieczna-podroz

    CENA ZAWIERA

    Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 15.000 EUR, NNW 2.000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR

    CENA NIE ZAWIERA

    Cena nie zawiera: opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkowe


    Neckermann

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Larnaca, Cypr

    Położenie

    do centrum Larnaki ok.10 km. Najbliższe sklepy, restauracje w odległości ok. 50 m.

    Plaża

    piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne i ręczniki kąpielowe w cenie.

    Wyposażenie

    193 pokoje. Hol powitalny z recepcją, 3 windy, 4 restauracje, 3 bary, piano bar, sklep z pamiątkami. Na zewnątrz w zadbanym ogrodzie znajdują się 2 baseny ze słodką wodą, tarasy słoneczne oraz bar. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie. www.goldenbay.com.cy

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Zakwaterowanie

    komfortowe i przyjemnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 26 m, klimatyzacja, sejf, minibar, ekspres do kawy, TV kablowa, telefon, balkon. Wanna, prysznic, WC, suszarka, szlafrok. Z bocznym widokiem na morze (1-3B). Pokoje w pierwszej linii od morza (2H): z widokiem na morze, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Junior Suite (2-3C): z prywatnym whirpoolem i leżakami na balkonie, z bocznym widokiem na morze, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, zjeżdżalnia, miniklub (4-11 lat), plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty. Opieka nad dziećmi (na zapytanie, za opłatą).

    Rozrywka

    programy animacyjne w trakcie dnia i wieczorami.

    Dostęp do internetu

    WLAN w pokojach i pomieszczeniach ogólnodostępnych za opłatą.

    Sport

    aerobik, tenis stołowy, siłownia, tenis (oświetlenie za opłatą). Za opłatą: bilard, nurkowanie.

    Wellness

    basen kryty. Za opłatą: łaźnia parowa, masaże, sauna.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Kolacje tematyczne.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz lody w godz. 10:00-01:00. Przekąski w godz. 10:30-12:30, 15:00-17:30.

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis.

    Polecamy

    • bezpośrednio przy piaszczystej plaży
    • gwarancja doskonałego serwisu
    • wyśmienita kuchnia


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Golden Bay Beach
    Zdjęcia lokalizacji (Cypr)

    Opinie o Hotelu Golden Bay Beach

    Golden Bay Beach - możliwości zakwaterowania:

    mini suite z jacuzzi i bocznym widokiem na morze pokój dla max. 3 osób dorosłych i 1 dziecka
    pokój standardowy dla max. trzech osób
    twin room beach front (dzd)
    twin room land view (dzl)
    twin room side sea view (dzk)
    twin room single use side sea view (d1k)
    z bocznym widokiem na morze pokój dla max. 3 osób
    Doppelzimmer
    Doppelzimmer Meerblick
    Doppelzimmer seitl. Meerb
    Doppelzimmer Bestpreis
    Suite seitlicher Meerblic

    Golden Bay Beach - Możliwości wyżywienia:


    Golden Bay Beach - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Golden Bay Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00