cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Fantazia Resort, Morze Czerwone
1 / 115
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
23.10 - 26.10
już od 1630 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.02 - 12.02
już od 1169 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Fantazia Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Fantazia Resort
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Fantazia Resort:
4.3 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Fantazia Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.7
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    3.7
  • Jakość
    do ceny
    3.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 lutego 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Hotel Fantazia Resort w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa El Alam

Opis oferty:

Położony w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży jest idealnym wyborem dla poszukujących spokoju, pięknych widoków i kameralnej atmosfery, którą gwarantuje niska zabudowa hotelu i pięknie zagospodarowany ogród. Goście chwalą go za jakość obsługi, pyszne jedzenie, ciekawe animacje, jednak niewątpliwie największą zaletą hotelu jest położenie tuż przy rafie koralowej, gdzie spotkać można żółwie morskie i wiele gatunków egzotycznych ryb. Idealne miejsce dla pasjonatów nurkowania i dla tych, którzy właśnie rozpoczynają przygodę z tym sportem!

POŁOŻENIE:

ok. 24 km od centrum MARSA ALAM; ok. 85 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, długość ok. 600 m, łagodne zejście do morza, przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, wejście do wody w wyznaczonych miejscach lub z pomostu, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 bary objęte formułą all inclusive.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2009 r., odnowiony w 2015 r., 253 pokoje, 4 budynki, do 2 pięter, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Fantazia - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, 2 restauracje á la carte: dania z owoców morza i dania mięsne, dostępne foteliki dla dzieci, 6 barów w tym: bar w lobby, bar przy basenie, 2 bary na plaży, bar z fajką wodną (płatny); pasaż handlowy; taras z widokiem na basen i morze; za opłatą: room-service, wypożyczalnia samochodów, pralnia, lekarz, opiekunka do dziecka; udogodnienia dla niepełnosprawnych (rampy); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 48 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); frontalny lub boczny widok na morze.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, łączna powierzchnia ok. 4000 m², jeden podgrzewany w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, ok. 200 m², słodka woda, gł. ok. 0,5 m, podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, siatkówka, piłka nożna, gimnastyka, aqua aerobik; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci: w ciągu dnia zajęcia sportowe na plaży i przy basenie, wieczorem pokazy i występy, raz w tygodniu orientalne show; za opłatą: bilard, centrum nurkowe, jazda konna, jazda na wielbłądach; centrum well­ness (płatne): kryty basen, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; poranne przekąski (10.00-12.30), pizza, kanapki (12.30-14.00) popołudniowe przekąski (16.30-17.30), w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/1220606001, www.fantaziamarsaalam.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 13 lat i 2. dziecko do 6 latserwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Położony w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży jest idealnym wyborem dla poszukujących spokoju, pięknych widoków i kameralnej atmosfery, którą gwarantuje niska zabudowa hotelu i pięknie zagospodarowany ogród. Goście chwalą go za jakość obsługi, pyszne jedzenie, ciekawe animacje, jednak niewątpliwie największą zaletą hotelu jest położenie tuż przy rafie koralowej, gdzie spotkać można żółwie morskie i wiele gatunków egzotycznych ryb. Idealne miejsce dla pasjonatów nurkowania i dla tych, którzy właśnie rozpoczynają przygodę z tym sportem!

POŁOŻENIE:

ok. 24 km od centrum MARSA ALAM; ok. 85 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, długość ok. 600 m, łagodne zejście do morza, przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, wejście do wody w wyznaczonych miejscach lub z pomostu, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 bary objęte formułą all inclusive.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2009 r., odnowiony w 2015 r., 253 pokoje, 4 budynki, do 2 pięter, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Fantazia - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, 2 restauracje á la carte: dania z owoców morza i dania mięsne, dostępne foteliki dla dzieci, 6 barów w tym: bar w lobby, bar przy basenie, 2 bary na plaży, bar z fajką wodną (płatny); pasaż handlowy; taras z widokiem na basen i morze; za opłatą: room-service, wypożyczalnia samochodów, pralnia, lekarz, opiekunka do dziecka; udogodnienia dla niepełnosprawnych (rampy); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 48 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); frontalny lub boczny widok na morze.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, łączna powierzchnia ok. 4000 m², jeden podgrzewany w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, ok. 200 m², słodka woda, gł. ok. 0,5 m, podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, siatkówka, piłka nożna, gimnastyka, aqua aerobik; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci: w ciągu dnia zajęcia sportowe na plaży i przy basenie, wieczorem pokazy i występy, raz w tygodniu orientalne show; za opłatą: bilard, centrum nurkowe, jazda konna, jazda na wielbłądach; centrum wellness (płatne): kryty basen, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; poranne przekąski (10.00-12.30), pizza, kanapki (12.30-14.00) popołudniowe przekąski (16.30-17.30), w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/1220606001, www.fantaziamarsaalam.com

GRATIS:

serwis plażowy


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Marsa Alam

OPIS

Wspaniałe miejsce dla osób chcących odpocząć z dala od zgiełku i wielkomiejskiego szumu. Plaża znajduje się tuż za progiem hotelowego ogrodu. Plaża czysta, piaszczysta, zachęcająca do kąpieli słonecznych. Przy wejściu do morza skała koralowa. Wieczorem goście mogą czuć się zaproszeni na program animacyjny i do dyskoteki. W barach czekają kolorowe drinki i napoje dla dzieci.

lokalizacja

24 km od centrum Marsa Alam, 85 km od lotniska w Marsa Alam. Hotel usytuowany na powierzchni: 265000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

2008 r. Odnowiony w 2019 r.Na terenie hotelu: restauracje (5), bary (8), room service (płatny), pralnia (płatna), baseny odkryte (3). Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

plaża

100 m od budynku głównego, prywatna, piaszczysta, pomost. Bezpłatne: leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane w 8 budynkach:- 4 budynki (liczba pięter: 3)- 4 budynki deluxe (liczba pięter: 3)Typy pokoi:- pokoje standardowe dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje deluxe dla max. 4 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras (zlokalizowane w części deluxe)

Wyżywienie

- restauracje, bary (8)All Inclusive(10:00-00:00)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:00) serwowane w restauracji głównej- późne śniadanie (10:00-12:00), przekąski (16:00-18:00), podwieczorek (16:00-18:00)- lody- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

- brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-11 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- tenis stołowy- rzutki- piłka nożna- siatkówka- siatkówka plażowa- aerobik- siłownia- animacje- dyskoteka

płatne

- bilard- centrum SPA- masaż- sauna- jacuzzi- salon piękności- łaźnia turecka

dodatkowe informacje

Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - NIE- Czy w hotelu można kupić maseczki? - TAK (BEZPŁATNIE)- Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp..? - TAK- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK- Jak często są sprzątane pokoje? - CODZIENNIE- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK (ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJA, ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJA)- Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (24H)- Czy będą czynne restauracje a'la carte/tematyczne? - TAK (ZA OPŁATĄ)- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - TAK- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - TAK- Czy na leżakach są materace? - TAK- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - NIE- Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU)- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (SAMOOBSŁUGA)- Czy centrum SPA jest czynne? - NIE- Czy hamam/łaźnia turecka jest czynna? - NIE- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK- Czy siłownia jest czynna? - TAK- Czy mini klub jest czynny? - NIE- Czy hotel prowadzi program animacyjny? - NIE

Aktualizacja opisu

09.03.2021 13:13

usługi dostępne w hotelu

NiepełnosprawniSPADiscoSiłowniaMini KlubAll InclusiveSerwis plażowyPokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

Położenie

- przy plaży - ok. 25 km od centrum Marsa Alam - ok. 85 km od lotniska w Marsa Alam

Plaża

- piaszczysta (ok. 600 m) z pomostem - przy brzegu rafa koralowa (zalecane obuwie ochronne) - parasole i leżaki (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon, sejf, mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny, siłownia - piłka nożna - siatkówka plażowa - tenis stołowy, tenis plażowy - aerobik - dyskoteka (AI do 24:00) - animacje Płatne - bilard - centrum SPA (masaże, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi) - kryty basen - jazda konna - jazda na wielbłądach - centrum nurkowe

Dla dzieci

- mini klub - plac zabaw - basen - animacje

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach,pizza. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach od 10:00 do 24.00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja rybna a la carte (płatna) - lobby bar (10:00-24:00) - bar przy basenie (od 10:00 do zachodu słońca) - 2 bary na plaży (od 10:00 do zachodu słońca) - bar w dyskotece (płatny)

Dodatkowe informacje

- pralnia - lekarz - hotel dysponuje 253 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2009 r.

- remont

2013 r. - www.fantaziamarsaalam.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo - wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Triada

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Pod wodą czeka na nas kolorowy świat przepięknej fauny i flory rafy koralowej. Na powierzchni – ciepła woda i łagodny wiatr sprzyjają różnorodnym sportom, także plażowym. Kilka metrów dalej w cichym i spokojnym otoczeniu hotelu, z dala od zgiełku miasta, czekają na Gości warunki wręcz idealne by móc się zrelaksować.
Położenie
w odległości ok. 24 km od lokalnego centrum, ok. 85 km od lotniska w Marsa Alam. Bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży (leżaki, parasole, ręczniki bezpłatne).
Hotel
składa się z jednego głównego 1-piętrowego oraz kilku 2-piętrowych budynków (zakwaterowanie odbywa się w zależności od dostępności pokoi), udostępnia 180 pokoi. Obiekt polecany osobom spragnionym wypoczynku w ciszy i spokoju oraz dla miłośników raf koralowych. Na terenie hotelu recepcja oraz za dodatkową opłatą: punkt pomocy medycznej, sklepiki, room service 24h, punkt wymiany walut, dostęp do Wi-Fi w pokojach (ok. 10 $/godz.) i kawiarenki internetowej (ok. 10 $/godz.) oraz sali konferencyjnej. Doba hotelowa kończy się o godz. 12:00. Akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.
Pokoje
1-, 2-osobowe z możliwością dostawki, wyposażone w: łazienkę (z suszarką), klimatyzację sterowaną indywidualnie, TV SAT, telefon, sejf oraz za dodatkową opłatą minibar i Wi-Fi. Wszystkie pokoje z balkonami lub tarasami. Na życzenie (wymagana wcześniejsza rezerwacja, bezpłatnie) wstawiane jest do pokoju łóżeczko dla niemowląt. W ofercie dostępne pokoje rodzinne - w układzie apartamentowym z dwiema osobnymi sypialniami (nie obowiązują zniżki dla dzieci).
Wyżywienie
system All Inclusive (ALL) obejmuje 3 główne posiłki w formie bufetu: śniadanie (07:00-10:00), lunch (13:00-15:00), kolację (19:00-22:00) oraz przekąski we wskazanych przez hotel godzinach i barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są bezpłatnie w wyznaczonych przez hotel barach i restauracjach w godz. 10:00-23:00. Na terenie hotelu znajdują się: 2 restauracje w tym 1 à la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja, za dodatkową opłatą), 4 bary m.in. bar przy basenie i na plaży. Dodatkową atrakcję stanowi tzw. Ośli Bar – napoje serwowane z grzbietu osła.
Rozrywka
do dyspozycji Gości 3 baseny (w tym 1 sezonowo podgrzewany), tenis stołowy, siłownia, boisko do siatki plażowej, animacje oraz dyskoteka – Le Mirage Discotheque oraz za dodatkową opłatą bilard, korty tenisowe, gimnastyka, jazda konna i na wielbłądach, Fitness Center & Health Club – sauna, salon masażu, jacuzzi, na plaży w wyznaczonych miejscach wypożyczalnie sprzętu sportowego, centrum nurkowe.
Dzieci
hotel oferuje brodzik, Kids Club (w wyznaczonych przez hotel godzinach organizowane animacje, zabawy i konkursy), plac zabaw.
Kontakt
tel. 002 012 060 60 01/02/03/05
www.fantaziamarsaalam.com

Bee Free Holidays

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hotel

Urokliwy kompleks hotelowy na rozległym terenie, cieszący się dużą popularnością. Posiada 176 pokoi.

 

Lokalizacja

Hotel usytuowany przy prywatnej, piaszczystej plaży o długości 600 m, posiadającej własne molo i dostęp do rafy koralowej, odległość od lotniska Marsa El Alam wynosi ok. 85 km,  od centrum miejscowości o tej samej nazwie ok. 25 km.

 

Zakwaterowanie

Pokój typu standard: dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dla osoby dorosłej posiada klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, TV/SAT, dostęp do internetu,  telefon, sejf, mini-bar (odpłatnie), balkon lub taras.

 

Wyposażenie i usługi hotelu

Recepcja, restauracja główna Fantazia, restauracja a’la carte Valentina, serwująca kuchnię włoską, bar przy basenie Horizon, bar na plaży Lagoon, bar w lobby Pavarotti, bar Gazebo, kawiarnia, dyskoteka Le Mirage, mini-klub i plac zabaw dla dzieci, programy animacyjne, sklepiki, sala konferencyjna, lekarz na życzenie, pralnia. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży bezpłatnie.

 

Sport i rekreacja

Bezpłatnie: 3 baseny (jeden podgrzewany w sezonie zimowym), basen dla dzieci, siatkówka plażowa, tenis stołowy.
Odpłatnie: bilard, kort tenisowy, sala gimnastyczna, centrum SPA: sauna, jacuzzi, masaże, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży.

 

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:00-23:00 w wyznaczonych barach.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • wyżywienie wg opisu,
  • podatek VAT,
  • obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NNW, Bagażu, ubezpieczenia od chorób przewlekłych TU EUROPA SA),
  • opłaty lotniskowe i paliwowe
  • gwarancję stałej i niezmiennej ceny.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej przez klientów na lotnisku w Hurghadzie - 15 USD

AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel położony jest 24 km od miejscowości Marsa el Alam, w południowo-wschodniej części Egiptu, tuż przy piaszczystej, 600 metrowej plaży. Ośrodek oddalony jest 85 km od lotniska.

 

Hotel

Resort posiada 180 pokoi deluxe oraz pokoje typu suite (możliwość wyboru pokoju dla niepalących). Hotel przystosowany jest dla osób niepełnosprawnych, posiada niezbędne podjazdy. Do dyspozycji gości są serwis hotelowy (całodobowy), bankomat 2x w tygodniu (samochód bankowy), kantor wymiany walut (całodobowy w recepcji), pomoc medyczna, sala konferencyjna dla 200 osób, możliwość wynajmu samochodu, 3 baseny (w tym jeden podgrzewany) oraz basen dla dzieci, plac zabaw i mini club. Na terenie hotelu znajdują się sklepy, dyskoteka, Internet, centrum fitness oraz centrum odnowy biologicznej. Hotel akceptuje karty Visa, Master Card oraz American Express.

 

Pokoje

W standardowo wyposażonym pokoju znajduje się łazienka, telefon, sejf (bezpłatny), Internet, TV SAT, indywidualna klimatyzacja, minibar, suszarka do włosów, duże lustro oraz szlafroki i kapcie. Wszystkie pokoje mają balkon lub taras.

 

Wyżywienie

Formuła All Inclusive obejmuje śniadania, obiady, kolacje oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w cenie.

 

Sport i relaks

Ośrodek posiada bogatą ofertę rekreacyjną. Goście mogą korzystać z siatkówki plażowej, tenisa stołowego, jazdy konnej lub na wielbłądzie, centrum fitness oraz odnowy biologicznej.

 

Możliwości zakwaterowania

Pokój dwuosobowy; Pokój dwuosobowy + dziecko na dostawce; Pokój dwuosobowy + osoba dorosła na dostawce; Pokój jednoosobowy.

 

Cena zawiera

  • przelot,
  • transfer,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie wg oferty,
  • opiekę rezydenta,
  • obowiązkowe ubezpieczenie.

Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Doskonały, ciekawie zaprojektowany pięciogwaiazdkowy hotel. Otwarty w 2009 r., wyremontowany w 2013 r. Idealny na rodzinne wakacje oraz dla wielbicieli nurkowania i osób ceniących wypoczynek z dala od zatłoczonych kurortów. Hotel Fantazia Resort uzyskał wyróżnienie portalu Holidaycheck w roku 2014.

Położenie

Hotel zlokalizowany jest ok. 24 km od centrum Marsa Alam, ok. 85 km od tamtejszego lotniska. Położony na  rozległym terenie 46 000 m2, bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży o szerokości 600m z zejściem do wody z pomostu i rafą koralowa tuż przy wejściu do morza.

Wyposażenie

W hotelu znajduje się restauracja główna, 2 restauracje a'la carte serwujące dania kuchni włoskiej i owoce morza, 5 barów - w tym bar z przekąskami, w lobby, przy basenie i na plaży. Ponadto goście mogą korzystać z kącika z sziszą (dodatkowo płatny) i dyskoteki (napoje za darmo do północy). Opieka medyczna 24 h na telefon, pralnia (odpłatnie), pawilon handlowy.

Pokoje

Hotel dysponuje 253 pokojami - wszystkie posiadają balkon lub taras, telefon, TV sat, minilodówkę (wyposażenie za opłatą), indywidualnie sterowaną klimatyzację, sejf, łazienkę z prysznicem lub wanną, lustrem oraz suszarką do włosów. Internet dodatkowo płatny.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie (07.00-10.00 fantazia time), lunch (13.00-15.00 fantazia time) i kolacja (19.30-22.00 fantazia time) w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach 10.00-12.30, 12.30-14.00, 16.30-17.30, pizza 12.30-14.00 (Restauracja Gazebo) . Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach od 10.00 do 24.00.

Sport i rozrywka

Na gości hotelu czeka szereg sportów i rozrywek dostępnych bezpłatnie - m.in. 3 baseny, w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym, siatkówka plażowa, boccia, siłownia, piłkarzyki, tenis stołowy; oraz za dodatkową opłatą - bilard (wymagana rezerwacja), jazda konna i na wielbłądach, centrum nurkowe VIVASUB, sauna, jacuzzi, masaże, łaźnia parowa. Ponadto hotel zaprasza do udziału w codziennych animacjach oraz raz w tygodniu - wieczorze orientalnym.

Dla dzieci

Najmłodsi goście mogą korzystać z brodzika, placu zabaw oraz miniklubu (dla dzieci od lat 4). Hotel oferuje równiez specjalne menu dla dzieci.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


SkyClub

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Informacje ogólne:

WYŁĄCZNOŚĆ NA RYNKU POLSKIM


Hotel Fantazia to miejsce magiczne – czas nie ma tam wstępu. Zapewne dlatego zegar w recepcji z uporem pokazuje czas odmienny, niż wszystkie inne zegary w okolicy… Rytm w takim miejscu nadają małe i duże przyjemności. Ciężar decyzji dotyczy koloru drinka, czy rodzaju deseru. Jedyny pośpiech to ten, żeby zdążyć na zachód słońca. Jeśli więc masz dosyć miasta, wyścigów ze wszystkimi o wszystko, to wybierz ten hotel. Goście mają tu komfortowe warunki wypoczynku, z których korzystają chętnie tak starsi, ceniący sobie spokój, jak i młodzi szukający możliwości uprawiania sportów wodnych i szalejący wieczorem na dyskotece. Jedni i drudzy nie znaleźliby lepszej bazy do nurkowania. Tutejsze rafy są najpiękniejsze w całym Egipcie, kraju słynącym z doskonałych warunków do nurkowania. Bezpośrednio z plaży można zanurzyć się w podwodny świat barwnych raf
koralowych, a przy odrobinie szczęścia, można dostrzec też tajemnicze Dungogi – łagodne ssaki morskie, osiągające do 3 m długości. Podwodny świat kryje tu zresztą nie tylko przyrodnicze atrakcje, ale także nadające się do zwiedzenia wraki statków. Jest to miejsce wyjątkowe, bo wciąż jeszcze niezdominowane przez cywilizację. Rządzi tu afrykańska, dzika i piękna przyroda. Wakacje nad Morzem Czerwonym to wczasy pełne słońca, morskich kąpieli i beztroskiego wypoczynku na piaszczystych, szerokich plażach. Najlepsze wakacje tego lata, to wakacje w Fantazji.

Położenie:

w odległości około 24 km od lokalnego centrum i około 85 km od lotniska w Marsa Alam. Bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej, szerokiej plaży (leżaki, parasole, ręczniki bezpłatne). Usytuowanie hotelu gwarantuje oderwanie od wielkomiejskiego zgiełku, zapewniając jednocześnie łatwy i szybki dostęp do bezcennych zabytków Luksoru i atrakcji Asuanu.

Hotel:

składa się z jednego głównego 1-piętrowego oraz siedemnastu 2-piętrowych budynków, stojących w rozległym, dobrze utrzymanym ogrodzie. Oferuje łącznie 181 pokoi (zakwaterowanie odbywa się w zależności od dostępności pokoi). Obiekt polecany osobom spragnionym wypoczynku w ciszy i spokoju oraz dla miłośników raf koralowych. Obiekt dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Na terenie hotelu recepcja oraz za dodatkową opłatą punkt pomocy medycznej, sklepiki, room service 24h, kawiarenka internetowa i Wi-Fi (ok. 10$/godz.). Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje – główna serwująca dania kuchni międzynarodowej oraz restauracja à la carte „Valentina” (wymagana wcześniejsza rezerwacja, za dodatkową opłatą), bary „Gazebo Bar” (przekąski bezpłatnie, lody dodatkowo płatne), bar koktajlowy „Pavarotti” (płatny), bar w Lobby (lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane w plastikowych kubkach bezpłatnie, woda i napoje butelkowane oraz kawa espresso dodatkowo płatne), bar „Lagoon Beach” (tylko napoje bezalkoholowe), Namiot Beduiński (kawa, herbata, napoje bezalkoholowe i fajka wodna) Doba hotelowa kończy się o godzinie 12:00. Akceptowane karty kredytowe Visa, MasterCard, American Express.

Pokoje:

1-, 2-osobowe z możliwością dostawki, wyposażone w łazienkę (z suszarką), klimatyzację sterowaną indywidualnie, TV SAT, telefon, sejf, pełnowymiarowe lustro oraz za dodatkową opłatą minibar i Wi-Fi. Wszystkie pokoje z balkonami lub tarasami. Na życzenie (wymagana wcześniejsza rezerwacja) wstawiane jest do pokoju łóżeczko dla niemowląt (bezpłatnie). Dla rodzin z dziećmi – w ofercie za dodatkową opłatą dostępne są pokoje rodzinne.

Wyżywienie:

system All Inclusive (ALL) obejmuje 3 główne posiłki w formie bufetu - śniadanie 07:00 - 10:00, lunch 13:00 - 15:00, kolację 19:00 – 22:00 oraz przekąski we wskazanych przez hotel godzinach i barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są bezpłatnie w wyznaczonych przez hotel barach i restauracjach w godz. 10:00 – 24:00. W restauracji głównej krzesełka i osobne manu dla dzieci.

Rozrywka:

do dyspozycji Gości 3 baseny zewnętrzne i jeden kryty, pokój gier, tenis stołowy, piłkarzyki; siłownia (dostępna dla gości od szesnastego roku życia), boisko do siatkówki plażowej, bule (boccia), animacje, wieczorne pokazy oraz dyskoteka „Le Mirage Discotheque” (do północy napoje bezpłatne) oraz za dodatkową opłatą bilard, gimnastyka, Fitness Center & Health Club - sauna, salon masażu, jacuzzi, łaźnia parowa, Namiot Beduiński z fajkami wodnymi, jazda konna, jazda na wielbłądach. Na plaży w wyznaczonych miejscach wypożyczalnie sprzętu sportowego, centrum nurkowe.

Dzieci:

hotel oferuje brodzik, Kids Club dla dzieci od czwartego roku życia (w wyznaczonych przez hotel godzinach) animacje, zabawy i konkursy, plac zabaw.

Kontakt:

tel. 0 020 120 606 001;
www.fantaziamarsaalam.com


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE:

Hotel znajduje się bezpośrednio przy plaży o długości 600 m. Odległość od lotniska wynosi 85 km a od Port Ghalib około 25 km.

HOTEL OFERUJE:

Do dyspozycji Gości przygotowano restaurację główną, restaurację a’la carte przy plaży, serwującą owoce morza oraz 6 barów i dyskotekę. W hotelu znajduje się ponadto recepcja czynna całą dobę, pralnia, parking, kilka sklepików oraz płatne Wi-Fi. W razie potrzeby istnieje możliwość zamówienia wizyty lekarskiej. Leżaki i parasole dostępne są bezpłatnie zarówno przy plaży jak i przy basenie.

POKOJE:

Hotel posiada 254 pokoje. Wszystkie wyposażone są w łazienkę z suszarką do włosów, TV, telefon, mini bar, klimatyzację oraz bezpłatny sejf. Wszystkie pokoje mają balkon lub taras.

WYŻYWIENIE:

Hotel oferuje formułę All inclusive, w skład której wchodzą: śniadania (07.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacje (19:30-22.00). Poranne przekąski podawane są między 10.30 a 12.30 (kanapki, croissanty, kawa, herbata) a między 12.30 a 14.00 w Gazbo Restaurant dostępna jest pizza. Lekkie przekąski i ciasto dostępne są w godzinach popołudniowych (16.30-17.30). Nocne przekąski dostępne są między 24.00 a 03.00. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji dostępne są w wybranych barach, w godzinach ich otwarcia, między 10.00 a 24.00. Dyskoteka jest także objęta systemem All inclusive do godziny 24.00.

SPORT I ROZRYWKA:

Bezpłatnie do dyspozycji Gości przygotowano: 3 baseny (w tym jeden podgrzewany w okresie zimowym), boisko do siatkówki plażowej, piłki nożnej, tenis stołowy, mini golf, boccia i siłownię. Za dodatkową opłatą skorzystać można z centrum nurkowego, centrum SPA (masaże, łaźnia parowa, sauna, jacuzzi), bilarda, kawiarenki internetowej.

DZIECI:

Dla dzieci hotel oferuje brodzik, plac zabaw, mini klub oraz specjalne menu w restauracji.

NASZYM ZDANIEM:

Doskonała propozycja dla osób, które cenią sobie wypoczynek z dala od zgiełku dużego kurortu. Jest to także dobra propozycja dla miłośników aktywnego wypoczynku.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Citron Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel zlokalizowany jest ok. 25 km od Port Ghalib. Odległość od lotniska w Marsa Alam wynosi ok. 85 km

Plaża i Baseny

Obiekt położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Hotel oferuje Gościom 3 baseny z czego jeden podgrzewany jest w sezonie zimowym. Leżaki i parasole – bezpłatne zarówno na plaży jak i przy basenach.

Pokoje

Przyjemnie urządzone pokoje wyposażone są w telefon, TV SAT, klimatyzacje, mini bar, sejf,  łazienkę z toaletą i z suszarką do włosów. Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras.

W hotelu

Hotel znajduje się w dużym, zadbanym ogrodzie. Na terenie hotelu znajduje się lobby z recepcją, restauracja główna, restauracja a’la carte, 6 barów, kilka sklepów i punktów usługowych.

Sport i Rozrywka

W hotelu znajduje się boisko do siatkówki plażowej, piłki nożnej, tenis stołowy, boccia i siłownia. Na plaży istnieje możliwość skorzystania ze sportów wodnych oraz centrum nurkowego. Wieczorami hotel zaprasza Gości na dyskotekę (AL do godz. 24:00).

Spa&Wellness

Hotelowe SPA oferuje różnorodne masaże, zabiegi pielęgnacyjne, saunę oraz jacuzz.

Dla dzieci

Dla najmłodszych Gości hotel przygotował plac zabaw, brodzik, mini klub.

Wyżywienie

All Inclusive (AL) – śniadania, obiady i kolacje.
Posiłki serwowane w formie bufetu. Pomiędzy posiłkami oraz w nocy serwowane są przekąski, ciasto, kawa herbata. Wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00 – 24:00.

Internet

Bezprzewodowy internet  w lobby dostępny jest za opłatą.
 

Strona www

www.fantaziamarsaalam.com


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

W odległości od lotniska ok. 85 km, a od Port Ghalib ok. 25 km.

Plaża

przy hotelu, piaszczysta 600-metrowa z łagodnym zejściem do morza. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne. Miejscami rafy koralowe sięgają do plaży, zalecane jest obuwie kąpielowe.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA ****

Kompleks hotelowy położony w spokojnej okolicy. Polecany na rodzinny wypoczynek jak również dla amatorów nurkowania.

Do dyzpozycji gości

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja główna Fantazia, włoska restauracja a'la carte Valentino, restauracja przy plaży serwująca owoce morza, Gazebo bar serwujący lekkie przekąski, koktajl bar Pavarotti, lobby bar, bar przy basenie, bar przy plaży, namiot beduiński, dyskoteka Le Mirage. Usługi pralnicze, lekarz na wezwanie, sklepiki z pamiątkami, wypożyczalnia i parking. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, Master Card i American Express. Na terenie hotelu prowadzone są dzienne i wieczorne programy animacyjne.

Internet

kawiarenka internetowa i Wi-FI dostępne w pokojach za dodatkową opłatą.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie-3 baseny ( w tym jeden podgrzewany okresowo), leżaki, parasole i ręczniki, boccia, siatkówka plażowa, tenis stołowy, siłownia ( tylko dla osób powyżej 16 roku życia)
Odpłatnie-bilard, masaże, jacuzzi, sauna, przejażdżki na koniach i wielbłądach, centrum nurkowe.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini club, specjalne menu w restauracji, łóżeczka na zamówienie.

Zakwaterowanie

Oferuje 182 pokoje. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, TV/SAT, telefon, sejf oraz mini bar (odpłatnie). Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras.

Wyżywienie

All Inclusive-śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godznach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Opcja all inclusive nie zawiera napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, kaw typu cappucino i espresso.

Cena

Cena zawiera-bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
Cena nie zawiera-opłaty za wizę Egipską 17 USD płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

Informacje dodatkowe

http://www.fantaziamarsaalam.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

spokojnie, bezpośrednio nad morzem. Do lotniska w Marsa Alam ok. 85 km.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta, długa (ok. 600 m), z łagodnym zejściem do morza. Przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie kąpielowe, wejście do wody w wyznaczonych miejscach lub z pomostu. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatnie. Bar na plaży.

Wyposażenie

komfortowy hotel, odnowiony w 2015 roku oferuje182 pokoje. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, restauracja główna, restauracja a la carte włoska (za opłatą), kawiarnia, bar, kącik shisha (za opłatą), sklepy. W rozległym ogrodzie znajdują się 3 baseny (1 podgrzewany w sezonie zimowym), bar przy basenie, leżaki i parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatnie. www.fantaziamarsaalam.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3A): przestronne, komfortowe, ok. 46 m2, klimatyzacja, minibar, sejf, TV-SAT., tel., prysznic, WC. Balkon lub taras. Pokoje dwuosobowe - wariant ekonomiczny (1-3S): ok. 32 m2, z bocznym widokiem na morze. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2-3F):  jeden duży pokój dla 2 os. z 3 dzieci, ok. 60 m2. 

Dzieci

brodzik, plac zabaw, mini club, wydzielona część w restauracji głównej.

Rozrywka

animacje, dyskoteka.

Dostęp do internetu

za opłatą.

Sport

siłownia, siatkówka plażowa, basen kryty. Za opłatą: bilard, jazda konna, centrum wellness - masaże, sauna, whirlpool, łaźnia turecka, Coraya Divers - centrum nurkowania.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, w formie urozmaiconego bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00 (z wyłączeniem świeżo wyciskanych soków). Pizza w godz. 12:30-14:00. Po południu kawa, herbata, ciasteczka, przekąski.

Wcześniej = taniej

do 31.12.15 25% zniżki, 01.01-30.04.16 20% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach: 09.05.16-23.05.16.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • spokojne, piękne położenie
  • bezpośrednio przy piaszczystej plaży
  • komfortowy, nowocześnie wyposażony obiekt, odnowiony w 2015 roku
  • idealne miejsce dla osób szukających spokojnego wypoczynku


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany hotel oferujący swoim gościom przepiękne widoki i niezwykle kameralną atmosferę. Jedną z największych zalet hotelu (zaraz po nienagannej obsłudze, wysokim standardzie pokoi oraz wyśmienitej kuchni) jest położenie bezpośrednio przy rozległej rafie koralowej.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

spokojnie, bezpośrednio nad morzem. Do lotniska w Marsa Alam ok. 85 km.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta, długa (ok. 600 m), z łagodnym zejściem do morza. Przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie kąpielowe, wejście do wody w wyznaczonych miejscach lub z pomostu. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatnie. Bar na plaży.

Wyposażenie

komfortowy hotel, odnowiony w 2015 roku oferuje182 pokoje. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, restauracja główna, restauracja a la carte włoska (za opłatą), kawiarnia, bar, kącik shisha (za opłatą), sklepy. W rozległym ogrodzie znajdują się 3 baseny (1 podgrzewany w sezonie zimowym), bar przy basenie, leżaki i parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatnie. www.fantaziamarsaalam.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3A): przestronne, komfortowe, ok. 46 m2, klimatyzacja, minibar, sejf, TV-SAT., tel., prysznic, WC. Balkon lub taras. Pokoje dwuosobowe - wariant ekonomiczny (1-3S): ok. 32 m2, z bocznym widokiem na morze. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2-3F):  jeden duży pokój dla 2 os. z 3 dzieci, ok. 60 m2. 

Dzieci

brodzik, plac zabaw, mini club, wydzielona część w restauracji głównej.

Rozrywka

animacje, dyskoteka.

Dostęp do internetu

za opłatą.

Sport

siłownia, siatkówka plażowa, basen kryty. Za opłatą: bilard, jazda konna, centrum wellness - masaże, sauna, whirlpool, łaźnia turecka, Coraya Divers - centrum nurkowania.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, w formie urozmaiconego bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00 (z wyłączeniem świeżo wyciskanych soków). Pizza w godz. 12:30-14:00. Po południu kawa, herbata, ciasteczka, przekąski.

Wcześniej = taniej

do 31.12.15 25% zniżki, 01.01-30.04.16 20% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach: 09.05.16-23.05.16.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • spokojne, piękne położenie
  • bezpośrednio przy piaszczystej plaży
  • komfortowy, nowocześnie wyposażony obiekt, odnowiony w 2015 roku
  • idealne miejsce dla osób szukających spokojnego wypoczynku


Mapa Hotelu Fantazia Resort

Opinie o Hotelu Fantazia Resort

4.7
zdecydowanie polecam

Na plus - kameralny, spokojny hotel, jeden z najfajniejszych w Marsa (widziałam już 4, ten jest 5). Świetna obsługa, bardzo uśmiechnięta i pomocna, a po bakszyszu jeszcze bardziej :) Pyszne jedzenie, brak problemów żołądkowych ani u mnie, ani u nikogo z rodaków. Do tego jeszcze piękne rafy! na minus tylko pokoje - średnie, co prawda czyste, ale ja swój musiałam zamieniać 3 razy ze względu na niesprawne wyposażenie :(

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.3
polecam

Hotel całkiem dobry, przyjemny. Wyjątkowo smaczne jak na tutejsze standardy, urozmaicone wyżywienie. Ogólna atmosfera w hotelu przyjazna. Bardzo ładna rafa przy plaży. Położony na odludziu, więc nie polecam dla ludzi którzy chcą gdzieś chodzić i coś oglądać, raczej dla tych które chcą zresetować się przez tydzień na odludziu. Polecam nurkowanie w polskiej bazie nurkowej.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.3
3.6
polecam

Wszystko OK do momentu wykwaterowania,czyli jakieś 12 godzin przed transferem na lotnisko .Czekanie tyle godzin bez jedzenia i picia dało się wszystkim we znaki.

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
3.6
3.7
może być

Obiekt bardzo ładny, zadbany,teren przestrzenny,dużo zieleni,basenów,atrakcyjna plaża i infrastruktura.Pokoje duże,atrakcyjne,czyste. Słabe punkty obiektu to: brak klimatyzacji w lobby hotelowym i restauracji zbyt słaba,niechlujność w restauracji: obrusy, serwery nie wyprasowane, stroje kelnerów nieświeże.W barach za małe szklaneczki do napojów.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.7
4.9
zdecydowanie polecam

Hotel dla osób ceniących spokój, za hotelem tylko pustynia. Oceniam hotel b. dobrze, a byłem już kilka razy w Egipcie Obsługa b. życzliwa i sympatyczna czego nie zawsze można powiedzieć o rodakach ( sami się obsługiwali w barach) Hotel zarządzany przez Włochów i ich animatorzy. W hotelu byłem 15.08.2010

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.4
polecam

Dobry hotel ze wszystkimi opcjami, rewelacyjna rafa!

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4

Fantazia Resort - możliwości zakwaterowania:

Room Superior
Room Standard Sea Side
Room Standard sea side
DELUXE ROOM
deluxe dbl
deluxe [sea view] dbl
Standard Room (SeaView)
standard [sea view] dbl
standard [side sea view] dbl
superior dbl
superior [sea view] dbl
dr deluxe room
dr deluxe room
dr deluxe room
sr standard room
sr standard room
sr standard room
supr superior room
supr superior room
supr superior room

Fantazia Resort - Możliwości wyżywienia:


Fantazia Resort - miasta wylotu:


Fantazia Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Fantazia Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00