cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
  • Hotel Aldemar Olympian Village, Peloponez
1 / 15
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
12.05 - 19.05
już od 1949 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
12.05 - 19.05
już od 1949 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Aldemar Olympian Village
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Aldemar Olympian Village
star 5

Grecja: Peloponez
Ocena hotelu Aldemar Olympian Village:
4.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 12 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aldemar Olympian Village to rozległa wioska wakacyjna usytuowana w spokojnej okolicy, niedaleko wioski Skafidia, przy bardzo ładnej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę hotelową i mnóstwo atrakcji dla dzieci. Przynależność do sieci hotelowej Aldeamr gwarantuje najwyższą jakość świadczonych usług. Wypoczynek w hotelu Aldemar Olympian Village to gwarancja udanych wakacji w Grecji. Zdecydowanie polecamy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pobliżu wioski Skafidia, przy pięknej, długiej, piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, z łagodnym zejściem do morza, parasole i leżaki bezpłatne
  • bardzo duży kompleks hotelowy z bogatym zapleczem rekreacyjno sportowym - baseny, korty tenisowe, zjeżdżalnia wodna, centrum fitness, bogaty program animacyjny, klub Delfinki dla dzieci
  • przestronne i bardzo ładnie urządzone pokoje, wi fi gratis

Hotel Aldemar Olympian Village w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aldemar Olympian Village to rozległa wioska wakacyjna usytuowana w spokojnej okolicy, niedaleko wioski Skafidia, przy bardzo ładnej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę hotelową i mnóstwo atrakcji dla dzieci. Przynależność do sieci hotelowej Aldeamr gwarantuje najwyższą jakość świadczonych usług. Wypoczynek w hotelu Aldemar Olympian Village to gwarancja udanych wakacji w Grecji. Zdecydowanie polecamy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pobliżu wioski Skafidia, przy pięknej, długiej, piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, z łagodnym zejściem do morza, parasole i leżaki bezpłatne
  • bardzo duży kompleks hotelowy z bogatym zapleczem rekreacyjno sportowym - baseny, korty tenisowe, zjeżdżalnia wodna, centrum fitness, bogaty program animacyjny, klub Delfinki dla dzieci
  • przestronne i bardzo ładnie urządzone pokoje, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • winda 
  • ogród 
  • 2 baseny (zewnętrzne, z wodą słodką)
  • 93-metrowa zjeżdżalnia
  • basen (kryty, z wodą morską, płatny)
  • sala TV

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie)
  • terminal internetowy
  • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie)
  • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • butik
  • minimarket
  • fryzjer
  • jubiler
  • pralnia (płatna) 
  • kantor 
  • parking 
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

519

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • minifutbol 
  • siatkówka plażowa 
  • tenis stołowy
Płatne
  • centrum wellness (od czerwca do września)
  • masaże
  • zabiegi kosmetyczne
  • jacuzzi
  • łaźnia parowa
  • hammam 
  • kąpiele thalasso 
  • rowery 
  • 4 korty tenisowe (oświetlone)
  • lekcje tenisa 
  • wypożyczalnia rakiet 
  • sporty wodne (w ofercie firm zewnętrznych) 
  • żeglarstwo 
  • windsurfing 
  • kitesurfing 
  • kajaki 
  • rower wodny 
  • łódź-banan 
  • skuter wodny 
  • szkoła nurkowania PADI 
  • narty wodne

rozrywka

  • program animacyjny 
  • animacje sportowe 
  • pokazy

Pokoje

Apartament APX1
  • 2-4 os.
  • ok. 43 m2
  • widok na ogród
  • taras
  • pokój dzienny
  • sypialnia
  • klimatyzacja (od połowy czerwca do połowy września, indywidualnie sterowana)
  • sejf (w cenie)
  • telefon
  • TV sat.
  • radio
  • lodówka
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • szlafrok
  • kapcie
  • WC
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 27 m2
  • widok na morze
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja (od połowy czerwca do połowy września, indywidualnie sterowana)
  • sejf (w cenie)
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • czajnik
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • kapcie
  • WC
Bungalow BUX1
  • 1-3 os.
  • ok. 27 m2
  • widok na ogród
  • taras
  • klimatyzacja (w zależności od warunków pogodowych, indywidualnie sterowana)
  • sejf (w cenie)
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • kapcie
  • WC
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 27 m2
  • widok na ogród
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja (od połowy czerwca do połowy września, indywidualnie sterowana)
  • sejf (w cenie)
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • kapcie
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:30, kontynentalne, amerykańskie, w formie bufetu
  • późne śniadanie: codziennie 10:00 - 11:30, w cenie
  • obiad: codziennie, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 19:00 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
  • przekąski: codziennie 10:00 - 18:00, w cenie, ciasto: codziennie, w cenie
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: codziennie
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 6
  • główna restauracja „Olympia": bufet dla dzieci, menu dla dzieci, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, w cenie, codziennie 07:00 - 10:30, 19:00 - 21:30 i 12:30 - 14:30, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Artemis Restaurant": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, wymagana rezerwacja, codziennie 19:00 - 00:00, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja gourmet „Marina Restaurant": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, a la carte, wymagana rezerwacja, codziennie 19:00 - 00:00, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Thalassa Beach Restaurant": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, a la carte, wymagana rezerwacja, codziennie 12:00 - 17:00, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Abeliona Greek Taverna": rodzaje kuchni: grecka, a la carte, wymagana rezerwacja, w zależności od warunków pogodowych, 19:00 - 00:00, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • główna restauracja „Sympossio": potrawy bezglutenowe, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, lipiec i sierpień, 08:00 - 11:00 i 19:30 - 22:00, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • bary i inne: 4
  • bar „Apollo Main Bar": maj - październik, codziennie 18:00 - 01:00
  • bar przy zewnętrznym basenie „Dolphin Pool Bar": maj - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 10:00 - 18:00
  • bar przy zewnętrznym basenie „Fontana Pool Bar": w zależności od warunków pogodowych, codziennie 10:00 - 18:00
  • bar na plaży „Kioski Beach Bar": w zależności od warunków pogodowych, codziennie 10:00 - 18:00
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive
  • 2 kolacje/tydzień (przy pobycie min. 7-dniowym, w cenie, dotyczy restauracji Abeliona i Artemis, dania serwowane bez możliwości wyboru z menu)
  • W okolicy

    • bezpośrednio przy długiej, piaszczystej plaży
    • ok. 3 km od małej wioski Myrtia ze sklepami i tawernami
    • ok. 13 km od Pyrgos, ok. 32 km od Olimpii
    • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Aldemar Olympian Village to rozległa wioska wakacyjna usytuowana w spokojnej okolicy, niedaleko wioski Skafidia, przy bardzo ładnej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę hotelową i mnóstwo atrakcji dla dzieci. Przynależność do sieci hotelowej Aldeamr gwarantuje najwyższą jakość świadczonych usług. Wypoczynek w hotelu Aldemar Olympian Village to gwarancja udanych wakacji w Grecji. Zdecydowanie polecamy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pobliżu wioski Skafidia, przy pięknej, długiej, piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, z łagodnym zejściem do morza, parasole i leżaki bezpłatne
    • bardzo duży kompleks hotelowy z bogatym zapleczem rekreacyjno sportowym - baseny, korty tenisowe, zjeżdżalnia wodna, centrum fitness, bogaty program animacyjny, klub Delfinki dla dzieci
    • przestronne i bardzo ładnie urządzone pokoje, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Grecja / Peloponez

    Opis oferty:

    Przepiękna okolica, ziemia mitów i igrzysk olimpijskich zaprasza na wspaniałe greckie wakacje! Zbudowany w stylu wioski wakacyjnej, położony w zachodniej części Peloponezu, należy do kompleksu hotelowego Royal Olympian Spa & Thalasso. Rozległy teren przylega do długiej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Bogaty program animacji sportowych i miniklub zapewniają dużo radosnej zabawy dorosłym oraz dzieciom. Starannie utrzymane pokoje są komfortowe i bardzo wygodne. Na miejscu również eleganckie centrum spa oferujące profesjonalne zabiegi thalassoterapii.

    POŁOŻENIE:

    w pobliżu wioski SKAFIDIA, najbliższe sklepy ok. 3 km od hotelu, ok. 15 km od Pyrgos; ok. 125 km od portu lotniczego w Kalamacie, ok. 65 km od portu lotniczego w Araxos; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 2 EUR/Pyrgos).

    PLAŻA:

    Skafidia, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (15 EUR).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, stylowy, należy do kompleksu Royal Olympian Spa & Thalasso, zbudowany w 1999 r., sezonowo odnawiany, 356 pokoi, budynek główny i bungalowy, 2 piętra, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja; restauracja główna Olympia - dania w formie bufetu, kuchnia grecka i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, wymagany odpowiedni strój (panowie - długie spodnie), na terenie kompleksu: 2 restauracje á la carte (czynne sezonowo): Artemis - kuchnia włoska, Abeliona - kuchnia grecka, wymagana wcześniejsza rezerwacja; 5 barów, w tym bary przy basenach i bar na plaży; kantor, minimarket, sklep z pamiątkami i odzieżą; centrum konferencyjne dla 400 osób, taras z widokiem na morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy (50 MB/dzień/urządzenie); za opłatą: nielimitowany internet bezprzewodowy (ok. 9 EUR/dzień, 21 EUR/3dni, 42 EUR/7dni), punkt internetowy, room-service (7.30-00.30), opiekunka do dziecka, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m², komfortowy, klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (wanna, wc; suszarka, kapcie), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

    apartament:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 40 m², zadbany i praktycznie urządzony, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo aneks kuchenny; apartament za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    na terenie kompleksu: 2 baseny główne Dolphin i Pelagos, słodka woda: ok. 600 m² i ok. 450 m², gł. 1,8 m, zjeżdżalnia (93 m), brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 50 m², gł. 0,7 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (15 EUR); 4 korty tenisowe z oświetleniem (płatne: 8 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu (ok. 10 EUR), tenis stołowy, siłownia, siatkówka plażowa; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci: gry i zabawy sportowe, wieczorne pokazy artystyczne; za opłatą: luksusowe i nowoczesne centrum Thalasso Spa o powierzchni 3000 m² w hotelu Olympian Royal: kryty basen z morską wodą, jacuzzi, łaźnia parowa, sauna, hydroterapia, thalassoterapia, zabiegi pielęgnacyjne, joga, tai-chi, masaże; sporty wodne na plaży.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.30), obiad (12.30­­-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (11.00-24.00); raz na tydzień kolacja w wybranej restauracji á la carte (kuchnia włoska lub grecka; wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2621082000, www.aldemarhotels.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Aldemar Olympian Village to rozległa wioska wakacyjna usytuowana w spokojnej okolicy, niedaleko wioski Skafidia, przy bardzo ładnej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę hotelową i mnóstwo atrakcji dla dzieci. Przynależność do sieci hotelowej Aldeamr gwarantuje najwyższą jakość świadczonych usług. Wypoczynek w hotelu Aldemar Olympian Village to gwarancja udanych wakacji w Grecji. Zdecydowanie polecamy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pobliżu wioski Skafidia, przy pięknej, długiej, piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, z łagodnym zejściem do morza, parasole i leżaki bezpłatne
    • bardzo duży kompleks hotelowy z bogatym zapleczem rekreacyjno sportowym - baseny, korty tenisowe, zjeżdżalnia wodna, centrum fitness, bogaty program animacyjny, klub Delfinki dla dzieci
    • przestronne i bardzo ładnie urządzone pokoje, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Grecja / Peloponez

    Opis oferty:

    Przepiękna okolica, ziemia mitów i igrzysk olimpijskich zaprasza na wspaniałe greckie wakacje! Należący do znakomitej sieci Aldemar, zbudowany w stylu wioski wakacyjnej, położony jest na rozległym terenie w zachodniej części Peloponezu, przy długiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Bogata oferta sportowo-rekreacyjna, animacje i basen z zakręconą zjeżdżalnią zapewniają świetną zabawę zarówno dorosłym jak i dzieciom. Komfortowe pokoje są starannie utrzymane i urządzone w jasnych barwach. Idealne miejsce na rodzinny wypoczynek!

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości SKAFIDIA, ok. 12 km od Pyrgos, przy drodze lokalnej, najbliższe sklepy i bary ok. 3 km od hotelu, ok. 30 km od starożytnej Olimpii; ok. 60 km od lotniska w Araksos; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Skafidia, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, za opłatą: łóżka balijskie; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zadbany i elegancki, zbudowany w 1968 r., corocznie odnawiany, budynek główny i bugalowy, 464 pokoje, 3 piętra, 5 wind, duże i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Olympia z tarasem i widokiem na morze - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, dieta bezglutenowa i bezlaktozowa (na zamówienie), restauracja Sympossio - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, snack bar Ambrosia - dania w formie bufetu, restauracje á la carte (dodatkowo płatne; wymagana wcześniejsza rezerwacja): Artemis - włoska, Abeliona - grecka, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci i dania wegetariańskie, w resturacjach wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), 4 bary, w tym przy plaży, przy basenie i w lobby; minimarket, sklep z pamiątkami, butik, kantor, sala konferencyjna dla 450 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy (ograniczona prędkość); za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia rowerów, motocykli i samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², zadbany, klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty (uzupełnienie płatne), sejf; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na ogród; widok na morze za dopłatą;

    standardowy z dzielonym basenem:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 29 m², w bungalowie, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: kapcie, szlafrok, czajnik; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na basen;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 40 m², zadbany i praktycznie urządzony, 2 sypialnie oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: kapcie, czajnik, aneks kuchenny; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 620 m2, gł. 0,9-1,8 m, zjeżdżalnia (dla dzieci powyżej 5. roku życia), basen, słodka woda, ok. 880 m2, gł. 0.9-1,8 m, 2 baseny dla dzieci, słodka woda, 54 m2, basen kryty, słodka woda, ok. 167 m2, 0,9-1,8 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 4 korty tenisowe (oświetlenie płatne: 8 EUR/godz., wypożyczalnia sprzętu płatna), koszykówka, mini piłka nożna, siatkówka plażowa, siłownia, tenis stołowy, kajaki (bezpłatnie 5 razy na pobyt), rowery wodne (bezpłatnie 3 razy na pobyt), centrum fitness; miniklub (4-12 lat), plac i pokój zabaw dla dzieci, minidisco, animacje dla dorosłych i dzieci (w terminie: czerwiec-wrzesień), amfiteatr; za opłatą: pokój gier, wypożyczalnia rowerów, paintball, jazda konna, centrum spa (sauna, hammam, masaże, zabiegi pielęgnacyjna i upiększające na twarz i ciało; czynne w terminie: czerwiec-wrzesień); sporty wodne na plaży.

    ALL INCLUSIVE

    śniadanie (7.00-10.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (10.30-11.00), obiad (12.30-16.00), podwieczorek (16.00-17.30) w formie bufetu w snack barze Ambrosia; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00) w barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/262108200, www.aldemarolympianvillage.gr

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Aldemar Olympian Village to rozległa wioska wakacyjna usytuowana w spokojnej okolicy, niedaleko wioski Skafidia, przy bardzo ładnej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę hotelową i mnóstwo atrakcji dla dzieci. Przynależność do sieci hotelowej Aldeamr gwarantuje najwyższą jakość świadczonych usług. Wypoczynek w hotelu Aldemar Olympian Village to gwarancja udanych wakacji w Grecji. Zdecydowanie polecamy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pobliżu wioski Skafidia, przy pięknej, długiej, piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, z łagodnym zejściem do morza, parasole i leżaki bezpłatne
    • bardzo duży kompleks hotelowy z bogatym zapleczem rekreacyjno sportowym - baseny, korty tenisowe, zjeżdżalnia wodna, centrum fitness, bogaty program animacyjny, klub Delfinki dla dzieci
    • przestronne i bardzo ładnie urządzone pokoje, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Luksusowy hotel położony w miejscowości Skafidia należący do kompleksu hotelowego Aldemar Resorts. Odległość od lotniska w Araksos ok. 60 km, od przystanku autobusowego ok. 200 m. Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Plaża:

    Rozległa,piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu, z łagodnym zejściem do wody. Parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, lobby, restauracje: główna Olympia oraz Sympossio, Marina (nowoczesna kuchnia grecka), Artemis (a'la carte kuchnia włoska), Thalassa (a'la carte z barem przy plaży), sala telewizyjna, sauna (dodatkowo płatna), usługi bagażowe, kantor wymiany walut, wynajem rowerów i samochodów ( za dodatkową opłątą), usługi pralnicze (za dodatkową opłatą), room service ( za dodatkową opłatą), Abeliona (kuchnia grecka), Ambrosia (przekąski), główny bar Apollo (18:00-00:00), bar przy przy plaży Kioski(10:00-18:00), Cozy bary przy basenie Dolfin (10:00-18:00), Fontana (10:00-18:00), Pelagos (10:00-18:00), UWAGA niektóre napoje dodatkowo płatne 4 korty tenisowe (dodatkowo płatne, wymagana wcześniejsza rezerwacja), boisko do koszykówki i piłki nożnej, Fitness centre, basen ( z ratownikiem od czerwca do sierpnia), miniklub, plac zabaw, zewnętrzny basen dla dzieci, centrum konferencyjne.
    Wyżywienie:

    All inclusive: w głównej restauracji Olympia - wczesne śniadanie kontynentalne(06:00-07:00, wymagana wcześniejsza rezerwacja), śniadanie (kontynentalne 07:00-07:30, bufet amerykański 07:30-10:00) w restauracji głównej Sympossio - śniadania w stylu bufetu amerykańskiego (08:00-11:00) obiad w formie bufetu - restauracja Olympia (12:30-14:30, sałatki, przekąski na zimno i ciepło, dania główne, ciasta, świeże owoce, lody, napoje bezalkoholowe, soki, lokalne piwo i wino, woda), restauracja Ambrosia (12:30-16:00, sałatki, przekąski na zimno i ciepło, dania główne, ciasta, świeże owoce, lody, napoje bezalkoholowe, soki, lokalne piwo i wino, woda 16:00-17:30 makaron, pizza, lekkie przekąski, tortille, kanapki, ciasta, jogurt, świeże owoce, lody) kolacja w formie bufetu: restauracja Olympia (19:00-21:30), restauracja Sympossio (19:30-22:00) restauracje a'la carte (2 razy na tydzień goście mogą zjeść obiad w jednej z nich bezpłatnie): Artemis (kuchnia włoska, wymagana wcześniejsza rezerwacja), Abeliona (kuchnia grecka, wymagana wcześniejsza rezerwacja) lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe: główny bar Apollo, bar przy przy plaży Kioski bary przy basenie Dolfin, Fontana, Pelagos.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzibardzo rozbudowanyprogram animacyjny. Tenis ziemny i stołowy, lekcje tenisa ziemnego (dodatkowo płatne), siatkówka plażowa, programy treningowe z trenerem, Fitness centre, sporty wodne (dodatkowo płatne, wymagana wcześniejsza rezerwacja) - m.in.: narty wodne, banana-rides, ringos), kajak i rowery wodne (wymagana rezerwacja), sauna (dodatkowo płatna), gry planszowe, quizy, konkursy, rzutki, bilard, nauka jazdy konnej, paintball, nauka pływania, boisko do koszykówki i piłki nożnej, muzyka na żywo, dyskoteki, dyskoteki na plaży, konkursy tańca, gry w morzu i w basenie, miniklub, plac zabaw, basen zewnętrzny dla dzieci z zjeżdżalnią, występy w amfiteatrze, water polo, gimnastyka, step aerobik, siłownia wodna. Ponadto do dyspozycji nasz własny Figloklub oferujący animacje, gry i zabawy dla dzieci.
    Internet:

    Bezpłatne, nielimitowane Wi-Fi na terenie hotelu.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    Naszym zdaniem:

    Luksusowy, elegancki hotel marki Aldemarnależy donajlepszychobiektów na Peloponezie. Doskonała, piaszczysta plaża, duże baseny zjeżdzalnia do wody, piękny ogród,wyśmienite jedzenie, spa oraz mnóstwo, mnóstwoatrakcji sportowych - to wszystko składa się na wakacje na najwyższym poziomie.Hotel rekomendowanydla rodzinz dziećmi. Gorąco polecamy!
    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem charterowym do Patry, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).


    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, oraz innych wydatków osobistych. Uwaga: cena nie obejmuje greckiego podatku turystycznego, któregowysokość zależy od standardu hotelu i wynosi od 0,5 do 4 EUR za pokój za dzień pobytu. Podatek płatny będzie obowiązkowo w recepcji przed zakwaterowaniem. Szczegóły w opisie hotelu.
    Wycieczki lokalne

    WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu)
    Argolida
    Zapraszamy Państwa na całodzienną wycieczkę do regionu Peloponezu zwanego Argolidą - zwiedzanie Pętli Argolidzkiej rozpoczniemy od Starożytnego Koryntu, miejsca, w którym przemawiał święty Paweł. Następnie pojedziemy do świetnie zachowanego teatru antycznego w Epidauros, słynącego nie tylko ze swojej wielkości, ale przede wszystkim z niezwykłej akustyki, gdzie brzdęk rzuconej monety słychać nawet w najdalszych rzędach. Obecnie w teatrze tym wystawiane są starożytne sztuki teatralne bez użycia nagłośnienia, natomiast w starożytności miejsce to znane było ze świątyni Asklepiosa, boga sztuki lekarskiej. Kolejnym punktem naszego programu jest niezwykle urodziwe miasteczka Nafplio, które niegdyś było stolicą Grecji. Następnie przejazd do starożytnych Myken, będących ośrodkiem kultury mykeńskiej. Zobaczymy między innymi Bramę Lwów, Cytadelę oraz Skarbiec Atreusa zwany grobem Agamemnona.
    Cena ok. 60 EUR
    . Nie obejmuje biletów wstępów.
    Góry Peloponezu
    Podróż rozpoczniemy przejazdem 22 km kolejką wąskotorową przez wąwóz Vouraikos, która kursuje z wioski Diakopto do Kalavrity. Trasa prowadzi przez góry, tunele nad przepaściami i pod nawisami skalnymi. Odwiedzimy również Jaskinię Jezior, w której oprócz ciekawych stalaktytów i stalagmitów, będziemy podziwiać jeziora, które uformowały się kaskadowo i stanowią fenomen tej jaskini. Czas wolny w Kalavrita, spokojnym górskim miasteczku, którego mieszkańcy zajmują się wyrobem różnych lokalnych specjałów. W drodze powrotnej odwiedzimy klasztor Mega Spilio, najstarszy klasztor w Grecji.
    Cena ok. 65 EUR.
    Nie obejmuje biletów wstępów.
    Ateny
    Wycieczka dla tych, którzy chcieliby poznać historię i najciekawsze miejsca stolicy Grecji. Podczas wycieczki z lokalną przewodniczką zwiedzimy nowe Muzeum Akropolu, w którym zgromadzono rzeźby znalezione na słynnym wzgórzu. Potem wejdziemy na Akropol, od wieków będący symbolem miasta. Zobaczymy słynny Partenon, świątynię Ateny Partenos, świątynię Ateny Nike oraz Erechtejon. Ponadto pojedziemy w najciekawsze punkty miasta, do stadionu Kali Marmaro, na którym obyły się pierwsze nowożytne Igrzyska Olimpijskie, pod budynek parlamentu na placu Syndagma, gdzie zobaczymy oryginalną zmianę warty. Dodatkowo będzie możliwość samodzielnego poznawania handlowej części miasta i dalszego zwiedzania. Cena ok. 60 EUR. Nie obejmuje biletów wstępów
    Rejs przez Kanał Koryncki
    Wycieczka zaczyna się od podziwiania Kanału Korynckiego z mostu położonego w najwyższym punkcie. Następnie przejazd do portu i podróż statkiem wzdłuż pionowych ścian kanału. Rejs daje możliwość zobaczenia wybrzeży dwóch mórz, Jońskiego i Egejskiego, które łączy ten kanał.
    Cena ok. 30 EUR

    Lokalnekrajobrazy
    Zapraszamy Państwa na popołudniową wycieczkę w lokalne zakątki Loutraki. Zatrzymacie się na skaju wzgórza w urokliwym żeńskim Monastyrze św. Patapiasza, skąd rozciąga się przepiękna panorama na Loutraki oraz dwie Zatoki połączone Kanałem Korynckim. Zobaczycie jedną z najstarszych kamiennych latarni morskich działających do dzisiaj. Poczujecie ducha antycznej Grecji stojąc nad ruinami Świątyni Hery. Posmakujecie tradycyjnego greckiego alkoholu - ouzo i lokalnej przekąski w tradycyjnej greckiej tawernie przy jeziorze Vouliagmeni, a dla chętnych możliwość kąpieli lub spaceru wzdłuż jeziora do kanału łączącego go z Zatoką Koryncką. -
    cena ok. 35 EUR
    (z Loutraki)
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    Inne

    PELOPONEZ informacje ogólne

    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Język urzędowy
    grecki.
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Półwysep Peloponez
    Największy i najciekawszy półwysep Grecji, niegdyś połączony ze stałym lądem jedynie wąskim Przesmykiem Korynckim, w tej chwili postawę komunikacji stanowią mosty. Miejsce to słynie z malowniczych plaż, w większości żwirowych (drobne jasne kamyki, otoczaki), pięknej przyrody, upraw oliwek, winorośli i owoców cytrusowych. Tu również znajdują się najcenniejsze zabytki archeologiczne - Olimpia, Mykeny, Epidauros, Korynt i Mistra. Stąd blisko również do Aten więc nawet podczas dwutygodniowego urlopu nie ma czasu na nudę.
    Loutraki
    Loutraki to przede wszystkim uzdrowisko posiadające cudowne wody lecznicze, z których słynie od starożytności. To również jeden z najbardziej znanych kurortów w Grecji, w tej chwili bardzo rozbudowany, z całym zapleczem turystycznym. Dla turystów miejsce to jest także doskonałym punktem wypadowym do Aten, Koryntu, Myken czy Epidauros.
    Selianitika
    Uważana za najpiękniejszą grecką wioskę między Patrą a Koryntem, jest miejscem wypoczynku również samych Greków. Leniwa wakacyjna atmosfera, krystalicznie czyste wody oraz bliskość zabytków to idealna mieszanka na udane wakacje.
    Wyloty z:
    Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny wGrecjitrwa od15czerwcado 15 września.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Grecos Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Aldemar Olympian Village to rozległa wioska wakacyjna usytuowana w spokojnej okolicy, niedaleko wioski Skafidia, przy bardzo ładnej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę hotelową i mnóstwo atrakcji dla dzieci. Przynależność do sieci hotelowej Aldeamr gwarantuje najwyższą jakość świadczonych usług. Wypoczynek w hotelu Aldemar Olympian Village to gwarancja udanych wakacji w Grecji. Zdecydowanie polecamy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pobliżu wioski Skafidia, przy pięknej, długiej, piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, z łagodnym zejściem do morza, parasole i leżaki bezpłatne
    • bardzo duży kompleks hotelowy z bogatym zapleczem rekreacyjno sportowym - baseny, korty tenisowe, zjeżdżalnia wodna, centrum fitness, bogaty program animacyjny, klub Delfinki dla dzieci
    • przestronne i bardzo ładnie urządzone pokoje, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    *****

    REGION

    Grecja/Peloponez Południowy/Skafidia

    Warto podkreślić

    - Leżaki, parasole oraz ręczniki na plaży GRATIS - Bogata infrastruktura - Zjeżdżalnie wodne - Spokojna okolica

    Okiem Grecosa

    Rozległy kompleks hotelowy, położony przy długiej i szerokiej piaszczystej plaży z łagodnym wejściem do morza. Bogata infrastruktura oraz programy animacyjne zapewnią dużo radosnej zabawy całym rodzinom

    Położenie

    • bezpośrednio przy morzu • w pobliżu wioski Skafidia, Pyrgos ok. 12 km • przystanek autobusowy przy hotelu • lotnisko w Araxos / Patra ok. 63 km • lotnisko w Kalamacie ok. 125 km • lotnisko w Atenach ok. 340 km

    Plaża

    • bezpośrednio przy hotelu • piaszczysta • łagodne wejście do wody • oznaczona Błękitną Flagą

    Hotel

    • odnowiony w 2014 roku • składa się z licznych 1 lub 2-piętrowych budynków • należy do kompleksu Royal Olympian Spa & Thalasso • restauracje - główna, 2 a la carte • 8 barów- przy basenach, na plaży • ręczniki plażowe (bepłatnie) • sejf (bezpłatnie) • bankomat w hotelu • 562 pokoje

    Pokoje

    Standard • 2-os. (ok. 26 m2) • możliwość 1 dostawki • klimatyzacja (bezpłatnie) • widok na morze za dopłatą Apartament • 2-os. (ok. 40 m2) • możliwość 1 lub 2 dostawek • sypialnia, pokój dzienny oraz aneks kuchenny

    All Inclusive

    • śniadanie, obiad, kolacja • dwa razy na tydzień kolacja w wybranej restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja) • napoje, lody w ramach AI w wyznaczonych barach do 24:00 • do kolacji obowiązuje strój formalny

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie • 4 baseny ze słodką i słoną wodą (w tym 2 dla dzieci) • 4 korty tenisowe (oświetlenie i sprzęt odpłatnie) • sporty wodne (kajaki, rower wodny) • centrum fitness • tenis stołowy, siłownia, siatkówka plażowa • animacje GRECOS.PL (03.06-27.09) Odpłatnie • basen kryty, sauna, hammam, jacuzzi • zabiegi w strefie Spa • sporty wodne na plaży (motorowe) • wypożyczalnia rowerów • lekcje tenisa • jazda konna (ok. 10 km od hotelu)

    Dla dzieci

    • 2 baseny dla dzieci • zjeżdżalnia • pokój i plac zabaw • 2 minikluby (4-12 lat) • Klub Delfinki (17.06-17.09) • opiekunka dla dzieci (odpłatnie) • menu dla dzieci

    CENA OBEJMUJE

    przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


    Mapa Hotelu Aldemar Olympian Village
    Filmy hotelu Aldemar Olympian Village:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Aldemar Olympian Village
    https://youtu.be/WuUohrk6A_c
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Aldemar Olympian Village

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel Aldemar Olympian Village to jeden z najlepszych hoteli, w których byłam. Położenie z widokiem na wyspę Zakynthos (przepiękne zachody słońca), tuż przy piaszczystej plaży. Leżaki bezpłatne i dostępne bez problemu (nie trzeba zrywać się i rano zajmować) - z boku hoteli praktycznie nie było ludzi. Dla dzieci ważna kwestia - delikatne zejście do morza (czasami po południu były fale). Hotel bardzo duży, z ogromną ilością basenów i zjeżdżalnią. Pokoje ogromne, bardzo czyste, codziennie sprzątane. Internet bezpłatny. Jedzenie rewelacyjne, bardzo duży wybór, urozmaicone, w trakcie tygodnia byliśmy w restauracjach a la carte - greckiej (usytuowanej tuż przy samym morzu) i włoskiej (również z pięknym widokiem na morze). Dla dzieci: mini disco i animacje (był także mini club, ale akurat z niego nie korzystaliśmy). Codziennie wieczorem show. Generalnie - hotel dla bardzo wymagających osób. Polecam i żal i był wyjeźdżać:)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.1
    • Hotel
      5.1
    • Pokoje
      5
    • Wyżywienie
      4.9
    • Atrakcje
      i sport
      5
    • Obsługa
      5.1
    HolidayCheck
    Ocena Aldemar Olympian Village:
    5 / 6

    Czwarty raz w Grecji, tym razem trafiony 2017-10-11
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      5.0

    5.6
    Świetne miejsce na rodzinne wakacje! 2017-09-20
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Raczej polecam ! 2012-06-18
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Bardzo dobre miejsce na rodzinny wypoczynek 2012-07-29
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.5
    W tym hotelu kradną, niestety 2012-08-23
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      3.2
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.8
    • Obsługa
      2.3

    Niestety dwukrotnie zostałam okradziona w tym hotelu przez służby sprzątające wiec pozostał niesmak ...
    więcej

    4.0
    Wspaniałe wakacje 2012-08-30
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    hotel przystosowany dla rodzin z dziećmi, bardzo duża ilość basenów( około 30 !), dobrze utrzymane o...
    więcej

    5.4
    Aldemar Hotel 2012-09-16
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Byliśmy bardzo mile zaskoczeni 2012-09-19
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      4.4
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Olbrzymi obiekt hotelowy z zadbanymi uliczkami,roślinnością,basenami.Piękna,długa plaża, bardzo miła...
    więcej

    5.4
    Pierwsza wyprawa i bingo 2012-09-21
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Najlepszy hotel nad Morzem Śródziemnym! 2012-09-30
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Gorąco polecam ! Hotel rozległy, ale nie czuć tłumu. Plaża jak z bajki, super kuchnia, miła i kompet...
    więcej

    5.9
    Super hotel, ale nie dla wszytskich 2013-06-30
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Bardzo dobry hotel 2013-07-16
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Piękny hotel dla rodzin z dziećmi na odludziu. 2013-07-23
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      4.2
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Jedyny minus to długi czas dojazdu. Przy wylocie z Polski o 8:30 byliśmy na miejscu o 17.00. 99% goś...
    więcej

    5.7
    Polecam Hotel 2013-09-04
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Super hotel - polecam 2013-09-08
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      6.0

    5.6
    Hotel wart swojej ceny 2013-12-08
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Słoneczna Grecja 2014-06-30
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Polecam 2014-07-13
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Dobry hotel 2014-08-09
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    4.5
    Wakacje na poziomie 2014-08-16
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      1.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Rodzinne wakacje na poziomie. 2014-09-10
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Urlop w deszczu 2015-06-18
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Fajny, duży hotel 2015-06-30
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Relaksujący pobyt na plaży 2015-07-17
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Hotel położony na rozległym terenie, zadbany ogród, piękna plaża, Mnóstwo gości, ale zupełnie nie od...
    więcej

    5.8
    Udane wakacje z niespodzianką na początku 2015-08-26
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      3.6
    • Pokoje
      3.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.5

    Hotel niestety nie zasługuje na 5 czy 4 gwiazdki,zdjęcia biura Itaki nie są zgodne ze stanem rzeczy...
    więcej

    4.9
    3 gwiazdkowy kombinat 2015-08-28
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.0

    3.7
    Cudowne wczasy 2015-08-29
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      3.2
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Pobyt w pierwszym tygodniu sierpnia, w czasie największych upałów. Mieszkaliśmy w bungalowie, pokój ...
    więcej

    5.4
    Serdecznie polecam 2015-09-10
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel okazal sie wspanialym miejscem na spedzenie wakacji. Mnostwo atrakcji, wspaniale, urozmaicone ...
    więcej

    5.4
    Wakacje z wAldemarem ;) 2015-09-19
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Wspaniały Hotel na rodzinny wypoczynek 2016-07-21
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      3.8
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Bardzo dobry 5 gwiazdkowy hotel , Najważniejsze- wspaniałe wyżywienie, wszędzie czyściutko, WSPANIA...
    więcej

    5.5
    Super, polecam 2016-12-15
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    fantastyczny hotel, cudowna plaża. jedzenie bardzo dobre, pokoje śliczne, duże łazienka czysta, nowo...
    więcej

    5.9
    Rewelacyjne miejsce na wakacje z dzieckiem! 2017-04-16
    Szczegóły oceny hotelu Aldemar Olympian Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8

    Aldemar Olympian Village - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
    2 os. apartament rodzinny
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
    2 os. Bungalow z dzielonym basenem

    Aldemar Olympian Village - Możliwości wyżywienia:


    Aldemar Olympian Village - miasta wylotu:


    Aldemar Olympian Village - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Aldemar Olympian Village? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00