Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort, Morze Czerwone
1 / 31
Udogodnienia hotelu Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort:
4.8 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.8 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 września 2018

Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort w ofercie Biura podróży:

Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do renomowanej sieci Sunrise, oferujący najwyższy poziom świadczeń dla najbardziej wymagających osób. Każdy szczegół jest starannie dopracowany tak, aby zapewnić niezapomniane wakacje.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****+

Region

Egipt / Sharm El Sheikh

Strefa

Prestige, Relax

Dzieci

- 1 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2-7 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

w zatoce Sharks Bay centrum handlowo - rozrywkowe Soho ok. 4 km (bezpłatny bus hotelowy) Naama Bay ok. 8 km lotnisko ok. 10 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, w malowniczej zatoce z widokiem na wyspę Tiran, prywatna, o długości 300 m z łagodnym wejściem do morza (zalecane obuwie plażowe), piaszczysta z ładną rafą koralową przy brzegu, pomost ułatwiający wejście do morza, leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży bezpłatne, bar All Inclusive na plaży

Hotel

luksusowy i elegancki pięciogwiazdkowy resort, o podwyższonym standardzie, należący do prestiżowej sieci hotelowej Sunrise Hotels and Resorts gwarantującej doskonały serwis, otwarty w 2012 roku, składa się z budynku głównego i kilku budynków bocznych otoczonych pięknym, egzotycznym ogrodem, oferuje 420 pokoi utrzymanych w unikatowym, orientalnym stylu

Udogodnienia

całodobowa recepcja, eleganckie lobby z miejscami do wypoczynku, winda, punkt wymiany walut, bankomat, centrum konferencyjne, opieka medyczna (dodatkowo płatna), salon kosmetyczny, fryzjer, amfiteatr, sklepiki z pamiątkami, butiki, jubiler, pralnia, przechowalnia bagażu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, parking, room service (dodatkowo płatny)

Internet

bezpłatne WiFi w wybranych miejscach hotelu

Pokoje

superior - 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, powierzchnia ok. 43 m2, elegancko i gustownie urządzone, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV SAT, telefon, sejf (bezpłatny), lodówka z mini barem (bezpłatnie codziennie uzupełniany wodą, co 4 dni innymi napojami bezalkoholowymi), zestaw do parzenia herbaty i kawy, żelazko i deska do prasowania (na życzenie), szlafroki i pantofle kąpielowe, balkon lub taras, widok na może za dopłatą deluxe - 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, powierzchnia ok. 51 m2, wyposażenie jak w pokoju superior, widok na morze za dopłatą deluxe z prywatnym basenem - 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, powierzchnia ok. 51 m2, zlokalizowane na parterze z dostępem do prywatnego basenu (jeden basen dla kilku pokoi) wyposażenie jak w pokoju superior

Restauracje i bary

restauracja główna Sunrise - kuchnia międzynarodowa 2 restauracje tematyczne Blue Blue -śródziemnomorska i Nora Middle East- orientalna 4 restauracje a' la carte Masala (indyjska), Sabai (tajska), Waterfall Grill, La Pergola (włoska), 2 restauracje a' la carte płatne Felucca (owoce morza), Cote de'Azur (francuska) Lobby Bar Churchill, herbaciarnia May Fair Tea Room bar na plaży La Pergola, bar przy basenie Island bar bar Waterfall Grill, dyskoteka The Gold Pub Shisha bar Abo Ali (płatny)

Wyżywienie

All Inclusive 24H

Rozrywka

7 basenów w tym jacuzzi (6 podgrzewanych sezonowo), tarasy słoneczny, aerobic, animacje dzienne i wieczorne, centrum fitness i profesjonalna siłownia, siatkówka plażowa, wielofunkcyjne boisko sportowe, tenis ziemny, tenis stołowy, szachy gigant, rzutki, boccia, mini golf, sauna, łaźnia parowa, 30 min darmowej lekcji nurkowania w basenie, zniżka do SPA i salonu piękności, wieczorne programy artystyczne

Płatne

Profesjonalne centrum SPA Planet oferujące różnego rodzaju masaże oraz zabiegi odnowy biologicznej, saunę, jacuzzi oraz łaźnię parową, trener personalny w siłowni, sporty wodne na plaży (kajaki, rowery wodne, narty wodne, parasailing, windsurfing), centrum nurkowe

Dla dzieci

brodzik (podgrzewany sezonowo), 2 zjeżdżalnie dla dzieci, animacje dzienne i wieczorne, mini klub (3 - 12 lat), plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, na życzenie łóżeczka dla dzieci do lat 2, opiekunka (dodatkowo płatna)

Program All Inclusive

05.30-06.30 śniadanie kontynentalne w Churchill Bar (wymagana rezerwacja) 07.00-10.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Sunrise International Buffet, świeżo wyciskane soki, kawa, herbata 10.30 -11.00 późne śniadanie w restauracji La Pergola na plaży 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Sunrise International Buffet lub restauracji a' la carte La Pergola 18.30-22.00 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej Sunrise International Buffet i w 2 restauracjach tematycznych Blue Blue i Nora Middle East, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, bogaty wybór sałatek, deserów i owoców, jak również możliwość nielimitowanych kolacji w 4 restauracjach a' la carte Masala, Sabai, Waterfall Grill, La Pergola (wymagana wcześniejsza rezerwacja) 12.00-17.00 przekąski wysokiej jakości, kanapki, ciastka, lody, kawa, herbata serwowane w barze na plaży Pergola i w barze przy basenie Island restauracji Waterfall Gill 15.00-17.00 podwieczorek ciasteczka, słodycze kawa, herbata, lody serwowane w barze na plaży Pergola, w barze przy basenie Island i herbaciarni May Fair Tea Room 22.30-01.00 późne przekąski w herbaciarni May Fair Tea Room 24H lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, 10.00 -06.00 lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone, rum, gin, whisky, brandy, tequila, ouzo, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w Lobby Bar Churchill, herbaciarni May Fair Tea Room, beach bar La Pergola, pool bar Island, bar Waterfall Grill, dyskoteka The Gold Pub, bar w amfiteatrze Roman Theater w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do posiłków serwowane są lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki, woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Strona hotelu

www.sunrisehotels-egypt.com

Nasza ocena

Pokój ***** Położenie *****+ Wyżywienie *****+ Sport \ rozrywka *****+

Atuty

- najwyższy standard dla wymagających - renomowana sieć hotelowa Sunrise - 7 restauracji w opcji All Inclusive - rafa koralowa przy hotelu - bezpłatne WiFi - prestiżowe nagrody przyznane przez portale Zoover i Holidaycheck TOP HOTEL 2014

City Tour Sharm el Sheikh

Zwiedzanie Sharm el Sheikh. Spacer po małych uliczkach handlowych Old Market i wizyta w sercu miasta - Naama Bay. Profesjonalny przewodnik opowie historię miasta i da wskazówki jak się targować.Ponadtow programiezwiedzanie kościoła koptyjskiego, meczetu oraz zakupy w sklepie wolnocłowym. Cena ok. 20 USD/os.

Jerozolima + Betlejem

Zwiedzanie Jerozolimy rozpoczyna się od porannej wizyty na Górze Oliwnej, z której rozpościera się przepiękna panorama na Stare Miasto i Wzgórze Świątynne. Następnie wizyta w Bazylice Grobu Pańskiego, gdzie znajdował się grób Jezusa oraz spacer Drogą Krzyżową do centralnego punktu dzielnicy żydowskiej - Ściany Płaczu. Po obiedzie przejazd do Betlejem, do Bazyliki Narodzenia Chrystusa. W drodze powrotnej kąpiel w Morzu Martwym. Cena ok. 130 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum polityczne i kulturalne świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. W przypadku transportu samolotem ok. 270 USD/os.

Petra

Całodzienna wycieczką do miasta leżącego w południowo-zachodniej części Jordanii, które zostało wykute w skale przez Nabetyjczyków. Petra jest wpisana na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. W planie przejście 1,5-kilometrowym, naturalnym kanionem pomiędzy skałami, zakończonym najsłynniejszą budowlą Petry - Skarbcem Faraona. Następnie amfiteatr rzymski i królewskie grobowce. Można również przespacerować się rzymską ulicą. Po obiedzie powrót do Sharm el Sheikh. Cena ok. 190 USD/os.

Ras Mohamed

Całodzienna wyprawa statkiem do Parku Narodowego Ras Mohammed, który słynie z przepięknej i dzikiej rafy koralowej. W programie trzy snurkowania na otwartym morzu i na rafach lokalnych. Cena ok. 40 USD/os.

Góra Mojżesza i klasztor Świętej Katarzyny

Nocne wejście na górę Synaj, na której według Biblii Mojżesz otrzymał od Boga tablice z 10 przykazaniami. Po wschodzie słońca zejście i zwiedzanie znajdującego się u podnóża góry klasztoru Św. Katarzyny. Jest to najstarszy z istniejących dzisiaj klasztorów chrześcijańskich, który został wzniesiony w miejscu, gdzie według tradycji dokonało się biblijne Objawienie Boga. Cena ok. 45 USD/os.

Wyspa Tiran

Wycieczka statkiem w kierunku wyspy Tiran, gdzie podczas snorkelingu można podziwiać uroki podwodnego świata. Cena ok. 40 USD/os.

Glass Boat

Rybki przez szybki.Wyprawa łodzią ze szklanym dnem po zatokach Sharm el Sheikh i podziwianie piękna natury Morza Czerwonego. Cena ok. 15 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie podczas 45-minutowego pokazu można podziwiać umiejętności i popis delfinów, które w rytm muzyki wykonują swoje akrobacje. Cena ok. 25 USD/os. Istnieje możliwość popływania z delfinami 15 minut ok. 145 USD/os.

Seascope

Wyprawa łodzią z częściowo zanurzającym się pod wodą pokładem,dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 45 USD/os.

Quad Safari

2-godzinna wycieczka quadami w Góry Synaj. Po drodze wizyta wwiosce beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast oraz poznać rytuał parzenia tradycyjnej herbaty. Cena ok. 20 USD/2-os. quad

Abu Galum

Wyjazd jeepami na pustynię, wizyta w oazie i przejażdżka wielbłądami. Następnie możliwość snorkelowania w zatoce Blue Hole, gdzie jest najsłynniejsza rafa koralowa na świecie i głębia sięgająca 100 metrów. Na zakończenie wycieczki lunch. Cena ok. 55 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel należący do renomowanej sieci Sunrise, oferujący najwyższy poziom świadczeń dla najbardziej wymagających osób. Każdy szczegół jest starannie dopracowany tak, aby zapewnić niezapomniane wakacje.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do renomowanej sieci Sunrise, oferujący najwyższy poziom świadczeń dla najbardziej wymagających osób. Każdy szczegół jest starannie dopracowany tak, aby zapewnić niezapomniane wakacje.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Sharm El Sheikh, Egipt

Opis hotelu

Goście zakwaterowani są w 420 pokojach. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi (bezpłatnie) umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. W obrębie kurortu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i biblioteka. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, pralnia i usługi fryzjerskie.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Większość kwater zwrócona jest bokiem do morza. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Komfortowy pobyt zapewniają minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Na terenie ośrodka wczasowego znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w kompleksie, jak np. tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka i minigolf. Windsurfing i nurkowanie dostarczą miłośnikom sportów wodnych wyśmienitej zabawy. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta i aerobik. Kurort oferuje w Centrum Wellness bogatą gamę zabiegów, w tym spa, saunę, łaźnię parową i salon piękności, jak również za dodatkową opłatą zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Ośrodek wczasowy oferuje przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel należący do renomowanej sieci Sunrise, oferujący najwyższy poziom świadczeń dla najbardziej wymagających osób. Każdy szczegół jest starannie dopracowany tak, aby zapewnić niezapomniane wakacje.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do renomowanej sieci Sunrise, oferujący najwyższy poziom świadczeń dla najbardziej wymagających osób. Każdy szczegół jest starannie dopracowany tak, aby zapewnić niezapomniane wakacje.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nowy (otwarty w 2012 r.) luksusowy hotel nawiązujący stylem do tradycji pałacu sułtańskiego, malowniczo usytuowany na górzystym terenie z widokiem na wyspę Tiran. Składa się z budynku głównego i niskich aneksów. Eleganckie wnętrza, malownicze widoki, różnorodna kuchnia, rafa koralowa.

Położenie

W zatoce Shark's Bay, kilka minut spacerem (promenadą) do plaży (rafa), ok. 3 km od lotniska w Sharm el Sheikh, ok. 10 km od centrum Naama Bay. Niedaleko (ok. 2 km)  centrum handlowo - rozrywkowe Soho.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, punkt wymiany walut, bankomat, sklepiki, sala konferencyjna, restauracja główna, restauracja orientalna, indyjska, bar grecki z grillem, bar przy plaży, bar przy basenie, kawiarenka internetowa, salon kosmetyczny i fryzjerski, pralnia, amfiteatr.

Pokoje

420 pokoi łączących nowoczesność i tradycję arabską; przestronne, komfortowe, stylowe, klimatyzowane; łazienka z suszarką, TV sat, telefon, Internet Wi-Fi, sejf, minibar, zestaw do parzenia kawy i herbaty, balkon lub taras (większość z widokiem bocznym lub całkowitym na morze). Możliwa rezerwacja zakwaterowania w najwyższym standardzie: superior i de luxe.  

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania (07.00-10.30), obiady (12.30-14.30), kolacje (18.30-22.00) w formie bufetów, późne śniadania serwowane (10.30-11.00), przekąski w dzień (12.00-17.00), podwieczorek (kawa, herbata, ciasto), przekąski nocne (22.30-01.00), kawa, herbata, woda, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w wyznaczonych lokalach gastronomicznych w różnych godzinach (najpóźniej do północy w lobby bar i dyskotece),  codziennie woda mineralna w pokoju, napoje bezalkoholowe w minibarze (uzupełniane po 7 dniach), raz na pobyt kolacja w restauracjach a' la carte (wymagana rezerwacja) z wyjątkiem owoców morza. Płatne: napoje butelkowane, puszkowane, importowane, shisa, bar tematyczny, wyżywienie i picie po północy, niektóre rodzaje kaw. W ramach pakietu all inclusive bezpłatne korzystanie z części infrastruktury (np. tenis stołowy, bilard, siłownia, 30 min. lekcji nurkowania, łaźnia, sauna, jacuzzi).

Sport i rozrywka

4 baseny z tarasami słonecznymi, bilard, korty tenisowe, jacuzzi, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, szachy, boccia, aerobik, salon odnowy biologicznej (siłownia, masaże, sauna, łaźnia), sporty wodne, nurkowanie, animacje, dyskoteka.

Dla dzieci

Brodzik, ślizgawka wodna, miniklub, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce (na zapytanie), foteliki..

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny  rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel należący do renomowanej sieci Sunrise, oferujący najwyższy poziom świadczeń dla najbardziej wymagających osób. Każdy szczegół jest starannie dopracowany tak, aby zapewnić niezapomniane wakacje.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do renomowanej sieci Sunrise, oferujący najwyższy poziom świadczeń dla najbardziej wymagających osób. Każdy szczegół jest starannie dopracowany tak, aby zapewnić niezapomniane wakacje.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

2012 r.

Położenie:

15 km od Sharm El Sheikh, 20 km od lotniska.

Plaża :

160 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, 300 m długości. Parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne.

W Hotelu:

8 restauracji, 7 barów, sala konferencyjna, baseny odkryte (1200, 550, 500, 450 m2), aquapark 2 zjeżdżalnie.

Pokoje : 

w budynku głównym i bungalowach: 111 pokoi standardowych, 171 pokoi comfort superior, 171 pokoi deluxe, 44 pokoje rodzinne (2 pokoje połączone drzwiami), 30 pokoi swim up (2 pokoje połączone drzwiami); klimatyzacja indywidualna, terakota lub wykładzina, łącze internetowe (płatne), minibar (bezpłatny – woda i napoje bezalkoholowe), balkon lub taras, prysznic, suszarka, telefon, TV, sejf (płatny).

Rozrywki i usługi: 

Bezpłatne:
bezprzewodowe łącze internetowe w lobby, siłownia, sauna, jacuzzi, tenis stołowy, kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, oświetlenie kortu, siatkówka plażowa, dyskoteka, aerobik, animacje, rzutki, bilard.
Płatne: 
room service, pralnia, centrum SPA, masaż, salon piękności, surfing, centrum nurkowe.

Dla dzieci: 

brodzik, animacje, miniklub, posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, plac zabaw, opiekunka (płatna).

Wyżywienie :

All Inclusive (10:00-24:00).

Posiłki :
śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, późny posiłek.

Napoje zawarte :
lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.
System nie zawiera:
napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, kawy po turecku, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych.
Restauracje a’la carte
bliskowschodnia, włoska,  francuska, grecka, indyjska, tajska – bezpłatne, owoce morza – płatne. Wymagana rezerwacja.

Tel./faks:

0020 65 / 360 0444


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel należący do renomowanej sieci Sunrise, oferujący najwyższy poziom świadczeń dla najbardziej wymagających osób. Każdy szczegół jest starannie dopracowany tak, aby zapewnić niezapomniane wakacje.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do renomowanej sieci Sunrise, oferujący najwyższy poziom świadczeń dla najbardziej wymagających osób. Każdy szczegół jest starannie dopracowany tak, aby zapewnić niezapomniane wakacje.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

w trakcie klasyfikacji

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

*    Hotel znajduje się w Sharks Bay z pięknym widokiem na wyspę Tiran, 6 km od lotniska i 8 km od Naama Bay.

Plaża

*    Bezpośrednio przy plaży. Hotel posiada imponujący pomost, a serwis plażowy jest bezpłatny.

Zakwaterowanie

*    420 pokoi; *    Typy pokoi: superior (43 m2), deluxe (51 m2), deluxe swim up (51 m2 ze wspólnym basenem dla kilku pokoi), family (53 m2 - 2 pokoje oddzielone drzwiami), junior suite (2 pokoje, łazienka z jacuzzi), executive suite (61 m2 - dwa piętra), executive swim up suite (61 m2 - dwa piętra, bezpośrednie wejście do wspólnego dla kilku pokoi basenu), Executive Suite (royal club 61 m2 z przywilejami royal club). Hotel posiada tez 4 pokoje przystosowane dla potrzeb osób niepełnosprawnych. Pokoje promo to pula podstawowych typów pokoju w promocyjnej cenie. Pokoje Swim Up dostępne są tylko dla osób dorosłych. *    Wyposażenie: łazienka, klimatyzacja, telewizor LCD, sejf, zestaw do parzenia kawy i herbaty, mini bar (w napoje bezalkoholowe uzupełniany co 4 dni, w wodę codziennie), kapcie kąpielowe, balkon lub taras.. Pokoje są w zasięgu bezpłatnego Wi-Fi.  Na zapytanie dostępne żelazko oraz deska do prasowania.

Restauracje i bary

*    9 restauracji (1 główna, śródziemnomorska i bliskiego wschodu oraz 6 a'la carte: indyjska, tajska, grillowa, włoska, rybna, francuska); *    8 barów (w tym bar w lobby, przy amfiteatrze, przy basenie i przy plaży).

Wyżywienie

*    All inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, przekąski w określonych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji dostępne są całą dobę. Wybrane restauracje a'la carte są dostępne bezpłatnie  po wcześniejszej rezerwacji (rybna jest płatna dodatkowo, natomiast francuska serwuje bezpłatnie tylko wybrane menu). Opcja all inclusive zawiera również voucher zniżkowy do SPA oraz salonu piękności.

Sport i Rozrywka

*    Imponujący kompleks basenowy (3 podgrzewane w sezonie zimowym) w tym 1 basen ze zjeżdżalniami (częściowo podgrzewany); *    Bezpłatnie:  siłownia (od 16 roku życia), korty tenisowe, siatkówka plażowa, boccia, rzutki, tenis stołowy, animacje, multiboisko; *    Odpłatnie: windsurfing, centrum nurkowe i sportów wodnych.

Dla dzieci

*    Brodzik (podgrzewany zimą), mini klub (3-12 lat), plac zabaw.

Pozostałe udogodnienia

*    Centrum SPA, salon piękności, pralnia, parking, fryzjer, sklepy z pamiątkami i jubiler,  dostęp do bezpłatnego Wi-Fi na terenie resortu (wyłączając hotelowe lobby), w pełni wyposażona sala konferencyjna posiadająca 262 m2. Opieka medyczna i opiekunka do dziecka to opcje dodatkowo płatne.  

Naszym zdaniem

*    Wspaniały hotel o nieprzeciętnej obsłudze i kuchni  na wysokim poziomie. Polecamy przede wszystkim miłośnikom nurkowania i smacznej kuchni.

Strona internetowa

*    www.sunrisehotels-egypt.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel należący do renomowanej sieci Sunrise, oferujący najwyższy poziom świadczeń dla najbardziej wymagających osób. Każdy szczegół jest starannie dopracowany tak, aby zapewnić niezapomniane wakacje.


Mapa Hotelu Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

Opinie o Hotelu Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort

przyjemne wakacje w swietnym hotelu , bylo bardzo milo , urzadzone stylowo lecz bez przepychu , bardziej tradycyjnie , pokoje ogromne , chcialabym miec taki w domu u siebie , widoki z okna rowniez cudne. obsluga swietna , restauracje genialnie zorganizowane i ze swietnym jedzeniem. polecam na romantyczne wakacje , w spokoju , z dala od zgielku , zdecydowanie bez dzieci :) :) :) :) :)

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

hotel zdecydowanie wart swojej ceny. całość jest atrakcyjnie zaprojektowana, hotel schodzi kaskadowo w dół, schodów jest sporo i to trzeba mieć na uwadzę. wszystko jest nowe i lśni czystością. pokoje codziennie sprzątane, bardzo ładnie urządzone. jedzenie jak na Egipt wyśmienite, szef kuchni to francuz więc i jedzenie jest francuskie, palce lizać, szczególnie desery przepyszne. atrakcji jest mnóstwo, ale raczej spodobają się dorosłym niż dzieciom. my spędziliśmy tam wspaniałe dwa tygodnie, polecamy serdecznie!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras bezposredni dostepc na basenie
Pokoj wariant ekonomiczny dla 1 osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj Deluxe prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny/bezposr. widok na morze
Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras bezposredni dostepc na basenie
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok morze/basen/ogr. 2 sypialnie/1 lazienka
Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj Deluxe prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny/bezposr. widok na morze
Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras bezposredni dostepc na basenie
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok morze/basen/ogr. 2 sypialnie/1 lazienka
Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
DZ/BkoT
DZ/BkoT/seitlM
DZ/BkoT/dirPool
DZ/BkoT/M
EZ/BkoT
FamZi/BkoT

Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort - miasta wylotu:


Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00