cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
1 / 0
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Udogodnienia hotelu Caravel
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Bez paszportu

Hotel Caravel
star 4

Grecja: Zakynthos
Ocena hotelu Caravel:
4.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Caravel:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0

Hotel Caravel w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum Planos, z licznymi sklepami i barami
  • ok. 6 km od centrum Zakynthos
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 1 km od centrum Planos, z licznymi sklepami i barami
  • ok. 6 km od centrum Zakynthos
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • bezpośrednio przy wąskiej plaży
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca
  • leżaki w cenie
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja: codzienne 24 h
  • winda
  • taras
  • lekarz
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • usługi konsjerża 
  • parking: niezadaszony, w cenie 

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

238

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • minimalny wiek przy zakwaterowaniu: 16+
  • ostatni całkowity remont: 2017 r.
  • hotel nie akceptuje zwierząt 
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI
  • Podczas kolacji oraz korzystania z restauracji i barów w godzinach wieczornych panowie zobowiązani są do noszenia eleganckich szortów lub długich spodni – noszenie strojów kąpielowych, klapek i odzieży sportowej jest niedozwolone.

basen

  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą
  • jacuzzi: w cenie, zewnętrzne, ze słodką wodą
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia: codziennie 07:00 - 20:00
  • aqua fitness
  • ćwiczenia relaksacyjne
  • ćwiczenia wzmacniające kręgosłup
  • stretching
  • tenis stołowy
  • tenis
Płatne
  • strefa spa „Sens Spa": codziennie 10:00 - 20:00
  • łaźnia parowa: płatność gotówką
  • masaże: płatność gotówką 
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • zabiegi kąpielowe
  • zabiegi medyczne
  • łucznictwo
  • kort tenisowy 
  • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
  • rowery: w ofercie firm zewnętrznych
  • grota lodowa
  • spa shower
  • pokój relaksacyjny

rozrywka

  • zajęcia sportowe kilka razy w tygodniu
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych kilka razy w tygodniu

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 2-3 os.
  • ok. 26 m2
  • widok na morze
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • room service: codziennie, za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy swim-up DZX4
  • 2-3 os.
  • ok. 26 m2
  • boczny widok na morze
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • room service: codziennie
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • taras: z bezpośrednim dostępem do basenu
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • widok na ogród
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • room service: codziennie, za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2-3 os.
  • ok. 26 m2
  • ograniczony widok na morze
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • room service: codziennie, za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
  • późne śniadanie: 10:00 - 11:00
  • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu, w formie bufetu lub wybór z menu na dany dzień
  • kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu, a la carte, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu, bufet lub wybór menu
  • przekąski: 12:00 - 17:00, przekąski o północy: 00:00 - 01:00, ciasto: 15:00 - 17:00, lody: 10:00 - 17:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 08:00 - 00:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 08:00 - 00:00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Sensgourmet": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, ryby/owoce morza, dania z grilla, dania dietetyczne: w cenie, potrawy bezglutenowe: w cenie, dania bez laktozy: w cenie, dania lekkostrawne: w cenie, dania wegetariańskie: w cenie, bufet, show cooking, w cenie, codziennie 07:00 - 11:00, codziennie 12:30 - 15:00, codziennie 19:00 - 22:00, 3 tury wydawania kolacji, z klimatyzacją, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Culinarium": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, codziennie 19:00 - 21:30, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 4
  • bar „Sensbar": w cenie
  • bar przy zewnętrznym basenie „Infinity": w cenie
  • bar przy zewnętrznym basenie „White Bar": w cenie
  • lounge bar: w cenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Zakynthos

    Opis oferty:

    Elegancki i nowoczesny hotel z klimatem, przeznaczony tylko dla dorosłych Gości. Położony tuż przy plaży i blisko tętniącego życiem centrum Tsilivi oferuje niezapomniany pobyt w wyjątkowej atmosferze. W ciągu dnia zrelaksuj się na plaży lub popływaj w basenie typu infinity i zachwycaj się cudownym widokiem na morze, a wieczorem podziwiaj wspaniałe zachody słońca z hotelowego tarasu. Atutami hotelu są także komfortowe pokoje, smaczna kuchnia i miła obsługa. To idealne miejsce na romantyczne wakacje we dwoje!

    POŁOŻENIE:

    ok. 500 m od centrum popularnej miejscowości wypoczynkowej TSILIVI ze sklepami, barami i restauracjami, przy drodze lokalnej; ok. 11 km od lotniska w Zakynthos; przystanek autobusowy ok. 250 m od hotelu (miasto Zakynthos/ok. 1,80 EUR).

    PLAŻA:

    Tsilivi, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, wąska, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki i nowoczesny, całkowicie odnowiony w 2017 r., 238 pokoi, 6 budynków, 3 piętra, 8 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja Cullinarium przy plaży (płatna) - á la carte, w restauracjach dostępne dania wegetariańskie, inne diety (na zapytanie), 4 bary, w tym w lobby i przy basenie, taras z widokiem na morze; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 16. roku życia.

    standardowy:

    2-os., ok. 25 m², elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc lub osobne wc; suszarka, szlafroki), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polski program, telefon, minibar (woda mineralna), sejf; balkon lub taras (stolik i krzesełka, suszarka na pranie), widok na ogród; boczny widok na morze i widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, w tym infinity, prostokątny i nieregularny kształt, 600 m² i 160 m², gł. 1,45 m, słodka woda, basen kryty, podgrzewany (maj, październik), ok. 80 m², gł. 1,45 m, hydromasaż, słodka woda; przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; siłownia (wymagana wcześniejsza rezerwacja), kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, boisko do koszykówki, animacje, muzyka na żywo, wieczór grecki; w pobliżu hotelu aquapark Tsilivi Waterpark (oferta zewnętrzna).

    UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

    • osoba na wózku inwalidzkim może swobodnie poruszać się z pokoju do recepcji, restauracji, baru, i ogrodu • podjazdy dla wózków inwalidzkich: główne wejście do hotelu, hol, basen i winda • dostępność wyodrębnionego stanowiska przy recepcji dla osób poruszających się na wózku Pokój: • 8 pokoi, na parterze (na zapytanie) • wysokość włączników światła i gniazdek dostosowana dla osób na wózku lub niskiego wzrostu Łazienka: • szerokość drzwi do łazienki: 90 cm • taśmy antypoślizgowe na podłodze i pod prysznicem • prysznic: brodzik bezprogowy, poręcz, krzesło prysznicowe • wysokość toalety - 45-50 cm, poręcz przy toalecie • lustro nie wyżej niż 100 cm od posadzki • umywalka nie wyżej niż 80 cm i nie niżej niż 65 cm Plaża: • podjazd do plaży

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie (12.00-16.45); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (9.00-24.00).

    KONTAKT:

    0030/2695045261, www.caravelresortspa.gr 

    GRATIS:

    Wi-Fiserwis plażowy 


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Hotelzlokalizowany jestna dość rozległym terenie z ogrodem, położony w Tsilivi, ok. 500 m od centrum miejscowości, gdzie znajdują się liczne sklepy, tawerny, kawiarnie itp i ok. 5 km od miasta Zakynthos. Transfer z lotniska do hotelu trwa ok. 50 min. Przystanek autobusowy, z którego można dojechać do stolicy wyspy, znajduje się ok. 100 m od hotelu (bilet ok. 1,60 EUR).
    Plaża:
    Obiekt usytuowany bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (wyróżnienie Błękitnej Flagi). Leżaki i parasole na plaży i terenie przy plaży - odpłatnie (ok. 6 EUR/dzień).
    Do dyspozycji gości:
    Kompleks składa się z5 budynków. Recepcja z lobby, winda, TV, restauracja główna, 2 bary (wewnątrz i przy basenie), 2 baseny ze słodką wodą, jacuzzi, leżaki i parasole przy basenie - bezpłatnie, ręczniki kąpielowe - bezpłatne, depozyt 20 EUR, pralnia (dodatkowo płatna), parking.
    Pokoje:
    Obiekt składa się ze 160 komfortowo urządzonych pokoi 2-osobowych (możliość 1 dostawki w formie sofy lub 2 dostawek dla dzieci), wyposażonych w indywidualnie sterowana klimatyzację (bezpłatna), TV-sat, telefon, lodówkę, sejf (bezpłatny, depozyt 20 EUR), łazienkę (wanna lub prysznic i suszarka do włosów, wc), balkon lub taras (meble ogrodowe). Możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat - za dopłatą na miejscu (6 EUR/dzień).
    Wyżywienie:
    All Inclusive: śniadania (07:30-09:30), lunch (12:30-14:00), kolacje (19:30-21:30) w formie bogatego bufetu. Lekkie przekąski, kanapki, ciasteczka, lody oraz napoje, w tym kawa i herbata, serowane w barze przy basenie (10:00-17:00). Lokalne napoje alkoholowe: piwo, wino, ouzo, brandy, gin, wódka, rum, koktajle i bezalkoholowe do posiłków oraz w wyznaczonych barach na terenie hotelu (10:00-23:00). Do kolacji obowiązuje strój formalny.
    Program sportowy i animacyjny:
    Bezpłatnie: 2 baseny, jacuzzi, sala fitness, kort do koszykówki, program animacyjny dla dorosłych prowadzony przez zespół animatorów (czerwiec-wrzesień),1 xw tygodniu wieczór grecki, tenis stołowy, boisko do siatkówki. Odpłatnie: kort tenisowy z oświetleniem (10 EUR/godz.), bilard (2 EUR/gra), kącik gier video, sporty wodne na plaży (rowery, kajaki), wypożyczalnia rowerów. Dla dzieci: plac zabaw, aquapark w pobliżu hotelu (dodatkowo płatny).
    Internet:
    W hotelu kącik internetowy - dodatkowo płatny (ok. 2 EUR/30 min., 3 EUR/godz.), internet Wi-Fi w pokojach - bezpłatny.
    Kategoria lokalna:
    ****
    Strona www:
    www.caravelzante.gr
    Naszym zdaniem:
    Dobrej klasy hotel, doskonale położony przy pięknej plaży, wśród zieleni, otoczony dużym ogrodem, polecamy szczególnie rodzinom. Dodatkowo gwarantujemy ciekawe zajęcia dla dzieci w naszym Figloklubie!


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Zakyntos Położony tuż przy pięknej długiej plaży, w niezwykle urokliwym kurorcie Tsilivi, hotel jest doskonałą propozycją dla zarówno dla rodzin z dziećmi ze względu na przygotowane zaplecze, jak i dla miłośników łączenia wypoczynku z możliwością zwiedzania jednej z najbardziej malowniczych Wysp Jońskich.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    opis hotelu

    Na terenie znajduje się restauracja główna, 2 bary, sejf w recepcji (bezpłatny), 3 baseny odkryte (2 dla dorosłych, 1 brodzik dla dzieci), pralnia (płatna), salon piękności (płatny), winda.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 5 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

    plaża

    przy hotelu, wydzielona część plaży publicznej, piaszczysto-żwirowa. Leżaki -płatne.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzację indywidualną (bezpłatna), sejf (bezpłatny), TV, telefon, lodówkę (bezpłatna), prysznic lub wannę, WC, balkon. Typy pokoi: w kilku budynkach: pokoje deluxe z widokiem na morze , pokoje twin z widokiem na ogród , pokoje twin z bocznym widokiem na morze , pokoje single z bocznym widokiem na morze , pokoje rodzinne z widokiem na ogród

    Wyżywienie

    restauracja główna, 2 bary (m.in. bar z przekąskami) All Inclusive Formuła zawiera:śniadania (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:00-14:00), kolacja , (19:00-21:30), w restauracji głównej, przekąski (10:00-18:00) w barze Snack Bar, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

    z myślą o dzieciach

    brodzik, animacje, opiekunka (płatna, w miarę dostępności), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji łóżeczko dla dziecka do 2 lat (płatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    tenis stołowy, siatkówka, mini boisko do piłki nożnej, jacuzzi, animacje

    płatne

    sauna, masaż, bilard

    Aktualizacja opisu

    31.05.2016 15:00

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5Grecja/Zakyntos

    Informacje Ogólne:

    Caravel Sensimar Resort and Spa znajduje się bezpośrednio na plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Tsilivi (1 km) i Zakynthos (6 km). Znajduje się w Tsilivi Hotel posiada 238 pokoi i został odnowiony w 2017 roku, dostępna jest klimatyzacja i 3 windy. Dla Państwa komfortu hotel posiada salon, recepcję, mini market i lobby. W 2-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku i angielsku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć rower, samochód i motocykl. Do dyspozycji są 2 baseny ze słodką wodą . Goście mogą zrelaksować się przy drinku w barze przy basenie. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na plaży i na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, przystanek autobusowy, dyskoteka, postój taksówek, bary/restauracje, centrum miasta i informacja turystyczna. Odległość od hotelu: Ship Wreck (30 km), Blue Caves (25 km) i jazda konna (1). Hotel zapewnia dostęp bez barier: rampa/podnośnik, winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich i łazienka przystosowana do korzystania przez osoby na wózkach inwalidzkich. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów. Caravel Sensimar Resort and Spa dzięki romantycznym atmosferze jest idealnym miejscem na podróż poślubną. Hotel tylko dla dorosłych.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje kantor, usługę budzenia, serwis pokojowy, usługi prasowania, system kontroli wchodzenia, concierge, pokojówki, pralnię, opiekę medyczną i sejfy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Wyżywienie

    All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godzinach wyznaczonych przez hotel.

    Sport i Rozrywka:

    W ramach aktywności hotel oferuje tenis stołowy, program zajęć animacyjnych, rzutki i bilard. Caravel Sensimar Resort and Spa posiada hammam, pokój do relaksu, spa i jacuzzi. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness i koszykówka. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne i muzykę na żywo.

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Bagaż

    Berlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (56x45x25)- Usługa EXBAG - 200zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 380 PLN- 23 kg - 435 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 300zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  565 PLN- 32 kg -  685 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.Wilno (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 110zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  340 PLN- 32 kg -  400 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.Warszawa Modlin (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 130 PLN/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 265 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/ 370 PLN (od 01.06-30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa (Enter Air)Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg;Warszawa (Smartwings)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg;Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 240 PLNOstrawa (Smartwings)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg;Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 260 PLN 

    Opis kraju

    Grecja jest kwintesencją regionu śródziemnomorskiego - piękne plaże, lazurowa woda, długie biesiady i gościnni mieszkańcy co roku kuszą tysiące turystów poszukujących niezapomnianych wakacji. To właśnie tutaj swój początek miała kultura współczesnej cywilizacji europejskiej, narodziła się demokracja i filozofia, a z pieniących się fal wyłoniła się najpiękniejsza kobieta na świecie - Afrodyta. Stąpając po uliczkach starożytnych miast niemal wyczuwalne są zmienne losy historii, wybierając zaś malownicze wyspy można wcielić się w rolę bohaterów takich filmów jak: Mamma Mia" czy Grek Zorba".Grecja to pełen słońca kraj położony na południowym krańcu Półwyspu Bałkańskiego o niesamowicie długiej linii brzegowej z dostępem do Morza Śródziemnego, Jońskiego, Egejskiego i Kreteńskiego. Cechuje się niezwykłą różnorodnością krajobrazu, większą część Państwa pokrywają zachwycające pasma górskie, które przechodzą w sielankowy obraz małych miasteczek rolniczych i nadmorskich miejscowości. Nie można także zapomnieć o rajskich wyspach, takich jak: Kreta, Rodos, Korfu czy Kos, a także Mykonos, w których można do woli zażywać kąpieli słonecznych, poznawać podwodną faunę i florę oraz cieszyć się długimi spacerami wśród dziewiczej natury. Ten region oferuje nie tylko niezapomniany wypoczynek w zachwycających okolicznościach przyrody, ale także pozwala na podróż po niezwykle interesujących kartach historii. Postaw nogę w miejscu gdzie ważyły się losy współczesnego świata - bitwy nie istniejących już mocarstw, spory filozoficzne między Platonem i Arystotelesem, a także pierwsze rządy ludu. Będzie to niezwykła wyprawa pośród kamiennych ulic, tradycyjnej białej zabudowy iskrzącej się w promieniach słońca i zabytków zapierających dech w piersiach. A gdy słońce już zajdzie, a Twój umysł będzie miał dość myśli krążących wokół zamierzchłych czasów, wybierz się na tradycyjną grecką biesiadę. Spróbuj aromatycznej kuchni, weź udział w długich, ekscytujących dysputach i zatoń w dźwiękach żwawej zorby - bo to właśnie jest prawdziwa Grecja.Walory turystyczneTo miejsce oferuje zachwycające widoki, których nie można sobie wyobrazić. Tak liczną liczbę cudownych miejsc, których żaden człowiek nie jest w stanie zobaczyć. I tak niezwykle atrakcje, których nigdy nie będziesz w stanie wyrzucić z pamięci. Grecja to kilometry pięknych, czystych plaż, które dają możliwość relaksu w samotności, zabawy z dziećmi czy aktywnego wypoczynku. Bogata oferta hotelowa pozwala na dopasowanie wakacji adekwatnie do Twoich potrzeb. Willa nad samym brzegiem morza na jednej z pięknych wysp, hotel z atrakcjami dla dzieci czy zawszę pełny stół smakowitych przysmaków w ramach ofert Grecja All Inclusive są dostępne na wyciągnięcie ręki.Podczas wakacji na części kontynentalnej koniecznie wybierz się na wycieczkę do antycznych świątyń, aby na własne oczy zobaczyć niezwykłe perły architektury, będący miejscem spotkań wyznawców ze starożytnymi bóstwami greckimi.Niezwykłe wakacje w Grecji oferują również liczne wyspy, na których nie sposób się nudzić. Wyspy greckie są tak liczne, że niemal niepoliczalne, ocenia się, że istnieje ich około 2500, z czego tylko 200 jest zamieszkałe. Podzielone są na kilka archipelagów, a każdy z nich jest niezwykły pod względem krajobrazu i unikalny na skalę światową. Wyspy Sarońskie znajdują się najbliżej kontynentu, są idealną destynacją na jednodniową wycieczkę z Aten i okolic. Rajskie Wyspy Egejskie Południowe są liczne i bardzo zróżnicowane, w ich skład wchodzą słynne Cyklady i Archipelag Dodekanez. Poszukując charakteru Grecji kontynentalnej i Włoch warto wybrać się na jedną z Wysp Jońskich. Ostatnim archipelagiem są Wyspy Egejskie Północne z widokiem na leżącą nieopodal Turcję. Najpiękniejsze z greckich wysp to: Kreta, Korfu, Kos, Rodos i Mykonos. Kreta to królowa wysp, a lato tutaj trwa najdłużej, Korfu jest idealnym miejscem na romantyczne spacery, na Kos można zaznać odrobiny orientu, a Rodos to perełka pod względem kulturalnym i krajobrazowym.Kultura i obyczajeGrecy są narodem niezwykle przyjaznym i wesołym, charakterystyczną ich cechą jest zamiłowanie do ucztowania, śpiewu i tańca. Istnieje aż 150 rodzajów tańców regionalnych, która bardzo często są częścią obrzędów religijnych i świątecznych.Bardzo ważną role w życiu obywateli tego kraju odgrywa religia, prawie 90 % procent z nich jest chrześcijanami wyznania prawosławnego, można spotkać również osoby praktykujące islam, katolicyzm i protestantyzm, bezwyznaniowcy stanowią jedynie 6 % społeczeństwa.Językiem urzędowym jest język nowogrecki, w kurortach turystycznych można także porozumieć się po angielsku. Warto jednak wiedzieć, że duża część Greków nie mówi w językach obcych, więc zawsze warto mieć przy sobie podstawowe rozmówki.KuchniaNajpopularniejszą potrawą tego regionu jest z pewnością sałatka horiatiki, przez mieszkańców nazywaną biesiadną, a przez resztę świata grecką. Sekret tego jakże prostego dania tkwi w doborze najwyższej jakości składników: prawdziwego sera feta na bazie koziego mleka, świeżych warzyw i ziół oraz aromatycznej oliwy z oliwek. Warto również spróbować souvlaki, mięska z warzywami i sosem zawiniętego w świeżą pitę oraz sosu tzatziki na bazie jogurtu greckiego, czosnku i ogórka, a także musaki - zapiekanki z bakłażanem i mielonym mięsem. Oczywiście nie sposób nie wspomnieć o wszechobecnych rybach i owocach morza, przyrządzanych podczas wieczornych uczt. Niezwykłość kuchni greckiej z pewnością potwierdza fakt, iż została ona wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa Niematerialnego UNESCO.Dla aktywnychPobyt na wyspach greckich jest idealną okazją do wypróbowania swoich sił w sportach wodnych. Bardzo popularne jest tutaj żeglarstwo po lazurowych wodach, a także windsurfing. Ten region jest rajem dla wielbicieli podwodnych podróży, można tutaj spotkać rozgwiazdy, ośmiornice, a nawet delfiny czy żółwie. Grecja jest również polecana jako destynacja dla wielbicieli mocnych wrażeń, stanowi ona prawdziwą mekką dla wspinaczy.Co warto kupićNie można opuścić granic tego kraju bez choćby jednej butelki prawdziwej greckiej oliwy z oliwek, która jest wizytówką tego regionu. Popularne są również wyroby kosmetyczne na bazie tego składnika, takie jak mydło czy balsam oraz grzebień z drzewa oliwnego. Doskonała pamiątką jest ręcznie malowana ceramika - waza, talerz czy misa w antyckie wzory przez lata będzie ozdobą domu, przypominającą niezwykłe wakacje.PogodaW Grecji panuje klimat śródziemnomorski - gorące i suche lato oraz łagodna i deszczowa zima. W czasie sezonu, który trwa od czerwca do września temperatura powietrza osiąga od 26 do ponad 30 stopni. Woda jest niemal tak samo ciepła, a słońce świeci nawet 14 godzin w ciągu doby.Przydatne zwrotyTak- (ne)Nie - (ohi)Dzień dobry - (kalimera)Do widzenia - (adio)Cześć - (ja su)Proszę - (parakalo)Dziękuję - (efharisto)Przepraszam - (signomi)Dlaczego Grecja?Jest to kraj oferujący nieskończone możliwości, każda wizyta odkrywa przed nami nowe atrakcje i piękne zakątki. Aby poznać wszystkie uroki tego pięknego kraju, trzeba do niego pojechać nie jeden raz. Wypoczynek na jednej z wysp jest gwarancją pięknej pogody i udanych wakacji w Grecji, pewnie dlatego wczasy na Korfu oraz Mykonos czy wycieczka na Kretę cieszą się niesłabnącą popularnością od wielu lat. Grecja oferuje hotele skrojone na każdą miarę i kieszeń, szczególnie atrakcyjnych wycieczek można szukać w przedsezonowych promocjach. Baza hotelowa w kązdej destynacji jest niezwykle różnorodna, można tutaj znaleźć zarówno urokliwe hoteliki w tradycyjnej śródziemnomorskiej zabudowie, jak i duże, ekskluzywne resorty pełne dodatkowych atrakcji i udogodnień. Najlepszym wyborem dla osób poszukujących relaksu i odpoczynku będą greckie Rodos i Kos, a ci bardziej aktywni będą mogli skorzystać z ekscytujących wycieczek fakultatywnych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Caravel Zante jeden z najlepszych hoteli na wyspie Zakynthos. Kompleks zlokalizowany przy pięknej, piaszczystej plaży w Tsilivi. Idealny hotel dla rodzin, singli i par. Hotel oferuje eleganckie pokoje oraz relaks na wysokim poziomie.

    Położenie

    Hotel położony jest bezpośrednio przy wyjątkowej, certyfikowanej piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza. W niewielkiej odległości od miejscowości Tsilivi, 6 km od miasta Zakynthos, około 7 km od lotniska.

    Wyposażenie

    Hotel wchodzi w skład kompleksu kilku budynków wraz z budynkiem głównym. Do dyspozycji gości jest całodobowa recepcja z lobby, restauracja główna, w której serwowane są dania w postaci bufetu. Wymagany jest odpowiedni strój. W restauracji dostępne sa krzesełka dla dzieci. Bar w lobby, snack - bar przy basenie, sala telewizyjna. Internet bezprzewodowy (dodatkowo płatny ok. 4 Euro/godz.), bilard (dodatkowo płatny). 

    Pokoje

    Hotel odnowiony w roku 2008. Standardowe ok. 25 m, eleganckie. Klimatyzacja sterowana indywidualnie (bezpłatna w miesiącach lipiec- sierpień), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, telewizja satelitarna, polski program, sejf, telefon, lodówka, balkon lub taras ze stolikami i krzesełkami. 

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadania godz. 7: 30 - 09: 30, obiady w godz. 12: 30 - 14: 00, kolacje 19: 30 - 21: 30, przekąski w snack barze 14: 00-18: 30, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji serwowane są w hotelowych barach od 10:00-23:00

    Sport i rozrywka

    2 baseny ze słodką wodą, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki dodatkowo płatne (ok. 2 Euro) tenis stołowy, plac zabaw dla dziecka, program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Hotel organizuje raz w tygodniu wieczór grecki. Na terenie hotelu znajduje się kort tenisowy (za dodatkową opłatą ok. 10 Euro/godz.) W pobliżu hotelu znajduje się niewielki Aquapark.

    Dla dzieci

    Plac zabaw, oddzielny basen, łóżeczka dla niemowląt, wysokie krzesła w restauracji.

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    7 islands

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Grecja/Zakynthos/Tsilivi

    Opinia 7islands

    Rozległy kompleks położony bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży, wśród zieleni, otoczony rozległym ogrodem. Dodatkowym atutem jest przyjazna atmosfera oraz wysoki standard zakwaterowania, które zapewnią doskonały wypoczynek.

    Położenie

    Na północno-wschodnim wybrzeżu, na obrzeżach miejscowości Tsilivi, ok. 1 km od jej centrum z barami, tawernami i sklepami, ok. 6 km od stolicy Zakynthos, ok. 13 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 200 m od hotelu.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Hotel

    Kompleks składa się z 3 budynków otoczonych rozległym ogrodem. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, parking, kącik telewizyjny, restauracja, 2 bary. Odpłatnie: Internet Wi-Fi w lobby, kącik internetowy. Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 165 przestronnymi pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: Internet Wi-Fi, sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z bocznym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, rodzinne jednopokojowe z możliwością 2 dostawek.

    Wyżywienie

    All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-09:30), obiady (12:30-14:00), kolacje (19:30-21:30). W barach w godzinach 10:00-17:00 dostępne są przekąski. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe dostępne są w wybranych barach w godzinach 10:00-23:00. Markowe alkohole oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 2 baseny z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), tarasy słoneczne, animacje, boisko wielofunkcyjne. Odpłatnie: bilard, jacuzzi, kort do tenisa, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie, dodatkowo płatne).

    Kontakt do hotelu

    www.caravelzante.gr / Tel.: 00 30 269 504 52 61


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Grecos Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    *****

    REGION

    Grecja/Zakynthos/Tsilivi

    All Inclusive

    Warto podkreślić

    - Przy morzu - Mały aquapark w bliskiej odległości - Hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi - Wyższy standard na sezon 2016!

    Okiem Grecosa

    Położony w zielonych ogrodach tuż nad pięknym, lazurowym wybrzeżem. Hotel oferuje eleganckie pokoje oraz relaks na wysokim poziomie. Idealny dla osób pragnących zarówno wypocząć przy basenie jak i odkrywać uroki wyspy

    Położenie

    • bezpośrednio przy morzu • centrum miejscowości Tsilivi ok. 300 m • przystanek autobusowy ok. 300 m • miasto Zakynthos ok. 6 km • lotnisko ok. 7 km

    Plaża

    • bezpośrednio przy hotelu • zejście do plaży schodami • ręczniki plażowe (odpłatnie, ok. 2 euro/dzień) • mała, piaszczysta plaża ok. 80 m • odznaczona Błękitną Flagą • leżaki i parasole (odpłatnie, ok. 5 euro/dzień) • sporty wodne (odpłatnie)

    Hotel

    • kompleks składa się 5 budynków • całkowicie odnowiony w 2008 • częsciowa renowacja w 2015 • recepcja 24 h z lobby • winda • salon fryzjerski • wydzielone stanowiska z możliwością ładowania telefonów oraz laptopów

    • 2 restauracje

    główna oraz tematyczna (dodatkowo płatna) • 2 bary (1 tym 1 na plaży - odpłatnie) • Wi-Fi w lobby • minimarket, pralnia (odpłatnie) • kącik internetowy (odpłatnie, ok. 2 EUR/30 min, ok. 3 EUR/h.)

    • liczba pokoi

    164

    • kategoria lokalna

    5*

    Pokoje

    Standard • 2-os. • możliwość 2 dostawek • indywidualnie sterowana klimatyzacja (bezpłatnie) • Wi-Fi (bezpłatnie - dostępne w większości pokoi) • TV-SAT, telefon, sejf, lodówka • łazienka z wanną lub prysznicem • suszarka do włosów • balkon lub taras • boczny widok na morze za dopłatą

    Wyżywienie

    All Inclusive -do kolacji obowiązuje strój formalny • śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu (07.00-10.00, 12.00-14.00, 19.00-22.00) • lekkie przekąski w wyznaczonych barach (10.00-18.00) • przekąski nocne (22.30-23.30) • lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w ramach AI, w wyznaczonych barach do 23.00

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie • 2 baseny ze słodką wodą • leżaki i parasole przy basenie i na trawie przy hotelu (bezpłatnie) • jacuzzi • raz w tygodniu, podczas kolacji wieczór grecki • lekkie animacje sportowo-rekreacyjne • sala fitness • tenis stołowy • minigolf • boisko do siatkówki/koszykówki

    Odpłatnie

    • sauna, hammam • masaże oraz zabiegi kosmetyczne • joga • kort tenisowy (ok. 10 EUR/h) • kącik gier video • wypożyczalnia rowerów • sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    • hotelowy program animacyjny • basen • plac zabaw • pokój zabaw • wysokie krzesełka w restauracji • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie, odpłatnie)

    CENA OBEJMUJE

    przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Zakynthos, Grecja

    Położenie

    ok. 1 km od Planos. Możliwość zakupów i rozrywki w odległości ok 100 m. Do miasta Zakynthos ok. 5 km. Przystanek autobusowy oddalony ok. 100 m.

    Plaża

    piaszczysto-żwirowa, wyróżniona Błękitną Flagą, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

    Wyposażenie

    165 pokoi rozmieszczonych w trzech budynkach. Recepcja, windy, kącik TV, klimatyzowana restauracja dla niepalących, bar, sklepy. Na zewnątrz znajdują się dwa baseny ze słodką wodą, whirlpool, bar oraz taras słoneczny i łączka do opalania. Leżaki, parasole słoneczne przy basenach w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją. www.caravelzante.gr

    Kategoria lokalna

    A.

    Zakwaterowanie

    przytulnie i funkcjonalnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 25 m, klimatyzacja sterowana indywidualnie, telefon, TV sat., sejf (za opłatą), minilodówka, balkon. Wanna, WC, suszarka. Z bocznym widokiem na morze (2-3B). Pokoje rodzinne (2-4C): przestronniejsze, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

    Dzieci

    plac zabaw, brodzik. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą.

    Rozrywka

    dzienne i wieczorne animacje.

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis.

    Sport

    aerobik, boccia, tenis stołowy, kort tenisowy, koszykówka. Za opłatą: bilard oraz sporty wodne na plaży.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00. Przekąski w godz. 10-12:30 oraz 14-17:00.

    Wcześniej = taniej

    do 30.04.16 10% zniżki.

    Dla dzieci 2-11 lat

    pobyt gratis lub zniżka.

    Dla dzieci

    2-5 lat: pobyt gratis.6-11 lat: zniżka procentowa.

    Polecamy

    • wspaniała lokalizacja, rozległa panorama na Morze Jońskie
    • piaszczysta plaża wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi
    • popularny hotel dla rodzin, singli i par


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Zakynthos, Grecja

    Położenie

    ok. 1 km od Planos. Możliwość zakupów i rozrywki w odległości ok 100 m. Do miasta Zakynthos ok. 5 km. Przystanek autobusowy oddalony ok. 100 m.

    Plaża

    piaszczysto-żwirowa, wyróżniona Błękitną Flagą, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

    Wyposażenie

    165 pokoi rozmieszczonych w trzech budynkach. Recepcja, windy, kącik TV, klimatyzowana restauracja dla niepalących, bar, sklepy. Na zewnątrz znajdują się dwa baseny ze słodką wodą, whirlpool, bar oraz taras słoneczny i łączka do opalania. Leżaki, parasole słoneczne przy basenach w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją. www.caravelzante.gr

    Kategoria lokalna

    A.

    Zakwaterowanie

    przytulnie i funkcjonalnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 25 m, klimatyzacja sterowana indywidualnie, telefon, TV sat., sejf (za opłatą), minilodówka, balkon. Wanna, WC, suszarka. Z bocznym widokiem na morze (2-3B). Pokoje rodzinne (2-4C): przestronniejsze, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

    Dzieci

    plac zabaw, brodzik. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą.

    Rozrywka

    dzienne i wieczorne animacje.

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis.

    Sport

    aerobik, boccia, tenis stołowy, kort tenisowy, koszykówka. Za opłatą: bilard oraz sporty wodne na plaży.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00. Przekąski w godz. 10-12:30 oraz 14-17:00.

    Dla dzieci

    2-5 lat: pobyt gratis.6-11 lat: zniżka procentowa.

    Polecamy

    • wspaniała lokalizacja, rozległa panorama na Morze Jońskie
    • piaszczysta plaża wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi
    • popularny hotel dla rodzin, singli i par


    Mapa Hotelu Caravel
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Zakynthos)
    Żółwie Caretta caretta składające jaja na plaży Laganas na Zakynthos w Grecji
    Zatoka Wraku, Navagio na wyspie Zakynthos w Grecji
    Plaża Xigia i Błękitne Groty na Zakynthos
    Zante Town, idealne na wieczorne spacery na greckiej wyspie Zakynthos
    Piękna, piaszczysta plaża Banana Beach na Zakynthos w Grecji
    Mała wysepka Cameo w pobliżu kurortu Laganas na Zakynthos
    Rozrywkowe miasto Laganas na Zakynthos w Grecji
    Okolice plaży Xigia za Zante w Grecji

    Opinie o Hotelu Caravel

    4.6
    zdecydowanie polecam

    świetny hotel, bardzo nam się podobał. blisko do Tsilivi, ale także do miasta Zakynthos- lokalizacja była więc dla nas idealna. z terenu hotelowego rozciąga się piękny widok na morze. Ogólnie nie mamy się do czego przyczepić. Pokoje czyste, bardzo fajne zajęcia w ciągu dnia.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6

    Masz pytania o Hotel Caravel? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00