cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
  • Hotel Akti Palace, Kos
1 / 26
Udogodnienia hotelu Akti Palace
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Akti Palace
star 5

Grecja: Kos
Ocena hotelu Akti Palace:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Akti Palace:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 06 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 maja 2019

Hotel Akti Palace w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

KOS/GRECJA

Do dyspozycji gości

• lobby • recepcja • winda • 2 bary (przy basenie i w lobby) • taras zewnętrzny • 4 restauracje (główna i 3 tematyczne - Elephant azjatycka, Luculus grecka, Asterias śródziemnomorska z owocami morza, w restauracjach tematycznych konieczna wcześniejsza rezerwacja miejsc) • ogród • 2 baseny (zewnętrzny o powierzchni 800 m2, w odległości ok. 20 m od plaży; basen kryty) • jacuzzi

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • kącik internetowy (w cenie) • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie) • ręczniki kąpielowe (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami • fryzjer • centrum spa (o pow. ok. 450 m2) • amfiteatr

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

189

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• miniklub dla dzieci 4-12 lat (10.00-18.00)  • opieka dla dzieci w wieku 1-4 lata (10.00-18.00)  • basen dla dzieci (woda słodka)  • łóżeczko (na zapytanie, w cenie)

Sport i wellness

W cenie • tenis stołowy • aerobik • piłka wodna • joga • streching • 2 korty tenisowe (oświetlane, dostępne rakiety i piłki w ramach zajęć grupowych, w cenie; indywidualne wypożyczenie sprzętu, za kaucją ok. 10 €) • wielofunkcyjne boisko sportowe • koszykówka • piłka nożna • siatkówka • siatkówka plażowa • próbne lekcje nurkowania w basenie • siłownia • łucznictwo  • kanu

Płatne • zabiegi odnowy biologicznej • masaże • rowery wodne (na plaży) • kajaki (na plaży) • snorkeling • centrum spa • sauna fińska • zabiegi kosmetyczne • jazda konna • rowery • narty wodne • parasailing • szkoła nurkowania PADI • łódź typu banan

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 3-4 os. • ok. 33 m2 • wanna lub prysznic • WC • suszarka • kapcie • telefon • TV sat. • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • minibar (uzupełniany codziennie 1 sokiem, 1 butelką wody mineralnej oraz 1 butelką wina) • sejf (w cenie) • balkon lub taras • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty • Wi-Fi (w cenie) • czajnik

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 2-3 os. • ok. 29 m2 • widok na morze • wanna lub prysznic • WC • suszarka • kapcie • telefon • TV sat. • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • minibar (uzupełniany codziennie 1 sokiem, 1 butelką wody mineralnej oraz 1 butelką wina) • sejf (w cenie) • balkon lub taras • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty • czajnik • Wi-Fi (w cenie)

Suita z widokiem na morze SUM1

• 2-5 os. • ok. 45 m2 • widok na morze • dodatkowa sypialnia, dwupoziomowy pokój • 2 poziomy • oddzielna sypialnia (na piętrze) • 2 łazienki (na parterze i piętrze) • suszarka • kapcie • telefon • TV sat. • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • minibar (uzupełniany codziennie 1 sokiem, 1 butelką wody mineralnej oraz 1 butelką wina) • sejf (w cenie) • balkon • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty • Wi-Fi (w cenie) • wanna lub prysznic

Suita SUX1

• 2-5 os. • ok. 45 m2 • widok na ogród • dodatkowa sypialnia, dwupoziomowy pokój • 2 poziomy • oddzielna sypialnia (na piętrze) • 2 łazienki (na parterze i piętrze) • suszarka • kapcie • telefon • TV sat. • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • minibar (uzupełniany codziennie 1 sokiem, 1 butelką wody mineralnej oraz 1 butelką wina) • sejf (w cenie) • balkon • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty • Wi-Fi (w cenie) • wanna lub prysznic

Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZG1

• 1-3 os. • ok. 29 m2 • widok na ogród • wanna lub prysznic • sejf (w cenie) • balkon lub taras • WC • suszarka • kapcie • telefon • TV sat. • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • minibar (uzupełniany codziennie 1 sokiem, 1 butelką wody mineralnej oraz 1 butelką wina) • Wi-Fi (w cenie) • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty • czajnik

Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZG2

• 2-3 os. • ok. 29 m2 • widok na basen • prywatny basen • 18+ • taras • wanna • sejf (płatny) • z bezpośrednim dostępem do basenu • WC • suszarka • kapcie • telefon • TV sat. • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • minibar (uzupełniany codziennie 1 sokiem, 1 butelką wody mineralnej oraz 1 butelką wina) • Wi-Fi (w cenie) • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty • czajnik

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.00-10.30) • obiad (12.30-16.00) • kolacja (19.00-22.00) • wszystkie posiłki w restauracji głównej, w formie bufetów z show cooking • 3 restauracje tematyczne (19.00-22.00, wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc) • przekąski (w ciągu dnia) • kawa, herbata i ciasto (10.00-18.30) • bufet nocny w restauracji głównej (22.00-23.00) • zupy, przekąski zimne i ciepłe (23.00-7.00) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków i w barach (10.00-24.30) • minibar (uzupełniany codziennie sokami, wodą i winem)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Grecos Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

*****

REGION

Grecja/Kos/Kardamena

All Inclusive Premium

Warto podkreślić

- Przy plaży - Leżaki GRATIS - Wybudowany na 2013 rok - Nowoczesny design - 3 restauracje a la carte - Pokoje rodzinne (oddzielne sypialnie) - Wi-Fi GRATIS - Dzieci aż do 15 lat

Okiem Grecosa

Elegancki hotel, nowocześnie i efektownie zaprojektowany. Relaksująca atmosfera, wysoki standard usług, nowocześnie urządzone pokoje, wykwintna kuchnia to gwarancja komfortowych wakacji. Polecany zarówno jako idealne miejsce rodzinnego wypoczynku, jak i romantyczny zakątek dla dwojga.

Położenie

przy morzu centrum Kardameny ok. 4 km przystanek autobusowy przy hotelu miasto Kos ok. 17 km lotnisko ok. 10 km

Plaża

•Przy hotelu • oddzielona wąską uliczką • piaszczysto-żwirkowa • łagodne wejście do wody • leżaki i parasole (bezpłatnie)

Hotel

• wybudowany w 2013 • budynek główny i kilkanaście szeregowych • recepcja 24 h, windy w głównym budynku • 4 restauracje- główna i 3 a la carte (kuchnia włoska, azjatycka oraz owoce morza) • tawerna przy basenie • 2 bary - w lobby, przy basenie • ręczniki kąpielowe (kaucja) • kącik internetowy (bezpłatnie) • Wi-Fi w lobby (bezpłatnie) • sklep z pamiątkami, minimarket • 188 pokoi, kategoria lokalna A

Pokoje

Standard • 2-os. (ok. 29 m2) • możliwość 1 dostawki • indywidualna klimatyzacja (bezpłatnie) • TV-SAT, telefon, sejf (bezpłatnie) • Wi-Fi (bezpłatnie), minibar (bezpłatnie) • zestaw do kawy/herbaty • łazienka z wanną lub prysznicem • suszarka, balkon lub taras • widok na morze za dopłatą Rodzinny • 2-4 os. (ok. 33 m2) • 4 osoba wyłącznie dziecko 2-15 lat • jedno pomieszczenie • wyposażony jak pokój standard Maisonette Suite • 4-5 os. (ok. 45 m2) • 5 osoba wyłącznie dziecko 2-15 lat • pokój dzienny z 2 miejscami do spania • oraz sypialnia położona na piętrze • wyposażony jak pokój standard • widoki na morze za dopłatą

Wyżywienie

• All Inclusive Premium • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive Premium

• Śniadanie, lunch i kolacja - bufet • Przekąski (10.00-05.00) • kawa filtrowana, herbata, ciastka (10.00-24.00) • międzynarodowe i lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-00.30) • trzy razy w trakcie pobytu możliwość skorzystania z restauracji tematycznych

Sport i rozrywka

Bezpłatnie • 7 basenów ze słodką wodą, • basen kryty, sauna, • leżaki i parasole przy basenach • 2 korty tenisowe (oświetlenie odpłatnie, kaucja za sprzęt) • tenis stołowy, sala fitness • siatkówka plażowa, koszykówka • piłka wodna, wodny aerobik • boccia, rzutki, program animacyjny • rowery wodne, kajaki • testowa lekcja nurkowania

Odpłatnie

• centrum SPA • sporty wodne

Dla dzieci

• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • basen dla dzieci, miniklub (1-4 lata, 2-12 lat) • animacje dla dzieci • wysokie krzesełka w restauracji

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Kos - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, 7 lub 14 noclegów, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).

PROMOCJA

- Gwarancja Niezmienności Ceny


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Wezyr

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Kos Nowoczesny, elegancki hotel przy piaszczysto-żwirowej plaży z jednoczesnym widokiem na góry. Baseny tuż przy morzu oraz mniejsze, kameralne przy budynkach. Różne rodzaje pokoi, od standardowych po dwupoziomowe suity maisonette. Szerokie zaplecze rekreacyjno-rozrywkowe oraz SPA.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2013 r. Na terenie hotelu: 4 restauracje, 2 bary, 2 windy w budynku głównym^2/40-1663-24FF.html" class="foc" target="_self">Akti Beach.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 15 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

50 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 200 m długości. Przejście do plaży przez mało uczęszczaną ulicę. Parasole, leżaki i ręczniki plażowe - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną (bezpłatna), TV (kanały płatne i bezpłatne), sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatne uzupełnienie raz w tygodniu), zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienkę (wanna lub prysznic, WC, suszarka), balkon. Typy pokoi: w 13 bungalowach: pokoje twin dla max 3 os. , pokoje rodzinne open plan dla max 4 os. (1 pokój) , suity Bi-Level dla max 5 os. (dwupoziomowe, 2 sypialnie, 2 łazienki) , pokoje z dostępem do basenu dla max 2 os.

Wyżywienie

restauracja główna, 3 restauracje tematyczne, 2 bary ("Lagouna", bar przy basenie serwujący przekąski) Ultra All Inclusive (10:00-00:30) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:30), kolacja (19:00-22:00), późny posiłek (22:00-07:00) w formie bufetu w restauracji głównej, obiad (12:00-16:00) w restauracji przy basenie, przekąski (10:00-19:00) w barze przy basenie, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Restauracje a la carte - tematyczne, jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja. owoce morza "Asterias", chińska "Red Elephant", grecka "Luculus"

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna minidisco (w hotelu Akti Beach), krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, sauna, jacuzzi, tenis stołowy (w hotelu Akti Beach), rzutki, 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, minigolf (w hotelu Akti Beach), lekkie animacje, muzyka na żywo (3 razy w tygodniu), programy rozrywkowe (2 razy w tygodniu)

płatne

centrum SPA, masaż, salon piękności, rakiety i piłki do tenisa, lekcje tenisa, jazda konna (firma zewnętrzna), sporty wodne na plaży (firma zewnętrzna)

Aktualizacja opisu

11.05.2018 15:20

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

*****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

*    Hotel położony w miejscowości Kardamena, 10 km od lotniska, 20 km od miasta Kos.

Plaża

*    Bezpośrednio przy piaszczysto - kamienistej plaży, ręczniki plażowe (depozyt), leżaki oraz parasole w cenie.

Zakwaterowanie

*    188 pokoi usytuowanych w 13 budynkach; *    Typy pokoi: standardowe (29 m), sharing pool (1 basen na 4 pokoje),  pokoje rodzinne (33 m), pokoje typu Maisonette (45 m); *    Wyposażenie: sejf, indywidualnie sterowana klimatyzacja,  TV  sat.,  telefon,  lodówka,  zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienka z WC, wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, dostęp do Wi-Fi, balkon lub taras.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna, restauracje tematyczne: owoców morza, azjatycka, grecka (ran na pobyt Goście mogą skorzystać z jednej restauracji a'la carte, wymagana wcześniejsza rezerwacja); *    Lobby bar, snack bar przy basenie.

Wyżywienie

*    All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje serwowane w restauracji głównej w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz  niektóre  importowane     alkohole     serwowane są w  godzinach  10:00-00:30  w  głównym barze, natomiast w godzinach 23:00-05:00 podawane są przekąski ciepłe i zimne w głównej restauracji.

Sport i rozrywka

*    Baseny  zewnętrzne,  w  tym  jeden  podgrzewany, leżaki i parasole bezpłatnie; *    Bezpłatnie: sauna, hamman, jacuzzi, siłownia (powyżej 18 roku życia), 2 korty tenisowe, boisko do koszykówki, mini-piłka nożna, siatkówka plażowa, aerobik, zabawy wodne w basenie; *    Odpłatnie: sporty wodne na plaży (dla Gości hotelu prowadzona jest zniżka 10%).

Dla dzieci

*    Basen dla dzieci, mini klub (4-12 lat), infant klub (1-4 lat).

Pozostałe udogodnienia

*    Klimatyzacja,   mini   market   obok   hotelu,   sklep z biżuterią, fryzjer, przechowalnia bagażu, parking, amfiteatr, SPA (dodatkowo płatne).

Naszym zdaniem

*    Nowy hotel, rekomendowany Klientom wymagającym, lubiącym spokój, ładne otoczenie oraz komfort.

Strona internetowa

*    www.aktipalace.gr


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

5

Region

Grecja/Kos/Kardamena

Opinia 7islands

Luksusowy hotel zapewniający liczne udogodnienia dla wielbicieli komfortowego wypoczynku. Rozbudowana formuła all inclusive zawierająca duży wybór międzynarodowych alkoholi oraz dania kuchni greckiej i włoskiej zadowolą każdego smakosza.

Położenie

Na południowo-wschodnim wybrzeżu, ok. 4 km od centrum Kardameny, ok. 12 km od lotniska, ok. 25 km od miasta Kos. Przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu. Z hotelu do Kardameny kursuje bezpłatny hotelowy bus.

Plaża

Ok. 20 m od hotelu, piaszczysta. Leżaki i parasole bezpłatne, za ręczniki plażowe pobierany jest depozyt (ok. 10 euro/szt.). Przejście na plażę przez mało ruchliwą ulicę.

Hotel

Nowoczesny kompleks, otwarty w 2013 roku, składa się z budynku głównego oraz 14 dwupiętrowych bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, 2 amfiteatry, restauracja główna, 3 restauracje ? la carte (śródziemnomorska, azjatycka, grecka), 3 bary (w lobby, przy basenie i przy amfiteatrze), Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: kącik internetowy, kantor w recepcji, mini market. Kategoria lokalna 5*.

Pokoje

Hotel dysponuje 189 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, Internet Wi-Fi, telewizję satelitarną, sejf, mini bar (uzupełniany codziennie o wodę, soki, lokalne wino), udogodnienia do parzenia kawy i herbaty, suszarkę do włosów. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, rodzinne jednopokojowe z możliwością 2 dostawek, rodzinne dwupoziomowe z możliwością 3 dostawek, rodzinne dwupoziomowe z widokiem na morze z możliwością 3 dostawek.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-10:30), obiady (12:30-14:30), kolacje (19:00-21:30). Nocne przekąski w formie bufetu (23:00-05:00). Możliwość skorzystania raz w trakcie pobytu z kolacji w każdej z restauracji ? la carte (18:45-22:00, wymagana wcześniejsza rezerwacja). Importowane alkohole dostępne w menu, koktajle alkoholowe, lokalne alkohole, napoje bezalkoholowe oraz przekąski dostępne są w wybranych barach w godzinach 10:00-00:30. Markowe i importowane alkohole (poza menu all inclusive) oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 00:30 są dodatkowo płatne.

Sport i Rozrywka

Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne, za ręczniki kąpielowe pobierany jest depozyt ok. 10 euro/szt.), w części SPA: wstęp dla osób powyżej 18 lat: 1 basen kryty, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, siłownia, animacje dzienne, animacje wieczorne w amfiteatrach (kabarety, muzyka na żywo 5 razy/tydz.), 2 korty tenisowe, boisko do mini piłki nożnej, koszykówka, siatkówka plażowa, rzutki, boccia, kajaki, rowery wodne. Za wypożyczenie sprzętu sportowego pobierany jest depozyt (ok.10 euro/szt.). Odpłatnie: zabiegi w SPA & Wellness (wstęp dla osób powyżej 18 lat), lekcje tenisa, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik ze słodką wodą, 2 mini kluby (dla dzieci w wieku 1-4 lata oraz 4-12 lat), animacje, mini disco, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka dla dzieci (do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.aktipalace.gr / Tel.: 00 30 224 209 23 16


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Kos

Położenie

ok. 4 km od Kardameny, ok. 25 km. od Miasta Kos. Między piaszczysto-żwirową plażą a hotelem przebiega niewielka i mało uczęszczana asfaltowa droga prowadząca ok. 5 km do Kardameny.

Plaża

od wąskiek i piaszczysto-żwirowej plaży hotel oddziela nadmorska uliczka.

Wyposażenie

kompleks na terenie o powierzchni 35.000m2 oferuje 188 pokoi w budynku głównym i budynkach bocznych. Recepcja, hol powitalny, restauracja główna, restauracje a la carte, bary, dostęp do WiFi na terenie całego hotelu (gratis). Na zadbanym terenie zewnętrznym znajduje się basen ze słodką wodą oraz wiele mniejszych basenów i amfiteatr. Leżaki i parasole słoneczne przy basenach i na plaży w cenie. Ponadto możliwość uczestnictwa w programie animacyjnym i rozrywkowym sąsiedniego hotelu Akti Beach Club.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Nowoczesne, elegancko i komfortowo wyposażone, w 1-piętrowych bungalowach: Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 29 m kw., od strony ogrodu; klimatyzacja (sterowana indywidualnie), dostęp do WiFi, TV sat. (płaski ekran), telefon, sejf, lodówka lodówką (uzupełniana codziennie: 1 sokiem, 1 butelką wody mineralnej oraz 1 butelką wina), Czajnik elektryczny (kawa/herbata) balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka, pantofle domowe.

Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2-3B)

wyposażone jak pok. 2A. Pokoje rodzinne (2-3C): z widokiem na ogród, ok. 33m 2; składają się z jednego pomieszczenia, dwa łóżka oraz rozkładana sofa (dla 2 dzieci na dostawce). Maisonette (2-4D): Pokoje 2-poziomowe ok. 45m2, z łazienką na parterze oraz prysznicem na piętrze, klimatyzacja oraz telewizor na obu poziomach, widok na ogród lub morze. Pokoje dwuosobowe (2-3F): z dostępem do wspólnego basenu, z balkonem lub tarasem.

Dzieci

Basen dla dzieci (woda słodka), miniklub (4-12 lat), animacje, plac zabaw.

Dostęp do internetu

WIFI w lobby i w pokojach bez opłaty. Kącik internetowy za opłatą.

Sport

Bez opłaty: aerobik, aqua aerobik, piłka wodna, tenis stołowy, rzutki, boccia, joga. 2 korty tenisowe (oświetlane, dostępne rakiety i piłki bez opłaty w ramach zajęć, indywidualne wypożyczenie sprzętu depozyt ok. 10 EUR), wielofunkcyjne boisko sportowe (koszykówka, piłka nożna, siatkówka), siatkówka plażowa,

Wellness

Centrum SPA: (450m2, dla gości w wieku 18+): sauna, łaźnia parowa, sala fitness, jacuzzi, , podgrzewany basen kryty. Za opłatą: bogata oferta zabiegów odnowy biologicznej, różnorodne masaże.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, greckie wino i piwo oraz przekąski, kawa, herbata, ciasto w godz. 10-24:00. Minibar codziennie uzupełniany o wodę i napoje. Do kolacji z show-cooking. 3 restauracje tematyczne (19.00-22.00, wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc), restauracja śródziemnomorska z owocami morza, restauracja azjatycka z sushi oraz tawerna grecka. W ciągu dnia przekąski oraz kawa/herbata i ciasto 10-18.30, bufet nocny w restauracji głównej z naleśnikami 22-23.00 oraz zupami i ciepłymi oraz zimnymi przekąskami 23.00-05.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków i w barach. Bar główny (10.00-00.30), bar przy basenie 10.00-24.00, bar przy amfiteatrze 21.00-11.00.

Dla nowożeńców

10% ZNIŻKI: na wszystkie typy pokoi.

Dodatkowe informacje

Wcześniej = taniej- do 30.04.15 20% ZNIŻKI. Zniżki- Dla dzieci 2-14 lat-pobyt gratis.

Polecamy

nowoczesny i rozległy kompleksświetna kuchnia oraz doskonały serwis


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Itaka

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Luksusowy resort położony na powierzchni 35 000 m2, tuż przy prywatnej plaży. Zachwyca nowoczesnością, przestrzenią, i ciekawie zaprojektowanymi, białymi budynkami pięknie komponującymi się na tle wzgórz i zielonego ogrodu. Hotel jest doskonałym wyborem dla koneserów smaków, oprócz restauracji głównej są tu aż trzy restauracje tematyczne, serwujące kuchnię azjatycką, grecką oraz ryby i owoce morza. Na miejscu eleganckie centrum spa, w których można się całkowicie zrelaksować.

POŁOŻENIE:

ok. 4 km od centrum KARDAMENY ze sklepami, barami i restauracjami; ok. 10 km od portu lotniczego w Kos; hotelowy bus do Kardameny; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 2 EUR/Kardamena).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od recepcji hotelu, przejście przez ogród, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, luksusowy i nowoczesny, zbudowany w 2011 r., 189 pokoi, budynek główny i 15 budynków bocznych, 2 piętra, 2 windy w budynku głównym, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Epikouros - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne dania wegetariańskie, 3 restauracje - obsługa kelnerska (wymagana wcześniejsza rezerwacja): Red Elepfant - kuchnia azjatycka, Lucullus - kuchnia grecka, Asterias - ryby i owoce morza; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, bar główny, bar przy basenie; minimarket, sklep z pamiątkami; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby, punkt internetowy w lobby; za opłatą: fryzjer, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 29-33 m2, elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen; widok na morze za dopłatą; pokój z dzielonym basenem (4 pokoje - 1 basen) za dopłatą;

maisonette:

3-os. (możliwość 2 dostawek) ok. 45 m2, dwupoziomowy: na parterze sypialnia i łazienka, na piętrze pokój dla dzieci z łazienką z prysznicem, wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon (stolik i krzesełka), widok na ogród; widok na morze za dopłatą; pokój maisonette za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 525 m2, gł. 1,5 m, basen dla dzieci, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 150 m2, gł. 0,6 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (kaucja: 10 EUR), koszykówka, siatkówka, piłka nożna, siatkówka plażowa, aerobik, aqua aerobik, boccia, piłka wodna, joga; miniklub (4-12 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci; centrum spa (dla gości powyżej 18 r.ż.): basen kryty, słodka woda, ok. 450 m2, gł. 1,4 m, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, sala fitness; płatne: zabiegi na twarz i ciało.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie (10.00-18.00); napoje bezalkoholowe (10.00-23.00) lokalne napoje alkoholowe oraz wybrane alkohole międzynarodowe (10.00-24.00) w barach.

KONTAKT:

0030/2242093000,, www.aktipalace.gr

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 15 latserwis plażowyWi-Fiwstęp do spabus do centrum


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Luksusowy resort przy prywatnej plaży, oddany do użytku w 2011 r., harmonijnie wkomponowany w otoczenie. Składa się z budynku głównego i 13 niskich budynków bocznych. Ciekawa architektura, nowoczesny styl, rozległy teren, ogród, piękne spa, bogaty pakiet all inclusive.

Położenie

Przy piaszczysto-żwirowej plaży (przejście przez niedużą ulicę, bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki),  4 km od centrum Kardameny z barami, tawernami, sklepami itd., 10 km od lotniska w Kos. W sąsiedztwie znajduje się przystanek autobusowy. Hotel organizuje darmowe przejazdy do Kardameny.

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją i bezpłatnymi łączami internetowymi, restauracja główna (kuchnia grecka i międzynarodowa, kącik z grillem, show-cooking), 3 restauracje tematyczne a'la carte (grecka, azjatycka, śródziemnomorska), bar główny, snack bar przy basenie,  butik jubilerski, sklepik z pamiątkami, kącik internetowy, amfiteatr, 2 windy w budynku głównym.

Pokoje

Gustowne, komfortowe, 2-osobowe (ok. 29 m kw.) z możliwością dostawek. Wyposażone są w łazienkę  (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV sat, telefon, lodówkę (minibar na życzenie), zestaw do kawy/herbaty, sejf, łącza internetowe, balkon (stolik i krzesełka, widok na ogród/ basen lub morze). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokoju rodzinnym (ok. 33 m kw.), a także w pokoju, który ma dostęp (wraz z trzema innymi pokojami) do oddzielnego basenu. Na terenie hotelu są również 2-poziomowe mieszkania (ok. 45 m kw., 2 sypialnie, 2 łazienki, balkon) - idealne dla rodzin z dziećmi.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania (07.00-10.30), obiady (12.30-14.30), kolacje (19.00 - 21.30) w formie bufetów w restauracji głównej, przekąski ciepłe i zimne w dzień i wieczorem, nocny bufet przekąskowy z napojami bezalkoholowymi w restauracji głównej (23.00-01.00), woda, napoje bezalkoholowe, kawa (filtrowana, cappuccino, frappe i espresso), herbata, koktajle, lokalne alkohole, niektóre alkohole międzynarodowych marek, kolacje w restauracjach Asterias i Red Elephant, raz w tygodniu kolacja w restauracji greckiej Luculus (w każdym przypadku wymagana rezerwacja), minibar uzupełniany codziennie w wodę, napój bezalkoholowy i wino.

Sport i rozrywka

Malowniczo usytuowany (widok na morze) duży basen z tarasem słonecznym, 2 korty tenisowe (sprzęt za kaucją, odpłatne lekcje tenisa), tenis stołowy, rzutki,  koszykówka, siatkówka, piłka nożna, siatkówka plażowa, aerobik, gimnastyka w wodzie, lekcja nurkowania w basenie,  piłka wodna, joga, centrum spa (bezpłatnie: basen kryty,  jacuzzi, sauna, łaźnia, siłownia, odpłatnie: zabiegi kosmetyczne, masaże), lekkie animacje, wieczorny program rozrywkowy, muzyka na żywo,  sporty wodne oferowane przez lokalną agencję (np. narty wodne, parasailing, rowery wodne, windsurfing, łódź typu banan).

Dla dzieci

Basen, miniklub (dwie grupy wiekowe), sala zabaw, minidyskoteki, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Grecja/Kos

Położenie

- ok 4 km od Kardamena - przy plaży, przejście przez promenadę - bezpłatny bus kilka razy dziennie do Kardamena - ok 20 km od miasta Kos - ok 30 km od lotniska

Plaża

- piaszczysto-żwirowa - leżaki i parasole bezpłatne - ręczniki plażowe dostępne za kaucją  

Pokoje

Standardowe - ok 29 m2 - mini bar - TV-SAT, telefon - klimatyzacja - sejf , zestaw do parzenia kawy/herbaty - łazienka (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów) - wszystkie pokoje z balkonem/tarasem - bezprzewodowy internet (płatny) - pokoje z widokiem na morze za dopłatą

Sport, Relaks, Rozrywka

bezpłatne - kompleks basenów - jacuzzi w jednym z basenów - basen kryty - bogate programy animacyjne i sportowe dla dzieci i dla dorosłych - taras słoneczny - sauna, siłownia, łaźnia parowa, jacuzzi - rzutki, 2 korty tenisowe (sprzęt do gry dostępny za kaucją) - siatkówka plażowa, koszykówka - aerobik i inne zajęcia sportowe płatne - centrum SPA, masaże i zabiegi pielęgnacyjne - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik, mini klub, mini disco

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadania, obiady, kolacje, nocny posiłek, pomiędzy posiłkami przekąski. Posiłki serwowane w formie bufetu. Wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00 - 00:30

Restauracje i bary

- restauracja główna - 3 restauracje a'la carte (z owocami morza, azjatycka, grecka) - snack bar/bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- obiekt składa sięz budynku głównego i kilkunastu budynków bocznych - otwarty w 2013 r. - mini market - bezprzewodowy internet w lobby (bezpłatny) - kawiarenka internetowa (płatna) - www.aktipalace.gr

Bagaż

Kraków Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 384 PLN - 20 kg - 480 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Mapa Hotelu Akti Palace
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
Filmy hotelu Akti Palace:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Akti Palace
https://youtu.be/PIrw8D9tkX4

Opinie o Hotelu Akti Palace

Hotel na wysokim poziomie, ma wspólny teren z hotelem Akti Beach można korzystać z udogodnień tego hotelu. Bardzo ładne bungalowy z basenami, szczególnie dla par. ja niestety nie mieszkałam w nich :( Plaża jest przy hotelu trochę kamienista ale da się przeżyć.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3

Akti Palace - możliwości zakwaterowania:

DZ,Balk/Ter,Gartenblick
DZ,Balk/Ter,Gemein.pool
Maisonette,Balk/Ter,Garte
Maisonette,Balk/Ter,Meerb
DZ,Balk/Ter,Meerblick
Pokój 2-osobowy od ogrodu
Pokój 2-osobowy od ogrodu
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
EZ,Balk/Ter,Gartenblick
FZ,Balk/Ter
Pokój rodzinny
Suita z widokiem na morze
Suita

Akti Palace - Możliwości wyżywienia:


Akti Palace - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Akti Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00