cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
08.10 - 15.10
już od 5669 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.12 - 11.12
już od 3039 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Bitacora
  • Windsurfing
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Bitacora
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Bitacora:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Bitacora:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 08 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 grudnia 2022

Hotel Bitacora w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum miasta
  • ok. 500 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • ok. 1 km od centrum miasta
  • ok. 500 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • ok. 500 m od plaży
  • leżaki
  • parasole
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, za opłatą

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

314

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych

basen

  • basen: zewnętrzny, zjeżdżalnia
  • basen dla dzieci
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • łucznictwo
  • tenis stołowy
Płatne
  • masaże 
  • golf

rozrywka

  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • rzutki
  • bilard

Pokoje

Pokój 2-osobowy Standard DZX1
  • 1-4 os.
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
  • minibar: za opłatą
  • sejf
  • sofa
  • telefon
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-4 os.
  • widok na basen
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • balkon lub taras
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • minibar: za opłatą
Pokój 2-osobowy DZX3
  • 1-4 os.
  • Standard
  • klimatyzacja
  • balkon i taras
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • sofa
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • minibar: za opłatą
Pokój 2-osobowy DZX4
  • 1-4 os.
  • widok na basen
  • klimatyzacja
  • balkon lub taras
  • sejf
  • sofa
  • telefon
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • minibar: za opłatą

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane napoje alkoholowe
Dwa posiłki
  • śniadanie
  • kolacja: w formie bufetu
Restauracje i bary
  • restauracja
  • bary: za opłatą, wliczone w all inclusive
  • Dodatkowe informacje
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, szampan, program rozrywkowy, za opłatą
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, szampan, program rozrywkowy, muzyka na żywo i wieczory taneczne, za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Hotel położony w centrum popularnego kurortu turystycznego Playa de las Americas. W okolicy restauracje, bary i sklepy. Do nadmorskiej promenady ok. 300 m. Do lotniska Reina Sofia ok. 20 km.

    Plaża

    Piaszczysto - żwirowa plaża, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi, znajduje się ok. 300 m od hotelu.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, lobby, windy, restauracja główna, restauracja a'la carte (płatna), bary, 2 baseny (słodka woda, w tym jeden podgrzewany zimą, jeden z wydzieloną częścią dla dzieci i zjeżdżalnią), taras słoneczny z leżakami i parasolami, minikub, plac zabaw. Hotel zapewnia ręczniki basenowe gratis (koeniczny depozyt ok. 10Eur/os). Hotel nie akceptuje zwierząt.

    Pokoje


    Wyżywienie

    Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje płatne dodatkowo. Istnieje możliwość dopłaty do All Inclusive: śniadania 7:00 -10:00, obiady 13:00-15:00 i obiadokolacje 18:30-21:30 w formie bufetu. Przekąski 10:00-18:00, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do 24:00. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany godzin serwowania posiłków.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi animacje dzienne i wieczorne dla dzieci i dorosłych. Dodatkowo płatne: siłownia, petanque, strefa gier: bilad, ping pong, gry wideo.

    Internet

    Wifi w hotelu gratis.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Komfortowy hotel z idealną lokalizacją niedaleko nadmorskiej promenady łączącej kurorty, w centrum tętniącego życiem Playa de las Americas. Mnogość aktywności nie tylko dla Najmłodszych, duże baseny i ładne odnowione pokoje. Hotel dedykowany Wszystkim, zarówno grupom znajmomych jak i Rodzinm z Dziećmi.

    Strona www


    Zakwaterowanie


    Stoki


    Opinie klientów


    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Wycieczki lokalne

    TENERYFA

    Wycieczki lokalne i atrakcje

    Teneryfa w pigułce
    To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt (CENA NIE OBEJMUJE BILETU WSTĘPU DO LORO PARQUE - OS DOROSŁA 35 EURO, DZIECKO 25 EURO)
    CENA: ok. 39 EUR/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
    Wulcan Teide Masca - bus
    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.).
    Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie.
    CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
    Skarby Północy
    Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami.
    CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
    Katamaran
    3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia.
    CENA: ok. 41 EUR/os dorosła, ok. 20,5 Eur/dziecko do 11 lat.
    La Gomera - BUS
    Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy
    CENA: ok. 85 EUR/os dorosła, ok. 43 Eur/dziecko do 11 lat.
    Teide Masca Jeep Safari

    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.).
    Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie.
    -wycieczka jeepami
    CENA: ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat.
    Podstawowe nurkowanie ze sprzętem
    Nurkowanie to przede wszystkim wspaniała zabawa, której spróbować może każdy.Nie trzeba umieć pływać aby spróbować takiej przygody!! To sposób aby przenieść się w zupełnie inny,podwodny świat, gdzie nauczymy się podwodnego "języka migowego". Jeżeli marzysz o przełamaniu barier pomiędzy dwoma całkiem innymi światami to wyzwanie dla Ciebie. Pod okiem polskich wykwalifikowanych instruktorów zobaczysz co skrywają wody Ocenu Atlatyckiego!
    CENA: ok. 65 EUR/os.
    Siam Park + Loro Park
    LORO PARK - jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego. Tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny. Pokazy z udziałem delfinów, papug i lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można obejrzeć jeden z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz.
    SIAM PARK -
    Tajlandia w miniaturze dla Amatorów wodnego szaleństwa: największy tematyczny park wodny w Hiszpanii składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m - Tower of Power.
    * Cena nie zawiera dojazdu do i z Loro Parku/Siam Parku.
    CENA: ok. 64 EUR/os dorosła, ok. 43,5 Eur/dziecko do 11 lat.

    Dla aktywnych

    Trekking
    Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
    Windsurfing i kitesurfing
    Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
    Przyroda

    Playa del Duque - Costa Adeje
    Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
    Relaks

    Nocne życie w Las Veronicas
    Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
    Kuchnia

    La Caleta - mekka smakoszy
    W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    "

    Inne

    TENERYFA - informacje ogólne
    Waluta
    EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas
    Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
    Orientacyjne ceny
    Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
    Poczta
    Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.
    Elektryczność
    Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Godziny pracy
    Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
    Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
    W regionie
    Teneryfa
    Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
    Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje
    Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
    Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
    Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
    Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek.
    Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Od1 lipcaosoby w pełni zaszczepione przeciwko Covid-19,posiadające Unijny Certyfikat COVID zwolnione są z obowiązku testu na obecność SARS-CoV-2, jeśli od pełnego zaszczepienia (drugiej dawki lub pierwszej dawki, w przypadku szczepionki jednodawkowej) upłynęło co najmniej 14 dni.Ważność certyfikatu COVID w Autonomicznej Wspólnocie Wysp Kanaryjskich (Teneryfa, Fuerteventura, Gran Canaria) wynosi12 miesięcy od daty pełnego zaszczepienia.
    Ozdrowieńcy:
    Od 1 lipca ozdrowieńcy posiadający Unijny Certyfikat COVID również są zwolnieni z obowiązku testu, jeśli od wykonania testu z wynikiem pozytywnym upłynęło co najmniej 11 dni ale nie więcej niż 180 dni.
    Od 27/09/2021 osoby niezaszczepione:
    Przed wylotem konieczne jest okazanie negatywnego wyniku testu na Covid-19: antygenowego przeprowadzanego w ciągu 48 godzin lub RT-PCR lub RT-LAMP przeprowadzanego w ciągu 72h przed lądowaniem. Wynik testu musi zostać przedstawiony w języku angielskim/niemieckim/hiszpańskim/francuskim.
    Dzieci do lat 12 zwolnione są z obowiązku przedstawiania wyników testów.
    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii:
    Wszyscy pasażerowie (także dzieci poniżej 12-go roku życia) przybywający do Hiszpanii drogą lotniczą lub morską, w tym ci, którzy przyjeżdżają tranzytem do innych krajów, na 48h przed odlotem muszą wypełnić formularz kontroli zdrowia na stronie internetowej www.spth.gob.es lub w aplikacji Spain Travel Health -SpTH- (dalej SpTH), dostępny na Androida i iOS.
    Kody QR będą sprawdzane przez linie lotnicze, dlatego też należy je obowiązkowo mieć ze sobą w wersji elektronicznej (preferowane) lub w wersji papierowej.
    Brak kodu QR będzie skutkował odmową wejścia na pokład samolotu i tym samym brakiem możliwości realizacji wycieczki. Wzór wypełnienia wniosku dostępny jest u opiekuna rezerwacji.

    Wizy

    Od 1 lipca osoby w pełni zaszczepione przeciwko Covid-19,posiadające Unijny Certyfikat COVID zwolnione są z obowiązku testu na obecność SARS-CoV-2, jeśli od pełnego zaszczepienia (drugiej dawki lub pierwszej dawki, w przypadku szczepionki jednodawkowej) upłynęło co najmniej 14 dni. Ważność certyfikatu COVID w Autonomicznej Wspólnocie Wysp Kanaryjskich (Teneryfa, Fuerteventura, Gran Canaria) wynosi12 miesięcy od daty pełnego zaszczepienia.
    Ozdrowieńcy:
    Od 1 lipca ozdrowieńcyposiadający Unijny Certyfikat COVID również są zwolnieni z obowiązku testu, jeśli od wykonania testu z wynikiem pozytywnym upłynęło co najmniej 11 dni ale nie więcej niż 180 dni.
    Od 27/09/2021 osoby niezaszczepione:
    Przed wylotemkonieczne jest okazanie negatywnego wyniku testu na Covid-19: antygenowego przeprowadzanego w ciągu 48 godzin lub RT-PCR lub RT-LAMP przeprowadzanego w ciągu 72h przed lądowaniem. Wynik testu musi zostać przedstawiony w języku angielskim/niemieckim/hiszpańskim/francuskim.
    Dzieci do lat 12 zwolnione są z obowiązku przedstawiania wyników testów.
    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii:
    Wszyscy pasażerowie (także dzieci poniżej 12-go roku życia) przybywający do Hiszpanii drogą lotniczą lub morską, w tym ci, którzy przyjeżdżają tranzytem do innych krajów, na 48h przed odlotem muszą wypełnić formularz kontroli zdrowia na stronie internetowej www.spth.gob.es lub w aplikacji Spain Travel Health -SpTH- (dalej SpTH), dostępny na Androida i iOS.
    Kody QR będą sprawdzane przez linie lotnicze, dlatego też należy je obowiązkowo mieć ze sobą w wersji elektronicznej (preferowane) lub w wersji papierowej.
    Brak kodu QR będzie skutkował odmową wejścia na pokład samolotu i tym samym brakiem możliwości realizacji wycieczki. Wzór wypełnienia wniosku dostępny jest u opiekuna rezerwacji.

    Sezonowość

    Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Data otwarcia :

    1985r., odnowiony w 2001/2002 r

    Położenie :

    otoczony rozległym ogrodem palmowym - Hotel Bitacora położony jest w samym sercu rozrywkowej miejscowości Playa de las Americas,  ok. 17 km od lotniska, ok. 1 km od pola golfowego Club de Golf Las Americas (18-dołkowe). 

    Plaża  :

    ok. 350 m od hotelu, leżaki i parasole płatne.

    W Hotelu:

    2 baseny zewnętrzne ze świeżą wodą, w tym jeden podgrzewany, restauracja oraz 3 bary, room-service w godz. 7-24 (za opłatą), 3 bary w tym jeden przy basenie, 2 sale konferencyjne: dla 20 i dla 80 250 osób.

    Pokoje   :

    hotel posiada 314 pokoi, w tym 16 pokoi łączonych dla rodzin. Wszystkie pokoje z łazienką, balkonem/tarasem, telefonem, klimatyzacją, mini barem, suszarką do włosów i telewizją satelitarną. Możliwość wynajęcia sejfu (za opłatą). Dostępne są również pokoje z widokiem na basen/ogród dodatkowo wyposażeone w ręcznik basenowy oraz szlafroki.

    Rozrywki i usługi  :

    Bezpłatne:
    internet bezprzewodowy w okolicy recepcji, zajęcia sportowo - rekreacyjne prowadzone przez zespół hotelowych animatorów, tenis stołowy, koszykówka.
    Płatne:
    bilard, 1 kort do tenisa ziemnego, sauna.

    Dla dzieci:

    plac zabaw, brodzik ze zjeżdżalnią, łóżeczko dziecięce (na wcześniejsze zamówienie), animacje, opiekunka (za opłatą).

    Wyżywienie :

    BB, HB
    BB – śniadanie
    HB – śniadanie, obiadokolacja.
    Napoje zawarte: bezalkoholowe napoje do śniadania
    All Inclusive
    Posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski. 
    Napoje zawarte: Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:30-01:00 w barach wyznaczonych przez hotel.

    Tel./Fax.:

    0034 9227915400 / 0034  922796677


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4Hiszpania/Teneryfa

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

    Położenie

    Las Americas- w pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje, supermarket, placówka medyczna i sklepy.- ok. 400 m od plaży Las Vistas- ok. 18 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta- serwis plażowy płatny

    Pokoje

    Pokoje typu Standard - TV sat- klimatyzacja - telefon, lodówka/mini bar (zawartość płatna)- łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- sejf (płatny)- balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    - 2 baseny,zjeżdżalnie- leżaki i parasole przy basenie - ręczniki basenowe- siłownia- tenis stołowy- siatkówka- dzienne i wieczorne animacje (w zależności od sezonu)Płatne:- sala gier- kort tenisowy- sauna

    Dla dzieci

    - plac zabaw- sala zabaw- mini disco- opiekunka (płatna)

    Wyżywienie

    HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w wyznaczonych przez hotel godzinach. 

    Restauracje i bary

    - restauracja - 3 bary

    Dodatkowe informacje

    Hotel wybudowany w 1985, ostatnia renowacja 2017r.- 314 pokoi- WIFI bezpłatne w lobby- pralnia- kantor- salon fryzjerski- www.springhoteles.com

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Bagaż

    Warszawa- Modlin, Kraków, Wrocław (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 130 PLN/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 340 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/ 380 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 130 PLN/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 245 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/ 370 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Katowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 290 PLN /osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  670 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 600 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10)- 32 kg -  750 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 700 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 380 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  670 PLN (wyloty do 05.05 i od 01.06-30.09)/ 550 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10)- 32 kg -  800 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 630 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (56x45x25)- Usługa EXBAG - 200zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 450 PLN- 23 kg - 510 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

    Opis kraju

    HISZPANIAHiszpania to kraj pełen słońca, tradycji i różnorodnych kultur. Wakacje w Hiszpanii to idealna propozycja dla wszystkich, zarówno dla turystów preferujących aktywny wypoczynek, jak i wczasowiczów wylegujących się na plaży i korzystających z uroków nadmorskich kurortów.Informacje ogólne o krajuTo państwo położone w zachodniej części Europy, z dostępem do Morza Śródziemnego oraz Zatoki Biskajskiej. Flaga Hiszpanii to prostokąt o trzech poziomych pasach w kolorach: czerwonym, żółtym i czerwonym. Z lewej strony żółtego fragmentu flagi znajduje się godło w postaci tarczy i charakterystycznej korony. Kraj jest jednym z najpiękniejszych miejsc na wczasy w Europie i chętnie kierunek wybierany przez mieszkańców Polski. Wakacje w Hiszpanii to okazja, aby odpocząć na pięknych, piaszczystych plażach, spróbować lokalnych przysmaków, cieszyć się ładną pogodą, a także zwiedzić majestatyczne zabytki. Słoneczna Hiszpania to charakterystyczne miejsce na mapie Europy, które łączy w sobie nowoczesność z tradycją. Regiony takie jak: Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol i Costa de la Luz to miejsca, które tętnią życiem przez całą dobę, choć najwięcej rozrywek czeka tam na wczasowiczów nocą. Wycieczka do Hiszpanii to propozycja dla całej rodziny. Liczne atrakcje turystyczne, ciekawe miejsca i możliwość spędzania wolnego czasu na różne sposoby z pewnością nikomu nie pozwolą się nudzić. Hiszpania składa się z części lądowej oraz wyspiarskiej, w skład której wchodzą jedne z najpopularniejszych miejsc na świecie, czyli Wyspy Kanaryjskie na Atlantyku oraz Baleary na Morzu Śródziemnym. Państwo Hiszpańskie składa się z 17 prowincji (zwanych regionami), a każda z nich ma niepowtarzalną kulturę oraz obyczaje. Hiszpańskie wyspy zachwycają zapierającymi dech w piersiach widokami, zabytkowymi budowlami i malowniczymi plażami usytuowanymi wśród urokliwych zatoczek. Wyjątkowe krajobrazy oraz wiele atrakcyjnych turystycznie miejsc sprawia, że Hiszpania to jedno z najchętniej odwiedzanych państw nie tylko przez polskich turystów, ale i podróżników z całego świata. Ma zróżnicowany teren o nieograniczonym potencjale turystycznym, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie. Kultura i obyczajeHiszpanie to ludzie pogodni, bardzo przywiązani do kultury oraz zwyczajów regionu, w którym mieszkają. Z ogromnym szacunkiem odnoszą się do rodziny, stawiając ją zawsze na pierwszym miejscu. Mieszkańców Hiszpanii charakteryzuje też duże poczucie niezależności i pozytywne nastawienie do innych ludzi, także tych przyjezdnych. W Hiszpanii obowiązuje język kastylijski, który potocznie nazywa się go językiem hiszpańskim. W kraju za język urzędowy uznaje się również - w zależności od regionu - język galicyjski, baskijski lub kataloński. W najpopularniejszych turystycznie miastach Hiszpanii można bez problemu porozumieć się w języku angielskim i francuskim. Większość mieszkańców kraju jest wyznania katolickiego. Zaledwie kilka procent ludności uważa się za członków grup praktykujących inne wierzenia religijne, takie jak: judaizm, hinduizm, islam, protestantyzm.KuchniaHiszpańska kuchnia to przede wszystkim świeże i przyrządzane na wiele sposobów ryby oraz owoce morza. Potrawy podawane są zarówno na ostro, jak i na słodko. Jednym z najbardziej charakterystycznych dań w kuchni hiszpańskiej jest paella, czyli danie jednogarnkowe na bazie ryżu, szafranu i owoców morza. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto spróbować także pieczonej jagnięciny, tortilli de patata z jajek i ziemniaków, wyśmienitych deserów, takich jak: flan, turrón, alfajor oraz puszystych paluszków śniadaniowych - churros (idealnych do filiżanki gorącej kawy).Dla aktywnychWakacje w Hiszpanii to idealna okazja, aby rozpocząć przygodę z wodnymi sportami, zwłaszcza windsurfingiem oraz żeglarstwem. Miłośnicy wędrówek wysokogórskich mogą do woli spacerować po licznych szlakach górskich w takich pasmach jak: Góry Betyckie, Pireneje, Góry Kastylijskie. Jednym z najbardziej malowniczych szlaków hiszpańskich jest El Camino, prowadzący do Santiago de Compostela na obszarze pogórza Gór Kantabryjskich. Fani mocnych wrażeń mogą skorzystać z encierro. To przepędzanie byków na specjalną arenę ulicami miasta. Słynne na cały świat święto San Fermin odbywa się w Pampelunie.Co warto kupić?Wczasy w Hiszpanii to niepowtarzalna okazja, aby przywieźć do Polski wspaniałe pamiątki. Wśród turystów szczególnie popularne są figurki w kształcie byka, które kojarzą się ze słynną na cały świat corridą. Fani hiszpańskiej kuchni mogą zakupić artykuły spożywcze. Do najbardziej polecanych należą: oliwa z oliwek, lokalne wino oraz turrony, czyli rodzaj nugatów w kształcie kostek (jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek w Hiszpanii).PogodaPogoda w Hiszpanii, zwłaszcza w sezonie letnim, przyciąga wielu turystów z całego świata. W najcieplejsze miesiące, czyli w lipcu i sierpniu, temperatura powietrza może sięgać nawet 35 stopni Celsjusza, zarówno na wyspach, jak i w części kontynentalnej. Hiszpania należy do najbardziej nasłonecznionych miejsc w całej Europie - słońce świeci tu nawet do 12 godzin na dobę. Z tego też względu wakacje w Hiszpanii to gwarancja rewelacyjnej pogody, a co za tym idzie - przyjemnego letniego wypoczynku. Hiszpania jest również bardzo atrakcyjna zimą, zwłaszcza część kontynentalna, jak: Costa del Sol, Costa Blanca, Brava czy Wyspy Kanaryjskie. Tam można liczyć na słoneczną pogodę i temperatury sięgające nawet 15 stopni Celsjusza.Przydatne zwrotyTak - Sí [si]Nie - No [no]Dziękuję - Gracias [gratias]Dzień dobry - Buenos días [błenos dijas]Do widzenia - Adiós [adjos]Cześć (przywitanie) - Hola [ola]Cześć (pożegnanie) -- Chao [ciau]Przepraszam - Perdona; Disculpe [perdona; diskulpe]Dlaczego Hiszpania?Hiszpania to państwo bardzo różnorodne pod względem kultury, zwyczajów, a nawet krajobrazu. To miejsce, gdzie można korzystać z uroków zarówno górskich szlaków, jak i malowniczych, piaszczystych plaż. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto skorzystać z ofert jednej z nadmorskich miejscowości, które zapewniają turystom niezliczone atrakcje, leżących np. na Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca czy Costa de la Luz. Niezapomniane wczasy w Hiszpanii zapewni z pewnością wycieczka na jedną z rajskich Wysp Kanaryjskich, takich jak np. La Palma, Teneryfa, Fuerteventura, Majorka i Gran Canaria. W naszym biurze podróży można skorzystać z propozycji wyjazdów zagranicznych każdego dnia. Hiszpania ma niezwykle rozbudowaną bazę hotelową - znaleźć można tu komfortowe noclegi zarówno dla rodzin z dziećmi, grup zorganizowanych, jak i pojedynczych wczasowiczów. Wakacje na hiszpańskich wyspach to całoroczna propozycja dla każdego, zarówno dla miłośnika aktywnego spędzania wolnego czasu, jak i fana słodkiego lenistwa, np. na jednej z rajskich plaż.Informacje praktyczneWymagane dokumenty: paszport lub dowód osobistyWaluta: euro = ok. 4,3 PLN (grudzień 2019)Ceny: woda = ok. 50 centów (ok. 2 zł), przekąska na mieście = 4-6 Euro (ok. 17-26 zł), obiad w restauracji od 10 Euro (od ok. 43 zł)Czas: taki sam jak w PolsceNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: nie wymaganeAmbasada:Ambasada RP w MadrycieInformacje dot. stosunków politycznych, kulturalnych, problematyka Unii Europejskiej, sprawy prasowe i innec/Guisando 23 bis28035 MadridTel: +34 913 736 605E-mail: madryt.amb.sekretariat@msz.gov.pl WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Komfortowy hotel usytuowany w centrum Playa de las Americas, gdzie znajdują się liczne kawiarnie, resturacje, centra rozrywkowa handlowe. Pole golfowe znajduje się w odległości ok. 1 km od hotelu. Lotnisko oddalone ok. 18 km.

    PLAŻA

    Publiczna plaża z wulkanicznym piaskiem oddalona ok. 500 m od hotelu. leżaki i parasole za dodatkową opłatą.

    HOTEL

    Doskonale położony, komfortowy hotel oferuje swoim gościom wysoką jakość usług, piękne widoki i duży wybór możliwości aktywnego spędzania czasu, zarówno na terenie hotelu jak i w pobliskim centrum miasta.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, lobby, restauracja, bar, bar przy basenie, ogród, taras słoneczny, kantor, pralnia, fryzjer, sklep z pamiątkami, minimarket, wypożyczalnia samochodów, plac zabaw dla dzieci, mini klub dla dzieci, centrum konferencyjne, Internet za opłatą, WiFi bezpłatnie.

    INTERNET

    Internet za opłatą, WiFi bezpłatnie.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    Dostepne 2 sale konferencyjne 30-80 osób.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 2 baseny ( jeden podgrzewany sezonowo), brodzik dla dzieci (leżaki i parasole bezpłatnie), tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, piłka wodna, program animacyjny dla dorosłych i dla dzieci. Odpłatnie: kort tenisowy, bilard, boccia, siłownia, sporty wodne na plaży, nurkowanie, żeglarstwo, katamarany, golf w pobliżu hotelu.

    DLA DZIECI

    Brodzik ze zjeżdżalnią, plac zabaw dla dzieci, mini klub.

    ZAKWATEROWANIE

    Liczba pokoi: 349 pokój 2-osobowy: klimatyzacja, balkon lub taras, łazienka z prysznicem lub wanną, WC, suszarka do włosów, TV SAT, telefon, minibar (za opłatą). Sejf za opłatą.

    WYŻYWIENIE

    HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu,  napoje płatne dodatkowo                                     (25.12. i 31.12  w cenie zawarta kolacja świąteczna i sylwestrowa) All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu,  lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski w ciągu dnia.(25.12. i 31.12  w cenie zawarta kolacja świąteczna i sylwestrowa)

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.springhoteles.com/en/

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: czarter-23kg, Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny: czarter 5kg,  Wizzair - mały o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta*(w wybranych hotelach na Costa Blanca/jak zaznaczone na umowie oraz w pozostałych regionach w przypadku niskiej sprzedaży w okresie zimowym tj. od listopada do kwietnia alternatywnie możliwa opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    DOBA HOTELOWA

    UWAGA!!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    AlfaStar

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Teneryfa,Playa de Las Americas

    Położenie

    Hotel położony w miejscowości Playa de las Americas. Oddalony około 350 m od plaży oraz centrum miejscowości. Zlokalizowany 17km od lotniska Reina Sofia. Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne.

    Hotel

    Hotel oddaje do dyspozycji gości: recepcję, restauracje, lobby bar, bar przy basenie, internet bezprzewodowy (w okolicach recepcji), wymianę walut, centrum konferencyjne. Ponadto na terenie hotelu 2 baseny odkryte (1 podgrzewany w sezonie zimowym) oraz brodzik dla dzieci. Na terenie hotelu ponadto pralnia/czyszczenie chemiczne (dodatkowo płatne) oraz opieka lekarska (dodatkowo płatna). dla najmłodszych opiekunka (za dodatkową opłatą, plac zabaw, łóżeczko dziecięce oraz animacje.

    Pokoje

    Hotel posiada 314 pokoi. Na wyposażeniu pokoi znajduje się: łazienka z prysznicem lub wanną, WC oraz suszarką do włosów. Ponadto klimatyzacja, TV SAT, sejf (dodatkowo płatny), mini bar (dodatkowo płatny), taras lub balkon.

    Wyżywienie

    Hotel posiada dwie formuły wyżywienie HB (śniadanie oraz obiadokolacja) oraz All inclusive, czyli śniadanie, lunch, kolacja oraz napoje lokalne alkoholowe oraz bezalkoholowe. Śniadanie: 07:00-10:00 Lunch: 13:00-15:00 Obiadokolacja: 18:30-21:30 Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w wybranych barach od godz.10:00 do 24:00 Wszystkie posiłki serwowane są w formie bufetu.

    Sport i relaks

    Hotel organizuje dzienny oraz wieczorny program animacyjny.

    Dodatkowe informacje

    Oficjalna strona hotelu: http://www.springhoteles.com/content/files/3/sections/51_galeria/neutral/galeria/spring-bitacora-hotel-xg0_0638.jpg

    Możliwości zakwaterowania

    Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dziecko na dostawce, pokój dwuosobowy + 2 dzieci na dostawce, pokój jednoosobowy.


    KonsorcjumPBP

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Hotel Bitacora znajduje się w południowej części Teneryfy, w samym sercu kurortu Playa de las Americas, zaledwie 18 km od lotniska. Obiekt jest otoczony pięknym ogrodem.

    Obiekt dysponuje nowocześnie urządzonymi pokojami z łazienką (suszarka do włosów) oraz tarasem lub balkonem. Każdy pokój jest wyposażony w

    mini-bar (dodatkowo płatny, poza opcją all inclusive), klimatyzację i telewizję satelitarną.

    Do dyspozycji gości

    Obiekt posiada ogród z 2 dużymi basenami (jeden podgrzewany zimą) i zjeżdżalnię. Na terenie hotelu znajduje się restauracja. Dla najmłodszych przygotowano plac zabaw. Hotel posiada tygodniowy program rozrywkowy dla dzieci i dorosłych dostępny w recepcji. W czasie pobytu można skorzystać z usług pralni.

    CENA ZAWIERA

    przelot na trasie Warszawa/Teneryfa/Warszawa, transfer z i na lotnisko, zakwaterowanie w hotelu przez 7/14 nocy, wyżywienie zgodnie z ofertą, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków, kosztów leczenia i chorób przewlekłych

    CENA NIE ZAWIERA

    dodatkowych posiłków, wydatków własnych, napiwków, bagażu rejestrowanego (dopłata 332 PLN/bagaż do 15 kg)

    UWAGI

    1. Możliwość krótszych i dłuższych pobytów - indywidualna kalkulacja na zapytanie 2. Cena nie zawiera bagażu rejestrowanego. Istnieje możliwość wykupienia bagażu rejestrowanego do 15 kg za dopłatą 332 PLN. 3. Obowiązuje opłata klimatyczna płatna na miejscu. 4. Dziecko w wieku 2-12 lat z 2 osób dorosłych oraz 3 osoba w pokoju 2-os zakwaterowana jest na dostawce. 5. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku niedostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. 6. Możliwość wykupu ubezpieczenia od kosztów rezygnacji - 2,5% kosztu imprezy. 7. Istnieje możliwość płatności zarówno w PLN jak i EUR (na oddzielne konto walutowe Konsorcjum PBP). Kurs EUR rozliczany na dzień pełnej wpłaty wg aktualnej tabeli kursów sprzedaży obcych walut Banku PeKaO SA. 8. Opis hotelu dostępny na stronie www.twojepodroze.com.pl


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


    Oasis Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis kontrahenta

    Hotel Hotel Bitacora położony jest ok. 1 km. 400 m od plaży. Centrum miasta oddalone jest o około 300 m od hotelu. Hotel posiada całodobową recepcję, windę, miejsca parkingowe oraz salę telewizyjną. Na zewnątrz znajduje się podgrzewany basen, przy którym dostępne są bezpłatne leżaki. Jest też basen dla dzieci. Ponadto na zewnątrz znajduje się taras. Bagaż można przechować w hotelowej przechowalni. Goście obiektu mogą otrzymać budzenie od personelu hotelu. Jeśli chcesz zwiedzić region wakacyjny, możesz skorzystać z wypożyczalni samochodów w pobliżu hotelu. Wyżywienie Śniadania oferowane są w formie bufetu. Kolacja serwowana jest również w formie bufetu. O Twoje samopoczucie fizyczne dba restauracja bufetowa. OdległościLotnisko: ok. godz. 15 kmSport i rekreacja Hotelowe pole do minigolfa zapewnia rodzinną zabawę podczas najpiękniejszej pory roku. Z tenisem stołowym i siatkówką różne inne sporty oferują wiele urozmaiceń na wakacjach. Z kortu tenisowego mogą korzystać również goście hotelowi. Dla rowerzystów jest wypożyczalnia rowerów.

    COVID 19

    TEST:  NIERODZAJ TESTU: BEZ TESTUTEST DLA DZIECKA: BEZ TESTUWYMAGANE DOKUMENTY: Rejestracja i formularz na stronie https://www.spth.gob.es/ Formularz należy wypełnić dla każdego uczestnika wyjazdu, w tym dzieci (równiez niemowlęta), nie wcześniej niż 48 h przed wylotem. Wygenerowany kod QR trzeba zapisać na telefonie lub wydrukować.Decyzją władz Hiszpanii od dnia 21.06.2021 r. Polska nie znajduje się na liście "Państw podwyższonego ryzyka dot. COVID-19" (wyjazdy do 27.06)Przedstawienie negatywnego wyniku testu lub zaświadczenia o zaszczepieniu/ozdrowieniu nie jest wymagane.Pełna lista regionów ryzyka (w j. hiszpańskim) znajduje się na stronie internetowej hiszpańskiego Ministerstwa Zdrowia (lista obowiązująca do 27.06.2021)Maksymalnie 48 godzin przed planowaną godziną przylotu wymagana jest rejestracja na stronie www.spth.gob.es lub w aplikacji mobilnej Spain Health Travel App oraz wygenerowanie kodu QR. Każdy uczestnik podróży (w tym dziecko) musi posiadać oddzielny, indywidualny kod QR.

    DOKONANIE REZERWACJI

    Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

    HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

    W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

    PRZELOT LINIAMI RESJOWYMI -WARUNKI

    Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) pochodzą z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane i zmieniane przez linie lotnicze, co oznacza, że cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji).Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.Warunki przewozów wybranych przewoźników:Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg.Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg.PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.

    RODZAJ OFERTY- DYNAMICZNE PAKIETOWANIE

    W przypadku przelotów regularnymi liniami rejsowymi oferta jest realizowana w systemie DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu.W przypadku większości ofert z Dynamicznego Pakietowania na miejscu Klienci są pod telefoniczną opieką polskojęzycznego przedstawiciela (Costa Brava) i anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (pozostałe kierunki hiszpańskie). Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (szczegółowe informacje podawane są w dokumentach podróży). Oferta pochodząca z dynamicznego pakietowania nie oferuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.Oferta nie zawiera bagażu głównego. Warunki bagażu danej linii sprawdź w opisie oferty. Podstawa ceny zawiera transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA

    W przypadku przelotu SAMOLOTEM LINIOWYM/TANIMI LINIAMI LOTNICZYMI do Barcelony/Girony (dynamiczne pakietowanie) cena zawiera: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - godziny mogą się wahać w zależności od decyzji dyrekcji), wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, obsługę polskojęzycznego przestawiciela biura, miejsca obok siebie i odprawę on line w przypadku przelotów linią Ryanair. Oferta z przelotami na Wysypy Kanaryjskie oraz Majorkę nie zawiera obsługi polskojęzycznego przedstawiciela. Klienci otrzymują numer alarmowy do biura na 2 dni przed wylotem.Cena nie zawiera: transferu (możliwość dokupienia), bagażu głównego (możliwość dokupienia), standardowej obsługi rezydenta.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Teneryfa, Hiszpania

    Opis hotelu

    Ośrodek wypoczynkowy zbudowany został w roku 1985. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 314 pokoi. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Do dyspozycji gości jest bankomat. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (bezpłatnie) zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie kompleksu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wielojęzyczny personel, babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Przejażdżki rowerowe są doskonałym sposobem na poznanie okolicy. Zapraszamy do skorzystania ze znajdującej się na miejscu wypożyczalni rowerów.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Do atutów poszczególnych kwater należy urzekający widok na morze. Pokoje dysponują łóżkiem podwójnym i sofą. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również lodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i bidet. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Ośrodek wypoczynkowy oferuje pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Dużym urozmaiceniem są rozliczne aktywności outdoorowe oferowane w kompleksie. Należą do nich m.in. rower / rower górski, boccia, koszykówka, golf i strzelanie z łuku, jak również za dodatkową opłatą tenis ziemny i minigolf. Aqua fitness to niewątpliwa atrakcja dla entuzjastów sportów wodnych. Zapraszamy do skorzystania z bogatej oferty sportowej wewnątrz obiektu. Proponujemy Państwu studio fitness, tenisa stołowego, darta i kręgle, jak również za dodatkową opłatą bilard i aerobik. Do Państwa dyspozycji oddajemy Strefę Wellness z salonem piękności i solarium. Za dodatkową opłatą możliwe jest skorzystanie z zabiegów masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na indywidualne życzenie oferujemy potrawy bezglutenowe. Polecamy również przekąski. Show-cooking to pokaz kunsztu wyśmienitych kucharzy i wyborne potrawy w mistrzowskim wydaniu. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W kompleksie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Bitacora
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

    Opinie o Hotelu Bitacora

    Bitacora - możliwości zakwaterowania:

    double standard room with balcony or terrace double/twin standard with balcony or terrace 1+0
    double standard room with balcony or terrace double/twin standard with balcony or terrace 2+0
    double standard room pool view with balcony or terrace double/twin pool view with balcony or terrace
    double standard room pool view with balcony or terrace double/twin pool view with balcony or terrace
    double standard room with balcony or terrace double/twin standard with balcony or terrace 2+1
    double standard room with balcony or terrace double/twin standard with balcony or terrace 2+2
    double standard room with balcony or terrace double/twin standard with balcony or terrace 3+0
    double standard room pool view with balcony or terrace double/twin pool view with balcony or terrace
    double standard room pool view with balcony or terrace double/twin pool view with balcony or terrace
    double standard room with balcony or terrace double/twin standard with balcony or terrace 2+0
    pok. 2 os. z widokiem na basen double/twin pool view with balcony or terrace 2+0
    pok. 2 os. z widokiem na basen double/twin pool view with balcony or terrace 2+1
    double standard room with balcony or terrace double/twin standard with balcony or terrace 2+1
    double standard room with balcony or terrace double/twin standard with balcony or terrace 2+2
    double standard room with balcony or terrace double/twin standard with balcony or terrace 3+0
    pok. 2 os. z widokiem na basen double/twin pool view with balcony or terrace 2+2
    pok. 2 os. z widokiem na basen double/twin pool view with balcony or terrace 3+0
    double standard room with balcony or terrace double/twin standard with balcony or terrace 1+0
    1 os. pokoj standardowy
    2 os. Pokój standardowy od strony basenu
    1 os. Pokój standardowy od strony basenu
    2 os. pokoj standardowy
    Double Standard
    Double Standard Pool View
    Single Use Standard
    Single Use Standard Pool View

    Bitacora - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Bitacora? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00