cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
  • Hotel Bitacora, Teneryfa
1 / 41
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
14.12 - 18.12
już od 2629 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.12 - 18.12
już od 1969 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Bitacora
  • Windsurfing
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Bitacora
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Bitacora:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Bitacora:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 14 grudnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 grudnia 2019

Hotel Bitacora w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum miasta
  • ok. 500 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, za opłatą

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

314

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • łucznictwo
  • tenis stołowy
Płatne
  • masaże 
  • golf

rozrywka

  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • rzutki
  • bilard

Pokoje

Pokój 2-osobowy Standard DZX1
  • 1-4 os.
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
  • minibar: za opłatą
  • sejf
  • sofa
  • telefon
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-4 os.
  • widok na basen
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • balkon lub taras
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • minibar: za opłatą
Pokój 2-osobowy DZX3
  • 1-4 os.
  • Standard
  • klimatyzacja
  • balkon i taras
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • sofa
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • minibar: za opłatą
Pokój 2-osobowy DZX4
  • 1-4 os.
  • widok na basen
  • klimatyzacja
  • balkon lub taras
  • sejf
  • sofa
  • telefon
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • minibar: za opłatą

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane napoje alkoholowe
Dwa posiłki
  • śniadanie
  • kolacja: w formie bufetu
Restauracje i bary
  • restauracja
  • bary: za opłatą, wliczone w all inclusive
  • Dodatkowe informacje
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, szampan, program rozrywkowy, za opłatą
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, szampan, program rozrywkowy, muzyka na żywo i wieczory taneczne, za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Data otwarcia :

    1985r., odnowiony w 2001/2002 r

    Położenie :

    otoczony rozległym ogrodem palmowym - Hotel Bitacora położony jest w samym sercu rozrywkowej miejscowości Playa de las Americas,  ok. 17 km od lotniska, ok. 1 km od pola golfowego Club de Golf Las Americas (18-dołkowe). 

    Plaża  :

    ok. 350 m od hotelu, leżaki i parasole płatne.

    W Hotelu:

    2 baseny zewnętrzne ze świeżą wodą, w tym jeden podgrzewany, restauracja oraz 3 bary, room-service w godz. 7-24 (za opłatą), 3 bary w tym jeden przy basenie, 2 sale konferencyjne: dla 20 i dla 80 250 osób.

    Pokoje   :

    hotel posiada 314 pokoi, w tym 16 pokoi łączonych dla rodzin. Wszystkie pokoje z łazienką, balkonem/tarasem, telefonem, klimatyzacją, mini barem, suszarką do włosów i telewizją satelitarną. Możliwość wynajęcia sejfu (za opłatą). Dostępne są również pokoje z widokiem na basen/ogród dodatkowo wyposażeone w ręcznik basenowy oraz szlafroki.

    Rozrywki i usługi  :

    Bezpłatne:
    internet bezprzewodowy w okolicy recepcji, zajęcia sportowo - rekreacyjne prowadzone przez zespół hotelowych animatorów, tenis stołowy, koszykówka.
    Płatne:
    bilard, 1 kort do tenisa ziemnego, sauna.

    Dla dzieci:

    plac zabaw, brodzik ze zjeżdżalnią, łóżeczko dziecięce (na wcześniejsze zamówienie), animacje, opiekunka (za opłatą).

    Wyżywienie :

    BB, HB
    BB – śniadanie
    HB – śniadanie, obiadokolacja.
    Napoje zawarte: bezalkoholowe napoje do śniadania
    All Inclusive
    Posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski. 
    Napoje zawarte: Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:30-01:00 w barach wyznaczonych przez hotel.

    Tel./Fax.:

    0034 9227915400 / 0034  922796677


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    3 Hiszpania/Lanzarote

    Informacje Ogólne:

    Bitacora w Puerto del Carmen posiada 85 pokoi na 1 piętrze. Hotel położony jest 500 m od plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Costa Teguise (20 km), Arrecife (10 km) i Playa Blanca (30 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, klimatyzację i mini market. W 1-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, hiszpańsku i angielsku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód i rower. Do dyspozycji jest podgrzewany basen oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. Odległość od hotelu: jazda konna (15 km), lotnisko ACE (4 km), Rancho Texas (1 km) i dyskoteka (500 m). W pobliżu hotelu znajdują się centrum miasta, placówka medyczna, przystanek autobusowy, supermarket, bary/restauracje i sklepy. Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: łazienka przystosowana do korzystania przez osoby na wózkach inwalidzkich, rampa/podnośnik i winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje sejfy, kantor, pralnię i pokojówki. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 09:00 - 21:00.

    Rodzaje wyżywienia:

    SelfCatering (SC) - bez wyżywienia

    Sport i Rozrywka:

    Bitacora posiada słoneczny taras. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje bilard i program zajęć animacyjnych. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 1 km.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, American Express, karta Visa, euroczek, Diners Club i czeki podróżne. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Bagaż

    Lato 2017 Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25, który za dodatkową opłatą można zastąpić dużym bagażem podręcznym o wadze; - 15 kg - 160 zł/osobę (max. 56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 418 PLN (wyloty od 01.04 - 30.09) / 328 PLN (wyloty od 01.10 - 31.10) - 32 kg - 506 PLN (wyloty od 01.04 - 30.09) / 418 PLN (wyloty od 01.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena Będzie wyższa. Berlin (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 330 PLN (wyloty od 01.04 - 31.05 oraz od 01.10 - 31.10) / 340 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) - 20 kg - 380 PLN (wyloty od 01.04 - 31.05 oraz od 01.10 - 31.10) / 450 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Zima 2017/18 Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 320 PLN (wyloty od 01.11 - 30.11 i od 10.01-31.03)/ 408 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01) - 32 kg - 408 PLN (wyloty od 01.11 - 30.11 i od 10.01-31.03)/ 494 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena Będzie wyższa. Berlin (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 310 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 330 PLN (wyloty od 06.12 - 31.03) - 20 kg - 390 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 410 PLN (wyloty od 06.12 - 31.03) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Komfortowy hotel usytuowany w centrum Playa de las Americas, gdzie znajdują się liczne kawiarnie, resturacje, centra rozrywkowa handlowe. Pole golfowe znajduje się w odległości ok. 1 km od hotelu. Lotnisko oddalone ok. 18 km.

    PLAŻA

    Publiczna plaża z wulkanicznym piaskiem oddalona ok. 500 m od hotelu. leżaki i parasole za dodatkową opłatą.

    HOTEL

    Doskonale położony, komfortowy hotel oferuje swoim gościom wysoką jakość usług, piękne widoki i duży wybór możliwości aktywnego spędzania czasu, zarówno na terenie hotelu jak i w pobliskim centrum miasta.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, lobby, restauracja, bar, bar przy basenie, ogród, taras słoneczny, kantor, pralnia, fryzjer, sklep z pamiątkami, minimarket, wypożyczalnia samochodów, plac zabaw dla dzieci, mini klub dla dzieci, centrum konferencyjne, Internet za opłatą, WiFi bezpłatnie.

    INTERNET

    Internet za opłatą, WiFi bezpłatnie.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    Dostepne 2 sale konferencyjne 30-80 osób.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 2 baseny ( jeden podgrzewany sezonowo), brodzik dla dzieci (leżaki i parasole bezpłatnie), tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, piłka wodna, program animacyjny dla dorosłych i dla dzieci. Odpłatnie: kort tenisowy, bilard, boccia, siłownia, sporty wodne na plaży, nurkowanie, żeglarstwo, katamarany, golf w pobliżu hotelu.

    DLA DZIECI

    Brodzik ze zjeżdżalnią, plac zabaw dla dzieci, mini klub.

    ZAKWATEROWANIE

    Liczba pokoi: 349 pokój 2-osobowy: klimatyzacja, balkon lub taras, łazienka z prysznicem lub wanną, WC, suszarka do włosów, TV SAT, telefon, minibar (za opłatą). Sejf za opłatą.

    WYŻYWIENIE

    HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu,  napoje płatne dodatkowo                                     (25.12. i 31.12  w cenie zawarta kolacja świąteczna i sylwestrowa) All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu,  lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski w ciągu dnia.(25.12. i 31.12  w cenie zawarta kolacja świąteczna i sylwestrowa)

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.springhoteles.com/en/

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: czarter-23kg, Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny: czarter 5kg,  Wizzair - mały o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta*(w wybranych hotelach na Costa Blanca/jak zaznaczone na umowie oraz w pozostałych regionach w przypadku niskiej sprzedaży w okresie zimowym tj. od listopada do kwietnia alternatywnie możliwa opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    DOBA HOTELOWA

    UWAGA!!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Teneryfa, Hiszpania

    Opis hotelu

    Ośrodek wypoczynkowy zbudowany został w roku 1985. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 314 pokoi. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Do dyspozycji gości jest bankomat. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (bezpłatnie) zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie kompleksu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wielojęzyczny personel, babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Przejażdżki rowerowe są doskonałym sposobem na poznanie okolicy. Zapraszamy do skorzystania ze znajdującej się na miejscu wypożyczalni rowerów.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Do atutów poszczególnych kwater należy urzekający widok na morze. Pokoje dysponują łóżkiem podwójnym i sofą. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również lodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i bidet. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Ośrodek wypoczynkowy oferuje pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Dużym urozmaiceniem są rozliczne aktywności outdoorowe oferowane w kompleksie. Należą do nich m.in. rower / rower górski, boccia, koszykówka, golf i strzelanie z łuku, jak również za dodatkową opłatą tenis ziemny i minigolf. Aqua fitness to niewątpliwa atrakcja dla entuzjastów sportów wodnych. Zapraszamy do skorzystania z bogatej oferty sportowej wewnątrz obiektu. Proponujemy Państwu studio fitness, tenisa stołowego, darta i kręgle, jak również za dodatkową opłatą bilard i aerobik. Do Państwa dyspozycji oddajemy Strefę Wellness z salonem piękności i solarium. Za dodatkową opłatą możliwe jest skorzystanie z zabiegów masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na indywidualne życzenie oferujemy potrawy bezglutenowe. Polecamy również przekąski. Show-cooking to pokaz kunsztu wyśmienitych kucharzy i wyborne potrawy w mistrzowskim wydaniu. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W kompleksie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Bitacora
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Bitacora

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Bitacora:
    • Lokalizacja
      5.3
    • Hotel
      4.5
    • Pokoje
      5.1
    • Wyżywienie
      4.4
    • Atrakcje
      i sport
      4.5
    • Obsługa
      4.7
    HolidayCheck
    Ocena Bitacora:
    4.6 / 6

    Hotel btacora 2008-08-26
    Szczegóły oceny hotelu Bitacora:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Może być 2014-06-03
    Szczegóły oceny hotelu Bitacora:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      3.8
    • Obsługa
      4.5

    Nie może tak być, że w opisie piszę że WiFi jest dostępne wszędzie również w pokojach a obsługa wyst...
    więcej

    4.7

    Bitacora - możliwości zakwaterowania:

    Double Standard
    Double Standard Pool View
    Single Use Standard
    Single Use Standard Pool View

    Bitacora - Możliwości wyżywienia:


    Bitacora - miasta wylotu:


    Bitacora - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Bitacora? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00