cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
  • Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort, Teneryfa
1 / 14
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
19.11 - 22.11
już od 1090 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
10.12 - 13.12
już od 969 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort:
4.7 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 grudnia 2018
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort to rewelacyjny kompleks hotelowy, malowniczo położony na klifie, w stylu wioski karaibskiej. Polecamy najbardziej wymagającym klientom - przynależność do sieci hotelowej Bahia Principe to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług. Hotel Bahia Principe to także idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość animacji i atrakcji dla najmłodszych. Rekomendujemy także pod kątem rewelacyjnego, bardzo urozmaiconego i smacznego wyżywienia, a także All Inclusive w karaibskim stylu:) Pobyt w hotelu Bahia Principe to gwarancja bardzo udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na klifie, w tropikalnym ogrodzie, około 10 km od największego kurortu na wyspie - Playa de las Americas
  • przestronne, luksusowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 5 basenów w tym infinity, brodziki, jacuzzi, centrum fitness, SPA
  • bardzo bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, przepyszne bardzo urozmaicone i smaczne wyżywienie

Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort to rewelacyjny kompleks hotelowy, malowniczo położony na klifie, w stylu wioski karaibskiej. Polecamy najbardziej wymagającym klientom - przynależność do sieci hotelowej Bahia Principe to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług. Hotel Bahia Principe to także idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość animacji i atrakcji dla najmłodszych. Rekomendujemy także pod kątem rewelacyjnego, bardzo urozmaiconego i smacznego wyżywienia, a także All Inclusive w karaibskim stylu:) Pobyt w hotelu Bahia Principe to gwarancja bardzo udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na klifie, w tropikalnym ogrodzie, około 10 km od największego kurortu na wyspie - Playa de las Americas
  • przestronne, luksusowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 5 basenów w tym infinity, brodziki, jacuzzi, centrum fitness, SPA
  • bardzo bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, przepyszne bardzo urozmaicone i smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Rozległy kompleks hotelowy, otoczony pięknym, tropikalnym ogrodem. Oddalony od lotniska ok. 30 km. Ok. 200 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy - połączenia z innymi kurortami wyspy.
Plaża:

Hotel usytuowany ok. 500 m od kamienistej plaży. Do piaszczystej plaży Playa de Las Americas ok. 10 km (na plażę kursuje 2 x dziennie bus hotelowy - 1 przejazd w ciągu dnia bezpłatny). Leżaki i parasole na plaży Playa las Americas płatne (ok. 10 Eur/dzień).
Do dyspozycji gości:

Kompleks składający się z 2 części: Bahia Principe Tenerife (otwarty w 2003 r., położony dalej od oceanu) i Bahia Principe Costa Adeje (otwarty w 2001 r, położony przy oceanie).
Recepcja, lobby, windy, 5 restauracji, 5 barów, tarasy słoneczne z leżakami i parasolami w tropikalnych ogrodach, 5 basenów w tym 1 typu infinity i 2 brodziki (w basenach słodka woda, 1 podgrzewany zimą), 1 jacuzzi, mini klub. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 10 Eur). Płatne: opiekunka, usługi medyczne, pralnia. W Pueblo Principe (tuż przed hotelem): sklepy, dyskoteka, salon gier, fryzjer, salon piękności.
Pokoje:

Hotel oferuje łącznie 700 pokoi różnego typu, wszystkie eleganckie, w kolonialnym stylu, klimatyzowane, z łazienką (wanna z prysznicem, suszarka, kosmetyki kąpielowe), telefonem, TV-sat, minibarem (bezpłatny), sejfem (płatny), z balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie na potwierdzenie.
Pokój standardowy (pow. ok. 30 m2) - dla max. 3 osób. Dostępne również pokoje od stony oceanu. Większość usytuowanych w budynku Costa Adeje.
Pokój Junior suite (pow. ok. 50 m2) - dla max. 4 osób. Dostępne również pokoje z widokiem na ocean.Większość usytuowanych w budynku Tenerife.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania, obiady, obiadokolacje serwowane w formie bogatego bufetu. 3 x w ciągu pobytu możliwość skorzystania z restauracji a'la carte meksykańskiej, azjatyckiej, hiszpańskiej lub włoskiej (konieczna rezerwacja). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w miejscach wyznaczonych przez hotel (10:00-23:00). Przekąski i napoje bezalkoholowe w ciągu dnia i w nocy (serwowane w wyznaczonym snack barze). Goście obu obiektów mogą korzystać z całej infrastruktury hotelowej (poza głównymi restauracjami).
Program sportowy i animacyjny:

Dzienny program animacyjny dla dzieci i dorosłych, występy w pobliskim Pueblo Principe: karaoke, muzyka na żywo, kabarety. Bezpłatnie: koszykówka, siatkówka, lekcja nurkowania w basenie, rzutki, piłka nożna, centrum fitness. Płatne:spa (zabiegi lecznicze i relaksacyjne na twarz i ciało), sauna, jacuzzi.
Internet:

WiFi w lobby gratis.
Kategoria lokalna:

****Superior
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

TENERYFA

Wycieczki lokalne i atrakcje

Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat.
Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 39 EUR/dziecko do 11 lat.
La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 EUR/dziecko do 11 lat.
Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 EUR/dziecko do 11 lat.
Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 EUR/os dorosła, ok. 22 EUR/dziecko do 11 lat.
Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60EUR/os. dorosła, ok. 41,50 EUR/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.
Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 EUR/os. dorosła, ok. 17,50 EUR/dziecko do 11 lat.
Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 EUR/os.
Dla aktywnych

Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
Przyroda

Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
Relaks

Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
Kuchnia

La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Informacje ogólne
Waluta EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
Język urzędowy
hiszpański
Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 Eur, woda 1l - 1-1,5 Eur, piwo w barze od 1,5 Eur, kawa w kawiarni od 2 Eur, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 Eur do 5 Eur.
Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 Eur.
Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
W regionie
Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort to rewelacyjny kompleks hotelowy, malowniczo położony na klifie, w stylu wioski karaibskiej. Polecamy najbardziej wymagającym klientom - przynależność do sieci hotelowej Bahia Principe to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług. Hotel Bahia Principe to także idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość animacji i atrakcji dla najmłodszych. Rekomendujemy także pod kątem rewelacyjnego, bardzo urozmaiconego i smacznego wyżywienia, a także All Inclusive w karaibskim stylu:) Pobyt w hotelu Bahia Principe to gwarancja bardzo udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na klifie, w tropikalnym ogrodzie, około 10 km od największego kurortu na wyspie - Playa de las Americas
  • przestronne, luksusowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 5 basenów w tym infinity, brodziki, jacuzzi, centrum fitness, SPA
  • bardzo bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, przepyszne bardzo urozmaicone i smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Przyjemny i zadbany wakacyjny kompleks hotelowy otoczony bujną, kolorową roślinnością to znakomite miejsce na niezapomniany wypoczynek we dwoje. Położony w spokojnej okolicy blisko plaży zaprasza na beztroski i pełen relaksu pobyt. Pięknie wkomponowane w hotelowy teren baseny o fantazyjnym kształcie to idealne miejsce na odpoczynek w promieniach kanaryjskiego słońca. O dobre samopoczucie Gości dba przyjazna i profesjonalna obsługa, przestronne pokoje zapewniają komfortowy pobyt, a smakowite posiłki serwowane w formule all inclusive ucieszą podniebienia wakacyjnymi smakami. Hotel cieszy się bardzo dobrymi opiniami Gości.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej PLAYA PARAISO, ok. 10 km od centrum Costa Adeje ze sklepami i barami, ok. 12 km od Siam Park, ok. 30 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu.

PLAŻA:

Playa Paraiso, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 2,5 km od hotelu, przejście ścieżką, leżaki płatne, ręczniki za kaucją.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, kompleks hotelowy, w którego skład wchodzą hotele: Sunlight Bahia Principe Costa Adeje i Sunlight Bahia Principe Tenerife, zbudowane w 2001 i 2003 r., regularnie odnawiane, łącznie 795 pokoi, 4-5 pięter, 13 wind, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 5 restauracji: główna Mirador - dania w formie bufetu, i á la carte: Portofino, El Puertito przy basenie, Casa Bonita, Puerto Principe; w restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 5 barów: Daiquiri, La Fiesta, La Plaza, bar w lobby, bar przy basenie; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, fryzjer, pralnia, opiekunka do dziecka; udogodnienia dla niepełnosprawnych (pokoje); Goście mogą korzystać ze wspólnej infrastruktury obu części, z wyjątkiem restauracji; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy w części Costa Adeje:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², klimatyzowany/wentylator, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (uzupełniany codziennie: woda i napoje bezalkoholowe); za opłatą: internet bezprzewodowy, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras; boczny widok na morze za dopłatą;

junior suite w części Principe Tenerife:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon; dodatkowo dla nowożeńców: butelka wina na powitanie, 20% zniżki masaże w hotelowym spa; boczny widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

4 baseny (w obu częściach kompleksu), przy basenach bezpłatne leżaki, ręczniki za kaucją; koszykówka, piłka nożna, siłownia, aerobik, tenis stołowy, rzutki; animacje dla dorosłych i dla dzieci (w Bahia Principe Village); za opłatą: bilard; centrum spa: płatne: sauna, zabiegi pielęgnacyjne; formuła CLUB GOLDEN PACKAGE: zakwaterowanie w preferencyjnej lokalizacji, kosz owoców i szampan w dniu przyjazdu, szlafroki, kapcie, bezpłatny internet bezprzewodowy i sejf w pokoju, minibar uzupełniany codziennie (napoje bezalkoholowe i piwo), wybrane importowane alkohole w barze w lobby.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu; 3 razy w tyg. kolacja w wybranej restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski w barze Piscina (10.00-18.00) i w barze Bahia Principe Village (22.00-7.30); napoje bezalkoholowe w wyznaczonym barze 24h, lokalne napoje alkoholowe w barze w lobby (10.00-22.00); wymagane noszenie opasek all inlusive.

KONTAKT:

0034/922723100, www.bahia-principe.com

GRATIS:

Wi-Fi


TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort to rewelacyjny kompleks hotelowy, malowniczo położony na klifie, w stylu wioski karaibskiej. Polecamy najbardziej wymagającym klientom - przynależność do sieci hotelowej Bahia Principe to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług. Hotel Bahia Principe to także idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość animacji i atrakcji dla najmłodszych. Rekomendujemy także pod kątem rewelacyjnego, bardzo urozmaiconego i smacznego wyżywienia, a także All Inclusive w karaibskim stylu:) Pobyt w hotelu Bahia Principe to gwarancja bardzo udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na klifie, w tropikalnym ogrodzie, około 10 km od największego kurortu na wyspie - Playa de las Americas
  • przestronne, luksusowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 5 basenów w tym infinity, brodziki, jacuzzi, centrum fitness, SPA
  • bardzo bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, przepyszne bardzo urozmaicone i smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

TENERYFA/WYSPY KANARYJSKIE

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • ogród • taras • basen zewnętrzny (ze słodką wodą, podgrzewany od listopada do kwietnia) 

 

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby/w recepcji, w cenie) • leżaki i parasole (przy basenie, w cenie; na plaży, płatne) • ręczniki (za kaucją) 

 

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami 

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

220

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt 

 

Dla dzieci

• basen dla dzieci • program animacyjny dla dzieci (codziennie) • program animacyjny dla nastolatków • minidyskoteka • wysokie krzesełka • menu dla dzieci • miniklub (4-12 lat) • minidisco • opieka nad dziećmi (płatna) • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie) 

Sport i wellness

W cenie • siłownia • minigolf • piłka nożna

Płatne • jacuzzi 

Rozrywka

• zajęcia sportowe

• międzynarodowe animacje dla dorosłych

• zajęcia taneczne

• dyskoteka

Pokoje

Suita junior z widokiem na morze JSM1

• 1-4 os. • widok na morze • pokój dzienno-sypialny • balkon lub taras • wanna z hydromasażem • WC • suszarka do włosów • wentylator sufitowy • klimatyzacja (centralnie sterowana) • sejf (płatny) • TV sat. • Wi-Fi (płatne) • telefon • minibar (płatny)

Suita junior JSX1

• 1-4 os. • pokój dzienno-sypialny • balkon lub taras • wanna z hydromasażem • WC • suszarka do włosów • wentylator sufitowy • klimatyzacja (centralnie sterowana) • sejf (płatny) • TV sat. • Wi-Fi (płatne) • telefon • minibar (płatny)

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • pokój dzienno-sypialny • balkon lub taras • wanna • WC • suszarka do włosów • wentylator sufitowy • klimatyzacja (centralnie sterowana) • sejf (płatny) • TV sat. • Wi-Fi (płatne) • telefon • minibar (płatny)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: kontynentalne, w formie bufetu
• obiad: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
• przekąski
• ciasto
• wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 24 h, wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 22:00, wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: płatnie
• kawa/herbata po południu

Restauracje i bary • restauracje: 3
• główna restauracja "Main Resturant TEIDE": rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, 07:30 - 10:30, 13:00 - 15:00 i 18:30 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Asian Restaurant ASIA": rodzaje kuchni: azjatycka, a la carte, wymagana rezerwacja, płatnie, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Mexican Restaurant DONA LUPIA": rodzaje kuchni: meksykańska, a la carte, wymagana rezerwacja, w cenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

• bary i inne: 2
• bar w lobby "Lobby Bar PREMIERE": codziennie 10:00 - 23:00
• bar przy krytym basenie "Pool Bar FLAMBOYAN": 10:00 - 18:00

Dodatkowe informacje • kolacja przy świecach: wymagana rezerwacja, płatnie
• świąteczne atrakcje: kolacja
• atrakcje noworoczne: menu
• wymagane noszenie opasek all inclusive


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort to rewelacyjny kompleks hotelowy, malowniczo położony na klifie, w stylu wioski karaibskiej. Polecamy najbardziej wymagającym klientom - przynależność do sieci hotelowej Bahia Principe to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług. Hotel Bahia Principe to także idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość animacji i atrakcji dla najmłodszych. Rekomendujemy także pod kątem rewelacyjnego, bardzo urozmaiconego i smacznego wyżywienia, a także All Inclusive w karaibskim stylu:) Pobyt w hotelu Bahia Principe to gwarancja bardzo udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na klifie, w tropikalnym ogrodzie, około 10 km od największego kurortu na wyspie - Playa de las Americas
  • przestronne, luksusowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 5 basenów w tym infinity, brodziki, jacuzzi, centrum fitness, SPA
  • bardzo bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, przepyszne bardzo urozmaicone i smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

UWAGA!

OPIS AKTUALNY DLA SEZONU LATO 2018.

Położenie

do Playa Paraiso ok. 2 km. Transfer autobusem hotelowym do Playa de las Americas (raz dziennie, w cenie). Do pola golfowego ok. 2 km. 

Wyposażenie

220 pokoi w 3 budynkach, 4 piętra. Lobby z recepcją, restauracja bufetowa Teide z widokiem na ocean, 2 restauracje a la carte (kuchnie meksykańska i azjatycka), lobby-bar, kawiarnia. Na zewnątrz kompleks basenowy (1 basen podgrzewany zimą), taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie. Leżaki i parasole w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. Hotel przystosowany dla os. niepełnosprawnych (4 pokoje). W centrum handlowo-rozrywkowym Pueblo Principe: centrum kongresowe, salon gier, bilard, sklepy, scena, programy rozrywkowe z muzyką na żywo i przedstawienia. www.bahia-principe.com

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3B): minibar, klimatyzacja, odpłatny sejf, TV sat., telefon, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Junior Suite (1-3C): dodatkowo kącik wypoczynkowy z tapczanem, wanna z hydromasażem, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Z widokiem na ocean (1-3A). Junior Suite Komfort Plus z widokiem na ocean (2-3K): na najwyższym piętrze.

Sport

aerobik, siłownia, squash, tenis, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, raz w tygodniu nurkowanie w basenie, szkoła nurkowania.

Wellness

jacuzzi, sauna. Odpłatnie: masaże.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Dyskoteka.

All Inclusive

24 godz: trzy posiłki w formie bufetu w restauracji głównej. Woda, napoje orzeźwiające, lokalne piwo i wino stołowe do posiłków. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-18:00 w barze przy basenie, w godz. 10-23:00 w lobby-barze. Bar El Puertito serwujący napoje i przekąski w godz. 8-24:00. Bar w Pueblo Principe serwujący napoje i przekąski w godz. 23-7:00 (napoje alkoholowe odpłatnie). Serwis napojów do stołu w restauracji. Lokalne napoje alkoholowe do 23:00, napoje bezalkoholowe przez całą dobę. Raz w tygodniu kolacja w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort to rewelacyjny kompleks hotelowy, malowniczo położony na klifie, w stylu wioski karaibskiej. Polecamy najbardziej wymagającym klientom - przynależność do sieci hotelowej Bahia Principe to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług. Hotel Bahia Principe to także idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość animacji i atrakcji dla najmłodszych. Rekomendujemy także pod kątem rewelacyjnego, bardzo urozmaiconego i smacznego wyżywienia, a także All Inclusive w karaibskim stylu:) Pobyt w hotelu Bahia Principe to gwarancja bardzo udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na klifie, w tropikalnym ogrodzie, około 10 km od największego kurortu na wyspie - Playa de las Americas
  • przestronne, luksusowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 5 basenów w tym infinity, brodziki, jacuzzi, centrum fitness, SPA
  • bardzo bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, przepyszne bardzo urozmaicone i smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

Kompleks Bahia Principe Tenerife Resort składa się z dwóch, położonych blisko siebie ośrodków - Bahia Principe Tenerife oraz Bahia Principe Costa Adeje - o tej samej kategorii i wyposażeniu. Klienci Ecco Holiday kwaterowani są w obydwu obiektach. Hotele położone są na skałach przy Playa Paraiso skąd podziwiać można przepiękną panoramę Oceanu. Kompleks utrzymany jest w kolorowym meksykańskim stylu. Do dyspozycji gości jest kilka barów, restauracje serwujące dania kuchni międzynarodowej, hiszpańskiej, włoskiej, azjatyckiej, meksykańskiej i potrawy z owoców morza (goście obydwu hoteli mogą korzystać z infrastruktury całego kompleksu). Przy wjeździe do ośrodka znajduje się utrzymane w stylu kanaryjskim miasteczko Pueblo Principe z barami, sklepami, kawiarnią, salonem fryzjerskim i niedużym salonem piękności. W odległości ok. 3 km usytuowane jest także pole golfowe Costa Adeje. Pięknie położone baseny z tarasem zapewnią wspaniały odpoczynek i relaks.

Lokalizacja

w Playa Paraiso, ok. 500 m od plaży, ok. 30 km od lotniska, ok. 200 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 3 km od pola golfowego.

Wyposażenie

liczba pokoi - 737, restauracje - 7, windy, lobby bar, bar przy basenie, snack bar, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy (bezpłatnie 1h dziennie w lobby), recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, wymiana walut, fryzjer, udogodnienia dla niepełnosprawnych, amfiteatr, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepełnosprawnych, pokoje dla niepalących.

Basen

2 baseny ze słodką wodą z czego jeden o głębokości 1,35 m w kształcie jeziora, część basenu podgrzewana zimą; brodzik dla dzieci o głębokości 0,4 m; leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne; przy basenach ratownik.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar, telefon (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, wentylator, łazienka z wanną i prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób. JUNIOR SUITE - pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci.

Plaża

publiczna, piaszczysto-kamienista, wąska.

Sport na plaży

nurkowanie (płatne).

Sport i fitness

piłka nożna, siatkówka, koszykówka, nauka nurkowania (płatna), tenis ziemny, tenis stołowy, łucznictwo, masaże (płatne), jacuzzi, aerobik, SPA (płatne), sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny), siłownia.

Rozrywka

muzyka na żywo, karaoke, dyskoteka, program artystyczny.

Dla dzieci

opiekunka (płatna), menu, mini klub, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, animacje.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (7.30 - 10.30), lunch (13.00 - 15.00) i obiadokolację (18.30 - 22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lokalne alkohole w wybranych barach (10.00 - 23.00), softdrinki i przekąski 24 godziny na dobę w wybranych barach; 3 razy w tygodniu kolacje w restauracjach tematycznych a'la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja), mini bar uzupełniany 2 razy w tygodniu. Płatne - lokalne napoje i alkohole w sport barze i dyskotece, międzynarodowe alkohole.

Informacje dodatkowe

Możliwość dopłaty do pakietu Golden Club, który zawiera - pokoje w uprzywilejowanej lokalizacji, powitalny kosz z owocami i butelkę szampana po przyjeździe, szlafrok i kapcie, sejf w pokoju bez dodatkowej opłaty, 4 razy w tygodniu kolacje w restauracjach tematycznych a'la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w Karaoke Music Bar, specjalny serwis ścielenia - ścielenie łóżka, mini czekoladki, kilka razy dziennie kontrola czystości ręczników i w razie potrzeby ich wymiana. UWAGA - Klienci Ecco Holiday kwaterowani są w obu obiektach kompleksu Bahia Principe Tenerife Resort. W restauracji wymagany odpowiedni strój - dla mężczyzn długie spodnie (stroje kąpielowe i szorty zabronione). Trzy razy dziennie kursuje autobus na szeroką, piaszczystą plażę Playa del Duque oddaloną o 6 km (w cenie jednorazowy przejazd w ciągu dnia).

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, bagaż główny + podręczny w przypadku lotów czarterowych z Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania; bagaż podręczny 10 kg (max. wymiary 55cmx40cmx20cm) w przypadku lotów liniami Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji). Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48h.

Cena nie zawiera

Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia. - dopłaty do bagażu głównego 15 kg (wyloty w czerwcu, lipcu, sierpniu, wrześniu oraz w terminie 20.12 - 05.01 - 480 zł/2 strony/os.; wyloty w pozostałych miesiącach - 300 zł/2 strony/os.) - dopłaty do bagażu głównego 20 kg (wyloty w czerwcu, lipcu, sierpniu, wrześniu oraz w terminie 20.12.- 05.01. - 600 zł/2 strony/os.; wyloty w pozostałych miesiącach - 450 zł/2 strony/os.) Wyloty (Wizzair) z - Katowic na Teneryfę - loty od listopada do marca (z wyłączeniem terminów pokrywających się z Bożym Narodzeniem i Sylwestrem) - 23 kg - 380 zł/os/2 strony DUŻY BAGAŻ PODRĘCZNY (max. wymiary 56 x 45 x 25 cm, max. 10 kg) - 160 zł/os/2 strony CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Obsługa na miejscu

Obsługa lokalnego przedstawiciela w języku polskim (spotkanie informacyjne w hotelu, kontakt telefoniczny). W przypadku hoteli na północy wyspy wyłącznie kontakt telefoniczny z przedstawicielem w języku polskim.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort to rewelacyjny kompleks hotelowy, malowniczo położony na klifie, w stylu wioski karaibskiej. Polecamy najbardziej wymagającym klientom - przynależność do sieci hotelowej Bahia Principe to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług. Hotel Bahia Principe to także idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość animacji i atrakcji dla najmłodszych. Rekomendujemy także pod kątem rewelacyjnego, bardzo urozmaiconego i smacznego wyżywienia, a także All Inclusive w karaibskim stylu:) Pobyt w hotelu Bahia Principe to gwarancja bardzo udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na klifie, w tropikalnym ogrodzie, około 10 km od największego kurortu na wyspie - Playa de las Americas
  • przestronne, luksusowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 5 basenów w tym infinity, brodziki, jacuzzi, centrum fitness, SPA
  • bardzo bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, przepyszne bardzo urozmaicone i smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria lokalna:

4*

Data otwarcia :

2001r.

Położenie :

Hotel położony jest na skale przy plaży Playa Paraiso. Odległość od lotniska - 30 km. Odległość od Playa de las Americas ok. 13 km.

Plaża :

200 m od hotelu, leżaki, parasole odpłatnie.

W Hotelu:

na terenie hotelu basen o nieregularnym kształcie. Wokż;ł basenż;w znajdują się tarasy z leżakami i parasolami, ręczniki kąpielowe za kaucją. 1 bar przy basenie oraz 2 bary z przekąskami. Restauracja głż;wna, 2 restauracje a la carte, meksykańska i azjatycka. Przy wjeździe do hotelu usytuowane jest centrum Pueblo Principe z barem La Plaza, barem z przekąskami (wliczony w cenę), sklepami, dyskoteką, salonem gier, fryzjerem i niedużym salonem piękności Beauty Center (za opłatą). W ciągu dnia i wieczorem urozmaicony program. Ponadto gry i kursy tańca. Dyskoteka (w Pueblo Principe napoje za opłatą). lobby bar, sklep z pamiątkami, W odległości ok. 3 km usytuowane jest także pole golfowe Costa Adeje. Hotel przystosowany dla osż;b niepełnosprawnych.

Pokoje :

220 pokoi zlokalizowanych w 4-piętrowych budynkach. Pokoje standardowe z łazienkami, telewizją satelitarną, centralną klimatyzacją, telefonem, sejfem (do wynajęcia), minibarkiem, łazienką/WC (suszarka) i balkonem lub tarasem. Dostępne rż;wnież pokoje typu junior suite - mają takie samo wyposażenie, oraz dodatkowo wannę z hydromasażem i część sypialną optycznie wydzieloną kolumną od części dziennej z sofą do spania.

Rozrywki i usługi :


Bezpłatne:

koszykż;wka, siatkż;wka, stretching, aerobik, siłownia, mini-golf, strzelanie z łuku, rzutki.

Płatne:

terminale internetowe w lobby, Wi-Fi w lobby, Usługi SPA w siostrzanym hotelu Bahia Principe Costa Adeje (za dodatkową opłatą), tenis ziemny, piłka nożna, bilard, kort do tenisa (płatny depozyt).

Dla dzieci:

plac zabaw, oddzielny brodzik, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, mini disco, specjalne menu. Za opłatą: na życzenie opiekunka do dziecka.

Wyżywienie :

All Inclusive

Posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, popołudniowa kawa, herbata i ciasto.
Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i napoje bezalkoholowe do posiłkż;w w restauracjach, w barze przy basenie, w barze w lobby oraz w barze El Puertito (8.00-23.00). W godzinach 23.00-24.00 przekąski i napoje bezalkoholowe podawane są w barze El Puertito, a w godzinach 24.00-8.00 w barze z przekąskami na terenie Pueblo Principe. Za opłatą: napoje bezalkoholowe w barze La Plaza oraz w dyskotece w godzinach 23.00-2.00 (wstęp bezpłatny). We wszystkich restauracjach panowie są zobowiązani do noszenia długich spodni podczas kolacji. Goście hotelu mogą także korzystać z restauracji bufetowej siostrzanego hotelu Bahia Principe Costa Adeje.

Tel./Fax.:

0034 922 723100/ 0034 922 723300


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort to rewelacyjny kompleks hotelowy, malowniczo położony na klifie, w stylu wioski karaibskiej. Polecamy najbardziej wymagającym klientom - przynależność do sieci hotelowej Bahia Principe to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług. Hotel Bahia Principe to także idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość animacji i atrakcji dla najmłodszych. Rekomendujemy także pod kątem rewelacyjnego, bardzo urozmaiconego i smacznego wyżywienia, a także All Inclusive w karaibskim stylu:) Pobyt w hotelu Bahia Principe to gwarancja bardzo udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na klifie, w tropikalnym ogrodzie, około 10 km od największego kurortu na wyspie - Playa de las Americas
  • przestronne, luksusowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 5 basenów w tym infinity, brodziki, jacuzzi, centrum fitness, SPA
  • bardzo bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, przepyszne bardzo urozmaicone i smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- ok. 500 m od kamienistej plaży
- do plaży Playa de Las Americas ok. 10 km (na plażę kursuje 3 razy dziennie bus – 1 przejazd w ciągu dnia bezpłatny
- lotnisko ok. 30 km od hotelu
-  przystanek autobusowy ok. 200 m

Plaża

- przy hotelu kamienista
- ok. 10 km od hotelu piaszczysta
- leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

- Standardowy ok. 30m2
- klimatyzacja, TV – sat, telefon,
- sejf i mini bar (płatny)
- Internet w pokojach płatny (ok. 6 EUR/dzień)
- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- widok na ocean (płatny)

Junior Suite (ok. 50m2)
- wyposażenie jak w standardzie
- pokój dzienny i część sypialna
- dodatkowo w łazience wanna z hydromasażem

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne:

2 baseny, jacuzzi, leżaki i parasole,
- squash, sauna, sala fitness (prosimy rezerwować),
- tenis stołowy, tenis ziemny, minigolf,
- wielofunkcyjny plac sportowy w przyległym hotelu Bahia Principe Tenerife (piłka nożna, siatkówka, koszykówka), - łucznictwo w ramach animacji, nurkowanie w basenie (1 godzina na tydzień), aerobik.
 

Płatne:

-SPA, fitness, siłownia, squash, sala gier

Dla dzieci

- brodzik
- menu dla dzieci
- plac zabaw
- mini klub
- opiekunka za opłatą
- bogaty program animacyjny

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 – 23:00.

Restauracje i bary

- Restauracja główna
- 3 restauracje a la carte(śródziemnomorska, włoska, kanaryjska)
- bar przy basenie
- lobby bar
- snack bar

Dodatkowe informacje

- Wi Fi w lobby (płatne ok. 6 Eur/dzień)
- sklep z pamiątkami, fryzjer, salon piękności
- kompleks hotelowy składający się z dwóch części: Bahia Principe Tenerife (otwarty w 2003 r, położony dalej od oceanu) i Bahia Principe Costa Adeje (otwarty w 2001 r ), goście zarówno jednego jak i drugiego obiektu mogą korzystać z całej infrastruktury hotelowej (poza głównymi restauracjami)
- www.bahia-principe.com

Cena

-


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort to rewelacyjny kompleks hotelowy, malowniczo położony na klifie, w stylu wioski karaibskiej. Polecamy najbardziej wymagającym klientom - przynależność do sieci hotelowej Bahia Principe to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług. Hotel Bahia Principe to także idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość animacji i atrakcji dla najmłodszych. Rekomendujemy także pod kątem rewelacyjnego, bardzo urozmaiconego i smacznego wyżywienia, a także All Inclusive w karaibskim stylu:) Pobyt w hotelu Bahia Principe to gwarancja bardzo udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na klifie, w tropikalnym ogrodzie, około 10 km od największego kurortu na wyspie - Playa de las Americas
  • przestronne, luksusowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 5 basenów w tym infinity, brodziki, jacuzzi, centrum fitness, SPA
  • bardzo bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, przepyszne bardzo urozmaicone i smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Hiszpania/Teneryfa

Strefa

Prestige, Family

Dzieci

- 1 dziecko 2-13 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

hotel usytuowany na klifie z pięknymi widokami na wyspę La Gomera miasto Adeje - ok. 3 km lotnisko - ok. 30 km

Plaża

najbliższa ok. 500 m od hotelu Playa Paraiso, piaszczysto-kamienista, na najsłynniejszą plaże na wyspie- Playa de Las Americas kursuje 3 razy dziennie bus hotelowy (raz dziennie przejazd bezpłatny)

Hotel

czterogwiazdkowy o podwyższonym standardzie, urządzony w kolonialnym stylu,posiada 220 pokoi usytuowanych w trzech 4- piętrowych budynkach, położony w pięknym ogrodzie, wokół rozległego kompleksu basenów (3 baseny), oddzielny basen dla dzieci, stanowi część kompleksu Bahia Principe Resort, do którego należy też znajdujący się obok Bahia Principe Costa Adeje - goście mogą korzystać z udogodnień obu hoteli - basenów, barów All Inclusive, animacji itp. (za wyjątkiem restauracji głównej)

Udogodnienia

całodobowa recepcja, sklep z pamiątkami, fryzjer, ręczniki plażowe za kaucją, opiekunka do dziecka, pralnia, sejf, leżaki i parasole przy basenie

Internet

Internet w pokojach płatny ok. 6 EUR/dzień

Pokoje

pokoje typu standard 2 os. z możliwością 1 dostawki, o powierzchni ok. 30 m2, widok boczny na morze (za dodatkowa opłatą) lub na góry, wyposażone w klimatyzację, TVSAT, telefon, sejf (dodatkowo płatny ok 20 EUR/tydzień), łazienka z wanną lub/i prysznicem, lodówka z minibarem (piwo, woda, napoje bezalkoholowe uzupełniane codziennie), balkon lub taras pokoje typu junior suite 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek o pow. ok.50m2, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo łazienka posiada wannę z hydromasażem, sypialnia optycznie wydzielona od części dziennej, boczny widok na morze

Restauracje i bary

restauracja główna Teide restauracja włoska a la carte Portofino restauracja hiszpańska a la carte Casa Bonita 2 snack bary bar przy basenie / pool bar lobby bar/ main bar sport bar Sport Musik and Karaoke Bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

kompleks basenów, centrum fitness, koszykówka, tenis, muzyka na żywo, wieczorne występy, bogaty program animacyjny, dyskoteka, salon gier

Płatne

bilard, centrum spa, solarium, golf, sauna, tenis, bar La Plaza, Sport Musik and Karaoke Bar

Dla dzieci

brodzik, mini klub(4-12 lat), wysokie krzesełka w restauracji, występy dla dzieci, animacje w ciągu dnia i mini disco wieczorem

Program All Inclusive 24h

07.30-10.30 śniadanie w formie bogatego bufetu oraz specjalności kuchni włoskiej, serwowany w głównej restauracji Teide, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych 13.00-15.00 obiad w formie bogatego bufetu oraz specjalności kuchni hiszpańskiejserwowane w głównej restauracji, duży wybór sałatek, przystawek, deserów, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta oraz lokalne napoje alkoholowe piwo, wino białe, wino czerwone i różowe 18.30-22.00 kolacja w formie bogatego bufetu oraz specjalności kuchni włoskiej, hiszpańskiej serwowane w głównej restauracji, duży wybór sałatek, przystawek, deserów, show cooking, kolacje tematyczne, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta oraz lokalne napoje alkoholowe piwo, wino białe, wino czerwone i różowe 09.00-24.00 przekąski (lody, ciasta, ciasteczka,hamburgery, hot-dogi) kawa, herbata, oraz napoje orzeźwiające serwowane w barze El Puertito 10.00-23.00 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe typu piwo, wino białe, czerwone, sangria, lokalne napoje orzeźwiające, soki owocowe z dystrybutora, drinki i koktajle na bazie lokalnych alkoholi (wódka, tequila, rum, whisky, gin, brandy i in.) serwowane w lobby barze 10.00-18.00 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, piwo, wino białe, czerwone, różowe, sangria, lokalne napoje orzeźwiające, soki owocowe z dystrybutora, drinki i koktajle na bazie lokalnych alkoholi (wódka, tequila, rum, whisky, gin, brandy i in.) serwowane w barze przy basenie - pool barze 24.00-08.00 przekąski typu kanapki, toasty, ciasteczka oraz napoje bezalkoholowe - woda naturalna gazowana, niegazowana, soki owocowe z dystrybutora dostępne w barze Pueblo Principe - 3 razy w ciągu pobytu możliwość skorzystania z restauracji a'la carte - włoskiej, hiszpańskiej, kanaryjskiej (wymagana wcześniejsza rezerwacja) - leżaki i parasole przy basenie - mini klub dla dzieci 4-12 lat - bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

American Express, Visa, MasterCard, Diner's Club

Strona www hotelu

www.bahia-principe.com

Nasza ocena

Pokój ****+ Położenie ****+ Wyżywienie ****+ Sport \ rozrywka ****+

Atuty hotelu

- ciekawy design w stylu karaibskim - duży kompleks basenów - położenie w pięknym ogrodzie - bogata oferta All Inclusive 24 h - bardzo wysokie oceny Klientów z całej Europy - certyfikat jakości TripAdvisor 2014 przyznawany za wysoki poziom serwisu - karaibska wioska

Gomera Bus

Wycieczka do przepięknych, malowniczych wąwozów przecinających wyspę La Gomera. W programie zwiedzanie pełnego magii Parku Narodowego Garajonay, który poprzez piękno lasów wawrzynowych i wrzosowych, będących największymi tego typu lasami na świecie, został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Podczas wycieczki można spróbować miejscowej kuchni i poznać tajniki języka gwizdanego. Transport z Teneryfy odbywa się promem, objazd wyspy realizowany jest autokarem. Lunch wliczony w cenę. Cena ok. 64 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 32 EUR/os.

Katamaran Must Cat

Ta wyjątkowa propozycja skierowana jest do miłośników morza, żeglarstwa, pasjonatów podwodnej przyrody i poszukiwaczy przygód. Rejs luksusowym katamaranem Must Cat to ekscytująca wyprawa w poszukiwaniu delfinów i waleni w ich naturalnym środowisku. Ponadto zapewniona jest możliwość zażycia kąpieli w krystalicznie czystym oceanie w jednej z zacisznych i malowniczych zatoczek. Podczas całego rejsu oferowane są napoje chłodzące, wino, piwo i smaczne kanapki. Cena ok. 41 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 20,50 EUR/os.

Loro Parque

To prawdziwy raj dla miłośników egzotycznych zwierząt i tropikalnych ogrodów. W tym ogromnym parku (135 tys. m2) kilka razy dziennie organizowane są przedstawienia z udziałem lwów morskich, delfinów, papug oraz cieszące się największą popularnością pokazy orek. Olbrzymią atrakcją parku jest także Katandra Treetops, gdzie można obserwować ptaki w ich naturalnym środowisku. Miłośnicy flory mogą podziwiać niezwykły ogród z rzadkimi gatunkami orchidei. Na terenie kompleksu znajduje się również plac zabaw dla dzieci ("Kinderlandia"), targ gambijski, stacja z pisklętami papug, muzeum papug oraz wiele restauracji. Cena ok. 34 EUR/os. dorośli/dzieci ok. 23 EUR/os.

Siam Park

Jest to największy tematyczny park wodny w Europie, łączący egzotyczne tajemnice starożytnego królestwa Syjamu (obecnie Tajlandii) z podnoszącą poziom adrenaliny przygodą. Na dzieci i dorosłych czekają m.in. Pałac Fal (fale dochodzące do 3 m), "Tower of Power", czyli gigantyczna wieża, z której odbywa się kilkusekundowy ekstremalny zjazd , Wąż z dżungli, Olbrzym i Wulkan i wiele innych niesamowitych miejsc. Dzieciom spodoba się z pewnością "Zagubione Miasto", gdzie znajduje się strefa nawet dla 2-3 letnich dzieci. Cudowna biała plaża i egzotyczna roślinność stanowią doskonałe miejsce na chwilę odpoczynku pomiędzy kolejnymi wodnymi szaleństwami. Po dniu pełnym wrażeń dobrze jest usiąść w tajskiej restauracji i spróbować pysznego orientalnego jedzenia. Cena ok. 34 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 23 EUR/os.

Teide i Masca

Wycieczka do Parku Narodowego Teide, wpisanego na listę UNESCO oraz będącego jedną z największych atrakcji turystycznych Teneryfy oraz całego Archipelagu Wysp Kanaryjskich. W parku znajduje się, będący pod ochroną wulkaniczny szczyt Pico del Teide (3718 m n.p.m.) oraz kaldera Las Canadas. Park przypomina krajobraz księżycowy, pokryty licznymi formacjami skalnymi oraz zastygłą lawą. Dla chętnych wjazd kolejką linową na wysokość 3555 m n.p.m. (25 EUR w obie strony). Dalsza część wycieczki to odwiedzenie dawnej wioski pirackiej Masca, atrakcyjnej ze względu na swoje niezwykłe położenie (305 m poniżej stromego urwiska). Łańcuchem zygzaków odbywa się wjazd na wysoki grzbiet, z którego wąska droga prowadzi do regiony Teno. Cena ok. 34 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 18 EUR/os.

Wulkan Teide

Wulkanolodzy twierdzą, że w nowym tysiącleciu wulkan Teide, święta góra Guanczów, przemówi ponownie, właśnie dlatego warto ją odwiedzić. Egzotyczny i miejscami "księżycowy" krajobraz Pico del Teide zachwyca swym niepowtarzalnym pięknem. Góra rzuca najdłuższy na świecie cień, a jej wierzchołek widoczny jest z każdego miejsca Teneryfy. Rozległy teren Parku Narodowego zadziwia kolorami wulkanicznych skał i ilością kraterów. Wyprawa wiedzie niemal na sam szczyt wulkanu. Połyskujący w słońcu śnieg gdzieniegdzie przykrywa wulkaniczne skały i stanowi nie lada atrakcję na podzwrotnikowej wyspie. Wycieczka półdniowa. Lunch nie jest wliczony. Cena OK. 25 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 13 EUR/os.

Wycieczka wokół wyspy + Loro Parque

Malowniczą wędrówkę po Teneryfie rozpoczyna przejazd przez plantacje bananowców, z których słyną Wyspy Kanaryjskie. Wśród wielu wspaniałych widoków, najdłużej zostaje w pamięci niezwykły masyw skał Los Gigantes stromo opadający do morza. Inną atrakcją są "Pompeje" Teneryfy - Garachico, usytuowane u podnóża wulkanu Teide. W Icod de los Vinos można podziwiać tysiącletnie Drzewo Smocze. Miłośnicy dobrego wina oraz likierów również znajdą dla siebie mły zakątek. Kolejnym punktem wycieczki jest Loro Park w Puerto de la Cruz, gdzie w scenerii egzotycznych roślin można obserwować wyczyny tresowanych lwów morskich, orek i delfinów. Bogata, wielobarwna flora i fauna parku to wdzięczny temat pamiątkowych fotografii. Lunch nie jest wliczony w cenę. Cena OK. 72 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 36 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort to rewelacyjny kompleks hotelowy, malowniczo położony na klifie, w stylu wioski karaibskiej. Polecamy najbardziej wymagającym klientom - przynależność do sieci hotelowej Bahia Principe to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług. Hotel Bahia Principe to także idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość animacji i atrakcji dla najmłodszych. Rekomendujemy także pod kątem rewelacyjnego, bardzo urozmaiconego i smacznego wyżywienia, a także All Inclusive w karaibskim stylu:) Pobyt w hotelu Bahia Principe to gwarancja bardzo udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na klifie, w tropikalnym ogrodzie, około 10 km od największego kurortu na wyspie - Playa de las Americas
  • przestronne, luksusowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 5 basenów w tym infinity, brodziki, jacuzzi, centrum fitness, SPA
  • bardzo bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, przepyszne bardzo urozmaicone i smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

spokojne, do Playa Paraiso ok. 2 km. Transfer autobusem hotelowym do Playa de las Americas (2 razy dziennie, 1 raz dziennie bez opłaty). Do pola golfowego ok. 2 km.

Plaża

15 minut spacerem od piaszczystej zatoki Playa Paraiso. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

480 pokoi w 7 budynkach, 5 pięter, windy. Lobby z recepcją, restauracja główna, 4 restauracje a la carte (kuchnie hiszpańska/kanaryjska, włoska, meksykańska, azjatycka), lobby-bar, kawiarnia. Na zewnątrz 3 baseny (1 podgrzewany zimą, 1 infinity), taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. Hotel przystosowany dla os. niepełnosprawnych (5 pokoi). W centrum handlowo-rozrywkowym Pueblo Principe: centrum kongresowe (13 sal konferenycjnych), karaoke/sport/disco bar (wstęp gratis, napoje odpłatnie), salon gier, bilard, sklepy, scena, gdzie odbywają się programy rozrywkowe z muzyką na żywo i przedstawieniami, mini disco. www.bahia-principe.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3F): minibar (woda, piwo, napoje bezalkoholowe), klimatyzacja, wentylator sufitowy, odpłatny sejf, TV sat., radio, telefon, umeblowany balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na ocean (1-3A). Pokoje Komfort Plus z widokiem na ocean (2-3K): na 2 ostatnich piętrach. Junior Suite z widokiem na ocean (1-3C): większe, z sofą i wanną z hydromasażem. Poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dzieci do 2 lat bez opłaty (na zapytanie).

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Dyskoteka.

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby za opłatą (godzina na pobyt gratis)

Sport

aerobik, boccia, strzelanie z łuku, siłownia, squash, tenis, tenis stołowy, siatkówka, gimnastyka w wodzie. Za opłatą: bilard, szkoła nurkowania (godzina nurkowania w basenie na pobyt gratis).

Wellness

jacuzzi. Odpłatnie: centrum SPA (wstęp od 16 lat): sauna, masaże.

All Inclusive

24 godz: 3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków oraz w godz. 10-18:00 w barze przy basenie, w godz. 10-23:00 w lobby-barze. Napoje i przekąski w barze El Puertito w godz. 8-24:00. W Pueblo Principe lokalne napoje alkoholowe do 23:00, napoje bezalkoholowe przez całą dobę. W barze karaoke lub dyskotece od godz. 23:00 napoje alkoholowe za opłatą. 3 kolacje w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Święta/Sylwester

MENU SYLWESTROWE 31.12.2015 W CENIE.

Polecamy

  • rozległy ośrodek w kolonialnym stylu
  • ładny ogród z basenami
  • urozmaicona kuchnia
  • bogaty program animacyjny i sportowy

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort to rewelacyjny kompleks hotelowy, malowniczo położony na klifie, w stylu wioski karaibskiej. Polecamy najbardziej wymagającym klientom - przynależność do sieci hotelowej Bahia Principe to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług. Hotel Bahia Principe to także idealny wybór dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość animacji i atrakcji dla najmłodszych. Rekomendujemy także pod kątem rewelacyjnego, bardzo urozmaiconego i smacznego wyżywienia, a także All Inclusive w karaibskim stylu:) Pobyt w hotelu Bahia Principe to gwarancja bardzo udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na klifie, w tropikalnym ogrodzie, około 10 km od największego kurortu na wyspie - Playa de las Americas
  • przestronne, luksusowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 5 basenów w tym infinity, brodziki, jacuzzi, centrum fitness, SPA
  • bardzo bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, przepyszne bardzo urozmaicone i smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Przyjemny i zadbany wakacyjny kompleks hotelowy otoczony bujną, kolorową roślinnością to znakomite miejsce na niezapomniany wypoczynek we dwoje. Położony w spokojnej okolicy blisko plaży zaprasza na beztroski i pełen relaksu pobyt. Pięknie wkomponowane w hotelowy teren baseny o fantazyjnym kształcie to idealne miejsce na odpoczynek w promieniach kanaryjskiego słońca. O dobre samopoczucie Gości dba przyjazna i profesjonalna obsługa, przestronne pokoje zapewniają komfortowy pobyt, a smakowite posiłki serwowane w formule all inclusive ucieszą podniebienia wakacyjnymi smakami. Hotel cieszy się bardzo dobrymi opiniami Gości.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej PLAYA PARAISO, ok. 10 km od centrum Costa Adeje ze sklepami i barami, ok. 12 km od Siam Park, ok. 30 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu.

PLAŻA:

Playa Paraiso, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 300 m od hotelu, przejście ścieżką, leżaki płatne, ręczniki za kaucją.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, kompleks hotelowy, w którego skład wchodzą hotele: Costa Adeje i Principe Tenerife, zbudowane w 2001 i 2003 r., regularnie odnawiane, łącznie 795 pokoi, 4-5 pięter, 13 wind, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 5 restauracji: Mirador - dania w formie bufetu, Portofino, El Puertito przy basenie, Casa Bonita, Puerto Principe, 5 barów: Daiquiri, La Fiesta, La Plaza, bar w lobby, bar przy basenie; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy (1 godz./pobyt); za opłatą: punkt internetowy, fryzjer, pralnia, opiekunka do dziecka; udogodnienia dla niepełnosprawnych (pokoje); Goście mogą korzystać ze wspólnej infrastruktury obu części, z wyjątkiem restauracji; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy w części Costa Adeje:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², klimatyzowany/wentylator, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy, minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras;

junior suite w części Principe Tenerife:

2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon.

SPORT I ROZRYWKA:

4 baseny, przy basenach bezpłatne leżaki, ręczniki za kaucją; koszykówka, piłka nożna, siłownia, aerobik, tenis stołowy, rzutki; animacje dla dorosłych i dla dzieci (w Bahia Principe Village); za opłatą: bilard; centrum spa: płatne: sauna, zabiegi pielęgnacyjne; formuła CLUB GOLDEN PACKAGE: zakwaterowanie w preferencyjnej lokalizacji, kosz owoców i szampan w dniu przyjazdu, szlafroki, kapcie, bezpłatny internet bezprzewodowy i sejf w pokoju, minibar uzupełniany codziennie (napoje bezalkoholowe i piwo), wybrane importowane alkohole w barze w lobby.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu; przekąski w barze Piscina (10.00-18.00) i w barze Bahia Principe Village (22.00-7.30); napoje bezalkoholowe w wyznaczonym barze 24h, lokalne napoje alkoholowe w barze w lobby (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inlusive; dodatkowo: 3 kolacje w restauracji á la carte na tydzień (wymagana wcześniejsza rezerwacja i odpowiedni strój).

KONTAKT:

0034/922723100, www.bahia-principe.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Mapa Hotelu Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort

4.9
zdecydowanie polecam

Mega hotel. W Bahia Principe byłam z mężem i 5 letnim dzieckiem. Hotel w stylu karaibskim, super pokoje, świetne baseny, dużo zieleni i rewelacyjne jedzenie - mega wybór i przepyszne. Byliśmy tez w restauracji meksykańskiej i hiszpańskiej -również świetne jedzenie. Wieczorami mini disco i show na bardzo wysokim poziomie. Można szybko dojechać autobusem do Playa de las Americas. A z dzieckiem polecam oczywiście Loro Park:). Generalnie, to chyba najlepszy hotel, w którym spędzałam wakacje - bardzo polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.7
zdecydowanie polecam

Hotel Bahia Principe to hotel w którym z pewnością wymagający klient (a za takiego się uważam) nie będzie rozczarowany :) Bardzo dobry serwis, szybka i profesjonalna obsługa w restauracji, jedzenie pyszne- każdy znajdzie coś dla siebie. playa paraiso nie zagwarantuje nam większych rozrywek, ale można sobie podjechać do Costa Adeje/ Playa de las americas. bo to są główne ośrodki turystyczne Teneryfy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.4
polecam

Bahia Principe super hotel. przemiła obsługa i bardzo pomocna, zmiana pokoju zaakceptowana od razu. Duże baseny zewnętrzne, w tym 1 podgrzewany nawet z niego korzystaliśmy w kwietniu :) Natomiast miejscowość Playa Paraiso spokojna, nie jest przepełniona turystami są tam małe kafejki, promenada i klif. Polecam na Teneryfę planuję powrót za rok!!!

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4
4.9
zdecydowanie polecam

Wraz z mężem mieliśmy okazję być w hotelu Bahia Principe w podróży poślubnej i jesteśmy baaardzo zadowoleni. To tak jakby miasteczko, gdyż w skład kompleksu wchodzą 2 hotele, więc jest dużo basenów, przestronny teren, super widok na ocean, a jedzonko najlepsze jakie miałam do tej pory okazję jeść :) Playa Paraiso to spokojne bardzo miejsce, ale hotel zapewnia wszystkie atrakcje, więc nie trzeba się nigdzie ruszać. Teneryfę należy jednak zwiedzić bo to piękna wyspa !!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.4
polecam

Polecam Hotel Bahia Principe Costa Adeje na Teneryfie. Fajny hotel, czysto, smacznie, dobry serwis i miła obsługa. Wyspa super, napweno tu wrócimy :)

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.4

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort - możliwości zakwaterowania:

standard singleuse standard balcony
standard double standard balcony or terrace
junior suite double standard lateralseaview balcony
standard singleuse standard lateralseaview balcony or terrace
junior suite standard balcony or terrace
standard standard lateralseaview balcony or terrace
1 os. Pokój junior suite z widokiem na morze
Junior Suita dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Junior Suita dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
2 os. Pokój Junior Suite z widokiem na morze
Junior Suita lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Junior Suita lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
lazienka WC klimatyzacja WYSOKI POZIOM balkon lub taras widok na morze
Junior Suita lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Junior Suita lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
lazienka WC klimatyzacja WYSOKI POZIOM balkon lub taras widok na morze
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Doppelz,Balkon/Terrasse
Doppelz. Meerblick
Pok. 2 os.+1 boczny w/morze
Pok. 2 os. boczny w/morze
Pokój 2-osobowy
Einzelz,Meerblick
Junior suite 2 os. boczny w/morze
Junior suite 3 os. boczny w/morze
Junior suite 4 os. boczny w/morze
Junior Suite 2 os.
Junior Suite 3 os.
Junior Suite 4 os.
Junior suita z widokiem na morze
Junior suita
Juniorsuite,Balk/Ter
Jun.-S.,Balk/Ter,seitl.M
Pok. 1 os.

Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort - Możliwości wyżywienia:


Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort - miasta wylotu:


Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sunlight Bahia Principe Tenerife Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00