cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
1 / 71
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.05 - 04.05
już od 434 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
22.09 - 25.09
już od 434 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Festa Via Pontica Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Festa Via Pontica Resort
star 5

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Festa Via Pontica Resort:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Festa Via Pontica Resort:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
  • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
  • centrum SPA, wi fi gratis

Hotel Festa Via Pontica Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
  • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
  • centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1,5 km od centrum miejscowości Pomorie
  • lokalizacja w spokojnej okolicy, ok. 13 km od Nessebaru
  • ok. 50 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 15 min

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • winda
  • ogród
  • sala TV
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • parking: za opłatą, na zapytanie
  • sala konferencyjna
  • pralnia: za opłatą
  • bankomat
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • serwis bagażowy

karty

Visa, MasterCard, Maestro, American Express

Liczba pokojów

269

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel otwarty w 2010 r.
  • ostatni całkowity remont: 2018
  • hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

  • wydzielona część basenu dla dzieci
  • menu dla dzieci
  • miniklub: od 4 do 12 lat, maj-październik, 10:00 - 12:00 i 16:00 - 18:00
  • animacje dla dzieci: od 3 do 12 lat, maj-październik, 10:00 - 12:00 i 16:00 - 18:00
  • pokój gier i zabaw: od 4 do 12 lat
  • plac zabaw
  • animacje dla nastolatków: od 12 do 17 lat, czerwiec-październik, codziennie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia: codziennie 09:00 - 19:00 
Płatne
  • strefa spa: "Relax area and Medical Centre"
  • sauna fińska
  • aromaterapia
  • łaźnia parowa
  • masaże
  • zabiegi medyczne
  • salon kosmetyczny

rozrywka

  • zajęcia sportowe (codziennie, od 2019-06-01 do 2019-10-31)
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych (codziennie, od 2019-06-01 do 2019-10-31)
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • karaoke
  • rzutki w cenie
  • bilard w cenie

Pokoje

Pokój 2-osobowy superior DZX2
  • 2-4 os.
  • ok. 30 m2
  • widok na ogród lub park
  • w budynku głównym
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie, maj - październik, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • sofa
  • biurko
  • minibar: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • oddzielny prysznic
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
  • 2-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na ogród lub park
  • nowy budynek
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: za opłatą
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • lusterko kosmetyczne
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na ogród lub park
  • w budynku głównym
  • nowy budynek
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie, maj - październik, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • minibar: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • lusterko kosmetyczne
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07:30 - 10:00, w formie bufetu
  • obiad: 12:30 - 14:00, w formie bufetu, lunch box
  • kolacja: 18:30 - 21:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
  • przekąski: 10:00 - 11:00, 16:00 - 17:00, lody: 11:00 - 17:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 01:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 01:00
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: 10:00 - 01:00
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja „Babitsa BBQ Restaurant": rodzaje kuchni: regionalna, dania z grilla, dania wegetariańskie, a la carte, wybór z menu, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, na zapytanie, wymagana rezerwacja, czerwiec-wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, kilka razy w tygodniu, 19:30 - 23:00, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja główna „Buffet Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, śródziemnomorska, ryby/owoce morza, dania z grilla, menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, w cenie, maj-październik, z klimatyzacją, z tarasem, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 4
  • „Lobby Bar": maj-październik,10:00 - 01:00, w cenie
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Snack Bar": w zależności od warunków pogodowych,10:00 - 18:00, w cenie
  •  piwniczka z winami i barem „Wine Bar": codziennie 21:00 - 00:00, w cenie
  • bar „Fresh Bar": w zależności od warunków pogodowych, 10:30 - 12:00 i 15:00 - 17:00, w cenie
  • Dodatkowe informacje
  • degustacja win: raz na pobyt w cenie, wymagana rezerwacja

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
    • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
    • centrum SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria / Pomorie

    Opis oferty:

    Położony tuż przy dużej, piaszczystej plaży, niedaleko centrum Pomorie, jest świetną bazą wypadową do zwiedzenia kurortu i pobliskiego Burgas. Nowoczesne hotelowe wnętrza, restauracje serwujące dania bułgarskiej kuchni, bogata formuła ultra all inclusive i klimatyczny Wine Bar z szerokim wyborem różnych gatunków lokalnych win i rakiji przypadną do gustu Gościom szukającym miejsca na stylowy wypoczynek z dala od wielkomiejskiego gwaru i pośpiechu. Centrum wellness oferuje zabiegi i masaże z wykorzystaniem leczniczych produktów, a będąca do dyspozycji Gości siłownia zapewni pozostanie w formie przez cały pobyt. Eleganckie i przestronne pokoje dostosowują się do oczekiwań wypoczywających par i rodzin z dziećmi, które będą zachwycone, spędzając czas na placu zabaw, w miniklubie lub wydzielonej dla najmłodszych części basenu.

    POŁOŻENIE:

    ok. 2 km od centrum POMORIE, ok. 20 km od Słonecznego Brzegu; ok. 9 km od lotniska w Burgas, ok. 120 km od lotniska w Warnie.

    PLAŻA:

    Pomorie Beach, publiczna, wydzielona część dla gości hotelu, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu, przejście przez ulicę, bezpłatne parasole i leżaki (ograniczona ilość).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, nowoczesny i stylowy, zbudowany w 2010 r., 269 pokoi, 4 budynki, 5 pięter, winda w każdym budynku, lobby, całodobowa recepcja, 2 restauracje: główna - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracja BBQ - á la carte, kuchnia bułgarska, dostępne foteliki dla dzieci, 4 bary: w lobby, przy basenie, Fresh Bar, Wine Bar; centrum konferencyjne dla 200 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: pralnia, kantor, lekarz na wezwanie, parking (10 BGN/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 22 m², nowoczesny, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizor, telefon, sejf, minibar (bezpłatnie wybrane artykuły na powitanie, potem płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    superior:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 35 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior za dopłatą;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 45 m², pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, gł. 1,2-1,8 m, w basenach wydzielone części dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; siatkówka, rzutki, aqua aerobik, joga, pilates; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-11 lat), animacje dla dzieci i dorosłych, centrum wellness: bezpłatnie: siłownia, kryty basen, słona woda, za opłatą: sauna, łaźnia, masaże, zabiegi na twarz i ciało, aromaterapia.

    ULTRA ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lekkie przekąski (10.00-11.00 i 16.00-17.00) w barze w lobby; kanapki, burgery, pizza i lody (11.00-17.00) w barze przy basenie; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz wybrane napoje importowane (10.00-1.00) w wyznaczonym barze; raz na pobyt degustacja win w Wine Bar (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0035/9885691445, www.festahotels.com 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi 


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
    • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
    • centrum SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****+

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Bardzo dobrej klasy hotel, zbudowany w 2010 r., należący do znanej bułgarskiej sieci hotelowej Festa" położony na dużym, zielonym terenie tuż przy plaży (ok.50m), i niedaleko (ok. 3 km) od niewielkiej, turystycznej miejscowości Pomorie. W obrębie hotelu znajduje się tradycyjna, lokalna winnica wybudowana w 1932 r. W odległości ok. 250 m od hotelu jest przystanek lokalnej komunikacji. Od międzynarodowego portu lotniczego w Burgas hotel dzieli ok. 10 km, od lotniska w Warnie ok. 120km.
    Plaża:

    Obiekt usytuowany ok 100 m od piaszczystej plaży (wydzielona strefa dla gości hotelowych). Serwis plażowy - leżaki, parasole bezpłatnie.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, lobby, przechowalnia bagażu. Ponadto: restauracja główna oraz restauracja a'la carte (dodatkowo płatna), lobby bar, bar na plaży oraz przy basenie, pralnia i parking (płatne dodatkowo). Na terenie hotelu basen z brodzikiem oraz basen wewnętrzny, przy basenie leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki plażowe do wypożyczenia(kaucja wymagana).Dostępne również: fryzjer, pasaż handlowy, salon urody, opieka lekarska (usługi płatne dodatkowo). Łóżeczka niemowlęce bezpłatnie (na potwierdzenie). basen. 2 razy podczas pobytumożliwość degustacji win w hotelu (po wcześniejszej rezerwacji) w hotelowym muzeum wina.
    Wyżywienie:

    All inclusive obecjuje: śniadania (07:30 - 10:00), lunche (12:30 - 14:00) i kolacje (18:30 - 21:00) w formie bufetu w hotelowej restauracji głównej. Bar w lobby z napojami bezalkoholowymi i lokalnymi alkoholami (10:00 - 23:00) oraz słodkimi przekąskami (10:00 - 11:00 oraz 16:00 - 17:00). Bar przy basenie (10:00 - 18:00) z napojami zimnymi i gorącymi oraz lodami w ciągu dnia. Bar BBQ z przekąskami (10:00 - 17:00) oraz bar z winem (20:00 - 01:00)zlokalizowany w hotelowym muzeum wina (możliwość bezpłatnej degustacji wina 2 razy na pobyt, kolejne wizyty dodatkowo płatne).
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi animacje dla dzieci oraz okazjonalne animacje dla dorosłych (w sezonie 2 razy w tygodniu folk-show). Ponadto organizowane są zajęcia: aerobiku, gimnastyki wodnej, siatkówki oraz siatkówki plażowej siłownia (gratis) i bilard (płatny dodatkowo). Centrum SPA, masaż i sauna oraz sporty wodne na plaży (płatne dodatkowo). Dla dzieci brodzik, mini club i plac zabaw (obok hotelu).
    Internet:

    Internet WiFi bezpłatny, dostępny na terenie całego obiektu.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Naszym zdaniem:

    Kameralny, luksusowy hotel w zacisznym miejscu przy plaży, polecany wymagającym klientom. Dedykoawny parom ceniącym pełen relaksu wypoczynek.
    Opinie klientów:

    Klienci oceniają ten hotel na 4.2/6. Sprawdź opinie:
    "
    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
    Przylądek Kaliakra, to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się delfiny. Balczik nazywany jest "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Główny punkt programu - zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii.
    PIRACKIE PARTY (1/2 dnia) - cena. ok. 39 EUR
    Ekscytujący rejs pirackim statkiem !Turystów wita ekipa animacyjna i personel, którzy są przebrani w stroje pirackie i wyglądają jak bohaterzy z filmu “Piraci z Karaibów". Statek ma trzy pokłady i zjeżdżalnię wodną. Podczas rejsu drobny poczęstunek, napoje, gry i zabawy.
    ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 75 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR online, na granicy 25 EUR lub 30 USD)
    Wycieczka do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. UWAGA! Konieczny ważny paszport!
    Z dziećmi
    WODNE FIGLE W AQUAPARKU ACTION
    Najbardziej znany park wodny w Słonecznym Brzegu. Oferuje ponad 30 wodnych atrakcji dostosowanych do każdego wieku i gustu. Zabawy dostarczą rwące rzeki, fontanny, baseny, wodospady i zjeżdżalnie. Najwyższa zjeżdżalnia liczy 18 metrów, a najdłuższa 120 metrów. Czynny od końca maja do połowy września.
    Relaks
    SZALEJ OD ZMIERZCHU DO ŚWITU, IMPREZOWICZU!- cena ok. 10 EUR
    Słoneczny Brzeg jest enklawą dla wszystkich imprezowiczów. Zaszalej w Cacao Beach - okrzykniętym przez Internautów w 2011 roku najlepszym klubem w południowo-wschodniej Europie. Bilet wstępu kosztuje 20 lew (10 EUR). cacaobeach.bg/en
    BŁOGIE LENISTWO NA ZŁOCISTEJ PLAŻY
    Rozkoszuj się słonecznymi kąpielami na najpiękniejszej i najdłuższej plaży w Bułgarii. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest 6-cio kilometrowa plaża, tworząca półksiężyc otoczony wydmami i hotelami. Miejscami szeroka na 60 metrów! Została oznaczona Błękitną Flagą, gdyż jest jedną z najczystszych w Europie. Morska bryza w dużym stopniu niweluje upał w ciągu dnia, a nocą orzeźwia.
    Dla aktywnych
    PORA RUSZAĆ W GÓRY
    Kilkudniowa wyprawa w góry Bałkan to doskonały sposób na urozmaicenie pobytu w kurortach Bułgarii. Ze Słonecznego Brzegu blisko jest do Bałkan Wschodnich. Pasmo Stara Płanina (Bałkan) rozciąga się od granicy z Serbią przez środkową Bułgarię, aż do Morza Czarnego.
    RAJ DLA AKTYWNYCH
    Słoneczny Brzeg to wymarzone miejsce dla amatorów sportów wodnych. Do wyboru masz pływanie, żeglugę, windsurfing, narty wodne, parasailing i nurkowanie .
    Zwiedzanie
    WIELKIE TYRNOWO- WZGÓRZE CAREWEC
    Rezerwat archeologiczny znajdujący się na wzgórzu skrywa w sobie zachowane do dziś fragmenty murów obronnych, pozostałości cerkwi i wież. Część budynków została odtworzona i zrekonstruowana. Najstarsze ślady ludzkości na wzgórzu są datowane na II wiek p.n.e.
    Kuchnia
    GJUWECZ"- BUŁGARSKI PRZYSMAK
    Gjuwecz, czyli gulasz bułgarski, to bogactwo smaku mięsa i warzyw połączonych aromatycznym sosem. Jest przyrządzany tradycyjnie w małych, glinianych naczyniach zwanych... "gjuwecz".
    WINA, WINA DAJCIE!
    Bułgarzy słyną z produkcji wielu gatunków wybornych win. Istnieje nawet święto o nazwie "Dzień Świętego Tryfona" poświęcone ludziom zajmującym się wyrobem wina.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    "
    Inne

    BUŁGARIA
    informacje ogólne

    Waluta
    LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
    W regionie

    Albena
    Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
    Złote Piaski
    Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
    Słoneczny Brzeg
    To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
    Sozopol
    Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : stronie operatora.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Bułgarii trwa od połowy czerwca do połowy września.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
    • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
    • centrum SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Bułgaria/Słoneczny Brzeg

    Kategoryzacja hotelu

    - kategoria Exim Tours 4* - kategoria lokalna 4*

    Położenie

    - ok. 150 m od plaży - w Pomorie - ok. 8 km od lotniska w Burgas

    Plaża

    - piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 25 m2 - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon, sejf - mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - rozkładana pojedyncza sofa jako dostawka - balkon Pokój Superior - powierzchnia ok. 30-35 m2 - rozkładana sofa jako dostawka dla max 2 dzieci - bezpłatny internet Wi-Fi - pozostałe udogodnienia jak w pokoju standardowym Pokój Suite/Annex - powierzchnia ok. 45 m2 - salon + sypialnia - bezpłatny internet Wi-Fi - wyposażony podobnie jak pokój Superior

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, basen z wodą morską, basen kryty - leżaki i parasole przy basenie - aqua aerobik, fitness, siatkówka plażowa - rzutki, bilard, tenis stołowy - programy animacyjne Płatne - ręczniki basenowe - centrum spa, zabiegi medyczne - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - mini klub, plac zabaw, brodzik, animacje - menu i kącik dla dzieci w restauracji głównej

    Wyżywienie

    Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, 3 razy w tygodniu kolacje tematyczne. Różnorodne przekąski w ciągu dnia, m.in: pizza, hamburgery, tosty, frytki, ciastka i lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 01:00 w wybranych barach. W godzinach 10:30 - 12:00 & 15:00 - 17:00 w barze Fresh serwowane są świeżo wyciskane soki, shake oraz koktajle smoothies. Raz na pobyt możliwość skorzystania z kolacji bułgarskiej w restauracji a'la carte, wymagana rezerwacja. Bar na plaży płatny.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracja a'la carte Babitsa BBQ - lobby bar, snack bar przy basenie, Fresh bar, winiarnia, bar na plaży

    Dodatkowe informacje

    - hotel otwarty w 2010 roku, wyremontowany w 2017/18 roku, dysponuje 257 pokojami - internet Wi-Fi w miejscach publicznych (bezpłatny) - kantor, fryzjer, salon urody, sklepik - www.festahotels.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.

    Bagaż

    - w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg - w przypadku przelotów samolotami rejsowymi (linie lotnicze Ryanair); Kraków (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
    • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
    • centrum SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA BUŁGARSKA

    *****

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    *    Hotel zlokalizowany jest w miejscowości Pomorie, 15 km od lotniska, 18 km od Słonecznego Brzegu.

    Plaża

    *    Hotel znajduje się 100 m od długiej i piaszczystej plaży. Leżaki i parasole, materace na plaży i przy basenie gratis, ręczniki kąpielowe przy basenie za kaucją.

    Zakwaterowanie

    *    93 pokoi; *    Typy pokoi: pokoje standardowe (25 m - jedno pomieszczenie), pokoje studio (35 m), pokoje suite (45 m -  sypialnia oraz pokój dzienny z kanapą, pomieszczenia oddzielone drzwiami); *    Wyposażenie: balkon (w pokojach typu standard i studio oraz w niektórch typu suite), sejf i minibar (płatne), klimatyzacja, telewizor, telefon, suszarka do włosów (w recepcji i na zapytanie), bezpłatny dostęp do bezprzewodowego internetu.

    Restauracje i bary

    *    Restauracja główna, restauracja A'la carte (dodatkowo płatna); *    3 bary: (bar przy basenie, bar w lobby, bar na plaży) - dodatkowo płatne.

    *    BB

    śniadania; *    HB: śniadania, obiadokolacje.

    Sport i rozrywka

    *    Basen zewnętrzny z wodą słodką; basen kryty w centrum Spa; *    Bezpłatnie: siłownia, siatkówka plażowa, aerobik, wodna gimnastyka, szachy; *    Odpłatnie: bilard, kryte jacuzzi, centrum spa, sauna, masaże, łaźnia turecka, łaźnia parowa, sporty wodne na plaży, bilard.

    Dla dzieci

    *    Animacje, mini klub, brodzik, plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt na zapytanie.

    Pozostałe udogodnienia

    *    Pralnia, fryzjer, centrum piękności, lekarz, sklepy, wypożyczalnia samochodów, parking (płatny ok. 10 Lewa/dzień), bezprzewodowy dostęp do Internetu, kawiarenka internetowa, sale konferencyjne, punkt wymiany waluty, przechowalnia bagaży.

    Naszym zdaniem

    *    Obiekt polecamy dla Klientów nastawionych na beztroski wypoczynek w hotelu i plażowanie. Na terenie obiektu znajduje się również zabytkowa winiarnia z 1930 roku, gdzie Goście mogą poznać sekrety produkcji wina.

    Strona internetowa

    *    http://www.festaviapontica.com/?lng=en


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
    • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
    • centrum SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Zadbany 5* hotel z własną winnicą, prywatną plażą i centrum Spa.

    Położenie

    Hotel położony w miejscowości Pomorie, ok. 100m od plaży, ok. 2,5km od centrum miasta, 18km od Słonecznego Brzegu, 15km od lotniska w Burgas, ok. 250m od hotelu znajduje się prystanek autobusowy.

    Wyposażenie

    Recepcja 24h i lobby, restauracja główna, restauracja a la carte (1 kolacja na pobyt, kuchnia bułgarska), winiarnia, 3 bary, sejf, kantor wymiany walut, centrum Spa.

    Pokoje

    Każdy pokój posiada łazienkę z wanną lub prysznicem, klimatyzację, suszarkę do włosów, telefon,TV, mini bar. Okna pokoi mają widok na morze, basen lub park.

    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:00-1:00 dostępne w w yznaczonych barach. Przekąski 10:00-11:00 i 16:00-17:00.

    Sport i rozrywka

    2 baseny zewnętrzne (ręczniki na basen dostępne w recepcji hotelowej za depozytem), tenis stołowy, siatkówka plażowa, rowery wodne, pokój gier, płatne centrum Spa (kryty basen, fitness, masaż, sauna, fryzjer i salon piękności).

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, mini club, łóżeczko niemowlęce na życzenie.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Wygoda Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
    • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
    • centrum SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Najważniejsze cechy hotelu

    Przy samej plaży Nowoczesne wnętrza Nowość 2016

    Jednym zdaniem

    Wysokiej klasy hotel z własną winnicą, prywatną plażą i centrum Spa to propozycja dla najbardziej wymagających plażowiczów.

    Opis miejscowości

    Miejscowość turystyczna położona ok. 12 km do lotniska w Burgas, na malowniczym półwyspie wychodzącym w morze na dłg. 3,5 km. Specyficzne położenie daje wiele możliwość uprawiania sportów wodnych (m.in. windsurfing), sam klimat zaś (jod) nadał miejscu walorów leczniczych. Z nieodległego Jeziora Pomorskiego wydobywa się leczniczą sól, a błotne kąpiele przyciągają wielu kuracjuszy. W centrum miasteczka kilka cennych zabytków (cerkwie), liczne tawerny, sklepiki i bary

    Budynek

    Nowoczesny, będący połączeniem wysokiej klasy hotelu i nowoczesnego centrum Spa & Wellness, w bliskiej odległości od prywatnej, hotelowej plaży ( ok 50m) i ok 3 km od niewielkiej miejscowości  Pomorie.  Hotel dysponuje 38 luksusowymi pokojami  2-osobowych, 36 apartamentami  i 19 pokojami typu studio). Oficjalna kategoria lokalna *****

    Pokoje

    Pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki oraz studia 2-osobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek, klimatyzacja, TV sat, telefon, mini bar ( odpłatnie), sejf, łazienka z WC i prysznicem, balkon.

    Do dyspozycji gości

    2 restauracje, 3 bary, podgrzewany  basen wewnętrzny i zewnętrzny, sala konferencyjna,  winnica z pomieszczeniem do degustacji, Wi-Fi, plac zabaw dla dzieci; odpłatnie: centrum Medyczne (Festa Medica, które oferuje  zabiegi błotne i leczenie ługiem, laseroterapie, akupunkturę, fizjoterapię, hydroterapię oraz masaże); centrum wellness z sauną, łaźnią parową i zabiegami.

    Plaża

    Prywatna, piaszczysta, ok. 50 m od hotelu z łagodnym zejściem do morza.

    Wyżywienie

    Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo.

    Cena zawiera

    9 noclegów lub 7 w terminach oznaczonych (7) - autokar/dojazd własny* 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL, NNW, bagaż * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej - transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    Dopłaty

    Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 /os. - płatna na miejscu.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

    Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

    Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
    • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
    • centrum SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    hotel został otwarty w 2010 roku, składa się z budynku głównego oraz budynku bocznego; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny z wydzieloną cześcią dla dzieci, basen kryty, restauracja główna, restauracja A la carte (kuchnia bułgarska i barbecue – raz na pobyt kolacja gratis, wymagana wcześniejsza rezerwacja), 3 bary (płatne), niewielka sala konferencyjna (dodatkowo płatna)

    Położenie

    ok. 250 m od przystanku komunikacji lokalnej, ok. 2,5 km od niewielkiej miejscowości Pomorie, ok. 10 km od lotniska w Burgas

    Plaża

    publiczna, piaszczysta plaża znajduje ok. 100 m od hotelu; leżaki, materace i parasole przy basenie – bezpłatne, na plaży – płatne ok. 8€ za zestaw 2 leżaków i parasola; ręczniki plażowe – wymagany depozyt; bar na plaży - płatny

    Zakwaterowanie

    93 pokoje: pokoje standardowe z widokiem na ogród (ok. 25 m2), pokoje typu studio z widokiem na ogród (ok. 35 m2), pokoje typu suite z widokiem na ogród (ok. 45 m2, salon dzienny i oddzielna sypialnia, większość pokoi z balkonem); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie, LCD TV, sejf (płatny), Wi-Fi (bezpłatne), minibar (płanty), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, wykładzina, balkon

    Wyżywienie

    All Inclusive – śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w ciągu dnia (bar przy basenie – 10.00-18.00, bar na tarasie – 10.00-22.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe bezpłatne w godzinach 10.00-22.00; dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

    Sport i rozrywka

    animacje (okazjonalnie), siłownia, siatkówka, siatkówka plażowa, szachy, aerobik, aqua-aerobik, tenis stołowy, bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

    Dodatkowo płatne

    centrum Spa & Wellness, zabiegi na twarz i ciało, fryzjer, łaźnia turecka, łaźnia parowa, sauna, jacuzzi, kafejka internetowa, centrum handlowe, pralnia, lekarz (na wezwanie), wypożyczalnia samochodów, bilard, wszystkie sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

     brodzik, animacje, mini klub, plac zabaw, łóżeczko (na życzenie)

    www

     www.festaviapontica.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Mapa Hotelu Festa Via Pontica Resort
    Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
    Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
    Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Nessebar, Bułgaria
    Wakacje w Bułgarii, Primorsko
    Wakacje w Sozopolu
    Wakacje w Sveti Vlas
    Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
    Filmy hotelu Festa Via Pontica Resort:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Via Pontica Resort
    https://youtu.be/jCvR6kzyl68
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Festa Via Pontica Resort

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Festa Via Pontica Resort:
    • Lokalizacja
      4.6
    • Hotel
      4.5
    • Pokoje
      5.1
    • Wyżywienie
      4.4
    • Atrakcje
      i sport
      4.1
    • Obsługa
      3.8
    HolidayCheck
    Ocena Festa Via Pontica Resort:
    4.4 / 6

    Posiłki mało urozmaicone, mało - brak owoców morza 2016-06-21
    Szczegóły oceny hotelu Festa Via Pontica Resort:
    • Lokalizacja
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
    • Atrakcje
    • Obsługa
      6.0

    hotel dobry, posilki kiepskie, napoje slabe, kawa rano dobra, plaza czysta, obsluga mila, pokoje czy...
    więcej

    4.0
    Przyjazny hotel, dogodna lokalizacja 2016-07-17
    Szczegóły oceny hotelu Festa Via Pontica Resort:
    • Lokalizacja
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
    • Atrakcje
    • Obsługa
      4.5

    przyjazny hotel dogodna lokalizacja piekna restauracja w poblizu. polecamy innym rowniez wycieczke d...
    więcej

    5.0
    Piękny hotel z bardzo smacznym jedzeniem 2017-04-24
    Szczegóły oceny hotelu Festa Via Pontica Resort:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    Piękne pokoje, bardzo smaczne, urozmaicone jedzenie, podawane w formie bufetu szwedzkiego. Idealne...
    więcej

    5.7

    Festa Via Pontica Resort - możliwości zakwaterowania:

    1 os. standard park view
    2 os. family
    2 os. standard park view
    1 os. Pokój Standard Side Sea View
    2 os. Pokój Standard Side Sea View
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. superior 2 os.+1 dost.
    Pok. superior 2 os.
    Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Pok. rodzinny 2 os.
    Pok. rodzinny 3 os.
    Pok. rodzinny 4 os.
    fr family room
    Pok. 1 os.
    sr standard room
    sr standard room
    sr standard room
    srsv standard room sea view
    supr superior room

    Festa Via Pontica Resort - Możliwości wyżywienia:


    Festa Via Pontica Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Festa Via Pontica Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00