Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Via Pontica Resort, Słoneczny Brzeg
1 / 11
Udogodnienia hotelu Festa Via Pontica Resort
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Festa Via Pontica Resort
star 5

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Festa Via Pontica Resort:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Festa Via Pontica Resort:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 października 2018

Hotel Festa Via Pontica Resort w ofercie Biura podróży:

Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
  • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
  • centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został otwarty w 2010 roku, składa się z budynku głównego oraz budynku bocznego; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny z wydzieloną cześcią dla dzieci, basen kryty, restauracja główna, restauracja A la carte (kuchnia bułgarska i barbecue – raz na pobyt kolacja gratis, wymagana wcześniejsza rezerwacja), 3 bary (płatne), niewielka sala konferencyjna (dodatkowo płatna)

Położenie

ok. 250 m od przystanku komunikacji lokalnej, ok. 2,5 km od niewielkiej miejscowości Pomorie, ok. 10 km od lotniska w Burgas

Plaża

publiczna, piaszczysta plaża znajduje ok. 100 m od hotelu; leżaki, materace i parasole przy basenie – bezpłatne, na plaży – płatne ok. 8€ za zestaw 2 leżaków i parasola; ręczniki plażowe – wymagany depozyt; bar na plaży - płatny

Zakwaterowanie

93 pokoje: pokoje standardowe z widokiem na ogród (ok. 25 m2), pokoje typu studio z widokiem na ogród (ok. 35 m2), pokoje typu suite z widokiem na ogród (ok. 45 m2, salon dzienny i oddzielna sypialnia, większość pokoi z balkonem); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie, LCD TV, sejf (płatny), Wi-Fi (bezpłatne), minibar (płanty), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, wykładzina, balkon

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w ciągu dnia (bar przy basenie – 10.00-18.00, bar na tarasie – 10.00-22.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe bezpłatne w godzinach 10.00-22.00; dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

Sport i rozrywka

animacje (okazjonalnie), siłownia, siatkówka, siatkówka plażowa, szachy, aerobik, aqua-aerobik, tenis stołowy, bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, zabiegi na twarz i ciało, fryzjer, łaźnia turecka, łaźnia parowa, sauna, jacuzzi, kafejka internetowa, centrum handlowe, pralnia, lekarz (na wezwanie), wypożyczalnia samochodów, bilard, wszystkie sporty wodne na plaży

Dla dzieci

 brodzik, animacje, mini klub, plac zabaw, łóżeczko (na życzenie)

www

 www.festaviapontica.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
  • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
  • centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • parking: płatny

karty

Visa, MasterCard, Maestro, American Express

Liczba pokojów

93

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel otwarty w 2010 r.

Sport i wellness

Płatne
  • strefa spa 
  • sauna fińska 
  • masaże 
  • siłownia

rozrywka

  • dyskoteka

Pokoje

Pokój 2-osobowy superior DZX2
  • 2-4 os.
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • minibar (płatny)
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • WC
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • minibar (płatny)
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja specjalistyczna
  • restauracja

  • bar
  • W okolicy

    • ok. 1,5 km od centrum
    • lokalizacja w spokojnej okolicy
    • ok. 50 m od plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 15 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    ok
    Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


    Sun&Fun
    • Standard
      star
    • Lokalizacja

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
    • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
    • centrum SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA BUŁGARSKA

    *****

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    *    Hotel zlokalizowany jest w miejscowości Pomorie, 15 km od lotniska, 18 km od Słonecznego Brzegu.

    Plaża

    *    Hotel znajduje się 100 m od długiej i piaszczystej plaży. Leżaki i parasole, materace na plaży i przy basenie gratis, ręczniki kąpielowe przy basenie za kaucją.

    Zakwaterowanie

    *    93 pokoi; *    Typy pokoi: pokoje standardowe (25 m - jedno pomieszczenie), pokoje studio (35 m), pokoje suite (45 m -  sypialnia oraz pokój dzienny z kanapą, pomieszczenia oddzielone drzwiami); *    Wyposażenie: balkon (w pokojach typu standard i studio oraz w niektórch typu suite), sejf i minibar (płatne), klimatyzacja, telewizor, telefon, suszarka do włosów (w recepcji i na zapytanie), bezpłatny dostęp do bezprzewodowego internetu.

    Restauracje i bary

    *    Restauracja główna, restauracja A'la carte (dodatkowo płatna); *    3 bary: (bar przy basenie, bar w lobby, bar na plaży) - dodatkowo płatne.

    *    BB

    śniadania; *    HB: śniadania, obiadokolacje.

    Sport i rozrywka

    *    Basen zewnętrzny z wodą słodką; basen kryty w centrum Spa; *    Bezpłatnie: siłownia, siatkówka plażowa, aerobik, wodna gimnastyka, szachy; *    Odpłatnie: bilard, kryte jacuzzi, centrum spa, sauna, masaże, łaźnia turecka, łaźnia parowa, sporty wodne na plaży, bilard.

    Dla dzieci

    *    Animacje, mini klub, brodzik, plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt na zapytanie.

    Pozostałe udogodnienia

    *    Pralnia, fryzjer, centrum piękności, lekarz, sklepy, wypożyczalnia samochodów, parking (płatny ok. 10 Lewa/dzień), bezprzewodowy dostęp do Internetu, kawiarenka internetowa, sale konferencyjne, punkt wymiany waluty, przechowalnia bagaży.

    Naszym zdaniem

    *    Obiekt polecamy dla Klientów nastawionych na beztroski wypoczynek w hotelu i plażowanie. Na terenie obiektu znajduje się również zabytkowa winiarnia z 1930 roku, gdzie Goście mogą poznać sekrety produkcji wina.

    Strona internetowa

    *    http://www.festaviapontica.com/?lng=en


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    ok
    Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


    Neckermann
    • Standard
      star
    • Lokalizacja

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
    • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
    • centrum SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Słoneczny Brzeg, Bułgaria

    Opis hotelu

    Hotel położony przy plaży w mieście Pomorie to doskonałe miejsce na wakacje. Jest to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, młodych i starszych, którzy chcą trzymać się z dala od zgiełku ruchliwego centrum miasta. Położony 100 m od plaży, 500 m od parku wodnego, 1,5 km od miasta Pomorie i 8 km od lotniska Burgas.

    Wyposażenie i usługi obejmują bezprzewodowy dostęp do Internetu, baseny, całodobową recepcję, parking (płatny), saunę, restauracje, bary, kawiarnię i plac zabaw dla dzieci.

    Pokoje wyposażone są w bezprzewodowy dostęp do Internetu, TV, klimatyzację, balkon / taras i łazienkę.

    Należy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą zostać zamknięte z powodu warunków pogodowych / sezonowych.

    Leżaki i parasole na plaży będą płatne z powodu nowego koncesjonariusza na plaży.

    Adres: Pomorie, 8200, Pomorie, Bułgaria.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    ok
    Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


    Best Reisen
    • Standard
      star
    • Lokalizacja

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
    • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
    • centrum SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Zadbany 5* hotel z własną winnicą, prywatną plażą i centrum Spa.

    Położenie

    Hotel położony w miejscowości Pomorie, 18km od Słonecznego Brzegu, 15km od lotniska w Burgas.

    Wyposażenie

    Recepcja 24h i lobby, restauracja główna, winiarnia, 2 bary w ogrodzie i bar przy basenie, basen zewnętrzny, sejf, kantor wymiany walut, centrum Spa

    Pokoje

    42 pokoje standardowe, 31 apartamentów i 20 pokoi typu studio. Każdy pokój posiada łazienkę z wanną lub prysznicem, klimatyzację, suszarkę do włosów, telefon,TV, mini bar. Okna pokoi mają widok na morze, basen lub park.

    Wyżywienie

    BB - Śniadania w formie bufetów HB - Śniadania i obiadokolacje w formie bufetów.

    Sport i rozrywka

    Basen z wydzieloną częścią dla dzieci, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rowery wodne, centrum Spa (kryty basen, fitness, masaż, sauna, fryzjer i salon piękności)

    Dla dzieci

    Plac zabaw, brodzik

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.            


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    ok
    Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


    Rainbow
    • Standard
      star
    • Lokalizacja

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
    • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
    • centrum SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Bardzo dobrej klasy hotel, zbudowany w 2010 r., należący do znanej bułgarskiej sieci hotelowej "Festa" położony na dużym, zielonym terenie tuż przy plaży (ok.50m), i niedaleko (ok. 3 km) od niewielkiej, turystycznej miejscowości Pomorie. W obrębie hotelu znajduje się tradycyjna, lokalna winnica wybudowana w 1932 r. W odległości ok. 250 m od hotelu jest przystanek lokalnej komunikacji. Od międzynarodowego portu lotniczego w Burgas hotel dzieli ok. 10 km, od lotniska w Warnie ok. 120km.
    Plaża:
    Obiekt usytuowany ok 100 m od piaszczystej plaży (wydzielona strefa dla gości hotelowych). Serwis plażowy - leżaki, parasole (dodatkowo płatne)
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja, lobby, przechowalnia bagażu. Ponadto: restauracja główna oraz restauracja a'la carte (dodatkowo płatna), lobby bar, bar na plaży oraz przy basenie (wszystkie bary dodatkowo płatne), pralnia i parking (płatne dodatkowo). Na terenie hotelu basen z brodzikiem oraz basen wewnętrzny, przy basenie leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki plażowe do wypożyczenia(kaucja wymagana).Dostępne również: fryzjer, pasaż handlowy, salon urody, opieka lekarska (usługi płatne dodatkowo). Łóżeczka niemowlęce bezpłatnie (na potwierdzenie). basen. Za dodatkową opłatą (ok 20 leva/os) możliwość degustacji win i lokalnych alkoholi w hotelu (po wcześniejszej rezerwacji w hotelu, min 4 osoby).
    Pokoje:
    Hotel oferuje ponad 90 komfortowych, przestronnych pokoi 2-os. (możliwość jednej dostawki) z widokiem na ogród lub park, wyposażone w łazienki (wc, prysznic lub wanna, suszarka do włosów), centralnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV i sejf (bezpłatny). Duże pokoje typu studio (jedno pomieszczenie z wydzieloną optycznie częścią sypialną i pokojem dziennym) z wyposażeniem jak w pokoju standardowym, z możliwością zakwaterowania 2 osób dorosłych i 2 dzieci do 12 lat. Większość pokoi posiada balkon.
    Wyżywienie:
    Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.
    Program sportowy i animacyjny:
    Hotel prowadzi animacje dla dzieci oraz okazjonalne animacje dla dorosłych (w sezonie 2 razy w tygodniu folk-show). Ponadto organizowane są zajęcia: aerobiku, gimnastyki wodnej, siatkówki oraz siatkówki plażowej siłownia (gratis) i bilard (płatny dodatkowo). Centrum SPA, masaż i sauna oraz sporty wodne na plaży (płatne dodatkowo). Dla dzieci brodzik, mini club i plac zabaw (obok hotelu).
    Internet:
    Internet WiFi bezpłatny, dostępny na terenie całego obiektu.
    Kategoria lokalna:
    *****
    Strona www:
    http://www.festaviapontica.com/
    Naszym zdaniem:
    Kameralny, luksusowy hotel w zacisznym miejscu przy plaży, polecany wymagającym klientom. Dedykoawny parom ceniącym pełen relaksu wypoczynek.
    Opinie klientów:
    Klienci oceniają ten hotel na 4.0/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/bulgaria-sloneczny-brzeg-wczasy/festa-via-pontica

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Świadczenia
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Inne
    BUŁGARIA
    informacje ogólne
    Waluta
    LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    W regionie
    Albena
    Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
    Złote Piaski
    Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
    Słoneczny Brzeg
    To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
    Sozopol
    Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.
    Wycieczki lokalne
    NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
    Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
    PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
    Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
    ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
    Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
    RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55 EUR
    Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
    WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
    Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
    BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
    Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
    SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
    Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
    REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
    Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
    PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
    Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
    DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cena ok. 52 EUR/os.
    Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
    PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
    Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
    WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
    Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
    JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
    Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
    Uwaga!
    Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    BUŁGARIA
    informacje ogólne
    Waluta
    LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    W regionie
    Albena
    Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
    Złote Piaski
    Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
    Słoneczny Brzeg
    To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
    Sozopol
    Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.

    Wycieczki lokalne

    NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
    Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
    PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
    Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
    ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
    Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
    RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55 EUR
    Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
    WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
    Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
    BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
    Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
    SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
    Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
    REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
    Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
    PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
    Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
    DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cena ok. 52 EUR/os.
    Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
    PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
    Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
    WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
    Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
    JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
    Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
    Uwaga!
    Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    ok
    Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


    Wygoda Travel
    • Standard
      star
    • Lokalizacja

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na zielonym terenie, 3 km od miejscowości Pomorie, przy piaszczystej plaży
    • przestronne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci
    • centrum SPA, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Najważniejsze cechy hotelu

    Przy samej plaży Nowoczesne wnętrza Nowość 2016

    Jednym zdaniem

    Wysokiej klasy hotel z własną winnicą, prywatną plażą i centrum Spa to propozycja dla najbardziej wymagających plażowiczów.

    Opis miejscowości

    Miejscowość turystyczna położona ok. 12 km do lotniska w Burgas, na malowniczym półwyspie wychodzącym w morze na dłg. 3,5 km. Specyficzne położenie daje wiele możliwość uprawiania sportów wodnych (m.in. windsurfing), sam klimat zaś (jod) nadał miejscu walorów leczniczych. Z nieodległego Jeziora Pomorskiego wydobywa się leczniczą sól, a błotne kąpiele przyciągają wielu kuracjuszy. W centrum miasteczka kilka cennych zabytków (cerkwie), liczne tawerny, sklepiki i bary

    Budynek

    Nowoczesny, będący połączeniem wysokiej klasy hotelu i nowoczesnego centrum Spa & Wellness, w bliskiej odległości od prywatnej, hotelowej plaży ( ok 50m) i ok 3 km od niewielkiej miejscowości  Pomorie.  Hotel dysponuje 38 luksusowymi pokojami  2-osobowych, 36 apartamentami  i 19 pokojami typu studio). Oficjalna kategoria lokalna *****

    Pokoje

    Pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki oraz studia 2-osobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek, klimatyzacja, TV sat, telefon, mini bar ( odpłatnie), sejf, łazienka z WC i prysznicem, balkon.

    Do dyspozycji gości

    2 restauracje, 3 bary, podgrzewany  basen wewnętrzny i zewnętrzny, sala konferencyjna,  winnica z pomieszczeniem do degustacji, Wi-Fi, plac zabaw dla dzieci; odpłatnie: centrum Medyczne (Festa Medica, które oferuje  zabiegi błotne i leczenie ługiem, laseroterapie, akupunkturę, fizjoterapię, hydroterapię oraz masaże); centrum wellness z sauną, łaźnią parową i zabiegami.

    Plaża

    Prywatna, piaszczysta, ok. 50 m od hotelu z łagodnym zejściem do morza.

    Wyżywienie

    Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo.

    Cena zawiera

    9 noclegów lub 7 w terminach oznaczonych (7) - autokar/dojazd własny* 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL, NNW, bagaż * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej - transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    Dopłaty

    Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 /os. - płatna na miejscu.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

    Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

    Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.

    ok
    Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    Festa Via Pontica Resort to kameralny i bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnym miejscu, niedaleko kurortu Pomorie, przy pięknej plaży. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług. Polecamy miłośnikom plażowania, wymagającym klientom, ceniącym komfort wypoczynku, na rodzinne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Pobyt w hotelu Festa Via Pontica to gwarancja udanych wakacji w Bułgarii.


    Mapa Hotelu Festa Via Pontica Resort
    Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
    Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
    Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Nessebar, Bułgaria
    Wakacje w Bułgarii, Primorsko
    Wakacje w Sozopolu
    Wakacje w Sveti Vlas
    Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
    Filmy hotelu Festa Via Pontica Resort:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Via Pontica Resort
    https://youtu.be/jCvR6kzyl68

    Opinie o Hotelu Festa Via Pontica Resort

    Festa Via Pontica Resort - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pokój Dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Standard - 2+1
    Superior 2+2/1
    Family 2+2/1
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    sr standard room
    sr standard room

    Festa Via Pontica Resort - Możliwości wyżywienia:


    Festa Via Pontica Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Festa Via Pontica Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00