cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
  • Hotel Evenia Olympic Park, Costa Brava
1 / 46
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
28.08 - 02.09
już od 2029 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
18.10 - 23.10
już od 720 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Evenia Olympic Park
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Evenia Olympic Park
star 4

Hiszpania: Costa Brava
Ocena hotelu Evenia Olympic Park:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 sierpnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evenia Olympic Resort to hotel usytuowany tylko 500 metrów od Lloret del Mar - pełnego sklepów, barów i restauracji. Ze względu na bardzo duży teren hotelowy, kilka basenów, piękny ogród, nowy Aqua Park polecamy go rodzinom z dziećmi, ale także ze względu na bliskośc centrum znanego kurortu Lloret del Mar - osobom młodym spragnionym rozrywki. Polecamy!

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum Lloret del Mar przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • bogata infrastruktura hotelowa w pięknym ogrodzie i duży Aqua Park, animacje
  • urozmaicony program All inclusive, całkowicie odremontowane pokoje

Hotel Evenia Olympic Park w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evenia Olympic Resort to hotel usytuowany tylko 500 metrów od Lloret del Mar - pełnego sklepów, barów i restauracji. Ze względu na bardzo duży teren hotelowy, kilka basenów, piękny ogród, nowy Aqua Park polecamy go rodzinom z dziećmi, ale także ze względu na bliskośc centrum znanego kurortu Lloret del Mar - osobom młodym spragnionym rozrywki. Polecamy!

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum Lloret del Mar przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • bogata infrastruktura hotelowa w pięknym ogrodzie i duży Aqua Park, animacje
  • urozmaicony program All inclusive, całkowicie odremontowane pokoje

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 500 m od tętniącego życiem Lloret de Mar
  • ok. 900 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 80 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • 3 windy
  • ogród
  • sala TV
  • Wi-Fi: w cenie
  • parking: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • wypożyczalnia samochodów: za opłatą

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

345

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W budynku Evenia Garden, w którym zakwaterowani będą Goście TUI, pokoje są o 3 m2 większe niż w budynku Evenia Park.
  • Na Costa Brava, Costa Dorada i Costa Barcelona pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata podatku odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.

Dla dzieci

  • miniaquapark ze zjeżdżalniami
  • basen dla dzieci
  • miniklub: maj-wrzesień
  • plac zabaw
  • łóżeczko dziecięce: płatne w recepcji, ok. 4 €/noc

Sport i wellness

Płatne
  • siłownia
  • spa
  • tenis

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 20 m2
  • balkon lub taras
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • telefon
  • sejf
  • TV sat.
  • Wi-Fi
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2-4 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na basen
  • balkon lub taras
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • telefon
  • sejf
  • TV sat.
  • Wi-Fi

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 08:00-10:00
  • obiad: 13:00-14:30
  • kolacja: 19:00-21:30
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane napoje alkoholowe
Restauracje i bary
  • restauracje: 1
  • restauracja: bufet, show cooking

  • bary i inne: 2
  • bar
  • bar przy basenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Evenia Olympic Resort to hotel usytuowany tylko 500 metrów od Lloret del Mar - pełnego sklepów, barów i restauracji. Ze względu na bardzo duży teren hotelowy, kilka basenów, piękny ogród, nowy Aqua Park polecamy go rodzinom z dziećmi, ale także ze względu na bliskośc centrum znanego kurortu Lloret del Mar - osobom młodym spragnionym rozrywki. Polecamy!

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum Lloret del Mar przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
    • bogata infrastruktura hotelowa w pięknym ogrodzie i duży Aqua Park, animacje
    • urozmaicony program All inclusive, całkowicie odremontowane pokoje

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie:

    Należący do kompleksu 4 hoteli Evenia Olympic Resort, położony jest na obrzeżach kurortu, w spokojnej części Lloret de Mar. Do piaszczysto-żwirowej, zatokowej plaży ok. 900 m, ok. 500 m. do centrum Lloret - bary, restauracje i sklepy.

    Pokoje:

    Hotel zapewnia zakwaterowanie w 352 wygodnie urządzonych i klimatyzowanych pokojach 2 - osobowych (możliwość zakwaterowania 2+2), z łazienką (suszarka do włosów na wyposażeniu), telefonem, TV-sat, sejfem (płatny ok. 25 EUR/tydzień + depozyt ok. 20 EUR), oraz balkonem (meble balkonowe). Istnieje możliwość wypożyczenia lodówki (ok. 3 EUR/dzień).

    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, restauracja, lobby, windy, bar, bar przy basenie, snack bar, ogromy ogród tropikalny z 2 basenami (1 ze słodka wodą, 1 ze słoną wodą), brodzikiem dla dzieci, tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, dyskoteka, mini klub, parking (płatny), centrum biznesowe, stanowiska internetowe (płatne ok. 4 EUR/godz.), wypożyczalnia samochodów, sklep z pamiątkami. Hotel nie zapewnia ręczników basenowych. Część atrakcji hotelowych może być nieczynna poza głównym sezonem (czerwiec - sierpień).

    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania, obiady i obiadokolacje serwowane w formie bufetu wraz z napojami w restauracji głównej, przekąski w godzinach 10:00- 17:00 i lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:00

    Wycieczki lokalne

    BARCELONA - FONTANNY - ok. 40 EUR/os. dorosła, 27 EUR/ dziecko
    Zapraszamy do miasta Antoniego Gaudiego, gdzie zobaczymy, miedzy innymi kościół Sagrada Familia (imponująca budowla sięgająca powyżej 100 metrów), dzielnicę Eixample, obejrzymy tereny wystawy światowej oraz obiekty olimpijskie na wzgórzu Montjuic (miejsce rozpoczęcia i zakończenia olimpiady w 1992). Zaprosimy również na spacer po słynnej ulicy Ramblas, będącej głównym deptakiem Barcelony,oraz zwiedzimy Stare Miasto (La Ciutat Vella) - z przepiękną dzielnicą gotycką - Barri Gotic, w sercu której mieści się wspaniała Katedra św. Eulalii.A takze coś dla miłośników piłki nożnej - wizyta na słynnym stadionie Barcelony Camp Nou

    Świadczenia

    Cena obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

     

    Cena nie obejmuje: wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Uwaga! W hotelach na terenie Katalonii konieczna opłata lokalnego podatku.

    Inne

    COSTA BRAVA informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.

    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.

    Czas
    Taki jak w Polsce.

    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR; woda 1l. - 1.5 EUR; piwo w barze od 1.5 EUR; kawa w kawiarni od 1 EUR

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    Costa Brava
    Najbardziej znany i popularny nadmorski odcinek Katalonii, swoją nazwę zawdzięcza niezwykłej linii brzegowej - poszerpane skały, zatoczki z piaszczystymi plażami i morze w szmaragdowym kolorze. Turystów przyciąga również stolica Katalonii - Barcelona -piekne miasto pełne zabytków. To miasto, do którego chce się wracać, i w którym można się zakochać, bo oferuje wszystko - kulturę, rozrywkę, plaże, słońce, nadmorskie bulwary i zabytki architektury, których nie znajdziecie nigdzie indziej.


    Miejscowości wakacyjne na Costa Brava:


    Tossa de Mar
    Miasteczko nazywane błękitnym rajem, jest jednym z najpiękniejszych miejsc na Costa Brava. Kolorowe łodzie w porcie, średniowieczny zamek wznoszący się nad zatoką, skaliste wybrzeże i malownicze uliczki prowadzące na plażę.

    Lloret de Mar
    Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca niezliczone rozrywki dla osób w każdym wieku. Tu można bawić się o każdej porze dnia i nocy. Miejscowość jest mieszanką turystycznego przemysłu i kilkusetletniej historii, mieszają się tu hotele z eleganckimi rezydencjami, a uliczki starego miasta ze sklepami dla turystów.

    Malgrat de Mar
    Położona ok. 60 km od Barcelony, jest doskonałą bazą wypadową do zwiedzania. Świetna, długa plaża, nadbrzeżna promenada, przy której ulokowały się liczne sklepy, bary i restauracje, zachęcają do spędzenia dnia w słońcu. Wieczorem warto wybrać się na spacer po starej części miejscowości pochodzącej z XV w., gdzie zachowała się typowa, śródziemnomorska atmosfera. W pobliżu park atrakcji dla dzieci Marineland.

    Santa Susana
    Połączona w zasadzie z Malgrat de Mar jest świetnym miejscem do spędzenia wakacji dla ludzi aktywnych. Niezliczone możliwości sportów wodnych, świetne połączenie kolejowe z Barceloną, szerokie piaszczyste plaże, parki i skwery z kawiarniami i sklepami - to właśnie Santa Susana.

    Calella
    Kurort z pięknym starym miastem pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, sklepów, restauracji i barów. Miejsce, drugie po Lloret, gdzie lubią sie bawić młodzi ludzie.

     

    Wylot
    Wyloty z Warszawy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisko Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na http://www.rainbowtours.pl\rozklady.

    Program


    Dzień 1
    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl\rozklady.
    Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.

    Dzień 2 - 7 (lub 14)
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.

    Dzień 8 (lub 15)
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko (dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Evenia Olympic Resort to hotel usytuowany tylko 500 metrów od Lloret del Mar - pełnego sklepów, barów i restauracji. Ze względu na bardzo duży teren hotelowy, kilka basenów, piękny ogród, nowy Aqua Park polecamy go rodzinom z dziećmi, ale także ze względu na bliskośc centrum znanego kurortu Lloret del Mar - osobom młodym spragnionym rozrywki. Polecamy!

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum Lloret del Mar przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
    • bogata infrastruktura hotelowa w pięknym ogrodzie i duży Aqua Park, animacje
    • urozmaicony program All inclusive, całkowicie odremontowane pokoje

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Costa Brava

    OPIS

    Należący do kompleksu Evenia Olimpic Resort miejski hotel, położony w spokojnej części Lloret del Mar. Doskonała opcja dla osób, które chcą aktywnie spędzić urlop. Aquapark, centrum SPA, kort tenisowy i siłownia to zalety hotelu, które z pewnością przyciągną gości spragnionych ruchu i relaksu.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1973 r. Odnowiony w 2014 r. Na terenie znajdują się restauracja, bary, 2 baseny odkryte (ręczniki - depozyt ok. 10€), basen kryty (ozonowany, wstęp płatny ok. 5€), aquapark (czynny od 1.05.2019), pralnia (płatna), winda, sala telewizyjna, sala konferencyjna. Urozmaicony program animacyjny oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

    internet

    Wi-Fi w hotelu płatne, Kawiarenka internetowa płatna Wi-Fi w hotelu płatne ok. 5€/doba, 20€/tydzień

    plaża

    900 m od hotelu. Publiczna, piaszczysta. Parasole, leżaki - płatne, ręczniki plażowe - depozyt ok. 10€.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację, TV, telefon, sejf (płatny ok. 5€/dzień, 25€/tydzień + 20€ depozyt), łazienkę (WC, suszarka, prysznic lub wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w pięciopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje plus dla max 4 os. (lodówka-płatna, większa łazienka, brak łóżeczka dla dziecka)

    Wyżywienie

    restauracja główna, bary

    śniadanie i obiadokolacja

    Formuła zawiera: śniadanie (08:00-10:00), obiadokolacja (19:00-21:00), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie, obiad i kolacja

    Formuła zawiera: śniadanie (08:00-10:00), obiad (13:00-14:30), kolacja (19:00-21:30), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera: śniadanie (08:00-10:00), obiad (13:00-14:30), kolacja (19:00-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski serwowane w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach, napojów energetycznych

    z myślą o dzieciach

    animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 2-12 lat , dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna , plac zabaw , brodzik, krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem, płatne ok. 4€/dzień)

    płatne

    dyskoteka, pokój gier, siłownia, masaż, centrum SPA, jacuzzi, salon piękności , kort tenisowy

    dodatkowe informacje

    OPŁATA TURYSTYCZNA W Katalonii obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość tej opłaty kształtuje się następująco ok. 5* - 2,25 €/os/doba (Barcelona ok. 2,25€/os/doba), 4* - ok. 0,90€/os/doba (Barcelona ok. 1,10€/os/doba), 3*, 2*, apartamenty - ok. 0,45€/os/doba (Barcelona ok. 0,65€/os/doba). Do powyższych cen należy doliczyć 10% podatku.Opłata turystyczna naliczana jest od ukończonego 16 roku życia i tylko za pierwsze 7 dni pobytu.

    Aktualizacja opisu

    04.02.2019 15:18

    usługi dostępne w hotelu

    Aquapark SPA Disco Tenis Mini Klub Serwis plażowy Zjeżdżalnie


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Oskar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Evenia Olympic Resort to hotel usytuowany tylko 500 metrów od Lloret del Mar - pełnego sklepów, barów i restauracji. Ze względu na bardzo duży teren hotelowy, kilka basenów, piękny ogród, nowy Aqua Park polecamy go rodzinom z dziećmi, ale także ze względu na bliskośc centrum znanego kurortu Lloret del Mar - osobom młodym spragnionym rozrywki. Polecamy!

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum Lloret del Mar przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
    • bogata infrastruktura hotelowa w pięknym ogrodzie i duży Aqua Park, animacje
    • urozmaicony program All inclusive, całkowicie odremontowane pokoje

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Hotel

    Hotel OLYMPIC PARK ****

    Kategoria

    4

    Opis zakwaterowania

    Luksusowy obiekt o kategorii 4* należący do uznanej sieci hotelowej EVENIA HOTELS. Kompleks znajduje się około 900 m od morza i zaledwie ok. 400 m. od ścisłego centrum miejscowości. Do dyspozycji gości na terenie całego kompleksu hotelowego składającego się z kilku budynków pozostaje ogółem 6 basenów, w tym między innymi pełnowymiarowy basen olimpijski i basen w stylu tropikalnym. Otoczenie hotelu to gustownie zagospodarowany teren zielony o łącznej powierzchni aż 30.000m2. Bezpłatnie do dyspozycji gości są leżaki i parasole przy basenach. Ponadto na terenie kompleksu znajdują się bar przy basenie, snack bar, restauracja, nightclub oraz tzw. Olympic Sport Club, który jest nowoczesnym centrum sportu i odnowy biologicznej. Można w nim korzystać (za dodatkowymi opłatami wg cennika na miejscu) z centrum fitness, urządzeń do spinningu, siłowni, aerobiku, kortów do squasha i kortów do tenisa. Swoim gościom kompleks Olympic oferuje również możliwość uczestniczenia w animacji hotelowej dziennej i wieczornej dla dorosłych oraz mini clubu i animacji dla dzieci w ciągu dnia. Wyżywienie wg wybranej opcji śniadanie w postaci bogatego bufetu z napojami typu kawa, herbata, soki, mleko; obiadokolacja w postaci bufetu; napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

    Opis miejscowości

    Lloret de Mar - urlop w rytmie flamenco... Miasteczko położone jest w samym centrum Costa Brava, co po hiszpańsku oznacza Dzikie Wybrzeże. Aż dziw bierze, że nazwa ta nadana została zaledwie sto lat temu - i to zupełnie przypadkiem - gdyż dzikość przyrody i ostre klify zapierają dech w piersiach. Innym znaczeniem słowa brava jest - waleczne, i tu również wybrzeże ma się czym pochwalić. Usiane jest ufortyfikowanymi wieżami strażniczymi, które niegdyś broniły przed najazdem piratów, dziś natomiast służą turystom do podziwiania panoramy miasteczek i uroków linii brzegowej. Mimo wyczuwalnego ducha historii, Lloret de Mar to z pewnością lokalne centrum rozrywki. Kolorowe szyldy wielopoziomowych dyskotek, ulokowanych przy głównej ulicy miasta, witają miłośników niekończącego się nocnego życia - na niektórych dyskotekach bawić się można również w ciągu dnia! Wchodząc jednak w głąb wąskich hiszpańskich uliczek ma się wrażenie, że czas się tu zatrzymał. Mimo niezliczonej ilości sklepików, straganów i stoisk przygotowanych głównie dla turystów, wciąż znaleźć tu można tradycyjne bary, w których dostaje się tzw. tapas (przystawki), a starzy Hiszpanie leniwie spędzają tu swoją sjestę. Zmieniła się jedynie waluta, bo poczciwe hiszpańskie pesety zastąpiło euro. Plaże Dziesięć plaż rozciągających się wzdłuż miasteczka z pewnością oczarują każdego turystę. Platja de Lloret, Platja de Fenals, Cala Banys czy Platja la Tortuga to zaledwie kilka z nich, każda o innym charakterze i oferująca inne atrakcje. Platja de Lloret to największa plaża miasta, tłumnie odwiedzana przez turystów. Platja de Fenals, choć nieco mniejsza, oferuje opiekę ratowników, zaplecze gastronomiczne i łagodne zejście do morza, idealne dla dzieci. Obie plaże posiadają drobnoziarnisty piasek, w przeciwieństwie choćby do Cala Banys, która ulokowana we wnęce skalnej, jest doskonałym miejscem do łowienia ryb czy snorkelingu. Na głównych plażach miasta za kilka euro wynająć można leżaki, parasole czy materace. Kuchnia W licznych restauracjach i tawernach dostępne są tu nie tylko potrawy katalońskie, ale i z całej Hiszpanii. I tak warto spróbować paelli, zapiekanki ryżowo-warzywnej z różnymi dodatkami, najczęściej owocami morza, czy choćby długo dojrzewającej szynki - jamón serrano. W tradycyjnych barach dookoła lady rozwieszone są konserwowane w soli świńskie nogi, które kroi się na cienkie plasterki i podaje jako przystawki. Jest to jedna z największych delicji kuchni hiszpańskiej. Nie można opuścić Katalonii bez skosztowania regionalnego przysmaku tortilli de patatas - specjalnego omletu z jajek i ziemniaków, robionego tu według domowych receptur, a na deser crema catalana, karmelowego budyniu z chrupiącą skórką. życie nocne Gdy zapada zmrok, Lloret rozbłyska neonami ogromnych dyskotek, a ulice wypełniają się tłumami turystów, chętnymi do wspólnej zabawy. Pod każdą dyskoteką spotkać można osobę rozdającą ulotki ze zniżkami na najlepsze imprezy. Nie da się przejść obojętnie obok kompleksu Tropic's, a koniecznie odwiedzić trzeba również Zoo, Zodiac czy Moby's. W wielu knajpkach obejrzeć można pokaz tańca flamenco, natomiast w hotelach odbywają się wieczorne animacje dla dużych i małych. W każdy sobotni wieczór, pod Ratuszem, Katalończycy dają popis tradycyjnego tańca - Sardany. Sport i rekreacja Lloret de Mar to przede wszystkim świątynia sportów wodnych - od wypożyczalni skuterów i kajaków, przez nurkowanie, aż po wycieczki katamaranem. Znajdują się tu również kluby golfowe, wypożyczalnie rowerów oraz kluby nordic walking, a popularnym widokiem są spadochrony prężące się nad wodą, tzw. parasailing. Na głównej plaży znajduje się kilka boisk do siatkówki plażowej, a nieopodal boisko do piłki nożnej. W mieście znajduje się również słynny Water World - największy park wodny na wybrzeżu, z ogromnymi, pionowymi zjeżdżalniami Kamikaze, oraz Marineland, gdzie zobaczyć można popisy delfinów i fok. Na pieszą wycieczkę najlepiej wybrać się na niewielkie wzniesienie, gdzie ulokowane są egzotyczne Ogrody Świętej Klotyldy, warowna wieża Sant Joan, czy stanowiska archeologiczne pradawnych Iberów. Te piękne trasy spacerowe, ciągnące się wzdłuż wybrzeża, zadowolą każdego piechura.

    Program ramowy

    Dzień 1 - Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem jazdy autokarów. Przejazd przez Niemcy, Francję. Dzień 2 - Przyjazd do Lloret de Mar w godzinach południowych. Zakwaterowanie. Spotkanie informacyjne z rezydentem. Dzień 3-13 - Pobyt na miejscu. Możliwość korzystania z dodatkowych wycieczek fakultatywnych, np. Barcelona, Monsserat. Dzień 14 - Wykwaterowanie do godziny 09.00. Czas wolny. Wyjazd do Polski w godzinach wieczornych.Przejazd przez Francję, Niemcy. Dzień 15 - Przyjazd do Polski w godzinach wieczornych

    Informacje dodatkowe

    - dziecko 0-2 lat (bez świadczeń hotelowych) płaci 400 zł - dojazd własny -150 zł; daty pobytu przy dojeździe własnym to 1 dzień od katalogowej daty rozpoczęcia imprezy i 1 dzień przed katalogowym dniem zakończenia imprezy, np. (H1) 17.06 - 28.06, pobyt na miejscu 18.06 - 27.06 - dokumenty - paszport lub dowód osobisty - zgodnie z obowiązującymi przepisami (dostępne na stronie www.msz.gov.pl)

    Oferta zawiera

    - przejazd autokarem klasy LUX (klimatyzacja, cafe - bar, DVD, WC) - zakwaterowanie - 12 noclegów - wyżywienie BB - 12 śniadań - opieka rezydenta na miejscu - podatek VAT

    Oferta nie zawiera

    - dopłata do wyżywienia HB - 380zł (12 obiadokolacji) - dopłata do pokoju 1-osobowego - 800 zł - słoneczna gwarancja spokoju 50 zł - gwarancja niezmienności ceny 50 zł - ubezpieczenie od chorób przewlekłych SIGNAL IDUNA (KL 20000 euro, NNW 10000 zł, BP 500 zł) - dopłata 200 zł

    Składniki wymagane

    - ubezpieczenie SIGNAL IDUNA (KL 10000 euro, NNW 10000 zł, BP 500 zł) - doliczane przy rezerwacji 50 zł - opłata klimatyczna 10 euro - płatna u pilota w autokarze


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Oskar, działającego na polskim rynku od 1998 roku. Wieloletnie doświadczenie oraz nieustanny rozwój stawiają Biuro Podróży Oskar w gronie godnych polecenia touroperatorów. Specjalizacją tego biura to krótkie wycieczki objazdowe po Europie oraz wakacje zagraniczne realizowane autokarem. Flota Biura Podróży Oskar to najnowocześniejsze autokary prowadzone przez wykwalifikowanych i sprawdzonych kierowców.

    Oferta Biura Podróży Oskar to wakacje w Hiszpanii, Bułgarii, Grecji, Albanii i Czarnogórze oraz interesujące objazdowe wycieczki autokarowe do najciekawszych zakątków Europy. To również szeroka oferta tak zwanych City Break, dzięki którym turyści odwiedzić mogą europejskie parki rozrywki, festiwale regionalne, czy spędzić udanego Sylwestra i Walentynki. Wśród nich mozna wymienic Festiwal Tulipanów w Holandii, Wodospad Rheinfall i Wyspa Mainau w Szwajcarii, zwiedzanie Budapesztu, Widnia, Bratysława w jednej podróży i tym podobne.

    Wakacyjne kierunki podróży, kurorty wypoczynkowe oraz baza noclegowa znajdujące się w ofercie dobierane są starannie i z uwzględnieniem wymogów rynku. Biuro nieustannie unowocześnia flotę autokarową – obecnie posiada kilkanaście najwyższej klasy komfortowych autokarów, prowadzonych przez wykwalifikowanych i sprawdzonych kierowców.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Evenia Olympic Resort to hotel usytuowany tylko 500 metrów od Lloret del Mar - pełnego sklepów, barów i restauracji. Ze względu na bardzo duży teren hotelowy, kilka basenów, piękny ogród, nowy Aqua Park polecamy go rodzinom z dziećmi, ale także ze względu na bliskośc centrum znanego kurortu Lloret del Mar - osobom młodym spragnionym rozrywki. Polecamy!

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum Lloret del Mar przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
    • bogata infrastruktura hotelowa w pięknym ogrodzie i duży Aqua Park, animacje
    • urozmaicony program All inclusive, całkowicie odremontowane pokoje

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Costa Brava, Hiszpania

    Położenie

    na skraju Lloret. Do piaszczystej plaży i centrum ok. 1 km. Do plaży w Fanals ok. 1,2 km. Niewielkie sklepy i bary w pobliżu.

    Wyposażenie

    hotel wchodzi w skład kompleksu Evenia Olympic Resort & Spa, 132 pokoje, duży hol z recepcją, 2 windy. Klimatyzowana jadalnia, bar z przekąskami z tarasem, pomieszczenie klubowe, sala TV sat. i wideo, mały butik, kącik internetowy. W zadbanym ogrodzie rozległy kompleks basenów, łączka do opalania, taras słoneczny, bar. Leżaki i parasole przy basenie w cenie, materace na leżaki za opłatą (ok. 2 EUR). WIFi za opłatą.

    Wyżywienie

    2 posiłki, pełne wyżywienie (bufet śniadaniowy, obiadowy i kolacyjny) lub All inclusive (wszystkie posiłki w formie bufetu, kuchnia dietetyczna na zapytanie).

    All Inclusive

    3 posiłki, lokalne alkoholowe i bezalkoholowe napoje we wszystkich barach Resortu (oprócz dyskoteki) w godz. 10:00-24:00, dla dzieci lody, przekąski w godz. 10:00-17:00 (1.05-30.09), mini klub. Codziennie 1 godz. wstępu do centrum sportowego Evenia Olympic Sport Club (squash, sauna, jacuzzi).

    Zakwaterowanie

    A1C/A2C/A3C: pokój dla 1-3 os., wyremontowany, przestronny, (ok. 23 m kw.), z wanną, WC, telefonem, TV sat, klimatyzacją, sejfem do wynajęcia, balkonem. 2 łóżka typu queensize (150x200 cm), suszarka do włosów. Bez widoku na basen.A1B/A2B/A3B: pokój dla 1-3 os. wyposażony jak A2C, dodatkowo z widokiem na basen.

    Sport

    bez opłaty: tenis stołowy. Za opłatą: bilard, tenis (1 kort tenisowy z miękką nawierzchnią, 2 korty z twardą nawierzchnią i oświetleniem). Nauka tenisa za opłatą. Dobrze wyposażone centrum sportowe Evenia Olympic Sport Club za opłatą.

    Wellness

    bez opłaty: kryty basen. Za opłatą; sauna, łaźnia parowa, whirlpool, solarium, masaże, zabiegi kosmetyczne.

    Dzieci

    Aquapark w cenie (od 01.05 do 30.09), dla dużych zjeżdżalni min wzrost 110 cm, mały plac zabaw. Program animacyjny i mini klub z grami, majsterkowaniem, sportem i mini dyskoteką.

    Rozrywka

    3 x na tydzień wieczorki taneczne.

    Opłata klimatyczna

    ok. 1 EUR/dzień/os.

    Łóżeczko dla dziecka

    do 2 lat ok. 4 EUR/dzień. Rezerwacja w biurze podróży. Opłata na miejscu.

    Parkowanie

    garaż ok. 12 EUR/dzień.

    Zwierzę domowe

    nie.

    Dla gości Neckermanna

    Do posiłków 1/4 l wody i 1/4 l wina, piwo lub lemoniada. `

    Zniżki

    A2A/A2B/A2C: 2 dorosłych + 1-2 dzieci (2-12 lat): 1. dziecko 100%, 11.07-21.08: 60%, 2. dziecko 60%, (od 13 lat): 30% dostawce. Uwaga maks. liczba osób nie może być przekroczona nawet o dziecko do lat 2! Zniżki dot. cen z 2 posiłkami.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Evenia Olympic Resort to hotel usytuowany tylko 500 metrów od Lloret del Mar - pełnego sklepów, barów i restauracji. Ze względu na bardzo duży teren hotelowy, kilka basenów, piękny ogród, nowy Aqua Park polecamy go rodzinom z dziećmi, ale także ze względu na bliskośc centrum znanego kurortu Lloret del Mar - osobom młodym spragnionym rozrywki. Polecamy!

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum Lloret del Mar przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
    • bogata infrastruktura hotelowa w pięknym ogrodzie i duży Aqua Park, animacje
    • urozmaicony program All inclusive, całkowicie odremontowane pokoje

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Costa Brava

    Opis

    Fantastyczny, rodzinny hotel należący do sieci Evenia Olympic Resort, Spokojna lokalizacja z łatwym dostępem do licznych atrakcji, Duży kompleks tropikalnych basenów z licznymi atrakcjami dla dzieci i dorosłych, Eleganckie pokoje oraz smaczna kuchnia,

    Lokalizacja

    w Lloret de Mar, ok. 900 m od plaży, ok. 500 m od centrum, ok. 30 km od lotniska w Gironie, ok. 90 km od Barcelony

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 352, restauracje - 1, bary - 3, recepcja 24h, duży ogród, taras słoneczny, lobby, bar przy basenie, snack bar, koktajl bar, kącik internetowy, parking, centrum konferencyjne, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów, butiki, internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatna), sala TV.

    Basen

    2 baseny odkryte w formie laguny (podgrzewane), leżaki i parasole bezpłatne, materace płatne, ręczników basenowych brak; basen kryty (płatny), basen dla dzieci z licznymi dedykowanymi atrakcjami typu statek piracki oraz mini zjeżdżalnie (od maja do września).

    Pokoje

    klimatyzacja, lodówka (płatna, na zapytanie), telewizja satelitarna, sejf (płatny), taras/balkon, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, telefon. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 2 dorosłych i 1 dziecka lub 2 dorosłych i 2 dzieci (możliwość dopłaty do pokoi typu Pool View - queen size).

    Plaża

    piaszczysto-żwirowa, publiczna, leżaki (płatne), parasole (płatne).

    Sport i fitness

    SPA (płatne), zabiegi pielęgnacyjne (płatne), siłownia, centrum fitness (sala do spinningu), aerobik, sauna, jacuzzi, tenis stołowy, bilard (płatny), squash (płatny), tenis ziemny (płatny), nauka gry w tenisa (płatna), masaże (płatne).

    Rozrywka

    dyskoteka, animacje dla dorosłych i dla dzieci.

    Dla dzieci

    łóżeczko dziecięce (na zapytanie), plac zabaw, mini klub.

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadania (8.00 - 10.00), lunch (13.00 - 14.30) i obiadokolacje (19.00 - 21.30) w formie bufetu wraz z napojami w restauracji głównej; przekąski i lody (10.00 - 17.00); lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe (10.00 - 24.00) w miejscach wyznaczonych przez hotel. Godziny serwowania posiłków (podane orientacyjnie przez hotel); darmowy transfer na plażę 4.07 - 15.09 (10.00 - 12.00; 16.00 - 18.00).

    Cena zawiera

    Bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko. Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    Obowiązkowej opłaty klimatycznej (w wysokości 0,50 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 3* i 1 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 4*). Dopłaty do bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego - RYANAIR WYLOTY z Poznania, Wrocławia, Krakowa do Girony oraz Warszawy-Modlin i Krakowa do Barcelony. - 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok WIZZAIR WYLOTY z Warszawy, Poznania, Katowic i Gdańska do Barcelony - - 20 kg - 450 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok - DUŻY BAGAŻ PODRĘCZNY do dnia 31.10.2017(max. wymiary 56 x 45 x 25 cm, max. 10 kg) - 200 zł/os/2 strony NORWEGIAN WYLOTY z Warszawy do Barcelony - - 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji może wiązać się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Obsługa na miejscu

    Ograniczona opieka polskiego przedstawiciela (telefon kontaktowy).

    Informacje wizowe

    Unia Europejska - nie są wymagane.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Evenia Olympic Resort to hotel usytuowany tylko 500 metrów od Lloret del Mar - pełnego sklepów, barów i restauracji. Ze względu na bardzo duży teren hotelowy, kilka basenów, piękny ogród, nowy Aqua Park polecamy go rodzinom z dziećmi, ale także ze względu na bliskośc centrum znanego kurortu Lloret del Mar - osobom młodym spragnionym rozrywki. Polecamy!

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum Lloret del Mar przy plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
    • bogata infrastruktura hotelowa w pięknym ogrodzie i duży Aqua Park, animacje
    • urozmaicony program All inclusive, całkowicie odremontowane pokoje

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POLOŻENIE

    położony w Lloret de Mar, w samym sercu Costa Brava. Hotel położony jest w cichej okolicy miejscowości Lloret de Mar, w pobliżu plaży i centrum miasta, gdzie można znaleźć sklepy, restauracje i kluby nocne.

    PLAŻA

    900 m od hotelu. Publiczna, piaszczysta. Parasole, leżaki - płatne.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4* Evenia Olympic Park Hotel jest częścią Evenia Olympic Holiday Resort, położony na powierzchni 30.000m w egzotycznym, zadbanym ogrodzie. Odnowiony w 2014 roku.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Całodobowa recepcja, punkt wymiany walut, pralnia, 3 windy, restauracja główna - dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, bar przy basenie, lobby bar i snack bar, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów, centrum konferencyjne, możliwość wypożyczenia żelazka (depozyt ok.20 EUR), ręczniki plażowe (depozyt ok. 10 EUR)

    INTERNET

    WiFi 1 kod na pokój bezpłatnie, kącik internetowy za dodatkową opłatą.

    SPORT,REKREACJA I ROZRYWKA

    bezpłatnie kompleks 3 basenów z leżakami i parasolami, zjeżdżalnie wodne dla dzieci i dorosłych czynne w sezonie letnim, tenis stołowy (kaucja za rakietki 10 EUR), 3 baseny kryte (2 z nich płatne). odpłatnie kort tenisowy, bilard  boisko do piłki nożnej, Evenia Olympic Sport Club - sala gimnastyczna, siłownia, sauna, jacuzzi, kryty basen olimpijski.

    ZAKWATEROWANIE

    Oferuje 352 pokoi. Pokoje typu twin o powierzchni 20m ( wybór pokoju z pojedyńczymi łózkami lub małżeńskim łożem) dwuosobowe bez możliwości dostawki. Pokoje z łazienką (suszarka do włosów), telefonem, TV-sat, sejfem (płatny ok. 25 EUR/tydzień + depozyt ok. 15 EUR), oraz balkonem (meble balkonowe).

    WYŻYWIENIE

    HB śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje za dodatkową opłatą do obiadokolacji. HB śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje do obiadów i kolacji za dodatkową opłatą. All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-22.00.

    WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE / INNE

    www.eveniahotels.com/olympicpark Ocena HCH 5,4 Rekomendascja turystów 84%

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: czarter-23kg, Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny: czarter 5kg,  Wizzair - mały o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (przy niskiej sprzedaży w okresie zimowym tj. od listopada do kwietnia alternatywnie możliwa opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    DOBA HOTELOWA

    UWAGA!!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mapa Hotelu Evenia Olympic Park
    Filmy hotelu Evenia Olympic Park:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Evenia Olympic Park:
    https://www.youtube.com/watch?v=4DWpBfVjthc
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Evenia Olympic Park

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Hotel
      4.2
    • Pokoje
      3.3
    • Wyżywienie
      3
    • Atrakcje
      i sport
      4.8
    • Obsługa
      5
    HolidayCheck
    Ocena Evenia Olympic Park:
    4.4 / 6

    Ładnie na obrazkach 2017-10-18
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      2.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    4.0
    Najlepszy hotel dla dzieci ze sporymi minusami 2017-07-25
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    4.7
    Hotel Evenia Olympic Park 2017-07-23
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
    • Wyżywienie
    • Atrakcje
    • Obsługa

    6.0
    Gwarne wakacje 2017-07-15
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.0

    3.5
    Bardzo dobry hotel 2009-06-17
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      4.0

    5.1
    Dobre miejsce na odpoczynek, jak również wypadowe 2014-06-11
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    hotel położony na dużej powierzchni, zawsze się znajdzie uboczne miejsce do odpoczynku, jedzenie doś...
    więcej

    5.6
    Polecam, rewelacyjny hotel, świetnie położony!!! 2014-06-17
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel świetnie położony, blisko centrum, przemiła obsługa, bardzo duże, czyste baseny, nie było prob...
    więcej

    6.0
    Duży ośrodek z bardzo ładnym ogrodem i basenem. 2014-07-31
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.0

    Hotel jest dość spory bo składa się z dwóch kompleksów. Stan pokoi dobry. Czysto w pokoju i łazience...
    więcej

    5.2
    Polecamy 2014-10-03
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      4.4
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Hotel naprawdę godny polecenia. Pokoje ( my wykupiliśmy tzw pokój po remoncie ale nie jesteśmy przek...
    więcej

    5.4
    Bardzo udany pobyt 2015-06-09
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Dobry hotel ze świetną infrastrukturą basenową 2015-07-22
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.0
    Niezapomniane wakacje! 2015-08-12
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.3
    Wspaniałe last minute 2015-08-12
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.8

    8 dni na all inclusive i polecam z przyjemnością każdemu. Hotel przyjazny rodzinom z dziećmi. Co go...
    więcej

    5.7
    Bardzo udany wyjazd 2015-10-14
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Świetny hotel z doskonałą infrastrukturą 2016-05-16
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Polecam, super miejsce 2016-07-05
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Wszystko w porządku, jedzenie, czystość , rozrywka, baseny. obsługa, miejsce, pokój. Polecamy zarów...
    więcej

    5.9
    Evenia z Net Holiday Czerwiec 2017 2017-06-29
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      3.0

    3.8
    Udany urlop 2017-08-13
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Na zdjęciach ładnie, ale... 2017-08-30
    Szczegóły oceny hotelu Evenia Olympic Park:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      1.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    3.3

    Evenia Olympic Park - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon
    1 os. pokoj standardowy
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na basen
    1 os. pokój standardowy, widok na basen
    PLUS TWIN
    2 os. pokoj standardowy
    2 os. Pokój Standardowy, z widokiem na basen
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na basen
    Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon
    Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na basen
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na basen
    Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon
    Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na basen
    TWIN ROOM SINGLE USE
    PLUS ROOM
    Pokoj dwuosobowy + 1x dostawka
    Pokoj dwuosobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    TWIN ROOM SINGLE USE
    PLUS ROOM
    PLUS TWIN POOL VIEW
    PLUS TWIN POOL VIEW
    PLUS TWIN
    PLUS TWIN POOL VIEW
    TWIN ROOM SINGLE USE
    PLUS ROOM
    PLUS TWIN

    Evenia Olympic Park - Możliwości wyżywienia:


    Evenia Olympic Park - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Evenia Olympic Park? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00