cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
  • Hotel Rethymno Mare, Kreta
1 / 28
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
21.10 - 26.10
już od 1136 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
21.10 - 26.10
już od 1136 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Rethymno Mare
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Rethymno Mare
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Rethymno Mare:
4.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Rethymno Mare to znany i bardzo lubiany przez klientów hotel, położony blisko plaży, 11 k od centrum przepięknego Rethymnonu ze sklepami, barami i klimatycznymi tawernami. Bardzo dobre wyżywienie i bogaty program All inclusive, wysoka jakość obsługi oraz położenie hotelu na wzgórzu z widokiem na całą zatokę sprawiają, ze hotel Rethymno Mare jest godny polecenia. Jest to idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także dla rodzin z dziećmi ze względu na liczne udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych. Wypoczynek w hotelu Rethymno Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży z bezpłatnymi leżakami i parasolami i centrum miejscowości Scaleta, 11 km od centrum przepięknego i malowniczego miasta Rethymnon
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, kort tenisowy, brodzik i plac zabaw dla dzieci, animacje
  • bardzo dobre wyżywienie i bogaty program Ultra All Inclusive

Hotel Rethymno Mare w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Rethymno Mare to znany i bardzo lubiany przez klientów hotel, położony blisko plaży, 11 k od centrum przepięknego Rethymnonu ze sklepami, barami i klimatycznymi tawernami. Bardzo dobre wyżywienie i bogaty program All inclusive, wysoka jakość obsługi oraz położenie hotelu na wzgórzu z widokiem na całą zatokę sprawiają, ze hotel Rethymno Mare jest godny polecenia. Jest to idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także dla rodzin z dziećmi ze względu na liczne udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych. Wypoczynek w hotelu Rethymno Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży z bezpłatnymi leżakami i parasolami i centrum miejscowości Scaleta, 11 km od centrum przepięknego i malowniczego miasta Rethymnon
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, kort tenisowy, brodzik i plac zabaw dla dzieci, animacje
  • bardzo dobre wyżywienie i bogaty program Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Kompleks hotelowyRethymno Mare Royal położony w małej miejscowości Skaleta, gdzie w pobliżu znajdują się sklepy, tawerny oraz bary. Odległość od Rethymnnonu - 11 km, od Chanii - 65 km. Do lotniska w Heraklionie jest ok. 64 km. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Piaszczysta plaża Skaleta Beach oddalona o 100 m od hotelu. Leżaki i parasole na plaży bezpłatnie. Wymagany depozyt za ręczniki plażowe.
Do dyspozycji gości:

24h recepcja, lobby, restauracja główna Dionyssos, restauracja Kreteńska (od maja do października),bar, 2 bary przy basenie, bar przy plaży, basen zewnętrzny, park wodny, przechowalnia bagażu, taras słoneczny, mini market, 2 sale konferencyjne, parking, centrum SPA (dodatkowo płatne). Leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne.
Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (7:30-10:00), lunch (12:30-14:30) i obiadokolacje (19:00-21:30) w formie bufetu. Późne śniadania (10:00-11:00). Napoje bezalkoholowe (woda, soki owocowe, kawa, herbata) oraz lokalne napoje alkoholowe (wino, piwo, wódka, gin, rum, whiskey, brandy, ouzo) serwowane w barach (10:00-24:00).
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi animacje w ciągu dnia i wieczorami. Raz w tygodniu wieczór grecki z muzyką na żywo. Bezpłatnie: park wodny (7 zjeżdżalni), aerobik, gimnastyka, boisko do siatkówki plażowej, water polo, stół do ping ponga, rzutki, boisko do tenisa, boccia, łucznictwo. Odpłatnie: mini golf, bilard, wypożyczalnia rowerów. Dla dzieci mini club.
Internet:

W częściach ogólnodostępnych Wi-Fi jestbezpłatnie.
Kategoria lokalna:

Polecany szczególnie rodzinom z dziećmi. Bogaty program animacyjny oraz atrakcje wodne sprawią, że każdy w hotelu znajdzie coś dla siebie. Ceniony za wysoki standard i dobrą kuchnię.
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Wrocławia iPoznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

Wąwóz Samaria
Wycieczka do najdłuższego i najbardziej malowniczego wąwozu Europy położonego w Górach Białych, od Xyloskalos na północy do Agia Roumeli na południu. Pokonujemy dystans 16 km (około 5-6 godzin marszu). W wąwozie będzie można zobaczyć groty wyżłobione w skałach, "stalową bramę", czyli miejsce, gdzie wąwóz ma tylko 3 metry szerokości oraz dzikie kozy kri-kri. Na końcu trasy rozciąga się Agia Roumeli -urokliwa wioska, gdzie będzie czas na wypoczynek i kąpiele morskie. Następnie rejs statkiem do Chora Sfakion lub Sougia i dalej autokarem do hotelu.
Cena to ok. 40 EUR
plus
16 EUR
bilety wstępu.
Wyspa Elafonissi
Wycieczka do jednego z najbardziej malowniczych miejsc na Krecie. Wyspa jest oddzielona od wybrzeża Krety płytką, kamienista zatoką, miejscami przechodzącą w wąskie przesmyki i kanały. Woda jest kryształowo czysta, niebieska bądź turkusowa, piasek zaś różowy. Po drodze zwiedzimy między innymi kapliczkę skalną św. Zofii oraz klasztor Chrisoskalitissa, znany z tzw. złotego schodka (legenda mówi, że jeśli stąpa po nim prawdziwie pobożna osoba to zmienia się w złoto). Resztę dnia spędzimy na tzw. plaży różowego piasku korzystając z kąpieli morskich i słonecznych. W drodze powrotnej zapraszamy na degustacje wina w jednej z lokalnych winiarni.
Cena to ok. 40 EUR + 2 EUR bilety wstępu).

Wyspa Santorini
Białe domki, czarna wulkaniczna skała, a także jedna z największych kalder na świecie, licząca prawie 400 m. głębokości - taka właśnie jest Santorini, najpiękniejsza wyspa grecka, królowa Cyklad. Naszą wyprawę rozpoczniemy od podróży katamaranem do portu Athinios na Santorini. W programie miejscowość Oia na północnym-zachodzie i Fira, stolica Santorini. Podczas wycieczki będziemy mogli posmakować uprawianych na wyspie pistacji, degustować najbardziej znane wino "Vinsanto" i zaopatrzyć się w poławiane w okolicach Santorini gąbki.
Cena ok. 160 EUR + 26 EUR
(transfer do/z portu).
Knossos i Heraklion. Z wizytą u Minotaura
Wycieczka do pałacu minojskiego w Knossos oraz do stolicy wyspy - Heraklionu. Knossos to jedno z najbardziej znanych stanowisk archeologicznych na świecie. Możemy tu zobaczyć pozostałości pałacu minojskiego (2000-1400 r. p.n.e.), odkopane przez Artura Evansa na początku ubiegłego stulecia. Następnie udamy się do Heraklionu, gdzie spacerując poznamy najważniejsze miejsca w mieście, takie jak ulicę Dedala, plac Venizelosa z fontanną Morosinniego. Wizyta w porcie i oglądanie weneckiej fortecy. Czas wolny.
Cena ok. 55 EUR + 16 EUR bilety wstępu.

Błękitna laguna i wyspa Gramvousa.
Zapraszamy Państwa na jedną z najpiękniejszych, a zarazem najdzikszych plaż na Krecie. Zarówno wysepka Gramvoussa zwana wyspą piratów, jak i półwysep u brzegu którego jest położona, wciąż pozostają niedostępne i niezamieszkane. Proponujemy 60 minut rejsu łodzią wycieczkową na tą niezamieszkałą wyspę na której zobaczymy XVI-sto wieczną wenecką fortecę. Następnie po 15-sto minutowym rejsie dotrzemy do kresu naszej podróży - przepięknej laguny Balos z krystalicznie czystą wodą i z różowo - białym piaskiem.
Cena ok. 55 EUR

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Krecie. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
"
Inne

Kreta - informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii
Platanias
Miasteczko jest typowym wakacyjnym kurortem z olbrzymią ofertą gastronomiczną i rozrywkową, w którym wiele się dzieje o każdej porze dnia. Główna plaża jest świetnie zagospodarowana (od wielu lat otrzymuje błękitną flagę za czystość wody i plaży) i tętni życiem przez całe lato. Jest też kilka mniej zatłoczonych, zatokowych plaż na których jest zdecydowanie spokojniej. Z Platanias jest tylko 8 km. do Chanii.
Agia Marina
To jedna z najpopularniejszych miejscowości turystycznych na wybrzeżu w okolicach Chanii. Piaszczysta długa plaża, sklepy restauracje i wiele możliwości rozrywki, a do tego tylko 7 km do samej Chanii, gdzie warto wybrać się na wieczorny spacer po jednym z najpiękniejszych w Grecji starym mieście.
Kalives
Niewielka miejscowość 18 km. na wschód od Chanii, której udało się zachować swój lokalny charakter jest doskonałym miejscem na spokojny, relaksujący wypoczynek. Plaża oznaczona błękitną flagą zaprasza do spacerów brzegiem morza, a lokalne tawerny do smakowania specjałów greckiej kuchni. Idealne miejsce na rodzinny wypoczynek z dala od zgiełku kurortów. Do Chanii można dojechać lokalnym autobusem.
Georgioupoli
Znany kurort turystyczny, słynący z pięknej, długiej 9-kilometrowej piaszczystej plaży i starych, rozłożystych drzew eukaliptusowych. Atrakcyjnie usytuowany pomiędzy Chanią i Rethymnonem. Dość tradycyjny klimat wioski, port rybacki na rzece, kafejki i tawerny z przysmakami lokalnej kuchni to magnes tej miejscowości. Położenie między Chanią, a Rethymnonem zachęca do zwiedzenia dwóch najładniejszych miast na Krecie.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09. W pozostałych terminach część udogodnień hotelowych może być dostępna w ograniczonym zakresie lub nieczynna.


Opis hotelu Rethymno Mare według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Lubiany i często wybierany hotel , pięknie położony na wzgórzu gwarantuje bardzo malownicze widoki. Hotel w kategorii 5* idealnie łączy wysoki standard świadczonych usług, nowoczesność  z grecką tradycją. Budynki w niskiej zabudowie usytuowane na terenie dużego ogrodu o powierzchni 35 000 m2 z bujną roślinnością. Hotel po remoncie w 2014 roku, położony w miejscowości Scaleta, jedynie 200 m od niewielkiego centrum z tawernami, sklepami. Malownicze miasto Rethymnon, z długą promenadą i zabytkową starówką jedynie 11 km od hotelu. Możliwość dojazdu autobusem z przystanku koło hotelu (koszt ok. 6 EUR). Lotnisko w Chani w odległości 65 km.

Hotel nadmorski, jedynie ok. 90 m od plaży piaszczysto-żwirkowej; przejście tunelem pod drogą (zjazd windą hotelową do tunelu); serwis plażowy (leżaki i parasole) bez opłaty. Od 2016 beach bar na plaży serwujący lokalne napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe, owoce oraz przekąski.

 

Do dyspozycji gości:

recepcja 24h, sala TV, mini market, jubiler, 2 sale konferencyjne,, ręczniki plażowe (kaucja ok. 10 EUR),  WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (bez opłaty), kącik internetowy (płatny dodatkowo),  

możliwość wynajęcia samochodu

 

Pokoje:

Liczba pokoi – 132. Wszystkie komfortowo i praktycznie urządzone, idealnie łączą nowoczesność z elementami greckiej tradycji.

Pokoje 2-os. Z możliwością 2 dostawek (pokoje 2+2  dostawka tylko dla dzieci, z widokiem na morze), łazienka (wanna),  klimatyzacja, suszarka do włosów, TV SAT (polski program), telefon, sejf (opłata ok. 15 EUR/tydz.), lodówka, zestaw do parzenia kawy i herbaty, balkon, pokoje z widokiem na morze oraz apartamenty z jacuzzi za dodatkową opłatą,

 

Wyżywienie:

ultra all inclusive – 3 posiłki w formie bufetu, w restauracji Hermes: śniadanie (07.30-10.00 ), kawa, herbata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych);  obiad (12.30-14.30)  dania kuchni międzynarodowej, z elementami greckiej, pokazy show cooking; kolacja (19.00-21.30 ) duży wybór przystawek, sałatek, deserów, show cooking; 

późne śniadanie kontynentalne (10.00-11.00 ) - kanapki, rogaliki, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) ; przekąski (11.00-17.00) - serwowane w barze Jasmine przy basenie oraz w barze przy plaży, typu kanapki, tosty, pizza, hot dog ; przekąski (14.30-17.00 ) serwowane w snack bar Poseidon,  typu kanapki, tosty, pizza, hot dog ; lody (11.00-17.00 w barze Jasmine przy basenie praz 14.30-17.00 w snack bar Poseidon) ; kawa , herbata, ciastka serwowane w barze Jasmine przy basenie (16.00-17.00 ) ; arbuz, melon (od czerwca do września, 11.00-12.00 i 17.00-18.00 ) w barze Jasmine przy basenie oraz w barze na plaży; napoje (10.00-23.00 ) serwowane w barach Jasmine, Poseidon i Aphrodite oraz w barze na plaży w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów-  lokalne napoje bezalkoholowe (10.00-23.00) typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole dobrej jakości - piwo, wino białe i czerwone, uzo, brandy, raki, wódka, gin, rum, whisky, tequila oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych ;restauracja á la carte Jasmine (dania kuchni chińskiej) -  kolacja 1 x na pobyt, wymagana wcześniejsza rezerwacja ; do posiłków serwowane są lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne wino białe i czerwone, lokalne piwo, woda mineralna, kawa, herbata, soki(z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) ;  3 x w tygodniu kolacje tematyczne (kuchnia włoska, grecka oraz grill) 

 

Sport i rozrywka:

2 baseny, parasole i leżaki (bezpłatnie), kort tenisowy, tenis stołowy, boisko do siatkówki, boccia, badminton, water polo, rzutki, gimnastyka wodna, aerobik, gry planszowe, międzynarodowe animacje dzienne i wieczorne przedstawienia (pokazy ognia, kabaret);  dyskoteka (wstęp bezpłatny, napoje płatne dodatkowo), amfiteatr, raz w tygodniu grecki wieczór,  wieczory przy pianinie, wieczory jazzowe; płatne dodatkowo: bilard (ok. 2 EUR/gra), masaże, wynajem rowerów, fish Spa, sporty wodne 

 

Dla dzieci:

brodzik, plac zabaw, mini klub (4-14 lat), gry, animacje w ciągu dnia, specjalne menu dla dzieci, w restauracji wysokie krzesełka, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat (bezpłatnie).



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Mouzenidis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Rethymno Mare to znany i bardzo lubiany przez klientów hotel, położony blisko plaży, 11 k od centrum przepięknego Rethymnonu ze sklepami, barami i klimatycznymi tawernami. Bardzo dobre wyżywienie i bogaty program All inclusive, wysoka jakość obsługi oraz położenie hotelu na wzgórzu z widokiem na całą zatokę sprawiają, ze hotel Rethymno Mare jest godny polecenia. Jest to idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także dla rodzin z dziećmi ze względu na liczne udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych. Wypoczynek w hotelu Rethymno Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży z bezpłatnymi leżakami i parasolami i centrum miejscowości Scaleta, 11 km od centrum przepięknego i malowniczego miasta Rethymnon
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, kort tenisowy, brodzik i plac zabaw dla dzieci, animacje
  • bardzo dobre wyżywienie i bogaty program Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Rethymnon

Opis

* blisko plaży

* dobra lokalizacja

* park wodny ze zjeżdżalniami

* bezpłatne Wi-Fi w ogólnodostępnych miejscach

Opis

Widok na morze i malownicze góry. Długa, piaszczysta plaża, komfortowe pokoje, room service, programy rozrywkowe, wysokiej jakości obsługa. Komfortowy wypoczynek w pobliżu miasta Rethymnon, gdzie czekają bary, resturacje, sklepy i aktywne życie nocne.

• parking (bezpłatny)
• restauracja główna i kreteńska
• 2 bary
• basen ze słodką wodą
• zaplecze konferencyjne (w pełni wyposażone 2 sale konferencyjne, ze 120 i 180 miejscami)
• mini market, sklep jubilerski
• mini SPA  (płatne, Aegeo Spa, przy basenie, zabiegi na twarz i ciało, masaże, rytuały, masaż do wyboru (15 min) - bezpłatnie, rezerwacja jest wymagana w ciągu pierwszych 2 dni po przyjeździe)
• darmowe Wi-Fi w ogólnodostępnych miejscach
• sala TV 
• darmowy parking
• nowość 2018 - park wodny ze zjeżdżalniami (7 zjeżdżalni i 2 nowe baseny - basen dla dorosłych ze słodką wodą (130 m2), zjeżdżalnie raftingowe (62 m), swobodny spadek - kamikadze (21,5 m), 3 linie zjeżdżalni wodnych (22 m), basen dla dzieci ze świeżą wodą (178 m2), 2 wieże - 2 zjeżdżalnie dla dzieci i grzybek wodny
• częściowo odnowiony w 2016 r.

Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• wyspa Kreta

• miejscowość Skaleta

• 11 km od Rethymnonu

• 64 km od Heraklionu

• 70 km od lotniska w Heraklionie

SKALETA

Niewielka miejscowość turystyczna, oddalona o 12 km od miasta Rethymnon. Atutem miejscowości są piaszczyste plaże, lokalne tawerny podajace typowo kreteńskie potrawy oraz spokojna, kameralna atmosfera. Skaleta to wybór idealny dla osób szukających ucieczki od zgiełku wielkich kurortów turystycznych.

Plaza

• publiczna
• 150 m od hotelu
• winda i przejście tunelem
• wejście do morza piaszczysto-kamieniste
• 1000 m długości
• Błękitna Flaga
• piaszczysta
• leżaki i parasole bezpłatnie
• ręczniki plażowe za kaucją
• przebieralnie

Wyzywienie

All Inclusive

Pokoje

133 pokoje: Singles GV (~20 m2), Doubles Superior SV (~24 m2), Doubles Superior Private Pool (24m2), Deluxe Doubles SV/Jacuzzi in Bath (~22-24 m2), Suites Family 2-Bedroom SV (~32 m2), New 2018 Suites Family 2-Bedroom SV/Private Pool (~32 m2).

W pokojach: klimatyzacja, TV SAT, TV z płaskim ekranem, telefon, łazienka (wanna/prysznic), suszarka do włosów, sejf na recepcji (płatny), mini lodówka, szlafroki, kapcie, zestaw do parzenia kawy/herbaty (czajnik, filiżanki), balkon/taras.

Single GV: łóżko podwójne lub 2 pojedyncze.

Double Superior SV: łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze, kanapa dla trzeciej osoby.

Doubles Superior SV / Private Pool Prywatny basen, łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze, rozkładana sofa dla trzeciej osoby.

Deluxe Doubles SV/Jacuzzi in Bath: łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze, 1 lub 2 kanapy, jacuzzi w łazience.

Suite Family 2-Bedroom SV: 2 pokoje połączone drzwiami, sypialnia z łóżkiem podwójnym, drugi pokój z 2 łóżkami pojedynczymi lub łóżkiem piętrowym.

New! Suite Family 2-Bedroom SV/Private Pool (Ground floor): prywatny basen, 2 pokoje połączone drzwiami, sypialnia z łóżkiem podwójnym, drugi pokój z 2 łóżkami pojedynczymi lub łóżkiem piętrowym.

Pakiet powitalny w dniu przyjazdu: butelka wody, owoce.

Codzienne sprzątanie pokoi, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

Sport

Sport i rozrywka:
• animacje dla dorosłych i dzieci
• wieczorne show (w amfiteatrze, w zależności od warunków pogodowych)
• raz w tygodniu grecki wieczór
• aerobik
• korty tenisowe (bezpłatnie, rakiety za depozytem, oświetlenie płatne)
• siatkówka plażowa
• tenis stołowy
• mini piłka nożna
• rzutki
• strzelanie z łuku
• wieczory z muzyką na żywo
• bilard (płatny)
•  Park wodny (basen dla dorosłych (130 m²), zjeżdżalnie raftingowe (62 m), swobodny spadek - kamikadze (21,5 m), 3 linie zjeżdżalni wodnych (22 m), basen dziecięcy (178 m2), 2 wieże - 2 zjeżdżalnie dla dzieci i grzyb)

Dla dzieci:
• mini klub (4-12 lat)
• brodzik za słodką wodą
• plac zabaw

O wyzywieniu

All inclusive 2019

All inclusive obowiązuje do 24:00.

Główna restauracja HERMES

Wczesne kontynentalne śniadanie: o dowolnej porze do 07:30

Śniadanie: 07:30-10:00, amerykański bufet, pokazy kulinarne.

Późne śniadanie: 10:00-11:00, kontynentalne.

Lunch: 12:30-14:30, szwedzki stół, pokazy kulinarne.

Kolacja: 19:00-21:30, szwedzki stół, pokazy kulinarne.

Kolacja dla dzieci: 19:00-21:30, szwedzki stół.

Napoje do obiadu i kolacji: woda mineralna, soki, napoje bezalkoholowe, kawa, herbata, lokalne wino (białe, czerwone, retsina), piwo. Samoobsługa.

JASMINE restauracja kreteńska, od maja do października, bezpłatnie.

Kolacja

Restauracja a la carte: 19:00-22:00, szef kuchni przygotowuje wyśmienite dania kuchni kreteńskiej.

Woda, soki, napoje bezalkoholowe, herbata, kawa, lokalne napoje alkoholowe, wino (białe, czerwone, różowe, retsina), piwo. Obsługa kelnerska.

Kolacja w restauracji JASMINE: bezpłatnie, w ramach systemu All inclusive, wymagana rezerwacja dzień wcześniej w recepcji hotelu w godzinach 08:00-21:00.

JASMINE snack-bar przy basenie: 10:00-18:00.

Napoje: 10:00-18:00, napoje bezalkoholowe, woda mineralna, soki owocowe, wino lokalne (białe, czerwone, retsina), piwo, brandy, ouzo, raki, szampan, koktajle, kawa, herbata.

Przekąski: 11:00-17:00: kanapki, pizza, lody, jogurty.

Herbata, kawa, ciasteczka: 16:00-17:00.

Poseidon snack-bar: 11:00-23:00.

Lokalne napoje: 11:00-23:00, napoje, woda mineralna, soki owocowe, lokalne wino (białe, czerwone), retsina, piwo, brandy, raki, szampan, koktajle.

Przekąski: 11:00-17:00: kanapki, pizza, lody, jogurty.

Afrodite - cafe-bar: 16:30-24:00.

Program All inclusive obowiązuje do 24:00.

Koktajle, zagraniczne napoje, szampan, soki owocowe, lokalne wino (białe, czerwone), retsina, piwo, wódka, gin, rum, whisky, tequila, brandy, ouzo, raki, likier, herbata, kawa.
Unikalna atmosfera, panoramiczny widok na morze.
Fortepianowa muzyka na żywo - kilka razy w tygodniu.

Bar na plaży Anemos: 10:00-18:00.

Lokalne napoje: 10:00-18:00, napoje, woda mineralna, soki owocowe, lokalne wino (białe, czerwone), retsina, piwo, brandy, ouzo, raki, szampan, kawa, herbata.

Przekąski: 11:00-17:00, kanapki, pizza, owoce, lody, jogurt.

Niektóre bary i restauracje są czynne zależnie od warunków pogodowych.

Animacja i sport
Amfiteatr na świeżym powietrzu (w zależności od warunków pogodowych) na wieczorne pokazy.
Tenis, siatkówka plażowa, piłka wodna, tenis stołowy, boccia, spacery do najbliższych tradycyjnych wiosek.
Animacje dzienne i wieczorne (6 razy w tygodniu), grecki wieczór folklorystyczny (1 raz w tygodniu), gry planszowe, bingo, aerobik, rzutki, gry, łucznictwo.


Za dopłatą (firmy współpracujące)
Masaż, jazda konna, bilard, rowery górskie.
Podstawowe kursy nurkowania w hotelowym basenie (na koniec goście otrzymują pamiątkowy certyfikat).
Masaż spa i specjalne zabiegi w specjalnym miejscu przy basenie 10:00-18:00 (7 razy w tygodniu).
Mini-klub (4-14 lat), plac zabaw dla dzieci, kreskówki, rysowanie, gry planszowe, gry wodne w basenie dla dzieci.


Program All Inclusive obowiązuje do momentu wyjazdu z hotelu.

Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie all inclusive bez uprzedzenia.

All inclusive 2018

All inclusive obowiązuje do 24:00.

Główna restauracja HERMES

Wczesne kontynentalne śniadanie: o dowolnej porze do 07:30

Śniadanie: 07:30-10:00, amerykański bufet, pokazy kulinarne.

Późne śniadanie: 10:00-11:00, kontynentalne.

Lunch: 12:30-14:30, szwedzki stół, pokazy kulinarne.

Kolacja: 19:00-21:30, szwedzki stół, pokazy kulinarne.

Kolacja dla dzieci: 19:00-21:30, szwedzki stół.

Wieczory tematyczne: 3 razy w tygodniu - włoski, grecki i bbq.

Napoje do obiadu i kolacji: woda mineralna, soki, napoje bezalkoholowe, kawa, herbata, lokalne wino (białe, czerwone, retsina), piwo. Samoobsługa.

JASMINE: restauracja kreteńska, od maja do października, bezpłatnie.

Kolacja

Restauracja a la carte: 19:00-22:00, szef kuchni przygotowuje wyśmienite dania kuchni kreteńskiej.

Woda, soki, napoje bezalkoholowe, herbata, kawa, lokalne napoje alkoholowe, wino (białe, czerwone, różowe, retsina), piwo. Obsługa.

Kolacja w restauracji JASMINE: bezpłatnie, w ramach systemu All inclusive, wymagana rezerwacja dzień wcześniej w recepcji hotelu w godzinach 08:00-21:00.

JASMINE: snack-bar przy basenie 10:00-18:00.

Napoje: 10:00-18:00, napoje bezalkoholowe, woda mineralna, soki owocowe, wino lokalne (białe, czerwone, retsina), piwo, brandy, ouzo, raki, szampan, koktajle, kawa, herbata.

Przekąski: 11:00-17:00: kanapki, pizza, owoce, lody, jogurt.

Herbata, kawa, ciasteczka: 16:00-17:00.

Poseidon snack-bar: 11:00-23:00.

Lokalne napoje: 11:00-23:00, różne koktajle, woda mineralna, soki owocowe, lokalne wino (białe, czerwone), retsina, piwo, brandy, raki, szampan, napoje bezalkoholowe, soki, herbata, kawa.

Kanapki, pizza, lody, jogurt: 11:00-17:00.

Afrodite - kawiarnia-bar: 16:30-24:00.

All inclusive obowiązuje do 24:00.

Różne koktajle, woda mineralna, soki owocowe, lokalne wino (białe, czerwone), retsina, piwo, brandy, raki, szampan, napoje bezalkoholowe, soki, herbata, kawa.
Niepowtarzalna atmosfera, panoramiczny widok na morze.

Fortepianowa muzyka na żywo - kilka razy w tygodniu.

Bar na plaży Anemos: 10:00-18:00.

Lokalne napoje: 10:00-18:00, napoje gazowane, woda mineralna, soki owocowe, lokalne wino (białe, czerwone), retsina, piwo, szampan, kawa, herbata, napoje alkoholowe (wódka, gin, rum, whisky, tequila, brandy, raki, lokalny likier, koktajle).

Przekąski: 11:00-17:00, kanapki, tosty, pizza, hot-dogi, hamburgery, świeże owoce, lody, jogurt.

Niektóre bary i restauracje są czynne zależnie od warunków pogodowych.

Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie all inclusive bez uprzedzenia.


Opis hotelu Rethymno Mare według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Lubiany i często wybierany hotel , pięknie położony na wzgórzu gwarantuje bardzo malownicze widoki. Hotel w kategorii 5* idealnie łączy wysoki standard świadczonych usług, nowoczesność  z grecką tradycją. Budynki w niskiej zabudowie usytuowane na terenie dużego ogrodu o powierzchni 35 000 m2 z bujną roślinnością. Hotel po remoncie w 2014 roku, położony w miejscowości Scaleta, jedynie 200 m od niewielkiego centrum z tawernami, sklepami. Malownicze miasto Rethymnon, z długą promenadą i zabytkową starówką jedynie 11 km od hotelu. Możliwość dojazdu autobusem z przystanku koło hotelu (koszt ok. 6 EUR). Lotnisko w Chani w odległości 65 km.

Hotel nadmorski, jedynie ok. 90 m od plaży piaszczysto-żwirkowej; przejście tunelem pod drogą (zjazd windą hotelową do tunelu); serwis plażowy (leżaki i parasole) bez opłaty. Od 2016 beach bar na plaży serwujący lokalne napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe, owoce oraz przekąski.

 

Do dyspozycji gości:

recepcja 24h, sala TV, mini market, jubiler, 2 sale konferencyjne,, ręczniki plażowe (kaucja ok. 10 EUR),  WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (bez opłaty), kącik internetowy (płatny dodatkowo),  

możliwość wynajęcia samochodu

 

Pokoje:

Liczba pokoi – 132. Wszystkie komfortowo i praktycznie urządzone, idealnie łączą nowoczesność z elementami greckiej tradycji.

Pokoje 2-os. Z możliwością 2 dostawek (pokoje 2+2  dostawka tylko dla dzieci, z widokiem na morze), łazienka (wanna),  klimatyzacja, suszarka do włosów, TV SAT (polski program), telefon, sejf (opłata ok. 15 EUR/tydz.), lodówka, zestaw do parzenia kawy i herbaty, balkon, pokoje z widokiem na morze oraz apartamenty z jacuzzi za dodatkową opłatą,

 

Wyżywienie:

ultra all inclusive – 3 posiłki w formie bufetu, w restauracji Hermes: śniadanie (07.30-10.00 ), kawa, herbata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych);  obiad (12.30-14.30)  dania kuchni międzynarodowej, z elementami greckiej, pokazy show cooking; kolacja (19.00-21.30 ) duży wybór przystawek, sałatek, deserów, show cooking; 

późne śniadanie kontynentalne (10.00-11.00 ) - kanapki, rogaliki, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) ; przekąski (11.00-17.00) - serwowane w barze Jasmine przy basenie oraz w barze przy plaży, typu kanapki, tosty, pizza, hot dog ; przekąski (14.30-17.00 ) serwowane w snack bar Poseidon,  typu kanapki, tosty, pizza, hot dog ; lody (11.00-17.00 w barze Jasmine przy basenie praz 14.30-17.00 w snack bar Poseidon) ; kawa , herbata, ciastka serwowane w barze Jasmine przy basenie (16.00-17.00 ) ; arbuz, melon (od czerwca do września, 11.00-12.00 i 17.00-18.00 ) w barze Jasmine przy basenie oraz w barze na plaży; napoje (10.00-23.00 ) serwowane w barach Jasmine, Poseidon i Aphrodite oraz w barze na plaży w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów-  lokalne napoje bezalkoholowe (10.00-23.00) typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole dobrej jakości - piwo, wino białe i czerwone, uzo, brandy, raki, wódka, gin, rum, whisky, tequila oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych ;restauracja á la carte Jasmine (dania kuchni chińskiej) -  kolacja 1 x na pobyt, wymagana wcześniejsza rezerwacja ; do posiłków serwowane są lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne wino białe i czerwone, lokalne piwo, woda mineralna, kawa, herbata, soki(z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) ;  3 x w tygodniu kolacje tematyczne (kuchnia włoska, grecka oraz grill) 

 

Sport i rozrywka:

2 baseny, parasole i leżaki (bezpłatnie), kort tenisowy, tenis stołowy, boisko do siatkówki, boccia, badminton, water polo, rzutki, gimnastyka wodna, aerobik, gry planszowe, międzynarodowe animacje dzienne i wieczorne przedstawienia (pokazy ognia, kabaret);  dyskoteka (wstęp bezpłatny, napoje płatne dodatkowo), amfiteatr, raz w tygodniu grecki wieczór,  wieczory przy pianinie, wieczory jazzowe; płatne dodatkowo: bilard (ok. 2 EUR/gra), masaże, wynajem rowerów, fish Spa, sporty wodne 

 

Dla dzieci:

brodzik, plac zabaw, mini klub (4-14 lat), gry, animacje w ciągu dnia, specjalne menu dla dzieci, w restauracji wysokie krzesełka, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat (bezpłatnie).



Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Rethymno Mare to znany i bardzo lubiany przez klientów hotel, położony blisko plaży, 11 k od centrum przepięknego Rethymnonu ze sklepami, barami i klimatycznymi tawernami. Bardzo dobre wyżywienie i bogaty program All inclusive, wysoka jakość obsługi oraz położenie hotelu na wzgórzu z widokiem na całą zatokę sprawiają, ze hotel Rethymno Mare jest godny polecenia. Jest to idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także dla rodzin z dziećmi ze względu na liczne udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych. Wypoczynek w hotelu Rethymno Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży z bezpłatnymi leżakami i parasolami i centrum miejscowości Scaleta, 11 km od centrum przepięknego i malowniczego miasta Rethymnon
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, kort tenisowy, brodzik i plac zabaw dla dzieci, animacje
  • bardzo dobre wyżywienie i bogaty program Ultra All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

*****

All Inlusive

Warto podkreślić

- Bliskość Rethymnonu - Znakomite wyżywienie i obsługa - bar na plaży - Leżaki i parasole na plaży gratis

Okiem Grecosa

Pięciogwiazdkowy hotel położony w miejscowości Skaleta, w bliskiej odległości malowniczego miasta Rethymnon. Dzięki licznym basenom i zjeżdżalnią wodnym, jest to idealne miejsce na wakacje z dziećmi.

Położenie

• 100 metrów od plaży • w miejscowości Scaleta • 11 km od centrum Rethymnonu • 65 km od Lotniska w Chanii • 65 km do lotniska w Heraklionie

Plaża

• 100 metrów od hotelu • piaszczysto - żwirowa • leżaki i parasole bezpłatnie • oddzielona drogą - przejście tunelem do którego jest zjazd windą hotelową • na plaży znajduje się nowy Beach Bar w którym serwowane są lokalne napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe, owoce oraz przekąski

Hotel

• 3 bary • restauracja z wieczorami tematycznymi • Wi-fi na terenie ogólnodostępnym • odnowiony na sezon 2015 • mini market • kort tenisowy • klub nocny • SPA z fish pedicure • centrum konferencyjne • parking • kategoria lokalna 5* • 132 pokoje

Pokoje

Standard • 2-4 os. • dostawka dla 3. i 4.osoby (4. wyłącznie dla dziecka do 13 lat w pokoju z widokiem na morze) • balkon lub taras • TV, telefon • widok na morze za dopłatą Rodzinny • 4 os. • dostawka dla 3. i 4. osoby • 2 pomieszczenia • balkon lub taras • widok na ogród

ALL INCLUSIVE

• lokalne napoje alkoholowe w wybranych barach do 24:00 • przekąski, lody • wizyta w restauracji a la carte • do kolacji obowiązuje strój formalny

Pełen relaks

Bezpłatnie • basen dla dorosłych • 6 zjeżdżalni wodnych (4 dla dorosłych, 2 dla dzieci) • tenis • aerobik • aqua aerobik • animacje kilka razy w tygodniu Odpłatnie • bilard • oferta SPA • sporty wodne (oferta zewnętrzna)

Dla dzieci

• basen dla dzieci • animacje międzynarodowe • plac zabaw • bufet dziecięcy • mini-klub (dla dzieci 4 -14 lat)

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Opis hotelu Rethymno Mare według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Lubiany i często wybierany hotel , pięknie położony na wzgórzu gwarantuje bardzo malownicze widoki. Hotel w kategorii 5* idealnie łączy wysoki standard świadczonych usług, nowoczesność  z grecką tradycją. Budynki w niskiej zabudowie usytuowane na terenie dużego ogrodu o powierzchni 35 000 m2 z bujną roślinnością. Hotel po remoncie w 2014 roku, położony w miejscowości Scaleta, jedynie 200 m od niewielkiego centrum z tawernami, sklepami. Malownicze miasto Rethymnon, z długą promenadą i zabytkową starówką jedynie 11 km od hotelu. Możliwość dojazdu autobusem z przystanku koło hotelu (koszt ok. 6 EUR). Lotnisko w Chani w odległości 65 km.

Hotel nadmorski, jedynie ok. 90 m od plaży piaszczysto-żwirkowej; przejście tunelem pod drogą (zjazd windą hotelową do tunelu); serwis plażowy (leżaki i parasole) bez opłaty. Od 2016 beach bar na plaży serwujący lokalne napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe, owoce oraz przekąski.

 

Do dyspozycji gości:

recepcja 24h, sala TV, mini market, jubiler, 2 sale konferencyjne,, ręczniki plażowe (kaucja ok. 10 EUR),  WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (bez opłaty), kącik internetowy (płatny dodatkowo),  

możliwość wynajęcia samochodu

 

Pokoje:

Liczba pokoi – 132. Wszystkie komfortowo i praktycznie urządzone, idealnie łączą nowoczesność z elementami greckiej tradycji.

Pokoje 2-os. Z możliwością 2 dostawek (pokoje 2+2  dostawka tylko dla dzieci, z widokiem na morze), łazienka (wanna),  klimatyzacja, suszarka do włosów, TV SAT (polski program), telefon, sejf (opłata ok. 15 EUR/tydz.), lodówka, zestaw do parzenia kawy i herbaty, balkon, pokoje z widokiem na morze oraz apartamenty z jacuzzi za dodatkową opłatą,

 

Wyżywienie:

ultra all inclusive – 3 posiłki w formie bufetu, w restauracji Hermes: śniadanie (07.30-10.00 ), kawa, herbata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych);  obiad (12.30-14.30)  dania kuchni międzynarodowej, z elementami greckiej, pokazy show cooking; kolacja (19.00-21.30 ) duży wybór przystawek, sałatek, deserów, show cooking; 

późne śniadanie kontynentalne (10.00-11.00 ) - kanapki, rogaliki, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) ; przekąski (11.00-17.00) - serwowane w barze Jasmine przy basenie oraz w barze przy plaży, typu kanapki, tosty, pizza, hot dog ; przekąski (14.30-17.00 ) serwowane w snack bar Poseidon,  typu kanapki, tosty, pizza, hot dog ; lody (11.00-17.00 w barze Jasmine przy basenie praz 14.30-17.00 w snack bar Poseidon) ; kawa , herbata, ciastka serwowane w barze Jasmine przy basenie (16.00-17.00 ) ; arbuz, melon (od czerwca do września, 11.00-12.00 i 17.00-18.00 ) w barze Jasmine przy basenie oraz w barze na plaży; napoje (10.00-23.00 ) serwowane w barach Jasmine, Poseidon i Aphrodite oraz w barze na plaży w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów-  lokalne napoje bezalkoholowe (10.00-23.00) typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole dobrej jakości - piwo, wino białe i czerwone, uzo, brandy, raki, wódka, gin, rum, whisky, tequila oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych ;restauracja á la carte Jasmine (dania kuchni chińskiej) -  kolacja 1 x na pobyt, wymagana wcześniejsza rezerwacja ; do posiłków serwowane są lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne wino białe i czerwone, lokalne piwo, woda mineralna, kawa, herbata, soki(z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) ;  3 x w tygodniu kolacje tematyczne (kuchnia włoska, grecka oraz grill) 

 

Sport i rozrywka:

2 baseny, parasole i leżaki (bezpłatnie), kort tenisowy, tenis stołowy, boisko do siatkówki, boccia, badminton, water polo, rzutki, gimnastyka wodna, aerobik, gry planszowe, międzynarodowe animacje dzienne i wieczorne przedstawienia (pokazy ognia, kabaret);  dyskoteka (wstęp bezpłatny, napoje płatne dodatkowo), amfiteatr, raz w tygodniu grecki wieczór,  wieczory przy pianinie, wieczory jazzowe; płatne dodatkowo: bilard (ok. 2 EUR/gra), masaże, wynajem rowerów, fish Spa, sporty wodne 

 

Dla dzieci:

brodzik, plac zabaw, mini klub (4-14 lat), gry, animacje w ciągu dnia, specjalne menu dla dzieci, w restauracji wysokie krzesełka, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat (bezpłatnie).



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Mapa Hotelu Rethymno Mare
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Rethymno Mare:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Rethymno Mare!
https://youtu.be/lsH1mN_J7QQ
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Rethymno Mare

4.6
zdecydowanie polecam

W hotelu Rethymno Mare spędziliśmy urlop w czerwcu 2015. Hotel jest świetny, bardzo fajnie położony - i niedaleko centrum i z ładnym widokiem. W hotelu codziennie były fajne baseny i animacje, nasze dzieci były zachwycone. W okolicy było też sporo sklepów i tawern, a co 30 minut do centrum kursował autobus. Na 1 dzień wypożyczyliśmy samochód i pojeździliśmy po zachodniej Krecie. Bardzo fajne wakacje i wypoczynek.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.4
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Obsługa
    5.2
HolidayCheck
Ocena Rethymno Mare:
4.5 / 6

Hotel przeciętny spośród innych 4 gwiazdkowych 2010-10-15
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    2.8
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.5

Hotel dla ludzi raczej niewymagających. Serwis sprzątający pokoje pozostawia sporo do życzenia. Zd...
więcej

4.0
Obiektywna ocena 2011-09-16
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Super miejsce,super wakacje! 2011-09-19
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Bardzo ciepły kraj, hotel dosyć dobry 2012-06-12
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

Dość dobry, można wybrać się z dziećmi. jedzenie dość dobre. czystość pokoi też w miarę. można korzy...
więcej

4.0
Ani źle ani dobrze - taki sobie średni hotel 2012-07-09
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    3.8
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    4.7

* hotel czysty (zarówno pokoje jak i inne ogólnie dostępne pomieszczenia * animacja pozostawia wiel...
więcej

4.5
Nasz urlop 2012-07-17
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    5.8

hotel dla rodzin z dziecmi ,duzy dwa baseny ,rozrywka srednia ,brak informacji i cekawych imprez, op...
więcej

5.3
Hotel Rethymno Mare 2012-09-15
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    3.6
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

Hotel jak na swoje warunki cenowe wart polecenia. Byliśmy z Żoną na początku września 2012 i jesteśm...
więcej

4.5
Hotel idealny na rodzinny wypoczynek 2012-09-18
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    5.5

Hotel fajny, rozbudowany, budynki max 3 piętrowe, usytuowane trochę jak labirynt, ale w bardzo ładni...
więcej

5.0
Świetne wakacje za małe pieniądze 2012-09-20
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.5
Spokojny hotel z miłą obsługą 2012-10-03
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    3.8
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    6.0

Hotelik spokojny z ładnym ogrodem. Obsługa miła, jedzenie smaczne. Byliśmy tydzień z małym dzieckiem...
więcej

4.9
Polecam 2014-06-15
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Jak powiedzieli nam znajomi, których poznaliśmy w tym hotelu: ,,Ciężko będzie Wam znaleźć lepszy hot...
więcej

6.0
Mimo wszystko nie polecam 2014-08-11
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

3.5
Wspaniałe wakacje 2015-06-22
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    6.0

Animacje wieczorne to już niestety coś nad czym trzeba pracować. Brakuje dobrej organizacji i komuni...
więcej

5.8
Opiekun super, animacje bardzo dobre 2015-08-09
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    5.3

Opikun super pełen profesjonalizm ,przyjemna ,wesoła, bardzo dobra opieka przy przylocie jak i przy ...
więcej

5.2
Wspaniałe greckie wakacje 2015-09-28
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Miłe zaskoczenie 2016-09-09
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    5.7

Byliśmy z żoną na przełomie sierpnia i września. Hotel fajny serwis hotelowy oceniam pozytywnie,pok...
więcej

5.3
Wakacje życia 2016-09-20
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Rethymno Mare dla rodzin z małymi dziećmi 2016-11-10
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    3.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    5.3

Hotel fajny dla rodzin z dziećmi. Jest tam naprawdę sporo dzieci. Dla dzieci wydzielony jest brodzik...
więcej

4.7
Świetny hotel z pięknym ogrodem i widokiem 2017-05-23
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
Polecam 2017-09-05
Szczegóły oceny hotelu Rethymno Mare:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    6.0

Bardzo polecam ten hotel. Pokój z widokiem na morze i jacuzzi - za dodatkową dopłatą. Jedzenie bardz...
więcej

5.8

Rethymno Mare - możliwości zakwaterowania:

Double Superior / Sea View
Suite Family 2 Brooms / Sea View
Single Room / Garden View
Double Superior / Private Pool
Double Deluxe / Sea View / Jacuzzi in Bath
EINZELZIMMER
DOPPELZIMMER SUPERIOR
DOPPELZIMMER DELUXE
FAMILIENSUITE PRIVATER POOL
FAMILIENSUITE

Rethymno Mare - Możliwości wyżywienia:


Rethymno Mare - miasta wylotu:


Rethymno Mare - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Rethymno Mare? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00