Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Regency Framissima, Monastir
1/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
2/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
3/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
4/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
5/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
6/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
7/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
8/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
9/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
10/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
11/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
12/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
13/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
14/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
15/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
16/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
17/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
18/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
19/20
Hotel Regency Framissima, Monastir
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
27.04 - 04.05
już od 2689 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
12.10 - 19.10
już od 2228 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Regency Framissima
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Regency Framissima
star 4

Tunezja: Monastir
Ocena hotelu Regency Framissima:
4.6 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Regency Framissima:
  • Lokalizacja
    4.7
  • Hotel
    4.7
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 kwietnia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 października 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do renomowanej francuskiej sieci, gwarantującej wysoką jakość obsługi i doskonałą kuchnię. Mnogość atrakcji dla wszystkich gości, starszych i młodszych, to gwarancja udanego wypoczynku!

Hotel Regency Framissima w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do renomowanej francuskiej sieci, gwarantującej wysoką jakość obsługi i doskonałą kuchnię. Mnogość atrakcji dla wszystkich gości, starszych i młodszych, to gwarancja udanego wypoczynku!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Tunezja/Wybrzeże Wschodnie

Kategoryzacja hotelu

Kat. lokalna 4* Kat. Exim Tours 4*  

Położenie

- w Monastirze - 10 km od lotniska - ok. 500 m od centrum - w pobliżu sklepy, restauracje - ok. 200 m do plaży .

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole bezpłatne - ręczniki 10 TND depozyt

Pokoje

- klimatyzacja indywidualna - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - sejf i mini lodówka - TV- Sat - balkon  

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, basen kryty - jacuzzi - fitness - siatkówka, rzutki - tenis stołowy Płatne: - kort tenisowy - sauna - spa i centrum odnowy biologicznej

Dla dzieci

- brodzik - mini klub - plac zabaw - animacje

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-00:00.

Restauracje i bary

- 2 restauracje - lobby bar

Dodatkowe informacje

- Wi-Fi jest dostępne w całym obiekcie i jest bezpłatne - dyskoteka - brak udogodnień dla osób niepełnosprawnych - Całkowita liczba pokoi - 197

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa

Cena

Cena zawiera: bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 10:00 - 12:00 w zależności od hotelu), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, opiekę polskojęzycznego rezydenta, wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie podstawowe (KL, NNW, bagażu, następstw chorób przewlekłych - ERGO Ubezpieczenia Podróży), Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, opłaty lotniskowe i paliwowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do renomowanej francuskiej sieci, gwarantującej wysoką jakość obsługi i doskonałą kuchnię. Mnogość atrakcji dla wszystkich gości, starszych i młodszych, to gwarancja udanego wypoczynku!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Tunezja/Monastir

Strefa

Family, Active

Family Club

polski animator w hotelu w terminie 15.06-15.09

Dzieci

- 1 dziecko do 12 lat- opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Monastir - mnóstwo barów, restauracji, sklepów centrum - ok. 800 m lotnisko Monastir - ok. 10 km lotnisko Enfidha - ok. 70 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta, zatokowa z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole bezpłatne, na plaży centrum sportów wodnych bezpłatnie dla Klientów hotelu

Hotel

czterogwiazdkowy, o podwyższonym standardzie, uroczy, komfortowy, zbudowany w mauretańskim stylu, usytuowany w zatoce z pięknymi widokami na morze, składa się z 5-piętrowego budynku głównego, oferuje ok. 195 przestronnych pokoi, w pobliżu znajduje się medina, mauzoleum i wielki meczet - spacer do centrum miasta zajmuje kilka minut

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, punkt wymiany walut, pralnia, fryzjer, sklep z pamiątkami, 3 windy, sala konferencyjna, ręczniki plażowe za kaucją ok. 5 EUR

Internet

bezpłatne WiFi na terenie hotelu w pomieszczeniach ogólnodostępnych oraz w pokojach

Pokoje

2-os., komfortowe i funkcjonalnie urządzone, możliwość 1 lub 2 dostawek, pow. ok. 30 m2, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV SAT (polski program), telefon, sejf, lodówka, bezpłatne WiFi, balkon lub taras

Restauracje i bary

restauracja główna La Voile restauracja a la carte L'Olivier / kuchnia śródziemnomorska i tunezyjska lounge bar Le Brigantin z tarasem słonecznym / lobby bar bar przy basenie Le Grand Large / pool bar dyskoteka Le Pacha

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

duży basen z leżakami i parasolami, basen kryty z jacuzzi, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, rzutki, siłownia, animacje (kilkuosobowa grupa), sporty wodne na plaży (kajaki, katamaran, rowerki wodne)

Płatne

centrum spa - hamman, sauna, masaże i hydromasaże, zabiegi kosmetyczne, ok. 8 km od hotelu 18-dołkowe pole golfowe

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klub (4 - 8 lat), junior klub (9 - 12 lat) i teen klub (12 - 14 lat), pokój zabaw, animacje, wysokie krzesełka w restauracji

Program All Inclusive

06.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej La Voile, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 10.00-11.00 późne śniadania w lounge bar Le Brigantin, rogaliki, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.30 obiad w formie bogatego bufetu w restauracji głównej La Voile, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, bogaty wybór dań mięsnych oraz rybnych, przystawek, sałatek, deserów i owoców 19.00-21.30 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej La Voile, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, bogaty wybór przystawek i deserów, owoce, show cooking, grill 16.00-17.00 zimne przekąski typu pizza, ciastka, kawa, herbata serwowane przed restauracją główną na tarasie 09.00-18.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, cola light, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych lub butelkowanych), woda mineralna gazowana i niegazowana, kawa, cappuccino, herbata, czekolada, lokalne alkohole typu piwo, whisky, gin, wódka, rum, muskat, vermont biały i czerwony, wino białe, czerwone i różowe, boukha, cedratine oraz drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w barze przy basenie / pool bar 09.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, cola light, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych lub butelkowanych), woda mineralna gazowana i niegazowana, kawa, cappuccino, herbata, czekolada, lokalne alkohole typu piwo, wino białe, czerwone i różowe, whisky, gin, wódka, rum, muskat, vermont biały i czerwony, boukha, cedratine oraz drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w lounge bar Le Brigantin z tarasem słonecznym / lobby bar 23.00-02.00 lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w dyskotece La Pacha do posiłków serwowane są napoje bezalkoholowe typu cola, cola light, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych lub butelkowanych, butelkowana woda mineralna gazowana i niegazowana, butelkowane wino białe, czerwone, różowe - klienci Net Holiday mają możliwość skorzystania z 30% zniżką z bardzo eleganckiej restauracji a la carte L'Olivier serwującej dania kuchni tunezyjskiej i śródziemnomorskiej - wymagana wcześniejsza rezerwacja - leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży - 2 korty tenisowe, tenis stołowy, rzutki, siłownia - sporty wodne na plaży (kajaki, katamaran, rowerki wodne) - bezpłatny wstęp do dyskoteki z All Inclusive do 02.00 - animacje w ciągu dnia i wieczorem - polski animator/guest relation w terminie ok. 15.06 - 15.09 - mini klub dla dzieci w wieku 4 - 12 lat

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.regency-hotel-spa.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ***** Wyżywienie ****+ Sport \ rozrywka *****

Atuty

- bogaty program animacyjny - rewelacyjny program All Inclusive - bezpośrednio przy plaży - sporty wodne w cenie - wysokie oceny Klientów w 2014 roku - dyskoteka z All Inclusive - Bestseller 2014 - znakomita cena - znakomicie położony hotel - przy własnej zatokowej plaży, ale również blisko centrum Monastiru

Sahara 2 dni

Wycieczka pozwalająca poznać klimat pustyni Sahara. W 1 dzień przejazd do El Jem i zwiedzanie trzeciego co do wielkości na świecie amfiteatru rzymskiego, podziwianie w Matmata berberyjskich domów, które wydrążone są pod ziemią, a następnie postój w Douz zwanego "wrotami pustyni". Nocleg. W 2 dzień przejazd wzdłuż największego słonego jeziora w Afryce - Chott El Jerid, dalej do Tozeur i górzystych oaz palmowych. Przejazd Jeepami na trasie rajdu Paryż - Dakar. Na koniec krótki postój w Kairouan - religijnej stolicy Tunezji. Cena ok. 100 EUR

Tunis i Kartagina

W programie zwiedzanie stolicy Tunezji - Tunisu i spacer po Medinie, przejazd do Kartaginy - rodzinnego miasta Hannibala, które jest wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Wizyta w muzeum, archeologicznym parku Kartaginy i na Wzgórzu Byrsa. Następnie wizyta w malowniczym miasteczku Sidi Bou Said. Cena ok. 40 EUR

Medinat Alzahra

Podczas kolacji tunezyjskiej będzie można posmakować specjałów lokalnej kuchni, poznać tunezyjski folklor, a w trakcie spektaklu przy udziale światła i dźwięku usłyszeć historię Tunezji od starożytności do współczesności. Cena ok. 35 EUR

Frygia i Carthageland

Wizyta w ogrodzie zoologicznym, gdzie można zobaczyć ok. 50 gatunków różnych zwierząt afrykańskich takich jak lwy, żyrafy, feniki i wiele innych, pobyt w parku rozrywki Carthageland i rejs statkiem w tunelu strachu. Cena ok. 35 EUR

Piracka wyprawa

Rejs statkiem pirackim po Morzu Śródziemnym i możliwość kąpieli na pełnym morzu. Cena ok. 18 EUR

Frygia i Delfinarium

Wizyta w ogrodzie zoologicznym, gdzie można zobaczyć ok. 50 gatunków różnych zwierząt afrykańskich takich jak lwy, żyrafy, feniki czyli liski pustynne i wiele innych plus uczestnictwo w niesamowitym show z delfinami. Cena ok. 35 EUR

City Tour

Wizyta w medinie w Sousse, gdzie będzie możliwość zakupu różnego rodzaju lokalnych produktów, a następnie spacer w eleganckim porcie jachtowym Porcie El Kantaoui. Cena ok. 18 EUR Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do renomowanej francuskiej sieci, gwarantującej wysoką jakość obsługi i doskonałą kuchnię. Mnogość atrakcji dla wszystkich gości, starszych i młodszych, to gwarancja udanego wypoczynku!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Położony w zatoce, w sercu pięknego Monastiru, fantazyjnie zaprojektowany, z mnóstwem zieleni. Lokalizacja przy kameralnej, prywatnej plaży, taras relaksacyjny nad samym morzem, oferujący widok na lazurowe wody Morza Śródziemnego. Ekipa animatorów zapewnia dobrą zabawę w ciągu dnia i wieczorami.

Położenie

W centrum Monastiru, ok. 25 km od centrum Sousse; w pobliżu - marina, restauracje, bary, sklepy, Stare Miasto, Wielki Meczet; ok 8 km od hotelu 18-dołkowe pole golfowe. Lotnisko:  Enfidha ok. 70 km. od hotelu, Monastir ok 19 km od hotelu.

Plaża

W zatoczce, bezpośrednio przy hotelu (zejście po schodkach), niewielka, dobrze zagospodarowana, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Parasole i leżaki bezpłatne, kaucja za ręczniki (ok. 6 Euro).

Hotel

Internet - bezpłatne Wi Fi w miejscach ogólnodostępnych. Rozbudowany, kilkuskrzydłowy budynek główny skierowany łukiem w stronę morza, posiada 5 pięter, na których rozmieszczonych jest 195 pokoi. Na terenie hotelu - całodobowa recepcja, punkt wymiany walut, windy, sala konferencyjna, lobby z kącikiem telewizyjnym. Płatnie - sklep z pamiątkami i z prasą, fryzjer, pralnia, opieka medyczna (na wezwanie), apteka. Oficjalna kategoria tunezyjska ****

Pokoje

Klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka do włosów) z WC, telefon, TV Sat, sejf, mini lodówka, balkon lub taras; bezpłatny Internet w pokoju (WLAN). Standardowe - 2 osobowe z możliwością 2 dostawek dla dzieci lub osób dorosłych.   Dostawka dla 2 dzieci może być w postaci jednego łóżka, sofy lub łóżka piętrowego. Pokoje z widokiem na morze i pokoje o podwyższonym standardzie dodatkowo płatne. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi.

Rekreacja, sport, atrakcje

Dwa baseny zewnętrzne (leżaki, parasole i materace bezpłatnie, kaucja za ręcznik), basen kryty z jacuzzi; bezpłatnie - przykładowe propozycje aktywności i zabaw: koszykówka, korty tenisowe, tenis stołowy, rzutki, gra w bule, animacje dzienne i wieczorne, night club. Płatne - centrum sportów wodnych, centrum Spa (zabiegi, masaże, hydromasaże, sauna, łaźnia parowa, zabiegi kosmetyczne).

Dla dzieci

Brodzik, mini klub i junior klub (4-8 lat), junior club (9-12 lat), klub dla nastolatków (13-17 lat), plac zabaw, pokój gier i zabaw, łóżeczko dla dziecka do 2 lat oraz wysokie krzesełka w restauracji bezpłatnie, na zamówienie.

Wyżywienie

All inclusive -śniadanie, obiady i kolacje w formie bufetu (kawa i herbata do śniadań), późne śniadania kontynentalne w wyznaczonym barze; w wyznaczonych barach i w określonych godzinach wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (08.00-24.00); w ciągu dnia w określonych godzinach lekkie przekąski typu mini pizza, ciastka, podwieczorek. Raz na pobyt kolacja w restauracji a la carte (stałe menu, wymagana rezerwacja z odpowiednim wyprzedzeniem).

Restauracje i bary

Restauracja główna La Voile z tarasem z widokiem na morze, restauracja a la carte L'Olivier (kuchnia śródziemnomorska i tunezyjska), bar główny Le Brigantin z tarasem, bar przy basenie, Lounge Bar, kawiarnia mauretańska.

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-listopad 2019. Duże autokary nie podjeżdżają pod hotel -  w przypadku transeru autokarem konieczność podejścia ok 100 m do recepcji na piechotę. UWAGA! Cena nie obejmuje obowiązkowego lokalnego podatku turystycznego. Opłatę należy uregulować w hotelowej recepcji, przed zakwaterowaniem. Wysokość podatku: hotele 2* - 1 TND za noc/os; hotele 3* -  2 TND za noc/os; hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os. Podatek nie obejmuje dzieci do lat 12. Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (7 dni).

Świadczenia w cenie

Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT. 

Warto wyróżnić

* prywatna, kameralna plaża * platforma widokowa i pomost do opalania nad morzem * wspaniałe widoki * lokalizacja w Monastirze

Aktualizacja

Oficjalna kategoria lokalna 4*

HOTELE

W chwili obecnej wszystkie hotele wdrażają nowe regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego i beztroskiego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji oraz animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania obostrzeń i zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z rozwojem sytuacji i nakazanymi w danym kraju wymogami. Wszelkie zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotera oraz turyści. Obowiązek dostosowania sie do reżimu stanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.

COVID-19

Aktualizacja z dnia 14.08.2020 Turyści, którzy mają wykupiony pakiet: przelot i wypoczynek - nie są objęci obowiązkiem przedstawienia testu COVID 19 z negatywnym wynikiem natomiast podczas odprawy muszą posiadać voucher podróżny, który potwiedza ich zakwaterowanie w hotelu na miejscu. W Tunezji Klienci mogą podróżować w ramach wycieczek zorganizowanych, natomias aby poruszać się po mieście we własnym zakresie muszą po 6 dniach od przylotu zrobić test na obecność COVID 19 (koszt ok 210 TUD). W części hoteli restauracje a la carte są zamknięte. Hotele nie prowadzą serwisu plażowego - Klienci powinni posiadać swoje ręczniki plażowe.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do renomowanej francuskiej sieci, gwarantującej wysoką jakość obsługi i doskonałą kuchnię. Mnogość atrakcji dla wszystkich gości, starszych i młodszych, to gwarancja udanego wypoczynku!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

x

Położenie

Usytuowany w samym sercu portu w Monastirze, 5 minut spacerem od centrum miasta, medyny, fortu Ribat" i Mauzoleum Habiba Burgiby. Przy hotelu znajduje sie zatoczka z niedużą plażą.

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją, 2 resauracje , bary, room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne.

Pokoje

195 przestronnych i klimatyzowanych pokoi z łazienką (suszarka do włosów), sejfem, lodówką, TV Sat, Wi Fi i balkonem.

Wyżywienie

All Inclusive (10:00-00:00) Śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:00) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu.  Przekąski (16:00-17:00) serwowane w barze "Le Brigantin" napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe.

Sport i rozrywka

Basen, kort do tenisa (oświetlenie płatne dodatkowo), tenis stołowy, badminton, koszykówka, bilard, aerobik, animacje w ciągu dnia i wieczornami, centrum SPA, kasaże, sauna, jacuzzi, salon piękności.

Dla dzieci

Brodzik, animacje dla dzieci oraz kluby dla dzieci w wieku 4-8 lat, 9-12 lat, 13-17 lat, plac zabaw, krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (płatne, na zamówienie przed przyjazdem).

Uwagi

Od obywateli RP wiza nie jest wymagana. Od roku 2019 obowiazuje w Tunezji obligatoryjny podatek, pobierany jednorazowo przy meldowaniu się w hotelu. * -1 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia -w hotelu 2 gwiazdkowym * -2 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia -w hotelu 3 gwiazdkowym * -3 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia -w hotelu 4 i 5 gwiazdkowym * Przy pobytach dłuższych niż 7 dni podatek jest równowartością pobytu 7 dniowego. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Podatku turystycznego - płatnego w recepcji hotelowej, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Mapa Hotelu Regency Framissima

Opinie o Hotelu Regency Framissima

5.0
zdecydowanie polecam

spędziliśmy w tym hotelu bardzo fajne dwa tygodnie w lipcu 2014 roku. Zadbany, chyba po remoncie, dość kameralny, położony w takiej okolicy że aż się chce iść na spacer :) Pokój mieliśmy duży, z balkonem, dziennie sprzątany, ze wszystkimi potrzebnymi udogodnieniami :) Jedzenie wyśmienite, kuchnia chyba pod Francuzów których w hotelu jest dużo :) Polecamy! :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.4
polecam

Nam się bardzo podobało, Monastir super miasto, jest gdzie wyjść i co porobić, są fajne wycieczki i można kupić dużo przepięknych drobiazgów, z hotelu do centrum jest bardzo blisko. Świetni animatorzy w hotelu, basen super plaża jeszcze lepsza. Udane rodzinne aktywne wakacje :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.4
4.3
polecam

Bardzo dobry hotel przy plaży. Sporo Francuzów, potem Polacy. Jedzenie smaczne i urozmaicone, są owoce i słodycze, napoje w porządku. Pokoje czyste, ładne, bez zarzutów. Obsługa w większości przypadków słabo radzi sobie z angielskim. Osobiście polecam, mam nadzieję wrócić tu w przyszłe wakacje.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3

Regency Framissima - możliwości zakwaterowania:

2 pokoje separate rooms / children
economy room low cost dmt
family room garden view
single room garden view ezg
ROOM STANDARD
twin room garden view dzg
twin room low cost dzt
twin room sea view dzm
pok. 2 os. z widokiem na morze dbl std sv
Room Standard SeaView
Pokój 2-osobowy
Pokój rodzinny
Room Double Promotion
pokój rodzinny z widokiem na morze fam sv
Pokój 1-osobowy
standard [sea view] dbl
family room dbl
standard dbl
family room [sea view] dbl

Regency Framissima - Możliwości wyżywienia:


Regency Framissima - miasta wylotu:


Regency Framissima - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Regency Framissima? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00