cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
  • Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Dubaj
1 / 34
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
19.10 - 24.10
już od 8365 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.06 - 10.06
już od 1858 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Amwaj Rotana Jumeirah Beach
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum

Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach
star 5

Emiraty Arabskie: Dubaj
Ocena hotelu Amwaj Rotana Jumeirah Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Amwaj Rotana Jumeirah Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 czerwca 2020

Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Rewelacyjna lokalizacja, przy tętniącej życiem nadmorskiej promenadzie zwanej "The Walk", w dzielnicy Dubai Marina. Nieopodal słynna wyspa The Palm. W odległości ok. 5 min. drogi od centrum handlowego Dubai Marina, ok. 30 km od międzynarodowego portu lotniczego w Dubaju (Dubai International Airport) i ok. 1 godziny jazdy od lotniska Dubai Al Maktoum.
Plaża:

Hotel położony tuż przy publicznej, piaszczystej plaży Jumeirah. Do plaży należy zjechać windą oraz przejść przez promenadę. Serwis plażowy: leżaki i parasole - dodatkowo płatne (ok. 30 USD/dzień). Hotel oferuje swoim gościom bezpłatny ręcznik na plażę azestaw plażowy: mata plażowa i parasolka słoneczna możliwe do wypożyczenia w hotelu (ok. 8 USD/dzień).
Do dyspozycji gości:

Komfortowy obiekt wybudowany w 2010 r., stanowiący część kompleksu Jumeirah Beach Residence. Całodobowa recepcja, przestronne lobby, sale konferencyjne, sklepy, a za dodatkową opłatą: pralnia, fryzjer, wypożyczalnia samochodów. Hotel oferuje bezpłatny transfer busemdo głównych centrów handlowych w Dubaju (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Ponadto restauracje: Horizon serwująca dania kuchni międzynarodowej, Rosso oferująca dania kuchni włoskiej oraz Benihana ze specjałami kuchni japońskiej,a takżebar przy basenieSundeck i kawiarnia Atrium w lobby.Do dyspozycji równieżniewielki basen zewnętrzny z tarasem słonecznym i brodzikiem dla dzieci. Parasole i leżaki przy basenie - bezpłatne.
Pokoje:

Hotel posiada ponad 300 przestronnych i elegancko wyposażonych pokoi ulokowanych w 25-piętrowym budynku.Pokoje 2-osobowe z możliwością tylko 1 dostawki, z opcją zakwaterowania maksymalnie 3 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i 2 dzieci do 12 lat (jedno dziecko na dostawce, drugie dziecko korzysta z łóżka rodziców). Wszystkie pokojez łazienką (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzacją, TV-sat, telefonem, zestawem do parzenia kawy i herbaty, sejfem (bezpłatny),mini barem (za dodatkową opłatą). Wszystkie pokoje posiadają balkony, dodatkowo pokoje Classic mają częściowy (boczny) widok na morze, a pokoje Premiumpełny widok na Zatokę Perską.
Wyżywienie:

Śniadania (06:30-11:00) w formie bufetu serwowane w restauracji głównej Horizon.Za dopłatą obiady (12:30-15:00) lub kolacje (18:30-22:30) - (HB) lubobiady i kolacje (FB) w formie bufetu serwowane w restauracji głównej Horizon,napoje do obiadów i kolacjidodatkowo płatne. Możliwa również dopłata doopcji All Inclusive, w ramach której serwowane są śniadania w formie bufetu w restauracji głównejHorizon, obiady w formie bufetu w restauracji głównej Horizon lub lekkie menu obiadowe wbarze przy basenie Sundeck (12:30-16:30) i kolacje serwowane w formie bufetu w restaruacji głównej Horizon lub a'la carte w restauracji Rossolub Fuomo Lunge by Rosso (18:30-22:30) dodatkowowybrane napoje alkoholowe i bezalkoholoweserwowane we wskazanych restauracjach i barach w wyznaczonych godzinach (10:00-23:00). Mini bar i room seervice nie zawarte w ofercie all inclusive. Okazjonalnie organizowane wieczory tematyczne dotyczące różnych kuchni świata podczas kolacji serwowanych w restauracji głównej Horizon.
Program sportowy i animacyjny:

Bezpłatna, bardzo dobrze wyposażona siłownia z widokiem na Zatokę, sauna. Za dodatkową opłatą centrum spa oferujące zabiegi kosmetyczne oraz masaże.
Internet:

Bezpłatny internet dostępny na terenie hotelu.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 lub 3godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, opłaty lotniskowe, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego pilota lub polskojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta podczas pobytu i ubezpieczenie TU EUROPA SA - wariantpodstawowy (KL, NNW i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, depozytów oraz innych wydatków osobistych. WEmiratach taksa klimatyczna płatna na miejscu w hotelach 3* ok. 10 AED za pokój za dobę, w hotelach 4* ok. 15 AED za pokój za dobę, w hotelach 5* ok. 20 AED za pokój za dobę.
Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne

City Tour - Dubaj

Zapraszamy Państwa na wycieczkę, dzięki której poznają Państwo najbardziej znane i wywołujące największe emocje miasto Zjednoczonych Emiratów Arabskich - Dubaj! Rozpoczniemy ją od przejazdu główną ulicą miasta - Sheikh Zayed Road, co pozwoli Państwu na podziwianie jednego z najnowocześniejszych architektonicznie miast i jego charakterystycznego, najwyższego wolnostojącego budynku świata, wznoszącego się na wysokość niemal 1000 m, Burj Khalify. Dalej trasa będzie wiodła wzdłuż linii brzegowej, skąd można podziwiać Palm Islands, największe, sztuczne wyspy świata w kształcie palm, jeden z najbardziej innowacyjnych projektów jaki kiedykolwiek został zrealizowany. W tym miejscu przewidzieliśmy również krótką podróż Monorail czyli kolejką wąskotorową prowadzącą na Palm Jumeirah. Zajedziemy także do kompleksu Madinat Jumeirah zwanego "dubajską Wenecją", gdzie zrobimy zdjęcia na tle najsłynniejszego hotelu świata - Burj Al Arab. Na krótki fotostop przejedziemy do dzielnicy Dubai Marina, gdzie można podziwiać wspaniałe jachty w przystani oraz najwyższe mieszkalne wieżowce świata. W trakcie wycieczki będziemy mieli szansę poznać lepiej kulturę muzułmańską i religię islamu. Zatrzymamy się w Dubai Museum, które mieści się w starym Al Fahidi Fort, pochodzącym z okresu gdy Dubai Creek stanowiło jeden z ważniejszych portów Zatoki Perskiej - zapoznamy się z historią ZEA sprzed rozkwitu gospodarczego z końcówki XX wieku. Fort ten stanowił również siedzibę jednego z dawnych władców Dubaju. Kolejnym przystankiem będą niezwykłe, rozbudzające zmysły, targi przypraw i złota - Spice Souk & Gold Souk. Do tego urokliwego miejsca dopłyniemy tradycyjną taksówką wodną - Abrą.
Cena ok. 130 USD/os
. (Ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah -
ok. 140 USD/os
.).
OPCJA DODATKOWA
: Podczas wycieczki, dla zainteresowanych proponujemy wjazd na 124 piętro Burj Khalifa (bilet płatny dodatkowo). Osoby, które nie wyrażą chęci zwiedzania Burj Khalifa mają czas wolny (ok. 1 h) w największym centrum handlowym świata Dubai Mall.
Burj Khalifa

Jeszcze żaden budynek w historii nie intrygował i nie wzbudzał tyle emocji co Burj Khalifa. Punkt widokowy tego najwyższego budynku świata znajduje się na 124 piętrze, co pozwoli Państwu doświadczyć na wyciągnięcie ręki cudu architektonicznego i nowoczesnej inżynierii. Specjalne teleskopy (dodatkowo płatne) pozwalają na zobaczenie z bliska panoramy miasta. Goście maja możliwość chodzenia po całym obwodzie budynku, co pozwala na podziwianie Dubaju ze wszystkich stron świata.
Cena ok. 60 USD/os.

City Tour - Abu Dhabi

Wycieczkę po stolicy Zjednoczonych Emiratów Arabskich rozpoczniemy od zwiedzania największego i najpiękniejszego meczetu Emiratów - Sheikh Zayed Mosque. Jego imponująca architektura i misterne zdobienia zapierają dech w piersiach! Zatrzymamy się na zdjęcia w punkcie z widokiem na najbardziej luksusowy hotel świata - Emirates Palace. Następnie udamy się do Heritage Village - wioski - " muzeum", w której zapoznamy się z dawnym stylem życia mieszkańców. Kolejnym punktem programu będzie przejazd przez wyspę Saadiyat, co z arabskiego oznacza "wyspa szczęścia" gdzie w 2017 r. otwarto Muzeum Louvre z dziełami sztuki, własnymi oraz wypożyczonymi z paryskich muzeów Louvre czy Orsay. Przejazd przez wyspę Yas, na której znajduje się słynny park rozrywki - Ferrari World, z najszybszym na świecie roller-coasterem, Formula Rossa.
Opcje dodatkowo płatne
: bilet do Ferrari World - ok. 95 USD/os. oraz bilet do Muzeum Louvre - ok. 25 USD/os. Osoby nie korzystające z opcji dodatkowych, mają ok. 3 h czasu wolnego w centrum handlowym Yas Mall.
Cena ok. 130 USD/os
. (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah -
ok. 175 USD/os
.).
Aquaventure Atlantis - park wodny

Imponujący park wodny, położony na wyspie The Palm Jumeirah! Oferuje Państwu przeżycia zapierające dech w piersiach: spływ rzeką z prądem wodnym i falami ciągnącą się przez dwa kilometry, lagunę rekinów, a także zjeżdżalnię ukrytą w basenie z rekinami i płaszczkami!
Cena ok. 110 USD/os
. (dodatkowo koszt transportu).
Seaplane

Ekscytujące loty widokowe, które dostarczają niezapomnianych przeżyć i są okazją do zobaczenia Dubaju z "lotu ptaka". Podczas ok. 40 min lotu podziwiać będziemy najbardziej znane atrakcje turystyczne Dubaju, w tym The Palm Jumeirah, Burj Khalifę, The World Islands, Burj Al Arab, Dubai Creek, Port Rashid i wiele więcej. Niesamowite widoki gwarantowane!
Cena ok. 499 USD/ os.
(dodatkowo koszt transportu).
Ski Dubai

Stęskniony za zimą? Chcesz połączyć błogie lenistwo na plaży z szusowaniem na stoku? Proponujemy sporty zimowe w pierwszym krytym ośrodku narciarskim na Bliskim Wschodzie! Zapraszamy do Mall of the Emirates, gdzie można spróbować narciarstwa w środku tego upalnego kraju. Do tego towarzystwo pingwinów!
Cena ok. 90 USD/os
. (dodatkowo koszt transportu).
Balloon

Wycieczka balonem w głąb pustyni. Zostawiając za sobą nowoczesne miasto, poczują się Państwo jak na "latającym dywanie", lecąc nad czerwonymi wydmami, oazami szmaragdowej zieleni, gdzie wędrują gazele i wielbłądy. Przywitają nas "ludzie pustyni", których będziemy mieli okazję spotkać podczas tej wyprawy. Lot trwa ok. 40-70 minut w zależności od warunków pogodowych.
Cena ok. 340 USD/os.

Safari

Wycieczka samochodami z napędem na 4 koła! Niezapomniane emocje podczas przejazdu po pustynnych wydmach (wycieczka z angielskojęzycznym kierowcą). Zobaczymy niezwykły zachód słońca nad pomarańczowymi piaskami pustyni, który pozostanie na długo w naszej pamięci. Następnie przejazd do wioski beduińskiej, gdzie odpoczniemy, a także skosztujemy kolacji w formie bufetu (lokalne dania z grilla wliczone w cenę) przy akompaniamencie muzyki arabskiej. Możliwość podziwiania tańca brzucha oraz innych tańców arabskich, a także wykonania tatuażu z henny czy przejażdżki na wielbłądzie.
Cena ok. 85 USD/os.
(ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah -
ok. 105 USD/os
.).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
Inne

Informacje ogólne

Waluta
1 dirham ZEA (Dhs) = 100 filsów. Aktualny przelicznik: 1 Dhs = ok. 1,05 PLN 1 EUR = ok. 4 Dhs. Akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, Master Card, American Express. W kraju jest wiele bankomatów.
Dolar amerykański (USD) - akceptowane sąbanknotywydane po 2006 r.
Napiwki
Zwyczajowo w restauracjach i hotelach do rachunku dolicza się 10-15% za usługę. Mile widziane jest zostawianie drobnych sum (za obsługę) kierowcom na wycieczkach lokalnych, kelnerom w restauracjach oraz osobom sprzątającym pokoje w hotelach.
Wiza
22.03.2014 został zniesiony obowiązek wyrabiania wiz emirackich dla obywateli Polski.
Paszport
Paszport powinien być ważny min. 6 miesięcy od daty zakończenia wycieczki.
Czas
+ 3 godziny w stosunku do czasu polskiego w okresie zimowym, + 2 godziny w okresie letnim.
Ubiór
Przy zwiedzaniu miejsc będących obiektem kultu religijnegozwiedzających obowiązują ograniczenia dotyczące dopuszczalnego ubioru. Zarówno kobiety, jak i mężczyźni powinni mieć w pełni zakryte nogi, krótkie spodenki/spódnice oraz obcisłe spodnie/leginsy u pań nie są akceptowane. U mężczyzn akceptuje się krótki rękaw, jednak kobiety muszą mieć długie rękawy oraz głowę okrytą chustą. Poza meczetami i innymi miejscami kultu religijnego dozwolone są tradycyjne stroje europejskie, choć niezbyt wyzywające u kobiet.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji ok. 40-50 Dhs, piwo ok. 30 Dhs, kawa ok.10 Dhs. W sklepach spożywczych nie ma możliwości zakupu alkoholu (można zaopatrzyć się jedynie na lotnisku w strefie wolnocłowej). W hotelach (oprócz emiratu Sharjah) alkohol jest dostępny bez problemu.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok.1-2 USD. Korespondencję najlepiej zostawić w recepcji hotelowej.
Elektryczność
220V / 50 Hz. Urządzenia elektryczne działają tylko przy użyciu adapterów, które można z łatwością nabyć na miejscu za ok. 2 USD, są one również dostępne bezpłatnie w większości recepcji hotelowych (wtyczki z trzema bolcami ułożone w trójkąt).
Telefony
Telefony komórkowe działają w całych Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 971 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Wylot z:
Warszawy, Krakowa i Katowic. Zbiórka na 2 lub 3godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
W regionie

Zjednoczone Emiraty Arabskie
ze stolicą w Abu Dhabi oraz słynnym na całym świecie miastem Dubaj, to niewielki kraj na Środkowym Wschodzie. Od północnego zachodu graniczą z Katarem, od zachodu i południa z Arabią Saudyjską,odwschodu zaś z Omanem. Od północy Emiraty są otoczone wodami Zatoki Perskiej. Kraj składa się z siedmiu Emiratów, zróżnicowanych pod względem kulturowym i obyczajowym: dwa najbardziej znane to Abu Dhabi i Dubaj. Pozostałe to: Sharjah, Ras al Khaimah, Fujairah, Umm al Quwain oraz Ajman - jedyny Emirat bez ropy i gazu. Krajobraz Emiratów jest raczej nizinny i pustynny.
Dubaj -
jedno z najbogatszych miast świata, najczęściej odwiedzane i najbardziej znane ze wszystkich Emiratów. Słynie z luksusu i oryginalnych, futurystycznych budowli, m. in z Burj Khalifa, najwyższej budowli na świecie.
Abu Dhabi
- największy z emiratów ZEA ze stolicąpołożoną na wyspie o tej samej nazwie w otoczeniu wód Zatoki Perskiej. Jeden z najprężniej rozwijających się regionów, rozbudowywany z wielkim rozmachem. Znajduje się tu między innymi jeden z największych i najpiękniejszych meczetów świata.
Fujairah
- niewielki emirat, położony we wschodniej części kraju, nad Oceanem Indyjskim. Przyciąga turystów pięknym położeniem w otoczeniu majestatycznych gór Hadżar i oferuje jedne z najpiękniejszych plaż w całym kraju! W odróżnieniu od kosmopolitycznego Dubaju, zachował bardziej tradycyjny charakter - można wybrać się na lokalny bazar, gdzie będzie okazja kupić orientalne rękodzieło, piękne dywany czy aromatyczne przyprawy, a jednym z najważniejszych zabytków architektonicznych są unikalne, XVI-wieczne forty. Goście mogą wypoczywać w kilkunastu hotelach mieszczących się tuż przy rajskich plażach, w otoczeniu błękitnych wód oceanu, gdzie kryją się jedne z najpiękniejszych raf koralowych regionu.

Depozyty w hotelach

Wiele hoteli w Zjednoczonych Emiratach Arabskich pobiera depozyt. Wysokość depozytu uzależniona jest od hotelu (ok. 30-60 USD /noc / pokój). O szczegółach dotyczących wysokości depozytów Klienci zostaną poinformowaniu na miejscu.
Informujemy ponadto, że dopuszczalne są następujące formy uiszczenia depozytu:
1. Blokada środków na karcie kredytowej, odblokowanie następuje przy wykwaterowaniu.
2. Płatność kartą płatniczą, środki zwrócone będą przy wykwaterowaniu w gotówce w walucie lokalnej.
3. Płatność gotówką w USD, EUR lub walucie lokalnej, zwrot przy wykwaterowaniu w walucie lokalnej.
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Zjednoczonych Emiratach Arabskich trwa od połowy września dokońca października.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5 Zjednoczone Emiraty Arabskie/Dubaj

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*

Położenie

- w dzielnicy Dubaju - Jumeirah Beach Residence, niedaleko słynnej promenady The Walk - ok. 350 m od plaży - idealne miejsce na połączenie wypoczynku ze zwiedzaniem Dubaju - ok. 30 km od centrum - ok. 35 km od lotniska

Plaża

- piaszczysta, publiczna - hotel zapewnia zestaw plażowy (parasol, mata, ręcznik plażowy) w cenie 25 AED/zestaw

Pokoje

Pokój classic - ok. 42 m2 - widok na morze (Zatoka Perska i wyspa Palma Jumeirah) - klimatyzacja, TV-SAT - telefon, mini-bar/lodówka - sejf - internet Wi-Fi (bezpłatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras - zestaw do przygotowania kawy/herbaty - szlafrok hotelowy Pokój premium - ok. 42 m2 - widok na morze (Zatoka Perska i wyspa Palma Jumeirah) - część wypoczynkowa ze stolikiem kawowym - codziennie uzupełniany mini-bar - pozostałe wyposażenie jak w pokoju classic Pokój club - ok. 42 m2 - widok na morze (Zatoka Perska i wyspa Palma Jumeirah) - w łazience zestaw kosmetyków z kolekcji Noir marki White Company - wstęp do salonu Club Rotana (dodatkowe usługi, m.in. powitalne napoje w momencie zameldowania,  indywidulane, spersonalizowane zameldowanie/wymeldowanie, przekąski serwowane przez cały dzień, bezpłatna kawa/herbata/soki i napoje bezalkoholowe przez cały dzień, wieczorne kanapki, w tym napoje alkoholowe serwowane w godz. 18.00-20.00, usługa budzenia na życzenie, bezpłatny bezprzewodowy dostęp do internetu w salonie. W salonie wymagany jest elegancki strój codzienny ) - pozostałe wyposażenie jak w pokoju classic Pokój classic suite - ok. 87 m2 - widok na morze (Zatoka Perska i wyspa Palma Jumeirah) - część wypoczynkowa z sofą i sypialnia - w łazience zestaw kosmetyków z kolekcji Noir marki White Company - wstęp do salonu Club Rotana (dodatkowe usługi, m.in. powitalne napoje w momencie zameldowania,  indywidulane, spersonalizowane zameldowanie/wymeldowanie, przekąski serwowane przez cały dzień, bezpłatna kawa/herbata/soki i napoje bezalkoholowe przez cały dzień, wieczorne kanapki, w tym napoje alkoholowe serwowane w godz. 18.00-20.00, usługa budzenia na życzenie, bezpłatny bezprzewodowy dostęp do internetu w salonie. W salonie wymagany jest elegancki strój codzienny ) - pozostałe wyposażenie jak w pokoju premium

Sport, Relaks, Rozrywka

bezpłatnie: - basen z regulacją temperatury Płatne: - SPA, zabiegi kosmetyczne i masaże - hammam - łaźnia turecka, sauna, jacuzzi - siłownia

Dla dzieci

- brodzik z regulacją temperatury - sala zabaw - klub dla dzieci (4-10 lat) - opiekunka na zamówienie (płatna)

Wyżywienie

Bed & Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. Half Board (HB) - śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej Horizon lub wybór z karty w restauracji Rosso. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie w formie bufetu, obiad w formie bufetu w restauracji głównej Horizon lub wybór z karty (taras słoneczny w barze przy basenie), kolacja w formie bufetu w restauracji głównej Horizon lub wybór z karty w restauracji Rosso. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie w formie bufetu, obiad w formie bufetu w restauracji głównej Horizon lub wybór z karty (taras słoneczny w barze przy basenie), kolacja w formie bufetu w restauracji głównej Horizon lub wybór z karty w restauracji Rosso. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie podczas posiłków w restauracji głównej Horizon oraz w barze Rosso (w godz. 12.00-23.00), w lobby barze (w godz. 10.00-23.00) oraz w barze przy basenie (w godz. 12.00-22.00).

Restauracje i bary

- restauracja główna Horizon oraz restauracje tematyczne - włoska Rosso  i japońska Benihana - bar przy basenie, lobby bar, snack bar (tylko w ciągu dnia)  

Dodatkowe informacje

- wybudowany w 2010 r. - 301 pokojów - budynek 25-piętrowy - 4 windy - całodobowa recepcja z lobby - sejf na recepcji (bezpłatny) - internet Wi-Fi (bezpłatny w pomieszczeniach ogólnodostępnych) - sklepy z pamiątkami, mini market - punkt wymiany walut - sala konferencyjna - parking - wypożyczalnia samochodów - najbliższy supermarket ok. 100 m od hotelu - przystanek lokalnego autobusu ok. 1 km od hotelu - hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych - hotelowy bus do centrum Dubaju - hotel nie akceptuje zwierząt - https://www.rotana.com/rotanahotelandresorts/unitedarabemirates/dubai/amwajrotana

Bagaż

Katowice (WizzAir) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 420 PLN (wyloty od 22.05 - 01.10); 360 PLN (02.10-31.10) - 32 kg - 550 PLN (wyloty od 22.05 - 01.10); 490 PLN (02.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG), opłaty lotniskowe i paliwowe. UWAGA: Wszystkie hotele w Dubaju przy zakwaterowaniu pobierają od gości DEPOZYT. Wysokość depozytu zależy od standardu hotelu, opcji wyżywienia. Kwota depozytu służyć ma pokryciu ewentualnych kosztów związanych z dodatkowymi usługami typu mini bar itp. Depozyt pobierany jest w gotówce w Euro lub USD, może być także w formie zablokowanej kwoty na koncie bankowym lub karcie kredytowej. Depozyt zostaje zwrócony po rozliczeniu ewentualnych rachunków hotelowych. W Zjednoczonych Emiratach Arabskich obowiązuje podatek turystyczny, który jest pobierany od Klientów bezpośrednio w hotelu w momencie zakwaterowaniu lub wykwaterowania. Opłata jest lokalnej walucie za pokój/ za noc i jest uzależniona od standardu hotelu, w jakim Klienci mieszkają: 5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


BestReisen

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Prestiżowy hotel (25 pięter) usytuowany w pobliżu plaży Jumeirah. Silna marka grupy Rotana. Okazja dla tych, którzy chcą wypoczywać w komfortowych warunkach, a także mieć bazę do zwiedzania i zakupów.

Położenie

W eleganckiej nadbrzeżnej dzielnicy, nieopodal (ok. 350 m) plaży Jumeirah, w sąsiedztwie innych hoteli, promenady The Walk (sklepy, lokale gastronomiczne), 5 km od Internet&Media City, 5 km od słynnej Palm Jumeirah, 30 km od lotniska.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobowa recepcją, restauracja Horizon (kuchnia międzynarodowa, bufety, a' la carte, kolacje tematyczne) z tarasem, bar Rosso (kuchnia włoska), restauracja Benihana z tarasem (owoce morza, sushi), bar przy basenie, room service, centrum biznesowe, sale konferencyjne, kantor wymiany walut, sklep z pamiątkami i bizuterią, salon kosmetyczno-fryzjerski, pralnia, wypożyczalnia samochodów.

Pokoje

Pokoje typu Classic Partial Sea View (ok. 42 m2) są eleganckie i nowoczesne, w wyposażeniu indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka z suszarką do włosów, TV sat, telefon, minibar, sejf, łącza internetowe, zestaw do zaparzania kawy/herbaty, biurko, kącik wypoczynku dziennego, balkon z częściowym widokiem na Zatokę Perską i Wyspę Palmę. Istnieje możliwość zakwaterowania w jeszcze bardziej luksusowych pokojach typu Premium Sea View (ok 42 m2) lub Classic Suite Sea View (ok 87 m2). W obu wspomniancyh kategoriach balkon z widokiem na Zatokę Perską i Wyspę Palmę. Możliwość maksymalnie jednej dostawki w pokoju. W przypadku zakwaterowanie 2 dorosłych z 2 dzieci - jedno dziecko otrzymuje dostawkę, drugie - śpi z rodzicami.

Wyżywienie

BB - Śniadania w formie bufetów. HB - Śniadania i lunche lub kolacje w formie bufetów. All Inclusive (do 31.10.18)  Śniadania (6:30-11:00), obiady (12:30-15:30) i kolacje (18:30-22:30) w restauracji głównej Horizon; Napoje (10:00-23:00) - w Atrium Lobby Lounge (10:00-23:00) - napoje bezalkoholowe, woda, ciepłe napoje - w Sundeck Pool Bar (12:00-18:00) i  w barze Rosso (12:00-23:00) - napoje bezalkoholowe, woda, alkohole lokalne - podczas obiadu i kolacji w restaurcji Horizon - napoje bezalkoholowe, woda, ciepłe napoje, alkohole lokalne Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany oferty All Inclusive. Podczas trwania Ramadanu mogą obowiązywać pewne ograniczenia w hotelach co do: godzin otwarcia lokali gastronomicznych, pór posiłków, serwowania alkoholi, rozrywek itp. Podczas trwania Ramadanu (15.05-15.06.18): Horizon - zamknięty w czasie lunchu (alkohol serwowany 21:00-22:30), Rosso - otwarte 12:30- 00:30 (alkohol serwowany od 12:30 w zamkniętym pomieszczeniu, na tarasie dopiero po zachodznie słońca), nie ma DJa, Atrium - zamknięte w czasie dnia (otwarte po zachodzie słońca), Sundeck Pool Bar - zamknięty.

Dla dzieci

Brodzik, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka w restauracji, menu dziecięce, możliwa opiekunka dla dziecka (odpłatnie).

Sport i rozrywka

Basen z kontrolowaną temperaturą i tarasem, klub fitness, sauna, łaźnia, jacuzzi, masaże.

Przelot

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.

Wizy

Obywatele RP podlegają obowiązkowi wizowemu. Bezpłatne wizy wjazdowe otrzymuje się na przejściach granicznych bez konieczności uzyskania wcześniejszej promesy. Zezwalają one na  jednorazowy pobyt w ZEA do 30 dni. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Władze ZEA nie uznają polskich paszportów tymczasowych jako dokumentów uprawniających do wjazdu do ZEA. Paszporty te honorowane są jedynie do celu tranzytu lub wyjazdu z kraju. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Osobom niepełnoletnim powinni towarzyszyć rodzice o tym samym nazwisku. Młodej kobiecie powinien towarzyszyć mąż, brat lub ojciec noszący to samo nawisko. W innym przypadku mogą być potrzebne dodatkowe dokumenty umożliwiające na wjazd do kraju.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent przebywający na stałe w Dubaju, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, w przypadku lotów liniami Wizzair (KTW-DWC-KTW) - tylko bagaż podręczny.  

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego Tourism Dirham Fee (20 dirhamów za noc za pokój, płatne na miejscu w recepcji), w przypadku lotów liniami Wizzair (KTW-DWC-KTW) - bagażu rejestrowanego (możliwość wykupienia za dopłatą 720 zł/os do 20 kg w obie strony). Większość hoteli pobiera depozyt (zwrotny) od klientów w wysokości ok. 200-500 dirhamów (w zależności od standardu hotelu) za noc za pokój w razie korzystania z mini baru i innych płatnych usług. Zazwyczaj kwota ta jest blokowana na karcie kredytowej. Jeśli klienci posłużą się gotówką, w przypadku zwrotu (kiedy nie skorzystają z żadnych płatnych usług) mogą otrzymać pieniądze w lokalnej walucie (dirhamy). Nie posiadamy informacji o konkretnych wysokościach depozytu - jest to sprawa indywidualna przy każdej rezerwacji. Wszystko zależy od długości imprezy, rodzaju wyżywienia, recepcji. Klienci muszą to uzgodnić na recepcji. Mogą także poinformować hotel, że nie chcą płacić depozytu i proszą o opróżnienie minibaru i że w przypadku korzystania z płatnych usług będą płacić od razu gotówką - ale to muszą ustalić na recepcji. Nie jesteśmy w stanie potwierdzić na 100%, że dany hotel się na to zgodzi. Dla gości przebywających poza Dubajem, rezydent dostępny jest pod telefonem, możliwa jest realizacja wycieczek fakultatywnych, natomiast ich cena będzie wyższa niż z samego Dubaju z uwagi na odległość.

Informacje o lotach liniami Wizzair

Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą:     jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie)     do 6 sztuk bagażu odprawionego ważących mniej niż 32 kilogramy każda (bagaż główny za dopłatą)     towary kupione w sklepach bezcłowych na lotnisku po przejściu kontroli bezpieczeństwa Tylko pasażerowie z wykupioną usługą Wizz Priority będą mogli zabrać na pokład swój bagaż podręczny. W przypadku braku wykupionej usługi WIZZ Priority, przy bagażu podręcznym przekraczającym wymiary 40x30x18 cm musisz nadać go bezpłatnie przy stanowisku odprawy i odebrać przy taśmie bagażowej na lotnisku docelowym. Jeśli Twój bagaż podręczny jest mniejszy niż 40x30x18 cm, możesz zabrać go na pokład samolotu, ale musi on zostać umieszczony pod siedzeniem. Płyny można przewozić na pokładzie tylko w pojemniku o maksymalnej pojemności 100 ml, zapakowane w przezroczystą torbę o pojemności 1 litra i wymiarach 20 x 20 cm, którą można uszczelniać wielokrotnie. Bagaż zostanie sprawdzony na lotnisku. Dodatkowe przedmioty na pokładzie    Na pokład możesz wnieść bezpłatnie te przedmioty:     płaszcz lub koc;,     telefon komórkowy;     coś do czytania na czas lotu;     dla dzieci do lat 2: jedzenie na czas lotu oraz składana spacerówka lub mała kołyska     para kul dla pasażerów z niepełnosprawnością ruchowąWIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), Twój bagaż podręczny na pewno będzie przewieziony w kabinie i będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład dodatkowej (+1) małej torby (torebki, torby na aparat lub laptopa), której wymiary nie przekraczają 40 x 30 x 18 cm i trzeba ją umieścić pod fotelem przed Tobą. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

w DUBAJU, niedaleko tętniącej życiem promenady The Walk z licznymi sklepami i Marina Mall, ok. 10 km od Media City, ok. 20 km od Dubai Convention; ok. 30 km od portu lotniczego w Dubaju. Przystanek autobusowy ok. 1 km od hotelu.

Plaża

Jumeirah, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 350 m od hotelu.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA ***** Nowoczesny i eleganck 25 pietrowy hotel (3 windy)i, zbudowany w 2010 r. Wysoka klasa hotelu, świetne położenie i bliskość Jumeirah Beach sprawiają, że jest to idealna propozycja na połączenie wypoczynku na plaży ze zwiedzaniem Dubaju i zakupami. Firmowany przez znaną, międzynarodową sieć Rotana oferuje profesjonalny serwis.

Do dyspozycji gości

Przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Horizon - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracje la carte: Rosso - włoska i Benihana - japońska, bary: Atrium w lobby, Sundeck przy basenie, kantor, sklep z pamiątkami i biżuterią, centrum konferencyjne dla ok. 300 osób; wypożyczalnia samochodów, fryzjer, akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Diners Club. Przy zakwaterowaniu wymagany jest depozyt w wysokości ok. 100-300 USD/os. lub karta kredytowa, na której blokowana jest kwota w wysokości wymaganego depozytu.

Internet

odpłatnie internet bezprzewodowy

Sport i rekreacja

basen ze słodką woda, gł. do 1,5 m, brodzik dla dziec. Przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; za opłatą: nowoczesne centrum fitness, centrum wellness: łaźnia parowa, sauna, jacuzzi, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

Zakwaterowanie

łacznie 301 pokoi, standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 42 m, komfortowy, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny wg konsumpcji), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do lat 2 na zamówienie przed przyjazdem; widok na morze; przy zakwaterowaniu 2 osób dorosłych i dziecka klienci otrzymują pokój z 2 łóżkami lub łóżkiem małżeńskim, bez dostawki.

Wyżywienie

BB - śniadanie w formie bufetu. HB - śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

Informacje dodatkowe

www.rotana.com

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, bagaż (limit bagażu według oferty przewożnika), wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera - wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego -  podatek pobierany jest od Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu w hotelach. Opłata pobierana jest za pokój/za noc i uzależniona jest od standardu hotelu:: 5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED. Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi ok. 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy, nie może zawierać stempli izraelskich. KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Amwaj Rotana Jumeirah Beach
Zdjęcia lokalizacji (Emiraty Arabskie / Dubaj)
Nowoczesny, opływający złotem Dubaj w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Najwyższy budynek świata czyli Burj Khalifa w Dubaju - Zjednoczone Emiraty arabskie
Jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli w Dubaju, znajduje się na sztucznie usypanej palmie czyli Atlantis the Palms
Abu Dhabi czyli stolica Zjednoczonych Emiratów Arabskich
Meczet Marii, Matki Jezusa dawniej Wielki Meczet Szejka Zayeda w Abu Dhabi to jeden z największych meczetów świata
Plaże w Ras Al Khaimah w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Emirat Fujairah zachwyca pięknymi, długimi plażami
Ferrari Workd to największa atrakcja Abu Dhabi. Najszybsza kolejka górska świata czyli Formula Rossa
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Amwaj Rotana Jumeirah Beach

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Amwaj Rotana Jumeirah Beach:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Hotel
    5.3
  • Pokoje
    5.4
  • Wyżywienie
    5.1
  • Atrakcje
    i sport
    4.8
  • Obsługa
    5.7
HolidayCheck
Ocena Amwaj Rotana Jumeirah Beach:
5.3 / 6

Zdecydowanie polecam - można poczuć się luksusowo 2016-11-10
Szczegóły oceny hotelu Amwaj Rotana Jumeirah Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Hotel położony w wyjątkowo elitarnej części miasta. Świetnie skomunikowany z metrem (tramwaj). Plaża...
więcej

5.8

Amwaj Rotana Jumeirah Beach - możliwości zakwaterowania:

DBL Classic [Sea View]
Classic Sea View DBL
standard classic
standard club
standard double classic seaview
standard double premium seaview
standard premium seaview
standard single classic seaview
standard single premium seaview
1 os. Pokój Classic z częściowym widokiem na morze
2 os. Pokój Classic z częściowym widokiem na morze
1 os. Pokój Premium z widokiem na morze
2 os. Pokój Premium z widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy
Classic Sea View
Premium Sea View
Club Rotana Sea View

Amwaj Rotana Jumeirah Beach - Możliwości wyżywienia:


Amwaj Rotana Jumeirah Beach - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00