Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
  • Hotel Alpholiday, Paganella
1 / 24
Udogodnienia hotelu Alpholiday
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Alpholiday
star 4

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Alpholiday:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alpholiday:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 stycznia 2019

Hotel Alpholiday w ofercie Biura podróży:

Olimp Ski

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

**** Włochy/Val di Sole

Położenie i Warunki Narciarskie

Marilleva-Folgarida - nowoczesna i świetnie przygotowana stacja narciarska oferująca szeroki wybór doskonale przygotowanych tras narciarskich. Znajduje się tutaj wiele propozycji dla początkujących narciarzy, sporo widokowych i długich nartostrad oraz kilka naprawdę wymagających czarnych tras, nic więc dziwnego iż to właśnie Marilleva-Folgarida jest jedną z najbardziej znanych stacji regionu, dodatkową jej zaletą jest połączenie siecią wyciągów i tras z Madonną di Campiglio. Zmęczeni narciarze mają okazję odpocząć w jednej z wielu restauracji czy barów na stokach, snowboardziści znajdą tu również snowpark a dla najmłodszych zbudowano szkółkę narciarską.

Madonna di Campiglio - jeden z najbardziej znanych i ekskluzywnych kurortów narciarskich świata. Miasteczko z ponad 100 letnią tradycją miało okazję gościć cesarzowa Sissi i cesarz Franciszka Józefa, zaś w dzisiejszych czasach Madonna gości najlepszych narciarzy i snowboardzistów podczas odbywających się ty corocznie zawodów Pucharu Świata. Miejsce z jednej strony urzeka przepychem, ekskluzywnymi sklepami i restauracjami, z drugiej zaś przyciąga życiem nocnym i znanymi w całych Włoszech pubami i dyskotekami. Madonna di Campiglio to jednak przede wszystkim idealne miejsce dla narciarzy

Madonna łączy się siecią wyciągów z Marillevą i Folgaridą tworząc olbrzymi region narciarski, znajduje się tutaj także kilka słynnych tras jak: najdłuższa trasa Groste - 7 km, najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m oraz trasa Pucharu Świata 3-Tre. Pinzolo - w sezonie 2010/2011 zostało połączone nową gondolą z Madonną di Campiglio, ta dynamicznie rozwijająca się stacja zadowoli nie tylko początkujących i średnio zaawanwanych narciarzy ale także miłośników wypraw narciarskich wśród pięknych widoków oraz rodziny z dziećmi, dla których przygotowano park zabaw Pratomatto (koło kolejki Pra Rodont), snowboardziści również znajdą tu coś dla siebie - działa tu snowpark "Brentapark". Łącznie w Pinzolo jest ponad 35 km tras - to doskonałe miejsce aby odpocząć od gwaru Madonny i zakosztować narciarstwa wśród dzikiej przyrody.

Karnet Narciarski

Karnet narciarski:

polecamy tutaj skipass SuperSkiRama

Bez ograniczeń ! Dowolna ilość dni w dowolnej stacji regionu Val di Sole. Dzięki temu ski-passowi będą mogli Państwo korzystać z łączących się siecią tras i wyciągów z Madonną stacjami Marilleva i Folgarida. Uwaga - do wszystkich typów ski-passów w Val di Sole wymagana jest fotografia oraz kaucja zwrotna za ski-pass 5 Euro.

w terminach oznaczonych jako Free Ski w cenie Skipass 6 dni

03.12.16 - 16.12.16 oraz 18.03.17 - 09.04.17 w cenie Superskirama 6 dni

Hotel Alp Holiday ****

Elegancki 4* hotel, uchodzący za najlepszy w dolinie ! Położony w Dimaro, idealnie wprost dla chcących szusować w Madonnie, Folgaridzie, Marillevie. Do gondoli Daolsa odległej o zaledwie 3 km dowiezie Państwa hotelowy skibuss (wyciągami dotrą Państwo stąd do Marilleva/Folgarida/Madonna), spod hotelu kursują też skibussy do Tonale, Folgaridy i Madonny. Hotel AlpHoliday to nowoczesny obiekt, posiadający 83 komfortowo wyposażone pokoje (telewizja satelitarna, sejf, telefon, łazienka z wc, prysznicem i suszarką). Oddaje on do Państwa dyspozycji elegancki holl z recepcją, bar, disco-pub, narciarnię oraz mini club dla najmłodszych. Znajdą tutaj Państwo także nowe welness centrum z basenami (kryty i zewnętrzny czynny zimą), basen ze zjeżdżalnią i atrakcjami dla dzieci (we wszystkich temperatura wody 32 stopnie) a także sauny: Rzymska, turecka, bio-sauna, strefę relaksu i siłownię. Hotel posiada również restaurację, serwującą dania regionalnej jak i międzynarodowej kuchni gdzie serwowane są posiłki dla hotelowych gości.

Dla Państwa w cenie pobytu zawarto również kartę klubową uprawniającą do

10% zniżki w wybranych sklepach, korzystania ze skibussu do wyciągu Daolsa, wstępów do Welness, 1 wyjazd na nocne narty (jeśli czynne) oraz 1 wyjazd na lodowisko (jeśli czynne, nie zawiera wynajmu łyżew).

Wyżywienie

Dwa razy dziennie: śniadania (bufet), obiadokolacje (menu do wyboru i bufet sałatkowy).


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Olimp, które oferuje korzystne cenowo wczasy, wycieczki i wakacje zagraniczne do Włoch, Hiszpanii, Chorwacji, Czarnogóry, Bułgarii i Francji.

Specjalnością biura są wakacje z pobytem na doskonałych, sprawdzonych campingach w różnych zakątkach Europy: w Hiszpanii, Grecji i Włoszech. Jest to świetna okazja dla osób, które cenią sobie komfort i niezależność oraz dobrą cenę. W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku, turyści mogą wybierać wyjazd dostosowany do ich wymagań i możliwości – dostępne są zarówno oferty z dojazdem własnym, jak i z transportem luksusowymi autokarami z wielu miast w Polsce. Jest to także dobra oferta dla wszystkich tych, którzy lubią aktywnie zwiedzać - podczas przejazdów z Biurem Podróży Olimp proponowane są ciekawe wycieczki fakultatywne.

Biuro Podróży Olimp ma w swojej ofercie równiez szeroki wybór profesjonalnie zorganizowanych i interesujących obozów młodzieżowych oraz obozów studenckich, podczas których uczestnicy mają sznasę zwiedzić ciekawe miejsca, odpocząć i poznać rówieśników z całego świata.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Jednym zdaniem

Ten hotel to absolutna czołówka jeżeli chodzi o zaplecze rekreacyjne. Pomijając wszystkie inne udogodnienia dla dorosłych i dzieci, fajnie jest popływać zimą w zewnętrznym, ogrzewanym basenie.

Położenie

hotel położony w Dimaro, zaledwie 3 km od Commezzadury, skąd gondola wywozi narciarzy w sam środek stacji narciarskiej Marilleva-Folgarida, połączonej także z Madonną di Campiglio, 27 km od terenów narciarskich Adamello Ski (Passo Tonale).

Hotel

poza świetną lokalizacją, ten czterogwiazdkowy obiekt oferuje jedno z najlepiej rozwiniętych zapleczy rekreacyjno - rozrywkowych z takimi atrakcjami jak np. podgrzewany basen zewnętrzny. Robi wrażenie infrastruktura stworzona z myślą o rodzinach- basen dziecięcy ze zjeżdżalnią, sala zabaw czy sala gier.

Pokoje

komfortowo wyposażone, 2-, 3-, 4-osobowe, w każdym znajduje się- łazienka z prysznicem lub wanną, suszarką do włosów; telefon, TV sat, Wi-Fi (odpłatnie) sejf, radio, minibar, indywidualnie regulowane ogrzewanie. Większość pokoi posiada balkony.

Do dyspozycji

imponującej wielkości centrum wellness- basen wewnętrzny z hydromasażem, podgrzewany basen zewnętrzny, basen dla dzieci ze zjeżdżalniami, jacuzzi, aromatyzowana łaźnia turecka, sauny fińskie (5 kabin, wstęp pow. 18 lat), laconicum, prysznice aromatyczne, solarium (odpłatnie), siłownia, zabiegi estetyczne i masaże (odpłatnie); restauracja, czytelnia, Wi-Fi (odpłatnie), piano bar, bar, stoły do bilarda i ping-pong'a, 3 sale konferencyjne, sala zabaw dla dzieci, parking, garaż (odpłatnie), narciarnia, winda, skibus.

Po nartach

W Dimaro znajdują się liczne restauracje, bary, sklepy. Można się również wybrać na kręgle do Monclassico lub na dyskotekę do Commezzadury.

Kuchnia

śniadania - bufet szwedzki, obiadokolacje 4-daniowe- bufet sałatkowo-przystawkowy, pierwsze i drugie danie (wybór spośród kilku wariantów), deser.

Program narciarski

ze względu na położenie hotelu w pobliżu wyciągów Marillevy-Folgaridy mają Państwo do wyboru karnet 6 x Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta (szusowanie bez ograniczeń na stokach Marillevy-Folgaridy połączonych z Madonna di Campiglio i Pinzolo), 6 x Marilleva -Folgarida lub 6 x Superskirama. Spod hotelu kursuje bezpłatny skibus, który dowozi do początkowej stacji Daolasa-Commezzadura (gondolka wywozi na środek stacji Marilleva/Folgarida).

Ramowy program imprezy

Ramowy program imprez samolotowych: Dzień 1: zbiórka na lotnisku na 2 godz. przed wylotem. Przylot, transfer do hotelu, zakwaterowanie, obiadokolacja. Dzień 2-7: białe szaleństwo. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie, transfer na lotnisko, wylot do Polski. Sprawdź rozkład lotów. Ramowy program imprez autokarowych: Program klasyczny 7-noclegowy: Dzień 1: wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Czechy i Austrię. Dzień 2: przyjazd do Włoch, zakwaterowanie, obiadokolacja. Dzień 3-8: białe szaleństwo. Dzień 9: śniadanie, wykwaterowanie, wyjazd do Polski, przejazd przez Włochy i Austrię. Dzień 10: przejazd przez Czechy, przyjazd do Polski w godzinach wczesno-porannych. W terminie 19.03.2016. - 25.03.2016. -  6 noclegów na miejscu i 6 dni jazdy na nartach. Program analogiczny, jak dla Taniego Szusowania. Sprawdź rozkłady jazdy dla pobytów 5-, 6- i 7-noclegowych. Ramowy program imprez z dojazdem własnym: Program klasyczny 7-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-7: białe szaleństwo. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.  

Cena zawiera

zakwaterowanie wg wybranej oferty * śniadania i obiadokolacje * transport do hotelu wg wybranej oferty (dotyczy oferty autokarowej i samolotowej) * korzystanie z centrum wellness * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NNW oraz ratownictwo górskie * karnet w oznaczonych terminach * uroczystą kolację w terminie sylwestrowym * podatek VAT.

Dopłaty opcjonalne

 karnet * ubezpieczenie rozszerzone (koszty leczenia 30 000 ) * ubezpieczenie SKI OC.

Dopłaty obligatoryjne

Opłata klimatyczna (płatna na miejscu) 1,3 Eur/os/dzień dla osób powyżej 12 roku życia. 

Karnet w cenie

w terminach 5.12-12.12; 02.04-09.04 zawarty jest karnet 6 dniowy Superskirama; w terminie 09.01-16.01 wliczony został karnet 6 x Marilleva Folgarida;12.03-19.03;19.03-25.03 wliczony został karnet 6 x Skiarea Campiglio Dolomiti Brenta.

Cena nie zawiera

napojów do obiadokolacji * odpłatności za solarium oraz zabiegi kosmetyczne i masaże* opieki rezydenta w terminie sylwestrowym.

Uwaga

dla naszych Klientów specjalne zniżkowe karnety: Skiarea Campiglio Dolomiti Brenta lub karnet  Marilleva Folgarida do zakupu przez naszą stronę www (oszczędzasz do 25 euro/os.). Możliwość dokupienia karnetu opcjonalnego do 5 dni przed wyjazdem! W terminie 6-noclegowym na nartach jeździmy 6 dni, wyjazd do Polski po nartach.

Najważniejsze cechy hotelu

Basen wewnętrzny i zewnętrzny Super cena Rewelacyjne zaplecze dla dzieci i dorosłych


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Wyremontowany hotel, położony w centrum miejscowości Dimaro. Hotel oferuje bezpłatnego ski busa dowożącego w 5 min do stacji narciarskiej Daolasa-Commezzadura (połączenie do Folgaridy-Marillevy i dalej do Madonny di Campiglio). Do wyciągów na lodowiec Presena ok. 40 km. W pobliżu niewielki wybór barów, restauracji, sklepów. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 1,80 EUR/os./dzień (nie dotyczy dzieci poniżej 13 roku życia).
Stoki:
3 km do połączonych wyciągów Folgaridy-Marillevy z trasami Madonny di Campiglio, 6 min. jazdy hotelowym ski busem do stacji Daolasa-Commezzadura (łącznie 125 km tras). 40 km na lodowiec Presena.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, 2 windy, restauracja, piano bar (raz w tyg.), bar z tarasem, ogrzewana przechowalnia sprzętu i wypożyczalnia sprzętu narciarskiego. Basen kryty dla dorosłych (pow. ok. 95m2), basen zewnętrzny (pow. ok. 39 m2), kryty basen dla dzieci (pow. ok. 34 m2 i gł. 30-50 cm). Bogate centrum SPA: 4 rodzaje saun, łaźnia turecka, bicze szkockie, zimna mgła, jacuzzi, strefa relaksu. Za dopłatą masaże i zabiegi. Pokój zabaw dla dzieci z osobną kuchnią do przygotowywania posiłków, osobne menu dla dzieci, wieczorami mini disco. Możliwość zorganizowania przez hotel (za dopłatą): kuligów, jazdy konnej, nordic walking, spacerów na rakietach śnieżnych i na nartach biegowych czy wyjazdu na zakupy do Madonny di Campiglio. Ponadto: taras słoneczny z leżakami, świetlica, tenis stołowy, siłownia, dyskoteka.
Pokoje:
Hotel posiada pokoje o różnym standardzie. Pokoje typu standard o pow. ok. 20 m2 wyposażone są w: łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, TV Sat., telefon, sejf, mini lodówkę (konsumpcja płatna dodatkowo). Za dopłatą i na potwierdzenie: pokoje superior o pow. ok. 22 m2 wyposażone jak pokoje standardowe, dodatkowo: balkon, wanna lub prysznic pokoje deluxe o pow. ok. 26 m2 wyposażone jak pokoje superior pokoje rodzinne standard 1-pomieszczeniowe dla max. 3 osób o pow. ok. 20-25 m2 wyposażone jak pokoje superior oraz pokoje rodzinne comfort dla 4 osób o pow. ok. 25-28 m2. Na zapytanie łóżeczko, wanienka i przewijak dla dziecka do 2 roku życia.
Wyżywienie:
Śniadania w formie bufetu oraz obiadokolacje serwowane (do wyboru z 4 pozycji menu), bufet sałatkowy, serwowany deser. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Dania kuchni regionalnej, włoskiej i międzynarodowej. Raz w tygodniu kolacja tematyczna.
Internet:
Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu bez dodatkowych opłat.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.alpholiday.it
Naszym zdaniem:
Dobrej klasy hotel, od lat doceniany przez naszych Gości, którzy chętnie do niego wracają! Dobra lokalizacja w centrum Dimaro, szeroka oferta zabiegów SPA, atrakcje dla najmłodszych oraz imprezy Apres ski w połączeniu z miłą atmosferą oraz wysokim standardem usług stanowią idealną kombinację dla udanego wypoczynku.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 5.5/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/wlochy-val-di-sole/alpholiday

Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady. Transfer do wybranego hotelu, w czasie którego dla osób które uiściły zaliczkę zostaną rozliczone ski passy. Zakwaterowanie czas wolny.
Dzień 2 - 7
Pobyt w wybranym hotelu.
Dzień 8
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot do Polski.
Uwagi do programu
Dzieci do 14 roku życia mają obowiązek jazdy w kaskach. Aby skrócić czas przejazdu możliwy transfer z przesiadką.
Wizy
Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, TK, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.
Inne
W regionie:
Val di Sole
Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Marilleva - Folgarida
Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
Madonna di Campiglio
Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
Pinzolo
Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu
Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m. Organizujemy bezpłatne ski safari do Passo Tonele z możliwością jazdy na lodowcu Presena 1 raz w tygodniu.
Pejo
Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
SKI INFO:
Tereny narciarskie
: 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
Długość tras
: 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
Trasy łatwe
: 92 km
Trasy średnie:
230 km
Trasy trudne
: 60 km
Wyciągi
: 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
Sezon narciarski
: grudzień-maj Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
Karnety:
- Skipass Folgarida - Merilleva - 187 - 214 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva. - Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - 219 - 247 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta. - Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - 237 - 271 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo. - Skipass Superskirama - 248 - 283 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone (karnet na ski safari).
Zniżka na karnet
Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.
Wycieczki lokalne
Ski safari
Dla chętnych możliwość rezerwacji (ok. 10 EUR/ os.) u rezydenta ski safari - wyjazd do ośrodka narciarskiego Passo Tonale i na lodowiec Presena, obejmuje transfer do ośrodka w 2 strony. Wyjazd do potwierdzenia u rezydenta w zależności od liczby chętnych (min. 10 osób) oraz warunków pogodowych. Aby skorzystać z wyjazdu należy posiadać karnet Super Skirama Dolomiti.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, TK, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.

Inne

W regionie:
Val di Sole
Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Marilleva - Folgarida
Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
Madonna di Campiglio
Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
Pinzolo
Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu
Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m. Organizujemy bezpłatne ski safari do Passo Tonele z możliwością jazdy na lodowcu Presena 1 raz w tygodniu.
Pejo
Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
SKI INFO:
Tereny narciarskie
: 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
Długość tras
: 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
Trasy łatwe
: 92 km
Trasy średnie:
230 km
Trasy trudne
: 60 km
Wyciągi
: 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
Sezon narciarski
: grudzień-maj Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
Karnety:
- Skipass Folgarida - Merilleva - 187 - 214 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva. - Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - 219 - 247 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta. - Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - 237 - 271 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo. - Skipass Superskirama - 248 - 283 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone (karnet na ski safari).
Zniżka na karnet
Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wycieczki lokalne

Ski safari
Dla chętnych możliwość rezerwacji (ok. 10 EUR/ os.) u rezydenta ski safari - wyjazd do ośrodka narciarskiego Passo Tonale i na lodowiec Presena, obejmuje transfer do ośrodka w 2 strony. Wyjazd do potwierdzenia u rezydenta w zależności od liczby chętnych (min. 10 osób) oraz warunków pogodowych. Aby skorzystać z wyjazdu należy posiadać karnet Super Skirama Dolomiti.

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Mapa Hotelu Alpholiday
Polecamy Hotele w Molveno (Włochy)

Opinie o Hotelu Alpholiday

Alpholiday - możliwości zakwaterowania:

Pokój 2 osobowy
Pokój dla 2-4 osób

Alpholiday - Możliwości wyżywienia:


Alpholiday - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Alpholiday? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00