cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
  • Hotel Al Raha Beach, Abu Dhabi
1 / 33
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
22.10 - 25.10
już od 4048 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.06 - 10.06
już od 1958 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Al Raha Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Al Raha Beach
star 5

Emiraty Arabskie: Abu Dhabi
Ocena hotelu Al Raha Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Al Raha Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 czerwca 2020

Hotel Al Raha Beach w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Obiekt znajduje się w nowej dzielnicy Al Raha, w której mieszczą się najbardziej efektowne budowle Abu Dhabi, a nieopodal znajduje się legendarny tor Formuły 1 oraz centrum handlowe Al Raha Mall! Lotnisko międzynarodowe w Dubaju (Dubai International Airport) znajduje się w odległości ok. 150 km, lotnisko Dubai Al Maktoum ok. 110 km a lotnisko w Abu Dhabi oddaloneok. 10 min. jazdy.Do centrum Abu Dhabi - ok. 20 min. jazdy.
Plaża:

Hotel położony jest tuż przy prywatnej, ładnie zagospodarowanej, piaszczysto-żwirkowej plaży (o długości ok. 250 m) z laguną i sztucznie usypaną wyspą. Leżaki,parasole i ręcznikina plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:

Ekskluzywny, wybudowany pierwotnie jako hotel goszczący osobistości z otoczenia Szejka Zayeda, należący do znanej i cenionej sieci Danat Hotels.
Imponujące lobby z bogatymi arabskimi dekoracjami, recepcja 24 - godz. z sejfami, centrum biznesowe, mini centrum handlowe, bankomat, kantor wymiany walut, concierge (rezerwacja biletów, wynajem samochodów, informacja turystyczna), sale konferencyjne, a także usługi medyczne (za dodatkową opłatą). Hotel oferuje swoim gościom kilka restauracji m.in. główną Sevilla, specjalizującą się w daniach europejskich, włoskich oraz azjatyckich, gdzie organizowane są wieczory tematyczne, La Piscine - z kuchnią międzynarodową, Azur - z kuchnią śródziemnomorską, ponadto - piano bar Black Pearl, dyskoteka Enigma oraz bary (w hotelu jest serwowany alkohol). Goście mogą korzystać z lagunowych, wkomponowanych w otoczenie i zieleń, obszernych dwóch basenów - zewnętrznego oraz wewnętrznego (basen wewnętrzny tylko dla dorosłych), a także z basenu dla dzieci leżaki i parasole przy basenach dostępne są bezpłatnie. Ponadto - centrum SPA, salon fryzjerski (płatne dodatkowo).
Wyżywienie:

Bogate śniadania serwowane w restauracji głównej Sevilla w formie bufetu. Za dopłatąobiadokolacje (HB) lub obiady i kolacje (FB)w formie bufetu, napoje dodatkowo płatne. Możliwa również dopłata do opcji All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej Sevilla, kawa, herbata, lokalna wodamineralna, gazowane napoje bezalkoholowe (typu cola), lokalne piwo i wino oraz wybrane napoje alkoholoweserwowane w szklankach podczas posiłków w restauracji głównej, wbarze przy basenie La Piscine (w godzinach 11:00-23:00) oraz w barze Black Pearl (w godzinach 17:00-23:00).All Inclusive nie obejmujemini baru w pokojui room service. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków). Specjalnością szefa kuchni są wyśmienite desery!
Program sportowy i animacyjny:

Do dyspozycji basen, centrum fittnes: siłownia, sauna, jacuzzi(bezpłatne), ponadto (część z wymienionych dodatkowo płatna): siatkówka, squash, aerobik, bilard, pokój gier, centrum sportów wodnych na plaży (kajaki, żaglówki, motorówki, windsurfing, narty wodne), a także wędkowanie. Na terenie hotelu znajduje się SPA (dodatkowo płatne), oferujące różnorodne zabiegi pielęgnacyjno-regenerujące, m.in. masaże, łaźnie,aromaterapia. Dla najmłodszych - brodzik, pokój gier i zabaw, plac zabaw w ogrodzie, mini club Gazelle, a także specjalne menu w restauracji.
Internet:

Na terenie hotelu internet bezpłatny.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 lub 3godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, opłaty lotniskowe, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego pilota lub polskojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta podczas pobytu i ubezpieczenie TU EUROPA SA - wariantpodstawowy (KL, NNW i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, depozytów oraz innych wydatków osobistych. WEmiratach taksa klimatyczna płatna na miejscu w hotelach 3* ok. 10 AED za pokój za dobę, w hotelach 4* ok. 15 AED za pokój za dobę, w hotelach 5* ok. 20 AED za pokój za dobę.
Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne

City Tour - Dubaj

Zapraszamy Państwa na wycieczkę, dzięki której poznają Państwo najbardziej znane i wywołujące największe emocje miasto Zjednoczonych Emiratów Arabskich - Dubaj! Rozpoczniemy ją od przejazdu główną ulicą miasta - Sheikh Zayed Road, co pozwoli Państwu na podziwianie jednego z najnowocześniejszych architektonicznie miast i jego charakterystycznego, najwyższego wolnostojącego budynku świata, wznoszącego się na wysokość niemal 1000 m, Burj Khalify. Dalej trasa będzie wiodła wzdłuż linii brzegowej, skąd można podziwiać Palm Islands, największe, sztuczne wyspy świata w kształcie palm, jeden z najbardziej innowacyjnych projektów jaki kiedykolwiek został zrealizowany. W tym miejscu przewidzieliśmy również krótką podróż Monorail czyli kolejką wąskotorową prowadzącą na Palm Jumeirah. Zajedziemy także do kompleksu Madinat Jumeirah zwanego "dubajską Wenecją", gdzie zrobimy zdjęcia na tle najsłynniejszego hotelu świata - Burj Al Arab. Na krótki fotostop przejedziemy do dzielnicy Dubai Marina, gdzie można podziwiać wspaniałe jachty w przystani oraz najwyższe mieszkalne wieżowce świata. W trakcie wycieczki będziemy mieli szansę poznać lepiej kulturę muzułmańską i religię islamu. Zatrzymamy się w Dubai Museum, które mieści się w starym Al Fahidi Fort, pochodzącym z okresu gdy Dubai Creek stanowiło jeden z ważniejszych portów Zatoki Perskiej - zapoznamy się z historią ZEA sprzed rozkwitu gospodarczego z końcówki XX wieku. Fort ten stanowił również siedzibę jednego z dawnych władców Dubaju. Kolejnym przystankiem będą niezwykłe, rozbudzające zmysły, targi przypraw i złota - Spice Souk & Gold Souk. Do tego urokliwego miejsca dopłyniemy tradycyjną taksówką wodną - Abrą.
Cena ok. 130 USD/os
. (Ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah -
ok. 140 USD/os
.).
OPCJA DODATKOWA
: Podczas wycieczki, dla zainteresowanych proponujemy wjazd na 124 piętro Burj Khalifa (bilet płatny dodatkowo). Osoby, które nie wyrażą chęci zwiedzania Burj Khalifa mają czas wolny (ok. 1 h) w największym centrum handlowym świata Dubai Mall.
Burj Khalifa

Jeszcze żaden budynek w historii nie intrygował i nie wzbudzał tyle emocji co Burj Khalifa. Punkt widokowy tego najwyższego budynku świata znajduje się na 124 piętrze, co pozwoli Państwu doświadczyć na wyciągnięcie ręki cudu architektonicznego i nowoczesnej inżynierii. Specjalne teleskopy (dodatkowo płatne) pozwalają na zobaczenie z bliska panoramy miasta. Goście maja możliwość chodzenia po całym obwodzie budynku, co pozwala na podziwianie Dubaju ze wszystkich stron świata.
Cena ok. 60 USD/os.

City Tour - Abu Dhabi

Wycieczkę po stolicy Zjednoczonych Emiratów Arabskich rozpoczniemy od zwiedzania największego i najpiękniejszego meczetu Emiratów - Sheikh Zayed Mosque. Jego imponująca architektura i misterne zdobienia zapierają dech w piersiach! Zatrzymamy się na zdjęcia w punkcie z widokiem na najbardziej luksusowy hotel świata - Emirates Palace. Następnie udamy się do Heritage Village - wioski - " muzeum", w której zapoznamy się z dawnym stylem życia mieszkańców. Kolejnym punktem programu będzie przejazd przez wyspę Saadiyat, co z arabskiego oznacza "wyspa szczęścia" gdzie w 2017 r. otwarto Muzeum Louvre z dziełami sztuki, własnymi oraz wypożyczonymi z paryskich muzeów Louvre czy Orsay. Przejazd przez wyspę Yas, na której znajduje się słynny park rozrywki - Ferrari World, z najszybszym na świecie roller-coasterem, Formula Rossa.
Opcje dodatkowo płatne
: bilet do Ferrari World - ok. 95 USD/os. oraz bilet do Muzeum Louvre - ok. 25 USD/os. Osoby nie korzystające z opcji dodatkowych, mają ok. 3 h czasu wolnego w centrum handlowym Yas Mall.
Cena ok. 130 USD/os
. (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah -
ok. 175 USD/os
.).
Aquaventure Atlantis - park wodny

Imponujący park wodny, położony na wyspie The Palm Jumeirah! Oferuje Państwu przeżycia zapierające dech w piersiach: spływ rzeką z prądem wodnym i falami ciągnącą się przez dwa kilometry, lagunę rekinów, a także zjeżdżalnię ukrytą w basenie z rekinami i płaszczkami!
Cena ok. 110 USD/os
. (dodatkowo koszt transportu).
Seaplane

Ekscytujące loty widokowe, które dostarczają niezapomnianych przeżyć i są okazją do zobaczenia Dubaju z "lotu ptaka". Podczas ok. 40 min lotu podziwiać będziemy najbardziej znane atrakcje turystyczne Dubaju, w tym The Palm Jumeirah, Burj Khalifę, The World Islands, Burj Al Arab, Dubai Creek, Port Rashid i wiele więcej. Niesamowite widoki gwarantowane!
Cena ok. 499 USD/ os.
(dodatkowo koszt transportu).
Ski Dubai

Stęskniony za zimą? Chcesz połączyć błogie lenistwo na plaży z szusowaniem na stoku? Proponujemy sporty zimowe w pierwszym krytym ośrodku narciarskim na Bliskim Wschodzie! Zapraszamy do Mall of the Emirates, gdzie można spróbować narciarstwa w środku tego upalnego kraju. Do tego towarzystwo pingwinów!
Cena ok. 90 USD/os
. (dodatkowo koszt transportu).
Balloon

Wycieczka balonem w głąb pustyni. Zostawiając za sobą nowoczesne miasto, poczują się Państwo jak na "latającym dywanie", lecąc nad czerwonymi wydmami, oazami szmaragdowej zieleni, gdzie wędrują gazele i wielbłądy. Przywitają nas "ludzie pustyni", których będziemy mieli okazję spotkać podczas tej wyprawy. Lot trwa ok. 40-70 minut w zależności od warunków pogodowych.
Cena ok. 340 USD/os.

Safari

Wycieczka samochodami z napędem na 4 koła! Niezapomniane emocje podczas przejazdu po pustynnych wydmach (wycieczka z angielskojęzycznym kierowcą). Zobaczymy niezwykły zachód słońca nad pomarańczowymi piaskami pustyni, który pozostanie na długo w naszej pamięci. Następnie przejazd do wioski beduińskiej, gdzie odpoczniemy, a także skosztujemy kolacji w formie bufetu (lokalne dania z grilla wliczone w cenę) przy akompaniamencie muzyki arabskiej. Możliwość podziwiania tańca brzucha oraz innych tańców arabskich, a także wykonania tatuażu z henny czy przejażdżki na wielbłądzie.
Cena ok. 85 USD/os.
(ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah -
ok. 105 USD/os
.).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
Inne

Informacje ogólne

Waluta
1 dirham ZEA (Dhs) = 100 filsów. Aktualny przelicznik: 1 Dhs = ok. 1,05 PLN 1 EUR = ok. 4 Dhs. Akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, Master Card, American Express. W kraju jest wiele bankomatów.
Dolar amerykański (USD) - akceptowane sąbanknotywydane po 2006 r.
Napiwki
Zwyczajowo w restauracjach i hotelach do rachunku dolicza się 10-15% za usługę. Mile widziane jest zostawianie drobnych sum (za obsługę) kierowcom na wycieczkach lokalnych, kelnerom w restauracjach oraz osobom sprzątającym pokoje w hotelach.
Wiza
22.03.2014 został zniesiony obowiązek wyrabiania wiz emirackich dla obywateli Polski.
Paszport
Paszport powinien być ważny min. 6 miesięcy od daty zakończenia wycieczki.
Czas
+ 3 godziny w stosunku do czasu polskiego w okresie zimowym, + 2 godziny w okresie letnim.
Ubiór
Przy zwiedzaniu miejsc będących obiektem kultu religijnegozwiedzających obowiązują ograniczenia dotyczące dopuszczalnego ubioru. Zarówno kobiety, jak i mężczyźni powinni mieć w pełni zakryte nogi, krótkie spodenki/spódnice oraz obcisłe spodnie/leginsy u pań nie są akceptowane. U mężczyzn akceptuje się krótki rękaw, jednak kobiety muszą mieć długie rękawy oraz głowę okrytą chustą. Poza meczetami i innymi miejscami kultu religijnego dozwolone są tradycyjne stroje europejskie, choć niezbyt wyzywające u kobiet.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji ok. 40-50 Dhs, piwo ok. 30 Dhs, kawa ok.10 Dhs. W sklepach spożywczych nie ma możliwości zakupu alkoholu (można zaopatrzyć się jedynie na lotnisku w strefie wolnocłowej). W hotelach (oprócz emiratu Sharjah) alkohol jest dostępny bez problemu.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok.1-2 USD. Korespondencję najlepiej zostawić w recepcji hotelowej.
Elektryczność
220V / 50 Hz. Urządzenia elektryczne działają tylko przy użyciu adapterów, które można z łatwością nabyć na miejscu za ok. 2 USD, są one również dostępne bezpłatnie w większości recepcji hotelowych (wtyczki z trzema bolcami ułożone w trójkąt).
Telefony
Telefony komórkowe działają w całych Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 971 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Wylot z:
Warszawy, Krakowa i Katowic. Zbiórka na 2 lub 3godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
W regionie

Zjednoczone Emiraty Arabskie
ze stolicą w Abu Dhabi oraz słynnym na całym świecie miastem Dubaj, to niewielki kraj na Środkowym Wschodzie. Od północnego zachodu graniczą z Katarem, od zachodu i południa z Arabią Saudyjską,odwschodu zaś z Omanem. Od północy Emiraty są otoczone wodami Zatoki Perskiej. Kraj składa się z siedmiu Emiratów, zróżnicowanych pod względem kulturowym i obyczajowym: dwa najbardziej znane to Abu Dhabi i Dubaj. Pozostałe to: Sharjah, Ras al Khaimah, Fujairah, Umm al Quwain oraz Ajman - jedyny Emirat bez ropy i gazu. Krajobraz Emiratów jest raczej nizinny i pustynny.
Dubaj -
jedno z najbogatszych miast świata, najczęściej odwiedzane i najbardziej znane ze wszystkich Emiratów. Słynie z luksusu i oryginalnych, futurystycznych budowli, m. in z Burj Khalifa, najwyższej budowli na świecie.
Abu Dhabi
- największy z emiratów ZEA ze stolicąpołożoną na wyspie o tej samej nazwie w otoczeniu wód Zatoki Perskiej. Jeden z najprężniej rozwijających się regionów, rozbudowywany z wielkim rozmachem. Znajduje się tu między innymi jeden z największych i najpiękniejszych meczetów świata.
Fujairah
- niewielki emirat, położony we wschodniej części kraju, nad Oceanem Indyjskim. Przyciąga turystów pięknym położeniem w otoczeniu majestatycznych gór Hadżar i oferuje jedne z najpiękniejszych plaż w całym kraju! W odróżnieniu od kosmopolitycznego Dubaju, zachował bardziej tradycyjny charakter - można wybrać się na lokalny bazar, gdzie będzie okazja kupić orientalne rękodzieło, piękne dywany czy aromatyczne przyprawy, a jednym z najważniejszych zabytków architektonicznych są unikalne, XVI-wieczne forty. Goście mogą wypoczywać w kilkunastu hotelach mieszczących się tuż przy rajskich plażach, w otoczeniu błękitnych wód oceanu, gdzie kryją się jedne z najpiękniejszych raf koralowych regionu.

Depozyty w hotelach

Wiele hoteli w Zjednoczonych Emiratach Arabskich pobiera depozyt. Wysokość depozytu uzależniona jest od hotelu (ok. 30-60 USD /noc / pokój). O szczegółach dotyczących wysokości depozytów Klienci zostaną poinformowaniu na miejscu.
Informujemy ponadto, że dopuszczalne są następujące formy uiszczenia depozytu:
1. Blokada środków na karcie kredytowej, odblokowanie następuje przy wykwaterowaniu.
2. Płatność kartą płatniczą, środki zwrócone będą przy wykwaterowaniu w gotówce w walucie lokalnej.
3. Płatność gotówką w USD, EUR lub walucie lokalnej, zwrot przy wykwaterowaniu w walucie lokalnej.
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Zjednoczonych Emiratach Arabskich trwa od połowy września dokońca października.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Zjednoczone Emiraty Arabskie/Abu Dhabi

Kategoryzacja hotelu

- kategoria Exim Tours 5* - kategoria lokalna 5*

Położenie

- przy plaży i zatoce Al Raha Creek - przy centrum handlowym Al Raha Mall - ok. 20 km od centrum Abu Dhabi - ok. 13 km od centrów rozrywki Ferrari World i Warner Bros World na wyspie Yas Island - ok. 32 km od muzeum Louvre - ok. 140 km od lotniska w Dubaju (prywatny transfer ok. 1,5 h)

Plaża

- piaszczysta, prywatna - leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Superior - centralna klimatyzacja - LCD TV-Sat, DVD, telefon, sejf, internet Wi-Fi - mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów, zestaw kosmetyków) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - zestaw do prasowania - balkon w części pokoi, widok na miasto - w przypadku zakwaterowania dwójki dzieci z rodzicami, jedno śpi z nimi na wspólnym łóżku Pokój Gulf View - wyposażony podobnie jak pokój Superior, dodatkowo balkon i widok na zatokę

Sport, Relaks, Rozrywka

- basen główny - basen kryty - leżaki i parasole przy basenach - sala fitness Płatne - salon spa, masaże - sporty wodne na plaży  

Dla dzieci

- plac zabaw, brodzik z małymi zjeżdżalniami

Wyżywienie

BB: śniadanie. HB: śniadanie i kolacja w formie bufetu, napoje do kolacji płatne dodatkowo. FB: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, napoje do obiadu i kolacji płatne dodatkowo. Soft All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Napoje bezalkoholowe serwowane w godzinach 10:00-23:00 w barze przy basenie i podczas posiłków w restauracji głównej. Napoje alkoholowe płatne. All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w godzinach 10:00-23:00 w barze przy basenie, w godzinach 17:00 - 23:00 w barze Black Pearl i podczas posiłków w restauracji głównej.

Restauracje i bary

- restauracja główna Sevilla - bar przy basenie La Piscine - lobby bar - bar Black Pearl - kawiarnia orientalna  

Dodatkowe informacje

- internet Wi-Fi (bezpłatny) - bezpłatny bus hotelowy do Wielkiego Meczetu Szejka Zayeda, centrum handlowego Medinat Zayed i Mariny w Abu Dhabi - bezpłatny bus hotelowy do centrum handlowego Yas Mall, centrum rozrywki Ferrari World i aquaparku Yas Water World - punkt wymiany walut, bankomat, centrum handlowe - www.alrahabeachhotel-abudhabi.com

Kolacja Wigilijna i Sylwestrowa

- wliczone w cenę imprezy

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG), opłaty lotniskowe i paliwowe. UWAGA: Wszystkie hotele w Dubaju przy zakwaterowaniu pobierają od gości DEPOZYT. Wysokość depozytu zależy od standardu hotelu, opcji wyżywienia. Kwota depozytu służyć ma pokryciu ewentualnych kosztów związanych z dodatkowymi usługami  typu mini bar itp. Depozyt pobierany jest w gotówce w Euro lub USD, może być także w formie zablokowanej kwoty na koncie bankowym lub karcie kredytowej. Depozyt zostaje zwrócony po rozliczeniu ewentualnych rachunków hotelowych. W Zjednoczonych Emiratach Arabskich obowiązuje podatek turystyczny, który jest pobierany od Klientów bezpośrednio w hotelu w momencie zakwaterowaniu lub wykwaterowania. Opłata jest lokalnej walucie za pokój/ za noc i jest uzależniona od standardu hotelu, w jakim Klienci mieszkają: 5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED.

Opieka rezydenta

Klienci wylatujący z Warszawy i Krakowa są objęci opieką polskojęzycznych rezydentek, u których mogą zarezerwować wycieczki fakultatywne (odbywają się w języku angielskim lub polskim w przypadku uzbierania się większej grupy). Wyjątkiem są hotele Bin Majid Beach Hotel i Smartline Ras Al Khaimah Resort, w przypadku tych hoteli Klienci są objęci opieką rezydentki Exim Czechy & Słowacja, komunikacja w języku słowackim lub angielskim, możliwość zarezerwowania wycieczek fakultatywnych (w przypadku uzbierania się grupy od 6 osób będą się odbywały w języku polskim). Klienci wylatujący z Katowic są objęci anglojęzyczną obsługą przedstawiciela kontrahenta.

Przeloty

- na trasie Warszawa (WAW) - Dubaj (DXB) - Warszawa (WAW) liniami Emirates Airlines, na pokładzie samolotu zapewniony jest bezpłatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny 7 kg (56cm x 45cm x 25cm) oraz bagaż rejestrowany 15-30 kg (w zależności od taryfy) - na trasie Kraków (KRK) - Dubaj (DXB) - Kraków (KRK) liniami Fly Dubai, na pokładzie samolotu dostępny jest płatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny 7 kg (56cm x 45cm x 25cm) oraz bagaż rejestrowany 20 kg. - na trasie Katowice (KTW) - Dubaj (DWC) - Katowice (KTW) liniami WizzAir, na pokładzie samolotu dostępny jest płatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20), bagaż rejestrowany za dopłatą.

Bagaż

Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 200 PLN Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 390 PLN (wyloty do 08.04 i od 30.04 - 11.06 i 23.09 - 31.10)/ 445 PLN (wyloty od 09.04 - 29.04 i od 12.06 - 22.09)- 32 kg - 535PLN (wyloty od 30.04 - 11.06 i od 23.09 - 31.10) /560 PLN (wyloty do 08.04)/ 630PLN wyloty od 09.04 - 29.04 i od 12.06 - 22.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Ecco Travel

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Emiraty Arabskie/Abu Dhabi

Opis

Stylowo zaprojektowany hotel, położony w dzielnicy biznesowej, przy prywatnej plaży z bezpłatnym serwisem, Przestronne, eleganckie, bardzo funkcjonalnie urządzone pokoje, Ogromny basen w formie laguny otoczony bajecznym ogrodem palmowym, Restauracja serwująca znakomicie przyrządzone dania kuchni międzynarodowej, Nowoczesne centrum Spa, oferujące szeroki wachlarz zabiegów leczniczych i pielęgnacyjnych,

Lokalizacja

w Abu Dhabi, przy plaży, ok. 25 km od centrum, ok. 6 km od lotniska, ok. 150 km od Dubaju, w pobliżu centrum handlowego, w pobliżu centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi - 256, restauracje - 1, restauracje a'la carte - 2, baseny odkryte - 2, centrum konferencyjne dla - 500 osób, basen kryty, bar przy basenie, sejf (płatny), room service 24h (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy, kawiarnie, recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, mini market, wymiana walut, fryzjer, bankomat, salon urody, piano bar, parasole przy basenie, leżaki przy basenie, pokoje dla niepełnosprawnych, pokoje dla niepalących, night club.

Pokoje

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf, mini bar (płatny), internet bezprzewodowy, telefon, taras/balkon, DVD, radio/muzyka, suszarka do włosów, łazienka z wanną i prysznicem, zamek elektroniczny, zestaw do parzenia kawy/herbaty, telewizor LCD. Typ pokoju - W cenie zakwaterowanie w pokojach typu SUPERIOR (max. 3 osoby lub 2 dorosłych i 1 dziecko do 12 lat).

Plaża

prywatna, piaszczysta, łagodne zejście, zagospodarowana, parasole, leżaki, ręczniki.

Sport na plaży

sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

siatkówka, tenis ziemny, squash (płatny), masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, aerobik, SPA (płatne), sauna (płatna), bilard (płatny), łaźnia turecka (płatna), zabiegi lecznicze (płatne), zabiegi pielęgnacyjne (płatne).

Rozrywka

dyskoteka (płatna).

Dla dzieci

opiekunka (płatna), menu, brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, pokój zabaw.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do All Inclusive Soft

All Inclusive

Wersja SOFT. śniadanie, lunch (12.30 - 16.00) i kolację (19.00 - 22.30) w restauracji głównej; napoje w barze przy basenie 11.00 - 23.00 oraz w barze Black Pearl 15.00 - 23.00.

Informacje dodatkowe

Bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie lobby.,

Cena zawiera

przelot na trasie Warszawa - Abu Dhabi - Warszawa, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą,

Cena nie zawiera

dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, wycieczek fakultatywnych, W przypadku wylotów z Katowic (oferta oznaczona znacznikiem Tanie Linie 1) dopłaty do dużego bagażu podręcznego 10kg (max. wymiary - 56x45x25 cm) - 160 zł/os. 2) dopłaty do bagażu głównego 23kg - 375 zł/os., Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji. Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru

Obsługa na miejscu

Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - ograniczona obsługa w jęz. polskim przez cały rok. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

Informacje wizowe

Dla wylotów od 22.03.2014 przestaje obowiązywać procedura promes wizowych i zniesione zostają opłaty za wizy turystyczne dla obywateli polskich. Polacy otrzymują zgodę na wjazd do Emiratów Arabskich na podstawie paszportu ważnego min. 6 miesięcy, bez dodatkowych opłat. Uwaga. paszporty rezydentów/obywateli Izraela lub paszporty wydane w Izraelu w myśl przepisów ZEA nie uprawniają do wjazdu na terytorium ZEA.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EMIRATW ARABSKICH

*****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

Hotel położony w odległości około 25km od centrum Abu Dhabi, w bliskiej odległości od lotniska (około 10min.) oraz około 40 min drogi od Dubaju.

Plaża

Prywatna piaszczysto - żwirkowa bezpośrednio przy hotelu.

Zakwaterowanie

254 pokoje oraz wille; Typy pokoi: 45 typu superior (65m2), 54 typu gulf view (55m2), 91 typu deluxe gulf view (55m2), 24 ville z prywatnym basenem i plażą. Wyposażenie: łącze WIFI, telewizja, telefon, satelitarna, sejf, zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienka, mini bar, klimatyzacja kontrolowana indywidualnie.

Restauracje i bary

Śródziemnomorska Azur, międzynarodowa Sewilla, restauracja przy basenie La Piscine, kawiarnia Mozart, restauracja Al Manzil; Bar Black Pearl, orientalny bar Wanasah.

Wyżywienie

BB - śniadania; HB - śniadania i kolacje.

Sport i rozrywka

Dwa baseny zewnętrzne z regulowaną temperaturą, basen aquamedic, basen kryty, jacuzzi, siłownia, dwa korty do squasha. Odpłatnie: sporty wodne na plaży, w bliskiej odległości pole golfowe.

Dla dzieci

Klub dla dzieci, plac zabaw, brodzik, na życzenie rodziców opiekunka do dziecka.

Pozostałe udogodnienia

Recepcja czynna całą dobę, centrum biznesowe, sala balowa, prywatna przystań, całodobowa obsługa pokojowa, centrum handlowe, wypożyczalnia samochodów, parking, łącze WIFI, park Ferrari, nocny klub Enigma, SPA, salon piękności, fryzjer, masaże, sauna, łaźnia parowa, kino.

Naszym zdaniem

Hotel o wysokim standardzie, zaspokoi oczekiwania wymagających klientów. Czyste i zadbane pokoje, sympatyczna obsługa, różnorodne jedzenie, duża ilość atrakcji oferowanych przez miasto sprawi, że każdy wróci zadowolony z wakacji.

Strona internetowa

http://www.alrahabeach.danathotels.com/


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


BestReisen

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Elegancki resort butikowy usytuowany przy plaży, należący do prestiżowej sieci Dana Hotels. Wyjątkowa architektura, piękny ogród, stylowe restauracje, luksusowe warunki. Szczególnie polecany rodzinom z dziećmi.

Położenie

Przy prywatnej, piaszczystej plaży (serwis plażowy bezpłatnie), w sąsiedztwie portu jachtowego, w nowej ekskluzywnej dzielnicy Al Raha, w pobliżu Al Raha Mall, 10 minut jazdy na lotnisko, tyle samo do Abu Dhabi National Exhibition Centre i na wyspę Yas z torami Formuły 1, parkiem tematycznym Ferrari World i aquaparkiem, 20 minut od centrum Abu Dhabi. Bezpłatne przejazdy do galerii handlowych (Abu Dhabi Mall i Marina Mall), Sheikh Zayed Mosque oraz na wyspę Yas Island (Ferrari World/Yas Mall/Yas Water World) - wymagana rezerwacja. [Naprzeciwko plaży odbywają się prace konstrukcyjne i developerskie. Mogą być widoczne i słyszalne przez gości na plaży]

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, punktem wymiany walut, bankomatem, kilka sal konferencyjnych, zaplecze biznesowe, sala bankietowa, butik, wypożyczalnia samochodów, pralnia, room-service. Restauracje: restauracja główna Sevilla (kuchnia międzynarodowa, włoska i azjatycka, wieczory tematyczne) z tarasem zewnętrznym, otwartą kuchnią i piwniczką win; restauracja Azur specjalizująca się w daniach śródziemnomorskich; stylowa restauracja z barem między basenem i plażą La Pisicine; romantyczna restauracja Al Manzil w ogrodzie; elegancka Cafe Mozart; pianobar Black Pearl Bar; arabska kawiarnia i bar z sziszą Wanasah; irlandzki pub McGettigan's. 

Pokoje

278 ekskluzywnych, przestronnych pokoi. Pokoje Superior (ok. 65 m2) z częścią sypialną i dzienną, piękną marmurową łazienką (wanna, kabina prysznicowa, bidet, suszarka do włosów, WC), indywidualnie sterowaną klimatyzacją i bezpłatnymi łączami internetowymi. Ponadto na wyposażeniu: TV sat (LCD), minibar, sejf, serwis do parzenia kawy/herbaty, panoramiczne okna (widok na miasto lub ogród). Pokoje Gulf View room (55 m2) mają balkon lub taras z widokiem na zatokę. Możliwość zakwaterowania 2 osób dorosłych i 2 dzieci lub 3 osób dorosłych i 1 dziecka w pokojach Superior i Gulf View room. W Superior możliwość maksymalnie 2 dostawek w pokoju, a w Gulf View Room  -  1 dostawki. Jedno dziecko śpi z rodzicami, drugie na dostawce, a w przypadku 3 osób dorosłych i dziecka  - dostawka dla dorosłego, a dziecko śpi z rodzicami. 

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetów HB - śniadania i obiady lub kolacje w formie bufetów All Inclusive - śniadania (06.30-10.30), obiady (12.30-16.00) i kolacje (19.00-22.30) w restauracji głównej Sevilla, napoje bezalkoholowe: kawa amerykańska, espresso, cappuccino, herbata, woda, cola, fanta, sprite, soki (oprócz świeżo wyciskanych) i alkohole (oprócz marek premium): piwo, wino stołowe, gin, wódka, whisky, rum, brandy, drinki, niektóre koktajle. Napoje są serwowane podczas obiadu i kolacji oraz w barze La Piscine (11:00-23:00) i Black Pearl (17:00-23:00). Room service i minibar - dodatkowo płatne.  Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formuły wyżywienia bez wcześniejszego powiadomienia.  Podczas trwania Ramadanu oraz innych świąt lokalnych mogą obowiązywać pewne ograniczenia w hotelach co do godzin otwarcia lokali gastronomicznych, pór posiłków, serwowania alkoholi, rozrywek itp.  

Sport i rozrywka

Prywatna plażą, urokliwie usytuowany główny basen z tarasem słonecznym, drugi basen przy villach, siatkówka, jacuzzi, squash, aerobik, bilard, siłownia, pokój gier, ekskluzywne spa (zabiegi kosmetyczne, relaksujące, aromaterapia, masaże, salon fryzjerski, basen kryty z hydromasażem, sauna, łaźnie), sporty wodne (windsurfing, motorówka, żaglówki, kajaki, narty wodne, katamaran), okresowo muzyka na żywo.  

Dla dzieci

Brodzik ze zjeżdżalnią, pokój gier i zabaw, plac zabaw w ogrodzie, animacje (np. nauka pływania i gotowania), miniklub (3-12 lat), dziecięce menu w restauracji, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka, możliwa opiekunka (odpłatnie).

Przelot

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.

Wizy

Obywatele RP podlegają obowiązkowi wizowemu. Bezpłatne wizy wjazdowe otrzymuje się na przejściach granicznych bez konieczności uzyskania wcześniejszej promesy. Zezwalają one na  jednorazowy pobyt w ZEA do 30 dni. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Władze ZEA nie uznają polskich paszportów tymczasowych jako dokumentów uprawniających do wjazdu do ZEA. Paszporty te honorowane są jedynie do celu tranzytu lub wyjazdu z kraju. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Osobom niepełnoletnim powinni towarzyszyć rodzice o tym samym nazwisku. Młodej kobiecie powinien towarzyszyć mąż, brat lub ojciec noszący to samo nawisko. W innym przypadku mogą być potrzebne dodatkowe dokumenty umożliwiające na wjazd do kraju.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent przebywający na stałe w Dubaju, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, w przypadku lotów liniami Wizzair (KTW-DWC-KTW) - tylko bagaż podręczny.  

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego Tourism Dirham Fee (10 dirhamów za noc za pokój, płatne na miejscu w recepcji), w przypadku lotów liniami Wizzair (KTW-DWC-KTW) - bagażu rejestrowanego (możliwość wykupienia bagażu 20kg w cenie 550 PLN/sztuka, bagażu 32kg w cenie 750 PLN/sztuka). Większość hoteli pobiera depozyt (zwrotny) od klientów w wysokości ok. 200-1000 dirhamów (w zależności od standardu hotelu) za pobyt w razie korzystania z mini baru i innych płatnych usług. Zazwyczaj kwota ta jest blokowana na karcie kredytowej. Jeśli klienci posłużą się gotówką, w przypadku zwrotu (kiedy nie skorzystają z żadnych płatnych usług) mogą (ale nie muszą) otrzymać pieniądze w lokalnej walucie (dirhamy). Nie posiadamy informacji o konkretnych wysokościach depozytu - jest to sprawa indywidualna przy każdej rezerwacji. Wszystko zależy od długości imprezy, rodzaju wyżywienia, recepcji. Klienci muszą to uzgodnić na recepcji. Mogą także poinformować hotel, że nie chcą płacić depozytu i proszą o opróżnienie minibaru i że w przypadku korzystania z płatnych usług będą płacić od razu gotówką - ale to muszą ustalić na recepcji. Nie jesteśmy w stanie potwierdzić na 100%, że dany hotel się na to zgodzi.  Dla gości przebywających poza Dubajem, rezydent dostępny jest pod telefonem, możliwa jest realizacja wycieczek fakultatywnych, natomiast ich cena będzie wyższa niż z samego Dubaju z uwagi na odległość.

Informacje o lotach liniami Wizzair

Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą:     jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie)     do 6 sztuk bagażu odprawionego ważących mniej niż 32 kilogramy każda (bagaż główny za dopłatą)     towary kupione w sklepach bezcłowych na lotnisku po przejściu kontroli bezpieczeństwa Płyny można przewozić na pokładzie tylko w pojemniku o maksymalnej pojemności 100 ml, zapakowane w przezroczystą torbę o pojemności 1 litra i wymiarach 20 x 20 cm, którą można uszczelniać wielokrotnie. Bagaż zostanie sprawdzony na lotnisku. Dodatkowe przedmioty na pokładzie    Na pokład możesz wnieść bezpłatnie te przedmioty:     płaszcz lub koc;,     telefon komórkowy;     coś do czytania na czas lotu;     dla dzieci do lat 2: jedzenie na czas lotu oraz składana spacerówka lub mała kołyska     para kul dla pasażerów z niepełnosprawnością ruchową WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.

Errata

Update 19.04.2019 Informacje o funkcjonowanou podczas Ramadanu 2019. W hotelu Al Raha Beach Hotel nie będzie żadnych zmian: wszystkie restauracje będą działały normalnie, alkohol będzie serwowany w wyznaczonych restauracjach jak zwykle. Dodatkowo w głównej restauracji będzie celebrowany Iftar (pierwszy posiłek po zachodzie słońca dla muzułmanów), a na plaży zostanie zlokalizowany specjalny namiot serwujący Sohour (ostatni posiłek, który wolno spożyć muzułmaninowi przed świtem) i sziszę.  Update 13.05.2019: Główny basen będzie zamknięty w celu renowacji od 18 do 25 maja 2019 r. Drugi basen i plaża funkcjonują normalnie.  Update z 27.05.2019: Remont głównego basenu został zakończony i jest otwarty dla gości. Update z 30.08.2019 Przypominamy, że na przeciwko plaży prace konstrukcyjne i developerskie (powstaje nowe osiedle). Mogą być one widoczne, ale mało słyszalne przez gości na plaży. 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Oferta

Oferta jest realizowana w systemie dynamicznego pakietowania, w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu. Na miejscu turyści są pod telefoniczną opieką anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta i mogą być odwiedzani przez niego w hotelach. Transfer lotnisko-hotel-lotnisko odbywa się shuttle busem.

Nazwa

Al Raha Beach Hotel

Położenie

W nowej dzielnicy Abu Dhabi, w pobliżu Al Raha Mall, ok. 5 km od toru wyścigowego Formuły 1 Yas Marina i ok. 6 km od Ferrari World Abu Dhabi. Lotsniko w Dubaju - ok. 2 godziny jazdy.

Plaża

Przy hotelu, prywatna, serwis plażowy (leżaki, parasole) - bezpłatnie

Hotel

254 pokoi oraz 24 wille, eleganckie lobby, recepcja 24h, usługi concierge, punkt wymiany walut. Płatnie: wypożyczalnia samochodów, pralnia, centrum biznesowe, zaplecze konferencyjne, room- service, centrum handlowe i kino, prywatny parking, opiekunka do dziecka (na zapytanie). Na terenie hotelu restauracje, bary, kawiarnia, klub nocny. Kategoria oficjalna 5* Kategoria organizatora 5*

Pokoje

Pokoje typu Superior dla 2 osób dorosłych z możliwością dostawki (podwójna sofa lub dwie dostawki) dla 2 dzieci lub 1 osoby dorosłej, klimatyzacja,  łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), telefon, TV-sat, minibar (płatny), sejf. Oferta zawiera przykładowe zdjęcia pokoi

Rekreacja, sport, atrakcje

Basen zewnętrzny, taras słoneczny, siatkówka, squash (płatny), siłownia.  Szeroka gama zabiegów w hotelowym SPA (dodatkowo płatne), sporty wodne na plaży (dodatkowo płatne). Brodzik, plac zabaw, hotelowy miniklub dla dzieci.

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetu w restauracji głównej. Do śniadania kawa, herbata, woda, sok. HB - śniadania, obiadokolacje w formie bufetu. Napoje dodatkowo płatne FB - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu. Napoje dodatkowo płatne All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych przez hotel barach w wyznaczonych godzinach.

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach wykupionego pakietu Goście otrzymują w hotelu. Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe lub siły wyższe, na które hotel nie będzie miał wpływu.Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu. Hotele zastrzegają sobie prawo do modyfikowania oferty All Inclusive.

Cena zawiera

Bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu, bagaż podręczny (zgodnie z warunkami przewozu wybranej linii lotniczej), bagaż rejestrowany przy przelotach liniami Emirates, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie według oferty, opiekę przedstawiciela lokalnego kontrahenta, ubezpieczenie  TU Europa NNW, KLW w tym chorób przewlekłych, bagażu, OC Organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG) w wysokości: 15 PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską); 13 PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę; 10 PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską), podatek, opłaty lotniskowe.

Cena nie zawiera

Bagażu rejestrowanego przy ofercie realizowanej na połączeniach Wizzair, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych. Podatku turystycznego - podatek pobierany jest od Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu w hotelach. Wysokość opłaty uzależniona jest od standardu hotelu i wynosi odpowiednio za hotel 5* - 20 AED za pokój za noc, hotel 4* - 15 AED za pokój za noc, hotel 3*/2* - 10 AED za pokój za noc. Depozytu pobieranego w hotelach w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Jest to zwrotny depozyt pobierany podczas meldowania się w hotelu. Wysokość depozytu zależna jest od hotelu. Depozyt może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (np. minibar, internet, etc.) i jest zwracany w dniu wykwaterowania, po rozliczeniu ewentualnych rachunków hotelowych.

Przelot, bagaż, serwis

Uczestnik imprezy zobowiązany jest DO POTWIERDZENIA U TOUROPERATORA LUB AGENTA AKTUALNYCH GODZIN LOTU NA 48 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI, JAK I DO POLSKI). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika. Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm lub 20 kg o wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm (cena uzależniona jest od wagi bagażu, kierunku i terminu lotu). Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa. Emirates - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 55x38x20 cm i maksymalnej wadze 7 kg, 1 szt. bagaż rejestrowany o wadze max. 20 kg, suma wymiarów (długość + szerokość + głębokość) bagażu nie może przekraczać 300 cm.entymetrów Fly Dubai - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 55x38x20 cm i maksymalnej wadze 7 kg. Do każdej rezerwacji można dokupić 1 szt. bagażu rejestrowanego o maksymalnych wymiarach 75x55x35 cm i wadze max. 20 kg. KLIENTOM ZALECA SIĘ DOKONANIE ODPRAWY ONLINE na stronie internetowej przewożnika zgodnie z terminami właściwymi dla danej linii lotniczej (odprawa na lotnisku będzie wiązała się z dodatkowymi kosztami). Odprawa lotniskowa rozpoczyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy Klient zobligowany jest do zgłoszenia się do odprawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

Informacje dla podróżnych

Obywatele polscy nie potrzebują wizy do wjazdu na terytorium Zjednoczonych Emiratów Arabskich jeśli udają się na okres maksymalnie obejmujący 90 dni w okresie 180 dni w celach turystycznych, kulturalnych, naukowych, wizyt u rodziny i znajomych. Ruch bezwizowy dotyczy posiadaczy następujących ważnych dokumentów podróży - paszportu, paszportu dyplomatycznego, paszportu służbowego i paszportu specjalnego; dokument musi być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu. Ruch bezwizowy nie obejmuje osób legitymujących się paszportami tymczasowymi.

ZEA

Oferta jest realizowana w systemie dynamicznego pakietowania, w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi - prosimy o sprawdzenie limitów bagażowych i warunków przewozu linii lotniczych wybranej oferty. Na miejscu turyści są objęci opieką anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta. Transfer z i na lotnisko odbywa się shuttle busem.


Mapa Hotelu Al Raha Beach
Zdjęcia lokalizacji (Emiraty Arabskie / Abu Dhabi)
Nowoczesny, opływający złotem Dubaj w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Najwyższy budynek świata czyli Burj Khalifa w Dubaju - Zjednoczone Emiraty arabskie
Jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli w Dubaju, znajduje się na sztucznie usypanej palmie czyli Atlantis the Palms
Abu Dhabi czyli stolica Zjednoczonych Emiratów Arabskich
Meczet Marii, Matki Jezusa dawniej Wielki Meczet Szejka Zayeda w Abu Dhabi to jeden z największych meczetów świata
Plaże w Ras Al Khaimah w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Emirat Fujairah zachwyca pięknymi, długimi plażami
Ferrari Workd to największa atrakcja Abu Dhabi. Najszybsza kolejka górska świata czyli Formula Rossa
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Al Raha Beach

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Al Raha Beach:
  • Lokalizacja
    4
  • Hotel
    4.9
  • Pokoje
    5.4
  • Wyżywienie
    4.9
  • Atrakcje
    i sport
    4
  • Obsługa
    5.2
HolidayCheck
Ocena Al Raha Beach:
5.1 / 6

Zima w Al Raha Beach 2013-02-04
Szczegóły oceny hotelu Al Raha Beach:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    5.8

Polecam ten hotel, w szczególności nowe skrzydło. Pokoje naprawdę ogromne i super duża łazienka. H...
więcej

5.3

Al Raha Beach - możliwości zakwaterowania:

DBL Gulf View
DBL Superior
1 os. pokoj superior
gulf view room dbl
2 os. pokoj superior
superior dbl
1 os. Pokój z widokiem na zatokę
2 os. Pokój z widokiem na zatokę
Superior
Gulf View
Deluxe Gulf
Grand Gulf

Al Raha Beach - Możliwości wyżywienia:


Al Raha Beach - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Al Raha Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00