cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
  • Hotel Iberostar Laguna Azul, Varadero
1 / 33
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
30.09 - 08.10
już od 5879 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.11 - 06.12
już od 4958 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Laguna Azul
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Iberostar Laguna Azul
star 5

Kuba: Varadero
Ocena hotelu Iberostar Laguna Azul:
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Laguna Azul:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 listopada 2019

Hotel Iberostar Laguna Azul w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 17 km od centrum Varadero
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min
  • czas dojazdu z lotniska HAV ok. 155 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • fryzjer
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, za opłatą

karty

Visa, MasterCard

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • w przypadku przesiadki w Kanadzie obowiązuje eVisa (Electronic Travel Authrisation)
  • pakiet dla nowożeńców: butelka szampana w dniu przyjazdu, prezent, romantyczna kolacja w jednej z restauracji, wymagany ważny akt małżeństwa 
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez 24-godzinny TUI Service Center.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
  • Przed wjazdem na teren Kuby należy zakupić kartę turystyczną.
  • Uwaga – podana cena nie zawiera bagażu rejestrowanego. W celu dodania bagażu za dodatkową opłatą prosimy o kontakt z punktem sprzedaży.

Dla dzieci

  • basen dla dzieci
  • opieka nad dziećmi: za opłatą
  • miniklub: 4-12 lat
  • animacje dla dzieci
  • plac zabaw
  • minidyskoteka 

Sport i wellness

W cenie
  • strefa spa
  • siłownia
  • aerobik
  • łucznictwo
  • siatkówka plażowa
  • paddle tenis
  • tenis: wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
Płatne
  • hammam
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  •  centrum Ayurvedy
  • masaże
  • tenis: 2 korty tenisowe
  • windsurfing
  • żeglowanie
  • snorkeling
  • kajaki
  • rower wodny

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • międzynarodowy program animacyjny
  • przedstawienia
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 4 os.
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf
  • minibar
  • telefon
  • TV sat.
  • odtwarzacz DVD
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 42 m2
  • widok na morze
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf
  • minibar
  • telefon
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Suita SUX1
  • 1-3 os.
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 42 m2
  • widok na basen
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf
  • minibar
  • telefon
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, a la carte
  • przekąski, ciasto, lody
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • główna restauracja „Argenta": bufet
  • restauracja „Casa Lasa": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte
  • restauracja „Los Marmoles": rodzaje kuchni: włoska, a la carte
  • restauracja „Massager": rodzaje kuchni: japońska, a la carte
  • restauracja „La Insular": rodzaje kuchni: regionalna, a la carte

  • bary i inne: 3
  • bar w lobby
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • bar przekąskowy
  • Dodatkowe informacje
  • uroczysta kolacja: wybór z menu
  • degustacja win
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony jest niedaleko portu jachtowego La Marina Gaviota, kilkanaście kilometrów od centrum Varadero. Do lotniska w Varadero ok. 40 km.
    Plaża:

    Przy pięknej, szerokiej i piaszczystej plaży. Na plaży leżaki i parasole oraz ręczniki plażowe gratis.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja z lobby, windy, restauracja główna, 4 restauracje tematyczne a'la carte (japońska, kubańska, włoska, międzynarodowa), 9 barów (m.in. bar z przekąskami, bar przy plaży, lobby bar), ogromny ogród palmowy z 4 basenami, 2 brodzikami dla dzieci, tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, plac zabaw, miniklub (4-7 lat), dyskoteka, pralnia (płatna), niewielki pasaż handlowy.
    Pokoje:

    Hotel posiada 790 przestronnych pokoi rozlokowanych w 3 budynkach. Wszystkie komfortowo urządzone (z możliwością 1 dostawki) z optycznie wydzieloną częścią dzienną (sofa), w pełni wyposażoną łazienką (wanna i suszarka do włosów), telefonem, TV-sat, klimatyzacją, minibarem (bezpłatny, uzupełniany co 2 dni), sejfem (w cenie), ekspresem do kawy (na życzenie), deską do prasowania i żelazkiem (na życzenie), z balkonem lub tarasem. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat (gratis).Hotel jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Pokoje dla osób niepełnosprawnych na potwierdzenie. Hotel nie akceptuje zwierząt.
    Pokoje standardowe - (pow. ok. 42 m2) - dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci, przy czym w pokoju mogą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size i może nie być możliwości wstawienia dostawek.
    Pokoje typu basic - wyposażenie jak w pokoju standardowym, mogą mieć inną lokalizację (np. parter, od strony ulicy).
    Pokojefamily (pokoje standardłączone wewnętrznymi drzwiami, na potwierdzenie)- (pow. ok. 84m2) -dla min. 4 i max. 6 osób.Przy mniej niż 4 osobach, Klienci zostaną automatycznie zakwaterowani w pokoju standardowym. 
    Wyżywienie:

    All inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (13:00-15:00) i obiadokolacje (18:30-22:00) serwowane w restauracji bufetowej, restauracje tematyczne a'la carte, przekąski (10:00-17:00), lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-02:00) w barach na terenie hotelu. Możliwa dieta bezglutenowa oraz wegetariańska - o chęci skorzystania należy poinformować recepcję po zameldowaniu.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel oferuje bogaty program animacyjny dla dzieci oraz dorosłych. Bezpłatnie: sauna, jacuzzi, siłownia, fitness, aerobik, siatkówka plażowa, rzutki, kajaki, tenis stołowy, rowery wodne, korty tenisowe, paddle, bilard, w wybrane dni lekcje nurkowania. W hotelowym SPA zabiegi na twarz i ciało dodatkowo płatne.
    Internet:

    Wi-Fi w lobby oraz kącik internetowy płatne (ok.1 CUC/godz.).
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot do Varadero samolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner lub innym szerokokadłubowym (rejs bezpośredni). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hoteluw Varadero.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Wypoczynek w Varadero. Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych - pełna ofertawycieczek dostępna na miejscu u rezydenta.
    Dzień 8 lub 11 lub 12 lub 15
    Po śniadaniu wykwaterowanie. Transfer na lotnisko w Varadero. Wylot do Polski - przelot samolotem czarterowym LOT-u typuDreamliner (rejs beszpośredni).
    Dzień 9 lub 12 lub 13 lub 16
    Przylot do Warszawy.
    Uwagi do programu
    Paszport i wiza
    Przy przekraczaniu granicy wymagany jest 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wylotu z Kuby.
    Karta Turysty
    Obywatele Polski udający się na Kubę w celach turystycznych zobowiązani są do posiadania tzw. karty turysty (Tarjeta de Turista), która jest wliczona w cenę imprezy - do odbioru przed odprawą na lotnisku w Warszawie.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym PLL LOT typu Dreamlinerna Kubę (rejs bezpośredni), opłaty lotniskowe, Kartę Turysty, zakwaterowanie w wybranych hotelu (7 lub 10 lub 11 lub14 rozpoczętych dób hotelowych wyżywienie jak w opisie wybranego hotelu, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie TU Europa (w wersji standard: NNW, KL i bagaż), opiekę polskojęzycznego rezydenta na Kubie, obsługę przedstawiciela Rainbow podczas odprawy w Warszawie.
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych.
    "
    Wycieczki lokalne

    STARA HAVANA , RUM I AMERYKAŃSKIE KLASYKI
    - z polskim pilotem! Zapraszamy na całodniową wycieczkę, której niepowtarzalny klimat na długo pozostanie w Waszej pamięci. Spacer po Starej Havanie i jej najpiękniejszych placach przeniesie nas w okres kolonialnego rozkwitu miasta. Kapitol będący kopią budowli z Washington'u oraz wszechobecne auta z lat 50-tych doskonale oddadzą klimat amerykańskiej prosperity lat przedrewolucyjnych. Przy Placu Rewolucji zobaczymy najważniejsze obiekty Socjalistycznej Kuby z budynkiem centralnego komitetu na czele oraz miejsce z którego Fidel Castro wygłaszał swoje płomienne przemówienia do narodu. Całość zwieńczy wizyta w muzeum rumu i przejażdżka amerykańskimi klasykami. Obiad w cenie wycieczki.
    CENA : ok. 90 CUC/os. dorosła ok. 68 CUC/
    dziecko do 12 lat.

    SANTERIA W TRINIDADZIE I FRANCUSKI SZYK CIENFUEGOS
    - z polskim pilotem! Nie widzieliście bardziej kolorowego miasteczka niż Trinidad, którego stare miasto wpisane jest na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Proponujemy spacer brukowanymi uliczkami od Parku Cespedes do Placu Mayor oraz wizytę w słynnej knajpce Canchanchara. Kolejnym punktem programu będzie Cienfuegos. Miasto nazywane Perłą Południa. Tutaj zobaczycie główny bulwar z Parkiem Jose Martiego oraznajoryginalniejszy budynek miasta Palacio del Valle. Podczas wycieczki śniadanie oraz obiad w cenie.
    CENA : ok. 98 CUC/os. dorosła, ok. 79 CUC/ dziecko do 12 lat.

    IN
    DIANIE, KROKODYLI CHMARA, KARAIBSKIE MORZE I PARA
    - z polskim pilotem! Pragniesz prawdziwego kontaktu z egzotycznymi miejscami? Chcesz odpocząć na wybrzeżu Morza Koralowego? Piękne krajobrazy, zielone tereny, przyroda i unikalne rośliny do zobaczenia tylko podczas tej wyprawy. Oprócz tego niepowtarzalna okazja do zajrzenia krokodylowi do paszczy na farmie, gdzie mieści się ich hodowla. Nie zapomnij wziąć stroju kąpielowego, ponieważ odwiedzimy plażę Caleta Buena - tam lunch, relaks i możliwość korzystania z baru w cenie!
    CENA :ok. 69 CUC/os. dorosła,ok. 52 CUC/dziecko do 12 lat.

    KATAMARAN SŁOŃCA I DELFINY - CRUCERO DEL SOL
    - codziennie! Najlepszy sposób na relaks, niezapomniane wrażenia i przepiękne widoki! Rejs katamaranem na karaibską wyspę Cayo Blanco. Możliwość snorkelingu w turkusowych wodach Oceanu Atlantyckiego oraz niezapomniana kąpiel z delfinami. Podczas rejsu napoje i alkohole w cenie. Na wyspie zapraszamy na lunch - wielbiciele owoców morza będą mieli okazję spróbować langusty.
    CENA : ok. 109 CUC/os. dorosła, ok. 53 CUC/dziecko 7-12 lat.

    PŁYWANIE Z DELFINAMI
    - codziennie! Jeśli pocałunki i uściski z delfinem to dla Ciebie za mało, daj się porwać na wodną przygodę i popływaj z nimi! Zarezerwuj przedpołudnie lub popołudnie i wyrusz łodzią do specjalnie przygotowanego akwenu na kąpiel z delfinami. Uśmiech na twarzy gwarantowany!
    CENA: ok. 83 CUC/os. dorosła, ok.
    47 CUC/dziecko
    6-12 lat.

    BUENA VISTA SOCIAL CLUB I PRZYJACIELE - KONCERT
    - środa Projekt muzyczny Buena Vista Social Club przyczynił się do rozsławienia muzyki i kultury kubańskiej na całym świecie a z grupy podstarzałych muzyków stworzył nieśmiertelne legendy i wzory do naśladowania. Podczas występu usłyszycie największe hity twórców legendarnego zespołu w wykonaniu zaprzyjaźnionych z nimi artystów. Wieczór, który z pewnością podbije wasze serca i na długo zapadnie w pamięci.
    CENA : ok. 32 CUC/os. dorosła, dziecko do lat 12 - gratis!

    JEEP DISCOVER TOUR
    - codziennie! Odkryjmy uroki prowincji Matanzas podczas samodzielnych przejazdów jeepami (4-osobowymi). W programie wizyta w bazie Rio Canimar, możliwość odbycia przejażdżki konnej, spływ motorówkami po rzece Canimar, wizyta w jaskini Saturno, możliwość kąpieli w skalnym jeziorze, objazd stolicy prowincji - miasta Matanzas. Wszystkie miejsca odwiedzisz w iście kubańskim tempie, ze spokojem i uśmiechem na twarzy! Lunch w cenie wycieczki. Możliwość zamówienia jeepa na wyłączność.
    CENA : ok. 73 CUC/os. dorosła, ok. 55 CUC/dziecko do 12 lat.

    WYPRAWA NA DUŻĄ RYBĘ
    - codziennie! Ahoj przygodo! Odpocznij przy wędce na połowie ryb! Zapraszamy na łódź z 4 stanowiskami wędkarskimi z zapewnionym ekwipunkiem wędkarskim. Nie może zabraknąć wakacyjnej atmosfery, dlatego istnieje możliwość zabrania na pokład osób towarzyszących (dodatkowo płatne). Podczas wyprawy bar otwarty na łodzi (alkohole, napoje orzeźwiające, woda)
    CENA :ok. 395 CUC / łódź (1 - 4 osoby) ok. 35 CUC/
    każda dodatkowa osoba
    .

    BOAT ADVENTURE
    - codziennie! To połączenie świetnej zabawy z możliwością samodzielnego poruszania się motorówkami po kanałach lasów namorzynowych oraz poznania dzikiej natury rezerwatu przyrody zatoki Cardenas.
    CENA : ok. 41 CUC/os. dorosła( indywidualnie ok. 65 CUC/os. dorosła), ok.24 CUC/
    dziecko do 12 lat.

    NURKOWANIE
    - codziennie! Jeżeli jesteś certyfikowanym nurkiem i chcesz zobaczyć podwodny świat u wybrzeży Kuby, mamy dla Ciebie ofertę pakietów nurkowych. Szczegóły i dokładne ceny u rezydentów.
    Uwaga!
    Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    Inne

    Waluta

    Oficjalną walutą na Kubie jest peso kubańskie = 100 centavos. Wszelkich płatności w sklepach, restauracjach itp. dokonuje się w peso wymienialnym (CUC) - wymiany Euro na CUC (kurs około 1:1) można dokonywać w kantorach lub niektórych recepcjach hotelowych (przy wymianie USD na CUC pobierana jest prowizja 10%). Korzystniej zatem zabrać ze sobą EUR. Na Kubie akceptowane są karty kredytowe typu Visa i Mastercard, pod warunkiem, że działają terminale. Ważne by nie była to karta wydana przez bank amerykański (ani z kapitałem amerykańskim). Transakcje podobnie jak wymiana na USD są obarczone około 10% prowizją.
    Orientacyjne ceny

    Kawa 1-2 EUR, papierosy ok. 2 EUR, napoje gazowane do 2 EUR, piwo ok. 2 EUR, obiad w restauracji od 10 EUR.
    Szczepienia

    Nie są wymagane. Zaleca się szczepienie przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i typu B, durowi brzusznemu oraz błonicy, cholerze i tężcowi.
    Napiwki

    Nie wymagane ale oczekiwane (proszę pamiętać, że kubańczycy zarabiają równowartość 15-20 CUC). Warto też mieć drobne prezenty (długopisy, zapalniczki itp.).
    Czas

    Wskazówki zegarków musimy cofnąć o 6 godzin.
    Elektryczność

    System amerykański - 110 V, ale w hotelach często używany jest też system 220 V. (w niektórych hotelach potrzebna będzie tzw. ‘'przejściówka'', nie można jej zakupić na miejscu).
    Internet

    Należy pamiętać, że Internet nie jest wszędzie dostępny (zwłaszcza podczas wycieczek objazdowych). W większości hoteli w Varadero internet jest dostępny, niemniej jakość połączenia zazwyczaj odbiega od standardów europejskich. Koszt dostępu do sieci bezprzewodowej na podstawie kart kupowanych w recepcjach: od1,5do 3CUC/godzina.
    Godziny pracy

    Na Kubie wszystkie sklepy są państwowe. Punkty te czynne są zazwyczaj do 21:00, choć sugerujemy zakupy robić do 19:30-20:00. Targowiska z pamiątkami otwarte są zazwyczaj do około 19:00. W miejscowościach turystycznych sklepy i bazary czynne 7 dni w tygodniu. Na Kubie nie ma sjesty, jest za to przerwa obiadowa (około 12:30-14:00).
    Standard hoteli na Kubie

    Standard hoteli kubanskich może być różny od porównywalnej kategorii hoteli europejskich.
    Wyloty

    Wylot z Warszawy. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okęcie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Przelot:
    Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).
    W regionie

    VARADERO

    Varadero to najbardziej rozwinięty kurort turystyczny na Kubie. Położony jest on na półwyspie Hicacos, ok. 140 km od Hawany. W Varadero znajdują się jedne z najpiękniejszych plaż wyspy - drobny piasek i turkusowa woda to prawdziwy raj nie tylko dla miłośników lenistwa, ale również dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Kajaki, katamaran, sporty motorowe to tylko niektóre z atrakcji, które czekają na turystów. Wzdłuż całej miejscowości kursuje autobus turystyczny (około 5 CUC - bilet całodzienny). Poza plażowaniem warto również odwiedzić sklepy i stoiska z pamiątkami, a wieczorem dać się porwać salsie w jednym z miejscowych klubów, np. przy ulicy 62 czy w barze The Beatles.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny na Kubie trwa od 01.11 do 31.03. W pozostałych terminach część atrakcji może być dostępna w ograniczonym zakresie lub nieczynna.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Varadero Luksusowy hotel należący do znanej sieci hotelowej Iberostar. Idealny wybór na wyjazd rodziców z maluchami. Dla nich przygotowano przestronne pokoje, zabawy w mini klubie czy brodzik na świeżym pokoju. Szczególnie zadowoleni z pobytu w tym miejscu będą ci, którzy lubią spędzać wakacje w aktywny sposób. A to za sprawą kortów tenisowych, boisk sportowych czy pola golfowego nieopodal hotelu.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    BRAK

    Data otwarcia

    2009 r. Na terenie znajduje się recepcja, lobby, 4 baseny, 5 restauracji, 9 barów, lodziarnia, wypożyczalnia samochodów, sklepy, kantor, pralnia (płatna).

    internet

    Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna

    plaża

    bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży Varadero, serwis plażowy - bezpłatny.

    pokoje

    Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (WC, wanna, prysznic i suszarka do włosów), sejf, budzik, TV, telefon, żelazko i deska do prasowania, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje standardowe , suity , pokoje rodzinne , standard SPA

    Wyżywienie

    5 restauracji, 9 barów Argenta - restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, kuchni międzynarodowej, Casa Lasa - restauracja a la carte serwująca dania kuchni międzynarodowej, Cubano - restauracja a la carte serwująca dania kuchni kubańskiej, Los Marmoles - restauracja a la carte serwująca dania kuchni włoskiej, Massager - restauracja a la carte serwująca dania kuchni japońskiej, Bary serwujące napoje alkoholowe, bezalkoholowe i przekąski: Beach Bar, Beach Sanck Grill, Serano, La Ronda Pool Bar, East and West Sanck Bar, Lugardita Theatre, Robusto Cigar Bar, Fausto (dyskoteka) I lodziarnia Ice Cream Saloon All Inclusive Formuła zawiera:śniadania, obiady, kolacje, przekąski w wybranych barach, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

    z myślą o dzieciach

    mini klub (od 4 do12 lat), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, 2 brodziki, menu i krzesełka w restauracji, opiekunka (płatna)

    w cenie

    liczne zajęcia sportowe, animacje, dyskoteka, muzyka na żywo, aerobik, aerobik wodny, łucznictwo, koszykówka, siatkówka, bilard, boccia, piłka nożna, gimnastyka, kajaki, nurkowanie powierzchniowe, windsurfing, tenis stołowy, kort tenisowy

    płatne

    centrum SPA oferujące liczne zabiegi i masaże na twarz i ciało, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka i salon piękności, lekcje tenisa, nurkowanie, golf

    Aktualizacja opisu

    21.03.2017 12:04

    usługi dostępne w hotelu

    Przy plaży SPA Disco Tenis Golf Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Kuba

    Opis

    Pięciogwiazdkowy, luksusowy kompleks hotelowy, położony w popularnej, tętniącej życiem, kubańskiej miejscowości Varadero, należy do znanej sieci Iberostar i oferuje udogodnienia na najwyższym poziomie. Hotel mieści się bezpośrednio przy bajecznej plaży o białym piasku oraz w otoczeniu rezerwatu przyrody Varahicacos. Na terenie obiektu znajdują się aż 4 baseny dla dorosłych i 2 baseny dla dzieci, otoczone pięknym ogrodem oraz miejscami do opalania. Goście mogą korzystać w ramach pakietu all inclusive z 9 barów serwujących wyśmienite egzotyczne drinki oraz 6 restauracji, w tym 4 a'la carte. Miłośnikom aktywnego wypoczynku proponowana jest szeroka oferta sportów wodnych oraz udział w licznych animacjach. Ze względu na swoje położenie i wysoki standard usług hotel stanowi idealne miejsce wypoczynku dla rodzin z dziećmi, par oraz grup przyjaciół.

    Lokalizacja

    w miejscowości Varadero, przy plaży, ok. 17 km od centrum, ok. 40 km od lotniska.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 814, restauracje: 6, bary: 9, baseny odkryte: 4, lobby, internet (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, przechowalnia bagażu, fryzjer, amfiteatr, salon urody, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, , brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf, mini bar, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, wentylator, łazienka z wanną, pokój dzienny, zestaw do parzenia kawy/herbaty Typ pokoju - Cena zawiera zakwaterowanie w pokoju typu standard.
    Za dodatkową opłatą możliwe zakwaterowanie w pokoju typu:
    1. = sea view,
    2. = suite.

    Wysokość dopłat można sprawdzić po kliknięciu w ikonę "i" w dziale "więcej ofert".

    Plaża

    piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, przy hotelu, bar service, parasole, leżaki.

    Sport na plaży

    nurkowanie (płatne), snorkeling, rowery wodne, kajaki, windsurfing, żeglarstwo.

    Sport i fitness

    wodny aerobik, nauka nurkowania, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, aerobik, SPA (płatne), sauna (płatna), kręgle (płatne), golf (płatny).

    Rozrywka

    dzienne animacje, wieczorne animacje, dyskoteka, program artystyczny.

    Dla dzieci

    opiekunka (płatna), brodzik, mini klub, plac zabaw, basen, animacje, krzesełka w restauracji.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu; przekąski, desery i lody; lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe we wszystkich barach; kolacje w restauracjach à la carte - włoskiej, japońskiej, kubańskiej (wymagana wcześniejsza rezerwacja); mini bar uzupełniany co dwa dni; szeroki wybór sportów wodnych.

    Informacje dodatkowe

    hotel oferuje specjalne pakiety ślubne zawierające między innymi: wizytę w salonie urody (fryzjer, manicure) dla przyszłej panny młodej oraz ceremonię ślubną przygotowaną w całości przez obsługę hotelową (kwiaty, dekoracje, tort weselny, muzykę, szampana).

    Cena zawiera

    • przelot na trasie Polska - Hawana (lub Varadero) - Polska z przesiadką
    • przelot z bagażem podręcznym o wymiarach 55 x 35 x 25 cm oraz jedno akcesorium o wymiarach 40 x 30 x 15 cm (laptop, damska torebka) - łączna waga tych bagaży to max. 12kg (Air France/KLM);
    • opłaty lotniskowe
    • ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

    Cena nie zawiera

    • dopłaty do pokoju pojedynczego
    • dopłat do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczek fakultatywnych
    • opłaty za kartę turysty (ok. 22 EUR/os.)
    • dopłaty do bagażu głównego (do 23kg) - 400zł/os/2 strony (bagaż może zostać dodany do 1 lub więcej osób z rezerwacji) - cena w momencie rezerwacji
    • kosztu eTA (jedynie w przypadku przelotu z przesiadką w Kanadzie - koszt ok. 20zł)

    Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

    Obsługa na miejscu

    Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. polskim w w Varadero przez cały rok. W innych lokalizacjach (np. Hawana, Cayo Coco) kontakt telefoniczny w jęz. polskim.
    Uwaga: po przylocie na miejsce należy na lotnisku zgłosić się do biura Agenta Ecco Travel w celu odbycia transferu do hotelu. Dane kontaktowe Agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

    Informacje wizowe

    Obywatele polscy udający się na Kubę w celach turystycznych muszą posiadać tzw. "Kartę turysty". Można ją otrzymać Ambasadzie Kuby w Warszawie, w cenie 22 EUR/os. lub za pośrednictwem Ecco w cenie 22 EUR/os. (kurs sprzedaży walut NPB z dnia założenia rezerwacji) + 100 PLN/os. za pośrednictwo. Wymagane jest przesłanie na co najmniej 10 dni przed wylotem scanu strony paszportu ze zdjęciem (ważny min. 3 mies. od daty wyjazdu z Kuby) na adres: wizy@eccoholiday.com oraz uiszczenie w rezerwacji opłaty za kartę turysty i pośrednictwo. 


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Orka

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Kuba/Varadero/Varadero

    Położenie

    Hotel położony na północnym wybrzeżu Kuby bezpośrednio przy długiej piaszczystej plaży w odległości 20 minut drogi od popularnego kurortu Varadero. Lotnisko oddalone jest od obiektu o 40 km.

    Miejscowa kategoria

    5*****

    Wyposażenie

    Ten ośrodek wypoczynkowy należy do prestiżowej hiszpańskiej sieci hoteli Iberostar, hotel posiada dobrze rozbudowaną strefę rekreacyjną, znajdują się w niej cztery baseny, trzy jacuzzi, basen dla dzieci (ręczniki przy plaży i na basenie bez dodatkowej opłaty), w ośrodku działa także kilka lokali gastronomicznych, w tym cztery restauracje a la carte oferujące min. kuchnie kreolską, włoską oraz japońską, uzupełnieniem oferty gastronomicznej ośrodka jest restauracja na plaży "Ranchon" oraz dwa snack bary, dodatkowo- salon kosmetyczny, kącik internetowy.

    Zakwaterowanie

    Hotel dysponuje 814 komfortowymi pokojami.

    Pokoje standard

    pokoje w tym standardzie wyposażone są w łazienkę, WC, suszarkę do włosów, telefon, TV SAT, klimatyzację, deskę do prasowania, żelazko, minibarek, odtwarzacz CD, ekspress do kawy i herbaty, balkon lub taras.

    Wyżywienie

    ALL Inclusive - posiłki w formie bufetu, kolacja możliwa a la carte (wcześniejsza rezerwacja) przekąski i napoje 24 h na dobę, krajowe napoje alkholowe i bezalkoholowe.

    Sport

    tenis, centrum fitness, aerobic, zajęcia taneczne, windsurfing, żeglarstwo, katamaran, kajaki, bilard, tenis stołowy, szachy, siatkówka, za dodatkową opłatą pole golfowe w pobliżu.

    Dla dzieci

    miniklub (4-12 lat), plac zabaw dla dzieci.

    Dodatkowa opłata

    cena nie obejmuje obowiązkowo płatnej kolacji wigilijnej 46 Euro/os. i kolacji sylwestrowej 46 Euro/os. dzieci 2-12 lat 25 USD

    Program imprezy

    1 dzień Wylot do Kuba z wybranego portu lotniczego 1 dzień Przylot do Kuba transfer z lotniska do HOTELU 1-8 dzień Pobyt w Hotelu / Kuba 8 dzień Transfer z HOTELU na lotnisko w Kuba i wylot do kraju 9 dzień Przylot do wybranego portu lotniczego. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

    Cena obejmuje

    - przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

    Cena nie obejmuje

    - kosztów wymaganych wiz, - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, - karty turysty, - podatku wylotowego ok 25 USD/os - karty turysty ok 20 Euro/os.

    Informacje praktyczne

    - czas - minus 6 h - waluta - kubański peso, najlepiej zabrać ze sobą Euro, gdyż wymiana USD została obciążona dodatkowym podatkiem w wysokości 10%, - język hiszpański, - elektryczność; 110 Volt/60 Hz, wymagany adapter, - nie są wymagane żadne szczepienia, - paszport ważny min. 6 miesięcy od daty powrotu, - turyści udający się na Kubę zobowiązani są do posiadania karty turysty bez, której wjazd na teren kraju może grozić odmową. Kartę turysty można wyrobić za pośrednictwem biura podróży Orka Travel lub ambasady Kuby. Koszt karty turysty to ok. 100 PLN/os. - przy wylocie turysta z Kuby turysta opłaca podatek wylotowy w wysokości ok. 25 USD.

    Informacje dodatkowe

    - impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, - rezydent anglojęzycznego i niemieckojęzyczny na miejscu, - możliwość dokupienia miejsca hotelowego na lotnisku wylotowym przed rozpoczęciem imprezy, - możliwość dokupienia miejsca parkingowego na lotnisku wylotowym na cały okres trwania imprezy, - możliwość dokupienia dolotu z polskich lotnisk (WAW, KTW, POZ, GDN, KRK, SZC) oraz wszystkich europejskich portów lotniczych do lotniska wylotowego, - wszystkie loty realizowane liniami rejsowymi. - jeżeli nie ma możliwości potwierdzenia imprezy w danym termin, nasz wykwalifikowany zespół rezerwacyjny znajdzie i potwierdzi najbliższy możliwy termin w wybranym hotelu lub zaproponuje hotel o podobnym standardzie, - cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie lotniczej, - UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej, - UWAGA ! W kalkulacji została podana najniższa taryfa obowiązująca w terminie wylotu 3600 pln, w przypadku braku dostępności danej taryfy w dniu sprzedaży zostanie skalkulowana nowa cena biletu, w wyższej taryfie za dopłatą.

    Ambasada Republiki Kuby w Warszawie ul. Rejtana 15 m. 8, 02-516 Warszawa tel. (0-22) 848 17, fax (0-22) 848 22 31, e-mail

    embacuba@medianet.pl, Ambasada RP w Hawanie Calle G No. 452, esq. 19, Vedado Ciudad de la Habana, C.P. 10 400, Cuba Apartado Postal 6650,Tel.: (00-537) 833 24 39 00-537) 833 24 39 Przewoźnik podaje aktualne ceny na chwilę zapytania, cena ta może ulec zmianie ze względu na wyczerpanie się miejsc w samolocie w danej kategorii taryf lotniczych (do chwili podpisania umowy) . Oferta wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciagu 24h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 9-18)


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Neckermann

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Varadero, Kuba

    UWAGA!

    Opis z zeszłego sezonu. Brak transferu i opieki rezydenta!

    Położenie

    w otoczeniu lasu tropikalnego. Do centrum Varadero ok. 10 km. Do Hawany ok. 160 km. Transfer z lotniska w Varadero ok. 60 min.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu długa, szeroka i piaszczysta plaża. Leżaki, parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    stylowy ośrodek dysponuje łącznie 814 pokojami. Hol powitalny z recepcją, lobby, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu (również pokazy kulinarne), 4 restauracje a'la carte (gourmet, włoska, japońska, kubańska), restauracja na plaży, 9 barów, amfiteatr, sklep z pamiątkami, fryzjer. W tropikalnym ogrodzie kompleks 4 basenów. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, ręczniki kąpielowe za kaucją. www.iberostar.com

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Karty kredytowe

    MasterCard, Visa.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 42 m2, stylowo urządzone, z kącikiem wypoczynkowym; klimatyzacja, telefon, TV satelitarna, łącze internetowe (odpłatnie), minibar (uzupełniany co 2 dni), sejf, zestaw do prasowania, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2-3S). Pokoje standardowe z widokiem na morze (A1-3D). Pokoje standardowe spa (A1-3Q): w pobliżu spa, ze wstępem do strefy "mokrej"; dodatkowo bon do spa o wartości 50 CUC/pokój, olejki eteryczne w pokoju. Suity (A2-3B): ok. 71 m2, z małym salonem i dodatkową łazienką, płaszcze oraz kapcie kąpielowe, prywatny check-in, poza tym wyposażone jak A2A. Pokoje rodzinne (A2-3F): ok. 84 m2; 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Przy przyjeździe butelka rumu, prezent powitalny dla dzieci. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (A2-3G): ok. 84 m2.

    Dzieci

    miniklub (4-12 lat) ze specjalnym programem animacyjnym, 2 baseny dla dzieci.

    Rozrywka

    bogaty program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Dyskoteka.

    Dostęp do internetu

    WIFI w lobby i kącik internetowy za opłatą.

    Sport

    aerobik, bilard, strzelanie z wiatrówki, siłownia, kajaki, katamaran, kursy tańca, korty tenisowe, tenis stołowy, rowery wodne, siatkówka, piłka wodna, windsurfing. Za opłatą nurkowanie, kitesurfing i 18-dołkowe pole golfowe w pobliżu.

    Wellness

    za opłatą zabiegi oraz masaże w centrum spa.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a'la carte (3 x na tydzień, konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przez całą dobę przekąski oraz napoje bezalkoholowe. Napoje alkoholowe w godz. 09:00-02:00.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    BestReisen

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Elegancki hotel w ogrodzie palmowym przy pięknej plaży. Prestiż znanej hiszpańskiej marki Iberostar, światowej klasy serwis, bogaty system all inclusive. Tropikalne wakacje na najwyższym poziomie dla całej rodziny.

    Położenie

    Przy piaszczystej plaży, 12 km od centrum Varadero, w pobliżu portu jachtowego, ok. 140 km od Havany.

    Wyposażenie

    Obszerne lobby z recepcją, kącikiem internetowym, galerią handlową, 15 lokali gastronomicznych, w tym restauracja główna, kubańska, japońska, włoska, bar przy plaży, snack-bar, bar przy basenie (z siedziskami w wodzie), lodziarnia, cigar club, pralnia, wypożyczalnia samochodów.

    Pokoje

    Obszerne, gustowne z kącikiem wypoczynku dziennego, łazienka z wanną/prysznicem, suszarką do włosów, klimatyzacja, sejf, telefon, TV sat, minibar (uzupełniany co drugi dzień), balkon lub taras. Możliwa jest tylko jedna dostawka w pokoju.

    Wyżywienie

    All Inclusive - Śniadania (07.00-10.00), obiady (13.00-15.00) i kolacje (18.30-22.00, obowiązują stroje wieczorowe) w formie bufetów, przekąski, lody, desery, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, a także limitowane alkohole międzynarodowe w wyznaczonych lokalach i godzinach, minibar.

    Sport i rozrywka

    4 fantazyjnie baseny z wodospadem, mostkami, tarasem słonecznym, jacuzzi, fitness club, sauna, aerobik, siatkówka plażowa, rzutki, tenis stołowy, tenis ziemny (sprzęt płatny), rowery wodne, kajaki, program animacyjny, lekcje salsy, lekcje nurkowania w basenie, muzyka na żywo. Odpłatnie - masaże, zabiegi kosmetyczne, nurkowanie, katamaran, w pobliżu hotelu pole golfowe (5 km), ośrodek jazdy konnej.

    Dla dzieci

    Brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, minidyskoteki, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce, menu dla dzieci.

    Przelot

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

    Wizy

    Od obywateli polskich wymagana jest karta turysty (Tarjeta de Turista). Uprawnia ona do jednorazowego przekroczenia granicy. Można ją nabyć w Ambasadzie Kuby w Warszawie, koszt to 22 EUR (+100 PLN za ewentualne pośrednictwo naszego biura). Proces aplikacyjny należy rozpocząć na minimum 12 dni przed planowaną datą wylotu. By uzyskać kartę turysty wymagany jest skan paszportu oraz potwierdzona rezerwacja.  W przypadku zgłoszenia pośrednictwa wizowego w rezerwacji, prosimy o przesłanie skanów paszportów na adres Best Reisen Group, maksymalnie na 14 dni przed datą wylotu. W przypadku przekroczenia terminu przesłania dokumentów zastrzegamy możliwość odwołania pośrednictwa. Karty turysty odsyłane są klientowi drogą pocztową.  Paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.  Przy wylocie z Kuby pobierana jest w trybie obowiązkowym opłata lotniskowa w wysokości 25 CUC.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, zaproszenie kolację bożonarodzeniową 24.12.2015 r i sylwestrową 31.12.2015 r., anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłaty wizowej (22 EUR + 100 PLN za ewentualne pośrednictwo naszego biura), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Mapa Hotelu Iberostar Laguna Azul
    Zdjęcia lokalizacji (Kuba / Varadero)
    Hawana, miasto Hemingwaya, cygara, wakacje na Kubie
    Wakacje w Varadero, palmy, rajskie plaże
    Wakacje w Cayo Coco, flamingi, salsa
    Santaigo de Cuba z Placem Rewolucji
    Mohito to symbol Kuby
    Holguin zachwyca pięknymi i długimi plażami
    Kurort Cayo Santa Maria z długą 11 km plażą i luksusowymi resortami
    Trinidad to obowiązkowy punkt podczas zwiedzania Kuby
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Iberostar Laguna Azul

    4.4
    polecam

    Dobry hotel, jednak jak dla mnie za duży. Wszędzie są duże tłumy, w basenach i restauracjach, na plaży też było dużo zajętych leżaków. Za restauracje duży plus, bo wybór potraw był taki duży że każdego dnia można jeść coś innego. Iberostar Laguna Azul polecam raczej miłośnikom ciągłego ruchu i rozrywek, za dużo spokojnego miejsca tu nie ma. I plaża na Kubie wspaniała, największy plus hotelu

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.4
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Właśnie wróciliśmy z 10-dniowego wspaniałego wypoczynku! Tym razem wyjątkowo było to tylko leżenie do góry brzuchem i korzystanie z hotelowych atrakcji, ponieważ podróżowaliśmy z 4-letnią córeczką. Ale na zwiedzanie Kuby planujemy jeszcze się wybrać za jakiś czas! Pogoda w lutym była wspaniała, plaża przy hotelu rewelacja! Generalnie Iberostar Laguna Azul to naprawdę dobre 4 gwiazdki, hotel raczej typowo na wypoczynek i głównie dla rodzin z dziećmi - bardzo fajne baseny, fajne możliwości aktywności sportowej. Pobyt oceniamy na wielki plus i polecamy każdemu, kto w zimie pragnie zasmakować nieco egzotyki!!!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Laguna Azul:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Hotel
      4.7
    • Pokoje
      4.6
    • Wyżywienie
      4.4
    • Atrakcje
      i sport
      5.1
    • Obsługa
      5
    HolidayCheck
    Ocena Iberostar Laguna Azul:
    4.5 / 6

    Luz, dobra zabawa i przemiła obsługa 2018-01-31
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Laguna Azul:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.3
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      6.0

    Duży hotel z dostępem do przepięknej plaży i ciepłego błękitnego morza. Dobre i urozmaicone posiłki,...
    więcej

    5.0
    Zagrożenie meduzą w Varadero 2018-01-21
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Laguna Azul:
    • Lokalizacja
      2.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      5.0

    4.0
    Jak na kubańskie warunki całkiem dobrze 2017-12-05
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Laguna Azul:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Gorąco polecam! Super hotel 2011-03-26
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Laguna Azul:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.5

    Hotel bardzo fajny dla wszystkich, pokoje duże, w łazienkach wanny, obsługa miła, pomocna i zawsze u...
    więcej

    5.7
    OK, ale nie 5 gwiazdek 2011-08-28
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Laguna Azul:
    • Lokalizacja
      3.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.8

    Ogólnie wszystko było w porządku, ale w dwóch naszych pokojach drzwi od szafy były zepsute. Musieliś...
    więcej

    5.2
    Chcesz wypocząć bezstresowo - wybierz Iberostar 2012-01-29
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Laguna Azul:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    Jechałam z nastawieniem , że będzie żle ale zostałam mile zaskoczona. Zaglądałyśmy z przyjaciółką d...
    więcej

    6.0
    Dobry hotel pięciogwiazdkowy zaslugujacy góra na mocne 3! 2013-04-12
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Laguna Azul:
    • Lokalizacja
      2.6
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      3.5

    jedzenie nijakie ;( jak byla kontrol to latali jak opetani ,kolejne dni to niestety nudne bez wyraz...
    więcej

    3.6
    Hotel w Varadero na europejskim poziomie 2014-01-06
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Laguna Azul:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      4.0

    5.2
    Iberostar Hotel Laguna Azul 2014-07-05
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Laguna Azul:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.0

    4.7
    Iberostar Laguna Azul niedoceniany hotel 2017-02-03
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Laguna Azul:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0

    Iberostar Laguna Azul - możliwości zakwaterowania:

    1 os. standard
    1 os. standard z widokiem na morze
    2 os. pokoj rodzinny
    2 os. pokoj rodzinny z widokiem na morze
    2 os. standard
    2 os. standard z widokiem na morze
    Pokój jednoosobowy
    Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
    Pokój dwuosobowy
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Pokój rodzinny
    Suite
    Standard Seaview
    Standard
    Family Room Premium
    Double Pool View
    Economy
    Family Room Premium Sea V
    Jednolůžkový pokoj
    Suita

    Iberostar Laguna Azul - Możliwości wyżywienia:


    Iberostar Laguna Azul - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Iberostar Laguna Azul? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00