cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Amani Tiwi Beach Resort, Mombasa
1 / 28
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
26.10 - 03.11
już od 3900 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
12.10 - 20.10
już od 3296 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Amani Tiwi Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Amani Tiwi Beach Resort
star 4

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 października 2020

Hotel Amani Tiwi Beach Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 10 km od miejscowości wypoczynkowej Diani Beach
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min (wraz z przeprawą promową)

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • sala TV
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • kantor
  • sejf: w recepcji, w cenie
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w cenie
  • sale konferencyjne: 2

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

209

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

UWAGA: W trosce o środowisko naturalne od 28.08.2017 r. zabronione jest wwożenie do Kenii torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu karane jest grzywną - aby uniknąć problemów na miejscu, zalecamy niepakowanie torebek plastikowych do żadnego z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych w strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Zakaz nie obejmuje małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.

Dla dzieci

  • animacje dla dzieci: 5-12 lat, w zależności od sezonu, 10:00 - 17:00
  • animacje dla nastolatków: w zależności od sezonu

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia: 18+, 07:00 - 18:00
  • aqua aerobik
  • trening indywidualny
  • zumba
Płatne
  • strefa spa „Amani Spa": 09:00 - 17:00, w ofercie firm zewnętrznych
  • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne: w ofercie firm zewnętrznych

rozrywka

  • zajęcia sportowe w ciągu dnia
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia wieczorami
  • muzyka na żywo wieczorami
  • karaoke

Pokoje

Pokój 2-osobowy Amani DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 35 m2
  • widok na basen lub ogród
  • w budynku głównym
  • pokój dzienno-sypialny
  • moskitiera
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sofa
  • biurko
  • czajnik elektryczny
  • minibar: woda: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • room service: 24 h, za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych
  • serwis sprzątający: 09:00 - 23:00, w cenie
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy Amani Deluxe DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 35 m2
  • ograniczony widok na morze lub widok na basen
  • w budynku głównym
  • pokój dzienno-sypialny
  • moskitiera
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sofa
  • biurko
  • czajnik elektryczny
  • minibar: woda: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • room service: 24 h, za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych
  • serwis sprzątający: 09:00 - 17:00, w cenie
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • szlafroki
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu, 7:00 - 10:00
  • obiad: w formie bufetu, 12:30 - 14:30
  • kolacja: w formie bufetu, 19:00 - 21:30
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 11:00 - 23:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 11:00 - 23:00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Pełne wyżywienie
  • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
  • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: 19:00 - 21:30, w formie bufetu
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • kolacja: 19:00 - 21:30, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „PALMS REUSTAURANT": bufet, w cenie, codziennie 07:00 - 10:00, codziennie 12:30 - 14:30, codziennie 19:00 - 21:30
  • restauracja specjalistyczna „LA BELA VITA": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, wybór z menu, w cenie, codziennie 12:00 - 16:00, na plaży
  • restauracja specjalistyczna „SULTAN DHOW": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, wymagana rezerwacja, za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych, codziennie 19:00 - 23:00,, na plaży
  • bary i inne: 4
  • lounge bar „WASAFIRI": codziennie 11:00 - 23:00, wliczony w all inclusive
  • bar przy basenie „PEPONI": codziennie 11:00 - 18:00, wliczony w all inclusive
  • bar przy basenie „MBUYUNI": codziennie 11:00 - 18:00, wliczony w all inclusive
  • bar na plaży „Baharini", 11:00-23:00, wliczony w all inclusive w godzinach 12:30 - 15:00
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Duży kompleks wypoczynkowy, położony na rozległym terenie, zlokalizowany na południowym wybrzeżu Mombasy. Do centrum niewielkiej miejscowości Ukunda ok. 10 km, do centrum Mombasy ok. 27 km. Do lotniska w Mombasie ok. 36 km.
    Plaża:

    Piękna plaża Tiwi z drobnym, białym piaskiem oraz łagodnym zejściem do oceanu. Bezpłatne leżaki i hamaki rozmieszczone wśród palm, których cień daje wytchnienie w upalne dni. Ręczniki plażowe dostępne na terenie hotelu przy plaży.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24 h, lobby, 4 restauracje: główna The Palms, włoska La Bella Vita (10:00-18:00, bezpłatna w trakcie lunchu w formule All Inclusive), restauracja a'la carte Baharini serwująca głównie potrawy swahili (konieczna wcześniejsza rezerwacja), restauracja a'la carte Sultan Dhow z widokiem na ocean, serwująca m.in. owoce morza (konieczna wcześniejsza rezerwacja, dla Gości hotelowych 10% zniżki na posiłki) 4 bary: w lobby, przy basenie, przy baobabie, a także Kahawa Corner - specjalizujący się w przygotowywaniu herbaty, kawy i przekąsek. Na terenie hotelu znajdują się 3 połączone ze sobą baseny z bezpłatnymi leżakami, parasolami i ręcznikami kąpielowymi. Bezpłatny sejf w recepcji. Ponadto: sklep z pamiątkami, centrum konferencyjne, fryzjer i salon urody.
    Pokoje:

    Hotel posiada 209 pokoi o różnym standardzie rozmieszczonych w 1- lub 2-piętrowych budynkach. Stylowo urządzone pokoje standardowe dla max 3 os. dorosłych lub rodziny 2+2 wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, mini lodówkę (bezpłatnie 0,5 l wody/os./dzień), moskitierę, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, balkon z widokiem na basen. Urządzone w afrykańskim stylu pokoje deluxe dla max. 2 os. dorosłych wyposażone są jak pokoje standardowe, mają większe łóżko oraz łazienkę z prysznicem lub wanną. Dostępne łóżeczka dla dziecka do 2 lat (płatne ok. 1000 KSH/dzień). Za dodatkową opłatą i na potwierdzenie pokoje połączone drzwiami dla rodzin lub grup znajomych.
    Wyżywienie:

    Śniadania (07:00-10:00) i kolacje (19:00-21:30) w formie bufetu. Za dopłatą All Inclusive, dodatkowo: lunche (12:30-14:30), kawa, herbata i przekąski (16:00-17:00), wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w barach w godz. 11:00-23:00 (w zależności od baru). Restauracja włoska dostępna w formule All Inclusive w godz. 12:00-16:00.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi dzienny i wieczorny program animacyjny m.in.: pokazy tańca, różnego rodzaju przedstawienia i skecze. Ponadto: siłownia, aerobik, darmowa lekcja nurkowania w basenie (raz na pobyt), możliwość wypożyczenia sprzętu do snorkelingu (po uiszczeniu depozytu), kajaki (bezpłatne 30 min. raz na pobyt), siatkówka plażowa, tenis, piłka nożna, bilard, tenis stołowy, szachy, gry planszowe. Dla dzieci: mini klub (5-11 lat). Płatne dodatkowo: centrum sportów wodnych.
    Internet:

    Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Naszym zdaniem:

    Duży kompleks hotelowy o przyjemnej, wakacyjnej atmosferze, zlokalizowany przy jednej z najpiękniejszych plaż w Kenii. Hotel polecamy zarównoGościom szukających ciszy i relaksu jak i rodzinom z dziećmi ze względu na duży teren, przyjazną atmosferę i bogate animacje.
    Opinie klientów:

    Klienci oceniają ten hotel na 5.2/6. Sprawdź opinie:
    Program

    Dzień 1
    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Dzień 2 - 7 (lub 14)
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (lub 15)
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Dzien 9 (lub 16)
    Przylot do Polski.
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach lub logdach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie zgodne z opisem wybranego hotelu, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy kenijskiej (ok. 50 USD/os.), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.
    Wycieczki lokalne

    Ceny i realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu. W przypadku hoteli w Malindi cena może być wyższa o koszt dodatkowego transportu (ok. 15 USD/os.). Dopłata do pokoju 1-os. ok. 30 USD.

    WYSPA WASINI - WYCIECZKA CAŁODNIOWA (wtorki)

    Nurkowanie powierzchniowe na południowym wybrzeżu i relaksujący dzień na tropikalnej wyspie. Po śniadaniu zostaną Państwo przewiezieni na nabrzeże Shimoni "miejsce jaskiń" (zwiedzanie jednej z nich, gdzie niegdyś przetrzymywano niewolników) i z tego punktu za pomocą łodzi Dhow transport do Parku Kisite Mpunguti Marine, który oferuje jedno z najpiękniejszych miejsc widokowych w Kenii. W drodze do tego punktu poszukamy delfinów, które upodobały sobie to piękne miejsce. Proszę pamiętać o zabraniu kostiumów kąpielowych i kremów z filtrem przeciwsłonecznym! Na wyspie Wasini zwiedzanie typowej muzułmańskiej wioski - opcjonalnie (należy nałożyć odzież na kostium kąpielowy) lub czas wolny na odpoczynek. Na łodzi obowiązuje formuła All Inclusive (sprzęt do snorkelingu, napoje bezalkoholowe, lunch - w cenie). Za dodatkową opłatą możliwość nurkowania głębinowego z instruktorem - 1 zejście na ok. 40 min. ok. 50 USD/os. Wczesnym wieczorem powrót łodzią Dhow do nabrzeża Shimoni i z tego miejsca dalszy transport do hotelu.
    Cena ok. 98 USD/os. z hoteli na południu Mombasy, ok. 108 USD/os. z hoteli na północy Mombasy. Dzieci do 12 r.ż.- ok. 62 USD/os. z hotelu na południu Mombasy, ok. 70 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.

    MOMBASA - WYCIECZKA PÓŁDNIOWA (poniedziałki)

    Zwiedzanie rozpoczniemy od zwiedzania Fortu Jezus, zabytku wpisanego na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO, którego historia nierozerwalnie wiąże się z historią całego miasta. Potem udajemy się na spacer ulicami starego miasta, podczas którego możemy podziwiać budynki z czasów kolonialnych nawiązujące do architektury arabskiej z pięknie rzeźbionymi drewnianymi drzwiami. Podczas spaceru mamy okazję zobaczyć plac Rządowy, znajdujący się tuż obok starego portu oraz jeden z najstarszych meczetów w Mombasie. Następnie jedziemy na Aleję Baobabów, gdzie możemy zrobić sobie zdjęcie z jednym z największych baobabów na wyspie. Udajemy się również pod kły - symbol Mombasy i na koniec do manufaktury plemienia Akamba, które od pokoleń zajmuje się rzeźbieniem figur z drewna egzotycznego, a także dokonać zakupów tych produktów w atrakcyjnych cenach.
    Cena ok. 50 USD/os. z hoteli na południu Mombasy, ok. 45 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.
    Dzieci do 12 r.ż.- ok.40 USD/os. z hotelu na południu Mombasy, ok. 30 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.

    TSAVO EAST SAFARI 2 DNI (1 noc) (środa-czwartek)

    Dzień 1

    Po wczesnym śniadaniu transfer minibusem do Parku Narodowego Tsavo (ok. 150 km). Lunch, a następnie zwiedzanie jednego z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych i tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Lunch, kolacja i zakwaterowanie w lodgy, z której można obserwować zwierzęta podchodzące do wodopoju.
    Dzień 2

    Po śniadaniu kolejne safari w poszukiwaniu dzikich zwierząt w Parku Narodowym Tsavo. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajskiej (płatna dodatkowo ok. 25 USD/os.). Po południu powrót do hotelu pobytowego, kolacja i nocleg.
    Cena ok. 280 USD/os. z hoteli na południu, ok. 265 USD/os. z hoteli na północy.
    Dzieci do 12 r.ż.- ok.200 USD/os. z hotelu na południu i północyMombasy.

    MASAI MARA SAFARI 2 DNI (1 noc) (dowolny dzień)

    Masai Mara to położony na płaskowyżu (ok. 1600 m.n.p.m.) najsłynniejszy rezerwatu dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, lamparty, gepardy, hieny, szakale itd.
    Dzień 1

    Wcześnie rano wyjazd na lotnisko, przelot samolotem do Masai Mara (możliwe międzylądowania). Po wylądowaniu krótkie safari i dojazd do lodgy, zakwaterowanie i lunch. Po południu wyjazd na kolejne safari na terenie Masai Mara. Powrót na kolacje i nocleg w luksusowej lodgy na terenie rezerwatu.
    Dzień 2

    Rano śniadanie i safari. Po lunchu wylot samolotu do Mombasy. Transfer z lotniska do hotelu. Istnieje możliwość przedłużenia o dodatkowy nocleg (3 dni, 2 noclegi).
    Cena ok. 990 USD/ok. Dodatkowo płatna wizyta w wiosce masajskiej ok. 25 USD/os.
    Dzieci do 12 r.ż.- ok.750 USD/os.

    Dni realizacji wycieczek fakultatywnych mogą ulec zmianie. Nasi rezydenci pomogą także w zorganizowaniu wyjazdu na wędkowanie, które będzie okazją do złowienia egzotycznych gatunków ryb, np.: merlinów. Cena ok. 500 USD za wynajem całego kutra, wyjazd realizowany przy 7 - 8 osobach.
    Inne

    Ważne informacje

    Waluta

    W Kenii obowiązuje szyling kenijski (KSH) dzielący się na 100 centów. Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = ok. 95 KSH. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2006 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane.
    Czas

    + 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny

    Woda mineralna 1,5 l. - ok. 100 KSH Piwo w barze - ok. 250-300 KSH
    Elektryczność

    Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach i lodgach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Fotografowanie

    Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia. Przydatne są teleobiektywy, zwłaszcza na safari. W parkach narodowych nie wolno używać dronów.
    Zdrowie

    Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu Kenii, w okolicach Mombasy występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, warto profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd. Przy programach KTJ, KTS i KTZ obowiązkowe jest szczepienie przeciwko żółtej febrze (ze względu na przekroczenie granicy kenijsko-tanzańskiej).
    Telefony:

    Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 100 KSH, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 254 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Kenii, ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.
    Safari

    Nasze wyobrażenia o parkach jest zwykle różne od tego, co zastajemy na miejscu. Park w wydaniu kenijskim to nie mały, ogrodzony teren z alejkami i zwierzętami w niewoli, ale ogromne połacie lądu (największe parki mają pow. od 10 do 15 tys. km2), gdzie zwierzęta żyją na wolności w swoim naturalnym środowisku. Na terenie parków nie ma żadnej aktywności ludzkiej, nie ma dróg i elektryczności (z wyjątkiem lodgy), a poruszać się można tylko minibusem lub jeepem po wyznaczonych szlakach. Pod żadnym pozorem nie wolno wychodzić z pojazdu. Minibusy to 6 lub 7-mio osobowe vany z otwieranym dachem. Kierowca jest jednocześnie przewodnikiem, zna doskonale tereny parków, jak i posiada wiedzę na temat zwierząt, które potrafi wytropić i nazwać. Minibusy nie są klimatyzowane. Stan dróg w Kenii jest bardzo zły. Duża część to drogi gruntowe, a te wyasfaltowane mają tyle dziur, że czasami prędkość podróżowania spada do 20 km/h. Zatem przejazdy mogą być męczące i uciążliwe, a minibusem będzie trzęsło i kołysało. Safari odbywają się zwykle dwa razy dziennie, w godzinach 06:00-08:00 i 16:00-18:00 (każde ok. 30 km). Jest to najlepsza pora dnia do obserwacji zwierząt gdyż w tym czasie, chcąc uniknąć upału, wychodzą one polować lub do wodopoju.
    WYLOT:

    Wylot do Mombasy liniami czarterowymi z międzylądowaniem technicznym w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    Uwagi do programu

    Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.
    Wizy

    Wiza do Kenii:

    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. .
    Wizowanie we własnym zakresie na lotnisku w Kenii. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.
    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza
    - Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. - Wizowanie we własnym zakresie na lotnisku w Kenii. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. . - Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Mapa Hotelu Amani Tiwi Beach Resort
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Amani Tiwi Beach Resort

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Hotel
      4.6
    • Pokoje
      4.6
    • Wyżywienie
      4.7
    • Atrakcje
      i sport
      4.7
    • Obsługa
      5.1
    HolidayCheck
    Ocena Amani Tiwi Beach Resort:
    4.6 / 6

    Cudowny urlop 2018-01-20
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Cudowny urlop czego chcieć więcej ciepły ocean, przeżycia i widoki podczas wycieczki na Safari niez...
    więcej

    5.8
    Tylko dwie gwiazdki dla Amani-Hotel (Amani Tiwi Beach Resort 2017-10-10
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
      2.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
    • Atrakcje
    • Obsługa

    3.0
    Hotel beznadziejny, 3 gwiazdki maxymalnie! 2009-01-13
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
      1.4
    • Pokoje
      3.3
    • Wyżywienie
      1.5
    • Atrakcje
      1.7
    • Obsługa
      4.0

    Hotel jest zbyt duzy i rozlegly, restauracje poza glowna i wloska nie dzialaja. Obsluga beznadziejna...
    więcej

    2.4
    Magiczna Kenia 2010-12-07
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.3

    Hotel położony z dala od innych, bardzo ładny ogród i duże baseny.Doskonała kuchnia, dużo lokalnych ...
    więcej

    5.7
    Piękny hotel z widokiem na ocean, ogromnie polecam 2013-12-07
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Bardzo piękny pokój z widokiem na ocean, codziennie sprzątany, dostawa wody mineralnej. Moskitiera, ...
    więcej

    5.7
    Wspaniałe wakacje! 2013-12-09
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Piękny hotel z całą infrastrukturą basenową. Plaża bajkowa palmy, hamaki oraz ratanowe leżaki. Wysok...
    więcej

    5.8
    Polecam 2014-02-19
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Mowiac krotko zgadzam sie ze wszystkimi pozytywnymi opiniami,trudno było sie do czegos doczepic chyb...
    więcej

    5.4
    Doskonały wypoczynek i spokój 2014-03-13
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Spędziliśmy bardzo miło jeden tydzień wakacji. Hotel czysty, piękna piaszczysta plaża , pokoje duże ...
    więcej

    5.6
    Cudowny hotel przy pięknej plaży 2015-02-08
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Spokój gwarantowany!! 2015-02-24
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Miły i sympatyczny hotel 2015-03-11
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Miły i sympatyczny hotel. Wspaniała, miła obsługa władająca językiem angielskim. Całkiem dobre i róż...
    więcej

    5.6
    Kenia Tak, Hotel Nie 2016-03-04
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      3.0

    2.8
    Jeszcze tam wrócę... 2016-08-24
    Szczegóły oceny hotelu Amani Tiwi Beach Resort:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8

    Amani Tiwi Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj delux
    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj delux
    2 os. pokoj standardowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie

    Amani Tiwi Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


    Amani Tiwi Beach Resort - miasta wylotu:


    Amani Tiwi Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Amani Tiwi Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00