cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
  • Hotel Iberostar Quetzal, Meksyk
1 / 21
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
21.10 - 29.10
już od 5549 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.10 - 16.10
już od 823 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Quetzal
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Iberostar Quetzal
star 4

Meksyk
Ocena hotelu Iberostar Quetzal:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Quetzal:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 października 2022

Hotel Iberostar Quetzal w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Do dyspozycji gości

Recepcja, lobby, 3 restauracje, 7 barów, tropikalny ogród, tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, 2 baseny (w tym jeden z brodzikiem dla dzieci, w basenach słodka woda), plac zabaw, mini klub 4-12 lat, opiekunka dla dziecka (płatna), pasaż handlowy, punkt medyczny (płatny), usługi pralnicze (płatne), wymiana walut, wypożyczalnia samochodów, parking.

Internet

Wifi w hotelu gratis.

Kategoria lokalna

*****

Naszym zdaniem

Kolejna w naszej ofercie, idealna na zimowe wakacje propozycja marki Iberostar. Na Gości czekają wygodne pokoje, świetne wyżywienie oraz doskonała obsługa. Jest to jedyny 5* hotel w naszej ofercie położony blisko tętniącego życiem kurortu Riviera Maya - Playa del Carmen. Zapraszamy!

Opinie klientów


Plaża

Przy hotelu, piaszczysta, długa. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe na plaży bezpłatne.

Pokoje

W hotelu znajduje się 350 pokoi różnego typu. Wszystkie klimatyzowane, komfortowe, z łazienką (suszarka do włosów), TV-sat, telefonem, minibarem (uzupełniany codziennie napojami bezalkoholowymi i wodą), zestawem do przygotowania kawy/herbaty, sejfem (bezpłatny), deską/żelazkiem do prasowania, balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dzieci do 2 lat bezpłatnie. Room service (11:00-23:00).

Pokoje standardowe
- (pow. ok. 35 m2) - widok na ogród, możliwe zakwaterowanie nawet 4 osób, przy czym w pokoju będą się znajdować tylko 2 łóżka małżeńskie. Możliwa dopłata do pokoi zlokalizowanych blisko basenu.
Pokoje rodzinne
(na potwierdzenie) - (pow. ok. 70 m2) - dla min. 4 osób pełnopłatnych, osobna sypialnia i pokój dzienny, bezpłatny dostęp do strefy hydro w hotelowym SPA (dla osób powyżej 18 roku życia), kuchenka mikrofalowa (na potwierdzenie).
Pokoje junior suite ocean front
(pow. ok. 35 m2)
-
widok na ocean, możliwe zakwaterowanie nawet 4 osób, przy czym w pokoju będą się znajdować tylko 2 łóżka małżeńskie, zlokalizowane na pierwszym lub drugiem piętrze budynków położonych bliżej plaży/basenów (na potwierdzenie).

Położenie

Wioska wakacyjna położona na obrzeżach znanego kurortu Playa del Carmen w Playacar - do słynnej Piątej Alei ok. 3 km (szeroki wybór restauracji, barów i sklepów). Do lotniska w Cancun ok. 60 km.

Program sportowy i animacyjny

Hotel zapewnia bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Bezpłatnie: siłownia, korty tenisowe, koszykówka, siatkówka plażowa, ping pong, snorkeling. Centrum wellness i spa płatne dodatkowo.

Strona www


Wyżywienie

All Inclusive: śniadania (06:00-10:00), obiady (13:00-15:00) i obiadokolacje (18:30-22:00) w formie bufetu, 2 restauracje a'la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja), przekąski w ciągu dnia, nielimitowane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w miejscach wyznaczonych przez hotel (10:00-01:00). W dobrym tonie jest schludny strój podczas posiłków i długie spodnie u Panów.

Zakwaterowanie


Stoki


Program

Dzień pierwszy

Zbiórka w Warszawie/Katowicach/Poznaniu przy stanowisku odpraw Rainbow na 3 godz. przed wylotem samolotu. Przelot do Cancun samolotem czarterowym LOT-u typu Dreamliner (bezpośrednio). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora . Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z rezydentem, następnie transfer i przeprawa promowado wybranego hotelu.
Dzień od 2 do 6, 7, 14 lub 15

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień 7, 8, 9, 14, 15 lub 16

Wykwaterowanie z hotelu.Transfer na lotnisko w Cancun. Przelot samolotem czarterowym LOT-u typu Dreamliner (rejs bezpośredni) do Warszawy/Katowic/Poznania.
Dzień 8, 9, 10, 15, 16 lub 17

Przylot do Polski.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym PLL LOT typu Dreamliner (rejs bezpośredni) do Cancun, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (w zależności od terminu 6, 7, 8, 13, 14 lub 15 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie jak w opisie wybranego hotelu, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie TU Europa (w wersji standard: NNW, KL i bagaż), opiekę polskojęzycznego rezydenta, obsługę przedstawiciela Rainbow podczas odprawy w Warszawie.
Cena podstawowa nie obejmuje:
obowiązkowej opłaty turystycznej płatnej w hotelach (ok. 2-2,5 USD za pokój za noc), wycieczek lokalnych i innych wydatków osobistych. Na lotnisku w Cancun może być pobierana przed wylotem z Meksykuopłata VISITAX (ok. 10 USD/os).
Uwaga!
Wszystkie rezerwacje wstępne muszą posiadać dane Klientów - jest to konieczne do założenia rezerwacji w hotelu pobytowym. Brak danych może skutkować odrzuceniem rezerwacji przez hotel.

Wycieczki lokalne

Tajemnicze Chichen Itza i Valladolid

Całodniowa wyprawa do Chichen Itza - prekolumbijskiego miasta założonego przez Majów, wpisanego w roku 1988 na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO, a w 2007 roku ogłoszonego jednym z siedmiu nowych cudów świata. Podczas wycieczki można zobaczyć m.in. najsłynniejszą na Jukatanie piramidę Kukulkan, obserwatorium astronomiczne, największe w Mezoameryce boisko do gry w pelotę, świątynię Tysiąca Kolumn i Jaguara. To również najlepsze miejsce na zakupy rzemiosła i pamiątek. W programie wycieczki przewidziana wizyta w jednej z cenot (popularnych studni krasowych Jukatanu) z możliwością kąpieli, degustacja tequilli w kameralnej destylarni. Zwieńczeniem dnia będzie spacer po kolonialnym miasteczku Valladolid, okrzykniętym “magicznym miejscem Meksyku". Kolonialna architektura tego miasteczka z tradycyjnym rynkiem zwanym zocalo zachwyci każdego (lunch w cenie). Cena ok. 110 USD/os.
Świat Majów i Jukatan w pigułce w Xcaret

Xcaret to najbardziej znany park rozrywki w Meksyku, który powinien odwiedzić każdy, kto wypoczywa na Jukatanie. Można tu spotkać prawdziwego "charro", czyli meksykańskiego kowboja, stanąć oko w oko z jaguarem lub tapirem, zrobić sobie zdjęcie z tukanem, popodziwiać ponad 1000 gatunków ptactwa,30 gatunków papug, przebogate motylarium, popływać w podziemnej kilometrowej rzece i wreszcie poznać zwyczaje Majów, naturalne zatoczki oraz laguny są idealne do snorkelingu - pozwolą poznać florę i faunę Morza Karaibskiego. Świat morski - delfiny, żółwie, płaszczki oraz manaty zachwycą najbardziej wymagających (odpłatnie możliwość pływania z delfinami czy płaszczkami). Zwieńczeniem pobytu w parku jest niepowtarzalny spektakl teatralnyświatło- dźwięk", w czasie którego poznamy całą bogatą historię kraju,obejrzymy rozgrywkę meczu w pelotę, popodziwiamy bogatą kulturę, muzykę różnych stanów Meksyku. Cena ok. 130 USD/os.
Coba i Tulum

Całodniowa wycieczka do dwóch bardzo ważnych, a zarazem odmiennych stref archeologicznych Majów na Jukatanie. W programie przejazd do przepięknie położonej Coby - strefy archeologicznej, która znajduje się w jukatańskiej selwie (dżungli). Odważnym proponujemy wspinaczkę na najwyższą 42- metrową piramidę półwyspu. W programie wycieczki czeka Państwa wizyta i kąpiel w cenocie jaskiniowej, gdzie możemy podziwiać urzekające formy wapienne - m.in. stalaktyty i stalagmity. Druga strefa archeologiczna, którą odwiedzimy w tym dniu - Tulum jest najbardziej urzekającym krajobrazowo miejscem na Jukatanie. Ruiny prekolumbijskiego miasta Majów ze słynnym Castillo (czyli zamkiem) wznoszące się na 12-metrowym klifie Morza Karaibskiego są bardzo często wizytówką półwyspu widniejącą na okładkach przewodników (lunch w cenie). Cena ok. 120 USD/os.
Rajskie wyspy Jukatanu - Wyspa Contoy i Wyspa Mujeres

Istny raj dla Wszystkich , którzy kochają dziewicze plaże, wodę i łono natury. Przyjemny rejs szybką łodzią na bezludną, karaibską Wyspę Contoy, która należy do Parku Narodowego Jukatanu. Jest więc pod ochroną, dziennie nie może tu przybyć więcej niż 200 osób. To miejsce urzeka każdego, kto tu przypłynie - bogata flora i fauna na wyspie, rajskie krajobrazy, relaks na dziewiczej plaży, kąpiel w krystalicznym morzu to wszystko to czego Państwo tam doświadczą. Dla odmiany przewidziana również wizyta na Isla Mujeres - Wyspie Kobiet. To niewielka, bardzo urokliwa wysepka z latarnią morską, kameralnym miasteczkiem karaibskim oraz świątynią bogini płodności Ixchel. Podczas wycieczki istnieje możliwość snorkelingu na rafach koralowych (uzależnione od warunków pogodowych, lunch w cenie wycieczki). Cena ok. 130 USD/os.
Sian Kaan

Narodowy Park Biosfery Sian Kaan to bezdyskusyjnie raj dla Wszystkich, którzy kochają przyrodę. Wycieczka 6-cio osobowymi łódkami wśród dziewiczych lagun, zatok, gdzie możemy podziwiać krokodyle, delfiny, żółwie czy płaszczki w ich naturalnym środowisku. W programie również kąpiel w krystalicznych karaibskich wodach, snorkeling na rafie koralowej, obserwacje bogatego ptactwa- to wszystko pozwoli nam oderwać się od rzeczywistości i spędzić dzień na łonie natury. Cena ok 190 USD/os.
Dla aktywnych

3 cenoty - Aventuras Mayas

Na Jukatanie znajduje się kilka tysięcy cenot, czyli studni krasowych, powstałych w wyniku wypłukiwania przez wodę deszczową skał wapiennych. Cenoty stanowiły dla Majów główne źródło słodkiej wody, niektóre z nich pełniły też ważne funkcje rytualne. Nurkowanie w 3 cenotach - otwartej, jaskiniowej oraz uchodzącej do morza. Z pewnością będzie to ogromna przyjemność dla każdego miłośnika podwodnego świata (słynna, doskonała przejrzystość wody, bogata rafa koralowa, świat ryb, różne formy wapienne). Cena ok. 90 USD/os.
Odkryj Sekretną Rzekę

Rio Secreto to system tajemniczych jaskiń i podziemnych rzek, które uformowały niespotykany cud przyrody. Dwugodzinne pływanie z przewodnikiem daje możliwość odkrycia fantazyjnych form geologicznych w krystalicznie czystej wodzie (lunch w cenie). Cena ok. 110 USD/os.
Relaks

Piąta Aleja w Playa del Carmen

Piąta Aleja w kurorcie Playa del Carmen to najmodniejszy adres Jukatanu. W ciągu dnia deptak to doskonałe miejsce na zakupy, po zmroku zamienia się w centrum życia nocnego okolicy.
Voladores - podniebni akrobaci

Poznaj mrożący krew w żyłach prekolumbijski obrzęd religijny, poprzez który wirujący na wys. 30 m tancerze przywołują deszcz i proszą o dobre plony. W roku 2009 ten jedyny w swoim rodzaju spektakl został wpisany na listę Niematerialnego Dziedzictwa Ludzkości UNESCO i do dziś jest kultywowany przez Indian Nahua i Totonaca.
Nocne szaleństwa w Coco Bongo Coco Bongo to jeden z najbardziej znanych klubów nocnych na Jukatanie. Dyskoteka w stylu Las Vegas, połączona z niezwykłymi pokazami oraz show, po którym zaczyna się szalona impreza. Różnorodna muzyka od rock and rolla, przez rock i pop, aż po latynoskie rytmy. To tutaj kręcono sceny do kultowej komedii "Maska"! Bilet wstępu od ok. 80 USD/os.
Kuchnia

Kuchnia meksykańska

Spróbuj koniecznie, gdyż kuchnia meksykańska to prawdziwy tygiel smaków! Meksykanie umiejętnie łączą lokalne produkty takie jak pomidory, kukurydza, wanilia, kakao z przywiezioną przez konkwistadorów oliwą, ryżem, wołowiną czy orzechami. W ten sposób na bazie różnorodnych produktów powstają kulinarne wariacje, których bazę stanowi tortilla, a dzięki odważnemu łączeniu składników, uzyskiwane są zaskakujące efekty - doskonałym tego przykładem może być pikantny, czekoladowy sos mole poblano.
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Meksyku trwa od 01.11 do 31.03.
Informujemy, że okresowo plaże w Cancun i na Riviera Maya mogą być dotknięte zwiększonym napływem wodorostów. Ich występowanie w tym regionie jest zjawiskiem naturalnym, a jego nasilenie może się zmieniać w zależności od warunków pogodowych czy prądów morskich. W związku z tym, ze względów bezpieczeństwa, sporty wodne mogą być okresowo niedostępne.

Uwagi do przelotu

Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem). W ramach bezpłatnego serwisu pasażerowie otrzymają również nielimitowaną wodę mineralną. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).

Wizy - informacje dla sprzedawców

Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy.
Ważne! W Meksyku istnieją obostrzenia celne dotyczące limitów ilościowych na wwóz tytoniu oraz alkoholu. Jedna osoba pełnoletnia może wwieźć nie więcej niż 10 paczek papierosów, nie więcej niż 25 cygar lub 200 gramów tytoniu oraz maksymalnie 3 litry dowolnych napojów alkoholowych.

Wizy

Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy.
Ważne! W Meksyku istnieją obostrzenia celne dotyczące limitów ilościowych na wwóz tytoniu oraz alkoholu. Jedna osoba pełnoletnia może wwieźć nie więcej niż 10 paczek papierosów, nie więcej niż 25 cygar lub 200 gramów tytoniu oraz maksymalnie 3 litry dowolnych napojów alkoholowych.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5 Meksyk/Quintana Roo

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*

Położenie

- Playa del Carmen - przy plaży - ok. 1,5 km od pola golfowego Hard Rock Campo de Golf - ok. 3 km od centrum handlowego oraz restauracji - ok. 3,5 km od centrum - ok. 10 km od parków rozrywki Xplor, Xeneses, Xcaret - ok. 60 km od lotniska

Plaża

- publiczna z wydzieloną częscią hotelową - piaszczysta, łagodne zejścia do morza - parasole i leżaki (bez opłaty)

Pokoje

Pokój standard (double room jungle view) - ok. 35 m2 - przestronne, elegancko urządzony - TV SAT, telefon, lodówka/mini bar(uzupełniany codziennie), sejf, klimatyzacja, wentylator, zestaw do prasowania, zestaw do kawy/herbaty - łazienka z wanną/prysznicem oraz WC, suszarka do włosów - WiFi - balkon/taras - widok na ogród - pokoje standard room jungle view położone są bliżej basenu, pozostałe wyposażenie jak w pokoju standard (double room jungle view) Pokój junior suite - ok. 35-38 m2 - lepiej usytuowane, urzadzone bardziej elegancko - dostępne pokoje z widokiem na ocean - wyposażony pdoobnie jak standard Pokój rodzinny - ok. 70 m2 - 2 połączone pokoje - 2 balkony - wyposażony podobnie jak standard

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny zewnętrzne - leżaki i parasole przy basenie - siłownia/sala fitness - animacje - wieczorne pokazy i muzyka na żywo - rzutki - kort tenisowy Płatne - SPA - masaże

Dla dzieci

- brodzik - animacje - kids club - wysokie krzesełka w restauracji - opieka nad dzieckiem(za opłatą)

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie.

Restauracje i bary

- bufet, 2 restauracja a la carte włoska i meksykańska - 7 barów, w tym beach bar, sports bar, La Plaza Theater  

Dodatkowe informacje

- budynek z 1997 r. - odnowiony w 2005 - 11, 2 piętrowych budynków, 349 pokoi - 24h recepcja - WiFi - usługa prania i prasowania(za opłatą) - www.iberostar.com/en/hotels/riviera-maya/iberostar-quetzal/

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje W przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje

Bagaż:

Warszawa Chopin, Wrocław, Poznan, Kraków, Katowice, Gdańsk, Berlin Brandenburg (Lufthansa); Cena zawiera bagaż podręczny o wadze 8 kg Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 400 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa. Szczegółowe informacje znajdują się na umowie. Warszawa, Berlin Brandenburg (AirFrance); Cena zawiera bagaż podręczny o wadze 12 kg Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 350 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa. Szczegółowe informacje znajdują się na umowie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


KonsorcjumPBP

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Meksyk Położenie Przy piaszczystej plaży, 5 min drogi od Playa del Carmen i 50 min od lotniska międzynarodowego w Cancun. Kompleks hotelowy składa się z budynków o niskiej zabudowie i jest otoczony egzotycznym ogrodem. Pokoje przyjemnie urządzone, klimatyzowane, wyposażone w balkon lub taras, sejf, deskę do prasowania z żelazkiem, mini-bar, łazienkę z suszarką do włosów, TV sat i wiatrak sufitowy. Duży wybór pokoi od standard po pokoje o podwyższonym standardzie z widokiem na ocean. Do dyspozycji gości kompleks basenów, centrum SPA, sala fitness, room service od 11.00 do 23.00, klub dla dzieci 4-12 lat. Hotel oferuje także szerokie zaplecze rekreacyjne - tenis, nurkowanie głębinowe z instruktorem i nurkowanie powierzchniowe, kayaking, joga, strzelanie z łuku, siatkówka, koszykówka, windsurfing, sauna, sala fitness. Duży wybór restauracji, Bonsai - kuchnia japońska; Cozumel - kuchnia międzynarodowa; La Gondola - kuchnia włoska; La Hacienda - kuchnia meksykańska; La Mirimba - Steak House; Uxmal - przekąski; oraz 2 bary. Opcja All inclusive obejmuje śniadania, lunch i kolacje, desery, przekąski i napoje (bezalkoholowe i alkoholowe lokalne), leżaki oraz ręczniki przy basenie i plaży w cenie. Luksusowy hotel, który spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów. Hotel organizuje przyjęcia weselne I oferuje dodatkowe atrakcje dla nowożeńców.

CENA ZAWIERA

bilet lotniczy Warszawa-Cancun-Warszawa (w kwocie 3690 PLN/os. dorosła), transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie All inclusive, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta, ubezpieczenie NW i KL, bagaż.

CENA NIE ZAWIERA

wydatków własnych, ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych.

UWAGI

1. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie waSności powySszej taryfy. W przypadku niedostępności tej taryfy istnieje moSliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. 2. Przy wylotach w okresie "Wysokiego Sezonu" (najczęściej jest to okres Świąt BoSego Narodzenia i Świąt Wielkanocnych obowiązuje dopłata do biletu lotniczego (zgodnie z taryfą linii lotniczej, na której został zarezerwowany przelot). 3. Z uwagi, iż wyloty realizowane są codziennie, istnieje moSliwość wylotu na okresy inne od podanych w tabeli.


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


Orka

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

MEKSYK, CANCUN

Położenie

Popularny hotel wakacyjny usytuowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży w przestronnym tropikalnym ogrodzie w popularnym meksykańskim kurorcie Playa del Carmen, do centrum tej miejscowości jest zaledwie 3 km, Canucn oddalone jest 45 minut drogi od ośrodka.

Miejscowa kategoria

****+

Wyposażenie hotelu

Hotel należy do znanej hiszpańskiej sieci hotelowej Iberostar wraz z siostrzanym hotelem Iberostar Tucan tworzą kompleks hotelowy przyjazny dla środowiska harmonijnie wtopiony w otaczajacy go krajobraz, na terenie obiektu można spotkać flamingi, małpy oraz wiele innych zwierząt, architektura hotelowa to połączenie luksusu a także lokalnej tradycji, w ośrodku do dziś można odnaleźć pozostałości po kulturze majów a dachy budynków zdobione są liśćmi palm, kompleks hotelowy ma do zaoferowania swoim gosćiom restauracje w formie bufetu oraz 5 restauracji specjalizujących się w kuchni; meksykańskiej, wjapońskiej, włoskiej, daniach z grila, 7 barów, w centralnej części ośrodka znajduje się przestrony basen o nieregularnych kształtach, basen dla dorosłych z poolbarem oddzielny brodzik (leżaki, parasole i ręczniki również na plaży bez dodatkowych opłat), dodatkowo hotel posaida dyskotekę, rózne sklepy, teatr, w ktorym odbywają się animacje i występy na żywo, Centrum Wellness.

Zakwaterowanie

350 pokoi rozmieszczonych w 10 dwupiętrowych budynkach.

standard

wyposażone w prysznic, WC, suszarkę do włosów, klimatyzacje, wentylator, kanapę, TV SAT, telefon, minibar (napoje i piwo), ekspres do kawy, sjef oraz balkon lub taras.

juniorsuite

pokoje tego typu są bardziej przestronne i posiadają widok na morze.

wyżywienie

ALL Inclusive; 3 posiłki w formie bufetu, 3 razy w tygodniu kolacja w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja), przekąski, krajowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe, wino stołowe, minibar (napoje i piwo).

rozrywka

animacje, program rozrywkowy, występy na żywo

Sport

siłownia, aerobic, siatkówka plażowa, tenis stołowy, tenis, 1 godz./dziennie windsurfing, kajaki, dodatkowo płatne; baza nurkowa PADI, pole golfowe oddalone 30 minut drogi od obiektu.

Dla dzieci

miniklub 4-12 lat

Kolacj wigilijna/sylwestrowa

cena nie obejmuje obowiązkowo płatnej kolacji wigilijnej 48 Euro/os. dziecko 2-12 lat 24 Euro oraz kolacji sylwestrowej 48 Euro/os. dziecko 2-12 lat 24 Euro

Program imprezy

.

1 dzień

Wylot do Meksyku z wybranego portu lotniczego

1 dzień

Przylot do Meksyku i transfer z lotniska do HOTELU

1-7 dzień

Pobyt w Hotelu / Meksyku

7 dzień

Transfer z HOTELU na lotnisko w Meksyku i wylot do kraju

8 dzień

Przylot do wybranego portu lotniczego. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 10,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

Cena nie obejmuje

- kosztów wymaganych wiz, - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych,

Informacje praktyczne

- różnica czasu - 7 h w stosunku do Polski, - elektryczność - 120 V/ 50-60 Hz - wymagane są przejściówki, - język urzędowy - hiszpański, - waluta - peso meksykańskie, - szczepienia ochronne - nie są wymagane, zalecane szczepienia; przeciwko żółtaczce typu A, żółtej gorączce, w porze deszczowej na terenach pokrytych lasami tropikalnymi istnieje ryzyko zachorowań na malarie, na terenie całego kraju istnieje ryzyko zachorowań na amebozę, W celu zmniejszenia ryzyka zarażenia amebozą oraz innymi bakteryjnymi i wirusowymi chorobami układu pokarmowego należy unikać spożywania posiłków przygotowywanych na ulicznych straganach, świeżych owoców i warzyw, które nie zostały poddane procesowi odkażania, a także wody innej niż butelkowana. Należy unikać napojów z lodem w małych barach i restauracjach, których stan sanitarny może budzić wątpliwości. - kierowcy powinni legitymować się międzynarodowym prawem jazdy, - w dużych ośrodkach turystycznych można płacić dolarami amerykańskimi,

Wiza

Nie ma obowiązku wizowego dla obywateli polskich przy pobytach nie przekraczających 90 dni w celach turystycznych.

Loty przez USA

w przypadku lotów z przesiadką na terenie USA wymagane jest posiadanie wizy amerykańskiej.

* UWAGA!

Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

* CENA PRZELOTU

Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. Cena przelotu przyjęta do kalkulacji wynosi 3800 zł W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

* WARUNKI PRZEWOZU

Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

* ANULACJE, ZMIANY BILETU

Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

* PRZELOT

. Przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

* REZYDENT

Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

* Ambasada

Ambasada RP Calle Cracovia 40, Colonia San Angel, 01000 MŃxico D.F. Apartado Postal 20383 tel. (0052) (55) 55-50-47-00, 55-50-48-78 fax. (0052) (55) 56-16-08-22 www.polonia.org.mx

e-mail

embajadadepolonia@prodigy.net.mx

Wydział Konsularny

konsul@prodigy.net.mx

stanowisko ds. ekonomiczno-handlowych

comercio_pl@prodigy.net.mx

stanowisko ds. kultury i nauki

polcultura@prodigy.net.mx Konsulat RP w Cancún

Konsul Honorowy

Luis Miguel Cámera Patrón (hiszpański, angielski) Calle Sierra No 13, Supermanzana 3 Cancún, Quintana Roo tel. (52) (998) 892-17-64

e-mail

consul@poloniacancun.com


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


BestReisen

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Bajecznie usytuowany hotel; przy pięknej, szerokiej i piaszczystej plaży, niedaleko Playa del Carmen, otoczony tropikalnym ogrodem, w którym mieszkają egzotyczne zwierzęta i słychać ptaki, a w gęstwinie zieleni ukryty jest basen. Idealne miejsce, by połączyć komfortowy relaks na cudownnej plaży z przygodą kulinarną, sportem, zwiedzaniem miejsc cywilizacji Majów (świetna baza wypadowa) i rozrywką (niedaleko pulsujące centrum kurortu).  

Położenie

Przy piaszczystej plaży w dzielnicy hotelowej Playacar, 3 km (pół godziny spacerem) od centrum Playa del Carmen, 4 km od Xcaret, 50 km od lotniska w Cancun.

Wyposażenie

Eleganckie lobby, całodobowa recepcja, bezpłatne Wi-Fi, odpłatna kawiarenka internetowa, restauracja główna Cazumel (bufety, dania kuchni meksykańskiej i międzynarodowej), restauracja La Hacienda (bufety i a'la carte, dania regionalne), restauracja włoska, bar przy plaży, bar przy basenie, bar w lobby, bar cygarowy, klub nocny, lodziarnia, room-service, pralnia, sklepiki.

Pokoje

Standard - 2-osobowy z możliwością dostawki; sypialnia, łazienka (kabina prysznicowa, suszarka, WC), wiatrak sufitowy, klimatyzacja, minibar, zestaw do przygotowania kawy/herbty, żelazko/deska do prasowania, telefon, sejf, Wi-Fi, balkon lub taras z widokiem na ogród. Powierzchnia - ok. 35 m kw.Dbl standard near pool - pokój standardowy usytuowany bliżej basenu.Junior suite - dodatkowo część wypoczynku dziennego z 2 sofami, taras lub balkon z widokiem na ogród. Powierzchnia - ok. 39 m kw.2 bedrooms familie - 2 sypialnie (w każdej balkon z widokiem na ogród), wyposażenie jak w pokoju standardowym. Powierzchnia - ok. 70 m kw.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), przekąski, napoje, alkohole lokalne i niektóre międzynarodowe, kolacje w restauracjach a'la carte (konieczna rezerwacja). 

Sport i rozrywka

Malownicze dwa baseny, siłownia, tenis stołowy, dwa korty tenisowe, animacje, nauka tańca, wieczorna rozrywka, bilard, fantastycznie usytuowane spa (basen, sauna, łaźnia, masaże, rytuały relaksujące), sporty wodne, ośrodek nurkowy. Niedaleko znajduje się pole golfowe.  

Dla dzieci

Brodzik, zjeżdżalnie wodne, plac zabaw, sala zabaw, miniklub, animacje dla dzieci i dla nastolatków, wysokie krzesełka w restauracjach.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Meksyku nie wymaga się wizy wjazdowej. Formularz Migracyjny (FMT), który rozdawany jest już na pokładzie samolotu, po wypełnieniu musi być opieczętowany przez urzędnika migracyjnego podczas przekraczania granicy (w przypadku podróży samolotem jest to pierwsze międzynarodowe lotnisko, a nie docelowe). Oryginał wypełnionego formularza odbiera funkcjonariusz służb migracyjnych, natomiast ostemplowaną kopię FMT należy zachować i okazać w momencie wyjazdu z Meksyku. Brak kopii formularza (a w przypadku jego utraty - niedopełnienie obowiązku zgłoszenia tego faktu na policji) może oznaczać przy wyjeździe nałożenie grzywny w wysokości do 100 USD.Należy posiadać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięc oraz okazać bilet powrotny i wystarczające środki finansowe na pokrycie kosztów deklarowanego pobytu. Przepisy celne nie określają wysokości kwoty wymaganej na każdy dzień pobytu.Zaleca się posiadanie ubezpieczenia na sumę nie mniejszą niż około 100 000 USD.  Koszty leczenia, operacji i pobytu w szpitalu na dobrym poziomie są bardzo wysokie - porównywalne do tych w USA.

Bagaż rejestrowany

Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski do Meksyku dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dopłatą w wysokości 500 PLN/sztuka za lot w dwie strony. Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, opłaty za kartę turystyczną, opłaty turystycznej (ok. 2 USD za pokój za noc), bagażu rejestrowanego (w zależności od taryfy przelotu, weryfikacja po założeniu wstępnej rezerwacji).

Aktualizacje COVID-19

UWAGA!Przed  wylotem do Meksyku należy wypełnić formularz Questionnaire of Identification of Risk Factors in Travelers, który dostępny jest na https://afac.hostingerapp.com/Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

Podatek turystyczny

Począwszy od 1 kwietnia 2021 wszyscy turyści wjeżdżający do stanu Quintana Roo w Meksyku (na terenie którego znajdują się m.in. miejscowości Tulum, Playa del Carmen, Cancun) zobowiązani będą do uiszczenia podatku turystycznego w wysokości ok. 11 $/os. (224 meksykańskich pesos).Podatek ten jest obowiązkowy dla wszystkich podróżnych od 15 roku życia. Można go opłacić wedle uznania - przed przyjazdem na miejsce, w trakcie pobytu lub przed opuszczeniem Meksyku. Podatek będzie można opłacić poprzez Visitax - dedykowaną stronę internetową lub w automatach dostępnych 24 godziny na dobę na lotnisku w Cancun. Po opłaceniu podatku podróżny otrzyma potwierdzenie z kodem kreskowym, który należy zachować do kontroli (będzie ona przeprowadzona przed wylotem z Meksyku przez lotniskowy personel).Zgodnie z zaktualizowanymi  przez rząd niemiecki wymaganiami dotyczących przelotów przez Niemcy (w tym również lotów tranzytowych) każdy pasażer zobowiązany jest do wykonania testu na COVID (PCR, antygenowego, RT-LAMP lub TMA)  i okazania jego negatywnego wyniku przed wejściem na pokład samolotu lecącego do Niemiec (dotyczy lotów w obydwie strony).  Dotyczy to wszystkich dorosłych pasażerów oraz dzieci od 6 roku życia. Testy muszą być wykonane najwcześniej na 48h przed godziną lądowania na terytorium Niemiec. Akceptowane języki wystawionych certyfikatów z negatywnym wynikiem to angielski, niemiecki i francuski. Nie będą akceptowane testy z zestawów do samodzielnego testowania.  Więcej informacji: https://www.lufthansa.com/pl/en/flight-information.html

Bagaż rejestrowany

Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski do Meksyku dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dopłatą w wysokości 500 PLN/sztuka (Lufthansa) za lot w dwie strony. Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Dertour Polska

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Iberostar Quetzal

Kategoria

*****

Miejscowość

Playa del Carmen

Region

Riviera Maya i Wyspa Cozumel

Kod

PCM71054 AM

Liczba pokoi

350

Położenie

Bezpośrednio przy piaszczystej plaży, leżaki i parasole na plaży w cenie. Do centrum miejscowości Playa del Carmen ok. 2 km. Do lotniska Cancun ok. 60 km.

Opis

Hotel z recepcją, lobby, 2 restauracjami a-la-carte i 2 restauracjami w formie bufetu z kuchnią włoską, azjatycką, meksykańską, śródziemnomorską, w tym również serwującą steki, 6 barami, barem swim-up oraz butikiem, minimarketem, sklepem z pamiątkami, supermarketem, parkingiem, usługą budzenia i punktem medycznym. WLAN na terenie całego hotelu (w cenie). Ponadto do dyspozycji gości taras do opalania i 4 baseny z leżakami i parasolami (w cenie).

Wyżywienie

All inclusive (I) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, napoje w cenie, przekąski, napoje w minibarze (uzupełniany regularnie, napoje bezalkoholowe, piwo, woda). Menu dla dzieci.

Zakwaterowanie (pokoje)

Pokoje z wanną lub prysznicem, suszarką do włosów, klimatyzacją, wentylatorem, minibarem (w cenie), sejfem, TV (z płaskim ekranem), ekspresem do kawy, kawą/herbatą i balkonem.

Pokój typ 1

RJR = pokój 2-osobowy, ok. 31-35 m kw.

Pokój typ 2

RAR = pokój 2-osobowy, ok. 31-35 m kw., od strony basenu.

Pokój typ 3

KJR = Juniorsuite, ok. 36-40 m kw.

Pokój typ 4

KJA = Juniorsuite Oceanfront, ok. 36-40 m kw., z widokiem na morze.

Pokój typ 5

RUR = zakwaterowanie dla rodzin, ok. 61-70 m kw., z drzwiami łączącymi, z widokiem na ogród.

Sport, rozrywka, wellness

Sporty plażowe, siłownia, animacje, muzyka na żywo i przedstawienia w cenie. Za opłatą - pole golfowe (w okolicy), centrum urody, spa i masaże.

Dla dzieci

Miniklub/klub dla dzieci, klub dla nastolatków, brodzik dla dzieci (na zewnątrz). Opieka do dzieci na zamówienie i za opłatą.

Taxa klimatyczna

Większość hoteli na Riviera Maya pobiera od Gości podatek klimatyczny, który nie jest wliczony w cenę rezerwacji. Wynosi on ok. 20-26 MXN (ok. 1 EUR) za pokój/noc i należy go opłacić w recepcji hotelowej na miejscu.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AK200202


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Oasis Tours

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

Hotel IBEROSTAR Quetzal położony jest zaledwie 5 minut jazdy od centrum Playa del Carmen, na Riviera Maya. To meksykańskie miasto, którego gospodarka opierała się na rybołówstwie, w ostatnich latach stało się jednym z ulubionych miejsc na meksykańskim obszarze Karaibów.Playa del Carmen. To miasto oferuje coś dla każdego gustu, spektakularne plaże, słynną Piątą Aleję, która przyciąga tysiące sklepami i restauracjami, oraz tętniące życiem nocne życie, co sprawia, że nie można się temu oprzeć.Godna pozazdroszczenia lokalizacja. Również dla tych, którzy mają ochotę na zwiedzanie innych części Półwyspu Jukatan, Playa del Carmen znajduje się bardzo blisko równie atrakcyjnych miejsc, takich jak Cozumel, Tulum i Puerto Morelos. Jest również bardzo blisko międzynarodowego lotniska w Cancun.Dojazd z międzynarodowego lotniska w Cancun. Dystans: 38 mil.

COVID 19

TEST:  NIERODZAJ TESTU: BRAK TESTUTEST DLA DZIECKA: NIEWYMAGANE DOKUMENTY: KOD QR - na mniej niż 12 godzin przed wylotem do i z Meksyku wymagana rejestracja na  stronie https://www.vuelaseguro.com/login i wygenerowanie indywidualnego kodu QR. Uzupełnienie formularza możliwe jest najwcześniej na 12 godzin przed wylotem z i do Polski. Rekomendujemy posiadanie pliku z kodem QR w formie papierowej i elektronicznejPodróż Lufthansą -  osoby  podrózujące Lufthansą z przesiadką w Niemczech mają obowiązek:- mają obowiązek przedstawić przed wylotem negatywny wynik testu na COVID-19. Dopuszczalne są wyniki testu (w języku angielskim, francuskim, niemieckim, włoskim lub hiszpańskim; samodzielnie wykonywane testy nie są brane pod uwagę): RT-PCR, antygenowego, RT-LAMP, TMA, nie starsze niż 72 godziny (w przypadku testów antygenowych - niż 48 godzin; czas liczony od chwili pobrania próbki), bez względu na klasyfikację kraju wylotu, jak również regulacje kraju docelowego. Obowiązek ten dotyczy także pasażerów tranzytowych i obejmuje loty w obie strony. Negatywny wynik testu należy zachować co najmniej przez 14 dni od wjazdu do Niemiec i okazać na wezwanie urzędu ds. zdrowia.Z obowiązku wykonania testu przy podróży samolotem zwolnione są m.in.:- dzieci do 6 r. życia;- osoby zaszczepione (14 dni od podania ostatniej dawki szczepionki dopuszczonej w UE - należy okazać zaświadczenie przyjęcia pełnego cyklu szczepień przeciwko COVID-19- ozdrowieńcy (28 dni-6 miesięcy po chorobie) - należy okazać zaświadczenie lekarskie potwierdzające przebycie COVID-19Podróż liniami SWISS International Airlines - osoby podróżujące liniami SWISS z przesiadką w  Szwajcarii,  muszą spełnić wymogi dotyczące osób podróżujących samolotem:- obowiązek rejestracji za pomocą formularza elektronicznego, który należy wypełnić przed przyjazdem do Szwajcarii  - dodatkowo obowiązek posiadania negatywnego wyniku testu na SARS-CoV-2 (powinien być to test PCR wykonany z próbki pobranej w ciągu ostatnich 72 godzin lub test antygenowy wykonany w ciągu ostatnich 48 h przed przyjazdem do Szwajcarii).Z obowiązku wykonania testu przy podróży samolotem zwolnione są m.in.:- osoby, które w ciągu ostatnich dwunastu miesięcy zostały zaszczepione pełnym cyklem szczepionki (z reguły dwiema dawkami) dopuszczonej do stosowania przez Unię Europejską lub Szwajcarię - należy okazać zaświadczenie przyjęcia pełnego cyklu szczepień przeciwko COVID-19osoby, które w ciągu ostatnich sześciu miesięcy zachorowały na COVID-19 i wyzdrowiały -  należy okazać zaświadczenie lekarskie potwierdzające przebycie COVID-19- dzieci do lat 16.Restrykcje obowiązujące w Meksyku:Pasażerowie przylatujący do Meksyku mogą podlegać kontroli zdrowia i pomiarowi temperatury. Ppodróżni nie zostaną poddani testom na COVID-19 po przyjeździe do kraju oraz nie muszą przedstawić negatywnego testu po przylocie.  Hotele muszą zarejestrować się i przestrzegać rządowego programu "Certification in Health Protection and Prevention in Touristic Installations", na plaży należy zachować dystans społeczny, bary i kluby nocne są otwarte i działają zgodnie z lokalnymi wytycznymi, muzea i wystawy są otwarte i działają zgodnie z lokalnymi wytycznymi.W Meksyku obowiązuje nakaz zasłaniania ust oraz nosa w przestrzeni publicznej w tym na ulicach, w obiektach zamkniętych i w środkach komunikacji zbiorowej. Noszenie maseczki nie jest obowiązkowe na plaży, przy basenie hotelowym oraz przy stoliku w restauracji.Aktualne informacje rządu Meksyku na temat sytuacji epidemiologicznej są dostępne na stronach: https://coronavirus.gob.mx/datos/, https://datos.covid-19.conacyt.mx/, https://www.gob.mx/saludKażda jednostka federacyjna prowadzi poza tym własną politykę w zakresie ochrony zdrowia i zwalczania pandemii. Szczegółowa informacja jest dostępna m.in. na stronach: https://covid19.cdmx.gob.mx/ (Miasto Meksyk) i https://qroo.gob.mx/sesa/nuevo-coronavirus-covid-19 (Quintana Roo, tj. m.in. Cancun i Riviera Maya).

RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:LUFTHANSA - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm).Dodatkowo można dokupić bagaż  rejestrowany 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).SWISS - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm) oraz bagaż  rejestrowany 23 kg AIR FRANCE -cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.KLM -  cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA

CENA ZAWIERA:- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów czarterami i wybranymi liniami rejsowymi (Lufthansa, Air France, KLM)- bagaż główny w przypadku przelotów liniami czarterowymi i wybranymi rejsowymi (Swiss)- transfer lotnisko-hotel-lotnisko- telefoniczną opiekę w j. angielskimKlienci przylatujący do Meksyku są pod telefoniczną opieką  anglojęzycznego przedstawiciela biura (kontakt telefoniczny, brak tradycyjnych spotkań informacyjnych w hotelach)Klienci mają również możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu Organizatora (numer Emergency podany jest w dokumentach podróży).UWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów wybranymi liniami rejsowymi (Lufthansa, Air France, KLM)- Podatku ekologicznego, który pobierany jest od 1 stycznia 2019r.. Opłata za podatek w wysokości 26 MXN (ok. 1,15 EUR)/ pokój/noc odbywa się podczas zakwaterowania lub wykwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Podatek może być zapłacony gotówką w walucie MXN/EUR/USD -  Podatku turystycznego, który pobierany jest od 01.04.2021 r. od wszystkich zagranicznych turystów, wjeżdżających do stanu Quintana Roo, na terenie którego znajdują się ośrodki turystyczne Tulum, Playa del Carmen, Cancun,  w kwocie 11 USD/os.Podatek można opłacić przed przyjazdem, w trakcie pobytu lub przed opuszczeniem Meksyku. Podatek jest obowiązkowy dla wszystkich osób od 15 r.ż.  Podatek będzie można opłacić poprzez Visitax - stronę internetową lub w automatach dostępnych 24 h w każdym terminalu na lotnisku w Cancun. Po zaksięgowaniu wpłaty platforma wystawi pokwitowanie z kodem kreskowym, który należy zachować do kontroli. Płatności będą weryfikowane przez personel lotniska, który upewni się, że turyści dokonali płatności.Więcej info: https://www.travelpulse.com/news/destinations/mexican-caribbean-launches-visitax-tourism-fee-payment-system.html

POTWIERDZENIE REZERWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

do miejscowości Playa del Carmen ok. 3 km (połączenie taksówkami). Transfer z lotniska w Cancun ok. 50 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Playacar. Parasole, leżaki ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

malowniczo położony kompleks hotelowy otoczony rozległym tropikalnym ogrodem składający się z hoteli Iberostar Tucan (H 83126) i Iberostar Quetzal (H 83726) oferujących po 350 pokoi w trzykondygnacyjnych budynkach. Hotel Iberostar Tucan charakteryzuje styl karaibski, Iberostar Quetzal zaś architektura kolonialna. W każdym hotelu recepcja, otwarte lobby z barem, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, mała galeria handlowa. W ramach całego kompleksu 5 restauracji tematycznych (włoska, japońska, meksykańska, karaibska, steak house), dyskoteka i amfiteatr. Na zewnątrz kompleks basenów z oddzielnym brodzikiem dla dzieci, bar oraz restauracja przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach tematycznych (3 x tydzień i 5 x 2 tygodnie; konieczność wcześniejszej rezerwacji). Przez całą dobę napoje bezalkoholowe, przekąski i piwo. Napoje z minibaru.

Internet

WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

Zakwaterowanie

komfortowe. Tucan (H83126): Pokoje standardowe (A1-4A): ok. 35 m2, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, sejf, zestaw do prasowania, internet, ekspres do kawy, balkon lub taras z widokiem na ogród lub dżunglę. Prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (B1-4S): jak pokoje A2A. Pokoje superior (A1-4D): w pobliżu plaży i basenów. Pokoje superior Star Prestige (A1-4N): wyposażone jak pokoje A2D, z widokiem na ogród lub dżunglę. Dodatkowo przywileje Star Prestige: m.in. prywatny check-in, check-out, szampan i owoce przy przyjeździe, serwis konsjerża, pierwszeństwo przy rezerwacji restauracji a la carte, wina premium w restauracji a la carte, alkohole premium, prywatny odcinek plaży dla gości części Star Prestige z łóżkami balijskimi i leżakami itp. Pokoje rodzinne (A4-6F): ok. 70 m2; 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Junior suity (A1-4G): ok. 38 m2, bardziej komfortowe, z częścią wypoczynkową, dodatkowo płaszcze kąpielowe. Junior suity ocean front (A1-4C): w bezpośrednim sąsiedztwie plaży. Quetzal (H83726): Pokoje standardowe (A1-4A): ok. 35 m2, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, sejf, zestaw do prasowania, ekspres do kawy, internet, balkon lub taras z widokiem na ogród lub dżunglę. Prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A1-4S): jak pokoje A2A. Pokoje superior (A1-4D): w pobliżu plaży i basenów. Pokoje superior Star Prestige (A1-4E): wyposażone jak pokoje A2A, z widokiem na ogród lub dżunglę. Dodatkowo przywileje Star Prestige: m.in. prywatny check-in, check-out, szampan i owoce przy przyjeździe, serwis konsjerża, pierwszeństwo przy rezerwacji restauracji a la carte, wina premium w restauracji a la carte, alkohole premium, prywatny odcinek plaży dla gości części Star Prestige z łóżkami balijskimi i leżakami itp. Pokoje rodzinne (A4-6F): ok. 70 m2, 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Junior suity (A1-4G): ok. 38 m2, przestronniejsze, z balkonem, poza tym wyposażone jak pokoje A2A. Junior suity ocean front (A1-4C): ok. 38 m2, z widokiem na morze, w pobliżu plaży i basenów, z częścią wypoczynkową.

Sport

aerobik, bilard, strzelanie z łuku, gimnastyka, tenis stołowy, siatkówka, wycieczki rowerowe, siłownia, tenis, nurkowanie w basenie. Żeglowanie katamaranem, kajaki, windsurfing (1 godz./dzień w miarę dostępności). Za opłatą szkoła nurkowania PADI, 18-dołkowe pole golfowe (oddalone o ok. 800 m).

Wellness

za opłatą zabiegi i masaże w spa.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), brodzik, plac zabaw.

Rozrywka

bogaty program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Dyskoteka.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann X

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

do miejscowości Playa del Carmen ok. 3 km (połączenie taksówkami). Transfer z lotniska w Cancun ok. 50 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Playacar. Parasole, leżaki ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

malowniczo położony kompleks hotelowy otoczony rozległym tropikalnym ogrodem składający się z hoteli Iberostar Tucan (H 83126) i Iberostar Quetzal (H 83726) oferujących po 350 pokoi w trzykondygnacyjnych budynkach. Hotel Iberostar Tucan charakteryzuje styl karaibski, Iberostar Quetzal zaś architektura kolonialna. W każdym hotelu recepcja, otwarte lobby z barem, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, mała galeria handlowa. W ramach całego kompleksu 5 restauracji tematycznych (włoska, japońska, meksykańska, karaibska, steak house), dyskoteka i amfiteatr. Na zewnątrz kompleks basenów z oddzielnym brodzikiem dla dzieci, bar oraz restauracja przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach tematycznych (3 x tydzień i 5 x 2 tygodnie; konieczność wcześniejszej rezerwacji). Przez całą dobę napoje bezalkoholowe, przekąski i piwo. Napoje z minibaru.

Internet

WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

Zakwaterowanie

komfortowe. Tucan (H83126): Pokoje standardowe (A1-4A): ok. 35 m2, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, sejf, zestaw do prasowania, internet, ekspres do kawy, balkon lub taras z widokiem na ogród lub dżunglę. Prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (B1-4S): jak pokoje A2A. Pokoje superior (A1-4D): w pobliżu plaży i basenów. Pokoje superior Star Prestige (A1-4N): wyposażone jak pokoje A2D, z widokiem na ogród lub dżunglę. Dodatkowo przywileje Star Prestige: m.in. prywatny check-in, check-out, szampan i owoce przy przyjeździe, serwis konsjerża, pierwszeństwo przy rezerwacji restauracji a la carte, wina premium w restauracji a la carte, alkohole premium, prywatny odcinek plaży dla gości części Star Prestige z łóżkami balijskimi i leżakami itp. Pokoje rodzinne (A4-6F): ok. 70 m2; 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Junior suity (A1-4G): ok. 38 m2, bardziej komfortowe, z częścią wypoczynkową, dodatkowo płaszcze kąpielowe. Junior suity ocean front (A1-4C): w bezpośrednim sąsiedztwie plaży. Quetzal (H83726): Pokoje standardowe (A1-4A): ok. 35 m2, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, sejf, zestaw do prasowania, ekspres do kawy, internet, balkon lub taras z widokiem na ogród lub dżunglę. Prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A1-4S): jak pokoje A2A. Pokoje superior (A1-4D): w pobliżu plaży i basenów. Pokoje superior Star Prestige (A1-4E): wyposażone jak pokoje A2A, z widokiem na ogród lub dżunglę. Dodatkowo przywileje Star Prestige: m.in. prywatny check-in, check-out, szampan i owoce przy przyjeździe, serwis konsjerża, pierwszeństwo przy rezerwacji restauracji a la carte, wina premium w restauracji a la carte, alkohole premium, prywatny odcinek plaży dla gości części Star Prestige z łóżkami balijskimi i leżakami itp. Pokoje rodzinne (A4-6F): ok. 70 m2, 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Junior suity (A1-4G): ok. 38 m2, przestronniejsze, z balkonem, poza tym wyposażone jak pokoje A2A. Junior suity ocean front (A1-4C): ok. 38 m2, z widokiem na morze, w pobliżu plaży i basenów, z częścią wypoczynkową.

Sport

aerobik, bilard, strzelanie z łuku, gimnastyka, tenis stołowy, siatkówka, wycieczki rowerowe, siłownia, tenis, nurkowanie w basenie. Żeglowanie katamaranem, kajaki, windsurfing (1 godz./dzień w miarę dostępności). Za opłatą szkoła nurkowania PADI, 18-dołkowe pole golfowe (oddalone o ok. 800 m).

Wellness

za opłatą zabiegi i masaże w spa.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), brodzik, plac zabaw.

Rozrywka

bogaty program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Dyskoteka.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Polska Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

do miejscowości Playa del Carmen ok. 3 km (połączenie taksówkami). Transfer z lotniska w Cancun ok. 50 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Playacar. Parasole, leżaki ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

malowniczo położony kompleks hotelowy otoczony rozległym tropikalnym ogrodem składający się z hoteli Iberostar Tucan (H 83126) i Iberostar Quetzal (H 83726) oferujących po 350 pokoi w trzykondygnacyjnych budynkach. Hotel Iberostar Tucan charakteryzuje styl karaibski, Iberostar Quetzal zaś architektura kolonialna. W każdym hotelu recepcja, otwarte lobby z barem, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, mała galeria handlowa. W ramach całego kompleksu 5 restauracji tematycznych (włoska, japońska, meksykańska, karaibska, steak house), dyskoteka i amfiteatr. Na zewnątrz kompleks basenów z oddzielnym brodzikiem dla dzieci, bar oraz restauracja przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com.

Dostęp do internetu

WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Amexco, MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

komfortowe. Tucan (H83126): Pokoje standardowe (A1-4A): ok. 35 m2, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, sejf, zestaw do prasowania, internet, ekspres do kawy, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje komfort (A1-4K): na wyższych piętrach. Wariant ekonomiczny (B1-4S). Pokoje superior (A1-4D): w pobliżu plaży i basenów. Pokoje rodzinne (A4-6F): ok. 70 m2; 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Junior suity (A1-4G): ok. 38 m2, bardziej komfortowe, z częścią wypoczynkową, dodatkowo płaszcze kąpielowe. Junior suity ocean front (A1-4C): w bezpośrednim sąsiedztwie plaży. Junior suity Superior Ocean Front (A1-4E): na parterze, z tarasem i bezpośrednim wyjściem na plażę. Quetzal (H83726): Pokoje standardowe (A1-4A): ok. 35 m2, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, sejf, zestaw do prasowania, ekspres do kawy, internet, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje komfort (A1-4K): na wyższych piętrach. Pokoje rodzinne (A4-6F): ok. 70 m2, 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Pokoje superior (A1-4D): w pobliżu plaży i basenów. Junior suity ocean front (A1-4C): ok. 38 m2, z widokiem na morze i w bezpośrednim sąsiedztwie plaży, większe i bardziej komfortowe, z częścią wypoczynkową, dodatkowo płaszcze kąpielowe.

Sport

aerobik, bilard, strzelanie z łuku, gimnastyka, tenis stołowy, siatkówka, wycieczki rowerowe, siłownia, tenis, nurkowanie w basenie. Żeglowanie katamaranem, kajaki, windsurfing (1 godz./dzień w miarę dostępności). Za opłatą szkoła nurkowania PADI, 18-dołkowe pole golfowe (oddalone o ok. 800 m).

Wellness

za opłatą zabiegi i masaże w spa.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), brodzik, plac zabaw.

Rozrywka

bogaty program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Dyskoteka.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach tematycznych (3 x tydzień i 5 x 2 tygodnie; konieczność wcześniejszej rezerwacji). Przez całą dobę napoje bezalkoholowe, przekąski i piwo. Napoje z minibaru.


Opinie o Hotelu Iberostar Quetzal

Iberostar Quetzal - możliwości zakwaterowania:

double superior room pool view double near pool superior
junior suite promotion singleuse room balcony or terrace
junior suite junior suite
junior suite single junior suite
junior suite z widokiem na morze junior suite ocean front
junior suite z widokiem na morze single junior suite ocean front
pok. 2 os. z widokiem na basen double near pool
pok. 2 os. z widokiem na basen single near pool
Junior Suite
Double Standard
pokój 2-osobowy double standard
pokój 2-osobowy single standard
1 os. pokoj standardowy
junior suite promotion room balcony or terrace
junior suite room balcony or terrace
junior suite singleuse room balcony or terrace
Single Junior Suite
2 os. pokoj standardowy
1 os. Pokój Standardowy zlokalizowany blisko basenu
2 os. Pokój Standardowy zlokalizowany blisko basenu
junior suite sea view single junior suite ocean front
double standard room by the pool double near pool
double standard room by the pool single near pool
standard family 2 bedroom room two-bedroom family
junior suite sea view junior suite ocean front
standard double room jungle view balcony or terrace
single standard
standard promotion double room jungle view balcony or terrace
standard promotion singleuse room jungle view balcony or terrace
standard promotion singleuse standard jungle view balcony or terrace
standard promotion standard jungle view balcony or terrace
standard singleuse room jungle view balcony or terrace
standard singleuse standard jungle view balcony or terrace
standard singleuse superior gardenview balcony or terrace
standard standard jungle view balcony or terrace
standard superior gardenview balcony or terrace
2 os. pokój junior suite ocean front
1 os. pokój junior suite ocean front
6 os. pokój rodzinny
Juniorsuite Oceanfront
Juniorsuite
Double Promo
Double Near Pool
Double
Two Bedroom Family

Iberostar Quetzal - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Quetzal - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Iberostar Quetzal? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00