cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
  • Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO , Jukatan
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
04.10 - 12.10
już od 12492 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.06 - 15.06
już od 7641 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu IBEROSTAR PARAISO LINDO
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO
star 5

Meksyk: Jukatan: Riviera Maya
Ocena hotelu IBEROSTAR PARAISO LINDO :
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu IBEROSTAR PARAISO LINDO :
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 czerwca 2023

Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*+

REGION

Playa Del Carmen

Położenie

Hotel położony jest na wybrzeżu Riviera Maya, bezpośrednio przy plaży Playa Paraiso, pomiędzy miejscowościami Puerto Morelos i Playa del Carmen. Oddalony ok. 35 km od lotniska.

Hotel

Pięciogwiazdkowy hotel wchodzący w skład kompleksu hotelowego wraz z Iberostar Paraiso Maya, Paraiso del Mar, Paraiso Beach, położony pośród pięknego ogrodu. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, przestronne lobby, Wi-Fi w lobby (płatne), kompleks basenów,  jacuzzi, 7 restauracji, 9 barów, room service (24h), siłownia, klub sportowy, centrum SPA, salon piękności, dyskoteka, pralnia (płatna), kantor, salon gier, wypożyczalnia samochodów (płatna), bankomat, sklepy, parking, opieka medyczna (na życzenie, płatna), przechowalnia bagaży, przejazdy do Playa del Carmen.

Pokoje

W hotelu łącznie znajduje się 446 pokoi. Pokoje typu Standard (widok na ogród lub basen), apartament Junior (sypialnia z wydzieloną częścią wypoczynkową, widok na ogród lub basen). Wszystkie wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienki (wanna, prysznic i suszarka do włosów), sejf, Wi-Fi (płatne), budzik, TV sat, telefon, żelazko i deska do prasowania, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras.

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie w opcji All Inclusive (śniadania, obiady, kolacje, przekąski i słodkości). Laguna Pagoda - restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej; Lindo Palapa - restauracja oferująca liczne przekąski; Jambalaya - restauracja a la carte serwująca dania kuchni kreolskiej; El Museo - restauracja a la carte serwująca dania kuchni francuskiej; El Fogon - restauracja a la carte serwująca dania kuchni śródziemnomorskiej; El Rancho - restauracja a la carte serwująca dania z grilla; El Papito - restauracja a la carte serwująca dania kuchni meksykańskiej. Na terenie obiektu znajduje się 9 barów serwujących napoje.

Sport i Wellness

W hotelu znajduje się SPA oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało, masaże, saunę, jacuzzi i centrum fitness (w hotelu IBEROSTAR Paraiso Beach). Sporty: aerobik, gimnastyka, tenis stołowy, piłka siatkowa, piłka wodna, 3 korty tenisowe, wycieczki rowerowe w obrębie kompleksu, strzelanie z łuku i wiatrówki, żeglowanie katamaranem, windsurfing i nurkowanie w basenie (1 godz./dzień, w miarę dostępności), pole golfowe (płatne), zmotoryzowane sporty wodne dostępne odpłatnie na plaży.

Atrakcje dla dzieci

Brodzik, mini klub (od 4 do 12 lat).

Rozrywki i usługi

Zajęcia sportowe, animacje dzienne i wieczorne, muzyka na żywo, dyskoteka.

Sale konferencyjne

W kompleksie znajduje się 7 sal mieszczących od 20 do 1500 uczestników.

Strona internetowa

 www.iberostar.com  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5 Meksyk/Cancun

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*

Położenie

- Playa del Carmen - ok. 20 m od plaży - ok. 22 km od Playa del Carmen - ok. 45 km od Cancun - ok. 55 km od lotniska

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne), ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój standardowy - ok. 40-m2 - w pokoju znajduje się łóżko typu king size lub dwa duże łóżka - klimatyzacja, wiatrak przysufitowy, TV-SAT - telefon, mini bar/lodówka - internet Wi-Fi (bezpłatny) - sejf (bezpłatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras - zestaw do przygotowania kawy/herbaty - pokoje z widokiem na basen za dopłatą - pokoje usytuowane w pobliżu basenów za dopłatą Junior suita - ok. 45 m2 - widok na ogród - w pokoju znajduje się łóżko typu king size lub 2 łóżka podwójne - pozostałe wyposażenie jak w pokoju standardowym - junior suite superior (ok. 50 m2) za dopłatą  

Sport, Relaks, Rozrywka

bezpłatnie: - program animacyjny dla dorosłych - wieczorne show, muzyka na żywo - zajęcia sportowe (joga, pilates, aerobik) - 5 basenów ze słodką wodą, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki basenowe - zjeżdżalnie - bilard - rzutki - tenis stołowy - siłownia - 3 korty tenisowe - boisko multisportowe Płatne: - SPA, zabiegi kosmetyczne i masaże - sauna, jacuzzi - hammam - łaźnia parowa - sporty wodne - pole golfowe ok. 14 km od hotelu

Dla dzieci

- program animacyjny dla dzieci - klub dla dzieci i młodzieży - brodzik - plac zabaw - wysokie krzesełka w restauracji - opiekunka na zamówienie (płatna)

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godzinach wyznaczonych przez hotel.  

Restauracje i bary

- restauracja główna La Pagoda oraz restauracje a la carte: Under the sea (kuchnia amerykańska, dania z grilla), Trattoria Olivetti (kuchnia włoska), El Museo (restauracja dla smakoszy) - bar w lobby, snack bar, kawiarnia, bistro bar, bar przy basenie, bar na plaży  

Dodatkowe informacje

- wybudowany w 2004 r., częściowo wyremontowany w 2012 r. - 448 pokojów - recepcja z lobby - winda - mini market - sklepy z pamiątkami - dyskoteka - kasyno - internet Wi-Fi (bezpłatny) - sejf na recepcji (bezpłatny) - przechowalnia bagażu - sala konferencyjna - wypożyczalnia samochodów - parking (bezpłatny) - hotel nie przyjmuje zwierząt - hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych - www.iberostar.com/en/hotels/riviera-maya/iberostar-paraiso-lindo/

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje W przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje

Bagaż:

Warszawa Chopin, Wrocław, Poznan, Kraków, Katowice, Gdańsk, Berlin Brandenburg (Lufthansa); Cena zawiera bagaż podręczny o wadze 8 kg Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 400 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa. Szczegółowe informacje znajdują się na umowie. Warszawa, Berlin Brandenburg (AirFrance); Cena zawiera bagaż podręczny o wadze 12 kg Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 350 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa. Szczegółowe informacje znajdują się na umowie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Orka

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

MEKSYK, CANCUN

Położenie

Hotel położony bezposrednio przy pięknej piaszczystej plaży w naturalnym środowisku w otoczeniu bujnej zielonej roślinności, pomiędzy miejscowościami Puerto Morales i Playa Del Carmen. Ośrodek oddalony od lotniska w Cancun 39 km natomiast do kurortu turystycznego Playa del Carmen jest zaledwie 20 minut drogi.

Miejscowa kategoria

*****

Wyposażenie hotelu

Ośrodek należy do popularnej hiszpańskiej sieci hotelowej Iberostar, łączy w sobie różne style architektoniczne, w budynkach hotelowych dostrzeżemy wpływy karaibskie oraz kolonialne, hotel oferuję bogatą ofertę gastronomiczną, restauracje główną oraz 4 restauracje a' la carte specjalizujące się w kuchni meksykańskiej, japońskiej oraz włoskiej, dodatkowo goście mogą delektować się drinkami w jedym z 5 barów, pośród przepięknego ogrodu znajduję się 5 cudownie zaprojektowanych basenów, 2 jacuzzi, taras sloneczny (leżaki, parasole, ręczniki bez dodatkowych opłat), na terenie ośrodka znajdują się sklepy, siłownia, salon fryzjerski, dwa kluby nocne (tylko dla dorosłych), wypożyczalnia samochodów.

Zakwaterowanie

446 pokoi rozmieszczonych w dwupiętrowych budynkach.

standard

wyposażone w wannę/prysznic, WC, suszarkę do włosów, klimatyzację, wentylator, sejf, telefon, V SAT, minibar, ekspres do kawy, żelazko/deska do prasowania, balkon lub taras.

Inne formy zakwaterowania w ofercie

juniorsuite; podobne wyposażenie co standard, są jednak bardziej przestronne i posiadają dodatkowo zintegrowany pokój dzienny.

wyżywienie

ALL Inclusive; trzy posiłki w formie bufetu lub a'la carte (wymaga wcześniejszej rezerwacji, krajowe i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

rozrywka

animacje, program rozrywkowy

Sport

aerobic, gimnastyka, tenis stołowy, tenis, siatkówka, gimnastyka, boccia, kajaki, windsurfing, dodatkowo płatne nurkowanie, motorowe sporty wodne, 18 dolkowe pole golfowe.

Dla dzieci

hotel posiada rozbudowaną infrastrukturę dla dzieci, dodatkowo miniklub 4-12 lat i basen dla dzieci.

Kolacja wigilijna/sylwestrowa

cena nie obejmuje obowiązkowo płatnej kolacji wigilijnej 52 Euro/os. dziecko 2-12 lat 26 Euro oraz kolacji sylwestrowej 52 Euro/os. dziecko 2-12 lat 26 Euro

Program imprezy

.

1 dzień

Wylot do Meksyku z wybranego portu lotniczego

1 dzień

Przylot do Meksyku i transfer z lotniska do HOTELU

1-7 dzień

Pobyt w Hotelu / Meksyku

7 dzień

Transfer z HOTELU na lotnisko w Meksyku i wylot do kraju

8 dzień

Przylot do wybranego portu lotniczego. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 10,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

Cena nie obejmuje

- kosztów wymaganych wiz, - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych,

Informacje praktyczne

- różnica czasu - 7 h w stosunku do Polski, - elektryczność - 120 V/ 50-60 Hz - wymagane są przejściówki, - język urzędowy - hiszpański, - waluta - peso meksykańskie, - szczepienia ochronne - nie są wymagane, zalecane szczepienia; przeciwko żółtaczce typu A, żółtej gorączce, w porze deszczowej na terenach pokrytych lasami tropikalnymi istnieje ryzyko zachorowań na malarie, na terenie całego kraju istnieje ryzyko zachorowań na amebozę, W celu zmniejszenia ryzyka zarażenia amebozą oraz innymi bakteryjnymi i wirusowymi chorobami układu pokarmowego należy unikać spożywania posiłków przygotowywanych na ulicznych straganach, świeżych owoców i warzyw, które nie zostały poddane procesowi odkażania, a także wody innej niż butelkowana. Należy unikać napojów z lodem w małych barach i restauracjach, których stan sanitarny może budzić wątpliwości. - kierowcy powinni legitymować się międzynarodowym prawem jazdy, - w dużych ośrodkach turystycznych można płacić dolarami amerykańskimi,

Wiza

Nie ma obowiązku wizowego dla obywateli polskich przy pobytach nie przekraczających 90 dni w celach turystycznych.

Loty przez USA

w przypadku lotów z przesiadką na terenie USA wymagane jest posiadanie wizy amerykańskiej.

* UWAGA!

Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

* CENA PRZELOTU

Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy.Cena przelotu przyjęta do kalkulacji wynosi 3800 zł. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

* WARUNKI PRZEWOZU

Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

* ANULACJE, ZMIANY BILETU

Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

* PRZELOT

Przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

* REZYDENT

Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

* Ambasada

Ambasada RP Calle Cracovia 40, Colonia San Angel, 01000 México D.F. Apartado Postal 20383 tel. (0052) (55) 55-50-47-00, 55-50-48-78 fax. (0052) (55) 56-16-08-22 www.polonia.org.mx

e-mail

embajadadepolonia@prodigy.net.mx

Wydział Konsularny

konsul@prodigy.net.mx

stanowisko ds. ekonomiczno-handlowych

comercio_pl@prodigy.net.mx

stanowisko ds. kultury i nauki

polcultura@prodigy.net.mx Konsulat RP w Cancún

Konsul Honorowy

Luis Miguel Cámera Patrón (hiszpański, angielski) Calle Sierra No 13, Supermanzana 3 Cancún, Quintana Roo tel. (52) (998) 892-17-64

e-mail

consul@poloniacancun.com


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

pomiędzy Puerto Morelos i Playa del Carmen. Do Playa del Carmen ok. 25 km. Transfer z lotniska w Cancun ok. 40 min.

PLAŻA

piękna, piaszczysta z łagodnym wejściem do wody, przy hotelu, serwis plażowy w cenie.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5* Luksusowy i elegancki kompleks z 2004, odnowiony w 2013r, wybudowany w tradycyjnym stylu pośród orgomnego tropikalnego ogrodu. Idealne miejsce na rodzinne wakacje i wyjazd z grupą znajomych.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Restauracje i bary: restauracja bufetowa La Pogoda, 2 restautracje a la carte (płatne dodatkowo), 3 bary. Usługi bezpłatne: Całodobowa recepcja, przestronny hol, parking, taras słoneczny. Usługi płatne: room service, sklepiki, lekarz na wezwanie, bankomat.

INTERNET

bezpłatny internet WiFi na terenie hotelu, również w pokojach.

KONFERENCJE/INCENTIVE

6 sal konferencyjnych.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: kompleks basenów, leżaki, parasole, ręczniki plażowe, aerobik, gimnastyka, tenis stołowy, siatkówka, piłka wodna, 3 korty tenisowe, wycieczki rowerowe w obrębie kompleksu, strzelanie z łuku i wiatrówki, żeglowanie katamaranem, windsurfing i nurkowanie w basenie (1 godz./dzień, w miarę dostępności) Odpłatnie: centrum SPA oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało, masaże, saunę, jacuzzi i centrum fitness (w hotelu IBEROSTAR Paraiso Beach), golf oraz sporty wodne przy plaży

DLA DZIECI

brodzik, mini club, mini aqua park. opiekunka (płatna dodatkowo).

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu Standard o powierzchni ok 45 m2 z mozliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej oraz dwóch dostawek dla dzieci. Wyposażenie: łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacja, internet Wi-Fi, TV -Sat, minni bar (dodatkowo płatny), sejf, balkon. Możliwość dopłaty do pokoju z widokiem na basen.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane są w podanych przez hotel godzinach w wyznaczonych barach. Opcja All Inclusive nie zawiera, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, napojów energetycznych, importowanych i wysokojakościowych alkoholi, kawy typu espresso, cappuccino.

INFORMACJE DODATKOWE

https://www.iberostar.com/en/hotels/riviera-maya/iberostar-paraiso-lindo

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podateku: od dnia 01.10.2017 r., będzie pobierany podatek na rzecz turystyki zrównoważonej. Opłata za podatek w wysokości 20 MXN (ok. 1 USD)/dzień/pokój odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Przy wjeździe do Meksyku turyści polscy nie mają obowiązku posiadania wizy przy pobytach do 90 dni. W samolocie otrzymują Państwo do wypełnienia kartę turystyczną (w języku angielskim), która musi zostać zwrócona przy wyjeździe z Meksyku. Przy przekraczaniu granicy drogą lądową należy wnieść tzw. Opłatę turystyczną w wysokości ok. 25 USD. Przy wjeździe do Meksyku wymagane jest posiadanie ważnego paszportu. Wymagany minimalny okres ważności paszportu przy wjeździe do Meksyku wynosi 6 miesięcy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Nekera

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

MEKSYK

Położenie

 pomiędzy Puerto Morelos i Playa del Carmen. Do Playa del Carmen ok. 25 km. Transfer z lotniska w Cancun ok. 40 min.

Plaża

 bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

 kompleks 4 hoteli sieci Iberostar: Paraiso Lindo, Paraiso Maya, Paraiso del Mar oraz Paraiso Beach. Paraiso Lindo oferuje łącznie 448 pokoi, a hotel Paraiso Maya – 434. W każdym hotelu hol powitalny z recepcją, bar w lobby i restauracja główna. W całym kompleksie 5 restauracji tematycznych (japońska, brazylijska, śródziemnomorska, meksykańska, steakhouse, cajun i gourmet; program Dine Around – możliwość korzystania z restauracji w sąsiadujących hotelach Paraiso del Mar i Paraiso Beach). 5 barów. Dyskoteka i spa w centrum handlowym kompleksu Iberostar. W tropikalnym ogrodzie baseny (m.in. basen główny, basen z falami morskimi, lazy river). Goście Iberostar Paraiso Lindo & Maya mogą korzystać z infrastruktury hoteli Iberostar Paraiso Mar & Beach. Goście Paraiso Lindo nie mogą korzystać z infrastruktury Maya. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty. 

Wyżywienie

All Inclusive: trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również w restauracjach tematycznych . Wybrane napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe. Przekąski. Napoje bezalkoholowe z minibaru. Room service.

Internet

 WiFi bez opłaty.

Zakwaterowanie

 Paraiso Lindo: Pokoje standardowe : ok. 45 m kw., urządzone ze smakiem, z łóżkiem typu king size lub 2 łóżkami dwuosobowymi; klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, internet, sejf, zestaw do prasowania, ekspres do kawy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje standardowe z widokiem na ogród. Wariant ekonomiczny. Pokoje komfort: na wyższych piętrach. Pokoje standardowe z widokiem na basen. Pokoje standardowe priority location: w pobliżu lobby lub basenów. Pokoje rodzinne: ok. 90 m kw., 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Junior suity: ok. 47 m kw., bardziej komfortowe, z częścią wypoczynkową, dodatkowo płaszcze kąpielowe. Junior suity superior: ok. 53 m kw., dodatkowo z jacuzzi. Wariant ekonomiczny. Paraiso Maya: Junior suity: ok. 58 m kw., komfortowo urządzone, z łóżkiem typu king size lub 2 łóżkami dwuosobowymi; klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, internet, DVD, minibar, sejf, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, balkon lub taras. Wanna z hydromasażem lub prysznic, WC, suszarka. Junior suity komfort: na wyższych piętrach. Junior suity z widokiem na basen. Junior suity rodzinne: ok. 116 m kw., 2 junior suity połączone drzwiami. Junior suity superior: ok. 62 m kw., większe i bardziej komfortowe; Junior suity superior rodzinne: ok. 124 m kw., 2 junior suity superior połączone drzwiami.

Sport

 aerobik, piłka siatkowa, piłka wodna, rowery, 3 korty tenisowe, strzelanie z łuku, żeglowanie, windsurfing i nurkowanie w basenie (1 godz./dzień, w miarę dostępności). Za opłatą szkoła nurkowania, zmotoryzowane sporty wodne oraz 18-dołkowe pole golfowe.

Wellness

 sauna. Za opłatą zabiegi w spa.

Dzieci

 mini klub (4-12 lat), oddzielny brodzik, mini park wodny.

Rozrywka

 animacje, dyskoteka (od 18 lat).  

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

BestReisen

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Znakomity hotel, świetnie usytuowany przy pięknej plaży, otoczony egzotyczną roślinności. Basen ze sztuczną falą, leniwa rzeka, tradycyjna architektura, dbałość o środowisko. Hotel wdrożył wiele rozwiązań ekologicznych, np. plac zabaw z recyclingu, produkty od lokalnych dostawców, ochrona rafy koralowej.

Położenie

Półwysep Jukatan, wybrzeże Riviera Maya, przy piaszczystej plaży, ok. 36 km od lotniska.

Wyposażenie

Eleganckie lobby, całodobowa recepcja, bezpłatne Wi-Fi, kantor wymiany walut, sklepiki, restauracja główna (bufety), American Grill, trattoria włoska, El Museo Gourmet, snack bar przy plaży, bar przy basenie, kawiarnia, bar cygarowy, sport bar, lodziarnia, bar w lobby, klub nocny, room-service, pralnia.

Pokoje

Double standard - sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka), TV sat, wiatrak sufitowy, klimatyzacja, minibar, zestaw do przygotowania kawy/herbaty, sejf, łącza internetowe, żelazko/deska do prasowania, balkon lub taras (widok na ląd/ogród). Powierzchnia - ok. 42 m kw. Double standard near a pool - standardowy pokój z tarasem, blisko basenu.Double standard pool view -  standardowy pokój z balkonem, widok na basen.Junior suite - większa powierzchnia (ok. 45 m kw.), bliżej plaży i basenu, widok na ogród.Junior suite superior - powierzchnia ok. 50 m kw, balkon lub taras z wanną/hydromasażem, bliżej plaży i basenu, widok na ogród.2 bedrooms family - 2 sypialnie, 2 balkony. Powierzchnia - ok. 90 m kw. 

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), przekąski, napoje, lokalne alkohole, kolacje w restauracjach tematycznych (konieczna rezerwacja).

Sport i rozrywka

Kompleks malowniczych basenów (jeden z nich ze sztuczną falą), leniwa rzeka otoczona gęstwiną roślinności, tarasy słoneczne, łóżka balijskie, leżaki, hydromasaż, fitness center, kort tenisowy, pokój gier, sporty wodne, ośrodek nurkowy, animacje w dzień, wieczorna rozrywka, basen kryty, zabiegi pilęgnacyjne, masaże. Po sąsiedzku znajduje się pole golfowe.  

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, sala zabaw, animacje, rozrywka, menu dziecięce, wysokie krzesełka w restauracjach, możliwa odpłatna opiekunka.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Meksyku nie wymaga się wizy wjazdowej. Formularz Migracyjny (FMT), który rozdawany jest już na pokładzie samolotu, po wypełnieniu musi być opieczętowany przez urzędnika migracyjnego podczas przekraczania granicy (w przypadku podróży samolotem jest to pierwsze międzynarodowe lotnisko, a nie docelowe). Oryginał wypełnionego formularza odbiera funkcjonariusz służb migracyjnych, natomiast ostemplowaną kopię FMT należy zachować i okazać w momencie wyjazdu z Meksyku. Brak kopii formularza (a w przypadku jego utraty - niedopełnienie obowiązku zgłoszenia tego faktu na policji) może oznaczać przy wyjeździe nałożenie grzywny w wysokości do 100 USD.Należy posiadać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięc oraz okazać bilet powrotny i wystarczające środki finansowe na pokrycie kosztów deklarowanego pobytu. Przepisy celne nie określają wysokości kwoty wymaganej na każdy dzień pobytu.Zaleca się posiadanie ubezpieczenia na sumę nie mniejszą niż około 100 000 USD.  Koszty leczenia, operacji i pobytu w szpitalu na dobrym poziomie są bardzo wysokie - porównywalne do tych w USA.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, opłaty za kartę turystyczną, opłaty turystycznej (ok. 2 USD za pokój za noc), bagażu rejestrowanego (w zależności od taryfy przelotu, weryfikacja po założeniu wstępnej rezerwacji).

Aktualizacje COVID-19

UWAGA!Przed  wylotem do Meksyku należy wypełnić formularz Questionnaire of Identification of Risk Factors in Travelers, który dostępny jest na https://afac.hostingerapp.com/Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

Podatek turystyczny

Począwszy od 1 kwietnia 2021 wszyscy turyści wjeżdżający do stanu Quintana Roo w Meksyku (na terenie którego znajdują się m.in. miejscowości Tulum, Playa del Carmen, Cancun) zobowiązani będą do uiszczenia podatku turystycznego w wysokości ok. 11 $/os. (224 meksykańskich pesos).Podatek ten jest obowiązkowy dla wszystkich podróżnych od 15 roku życia. Można go opłacić wedle uznania - przed przyjazdem na miejsce, w trakcie pobytu lub przed opuszczeniem Meksyku. Podatek będzie można opłacić poprzez Visitax - dedykowaną stronę internetową lub w automatach dostępnych 24 godziny na dobę na lotnisku w Cancun. Po opłaceniu podatku podróżny otrzyma potwierdzenie z kodem kreskowym, który należy zachować do kontroli (będzie ona przeprowadzona przed wylotem z Meksyku przez lotniskowy personel).Zgodnie z zaktualizowanymi  przez rząd niemiecki wymaganiami dotyczących przelotów przez Niemcy (w tym również lotów tranzytowych) każdy pasażer zobowiązany jest do wykonania testu na COVID (PCR, antygenowego, RT-LAMP lub TMA)  i okazania jego negatywnego wyniku przed wejściem na pokład samolotu lecącego do Niemiec (dotyczy lotów w obydwie strony).  Dotyczy to wszystkich dorosłych pasażerów oraz dzieci od 6 roku życia. Testy muszą być wykonane najwcześniej na 48h przed godziną lądowania na terytorium Niemiec. Akceptowane języki wystawionych certyfikatów z negatywnym wynikiem to angielski, niemiecki i francuski. Nie będą akceptowane testy z zestawów do samodzielnego testowania.  Więcej informacji: https://www.lufthansa.com/pl/en/flight-information.html

Bagaż rejestrowany

Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski do Meksyku dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dopłatą w wysokości 500 PLN/sztuka (Lufthansa) za lot w dwie strony. Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Coral Travel Egzotyka

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Playa Del Carmen

OPIS

Hotel sieci Iberostar położony na rozległym terenie wśród zadbanego ogrodu. Na gości czekać będzie basen z dużym wodospadem, basen rzeka a także bogate zaplecze sportowe i centrum odnowy biologicznej. Do tego pyszne smakołyki kuchni meksykańskiej i azjatyckiej. Dopełnieniem będzie bliskość piaszczystej plaży, idealnej na kąpiele słoneczny czy spacery po zachodzie słońca.

lokalizacja

Playa Paradiso, 22 km od Playa Del Carmen, 36 km od lotniska w Cancun. Hotel usytuowany na powierzchni: 150000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

2004 r. Odnowiony w 2013 r.Na terenie hotelu: restauracje (4), bary (7), room service (płatny), sala konferencyjna, baseny odkryte (4), aquapark (7 zjeżdżalni wodnych dla dorosłych i 7 dla dzieci, czynny w godzinach 10:00-17:00).

internet

- Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

Przy hotelu, publiczna, piaszczysta. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

pokoje

Zlokalizowane w 10 budynkach:- 10 budynków (liczba pięter: 5)Typy pokoi:- pokoje double dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje double near pool dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - junior suite dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - junior suite superior dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, jacuzzi, WC), balkon - presidential suite dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC) - pokoje rodzinne dla max. 6 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracje, restauracje a la carte (3), bary (7)All Inclusive(24h)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (18:30-22:00) - przekąski (11:00-17:00)- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carte - jedna wizyta podczas pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.- EL MUSEO GOURMET lokalna- UNDER THE SEA AMERICAN GRILL międzynarodowa - Lemon & Spices Greek Tavern grecka

z myślą o dzieciach

- brodzik- miniklub dla dzieci w wieku 4-12 - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka (płatna)

w cenie

- tenis stołowy- siatkówka- siatkówka plażowa- bilard- aerobik- animacje - rzutki- siłownia

płatne

- kort do tenisa ziemnego- lekcje tenisa- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- sauna- jacuzzi- salon piękności- łaźnia turecka

dodatkowe informacje

Połączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, ponadto niektóre rejsy mogą być tylko z bagażem podręcznym – w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.Na miejscu opieka tylko anglojęzycznego rezydenta.

Aktualizacja opisu

09.03.2022 16:45

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi Przy plaży Aquapark SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Pokoje 6 osobowe


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

IBEROSTAR Paraiso Lindo to luksusowy i elegancki hotel na Riviera Maya. Położony tuż przy plaży pomiędzy Cancun i Playa del Carmen, ten pięciogwiazdkowy ośrodek all inclusive ma niesamowicie piękną tradycyjną architekturę w bogatym środowisku naturalnym. Najlepsze usługi rozrywkowe i wyśmienita gastronomia sprawiają, że jest to najlepszy wybór na niezapomniane wakacje.Wystrój w stylu kolonialnym. Hotel IBEROSTAR Paraiso Lindo pozostawi Cię bez słowa od pierwszego wejścia do holu, który przypomina starożytny klasztor z akcentami złota. Ośrodek jest urządzony w tradycyjnym stylu kolonialnym z najdrobniejszymi szczegółami, od pięknych patiów, kamiennych ścieżek po lampy pokojowe, które zdobią żółte ściany.Nieodparta gastronomia. Ten hotel all inclusive oferuje wykwintne dania w restauracjach a la carte i ogromny bufet międzynarodowy. Jego zróżnicowana gastronomia oferuje setki smaków i tekstur. Vol-au-vent nadziewany kremem z krewetek i homarów czy medaliony wołowe i roladki z kurczaka z migdałami to tylko niektóre przykłady, które zachwycą nawet najbardziej wybredne podniebienia.Doskonałe zaplecze dla dzieci i rodzin. Hotel IBEROSTAR Paraiso Lindo został zaprojektowany z myślą o rozrywce dla całej rodziny. Dorośli mogą wypić koktajl w jednym z hotelowych barów i klubów, podczas gdy nastolatki bawią się wieczorną rozrywką na żywo. A dla dzieci i młodzieży Kid's Club i Teenie Club staje się miejscem, w którym zabawa jest gwarantowana.

COVID 19

TEST:  NIERODZAJ TESTU: BRAK TESTUTEST DLA DZIECKA: NIEWYMAGANE DOKUMENTY: KOD QR - na mniej niż 12 godzin przed wylotem do i z Meksyku wymagana rejestracja na  stronie https://www.vuelaseguro.com/login i wygenerowanie indywidualnego kodu QR. Uzupełnienie formularza możliwe jest najwcześniej na 12 godzin przed wylotem z i do Polski. Rekomendujemy posiadanie pliku z kodem QR w formie papierowej i elektronicznejPodróż Lufthansą -  osoby  podrózujące Lufthansą z przesiadką w Niemczech mają obowiązek:- mają obowiązek przedstawić przed wylotem negatywny wynik testu na COVID-19. Dopuszczalne są wyniki testu (w języku angielskim, francuskim, niemieckim, włoskim lub hiszpańskim; samodzielnie wykonywane testy nie są brane pod uwagę): RT-PCR, antygenowego, RT-LAMP, TMA, nie starsze niż 72 godziny (w przypadku testów antygenowych - niż 48 godzin; czas liczony od chwili pobrania próbki), bez względu na klasyfikację kraju wylotu, jak również regulacje kraju docelowego. Obowiązek ten dotyczy także pasażerów tranzytowych i obejmuje loty w obie strony. Negatywny wynik testu należy zachować co najmniej przez 14 dni od wjazdu do Niemiec i okazać na wezwanie urzędu ds. zdrowia.Z obowiązku wykonania testu przy podróży samolotem zwolnione są m.in.:- dzieci do 6 r. życia;- osoby zaszczepione (14 dni od podania ostatniej dawki szczepionki dopuszczonej w UE - należy okazać zaświadczenie przyjęcia pełnego cyklu szczepień przeciwko COVID-19- ozdrowieńcy (28 dni-6 miesięcy po chorobie) - należy okazać zaświadczenie lekarskie potwierdzające przebycie COVID-19Podróż liniami SWISS International Airlines - osoby podróżujące liniami SWISS z przesiadką w  Szwajcarii,  muszą spełnić wymogi dotyczące osób podróżujących samolotem:- obowiązek rejestracji za pomocą formularza elektronicznego, który należy wypełnić przed przyjazdem do Szwajcarii  - dodatkowo obowiązek posiadania negatywnego wyniku testu na SARS-CoV-2 (powinien być to test PCR wykonany z próbki pobranej w ciągu ostatnich 72 godzin lub test antygenowy wykonany w ciągu ostatnich 48 h przed przyjazdem do Szwajcarii).Z obowiązku wykonania testu przy podróży samolotem zwolnione są m.in.:- osoby, które w ciągu ostatnich dwunastu miesięcy zostały zaszczepione pełnym cyklem szczepionki (z reguły dwiema dawkami) dopuszczonej do stosowania przez Unię Europejską lub Szwajcarię - należy okazać zaświadczenie przyjęcia pełnego cyklu szczepień przeciwko COVID-19osoby, które w ciągu ostatnich sześciu miesięcy zachorowały na COVID-19 i wyzdrowiały -  należy okazać zaświadczenie lekarskie potwierdzające przebycie COVID-19- dzieci do lat 16.Restrykcje obowiązujące w Meksyku:Pasażerowie przylatujący do Meksyku mogą podlegać kontroli zdrowia i pomiarowi temperatury. Ppodróżni nie zostaną poddani testom na COVID-19 po przyjeździe do kraju oraz nie muszą przedstawić negatywnego testu po przylocie.  Hotele muszą zarejestrować się i przestrzegać rządowego programu "Certification in Health Protection and Prevention in Touristic Installations", na plaży należy zachować dystans społeczny, bary i kluby nocne są otwarte i działają zgodnie z lokalnymi wytycznymi, muzea i wystawy są otwarte i działają zgodnie z lokalnymi wytycznymi.W Meksyku obowiązuje nakaz zasłaniania ust oraz nosa w przestrzeni publicznej w tym na ulicach, w obiektach zamkniętych i w środkach komunikacji zbiorowej. Noszenie maseczki nie jest obowiązkowe na plaży, przy basenie hotelowym oraz przy stoliku w restauracji.Aktualne informacje rządu Meksyku na temat sytuacji epidemiologicznej są dostępne na stronach: https://coronavirus.gob.mx/datos/, https://datos.covid-19.conacyt.mx/, https://www.gob.mx/saludKażda jednostka federacyjna prowadzi poza tym własną politykę w zakresie ochrony zdrowia i zwalczania pandemii. Szczegółowa informacja jest dostępna m.in. na stronach: https://covid19.cdmx.gob.mx/ (Miasto Meksyk) i https://qroo.gob.mx/sesa/nuevo-coronavirus-covid-19 (Quintana Roo, tj. m.in. Cancun i Riviera Maya).

RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:LUFTHANSA - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm).Dodatkowo można dokupić bagaż  rejestrowany 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).SWISS - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm) oraz bagaż  rejestrowany 23 kg AIR FRANCE -cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.KLM -  cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA

CENA ZAWIERA:- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów czarterami i wybranymi liniami rejsowymi (Lufthansa, Air France, KLM)- bagaż główny w przypadku przelotów liniami czarterowymi i wybranymi rejsowymi (Swiss)- transfer lotnisko-hotel-lotnisko- telefoniczną opiekę w j. angielskimKlienci przylatujący do Meksyku są pod telefoniczną opieką  anglojęzycznego przedstawiciela biura (kontakt telefoniczny, brak tradycyjnych spotkań informacyjnych w hotelach)Klienci mają również możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu Organizatora (numer Emergency podany jest w dokumentach podróży).UWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów wybranymi liniami rejsowymi (Lufthansa, Air France, KLM)- Podatku ekologicznego, który pobierany jest od 1 stycznia 2019r.. Opłata za podatek w wysokości 26 MXN (ok. 1,15 EUR)/ pokój/noc odbywa się podczas zakwaterowania lub wykwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Podatek może być zapłacony gotówką w walucie MXN/EUR/USD -  Podatku turystycznego, który pobierany jest od 01.04.2021 r. od wszystkich zagranicznych turystów, wjeżdżających do stanu Quintana Roo, na terenie którego znajdują się ośrodki turystyczne Tulum, Playa del Carmen, Cancun,  w kwocie 11 USD/os.Podatek można opłacić przed przyjazdem, w trakcie pobytu lub przed opuszczeniem Meksyku. Podatek jest obowiązkowy dla wszystkich osób od 15 r.ż.  Podatek będzie można opłacić poprzez Visitax - stronę internetową lub w automatach dostępnych 24 h w każdym terminalu na lotnisku w Cancun. Po zaksięgowaniu wpłaty platforma wystawi pokwitowanie z kodem kreskowym, który należy zachować do kontroli. Płatności będą weryfikowane przez personel lotniska, który upewni się, że turyści dokonali płatności.Więcej info: https://www.travelpulse.com/news/destinations/mexican-caribbean-launches-visitax-tourism-fee-payment-system.html

POTWIERDZENIE REZERWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


Rego- Bis

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5Meksyk/Riviera Maya

ATUTY

- przy piaszczystej plaży Paraiso- możliwość korzystania z wybranych udogodnień czterech hoteli sieci Iberostar- ogromny kompleks basenów ze sztuczną falą i leniwą rzeką- aquapark ze zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych- kilkanaście restauracji i barów dostępne w 3 hotelach w ramach All Inclusive- liczne udogodnienia, atrakcje i animacje dla dzieci w ramach programu Star Camp

NASZYM ZDANIEM

Iberostar Selection Paraiso Lindo to luksusowy hotel należący do rozległego kompleksu sieci Iberostar zlokalizowanej przy pięknej plaży Paraiso. Kolonialna zabudowa ładnie wkomponowana jest w egzotyczny ogród. Centralnym punktem i największą atrakcją jest olbrzymi kompleks 8 basenów z leniwą rzeką, sztuczną falą i dużym aquaparkiem ze zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych. Hotel wyróżniają eleganckie, przestronne pokoje i wysoka jakość obsługi. Na najmłodszych czeka mnóstwo atrakcji w ramach programu dla dzieci Star Camp prowadzonego przez wykwalifikowanych pracowników sieci Iberostar. Goście Iberostar Selection Paraiso Lindo mogą korzystać również z udogodnień hoteli Paraiso Beach i Paraiso del Mar w tym kilkunastu restauracji tematycznych i barów w ramach All Inclusive.

POŁOŻENIE

- w miejscowości Playa Paraiso- przy plaży Paraiso- przy hotelu pole golfowe- centrum Playa del Carmen ze sklepami, restauracjami - ok 20 km- park rozrywki Xcaret ok 29 km- stanowisko archeologiczne z ruinami Majów w Tulum ok 80 km- międzynarodowe lotnisko w Cancun ok 36 km

PLAŻA

Bezpośrednio przy hotelu szeroka piaszczysta plaża Paraiso, z drobnym jasnym piaskiem i łagodnym zejściem do wody. Leżaki, parasole oraz ręczniki plażowe bezpłatne. Niektóre sporty wodne na plaży bezpłatnie.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Bezpłatnie: restauracja główna, bufetowa z kuchnia międzynarodową i meksykańską, show cooking, wieczory tematyczne, 4 restauracje tematyczne a la carte na terenie hotelu (konieczna wcześniejsza rezerwacja): amerykańska BBQ, włoska trattoria, grecka tawerna, restauracja z przekąskami, ponadto możliwość korzystania z restauracji a la carte na terenie hoteli Paraiso Beach i Paraiso Lindo (m.in. sushi, meksykańskiej, śródziemnomorskiej i brazylijskiej), 8 barów w hotelu (bary przy basenach, w lobby, na plaży, w dyskotece, Sports Bar, w teatrze, Cigar Lounge, lodziarnia, kawiarnia, możliwość korzystania z barów w hotelach Paraiso Beach i Paraiso Lindo, kompleks 8 basenów - duży basen w kształcie laguny, basen ze sztuczną falą, leniwa rzeka, basen przy aquaparku, baseny w sąsiednich hotelach, aquapark z 7 dużymi zjeżdżalniami o długości ponad 60 metrów każda, zjeżdżalnie dla dzieci, duży ogród lasami namorzynowymi, 3 korty tenisowe z twardą nawierzchnią (oświetlenie za dodatkową opłatą), siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, łucznictwo, centrum fitness, treningi siłowe, cardio, Zumba, Pilates, lekcje tańca, aquaaerobik, water polo, zawody sportowe, występy i pokazy na żywo, dzienny i wieczorny program animacyjny, dyskoteka (wstęp tylko dla dorosłych), Wi-Fi na terenie całego hotelu, wybrane niemotorowe sporty wodne na plaży: kajaki, windsurfing, snurkowanie (1h dziennie),Dodatkowo płatne: strefa saun, kryty basen, zabiegi kosmetyczne i masaże w centrum SPA, pralnia, centrum medyczne, motorowe sporty wodne, centrum nurkowe PADI, 18 dołkowe pole golfowe przy hotelu (zniżki dla Gości), oświetlenie kortu tenisowego, opiekunka dla dziecka.

DLA DZIECI

Baseny dla dzieci, mini aquapark ze statkiem i zjeżdżalniami dla dzieci i duży aquapark z 7 zjeżdżalniami dla nastolatków, plac zabaw, mini klub dla dzieci (4-7, 8-12 lat) oraz dla nastolatków (12-18 lat), bogaty program, zabaw, zajęć ruchowych i edukacyjnych dopasowany do grup wiekowych i zainteresowań, realizowany w ramach autorskiego programu sieci Iberostar Star Camp", mini disco, za dodatkową opłatą możliwość wynajęcia opiekunki.

POKOJE

Zakwaterowanie po godzinie 16:00, wykwaterowanie do godziny 12:00.Pokoje Standard Double o powierzchni około 40m2 przeznaczone dla maksymalnie 3 osób dorosłych i dziecka osób, wyposażone w łazienkę z wanną/prysznicem, toaletę, suszarkę do włosów, zestaw kosmetyków, sypialnia z dwoma łóżkami podwójnymi lub jednym łóżkiem king, klimatyzacja, wentylator sufitowy, TV, telefon, sejf, żelazko i deska do prasowania, minibar (woda, napoje uzupełniane codziennie), zestaw do parzenia kawy. Pokoje posiadają balkon lub taras ze stolikami i krzesłami. Widok na ogród.Dostępne również pokoje Standard Double by the Pool położone w pobliżu hotelowego basenuJunior Suite o powierzchni ok 47-50 m2, dla maksymalnie 4 osób, bardziej przestronne, otwarta część dzienna z sofą, łóżko typu king lub dwa łóżka podwójne, położone w strefie bliżej plaży, pozostałe wyposażenie jak w pokojach Standard.

UDOGODNIENIA

przy plażyAll Inclusivebankomatparkingcentrum handlowesklep z pamiątkamifryzjer, centrum medycznekantorsejfmini barWi-Fi na terenie całego hotelukrzesełko dla dzieckałóżeczko dla dzieckaręczniki plażowebezpłatny serwis plażowybaryrestauracje bufetowerestauracje tematyczne a'la cartebasenybrodzikdzienne i wieczorne animacje i występy na żywomini klubklub dla nastolatkówmini discodyskotekacentrum fitness3 korty tenisowesiatkówka plażowatenis stołowyłucznictworzutkiwater polobilardsporty wodne na plażysaunaSPAPole golfowe przy hotelu

WYŻYWIENIE

All InclusiveŚniadania,  lunche i kolacje w formie bufetu w dwóch hotelowych restauracjach, kolacje a la carte w restauracjach tematycznych (w tym również w restauracjach w sąsiednich hotelach Iberostar Paraiso Beach i Iberostar Paraiso del Mar), przekąski dostępne w wybranych restauracjach i barach w godzinach ich funkcjonowania. Formuła All Inclusive obejmuje lokalne alkoholowe i bezalkoholowe napoje oraz wybrane napoje importowane dostępne w barach w godzinach ich funkcjonowania.

CENA ZAWIERA

NIC NIE ZAWIERA :)


Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

pomiędzy Puerto Morelos i Playa del Carmen. Do Playa del Carmen ok. 25 km. Transfer z lotniska w Cancun ok. 40 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

kompleks 4 hoteli sieci Iberostar: Paraiso Lindo (H 83353), Paraiso Maya (H 83540), Paraiso del Mar oraz Paraiso Beach. Paraiso Lindo oferuje łącznie 448 pokoi, a hotel Paraiso Maya – 434. W każdym hotelu hol powitalny z recepcją, bar w lobby i restauracja główna. W całym kompleksie 5 restauracji tematycznych (japońska, brazylijska, śródziemnomorska, meksykańska, steakhouse, cajun i gourmet; program Dine Around – możliwość korzystania z restauracji w sąsiadujących hotelach Paraiso del Mar i Paraiso Beach). 5 barów. Dyskoteka i spa w centrum handlowym kompleksu Iberostar. W tropikalnym ogrodzie baseny (m.in. basen główny, basen z falami morskimi, lazy river). Goście Iberostar Paraiso Lindo & Maya mogą korzystać z infrastruktury hoteli Iberostar Paraiso Mar & Beach. Goście Paraiso Lindo nie mogą korzystać z infrastruktury Maya. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty. www.iberostar.com.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również w restauracjach tematycznych (konieczność wcześniejszej rezerwacji). Wybrane napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe. Przekąski. Napoje bezalkoholowe z minibaru. Room service.

Internet

WiFi bez opłaty.

Zakwaterowanie

Paraiso Lindo (H83353): Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 45 m kw., urządzone ze smakiem, z łóżkiem typu king size lub 2 łóżkami dwuosobowymi; klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, internet, sejf, zestaw do prasowania, ekspres do kawy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje standardowe z widokiem na ogród (A1-3G). Wariant ekonomiczny (A2-3S). Pokoje komfort (A1-3K): na wyższych piętrach. Pokoje standardowe z widokiem na basen (A2-3D). Pokoje standardowe priority location (A1-3C): w pobliżu lobby lub basenów. Pokoje rodzinne (A4-6F): ok. 90 m kw., 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Junior suity (A1-3B): ok. 47 m kw., bardziej komfortowe, z częścią wypoczynkową, dodatkowo płaszcze kąpielowe; poza tym wyposażone jak A2A. Junior suity superior (A2-3E): ok. 53 m kw., dodatkowo z jacuzzi. Wariant ekonomiczny (A1-3S). Paraiso Maya (H83540): Junior suity (A1-3A): ok. 58 m kw., komfortowo urządzone, z łóżkiem typu king size lub 2 łóżkami dwuosobowymi; klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, internet, DVD, minibar, sejf, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, balkon lub taras. Wanna z hydromasażem lub prysznic, WC, suszarka. Junior suity komfort (A1-3K): na wyższych piętrach. Junior suity z widokiem na basen (A2-3G). Junior suity rodzinne (A4-6F): ok. 116 m kw., 2 junior suity połączone drzwiami. Junior suity superior (A1-3B): ok. 62 m kw., większe i bardziej komfortowe; poza tym wyposażone jak A2A. Junior suity superior rodzinne (A3-5L): ok. 124 m kw., 2 junior suity superior połączone drzwiami.

Sport

aerobik, piłka siatkowa, piłka wodna, rowery, 3 korty tenisowe, strzelanie z łuku, żeglowanie, windsurfing i nurkowanie w basenie (1 godz./dzień, w miarę dostępności). Za opłatą szkoła nurkowania, zmotoryzowane sporty wodne oraz 18-dołkowe pole golfowe.

Wellness

sauna. Za opłatą zabiegi w spa.

Dzieci

mini klub (4-12 lat), oddzielny brodzik, mini park wodny.

Rozrywka

animacje, dyskoteka (od 18 lat).

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann X

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

pomiędzy Puerto Morelos i Playa del Carmen. Do Playa del Carmen ok. 25 km. Transfer z lotniska w Cancun ok. 40 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

kompleks 4 hoteli sieci Iberostar: Paraiso Lindo (H 83353), Paraiso Maya (H 83540), Paraiso del Mar oraz Paraiso Beach. Paraiso Lindo oferuje łącznie 448 pokoi, a hotel Paraiso Maya – 434. W każdym hotelu hol powitalny z recepcją, bar w lobby i restauracja główna. W całym kompleksie 5 restauracji tematycznych (japońska, brazylijska, śródziemnomorska, meksykańska, steakhouse, cajun i gourmet; program Dine Around – możliwość korzystania z restauracji w sąsiadujących hotelach Paraiso del Mar i Paraiso Beach). 5 barów. Dyskoteka i spa w centrum handlowym kompleksu Iberostar. W tropikalnym ogrodzie baseny (m.in. basen główny, basen z falami morskimi, lazy river). Goście Iberostar Paraiso Lindo & Maya mogą korzystać z infrastruktury hoteli Iberostar Paraiso Mar & Beach. Goście Paraiso Lindo nie mogą korzystać z infrastruktury Maya. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty. www.iberostar.com.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również w restauracjach tematycznych (konieczność wcześniejszej rezerwacji). Wybrane napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe. Przekąski. Napoje bezalkoholowe z minibaru. Room service.

Internet

WiFi bez opłaty.

Zakwaterowanie

Paraiso Lindo (H83353): Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 45 m kw., urządzone ze smakiem, z łóżkiem typu king size lub 2 łóżkami dwuosobowymi; klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, internet, sejf, zestaw do prasowania, ekspres do kawy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje standardowe z widokiem na ogród (A1-3G). Wariant ekonomiczny (A2-3S). Pokoje komfort (A1-3K): na wyższych piętrach. Pokoje standardowe z widokiem na basen (A2-3D). Pokoje standardowe priority location (A1-3C): w pobliżu lobby lub basenów. Pokoje rodzinne (A4-6F): ok. 90 m kw., 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Junior suity (A1-3B): ok. 47 m kw., bardziej komfortowe, z częścią wypoczynkową, dodatkowo płaszcze kąpielowe; poza tym wyposażone jak A2A. Junior suity superior (A2-3E): ok. 53 m kw., dodatkowo z jacuzzi. Wariant ekonomiczny (A1-3S). Paraiso Maya (H83540): Junior suity (A1-3A): ok. 58 m kw., komfortowo urządzone, z łóżkiem typu king size lub 2 łóżkami dwuosobowymi; klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, internet, DVD, minibar, sejf, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, balkon lub taras. Wanna z hydromasażem lub prysznic, WC, suszarka. Junior suity komfort (A1-3K): na wyższych piętrach. Junior suity z widokiem na basen (A2-3G). Junior suity rodzinne (A4-6F): ok. 116 m kw., 2 junior suity połączone drzwiami. Junior suity superior (A1-3B): ok. 62 m kw., większe i bardziej komfortowe; poza tym wyposażone jak A2A. Junior suity superior rodzinne (A3-5L): ok. 124 m kw., 2 junior suity superior połączone drzwiami.

Sport

aerobik, piłka siatkowa, piłka wodna, rowery, 3 korty tenisowe, strzelanie z łuku, żeglowanie, windsurfing i nurkowanie w basenie (1 godz./dzień, w miarę dostępności). Za opłatą szkoła nurkowania, zmotoryzowane sporty wodne oraz 18-dołkowe pole golfowe.

Wellness

sauna. Za opłatą zabiegi w spa.

Dzieci

mini klub (4-12 lat), oddzielny brodzik, mini park wodny.

Rozrywka

animacje, dyskoteka (od 18 lat).

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Polska Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

pomiędzy Puerto Morelos i Playa del Carmen. Do Playa del Carmen ok. 25 km. Transfer z lotniska w Cancun ok. 40 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

kompleks 4 hoteli sieci Iberostar: Paraiso Lindo (H 83353), Paraiso Maya (H 83540), Paraiso del Mar oraz Paraiso Beach. Paraiso Lindo oferuje łącznie 448 pokoi, a hotel Paraiso Maya – 434. W każdym hotelu hol powitalny z recepcją, bar w lobby i restauracja główna. W całym kompleksie 5 restauracji tematycznych (japońska, brazylijska, śródziemnomorska, meksykańska, steakhouse, cajun i gourmet; program Dine Around – możliwość korzystania z restauracji w sąsiadujących hotelach Paraiso del Mar i Paraiso Beach). 5 barów. Dyskoteka i spa w centrum handlowym kompleksu Iberostar. W tropikalnym ogrodzie baseny (m.in. basen główny, basen z falami morskimi, lazy river). Goście Iberostar Paraiso Lindo & Maya mogą korzystać z infrastruktury hoteli Iberostar Paraiso Mar & Beach. Goście Paraiso Lindo nie mogą korzystać z infrastruktury Maya. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty. www.iberostar.com.

Dostęp do internetu

WiFi bez opłaty.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Paraiso Lindo (H83353): Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 45 m2, urządzone ze smakiem, z łóżkiem typu king size lub 2 łóżkami dwuosobowymi; klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, internet, sejf, zestaw do prasowania, ekspres do kawy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje standardowe z widokiem na ogród (A1-3G). Wariant ekonomiczny (A2-3S). Pokoje komfort (A1-3K): na wyższych piętrach. Pokoje standardowe z widokiem na basen (A2-3D). Pokoje standardowe priority location (A1-3C): w pobliżu lobby lub basenów. Pokoje rodzinne (A4-6F): ok. 90 m2, 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Junior suity (A1-3B): ok. 47 m2, bardziej komfortowe, z częścią wypoczynkową, dodatkowo płaszcze kąpielowe; poza tym wyposażone jak A2A. Junior suity superior (A2-3E): ok. 53 m2, dodatkowo z jacuzzi. Wariant ekonomiczny (A1-3S). Paraiso Maya (H83540): Junior suity (A1-3A): ok. 58 m2, komfortowo urządzone, z łóżkiem typu king size lub 2 łóżkami dwuosobowymi; klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, internet, DVD, minibar, sejf, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, balkon lub taras. Wanna z hydromasażem lub prysznic, WC, suszarka. Junior suity komfort (A1-3K): na wyższych piętrach. Junior suity z widokiem na basen (A2-3G). Junior suity rodzinne (A4-6F): ok. 116 m2, 2 junior suity połączone drzwiami. Junior suity superior (A1-3B): ok. 62 m2, większe i bardziej komfortowe; poza tym wyposażone jak A2A. Junior suity superior rodzinne (A3-5L): ok. 124 m2, 2 junior suity superior połączone drzwiami.

Dine Around

możliwość korzystania z restauracji serwujących posiłki w formie bufetu w hotelach Iberostar Paraiso del Mar & Paraiso Beach.

Sport

aerobik, gimnastyka, tenis stołowy, piłka siatkowa, piłka wodna, 3 korty tenisowe, strzelanie z łuku, żeglowanie, windsurfing i nurkowanie w basenie (1 godz./dzień, w miarę dostępności). Za opłatą szkoła nurkowania, zmotoryzowane sporty wodne oraz 18-dołkowe pole golfowe.

Wellness

za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), oddzielny brodzik, mini park wodny.

Rozrywka

animacje, dyskoteka (od 18 lat).

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu, kolacja również w restauracjach tematycznych (konieczność wcześniejszej rezerwacji). Wybrane napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe. Przekąski. Napoje bezalkoholowe z minibaru. Room service.


Mapa Hotelu IBEROSTAR PARAISO LINDO

Opinie o Hotelu IBEROSTAR PARAISO LINDO

IBEROSTAR PARAISO LINDO - możliwości zakwaterowania:

Junior Suite
Double Pool View
family room 2 bedrooms room balcony or terrace
JUNIOR SUITE SUPERIOR PURE
DOUBLE PURE
JUNIOR SUITE
DOUBLE POOL VIEW
PRESIDENTIAL SUITE
Junior Suite Room Garden View Balcony or Terrace
junior suite singleuse room gardenview balcony or terrace
Standard Room
Single Junior Suite
single standard room pool view single pool view
single standard
standard family 2 bedroom room two bedroom family
standard double room jungle view balcony or terrace
double classic room pool view double near pool
double classic room pool view single near pool
Double Room
standard singleuse room jungle view balcony or terrace
standard singleuse standard jungle view balcony or terrace
standard standard jungle view balcony or terrace
2 BEDROOM FAMILY
DOUBLE NEAR POOL VIEW
Family room - 2 bedrooms
Junior Suite
Pokój dwuosobowy (1 bed)
Pokój dwuosobowy
Poczwórny pokój

IBEROSTAR PARAISO LINDO - Możliwości wyżywienia:


IBEROSTAR PARAISO LINDO - miasta wylotu:


IBEROSTAR PARAISO LINDO - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel IBEROSTAR PARAISO LINDO ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00