cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
  • Hotel Coral Beach Resort , Paphos
1 / 24
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
09.05 - 16.05
już od 2276 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.05 - 23.05
już od 944 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Coral Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Coral Beach Resort
star 5

Cypr: Paphos
Ocena hotelu Coral Beach Resort :
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Coral Beach Resort :
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 09 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 maja 2021

Hotel Coral Beach Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 15 km od centrum Paphos
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 15 km od centrum Paphos
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • publiczna
  • piaszczysta
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • dyskoteka/klub nocny
  • amfiteatr
  •  Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • terminal internetowy: w cenie
  • pralnia: za opłatą

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

422

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 4
  • basen relaksacyjny: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen: w cenie, kryty, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: w cenie, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • brodzik dla niemowląt: w cenie, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • jacuzzi: za opłatą, kryty, ze słodką wodą, podgrzewany, w strefie spa
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci
    • brodzik dla niemowląt
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • klub dla dzieci: od 1 do 3 lat
    • menu dla dzieci, bufet dla dzieci
    • miniklub: od 3 do 11 lat
    • animacje dla dzieci: kilka razy w tygodniu
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka
    • animacje dla nastolatków: kilka razy w tygodniu

    Sport i wellness

    W cenie
    • sala fitness/siłownia
    • aerobik, aqua fitness, brzuch, nogi, pośladki, trening wysiłkowy, ćwiczenia wzmacniające kręgosłup, step aerobik, stretching, tai chi, joga
    • squash, paddle tenis
    • tenis: wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa


    Płatne
    • trening indywidualny
    • strefa spa
    • masaże
    • rowery górskie: w ofercie firm zewnętrznych, rowery wyścigowe: w ofercie firm zewnętrznych, rowery trekkingowe
    • tenis: lekcje gry w tenisa: w ofercie firm zewnętrznych
    • katamaran
    • szkoła nurkowania PADI, snorkeling
    • sporty wodne: kanu, kajaki, narty wodne, skutery wodne, parasailing, łódka typu banan, rower wodny, windsurfing, żeglowanie

    rozrywka

    • zajęcia kulinarne
    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowy program animacyjny
    • wieczory tematyczne
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 1-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Studio z widokiem na morze STM1
    • 2-4 os.
    • ok. 28 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 28 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • po renowacji w 2016 roku
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 28 m2
    • widok na ląd
    • w budynku głównym
    • po renowacji w 2016 roku
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-3 os.
    • ok. 28 m2
    • widok boczny na morze
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu, a la carte
    • przekąski
    •  lody
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków
    • degustacja win
    • wymagane noszenie opasek all inclusive
    Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu
    • wybór obiadu lub kolacji
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu, wybór z menu na dany dzień (3-daniowe menu)
    • degustacja win
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: regionalna, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, bufet, wybór z menu, w zależności od sezonu, codziennie 07:00 - 10:00, 12:00 - 03:00 i 07:00 - 11:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja: a la carte, rezerwacja wymagane, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 4
  • bar koktajlowy
  • bar w lobby „Dionyssos Lobby Bar": codziennie 08:00 - 12:00
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Bar"
  • bar na plaży „Beach Bar"


  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Cypr / Pafos

    Opis oferty:

    Rewelacyjnie położony, w spokojnej okolicy, blisko najpiękniejszej plaży na zachodnim wybrzeżu Cypru - Coral Beach. Przy hotelu jest prywatna marina oraz wydzielony odcinek na publicznej plaży z bezpłatnym serwisem plażowym. Tuż obok w zielonym i ładnie zagospodarowanym ogrodzie jest basen w kształcie laguny, gdzie w ciągu dnia organizowane są zajęcia sportowe. Przestronne pokoje są elegancko urządzone, w każdym dostępny jest bezpłatny internet bezprzewodowy. Hotel oferuje wiele innowacyjnych form spędzania wolnego czasu, jest tu unikalne centrum Arts & Crafts, a dla rodzin z dziećmi przygotowano The Coral Creche - profesjonalny żłobek. Jest tu również największe na Cyprze centrum konferencyjne z nowoczesnym wyposażeniem. W 2017 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    na wzniesieniu, w niewielkiej miejscowości PEGEIA, w dzielnicy hotelowej Coral Bay, ok. 10 km od Pafos, najbliższe sklepy ok. 500 m od hotelu, ok. 9 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich, ok. 12 km od portu i parku archeologicznego w Kato Pafos, ok. 15 km od Aphrodite Water Park; ok. 30 km od lotniska w Pafos, ok. 160 km od lotniska w Larnace; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 1,5 EUR/bilet jednorazowy do Pafos, ok. 5 EUR/bilet całodniowy w obrębie Pafos).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu (ok. 200 m od recepcji), dojście przez teren hotelu, na wydzielonym odcinku bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki i materace; Coral Beach, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 500 m od hotelu, dojście przez turystyczną dzielnicę Coral Bay, parasole i leżaki płatne (ok. 3 EUR/szt.).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1993 r., całkowicie odnowiony w 2010 r., 422 pokoje, marina, 1 budynek: część główna i dwa skrzydła: Coral Blue Executive Wing - dla osób powyżej 12 lat i Coral Gold Family Wing - dla rodzin z dziećmi, 3-8 pięter, 8 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Coral z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, specjalne diety na zamówienie: bezglutenowa, bezlaktozowa, restauracja Rotisserie - obsługa kelnerska, kuchnia lokalna i międzynarodowa, wybór z ustalonego menu, wymagany odpowiedni strój (panowie - długie spodnie, koszula z rękawem), w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje á la carte: Romazzino - kuchnia włoska i śródziemnomorska, dania wegetariańskie, dla Gości powyżej 12 lat, wymagany odpowiedni strój (panowie - długie spodnie, koszula z rękawem), Limani Taverna przy plaży i porcie - kuchnia śródziemnomorska i ryby, czynna w sezonie letnim, Pizza & Pasta przy basenie - makarony i pizza, czynna w sezonie letnim, 4 bary, w tym przy basenie i przy plaży (czynne w sezonie letnim); minimarket, butik, kantor, parking; centrum konferencyjne dla 1000 osób, taras z widokiem na morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy, punkt internetowy; za opłatą: room-service, fryzjer, opiekunka do dziecka (na zamówienie), pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 28 m², ładnie urządzony, ogrzewany (w sezonie zimowym) lub klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy i herbaty, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); boczny lub frontalny widok na morze za dopłatą; pokoje łączone drzwiami na zamówienie;

    studio:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², ładnie urządzony, wyposażenie jak w pokoju standardowym; widok na morze; studio za dopłatą; dostępne tylko w sezonie letnim;

    garden studio:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 47 m², ładnie urządzony, wyposażenie jak w pokoju standardowym; na parterze, z bezpośrednim wyjściem do hotelowego ogrodu; widok na morze; garden studio za dopłatą; dostępne tylko w sezonie letnim.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen w kształcie laguny, słodka woda, ok. 650 m², gł. 0,8-1,8 m, hydromasaż, kaskada, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m², gł. 0,3 m, basen dla dzieci, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 80 m², gł. 0,9-1,2 m, 2 zjeżdżalnie (czynne w sezonie letnim), przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 4 korty tenisowe z oświetleniem (ok. 4 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu (ok. 6 EUR/rakieta/godz.), kort do squasha; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-11 lat), The Coral Creche - profesjonalny żłobek dla najmłodszych Gości (od 6 miesięcy do 3 lat, wymagana wcześniejsza rezerwacja oraz nadzór rodzica), piano bar, dzienne i wieczorne animacje; Arts&Crafts Center - jedyne na wyspie centrum rękodzieła; za kaucją: tenis stołowy, bilard, snooker; centrum Esthisis Health & Beauty Spa: bezpłatnie: kryty basen, słodka woda, ok. 78 m², gł. 1,1-1,4 m, podgrzewany (listopad-maj), siłownia, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, płatne: thalassoterapia, aromaterapia, zabiegi pielęgnacyjne i relaksujące, salon urody, lekcje i zawody tenisa ziemnego; oferta zewnętrzna: szkoła nurkowa.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji Coral; podwieczorek (17.00-18.00) w barze Dionyssos; przekąski oraz słodycze w wyznaczonym barze (10.30-12.30, 15.30-17.30, 22.00-24.00); wybrane lokalne i międzynarodowe napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00357/26881000, www.coral.com.cy

    GRATIS:

    serwis plażowy Wi-Fi wstęp do spa


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Cypr / Pafos

    Opis oferty:

    Rewelacyjnie położony, w spokojnej okolicy, blisko najpiękniejszej plaży na zachodnim wybrzeżu Cypru - Coral Beach. Przy hotelu jest prywatna marina oraz wydzielony odcinek na publicznej plaży z bezpłatnym serwisem. Tuż obok, w zielonym i ładnie zagospodarowanym ogrodzie, jest basen w kształcie laguny, gdzie w ciągu dnia organizowane są zajęcia sportowe. Przestronne pokoje są elegancko urządzone, a w każdym dostępny jest bezpłatny internet bezprzewodowy. Hotel oferuje wiele form spędzania wolnego czasu, np. centrum rękodzieła Arts & Crafts, a dla rodzin z dziećmi The Coral Creche - profesjonalny żłobek. Jest tu również największe na Cyprze centrum konferencyjne z nowoczesnym wyposażeniem. W 2019 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    na wzniesieniu, w niewielkiej miejscowości PEGEIA, w dzielnicy hotelowej Coral Bay, ok. 10 km od Pafos, najbliższe sklepy ok. 500 m od hotelu, ok. 9 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich, ok. 12 km od portu i parku archeologicznego w Kato Pafos, ok. 15 km od Aphrodite Water Park; ok. 30 km od lotniska w Pafos, ok. 160 km od lotniska w Larnace; przystanek autobusowy przed hotelem (ok. 1,5 EUR/bilet jednorazowy do Pafos, ok. 5 EUR/bilet całodniowy w obrębie Pafos).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu (ok. 200 m od recepcji), dojście przez teren hotelu, na wydzielonym odcinku bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki; Coral Beach, publiczna, piaszczysta, długość ok. 300 m, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 500 m od hotelu, dojście przez turystyczną dzielnicę Coral Bay, parasole i leżaki płatne (ok. 3 EUR/szt.).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1993 r., całkowicie odnowiony w 2010 r., 422 pokoje, marina, 1 budynek: część główna i dwa skrzydła: Coral Blue Executive Wing - dla osób powyżej 12 lat i Coral Gold Family Wing - dla rodzin z dziećmi, 4 piętra, 8 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Coral z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, specjalne diety na zamówienie: bezglutenowa, bezlaktozowa, restauracja Rotisserie - obsługa kelnerska, kuchnia lokalna i międzynarodowa, wybór z ustalonego menu, wymagany odpowiedni strój (panowie - długie spodnie, koszula z rękawem), w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja Asian - dania w formie bufetu, kuchnia azjatycka, 3 restauracje á la carte: Romazzino - kuchnia włoska i śródziemnomorska, dania wegetariańskie, dla Gości powyżej 12 lat, wymagany odpowiedni strój (panowie - długie spodnie, koszula z rękawem), Limani Taverna przy plaży i porcie - kuchnia śródziemnomorska i ryby, czynna w sezonie letnim, Pizza & Pasta przy basenie - makarony i pizza, czynna w sezonie letnim, 4 bary, w tym przy basenie i przy plaży (czynne w sezonie letnim); minimarket, butik, kantor, parking; centrum konferencyjne dla 1000 osób, taras z widokiem na morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy, punkt internetowy; za opłatą: room-service, fryzjer, opiekunka do dziecka (na zamówienie), pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 28 m², ładnie urządzony, ogrzewany (w sezonie zimowym) lub klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf, minibar (woda, napoje bezalkoholowe na powitanie; płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); boczny lub frontalny widok na morze za dopłatą; pokoje łączone drzwiami na zamówienie;

    studio:

    2 os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², ładnie urządzony, wyposażenie jak w pokoju standardowym; widok na morze; studio za dopłatą; dostępne tylko w sezonie letnim;

    garden studio:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 47 m², ładnie urządzony, wyposażenie jak w pokoju standardowym; na parterze, z bezpośrednim wyjściem do hotelowego ogrodu; widok na morze; garden studio za dopłatą; dostępne tylko w sezonie letnim.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen w kształcie laguny, słodka woda, ok. 650 m², gł. 0,8-1,8 m, hydromasaż, kaskada, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m², gł. 0,3 m, basen dla dzieci, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 80 m², gł. 0,9-1,2 m, 2 zjeżdżalnie (czynne w sezonie letnim), przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 4 korty tenisowe z oświetleniem (ok. 4 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu (ok. 6 EUR/rakieta/godz.), kort do squasha; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-11 lat), The Coral Creche - profesjonalny żłobek dla najmłodszych Gości (od 6 miesięcy do 3 lat, wymagana wcześniejsza rezerwacja oraz nadzór rodzica), piano bar, dzienne i wieczorne animacje (dyskoteka, muzyka na żywo); Arts & Crafts Center - centrum rękodzieła; za kaucją: tenis stołowy, bilard, snooker; centrum Esthisis Health & Beauty Spa: bezpłatnie: kryty basen, słodka woda, ok. 78 m², gł. 1,1-1,4 m, podgrzewany (listopad-maj), siłownia, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, płatne: thalassoterapia, aromaterapia, zabiegi pielęgnacyjne i relaksujące, salon urody, lekcje i zawody tenisa ziemnego; oferta zewnętrzna: szkoła nurkowa.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji Coral; przekąski oraz słodycze w wyznaczonym barze (10.30-12.30, 15.30-17.30); wybrane lokalne i międzynarodowe napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00357/26881000, www.coral.com.cy 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fiwstęp do spa 


    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5 Cypr/Paphos

    Informacje Ogólne

    Witamy Coral Beach Hotel & Resort w Coral Bay. Hotel położony jest tuż przy plaży piaszczysta. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Paphos (15 km). Pozostałe miasta: Limassol (85 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada salę konferencyjną, salon, klimatyzację, kiosk, mini market, recepcję, sklepy i winda. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. Mobilność również na urlopie jest zapewniona dzięki wypożyczalni samochodów, motocykli i rowerów. Personel mówi po francusku, niemiecku i rosyjsku. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się postój taksówek, bary/restauracje, przystanek autobusowy i supermarket. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: informacja turystyczna (10 km), lotnisko LCA (150 km), Roman Mosaics (9 km), lotnisko PFO (18 km), Paphos Harbour (10 km) i Tombs Of The Kings (7 km). Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia

    Hotel oferuje usługi prasowania, pokojówki, concierge, pralnię, opiekę medyczną, usługę budzenia, usługi opiekunki, serwis pokojowy i sejfy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje zajęcia animacyjne dla dzieci, usługi opiekunki, brodzik i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki

    Śniadanie w godz. 07:00 - 10:00 : bufet. W hotelu znajdują się 3 restauracje. Drinki można spożywać w barze w recepcji.

    Sport i Rozrywka

    Coral Beach Hotel & Resort posiada jacuzzi, pokój do relaksu, saunę, łaźnię turecką, masaże wodne, słoneczny taras i spa. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis i fitness. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 25 km. Lokalne firmy oferują sporty wodne takie jak narciarstwo wodne, skutery wodne i pływanie na motorówkach. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne i muzykę na żywo.

    Dodatkowe Informacje

    Akceptujemy następujące formy płatności: Diners Club, American Express, karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Rodzaje wyżywienia

    BB - śniadania
    HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo
    ALL -śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne bezpłatnie w godz. 10:00 - 24:00, pomiędzy posiłkami przekąski

    Bagaż

    Warszawa i Katowice Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach do 5 kg oraz bagaż główny 20 kg


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    KonsorcjumPBP

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Ten ekskluzywny 5-gwiazdkowy hotel znajduje się tuż przy 500-metrowej piaszczystej plaży oraz prywatnej marinie. Hotel znajduje się 25 minut od lotniska w Pafos na krańcu Półwyspu Akamas - obszaru UNESCO.

    Pokoje

    Każdy z 422 pokoi posiada klimatyzację, łazienkę z wanną/prysznicem, suszarkę do włosów, telewizor, dostęp do Internetu, zestaw do parzenia kawy/herbaty, telefon z linią bezpośrednią, minibar

    Do dyspozycji gości

    24-godzinna recepcja, 3 restauracje, 3 bary, basen zewnętrzny, basen wewnętrzny, basen dla dzieci, ręczniki przy basenie, wypożyczalnia rowerów, tenis, sporty wodne, SPA, sauna, jacuzzi

    CENA ZAWIERA

    bilet lotniczy w cenie 950 zł/osoba, zakwaterowanie w hotelu przez 7/14 nocy, wyżywienie wg opcji hotelu, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta, ubezpieczenie NW, KL, od chorób przewlekłych i bagaż

    CENA NIE ZAWIERA

    dodatkowych posiłków, wydatków własnych, napiwków, wycieczek fakultatywnych

    UWAGI

    1. BB - śniadania, HB - śniadania + obiadokolacje, FB - śniadania + lunche + kolacje 2. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Położony na wzniesieniu, w niewielkiej miejscowości PEGEIA, w dzielnicy hotelowej Coral Bay, ok. 10 km od Pafos, najbliższe sklepy ok. 500 m od hotelu, ok. 9 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich, ok. 12 km od portu i parku archeologicznego w Kato Pafos, ok. 15 km od Aphrodite Water Park; ok. 30 km od portu lotniczego w Pafos, ok. 160 km od portu lotniczego w Larnace; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu.

    PLAŻA

    publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, z prywatnym portem, dojście przez teren hotelu, na wydzielonym odcinku bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki i materace. Plaża Coral Beach, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 500 m od hotelu, dojście przez turystyczną dzielnicę Coral Bay, parasole i leżaki płatne (ok. 3 EUR/szt.).

    HOTEL

    kategoria lokalna 5* hotel zbudowany w 1993 r., całkowicie odnowiony w 2010 r. Przy hotelu port. Składa się z części głównej oraz dwóch skrzydeł: Coral Blue Executive Wing - dla osób powyżej 12 lat i Coral Gold Family Wing - dla rodzin z dziećmi.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Do dyspozycji 8 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Coral z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, specjalne diety na zamówienie: bezglutenowa, bezlaktozowa, restauracja Rotisserie - obsługa kelnerska, kuchnia lokalna i międzynarodowa, wybór z ustalonego menu, wymagany odpowiedni strój (panowie - długie spodnie, koszula z rękawem), w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje la carte: Romazzino - kuchnia włoska i śródziemnomorska, dania wegetariańskie, dla Gości powyżej 12 lat, wymagany odpowiedni strój (panowie - długie spodnie, koszula z rękawem), Limani Taverna przy plaży i porcie - kuchnia śródziemnomorska i ryby, czynna w sezonie letnim, Pizza & Pasta przy basenie - makarony i pizza, czynna w sezonie letnim; minimarket, butik, kantor, parking, taras z widokiem na morze, ogród, room-service, fryzjer, opiekunka do dziecka (na zamówienie), pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    INTERNET

    bezpłatny internet bezprzewodowy, punkt internetowy za opłatą

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    kilka sal konferencyjnych, największa mogąca pomieścić 1400 osób.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    4 bary, w tym przy basenie i przy plaży (czynne w sezonie letnim). Basen w kształcie laguny ze słodka woda, hydromasaż, kaskada, brodzik dla dzieci ( słodka woda), basen dla dzieci (słodka woda), 2 zjeżdżalnie (czynne w sezonie letnim), przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 4 korty tenisowe z oświetleniem (ok. 4 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu (ok. 6 EUR/rakieta/godz.), kort do squasha,  piano bar, dzienne i wieczorne animacje; Arts&Crafts Center - jedyne na wyspie centrum rękodzieła; za kaucją: tenis stołowy, bilard, snooker; centrum Esthisis Health & Beauty Spa: bezpłatnie: kryty basen, słodka woda, ok. 78 m, gł. 1,1-1,4 m, podgrzewany (listopad-maj), siłownia, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, płatne: thalassoterapia, aromaterapia, zabiegi pielęgnacyjne i relaksujące, salon urody, lekcje i zawody tenisa ziemnego; oferta zewnętrzna: szkoła nurkowa.

    DLA DZIECI

    pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-11 lat)

    ZAKWATEROWANIE

    422 pokoje. standardowy (DBL): 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 28 m, ładnie urządzony, ogrzewany (w sezonie zimowym) lub klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy i herbaty, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); boczny lub frontalny widok na morze za dopłatą; studio: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m, ładnie urządzony, wyposażenie jak w pokoju standardowym; widok na morze;

    WYŻYWIENIE

    HB - śniadania i obiadokolacje serwowane w postaci bogatego szwedzkiego stołu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. All Inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji Coral; podwieczorek (17.00-18.00) w barze; przekąski oraz słodycze w wyznaczonym barze w okreslonych godinach; wybrane lokalne i międzynarodowe napoje bezalkoholowe i alkoholowe w barze  (10.00-24.00);

    INFORMACJE DODATKOWE

    Adres: Coral Bay Ave 70, Peyia 8575, Cypr www.coral.com.cy

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe, bagaż podręczny do 10kg, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego (ok. 300 PLN /os.), miejsc obok siebie, dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. Transfery indywidualne są usługą shuttle, co oznacza, że autobus zbiera klientów przylatujących wieloma różnymi lotami. Z tego powodu wyjazd autobusu nie odbywa się w momencie, w którym klient zostanie do niego zaprowadzony, ale kiedy wszystkie osoby znajdujące sie na jego liście znajdą się już na pokładzie. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    PRZELOT

    Połączenie oparte na LOT z wylotem z Wrocławia, Poznania, Katowic i Gdańska z przesiądką w Warszawie.

    BAGAŻ

    LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. EasyJet: o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki) LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm) CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20 kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu EasyJet: 15 kg ok. 350 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LOT: 23KG - ok. 300 PLN 

    WARUNKI WJAZDOWE

    * dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Cypru jest ważny paszport lub dowód osobisty. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

    Covid-19

    Cypr - najważniejsze informacje AKTUALIZACJA z dnia 11.08.2020 Ministerstwo Zdrowia ogłosiło, że od piątku 14 sierpnia Polska i Portugalia znajdą się na Cyprze na liście krajów kategorii B.  Co to oznacza? Aby przylecieć na Cypr trzeba okazać negatywny wynik testu wystawiony nie wcześniej niż 72 godziny przed odlotem, zaświadczenie o braku COVID-19. Koszt takiego badania to ok 550 zł/os z zaświadczeniem w języku angielskim Aktualizacja z dnia 01.08.2020 r. Z dniem 01.08.2020 wprowadzono nakaz noszenia maseczek ochronnych w zamkniętych przestrzeniach publicznych (np. centra handlowe, banki, supermarkety, szpitale, kościoły itp.). Nieprzestrzeganie tego nakazu grozi nałożeniem mandatu w wysokości 300 EUR. Z uwagi na uwarunkowania lokalne w Limassol wprowadzono czasowo (do końca sierpnia) zakaz zgromadzeń powyżej 10 osób oraz obniżono dopuszczalne limity liczby osób mogących przebywać w lokalach gastronomicznych. CYPR POŁUDNIOWY   Ministerstwo Transportu Republiki Cypru poinformowało, że wypełnienie Karty Podróżnej (Cyprus Flight Pass zgodnie z procedurami przewidzianymi na stronie internetowej cyprusflightpass.gov.cy) jest obowiązkowe dla wszystkich pasażerów zamierzających przylecieć na Cypr. Pasażerowie, którzy nie wypełnią Karty Podróży będą mieli dwie opcje: uiszczenie grzywny w wysokości 300 EUR lub powrót do kraju z którego przelecieli. Pasażerowie przybywający na Cypr z krajów kategorii A bez posiadania Cyprus Flight Pass będą traktowani jak pasażerowie z krajów kategorii B i oprócz uiszczenia kary w wysokości 300 EURO będą zobowiązani do poddania się testowi laboratoryjnemu na COVID-19 na lotnisku w Republice, ponosząc również koszty 60 EURO za test laboratoryjny.   Wypełnianie Cyprus Flight Pass na 24 godziny przed rozpoczęciem podróży do Republiki Cypryjskiej jest obowiązkowe dla wszystkich pasażerów podróżujących z każdej kategorii kraju, zarówno w celu wejścia na pokład samolotu, jak i wjazd na Cypr.    Zgodnie z procedurami przewidzianymi na stronie internetowej www.cyprusflightpass.gov.cyw celu uzyskania Cyprus Flight Pass pasażer musi:   ·       Utworzyć konto, * Wpisać swoje dane osobowe oraz kontaktowe,  * Dodać szczegóły lotu, * Cel podróży, ·       Miejsce zamieszkania na Cyprze,  * Dane kontaktowe w nagłych przypadkach, * Złożyć oficjalną deklaracje, że dane podane w formularzu są prawdziwe.    Formularz należy wypełnić online za pośrednictwem platformy https://cyprusflightpass.gov.cy/    Wypełnienie odręczne formularza możliwe jest tylko w przypadku wystąpienia problemu technicznego lub konserwacji platformy elektronicznej oficjalnie ogłoszonej na tejże platformie. CYPR PÓŁNOCNY otworzył takżę swoje granice!!! Kraje zostały podzielone na kategorię A ( w tym POLSKA), kategorię B i kategorię C. Odwiedzający z krajów kategorii A będą musieli przejść 72-godzinny negatywny test PCR i nie będą musieli poddawać się kwarantannie POZOSTAŁE WARUNKI SĄ IDENTYCZNE DLA OBU CZĘŚCI KRAJU ( PÓŁNOCNEJ I POŁUDNIOWEJ) HoteleMinisterstwo Zdrowia wysłało do managerów bazy noclegowej ścisłe wytyczne, aby wakacje na Cyprze przebiegały w sposób bezpieczny i zorganizowany. Wśród nich, znajdują się m.in.:  * Przeszkolony i zdyscyplinowany personel - Należy wyznaczyć role i obowiązki pracownikom oraz przeszkolić personel w zakresie przestrzegania norm sanitarnych i podejmowanych działań na wypadek wykrycia przypadków COVID-19. Pracownicy mający objawy choroby, powinni zostać w domu i zgłosić ten fakt przełożonemu.  * Ograniczenie kontaktu - w recepcji powinna zostać zainstalowana przejrzysta przegroda zabezpieczająca. Personel sprzątający pokoje, powinien wykonywać swoje obowiązki tylko, kiedy goście przebywają poza pomieszczeniem. * Komunikacja i stosowanie widocznej informacji - wszystkie hotele na Cyprze muszą informować swoich gości na temat stosowanych zabezpieczeń i dostępności płynów dezynfekujących w ogólnodostępnych pomieszczeniach.  * Sprzątanie - Sprzątanie pokojów ma się odbywać z wykorzystaniem środków dezynfekujących przy użyciu przez personel środków zabezpieczających (maski, rękawiczki). Zabrania się udostępniania pokojów nowym gościom przed upływem 2 godzin od pobytu poprzednich turystów oraz przed dokładną dezynfekcją pomieszczenia.  * Dezynfekcja i wietrzenie ogólnodostępnych pomieszczeń - Wszystkie ogólnodostępne pomieszczenia i newralgiczne powierzchnie jak np.: przyciski do windy, powinny być regularnie dezynfekowane. Tam gdzie to możliwe, powinna być stosowana całodobowa, naturalna wentylacja.  * Ograniczona dostępność - W windach i ogólnodostępnych pomieszczeniach powinny obowiązywać zasady ograniczonej dostępności. Personel w widocznych miejscach powinien umieścić informacje o limicie korzystających.  * Ogólnodostępne środki dezynfekujące i zapobiegawcze - Obiekty noclegowe są zobowiązane do udostępniania gościom i korzystania przez ich personel ze środków dezynfekujących oraz materiałów zabezpieczających (maski, rękawiczki). W publicznych toaletach powinny być dostępne również papierowe ręczniki jednorazowego użytku.  * Sprawna i zadbana klimatyzacja - Hotele mają obowiązek zwrócenia szczególnej uwagi na dobry stan klimatyzacji, jej właściwego funkcjonowania i zwiększenia cyrkulacji powietrza. Zaleca się także stosowanie naturalnej wentylacji w pokojach i ogólnodostępnych pomieszczeniach.  * Place zabaw - zaleca się, aby place zabaw pozostały zamknięte. * Transakcje bezgotówkowe - zaleca się do stosowania transakcji bezgotówkowych podczas płacenia za dodatkowe usługi.  * Restauracje i bary - od personelu wymaga się przestrzegania najbardziej rygorystycznych zasad bezpieczeństwa. Pomiędzy stolikami powinien być zapewniony min. 2-metrowy odstęp, a ilość nie może przekroczyć określonego przez regulamin limitu. Zaleca się ograniczenie użytkowania ogólnodostępnych serwisów do napojów i przyrządów do nakładania jedzenia. Zamawianie posiłków do pokojów powinno być oferowane za darmo lub w obniżonej cenie.  * Ograniczony i nadzorowany dostęp osób z zewnątrz - hotele powinny ograniczyć dostęp osób z zewnątrz i ściśle nadzorować liczbę stałych dostawców. * Izolacja i dyskrecja wobec osób chorych - Osoby z objawami choroby powinny zostać odseparowane do czasu przeniesienia do placówki medycznej. Wszystkie działania powinny być podejmowane w sposób spokojny i dyskretny wobec osób chorych.  Plaże i baseny* Dystans społeczny - Zalecane jest utrzymywanie 4 metrowej odległości pomiędzy parasolami i 2 metrowej pomiędzy leżakami osób, które nie wypoczywają wspólnie.  * Dezynfekcja obiektów wspólnych - wymagane jest, aby osoby nadzorujące, regularnie dezynfekowały przedmioty wspólnego użytku (leżaki, parasole, skrytki na cenne przedmioty itp.) oraz przebieralnie i toalety.  * Ograniczenie animacji - Zaleca się, aby programy animacyjne nie były organizowane do czasu zniesienia restrykcji.  Atrakcje turystyczne i inne* Zgromadzenia i wydarzenia publiczne - Od 24.06.2020 Cypr wprowadza nowy limit 75 osób gromadzących się wewnątrz i 150 osób na zewnątrz. Organizacja imprez masowych i festiwali będzie możliwa najwcześniej od 01.09.2020.  * Dystans społeczny - Zalecane jest utrzymywanie 2 metrowej odległości pomiędzy osobami.  * Maseczki ochronne w przestrzeni publicznej - Stosowanie masek jest obowiązkowe w miejscach, gdzie utrudnione jest zachowanie dystansu społecznego. * Muzea i zabytki - Cypryjskie muzea i zabytki są otwarte dla zwiedzających pod warunkiem stosowania dezynfekcji i przestrzegania zasad społecznego dystansu.  * Sklepy i restauracje - otwarte z obowiązkiem przestrzegania wysokich standardów higieny i bezpieczeństwa. Restauracje obsługują klientów na zewnątrz


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Nekera

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    CYPR

    Położenie

    Położony na wzniesieniu, w niewielkiej miejscowości PEGEIA, w dzielnicy hotelowej Coral Bay, ok. 12 km od Pafos, ok. 30 km od portu lotniczego w Pafos.

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, na wydzielonym odcinku bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki. Plaża Coral Beach, publiczna, piaszczysta, długość ok. 300 m, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście przez turystyczną dzielnicę Coral Bay, parasole i leżaki płatne.

    Wyposażenie

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1993 r., całkowicie odnowiony w 2010 r., 422 pokoje, marina, 1 budynek: część główna i dwa skrzydła: Coral Blue Executive Wing (dla osób powyżej 12 lat) i Coral Gold Family Wing (dla rodzin z dziećmi), 8 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Coral z tarasem (dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, specjalne diety na zamówienie: bezglutenowa, bezlaktozowa), restauracja Rotisserie (obsługa kelnerska, kuchnia lokalna i międzynarodowa, wybór z ustalonego menu, wymagany odpowiedni strój), w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja Asian (dania w formie bufetu, kuchnia azjatycka), 3 restauracje à la carte: Romazzino (kuchnia włoska i śródziemnomorska, dania wegetariańskie, dla Gości powyżej 12 lat, wymagany odpowiedni strój), Limani Taverna przy plaży i porcie (kuchnia śródziemnomorska i ryby, czynna w sezonie letnim), Pizza & Pasta przy basenie (makarony i pizza, czynna w sezonie letnim), 4 bary, w tym przy basenie i przy plaży (czynne w sezonie letnim); minimarket, butik, kantor, parking, centrum konferencyjne, taras widokowy, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy, punkt internetowy; za opłatą: room-service, fryzjer, opiekunka do dziecka (na zamówienie), pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów.

    Wyżywienie

    śniadania lub 2 posiłki w formie bufetu. All Inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji Coral. Przekąski oraz słodycze w wyznaczonym barze. Wybrane lokalne i międzynarodowe napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym barze. Wymagane noszenie opasek all inclusive.

    Internet

    WIFI na terenie hotelu (bezpłatne).

    Zakwaterowanie

    łazienka z wanną lub prysznicem, przyborami toaletowymi, suszarką do włosów, klimatyzacja/ogrzewanie, telewizor, telefon, Wi-Fi, sejf, biurko, część wypoczynkowa z sofą i stolikiem kawowym, akcesoria do kawy i herbaty, minibar, umeblowany balkon.

    Sport

    basen w kształcie laguny, słodka woda, ok. 650 m², gł. 0,8-1,8 m, hydromasaż, kaskada, basen dla dzieci, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 80 m², gł. 0,9-1,2 m, 2 zjeżdżalnie (czynne w sezonie letnim), przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 4 korty tenisowe z oświetleniem (ok. 4 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu (ok. 6 EUR/rakieta/godz.), kort do squasha. Za kaucją: tenis stołowy, bilard, snooker.

    Wellness

    centrum Esthisis Health & Beauty Spa: bezpłatnie: kryty basen, słodka woda, ok. 78 m², gł. 1,1-1,4 m, podgrzewany (listopad-maj), siłownia, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, płatne: thalassoterapia, aromaterapia, zabiegi pielęgnacyjne i relaksujące, salon urody.

    Dzieci

    brodzik, pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-11 lat), The Coral Creche - profesjonalny żłobek dla dzieci (od 6 miesięcy do 3 lat), wymagana wcześniejsza rezerwacja oraz nadzór rodzica.  

    Rozrywka

     dzienne i wieczorne animacje, dyskoteka, muzyka na żywo, zajęcia w centrum rękodzieła.

    Kategoria lokalna

     5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Paphos, Cypr

    Opis hotelu

    W klimatyzowanym hotelu do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Większość pięter osiągalna jest za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wielojęzyczny personel, babysitting, opieka nad dziećmi, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Wyłożone wykładziną pokoje wyposażone są w łóżko podwójne i sofę. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Dostępne są również lodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki.

    Sport i wypoczynek

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, siatkówka plażowa, siatkówka, golf, padel tenis i jazda konna. Narty wodne, windsurfing, jet ski, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym, kanadyjki, żeglowanie, rejsy katamaranem, spływy kajakowe, snorkeling, nurkowanie i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz hotelu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, squasha, jogę, zajęcia gimnastyczne i aerobik. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, salon piękności, zabiegi masażu i anti-aging. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Dodatkowo w ofercie znajdują się inne opcje żywieniowe i przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Coral Beach Resort
    Zdjęcia lokalizacji (Cypr / Paphos)

    Opinie o Hotelu Coral Beach Resort

    Coral Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. 2 os.+1 boczny w/morze
    Pok. 2 os. boczny w/morze
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Pok. 2 os. w/morze
    Junior Suite
    Junior Suite - Widok na morze
    Pokój dwuosobowy (1 bed) - Superior Widok na morze
    Pokój dwuosobowy (2 łóżka) - Widok na morze
    Pokój dwuosobowy
    Pokój dwuosobowy - Superior Widok na morze
    Pokój dwuosobowy - Widok na morze
    Pokój rodzinny - Widok na morze
    Studio garden 2 os. widok na morze
    Studio garden 2 os. + 1 dostawka, widok na morze
    Studio garden 2 os. + 2 dostawki, widok na morze
    Studio 2 os. widok na morze
    Studio 2 os. + 1 dostawka, widok na morze
    Studio 2 os. + 2 dostawki, widok na morze
    Studio - Widok na morze

    Coral Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


    Coral Beach Resort - miasta wylotu:


    Coral Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Coral Beach Resort ? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00