cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Elphistone Resort, Morze Czerwone
1 / 29
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
16.06 - 23.06
już od 1189 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
21.06 - 28.06
już od 1189 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Elphistone Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Elphistone Resort
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Elphistone Resort:
4.4 / 5
Średnia z 13 opinii
Szczegóły oceny hotelu Elphistone Resort:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.9
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.9
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 czerwca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 czerwca 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Elhistone Resort to spokojny hotel w malowniczej zatoce dysponujący dostępem do zachwycającej, piaszczystej plaży z rafą koralową. Na gości czeka tu wiele atrakcji sportowych i rekreacyjnych, komfortowe zakwaterowanie i dogodna formuła All Inclusive. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, tuz przy szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, 2 duże baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Hotel Elphistone Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Elhistone Resort to spokojny hotel w malowniczej zatoce dysponujący dostępem do zachwycającej, piaszczystej plaży z rafą koralową. Na gości czeka tu wiele atrakcji sportowych i rekreacyjnych, komfortowe zakwaterowanie i dogodna formuła All Inclusive. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, tuz przy szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, 2 duże baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 25 km od centrum Marsa Alam
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • Wi-Fi: w całym hotelu, za opłatą, w miejscach ogólnodostępnych, za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w garażu

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

272

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

  • basen dla dzieci
  • opieka nad dziećmi
  • miniklub: 4 - 12 lat
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw
  • minidyskoteka

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • tenis: kort twardy 
Płatne
  • strefa spa
  • sauna fińska
  • masaże
  • salon kosmetyczny
  • siatkówka plażowa
  • rowery trekkingowe
  • nurkowanie
  • szkoła nurkowania PADI
  • snorkeling
  • wycieczki ze snorkelingiem 

rozrywka

  • przedstawienia
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 55 m2
  • widok na morze lub basen
  • ostatni częściowy remont: 2018 r.
  • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
  • klimatyzacja
  • sejf
  • czajnik elektryczny
  • minibar: woda
  • telefon
  • Wi-Fi: płatność gotówką, ok. 5 USD/godzinę
  • TV sat.
  • serwis sprzątający
  • wanna w pokoju
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 34 m2
  • widok na morze lub basen
  • ostatni częściowy remont: 2018 r.
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja
  • sejf
  • minibar: woda
  • telefon
  • Wi-Fi: płatność gotówką, ok. 5 USD/godzinę
  • TV sat.
  • serwis sprzątający
  • wanna w pokoju
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 34 m2
  • widok na basen lub ogród
  • minibar: woda
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • serwis sprzątający
  • wanna w pokoju
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 38 m2
  • boczny widok na morze lub widok na basen
  • ostatni całkowity remont: 2017 r.
  • minibar
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • serwis sprzątający
  • wanna w pokoju
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „RED SEA": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, z klimatyzacją
  • restauracja specjalistyczna „SEAGULL": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, a la carte, za opłatą

  • bary i inne: 3
  • bar w lobby „Omar EL Sherif"
  • bar przy zewnętrznym basenie „sun shine"
  • bar na plaży „bikini bar"

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elhistone Resort to spokojny hotel w malowniczej zatoce dysponujący dostępem do zachwycającej, piaszczystej plaży z rafą koralową. Na gości czeka tu wiele atrakcji sportowych i rekreacyjnych, komfortowe zakwaterowanie i dogodna formuła All Inclusive. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, tuz przy szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, 2 duże baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Marsa Alam

    Opis oferty:

    Hotel położony w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż zatoki El Nabaa - raju dla miłośników nurkowania. Dzięki prywatnej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza oraz pięknej rafie koralowej hotel jest idealnym miejscem dla rodzin z dziećmi oraz dla miłośników snurkowania. Zadbane i przytulne pokoje wyposażone są we wszystkie wygody potrzebne do udanego wypoczynku. Duże i zadbane baseny stanowią centrum hotelu. Na miejscu jest również wiele atrakcji sportowych dla dorosłych i dzieci oraz dzienne i wieczorne animacje.

    POŁOŻENIE:

    ok. 25 km od MARSA ALAM; ok. 37 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, długość ok. 300 m, bezpośrednio przy hotelu, łagodne zejście do morza, przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, bezpłatne leżaki, parasole, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zadbany, wybudowany w 2002 r., odnowiony w 2012 r., 272 pokoje, 10 budynków, 1-2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Red Sea - kuchnia międzynarodowa, dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, restauracja á la carte Fish Market - owoce morza; bar w lobby, bar przy basenie Sun Shine, bar na plaży Bikini Bar, kącik z pizzą, minimarket, sklepiki z pamiątkami, punkt wymiany walut; sala konferencyjna dla 200 osób; za opłatą: internet bezprzewodowy, kawiarenka internetowa, room-service, apteka, fryzjer, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 42 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf; za opłatą: internet bezprzewodowy, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    4 baseny, słodka woda, ok. 616 m², gł. 1,2-1,8 m, ok. 585 m², gł. 0,5-1,5 m, podgrzewany w sezonie zimowym, ok. 550 m², gł. 0,6-1,6 m, hydromasaż, basen dla dzieci, ok. 20 m², gł. 0,7 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; siatkówka, boisko do piłki nożnej, tenis stołowy, łucznictwo, boccia, piłka wodna, fitness, siłownia, aqua aerobik; animacje dla dzieci i dorosłych, w ciągu dnia gry i zabawy, wieczorami pokazy w amfiteatrze, dyskoteka (napoje płatne); za opłatą: kort tenisowy (tylko oświetlenie), bilard, centrum wellness: sauna, jacuzzi, masaże, hammam; centrum nurkowe oraz sporty wodne.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; między posiłkami przekąski w wyznaczonym barze; lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (8.30-23.00); 1 raz w tygodniu kolacja w restauracji á la carte Fish Market (napoje dodatkowo płatne, wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/653380031, www.elphistone.com

    GRATIS:

    serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elhistone Resort to spokojny hotel w malowniczej zatoce dysponujący dostępem do zachwycającej, piaszczystej plaży z rafą koralową. Na gości czeka tu wiele atrakcji sportowych i rekreacyjnych, komfortowe zakwaterowanie i dogodna formuła All Inclusive. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, tuz przy szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, 2 duże baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Marsa Alam

    Opis oferty:

    Hotel położony bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż zatoki El Nabaa - raju dla miłośników nurkowania. Dzięki prywatnej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza oraz pięknej rafie koralowej hotel jest idealnym miejscem dla rodzin z dziećmi oraz dla miłośników snurkowania. Zadbane i przytulne pokoje wyposażone są we wszystkie wygody potrzebne do udanego wypoczynku. Duże i zadbane baseny stanowią centrum hotelu. Na miejscu jest również wiele atrakcji sportowych dla dorosłych i dzieci oraz dzienne i wieczorne animacje.

    POŁOŻENIE:

    ok. 25 km od MARSA ALAM; ok. 37 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 199 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, długość ok. 300 m, bezpośrednio przy hotelu, łagodne zejście do morza, przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, pomost, bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki; bar objety all inclusive.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zadbany, wybudowany w 2002 r., odnowiony w 2012 r., 272 pokoje, 10 budynków, 1-2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Red Sea - kuchnia międzynarodowa, dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, restauracja á la carte Fish Market - owoce morza, bar w lobby, bar przy basenie Sun Shine, bar na plaży Bikini Bar, kącik z pizzą, minimarket, sklepiki z pamiątkami; sala konferencyjna dla 200 osób; za opłatą: internet bezprzewodowy, kawiarenka internetowa, room-service, apteka, fryzjer, salon piękności, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 42 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf; za opłatą: internet bezprzewodowy, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, słodka woda, ok. 616 m², gł. 1,2-1,8 m, ok. 585 m², gł. 0,5-1,5 m, podgrzewany w sezonie zimowym, ok. 550 m², gł. 0,6-1,6 m, hydromasaż, 2 baseny dla dzieci, gł. 0,7 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; siatkówka, boisko do piłki nożnej, tenis stołowy, łucznictwo, boccia, piłka wodna, fitness, siłownia, aqua aerobik; animacje dla dzieci i dorosłych, w ciągu dnia gry i zabawy, wieczorami pokazy w amfiteatrze, dyskoteka (napoje płatne); za opłatą: kort tenisowy (tylko oświetlenie), bilard, centrum wellness: bezpłatnie: siłownia; płatne: sauna, jacuzzi, masaże, hammam; centrum nurkowe oraz sporty wodne.

    UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

    • osoba poruszająca się na wózku samodzielnie może poruszać się z pokoju do recepcji, restauracji, baru, basenu i ogrodu • podjazdy dla wózków inwalidzkich: główne wejście do hotelu, hol i basen Pokój:   • 2 pokoje, na parterze (na zapytanie) • szerokość drzwi wejściowych do pokoju nie mniejsza niż 90 cm • przestrzeń w pokoju: ok. 42 m² Łazienka:   • szerokość drzwi do łazienki: 90 cm • prysznic: poręcz • wysokość toalety: 45-50 cm, poręcz przy toalecie • umywalka nie wyżej niż 80 cm i nie niżej niż 65 cm • lustro nie wyżej niż 100 cm od posadzki Plaża:   • podjazd do plaży • nawierzchnia prowadząca do plaży: utwardzony piasek/żwir

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; między posiłkami przekąski w wyznaczonym barze; lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (8.30-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/653380031, www.elphistone.com

    GRATIS:

    serwis plażowy


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elhistone Resort to spokojny hotel w malowniczej zatoce dysponujący dostępem do zachwycającej, piaszczystej plaży z rafą koralową. Na gości czeka tu wiele atrakcji sportowych i rekreacyjnych, komfortowe zakwaterowanie i dogodna formuła All Inclusive. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, tuz przy szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, 2 duże baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Zadbany, przestronny hotel otoczonyładnym ogrodem. Znajduje się ok. 25 km od miasta Marsa Alam i ok. 36 km od międzynarodowego portu lotniczego w Marsa Alam.
    Plaża:

    Obiekt położony tuż przy szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym wejściem do morza oraz dostępem do pieknejrafy koralowej (wejście do morza z pomostu). Ręczniki kąpielowe, leżaki i parasole na plaży - bezpłatne.
    Do dyspozycji gości:

    Hotelskłada się z kilku 3-piętrowych budynków. Do dyspozycji gości: recepcja 24 - godz., bankomat, sklepiki z pamiątkami, mini-market, pralnia, fryzjer, dyskoteka (napoje w dyskotece dodatkowo płatne). Hotel posiada m.in. restaurację główną Red Sea (kuchnia międzynarodowa, dania w formie bufetu), restaurację a'la carte Fish Market (owoce morza), Pizza Corner w pobliżu plaży, lounge bar Omar El Sherif, bar na plaży BikiniBar oraz bar przy basenie Sun Shine. Goście hotelu mogą korzystać z 3 dużych basenów zewnętrznych (ze słodką wodą jeden podgrzewany w sezonie zimowym) oraz2 brodziki dla dzieci otoczonych rozległym tarasem słonecznym. Ręczniki kąpielowe, leżaki i parasole przy basenach - bezpłatne.
    Pokoje:

    Hotel oferuje swoim gościom 270 pokoi. Komfortowe pokoje 2-osobowe (możliwość1 dostawki dla dziecka lub osoby dorosłej drugie dziecko śpi z rodzicami), wyposażone w łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, sejf, mini-bar (dodatkowo płatny) oraz balkon lub taras. Łóżeczko dla niemowląt dostępne - bezpłatnie.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania (07:30-09:30), obiad (12:30-14:00) oraz kolacje (19:30-21:00) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. W ciągu dnia serwowane są słodkie przekąski (10:00-11:00 oraz 14:30-17:00). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są w wyznaczonych barach (11:00-23:00). Formuła nie obejmuje restauracji a'la carte, świeżo wyciskanych soków, napoi butelkowanych i w puszkach oraz napoi importowanych. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel oferuje swoim gościom wiele atrakcji: boisko do piłki nożnej, boisko do siatkówki, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, piłka wodna, siłownia. Dodatkowo płatne są: bilard, kort tenisowy, centrum sportów wodnych, a także centrum SPA (masaże, sauna, jacuzzi, zabiegi pielęgnacyjne). W ciągu dnia i wieczorem prowadzone są zajęcia sportowe i animacje dla dzieci i dorosłych. Dla najmłodszych gości przygotowano plac zabaw, mini klub oraz 2brodziki.
    Internet:

    Na terenie hotelu (także w pokojach) internet Wi-Fi oraz kącik internetowy - płatne (ok. 8 USD/godz.).
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Luksor i Karnak

    Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
    Cena ok. 115 USD/os
    .
    Nurkowanie głębinowe

    Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
    Cena ok. 85 USD/os.

    Rejs łódką Sea Scope

    Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
    Cena ok.50 USD/os.

    W galabiji przez El Quseir!

    Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
    Cena ok.45 USD/os.

    Nurkowanie - wyspy Qulaan

    Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch.
    Cena ok. 70 USD/os.

    Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!

    Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam.
    Cena ok.60 USD/os

    Dom Żółwi

    Wspaniala morska wyprawa do miejsca, gdzie olbrzymie żółwie Morza Czerwonego stworzyły swój dom. Wypływamy z pięknej mariny w Port Ghalib i rozpoczynamy naszą przygodę, w czasie której planowane są trzy postoje na snurkowanie. Obiad na statku w cenie.
    Cena ok. 55 USD/os

    Asuan i Abu Simbel

    Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
    Cena ok. 230 USD/os.

    Quad safari

    Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
    Cena ok. 60 USD/os.

    Dodatkowo
    : Kair - samolotem (cena ok. 450 USD/os), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD/os), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD/os).
    Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    Inne

    EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

    Wiza

    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.
    Czas

    Taki sam jak w Polsce.
    Język urzędowy

    arabski - dialekt egipski
    Waluta

    EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony

    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Orientacyjne ceny

    Obiad w restauracjiok. 100EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 50 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta

    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Wyloty z:
    Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    W regionie

    Marsa Alam

    Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD/os.
    Wizy

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD/os.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elhistone Resort to spokojny hotel w malowniczej zatoce dysponujący dostępem do zachwycającej, piaszczystej plaży z rafą koralową. Na gości czeka tu wiele atrakcji sportowych i rekreacyjnych, komfortowe zakwaterowanie i dogodna formuła All Inclusive. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, tuz przy szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, 2 duże baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Marsa Alam

    OPIS

    Hotel położony tuż przy prywatnej, piaszczystej plaży, oferuje sporo możliwości uprawiania sportów. Do wyboru m.in. siatkówka, tenis, koszykówka, aerobik, siłownia oraz sporty wodne. Pokoje z balkonem lub tarasem. Sporo udogodnień przygotowano dla rodzin z dziećmi. Najmłodsi nie będą się nudzić, gdyż mini klub i plac zabaw staną się ich królestwem. Dorosłym warto zarekomendować salon piękności oraz centrum SPA.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    2002 r. Odnowiony 2014 r. Na terenie znajdują 3 restauracje, bary, winda, pralnia, baseny odkryte. Urozmaicony program animacyjny oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis 2. dziecko do 7 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne 30 minut ok.3 $ ; 60 minut ok. 5 $ ; 1 dzień ok. 10 $ ; 3 dni ok. 20 $

    plaża

    Przy hotelu, prywatna z pomostem, piaszczysta, 300 m długości. Skała koralowa przy wejściu do morza. Parasole, leżaki, materace i ręczniki -bezpłatne. Beach Bar zawarty w All Inclusive.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), telefon, TV, mini bar (bezpłatna butelka wody na przyjazd), łazienkę (WC, wanna lub prysznic suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w 10 trzypiętrowych budynkach: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje rodzinne dla max 5 os. , pokoje superior dla max 4 os. , pokoje superior family dla max 5 os. (1 pokój) , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

    Wyżywienie

    restauracja główna, 2 restauracje a'la carte, 3 bary (m.in. lobby bar) All Inclusive (11:00-00:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:30-09:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:30-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10:00-12:00; 15:00-18:00 ), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Formuła nie zawiera:napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach,espresso/cappuccino Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.rybna "Sea Gull", pizzeria "Pizza Corner"

    z myślą o dzieciach

    animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, brodzik, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    siłownia, aerobik, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, mini boisko do piłki nożnej, animacje

    płatne

    salon piękności, centrum SPA, masaż, sauna, bilard (ok. 4€/h), oświetlenie kortówok.6€, sporty wodne na plaży, dyskoteka

    Aktualizacja opisu

    02.10.2017 10:38

    usługi dostępne w hotelu

    Przy plaży SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elhistone Resort to spokojny hotel w malowniczej zatoce dysponujący dostępem do zachwycającej, piaszczystej plaży z rafą koralową. Na gości czeka tu wiele atrakcji sportowych i rekreacyjnych, komfortowe zakwaterowanie i dogodna formuła All Inclusive. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, tuz przy szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, 2 duże baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Egipt/Marsa Alam

    Kategoryzacja hotelu

    kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 25 km od Marsa Alam - ok. 37 km od lotniska w Marsa Alam - ok. 35 km od przystani Port Ghalib

    Plaża

    - piaszczysta plaża z pomostem z łagodnym zejściem - rafa koralowa (zalecane obuwie ochronne) - leżaki i parasole (bezpłatne)

    Pokoje

    - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon, sejf - mini bar (płatny), WI FI (ok. 66 EGP/h) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras z widokiem na morze, basen lub ogród

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny - 2 korty tenisowe - siłownia, aerobik - boisko do piłki nożnej - siatkówka plażowa - tenis stołowy - dyskoteka (napoje płatne) - animacje tylko w języku włoskim Płatne - oświetlenie kortów tenisowych, wypożyczenie rakiet - centrum nurkowe - kajaki - sauna, masaże, jacuzzi - bilard - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - 2 baseny - mini klub - specjalne menu w restauracji - plac zabaw

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00, lokalne napoje bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna z tarasem - restauracja a la carte (z owocami morza) - lobby bar (08:30-24:00) - bar przy basenie Sun Shine (od 08:30 do zachodu słońca) - bar na plaży Bikini Bar (od 08:30 do zachodu słońca)

    Dodatkowe Informacje

    - kawiarenka internetowa, Wi Fi (płatne ok. 6 EUR/godz.) - sala konferencyjna - bankomat - opieka medyczna - fryzjer, salon piękności - pralnia - sklepy - wypożyczalnia samochodów - hotel dysponuje 272 pokojami - rok otwarcia hotelu: 2002 r. - www.elphistone.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Informacje paszportowo-wizowe

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elhistone Resort to spokojny hotel w malowniczej zatoce dysponujący dostępem do zachwycającej, piaszczystej plaży z rafą koralową. Na gości czeka tu wiele atrakcji sportowych i rekreacyjnych, komfortowe zakwaterowanie i dogodna formuła All Inclusive. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, tuz przy szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, 2 duże baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Świetny 4-gwiazdkowy hotel będący idealnym wyborem dla wielbicieli nurkowania ze względu na położenie w pobliżu słynnych nurkowych lokalizacji taich jak rafy Elphistone i Abu Dabbab oraz Shuny Bay.

    Położenie

    Dogodnie usytuowany 25 km na północ od Marsa Alam, 37 km na południe od lotniska w Marsa Alam, 270 km od Hurghady, z możliwością odwiedzenia Luksoru, Asuanu, czy Abu Simbel. Bezpośrednio przy 300-metrowej plaży.

    Wyposażenie

    W hotelu znajduje się m.in. kawiarenka internetowa, sala konferencyjna, bankomat, pralnia, salon fryzjerski, pasaż handlowy oraz parking. Restauracja główna Red Sea serwuje dania kuchni międzynarodowej, egipskiej i włoskiej, ponadto można skorzystać z restauracji a'la carte oferującej owoce morza oraz 5 barów (w tym bar na plaży i przy basenie).

    Pokoje

    Hotel Elphistone dysponuje bazą 272 pokojów z indywidulanie sterowaną kliematyzacją. Wszystkie posiadają balkon lub taras i widok na morze lub baseny. Pokoje wyposażone są w TV sat, telefon, minilodówkę, sejf, łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, a także wifi.

    Wyżywienie

    All inclusive - restauracja główna Red Sea oferuje śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski i napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole dostępne są w wyznaczonych barach i godzinach.

    Sport i rozrywka

    Goście mogą korzystać z szeregu sportów i rozrywek dostępnych bezpłatnie - 3 baseny(w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym), zewnętrzne jacuzzi, boisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa, 2 korty tenisowe (sprzęt i oświetlenie płatne), siłowna, sauna, dyskoteka, animacje w ciągu dnia i wieczorne pokazy w hotelowym amfiteatrze; i za doatkową opłatą - masaże (za opłatą) bilard, tenis stołowy oraz centrum nurkowe. Istnieje równiez możliwość udziału w safari, jazdy konnej i na wielbłądach.

    Dla dzieci

    Na najmłodszych gości czekają 2 baseny, miniklub, plac zabaw oraz menu dla dzieci.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elhistone Resort to spokojny hotel w malowniczej zatoce dysponujący dostępem do zachwycającej, piaszczystej plaży z rafą koralową. Na gości czeka tu wiele atrakcji sportowych i rekreacyjnych, komfortowe zakwaterowanie i dogodna formuła All Inclusive. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, tuz przy szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, 2 duże baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Położony 25 km na północ od miasta Marsa Ala, 37 km od lotniska oraz 270 km od Hurghady.

    Plaża

    Przy hotelu, 300 metrowa z łagodnym zejściem do morza i dostępem do unikalnej rafy. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie.

    Hotel

    KATEGORIA LOKALNA 4* Kompleks hotelowy wybudowany w 2002 r., odnowiony w 2012 r. składa się z 10 budynków położonych w zadbanym ogrodzie.Ze względu na unikalną rafę "Elphistone" polecany w szczególności dla miłośników snurkowania i nurkowania. Doskonała propozycja na spędzenie rodzinnych wakacji w przyjaznej atmosferze.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, kantor wymiany walut, bankomat, restauracja główna, rybna restauracja a'la carte, pizza corner przy plaży, bar Omar El Sherif, bar Sun Shine przy basenie, bar Bikini na plaży oraz bar Tropicana. Amfiteatr rzymski, dyskoteka, salon fryzjerski i salon piękności, room service, usługi pralni chemicznej, centrum handlowe m.in. z pamiątkami, wyrobami ze skóry, wyrobami z egipskiej bawełny, srebrem i biżuteria, parking. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, Master Card i American Express.    

    Internet

    kawiarnia internetowa - odpłatnie, Wifi w hotelu i w pokojach również odpłatnie.

    Sport i rekreacja

    Bezpłatnie 2 baseny (w tym jeden podgrzewany sezonowo), leżaki , parasole i ręczniki plażowe, boisko do siatkówki na plaży, boisko do piłki nożnej, tenis stołowy, klub fitness wyposażony w siłownię Odpłatnie - bilard, 2 korty tenisowe, sauna i  jacuzzi, masaże, przejażdżki na koniach i wielbłądach, sporty wodne,  

    Dla dzieci

    brodzik, plac zabaw, mini club, łóżeczka na zamówienie.

    Zakwaterowanie

    Oferuje  270 pokoi. Pokój typu Standard dwuosobowy z możliwością dwóch dostawel dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażony w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, TV/SAT, mini bar odpłatny oraz sejf oraz posiadają balkon lub taras. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą.

    Wyżywienie

    All Inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa i herbata. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Opcja all inclusive nie zawiera napojów importowanych i butelkowanych, soków ze świeżych owoców oraz korzystania z restauracji a'la carte.

    Informacje dodatkowe

    http://www.elphistone.com

    Cena

    Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WIZA I PASZPORT

    wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elhistone Resort to spokojny hotel w malowniczej zatoce dysponujący dostępem do zachwycającej, piaszczystej plaży z rafą koralową. Na gości czeka tu wiele atrakcji sportowych i rekreacyjnych, komfortowe zakwaterowanie i dogodna formuła All Inclusive. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz rodzinom z dziećmi.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, tuz przy szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, 2 duże baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA EGIPSKA

    ****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    *    25 km na północ od miasta Marsa Alam, 37 km na południe od lotniska.

    Plaża

    *    Bezpośrednio przy 300 metrowej piaszczystej plaży.

    Zakwaterowanie

    *    270 pokoi; *    Typy pokoi: standard, family; *    Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z suszarką do włosów, telewizor, telefon, radio, mini bar, sejf. Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras.

    Restauracje i bary

    *    2 restauracje (główna i a'la carte - rybna); *    4 bary (lobby bar, przy basenie i przy plaży i pizza corner).

    Wyżywienie

    *    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski w określonych godzinach. Napoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji podawane są od 11.00 do północy. Restauracja rybna jest dostępna 5 dni w tygodniu za dodatkową opłatą.

    Sport i Rozrywka

    *    3 baseny zewnętrzne (1 odgrzewany w okresie zimowym); *    Bezpłatnie: 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne), siłownia, boisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa, tenis stołowy; *    Odpłatnie: bilard, oświetlenie kortów, przejażdżki konne i na wielbłądach, centrum nurkowe.

    Dla dzieci

    *     2 brodziki, mini klub, plac zabaw.

    Pozostałe udogodnienia

    *    Dyskoteka, centrum SPA (łaźnia, jacuzzi, sauna), sala konferencyjna, kawiarenka internetowa, Internet bezprzewodowy (odpłatnie), bankomat, opieka medyczna, fryzjer, pralnia, sklepy;

    Naszym zdaniem

    *    Kameralny obiekt położony w przepięknym ogrodzie. Stanowi dobrą propozycję dla osób, które poszukują spokojniejszego obiektu.

    Strona internetowa

    *    www.elphistone.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Mapa Hotelu Elphistone Resort

    Opinie o Hotelu Elphistone Resort

    4.6
    zdecydowanie polecam

    Ładnie położony hotel, cudowna rafa. Restauracja główna - jedzenie ok, kelnerzy - Mohamed wymiata. Trzeba uzupełniać wodę pitna do pokoju samemu.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Ładnie położony hotel, cudowna rafa. Restauracja główna - jedzenie ok, kelnerzy - Mohamed wymiata. Trzeba uzupełniać wodę pitna do pokoju samemu.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Polecam z czystym sumieniem :-) hotel czysty, obsługa bardzo miła, jedzenie super, plaża piękna przy samym hotelu. Napewno tam wrócę :-)!!!

    POLECAM:
    singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Polecam z czystym sumieniem :-) hotel czysty, obsługa bardzo miła, jedzenie super, plaża piękna przy samym hotelu. Napewno tam wrócę :-)!!!

    POLECAM:
    singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.1
    polecam

    Ogólnie fajny hotel 4*, kupiony w dobrej cenie. Zdecydowanie udany urlop. Polecam

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.3
    polecam

    Jak za tę cenę naprawdę dobry wybór! Pojechaliśmy w ciemno i się nie rozczarowaliśmy. Pokoje w sam raz, czyste, zadbane, tak jak cały teren hotelu, jedzenie dobre, plaża piękna i słoneczna. Idealne miejsce na krótkie, gorące wakacje :) :) :) :)

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.3
    zdecydowanie polecam

    Z czystym sumieniem mogę polecic ten hotel każdemu. Nie jest on może luksusowy, ale mimo to ładny i zadbany, z przyjazną obsługą. Najbardziej zauroczyła mnie kuchnia - typowo włoska, bardzo smaczna i zróżnicowana. Hotel w tym czasie w ogóle był oblegany przez włochów, i wszytkie animacje były robione pod nich, ale dało się wybawić nie znając języka. Super baseny, bez problemów można było pływać bez tłoku. Polecam dla młodych, nie wymagających luksusów.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.3
    4.1
    polecam

    Bardzo polecam! Hotel na przyzwoitym poziomie! Czysty i przyjazny! Piękna plaża, ciepłe morze, rewelacyjna rafa (tylko trochę oddalona)! Ekstra!

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.0
    może być

    Byłem tam wraz z żoną w sierpniu 2012. Hotel czysty, przestronny, położony w pięknym ogrodzie. Pokoje duże i czyste. Położony przy piaszczystej plaży, nad piękną rafą. Leżaków na plaży i basenie nigdy nie brakowało. Jednak, dla amatorów kąpieli w morzu, przykra niespodzianka. Trzeba uzbroić się w twarde buty i przez rafę dreptać około 30 minut. Przy dużych falach powrt na rafę jest dość ryzykowny, a bez twardych butów wręcz niemożliwy. Radzę skorzystać z busa hotelowego który bezpłatnie zawiezie na oddaloną o 6 km. piękną, piaszczystą plażę położoną w zatoczce. Wejście do wody również piaszczyste, a po obu stronach śliczna rafa. Na środku zatoczki niewielka wysepka którą warto opłynąć, bo tu, oprócz rybek spotkaliśmy żółwie a raz przypłynęły delfiny. Próbowaliśmy przekonać kierowcę busa , aby zawiózł nas o 2 km. dalej , do zatoki Abu Dabab (gwarancja spotkania żółwi morskich 100% ) ale bezskutecznie. Więc chodziliśmy tam brzegiem morza 2 km. .Naprawdę warto. Teraz podobno zawożą tam bez problemu. W restauracji jedzenie typowo włoskie. Dużo makaronów i pizze. Dań mięsnych też nie brakowało. W hotelu 99% to turyści z Włoch więc animacje i komunikaty po włosku. W czasie naszego pobytu widzieliśmy tylko 4 pary które były z innych krajów. Widać to po opaskach gdyż Włosi mieli formułę soft all inclusive i nosili niebieskie opaski a obcokrajowcy mieli opaski blado różowe czyli mogli korzystać z barków alkoholowych. Wynika to z tego że Włosi nie piją egipskich alkoholi a jedynie do kolacji zamawiali europejskie wina. Barki alkoholowe były totalnie omijane a butelki z trunkami stojące w słońcu na pewno miały temperaturę powyżej 50 stopni C. Muszę trochę napisać o formule all inclusive bo jest inna niż w pozostałych hotelach. Wodę mineralną do pokoju czy na plażę trzeba sobie kupić w restauracji lub barze za 2 euro. Uzupełnianie z dystrybutora niemile widziane. Piwo egipskie, schłodzone, można wypić bezpłatnie przy barze Tropicana ale odmierzają je w szklaneczkach 100 ml. i za jedną małą butelkę trzeba podpisać kwitek na 2 piwa. W ogóle te podpisywani kwitków jest denerwujące, bo jeżeli zamawiamy przy kolacji egipskie wino które mają schowane pod stolikiem w foliowych workach, to też przynoszą kwit do podpisania i nie wiadomo czy będzie płatne czy w ramach all inclusive. Jeżeli zamówimy wino w szklanej butelce to też przyniosą kwit do podpisania ale trzeba będzie zapłacić w trakcie wymeldowania się. Piszę o tym, bo byłem trochę zirytowany takim podejściem do formuły all inclusive, szczególnie gdy w trzecim dniu pobytu kelner oświadczył że wino z worka już się skończyło, i tak było do końca pobytu. W innych egipskich hotelach nie spotkałem takiego podejścia do all inclusive. Wynika to z klubowej formuły i blado różowe opaski nie do końca mają tu rację bytu. Hotel w sumie fajny ale brak informacji o zasadach trochę denerwujący.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: może być
    4.0
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Pojechaliśmy z nastawieniem na oglądanie raf, i rzeczywiście było co oglądać. Rafy są dużo mniej zniszczone niż w Hurghadzie czy Sharmie. Hotel ma swoją ładna piaszczystą plażę, z której można ponurkować z maską i rurką. Niestety trochę wiało, więc nie każdego dnia udało się nam pooglądać rybki. Sam hotel rozległy, ma 3 duże baseny, inne atrakcje jak ping-pong fitness itd. Jedzenie, jak w krajach arabskich… ale jest w czym wybierać, bo podawane są też potrawy z kuchni włoskiej. Między posiłkami nie chodzi się głodnym bo są przekąski, w tym całkiem smakowita pizza i naleśniki. Minus to fakt że do centrum jest 25 km i nie ma komunikacji miejskiej, można tam dojechać tylko taksówką zamawianą z hotelu, ale my wieczorami bawiliśmy się w dyskotece hotelowej, a zakupy zrobiliśmy na wycieczce.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9

    Elphistone Resort - możliwości zakwaterowania:

    1 os. standard z widokiem na morze
    1 os. standard z widokiem na ogrod
    Standard DBL
    standard dbl
    2 os. standard z widokiem na morze
    2 os. standard z widokiem na ogrod
    standard [sea view] dbl
    superior dbl
    STANDARD ROOM
    Superior dvoulůžkový pokoj + 1 př.
    Superior dvoulůžkový pokoj + 2 př.
    Superior dvoulůžkový pokoj
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Pokój rodzinny
    POKÓJ SUPERIOR
    BUNGALOW

    Elphistone Resort - Możliwości wyżywienia:


    Elphistone Resort - miasta wylotu:


    Elphistone Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Elphistone Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00