Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
  • Hotel Iberostar Kuriat Palace, Monastir
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
21.08 - 25.08
już od 2834 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
21.08 - 25.08
już od 2834 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Kuriat Palace
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Iberostar Kuriat Palace
star 4

Tunezja: Monastir
Ocena hotelu Iberostar Kuriat Palace:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Kuriat Palace:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 sierpnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 sierpnia 2022

Hotel Iberostar Kuriat Palace w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 15 km od centrum Monastiru
  • ok. 15 km od Sousse
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 55 min

polozenie

  • ok. 15 km od centrum Monastiru
  • ok. 15 km od Sousse
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 55 min

plaza

  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie

Wyposażenie

  • recepcja: codziennie 24 h
  • guest relation
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • sale konferencyjne: 5

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

382

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI
Zgodnie z decyzją rządu tunezyjskiego w Tunezji pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu. Dla obiektów: 2-gwiazdkowych - ok. 1 dinar za os./noc, 3-gwiazdkowych - ok. 2 dinary za os./noc oraz 4 i 5-gwiazdkowych - ok. 3 dinary za os./noc. Podatek jest pobierany od osób powyżej 12 roku życia. Opłata będzie naliczana za pobyty do maks. 7 nocy.

basen

  • baseny: 3
  • basen „Outdoor Pool": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen „Indoor Pool": w cenie, kryty, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, liczba zjeżdżalni: 8
  • ręczniki: wymagana kaucja, płatność gotówką
  • Dla dzieci

    • miniklub: 4-8 lat
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka
    • animacje dla nastolatków
    • basen dla dzieci

    Sport i wellness

    W cenie
    • sala fitness/siłownia: 16+, 10:00 - 18:00
    • aerobik
    • step aerobik
    • łucznictwo
    • siatkówka
    • tenis stołowy
    • tenis: kort twardy
    Płatne
    • strefa spa
    • sauna fińska
    • hammam
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne

    rozrywka

    • piłkarzyki
    • przedstawienia
    • boccia
    • rzutki

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy Prestige z widokiem na morze DZX4
    • 1-4 os.
    • ok. 44 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    • dla osób powyżej 16 roku życia
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
    • 3-4 os.
    • ok. 45 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy superior DZX2
    • 2-3 os.
    • ok. 42 m2
    • widok na ogród
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny FZX1
    • 3-4 os.
    • ok. 42 m2
    • widok na ogród
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 36 m2
    • widok na ogród
    • klimatyzacja
    • Wi-Fi
    • minibar
    • TV sat.
    • telefon
    • suszarka do włosów
    • WC
    • prysznic
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny superior FZX2
    • 3-4 os.
    • ok. 58 m2
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Suita junior SUX1
    • 2-4 os.
    • ok. 47 m2
    • widok na ogród
    • salon
    • sypialnia
    • klimatyzacja
    • Wi-Fi
    • minibar
    • TV sat.
    • telefon
    • suszarka do włosów
    • WC
    • prysznic
    • balkon
    Pokój rodzinny superior z widokiem na morze FZM2
    • 3-4 os.
    • ok. 58 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Suita Prestige z widokiem na morze SUX3
    • 1-4 os.
    • ok. 60 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    • dla osób powyżej 16. roku życia
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 36 m2
    • widok na morze
    • klimatyzacja
    • Wi-Fi
    • minibar
    • TV sat.
    • telefon
    • suszarka do włosów
    • WC
    • prysznic
    • balkon
    Suita junior z widokiem na morze SUX2
    • 2-4 os.
    • ok. 45 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy Prestige DZX3
    • 1-2 os.
    • ok. 42 m2
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    • dla osób powyżej 16. roku życia
    Pokój 2-osobowy superior z widokiem na morze superior DZM2
    • 2-3 os.
    • ok. 42 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 06:00 - 10:00, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 12:00
    • obiad: 12:30 - 14:00, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu
    • przekąski: 15:00 - 18:00, w cenie, przekąski o północy: 22:00 - 23:30
    • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, show cooking
  • restauracja specjalistyczna „Tunisian Theme restaurant": dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, w cenie, z klimatyzacją
  • restauracja specjalistyczna „ITALIAN THEME RESTAURANT": rodzaje kuchni: włoska, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, w cenie, z klimatyzacją

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby „lobby bar": 08:00 - 00:00
  • bar na plaży „beach bar": maj - październik, 10:00 - 00:00
  • kawiarnia „Moorish cofee"
  • bar „BUVETTE": 10:00 - 18:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    HOTEL KURIAT PALACE

     

    Komfortowy hotel tuż przy plaży polecany osobom lubiącym aktywny wypoczynek oraz amatorom tenisa ziemnego, ze względu na dużą liczbę kortów tenisowych.

     

    POŁOŻENIE:

    w SKANES  turystycznej dzielnicy Monastiru, bezpośrednio przy długiej piaszczystej plaży, 5 km od centrum Monastiru, 15 km od centrum Sousse

     

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, komfortowy hotel z 220 pokojami na 4 piętrach, winda, restauracje (także a la carte), 2 bary, kawiarnia mauretańska, dyskoteka, bar na plaży.

     

    POKÓJ:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, mini-bar (za dopłatą), balkon

     

    SPORT I ROZRYWKI:

    basen, brodzik, taras słoneczny, club fitness, łaźnia turecka, masaże, kilkanaście kortów tenisowych, 2 korty do squasha.

     

    WYŻYWIENIE:

    śniadania i obiadokolacje.

     

    Cena zawiera:

    • bilet lotniczy,
    • opłatę lotniskową i paliwową
    • zakwaterowanie w hotelu (w dniu wyjazdu doba hotelowa do godz. 12:00),
    • transfer do/z hotelu,
    • wyżywienie - śniadania i obiadokolacje 
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
    • ubezpieczenie KL, NNW i bagażu.
    • podatek VAT.

     

    Informacje praktyczne:

    • Pilot: Turyści objęci są opieką polskiego rezydenta, do zadań którego należy pomoc przy przylocie, wylocie, podczas pobytu oraz przyjmowanie zapisów na wycieczki.
    • Wiza: Nie są wymagane. Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy.
    • Czas przelotu: Warszawa-Monastyr - ok. 3 godz.
    • Czas lokalny: czas polski.
    • Język: bahasa indonezja, balijski, angielski.
    • Napięcie: 220 V, standardowe gniazdka.
    • Waluta: Dinar (TND), 1 TND = ok. 2,24 PLN; w obiegu są zarówno banknoty, jak i monety.
    • Grupy wyznaniowe: Tunezja jest krajem muzułmańskim, gdzie zarówno zasady religijne, jak i tradycyjne obyczaje są żywe i powszechnie praktykowane. Turyści powinni się odpowiednio zachowywać, szczególnie w miejscach publicznych, meczetach itp. Zbyt swobodny ubiór kobiet może powodować niepożądane reakcje.
    • Napiwki: obowiązuje zasada, że każdy daje tyle, na ile go stać. Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15 %.
    • Ceny w hotelu i restauracjach: obiad ok. 10 EUR, piwo ok. 2 EUR, wino ok. 5 EUR, kawa ok. 2 EUR.
    • Plaże: bezpłatne; wypożyczenie leżaka i parasola: ok. 10 TND.

     


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Ekskluzywny hotel, otoczony palmowym ogrodem, położony w spokojnej dzielnicy Skanes ok. 8 km od centrum zabytkowego Monastiru z historyczną medyną i bazarami oraz ok. 15 km do Sousse. Hotel oddalony jest o ok. 63 km od lotniska w Enfidhi i ok. 1 km od lotniska w Monastirze.

    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Plaża

    Hotel położony tuż przy piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole bezpłatne.

    Do dyspozycji gości

    Obiekt należący do sieci Iberostar, otwarty w 2019 roku. Całodobowa recepcja, windy, 2 restauracje: główna (dania w formie bufetu) i tematyczna a la carte, bary, basen zewnętrzny ze słodką wodą, aquapark z 10 zjeżdżalniami, brodzik dla dzieci, jacuzzi, taras słoneczny, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, ręczniki za kaucją, sale konferencyjne, pralnia (dodatkowo płatna).

    Pokoje

    Obiekt oferuje 382 komfortowo urządzonych pokoi, inspirowanych tradycyjną tunezyjską architekturą. Pokoje wyposażone są w: łazienkę (prysznic, suszarka do włosów), klimatyzację, TV-sat, telefon, balkon lub taras. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą.

    Wyżywienie

    All Inclusive:
    śniadania, lunche oraz kolacja w formie bogatego bufetu serwowane w restauracji głównej w ciągu dnia przekąski (w wyznaczonych godzinach). Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji tematycznej a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Lokalne alkohole oraz napoje niealkoholowe dostępne w barach w wyznaczonych godzinach.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel organizuje bogaty program animacyjny dla dorosłych i dla dzieci. Do dyspozycji gości również siłownia, plac zabaw dla dzieci, pokój gier. Płatne dodatkowo: sporty wodne, centrum SPA, hammam, masaże, niedaleko pole do gry w golfa.

    Internet

    Internet Wi-Fi w lobby oraz pokojach bezpłatny.

    Kategoria lokalna

    *****

    Naszym zdaniem

    Nowy, ekskluzywny i elegancki obiekt zadowoli najbardziej wymagających Klientów. Piękna piaszczysta plaża, ciekawe animacje, dobre jedzenie i przestronne pokoje - to obowiązkowe składniki udanych wakacji.

    Strona www


    Opinie klientów


    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Wyloty z: Warszawy, Gdańska, Wrocławia, Poznaniai Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    UWAGA!!!
    Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Wycieczki lokalne

    SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok. 80 EURO/os lub 95 $ dorosła, dziecko (2-12lat)-50%

    Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                              
    W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Południe kraju to również okazja zobaczenia bujnych oaz pustynnych z milionem palm, na których rożnie jeden z najlepszych gatunków daktyli na świecie. (możliwość wjazdu bryczką do oazy-płatne fakultatywnie ok 12 dt).Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
    W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.

    TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 35 EURO/40 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  

    Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.
    EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%

    Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.
    REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.20 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMahdii
    dzieci (2-12 lat) -50%

    Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.


    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

    Inne

    TUNEZJA informacje ogólne


    Waluta
    TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
    Napiwki
    Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
    Wiza
    Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.

    Czas
    Czas taki jak w Polsce.

    Orientacyjne ceny
    Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.

    Poczta
    W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    Tunezja
    Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
    Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:
    Port el Kantaoui
    Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.

    Monastir
    Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.

    Hammamet
    Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.

    Mahdia
    Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.

    Wizy

    Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Od 1 czerwca do 9 lipca 2021 roku czerwca obywatele Polski, którzy są w pełni zaszczepieni i posiadają stosowny dokument potwierdzający (bez limitu dni od podania ostatniej dawki szczepionki) lub z zaświadczeniem przebycia choroby COVID-19 (jeśli od zakażenia minęło minimum 6 tygodni), będą mogli wjechać do Tunezji bez konieczności wykonania testu RT-PCR. Niezaszczepione osoby małoletnie mogą wjechać do Tunezji tylko z negatywnym wynikiem testu RT- PCR (dzieci poniżej 12 roku życia są z testu zwolnione).
    Od 10 lipca 2021 roku, wszystkie osoby (zarówno w pełni zaszczepione, jak i ozdrowieńcy), przekraczające granice Tunezji, zobowiązane są do okazania negatywnego testu RT-PCR na koronawirusa, wykonanego nie wcześniej niż 72h przed wylotem i przetłumaczonego na język angielski.
    Dzieci poniżej 12. roku życia są zwolnione z tego obowiązku.
    Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
    Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
    Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji.
    Formularz dostępny jest online na:
    "

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Od 1 czerwca do 9 lipca 2021 roku czerwca obywatele Polski, którzy są w pełni zaszczepieni i posiadają stosowny dokument potwierdzający (bez limitu dni od podania ostatniej dawki szczepionki) lub z zaświadczeniem przebycia choroby COVID-19 (jeśli od zakażenia minęło minimum 6 tygodni), będą mogli wjechać do Tunezji bez konieczności wykonania testu RT-PCR. Niezaszczepione osoby małoletnie mogą wjechać do Tunezji tylko z negatywnym wynikiem testu RT- PCR (dzieci poniżej 12 roku życia są z testu zwolnione).
    Od 10 lipca 2021 roku, wszystkie osoby (zarówno w pełni zaszczepione, jak i ozdrowieńcy), przekraczające granice Tunezji, zobowiązane są do okazania negatywnego testu RT-PCR na koronawirusa, wykonanego nie wcześniej niż 72h przed wylotem i przetłumaczonego na język angielski.
    Dzieci poniżej 12. roku życia są zwolnione z tego obowiązku.
    Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
    Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
    Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji.
    Formularz dostępny jest online na:
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Monastir

    OPIS

    Położony przy jednej z najpiękniejszych plaż w Tunezji całkowicie odnowiony pięciogwiazdkowy hotel oferuje szereg udogodnień i usług. Wystrój hotelu oddaje hołd tradycyjnej lokalnej architekturze, oferując Gościom luksusowe pokoje i pierwszorzędne usługi w niezrównanej scenerii przy plaży.

    lokalizacja

    Monastir, 1 km od lotniska w Monastirze-MIR. Hotel usytuowany na powierzchni: 15000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    1985 r. Odnowiony w 2019 r.Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (5), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (3), basen kryty, basen odkryty, 4 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i 4 dla dzieci (działają w godzinach 10:00-18:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.Na terenie hotelu znajduje się strefa "Star Prestige" tylko dla osób powyżej 16 r.ż. dostępna tylko dla Gości zakwaterowanych w pokojach "Star Prestige".

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    10 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, 600 m długości. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt).

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku głównym (liczba pięter: 3, liczba wind: 4)Typy pokoi:- pokoje double basic dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje double garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje double sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje double superior garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje double superior sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne garden view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne sea view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje star prestige garden view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje double star prestige sea view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje rodzinne superior garden view dla max. 2 os.: 2 sypialnie, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- junior suity garden view dla max. 4 os.: 2 sypialnie, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne superior sea view dla max. 2 os.: 2 sypialnie, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje double side sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne superior side sea view dla max. 2 os.: 2 sypialnie, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (5)All Inclusive(08:00-00:00)- śniadanie (06:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównej- późne śniadanie (10:00-12:00), przekąski (15:00-18:00), podwieczorek (15:00-18:00) serwowane w barze z przekąskami- lody- wybrane napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe- pakiety urodzinowe (na życzenie)Restauracje a la carte- 1 wizyta w trakcie pobytu w wybranej restauracji gratis. Wymagana rezerwacja.- włoska- lokalna

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- zjeżdżalnie wodne dla dzieci (4)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - kort do tenisa ziemnego- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- tenis stołowy- rzutki- siatkówka plażowa- minigolf- aerobik- siłownia- lekkie animacje- sauna- jacuzzi

    płatne

    - lekcje tenisa- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- salon piękności- łaźnia tureckaDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Hotel wyznaczył strefę tylko dla dorosłych i pokoje prestige dla osób powyżej 16 roku życia. PODATEK TURYSTYCZNYPocząwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND).Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy.- 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 *- 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 *- dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

    Aktualizacja opisu

    23.08.2021 14:39

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinnyNiepełnosprawniWi-FiSPASiłowniaTenisMini KlubAll InclusiveSerwis plażowySporty wodneZjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Tunezja/Wybrzeże Wschodnie

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. lokalna 5* Kat. Exim Tours 5*

    Położenie

    - bezpośrednio przy plaży - ok. 15 km od centrum Monastiru - ok. 15 km od Sousse - czas dojazdu z lotniska ok. 5 min

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole bezpłatne

    Pokoje

    - klimatyzacja - TV Sat, sejf ( w cenie) - minibar płatny - czajnik elektryczny - Wi Fi w cenie - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 3 baseny - sala fitness/siłownia: od 16 lata, 10:00 - 18:00 - aerobik - step aerobik - łucznictwo - siatkówka, tenis stołowy - tenis: kort twardy - zjeżdżalnie Płatne - SPA - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - brodzik - miniklub: od 4 do 8 lat - pokój gier i zabaw - plac zabaw - minidyskoteka - animacje dla nastolatków - basen dla dzieci

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach w godzinach 15:00-18:00 i 22:00-23:30. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracja a la carte - lobby bar - bar na plaży - kawiarnia mauretańska - snack bar

    Dodatkowe informacje

    - Wi Fi na terenie całego hotelu bezpłatne - sale konferencyjne - sklep

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Tunezja Kontynentalna

    Położenie

    Najbliższe restauracje i kawiarnie - ok. 7 kmCentrum Monastiru ok. 7 kmPort lotniczy Monasir ok. 1 km

    Plaża

    Przy hotelu, piaszczystaStopniowe wejście do morzaParasole, leżaki - bezpłatneRęczniki dostępne za depozytem ok. 10 EUR

    Pokoje

    Pokoj Standard ok. 36 m²Klimatyzacja 15.06-15.09Łazienka z toaletą, suszarka do włosówTV-SatTelefonZestaw do parzenia kawy/herbatyMinilodówka - bezpłatnaSejf - bezpłatnyBalkonMaksymalne obłożenie do 2 dorosłych + 1 dzieckoPokój Standard BasicWyposażenie jak w pokoju StandardMaksymalne obłożenie do 2 osóbPokój Family ok. 45m²Wyposażenie jak w pokoju StandardMaksymalne obłożenie do 3 dorosłych + 1 dzieckoPokój Superior ok. 42 m²Wyposażenie jak w pokoju StandardMaksymalne obłożenie do 3 osóbPokój Family Superior ok. 58 m²Wyposażenie jak w pokoju StandardMaksymalne obłożenie do 4 osób

    Wyżywienie

    All InclusiveŚniadania, późne śniadanie, obiady, kolacje w formie bufetuPrzekąski w ciągu dnia w określonych godzinachMożliwość skorzystania z restauracji à la carte (po wcześniejszej rezerwacji)Wybrane napoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji 8:00-24:00 w barach wskazanych przez hotel w godzinach ich otwarciaAlkohole importowane są dodatkowo płatne

    Opis hotelu

    RecepcjaRestauracje (w tym płatne)Kilka barówBasenyBasen dla dzieciAquaparkMiniklubPlac zabawSPA (wszystkie zabiegi płatne)Kategoria lokalna 5*

    Internet

    Wi-Fi w pokojach i w miejscach ogólnodostępnych - bezpłatnie

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: Aerobik, siatkówka, tenis stołowy, korty tenisowe, karaokeOdpłatnie: Bilard, strefa wellness i SPA, łażnia turecka, jazda konna, sporty wodne

    Uwagi

    OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących w Tunezji.W Tunezji obowiązuje podatek turystyczny, pobierany jednorazowo podczas zameldowaniu w hotelu, jego wysokość zależy od standardu obiektu:

    WAŻNE INFORMACJE

    Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Iberostar Kuriat Palace to eksluzywny hotel otoczony bujną roślinnością i palmowym ogrodem. Luksusowo urządzone pokoje, obsługa na najwyzszym poziomie i róznorodna kuchnia to tylko niektóry atuty obiektu. Dużym atutem hotelu jest również jego położenie: bezpośrednio przy piasczystej plaży i blisko zabytkowego Monastiru.  Hotel, który spełni oczekiwania najbardziej wymagających klientów.

    Położenie

    Hotel położony przy piaszczystej plaży, oddalony od centrum zabytkowego Monastiru z historyczną medyną i bazarami oraz ok. 15 km do Sousse. Port lotniczy znajduje się 1 km od obiektu.  

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z recepcją i bezpłatnym Wi Fi, 2 restauracje: główna (dania w formie bufetu) i tematyczna a la carte, room service, bary, sale konferencyjne, pralnia (dodatkowo płatna). Wi-Fi w lobby oraz pokojach bezpłatny.  

    Pokoje

    Wszystkie pokoje z klimatyzacją, łazienka z suszarką do włosów, TV Sat, Wi Fi, telefon, lodówkę, zestaw do przyrządzenia kawy i herbaty, balkon.  

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady oraz kolacja w formie bogatego bufetu serwowane w restauracji głównej; Przekąski w godzinach 15:00 - 18:00, 22:00 - 23:30 w wyznaczonych barach. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji tematycznej a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Lokalne alkohole oraz napoje niealkoholowe dostępne w barach w wyznaczonych godzinach.  

    Sport i rozrywka

    Basen zewnętrzny ze słodką wodą, aquapark ze zjeżdżalniami, brodzik dla dzieci, jacuzzi, taras słoneczny, kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka plażowa, minigolf, aerobik, siłownia. SPA, sporty wodne na plaży. Hotel organizuje bogaty program animacyjny dla dorosłych i dla dzieci.  

    Dla dzieci

    Brodzik ze zjeżdżalniami wodnymi dla dzieci, animacje, miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, opiekunka dla dzieci (płatna) łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    Uwagi

    Od obywateli RP wiza nie jest wymagana. Od roku 2019 obowiazuje w Tunezji obligatoryjny podatek, pobierany jednorazowo przy meldowaniu się w hotelu. * -1 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia -w hotelu 2 gwiazdkowym * -2 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia -w hotelu 3 gwiazdkowym * -3 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia -w hotelu 4 i 5 gwiazdkowym * Przy pobytach dłuższych niż 7 dni podatek jest równowartością pobytu 7 dniowego. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Podatku turystycznego - płatnego w recepcji hotelowej, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    W miejscowości Skanes (w turystycznej części), ok. 7 km od centrum Monastiru, ok. 20 km od Sousse, ok. 1 km od międzynarodowego lotniska w Monastirze.

    PLAŻA

    Piękna, prywatna piaszczysta z łagodnym zejściem do morza przy hotelu. Leżaki i parasole bezpłatnie. Ręczniki plażowe depozyt.

    HOTEL

    Kompleks hotelowy należący do znanej na całym świecie i cenionej przez Klientów sieci hotelowej Iberostar. Nowoczesny i luksusowy obiekt otwarty w 2019r. Wysoki standard usług, bogata oferta rekreacyjno-sportowa oraz spokojna okolica spełni oczekiwania wymagających Klientów. Propozycja również dla rodzin z dziećmi i osób lubiących aktywny wypoczynek.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, lobby, winda, taras, parking, restauracja główna z kuchnią międzynarodową, show cooking, restauracja tematyczna z kuchnią tunezyjską, restauracja Italian serwująca kuchnię włoską, lobby bar, bar na plaży, bar Buvette, kawiarnia mauretańska. Za dodatkową opłatą usługi pralni chemicznej, room service. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, Mastercard, Amex.

    INTERNET

    Bezpłatne Wi-Fi na terenie całego hotelu.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 2 baseny ( w tym jeden kryty), zjeżdżalnie wodne, leżaki i parasole przy basenach, siłownia ( powyżej 16 roku życia), aerobic, siatkówka plażowa, kort tenisowy, rzutki, boccia, piłkarzyki, tenis stołowy, hotelowe programy animacyjne. Ręczniki plażowe depozyt. Odpłatnie: bilard, centrum Spa, masaże i zabiegi, jazda konna sporty wodne przy plaży. W pobliżu hotelu pole golfowe.

    DLA DZIECI

    Brodzik, Aquapark wodny, mini club i plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, bezpłatne łóżeczka na zamówienie przed wylotem. Za dodatkową opłatą usługi opiekunki.

    ZAKWATEROWANIE

    Pokoje basic - dwuosobowe (bez możliwości dostawki). Pokoje standard - dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, o powierzchni ok. 35m.   Pokoje superior - dwuosobowe z możliwością 1 dostawki o powierzchni 42m2.  Pokoje family - dwuosobowe z możliwością 2 dostawek o powierzchni 45m2. Minimum 3 osoby w pokoju. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą. Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka (prysznic/wanna, suszarka), TV/SAT, telefon, Wi-Fi oraz balkon.

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia oraz nocna przekąska. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji tematycznej a'la carte za wcześniejszą rezerwacją.

    INFORMACJE DODATKOWE

    https://www.iberostar.com/ Check-in:  from 15.00h. Check-out: until 11.00h.

    CENA

    Cena PLN zawiera bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera obowiązkowej opłaty klimatycznej (płatna w hotelu), dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. Od sezonu 2019 zgodnie z decyzją rządu tunezyjskiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania w hotelu. Wysokość podatku  turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu: Hotele 2* - 1 TND za noc/os Hotele 3* -  2 TND za noc/os Hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu ( max 7 noclegów). Dzieci do lat 12 zwolnione są z podatku.   W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    * wymagany paszport ważny 3 m-ce (ważność liczona od daty powrotu) * obywatele polscy udający się do Tunezji są zwolnieni z obowiązku wizowego na okres do 90 dni * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/tunezja

    Covid-19

    AKTUALIZACJA Z DNIA 10.08.2020 r. W dniu 10 sierpnia br. Ministerstwo Zdrowia wspólnie z Ministerstwem Turystyki i Rzemiosła Artystycznego Tunezji poinformowało o zniesieniu wymogu wykonania testów PCR jedynie wobec osób, które podróżują do Tunezji w zorganizowanych grupach wysyłanych przez biura podróży (w ramach tzw. wycieczek pakietowanych z zapewnionym przelotem, zakwaterowaniem i transferem lotnisko-hotel-lotnisko). Turyści zobowiązani są do przestrzegania zasad Protokołu Sanitarnego dla Sektora Turystycznego Tunezji. Wycieczki fakultatywne (muzea, atrakcje turystyczne, obiekty historyczne) są organizowane przez operatorów zgodnie z zasadami ww. Protokołu.  * Przed wylotem klienci są zobowiązani do wypełnienia Formularza Podróżnego: https://app.e7mi.tn  ( na chwilę obecną wypełnienie formularza nie jest obowiązkowe - strona jest w fazie testów, o zmianach poinformujemy) * Wypełnienia Deklaracji zdrowia"  oraz wydrukowania Potwierdzenia polityki covid-19" * Dodatkowo muszą posiadać przy sobie wydrukowany voucher hotelowy oraz bile Aktualizacja na dzień 01.08.2020 Osoby podróżujące z Polski do Tunezji samolotem czarterowym i posiadające voucher hotelowy wystawiony przez touroperatora zwolnione są z obowiązku wcześniejszego wykonania testu na obecność COVID oraz odbywania kwarantanny w Tunezji. Osoby, które zakupiły wyłącznie przelot, zobowiązane są do przedstawienia negatywnego wyniku testu wykonanego nie później niż 72 h przed wyjazdem i nie później niż na 120 h przed wjazdem do Tunezji i odbycia kwarantanny. W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt z Ambasadą Tunezji w Warszawie. Bezpieczeństwo podczas przylotu i transferu: - nakaz noszenia maseczek i odpowiednich rękawiczek przez obsługę odpowiedzialną za transfer Klientów do hoteli. Zachowanie zalecanej odległości między klientami podczas przylotu/wylotu, transferu. - w pojazdach służących do transferu obłożenie miejsc na poziomie 50%. Wszystkie pojazdy będą dezynfekowane każdorozawo po wykonaniu usługi.  Bezpieczeńśtwo na terenie hoteli:  - nakaz noszenia maseczek lub przyłbic przez personel hotelowy - obłożenie hoteli do 50% - zakaz przebywania w hotelu osób z zewnątrz tj. niezakwaterowanych w danym hotelu - obowiązek usługi " A la Carte" w restauracjach hotelowych (nie bufet)  - udostępnienie przez jptel materiałów informacyjnych odnoszących się do nowo obowiazujących procedur sanitarnych - zawieszenie wszelkich wydarzeń tworzących skupiska ludzi oraz aktywności sportowych w basenach - wyznaczenie i przygotowanie odpowiedniej liczby pokoi, w których będzie można czasowo odizolować osobę w przypadku stwierdzenia objawów chorobowych - sprawdzanie temperatury całego personelu hotelowego oraz kwaterujących się Gości - ograniczenie do minimum czasu przebywania Klienta przy recepcji - umieszczenie dodatkowych dozowników z płynem do dezynfekcji - systematyczne czyszczenie i dezynfekcja częsci wspólnych jak również kluczy i kart po każdorazowym ich użyciu - systematyczne wietrzenie wszsytkich pomieszczeńBezpieczeństwo w restauracjach hotelowych:  - nakaz noszenia maszeczek przez personel restauracyjny - zmniejszenie pojemności restauracji do 50% - zachowanie odstępu 2 metry między każdym stolikiem - umieszczenie dodatkowych dozowników z płynem do dezynfekcjiBezpieczeństwo podczas wycieczek fakultatywnych:  - zachowanie dystansu między Klientami podczas zwiedzania zabytków, jak również postojów i przebywania w miejscach publicznych - nakaz noszenia maseczek przez przewodnika jak również wszystkich uczestników wycieczki   


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Oasis Tours

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    Elegancki obiekt z przyjazną i luźną atmosferą, położony tuż przy pięknej plaży, oferuje wspaniały widok na morze, fantazyjnie zaprojektowany, duży basen, dobrą kuchnię i wieczorne animacje.

    Położenie

    W turystycznej strefie Skanes, ok. 7 km od centrum Monastiru, ok. 15km od centrum Sousse. W pobliżu trzy pola golfowe i lotnisko w Monastirze. Lotnisko: Enfidha ok. 62 km od hotelu, Monastir ok 2 km od hotelu.

    Plaża

    Tuż przy hotelu, oddzielona pasem zieleni od terenu basenu, piaszczysta, prywatna - serwis plażowy w cenie.

    Hotel

    Wi Fi bezpłatne w miejscach ogolnodostępnych. Otworzony w 2019 roku; składa się z trzypiętrowego budynku głównego. Do dyspozycji Gości całodobowa recepcja, punk wymiany walut, pralnia, sklepy, centrum konferencyjno-biznesowe, salon piękności (część usług dodatkowo płatna). Akceptowana płatność kartami kredytowymi. Oficjalna kategoria tunezyjska *****

    Pokoje

    Klimatyzacja, łazienka (wanna z prysznicem, suszarka do włosów), telewizja satelitarna, telefon, sejf i minibar dodatkowo płatne, WiFi bezpłatne, balkon lub taras. Standardowe - 2 osoby z możliwością dostawki dla dziecka lub osoby dorosłej, widok na ogród. Możliwość zarezerwowania pokoju o podwyższonym standardzie lub pokoju z widokiem na morze - dodatkowo płatne. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Brak możliwości wyboru lokalizacji pokoju.

    Rekreacja, sport, atrakcje

    Duży basen przy plaży, basen ze zjeżdżalniami (leżaki i parasole bezpłatne), basen kryty; bezpłatnie przykładowe atrakcje i zajęcia: tenis stołowy, siatkówka, mini golf, siłownia, wieczorami muzyka na żywo i spektakle, w ciągu dnia i wieczorem animacje. Płatne - sporty wodne na plaży. Profesjonalne, luksusowe Centrum Spa oferuje zabiegi zdrowotne i upiększające, masaże, saunę, hammam.

    Dla dzieci

    Brodzik, basen ze zjeżdżalniami, miniklub, opiekunka do dziecka (na zapytanie, dodatkowo płatna), gry i zabawy z animatorami w ciągu dnia, w pokoju łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie).

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne wino, piwo, napoje bezalkoholowe do obiadu i kolacji. W wyznaczonych barach i restauracjach wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, (10.00 do 24.00). Między posiłkami przekąski w wyznaczonych miejscach i godzinach, ciastka, kawa i herbata. Raz na pobyt kolacja w restauracji a la carte (wymagana rezerwacja z odpowiednim wyprzedzeniem). Raz na pobyt możliwość skrzystania z kolacji w restauracji a la carte - wymagana rezerwacja z odpowiednim wyprzedzeniem.

    Restauracje i bary

     Restauracja głowna, 2 restauracje tematyczne a la carte, 4 bary (bar w lobby, bar przy basenie, bar przy plaży).

    Informacje dodatkowe

    Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach i godzinach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu. UWAGA! Cena nie obejmuje obowiązkowego lokalnego podatku turystycznego. Opłatę należy uregulować w hotelowej recepcji, przed zakwaterowaniem. Wysokość podatku: hotele 2* - 1 TND za noc/os; hotele 3* -  2 TND za noc/os; hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os. Podatek nie obejmuje dzieci do lat 12. Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (7 dni).

    Świadczenia w cenie

    Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT.

    Warto wyróżnić

    * rozległy, zielony teren * fantazyjnie zaprojektowany basen tuż przy plaży * doskonała obsługa * animacje dla dzieci i dorosłych

    Aktualizaja

    Oficjalna kategoria lokalna 5*

    HOTELE

    W chwili obecnej wszystkie hotele wdrażają nowe regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego i beztroskiego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji oraz animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania obostrzeń i zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z rozwojem sytuacji i nakazanymi w danym kraju wymogami. Wszelkie zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotera oraz turyści. Obowiązek dostosowania sie do reżimu stanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.

    COVID-19

    Aktualizacja z dnia 14.08.2020 Turyści, którzy mają wykupiony pakiet: przelot i wypoczynek - nie są objęci obowiązkiem przedstawienia testu COVID 19 z negatywnym wynikiem natomiast podczas odprawy muszą posiadać voucher podróżny, który potwiedza ich zakwaterowanie w hotelu na miejscu. W Tunezji Klienci mogą podróżować w ramach wycieczek zorganizowanych, natomias aby poruszać się po mieście we własnym zakresie muszą po 6 dniach od przylotu zrobić test na obecność COVID 19 (koszt ok 210 TUD). W części hoteli restauracje a la carte są zamknięte. Hotele nie prowadzą serwisu plażowego - Klienci powinni posiadać swoje ręczniki plażowe.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zatoka Hammamet, Tunezja

    Atuty oferty

    Najnowszy hotel renomowanej sieci Iberostar w Tunezji. Położony w strefie turystycznej Monastyru, przy piaszczystej plaży. Nowoczesny design. Zjeżdżalnie, baseny oraz inne atrakcje dla całych rodzin. Strefa Star Prestige dla Gości powyżej 16 lat. 

    Położenie

    w strefie turystycznej Monastyru, w bliskiej odległości od lotniska. Do centrum Monastyru ok. 7 km. Dogodne połączenia taksówką lub lokalnymi autobusami. 

    Plaża

    piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne w cenie. 

    Wyposażenie

    Oddany do użytku w 2019 roku hotel renomowanej sieci Iberostar oferuje 382 pokoje w dwupiętrowym budynku. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, restauracja bufetowa, restauracja a la carte (tematyczna), 5 barów, zaplecze konferencyjne, sklepy i punkty usługowe. Na terenie zewnętrznym znajdują się 3 baseny (przy jednym z basenów zjeżdżalnie), tarasy słoneczne oraz bar. Leżaki, parasole słoneczne przy basenach w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją. 

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Późne śniadanie dla "śpiochów" w godz. 10-12:00. Przekąski w godz. 15-18:00. Raz na pobyt możliwa kolacja w restauracji tematycznej (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24:00. Minibar uzupełniany codziennie o wodę. 

    Internet

    WiFi na terenie hotelu i w pokojach gratis. 

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 36 m2, klimatyzacja (15.06-1.09), minibar, telefon, TV-sat (płaski ekran), sejf, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (1-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (2S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe, w ograniczonej liczbie. Pokoje Superior (2-3D): przestronniejsze, ok. 42 m2. Z widokiem na morze (2-3C). Pokoje rodzinne (2-4H): jedno przestronne pomieszczenie, ok. 45 m2, z balkonem, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Z widokiem na morze (2-4G). Pokoje rodzinne Superior (2-4E): jedno pomieszczenie, ok. 58 m2. Z widokiem na morze (2-4F). Junior Suite (2-4M). Z widokiem na morze (2-4N). Pokoje dwuosobowe Star Prestige (1-2J): ok. 44 m2, z balkonem. Dodatkowo zestaw do parzenia kawy / herbaty, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Z widokiem na morze (1-2I). Suite Star Prestige z widokiem na morze (1-4L): ok. 60 m2, z balkonem. Goście pokoi i Suite Star Prestige otrzymują dodatkowo świadczenia: wstęp do strefy Star Prestige (w godz. 10-18:00, dla Gości powyżej 16 lat) z tarasem, jacuzzi, WLAN, TV, serwisem napoi i przekąsek. 

    Sport

    boccia, strzelanie z łuku, rzutki, siłownia (wstęp od 16 lat), tenis stołowy, siatkówka, basen kryty (czynny sezonowo). Za opłatą: sauna, hammam, masaże oraz zabiegi kosmetyczne w Spa. 

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, minikluby i animacje dla dzieci 4-7 lat (Monkey) oraz 8-12 lat (Dolphin). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis. 

    Rozrywka

    animacje w dzień, wieczorne przedstawienia. 

    Dla dzieci

    2-14 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa. 

    UWAGA!

    obowiązuje opłata klimatyczna 3 TND os./dzień, płatna na miejscu w hotelu. 

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Iberostar Kuriat Palace

    Opinie o Hotelu Iberostar Kuriat Palace

    4.3
    polecam

    jesteśmy świeżo po urlopie w Tunezji w hotelu Kuriat Palace. Hotel jest fajnie zlokalizowany, czysty i fajny. Pokój dostaliśmy duży i komfortowy, niczego nam nie brakowało na wyposażeniu. Jedzenie dość urozamicone i nawet całkiem smaczne, np. różnej maści wyroby z mięska. Smakowały nam tez owoce także te lokalne. Basen bardzo fajny ale plaża jeszcze lepsza, można poszaleć na bananie lub motorówką i na paraglidingu. Mieliśmy udany pobyt w Kuriat Palace!!

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3

    Iberostar Kuriat Palace - możliwości zakwaterowania:

    SUITE STAR PRESTIGE SEA VIEW
    Basic Room DBL
    Double Room Garden View
    Double Room Sea View
    Double Room Side Sea View
    Family Room Garden View DBL
    Family Room Sea View DBL
    Pokój rodzinny z widokiem na morze
    FAMILY ROOM SEA VIEW
    FAMILY SUPERIOR SEA VIEW
    Superior Garden View DBL
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj rodzinny z widokiem na morze
    family room [garden view] dbl
    family room [sea view] dbl
    pokój rodzinny family
    pok. 2 os. z widokiem na ogród dbl garden viev
    pok. 2 os. z widokiem na morze dbl sea view
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
    DOUBLE GARDEN VIEW
    DOUBLE SEA VIEW
    FAMILY ROOM GARDEN VIEW
    DOUBLE SIDE SEA VIEW
    2 os. pokój rodzinny z widokiem na ogród
    DOUBLE STAR PRESTIGE GARDEN VIEW
    DOUBLE SUPERIOR GARDEN VIEW
    DOUBLE SUPERIOR SEA VIEW
    DOUBLE STAR PRESTIGE SEA VIEW
    standard [garden view] dbl
    standard [sea view] dbl
    superior [garden view] dbl
    superior [sea view] dbl
    famgv family garden view
    famsupsv family superior sea view
    famsv family sea view
    srbas standard room basic
    srgar standard garden view
    srgar standard garden view
    srgar standard garden view
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view
    suprgv superior room garden view
    suprsv superior room sea view

    Iberostar Kuriat Palace - Możliwości wyżywienia:


    Iberostar Kuriat Palace - miasta wylotu:


    Iberostar Kuriat Palace - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Iberostar Kuriat Palace? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00