cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
  • Hotel Djerba Sun Club, Djerba
1 / 25
Ocena
hotelu:
3.6 / 5
Najbliższy termin
10.07 - 18.07
już od 2286 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
11.01 - 18.01
już od 581 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Djerba Sun Club
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Djerba Sun Club
star 3

Tunezja: Djerba
Ocena hotelu Djerba Sun Club:
3.6 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Djerba Sun Club:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.7
  • Atrakcje
    i sport
    3.3
  • Jakość
    do ceny
    3.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 10 lipca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 stycznia 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, przyjemny hotel położony niedaleko Houmt Souk i przy plaży. Dobre miejsce zarówno dla rodzin z dziećmi jak również dla osób młodych i aktywnych.

Hotel Djerba Sun Club w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, przyjemny hotel położony niedaleko Houmt Souk i przy plaży. Dobre miejsce zarówno dla rodzin z dziećmi jak również dla osób młodych i aktywnych.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 50-400 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

polozenie

  • ok. 50-400 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

plaza

  • ok. 50-400 m od piaszczystej plaży (przejście przez ogród i małą, nadbrzeżną uliczkę)
  • piaszczysta
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja
  • taras słoneczny
  • ogród 
  • Wi-Fi (w lobby, w cenie)
  • leżaki i parasole (przy basenach, w cenie)
  • ręczniki (za kaucją, wymiana płatna) 
  • sklepiki z pamiątkami
  • minimarket
  • salon fryzjerski (płatny)

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

385

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

Zgodnie z decyzją rządu tunezyjskiego, będzie pobierany podatek turystyczny w Tunezji. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu. Dla obiektów: 2-gwiazdkowych - ok. 1 dinar za os./noc, 3-gwiazdkowych - ok. 2 dinary za os./noc oraz 4 i 5-gwiazdkowych - ok. 3 dinary za os./noc. Podatek jest pobierany od osób powyżej 12 roku życia. Opłata będzie naliczana za pobyty do max. 7 nocy. Godziny otwarcia i dostępność barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pogody

basen

  • baseny: 5
  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki, parasole
  • basen relaksacyjny: ze słodką wodą
  • basen: kryty
  • basen z 4 zjeżdżalniami
  • basen dla dzieci
  • ręczniki: za opłatą, płatność gotówką
  • Dla dzieci

    •  brodzik
    • zjeżdżalnie (otwarte w wyznaczonych godzinach, raz w tygodniu zamknięte) 
    •  plac zabaw  
    •  miniklub (3-12 lat)
    •  wysokie krzesełka w restauracji
    •  łóżeczko dla dziecka (w cenie) 
    • animacje

    Sport i wellness

    W cenie
    • korty tenisowe (oświetlenie płatne)
    • rakiety do gry
    • tenis stołowy
    • siatkówka
    • łucznictwo
    • gra w kule
    • minigolf
    • fitness
    • aerobik
    • gimnastyka w wodzie
    • badminton
    • piłka nożna
    • siatkówka plażowa
    Płatne
    • bilard 
    • strefa spa 
    • masaże

    rozrywka

    • międzynarodowy program animacyjny w ciągu dnia
    • przedstawienia wieczorami
    • zajęcia taneczne
    • muzyka na żywo okazjonalnie

    Pokoje

    Pokój rodzinny FZX1
    • 4 os.
    • ok. 36 m2
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja (15.06.-15.09.)
    • TV sat.
    • minibar (płatny)
    • łazienka
    • balkon lub taras
    • telefon
    • wanna lub prysznic
    • WC
    Pokój rodzinny FZX2
    • 4 os.
    • ok. 50 m2
    • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie przesuwanymi drzwiami
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • minibar: za opłatą
    • TV
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    • telefon
    • wanna lub prysznic
    • WC
    Pokój rodzinny FZX3
    • 4 os.
    • ok. 48 m2
    • składający się z 2 dwuosobowych pokojów oddzielonych drzwiami
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • minibar: za opłatą
    • TV
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    • telefon
    • wanna lub prysznic
    • WC
    Pokój 2-osobowy dla dorosłego z dzieckiem DSX1
    • 2 os.
    • ok. 24 m2
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 24 m2
    • klimatyzacja (15.06.-15.09.)
    • TV sat.
    • minibar (płatny)
    • telefon
    • łazienka
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie
    • obiad
    • kolacja
    • posiłki w formie bufetu
    • śniadanie dla śpiochów
    • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe
    • kawa, herbata i ciastka  
    Restauracje i bary
  • restauracja „LA MEDETERRANEE": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, show cooking, codziennie, codziennie 06:00 - 09:30, 12:30 - 14:00 i 19:00 - 21:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby
  • bar przy zewnetrznym basenie
  • pub
  • kawiarnia

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy, przyjemny hotel położony niedaleko Houmt Souk i przy plaży. Dobre miejsce zarówno dla rodzin z dziećmi jak również dla osób młodych i aktywnych.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Tunezja / Djerba

    Opis oferty:

    Położony w ogrodzie z palmami i oliwkami ma piękne baseny i aż 7 kortów tenisowych. Bogata formuła klubowa gwarantuje mnóstwo rozrywki i atrakcji, zapewniając niepowtarzalny klimat rodzinnych wakacji. Hotel może pochwalić się ładnymi i nowoczesnymi wnętrzami z detalami w stylu berberyjskim i djerbańskim w pogodnej wakacyjnej kolorystyce. Idealna równowaga pomiędzy jakością i ceną!

    POŁOŻENIE:

    na rozległym terenie, ok. 6 km od centrum MIDOUN, ok. 14 km od Houmt Souk; ok. 20 km od lotniska Djerba-Zarzis.

    PLAŻA:

    Sidi Mahrez, hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, do ok. 400 m od hotelu w zależności od zakwaterowania, przejście przez ogród i uliczkę, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; przy plaży bar (czynny w sezonie letnim).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zadbany i elegancki, zbudowany w 1994 r., łącznie 385 pokoi, 4 budynki i 8 bungalowów, 1 piętro, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, 2 restauracje: główna La Mediterranean z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, kolacje tematyczne, show-cooking, dostępne foteliki dla dzieci, La P'Tite Sicile - dania w formie bufetu, kuchnia włoska, kolacje tematyczne, show cooking (czynna w sezonie letnim); 11 barów: Music Hall, Ezzitouna, La Paillotte - przy basenie, Le Lotus przy nowym basenie, Le Sun Beach przy plaży (czynny w sezonie letnim), Espace Zen prze recepcji, British Pub z tarasem - karaoke, Le Nenuphar, El Mexicano, Sidi Mansour - kawiarnia mauretańska, La Nuit Blanche - bar i dyskoteka; kantor, bankomat, mini-bazar; centrum kongresowe dla 200 osób, taras z widokiem na ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 5 TND/dzień), fryzjer, lekarz na wezwanie, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 24-30 m², elegancki i zadbany, klimatyzacja/ogrzewanie, łazienka (wanna lub prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, lodówka (płatna: ok. 5 TND/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras, widok na ogród lub basen;

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, woda słodka, ok. 1300 m² i ok. 350 m², gł. 1-1,6 m, 2 brodziki: woda słodka, gł. do 0,5 m, basen z 4 zjeżdżalniami, woda słodka, gł. 1,4m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (dodatkowo: 1 TND za zmianę); basen kryty, słodka woda, ok. 100 m², gł. 1-2,6 m, podgrzewany (15.11-15.03); Sun Club Tennis Academy: 7 kortów tenisowych z wypożyczalnią sprzętu (za kaucją); fitness, siatkówka, siatkówka plażowa, koszykówka, minigolf, badminton, tenis stołowy, bule; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-11 lat), piano-bar, dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci: aerobic, gimnastyka, strzelanie z łuku, petanka, wieczorne przedstawienia, pokazy, wieczorki folklorystyczne; za opłatą: oświetlenie kortu (ok. 5 TND/godz.), przejażdżki konne i na wielbłądach, quady, centrum sportów wodnych: narty wodne, parasailing, banan; w pobliżu hotelu za opłatą: Club Mistral - szkółka surfingu i windsurfingu, wypożyczalnia sprzętu, Jerba Golf Club: trzy 9-dołkowe pola golfowe, kasyno.

    SPA:

    za opłatą: hammam, hydromasaże, 2 kabiny do hydroterapii, 8 pokoi do masażu, peeling, okłady z alg, gabinet kosmetyczny.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (6.00-9.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; w sezonie letnim raz na pobyt: obiad (12.30-14.30) w La P'Tite Sicile, wymagana rezerwacja; późne śniadanie kontynentalne w barze Ezzitouna (10.00-12.00), podwieczorek: soki, kawa, herbata, ciasta, lody, minipizza - w restauracji głównej (15.30-16.30); napoje bezalkoholowe: gazowane, woda, soki, kawa, herbata i lokalne napoje alkoholowe: piwo, likier daktylowy - boukha, wódka figowa - thibarine, wino w barze Ezzitouna (9.00-24.00) i w La Paillotte (10.00-17.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00216/75758758, www.jerbasunclub.com 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi 

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy, przyjemny hotel położony niedaleko Houmt Souk i przy plaży. Dobre miejsce zarówno dla rodzin z dziećmi jak również dla osób młodych i aktywnych.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Rozległy kompleks hotelowy położony w nadmorskiej i spokojnej strefie hotelowej na Djerbie. Do centrum drugiej co do wielkości miejscowości turystycznej na wyspie - Midoun jest ok. 5 km, do Houmt Souk - stolicy wyspy ok. 15 km. W odległości ok. 200 metrów od hotelu znajduje się przystanek autobusowy oraz sklepy. Do lotniska Djerba - Zarzis jest ok. 20 km.
    UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 2 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Plaża:

    Piaszczysta i szeroka plaża o łagodnym zejściu do morza znajduje się ok 400 metrów od hotelu (przejście przez ulicę). Leżaki i parasole bezpłatnie na plaży. Dostępny serwis ręczników plażowych (wymagany depozyt).
    Do dyspozycji gości:

    Hotel wybudowany w 1995 roku, a ostatnią renowację przeszedł w 2007 roku. Całodobowa recepcja, lobby, przechowalnia bagażu, restauracja główna, restauracja - pizzeria (czynna od maja do października), łącznie 7 barów z czego w cenie są 2 bary przy basenach oraz 1 bar na plaży (czynny maj - październik), dostępne krzesełko dla dzieci, 2 baseny zewnętrzne z wydzielonymi strefami dla dzieci i zjeżdżalniami dla dorosłych (zjeżdżalnie czynne od maja do października, we wszystkich basenach słodka woda), leżaki i parasole przy basenach bezpłatnie, dostępny serwis ręczników kąpielowych (wymagany depozyt).
    Dodatkowo płatne: pralnia, lekarz na wezwanie, sejf w recepcji, strefa spa, fryzjer, kantor, bankomat, sklepy z pamiątkami.
    Pokoje:

    Hotel oferuje zakwaterowanie w ok. 385 komfortowo wyposażonych pokojach rozlokowanych w budynku głównym oraz kilku mniejszych budynkach typu bungalow. Pokoje standardowe (ok. 24m2) z klimatyzacją centralnie sterowaną (czynna w wysokim sezonie), balkonem, łazienką (wanna lub prysznic), telefonem, TV-sat, płatną mini lodówką. Dostępna kołyska dla dzieci do 2 lat bezpłatnie.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania, lunche oraz kolacje serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkoholowe w wyznaczonych barach w godzinach 9:00 - 24:00.
    Program sportowy i animacyjny:

    Dzienne oraz wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych (sporty wodne m.in. gimnastyka wodna, wodne polo, wieczorne show), mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw. Dodatkowo do dyspozycji gości dyskoteka (płatna), wielofunkcyjne boisko, siatkówka plażowa, tenis stołowy, badminton. Płatne: korty tenisowe, bilard, pokój gier.
    Internet:

    Bezpłatne Wi-Fi dostępne w lobby.
    Kategoria lokalna:

    ***
    Naszym zdaniem:

    Skromny i podstawowy hotel trzygwiazdkowy polecany osobom dysponującym mniejszym budżetem. Plus za lokalizację w spokojnej okolicy, rozbudowaną infrastrukturę oraz ciekawy program animacyjny.
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu
    Wyloty z: Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    UWAGA!!!
    Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Wycieczki lokalne

    SAHARA 2 DNI/WIELKIE POŁUDNIE
    - poniedziałek/wtorek, cena 175 TND + 50 TND jeep = 225 TND/os. dorosła, 137,50 TND /dziecko 2 -12 lat
    Ta dwudniowa wycieczka jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Zwiedzimy Matmatę przypominającą księżycowy krajobraz. Poznamy domy - jaskinie, w których po dzień dzisiejszy mieszkają rdzenne plemiona berberyjskie. Zapierające dech krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych wojen", "Angielskiego pacjenta" i "W pustyni i w puszczy". W Touzer magicznym mieście o oryginalnej beżowo-rdzawej architekturze spędzimy noc, a następnego dnia przesiądziecie się Państwo na jeepy, aby pokonać pełną adrenaliny trasę rajdu Paryż - Dakar. Ciekawostką przyrodniczą znajdującą się u styku pustyni piaszczystej i skalnej jest słone jezior Chott El Jerid. Podczas przejazdu kilkudziesięciokilometrową trasą zobaczycie Państwo fatamorganę. Nasycone solą powietrze, wschody i zachody słońca sprawiają, że woda mieni się różnymi kolorami, fundując prawdziwy spektakl, a minerały przybierają kształt róży, zwanej "różą pustyni. Czeka Państwa również podziwianie malowniczych oaz górskich w Chebice. Z miejscowości Douz wyruszycie na podbój pustyni na wielbłądach - płatne 25 TND/os. W cenie wycieczki jest 1 nocleg i wyżywienie: śniadanie i obiad.
    OBJAZD WYSPY - PÓŁ DNIA
    - niedziela, 45 TND/os. dorosła, 23 TND/dziecko 2 -12 lat
    Wyspa Djerba słynie nie tylko z piaszczystych plaż, ale i z przepięknej ceramiki i oryginalnej architektury. Podczas wycieczki zapoznacie się Państwo z dziedzictwem kulturowym tego regionu Tunezji tworzonej przez Berberów, Żydów, Turków, Włochów i Hiszpanów. Guellala, to miasteczko słynące z rzemiosła garncarskiego. Mieszkańcy wyrabiali tutaj ceramikę w tradycyjne sposób od wieków. W muzeum w Guellala odbędzie się prezentacja produkcji garnków i innych przedmiotów użytkowych. Będzie można również dokonać zakupów. W miejscowości Erriadh odwiedzimy najważniejszą Synagogę w Afryce, El Ghriba. Znajduje się tutaj najstarsza TORA na świecie. Rokrocznie w maju przybywają tu licznie Żydzi z całego świata, aby uczcić radosne, wiosenne święto LA BA OMER i wspominać zesłanie manny z nieba i koniec epidemii. Na ulicach widać pielgrzymów z ośmioramiennym świecznikiem, jest kolorowo i gwarnie. Do Synagogi wchodzimy z zakrytymi ramionami, kobietom zakładają na głowę chusty, a mężczyznom jarmułkę, Można zakupić pamiątki, np. olejki zapachowe, perfumy, biżuterię. Odwiedzimy również stolicę wyspy HOUMT SOUK. Niedaleko portu znajduje się z XIII w. fort Gazy Mustaphy, pamiętający czasy tureckiej rzezi dokonanej na Hiszpanach.
    FARMA KROKODYLI
    - sobota, 40 TND/os. dorosła, 20 TND//dziecko /2-12 lat
    Spędzając urlop na Djerbie koniecznie trzeba wybrać się do Djerba Explore Park. To kompleks składający się z eleganckiego Muzeum Lalla Hadria, z imponującą kolekcją sztuki z krajów islamu z całego świata, skansen, w którym można zobaczyć typowe gospodarstwo djerbańskie/berberyjskie domy, budynki gospodarcze, magazyny, a także poznać zwyczaje dnia codziennego. Atrakcją parku jest niewątpliwie farma krokodyli nilowych z Madagaskaru i pokaz ich karmienia.
    REJS STATKIEM PIRACKIM NA WYSPĘ FLAMINGÓW I DELFINÓW
    - PÓŁ DNIA
    - środa, 55TND/osoba dorosła, 27,5 TND/dziecko /2-12 lat
    To relaksujący rejs z portu w Houmt Souk na Ras Rmel - długi i piaszczysty cypel zwany również wyspą flamingów i delfinów. Rokrocznie w okresie jesienno-zimowym przylatuje tu mnóstwo różowych flamingów, które brodzą w płytkiej lagunie. Od czasu do czasu pojawiają się też delfiny zwabiane zamieszkującymi wody zatoki rybami. W trakcie rejsu odbywają się animacje, zabawa i tańce, czekają na Państwa piękne widoki, kąpiel w szmaragdowym morzu i posiłek w namiocie na plaży.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
    Inne

    TUNEZJA informacje ogólne


    Waluta
    TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
    Napiwki
    Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
    Wiza
    Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
    Czas
    Czas taki jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
    Poczta
    W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Tunezja
    Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
    Djerba
    Niewielka tunezyjska wyspa ciesząca się od lat popularnością spragnionych słońca turystów, która przyciąga długimi plażami o drobnym i jasnym piasku, błękitem morza a także piękna pogodą. Djerba to miejsce kameralnych miasteczek, gdzie dominuje niska zabudowa pobielanych domów z dachami w kształcie kopuł, tradycyjnych arabskich targowisk, gdzie można kupić orientalne lokalne rękodzieło i aromatyczne przyprawy oraz pysznej tunezyjskiej kuchni. Jest to idealny wybór dla ludzi szukających odpoczynku od pośpiechu i głośnych dużych kurortów. Dodatkowo rozbudowana baza hotelowa pozwoli znaleźć każdemu coś dla siebie.
    Miejscowości wakacyjne na Djerbie

    Houmt Souk
    Główne miasto oraz stolica wyspy, położone nad turkusowymi wodami północnego wybrzeża, którego największą atrakcją jest kryty arabski bazar (souk), na którym można kupić wiele lokalnych produktów - zarówno rękodzieło tutejszych rzemieślników, aromatyczne przyprawy jak i pyszne smakołyki tunezyjskiej kuchni. Warto zobaczyć także przepiękny port, Muzeum Sztuki i Tradycji oraz XV-wieczną twierdzę lub udać się na spacer po wąskich i tajemniczych uliczkach.
    Midoun
    Midoun to druga pod względem ludności miejscowość na wyspie otoczona sadami owocowymi, ogrodami i palmowymi gajami. Tradycyjna medina z plątaniną wąskich uliczek, tworzy klimat niczym z "Księgi tysiąca i jednej nocy". W niewielkiej odległości od miasta, znajduje się mająca 300 lat, podziemna tłocznia oliwy, a jeszcze dalej na północ najstarszy zabytek na wyspie - piaskowy Grobowiec Bourgou z czasów Punickich.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy, przyjemny hotel położony niedaleko Houmt Souk i przy plaży. Dobre miejsce zarówno dla rodzin z dziećmi jak również dla osób młodych i aktywnych.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    3*

    REGION

    Djerba

    lokalizacja

    Mezraia, 20 km od lotniska w Zarzis-DJE. Hotel usytuowany na powierzchni: 10000 m2.

    kategoria organizatora

    3*

    kategoria lokalna

    3*

    Data otwarcia

    1996 r. Odnowiony w 2007 r. Na terenie hotelu: restauracja, bary, sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen kryty, basen odkryty, 4 zjeżdżalnie wodne (działają w godzinach 10:00-12:00,15:00-17:00).

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne

    plaża

    500 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, 60 m długości, dojście do plaży ulicą. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt), bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 4 budynkach: - 4 bloki (liczba pięter: 1) Typy pokoi: - pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna, bary All Inclusive (09:00-00:00) - śniadanie (07:00-09:30), późne śniadanie (10:00-12:00), obiad (12:30-14:00), przekąski (12:30-14:30), podwieczorek (15:30-16:30), kolacja (19:00-21:00) - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe

    z myślą o dzieciach

    - brodzik - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-11 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy, rzutki - badminton - koszykówka - siatkówka plażowa - minigolf - miniboisko do piłki nożnej - aerobik - animacje

    płatne

    - korty do tenisa ziemnego (7) - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - bilard - centrum SPA - masaż - dyskoteka - salon piękności - łaźnia turecka DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY Począwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND). Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy. - 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 * - 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 * - dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

    Aktualizacja opisu

    18.03.2020 16:04

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi SPA Disco Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy, przyjemny hotel położony niedaleko Houmt Souk i przy plaży. Dobre miejsce zarówno dla rodzin z dziećmi jak również dla osób młodych i aktywnych.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    3+* Tunezja/Wyspa Djerba

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna w trakcie kategoryzacji

    Położenie

    - ok. 200 m od plaży - ok. 6 km od Midoun - ok. 6 km od pola golfowego - ok. 20 km od lotniska - w pobliżu hotelu kasyno

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne), materace (płatne)

    Pokoje

    - klimatyzacja - TV-Sat, telefon - lodówka (płatna) - łazienka (WC, wanna/prysznic) - balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe (kaucja) - zjeżdżalnie - fitness - 4 korty tenisowe, tenis stołowy - mini golf - siatkówka - animacje Płatne - oświetlenie kortu tenisowego - spa, masaże, hydromasaże, hammam - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - plac zabaw, mini klub (4 -11 lat), animacje - 2 brodziki - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja gówna - pizzeria w porze lunchu (wcześniejsza rezerwacja) - 6 barów (w tym 3 dodatkowo płatne)

    Dodatkowe informacje

    - rok otwarcia: 1996, ostatni remont 2007 - hotel dysponuje 385 pokojami - internet Wi Fi w lobby (bezpłatny) - sejf w recepcji (płatny) - kantor, fryzjer - dyskoteka - www.jerbasunclub.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.Cena nie zawiera (PLN): opłata wyjazdowa z Tunezji (70 pln)


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy, przyjemny hotel położony niedaleko Houmt Souk i przy plaży. Dobre miejsce zarówno dla rodzin z dziećmi jak również dla osób młodych i aktywnych.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA TUNEZYJSKA

    *** KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS: SF3+ Położenie: *    15 minut drogi od stolicy wyspy Houmt Souk, ok. 10 km od lotniska. PLAŻA: *    Hotel położony jest ok. 400 m od pięknej piaszczystej  plaży  -  przejście  przez  teren  hotelu i małą lokalną uliczkę. Przy basenie i na plaży leżaki i parasole bezpłatnie, materace płatne 5 TND/dzień. ZAKWATEROWANIE: *    385 pokoi; *    Typy pokoi: standardowe, rodzinne; *    Wyposażenie: telewizja kablowa, telefon, sejf (płatny 3 TND/dzień + depozyt 25 ), lodówka (dodatkowo płatna 50 TND/tydzień), klimatyzacja (działa okresowo od 15.06 do 15.09), wanna lub prysznic oraz balkon lub taras. RESTAURACJE I BARY: *    Restauracja główna, snack bar; *    4 bary All inclusive: bar Music Hall, bar La Paillotte przy basenie, bar Le Lotus (otwarty od 01.11 do 14.06), bar na plaży otwarty od 01.05 do 31.10; *    4 bary dodatkowo płatne.

    Wyżywienie

    *    All inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady i kolacje serwowane w formie bufetu. Podwieczorki: kawa, herbata, ciastka, soki i lody. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkoholowe serwowane są w godz. 09:00-24:00. SPORT I ROZRYWKA: *    2 baseny odkryte (1 ze zjeżdżalniami), 1 basen kryty (otwarty od 15.11 do 15.03); *    Bezpłatnie: 4 korty tenisowe (1 z oświetleniem - dodatkowo płatny), tenis stołowy, łucznictwo, rowery wodne i kajaki, siatkówka plażowa, mini golf, dyskoteka, zjeżdżalnie; *    Odpłatnie: sauna, łaźnia turecka, masaże, przejażdżki konne i na wielbłądach, sporty wodne na plaży. DLA DZIECI: *    Bogaty program animacyjny (Mini Club 4-11 lat), 2 brodziki.

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    *    Mini market, dyskoteka, sklepy, fryzjer, pralnia, 3 sale TV, kantor, bankomat, Wi-Fi na terenie recepcji bezpłatne. NASZYM ZDANIEM: *    Idealna propozycja dla każdego Klienta, z uwagi na bogaty program animacyjny polecany szczególnie rodzinom z dziećmi i osobom aktywnym. STRONA INTERNETOWA: *    www.jerbasunclub.tn  


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy, przyjemny hotel położony niedaleko Houmt Souk i przy plaży. Dobre miejsce zarówno dla rodzin z dziećmi jak również dla osób młodych i aktywnych.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    TUNEZJA

    Położenie

    na rozległym terenie, ok. 6 km od centrum MIDOUN, ok. 14 km od Houmt Souk; ok. 20 km od lotniska Djerba-Zarzis.

    Plaża

    Sidi Mahrez, hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, do ok. 400 m od hotelu w zależności od zakwaterowania, przejście przez ogród i uliczkę. Parasole i leżaki bezpłatnie, ręczniki na plaży i basenie za kaucją (dodatkowo: 1 TND za zmianę); przy plaży bar (czynny w sezonie letnim).

    Internet

    bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji

    Wyposażenie

    trzygwiazdkowy, zadbany i elegancki, zbudowany w 1994 r., łącznie 385 pokoi, 4 budynki i 8 bungalowów, 1 piętro, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, 2 restauracje: główna La Mediterranean z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, kolacje tematyczne, show-cooking, dostępne foteliki dla dzieci, La P'Tite Sicile - dania w formie bufetu, kuchnia włoska, kolacje tematyczne, show cooking (czynna w sezonie letnim); 11 barów: Music Hall, Ezzitouna, La Paillotte - przy basenie, Le Lotus przy nowym basenie, Le Sun Beach przy plaży (czynny w sezonie letnim), Espace Zen prze recepcji, British Pub z tarasem - karaoke, Le Nenuphar, El Mexicano, Sidi Mansour - kawiarnia mauretańska, La Nuit Blanche - bar i dyskoteka; kantor, bankomat, mini-bazar; 2 baseny, woda słodka, ok. 1300 m² i ok. 350 m², gł. 1-1,6 m, 2 brodziki: woda słodka, gł. do 0,5 m, basen z 4 zjeżdżalniami, woda słodka, gł. 1,4m; basen kryty, słodka woda, ok. 100 m², gł. 1-2,6 m, podgrzewany (15:11-15:03); za opłatą: sejf w recepcji (ok. 5 TND/dzień), fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów.

    Zakwaterowanie

    standardowy: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 24-30 m², elegancki i zadbany, klimatyzacja/ogrzewanie, łazienka (wanna lub prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, lodówka (płatna: ok. 5 TND/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras, widok na ogród lub basen; superior: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym.

    Sport

    Sun Club Tennis Academy: 7 kortów tenisowych z wypożyczalnią sprzętu (za kaucją); fitness, siatkówka, siatkówka plażowa, koszykówka, minigolf, badminton, tenis stołowy, bule; piano-bar, dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci: aerobic, gimnastyka, strzelanie z łuku, petanka, za opłatą: oświetlenie kortu (ok. 5 TND/godz.), przejażdżki konne i na wielbłądach, quady, centrum sportów wodnych: narty wodne, parasailing, banan; w pobliżu hotelu za opłatą: Club Mistral - szkółka surfingu i windsurfingu, wypożyczalnia sprzętu, Jerba Golf Club: trzy 9-dołkowe pola golfowe.

    Dzieci

    plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-11 lat),

    Rozrywka

    wieczorne przedstawienia, pokazy, wieczorki folklorystyczne; kasyno.

    Wellness

    za opłatą: łaźnia turecka, hydromasaże, 2 kabiny do hydroterapii, 8 pokoi do masażu, peeling, okłady z alg, gabinet kosmetyczny.

    Wyżywienie

    All Inclusie: śniadanie (6:00-9:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej; w sezonie letnim raz na pobyt: obiad (12:30-14:30) w La P'Tite Sicile, wymagana rezerwacja; późne śniadanie kontynentalne w barze Ezzitouna (10:00-12:00), podwieczorek: soki, kawa, herbata, ciasta, lody, minipizza - w restauracji głównej (15:30-16:30); napoje bezalkoholowe: gazowane, woda, soki, kawa, herbata i lokalne napoje alkoholowe: piwo, likier daktylowy - boukha, wódka figowa - thibarine, wino w barze Ezzitouna (9:00-24:00) i w La Paillotte (10:00-17:00); wymagane noszenie opasek all inclusive.  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy, przyjemny hotel położony niedaleko Houmt Souk i przy plaży. Dobre miejsce zarówno dla rodzin z dziećmi jak również dla osób młodych i aktywnych.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    3+

    Region

    Tunezja,Djerba

    Położenie

    Jest to kompleks hotelowy, który jest otoczony ogrodem. Hotel dla niewymagających klientów. Oddalony jest 5 km od Midoun i 11 km od Houmt Souk. Plaża piaszczysta, w pobliżu hotelu (przejście przez teren hotelu i mało uczęszczaną uliczkę). Leżaki i parasole gratis.

    Hotel

    Do dyspozycji gości jest recepcja, restauracja główna, pizzeria, bar przy basenie, bar na plaży, kawiarnia mauretańska, salon fryzjerski, sklepy i mini market, 3 sale telewizyjne, dyskoteka.

    Pokoje

    Hotel posiada 314 pokoi standardowych. Pokoje wyposażone sa w klimatyzację, która działa w sezonie letnim od 15/06 do 15/09, łazienkę z WC, telefon, telewizor, balkon lub taras. Mini bar dodatkowo płatny.

    Wyżywienie

    W hotelu obowiązuje formuła All Inclusive, czyli śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Woda mineralna, wino lokalne, zimne napoje, lody i koktajle do posiłków. Podwieczorki serwowane w godz. 15:30 - 16:30: kawa, herbata, ciastka, soki i lody dla dzieci; napoje serwowane w głównym lobby bar w godz. 10:00 - 22:00 i w barze przy basenie w godz. 10:00 - 17:00 (wina lokalne, koktajle alkoholowe oparte na lokalnym alkoholu typu boukha i thibarine, herbata, kawa, woda mineralna, napoje).

    Sport i relaks

    Goście mogą korzystać z basen krytego, basenu odkrytego (leżaki i parasole gratis), 4-ch kortów tenisowych (jeden z oświetleniem dodatkowo płatnym), tenisa stołowego, sali gimnastycznej oraz aerobicu. Dodatkowo płatna jest sauna, łaźnia turecka, masaże, przejażdżka konna lub na wielbłądach. Oprócz tego realizowany jest bogaty, dzienny i wieczorny program animacyjny pod kierunkiem profesjonalnej grupy animacyjnej. Dla najmłodszych mini klub oraz plac zabaw.

    Możliwości zakwaterowania

    Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej lub dziecka, pokój dwuosobowy + dwie dostawki dla dzieci lub osób dorosłych, pokój jednoosobowy.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rozległy, przyjemny hotel położony niedaleko Houmt Souk i przy plaży. Dobre miejsce zarówno dla rodzin z dziećmi jak również dla osób młodych i aktywnych.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Opis

    Położony na rozległym terenie, oferuje bogaty program zabaw i zajęć sportowych, organizowanych przez profesjonalnie przygotowanych animatorów, wieczorne spektakle, luźną, rodzinną atmosferę oraz dwa baseny - w tym jeden ze zjeżdżalniami

    Położenie

    Na wyspie, w turystycznej, spokojnej strefie, ok 6 km od Midoun, ok 16 km od Houmt Souk i ok 22 km od lotniska; w pobliżu: centrum handlowe, sklepiki, pole golfowe.

    Plaża

    Ok 500 m od hotelu (przejście przez teren hotelu i ulicę), prywatna, szeroka, piaszczysta, z łagodnym zejściem do morza; leżaki i parasole bezpłatnie, materace płatne, kaucja za ręczniki ok 20 TUD/ płatna wymiana ręcznika.

    Hotel

    Internet: bezpłatne Wi Fi przy recepcji; Niska zabudowa- 385 pokoi rozmieszczonych jest w jednopiętrowych, wolnostojących budynkach i  bungalowach rozmieszczonych na rozległym terenie. Na terenie hotelu: całodobowa recepcja, punkt wymiany walut, przechowalnia bagażu, taras słoneczny, sala konferencyjna. Płatnie: fryzjer, sklepiki (mini bazar), usługa prania, opieka medyczna (na zapytanie), sejf (ok 5 TYD/dzień). Oficjalna kategoria tunezyjska ***

    Pokoje

    Skromnie wyposażone, klimatyzacja sterowana centralnie (w wysokim sezonie), TV Sat, łazienka z wanną lub prysznicem, lodówka (płatna, ok 5 TUD/dzień). Standardowe -  dla 2 osób z możliwością 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci; balkon lub taras; widok na ogród, ląd, okolicę. Pokoje o podwyższonym standardzie, pokoje rodzinne - na zapytanie, dodatkowo płatne. Dostawka dla2 dzieci może być w postaci jednego łóżka lub sofy. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi.

    Rekreacja, sport, atrakcje

    Basen główny, basen ze zjeżdżalniami (czynne w określonych godzinach) - bezpłatne leżaki i parasole, materace płatne, kaucja za ręczniki, płatna wymiana ręcznika 1 TUD; basen kryty (czynny w sezonie zimowym); przykładowe animacje i zajęcia sportowe: aerobik w wodzie, piłka wodna, siatkówka plażowa, fitness, wieczorne przedstawienia, tenis stołowy, łucznictwo, badminton, gry i zabawy przy basenie, dyskoteka. Płatne: pokój gier, korty tenisowe (płatne oświetlenie, sprzęt),  bilard, centrum Spa, zabiegi pielęgnacyjne i relaksacyjne, hammam, siłownia; sporty wodne na plaży, przejażdżki na koniach, na wielbłądach, quady, pole golfowe (poza ofertą hotelu).

    Dla dzieci

    Mini klub, plac zabaw, animacje dla najmłodszych, oddzielny brodzik, łóżeczko dla dziecka do lat 2 (na zapytanie), wysokie krzesełka w restauracji (na zapytanie).

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu; późne śniadania kontynentalne we wskazanym barze; w wyznaczonych godzinach i miejscu lekkie przekąski, kawa i herbata, ciasto (podwieczorek); w wyznaczonych barach wskazane przez hotel lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-24:00).

    Restauracje i bary

    Restauracja główna, pizzeria; bar przy recepcji, bary przy basenie, bar na plaży (czynny w sezonie letnim), Brithsh pub (płatny), kawiarnia mauretańska (płatna), bar w dyskotece (płatny).

    Informacje dodatkowe

    Część sportów i gier dodatkowo płatna. Hotele zastrzegają sobie prawo do modyfikowania oferty All Inclusive. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują na miejscu w hotelu. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach- w dniu wyjazdu do 12:00. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-listopad 2018. UWAGA! Cena nie obejmuje obowiązkowego lokalnego podatku turystycznego. Opłatę należy uregulować w hotelowej recepcji, przed zakwaterowaniem. Wysokość podatku: hotele 2* - 1 TND za noc/os; hotele 3* -  2 TND za noc/os; hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os. Podatek nie obejmuje dzieci do lat 12. Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (7 dni).

    Świadczenia w cenie

    Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT. 

    Warto wyróżnić

    * animacje i wieczorne show * dwa baseny - jeden ze zjeżdżalniami * atrakcje dla dzieci i luźna atmosfera

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Djerba Sun Club

    Opinie o Hotelu Djerba Sun Club

    2.9
    odradzam

    Hotel bardzo przeciętny, ze słabymi animacjami na niskim poziomie, kolejkami do posiłków, nawet poza szczytem sezonu. Jedzenie także dla niewybrednych klientów. Na pochwałę zasługują jedynie baseny i zajęcia sportowe w ciągu dnia.

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: odradzam
    2.9
    3.9
    polecam

    Skromny, ale w pełni zasługuje na swoje gwiazdki, a nawet więcej. Ma piękną szeroką plażę i ogród, super pokoje i całkiem smaczne, lokalne jedzenie. Spodoba się raczej niewymagającym, szukającym spokoju.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    4.0
    polecam

    Bardzo fajny hotel i bardzo piękna Tunezja. Pokoje wysprzątane, nie bardzo zniszczone, miła i uprzejma obsługa, animacje dla dzieci i dorosłych na bardzo wysokim poziomie. Plaża ładna, choć mogłaby również być sprzątana lepiej. Jedzenie smaczne, szczególnie słodycze, napoje średnie, mocno rozwodnione. My byliśmy cała rodziną i nie żałujemy wyboru ;)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0

    Djerba Sun Club - możliwości zakwaterowania:

    4 os. pokoj standardowy
    Pokój 2-osobowy
    Quadriple
    1 os. pokoj standardowy
    Pokój 1-osobowy
    ROOM STANDARD
    standard dbl
    Room Superior
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.+2 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. superior 2 os.+1 dost.
    Pok. superior 2 os.
    Poczwórny pokój
    Pokój rodzinny
    Pokój trzyosobowy

    Djerba Sun Club - Możliwości wyżywienia:


    Djerba Sun Club - miasta wylotu:


    Djerba Sun Club - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Djerba Sun Club? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00