cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
  • Hotel Iberostar Royal El Mansour, Mahdia
1 / 44
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
22.10 - 27.10
już od 1299 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
23.10 - 28.10
już od 1299 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Royal El Mansour
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Iberostar Royal El Mansour
star 5

Tunezja: Mahdia
Ocena hotelu Iberostar Royal El Mansour:
4.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Royal El Mansour:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 października 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ekskluzywny hotel położony stosunkowo blisko centrum Mahdii oraz bezpośrednio przy przepięknej, piaszczystej plaży. Szeroki pakiet All Inclusive oraz wiele udogodnień sportowo - rekreacyjnych to mocne strony tego hotelu.

Hotel Iberostar Royal El Mansour w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ekskluzywny hotel położony stosunkowo blisko centrum Mahdii oraz bezpośrednio przy przepięknej, piaszczystej plaży. Szeroki pakiet All Inclusive oraz wiele udogodnień sportowo - rekreacyjnych to mocne strony tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum miasta Mahdia
  • ok. 45 km od miasta Monastyr
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 130 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • sejf
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu
  • sklep z pamiątkami: za opłatą
  • butik: za opłatą
  • amfiteatr: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, za opłatą
  • sale konferencyjne: 3

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

447

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  •  taksa klimatyczna: płatna na miejscu
  • data otwarcia hotelu: 2010
  • hotel nie akceptuje zwierząt
Zgodnie z decyzją rządu tunezyjskiego w Tunezji pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu. Dla obiektów: 2-gwiazdkowych - ok. 1 dinar za os./noc, 3-gwiazdkowych - ok. 2 dinary za os./noc oraz 4 i 5-gwiazdkowych - ok. 3 dinary za os./noc. Podatek jest pobierany od osób powyżej 12 roku życia. Opłata będzie naliczana za pobyty do maks. 7 nocy.

Dla dzieci

  • basen dla dzieci
  • miniklub: 4-12 lat
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw
  • minidyskoteka

Sport i wellness

Płatne
  • sala fitness/siłownia
  • siatkówka plażowa
  • tenis: kort ziemny
  • windsurfing
  • surfing
  • żeglowanie

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo
  • karaoke
  • rzutki
  • bilard za opłatą
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 3-5 os.
  • widok na miasto
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • ogrzewanie: centralnie sterowane
  • sejf
  • lodówka
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV kab.
  • room service: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • oddzielne WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Suita junior z widokiem na morze JSM1
  • 2-3 os.
  • widok na morze
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • ogrzewanie: centralnie sterowane
  • sejf
  • sofa
  • biurko
  • lodówka
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV kab.
  • room service: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • oddzielne WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • ogrzewanie: centralnie sterowane
  • sejf
  • lodówka
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV kab.
  • room service: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • oddzielne WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Suita z widokiem na morze SUM1
  • 1-3 os.
  • widok na morze
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • ogrzewanie: centralnie sterowane
  • sejf
  • sofa
  • biurko
  • lodówka
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV kab.
  • room service: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • oddzielne WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Suita junior JSX1
  • 2-3 os.
  • widok na miasto
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • ogrzewanie: centralnie sterowane
  • sejf
  • sofa
  • biurko
  • lodówka
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV kab.
  • room service: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • oddzielne WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój rodzinny ekonomiczny FZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • od strony lądu
  • ogrzewanie: centralnie sterowane
  • room service
  • wanna
  • balkon
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf
  • lodówka
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV kab.
  • WC
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • od strony morza
  • w budynku głównym
  • ogrzewanie
  • sofa
  • room service: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf
  • lodówka
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV kab.
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 06:00 - 10:00, kontynentalne
  • późne śniadanie: 10:00 - 12:00
  • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: 18:30 - 21:00, w formie bufetu
  • przekąski: 15:00 - 18:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 08:00 - 00:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00
  • kawa/herbata po południu
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00, za opłatą
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja „OLIVIER": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, show cooking
  • restauracja „SOFRA": rodzaje kuchni: włoska, regionalna, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, na zapytanie, wymagana rezerwacja

  • bary i inne: 4
  • basen: zewnętrzny, w zależności od sezonu
  • bar w lobby „DIDON BAR": 10:00 - 00:00
  • bar z przekąskami „Snack Bar": w zależności od sezonu
  • bar „Cafe Mauresque": za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ekskluzywny hotel położony stosunkowo blisko centrum Mahdii oraz bezpośrednio przy przepięknej, piaszczystej plaży. Szeroki pakiet All Inclusive oraz wiele udogodnień sportowo - rekreacyjnych to mocne strony tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Luksusowy hotel otoczony bujnym ogrodem, zlokalizowany w bliskiej odległości (ok. 1 km) od centrum Mahdii - urokliwego miasta z historyczną starą medyną, klimatycznymi uliczkami i kawiarenkami, słynącego z pięknych, piaszczystych plaż. Hotel oddalony jest o ok. 45 km od lotniska w Monastirze i ok. 90 km od lotniska w Enfidhi.

    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Plaża

    Przy hotelu znajduje się piaszczysta plaża hotelowa. Bezpłatne leżaki i parasole na plaży ręczniki plażowe dostępne po uiszczeniu zwrotnej kaucji w wysokości ok. 50 TDN/os.

    Do dyspozycji gości

    Całodobowa recepcja, basen główny, brodzik dla dzieci, basen kryty (czynny w okresie zimowym), bezpłatne leżaki i parasole przy basenie, plac zabaw, Mini-Club dla dzieci w wieku 4-7 lat i Maxi-Club dla dzieci 8-12 lat. Nocny klub (23:00-02:00). Za dodatkową opłatą opiekunka dla dzieci, salon SPA (zabiegi upiększające, masaże, sauna), siłownia oraz sala konferencyjna.

    Pokoje

    Hotel posiada 297 wygodnych i nowoczesnych pokoi 2-osobowych (możliwość max. 1 dostawki) zlokalizowanych w 5-piętrowym budynku głównym, które są wyposażone w balkon, mini bar (dodatkowo płatny, uzupełniany na życzenie), łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację (czynną w okresie lipiec-sierpień), TV-sat, telefon, bezpłatny sejf.

    Wyżywienie

    All Inclusive:

    śniadania
    (07:00-10:00),
    lunch
    (12:30-14:30) i
    kolacje
    (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu (kuchnia międzynarodowa i regionalna). Oprócz tego Klienci mogą korzystać z baru w lobby (10:00-24:00): napoje alkoholowe i bezalkoholowe baru przy basenie (10:00-18:00): przekąski i napoje Barbeque baru serwującego przekąski (12:30-17:00) oraz kawiarenki mauretańskiej (16:00-23:00) z tradycyjną herbatą i kawą - bezłatnie, shisha za dodatkową opłatą. Możliwość skorzystania raz na pobyt z restauracji tematycznych a la carte (tunezyjskiej wymagana wcześniejsza rezerwacja).

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, a oprócz tego posiada 2 kluby dla dzieci oferując gry, zabawy, pokazy i wiele innych atrakcji. Dużym atutem jest również klub nocny znajdujący się na terenie obiektu. Zachęcamy do korzystania z kortów tenisowych, tenisa stołowego, siatkówki plażowej, sportów wodnych, siłowni oraz aerobiku w wodzie, łucznictwa, kręgli (część atrakcji płatna dodatkowo).

    Internet

    Bezpłatny internet Wi-Fi w lobby i pokojach.

    Kategoria lokalna

    *****

    Naszym zdaniem

    Elegancki hotel o rozbudowanej infrastrukturze dla wymagających Klientów. Szeroki zakres animacji, niedaleka odległość do centrum miasta, bogate all inclusive i piaszczysta plaża urozmaicą pobyt. Hotel dedykowany Klientom w każdym wieku.

    Strona www


    Opinie klientów


    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Wyloty z: Warszawy, Gdańska, Wrocławia, Poznaniai Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    UWAGA!!!
    Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok. 80 EURO/os lub 95 $ dorosła, dziecko (2-12lat)-50%

    Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                              
    W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Południe kraju to również okazja zobaczenia bujnych oaz pustynnych z milionem palm, na których rożnie jeden z najlepszych gatunków daktyli na świecie. (możliwość wjazdu bryczką do oazy-płatne fakultatywnie ok 12 dt).Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
    W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.

    TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 35 EURO/40 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  

    Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.
    EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%

    Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.
    REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.20 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMahdii
    dzieci (2-12 lat) -50%

    Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.


    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

    Inne

    TUNEZJA informacje ogólne


    Waluta
    TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
    Napiwki
    Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
    Wiza
    Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.

    Czas
    Czas taki jak w Polsce.

    Orientacyjne ceny
    Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.

    Poczta
    W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    Tunezja
    Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
    Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:
    Port el Kantaoui
    Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.

    Monastir
    Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.

    Hammamet
    Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.

    Mahdia
    Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Od 1 czerwca do 9 lipca 2021 roku czerwca obywatele Polski, którzy są w pełni zaszczepieni i posiadają stosowny dokument potwierdzający (bez limitu dni od podania ostatniej dawki szczepionki) lub z zaświadczeniem przebycia choroby COVID-19 (jeśli od zakażenia minęło minimum 6 tygodni), będą mogli wjechać do Tunezji bez konieczności wykonania testu RT-PCR. Niezaszczepione osoby małoletnie mogą wjechać do Tunezji tylko z negatywnym wynikiem testu RT- PCR (dzieci poniżej 12 roku życia są z testu zwolnione).
    Od 10 lipca 2021 roku, wszystkie osoby (zarówno w pełni zaszczepione, jak i ozdrowieńcy), przekraczające granice Tunezji, zobowiązane są do okazania negatywnego testu RT-PCR na koronawirusa, wykonanego nie wcześniej niż 72h przed wylotem i przetłumaczonego na język angielski.
    Dzieci poniżej 12. roku życia są zwolnione z tego obowiązku.
    Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
    Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
    Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji.
    Formularz dostępny jest online na:
    "

    Wizy

    Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Od 1 czerwca do 9 lipca 2021 roku czerwca obywatele Polski, którzy są w pełni zaszczepieni i posiadają stosowny dokument potwierdzający (bez limitu dni od podania ostatniej dawki szczepionki) lub z zaświadczeniem przebycia choroby COVID-19 (jeśli od zakażenia minęło minimum 6 tygodni), będą mogli wjechać do Tunezji bez konieczności wykonania testu RT-PCR. Niezaszczepione osoby małoletnie mogą wjechać do Tunezji tylko z negatywnym wynikiem testu RT- PCR (dzieci poniżej 12 roku życia są z testu zwolnione).
    Od 10 lipca 2021 roku, wszystkie osoby (zarówno w pełni zaszczepione, jak i ozdrowieńcy), przekraczające granice Tunezji, zobowiązane są do okazania negatywnego testu RT-PCR na koronawirusa, wykonanego nie wcześniej niż 72h przed wylotem i przetłumaczonego na język angielski.
    Dzieci poniżej 12. roku życia są zwolnione z tego obowiązku.
    Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
    Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
    Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji.
    Formularz dostępny jest online na:
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ekskluzywny hotel położony stosunkowo blisko centrum Mahdii oraz bezpośrednio przy przepięknej, piaszczystej plaży. Szeroki pakiet All Inclusive oraz wiele udogodnień sportowo - rekreacyjnych to mocne strony tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Mahdia

    OPIS

    Elegancki hotel łączący w sobie nowoczesność i komfort z urokiem lokalnej kultury widocznej w wystroju wnętrz czy w serwowanych potrawach. Goście mają tu do dyspozycji m. in. wygodnie urządzone pokoje, basen, SPA, restauracje, a także położoną niedaleko piaszczystą plażę. Można się tu przechodzić po rozległym terenie pełnym palm, ale także wybrać do pobliskiego miasta - Mahdia - w celach zarówno turystycznych jak i rozrywkowych. Dobry wybór na spędzenie wakacji w Tunezji.

    lokalizacja

    2 km od centrum Mahdia, 50 km od lotniska w Monastirze-MIR. Hotel usytuowany na powierzchni: 18000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    2010 r.Na terenie hotelu: restauracje (2), bar, room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen kryty, basen odkryty.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    500 m od hotelu, prywatna, piaszczysta. Bezpłatne: parasole, leżaki.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku głównym (liczba pięter: 5, liczba wind: 4)Typy pokoi:- pokoje double basic bez balkonu dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC)- pokoje double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- pokoje double sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- pokoje double priority location dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- junior suity dla max. 3 os.: salon, 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- junior suity sea view dla max. 3 os.: salon, 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- pokoje rodzinne basic bez balkonu dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC)- pokoje rodzinne dla max. 5 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- pokoje rodzinne sea view dla max. 5 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna "Sofra", restauracja a la carte, bar, cukierniaAll Inclusive(10:00-00:00)- śniadanie (07:00-11:00), obiad (12:30-14:30), przekąski (12:00-16:00), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównejRestauracje a la carte- jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.- "Olivier" międzynarodowa

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - korty do tenisa ziemnego (2)- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- tenis stołowy- rzutki- siatkówka plażowa- miniboisko do piłki nożnej- aerobik- siłownia- lekkie animacje

    płatne

    - bilard- talasoterapia- masaż, jacuzzi- dyskoteka- salon piękności- łaźnia tureckaDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.

    Uwaga!

    Hotel wyznaczył strefę tylko dla dorosłych i pokoje prestige dla osób powyżej 16 roku życia. PODATEK TURYSTYCZNYPocząwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND).Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy.- 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 *- 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 *- dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

    Aktualizacja opisu

    19.08.2021 11:38

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinnyWi-FiDiscoSiłowniaTenisMini KlubAll InclusiveSerwis plażowy

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowePokoje 5 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ekskluzywny hotel położony stosunkowo blisko centrum Mahdii oraz bezpośrednio przy przepięknej, piaszczystej plaży. Szeroki pakiet All Inclusive oraz wiele udogodnień sportowo - rekreacyjnych to mocne strony tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Tunezja/Wybrzeże Wschodnie

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 5*- kat. lokalna 5*

    Położenie

    - bezpośrednio przy plaży - ok. 1 km od centrum Mahdii - ok. 132 km od lotniska w Enfidii - ok. 35 km od lotniska w Monastirze  

    Plaża

    - piaszczysta - łagodne zejście do morza - leżaki i parasole (bezpłatne)  

    Pokoje

    Pokój Standardowy - klimatyzacja - TV-Sat, telefon - mini bar (płatny) - sejf - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - widok na morze (płatny) Pokój Junior - wyposażenie jak w pokoju standardowym - kącik wypoczynkowy

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe (kaucja) - gimnastyka w wodzie - tenis stołowy - siatkówka - siłownia - animacje dzienne i wieczorne Płatne - 2 korty tenisowe - masaże, sauna, łaźnia turecka - centrum talassoterapii - sporty wodne na plaży  

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw, mini klub (4-12 lat) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji  

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracja a la carte - snack bar, barbeque - lobby bar - bar na plaży (płatny) - kawiarnia mauretańska (płatna)  

    Dodatkowe informacje

    - rok otwarcia hotelu 2010 - hotel dysponuje 447 pokojami - internet Wi Fi (bezpłatny) - sala konferencyjna - salon piękności - sklepy - dyskoteka (płatna) - www.iberostar.com  

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe. 


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ekskluzywny hotel położony stosunkowo blisko centrum Mahdii oraz bezpośrednio przy przepięknej, piaszczystej plaży. Szeroki pakiet All Inclusive oraz wiele udogodnień sportowo - rekreacyjnych to mocne strony tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA TUNEZYJSKA

    *****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    *      Otwarty w 2010 roku hotel znajduję się 1 km od centrum miejscowości Mahdia, 50 km od lotniska w Monastirze oraz około 100 km od lotniska w Enfidha.

    Plaża

    *      Bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży. Leżaki, parasole i materace są bezpłatne, pobierany jest depozyt za ręczniki plażowe.

    Zakwaterowanie

    *      447 komfortowych pokoi; *      Typy pokoi: standardowe (25 m2 - 1 pomieszczenie), rodzinne (42 m2), junior suite ( 42m2); *      Wyposażenie: klimatyzacja (15.06-15.09), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, telewizor, telefon, minibar (dodatkowo płatny), sejf, bezprzewodowy Internet Wi-Fi, balkon.

    Restauracje i bary

    *      Restauracja główna, restauracja a' la carte (płatna); *      4 bary: lobby bar, bar na plaży, Eskifa bar, bar przy basenie.

    Wyżywienie

    *      All inclusive - śniadania, późne śniadania, obiady oraz kolacje w formie bufetu. W ciągu dnia serwowane są przekąski, ciasta. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji serwowane są w wybranych barach w godzinach ich otwarcia między 10.00 a 24.00.

    Sport i Rozrywka

    *      Basen zewnętrzny, basen kryty (podgrzewany listopad - marzec); *      Bezpłatnie: tenis ziemny, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, fitness, gimnastyka w wodzie, codzienne animacje; *      Odpłatnie: siłownia, hammam, masaże, bilard, pokój gier, sporty wodne na plaży, profesjonalne centrum SPA.  

    Dla dzieci

    *      Brodzik, mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), maxi klub, plac zabaw.

    Pozostałe udogodnienia

    *      Sklepy, salon fryzjerski, kantor, bezprzewodowy Internet Wi-Fi na terenie hotelu, sala konferencyjna, wypożyczenie samochodu, parking.

    Naszym zdaniem

    *      Hotel renomowanej sieci położony przy pięknej plaży. Idealny dla rodzin z dziećmi oraz osób lubiących aktywnie spędzać czas.  

    Strona internetowa

    *      www.iberostar.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ekskluzywny hotel położony stosunkowo blisko centrum Mahdii oraz bezpośrednio przy przepięknej, piaszczystej plaży. Szeroki pakiet All Inclusive oraz wiele udogodnień sportowo - rekreacyjnych to mocne strony tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    Doskonały wybór dla miłośników dobrej zabawy, atrakcyjny dla rodzin z dziećmi; oferuje wyselekcjonowane animacje i bogatą ofertę zajęć sportowo-rozrywkowych oraz bardzo dobry serwis. Zachwyca położeniem i widokiem na morze, wieczorami zapewnia rozrywkę w klubie nocnym.

    Położenie

    ok. 1,5 km zabytkowego centrum Mahdi, ok 53 km od lotniska w Monastirze i ok 123 km od lotniska Enfidha. W najbliższej okolicy sklepy, restauracje i kawiarnie.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysta, z łagodnym zejściem do morza - parasole i leżaki bezpłatne, kaucja za ręcznik ok 20 TND/os.

    Hotel

    Internet: bezpłatne Wi Fi w lobby. Luksusowy hotel położony w rozległym ogrodzie palmowym, posiada 447 pokoi w pięciopiętrowym budynku głównym. Na terenie hotelu: całodobowa recepcja, punkt wymiany walut, sklepy, centrum konferencyjno-biznesowe, salon piękności (część usług dodatkowo płatna). Akceptowana płatność kartami kredytowymi. Oficjalna kategoria tunezyjska *****

    Pokoje

    W pokojach bezpłatne Wi Fi, wklimatyzacja, łazienka (wanną z prysznicem), suszarka do włosów, telewizja satelitarna, telefon, sejf, mini bar (dodatkowo płatny, uzupełniany na życzenie), balkon lub taras. Standardowe: 2 osoby dorosłe lub 2 osoby dorosłe i dostawka dla dziecka lub osoby dorosłej. Pokoje o podwyższonym standardzie, pokoju z widokiem na morze, pokoje rodzinne - dodatkowo płatne. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Brak możliwości wyboru lokalizacji pokoju.

    Rekreacja, sport, atrakcje

    Duży basen (leżaki i parasole bezpłatne, kaucja za ręcznik), basen kryty, kory tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik w wodzie, łucznictwo, boisko do piłki nożnej, rzutki.  Nowoczesny klub nocny czynny w godz. 23:00-02:00, wieczorami muzyka na żywo, w ciągu dnia animacje. Dodatkowo płatne: oświetlenie kortów tenisowych, sporty wodne na plaży, kręgle, siłownia, pokój gier. W centrum Spa i talasoterapii  zabiegi upiększające, masaże, sauna, hammam. 

    Dla dzieci

    ]oddzielny brodzik, dwa mini kluby (4-7 lat i 8-12 lat), plac zabaw, opiekunka do dziecka (na zapytanie, dodatkowo płatna), gry i zabawy z animatorami w ciągu dnia.

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne wino, piwo, napoje bezalkoholowe do obiadu i kolacji. W wyznaczonych barach i restauracjach, w określonych godzinach wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata  oraz przekąski (10:00 do 24:00).

    Restauracje i bary

    Restauracja główna bufetowa, bar w lobby, bar przy basenie, grill bar, bar na plaży (dodatkowo płatny), kawiarnia mauretańska, bar w dyskotece (dodatkowo płatny).

    Informacje dodatkowe

    Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-listopad 2019. UWAGA! Cena nie obejmuje obowiązkowego lokalnego podatku turystycznego. Opłatę należy uregulować w hotelowej recepcji, przed zakwaterowaniem. Wysokość podatku: hotele 2* - 1 TND za noc/os; hotele 3* -  2 TND za noc/os; hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os. Podatek nie obejmuje dzieci do lat 12. Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (7 dni).

    Świadczenia w cenie

    Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT.

    Warto wyróżnić

    * bezpośrednio przy plaży * widok na rozległy ogród palmowy i morze * wysokiej jakości animacje * zabawa dla dzieci i dorosłych

    Aktualizacja

    Oficjalna kategoria lokalna 5*

    HOTELE

    W chwili obecnej wszystkie hotele wdrażają nowe regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego i beztroskiego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji oraz animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania obostrzeń i zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z rozwojem sytuacji i nakazanymi w danym kraju wymogami. Wszelkie zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotera oraz turyści. Obowiązek dostosowania sie do reżimu stanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.

    COVID-19

    Aktualizacja z dnia 14.08.2020 Turyści, którzy mają wykupiony pakiet: przelot i wypoczynek - nie są objęci obowiązkiem przedstawienia testu COVID 19 z negatywnym wynikiem natomiast podczas odprawy muszą posiadać voucher podróżny, który potwiedza ich zakwaterowanie w hotelu na miejscu. W Tunezji Klienci mogą podróżować w ramach wycieczek zorganizowanych, natomias aby poruszać się po mieście we własnym zakresie muszą po 6 dniach od przylotu zrobić test na obecność COVID 19 (koszt ok 210 TUD). W części hoteli restauracje a la carte są zamknięte. Hotele nie prowadzą serwisu plażowego - Klienci powinni posiadać swoje ręczniki plażowe.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ekskluzywny hotel położony stosunkowo blisko centrum Mahdii oraz bezpośrednio przy przepięknej, piaszczystej plaży. Szeroki pakiet All Inclusive oraz wiele udogodnień sportowo - rekreacyjnych to mocne strony tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Nowoczesny hotel należący do hiszpańskiej sieci hotelowej Iberostar Hotels & Resorts. Do użytku klientów został oddany w czerwcu 2010 roku. Eleganckie wnętrza, świetna lokalizacja w niedalekiej odlegości od centrum miasta i plaży, miła obsługa, bogata oferta all inclusive sprawiają, że hotel spełnia wymagania nawet najbardziej wymagających klientów. 

    Położenie

    Hotel położony bezpośrednio przy plaży nad zatoką Mahdia, ok. 1 km od centrum Mahdii, ok. 50 km od lotniska w Monastirze, ok. 60 km od Sousse, ok. 105 km od lotniska w Enfidhi, ok. 230 km od lotniska w stolicy kraju - Tunisie.

    Wyposażenie

    Hol powitalny z recepcją, restauracja główna, restauracja a la carte, snack bar, barbeque, lobby bar, bar na plaży, kawiarnia mauretańska, basen, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie, tenis stołowy, pralnia, centrum konferencyjne, wypożyczalnia samochodów, room service, sklep z pamiątkami, fryzjer, taras słoneczny, ogród, parking.

    Pokoje

    Pokoje standardowe, 2-osobowe z balkonem lub tarasem (stolik z krzesełkami). Wyposażone w łazienkę (wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów), kącik wypoczynkowy, klimatyzację, TV sat, telefon, radio, sejf. Odpłatnie: minibar.

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu.

    Sport i rozrywka

    Basen, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe (kaucja), tenis stołowy, boisko do siatkówki, siłownia, 2 korty tenisowe, sporty wodne na plaży, Centrum Wellness & Spa: masaże, sauna, łaźnia turecka, centrum thalassoterapii, animacje dzienne i wieczorne.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), łóżeczko niemowlęce (na zapytanie), wysokie krzesełka w restauracji.

    Uwagi

    Od obywateli RP wiza nie jest wymagana. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Informujemy, że zgodnie z decyzją Ministerstwa Turystyki Tunezji z dniem 31 sierpnia 2015 roku zostaje zniesiona opłata pobierana od turystów wyjeżdżających z Tunezji. Poniżej zamieszczamy oficjalny komunikat: Ministerstwo Turystyki Tunezji uprzejmie informuje, że z dniem 31 sierpnia 2015 r. oraz zgodnie z zapisami Ustawy o finansach publicznych z 2015 r., została zniesiona opłata w wysokości 30 dinarów tunezyjskich pobierana od turystów zagranicznych wyjeżdżających z Tunezji".

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ekskluzywny hotel położony stosunkowo blisko centrum Mahdii oraz bezpośrednio przy przepięknej, piaszczystej plaży. Szeroki pakiet All Inclusive oraz wiele udogodnień sportowo - rekreacyjnych to mocne strony tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Luksusowy hotel otoczony bujnym ogrodem, zlokalizowany w bliskiej odległości (ok. 1 km) od centrum Mahdii - urokliwego miasta z historyczną starą mediną, klimatycznymi uliczkami i kawiarenkami, słynącego z pięknych, piaszczystych plaż. Hotel oddalony o ok. 45 km od lotniska w Monastirze i ok. 90 km od lotniska w Enfidhi.

    PLAŻA

    Przy hotelu znajduje się piaszczysta plaża hotelowa. Bezpłatne leżaki i parasole na plaży ręczniki plażowe dostępne po uiszczeniu zwrotnej kaucji w wysokości ok. 20 TDN/os.

    HOTEL

    Luksusowy hotel otoczony bujnym ogrodem, zlokalizowany w bliskiej odległości (ok. 1 km) od centrum Mahdii - urokliwego miasta z historyczną starą mediną, klimatycznymi uliczkami i kawiarenkami, słynącego z pięknych, piaszczystych plaż. Hotel oddalony o ok. 45 km od lotniska w Monastirze i ok. 90 km od lotniska w Enfidhi.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Całodobowa recepcja, basen główny, brodzik dla dzieci, basen kryty (czynny w okresie zimowym), bezpłatne leżaki i parasole przy basenie, plac zabaw, Mini-Club dla dzieci w wieku 4-7 lat i Maxi-Club dla dzieci 8-12 lat. Nocny klub (23:00-02:00). Za dodatkową opłatą opiekunka dla dzieci, salon SPA (zabiegi upiększające, masaże, sauna), siłownia oraz sala konferencyjna.

    INTERNET

    Wi-fi bezpłatne na terenie całego hotelu

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    sala konferencyjna

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: tenis ziemny, tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, gimnastyka wodna, mini klub, plac zabaw Odpłatnie: siłownia, hammam, masaże, bilard, pokój gier, sporty wodne, SPA

    DLA DZIECI

    plac zabaw, Mini-Club dla dzieci w wieku 4-7 lat i Maxi-Club dla dzieci 8-12 lat

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel posiada 297 wygodnych i nowoczesnych pokoi 2-osobowych (możliwość max. 1 dostawki) zlokalizowanych w 5-piętrowym budynku głównym, które są wyposażone w balkon, mini bar (dodatkowo płatny, uzupełniany na życzenie), łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację (czynna lipiec-sierpień), TV-sat, telefon, bezpłatny sejf.

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive - śniadania, późne śniadania, obiady oraz kolacje w formie bufetu. W ciągu dnia serwowane są przekąski, ciasta; napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji serwowane są w wybranych barach w godzinach ich otwarcia między 10.00 a 24.00

    CENA

    Cena PLN zawiera bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera obowiązkowej opłaty klimatycznej 3 DT/os/noc (płatna w hotelu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    wymagany paszport ważny 3 m-ce (ważność liczona od daty powrotu) obywatele polscy udający się do Tunezji są zwolnieni z obowiązku wizowego na okres do 90 dni każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/tunezja


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ekskluzywny hotel położony stosunkowo blisko centrum Mahdii oraz bezpośrednio przy przepięknej, piaszczystej plaży. Szeroki pakiet All Inclusive oraz wiele udogodnień sportowo - rekreacyjnych to mocne strony tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Iberostar Royal El Mansour

    Kategoria

    *****

    Miejscowość

    Mahdia

    Region

    Monastyr

    Kod

    NBE71022 FH

    Liczba pokoi

    477

    Zalety

    All Inclusive. Bezpośrednio przy plaży. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo).

    Położenie

    Bezpośrednio przy piaszczystej plaży, w zatoce Mahdia. Ok. 1 km do centrum miejscowości, gdzie znajdują się liczne sklepy.

    Opis

    Komfortowy hotel z przestronnym i zadbanym ogrodem. Główna restauracja, restauracja tematyczna, mauretańska kawiarnia, bar, hol z recepcją, terminal internetowy, WLAN, sklepy, winda, basen kryty. W ogrodzie basen (słodka woda) z tarasem słonecznym, leżakami i parasolami. Leżaki i parasole na plaży, bar przy basenie, parking.

    Wyżywienie

    All Inclusive (I) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, 1x osoba/pobyt kolacja w restauracji tematycznej,w godz. ok. 15-18 przekąski, w godz. ok. 16-18 kawa, herbata i ciasto, w godz. ok. 10-24 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąska około północy.

    Pokój typ 1

    DJ / EJ = nowoczesne i komfortowe pokoje, łazienka lub prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, WLAN, minibar, sejf, klimatyzacja/ogrzewanie (zależnie od sezonu), balkon lub taras.Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DJA = pokoje w promocyjnej cenie, jak DJ, ale ograniczona dostępność.

    Pokój typ 3

    DJM / EJM = wyposażone jak DJ, widok na morze. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 4

    DJB = wyposażone jak DJM, ładniej położone.

    Pokój typ 5

    FJ = pokoje rodzinne, wyposażone jak DJ, przestronniejsze, z dodatkowymi miejscami do spania.

    Pokój typ 6

    FJA = pokoje rodzinne w promocyjnej cenie, wyposażone jak FJ, ale ograniczona dostępność.

    Pokój typ 7

    FJB = pokoje rodzinne Superior, wyposażone jak FJ, ale przestronniejsze, ok. 42 m kw.

    Pokój typ 8

    KJ = Juniorsuite, wyposażone jak DJ, przestronniejsze, dodatkowo z kącikiem wypoczynkowym.

    Pokój typ 9

    KJM = Juniorsuite, wyposażone jak KJ, dodatkowo widok na morze.

    Sport, rozrywka, wellness

    Sport w cenie - siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, kort tenisowy, siatkówka plażowa. Za opłatą - bilard, sporty wodne na plaży (lokalne agencje). Rozrywka - w cenie - animacje w ciągu dnia i wieczorem. Wellness - za opłata - hamam, masaże i zabiegi w dobrze wyposażonym centrum thalasso.

    Dla dzieci

    W cenie - miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat (w określonych godzinach), brodzik dla dzieci, plac zabaw.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MP508102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ekskluzywny hotel położony stosunkowo blisko centrum Mahdii oraz bezpośrednio przy przepięknej, piaszczystej plaży. Szeroki pakiet All Inclusive oraz wiele udogodnień sportowo - rekreacyjnych to mocne strony tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zatoka Hammamet, Tunezja

    Plaża

    przepiękna, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne w cenie.

    Internet

    WiFi na terenie całego hotelu i w pokojach gratis.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Iberostar Royal El Mansour

    Opinie o Hotelu Iberostar Royal El Mansour

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Jak na Tunezję super, wiadomo że tutaj standard bywa różny... :) czystość terenu i pokoi, orientalna architektura, luksus aż kapie ... :) piękny kompleks basenów i cudowne spa... :) pokój mieliśmy z widokiem na morze, niezapomniany widok co rano... :) naprawdę warto, jeżeli komuś zależy na komforcie i wypoczynku ... :)

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9

    Iberostar Royal El Mansour - możliwości zakwaterowania:

    Basic Room DBL
    basic room dbl a
    Double Room
    double room dbl a
    Double Room Sea View
    double room sea view dbl a
    Double Room Side Sea View
    Double Room Superior
    family basic dbl a
    Family Room DBL
    family room dbl a
    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj typu superior
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy
    2 os. Pokój standardowy promocyjny
    5 os. pokoj rodzinny
    famsv family sea view
    fr family room
    frbas family room basic
    sr standard room
    sr standard room
    sr standard room
    srbas standard room basic
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view
    supr superior room
    supr superior room
    supr superior room

    Iberostar Royal El Mansour - Możliwości wyżywienia:


    Iberostar Royal El Mansour - miasta wylotu:


    Iberostar Royal El Mansour - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Iberostar Royal El Mansour? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00