cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel One Resort Djerba Golf & Spa , Djerba
  • Hotel One Resort Djerba Golf & Spa , Djerba
  • Hotel One Resort Djerba Golf & Spa , Djerba
  • Hotel One Resort Djerba Golf & Spa , Djerba
  • Hotel One Resort Djerba Golf & Spa , Djerba
  • Hotel One Resort Djerba Golf & Spa , Djerba
  • Hotel One Resort Djerba Golf & Spa , Djerba
  • Hotel One Resort Djerba Golf & Spa , Djerba
  • Hotel One Resort Djerba Golf & Spa , Djerba
  • Hotel One Resort Djerba Golf & Spa , Djerba
  • Hotel One Resort Djerba Golf & Spa , Djerba
1 / 11
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
30.04 - 07.05
już od 2229 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
02.10 - 10.10
już od 2103 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu One Resort Djerba Golf & Spa
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel One Resort Djerba Golf & Spa
star 4

Tunezja: Djerba
Ocena hotelu One Resort Djerba Golf & Spa :
4.3 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu One Resort Djerba Golf & Spa :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 02 października 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znany i lubiany przez gości hotel. Stylowo urządzony i malowniczo położony, oferuje wiele atrakcji dla młodszych i starszych, co pozwala na spędzenie niezapomnianych wakacji!

Hotel One Resort Djerba Golf & Spa w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znany i lubiany przez gości hotel. Stylowo urządzony i malowniczo położony, oferuje wiele atrakcji dla młodszych i starszych, co pozwala na spędzenie niezapomnianych wakacji!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Djerba

Opis oferty:

Hotel należy do renomowanej sieci One Resort & Hotels. Jeden z najchętniej wybieranych przez naszych klientów hoteli. Położony wśród palm i piaszczystych wydm, otoczony pięknym ogrodem, tuż przy samej plaży z widokiem na 18-dołkowe pole golfowe. Jego orientalny styl budzi podziw, a ciekawy program sportowy i animacyjny spodoba się nie tylko najmłodszym i urozmaici każdą wolną chwilę. Liczne minikluby dostosowane do wieku dziecka, doskonale przygotowana baza animacyjna oraz bogata formuła all inclusive idealnie nadają się na rodzinne wakacje. Pozytywne opinie zyskał również dzięki miłej obsłudze i świetnemu standardowi. Idealny na rodzinne wakacje. W 2014 r. hotel otrzymał żagiel Itaki za najwyższą jakość świadczonych usług.

POłOżENIE:

ok. 4 km od centrum MIDOUN, ok. 5 km od sklepów, 19 km od Houmt Souk, obok 18-dołkowego pola golfowego; ok. 25 km od portu lotniczego Djerba-Zarzis.

PLAżA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki plażowe za kaucją; bar na plaży (czynny: maj-wrzesień); sporty na plaży: rowery wodne, kajaki, windsurfing.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1995 r., 275 pokoi, 1 budynek, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, sejf w recepcji, restauracja główna Meridan z tarasem - dania w formie bufetu, restauracje á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja): Blue&Blue - kuchnia śródziemnomorska (raz na pobyt w ramach all inclusive), restauracja Churrascaria - kuchnia brazylijska (dodatkowo płatna), w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 5 barów, w tym bar przy basenie L'Express 24 h, bar na plaży (czynny: maj-październik), Latino bar La Cueva oraz bar w lobby, night club, kawiarnia mauretańska; kantor, bankomat, butik; centrum konferencyjne dla 450 osób, internet bezprzewodowy w lobby, zadbany ogród; za opłatą: opiekunka do dziecka, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 26 m², wygodny i stylowy, klimatyzowany (15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic; suszarka), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (uzupełniany w wodę przy zakwaterowaniu); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, nieregularny kształt, słodka woda, basen dla dzieci, okrągły kształt, słodka woda, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; basen kryty, ok. 350 m², podgrzewany w sezonie zimowym; 4 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu w ramach all in­clu­sive (oświetlenie płatne), tenis stołowy, badminton, koszykówka, rzutki, siatkówka, frisbee, aerobik, nordic walking, jogging; plac zabaw dla dzieci, miniklub Ones Kid's Adventure Club w czterech kategoriach wiekowych: Pico One (1-3 lat), One Kids (4-12 lat), One Maxi (9-12 lat), One Adolescents (13-17 lat), dyskoteka (wstęp bezpłatny, drinki płatne), animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, pokazy artystyczne, dyskoteka (drinki płatne); za opłatą: bilard, wypożyczalnia rowerów (oferta zewnętrzna), jazda konna (oferta zewnętrzna), pole golfowe (oferta zewnętrzna), sporty wodne na plaży; centrum wellness wyposażone w sprzęt znanej firmy Hofer Group: balneoterapia, sauna, hammam, zabiegi pielęgnacyjne, masaże (sauna i łaźnia parowa raz na pobyt bezpłatnie; wymagana wcześniejsza rezerwacja).

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie (10.00-12.00) w barze L'Express; przekąski w barze L'Express (12.00-22.00) lub w barze na plaży (11.00-17.00), późne przekąski w barze L'Express (22.00-6.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); raz na pobyt kolacja w śródziemnomorskiej restauracji á la carte; sauna, hammam raz na pobyt gratis.

KONTAKT:

00216/75746910, www.sprinclubdjerbagolf.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znany i lubiany przez gości hotel. Stylowo urządzony i malowniczo położony, oferuje wiele atrakcji dla młodszych i starszych, co pozwala na spędzenie niezapomnianych wakacji!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Czterogwiazdkowy hotel położony na terenie 13-hektarowego gaju palmowego w samym sercu wyspy Dżerba. Najbliższe sklepy, bary i restauracji dostępne są w centrum miejscowości Midoun oddalonej od obiektu o ok. 6 km. Odległość od głównej miejscowości oraz stolicy wyspy, Houmt Souk to ok. 18 km, a od lotniska Djerba - Zarzis ok. 25 km. Na przeciwko hotelu znajduje się 27-dołkowe pole golfowe. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Piękna plaża o długości ponad 400 metrów - jedyna na całej wyspie z palmami i wydmami o wysokości ponad 4 metrów znajduje się ok. 150 md od hotelu. Parasole, leżaki i ręczniki dostępne za kaucją 10 EUR/ręcznik.
Do dyspozycji gości:

Hotel przeszedł całkowitą renowację w 2019 roku! Całodobowa recepcja, winda, restauracja główna El Menzel", restauracja a la carte "Il Gusto" (dodatkowo płatna potrawy z ryb, owoców morza, kuchnia włoska i tunezyjska), restauracja z przekąskami "La Pergola", restauracja i bar przy plaży "Sporting Beach" (płatna, czynna czerwiec - październik napoje, pizza, sałatki), bar w lobby "Blue", bar przy basenie "Granada" (czynny maj - październik), klub nocny "Le Mirage"(płatny), kawiarnia mauretańska "Andalousia" (płatna), ogród, główny zewnętrzny basen dla dorosłych z wydzieloną częścią dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, ręczniki dostępne za kaucją 10 EUR/ręcznik. Dodatkowo płatne: sala konferencyjna, sklepiki z pamiątkami, pralnia, doktor na telefon, opiekunka dla dzieci, wypożyczalnia rowerów i samochodów.
Pokoje:

Hotel oferuje łącznie 275 świeżo wyremontowanych pokoi różnego typu w stylu mauretańskim, zlokalizowanych w czteropiętrowym budynku głównym (dostępna winda). Wyposażenie obejmuje: łazienkę z oddzielną toaletą i bidetem (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), centralnie sterowaną klimatyzację czynną w wysokim sezonie, TV-Sat, telefon, sejf (bezpłatny), mini bar (w dniu przyjazdu lodówka wypełniona jest 3 napojami niegazowanymi) oraz balkon lub taras. Pokoje typu premium (dla maksymalnie 3 osób, pow. ok. 26 m2) posiadają widok na ogród lub boczny widok na morze (płatny). Pokoje typu superior (dla maksymalnie 3 osób, pow. ok. 27 m2) posiadają widok na ogród lub boczny widok na morze (płatny).
Wyżywienie:

All inclusive: śniadanie 07:00-10:00, lunch 12:30-14:30, kolacja 19:00-21:30 serwowane w formie bufetu w restauracji głównej "El Menzel". Dodatkowo późne śniadanie kontynentalne serwowane na słodko w restauracji "La Pergola" w godz. 10:00-11:00. Od maja do października w ciągu dnia hotel serwuje przekąski (m.in. hamburgery, kanapki, lody, naleśniki) w restauracji "La Pergola" w godz. 10:00-18:00, a także nocne przekąski (mini pizze, mini kanapki) w barze przy basenie w godz. 23:00-0:00. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole w wyznaczonych barach w godz. 08:00-0:00. 1x na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte (lunch lub kolacja wymagana wcześniejsza rezerwacja).
Program sportowy i animacyjny:

Hotel posiada bogaty program rekreacyjno-sportowy dla dorosłych i dzieci, w ciągu dnia jak i wieczorem. Zajęcia prowadzone są w języku angielskim i francuskim przez zespół animacyjny - w programie m.in. water polo, kręgle, siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, tenis stołowy, badminton, pokazy wieczorne. Na terenie hotelu znajduje się bezpłatna siłownia, 3 korty tenisowe (oświetlenie płatne ok. 10 EUR/godz.). Dla dzieci: plac zabaw, miniklub (4-7 lat), juniorklub (8-12 lat) jak również teenclub dla nastolatków (13-16 lat). Dodatkowo płatne: SPA "Salus" (m.in. masaże, jacuzzi, sauna, hamman, fryzjer), sporty wodne, bilard, pokój gier video.
Internet:

Bezpłatny dostęp do Wi-Fi tylko w ogólnodostępnych miejscach w hotelu.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

www.djerbagolfresort.tn
Naszym zdaniem:

Naszym zdaniem: Rozkoszuj się wyjątkowymi chwilami relaksu nad turkusowo-niebieskim morzem, w cieniu egzotycznych palm kokosowych, przy cudownych zachodach słońca. Pełnię komfortu zapewni w hotelu bogata formuła All inclusive.
"
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI/WIELKIE POŁUDNIE
- poniedziałek/wtorek, cena 175 TND + 50 TND jeep = 225 TND/os. dorosła, 137,50 TND /dziecko 2 -12 lat
Ta dwudniowa wycieczka jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Zwiedzimy Matmatę przypominającą księżycowy krajobraz. Poznamy domy - jaskinie, w których po dzień dzisiejszy mieszkają rdzenne plemiona berberyjskie. Zapierające dech krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych wojen", "Angielskiego pacjenta" i "W pustyni i w puszczy". W Touzer magicznym mieście o oryginalnej beżowo-rdzawej architekturze spędzimy noc, a następnego dnia przesiądziecie się Państwo na jeepy, aby pokonać pełną adrenaliny trasę rajdu Paryż - Dakar. Ciekawostką przyrodniczą znajdującą się u styku pustyni piaszczystej i skalnej jest słone jezior Chott El Jerid. Podczas przejazdu kilkudziesięciokilometrową trasą zobaczycie Państwo fatamorganę. Nasycone solą powietrze, wschody i zachody słońca sprawiają, że woda mieni się różnymi kolorami, fundując prawdziwy spektakl, a minerały przybierają kształt róży, zwanej "różą pustyni. Czeka Państwa również podziwianie malowniczych oaz górskich w Chebice. Z miejscowości Douz wyruszycie na podbój pustyni na wielbłądach - płatne 25 TND/os. W cenie wycieczki jest 1 nocleg i wyżywienie: śniadanie i obiad.
OBJAZD WYSPY - PÓŁ DNIA
- niedziela, 45 TND/os. dorosła, 23 TND/dziecko 2 -12 lat
Wyspa Djerba słynie nie tylko z piaszczystych plaż, ale i z przepięknej ceramiki i oryginalnej architektury. Podczas wycieczki zapoznacie się Państwo z dziedzictwem kulturowym tego regionu Tunezji tworzonej przez Berberów, Żydów, Turków, Włochów i Hiszpanów. Guellala, to miasteczko słynące z rzemiosła garncarskiego. Mieszkańcy wyrabiali tutaj ceramikę w tradycyjne sposób od wieków. W muzeum w Guellala odbędzie się prezentacja produkcji garnków i innych przedmiotów użytkowych. Będzie można również dokonać zakupów. W miejscowości Erriadh odwiedzimy najważniejszą Synagogę w Afryce, El Ghriba. Znajduje się tutaj najstarsza TORA na świecie. Rokrocznie w maju przybywają tu licznie Żydzi z całego świata, aby uczcić radosne, wiosenne święto LA BA OMER i wspominać zesłanie manny z nieba i koniec epidemii. Na ulicach widać pielgrzymów z ośmioramiennym świecznikiem, jest kolorowo i gwarnie. Do Synagogi wchodzimy z zakrytymi ramionami, kobietom zakładają na głowę chusty, a mężczyznom jarmułkę, Można zakupić pamiątki, np. olejki zapachowe, perfumy, biżuterię. Odwiedzimy również stolicę wyspy HOUMT SOUK. Niedaleko portu znajduje się z XIII w. fort Gazy Mustaphy, pamiętający czasy tureckiej rzezi dokonanej na Hiszpanach.
FARMA KROKODYLI
- sobota, 40 TND/os. dorosła, 20 TND//dziecko /2-12 lat
Spędzając urlop na Djerbie koniecznie trzeba wybrać się do Djerba Explore Park. To kompleks składający się z eleganckiego Muzeum Lalla Hadria, z imponującą kolekcją sztuki z krajów islamu z całego świata, skansen, w którym można zobaczyć typowe gospodarstwo djerbańskie/berberyjskie domy, budynki gospodarcze, magazyny, a także poznać zwyczaje dnia codziennego. Atrakcją parku jest niewątpliwie farma krokodyli nilowych z Madagaskaru i pokaz ich karmienia.
REJS STATKIEM PIRACKIM NA WYSPĘ FLAMINGÓW I DELFINÓW
- PÓŁ DNIA
- środa, 55TND/osoba dorosła, 27,5 TND/dziecko /2-12 lat
To relaksujący rejs z portu w Houmt Souk na Ras Rmel - długi i piaszczysty cypel zwany również wyspą flamingów i delfinów. Rokrocznie w okresie jesienno-zimowym przylatuje tu mnóstwo różowych flamingów, które brodzą w płytkiej lagunie. Od czasu do czasu pojawiają się też delfiny zwabiane zamieszkującymi wody zatoki rybami. W trakcie rejsu odbywają się animacje, zabawa i tańce, czekają na Państwa piękne widoki, kąpiel w szmaragdowym morzu i posiłek w namiocie na plaży.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

TUNEZJA informacje ogólne


Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
Djerba
Niewielka tunezyjska wyspa ciesząca się od lat popularnością spragnionych słońca turystów, która przyciąga długimi plażami o drobnym i jasnym piasku, błękitem morza a także piękna pogodą. Djerba to miejsce kameralnych miasteczek, gdzie dominuje niska zabudowa pobielanych domów z dachami w kształcie kopuł, tradycyjnych arabskich targowisk, gdzie można kupić orientalne lokalne rękodzieło i aromatyczne przyprawy oraz pysznej tunezyjskiej kuchni. Jest to idealny wybór dla ludzi szukających odpoczynku od pośpiechu i głośnych dużych kurortów. Dodatkowo rozbudowana baza hotelowa pozwoli znaleźć każdemu coś dla siebie.
Miejscowości wakacyjne na Djerbie

Houmt Souk
Główne miasto oraz stolica wyspy, położone nad turkusowymi wodami północnego wybrzeża, którego największą atrakcją jest kryty arabski bazar (souk), na którym można kupić wiele lokalnych produktów - zarówno rękodzieło tutejszych rzemieślników, aromatyczne przyprawy jak i pyszne smakołyki tunezyjskiej kuchni. Warto zobaczyć także przepiękny port, Muzeum Sztuki i Tradycji oraz XV-wieczną twierdzę lub udać się na spacer po wąskich i tajemniczych uliczkach.
Midoun
Midoun to druga pod względem ludności miejscowość na wyspie otoczona sadami owocowymi, ogrodami i palmowymi gajami. Tradycyjna medina z plątaniną wąskich uliczek, tworzy klimat niczym z "Księgi tysiąca i jednej nocy". W niewielkiej odległości od miasta, znajduje się mająca 300 lat, podziemna tłocznia oliwy, a jeszcze dalej na północ najstarszy zabytek na wyspie - piaskowy Grobowiec Bourgou z czasów Punickich.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znany i lubiany przez gości hotel. Stylowo urządzony i malowniczo położony, oferuje wiele atrakcji dla młodszych i starszych, co pozwala na spędzenie niezapomnianych wakacji!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Djerba

OPIS

Hotel z basenem i ofertą All Inclusive położony w miejscowości Midoun. W obiekcie znajdziemy zadbany, zielony teren wraz z piękną, piaszczystą plażą, co gwarantuje wakacje pełne relaksu i odpoczynku.

lokalizacja

Midoun, 25 km od lotniska w Zarzis-DJE. Hotel usytuowany na powierzchni: 140000 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

2005 r. Odnowiony w 2018 r. Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (4), sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 8 lat pobyt w hotelu gratis

internet

- Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

200 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, 100 m długości. Bezpłatne: parasole, leżaki, bar na plaży, płatne: ręczniki plażowe, pawilony.

pokoje

Zlokalizowane są w 3 budynkach: - 1 budynek główny (liczba pięter: 2, liczba wind: 1) - 2 bloki (liczba pięter: 3) Typy pokoi: - pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje superior dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 2 sypialnie, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje standardowe sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - junior suity dla max. 3 os.: salon, 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - ambassador suity dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracja główna "El Menzel", restauracje a la carte (2), bary (3), kawiarnia All Inclusive (10:00-22:00) - śniadanie (07:00-10:00), kolacja (19:30-21:30) serwowane w restauracji głównej - późne śniadanie (10:00-11:00) serwowane w restauracji "La Pergola" - obiad (12:30-14:30) serwowany w wyznaczonych restauracjach i barach - przekąski (10:00-18:00) serwowane w barze "Sporting Beach" - późny posiłek (23:00-00:00) serwowany w pool barze - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe - pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja. - "La Pergola", "Il Gusto" lokalna/włoska/śródziemnomorska

z myślą o dzieciach

- brodzik - animacje dla dzieci oraz kluby dla dzieci w wieku 4-12 lat,13-15 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw

w cenie

- tenis stołowy - rzutki - badminton - siatkówka - siatkówka plażowa - miniboisko do piłki nożnej - bilard - aerobik - siłownia - animacje

płatne

- korty do tenisa ziemnego (3) - oświetlenie kortów - sporty wodne na plaży - centrum SPA - masaż, sauna - dyskoteka - salon piękności - łaźnia turecka DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY Począwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND). Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy. - 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 * - 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 * - dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

Aktualizacja opisu

03.03.2020 15:51

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 6 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znany i lubiany przez gości hotel. Stylowo urządzony i malowniczo położony, oferuje wiele atrakcji dla młodszych i starszych, co pozwala na spędzenie niezapomnianych wakacji!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Tunezja/Wyspa Djerba

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

Położenie

-ok. 100 m od plaży - ok. 5 km od Midoun - ok. 20 km od stolicy Houmt Souk - ok. 25 km od lotniska - obok hotelu pole golfowe

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne), ręczniki (kaucja)

Pokoje

- klimatyzacja centralna (15.06-15.09) - TV-Sat, telefon - mini bar (bezpłatne w dniu przyjazdu napoje bezalkoholowe), sejf - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe (kaucja) - 4 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy - rzutki, badminton, aerobik - siatkówka, koszykówka - raz na pobyt hamman i sauna (po uprzedniej rezerwacji w hotelu) - animacje dzienne i wieczorne Płatne - bilard - spa, masaże - niedaleko hotelu pole golfowe - sporty wodne na plaży

Dla Dzieci

- plac zabaw, mini kluby: (1 -3 lat, 4-12 lat, 9-12 lat, 13-17 lat), animacje - brodzik - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji - opiekunka do dzieci (płatna)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są przez 24 h w wybranych barach. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i Bary

- restauracja gówna - restauracja a la carte - bar na plaży (czynny w sezonie), bar przy basenie - Latino bar (płatny), lobby bar - kawiarnia mauretańska (płatna)

Informacje Dodatkowe

- rok otwarcia: 1995 - hotel dysponuje 275 pokojami - internet Wi Fi w lobby - kantor, butiki, fryzjer - sala konferencyjna dla 450 osób

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.Cena nie zawiera (PLN): opłata wyjazdowa z Tunezji (70 pln)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znany i lubiany przez gości hotel. Stylowo urządzony i malowniczo położony, oferuje wiele atrakcji dla młodszych i starszych, co pozwala na spędzenie niezapomnianych wakacji!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TUNEZYJSKA

4*

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

w pięknym ogrodzie, 25 km od międzynarodowego lotniska na Djerbie, 5 km od miejscowości Midoun oraz 19 km od stolicy wyspy Houmt Souk. Naprzeciwko hotelu znajduje się 18-dołkowe pole golfowe.

Plaża

bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Leżaki, parasole i materace są bezpłatnie, na ręczniki plażowe obowiązuje depozyt.

Zakwaterowanie

275 pokoi w 3-piętrowym budynku. typy pokoi: 216 pokoi standardowych (26 m2), 12 pokoi 4-osobowych, 32 pokoje superior (27 m2), 10 suite (salon + sypialnia), 4 pokoje rodzinne (jeden pokój o pow. 40 m2), 1 pokój dla osób niepełnosprawnych. wyposażenie: klimatyzacja centralna, łazienka z suszarką do włosów, telefon, TV Sat., mini bar (wypełniony w napoje bezalkoholowe w dniu przylotu), sejf (bezpłatny), balkon lub taras.

Restauracje i bary

restauracja główna Meridian, restauracja a'la carte Blue & Blue z kuchnią śródziemnomorską - wymagana wcześniejsza rezerwacja, restauracja z kuchnią brazylijską na plaży (dodatkowo płatna). 4 bary - lobby bar, express bar przy basenie, bar na plaży, oraz bar w dyskotece. Dodatkowo płatna kawiarnia mauretańska oraz Latino Bar La Cueva

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady oraz kolacje w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia oraz bezalkoholowe napoje i alkohole lokalnej produkcji serwowane w godzinach 9.00-24.00. Dodatkowo płatne są napoje importowane oraz soki ze świeżo wyciskanych owoców.

Sport i Rozrywka

duży basen główny oraz basen wewnętrzny (podgrzewany w zimie). bezpłatnie - 4 korty tenisowe wraz ze sprzętem, tenis stołowy, siłownia, aerobik, boisko do gier zespołowych, siatkówka plażowa, badminton, rzutki, piłka wodna, frisbee, sauna i łaźnia (raz na pobyt bezpłatnie). odpłatnie - centrum SPA, masaże, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

oddzielny basen dla dzieci, plac zabaw, menu w restauracji, łóżeczka dla niemowlaków (na zapytanie). W hotelu działa mini klub dla dzieci oraz nastolatków.

Pozostałe udogodnienia

W pełni wyposażona sala konferencyjna dla max. 450 osób, bezpłatny internet WIFI w recepcji, kawiarenka internetowa (płatna), kantor wymiany walut, doktor na telefon, wypożyczalnia samochodów, pralnia, fotograf, sklepy, salon piękności, fryzjer, klub nocny.

Naszym zdaniem

Piękna piaszczysta plaża oraz smaczne wyżywienie to gwarancja udanego wypoczynku. Hotel polecany szczególnie dla osób aktywnych z uwagi na bogate zaplecze sportowo - rekreacyjne. Z uwagi na wiele udogodnień dla dzieci hotel jest idealną propozycją dla rodzin.

Strona internetowa

www.sprinclubdjerbagolf.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Mapa Hotelu One Resort Djerba Golf & Spa

Opinie o Hotelu One Resort Djerba Golf & Spa

4.1
polecam

BARDZO FAJNY KAMERALNY Z NISKICH BUDYNECZKOW! PIEKNA PLAZA MOZNA PO NIEJ JEZDZIC KONNO LUB NA WIELBLADZIE! DYSKOTEKA NA TERENIE HOTELU I ANIMACJE DZIENNIE! POKOJE SUPER CODZIENNIE SPRZATANE! ALKOCHOLE MOGLYBY BYC LEPSZE TO SA LOKALNE!!!

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1
4.4
zdecydowanie polecam

Naprawdę bardzo fajne miejsce, piękny ogród gdzie jest się gdzie schronić pomimo upałów. Plaża piękna, szeroka. Zawsze dużo miejsca przy basenach, leżaki i parasole od ręki. Obsługa miła i serdeczna. Polecam znajdującą się niedaleko farmę krokodyli, super miejsce, warto zobaczyć, szczególnie z dziećmi :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

One Resort Djerba Golf & Spa - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj superior
1 os. pokoj premium
premium [garden view] dbl
premium [sea side view] dbl
ROOM STANDARD
3 os. pokój superior
1 os. pokój superior z widokiem na morze
superior family [garden view] fr
superior [garden view] dbl
superior [sea side view] dbl
Room Standard SeaView
Room Superior
Family Room
3 os. Pokój Premium
1 os. Pokój Premium, widok na morze
3 os. Pokój Premium, widok na morze
3 os. Pokój Superior, widok na morze
JuniorSuite
Ambassador Suite
fsup family superior
sglpgv single premium gv
srpgv standard premium gv
srpssv standard premium side sea view

One Resort Djerba Golf & Spa - Możliwości wyżywienia:


One Resort Djerba Golf & Spa - miasta wylotu:


One Resort Djerba Golf & Spa - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel One Resort Djerba Golf & Spa ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00