cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
  • Hotel Villa De Adeje Beach, Teneryfa
1 / 14
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
01.03 - 06.03
już od 4589 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
02.06 - 05.06
już od 1349 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Villa De Adeje Beach
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Villa De Adeje Beach
star 3

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Villa De Adeje Beach:
3.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Villa De Adeje Beach:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    3.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 marca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 02 czerwca 2021

Hotel Villa De Adeje Beach w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Położony w popularnym kurorcie Costa Adeje, blisko 2 piaszczystych plaż to świetna propozycja na aktywne, kanaryjskie wakacje. Na miejscu są 2 duże baseny, kort do squasha i sala fitness, w ciągu dnia udaną zabawę gwarantuje profesjonalny zespół animatorów. Warto wybrać się do pobliskiego Siam Parku - jednego z najbardziej spektakularnych parków wodnych w Europie. Po dniu pełnym wrażeń, odpoczynek zapewnią wygodne, przestronne studia i apartamenty z aneksem kuchennym, wyposażone we wszystko to, co potrzebne jest do komfortowego pobytu.

POŁOŻENIE:

ok. 600 m od centrum COSTA ADEJE, najbliższe sklepy i bary ok. 200 m od hotelu; ok. 1 km od parku wodnego Aqua Land, ok. 1 km o portu jachtowego Puerto Colon, ok. 2 km od Siam Parku, ok. 6 km od Los Cristianos; ok. 19 km od lotniska Reina Sofia, autobus transferowy nie podjeżdża pod sam hotel (ok. 40 m do przejścia z bagażem pieszo); przystanek autobusowy ok. 90 m od hotelu (Siam Park, Los Cristianos).

PLAŻA:

Torviscas Beach, publiczna, piaszczysta - ciemny piasek, łagodne zejście do oceanu, ok. 700 m od hotelu, dojście chodnikiem, parasole i leżaki płatne; sklepy i restauracje; Puerto Colon Beach, publiczna, piaszczysta - ciemny piasek, łagodne zejście do oceanu, ok. 500 m od hotelu, dojście chodnikiem, parasole i leżaki płatne.

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1996 r., 120 pokoi, 1 budek, 8 pięter, winda, lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, bar w lobby, bar przy basenie; kantor, taras słoneczny; za opłatą: internet bezprzewodowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

studio:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², łazienka (prysznic, wc; suszarka), wyposażony aneks kuchenny (naczynia, sztućce), telewizor, telefon, lodówka, piekarnik; za opłatą: sejf; balkon (stolik i krzesełka); ;

apartament:

2-os. (możliwość 2 dostawek) ok. 35 m², sypialnia i pokój dzienny, łazienka (prysznic, wc; suszarka), wyposażony aneks kuchenny (naczynia, sztućce), telewizor, telefon, lodówka, piekarnik; za opłatą: sejf; balkon (stolik i krzesełka); apartament za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, w 1 z basenów wydzielona część dla dzieci, przy basenie płatne parasole i leżaki; kort do squasha, tenis stołowy, rzutki, sauna, jacuzzi, sala fitness; animacje dla dorosłych, dyskoteka.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-18.00).

KONTAKT:

www.villaadejebeach.es


Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Obiekt usytuowany w znanym kurorcie Costa Adeje tętniącym życiem, ok. 500m od hotelu szeroka nadmorska promenada. Niedaleko hotelu bary, restauracje, sklepy i punkty usługowe. Do delfinarium ok. 1,7 km. Do mariny ok. 550m. Do lotniska ok. 20km.
Zakwaterowanie:

Plaża:

Do piaszczystej plaży de La Pinta ok. 550m. Serwis na plaży płatny ok. 10Eur/komplet.
Stoki:

Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby, restauracja, bar, basen (podgrzewany sezonowo), brodzik dla dzieci, taras słoneczny z leżakami i parasolami (płatne), kantor, pralnia (płatna),
Pokoje:

Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (8:00-10:00), obiady (13:00-14:30) i obiadokolacje (18:30-21:00) w formie bufetu. Przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do 23:00 w miejscach wyznaczonych przez hotel.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi animacje dla dzieci i dorosłych. Płatne: jacuzzi, siłownia, sauna, squash, rzutki, ping pong, bilard.
Internet:

Wifi w hotelu płatne.
Kategoria lokalna:

***
Strona www:

Naszym zdaniem:

Budżetowy 3* hotel w dobrej lokalizacji.
Opinie klientów:

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dzień od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

TENERYFA

Wycieczki lokalne i atrakcje

Teneryfa w pigułce
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt (CENA NIE OBEJMUJE BILETU WSTĘPU DO LORO PARQUE - OS DOROSŁA 35 EURO, DZIECKO 25 EURO)
CENA: ok. 39 EUR/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
Wulcan Teide Masca - bus
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.).
Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie.
CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami.
CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
Katamaran
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia.
CENA: ok. 41 EUR/os dorosła, ok. 20,5 Eur/dziecko do 11 lat.
La Gomera - BUS
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy
CENA: ok. 85 EUR/os dorosła, ok. 43 Eur/dziecko do 11 lat.
Teide Masca Jeep Safari

Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.).
Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie.
-wycieczka jeepami
CENA: ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat.
Podstawowe nurkowanie ze sprzętem
Nurkowanie to przede wszystkim wspaniała zabawa, której spróbować może każdy.Nie trzeba umieć pływać aby spróbować takiej przygody!! To sposób aby przenieść się w zupełnie inny,podwodny świat, gdzie nauczymy się podwodnego "języka migowego". Jeżeli marzysz o przełamaniu barier pomiędzy dwoma całkiem innymi światami to wyzwanie dla Ciebie. Pod okiem polskich wykwalifikowanych instruktorów zobaczysz co skrywają wody Ocenu Atlatyckiego!
CENA: ok. 65 EUR/os.
Siam Park + Loro Park
LORO PARK - jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego. Tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny. Pokazy z udziałem delfinów, papug i lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można obejrzeć jeden z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz.
SIAM PARK -
Tajlandia w miniaturze dla Amatorów wodnego szaleństwa: największy tematyczny park wodny w Hiszpanii składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m - Tower of Power.
* Cena nie zawiera dojazdu do i z Loro Parku/Siam Parku.
CENA: ok. 64 EUR/os dorosła, ok. 43,5 Eur/dziecko do 11 lat.

Dla aktywnych

Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
Przyroda

Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
Relaks

Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
Kuchnia

La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Inne

TENERYFA - informacje ogólne
Waluta
EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
Orientacyjne ceny
Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
Poczta
Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Godziny pracy
Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
W regionie
Teneryfa
Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje
Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek.
Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!

Sezonowość

Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Teneryfa

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1996 r. Odnowiony w 2007r. Na terenie znajdują się restauracja, 3 bary, pralnia, 2 baseny (jeden podgrzewany), sala TV, sejf w recepcji. windy. Urozmaicony program animacyjny oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Kawiarenka internetowa płatna płatne Wi-Fi w lobby (ok. 5€/2h)

plaża

500 m od hotelu. Leżaki i materace - płatne.

pokoje

Wyposażone są w wentylator (6€/tydzień + 5€ depozyt), telefon, TV, sejf (płatny 12€/tydzień + 6€ depozyt), lodówka, łazienka, suszarka (6€/tydzień + 5€ depozyt), zestaw do parzenia kawy i herbaty, balkon, aneks kuchenny. Typy pokoi: w 8 piętrowym budynku głównym: pokoje typu studio dla max 3 os. , apartamenty dla max 4 os.

Wyżywienie

restauracja główna, 2 bary

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera: śniadanie, obiadokolacja, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej , przekąski, lody w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych.

z myślą o dzieciach

brodzik, krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), zjeżdżalnia wodna, animacje

w cenie

fitness (dla gości AI, dla reszty 5€/ 30 min), sauna (dla gości AI, dla reszty gości 5€/ 30 min), jacuzzi (dla gości AI, dla reszty 5€/ 30 min), siatkówka, rzutki, squash (dla gości AI), tenis stołowy (dla gości AI), animacje

płatne

bilard (1€/gra)

Aktualizacja opisu

31.05.2016 15:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Hiszpania/Teneryfa

Położenie

- ok. 500 m od plaży - w miejscowości Costa Adeje - ok. 17 km od lotniska - Siam Park ok 200 m

Plaża

- piaszczysta (leżaki i parasole płatne)

Pokoje

Studio - telefon, lodówka, aneks kuchenny - odpłatnie: sejf, TV sat - łazienka (WC, wanna/prysznic) - balkon Apartament - pokój dzienny z sypialnią, aneks kuchenny - wyposażenie jak w studio  

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie - basen (leżaki i parasole, materace płatne) - basen podgrzewany w sezonie zimowym Odpłatnie - siłownia - bilard - jacuzzi - tenis stołowy - kort do squasha

Dla dzieci

- brodzik

Wyżywienie

All inclusive (AI): śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00.

Restauracje i bary

 - restauracja główna - bar przy basenie - lobby bar - snack bar  

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (płatne) - punkt wymiany walut - pralnia - dyskoteka - www.villaadejebeach.es

Bagaż

Warszawa Modlin, Kraków, Wrocław(RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 180 PLN (wyloty od 01.11 - 10.01 i od 01.04 - 30.04) / 170 PLN (wyloty 11.01 - 31.03) - 20 kg - 250 PLN (wyloty od 01.11 - 10.01 i od 01.04 - 30.04) / 240 PLN (wyloty 11.01 - 31.03) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena Będzie wyższa. Berlin Schonefeld (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 282 PLN (wyloty od 01.11 - 10.01 i od 01.04 - 30.04) / 264 PLN (wyloty 11.01 - 31.03) - 20 kg - 370 PLN (wyloty od 01.11 - 10.01 i od 01.04 - 30.04) / 352 PLN (wyloty 11.01 - 31.03) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena Będzie wyższa. Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25, który za dodatkową opłatą można zastąpić dużym bagażem podręcznym o wadze; - 15 kg - 164zł/osobę (max. 56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 382 PLN (wyloty od 20.10 - 01.12. oraz od 11.01 - 31.03) / 472 PLN (wyloty od 02.12 - 10.01 i od 01.04 - 01.05) - 32 kg - 472 PLN (wyloty od 20.10 - 01.12. oraz od 11.01 - 31.03) / 564 PLN (wwyloty od 02.12 - 10.01 i od 01.04 - 01.05) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

  • Przestronne studia i apartamenty z aneksem kuchennym
  • Bogaty pakiet All Inclusive
  • Sauna, jacuzzi i siłownia w cenie!
  • 2 baseny odkryte

Lokalizacja

w Costa Adeje, ok. 500 m od plaży, ok. 200 m od przystanku komunikacji publicznej, w pobliżu centrum miejscowości, w pobliżu centrum rozrywki, ok. 800 m od pola golfowego, ok. 17 km od lotniska

Wyposażenie

liczba pokoi: 120, restauracje: 1, bary: 2, , recepcja 24h, taras słoneczny, lobby, wymiana walut, internet (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), sala TV, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

2 baseny odkryte, parasole i leżaki bezpłatne, wydzielona część dla dzieci

Pokoje

internet bezprzewodowy (płatny), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, pokój dzienny, aneks kuchenny, lodówka, telefon, telewizja satelitarna, sejf (płatny), taras/balkon Typ pokoju -

STUDIO: dla max. 3 osób.

APARTAMENT z 1 sypialnią: dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci.

Plaża

ok. 500 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

zawarte w pakiecie All Inclusive: sauna, siłownia, squash, jacuzzi, tenis stołowy; bilard (płatny)

Rozrywka

dyskoteka, animacje.

Dla dzieci

łóżeczko dziecięce, mini klub, animacje, wydzielona część basenu

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (08.00 - 10.00), lunch (13.00 - 14.30) i obiadokolacja (18.30 - 21.00) w formie bufetu; przekąski (hot-dogi, hamburgery, frytki, pizza i lody) w godzinach 10.00 - 18.00 w barze przy basenie; lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godz. 10.00 - 00.30. Importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz soki ze świeżych owoców za dodatkową opłatą.

Informacje dodatkowe

Hotel pobiera przy zakwaterowaniu zwrotny depozyt za pilota do klimatyzacji w wysokości 30 euro.

Świadczenia

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko.

 lot Easyjet (EJU): 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 45 x 36 x 20

lot Ryanair (FR): 1 sztuka bagażu podręcznego  o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; 

Lot Wizzair (W6)): 1 sztuka bagażu podręcznego o max. wymiarach 40 x 30 x 20 cm; 

Lot Enter Air (ENT): 1 sztuka bagażu podręcznego do max. 5 kg + 1 szt. bagażu rejestrowanego 20 kg/os.

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

 Linie Ryanair: 

 - drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm: 150zł/szt./2 strony.
- bagaż rejestrowany do 10 kg: 200 zł/os/2 strony
- bagaż rejestrowany do 20 kg : 400 zł/os/2 strony

Linie Wizzair:

  • wyloty z Katowic - bagaż rejestrowany 20 kg - 650 zł/2 strony, bagaż podręczny 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 23 cm - 250 zł/2 strony
  • wyloty z Warszawy - bagaż rejestrowany 20 kg - 750 zł/2 strony, bagaż podręczny 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 23 cm - 250 zł/2 strony.

Linie Easyjet:

- bagaż rejestrowany do 15 kg : 450 zł/os/2 strony

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


KonsorcjumPBP

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Villa Adeje Beach znajduje się na południowym wybrzeżu Teneryfy, w regionie Costa Adeje, w miejscowości wypoczynkowej San Eugenio. Hotel jest położony około 17 km od lotniska międzynarodowego Reina Sofia, w odległości 500 m od jednego z głównych portów jachtowych tej części wyspy - Puerto Colon i plaży Torviscas. W pobliżu obiektu znajduje się przystanek autobusowy, wiele restauracji, sklepów i supermarketów.

Pokoje

120 pokoi z łazienką, balkonem, wyposażoną kuchnią, telewizorem (kilka kanałów dostępnych bezpłatnie), sejfem (płatnym), telefonem do użytku na terenie obiektu

Do dyspozycji gości

Restauracja (bufet), dwa bary, dwa baseny (jeden podgrzewany), pokój telewizyjny, taras słoneczny z leżakami, 24-godzinna recepcja (punkt wymiany walut, rezerwacje, informacja turystyczna - wycieczki, wyspa), jacuzzi, siłownia, sauna, kort do squasha, tenis stołowy, bilard, płatna samoobsługowa pralnia, płatny dostęp do Internetu (Wi-Fi)

CENA ZAWIERA

przelot na trasie Warszawa/Teneryfa/Warszawa, transfer z i na lotnisko, zakwaterowanie w hotelu przez 7/14 nocy, wyżywienie zgodnie z ofertą, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków, kosztów leczenia i chorób przewlekłych

CENA NIE ZAWIERA

dodatkowych posiłków, wydatków własnych, napiwków, bagażu rejestrowanego (dopłata 332 PLN/bagaż do 15 kg)

UWAGI

1. Możliwość krótszych i dłuższych pobytów - indywidualna kalkulacja na zapytanie 2. Cena nie zawiera bagażu rejestrowanego. Istnieje możliwość wykupienia bagażu rejestrowanego do 15 kg za dopłatą 332 PLN. 3. Obowiązuje opłata klimatyczna płatna na miejscu 4. Dziecko z 2 osób dorosłych oraz 3 osoba w pokoju 2-os zakwaterowana jest na dostawce. 5. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku niedostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego 6. Możliwość wykupu ubezpieczenia od kosztów rezygnacji - 2,5% kosztu imprezy. 7. Istnieje możliwość płatności zarówno w PLN jak i EUR (na oddzielne konto walutowe Konsorcjum PBP). Kurs EUR rozliczany na dzień pełnej wpłaty wg aktualnej tabeli kursów sprzedaży obcych walut Banku PeKaO SA 8. Opis hotelu dostępny na stronie www.twojepodroze.com.pl


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


AlfaStar

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Teneryfa,Costa Adeje

Położenie

Hotel położony jest w miejscowości San Eugenio na wybrzeżu Costa Adeje w południowej części Teneryfy w odległości ok.500 m od plaży. W pobliżu hotelu znajdują się liczne sklepy, restauracje i bary. Odległość od lotniska wynosi ok. 20 km.

Hotel

Nowoczesny aparthotel został zbudowany 1996 roku i całkowicie odnowiony w 2007 roku. Na terenie hotelu do dyspozycji klientów: recepcja całodobowa, sala TV, restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie, kącik internetowy (za opłatą) oraz WiFi (za opłatą). Ponadto 2 baseny (1 podgrzewany) z bezpłatnymi leżakami(parasole i materace dostępne za opłatą) oraz brodzik dla dzieci z podgrzewaną wodą.

Pokoje

Hotel posiada 120 pokoi. Pokoje typu studio wyposażone są w aneks kuchenny (lodówka, płyta grzewcza, piekarnik, szafki kuchenne, naczynia i sztućce), telefon, sejf, telewizja kablowa oraz balkon lub taras. Pokoje rodzinne w formie apartamentu, składające się z 2 pokoi. Wyposażenie apartamentu pozostaje takie same jak w przypadku pokoju studio.

Wyżywienie

Hotel posiada wyżywienie All inclusive, które obejmuje 3 posiłki dziennie oraz przekąski typu hot-dogi, hamburgery, frytki, pizza i lody (dostępne w barze przy basenie). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane bezpłatnie. Importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz soki ze świeżych owoców za dodatkową opłatą.

Sport i relaks

Do dyspozycji klientów na terenie hotelu: boisko do siatkówki, bilard, rzutki oraz tenis stołowy. Za dodatkową opłatą siłownia, jacuzzi, sauna oraz dyskoteka.

Możliwości zakwaterowania

Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dostawka dla dziecka, pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej.


Net Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Teneryfa

Strefa

Active, Economy

Dzieci

pobyt gratis - opłata tylko za przelot 1 dziecko 2-12 lat

Lokalizacja

dzielnica San Eugenio w kurorcie Costa Adeje w okolicy znajduje się wiele sklepów, barów, restauracji lotnisko - ok. 17 km słynny Siam Park - ok. 1 km od hotelu

Plaża

ok. 500 m od hotelu, piaszczysta plaża Torviscas, na plaży możliwość wypożyczenia leżaków i parasoli plażowych ok. 10 EUR/komplet- 2 leżaki i parasol

Hotel

trzygwiazdkowy, całkowicie odnowiony w 2007 roku, posiadający 120 pokoi, z dwoma basenami (jeden z nich podgrzewany w zimie), taras słoneczny, leżaki i parasole przy basenie

Udogodnienia

całodobowa recepcja, centrum fitness, punkt wymiany walut, przechowalnia, salon telewizyjny, pralnia, biuro informacji turystycznej

Internet

dostępny w centrum biznesowym - ok. 2 EUR/30 min

Pokoje

standardowy 2 os., z możliwością 1 dostawki, w pełni wyposażony aneks kuchenny (lodówka, płyta grzewcza, piekarnik, naczynia i sztućce), TV SAT, telefon, sejf, balkon ze stolikiem i krzesłami. studio z wydzieloną sypialnią i pokojem dziennym z pokładana sofą, w pełni wyposażony aneks kuchenny (lodówka, płyta grzewcza, piekarnik, naczynia i sztućce), TV SAT, telefon, sejf, balkon ze stolikiem i krzesłami

Restauracje i bary

restauracja główna bar przy basenie/Pool Bar bar klubowy/Lobby Bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

dwa baseny, brodzik, boisko do siatkówki, tenis stołowy, rzutki, bilard (2 EUR/gra), kort do squasha, jacuzi, siłownia, sauna

Płatne

dostęp do Internetu ok. 2 EUR/godz., bilard, materace przy basenie

Dla dzieci

brodzik, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dziecka

Program All Inclusive

08.00-10.00 śniadanie formie bufetu w restauracji głównej, woda naturalna gazowana, niegazowana, piwo lane, wino białe i czerwone, napoje orzeźwiające typu coca-cola, sprite, fanta, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki z dystrubutora 13.00- 14.30 obiad w formie bogatego bufetu sałatkowego w restauracji głównej, szeroki wybór mięs, kącik z deserami, woda naturalna gazowana, niegazowana, piwo lane, wino białe i czerwone, napoje orzeźwiające typu coca-cola, sprite, fanta, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki z dystrybutora 18.30-21.00 kolacja w formie urozmaiconego bufetu, dania kuchni międzynarodowej i wegetariańskiej serwowane w restauracji głównej woda naturalna gazowana, niegazowana, piwo lane, wino białe i czerwone, napoje orzeźwiające typu coca-cola, sprite, fanta, kawa espresso, z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki z dystrybutora 10.00-18.00 lody, zimne przekąski (kanapki, ciasta), woda naturalna gazowana, niegazowana, piwo lane, wino białe i czerwone, napoje orzeźwiające typu coca-cola, sprite, fanta, kawa espreso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki z dystrybutora oraz drinki i koktajle na bazie soków i lokalnych alkoholi (wódka, tequila, rum, whisky, brany, gin i in.) serwowane w barze przy basenie - Pool Bar 18.00 -01.00 serwowane napoje bezalkoholowe typu coca-cola, sprite, fanta, oraz alkoholowe piwo lane, wino białe i czerwone oraz wybór drinków i koktajli na bazie soków i lokalnych alkoholi (wódka, tequila, rum, whisky, brany, gin i in.) serwowane w Lobby Bar leżaki i parasole przy basenie siłownia, jacuzzi, sauna, boisko do koszykówki, rzutki, tenis stołowego, kort do squasha

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Karty kredytowe

American Express, Visa, MasterCard, Diner's Club

Strona www hotelu

www.villaadejebeach.es

Nasza ocena

Pokój *** Położenie *** Wyżywienie *** Sport \ rozrywka ***

Atuty hotelu

- bogata oferta sportowa - atrakcyjna okolica - lubiany przez Klientów - dobry serwis i znakomita cena

Długość transferu lotnisko-hotel

ok. 30 minut

Gomera Bus

Wycieczka do przepięknych, malowniczych wąwozów przecinających wyspę La Gomera. W programie zwiedzanie pełnego magii Parku Narodowego Garajonay, który poprzez piękno lasów wawrzynowych i wrzosowych, będących największymi tego typu lasami na świecie, został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Podczas wycieczki można spróbować miejscowej kuchni i poznać tajniki języka gwizdanego. Transport z Teneryfy odbywa się promem, objazd wyspy realizowany jest autokarem. Lunch wliczony w cenę. Cena ok. 69 EUR dorośli/ dzieci ok. 35 EUR

Katamaran Must Cat

Ta wyjątkowa propozycja skierowana jest do miłośników morza, żeglarstwa, pasjonatów podwodnej przyrody i poszukiwaczy przygód. Rejs luksusowym katamaranem Must Cat to ekscytująca wyprawa w poszukiwaniu delfinów i waleni w ich naturalnym środowisku. Ponadto zapewniona jest możliwość zażycia kąpieli w krystalicznie czystym oceanie w jednej z zacisznych i malowniczych zatoczek. Podczas całego rejsu oferowane są napoje chłodzące, wino, piwo i smaczne kanapki. Cena ok. 45 EUR dorośli/ dzieci ok. 23 EUR

Loro Parque

To prawdziwy raj dla miłośników egzotycznych zwierząt i tropikalnych ogrodów. W tym ogromnym parku (135 tys. m2) kilka razy dziennie organizowane są przedstawienia z udziałem lwów morskich, delfinów, papug oraz cieszące się największą popularnością pokazy orek. Olbrzymią atrakcją parku jest także Katandra Treetops, gdzie można obserwować ptaki w ich naturalnym środowisku. Miłośnicy flory mogą podziwiać niezwykły ogród z rzadkimi gatunkami orchidei. Na terenie kompleksu znajduje się również plac zabaw dla dzieci ("Kinderlandia"), targ gambijski, stacja z pisklętami papug, muzeum papug oraz wiele restauracji. Cena ok. 33 EUR dorośli/ dzieci ok. 22 EUR

Siam Park

Jest to największy tematyczny park wodny w Europie, łączący egzotyczne tajemnice starożytnego królestwa Syjamu (obecnie Tajlandii) z podnoszącą poziom adrenaliny przygodą. Na dzieci i dorosłych czekają m.in. Pałac Fal (fale dochodzące do 3 m), "Tower of Power", czyli gigantyczna wieża, z której odbywa się kilkusekundowy ekstremalny zjazd , Wąż z dżungli, Olbrzym i Wulkan i wiele innych niesamowitych miejsc. Dzieciom spodoba się z pewnością "Zagubione Miasto", gdzie znajduje się strefa nawet dla 2-3 letnich dzieci. Cudowna biała plaża i egzotyczna roślinność stanowią doskonałe miejsce na chwilę odpoczynku pomiędzy kolejnymi wodnymi szaleństwami. Po dniu pełnym wrażeń dobrze jest usiąść w tajskiej restauracji i spróbować pysznego orientalnego jedzenia. Cena ok. 33 EUR, dzieci ok. 22 EUR

Teide i Masca

Wycieczka do Parku Narodowegio Teide, wpisanego na listę UNESCO oraz będącego jedną z największych atrakcji turystycznych Teneryfy oraz całego Archipelagu Wysp Kanaryjskich. W parku znajduje się, będący pod ochroną wulkaniczny szczyt Pico del Teide (3718 m n.p.m.) oraz kaldera Las Canadas. Park przypomina krajobraz księżycowy, pokryty licznymi formacjami skalnymi oraz zastygłą lawą. Dla chętnych wjazd kolejką linową na wysokość 3555 m n.p.m. (25 EUR w obie strony). Dalsza część wycieczki to odwiedzenie dawnej wioski pirackiej Masca, atrakcyjnej ze względu na swoje niezwykłe położenie (305 m poniżej stromego urwiska). Łańcuchem zygzaków odbywa się wjazd na wysoki grzbiet, z którego wąska droga prowadzi do regiony Teno. Cena ok. 49 EUR dorośli/ dzieci ok. 25 EUR

Wulkan Teide

Wulkanolodzy twierdzą, że w nowym tysiącleciu wulkan Teide, święta góra Guanczów, przemówi ponownie, właśnie dlatego warto ją odwiedzić. Egzotyczny i miejscami "księżycowy" krajobraz Pico del Teide zachwyca swym niepowtarzalnym pięknem. Góra rzuca najdłuższy na świecie cień, a jej wierzchołek widoczny jest z każdego miejsca Teneryfy. Rozległy teren Parku Narodowego zadziwia kolorami wulkanicznych skał i ilością kraterów. Wyprawa wiedzie niemal na sam szczyt wulkanu. Połyskujący w słońcu śnieg gdzieniegdzie przykrywa wulkaniczne skały i stanowi nie lada atrakcję na podzwrotnikowej wyspie. Wycieczka półdniowa. Lunch nie jest wliczony. Cena OK. 31 EUR dorośli/ dzieci ok. 16 EUR

Wycieczka wokol wyspy + Loro Parque

Malowniczą wędrówkę po Teneryfie rozpoczyna przejazd przez plantacje bananowców, z których słyną Wyspy Kanaryjskie. Wśród wielu wspaniałych widoków, najdłużej zostaje w pamięci niezwykły masyw skał Los Gigantes stromo opadający do morza. Inną atrakcją są "Pompeje" Teneryfy - Garachico, usytuowane u podnóża wulkanu Teide. W Icod de los Vinos można podziwiać tysiącletnie Drzewo Smocze. Miłośnicy dobrego wina oraz likierów również znajdą dla siebie mły zakątek. Kolejnym punktem wycieczki jest Loro Park w Puerto de la Cruz, gdzie w scenerii egzotycznych roślin można obserwować wyczyny tresowanych lwów morskich, orek i delfinów. Bogata, wielobarwna flora i fauna parku to wdzięczny temat pamiątkowych fotografii. Lunch nie jest wliczony w cenę. Cena OK. 72 EUR dorośli/ dzieci ok. 36 EUR


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA HISZPAŃSKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Hotel znajduję się w miejscowości Costa Adeje na południu wyspy, 17 km od portu lotniczego, kilka metrów od  przystanku autobusowego.

PLAŻA

*   500 m od hotelu, piaszczysta, długa; serwis plażowy płatny.

ZAKWATEROWANIE

*    120 pokoi zlokalizowanych w 8-piętrowym budynku; *    Typy pokoi: studio (20 m2), 1 bedroom Apartament (sypialnia oraz pokój dzienny oddzielony drzwiami - 25 m2); *    Wyposażenie: aneks kuchenny z lodówką, łazienka z WC, telewizor, telefon, sejf (płatny), balkon.

RESTAURACJE I BARY

*    Restauracja główna; *    Bar główny, bar przy basenie.

Wyżywienie

*    All inclusive - śniadanie, obiady, kolacje w formie bufetu; przekąski i lody w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w godz.10:00-01:00.   

SPORT I ROZRYWKA

*    2 Baseny zewnętrzne (jeden podgrzewany w sezonie zimowym) leżaki bezpłatne, materace i parasole dodatkowo płatne; *    Bezpłatnie: siatkówka plażowa, jacuzzi, sauna, siłownia, squash, tenis stołowy, animacje; *    Odpłatnie: bilard.

DLA DZIECI

*    Brodzik, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko dla niemowląt, lekki program animacyjny.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

*    Płatne: kawiarenka internetowa, dostęp do Internetu Wi-Fi, pralnia, wypożyczalnia samochodów, kantor, sala telewizyjna.

NASZYM ZDANIEM

*    Hotel zasługuje na uwagę ze względu na doskonałą lokalizację w pobliżu sklepów, restauracji, portu i plaży. Polecany zwłaszcza dla osób poszukujących obiektu w pobliżu rozrywek, z opcją All inclusive w rozsądnej cenie.

STRONA INTERNETOWA

*    www.villaadejebeach.es


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Bogata oferta sportowo rekreacyjna, miła obsługa. W pobliżu plaży oraz głównych atrakcji wyspy.

Położenie

W północnej części Teneryfy w miejscowości Costa Adeje, 500m od piaszczystej plaży Torviscas oraz portu, 17km od lotniska, w okolicy wiele restauracji, sklepów i supermarketów jak również Aqualand i Siam Park.

Wyposażenie

Lobby, recepcja, restauracja, bar przy basenie i bar w lobby, snack bar, sala telewizyjna, taras słoneczny, Wi Fi (płatne). Dodatkowo w hotelu znajduje się pralnia(płatna), punkt wymiany walut, informacja turystyczna.

Pokoje

120 pokoi, komfortowo wyposażonych. Pokoje z aneksem kuchennym i łazienką (wanna/prysznic, suszarka do włosów), TV sat(płatny), sejf (płatny), balkon lub taras. Apartamenty - pokój dzienny,  sypialnia i aneks kuchenny,  wyposażenie jak w pokój studio.

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadania 8:00-10:00 obiady 130:00-14:30 i kolacje 18:30-21:00 w formie bufetów, przekąski, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe bezpłatne godz 10:00 - 23:00.

Sport i rozrywka

2 baseny, (leżaki i parasole, materace za opłatą) animacje, muzyka na żywo. Za opłatą: bilard, rzutki, ping-pong,  kort do squasha, jacuzzi, siłownia, sauna,

Dla dzieci

Brodzik, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka dla niemowląt.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony jest w miejscowości Costa Adeje w południowej części Teneryfy, a dokładniej w dzielnicy San Eugenio. W pobliżu liczne restauracjie, sklepy i supermarkety. Pzystanek autobusowy zaledwie kilka metrów od hotelu, a lotnisko Reina Sofia w odległości 17 km. Pole golfowe Las Américas jest oddalone od obiektu o 800 metrów, a do pola golfowego Costa Adeje można dojechać w 10 minut. Odległość od Parku Narodowego Teide wynosi 40 km.

PLAŻA

położony 500 metrów od plaży Torviscas, serwis plażowy płatny.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 3* Nowoczesny aparthotel, całkowicie odnowiony w 2007 roku polecany dla rodzin z dziećmi.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja z lobby, restauracja, bar przy basenie i lobby bar, snack bar, sala telewizyjna, taras słoneczny, informacja turystyczna oraz usługi pralni chemicznej. Dla dzieci hotel przygotował wydzieloną strefę w basenie, programy animacyjne oraz wysokie krzesełka w restauracji.

INTERNET

WiFi na terenie hotelu za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny, animacje hotelowe, muzyka na żywo Odpłatnie: bilard, rzutki, tenis stołowy, kort do squasha, jacuzzi, siłownia, sauna, sporty wodne przy plaży.

ZAKWATEROWANIE

Studia i apartamenty. Dwuosobowe studia z możliwością jednej dostawki, wyposażone w łazienki, aneksy kuchenne ( piekarnik elektryczny, elektryczna płyta grzejna i lodówka), TV/SAT ( część kanałów płatna), telefon oraz balkon. Apartamenty z możliwością zakwaterowania do 4 osób, posiadają dodatkowo oddzielną sypialnię.

WYŻYWIENIE

All inclusive oferuje śniadanie, obiad i kolacje z lokalnymi napojami (woda, piwo, wino i napoje bezalkoholowe w restauracji), przekąski i lody od 10 do 13 i od 16 do 18 w barze przy basenie, lokalne napoje od 10.00 do 23.00. Obejmuje również jacuzzi, siłownię, saunę, kort do squasha, rzutki i tenisa stołowego.

INFORMACJE DODATKOWE

www.villaadejebeach.es/en Ocena HCH 4,7 Sprzątanie w pokojach odbywa się codziennie z wyjątkiem piątku i niedzieli. Zmiana ręczników 2 razy w tygodniu, a pościel raz w tygodniu.

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.   Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje. Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie założenia rezerwacji. Dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane w momencie zakładania rezerwacji, ceny aktualne są na chwilezłożenia rezerwacji (ze względu wiec na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych do momentu podpisania umowy cena może ulec zmianom).

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

DOBA HOTELOWA

UWAGA!!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


III Millenium

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Teneryfa/Costa Adeje

Opis

Położony 500 metrów od plaży Torviscas kompleks Villa De Adeje Beach oferuje odkryty basen i siłownię. Obiekt ten jest usytuowany 12 minut jazdy samochodem od lotniska Reina Sofía. Do dyspozycji Gości są komfortowe apartamenty z 1 sypialnią. Apartamenty urządzone są w pastelowych kolorach, a ich wnętrza zdobią drewniane meble. Każdy z nich obejmuje salon z kanapą i telewizorem, a w aneksie kuchennym znajduje się piekarnik elektryczny, elektryczna płyta grzejna i lodówka. Do dyspozycji Gości jest także balkon lub taras. Na terenie obiektu znajduje się restauracja bufetowa. Przy ulicach odchodzących od plaży Playa de las Américas zlokalizowane są liczne restauracje, bary i sklepy. Bogate zaplecze rekreacyjne w kompleksie Villa De Adeje obejmuje basen i taras słoneczny. Ofertę obiektu uzupełnia kort do squasha, stół do ping ponga, pokój gier, wanna z hydromasażem i sauna. Pole golfowe Las Américas jest oddalone od obiektu o 800 metrów, a do pola golfowego Costa Adeje można dojechać w 10 minut. Odległość od Parku Narodowego Teide wynosi 40 km.

Zameldowanie

od 14:00 do 00:00

Wymeldowanie

od 03:00 do 12:00

bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

Costa Brava Costa Dorada Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

Ryanair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

Wizzair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

Norwegian

bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

Do zapłaty na miejscu

Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(3% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 180 ZL/szt./w obie strony cena; 200 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon wysoki 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 260 ZL/szt./w obie strony cena; 340 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

cena; 270 ZL/szt./w obie strony

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


Traveliada X

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Teneryfa

Położenie

Kompleks apartamentowy zlokalizowany jest na pięknej wyspie Teneryfie. Kompleks położony jest w odległości zaledwie 200 metrów od przystanków sieci transportu publicznego. Plaża Torviscas leży zaledwie 500 metrów od hotelu. Lotnisko znajduje się w odległości około 18 km od hotelu.

Hotel

Kompleks składa się z pięknie urządzonych apartamentów typu studio, które są wyposażone w nowoczesne udogodnienia dla zwiększenia komfortu i wygody. Hotel oferuje 2 baseny ze słodką wodą, saunę i taras do opalania. Bardziej aktywni goście mogą poćwiczyć na siłowni lub pograć w squasha. Goście mogą zjeść posiłek w stylowej restauracji, w której serwowane są specjały kulinarne.

Zakwaterowanie

- Studio dla 3 osób, - Apartament standard. Wyposażenie - łazienka, ankes kuchenny, lodówka, kuchenka, salon, telefon, Wi-Fi (płatne), telewizor, sejf (płatny), balkon / taras, łóżeczko dziecięce na życzenie.

Wyżywienie

All Inclusive oferuje - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

Restauracje i bary

Bar, restauracja (klimatyzowana), snack-bar przy basenie.

Udogodnienia

- Sieć Wi-Fi w hotelu (płatna), - 24-godzinna recepcja, - Zasięg sieci telefonii komórkowej, - Klimatyzacja w miejscach publicznych, - Kantor wymiany walut, - Winda, - Formy płatności - Mastercard, Visa, Maestro.

Sport i rekreacja

Bezpłatne - taras słoneczny, siłownia, odkryty basen ze słodką wodą, leżaki, program rozrywkowy dla dorosłych, program rozrywkowy dla dzieci, sauna, gorąca balia, tenis stołowy, squash. Płatne - parasole, bilard.

Zakwaterowanie / wykwaterowanie

Godziny zameldowania od 14.00 do 02.00, Godzina wymeldowania do 12.00.

Cena zawiera - oferta samolotowa

- Przelot w obie strony, - Opłaty lotniskowe, - Transfer lotnisko-hotel-lotnisko, - Bagaż podręczny, - Wyżywienie wg oferty, - Ubezpieczenie KL, NNW, - Zakwaterowanie w hotelu, - Obowiązkową opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny* *wysokość składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny; - imprezy lotnicze oparte na lotach rejsowych lub tanich liniach lotniczych w Europie - 10zł/os, - imprezy lotnicze oparte na lotach rejsowych lub tanich liniach lotniczych poza Europę - 13 zł/os.

Cena nie zawiera - oferta samolotowa

- Bagażu rejestrowanego, - Wydatków własnych, - Opieki rezydenta, - Wycieczek fakultatywnych, - Świadczeń niezawartych w ofercie. Oferta pochodzi z pakietowania dynamicznego - ceny za rezerwacje przeliczają się w czasie rzeczywistym.


Ecco Holiday X

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

Hotel apartamentowy zbudowany został w roku 1996. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 185 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Większość pięter osiągalna jest za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja i bar. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka nad dziećmi i opieka medyczna.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Wygodnie i przyjemnie spędzicie Państwo noc na łóżku podwójnym. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. Istnieje możliwość dostawki. W pokoju znajduje się sejf. W aneksie kuchennym znajduje się lodówka i kuchenka gazowa. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). Łazienki dysponują prysznicem, wanną i jacuzzi. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Pasjonatom sportu proponujemy golfa. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta i squasha, jak również za dodatkową opłatą bilard. Oferta sportowo-rekreacyjna hotelu obejmuje spa, saunę i solarium. Program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka i night-club zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

W hotelu apartamentowym akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Teneryfa, Hiszpania

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Witamy Villa Adeje Beach w Costa Adeje. Hotel położony jest 500 m od plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Playa De Las Americas (1 km) i Los Cristianos (2 km). Pozostałe miasta: Santa Cruz (77 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, salon i recepcję. W 8-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku i hiszpańsku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód. Do dyspozycji są 2 podgrzewany baseny ze słodką wodą . W barze przy basenie można delektować się orzeźwiającymi napojami. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i na basenie. Odległość od hotelu: Port Los Cristianos (2 km), Cliffs Los Gigantes (24 km), Siam Park (1 km) i dyskoteka (500 m). W pobliżu hotelu znajdują się placówka medyczna, przystanek autobusowy, postój taksówek, sklepy, bary/restauracje i supermarket. Oferta rozrywkowa hotelu: dyskoteka i sala telewizyjna.

Udogodnienia:

Hotel oferuje pokojówki i kantor. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych i bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje zajęcia animacyjne dla dzieci i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

W hotelu znajduje się restauracja. Drinki można spożywać w barze w recepcji.

Sport i Rozrywka:

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje program zajęć animacyjnych, tenis stołowy i rzutki. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 2 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Villa De Adeje Beach
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Villa De Adeje Beach

4.1
polecam

OK to był spontaniczny wyjazd wybraliśmy teneryfe i villa costa adeje beach i jesteśmy zadowoleni za tę cenę jedzenie w porządku pokoje trochę stare zadbane mnóstwo atrakcji dookoła nawet all inclusive nie jest potrzebne costa adeje miejscowość pełna barów restauracji każdy wieczór można spędzić inaczej niezapomniany wyjazd polecam

POLECAM:
ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1
3.4
może być

Villa De Adeje Beach to hotel raczej podstawowego standardu. Pokoje skromne, choć całkiem duże. Z wielu pokoi dobry widok na ocean i okolicę (im wyższe piętro, tym oczywiście lepiej). Brak wi-fi. Posiłki smaczne, obsługa bardzo miła (były dwie polki). Był to nasz 3 pobyt na Teneryfie i na pewno nie ostatni

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.4
4.0
polecam

jak za tą cene villa adeje beach spełnił nasze oczekiwania jedzenie było w porządku pokoje też ładne zero brudu może następnym razem weźmiemy tylko śniadania bo jedzenie w restauracjach na teneryfie jest bardzo dobre i al-inclusiv nie ma sensu

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0

Villa De Adeje Beach - możliwości zakwaterowania:

2 os. studio
2 os. apartament z 1 sypialnia
1 os. studio
studio standard balcony or terrace
studio double standard balcony or terrace
apartament standard balcony or terrace
Apartament standardowy (balkon lub taras)
Studio dla dwóch osób
Studio standardowy (balkon lub taras)

Villa De Adeje Beach - Możliwości wyżywienia:


Villa De Adeje Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Villa De Adeje Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00