cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
  • Hotel THB Flora , Lanzarote
1 / 39
Ocena
hotelu:
3.6 / 5
Najbliższy termin
29.05 - 05.06
już od 4799 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.06 - 12.06
już od 3249 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu THB Flora
  • Golf
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel THB Flora
star 3

Hiszpania: Lanzarote
Ocena hotelu THB Flora :
3.6 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu THB Flora :
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 czerwca 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

THB Flora to świetnie usytuowany hotel, blisko centrum miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami oraz widokiem na morze. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych, w tym wodny plac zabaw.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Puerto del Carmen i od długiej i szerokiej plaży Grande, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje z aneksem kuchennym i sypialnią, wodny plac zabaw
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel THB Flora w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

THB Flora to świetnie usytuowany hotel, blisko centrum miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami oraz widokiem na morze. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych, w tym wodny plac zabaw.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Puerto del Carmen i od długiej i szerokiej plaży Grande, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje z aneksem kuchennym i sypialnią, wodny plac zabaw
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • w centrum Puerto del Carmen
  • ok. 800 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 15 min

polozenie

  • w centrum Puerto del Carmen
  • ok. 800 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 15 min

plaza

  • ok. 800 m od plaży, ok. 500 m od sklepów

Wyposażenie

  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • kącik internetowy: za opłatą
  • recepcja
  • lobby
  • taras słoneczny
  • sklep z pamiątkami 

Dodatkowe udogodnienia

  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • pralka (na żetony)

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

208

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen „Flora 1 Pool": zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci
  • basen „Flora 2 Pool": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • ręczniki: wymagana kaucja, płatność gotówką
  •  leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • Dla dzieci

    • miniklub : 4-12 lat
    • minidyskoteka 
    • plac zabaw 
    • wodny plac zabaw

    Sport i wellness

    W cenie
    • tenis stołowy 
    • siłownia
    Płatne
    • bilard 
    • masaże

    rozrywka

    • międzynarodowy program animacyjny w ciągu dnia
    • przedstawienia

    Pokoje

    Apartament APX1
    • 1-4 os.
    • ok. 32 m2
    • balkon
    • pokój dzienny z sofą
    • sypialnia
    • aneks kuchenny
    • wanna
    • WC
    • TV sat. (płatne)
    • sejf (płatny)
    • kuchenka mikrofalowa
    • suszarka
    Apartament APX2
    • 1-6 os.
    • ok. 41 m2
    • taras
    • oddzielna sypialnia
    • aneks kuchenny
    • wanna
    • WC
    • TV sat. (płatne)
    • sejf (płatny)
    • kuchenka mikrofalowa
    • suszarka
    Suita junior JSX1
    • 1-4 os.
    • ok. 32 m2
    • pokój dzienno-sypialny
    • 1 sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: za opłatą
    • sofa
    • biurko
    • lodówka: w cenie
    • kuchenka mikrofalowa
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    Studio STX1
    • 1-2 os.
    • ok. 23 m2
    • balkon lub taras
    • aneks kuchenny
    • wanna
    • WC
    • TV sat. (płatne)
    • sejf (płatny)
    • kuchenka mikrofalowa
    • suszarka
    • pokój dzienno-sypialny

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie
    • obiad
    • kolacja
    • posiłki w formie bufetu
    • napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole
    • przekąski 
    Dwa posiłki
    • śniadanie 
    • kolacja 
    • posiłki w formie bufetu
    Śniadania
    • w formie bufetu 
    Bez wyżywienia Wyżywienie we własnym zakresieRestauracje i bary
  • główna restauracja „Restaurante Buffet": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, hiszpańska, bufet, show cooking, za opłatą, codziennie, z klimatyzacją
  • bar przy zewnętrznym basenie „Poolbar": codziennie, za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    THB Flora to świetnie usytuowany hotel, blisko centrum miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami oraz widokiem na morze. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych, w tym wodny plac zabaw.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Puerto del Carmen i od długiej i szerokiej plaży Grande, z łagodnym zejściem do morza
    • przestronne pokoje z aneksem kuchennym i sypialnią, wodny plac zabaw
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

    Opis oferty:

    Rewelacyjne położenie, piękny widok na morze, świetny serwis i moc atrakcji dla dzieci to gwarancja udanych, rodzinnych wakacji. Do dyspozycji Gości są zadbane baseny, restauracja oraz dwa bary. Dla najmłodszych przygotowano zajęcia w miniklubie, profesjonalne animacje oraz wodny plac zabaw. Goście kwaterowani są w przestronnych apartamentach z aneksami kuchennymi. Warto wybrać się na plażę z ciemnym wulkanicznym piaskiem oraz do centrum Puerto del Carmen ze sklepami i restauracjami.

    POŁOŻENIE:

    na niewielkim wzniesieniu, ok. 1 km od centrum tętniącego życiem PUERTO DEL CARMEN ze sklepami i restauracjami, ok. 25 km od Parku Narodowego Timanfaya; ok. 10 km od portu lotniczego w Arrecife; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 2 EUR/Arrecife).

    PLAŻA:

    Grande, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 800 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet).

    HOTEL:

    lokalna kategoria: 3 klucze, zadbany, systematycznie odnawiany (restauracja i pokoje superior w 2015 r.), łącznie 205 apartamentów i pokoi typu studio, 2 części przedzielone drogą, szeregowa zabudowa w stylu tradycyjnych białych domków, 2 piętra, hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, lounge-bar, snack-bar przy basenie; minimarket, sklep z pamiątkami, wymiana walut w recepcji; za opłatą: fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; bezpłatny internet bezprzewodowy; ogród; występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    dla maks. 4 os. (dostawka - narożna sofa, 2 miejsca do spania), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), pokój dzienny z aneksem kuchennym i sypialnia oddzielona drzwiami, telefon, lodówka; za opłatą: telewizja satelitarna (ok. 3 EUR/dzień), sejf (12 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); apartament z 2 sypialniami za dopłatą.;

    superior:

    dla maks. 4 os. (dostawka - 2-os. sofa w pokoju dziennym), odnowiony w 2015 r., indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), pokój dzienny z wyposażonym aneksem kuchennym, sypialnia; wyposażenie jak w apartamencie standardowym; apartament superior za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, wydzielona część dla dzieci, wodny plac zabaw dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; pokój gier; minidisco, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dla dzieci 6 dni w tygodniu, profesjonalne show 2 razy w tygodniu, zajęcia sportowo-rekreacyjne.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w snack barze (10.30-12.00 i 15.30-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/928514900, www.thbhotels.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    THB Flora to świetnie usytuowany hotel, blisko centrum miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami oraz widokiem na morze. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych, w tym wodny plac zabaw.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Puerto del Carmen i od długiej i szerokiej plaży Grande, z łagodnym zejściem do morza
    • przestronne pokoje z aneksem kuchennym i sypialnią, wodny plac zabaw
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

    Opis oferty:

    Rewelacyjne położenie, piękny widok na morze, świetny serwis i moc atrakcji dla dzieci - gwarancja udanych, rodzinnych wakacji. Do dyspozycji Gości są zadbane baseny, restauracja oraz 2 bary. Dla najmłodszych przygotowano zajęcia w miniklubie, profesjonalne animacje oraz wodny plac zabaw. Goście kwaterowani są w przestronnych pokojach junior suite z częścią dzienną i sypialnią. Warto wybrać się na plażę z ciemnym wulkanicznym piaskiem oraz do centrum Puerto del Carmen ze sklepami i restauracjami.

    POŁOŻENIE:

    na niewielkim wzniesieniu, ok. 1 km od centrum tętniącego życiem PUERTO DEL CARMEN ze sklepami i restauracjami, ok. 25 km od Parku Narodowego Timanfaya; ok. 10 km od lotniska w Arrecife; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 2 EUR/Arrecife).

    PLAŻA:

    Grande, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 800 m od hotelu, dojazd bezpłatnym hotelowym busem (rozkład dostępny w recepcji), parasole i leżaki płatne (ok. 13 EUR/komplet).

    HOTEL:

    lokalna kategoria: 3 klucze, zadbany, systematycznie odnawiany (2015-2018 r.), 205 pokoi, 2 części przedzielone drogą, połączone tunelem podziemnym, szeregowa zabudowa w stylu tradycyjnych białych domków, 2 piętra, hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, lounge bar, snack bar przy basenie; minimarket, sklep z pamiątkami, wymiana walut w recepcji; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    junior suite:

    dla maks. 4 os. (dostawka - 2-os. sofa w pokoju dziennym), ok. 34 m², odnowiony w 2017 r., indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), pokój dzienny z sofą i sypialnia oddzielona drzwiami, internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, mikrofalówka, mała lodówka, czajnik; za opłatą: sejf (ok. 12 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, wydzielona część dla dzieci, wodny plac zabaw dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; pokój gier; minidisco, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dla dzieci 6 dni w tygodniu, profesjonalne show 2 razy w tygodniu, zajęcia sportowo-rekreacyjne; siłownia, sauna i łaźnia dla gości powyżej 18 lat; za opłatą: masaże.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w snack barze (10.30-12.00 i 15.30-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/928514900, www.thbhotels.com

    GRATIS:

    Wi-Fi bus na plażę


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    THB Flora to świetnie usytuowany hotel, blisko centrum miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami oraz widokiem na morze. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych, w tym wodny plac zabaw.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Puerto del Carmen i od długiej i szerokiej plaży Grande, z łagodnym zejściem do morza
    • przestronne pokoje z aneksem kuchennym i sypialnią, wodny plac zabaw
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Wioska wakacyjna położona na niewielkim wzniesieniu, w spokojnej okolicy, w miejscowości Puerto del Carmen zaledwie ok. 500 m od głównej promenady, gdzie nie brakuje licznych sklepów, barów i restauracji. Do najbliższej piaszczystej plaży Playa Grande - ok. 800 m. Do lotniska w Arrecife ok. 10 km.
    Pokoje:
    W kompleksie znajduje się łącznie 205 pokoi i apartamentów z podstawowym wyposażeniem, rozlokowanych w 2 częściach hotelu (jedna z nich od strony oceanu, druga po przeciwnej stronie ulicy, połączone ze sobą przejściem podziemnym). Naszym Klientom oferujemy zakwaterowanie: - w pokojach standardowych-które wyposażone są w łazienkę (WC, wanna lub prysznic), aneks kuchenny z mikrofalówką, czajnikiem i tosterem. Na wyposażeniu pokoju znajduje się TV (za opłatą), telefon, sejf (za opłatą) oraz taras. -w apartamentach - które są przestronne, dwuosobowe ( z możliwością 2 dostawek), ponadto posiadają oddzielną sypialnię oraz część dzienną z aneksem kuchennym, wyposażenie jest takie samo jak w pokoju standardowym. Apartamenty posiadają balkon lub taras. Aparatmenty i pokoje położone na parterze mogą mieć bezpośrednie wyjście do ogrodu/na taras słoneczny. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis (na potwierdzenie).
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja, lobby, restauracja główna, 2 bary, kawiarnia, taras słoneczny z ogrodem, leżaki i parasole przy basenie, 2 baseny ze słodką wodą, dla dzieci: brodzik i wodny plac zabaw, mini-klub dla dzieci, dyskoteka (23:00 - 00:30), supermarket, sklep z pamiątkami, fryzjer. Kącik internetowy i wi-fi dodatkowo płatne - ok. 6 EUR/godz. Leżaki na plaży dodatkowo płatne.
    Wyżywienie:
    Bez wyżywienia. Możliwość dopłaty do: -
    HB
    - śniadania oraz obiadokolacje w formie bufetu w restauracji głównej . Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. -
    AI
    - śniadanie (08:00-10:00), lunch (13:00-15:00) i kolacja (18:30-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej. W ciągu dnia w wyznaczonych barach przekąski (10:30-12:00 oraz 15:30-18:00) oraz napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w godzinach 10:00-23:00.
    Program sportowy i animacyjny, SPA:
    Program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Bilard, salon z grami (płatne). Oferta sportów wodnych na plaży (płatne): windsurfing, kitesurfing, nurkowanie.
    Kategoria lokalna:
    ***
    Naszym zdaniem:
    Uroczy i przytulny hotel otoczony tropikalnym ogrodem. Czysty, skromny, idealne miejsce dla osób młodych oraz tych którzy zwiedzają Lanzarotę na własną rękę. Hotel stanowi wspaniałą propozycję na niezapomniane wakacje w niewygórowanym budżecie.
    Inne:
    www.thbhotels.com

    Program

    Dzień 1
    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl\rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Dzień 2 - 7 (14)
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (15)
    Dzień 8 (15) Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu.Transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.

    świadczenia

    Cena obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    Informacje ogólne
    Waluta
    EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Czas Polski - 1 godzina.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Wyloty z:
    Warszawy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: http://www.rainbowtours.pl/rozklady.
    W regionie
    Lanzarote
    Najbardziej niezwykła ze wszystkich wysp kanaryjskich, uznana za cud przyrody i wpisana na liste UNESCO jako Światowy Rezerwat Biosfery. Większość jej powierzchni pokrywa zastygła lawa oraz ponad 300 wulkanicznych stożków. Jedną z największych atrakcji jest Park Narodowy Timanfaya założony na terenach wulkanicznych, zwanych górami ognia. Wyspa jest również bardzo harmonijnie zabudowana według koncepcji słynnego hiszpańskiego architekta Cesara Manrique. Nie znajdziemy tu wysokiej zabudowy, a nawet nadmorskie kurorty zachowują typowy kanaryjski charakter. Do tego piękne plaże z ciemnym piaskiem i fantastyczna atmosfera oraz pogoda, a także niezwykłe uprawiane tylko tutaj wina - to wszystko powoduje, że Lanzarote jest jedyna w swoim rodzaju.
    Playa Blanca
    Choć szybko się rozwija w ostatnich latach, nadal zachowała swój urok i atmosferę spokoju i relaksu. Poza plażą znajdziecie tu port jachtowy i promenadę ze sklepami i restauracjami. Stąd najbliżej do sąsiedniej Fuerteventury i do słynnych winnic Lanzarote, gdzie w wulkanicznej ziemi uprawia się winorośle i produkuje jedno z najlepszych białych win Hiszpanii.
    Puerto del Carmen
    Ten najstarszy i największy kurort zbudowany wokół portu rybackiego teraz rozciąga się wzdłuż najdłuższej plaży na wyspie i przyciąga zarówno rodziny z dziećmi jak i osoby spragnione rozrywki. Tu znajdziecie największy wybór barów, restauracji i kawiarni oraz sklepy a nawet kasyno.
    Puerto Calero
    Najbardziej luksusowa miejscowość wyspy oferuje najpiękniejszy na wyspie port jachtowy i spokojną atmosferę. Nie ma tu wielu turystów, dominują prywatne wille i apartamenty. To doskonałe miejsce dla osób którzy chcą w spokoju wypoczywać, a jeśli zapragną atrakcji kurortu to do Puerto del Carmen jest tylko kilka kilometrów.
    Costa Teguise
    Jedna z najstarszych miejscowości wypoczynkowych Lanzarote wybudowana od podstaw wg projektów Cesara Manrique oferuje doskonałe plaże i jest świetnym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy. Tu każdy znajdzie coś dla siebie - aqua park, restauracje i bary, pole golfowe i plaże dla każdego. Amatorzy wind surfingu skupiają się na plaży Las Cucharas, a rodziny z dziećmi najczęściej wybierają mniejsze Los Charcos z jasnym piaskiem.

    Wycieczki lokalne

    LANZAROTE W PIGUłCE
    - całodzienna wycieczka objazdowa po wyspie, w której zobaczycie Państwo m.in.: Las Salinas del Janubio i Los Hervideros, Park Narodowy Timanfaya - zachwycający księżycowy krajobraz i Ruta de los Volcanes - drogę pomiędzy kraterami wulkanów (na którą wjeżdżać mogą jedynie autoryzowane autokary przejażdżka na wielbłądach dodatkowo płatna) degustacja w winiarni w regionie La Geria, słynącym z doskonałych win moscatel, malvasia i niezwykłego sposobu uprawy winorośli pierwszą stolicę wyspy Teguise Jameos del Aqua - fragment niezwykłego tunelu wulkanicznego, który został zaaranżowany przez słynnego artystę hiszpańskiego Cesara Manrique.
    Cena: 69,90 EUR, dzieci 2-12 lat 49,50EUR.
    PODWODNE SAFARI
    - doskonała propozycja dla tych, którzy chcą poznać bogactwo podwodnego świata i chcą to zrobić bez wchodzenia do wody! łódź wypływa z portu w Puerto Calero i po wypłynięciu na ocean zanurza się na głębokość ponad 30 m. Każdy z uczestników rejsu będzie miał miejsce siedzące przed dużymi, szklanymi oknami w klimatyzowanym kadłubie łodzi. Podczas rejsu można robić zdjęcia i kręcić filmy własnymi aparatami, będzie też możliwość zakupienia zdjęć zrobionych podczas rejsu przez profesjonalnego fotografa.
    Cena 55EUR,dzieci 2-12 lat 32 EUR.
    Wyjazd 9:30 /11:30 - powrót do hotelu ok. 12:30 /14:30
    REJS NA WYSPę LA GRACIOSA
    - rejs - przez cieśninę El Rio - na położoną powyżej Lanzarote wyspę La Graciosa - należącą do malowniczego archipelagu Chinijo, najmniejszą z zamieszkałych Wysp Kanaryjskich, której plaże uważane są za najpiękniejsze w tym regionie. W programie m.in. "tortilla" w Caleta de Sebo - jedynej wiosce na wyspie "postój" przy plaży La Francesa - spacer, snorkeling/kąpiel w oceanie lub opalanie oraz lunch - paella serwowany na statku. Powrót do hoteli ok.17:30-18:00.
    Cena 49EUR, dzieci 4-12 lat 28EUR.
    PIęKNA FUERTEVENTURA
    - lekka wycieczka wakacyjna na sąsiednią wyspę Fuerteventurę. W programie m.in.: 9:30 - przeprawa łodzią ze szklanym dnem Princesa Yaiza z Playa Blanca na południu Lanzarote - relaks możliwość zobaczenia delfinów, wielorybów i latających ryb. Corralejo - kraina wydm do złudzenia przypominającą Saharę i Park Narodowy oraz plażowanie i/lub zakupy na głównej aleji miasteczka - możliwość pływania i/lub snorkelingu w krystalicznie czystych wodach zatoki. 16:30 powrót do portu w Corralejo i rejs powrotny na Lanzarote. Powrót do hoteli ok. 18:30-19:30.
    Cena (zawiera lunch) 49 EUR, dzieci 2- 12 lat 30EUR.
    REJS PEŁNOMORSKIM KATAMARANEM
    - relaksująca wyprawa z portu w Puerto Calero w kierunku południowego wybrzeża Lanzarote. Czas na opalanie, kąpiele w morzu i snorkelling przy pięknych plażach Papagayo. Czas trwania rejsu to mniej więcej 4 godz.
    Cena 64EUR
    - jedynie powyżej 16 roku zycia - zawiera przejażdżkę na skuterze wodnym, sprzęt do snorkelingu, śródziemnomorski lunch, owoce oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe.
    NURKOWANIE DLA KAżDEGO - MAŁEGO I DUżEGO
    - zapraszamy Państwa do polskiego centrum nurkowego w najpiękniejszym miejscu nurkowym na Wyspach Kanaryjskich. Niezliczone ławice ryb, ośmiornice, urocze kraby, skore do zabaw flądry i bajecznie kolorowe papugoryby to zaledwie kilka z wielu atrakcji czekających na Państwa w czystych, przejrzystych i urzekających pięknem błękitu wodach oceanu. A wszystko to pod okiem doświadczonego i co równie ważne sympatycznego, polskiego instruktora. Poza bezpieczeństwem, które jest dla nas zawsze priorytetem, zapewniamy wszystkim naszym nurkom przede wszystkim wspaniałą zabawę, beztroskie szaleństwo, dużo przyjemności oraz głębię pozytywnych emocji.
    PARK ROZRYWKI "NA DZIKIM ZACHODZIE"
    - super wycieczka nie tylko dla rodzin z dziecmi. Loty drapieżnych ptaków, występy lwów morskich i popisy papug. Park posiada wspaniały ogród z wodospadami i mnóstwem egzotycznych zwierząt, m.in. tygrysy, pumy, krokodyle, bizony, pancerniki wioskę indiańska - zabawa w poszukiwaczy złota, grota szamana, jazda na kucykach i pływanie canoe.
    Cena 22EUR, dzieci 2-12 lat 17 EUR. Cena z Pto del Carmen 18 EUR, dzieci 2-12 lat 13 EUR.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    THB Flora to świetnie usytuowany hotel, blisko centrum miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami oraz widokiem na morze. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych, w tym wodny plac zabaw.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Puerto del Carmen i od długiej i szerokiej plaży Grande, z łagodnym zejściem do morza
    • przestronne pokoje z aneksem kuchennym i sypialnią, wodny plac zabaw
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    3 Hiszpania/Lanzarote

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 3* - kat. lokalna  3*

    Położenie

    Puerto del Carmen - w pobliżu przystanek autobusowy, sklepy/bary - ok. 800 m od plaży (bezpłatny bus hotelowy do plaży) - ok.10 km od lotniska - ok. 25 km od Parku Narodowego Timanfaya  

    Plaża

    - piaszczysta pochodzenia wulkanicznego

    Pokoje

    okoje typu Studio Superior - klimatyzacja, TV-SAT - telefon, lodówka/mini bar - sejf (płatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - aneks kuchenny - zestaw do parzenia kawy/herbaty - balkon lub taras Pokoje Junior Suite składają się z sypialni i salonu; posiadają mikrofalę. Pokoje typu Apartament 2 bedrooms superior składają się z 2 sypialni, salonu z aneksem kuchennym.  

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie - 2 baseny zewnętrzne - leżaki i parasole przy basenie - siłownia - tenis stołowy płatne - bilard - pokój gier - masaże

    Dla dzieci

    - wodny plac zabaw - mini klub - wydzielony brodzik - foteliki w restauracji

    Wyżywienie

    SelfCatering (SC) - bez wyżywienia Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne.

    Restauracje i bary

    - restauracja - 2 bary

    Dodatkowe informacje

    - hotel systematycznie remontowany od 2015 roku - niska zabudowa - 205 pokoi - sklep - pralka na monety - wypożyczalnia samochodów - WIFI w miejscach publicznych bezpłatne www.thbhotels.com

    Bagaże

    Berlin Schonefeld (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (Laudamotion); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    THB Flora to świetnie usytuowany hotel, blisko centrum miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami oraz widokiem na morze. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych, w tym wodny plac zabaw.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Puerto del Carmen i od długiej i szerokiej plaży Grande, z łagodnym zejściem do morza
    • przestronne pokoje z aneksem kuchennym i sypialnią, wodny plac zabaw
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Hiszpania/Lanzarote

    Opis

    • kuchnia międzynarodowa i dania wegetariańskie
    • rodzinny hotel z animacjami dla dzieci
    • 2 baseny i wodny plac zabaw dla dzieci ze zjeżdżalniami
    • pokoje z aneksem kuchennym

    Lokalizacja

    w Puerto del Carmen, na wzgórzu, ok. 1 km od centrum miejscowości, ok. 1 km od centrum rozrywki, ok. 10 km od lotniska, ok. 50 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 25 km od Parku Narodowego Timanfaya

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 205, restauracje: 1, bary: 2, recepcja 24h, lobby, taras słoneczny, ogród, mini market, sklep z pamiątkami, przechowalnia bagażu, wymiana walut, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), fryzjer, internet bezprzewodowy (płatny), internet (płatny), brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    2 baseny odkryte ze słodką wodą, parasole i leżaki bezpłatne; wydzielona część dla dzieci, zjeżdżalnie.

    Pokoje

    łazienka z wanną lub prysznicem, aneks kuchenny, kuchenka mikrofalowa, lodówka, sejf (płatny), taras/balkon, pokój dzienny, telewizja satelitarna (płatna) Typ pokoju -

    STUDIO: dla max. 2 osób.

    APARTAMENT z 1 SYPIALNIĄ: dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci.

    Plaża

    ok. 800 m od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirkowa z ciemnym piaskiem, długa, szeroka, łagodne zejście do morza, zagospodarowana, parasole i leżaki płatne

    Sport i fitness

    zajęcia sportowo-rekreacyjne, tenis stołowy (płatny), bilard (płatny).

    Rozrywka

    animacje dla dorosłych i dla dzieci 6 dni w tygodniu

    Dla dzieci

    krzesełka w restauracji, plac zabaw, mini disco, mini klub (4-12 lat), animacje, wodny plac zabaw, wydzielona część basenu ze zjeżdżalniami, łóżeczko dziecięce.

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie (8.00 - 10.00), lunch (13.00 - 15.00), obiadokolacja (18.30 - 21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w snack barze przy basenie (10.30 - 12.00 i 15.30 - 18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00 - 23.00); wymagane noszenie opasek All Inclusive.

    Świadczenia

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko.

    W cenie bagaż podręczny:
    lot Ryanair (FR): 1 sztuka bagażu podręcznego  o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 150zł/szt./2 strony;

    Lot czarterowy  Enetr Air z POZ (ENT): 1 sztuka bagażu podręcznego do max. 5 kg + 1 szt. bagażu rejestrowanego 20 kg/os.

    Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

    Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48h.

    Cena nie zawiera

    Dopłaty do bagażu głównego.

    Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego:

    I. RYANAIR:

    - bagaż rejestrowany 20kg 400 zł/2 strony;  

    - bagaż rejestrowany 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 20 cm/

    350 zł/2 strony;

    CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

    Opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Obsługa na miejscu

    Brak obsługi.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    THB Flora to świetnie usytuowany hotel, blisko centrum miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami oraz widokiem na morze. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie i atrakcje dla najmłodszych, w tym wodny plac zabaw.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum kurortu Puerto del Carmen i od długiej i szerokiej plaży Grande, z łagodnym zejściem do morza
    • przestronne pokoje z aneksem kuchennym i sypialnią, wodny plac zabaw
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Lanzarote, Hiszpania

    Położenie

    na wzniesieniu, ok. 1 km od centrum.

    Plaża

    do piaszczystej, publicznej plaży Playa Grande ok. 1 km. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    205 pokoi typu studio i apartamenty. Lobby z recepcją, restauracja, bar, kawiarnia, minimarket. W ogrodzie 2 baseny ze słodką wodą, taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki przy basenie w cenie. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (4 apartamenty). www.thbhotels.com

    Wyżywienie

    Bez wyżywienia. Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Kolacje tematyczne. Napoje orzeźwiające, wino stołowe, piwo do posiłków. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe z karty All inclusive w godz. 10-23:00, w dyskotece w godz. 23-24:00. Przekąski w barze przy basenie w godz. 10:30-12:00 oraz 15:30-18:00. Lody dla dzieci w godz. 10:03-18:30. Po południu kawa, herbata, ciasto.

    Internet

    kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu za opłatą.

    Zakwaterowanie

    Studia (C1-2A): w budynkach bocznych, pokój mieszkalno-sypialny, aneks kuchenny, odpłatny sejf, TV sat. (na zapytanie, za opłatą), telefon, taras. Wanna, prysznic, WC. Apartamenty Typu A1 (B2-3A): dodatkowo oddzielna sypialnia, WI-FI, z balkonem lub tarasem. Apartamenty Typu A2: 2 oddzielne sypialnie, poza tym wyposażone jak apartamnty Typu A1.

    Sport

    za opłatą: bilard.

    Dzieci

    zintegrowany brodzik, plac zabaw, splash park, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. 2 razy w tygodniu wieczorne przedstawienia. Dyskoteka.

    Zniżki

    DLA DZIECI 2-12 LAT: pobyt gratis.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu THB Flora
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Lanzarote)
    Rozrywkowa Playa Blanca na Lanzarote
    Jaskinia Jameos del Aqua na Lanzarote
    park rozrywki z egzotycznymi zwierzętami Rancho Texas
    Jardin de Cactus - lanzarote
    El Golfo na Lanzarote
    La Graciosa - dziewicza wyspa
    Mirador del Rio - Lanzarote
    Papagayo Beach, Lanzarote
    Wakacyjny kurort Puerto del Carmen na Lanzarote
    Park wulkanów Timanfaya Park na Lanzarote
    Famara Beach - Lanzarote
    Rodzinny kurort Costa Tequise na Lanzarote

    Opinie o Hotelu THB Flora

    4.3
    zdecydowanie polecam

    Hotel flora to fajny pomysł na wakacje z dziećmi. byliśmy w czerwcu. niskie budynki, ładny ogród, przyjemne pokoje i co najważniejsze czyste. dzieci się nie nudziły bo było sporo atrakcji a wodnego placu zabaw prawie nie opuszczały!! jedzenie dobre - nie było się do czego przyczepić. trochę daleko do plaży, ale w sumie i tak byliśmy tylko 2 razy. polecam wypożyczyć samochód i trochę pozwiedzać Lanzarote bo to wyspa zupełnie inna od np. Teneryfy.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.3
    3.6
    może być

    Hotel THB Flora jest zadbany i często sprzątany. Droga do Puerto del Carmen prowadzi także bezpośrednio z hotelu jakiś kilometr. Apartamenty wymagają jeszcze remontu ale nie jest źle, śniadania średnie jednak jest co zjeść bez większego szału. Hotel to białe domki 2 piętrowe, charakterystyczne dla Lanzarote.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: może być
    3.6
    3.1
    może być

    Hotel Flora to skromny hotel, taki podstawowy standard, dobry jako baza wypadowa w sensie jak ktoś aktywnie spędza głównie czas po za hotelem np. zwiedzając Lanzarote na własną rękę jak my :)

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: może być
    3.1
    4.3
    zdecydowanie polecam

    Bardzo fajna baza na wycieczki, zarówno samochodowe jak i piesze. Sama wyspa piękna, zakochałem się od pierwszego wejrzenia... Jedzenie w porządku (praktycznie codziennie kolacje tematyczne), pokoje również - trochę postarzałe, ale czyste. Większość gości to Anglicy, więc personel bardzo dobrze mówi po angielsku. Ogólnie bardzo polecam :)

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.3
    2.7
    może być

    Lanzarote to wyspa wietrzna ze wzgl. na płaską formę. Brak większych wzniesień wulkanicznych, jak np. Tenerife, czy Gran Canaria więc zastanów się, bo będzie średnio co 3ci dzień wiało. Atrakcje nieliczne,np.4-kilometrowe podziemne szlaki,z tym ,że dla turystów dostępna skrócona 1-kilometrowa opcja. Namierz kamerki z wyspy I obserwuj flagi, by moje relacje zostały potwierdzone.Hotel wybierz samodzielnie. Staraj się wybierać zawsze na południu wyspy, to najspokojniejsze miejsca.Szukaj hotelu z dostępnym językiem ang I niemieckim-tam nie będziesz musiał-a oceniać jakości. P.S. Wiem,że Lanzarote przyciąga cenami,czemu I ja uległem. Wolę jednak dodać pare Euro i zakochać się w Tenerifie,choćby po to, by ujrzeć najwyższy szczyt Hiszpanii.

    POLECAM:
    singlom
    Podsumowanie: może być
    2.7

    THB Flora - możliwości zakwaterowania:

    Junior Suite 2 os.
    Junior Suite 3 os.
    Junior Suite 4 os.
    Pok. 1 os.

    THB Flora - Możliwości wyżywienia:


    THB Flora - miasta wylotu:


    THB Flora - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel THB Flora ? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00