cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Bellevue Aquarius, Lanzarote
  • Hotel Bellevue Aquarius, Lanzarote
  • Hotel Bellevue Aquarius, Lanzarote
  • Hotel Bellevue Aquarius, Lanzarote
  • Hotel Bellevue Aquarius, Lanzarote
  • Hotel Bellevue Aquarius, Lanzarote
  • Hotel Bellevue Aquarius, Lanzarote
  • Hotel Bellevue Aquarius, Lanzarote
  • Hotel Bellevue Aquarius, Lanzarote
  • Hotel Bellevue Aquarius, Lanzarote
1 / 10
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
19.01 - 26.01
już od 2599 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.05 - 22.05
już od 1039 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Bellevue Aquarius
  • Windsurfing
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Bellevue Aquarius
star 3

Hiszpania: Lanzarote
Ocena hotelu Bellevue Aquarius:
3.9 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Bellevue Aquarius:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    3.8
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    3.3
  • Jakość
    do ceny
    3.8
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 stycznia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 maja 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bellevue Aquarius to hotel usytuowany w samym sercu miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami z daniami kuchni kanaryjskiej. Polecamy miłośnikom życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków przepięknej wyspy Lanzarote.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w samym centrum kurortu Puerto del Carmen - na terenie Starego Miasta, w spacerowej odległości od najbliższej plaży
  • przestronne apartamenty z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Hotel Bellevue Aquarius w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bellevue Aquarius to hotel usytuowany w samym sercu miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami z daniami kuchni kanaryjskiej. Polecamy miłośnikom życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków przepięknej wyspy Lanzarote.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w samym centrum kurortu Puerto del Carmen - na terenie Starego Miasta, w spacerowej odległości od najbliższej plaży
  • przestronne apartamenty z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Hiszpania/Lanzarote

Położenie

- Puerto del Carmen - ok 1 km od plaży - ok 10 km od lotniska  - w pobliżu liczne restauracje, bary i kawiarnie

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole płatne

Pokoje

Apartamenty - pokój dzienny oraz sypialnia - TV-SAT (płatny), telefon - sejf (płatny) - wyposażony aneks kuchenny - łazienka (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów) - balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen - taras słoneczny, leżaki i parasole bezpłatne - tenis stołowy - animacje w wybrane dni tygodnia

Dla dzieci

- brodzik

Wyżywienie

Self Catering (SC) - bez wyżywienia Bed&Breakfast (BB) - śniadania Half Board (HB) - śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji płatne All Inclusive (AI) - śniadania, obiady, kolacje, pomiędzy posiłkami przekąski. Wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00 - 23:00. Posiłki serwowane są w formie bufetu

Restauracje i bary

- restauracja główna - 2 bary

Dodatkowe informacje

- 167 pokoje- recepcja 24h, punkt wymiany walut- bezprzewodowy internet w lobby (płatne)  - kawiarenka internatowa (płatna) - www.bluebayresorts.com

Bagaż

Berlin Schonefeld (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 58zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bellevue Aquarius to hotel usytuowany w samym sercu miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami z daniami kuchni kanaryjskiej. Polecamy miłośnikom życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków przepięknej wyspy Lanzarote.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w samym centrum kurortu Puerto del Carmen - na terenie Starego Miasta, w spacerowej odległości od najbliższej plaży
  • przestronne apartamenty z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

Opis oferty:

Świetna propozycja dla rodzin z dziećmi. Położony na niewielkim wzniesieniu, niedaleko od centrum jednego z najważniejszych kurortów na Lanzarote, dawniej miasteczka portowego - Puerto del Carmen. Goście chwalą spokojną okolicę, bliskość sklepów i restauracji oraz pięknej plaży z ciemnym piaskiem, od których hotel dzieli zaledwie kilka minut spacerem. Przestronne, komfortowe i czyste pokoje oraz pomocny i przyjazny personel to największe atuty hotelu.

POŁOŻENIE:

na niewielkim wzniesieniu, ok. 1 km od centrum tętniącego życiem PUERTO DEL CARMEN ze sklepami i restauracjami, ok. 25 km od Parku Narodowego Timanfaya; ok. 15 km od lotniska w Arrecife; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 2 EUR/Arrecife).

PLAŻA:

Grande, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 700 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, odnowiony w 2001 r., łącznie 167 apartamentów, szeregowa zabudowa w stylu tradycyjnych białych domków, 3 piętra, hol, całodobowa recepcja, restauracja El Mirador - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, Saloon bar, snack-bar przy basenie; ogród; za opłatą: punkt internetowy i internet bezprzewodowy (ok. 2 EUR/godz., ok. 20 EUR/tydz.), pralnia, kantor; występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

apartament:

dla maks. 4 os. (dostawka - sofa dla 2 os.), ok. 45 m2, zadbany, łazienka (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), pokój dzienny z aneksem kuchennym (lodówka, kuchenka, czajnik elektryczny, mikrofalówka, żelazko i deska do prasowania) i sypialnia oddzielona drzwiami, telefon, lodówka; za opłatą: telewizja satelitarna (ok. 3 EUR/dzień), sejf (ok. 12 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); apartament z 2 sypialniami za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, ok. 400 m2, słodka woda, wydzielona część dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; petanka, tenis stołowy, rzutki, bilard, piłkarzyki; okazjonalnie animacje dla dzieci i dorosłych.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/928514940, www.bluebayresorts.com


TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bellevue Aquarius to hotel usytuowany w samym sercu miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami z daniami kuchni kanaryjskiej. Polecamy miłośnikom życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków przepięknej wyspy Lanzarote.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w samym centrum kurortu Puerto del Carmen - na terenie Starego Miasta, w spacerowej odległości od najbliższej plaży
  • przestronne apartamenty z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • sejf: w recepcji
  • bankomat w hotelu
  • Wi-Fi: w całym hotelu, za opłatą
  • terminal internetowy
  • pralnia

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

167

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt

Sport i wellness

Płatne
  • w ofercie firm zewnętrznych: minigolf, badminton, windsurfing, łódka typu banan, parasailing, narty wodne

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • przedstawienia
  • rzutki
  • bilard

Pokoje

Apartament APX2
  • 1-4 os.
  • balkon lub taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • 1 sypialnia
  • sejf: za opłatą
  • wentylator sufitowy
  • telefon
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • wybrane napoje bezalkoholowe, wybrane lokalne napoje alkoholowe
Restauracje i bary
  • restauracje: 1
  • restauracja „El Mirador": bufet, 08:00 - 10:00, 13:00 - 15:00, 19:00 - 21:00

  • bary i inne: 2
  • saloon bar „Chalana": 19:00 - 02:00, za opłatą, wliczony w all inclusive
  • bar przy zewnętrznym basenie „Tropical": 10:00 - 19:00, za opłatą, wliczony w all inclusive
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
  • W okolicy

    • ok. 1 km od plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 15 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Bellevue Aquarius to hotel usytuowany w samym sercu miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami z daniami kuchni kanaryjskiej. Polecamy miłośnikom życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków przepięknej wyspy Lanzarote.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w samym centrum kurortu Puerto del Carmen - na terenie Starego Miasta, w spacerowej odległości od najbliższej plaży
    • przestronne apartamenty z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
    • wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel Bellevue Aquarius położony jest w największym kurorcie Lanzarote - Puerto del Carmen, w jego centrum (szeroki wybór barów, restauracji i sklepów). Do lotniska w Arrecife ok. 15 km.
    Plaża:

    Do najbliższej kamienistej plaży ok. 500 m. Do szerokiej, piaszczysto-żwirowej plaży z leżakami i parasolami (płatne ok. 6 EUR/os./dzień.) ok. 1,2 km.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, restauracja, bar, snack bar, taras słoneczny z leżakami i parasolami, basen z wydzielonym brodzikiem (w basenach słodka woda). Hotel nie zapewnia ręczników basenowych.
    Pokoje:

    W aparthotelu znajduje się 167 apartamentów. I choć ich wyposażenie nie należy do najnowszych, to są one przestronne i czyste. W każdym osobna sypialnia, pokój dzienny z rozkładaną sofą, aneks kuchenny (lodówka, płyta grzewcza, kuchenka mikrofalowa, garnki, zastawa, sztućce), łazienka (suszarka do włosów, podstawowe kosmetyki), deska do prasowania, wiatrak przysufitowy, TV-sat (płatny), telefon, sejf (płatny ok. 21 EUR tydzień + 5 EUR depozyt za klucz), balkon lub taras z meblami balkonowymi. Apartamenty sprzątane są 5 x w tygodniu, ręczniki zmieniane 3x, a pościel 2 x. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis - na potwierdzenie.
    - Apartament z 1 sypialnią (pow. ok. 48m2) - dla max. 3 osób
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania (08:00-10:00), lunch (13:00-15:00) oraz obiadokolacje (19:00-21:00) w restauracji głównej, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe z karty All Inclusive (10:00-23:00).
    Program sportowy i animacyjny:

    Bezpłatnie: rzutki, petanka, tenis stołowy. Płatne: bilard, piłkarzyki. Okazjonalnie wieczorne pokazy, muzyka na żywo.
    Internet:

    Stanowiska internetowe płatne. Wi-Fi na terenie całego kompleksu płatne (ok. 2 EUR/godz., ok. 20 EUR/ tydzień).
    Kategoria lokalna:

    ***
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    Świadczenia
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Inne
    WYSPY KANARYJSKIE informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Czas Polski - 1 godzina.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Lanzarote
    Najbardziej niezwykła ze wszystkich Wysp Kanaryjskich, uznana za cud przyrody i wpisana na liste UNESCO jako Światowy Rezerwat Biosfery. Większość jej powierzchni pokrywa zastygła lawa oraz ponad 300 wulkanicznych stożków. Jedną z największych atrakcji jest Park Narodowy Timanfaya założony na terenach wulkanicznych, zwanych górami ognia. Wyspa jest również bardzo harmonijnie zabudowana według koncepcji słynnego hiszpańskiego architekta Cesara Manrique. Nie znajdziemy tu wysokiej zabudowy, a nawet nadmorskie kurorty zachowują typowy kanaryjski charakter. Do tego piękne plaże z ciemnym piaskiem i fantastyczna atmosfera oraz pogoda, a także niezwykłe uprawiane tylko tutaj wina - to wszystko powoduje, że Lanzarote jest jedyna w swoim rodzaju.
    Playa Blanca
    Choć szybko się rozwija w ostatnich latach, nadal zachowała swój urok i atmosferę spokoju i relaksu. Poza plażą znajdziecie tu port jachtowy i promenadę ze sklepami i restauracjami. Stąd najbliżej do sąsiedniej Fuerteventury i do słynnych winnic Lanzarote, gdzie w wulkanicznej ziemi uprawia się winorośle i produkuje jedno z najlepszych białych win Hiszpanii.
    Puerto del Carmen
    Ten najstarszy i największy kurort zbudowany wokół portu rybackiego teraz rozciąga się wzdłuż najdłuższej plaży na wyspie i przyciąga zarówno rodziny z dziećmi jak i osoby spragnione rozrywki. Tu znajdziecie największy wybór barów, restauracji i kawiarni oraz sklepy a nawet kasyno.
    Costa Teguise
    Jedna z najstarszych miejscowości wypoczynkowych Lanzarote wybudowana od podstaw wg projektów Cesara Manrique oferuje doskonałe plaże i jest świetnym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy. Tu każdy znajdzie coś dla siebie - aqua park, restauracje i bary, pole golfowe i plaże dla każdego. Amatorzy wind surfingu skupiają się na plaży Las Cucharas, a rodziny z dziećmi najczęściej wybierają mniejsze Los Charcos z jasnym piaskiem.
    Wyloty z:
    Warszawy i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Wycieczki lokalne
    LANZAROTE

    GRAND TOUR

    Całodzienna wycieczka objazdowa po najważniejszych i najpiękniejszych miejscach na całej wyspie. Między innymi zachwycający Park Narodowy Timanfaya gdzie jedziemy trasą między kraterami wulkanów, a także Jameos del Aqua, Ogród Kaktusów, Los Hervideros, El Golfo, Haria oraz La Geria, gdzie degustujemy przepyszne wina z Lanzarote.
    Cena: ok. 60 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko (2 - 12 lat)
    I LOVE LA GRACIOSA
    Rejs przez cieśninę El Rio tuż przy malowniczych wysokich klifach na wysepkę znaną jako "oaza romantyków", której plaże uważane są za najpiękniejsze w tym regionie. Zwiedzanie miasteczka, a następnie wyprawa katamaranem wzdłuż wybrzeża La Graciosy. Po drodze czas na plażowanie, kajaki, snorkeling/kąpiel w oceanie, a na koniec impreza - tańce, zabawa. Opieka w języku polskim.
    Cena ok. 59 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko (2 - 12 lat) (w cenie napoje bezalkoholowe, pyszny hiszpański obiad na katamaranie, piwo San Miguel i wino sangria bez ograniczeń, kajaki)
    LANZAROTE NIEZNANE VIP

    Wyjazd półdniowy (możliwa trasa poranna lub wieczorna) busem 8-osobowym na czele z polskim przewodnikiem - pasjonatem, gdzie odwiedzacie Państwo miejsca bardziej ukryte, lokalne, nieznane przeciętnemu turyście. Wjeżdżacie Państwo również w szutrowe zakątki. Doskonała opcja również dla tych, którzy na Lanzarote nie są po raz pierwszy.
    Cena: ok. 47 Eur
    SUBMARINE
    Wyprawa łodzią podwodną w ok 40metrowe głębiny oceanu, w miejsca gdzie podziwiamy wraki statków oraz wabimy poprzez wyrzutnie pokarmu wszystkie żywe organizmy jakie pływają w okolicy.
    Cena: ok. 55 Eur za osobę dorosłą, ok. 34 Eur za dziecko (2-12 lat)
    NURKOWANIE PO POLSKU
    Ławice ryb, płaszczki, ośmiornice, kraby, flądry i bajecznie kolorowe papugoryby to zaledwie namiastka atrakcji czekających w czystych, przejrzystych wodach oceanu. Wszystko pod okiem polskich instruktorów, zapewniających bezpieczną, wspaniałą zabawę oraz "głębię" pozytywnych emocji.                                                                   
    Cena: ok. 75 Eur
    WYDMY W CORRALEJO
    Lekka wycieczka na najmniej zaludnioną Wyspę Kanaryjską, która szczyci się krainą wydm do złudzenia przypominającą Saharę. Mamy też czas na zwiedzanie miasteczka Corralejo oraz plażowanie.Opieka w języku angielskim                                           
    Cena: ok. 53 Eur za osobę dorosłą, ok. 30 Eur za dziecko (2-12 lat)
    Dla aktywnych

    Mekka surferów
    Okazałe fale sprawiają, że jest to idealna lokalizacja do uprawiania sportów wodnych, a zwłaszcza surfingu. Do najlepszych miejsc zaliczają się Costa Teguise oraz Playa Famara. Lanzarote oferuje również inne formy sportów wodnych takie jak stand up paddle czy kajaki.
    Trekking
    Odkryj zadziwiający świat aktywnych wulkanów podczas trekkingowych wędrówek językami lawy! Przenieś się do innego świata spacerując pośród wulkanicznych kraterów, lawowych tuneli i tajemniczych wulkanicznych jezior. Zachwyć się niepowtarzalnym krajobrazem Lanzarote! (Możliwe wykupienie wycieczki trekkingowej u rezydenta. Koszt ok. 40 EUR/os.)
    Zwiedzanie

    Z miłości do wulkanów - Dom Cesara Manrique Ten dom to wyjątkowe dzieło sztuki, które powstało z miłości artysty do wulkanów. Wybudowany został w korycie wyschniętego potoku Taro de Tahiche. Parter domu znajduje się w naturalnych skalnych jamach powstałych po erupcji wulkanu.
    Przyroda

    Wioska El Golfo
    Zobacz na własne oczy krater wulkaniczny! W niewielkiej miejscowości El Golfo jest krater o tej samej nazwie, a w jego wnętrzu unikalne zielone jeziorko Charco de los Clicos.
    Kaktusy w Jardin de Cactus
    Kaktusowy ogród będący dziełem artysty Césara Manrique. W ogrodzie rośnie ponad 10 000 roślin reprezentujących ponad 1 400 gatunków! Większość z nich pochodzi z Ameryki i Madagaskaru, ale znaleźć tu także można kilka gatunków rodzimych dla Wysp Kanaryjskich.
    Relaks

    Marina Rubicon
    Ta ekskluzywna marina znajduje się w miejscowości Playa Blanca. Jest idealnym miejscem na wieczorne, romantyczne spacery. Zwolennicy luksusu znajdą tutaj również sklepy znanych marek.
    Słuchając szumu fal
    Papagayo jest jedną z nielicznych białych plaż na wyspie. Zapraszamy do relaksu nad zatokami obmywanymi przez krystalicznie czystą wodę. Wypoczynek w towarzystwie pięknych widoków, ciepłego piasku i szumu fal gwarantowany!
    Klify na Playa Famara
    Playa Famara leży w północno-zachodniej części wyspy. Niezwykle piękna - po wschodniej stronie otoczona jest potężnymi klifami masywu Risco De Famara, a po drugiej stronie podziwiać można białe domki miasteczka. Znakomita do spacerowania i uprawiania windsurfingu! Ostrzegamy jednak, że fale potrafią tu być naprawdę wysokie.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    LANZAROTE

    GRAND TOUR

    Całodzienna wycieczka objazdowa po najważniejszych i najpiękniejszych miejscach na całej wyspie. Między innymi zachwycający Park Narodowy Timanfaya gdzie jedziemy trasą między kraterami wulkanów, a także Jameos del Aqua, Ogród Kaktusów, Los Hervideros, El Golfo, Haria oraz La Geria, gdzie degustujemy przepyszne wina z Lanzarote.
    Cena: ok. 60 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko (2 - 12 lat)
    I LOVE LA GRACIOSA
    Rejs przez cieśninę El Rio tuż przy malowniczych wysokich klifach na wysepkę znaną jako "oaza romantyków", której plaże uważane są za najpiękniejsze w tym regionie. Zwiedzanie miasteczka, a następnie wyprawa katamaranem wzdłuż wybrzeża La Graciosy. Po drodze czas na plażowanie, kajaki, snorkeling/kąpiel w oceanie, a na koniec impreza - tańce, zabawa. Opieka w języku polskim.
    Cena ok. 59 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko (2 - 12 lat) (w cenie napoje bezalkoholowe, pyszny hiszpański obiad na katamaranie, piwo San Miguel i wino sangria bez ograniczeń, kajaki)
    LANZAROTE NIEZNANE VIP

    Wyjazd półdniowy (możliwa trasa poranna lub wieczorna) busem 8-osobowym na czele z polskim przewodnikiem - pasjonatem, gdzie odwiedzacie Państwo miejsca bardziej ukryte, lokalne, nieznane przeciętnemu turyście. Wjeżdżacie Państwo również w szutrowe zakątki. Doskonała opcja również dla tych, którzy na Lanzarote nie są po raz pierwszy.
    Cena: ok. 47 Eur
    SUBMARINE
    Wyprawa łodzią podwodną w ok 40metrowe głębiny oceanu, w miejsca gdzie podziwiamy wraki statków oraz wabimy poprzez wyrzutnie pokarmu wszystkie żywe organizmy jakie pływają w okolicy.
    Cena: ok. 55 Eur za osobę dorosłą, ok. 34 Eur za dziecko (2-12 lat)
    NURKOWANIE PO POLSKU
    Ławice ryb, płaszczki, ośmiornice, kraby, flądry i bajecznie kolorowe papugoryby to zaledwie namiastka atrakcji czekających w czystych, przejrzystych wodach oceanu. Wszystko pod okiem polskich instruktorów, zapewniających bezpieczną, wspaniałą zabawę oraz "głębię" pozytywnych emocji.                                                                   
    Cena: ok. 75 Eur
    WYDMY W CORRALEJO
    Lekka wycieczka na najmniej zaludnioną Wyspę Kanaryjską, która szczyci się krainą wydm do złudzenia przypominającą Saharę. Mamy też czas na zwiedzanie miasteczka Corralejo oraz plażowanie.Opieka w języku angielskim                                           
    Cena: ok. 53 Eur za osobę dorosłą, ok. 30 Eur za dziecko (2-12 lat)
    Dla aktywnych

    Mekka surferów
    Okazałe fale sprawiają, że jest to idealna lokalizacja do uprawiania sportów wodnych, a zwłaszcza surfingu. Do najlepszych miejsc zaliczają się Costa Teguise oraz Playa Famara. Lanzarote oferuje również inne formy sportów wodnych takie jak stand up paddle czy kajaki.
    Trekking
    Odkryj zadziwiający świat aktywnych wulkanów podczas trekkingowych wędrówek językami lawy! Przenieś się do innego świata spacerując pośród wulkanicznych kraterów, lawowych tuneli i tajemniczych wulkanicznych jezior. Zachwyć się niepowtarzalnym krajobrazem Lanzarote! (Możliwe wykupienie wycieczki trekkingowej u rezydenta. Koszt ok. 40 EUR/os.)
    Zwiedzanie

    Z miłości do wulkanów - Dom Cesara Manrique Ten dom to wyjątkowe dzieło sztuki, które powstało z miłości artysty do wulkanów. Wybudowany został w korycie wyschniętego potoku Taro de Tahiche. Parter domu znajduje się w naturalnych skalnych jamach powstałych po erupcji wulkanu.
    Przyroda

    Wioska El Golfo
    Zobacz na własne oczy krater wulkaniczny! W niewielkiej miejscowości El Golfo jest krater o tej samej nazwie, a w jego wnętrzu unikalne zielone jeziorko Charco de los Clicos.
    Kaktusy w Jardin de Cactus
    Kaktusowy ogród będący dziełem artysty Césara Manrique. W ogrodzie rośnie ponad 10 000 roślin reprezentujących ponad 1 400 gatunków! Większość z nich pochodzi z Ameryki i Madagaskaru, ale znaleźć tu także można kilka gatunków rodzimych dla Wysp Kanaryjskich.
    Relaks

    Marina Rubicon
    Ta ekskluzywna marina znajduje się w miejscowości Playa Blanca. Jest idealnym miejscem na wieczorne, romantyczne spacery. Zwolennicy luksusu znajdą tutaj również sklepy znanych marek.
    Słuchając szumu fal
    Papagayo jest jedną z nielicznych białych plaż na wyspie. Zapraszamy do relaksu nad zatokami obmywanymi przez krystalicznie czystą wodę. Wypoczynek w towarzystwie pięknych widoków, ciepłego piasku i szumu fal gwarantowany!
    Klify na Playa Famara
    Playa Famara leży w północno-zachodniej części wyspy. Niezwykle piękna - po wschodniej stronie otoczona jest potężnymi klifami masywu Risco De Famara, a po drugiej stronie podziwiać można białe domki miasteczka. Znakomita do spacerowania i uprawiania windsurfingu! Ostrzegamy jednak, że fale potrafią tu być naprawdę wysokie.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Inne

    WYSPY KANARYJSKIE informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Czas Polski - 1 godzina.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Lanzarote
    Najbardziej niezwykła ze wszystkich Wysp Kanaryjskich, uznana za cud przyrody i wpisana na liste UNESCO jako Światowy Rezerwat Biosfery. Większość jej powierzchni pokrywa zastygła lawa oraz ponad 300 wulkanicznych stożków. Jedną z największych atrakcji jest Park Narodowy Timanfaya założony na terenach wulkanicznych, zwanych górami ognia. Wyspa jest również bardzo harmonijnie zabudowana według koncepcji słynnego hiszpańskiego architekta Cesara Manrique. Nie znajdziemy tu wysokiej zabudowy, a nawet nadmorskie kurorty zachowują typowy kanaryjski charakter. Do tego piękne plaże z ciemnym piaskiem i fantastyczna atmosfera oraz pogoda, a także niezwykłe uprawiane tylko tutaj wina - to wszystko powoduje, że Lanzarote jest jedyna w swoim rodzaju.
    Playa Blanca
    Choć szybko się rozwija w ostatnich latach, nadal zachowała swój urok i atmosferę spokoju i relaksu. Poza plażą znajdziecie tu port jachtowy i promenadę ze sklepami i restauracjami. Stąd najbliżej do sąsiedniej Fuerteventury i do słynnych winnic Lanzarote, gdzie w wulkanicznej ziemi uprawia się winorośle i produkuje jedno z najlepszych białych win Hiszpanii.
    Puerto del Carmen
    Ten najstarszy i największy kurort zbudowany wokół portu rybackiego teraz rozciąga się wzdłuż najdłuższej plaży na wyspie i przyciąga zarówno rodziny z dziećmi jak i osoby spragnione rozrywki. Tu znajdziecie największy wybór barów, restauracji i kawiarni oraz sklepy a nawet kasyno.
    Costa Teguise
    Jedna z najstarszych miejscowości wypoczynkowych Lanzarote wybudowana od podstaw wg projektów Cesara Manrique oferuje doskonałe plaże i jest świetnym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy. Tu każdy znajdzie coś dla siebie - aqua park, restauracje i bary, pole golfowe i plaże dla każdego. Amatorzy wind surfingu skupiają się na plaży Las Cucharas, a rodziny z dziećmi najczęściej wybierają mniejsze Los Charcos z jasnym piaskiem.
    Wyloty z:
    Warszawy i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Bellevue Aquarius to hotel usytuowany w samym sercu miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami z daniami kuchni kanaryjskiej. Polecamy miłośnikom życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków przepięknej wyspy Lanzarote.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w samym centrum kurortu Puerto del Carmen - na terenie Starego Miasta, w spacerowej odległości od najbliższej plaży
    • przestronne apartamenty z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
    • wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

    Opis oferty:

    Świetna propozycja dla rodzin z dziećmi. Położony na niewielkim wzniesieniu, niedaleko od centrum jednego z najważniejszych kurortów na Lanzarote, dawniej miasteczka portowego - Puerto del Carmen. Goście chwalą spokojną okolicę, bliskość sklepów i restauracji oraz pięknej plaży z ciemnym piaskiem, od których hotel dzieli zaledwie kilka minut spacerem. Przestronne, komfortowe i czyste pokoje oraz pomocny i przyjazny personel to największe atuty hotelu.

    POŁOŻENIE:

    na niewielkim wzniesieniu, ok. 1 km od centrum tętniącego życiem PUERTO DEL CARMEN ze sklepami i restauracjami, ok. 25 km od Parku Narodowego Timanfaya; ok. 15 km od lotniska w Arrecife; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 2 EUR/Arrecife).

    PLAŻA:

    Grande, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 700 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zadbany, odnowiony w 2001 r., łącznie 167 apartamentów, szeregowa zabudowa w stylu tradycyjnych białych domków, 3 piętra, hol, całodobowa recepcja, restauracja El Mirador - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, Saloon bar, snack-bar przy basenie; ogród; za opłatą: punkt internetowy i internet bezprzewodowy (ok. 2 EUR/godz., ok. 20 EUR/tydz.), pralnia, kantor; występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    dla maks. 4 os. (dostawka - sofa dla 2 os.), ok. 45 m2, zadbany, łazienka (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), pokój dzienny z aneksem kuchennym (lodówka, kuchenka, czajnik elektryczny, mikrofalówka, żelazko i deska do prasowania) i sypialnia oddzielona drzwiami, telefon, lodówka; za opłatą: telewizja satelitarna (ok. 3 EUR/dzień), sejf (ok. 12 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); apartament z 2 sypialniami za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, ok. 400 m2, słodka woda, wydzielona część dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; petanka, tenis stołowy, rzutki, bilard, piłkarzyki; okazjonalnie animacje dla dzieci i dorosłych.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/928514940, www.bluebayresorts.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 7 lat


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Bellevue Aquarius to hotel usytuowany w samym sercu miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami z daniami kuchni kanaryjskiej. Polecamy miłośnikom życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków przepięknej wyspy Lanzarote.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w samym centrum kurortu Puerto del Carmen - na terenie Starego Miasta, w spacerowej odległości od najbliższej plaży
    • przestronne apartamenty z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
    • wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *

    Region

    Lanzarote, Hiszpania

    Uwagi dodatkowe

    Sun:Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone Sunhotels 2002 – 2017

    Opis hotelu

    Informacje Ogólne:

    BelleVue Aquarius znajduje się w odległości 600 m od plaży piaszczysto-kamienistejpiaszczysto-skalistej kamienisto-skalista. Miasta położone najbliżej hotelu to Tias (6 km), Puerto Del Carmen (1 km) i Yaiza (14 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję. W 6-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, francusku, angielsku, hiszpańsku i włosku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód i rower. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą i brodzikiem. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. Odległość od hotelu: Parque Nacionall Timanfaya (12 km), Museu De Baleias E Golfinhos (4 km), jazda konna (6 km), teatr (15 km) i dyskoteka (100 m). W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, bary/restauracje, przystanek autobusowy, postój taksówek, placówka medyczna, centrum miasta i informacja turystyczna. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna i dyskoteka.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje kantor, sejfy, system kontroli wchodzenia, pralnię, opiekę medyczną, usługę budzenia i concierge. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki:

    W hotelu znajduje się restauracja. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. All Inclusive: All Inclusive obejmuje napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 10:00 - 23:00), alkohole lokalne (pora serwowania: 10:00 - 23:00), wino (pora serwowania: 10:00 - 23:00), piwo (pora serwowania: 10:00 - 23:00) i kawę i herbatę (pora serwowania: 08:00 - 19:00). zęściowe wyżywienie: Częściowe wyżywienie obejmuje śniadanie i kolację.

    Sport i Rozrywka:

    Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje rzutki, strzelanie z łuku, program zajęć animacyjnych, bilard i tenis stołowy. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 4 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: American Express, karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Bellevue Aquarius
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Lanzarote)
    Rozrywkowa Playa Blanca na Lanzarote
    Jaskinia Jameos del Aqua na Lanzarote
    park rozrywki z egzotycznymi zwierzętami Rancho Texas
    Jardin de Cactus - lanzarote
    El Golfo na Lanzarote
    La Graciosa - dziewicza wyspa
    Mirador del Rio - Lanzarote
    Papagayo Beach, Lanzarote
    Wakacyjny kurort Puerto del Carmen na Lanzarote
    Park wulkanów Timanfaya Park na Lanzarote
    Famara Beach - Lanzarote
    Rodzinny kurort Costa Tequise na Lanzarote

    Opinie o Hotelu Bellevue Aquarius

    4.1
    zdecydowanie polecam

    Hotel godny polecenia, lokalizacja świetna, blisko do oceanu, centrum. Miasteczko wspaniałe, mnóstwo atrakcji, klubów, restauracji -nie można się nudzić. Jedzenie różnorodne, baaardzo smaczne. A co do karaluchów, faktycznie można je spotkać nie tylko w hotelu, ponieważ żyją na tej wyspie i są jej nie rozłącznym elementem. Na pewno tam wrócimy.

    POLECAM:
    singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.1
    3.7
    może być

    Fajny hotel, ponieważ ma położenie w centrum Puerto del Carmen, a to był główny cel przy wyborze hotelu Bellevue Aquarius. Widoki z pokoju bardzo ładne., tylko apartamenty powinni wyremontować, co do jedzenia nie mam zastrzeżeń. Dla osób które dysponują skromnym jak my budżetem i na chęci spędzenia czasu poza hotelem i poznania Lanzarote od nocnej strony to polecamy.

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: może być
    3.7
    3.9
    polecam

    Bellevue aquarius to zdecydowanie obiekt dla osób o mniejszych wymaganiach, choć moim zdaniem jak na 3* jest ok. super lokalizacja w centrum Puerto del carmen, więc jest gdzie wyjść wieczorem. apartamenty starsze, jak cały hotel, o podstawowym wyposażeniu, ale czyste. jeśli chcemy mniej wydać na nocleg bo zalezy nam np. na zwiedzaniu Lanzarote to polecam

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    3.9
    polecam

    Polecam ale moim zdaniem hotel Bellevue Aquarius wymaga lekkiego odświeżenia przynajmniej. Ogólnie jest fajny ale trochę czuć już że czasy świetności ma za sobą ale za to jest dobrze położony w największym kurorcie Lanzarote - Puerto del Carmen, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie tzn. moja żona sklepy a ja fajne klimatyczne bary :)

    POLECAM:
    singlom, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    3.9

    Bellevue Aquarius - możliwości zakwaterowania:

    apartament singleuse standard balcony or terrace
    apartament standard
    apartament best-price double standard
    apartament specialpackage standard
    apartament best-price standard
    Apartament 2 os.
    Apartament 3 os.
    Apartament 4 os.
    Apartament
    Apartament
    Apartament w supercenie
    Apartament w supercenie
    Pok. 1 os.

    Bellevue Aquarius - Możliwości wyżywienia:


    Bellevue Aquarius - miasta wylotu:


    Bellevue Aquarius - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Bellevue Aquarius? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00