cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
  • Hotel Alborada, Teneryfa
1 / 30
Ocena
hotelu:
2.3 / 5

Hotel Alborada
star 3

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Alborada:
2.3 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alborada:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    2.5
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    2.5
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Hotel Alborada w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Teneryfa

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1984r., odnowiony w 2000 r. Na terenie hotelu znajduje się recepcja, lobby, sala, pralnia, wypożyczalnia rowerów, basen, taras słoneczny, restauracja, bar, sala konferencyjna. Hotel przystosowany do osób niepełnosprawnych.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

300 m od hotelu, publiczna, piaszczysta. Leżaki i parasole - płatne.

pokoje

Wyposażone są w sejf (płatny), lodówkę, aneks kuchenny, TV, telefon, łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka, WC), balkon lub taras. Możliwość wypożyczenia wentylatora z recepcji (płatny ok. 10€/tydzień + depozyt w wysokości 10€). Typy pokoi: w 4 piętrowych budynkach: apartamenty , apartamenty superior

Wyżywienie

restauracja, bar

bez wyżywienia

All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

mini klub, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, mini disco, krzesełka w restauracji plac zabaw, brodzik ze słoną wodą

w cenie

animacje, wieczorne pokazy, muzyka na żywo

Aktualizacja opisu

05.10.2016 16:29

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Mini Klub Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Hiszpania/Teneryfa

Położenie

- Las Galletas, przy plaży - ok. 10 km od lotniska - ok. 16 km od Costa Adeje - w pobliżu centrum handlowe, restauracje i bary.

Plaża

- piaszczysta, ciemny piasek - leżaki i parasole płatne

Pokoje

- ok. 55 m2, pokoj dzienny i sypialnia - TV SAT, sejf (płatny) - łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do wypożyczenia na recepcji) - wyposażony aneks kuchenny (czajnik, lodówka, mikrofalówka) - wszystkie pokoje z balkonem, część z widokiem na ocean - Internet wi-fi płatny

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen ze słoną wodą, taras słoneczny - leżaki i parasole przy basenie - dziennie i wieczorne animacje - tenis stołowy

Dla dzieci

- brodzik, plac zabaw, mini klub

Wyżywienie

ALL - śniadania, obiady, kolacje tematyczne w formie bufetu, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są w godz. 10:00 - 23:00. Pomiędzy posiłkami przekąski

Restauracje i bary

- restauracja główna, snack bar - bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- 8 budynków 4 piętrowych, 285 apartamentów, windy - wyremontowany w 2013 r. - Internet wi-fi w miejscach publicznych (bezpłatny tylko w barze przy basenie)

Bagaż

Warszawa Modlin, Wrocław, Kraków, Berlin; Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 384 zł/osobę - 20 kg - 480 zł/osobę  Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Teneryfa,Las Galletas

Położenie

Hotel ten położony jest w Las Galletas, kameralnej miejscowości w południowej części Teneryfy. Odległość od lotniska Reina Sofia wynosi ok. 12 km, natomiast od centrum Playa de las Americas hotel ten położony jest w odległości około 15 km. W pobliżu hotelu znajdują się liczne restauracje, sklepy oraz przystanek autobusowy.

Hotel

Kompleks ma do zaoferowania ogromny basen ze słoną wodą oraz bezpośredni dostęp do plaży. Ponadto do dyspozycji gości hotel oddaje: recepcję, restaurację, dwa baseny, mini klub dla dzieci, bar, pralnię oraz wypożyczalnię rowerów.

Pokoje

Przestronne pokoje wyposażone są w aneks kuchenny połączony z salonem oraz sypialnię. Ponadto znajdują się: TV satelitarna, kuchenka mikrofalowa, czajnik bezprzewodowy, lodówka oraz stół z krzesłami.

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie w formule All Inclusive.Śniadania, obiad, kolacja w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

Sport i relaks

Bezpłatnie: bilard, rzutki, animacje wieczorne,aerobic w wodzie. Za dodatkową opłatą: tenis, golf, sporty wodne na plaży.Dla dzieci: plac zabaw, brodzik ze słoną wodą, mini klub, krzesełka w restauracji.

Możliwości zakwaterowania

Pokoje jednoosobowe, pokoje dwuosobowe z możliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej, pokoje dwuosobowe z możliwością jednej dostawki dla dziecka.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

opis hotelu

HOTEL: ALBORADA
KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS: SF 3
KATEGORIA HISZPAŃSKA: ***

POŁOŻENIE:
Hotel położony jest w centrum Las Galletas, 200 m od plaży. Odległość od lotniska wynosi 12 km. Najbliższe pole golfowe oddalone jest o 12 km od hotelu.

HOTEL OFERUJE:
Do dyspozycji Gości przygotowano lobby z recepcją, restaurację, bar , kawiarnię, sejf w recepcji, kantor, dostęp do internetu oraz wypożyczalnię samochodów. W razie potrzeby istnieje możliwość zamówienia wizyty lekarskiej.
 
POKOJE:
Obiekt ten posiada 300 apartamentów składających się z pokoju dziennego i odrębnej sypialni. Wyposażone są one w łazienkę z prysznicem, TV oraz aneks kuchenny z lodówką i niewielką kuchenką. Większość pokoi posiada balkon lub taras.

WYŻYWIENIE:
Hotel oferuje HB (śniadania i obiadokolacje) oraz All inclusive, w skład którego wchodzą: śniadania (8.00-10.00), obiady (13.30-15.00), kolacje (19.30-21.30). W ciągu dnia ponadto serwowane są przekąski w wybranych barach  między 16.30 a 17.30. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji dostępne są w godzinach 11.00-23.00.

SPORT I ROZRYWKA:
Dla Gości przygotowano duży basen z wodą morską, bilard (płatny), tenis stołowy, lekcje nurkowania (płatne). W pobliżu znajduje się odpłatny kort tenisowy. Hotel organizuje też program animacyjny (uzależniony od sezonu).

DZIECI:
Dla dzieci przygotowano brodzik, mini klub, duży plac zabaw oraz program animacyjny (uzależniony od sezonu).

NASZYM ZDANIEM:
Duży, ciekawie położony kompleks, polecamy dla mniej wymagających klientów.
 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Teneryfa

Strefa

Relax, Active

Lokalizacja

Las Galletas - centrum ok. 500 m Playa de las Americas ok. 15 km przystanek komunikacji miejskiej - 20 m lotnisko - ok. 12 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, wulkaniczna (żwirowa, skalista, piaszczysta), leżaki i parasole dodatkowo płatne

Hotel

trzygwiazdkowy, komfortowy i rewelacyjnie położony, posiada 395 pokoi usytuowanych w 4-piętrowym obiekcie położonym w na terenie tropikalnego ogrodu

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, winda, taras słoneczny, sala konferencyjna, mini market, pralnia, możliwość wypożyczenia rowerów lub samochodu, udogodnienia dla osób niepełnosprawnych

Internet

bezpłatne WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych

Pokoje

2 os., łazienka, klimatyzacja, TV SAT, suszarkę do włosów, aneks kuchenny połączony z salonem wyposażony w lodówkę i kuchenkę mikrofalową, sejf (płatny ok. 2 EUR/dzień), telefon, balkon lub taras, część z widokiem na ocean

Restauracje i bary

restauracja główna bar przy basenie / pool bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

basen ze słoną, leżaki i parasole przy basenie, animacje, tenis stołowy, bilard, rzutki, aqua aerobic

Płatne

golf, tenis ziemny, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik ze słoną wodą, mini klub (4-8 lat), wysokie krzesełka w restauracji

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bogatego bufetu, serwowane w restauracji głównej 13.00-15.00 obiad w formie bufetu, dania kuchni międzynarodowej i klasyczne dania hiszpańskie serwowane w restauracji głównej 18.00-21.00 kolacja w formie bogatego bufetu, serwowane dania kuchni międzynarodowej i klasyczne dania hiszpańskie, bogaty wybór sałatek, deserów, przystawek serwowane w restauracji głównej 16.00-18.00 przekąski typu ciasta, ciasteczka, lody, kawa, herbata serwowane w pool barze 11.00-22.30 lokalne napoje bezalkoholowe woda mineralna gazowana, niegazowana, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe typu wino białe, czerwone, sangria, piwo, wódka, whisky, brandy, rum, drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w pool barze do posiłków serwowane są lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), kawa, herbata, do lunchu i kolacji dodatkowo serwowane są lokalne napoje alkoholowe typu wino białe i czerwone, piwo

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Karty kredytowe

American Express, Visa, MasterCard

Strona www hotelu

www.alboradabc.es

Nasza ocena

Pokój *** Położenie ***+ Wyżywienie *** Sport \ rozrywka ***

Atuty

- bezpośrednio przy plaży - duże zaplecze rekreacyjno-sportowe - wspaniała kuchnia i znakomita obsługa - znakomita cena


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

  • Hotel położony w południowej, rozrywkowej części Teneryfy
  • Ogromny basen ze słoną wodą o powierzchni około 3800 m²!
  • Zakwaterowanie w apartamentach z aneksem kuchennym
  • Dobra baza do zwiedzania wyspy

Lokalizacja

w Costa del Silencio, przy plaży, ok. 10 km od lotniska, ok. 15 km od Costa Adeje, w pobliżu centrum handlowego, restauracji oraz barów, przystanek autobusowy przy hotelu.

Wyposażenie

liczba pokoi: 285, restauracje: 1, bary: 2, recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, bar przy basenie (czynny 10.00 - 23.00), internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych, wypożyczalnia rowerów oraz samochodów (płatna), centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

duży basen odkryty o pow. ponad 3800 m2 (z wodą morską), leżaki i parasole bezpłatnie; brodzik.

Pokoje

sejf (płatny), aneks kuchenny z lodówką i mikrofalówką, zestaw do parzenia kawy/herbaty, taras, internet bezprzewodowy (płatny), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów (do wypożyczenia w recepcji), telewizja satelitarna Typ pokoju -

APARTAMENT: pokoje dla max. 3 osób (z jedną sypialnią). Możliwość dopłaty do widoku na ocean.

Plaża

piaszczysta, wulkaniczna, leżaki i parasole (płatne).

Sport i fitness

tenis stołowy, bilard (płatny), lekcje nurkowania (płatne), rzutki, waterpolo, wodny aerobik.

Rozrywka

animacje dzienne i wieczorne, okazjonalnie program artystyczny.

Dla dzieci

łóżeczko dziecięce, plac zabaw, mini klub.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (7.30 - 10.00), lunch (13.00 - 15.00) oraz kolację (19.00 - 21.30) w formie bufetu; lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe 10.00 - 22.00; przekąski między posiłkami. 

Informacje dodatkowe

Hotel pobiera zwrotny depozyt w wysokości 200 euro, który jest zwracany przy wykwaterowaniu.

Świadczenia

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko.

 lot Easyjet (EJU): 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 45 x 36 x 20

lot Ryanair (FR): 1 sztuka bagażu podręcznego  o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; 

Lot Wizzair (W6)): 1 sztuka bagażu podręcznego o max. wymiarach 40 x 30 x 20 cm; 

Lot Enter Air (ENT): 1 sztuka bagażu podręcznego do max. 5 kg + 1 szt. bagażu rejestrowanego 20 kg/os.

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Dodatkowo płatne

 Linie Ryanair: 

 - drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm: 150zł/szt./2 strony.
- bagaż rejestrowany do 10 kg: 200 zł/os/2 strony
- bagaż rejestrowany do 20 kg : 400 zł/os/2 strony

Linie Wizzair:

  • wyloty z Katowic - bagaż rejestrowany 20 kg - 650 zł/2 strony, bagaż podręczny 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 23 cm - 250 zł/2 strony
  • wyloty z Warszawy - bagaż rejestrowany 20 kg - 750 zł/2 strony, bagaż podręczny 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 23 cm - 250 zł/2 strony.

Linie Easyjet:

- bagaż rejestrowany do 15 kg : 450 zł/os/2 strony

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


III Millenium

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

Ryanair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

Wizzair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

Norwegian

bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

Do zapłaty na miejscu

Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

cena; 320 ZL/szt./w obie strony

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


TOP Touristik

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Ważne informacje

Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie rezerwacji. W porównaniu z innymi touroperatorami, dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane 24h/7. Potwierdzamy cenę niezwłocznie tego samego dnia (dni robocze).

Cena zawiera

Przelot - Zakwaterowanie - Transfer - Ubezpieczenie: KL NNW Bagaż .

Położenie

Kompleks apartamentów znajduje się zaledwie 20 metrów od morza i 100 metrów od transportu publicznego. Do najbliższego miasta gdzie są  sklepy i lokale rozrywkowe wynosi około 500 m. Odległość od hotelu do lotniska wynosi około 20 km.

Adres  

Alborada Beach Club, 
Avda Fernando Salazar González S/N Arona 
38631 Santa Cruz de Tenerife - Spain 
Tel: +34 922 730 060  
Web: www.alboradabeachclub.com   

Wyposażenie

Atmosfera każdego z naszych 395 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z sejfu i kantoru wymiany walut. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja i bar. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: opieka nad dziećmi, wypożyczalnia samochodów, opieka medyczna i pralnia.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w pomieszczenie mieszkalne, kuchnię i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Wygodnie i przyjemnie spędzicie Państwo noc na sofie. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. W aneksie kuchennym znajduje się lodówka, kuchenka mikrofalowa i ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

All inclusive

Śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Dodatkowo, hotel oferuje przekąski, popołudniowa kawa / herbata i ciastka i możliwość wyboru lokalnych napojów alkoholowych i bezalkoholowych.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie hotelu apartamentowego znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras oraz taras do opalania wraz z leżakami i parasolami przeciwsłonecznymi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. W czasie wolnym poza boccią, strzelaniem z łuku, aqua fitnessem, tenisem stołowym i dartem zapraszamy również do skorzystania z bilardu (za dodatkową opłatą). Muzyka na żywo, miniklub i minidisco zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

Karty kredytowe

W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Check-in / Check-out

Proszę zwrócić uwagę, że zgodnie z międzynarodowym standardem dobra hotelowa:
- zaczyna się meldunkiem - od godziny 14:00 w dniu przyjazdu 
- kończy się po wymeldowaniu - do godziny 12:00 w dniu wyjazdu 
Godziny te mogą nieznacznie różnić się w zależności od kraju i hotelu.
Dostęp do wszelkich wykupionych usług hotelowych, w tym posiłków i napojów, jest możliwy tylko w godzinach meldunku w hotelu.
W przypadku opcji half board, full board i all inclusive pierwszym dostępnym posiłkiem po godzinie meldunku jest zazwyczaj lunch (wydawany w godzinach urzędowania restauracji hotelowej), w przypadku pobytu ze śniadaniem, jest ono serwowane następnego dnia rano.
Część hoteli oferuje odpłatną możliwość wcześniejszego meldunku i późniejszego wymeldowania. Potrzebę taką należy zgłosić bezpośrednio na recepcji w dniu przyjazdu, a jej realizacja zależna jest od dostępności pokoi w hotelu, w danym dniu.

Kaucja w hotelach - Deposit

Kaucja (inaczej depozyt zabezpieczający) to określona kwota pieniędzy pobierana przez część hoteli podczas zameldowania. Hotele pobierają taki depozyt, aby zabezpieczyć koszty dodatkowe, jakie powstają w związku z pobytem gościa w hotelu.Kaucja może zostać zablokowana na karcie kredytowej w formie preautoryzacji  lub alternatywnie można dokonać wpłaty gotówkowej w recepcji.Wysokość kaucji ustalana jest przez hotel. Kaucja podlega zwrotowi w przypadku braku dodatkowych kosztów.

Informacje odnośnie przelotów samolotem

Wszystkie przeloty na destynacjach oferowanych przez TOP Touristik odbywają się zgodnie z Ogólnymi Warunkami Przewozu Pasażerów i Bagażu danego przewoźnika.
W przypadku tanich linii lotniczych oraz regularnych linii lotniczych na krótkich dystansach cena zawiera tylko bagaż podręczny. Istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego za dodatkową opłatą (*).
+ Ryanair (FR): 55x40x20 , 10 kg - przekazany do luku bagażowego ( od 15.01.2018, wyjątkiem rezerwacji z pierwszeństwem wejścia ) oraz mała torebka 35x20x20 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 265 – 400 PLN.
+ Wizz Air (W6): 55x40x23 , 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20kg, cena 200 – 450 PLN.
+ Norwegian (DY): 55x40x23 , 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 230 – 300 PLN.
+ Easyjet (U2): 55x40x23 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 250 – 300 PLN. + LOT (LT) / TAP (TP) / British Airways (BA) / Alitalia (AZ) / El Al (LY): 55x40x23 , 8 kg. *Bagaż rejestrowany: 23 kg, cena 280 - 400 PLN. 
++ W przypadku czarterów (np. Small Planet (P7), Smart Wings (QS), Enter Air (E4) cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 15 kg.
*Cena bagażu może ulec zmianie jeżeli zostanie on dodany już po potwierdzeniu rezerwacji.
Serwis pokładowy - napoje, przekąski zwyczajowo nie jest zawarty w cenie przelotu.
Wszelkie informacje odnośnie limitów bagażu oraz serwisu pokładowego w cenie przelotu wszystkich linii lotniczych, z którymi współpracuje TOP Touristik znajdziecie Państwo na naszej stronie www.TOPtouristik.pl w zakładce Wszystko o lataniu/bagaż:
www.vcms.eu/upload/getbyid/104390/Dok1.pdf


Atur

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIATFS

Hotel info

okazały kompleks hotelowy z nieskrępowaną, wakacyjną atmosferą. Niezwykłą atrakcją jest duży basen zlokalizowany nad samym brzegiem oceanu, a z tarasów słonecznych obserwować można morskie przypływy i odpływy. Wyjątkowym tłem do oryginalnych zdjęć są rozpryskujące się o skalisty brzeg fale, które wpływają bezpośrednio do basenu. Tuż obok znajduje się niewielka, piaszczysta plaża, co z pewnością ucieszy amatorów morskich kąpieli. Obiekt położony jest w małej miejscowości Las Galletas z kilkoma hotelami, barami i restauracjami, dzięki czemu lokalne ceny są tu znacznie niższe niż w pobliskich, renomowanych kurortach. Choć obiekt nie należy do najnowszych posiada niezwykły atut jakim jest wygodne zakwaterowanie w przestronnych apartamentach. Każdy z nich składa się z sypialni i strefy dziennej z aneksem kuchennym, co wyróżnia hotel spośród ciasnych obiektów z niewielkimi pokojami. Swoboda i komfort zakwaterowania jest tu gwarantowany. Uzupełnieniem całości jest smaczna kuchnia serwowana w restauracji skąd rozpościera się malowniczy widok na basen i ocean. Zapraszamy również do baru przy basenie, gdzie serwowane są napoje, lekkie snacki i przekąski. Kategoria lokalna 3***

Lokalizacja

Las Galletas, nad brzegiem oceanu, zaledwie kilka kroków od najbliższych butików, barów i tawern. Przystanek komunikacji lokalnej ok. 100 m od hotelu. Park wodny Siam Park, tętniący życiem kurort Playa de las Americas ok. 15 km. Lotnisko Reina Sofia ok. 15 km.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta - ciemny piasek z kamieniami, niewielka, publiczna. Przy hotelu również nadmorskie tarasy skalne.

Aparthotel

285 apartamentów, kompleks 4 poziomowych budynków na rozległym terenie, recepcja 24h, lobby, windy, restauracja główna z panoramicznym widokiem na ocean, bar i cafeteria, sezonowy bar przy basenie, płatne miejsca parkingowe.

Pokój

przestronny, wygodnie i funkcjonalnie wyposażony, sypialnia oraz strefa dzienna z sofą, TV, aneks kuchenny (lodówka, kuchenka, podstawowe naczynia i sztućce), łazienka (prysznic lub wanna), balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci (sofa w strefie dziennej - wspólne spanie). Pokój 1-os. na zamówienie.

Sport i rozrywka

bardzo duży basen zewnętrzny z morską wodą, przestronne tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Płatne: bilard, tenis stołowy. Cykliczne animacje, rozgrywki sportowe lub wieczory z muzyką. Najbliższe pole golfowe ok. 5 km (oferta zewnętrzna).

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Opcje wyżywienia

- all inclusive

All inclusive soft

3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / w godzinach popołudniowych snacki, przekąski lub słodycze / 11:00-23:00 lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Uwagi

hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Rezydent lokalny język angielski. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja ok. 100EUR/pokój/pobyt, zwracana w całości w momencie wykwaterowanie pod warunkiem braku szkód.

Nasza opinia

atutem obiektu jest jego położeniem nad brzegiem oceanu oraz największy na Teneryfie basen z morską wodą. Wygodne zakwaterowanie w apartamentach rekomendowane poszukującym spokojnej miejscowości. Wakacyjny kompleks w promocyjnej cenie.

201002Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - EasyJet (kod lotu EZY) - bagaż podręczny o max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) bagaż rejestrowany o max wadze do 15kg przewożony w luku bagażowym lub 2) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

CENA ZAWIERA

Cena zawiera: - bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

CENA NIE ZAWIERA

Cena nie zawiera: - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w miejscowości Las Galletas, odległość od lotniska około 10 km, odległość od Costa Adeje około 16 km. W pobliżu centrum handlowe, restauracje i bary.

PLAŻA

Plaża publiczna, piaszczysta z ciemnym piaskiem, położona 300 m od hotelu. Leżaki i parasole: dodatkowo płatne.

HOTEL

Kategoria lokalna 3* Z hotelu roztacza się piękny widok na Ocean Atlantycki. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

recepcja, lobby, pralnia: płatna, wypożyczalnia rowerów: płatna, taras słoneczny, bar przy basenie, restauracja, snack bar.

INTERNET

Wi - Fi w lobby bezpłatnie. Na terenie hotelu znajduje się kawiarenka internetowa: dodatkowo płatna.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Na terenie hotelu znajduje się sala konferencyjna.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen, animacje, tenis stołowy.

DLA DZIECI

brodzik, mini klub, mini disco, krzesełka w restauracji, plac zabaw.

ZAKWATEROWANIE

Apartamenty wyposażone w: TV SAT, sejf: płatny, lodówkę, łazienkę z prysznicem lub wanną, balkon, Wi -FI: płatne.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Przekąski pomiędzy posiłkami, ciasto, kawa, herbata, lody, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych przez hotel miejscach i godzinach.

INFORMACJE DODATKOWE

Adres: Av. de Fernando Salazar Gonzalez, S/N, 38631 Las Galletas, Santa Cruz de Tenerife, Hiszpania OBIAD ŚWIĄTECZNY ( 25.12) I KOLACJA NOWOROCZNA (31.12.) W CENIE!!! Opieka anglojęzycznego rezydenta lub polskojęzycznego rezydenta do potwierdzenia dla każdej rezerwacji.

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu; opiekę polskojęzycznego rezydenta w wybranych regionach, część oferty jest z rezydentem anglojęzycznym lub bez rezydenta jeśli opisane w "uwagach" przy opisie hotelu;  wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej). Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG),  oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP):  15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm) EasyJet: jedną sztukę bagażu wliczając torebki i laptopy o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki). CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu EasyJet: 15kg - ok. 300 zł; 23kg - ok. 350 zł LOT: 23 kg - ok 300 zł Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 10kg/20kg  Easyjet: 15kg LOT: 23 kg (Wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm)

DOBA HOTELOWA

Uwaga - DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

COVID-19

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych. W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ . Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami. Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Osoby podróżujące linią Easy Jet, podczas przelotu zobowiązane są do posiadania maseczek FFP2 (chirurgiczne lub materiałowe). Szaliki, osłony twarzy (przyłbice) oraz maski z zaworami nie będą przez przewoźnika akceptowane.  Aktualizacja 15.03.2021 Informujemy, że Gran Canaria, Teneryfa i Fuerteventura pozostają na drugim poziomie alarmu zachorowalności, co oznacza wprowadzenie godziny policyjnej w godzinach 22:00 - 06:00, ograniczenie spotkań towarzyskich do 4 osób wewnątrz i na zewnątrz, w miejscach kultu religijnego nie mogą gromadziś się ludzie w liczbie większej niż 33 % pojemności danego miejsca. W przypadku Majorki obowiązuje godzina policyjna w godzinach 22:00 - 06:00, ograniczenie spotkań towarzykich do 6 osób z maksymalnie dwóch gospodarstw domowych. W restauracjach oraz barach obowiązuje ograniczenie do 30% pojemności lokalu i maksymalnie 4 osób siedzących przy jednym stole z maksymalnie dwóch gospodarstw domowych w przypadku siedzenia wewnątrz lokalu oraz ograniczenie do 50% pojemności lokalu i maksymalnie 6 osób siedzących przy jednym stole z maksymalnie dwóch gospodarstw domowych w przypadku zajmowania miejsc na zewnątrz loalu. Lokale zamykane są o godzinie 17:00. Aktualizacja 10.03.2021 TESTY. Przy wjeździe do Hiszpanii pasażerów przybywających z krajów wysokiego ryzyka wymagane są molekularne testy, do wyboru:  PCR, RT-PCR, RT-LAMP (Reverse Transcriptase Loop-Mediaded Isothermal Amplification), TMA  (Transcription Mediaded Amplification) - tego ostatniego testu raczej nie wykonuje się w Polsce. Nie akceptuje się testów antygenowych, na przeciwciała, serologicznych czy innych niewymienionych w ustawie. Test powinien być wykonany na nie więcej niż 72 godzinyprzed przybyciem do Hiszpanii. Obowiązek wykonania testu nie dotyczy dzieci poniżej 6 roku życia. Wynik testu powinien być wydany w jednym z czterech języków: hiszpańskim, angielskim, niemieckim lub francuskim. Może być przedstawiony w formie papierowej, wtedy musi być to oryginał, lub cyfrowej, w tedy okazujemy go w telefonie czy tablecie. Z obowiązku wykonania testu zwolnione są osoby podróżujące tranzytem przez Hiszpanię oraz osoby wjeżdżające do Hiszpanii drogą lądową. KOD QR. Wszystkie osoby wjeżdżające na terytorium Hiszpanii drogą powietrzną lub morską obowiązane są do wypełnienia Formularza Kontroli sanitarnej FSC. Jest on dostępny (online) na stronie www.spth.gob.es lub w aplikacji App SPAIN TRAVEL HEALTH - SpTH. Po wypełnieniu formularza generuje się kod QR, który będzie skanowany po przybyciu do Hiszpanii. W przypadku problemów technicznych z wypełnieniem formularza online można skorzystać z jego formy papierowej dostępnej na stronie: https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/sanidadExterior/ControlHS.htm. Aktualizacja 10.12.2020 Od 10 grudnia 2020 osoby podróżujące na Wyspy Kanaryjskie z krajów wysokiego ryzyka, w z tym z Polski, zobowiązane są do posiadania negatywnego wyniku testu antygenowego lub testu RT-PCR na obecność Covid-19. *  Test musi być wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem do Hiszpanii.  *  Obowiązkowemu przedstawieniu negatywnego wyniku testu podlegają wszyscy dorośli oraz dzieci powyżej 6 roku życia.  *  Zaświadczenie o negatywnym wyniku testu musi być sporządzone w języku angielskim lub hiszpańskim.  *  Obowiązek sprawdzenia wyniku testu spoczywa na miejscach zakwaterowania tj. sprawdzane będą przez pracowników hoteli, apartamentów itd. lub mogą być sprawdzane w Polsce przed wylotem. *  Wynik testu powinien zawierać: datę i czas wykonania testu, dane osoby testowanej, dane jednostki wykonującej badanie i oczywiście informację o negatywnym wyniku test. *  Maksymalnie 48 godzin przed planowaną godziną przylotu wymagana jest rejestracja na stronie www.spth.gob.es/ lub w aplikacji mobilnej Spain Health Travel App oraz wygenerowanie kodu QR. Każdy uczestnik podróży (w tym dziecko) musi posiadać oddzielny, indywidualny kod QR.  *  Podróżujący powinni też pobrać aplikację mobilnej Radar Covid https://www.gobiernodecanarias.org/principal/coronavirus/radarcovid/ Wyspy Kanaryjskie Od 14 listopada 2020 roku osoby planujące podróż na Wyspy Kanaryjskie muszą: * Przedstawić negatywny wynik testu na obecność COVID-19. Uwaga! Obowiązek ten dotyczy osób planujących pobyt w obiektach turystycznych na Wyspach Kanaryjskich (hotele, apartamenty). Wynik testu będzie wymagany podczas meldunku w obiekcie turystycznym. Test musi być zrealizowany maks. 72 godziny przed terminem przyjazdu. Wykonany test musi być uznawany przez służby sanitarne kraju, z którego turysta podróżuje. Zaświadczenie w formie papierowej lub cyfrowej musi zawierać: datę i godzinę badania, dane osobowe pacjenta, oznaczenie ośrodka medycznego wykonującego test oraz wskazanie negatywnego wyniku. Zaleca się, aby certyfikat był w języku hiszpańskim lub angielskim. Dzieci poniżej 6 roku życia nie muszą przedstawiać wyniku testu. * Wypełnić formularz sanitarny (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz należy wypełnić maks. 48 godzin przed planowaną podróżą do Hiszpanii. Wygenerowany kod QR należy okazać na lotnisku.

WARUNKI WJAZDOWE

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

TENERYFA - REZYDENT

Opieka anglojęzycznego rezydenta lub polskojęzycznego rezydenta do potwierdzenia dla każdej rezerwacji.

MINORKA - REZYDENT

Oferta bez opieki rezydenta.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


BestReisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Kompleks składa się z 285 w pełni wyposażonych apartamentów w 8 budynkach z widokiem na ogrody, basen lub Atlantyk. Centralnym punktem jest duży basen z morską wodą, malowniczo usytuowany nad oceanem. Spokojne miejsce, powulkaniczne krajobrazy, plaża, blisko sklepy, bary, restauracje i lotnisko.

Położenie

Na południowym krańcu wyspy, w Las Galletas przy niewielkiej plaży (leżaki i parasole płatne), 10 km od lotniska. W pobliżu są sklepy, bary, przystanek autobusowy (przejazdy do Las Americas). 

Wyposażenie

Restauracja główna z widokiem na ocean (bufety, wieczory tematyczne, kuchnia międzynarodowa i lokalna), bar przy basenie, bezpłatne łącza internetowe przy recepcji i przy basenie i w restauracji, pralnia samoobsługowa, wypożyczalnia samochodów.

Pokoje

1 bedroom standard apartment - przestronny apartament z dwoma pojedynczymi łóżkami w sypialni, salonem z podwójną rozkładaną sofą, z aneksem kuchennym i łazienką, TV sat, odpłatnie: sejf, Wi-Fi, możliwość wypożyczenia suszarki do włosów i żelazka (depozyt). Powierzchnia - ok. 55 m kw. Taras lub balkon wz widokiem na ogród lub basen. 1 bedroom standard apartment sea view -  przestronny apartament z dwoma pojedynczymi łóżkami w sypialni, salonem z podwójną rozkładaną sofą, z aneksem kuchennym i łazienką, TV sat, odpłatnie: sejf, Wi-Fi, możliwość wypożyczenia suszarki do włosów i żelazka (depozyt). Powierzchnia - ok. 55 m kw. Taras lub balkon z widokiem na ocean. Istnieje możliwość wypożyczeniea wiatraka (10 euro/tydzień + depozyt).

Wyżywienie

Bez wyżywienia All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), przekąski, napoje, lokalne alkohole serwowane do godz. 23.00.

Sport i rozrywka

Duży basen z wodą morską (ok. 3800 m3), tarasy słoneczne przy basenie z widokiem na ocean (leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki plażowe, poduszki i łóżka balijskie - odpłatnie), bilard, tenis stołowy, animacje, ośrodek nurkowy (wyprawy, kursy).

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, sala zabaw, animacje dla dzieci, minidyskoteki, wysokie krzesełka w restauracji, bezpłatne łóżeczka niemowlęce (konieczna rezerwacja). 

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, telefoniczną anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

KOD QR -formularz sanitarny

Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy. Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.   W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.

Informacje o lotach liniami Wizzair, Ryanair, EasyJet

Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie). Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 480/520/600 PLN sztuka z wylotem z Warszawy, 350/480 PLN sztuka z wylotem z Katowic, ostateczne cena zostanie podana przed potwierdzeniem rezerwacji. WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: Do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 250 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 330 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. Easy Jet: Przelot liniami typu Low Cost Od 10/02/2021 r. wprowadzone zostaną zmiany dotyczące bagażu podręcznego : Wszyscy klienci podróżujący od tego dnia mogą zabrać na pokład 1 x mały bagaż podręczny (maks. 45 x 36 x 20 cm) bez limitu wagi , który musi zmieścić się pod siedzeniem znajdującym się z przodu. Ta sama opcja przysługuje klientom, którzy zakupili miejsca standardowe. Klienci, którzy zakupili miejsce Up front lub Extra Legroom będą mogli zabrać na pokład dodatkowo 1 x  duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.Loty do 09/02/2021: W cenie podstawowej zawarty jest 1 x bagaż podręczny o wymiarach maksymalnych do 56x45x25 cm (z uchwytami i kółkami), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem bądź w schowku nad głową. Bagaż główny za dopłatą: - 15 kg w cenie 320/390/420 PLN/sztuka - ostateczna cena zależy od terminu.  - 23 kg w cenie 360/440/500 PLN/sztuka - ostateczna cena zależy od terminu Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa. Wybór miejsca (za opłatą) Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie (wycena na podstawie dostępności miejsc i oferty linii lotniczej).

Warunki wjazdowe do kraju

Aktualizacja z dnia 25.01.2021 W związku z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 22.01.2021 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii z dnia 21.12.2020 r. informujemy, iż podróżujący, wracający do Polski, są zobowiązani do odbycia 10-dniowej kwarantanny (licząc od dnia następującego po przekroczeniu granicy). Z obowiązku tego zwolnione są osoby, którym wystawiono zaświadczenie o wykonaniu szczepienia ochronnego przeciwko COVID-19 oraz osoby posiadające negatywny wynik testu diagnostycznego na SARS-CoV-2 wykonanego, przed przekroczeniem granicy, w okresie 48 godzin, licząc od momentu wyniku tego testu. (Akceptowane testy PCR i antygenowe). Zorganizowanie oraz koszt testu są po stronie podróżujących.Koszt testu PCR (Teneryfa i Gran Canaria)  wynosi ok. 165 eur i mozna go zrobic w szpitalu w godzinach 09:00 - 11:00, Koszt testu PCR (Fuerteventura) ok. 130 Eur. Koszt testu anytgenowego wynosi ok. 35 eur ----------------------------------- Decyzją rządu Wysp Kanaryjskich turyści odwiedzający archipelag będą musieli okazać na lotnisku test PCR na koronawirusa z wynikiem negatywnym wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem. Wynik testu powinien być w języku angielskim bądź hiszpańskim. Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy. Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.  W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego. Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych. Zachęcamy do śledzenie bieżących doniesień nt. zagrożenia epidemiologicznego koronawirusem przed wyjazdem za granicę. Aktualne komunikaty oraz wytyczne można znaleźć na stronach Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

Alborada Ocean Club Aparthotel znajduje się w Costa del Silencio (kilka kilometrów od Playa de las Américas) i oferuje zakwaterowanie w przestronnych apartamentach. Przystanek autobusowy i postój taksówek znajdują się ok 50 metrów od hotelu, lotnisko Tenerife South ok 20 minut od hotelu. Wioska rybacka Las Galletas położona ok 200 metrów od hotelu oferuje szeroki wybór sklepów, barów i restauracji na każdy gust, a także publiczną plażę i mały port rybacki Z tarasu słonecznego i basenu jest bezpośredni dostęp do małej plaży przy hotelu. Apartamenty otoczone są subtropikalnymi ogrodami, które zapewniają łatwy dostęp do udogodnień kompleksu. Obiekt składa się z 285 przestronnych apartamentów, wszystkie z balkonem lub tarasem z widokiem na ogrody, basen lub Ocean Atlantycki. Apartamenty mogą pomieścić maksymalnie 3 osoby dorosłe i jedno dziecko (od 2 do 12 lat) oraz łóżeczko dziecięce. Znajduje się w nim sypialnia z dwoma pojedynczymi łóżkami oraz pokój dzienny z rozkładaną sofą (dla 2 dzieci lub osoby dorosłej i dziecka), TV SAT, w pełni wyposażona łazienka i kuchnia z lodówką, aneks kuchenny z dwoma palnikami, naczyniami i podstawowymi przyborami kuchennymi. (Mikrofale i podgrzewacze wody są dostępne na życzenie bezpłatnie w recepcji). Wszystkie apartamenty posiadają również sejf i Wi-Fi (oba za dodatkową opłatą). UWAGA! Oferta zawiera zdjęcia przykładowych pokoi.

COVID 19 WYTYCZNE

Turyści odwiedzający Wyspy Kanaryjskie muszą okazać na lotnisku test na COVID-19, w języku hiszpańskim lub angielskim, z wynikiem negatywnym, wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem. Testy nie są wymagane dla dzieci poniżej 7 roku życia (w momencie kwaterowania się w hotelu). Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy. Pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii. Zalecane jest zainstalowanie aplikacji Covid Radar: https://www.gobiernodecanarias.org/principal/coronavirus/radarcovid/ lub https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/  Wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury (przez kamery termowizyjne lub termometr bezkontaktowy), sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Temperatura uznawana za gorączkę to 37,5 °C oraz wyższa. W przypadku podejrzenia o wykazanie objawów COVID-19 pasażer zostaje poddany kolejnej kontroli (badanie lekarskie). W przypadku gdy podejrzenia okażą się uzasadnione uruchomiony zostaje alert sanitarny - Klient ostaje skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.

CENA ZAWIERA/CENA NIE ZAWIERA

CENA ZAWIERA: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - możliwe zmiany w zależności od decyzji dyrekcji), opiekę przedstawiciela lokalnego kontrahenta - anglojęzyczna; wyżywienie w/g wykupionej oferty, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, miejsca obok siebie na przelocie Ryanair. CENA NIE ZAWIERA: transferu (dodatkowo płaty), bagażu głównego (dodatkowo płatny).

HOTELE

W następstwie pandemii wszystkie hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania obostrzeń i zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z rozwojem sytuacji i nakazanymi wymogami. Wszelkie zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe. Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób. Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.

PRZELOT/BAGAŻ

Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet) pochodzą z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane i zmieniane przez linie lotnicze, co oznacza, że cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie.  Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika. Przykładowe warunki przewozów wybranych przewoźników:Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg. Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg. PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.

RODZAJ OFERTY-BAGAŻ I REZYDENT

Oferta jest realizowana w systemie DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu. W przypadku większości ofert z Dynamicznego Pakietowania na miejscu Klienci są pod telefoniczną opieką anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (chyba że oferta wskazuje inaczej) i na ich prośbę mogą być odwiedzeni przez niego w hotelu. Oferta pochodząca z dynamicznego pakietowania nie oferuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu. Oferta nie zawiera bagażu głównego. Warunki bagażu danej linii sprawdź w opisie oferty.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alborada to hotel, który lata swojej świetności ma dawno za sobą... To propozycja dla mało wymagającego klienta, który za przystępną cenę chce poznać uroki malowniczej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • Spokojna lokalizacja
  • Duży basen
  • Wi-Fi w lobby bezpłatne

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Teneryfa, Hiszpania

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Witamy Alborada Ocean Club (Ex Annapurna) w Costa Silencio. Hotel położony jest tuż przy plaży piaszczysto-żwirowej. Miasta położone najbliżej hotelu to Playa De Las Americas (12 km) i Las Galletas (100 m). Dla Państwa komfortu hotel posiada 2 windy, recepcję i lobby. W 4-piętrowym hotelu personel mówi po hiszpańsku, angielsku, włosku, francusku, niemiecku i niderlandzku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć rower i samochód. Do dyspozycji jest basen ze słoną wodą. parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: Siam Park (12 km), lotnisko TFN (76 km), Puerto Colon Harbour (14 km), Los Cristianos Harbour (12 km) i lotnisko TFS (12 km). W pobliżu hotelu znajdują się postój taksówek, informacja turystyczna, supermarket, bary/restauracje, przystanek autobusowy i centrum miasta. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia:

Hotel oferuje pralnię, sejfy, concierge, usługi prasowania, pokojówki i opiekę medyczną. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik i przedszkole, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

W hotelu znajduje się restauracja. Wieczorem odwiedź bar w recepcji. All Inclusive: All Inclusive obejmuje alkohole importowane.

Sport i Rozrywka:

W ramach aktywności hotel oferuje sala gier, tenis stołowy i rzutki. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 5 km.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Alborada
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Alborada

2.4
odradzam

Hotel Alborada Beach Club wybraliśmy ze względu na cenę, ale również ładny zielony teren i położenie tuż przy oceanie. I rzeczywiście jest ładny, duży basen i fajne zajęcia animacyjne. I na tym kończą się pozytywne wrażenia. Hotel jest stary i WYMAGA REMONTU!! Poza tym kwestia czystości również mogłaby być na wyższym poziomie. Sama wyspa Teneryfa jest niesamowita i warta odwiedzenia, więc jako kierunek to zdecydowanie polecam, ale w innym hotelu.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.4
1.6
odradzam

Chyba najgorszy hotel na Teneryfie, z czystością kiepsko, standard słaby, hotel jest lekko mówiąc zaniedbany, wyżywienie słabe. Nie polecam tego hotelu.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
1.6
2.7
odradzam

Alborada hotel powinien zmienić zarządców. Chodzi o czystość w hotelu, może wtedy by się polepszyło. Plusem jest bliskość plaży. Jedzenie hm jak się poszuka to każdy coś znajdzie dla siebie. Hotel słaby jak na Teneryfę, Las Galletas ma parę barów, centrum handlowe więc nudy nie ma.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.7
1.1
zdecydowanie odradzam

Totalna porażka, bardziej zgniły bunkier niż hotel. Pokoje stare, posiłki śmierdzące a sama miejscowość Las Galletas nie ma nic wspólnego z wakacyjnym kurortem! zero plusów! ODRADZAM!

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.1
4.7
zdecydowanie polecam

Alborada jest ulokowana w bardzo miłej okolicy. Jak dla mnie posiada piękny ogród i wielki basen. Smaczne jedzonko, czysto i przemiła obsługa.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
1.3
zdecydowanie odradzam

Ten hotel, to jak ślad PRL-u na Teneryfie. Spędziłam w nim 4 dni, bo skusiła mnie cena. Koszmarny - bardzo odradzam.

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.3

Masz pytania o Hotel Alborada? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00