cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
02.03 - 13.03
już od 10471 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
26.06 - 07.07
już od 8586 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Grand Bahia Principe El Portillo
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu

Hotel Grand Bahia Principe El Portillo
star 5

Dominikana
Ocena hotelu Grand Bahia Principe El Portillo:
4.8 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Grand Bahia Principe El Portillo:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 marca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 czerwca 2020

Hotel Grand Bahia Principe El Portillo w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Karaibska plaża jak z widokówek: turkusowe morze, biały piasek, kokosowe palmy… Relaks i zupełnie inny świat, jakby stworzony do cieszenia się życiem, słońcem i egzotycznymi smakami. Fantastyczna plaża zaprasza do nicnierobienia lub długich spacerów, hotelowe restauracje kuszą urozmaiconymi daniami, zespół animatorów zachęca do wspólnej zabawy. Hotel leży w zadbanym ogrodzie, niskie budynki są ładnie wkomponowane w otoczenie, a hotelowe spa zaprasza na masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

POŁOŻENIE:

ok. 4 km od miasteczka LAS TERRENAS z barami i sklepikami; ok. 175 km od portu lotniczego Puerto Plata.

PLAŻA:

El Portillo, publiczna, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2006 r., odnowiony w 2008 r., 606 pokoi, budynek główny i kilkanaście budynków w ogrodzie, do 3 pięter, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja La Dalias - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte: El Pescador - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - włoska, Orquidea - gourmet, śródziemnomorska, w restauracjach á la carte zalecany strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana rezerwacja; bary: w lobby, Jacuzzi Bar przy basenie, Flamboyan przy plaży, Teatro Tropicana; kantor, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby (1 godz./dzień); za opłatą: punkt internetowy, fryzjer, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 22 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, minibar (codziennie uzupełniany), sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub ogródek (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, gł. do 1,6 m, brodzik dla dzieci, gł. do 0,6 m przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kort tenisowy, mała siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, bilard, rzutki, kajaki (1 godz./os., w zależności od dostępności), snurkowanie, lekcje nurkowania w basenie (1 godz./os./pobyt), aerobik, lekcje tańca; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, park wodny dla dzieci; za opłatą: wycieczki statkiem/katamaranem, kursy żeglarskie, sporty motorowe, centrum nurkowe, wędkowanie, pakiety golfowe; centrum spa: sauna, zabiegi na bazie czekolady i produktów pochodzenia morskiego, aromaterapia, manicure, pedicure.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00) w restauracji głównej, kolacja (18.30-22.00) w restauracji głównej lub restauracjach á la carte (3 razy/tydz.); przekąski i napoje bezalkoholowe (24h); lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.30-23.00).

KONTAKT:

0018/092406100, www.bahia-principe.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Karaibska plaża jak z widokówek: turkusowe morze, biały piasek, kokosowe palmy… Relaks i zupełnie inny świat, jakby stworzony do cieszenia się życiem, słońcem i egzotycznymi smakami. Fantastyczna plaża zaprasza do nicnierobienia lub długich spacerów, hotelowe restauracje kuszą urozmaiconymi daniami, zespół animatorów zachęca do wspólnej zabawy. Hotel leży w zadbanym ogrodzie, niskie budynki są ładnie wkomponowane w otoczenie, a hotelowe spa zaprasza na masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

POŁOŻENIE:

ok. 4 km od miasteczka LAS TERRENAS z barami i sklepikami; ok. 175 km od lotniska w Puerto Plata.

PLAŻA:

El Portillo, publiczna, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2006 r., odnowiony w 2008 r., 606 pokoi, budynek główny i kilkanaście budynków w ogrodzie, do 3 pięter, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja La Dalias - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte: El Pescador - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - włoska, Orquidea - gourmet, francuska i Rodizio - brazylijska; w restauracjach á la carte zalecany strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana rezerwacja; bary: w lobby, Jacuzzi Bar przy basenie, Flamboyan przy plaży, Teatro Tropicana; kantor, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, fryzjer, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki; w pokoju 2 podwójne łóżka), ok. 22 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, minibar (codziennie uzupełniany), sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub ogródek (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, gł. do 1,6 m, brodzik dla dzieci, gł. do 0,6 m przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kort tenisowy, mała siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, bilard, rzutki, kajaki (1 godz./os., w zależności od dostępności), snurkowanie, lekcje nurkowania w basenie (1 godz./os./pobyt), aerobik, lekcje tańca; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, park wodny dla dzieci; za opłatą: wycieczki statkiem/katamaranem, kursy żeglarskie, sporty motorowe, centrum nurkowe, wędkowanie, pakiety golfowe; centrum spa: sauna, zabiegi na bazie czekolady i produktów pochodzenia morskiego, aromaterapia, manicure, pedicure.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00) w restauracji głównej, kolacja (18.30-22.00) w restauracji głównej lub restauracjach á la carte (3 razy/tydz.); przekąski i napoje bezalkoholowe (24h); lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.30-23.00).

KONTAKT:

0018/092406100, www.bahia-principe.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Rainbow

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Wysokiej klasyhotel Grand Bahia Principe El Portillo, położony jest na półwyspie Samana, w jednej z najpiększniejszych część Dominikany z długimipiaszczystymi plażami oraz bujną, egzotyczną roślinnością. Obiekt znajduje się bezpośrednio przy publicznej plaży El Portillo. Od najbliższego miasteczka Las Terrenas z licznymi barami i sklepamioddalony jestok. 4 km. Do lotniska w Puerto Plata jest ok. 185 km.
Plaża:

Hotel położony jestbezpośrednio przy pięknej, piaszczystej, publicznej plaży El Portillo, łagodnie opadającej do morza. Serwis plażowy wliczony w cenę.
Do dyspozycji gości:

Całodobowarecepcjaz eleganckim, obszernym lobby, winda, kantor wymiany walut, sklep z pamiątkami, butik,fryzjer i pralnia.Hotel składa się z 3-piętrowegobudynku głównegoi kilkunastu budynków malowniczo rozlokowanych w zadbanym ogrodzie. Do dyspozycji gości restauracja główna -Las Dalias(kunchnia międzynarodowa, dania serwowane w formie bufetu)oraz restauracje a la carte (Portofino-kuchnia włoska, Las Olas-kuchnia międzynarodowa, Orquidea-kuchnia nowoczesna, El Pescador-kuchnia śródziemnomorska)a takżebary: w lobby, przy basenie ina plaży (część z wymienionych dodatkowo płatna).W restauracjach a la carte wymagany jest strój formalny a takżewcześniejsza rezerwacja.Na terenie hotelu znajdują się 2 baseny. Leżaki, parasole i ręczniki basenowe dostępne bezpłatnie.
Pokoje:

Hoteldysponuje 462 raczej skromnymipokojami standardowe 2-os wyposażone są w 1 łóżko małżeńskie (typu king-size) lub 2 łóżka pojedyncze (typu queen) z możliwością pojedynczej dostawki dla dziecka. Wszystkie pokoje posiadają łazienki (WC, wanna lub prysznic, suszarka) oraz balkon lub taras. Dodatkowo w każdym pokoju: klimatyzacja, wentylator sufitowy,telefon, tv-sat, lodówka, zestaw do parzeniakawy lub herbaty, żelazko, deska do prasowania.Za dodatkową opłatą:minibar isejf. Dostępne również za dodatkową opłatą pokoje typu junior suite (z możliwością 2 dostawek).
Wyżywienie:

All inclusive: śniadanie (07:00-10:30), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:30) serwowanew formie bufetu w głównej hotelowejrestauracji Las Dalias(kunchnia międzynarodowa). Dodatkowo możliwość skorzystania z restauracjia la carte3 razyna pobyt (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Lokalne napoje (10.30 - 23.00)bezalkoholowe i alkoholowe serwowanew wyznaczonych barach na terenie hotelu.
Program sportowy i animacyjny:

W hotelu znajduje się plac zabaw dla dzieci,brodzik a także mini klub (4-12 lat).Dlanajmłodszych i dorosłych przygotowano liczne animacje. Klienci mogą korzystać z kortu tenisowego, małej siłowni, tenisa stołowego, bilardu, rzutek, kajaków, boiska do piłki nożnej, koszykówki, aerobiku oraz lekcji tańca. Za dopłatą: jazda konna, sporty wodne na plaży, golf, spa (w tym zabiegi czekoladowe, aromaterapia, manicure, pedicure). Wieczorem dorośli mogą wybrać się do hotelowej dyskoteki.
Internet:

Bezpłatny dostęp do bezprzewodowego Internetu w lobby hotelowym.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Program

Dzień Pierwszy
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot do Dominikany samolotemrejsowym KLM/AF (rejs z przesiadką wjednym z portów europejskich). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa, następnie transfer dowybranego hoteluna Dominikanie.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotemrejsowym , opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 10 lub 11rozpoczętych dób hotelowych (w zależności od termiu), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli oraz innych wydatków osobistych
Wycieczki lokalne

must see: city tour - santo domingo
kosmopolityczna stolica kraju to pierwsze europejskie miasto w nowym świecie od chwili odkrycia ameryki przez krzysztofa kolumba. wpisana na listę światowego dziedzictwa unesco zona colonial to najstarsza kolonialna starówka w ameryce łacińskiej i prawdziwa skarbnica zabytków architektury. wszystko jest tu "naj" - naszym oczom ukażą się m. in. katedra primada de america - najstarsza katolicka świątynia w nowym świecie, pierwszy ośrodek władzy nad nowym światem i najstarsza warownia w obu amerykach - forteca ozama, przejdziemy też przez calle las damas - najstarszą brukowaną ulicę ameryki. zwiedzimy kolonialne wnętrza pałacu, zamieszkanego niegdyś przez najstarszego syna odkrywcy nowego świata - diego kolumba. zobaczymy również monumentalną faro a colón - miejsce wiecznego spoczynku krzysztofa kolumba (z zewnątrz). wycieczka w języku polskim. obiad z napojami w pięknej restauracji w zabytkowym budynku i poranna przekąska w cenie!
cena - 90 usd/os., 45 usd/dziecko.

lokalnie: city tour puerto plata
osoby, które chcą zwiedzić puerto plata z przewodnikiem, zapraszamy na ciekawy city tour po największych atrakcjach miasta. odwiedzimy historyczne centrum, bajkowy ryneczek i zobaczymy słynną fortecę św. filipa (z zewnątrz). wstąpimy również do fabryki rumu macorix oraz likierów uzyskiwanych na bazie soku z trzciny cukrowej, a także wina z... ananasa! przejdziemy się malowniczą nadmorską promenadą, zwaną tutaj, podobnie jak w havanie, malecon. podczas wycieczki będzie też możliwość zrobienia zakupów. obiad w pięknej restauracji przy samym rynku w cenie! wycieczka w języku polskim.
cena - 55 usd/os., 27,50 usd/dziecko.

hit zimy 2018!!! rajska wyspa - rejs vip
to najpiękniejszy i najbardziej idylliczny zakątek północnej dominikany - poznamy go podczas rejsu luksusowym statkiem w typie katamaranu (w przeciwieństwie do innych organizatorów nie korzystamy z maleńkich łódek motorowych, a sam rejs jest czystą przyjemnością!!!). kilometry dziewiczych plaż punta rucia, biały jak cukier puder piasek i turkusowa woda tworzą krajobraz jak z pocztówki. celem naszego rejsu będzie rajska wysepka cayo paraiso - to fantastyczne miejsce na relaks, jak i na oszałamiający snorkeling przy rafie koralowej. zatrzymamy się również na naturalnym basenie, gdzie będziecie państwo mieli okazję wypić drinka na samym środku oceanu! widoków dopełni przepłynięcie przez kanał namorzynowy. obiad z owocami morza i napoje w cenie! wycieczka w języku polskim.
cena - 150 usd os., 75 usd/dziecko.

trzy odcienie błękitu: plażowa przygoda
ta wycieczka to czysty relaks, możliwość obcowania z naturą i poznania dominikany z innej strony. wycieczkę rozpoczniemy na kameralnej plaży caleton w urokliwej zatoczce, gdzie zapraszamy na kąpiel lub snorkeling na niewielkiej rafie. następnie odwiedzimy prześliczne turkusowe jezioro dudu w cenocie, powstałe po zapadnięciu się wapiennej jaskini. będziecie państwo mieli niepowtarzalną okazję zanurzyć się w jego krystalicznej wodzie o przyjemnej temperaturze i popływać...między stalaktytami. zachęcamy, by zajrzeć też do efektownej groty, służącej kiedyś za schron dla indian taino. przepyszny, typowo dominikański obiad z homarem w roli głównej zjemy w spektakularnej scenerii najpiękniejszej plaży dominikany - playa grande, gdzie będzie okazja do poplażowania oraz spaceru na sąsiednią egzotyczną plażę playa preciosa. ostatnią atrakcją na naszej trasie będzie laguna gri gri, znana wśród miłośników przyrody - można tu podziwiać kanał porośnięty namorzynami oraz zobaczyć z bliska żółwie słodkowodne. zrobimy też spacer wzdłuż kilku kameralnych plaż. wycieczka w języku polskim! polecamy dla każdego j
cena - ok. 100 usd/os., 55 usd/dziecko.

wiejska eskapada - z życia dominikany
wycieczka przebojowymi ciężarówkami przez dominikańską prowincję, w celu zapoznania typowych smaków. zaczniemy od odwiedzin połączonych z degustacją w fabryce sera gdzie zapoznamy się z tajnikami procesu produkcji charakterystycznych żółtych krążków, następnie udamy się na plantację kakao, gdzie zobaczymy tradycyjnie uprawiane egzotyczne rośliny oraz zapoznamy się i posmakujemy różnych wyrobów na bazie nasion kakao, takich jak czekolada, czy wino kakaowe. po obiedzie zjedzonym w lokalnej restauracji kontynuujemy ekplorację dominikańskiej wsi. dotrzemy do położonej z dala od głównych dróg wytwórni ciasteczek robionych z melasy z trzciny cukrowej, wypiekanych jak przed wiekami w starodawnym piecu. skosztujemy na miejscu tych słodkości. wizyta na kawkę w typowym drewnianym domku, gdzie właścicielka oprowadzi nas po obejściu. następnie przyjrzymy się z bliska produkcji dominikańskich cygar. atrakcją na zakończenie dnia będzie spacer po oddalonej od znanych kurortów karaibskiej plaży. wycieczka całodzienna w języku polskim.
cena 79$/os, dziecko 39,5$ (obiad w cenie).

konna przygoda
niepowtarzalna okazja aby poznać dominikanę z zupełnie innej perspektywy! półdniowa wyprawa konna przez malownicze karaibskie bezdroża, lokalne wioski i oszałamiające swym pięknem tereny to doskonała alternatywa wobec tradycyjnych wycieczek. po drodze przejedziemy przez góry, palmowe gaje oraz przekroczymy konno rzekę. dzięki wspaniałym przewodnikom na wyprawie odnajdą się zarówno osoby, które nigdy wcześniej nie jeździły konno, jak i doświadczeni jeźdźcy. gorąco polecamy!!!!!!!! wycieczka w języku polskim.
cena - 59 usd/os., 49 usd/dziecko.

uwaga! zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
Inne

CZAS: +6 godzin w stosunku do czasu polskiego (latem), +5 godzin w stosunku do czasu polskiego (zimą)
WALUTA: 1 USD = ok.52 pesos (DOP)
ELEKTRYCZNOŚĆ: 110V / 60 Hz. Gniazdka są według standardu amerykańskiego. Wtyczki europejskie wymagają użycia przejściówek. W dużych hotelach zazwyczaj montuje się gniazdka uniwersalne, do których można stosować zarówno amerykańskie, jak i europejskie wtyczki.
TELEFONY: System telefonii komórkowej jest kompatybilny z systemami w Polsce. Ze względu na drogi roaming zaleca się zakupić lokalną kartę SIM ( cena około 100 pesos)
NAPIWKI: Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach, taksówkarzy oraz pokojówek i kelnerów w restauracjach.
ORIENTALNE CENY: Posiłek w restauracji ok. 100 - 200 peso, woda 0,3l ok. 10 -20 peso, piwo w knajpie ok. 200 peso
WYLOTY: Wyloty z: Warszawy. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozkłady.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Dominikanie trwa od czerwca do sierpnia.
Wizy

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę). Paszport musi być ważny 6 miesięcy od planowanej daty powrotu.
Wizy - informacje dla sprzedawców

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę). Paszport musi być ważny 6 miesięcy od planowanej daty powrotu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Orka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

DOMINIKANA/SAMANA

Położenie

Hotel znajduję się bezpośrednio przy długiej piaszczystej porośniętej palmami plaży w odległości 5 minut od miejscowości La Terrenas na półwyspie Samana, droga z lotniska w Puerto Plata zajmuję ok 3 h.

Wyposażenie hotelu

Hotel należy do popularnej sieci hoteli wakacyjnych "Bahia Principe", polecany w szczególności rodzinom z dziećmi, obiekt posiada basen z jacuzzi oraz mały waterpark dla najmłodszych, leżaki, parasole i ręczeniki dostępne na plaży i przy basenie, w części gastronomicznej znajduję się restauracja główna serwująca dania w formie bufetu, 4 restauracje a'la carte oraz 7 barów, wifi w lobby 1 godzina dziennie za darmo.

Zakwaterowanie

600 pokoi rozmieszczonych w 2-3 piętrowych budynkach,

Pokoje standard

o powierzchni 22 mkw. posiadają łazienkę, WC, wannę z hydromasażem, suszarkę do włosów, telefon, TV, klimatyzacja, minibar, balkon lub taras z widokiem na ogród,

Pokoje juniorsuite superior

o powierzchni 45 mkw., dodatkowo wyposażone w kącik wypoczynkowy,

Wyżywienie

ALL Inclusive - posiłki w formie bufetu, 3 razy w tygodniu kolacje a la carte, wymagana wcześniejsza rezerwacja, wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, 24 h przekąski i napoje.

Sport

aerobik, siłownia, siatkówka, kort tenisowy (oświetlenie płatne), 1 godzina dziennie bezpłatnie kajaki, windsurfing, za dodatkową opłatą sporty wodne, nurkowanie.

Rozrywka

program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka,

Dla dzieci

mały waterpark, plac zabaw, miniklub 4-12 lat, animacje.

Spa

zabiegi Spa dodatkowo płatne

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

Cena nie obejmuje

- karty turysty ok. 15 USD/os. do wykupienia na miejscu. - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych,

Informacje dla podróżnych

- waluta - peso dominikańskie (DOP) - 1 USD = 37 peso, dolary amerykańskie są powszechnie uznawane jako środek płatniczy, - język hiszpański, - czas -5 godz. w stosunku do Polski czas zimowy, w czasi letnim 6 h - turystom z Europy zaleca się szczepienia przeciw żółtej febrze, tężcowi, dyfterytowi, wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i B, zapaleniu opon mózgowych typu A i C, - energia elektryczna 110 Volt/60 Hz, (potrzebny adapter) - banki są otwarte od 8.30 do 15.00 lub 18.00, w soboty i niedziele są zamknięte. Akceptowane są karty kredytowe VISA, Masters, American Express i Diners Club. Bankomaty są dostępne właściwie w każdym miejscu, bezpieczne są tylko te w strefie turystycznej, - podczas pobytu na Dominikanie wymagana jest karta turysty, kartę można wykupić na lotnisku w Punta Cana lub za naszym pośrednictwem.

Informacje dodatkowe

- impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, - rezydent anglojęzycznego i niemieckojęzyczny na miejscu, - możliwość dokupienia miejsca hotelowego na lotnisku wylotowym przed rozpoczęciem imprezy, - możliwość dokupienia miejsca parkingowego na lotnisku wylotowym na cały okres trwania imprezy, - możliwość dokupienia dolotu z polskich lotnisk (KTW, POZ, GDN, KRK, SZC) oraz wszystkich europejskich portów lotniczych do lotniska wylotowego, - wszystkie loty realizowane liniami rejsowymi - jeżeli nie ma możliwości potwierdzenia imprezy w danym termin, nasz wykwalifikowany zespół rezerwacyjny znajdzie i potwierdzi najbliższy możliwy termin w wybranym hotelu lub zaproponuje hotel o podobnym standardzie, - cena uzalezniona jest od dostepnosci miejsc w samolocie w danej taryfie lotniczej, - średnia cena przyjęta do kalkulacji za bilet lotniczy wynosi 3800 zł - UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej, - UWAGA ! W kalkulacji została podana najniższa taryfa obowiązująca w terminie wylotu, w przypadku braku dostępności danej taryfy w dniu sprzedaży zostanie skalkulowana nowa cena biletu, w wyższej taryfie za dopłatą.

Polskie placówki dyplomatyczne

brak polskiej placówki dyplomatycznej, Konsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w Puerto Plata, Dominikana, Puerto Plata, ul. Guayacanes 15, Costambar, Tel. +180 99707303 Tel. dyżurny +182 97572571 (tel. alarmowy) Tel. dyżurny +180 99746393 (tel. alarmowy) Faks +180 99707303, konsul@dominikana.konsulat.gov.pl, Ambasada Republiki Dominikańskiej Dessauer Strasse 28-29 D-10963 Berlin tel (0-0 49 30) 257 57 76-0 fax (0-0 49 30) 257 57 76-1,

Przewoźnik

podaje aktualne ceny na chwilę zapytania, cena ta może ulec zmianie ze względu na wyczerpanie się miejsc w samolocie w danej kategorii taryf lotniczych (do chwili podpisania umowy):.

Oferta

wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciagu 24h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 9-18):.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

spokojne, w otoczeniu gaju palmowego. Do Las Terrenas z licznymi możliwościami rozrywki i zakupów ok. 5 km. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 3 godz., z lotniska Santo Domingo ok. 2,5 godz.

Plaża

bezpośrednio przy obiekcie biała, piaszczysta, lekko opadająca do morza plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

komfortowy ośrodek sieci hotelowej Bahia Principe zaprojektowany w stylu karaibskiej wioski dysponuje łącznie 606 pokojami, które znajdują się w nowoczesnych 2- i 3-piętrowych budynkach. Recepcja z barem w lobby, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja), 5 barów, dyskoteka oraz mała galeria handlowa. W tropikalnym, porośniętym palmami ogrodzie basen z jacuzzi, taras słoneczny. Leżaki i ręczniki przy basenie bez opłaty.www.bahia-pincipe.com.

Dostęp do internetu

WIFI w lobby bez opłaty (1 godz. dziennie).

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Amexco, Visa, MasterCard.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-2B): ok. 22 m kw., elegancko urządzone; 1 łóżko typu king size lub 2 łóżka małżeńskie, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV, minibar, sejf do wynajęcia, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje komfort (A1-2K): w pobliżu plaży. Junior suity (A1-3D): ok. 45 m kw., z kącikiem wypoczynkowym, wanną z hydromasażem, w pobliżu plaży. Junior suity superior (A1-3C): ok. 45 m kw., nowsze, nie w pobliżu plaży. Junior suity rodzinne (A2-3E): ze słodyczami dla dzieci, płaszczami i pantoflami kąpielowymi; poza tym wyposażone jak A2C. Master suity rodzinne (A2-4G): 2 junior suity rodzinne połączone drzwiami. 

Sport

aerobik, boccia, siłownia (od 16 lat), niezmotoryzowane sporty wodne: żeglowanie, rowery wodne, kajaki, stand-up-surf, sprzęt do nurkowania powierzchniowego (1 godz. dziennie), korty tenisowe w miarę dostępności. Za opłatą nurkowanie (PADI) i motorowe sporty wodne.

Wellness

za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

park wodny dla dzieci, min klub (4-12 lat).

Rozrywka

programy animacyjne, wieczorem dyskoteka.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również a la carte (3 x na tydz., wymagana wcześniejsza rezerwacja). W ciągu dnia przekąski oraz przekąska o północy. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybór importowanych w godz. 10.00. -01.00. Przekąski i napoje bezalkoholowe do godz.07.00.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Polska Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

spokojne, w otoczeniu gaju palmowego. Do Las Terrenas z licznymi możliwościami rozrywki i zakupów ok. 5 km. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 3 godz., z lotniska Santo Domingo ok. 2,5 godz.

Plaża

bezpośrednio przy obiekcie biała, piaszczysta, lekko opadająca do morza plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

komfortowy ośrodek sieci hotelowej Bahia Principe zaprojektowany w stylu karaibskiej wioski dysponuje łącznie 606 pokojami, które znajdują się w nowoczesnych 2- i 3-piętrowych budynkach. Recepcja z barem w lobby, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja), 5 barów, dyskoteka oraz mała galeria handlowa. W tropikalnym, porośniętym palmami ogrodzie basen z jacuzzi, taras słoneczny. Leżaki i ręczniki przy basenie bez opłaty.www.bahia-pincipe.com.

Dostęp do internetu

WIFI w lobby bez opłaty.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Amexco, Visa, MasterCard.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-2B): ok. 22 m kw., elegancko urządzone; 1 łóżko typu king size lub 2 łóżka małżeńskie, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV, minibar, sejf do wynajęcia, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje komfort (A1-2K): w pobliżu plaży. Junior suity (A1-3D): ok. 45 m kw., z kącikiem wypoczynkowym, wanną z hydromasażem, w pobliżu plaży. Junior suity superior (A1-3C): ok. 45 m kw., nowsze, nie w pobliżu plaży. Junior suity rodzinne (A2-3E): ze słodyczami dla dzieci, płaszczami i pantoflami kąpielowymi; poza tym wyposażone jak A2C. Master suity rodzinne (A2-4G): 2 junior suity rodzinne połączone drzwiami. 

Sport

aerobik, boccia, siłownia (od 16 lat), niezmotoryzowane sporty wodne: żeglowanie, rowery wodne, kajaki, stand-up-surf, sprzęt do nurkowania powierzchniowego (1 godz. dziennie), korty tenisowe w miarę dostępności. Za opłatą nurkowanie (PADI) i motorowe sporty wodne.

Wellness

za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

park wodny dla dzieci, min klub (4-12 lat).

Rozrywka

programy animacyjne, wieczorem dyskoteka.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również a la carte (3 x na tydz., wymagana wcześniejsza rezerwacja). W ciągu dnia przekąski oraz przekąska o północy. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybór importowanych w godz. 10.00. -01.00. Przekąski i napoje bezalkoholowe do godz.07.00.

Tech info

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Neckermann X

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

spokojne, w otoczeniu gaju palmowego. Do Las Terrenas z licznymi możliwościami rozrywki i zakupów ok. 5 km. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 3 godz., z lotniska Santo Domingo ok. 2,5 godz.

Plaża

bezpośrednio przy obiekcie biała, piaszczysta, lekko opadająca do morza plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

komfortowy ośrodek sieci hotelowej Bahia Principe zaprojektowany w stylu karaibskiej wioski dysponuje łącznie 606 pokojami, które znajdują się w nowoczesnych 2- i 3-piętrowych budynkach. Recepcja z barem w lobby, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja), 5 barów, dyskoteka oraz mała galeria handlowa. W tropikalnym, porośniętym palmami ogrodzie basen z jacuzzi, taras słoneczny. Leżaki i ręczniki przy basenie bez opłaty.www.bahia-pincipe.com.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również a la carte (3 x na tydz., wymagana wcześniejsza rezerwacja). W ciągu dnia przekąski oraz przekąska o północy. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybór importowanych w godz. 10.00. -01.00. Przekąski i napoje bezalkoholowe do godz.07.00.

Internet

WIFI w lobby bez opłaty.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-2B): ok. 22 m kw., elegancko urządzone; 1 łóżko typu king size lub 2 łóżka małżeńskie, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV, minibar, sejf do wynajęcia, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje komfort (A1-2K): w pobliżu plaży. Junior suity (A1-3D): ok. 45 m kw., z kącikiem wypoczynkowym, wanną z hydromasażem, w pobliżu plaży. Junior suity superior (A1-3C): ok. 45 m kw., nowsze, nie w pobliżu plaży. Junior suity rodzinne (A2-3E): ze słodyczami dla dzieci, płaszczami i pantoflami kąpielowymi; poza tym wyposażone jak A2C. Master suity rodzinne (A2-4G): 2 junior suity rodzinne połączone drzwiami.

Sport

aerobik, boccia, siłownia (od 16 lat), niezmotoryzowane sporty wodne: żeglowanie, rowery wodne, kajaki, stand-up-surf, sprzęt do nurkowania powierzchniowego (1 godz. dziennie), korty tenisowe w miarę dostępności. Za opłatą nurkowanie (PADI) i motorowe sporty wodne.

Wellness

za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

park wodny dla dzieci, min klub (4-12 lat).

Rozrywka

programy animacyjne, wieczorem dyskoteka.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Mapa Hotelu Grand Bahia Principe El Portillo
Zdjęcia lokalizacji (Dominikana)
Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana

Opinie o Hotelu Grand Bahia Principe El Portillo

5.0
zdecydowanie polecam

Wlasnie w maju lece po raz trzeci.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.9
zdecydowanie polecam

Hotel Grand Bahia Principe El Portillo to istny raj na ziemi! Dominikana przepiękna, warta bliższego poznania - polecamy dla każdego!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.1
polecam

Gran Bahia Principe El Portillo panowała w nim sympatyczna rodzinna atmosfera, było sporo rodzin z dziećmi, plaża przy hotelu. Hotel jest w miejscowości Puerto Plata, a do najbliższych rozrywek ok 5 km. Bardzo udane rodzinne wczasy na Dominikanie.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1
5.0
zdecydowanie polecam

Bardzo dobry hotel położony w pięknym miejscu - na półwyspie Samana. Mnóstwo zieleni. Grand Bahia Principe El Portillo znajduje się w gaju palmowym, przy boskiej plaży. Piasek jasny i mięciutki, woda przejrzysta - jest możliwość oglądania rybek!! Grand Bahia Principe El Portillo to dobry standard . jeśli ktoś szuka komfortowego wypoczynku na Dominikanie , w pięknym otoczeniu to zdecydowanie polecam, warto.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Grand Bahia Principe El Portillo - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
1 os. junior suite
2 os. junior suite
2 os. pokoj standardowy
Juniorsuite Superior
Family Juniorsuite
Standard
Family Mastersuite

Grand Bahia Principe El Portillo - Możliwości wyżywienia:


Grand Bahia Principe El Portillo - miasta wylotu:


Grand Bahia Principe El Portillo - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Grand Bahia Principe El Portillo? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00