cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
  • Hotel Grand Bahia Principe El Portillo, Dominikana
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
19.04 - 26.04
już od 1606 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.06 - 23.06
już od 171 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Grand Bahia Principe El Portillo
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu

Hotel Grand Bahia Principe El Portillo
star 5

Dominikana
Ocena hotelu Grand Bahia Principe El Portillo:
4.8 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Grand Bahia Principe El Portillo:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 czerwca 2021

Hotel Grand Bahia Principe El Portillo w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Karaibska plaża jak z widokówek: turkusowe morze, biały piasek, kokosowe palmy… Relaks i zupełnie inny świat, jakby stworzony do cieszenia się życiem, słońcem i egzotycznymi smakami. Fantastyczna plaża zaprasza do nicnierobienia lub długich spacerów, hotelowe restauracje kuszą urozmaiconymi daniami, zespół animatorów zachęca do wspólnej zabawy. Hotel leży w zadbanym ogrodzie, niskie budynki są ładnie wkomponowane w otoczenie, a hotelowe spa zaprasza na masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

POŁOŻENIE:

ok. 4 km od miasteczka LAS TERRENAS z barami i sklepikami; ok. 175 km od portu lotniczego Puerto Plata.

PLAŻA:

El Portillo, publiczna, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2006 r., odnowiony w 2008 r., 606 pokoi, budynek główny i kilkanaście budynków w ogrodzie, do 3 pięter, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja La Dalias - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte: El Pescador - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - włoska, Orquidea - gourmet, śródziemnomorska, w restauracjach á la carte zalecany strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana rezerwacja; bary: w lobby, Jacuzzi Bar przy basenie, Flamboyan przy plaży, Teatro Tropicana; kantor, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby (1 godz./dzień); za opłatą: punkt internetowy, fryzjer, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 22 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, minibar (codziennie uzupełniany), sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub ogródek (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, gł. do 1,6 m, brodzik dla dzieci, gł. do 0,6 m przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kort tenisowy, mała siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, bilard, rzutki, kajaki (1 godz./os., w zależności od dostępności), snurkowanie, lekcje nurkowania w basenie (1 godz./os./pobyt), aerobik, lekcje tańca; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, park wodny dla dzieci; za opłatą: wycieczki statkiem/katamaranem, kursy żeglarskie, sporty motorowe, centrum nurkowe, wędkowanie, pakiety golfowe; centrum spa: sauna, zabiegi na bazie czekolady i produktów pochodzenia morskiego, aromaterapia, manicure, pedicure.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00) w restauracji głównej, kolacja (18.30-22.00) w restauracji głównej lub restauracjach á la carte (3 razy/tydz.); przekąski i napoje bezalkoholowe (24h); lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.30-23.00).

KONTAKT:

0018/092406100, www.bahia-principe.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Karaibska plaża jak z widokówek: turkusowe morze, biały piasek, kokosowe palmy… Relaks i zupełnie inny świat, jakby stworzony do cieszenia się życiem, słońcem i egzotycznymi smakami. Fantastyczna plaża zaprasza do nicnierobienia lub długich spacerów, hotelowe restauracje kuszą urozmaiconymi daniami, zespół animatorów zachęca do wspólnej zabawy. Hotel leży w zadbanym ogrodzie, niskie budynki są ładnie wkomponowane w otoczenie, a hotelowe spa zaprasza na masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

POŁOŻENIE:

ok. 4 km od miasteczka LAS TERRENAS z barami i sklepikami; ok. 175 km od lotniska w Puerto Plata.

PLAŻA:

El Portillo, publiczna, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2006 r., odnowiony w 2008 r., 606 pokoi, budynek główny i kilkanaście budynków w ogrodzie, do 3 pięter, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja La Dalias - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte: El Pescador - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - włoska, Orquidea - gourmet, francuska i Rodizio - brazylijska; w restauracjach á la carte zalecany strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana rezerwacja; bary: w lobby, Jacuzzi Bar przy basenie, Flamboyan przy plaży, Teatro Tropicana; kantor, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, fryzjer, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki; w pokoju 2 podwójne łóżka), ok. 22 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, minibar (codziennie uzupełniany), sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub ogródek (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, gł. do 1,6 m, brodzik dla dzieci, gł. do 0,6 m przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kort tenisowy, mała siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, bilard, rzutki, kajaki (1 godz./os., w zależności od dostępności), snurkowanie, lekcje nurkowania w basenie (1 godz./os./pobyt), aerobik, lekcje tańca; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, park wodny dla dzieci; za opłatą: wycieczki statkiem/katamaranem, kursy żeglarskie, sporty motorowe, centrum nurkowe, wędkowanie, pakiety golfowe; centrum spa: sauna, zabiegi na bazie czekolady i produktów pochodzenia morskiego, aromaterapia, manicure, pedicure.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00) w restauracji głównej, kolacja (18.30-22.00) w restauracji głównej lub restauracjach á la carte (3 razy/tydz.); przekąski i napoje bezalkoholowe (24h); lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.30-23.00).

KONTAKT:

0018/092406100, www.bahia-principe.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Rainbow

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Luksusowy hotel Grand Bahia Principe El Portillo, położony jest na półwyspie Samana, w jednej z najpiększniejszych część Dominikany z długimi piaszczystymi plażami oraz bujną, egzotyczną roślinnością. Obiekt znajduje się bezpośrednio przy publicznej plaży El Portillo. Od najbliższego miasteczka Las Terrenas z licznymi barami i sklepami oddalony jest ok. 4 km. Do lotniska w Puerto Plata jest ok. 185 km.
Plaża:

Hotel położony jest bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej, publicznej plaży El Portillo, łagodnie opadającej do morza. Serwis plażowy wliczony w cenę.
Do dyspozycji gości:

Całodobowa recepcja z eleganckim, obszernym lobby, winda, kantor wymiany walut, sklep z pamiątkami, butik, fryzjer i pralnia. Hotel składa się z 3-piętrowego budynku głównego i kilkunastu budynków malowniczo rozlokowanych w zadbanym ogrodzie. Do dyspozycji gości restauracja główna - Las Dalias (kunchnia międzynarodowa, dania serwowane w formie bufetu) oraz restauracje a la carte (Portofino-kuchnia włoska, Las Olas-kuchnia międzynarodowa, Orquidea-kuchnia nowoczesna, El Pescador-kuchnia śródziemnomorska) a także bary: w lobby, przy basenie i na plaży. W restauracjach a la carte wymagany jest strój formalny a także wcześniejsza rezerwacja. Na terenie hotelu znajdują się 2 baseny. Leżaki, parasole i ręczniki basenowe dostępne bezpłatnie.
Pokoje:

Hotel dysponuje 462 raczej skromnymi pokojami standardowe 2-os wyposażone są w 1 łóżko małżeńskie (typu king-size) lub 2 łóżka pojedyncze (typu queen) z możliwością pojedynczej dostawki dla dziecka. Wszystkie pokoje posiadają łazienki (WC, wanna lub prysznic, suszarka) oraz balkon lub taras. Dodatkowo w każdym pokoju: klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, tv-sat, lodówka, zestaw do parzenia kawy lub herbaty, żelazko, deska do prasowania, minibar i sejf. Dostępne również za dodatkową opłatą pokoje typu junior suite (z możliwością 2 dostawek).
Wyżywienie:

All inclusive: śniadanie (07:00-10:30), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:30) serwowane w formie bufetu w głównej hotelowej restauracji Las Dalias (kunchnia międzynarodowa). Dodatkowo możliwość skorzystania z restauracji a la carte 3 razy na pobyt (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Lokalne napoje (10.30 - 23.00) bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach na terenie hotelu.
Program sportowy i animacyjny:

W hotelu znajduje się plac zabaw dla dzieci, brodzik a także mini klub (4-12 lat). Dla najmłodszych i dorosłych przygotowano liczne animacje. Klienci mogą korzystać z kortu tenisowego, małej siłowni, tenisa stołowego, bilardu, rzutek, kajaków, boiska do piłki nożnej, koszykówki, aerobiku oraz lekcji tańca. Za dopłatą: jazda konna, sporty wodne na plaży, golf, spa (w tym zabiegi czekoladowe, aromaterapia, manicure, pedicure). Wieczorem dorośli mogą wybrać się do hotelowej dyskoteki.
Internet:

Bezpłatny dostęp do bezprzewodowego Internetu w lobby hotelowym.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot doPuerto Platasamolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner lub innym szerokokadłubowym (rejs bezpośredni). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hotelu w Dominikanie.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp - pełna oferta wycieczek fakultatywnych dostępna u rezydenta.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner (rejs bezpośredni), opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko,7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskojęzycznego rezydenta (w rejonie Puerto Plata) oraz anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (w rejonie Półwyspu Samana), ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli oraz innych wydatków osobistych.
"

Wycieczki lokalne

Wycieczki dla hoteli z rejonuPuerto Plata (Playa Bachata, Senator Puerto Plata Spa Resort, Iberostar Costa Dorada, Sunscape Puerto Plata, Viva WyndhamTangerine)

Punta Rucia i Cayo Paraiso
- rejs na rajską wyspę To najpiękniejszy i najbardziej idylliczny zakątek północnej Dominikany - poznamy go podczas rejsu luksusowym katamaranem. Kilometry dziewiczych plaż Punta Rucia, biały jak cukier puder piasek i turkusowa woda tworzą krajobraz jak z pocztówki. Celem naszego rejsu będzie rajska wysepka Cayo Paraiso - to fantastyczne miejsce na relaks, jak i na oszałamiający snorkeling przy rafie koralowej. Obiad z homarem i napoje w cenie!
Cena - ok.150 USD os., 75 USD/dziecko.

Wodospady Damajagua
Gotowi na niezapomnianą przygodę? Zapraszamy na wycieczkę do Wodospadów Damajagua! Naturalny "park wodny"" w samym środku lasu tropikalnego to prawdziwa frajda i wyzwanie dla wszystkich poszukiwaczy dobrej zabawy - będziemy mieli okazję spróbować zjazdu i skoków z aż 12 wodospadów! Prawie siedmiokilometrowy kanion z krystalicznie czystą wodą oraz bujną florą to również idealne miejsce aby odkryć karaibską przyrodę. Uwaga - wymagana dobra kondycja fizyczna i umiejętność pływania min. wiek - 8 lat . Wycieczka półdniowa.
Cena - ok. 68 USD/os., 34 USD/dziecko.

City tour - Santo Domingo
Kosmopolityczna stolica kraju to pierwsze europejskie miasto w Nowym Świecie od chwili odkrycia Ameryki przez Krzysztofa Kolumba. Wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Zona Colonial to najstarsza kolonialna starówka w Ameryce Łacińskiej i prawdziwa skarbnica zabytków architektury. Wszystko jest tu "naj" - naszym oczom ukażą się m. in. katedra Primada de America - najstarsza katolicka świątynia w Nowym Świecie, pierwszy ośrodek władzy nad Nowym Światem i najstarsza warownia w obu Amerykach - forteca Ozama, przejdziemy też przez Calle las Damas - najstarszą brukowaną ulicę Ameryki. Zobaczymy również monumentalną Faro a Colón - miejsce wiecznego spoczynku Krzysztofa Kolumba (z zewnątrz).
Cena - ok. 85 USD/os., 42,5 USD/dziecko.

Ocean World
to miejsce, w którym czeka moc atrakcji - można tu popływać z delfinami, zachwycić się niesamowitym pokazem papug, dostać buziaka od lwa morskiego, a nawet pogłaskać rekina! Na terenie parku odbywają się różnorodne show z udziałem zwierząt, można również spróbować snorkelingu oraz poszaleć na zjeżdżalni. Ogromną atrakcją Ocean World jest możliwość interakcji i pływania z delfinami, rekinami i lwami morskimi (dodatkowo płatne). Obiad i transport w cenie.
Bilet wstępu (bez wliczonych interakcji ze zwierzętami) - ok. 69 USD/os., 54 USD/dziecko przykładowe ceny programów - 30 minut pływania z delfinami - ok. 169 USD/os., 124 USD/dziecko interakcja z rekinami - 79 USD/os., 79 USD/dziecko (w cenie zawarty bilet wstępu do parku)
w ofercie również inne programy - więcej informacji u rezydenta.
Rafting
w górskiej scenerii Dominikana to jedyny kraj na Karaibach, gdzie można wziąć udział w raftingu. Spragnionych mocnych wrażeń i adrenaliny zapraszamy na spływ najdłuższą rzeką Republiki Dominikańskiej - Yaque del Norte. Pod okiem profesjonalnego przewodnika, pokonamy liczne kaniony oraz wodne kaskady w przepięknej górskiej scenerii - dreszczyk emocji fantastyczne widoki gwarantowane! Uwaga - tylko dla dorosłych, wymagana dobra kondycja fizyczna i umiejętność pływania.
Cena - ok. 87 USD/os.

Konna przygoda
Niepowtarzalna okazja aby poznać Dominikanę z innej perspektywy! Całodzienna wyprawa konna przez malownicze karaibskie bezdroża, lokalne wioski i oszałamiające swym pięknem góry to doskonała alternatywa wobec tradycyjnych wycieczek. Dzięki wspaniałym przewodnikom na wyprawie odnajdą się zarówno osoby, które nigdy wcześniej nie jeździły konno, jak i doświadczeni jeźdźcy. Gorąco polecamy!
Cena - ok. 75 USD/os., 37,5 USD/dziecko.

Samana i Park Narodowy "Los Haitises"
Zapraszamy do Parku Narodowego Los Haitises - domu dla wielu egzotycznych gatunków ptaków oraz roślin. Obejrzymy słynne jaskinie Indian Taino, niegdyś zamieszkałe przez pierwszych mieszkańców wyspy i ozdobione ich liczącymi 2000 lat malowidłami. Relaksu dopełni wizyta i wypoczynek na uroczej Cayo Levantado, która zasłynęła jako tło pierwszych reklam kultowego rumu Bacardi. Obiad w cenie!
Cena - ok. 135 USD/os., 67,5 USD dziecko.

Wycieczki dla hoteli z rejonuSamana (Grand Bahia El Portillo, Viva Wyndham V Samana)

Park Narodowy "Los Haitises" i Cayo Levantado
Zapraszamy do Parku Narodowego Los Haitises - domu dla wielu egzotycznych gatunków ptaków oraz roślin. Obejrzymy słynne jaskinie Indian Taino, niegdyś zamieszkałe przez pierwszych mieszkańców wyspy i ozdobione ich liczącymi 2000 lat malowidłami. Relaksu dopełni wizyta i wypoczynek na uroczej Cayo Levantado, która zasłynęła jako tło pierwszych reklam kultowego rumu Bacardi. Obiad w cenie!
Cena - ok. 99 USD/os., 49,5 USD dziecko.

Wodospad Limón
Odkryj jeden z najpiękniejszych zakątków Półwyspu Samana podczas konnej przejażdżki! Doświadczeni przewodnicy poprowadzą nas przez zalesiony szlak, wśród plantacji kawy i owoców tropikalnych. Trasę pokonamy częściowo na końskim grzbiecie, a częściowo na własnych nogach. Nagrodą za wysiłek będą piękne widoki na spływający po skalnej ścianie wodospad. Wycieczka półdniowa.
Cena - ok. 49 USD/os., 25 USD/dziecko

City tour - Santo Domingo
Kosmopolityczna stolica kraju to pierwsze europejskie miasto w Nowym Świecie od chwili odkrycia Ameryki przez Krzysztofa Kolumba. Wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Zona Colonial to najstarsza kolonialna starówka w Ameryce Łacińskiej i prawdziwa skarbnica zabytków architektury. Wszystko jest tu "naj" - naszym oczom ukażą się m. in. katedra Primada de America - najstarsza katolicka świątynia w Nowym Świecie, pierwszy ośrodek władzy nad Nowym Światem i najstarsza warownia w obu Amerykach - forteca Ozama, przejdziemy też przez Calle Damas - najstarszą brukowaną ulicę Ameryki. Zobaczymy również monumentalną Faro a Colón - miejsce wiecznego spoczynku Krzysztofa Kolumba (z zewnątrz).
Cena - ok. 99 USD/os., 75 USD/dziecko.

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

CZAS: -6 godzin w stosunku do czasu polskiego (latem), -5 godzin w stosunku do czasu polskiego (zimą)
WALUTA: 1 USD = ok 52 pesos (DOP)
ELEKTRYCZNOŚĆ: 110V / 60 Hz. Gniazdka są według standardu amerykańskiego. Wtyczki europejskie wymagają użycia przejściówek. W dużych hotelach zazwyczaj montuje się gniazdka uniwersalne, do których można stosować zarówno amerykańskie, jak i europejskie wtyczki.
TELEFONY: System telefonii komórkowej jest kompatybilny z systemami w Polsce. Ze względu na drogi roaming zaleca się zakupić lokalną kartę SIM (cena około 100 pesos).
NAPIWKI: Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Szczególnie dotyczy to kierowców i przewodników lokalnychna wycieczkach, taksówkarzy oraz pokojówek i kelnerów w restauracjach.
ORIENTALNE CENY: Posiłek w restauracji ok.500 -1000 peso, woda 0,3l ok.50 peso, piwo wbarze ok. 200 peso
WYLOTY: Wyloty z: Warszawy. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na3 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozkłady.

Standard hoteli w Dominikanie

Standard hotelidominikańskich może być różny od porównywalnej kategorii hoteli europejskich.
Wyloty

Wylot z Katowic. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Przelot:
Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Dominikanie trwa od połowy listopada do marca.

Wizy - informacje dla sprzedawców

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę).

Wizy

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę).

Uwagi do przelotu

Wylot z Katowic. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.

Przelot:
Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Dertour Polska

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Grand Bahia Principe Portillo

Kategoria

*****

Miejscowość

Las Terrenas/Samana

Region

Wielkie Antyle

Kod

AZS38005 MK

Liczba pokoi

606

Położenie

Położony bezpośrednio przy pięknej i piaszczystej plaży w Las Terrenas. Lotnisko Santo Domingo lub Puerto Plata w odległości ok. 3 godz. jazdy.

Opis

Kompleks składa się z budynku głównego i wielu 2- i 3-piętrowych budynków mieszkalnych. Restauracja z bufetem oraz 4 restauracje a la carte, 6 barów, bar na plaży. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie i na plaży. Spa, WLAN (w cenie) w Lobby.

Wyżywienie

All inclusive - wszystkie posiłki (bufet, 3x/tydz. a la carte, wymagana rezerwacja), 24 godz/dobę przekąski oraz napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe do godz. ok. 23.30 w barach, a w dyskotece do ok. 2 godz.Obowiązkowa dopłata za posiłek świąteczny.

Pokój typ 1

RAR = Standard, ok. 22 m kw., łazienka/WC z wanną z hydromasażem, suszarka do włosów, telefon, TV, klimatyzacja, wentylator, minibar (w tym napoje bezalkoholowe i piwo), ekspres do kawy, sejf (za opłatą), balkon lub taras z widokiem na ogród.Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 2

KAR = Junior Suite Superior, ok. 45 m kw., jak Standard, ale bliżej plaży, bardziej przestronna i z miejscem do siedzenia. Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 3

KAX = Family Junior Suite, jak Junior Suite Superior, wyposażenie przyjazne dla dzieci, położona w pobliżu parku wodnego.

Pokój typ 4

WIS = Family Master Suite, jak Family Junior Suite, 2 pokoje połączone drzwiami.

Sport, rozrywka, wellness

Programy rozrywkowe oraz dyskoteka w Bahia Principe Village. Sport w cenie - aerobik, siłownia, siatkówka, korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy. 1 godz./os./dzień - windsurfing, nurkowanie z rurką, katamaran, kajaki. Spa Bahia oferujące fryzjera, saunę i łaźnię parową, a także szeroki wybór masaży i zabiegów (za opłatą).

Dla dzieci

Park wodny oraz klub dla dzieci w wieku 4-12 lat.

Warto wiedzieć

Honeymoon Special - sezonowe oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Należy zgłosić przy rezerwacji.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

SP308102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

KonsorcjumPBP

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie Luksusowy hotel zlokalizowany tuż nad krystalicznie czystą, turkusową wodą, przy piaszczystej plaży. Hotel oddalony jest o 45 minut jazdy samochodem od lotniska w Samana oraz około 150 minut od lotniska w Santo Domingo. Pokoje

Pięknie umeblowane stylowe pokoje, w trzech standardach

Standard, Club Golden, Junior Suite Superior, wszystkie posiadają: łazienkę z suszarka do włosów, klimatyzację, wentylator, TV, telefon, ekspres do parzenia kawy, mini- bar, balkon/ taras, sejf. Do dyspozycji gości

Restauracje serwujące swoim gościom dania kuchni lokalnej oraz międzynarodowej, bary zlokalizowane w różnych częściach hotelu, centrum sportów wodnych

kajaki, snorkeling, baseny, nurkowanie, centrum sportów wodnych motorowych, dodatkowo do dyspozycji gości: siłownia, korty do tenisa, boisko do koszykówki oraz plażowej piłki siatkowej, Spa, jacuzzi, wieczorne programy rozrywkowe, mini klub dla dzieci, mini dyskoteka dla dzieci, usługi opiekunki do dzieci, wi- fi.

CENA ZAWIERA

transfer: lotnisko- hotel- lotnisko, zakwaterowanie w hotelu przez 7 lub 14 nocy, wyżywienie All Inclusive, opiekę anglojęzycznego reprezentanta kontrahenta na miejscu, ubezpieczenie NW, KL i bagaż.

CENA NIE ZAWIERA

biletu lotniczego na trasie Warszawa- Samana - Warszawa w cenie min. 3600 PLN/osoba dorosła i min. 2700 PLN/ dziecko 2-12 lat, karty turystycznej-wizy ok. 20 USD (płatnej po przylocie na lotnisku), taksy wylotowej ok. 25 USD, wydatków własnych, napiwków, dobrowolnego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych.

UWAGI

1. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku niedostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. 2. Przy wylotach w okresie "Wysokiego Sezonu" obowiązuje dopłata do biletu lotniczego (zgodnie z taryfą linii lotniczej, na której został zarezerwowany przelot). 3. Na Dominikanie obowiązuje karta turystyczna opłacana po przylocie na lotnisku. 4. Pobyt w hotelu minimum 3 noce. 5. Oferta dla dziecka w wieku 0- 2 lata przygotowywana na zapytanie. 6. Zniżka dla dzieci przy 2 osobach pełnopłatnych. 7. Obowiązkowa dopłata do Gali Sylwestrowej (31.12.2013) 50 USD/ osoba dorosła, 25 USD/ dziecko.


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


Orka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

DOMINIKANA/SAMANA

Położenie

Hotel znajduję się bezpośrednio przy długiej piaszczystej porośniętej palmami plaży w odległości 5 minut od miejscowości La Terrenas na półwyspie Samana, droga z lotniska w Puerto Plata zajmuję ok 3 h.

Wyposażenie hotelu

Hotel należy do popularnej sieci hoteli wakacyjnych "Bahia Principe", polecany w szczególności rodzinom z dziećmi, obiekt posiada basen z jacuzzi oraz mały waterpark dla najmłodszych, leżaki, parasole i ręczeniki dostępne na plaży i przy basenie, w części gastronomicznej znajduję się restauracja główna serwująca dania w formie bufetu, 4 restauracje a'la carte oraz 7 barów, wifi w lobby 1 godzina dziennie za darmo.

Zakwaterowanie

600 pokoi rozmieszczonych w 2-3 piętrowych budynkach,

Pokoje standard

o powierzchni 22 mkw. posiadają łazienkę, WC, wannę z hydromasażem, suszarkę do włosów, telefon, TV, klimatyzacja, minibar, balkon lub taras z widokiem na ogród,

Pokoje juniorsuite superior

o powierzchni 45 mkw., dodatkowo wyposażone w kącik wypoczynkowy,

Wyżywienie

ALL Inclusive - posiłki w formie bufetu, 3 razy w tygodniu kolacje a la carte, wymagana wcześniejsza rezerwacja, wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, 24 h przekąski i napoje.

Sport

aerobik, siłownia, siatkówka, kort tenisowy (oświetlenie płatne), 1 godzina dziennie bezpłatnie kajaki, windsurfing, za dodatkową opłatą sporty wodne, nurkowanie.

Rozrywka

program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka,

Dla dzieci

mały waterpark, plac zabaw, miniklub 4-12 lat, animacje.

Spa

zabiegi Spa dodatkowo płatne

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

Cena nie obejmuje

- karty turysty ok. 15 USD/os. do wykupienia na miejscu. - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych,

Informacje dla podróżnych

- waluta - peso dominikańskie (DOP) - 1 USD = 37 peso, dolary amerykańskie są powszechnie uznawane jako środek płatniczy, - język hiszpański, - czas -5 godz. w stosunku do Polski czas zimowy, w czasi letnim 6 h - turystom z Europy zaleca się szczepienia przeciw żółtej febrze, tężcowi, dyfterytowi, wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i B, zapaleniu opon mózgowych typu A i C, - energia elektryczna 110 Volt/60 Hz, (potrzebny adapter) - banki są otwarte od 8.30 do 15.00 lub 18.00, w soboty i niedziele są zamknięte. Akceptowane są karty kredytowe VISA, Masters, American Express i Diners Club. Bankomaty są dostępne właściwie w każdym miejscu, bezpieczne są tylko te w strefie turystycznej, - podczas pobytu na Dominikanie wymagana jest karta turysty, kartę można wykupić na lotnisku w Punta Cana lub za naszym pośrednictwem.

Informacje dodatkowe

- impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, - rezydent anglojęzycznego i niemieckojęzyczny na miejscu, - możliwość dokupienia miejsca hotelowego na lotnisku wylotowym przed rozpoczęciem imprezy, - możliwość dokupienia miejsca parkingowego na lotnisku wylotowym na cały okres trwania imprezy, - możliwość dokupienia dolotu z polskich lotnisk (KTW, POZ, GDN, KRK, SZC) oraz wszystkich europejskich portów lotniczych do lotniska wylotowego, - wszystkie loty realizowane liniami rejsowymi - jeżeli nie ma możliwości potwierdzenia imprezy w danym termin, nasz wykwalifikowany zespół rezerwacyjny znajdzie i potwierdzi najbliższy możliwy termin w wybranym hotelu lub zaproponuje hotel o podobnym standardzie, - cena uzalezniona jest od dostepnosci miejsc w samolocie w danej taryfie lotniczej, - średnia cena przyjęta do kalkulacji za bilet lotniczy wynosi 3800 zł - UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej, - UWAGA ! W kalkulacji została podana najniższa taryfa obowiązująca w terminie wylotu, w przypadku braku dostępności danej taryfy w dniu sprzedaży zostanie skalkulowana nowa cena biletu, w wyższej taryfie za dopłatą.

Polskie placówki dyplomatyczne

brak polskiej placówki dyplomatycznej, Konsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w Puerto Plata, Dominikana, Puerto Plata, ul. Guayacanes 15, Costambar, Tel. +180 99707303 Tel. dyżurny +182 97572571 (tel. alarmowy) Tel. dyżurny +180 99746393 (tel. alarmowy) Faks +180 99707303, konsul@dominikana.konsulat.gov.pl, Ambasada Republiki Dominikańskiej Dessauer Strasse 28-29 D-10963 Berlin tel (0-0 49 30) 257 57 76-0 fax (0-0 49 30) 257 57 76-1,

Przewoźnik

podaje aktualne ceny na chwilę zapytania, cena ta może ulec zmianie ze względu na wyczerpanie się miejsc w samolocie w danej kategorii taryf lotniczych (do chwili podpisania umowy):.

Oferta

wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciagu 24h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 9-18):.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Nekera

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

DOMINIKANA

Położenie

spokojne, w otoczeniu gaju palmowego. Do Las Terrenas z licznymi możliwościami rozrywki i zakupów ok. 5 km. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 3 godz., z lotniska Santo Domingo ok. 2,5 godz.

Plaża

 bezpośrednio przy obiekcie biała, piaszczysta, lekko opadająca do morza plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

 komfortowy ośrodek sieci hotelowej Bahia Principe zaprojektowany w stylu karaibskiej wioski dysponuje łącznie 606 pokojami, które znajdują się w nowoczesnych 2- i 3-piętrowych budynkach. Recepcja z barem w lobby, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja), 5 barów, dyskoteka oraz mała galeria handlowa. W tropikalnym, porośniętym palmami ogrodzie basen z jacuzzi, taras słoneczny. Leżaki i ręczniki przy basenie bez opłaty.

Wyżywienie

All Inclusive: trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również a la carte . W ciągu dnia przekąski oraz przekąska o północy. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybór importowanych w godz. 10.00. -01.00. Przekąski i napoje bezalkoholowe do godz.07.00.

Internet

WIFI w lobby bez opłaty.

Zakwaterowanie

 Pokoje standardowe: ok. 22 mkw., elegancko urządzone; 1 łóżko typu king size lub 2 łóżka małżeńskie, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV, minibar, sejf do wynajęcia, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje komfort: w pobliżu plaży. Junior suity: ok. 45 mkw., z kącikiem wypoczynkowym, wanną z hydromasażem, w pobliżu plaży. Junior suity superior: ok. 45 mkw., nowsze, nie w pobliżu plaży. Junior suity rodzinne: ze słodyczami dla dzieci, płaszczami i pantoflami kąpielowymi; poza tym wyposażone jak pokoje standardowe. Master suity rodzinne: 2 junior suity rodzinne połączone drzwiami.

Sport

 aerobik, boccia, siłownia (od 16 lat), niezmotoryzowane sporty wodne: żeglowanie, rowery wodne, kajaki, stand-up-surf, sprzęt do nurkowania powierzchniowego (1 godz. dziennie), korty tenisowe w miarę dostępności. Za opłatą nurkowanie (PADI) i motorowe sporty wodne.

Wellness

za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

 park wodny dla dzieci, min klub (4-12 lat).

Rozrywka

 programy animacyjne, wieczorem dyskoteka.

Kategoria lokalna

 5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

spokojne, w otoczeniu gaju palmowego. Do Las Terrenas z licznymi możliwościami rozrywki i zakupów ok. 5 km. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 3 godz., z lotniska Santo Domingo ok. 2,5 godz.

Plaża

bezpośrednio przy obiekcie biała, piaszczysta, lekko opadająca do morza plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

komfortowy ośrodek sieci hotelowej Bahia Principe zaprojektowany w stylu karaibskiej wioski dysponuje łącznie 606 pokojami, które znajdują się w nowoczesnych 2- i 3-piętrowych budynkach. Recepcja z barem w lobby, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja), 5 barów, dyskoteka oraz mała galeria handlowa. W tropikalnym, porośniętym palmami ogrodzie basen z jacuzzi, taras słoneczny. Leżaki i ręczniki przy basenie bez opłaty.www.bahia-pincipe.com.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również a la carte (3 x na tydz., wymagana wcześniejsza rezerwacja). W ciągu dnia przekąski oraz przekąska o północy. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybór importowanych w godz. 10.00. -01.00. Przekąski i napoje bezalkoholowe do godz.07.00.

Internet

WIFI w lobby bez opłaty.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-2B): ok. 22 m kw., elegancko urządzone; 1 łóżko typu king size lub 2 łóżka małżeńskie, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV, minibar, sejf do wynajęcia, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje komfort (A1-2K): w pobliżu plaży. Junior suity (A1-3D): ok. 45 m kw., z kącikiem wypoczynkowym, wanną z hydromasażem, w pobliżu plaży. Junior suity superior (A1-3C): ok. 45 m kw., nowsze, nie w pobliżu plaży. Junior suity rodzinne (A2-3E): ze słodyczami dla dzieci, płaszczami i pantoflami kąpielowymi; poza tym wyposażone jak A2C. Master suity rodzinne (A2-4G): 2 junior suity rodzinne połączone drzwiami.

Sport

aerobik, boccia, siłownia (od 16 lat), niezmotoryzowane sporty wodne: żeglowanie, rowery wodne, kajaki, stand-up-surf, sprzęt do nurkowania powierzchniowego (1 godz. dziennie), korty tenisowe w miarę dostępności. Za opłatą nurkowanie (PADI) i motorowe sporty wodne.

Wellness

za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

park wodny dla dzieci, min klub (4-12 lat).

Rozrywka

programy animacyjne, wieczorem dyskoteka.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Polska Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

spokojne, w otoczeniu gaju palmowego. Do Las Terrenas z licznymi możliwościami rozrywki i zakupów ok. 5 km. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 3 godz., z lotniska Santo Domingo ok. 2,5 godz.

Plaża

bezpośrednio przy obiekcie biała, piaszczysta, lekko opadająca do morza plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

komfortowy ośrodek sieci hotelowej Bahia Principe zaprojektowany w stylu karaibskiej wioski dysponuje łącznie 606 pokojami, które znajdują się w nowoczesnych 2- i 3-piętrowych budynkach. Recepcja z barem w lobby, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja), 5 barów, dyskoteka oraz mała galeria handlowa. W tropikalnym, porośniętym palmami ogrodzie basen z jacuzzi, taras słoneczny. Leżaki i ręczniki przy basenie bez opłaty.www.bahia-pincipe.com.

Dostęp do internetu

WIFI w lobby bez opłaty.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Amexco, Visa, MasterCard.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-2B): ok. 22 m kw., elegancko urządzone; 1 łóżko typu king size lub 2 łóżka małżeńskie, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV, minibar, sejf do wynajęcia, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje komfort (A1-2K): w pobliżu plaży. Junior suity (A1-3D): ok. 45 m kw., z kącikiem wypoczynkowym, wanną z hydromasażem, w pobliżu plaży. Junior suity superior (A1-3C): ok. 45 m kw., nowsze, nie w pobliżu plaży. Junior suity rodzinne (A2-3E): ze słodyczami dla dzieci, płaszczami i pantoflami kąpielowymi; poza tym wyposażone jak A2C. Master suity rodzinne (A2-4G): 2 junior suity rodzinne połączone drzwiami. 

Sport

aerobik, boccia, siłownia (od 16 lat), niezmotoryzowane sporty wodne: żeglowanie, rowery wodne, kajaki, stand-up-surf, sprzęt do nurkowania powierzchniowego (1 godz. dziennie), korty tenisowe w miarę dostępności. Za opłatą nurkowanie (PADI) i motorowe sporty wodne.

Wellness

za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

park wodny dla dzieci, min klub (4-12 lat).

Rozrywka

programy animacyjne, wieczorem dyskoteka.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również a la carte (3 x na tydz., wymagana wcześniejsza rezerwacja). W ciągu dnia przekąski oraz przekąska o północy. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybór importowanych w godz. 10.00. -01.00. Przekąski i napoje bezalkoholowe do godz.07.00.

Tech info

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Neckermann X

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

spokojne, w otoczeniu gaju palmowego. Do Las Terrenas z licznymi możliwościami rozrywki i zakupów ok. 5 km. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 3 godz., z lotniska Santo Domingo ok. 2,5 godz.

Plaża

bezpośrednio przy obiekcie biała, piaszczysta, lekko opadająca do morza plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

komfortowy ośrodek sieci hotelowej Bahia Principe zaprojektowany w stylu karaibskiej wioski dysponuje łącznie 606 pokojami, które znajdują się w nowoczesnych 2- i 3-piętrowych budynkach. Recepcja z barem w lobby, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja), 5 barów, dyskoteka oraz mała galeria handlowa. W tropikalnym, porośniętym palmami ogrodzie basen z jacuzzi, taras słoneczny. Leżaki i ręczniki przy basenie bez opłaty.www.bahia-pincipe.com.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również a la carte (3 x na tydz., wymagana wcześniejsza rezerwacja). W ciągu dnia przekąski oraz przekąska o północy. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybór importowanych w godz. 10.00. -01.00. Przekąski i napoje bezalkoholowe do godz.07.00.

Internet

WIFI w lobby bez opłaty.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-2B): ok. 22 m kw., elegancko urządzone; 1 łóżko typu king size lub 2 łóżka małżeńskie, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV, minibar, sejf do wynajęcia, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje komfort (A1-2K): w pobliżu plaży. Junior suity (A1-3D): ok. 45 m kw., z kącikiem wypoczynkowym, wanną z hydromasażem, w pobliżu plaży. Junior suity superior (A1-3C): ok. 45 m kw., nowsze, nie w pobliżu plaży. Junior suity rodzinne (A2-3E): ze słodyczami dla dzieci, płaszczami i pantoflami kąpielowymi; poza tym wyposażone jak A2C. Master suity rodzinne (A2-4G): 2 junior suity rodzinne połączone drzwiami.

Sport

aerobik, boccia, siłownia (od 16 lat), niezmotoryzowane sporty wodne: żeglowanie, rowery wodne, kajaki, stand-up-surf, sprzęt do nurkowania powierzchniowego (1 godz. dziennie), korty tenisowe w miarę dostępności. Za opłatą nurkowanie (PADI) i motorowe sporty wodne.

Wellness

za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

park wodny dla dzieci, min klub (4-12 lat).

Rozrywka

programy animacyjne, wieczorem dyskoteka.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Mapa Hotelu Grand Bahia Principe El Portillo
Zdjęcia lokalizacji (Dominikana)
Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana

Opinie o Hotelu Grand Bahia Principe El Portillo

5.0
zdecydowanie polecam

Wlasnie w maju lece po raz trzeci.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.9
zdecydowanie polecam

Hotel Grand Bahia Principe El Portillo to istny raj na ziemi! Dominikana przepiękna, warta bliższego poznania - polecamy dla każdego!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.1
polecam

Gran Bahia Principe El Portillo panowała w nim sympatyczna rodzinna atmosfera, było sporo rodzin z dziećmi, plaża przy hotelu. Hotel jest w miejscowości Puerto Plata, a do najbliższych rozrywek ok 5 km. Bardzo udane rodzinne wczasy na Dominikanie.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1
5.0
zdecydowanie polecam

Bardzo dobry hotel położony w pięknym miejscu - na półwyspie Samana. Mnóstwo zieleni. Grand Bahia Principe El Portillo znajduje się w gaju palmowym, przy boskiej plaży. Piasek jasny i mięciutki, woda przejrzysta - jest możliwość oglądania rybek!! Grand Bahia Principe El Portillo to dobry standard . jeśli ktoś szuka komfortowego wypoczynku na Dominikanie , w pięknym otoczeniu to zdecydowanie polecam, warto.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Grand Bahia Principe El Portillo - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
1 os. junior suite
2 os. junior suite
2 os. pokoj rodzinny
2 os. pokoj standardowy
Juniorsuite Superior
Family Juniorsuite
Pokój dwuosobowy
Standard
Standard room
Family Mastersuite

Grand Bahia Principe El Portillo - Możliwości wyżywienia:


Grand Bahia Principe El Portillo - miasta wylotu:


Grand Bahia Principe El Portillo - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Grand Bahia Principe El Portillo? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00