cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
07.11 - 19.11
już od 12450 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
26.06 - 07.07
już od 10893 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży

Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado
star 5

Dominikana
Ocena hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado:
4.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 czerwca 2020

Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Magia Karaibów właśnie tu, na maleńkiej wysepce, objawia się najpełniej! Cudowne krajobrazy z palmami, białym piaskiem i turkusowym morzem, wspaniała atmosfera totalnego relaksu to idealna propozycja dla wszystkich zmęczonych codzienną rutyną, a także wspaniały pomysł na romantyczną podróż. Ten jedyny hotel na Dominikanie położony na wyspie Cayo Levantado, zwanej „Bacardi Island”, zajmuje bardzo zadbany teren z tropikalną roślinnością i jest fantastycznie wkomponowany w karaibski krajobraz. Do dyspozycji gości są 3 piękne baseny, urządzenia sportowe i centrum Spa. Komfortowe, przestronne pokoje urządzone są w stylu kolonialnym i znajdują się w budynku głównym lub w willach w ogrodzie. Lubiany przez międzynarodową klientelę za jakość, unikalne położenie, komfort pokoi, serwis i poziom formuły all inclusive.

 

POŁOŻENIE:

na wysepce Cayo Levantado, ok. 5 km od miasteczka SAMANA; ok. 265 km od portu lotniczego La Romana; transfer z lotniska do punktu check in na lądzie i transfer łodzią do hotelu (ok. 10 min).

 

PLAŻA:

Cayo Levantado, hotelowa, piaszczysta, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

 

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, komfortowy i elegancki, zbudowany w 2006 r., 209 pokoi, budynek główny, 4 piętra, 2 windy i wille, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Orquidea - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracje à la carte: Mediterraneo - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - włoska, Don Pablo - gourmet, w restauracjach à la carte zalecany strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana rezerwacja; bary: Daiquiri w lobby, Hybiscus na plaży, Jacuzzi Bar, Plaza, Flamboyan przy basenie, snack-bar, kantor, ogród, parking, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: fryzjer, koordynator ślubny, lekarz na wezwanie, pralnia; hotel przyjmuje wyłącznie osoby powyżej 18. roku życia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

 

POKÓJ:

superior: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², komfortowy i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna z hydromasażem, wc; suszarka, kapcie, szlafroki), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko, deska do prasowania, mini-bar (codziennie uzupełniany), sejf; balkon lub taras.

 

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, basen z trzema jacuzzi, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy, siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, bilard, rzutki, kajaki, windsurfing, snurkowanie, lekcje nurkowania w basenie (1 godz./osobę), aerobik, lekcje tańca; animacje; za opłatą: wycieczki statkiem/katamaranem, kursy żeglarskie, centrum nurkowe, wędkowanie, pakiety golfowe; centrum Spa: łaźnia fińska, zabiegi na ciało, aromaterapia, chromoterapia, depilacja, manicure, pedicure.

 

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00) w restauracji głównej, kolacja (18.30-22.00) w restauracji głównej lub restauracjach à la carte; przekąski do godziny 18.00 w snack-barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe dostępne do godz. 24.00 w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

 

KONTAKT:

0018095383232, www.bahia-principe.com

 

 

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka Gala

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dominikana / Punta Cana

Opis oferty:

Magia Karaibów właśnie tu, na maleńkiej wysepce, objawia się najpełniej! Cudowne krajobrazy z palmami, białym piaskiem i turkusowym morzem, wspaniała atmosfera totalnego relaksu to idealna propozycja dla wszystkich zmęczonych codzienną rutyną, a także wspaniały pomysł na romantyczną podróż. Ten jedyny hotel na Dominikanie położony na wyspie Cayo Levantado, zwanej "Bacardi Island", zajmuje bardzo zadbany teren z tropikalną roślinnością i jest fantastycznie wkomponowany w karaibski krajobraz. Do dyspozycji gości są 3 piękne baseny, urządzenia sportowe i centrum Spa. Komfortowe, przestronne pokoje urządzone są w stylu kolonialnym i znajdują się w budynku głównym lub w willach w ogrodzie. Lubiany przez międzynarodową klientelę za jakość, unikalne położenie, komfort pokoi, serwis i poziom formuły all inclusive.

POŁOŻENIE:

na wysepce Cayo Levantado, ok. 5 km od miasteczka SAMANA, ok. 195 km od portu lotniczego Puerto Plata; transfer z lotniska do punktu check in na lądzie i transfer łodzią do hotelu (ok. 10 min).

PLAŻA:

Cayo Levantado, hotelowa, piaszczysta, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, komfortowy i elegancki, zbudowany w 2006 r., 268 pokoi, budynek główny, 4 piętra, 2 windy i wille, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Orquidea - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte: Mediterraneo - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - włoska, Don Pablo - gourmet, Rodizio - brazylijska, w restauracjach á la carte zalecany strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana rezerwacja; bary: Daiquiri w lobby, Hybiscus na plaży, Jacuzzi Bar, Plaza, Flamboyan przy basenie, snack-bar, kantor, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu, za opłatą: fryzjer, koordynator ślubny, lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express; hotel przyjmuje gości powyżej 18 roku życia.

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 40 m², komfortowy i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna z hydromasażem, wc; suszarka, kapcie, szlafroki), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko, deska do prasowania, mini-bar (codziennie uzupełniany), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda: basen z wydzieloną częścią dla dzieci, basen z trzema jacuzzi, basen przy plaży, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy, siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, bilard, rzutki, kajaki (1 godz./osobę/dzień), snurkowanie (1 godz./osobę/dzień), lekcje nurkowania w basenie (1 godz./osobę), aerobic, lekcje tańca; za opłatą: wycieczki statkiem/katamaranem, kursy żeglarskie, centrum nurkowe, wędkowanie, pakiety golfowe; centrum Spa: łaźnia fińska, zabiegi na ciało, aromaterapia, chromoterapia, depilacja, manicure, pedicure.

ALL INCLUSIVE 24 H:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00) w restauracji głównej, kolacja (18.30-22.00) w restauracji głównej lub restauracjach á la carte; przekąski do godziny 18:00 w snack-barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe dostępne do godziny 24.00 w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0018095383232;, www.bahia-principe.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Itaka Gala R

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Magia Karaibów właśnie tu, na maleńkiej wysepce, objawia się najpełniej! Cudowne krajobrazy z palmami, białym piaskiem i turkusowym morzem, wspaniała atmosfera totalnego relaksu to idealna propozycja dla wszystkich zmęczonych codzienną rutyną, a także wspaniały pomysł na romantyczną podróż. Ten jedyny hotel na Dominikanie położony na wyspie Cayo Levantado, zwanej "Bacardi Island", zajmuje bardzo zadbany teren z tropikalną roślinnością i jest fantastycznie wkomponowany w karaibski krajobraz. Do dyspozycji gości są 2 piękne baseny, urządzenia sportowe i centrum Spa. Komfortowe, przestronne pokoje urządzone są w stylu kolonialnym i znajdują się w budynku głównym lub w willach w ogrodzie. Lubiany przez międzynarodową klientelę za jakość, unikalne położenie, komfort pokoi, serwis i poziom formuły all inclusive.

POŁOŻENIE:

na wysepce Cayo Levantado, ok. 5 km od miasteczka SAMANA, ok. 195 km od lotniska Puerto Plata; transfer z lotniska do punktu check in na lądzie i transfer łodzią do hotelu (ok. 10 min).

PLAŻA:

Cayo Levantado, hotelowa, piaszczysta, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, komfortowy i elegancki, zbudowany w 2006 r., 268 pokoi, budynek główny, 4 piętra, 2 windy i wille, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Orquidea - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracje á la carte: Mediterraneo - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - włoska, Don Pablo - gourmet, Rodizio - brazylijska, w restauracjach á la carte zalecany strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana rezerwacja; bary: Daiquiri w lobby, Hybiscus na plaży, Jacuzzi Bar, Plaza, Flamboyan przy basenie, snack-bar, kantor, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: fryzjer, koordynator ślubny, lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 18. roku życia.

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki - podwójne łóżko), ok. 40 m², komfortowy i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna z hydromasażem, wc; suszarka, kapcie, szlafroki), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko, deska do prasowania, minibar (codziennie uzupełniany), sejf; balkon lub taras.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy, siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, bilard, rzutki, kajaki (1 godz./osobę/dzień), snurkowanie (1 godz./osobę/dzień), lekcje nurkowania w basenie (1 godz./osobę), aerobik, lekcje tańca; za opłatą: wycieczki statkiem/katamaranem, kursy żeglarskie, centrum nurkowe, wędkowanie, pakiety golfowe; centrum spa: łaźnia fińska, zabiegi na ciało, aromaterapia, chromoterapia, depilacja, manicure, pedicure.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00) w restauracji głównej, kolacja (18.30-22.00) w restauracji głównej lub restauracjach á la carte; przekąski do godziny 18.00 w snack-barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe dostępne do godziny 24.00 w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0018095383232, www.bahia-principe.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Rainbow

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Elegancki hoteltylko dla osób dorosłych (18+)Luxury Bahia Principe Cayo Levantado5* znajduje sięna wyspie Cayo Levantado, położonej u wybrzeży półwyspu Samana. Transfer z miejscowego portu/ przystani do hotelu odbywa się łodzią (czas transferu to ok. 10 minut). Do najbliższego miasta i jednocześnie centrum regionu - Samany jest ok. 5 km natomiast do lotniska w Puerto Plata jest ok. 195 km.
Plaża:

Hotel położony jestbezpośrednio przy pisaszczystej,hotelowej plaży Cayo Levantado. Serwis plażowy wliczony w cenę.
Do dyspozycji gości:

Całodobowarecepcjaz eleganckim,przestronnyn lobby, 2 windy. Hotel składa się z4 pietrowegobudynku głównegooraz willi. Do dyspozycji gości restauracja główna -Orquidea (kuchnia międzynarodowa, dania serwowane w formie bufetu)oraz restauracje a la carte (Mediterraneo - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - kuchnia włoska, Don Pablo - kuchniagourmet, Rodizio - kuchniabrazylijska)a także licznebary: w lobby, przy basenie,na plaży.Na terenie hotelu znajdują się 2 baseny. Leżaki, parasole i ręczniki basenowe dostępne bezpłatnie. Goście moga także skorzystać z: kantoru, fryzjera, pralni (usługi dodatkowo płatne).
Pokoje:

Hotelposiada 268komfortowych i eleganckichpokoi standardowe 2-os pokoje typu superiorwyposażone są w 1 łożko małżeńskie(typu king-size) lub 2 lóżka pojedyncze(typu queen) z możliwoscią pojedynczej dostawki. Wszystkie pokoje posiadają łazienki (WC, wanna z hydromasażem, suszarka do włosów, kapcie, szlafroki) oraz balkon lub taras. Dodatkowo w każdym pokoju: klimatyzacja, wentylator sufitowy,telefon, tv-sat, zastaw do parzeniakawy lub hetbaty, żelazko, deska do prasowania, mini bar (płatny), sejf.
Wyżywienie:

All Inclusive:śniadanie (7:00-10:30), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:00) w restauracji głównej Orquidea (kunchnia międzynarodowa, dania serwowane w formie bufetu)oraz restauracje a la carte (Mediterraneo - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - kuchnia włoska, Don Pablo - kuchniagourmet, Rodizio - kuchniabrazylijska konieczna wcześniejsza rezerwacja -część z nichdodatkowo płatna). W ciągu dniaprzekąskido godz. 18:00 oraz napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach do godz. 23:00.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel posiada bogate zaplecze sportowe, goście mają do swojej dyspozycji: kort tenisowy, siłownię, boisko do piłki nożnej i koszykówki, bilard, rzutki, tenis stolowy, aerobic, naukę tańca. Dodatkowo płatne: kryty basen, golf,zabiegi kosmetyczne w centrum SPA, wycieczki statkiem, kursy żeglarskie, wędkarstwo, łaźnia fińska.
Internet:

Bezpłatny interent Wi-Fi dostępny na terenie całego hotelu (w pokojach połączenie dla max. 2 urządzeń).
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Ten luksusowy 5* hotel położony jest w wyjątkowym miejscu -na wyspie Cayo Levantado.Wyspa znajduje się u wybrzeżypółwyspu Samana - najbardziej egzotycznej części północnej Dominikany.Obiekt przeznaczony tylko dla osób dorosłych (18+), zapewni wakacje na najwyższym poziomie.
Program

Dzień Pierwszy
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot do Dominikany samolotemrejsowym KLM/AF (rejs z przesiadką wjednym z portów europejskich). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa, następnie transfer dowybranego hoteluna Dominikanie.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotemrejsowym , opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 10 lub 11rozpoczętych dób hotelowych (w zależności od termiu), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli oraz innych wydatków osobistych
Wycieczki lokalne

must see: city tour - santo domingo
kosmopolityczna stolica kraju to pierwsze europejskie miasto w nowym świecie od chwili odkrycia ameryki przez krzysztofa kolumba. wpisana na listę światowego dziedzictwa unesco zona colonial to najstarsza kolonialna starówka w ameryce łacińskiej i prawdziwa skarbnica zabytków architektury. wszystko jest tu "naj" - naszym oczom ukażą się m. in. katedra primada de america - najstarsza katolicka świątynia w nowym świecie, pierwszy ośrodek władzy nad nowym światem i najstarsza warownia w obu amerykach - forteca ozama, przejdziemy też przez calle las damas - najstarszą brukowaną ulicę ameryki. zwiedzimy kolonialne wnętrza pałacu, zamieszkanego niegdyś przez najstarszego syna odkrywcy nowego świata - diego kolumba. zobaczymy również monumentalną faro a colón - miejsce wiecznego spoczynku krzysztofa kolumba (z zewnątrz). wycieczka w języku polskim. obiad z napojami w pięknej restauracji w zabytkowym budynku i poranna przekąska w cenie!
cena - 90 usd/os., 45 usd/dziecko.

lokalnie: city tour puerto plata
osoby, które chcą zwiedzić puerto plata z przewodnikiem, zapraszamy na ciekawy city tour po największych atrakcjach miasta. odwiedzimy historyczne centrum, bajkowy ryneczek i zobaczymy słynną fortecę św. filipa (z zewnątrz). wstąpimy również do fabryki rumu macorix oraz likierów uzyskiwanych na bazie soku z trzciny cukrowej, a także wina z... ananasa! przejdziemy się malowniczą nadmorską promenadą, zwaną tutaj, podobnie jak w havanie, malecon. podczas wycieczki będzie też możliwość zrobienia zakupów. obiad w pięknej restauracji przy samym rynku w cenie! wycieczka w języku polskim.
cena - 55 usd/os., 27,50 usd/dziecko.

hit zimy 2018!!! rajska wyspa - rejs vip
to najpiękniejszy i najbardziej idylliczny zakątek północnej dominikany - poznamy go podczas rejsu luksusowym statkiem w typie katamaranu (w przeciwieństwie do innych organizatorów nie korzystamy z maleńkich łódek motorowych, a sam rejs jest czystą przyjemnością!!!). kilometry dziewiczych plaż punta rucia, biały jak cukier puder piasek i turkusowa woda tworzą krajobraz jak z pocztówki. celem naszego rejsu będzie rajska wysepka cayo paraiso - to fantastyczne miejsce na relaks, jak i na oszałamiający snorkeling przy rafie koralowej. zatrzymamy się również na naturalnym basenie, gdzie będziecie państwo mieli okazję wypić drinka na samym środku oceanu! widoków dopełni przepłynięcie przez kanał namorzynowy. obiad z owocami morza i napoje w cenie! wycieczka w języku polskim.
cena - 150 usd os., 75 usd/dziecko.

trzy odcienie błękitu: plażowa przygoda
ta wycieczka to czysty relaks, możliwość obcowania z naturą i poznania dominikany z innej strony. wycieczkę rozpoczniemy na kameralnej plaży caleton w urokliwej zatoczce, gdzie zapraszamy na kąpiel lub snorkeling na niewielkiej rafie. następnie odwiedzimy prześliczne turkusowe jezioro dudu w cenocie, powstałe po zapadnięciu się wapiennej jaskini. będziecie państwo mieli niepowtarzalną okazję zanurzyć się w jego krystalicznej wodzie o przyjemnej temperaturze i popływać...między stalaktytami. zachęcamy, by zajrzeć też do efektownej groty, służącej kiedyś za schron dla indian taino. przepyszny, typowo dominikański obiad z homarem w roli głównej zjemy w spektakularnej scenerii najpiękniejszej plaży dominikany - playa grande, gdzie będzie okazja do poplażowania oraz spaceru na sąsiednią egzotyczną plażę playa preciosa. ostatnią atrakcją na naszej trasie będzie laguna gri gri, znana wśród miłośników przyrody - można tu podziwiać kanał porośnięty namorzynami oraz zobaczyć z bliska żółwie słodkowodne. zrobimy też spacer wzdłuż kilku kameralnych plaż. wycieczka w języku polskim! polecamy dla każdego j
cena - ok. 100 usd/os., 55 usd/dziecko.

wiejska eskapada - z życia dominikany
wycieczka przebojowymi ciężarówkami przez dominikańską prowincję, w celu zapoznania typowych smaków. zaczniemy od odwiedzin połączonych z degustacją w fabryce sera gdzie zapoznamy się z tajnikami procesu produkcji charakterystycznych żółtych krążków, następnie udamy się na plantację kakao, gdzie zobaczymy tradycyjnie uprawiane egzotyczne rośliny oraz zapoznamy się i posmakujemy różnych wyrobów na bazie nasion kakao, takich jak czekolada, czy wino kakaowe. po obiedzie zjedzonym w lokalnej restauracji kontynuujemy ekplorację dominikańskiej wsi. dotrzemy do położonej z dala od głównych dróg wytwórni ciasteczek robionych z melasy z trzciny cukrowej, wypiekanych jak przed wiekami w starodawnym piecu. skosztujemy na miejscu tych słodkości. wizyta na kawkę w typowym drewnianym domku, gdzie właścicielka oprowadzi nas po obejściu. następnie przyjrzymy się z bliska produkcji dominikańskich cygar. atrakcją na zakończenie dnia będzie spacer po oddalonej od znanych kurortów karaibskiej plaży. wycieczka całodzienna w języku polskim.
cena 79$/os, dziecko 39,5$ (obiad w cenie).

konna przygoda
niepowtarzalna okazja aby poznać dominikanę z zupełnie innej perspektywy! półdniowa wyprawa konna przez malownicze karaibskie bezdroża, lokalne wioski i oszałamiające swym pięknem tereny to doskonała alternatywa wobec tradycyjnych wycieczek. po drodze przejedziemy przez góry, palmowe gaje oraz przekroczymy konno rzekę. dzięki wspaniałym przewodnikom na wyprawie odnajdą się zarówno osoby, które nigdy wcześniej nie jeździły konno, jak i doświadczeni jeźdźcy. gorąco polecamy!!!!!!!! wycieczka w języku polskim.
cena - 59 usd/os., 49 usd/dziecko.

uwaga! zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
Inne

CZAS: +6 godzin w stosunku do czasu polskiego (latem), +5 godzin w stosunku do czasu polskiego (zimą)
WALUTA: 1 USD = ok. 36.63 pesos (DOP)
ELEKTRYCZNOŚĆ: 110V / 60 Hz. Gniazdka są według standardu amerykańskiego. Wtyczki europejskie wymagają użycia przejściówek dostępnych tylko w rejonach turystycznych Dominikany
TELEFONY: System telefonii komórkowej jest kompatybilny z systemami w Polsce. Ze względu na drogi roaming zaleca się zakupić lokalną kartę SIM ( cena około 200 pesos)
NAPIWKI: Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach, taksówkarzy oraz kelnerów w restauracjach.
ORIENTALNE CENY: Posiłek w restauracji ok. 100 - 200 peso, woda 0,3l ok. 10 -20 peso, piwo w knajpie ok. 100 peso
WYLOTY: Wyloty z: Warszawy. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozkłady.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Dominikanie trwa od czerwca do sierpnia.
Wizy - informacje dla sprzedawców

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę). Paszport musi być ważny 6 miesięcy od planowanej daty powrotu.
Wizy

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę). Paszport musi być ważny 6 miesięcy od planowanej daty powrotu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Orka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

DOMINIKANA/SAMANA

Położenie

Hotel zlokalizowany na wyspie Cayo Levantado w południowej części Zatoki Samana. Z wyspy na ląd można dostać się łodzią. Transfer z lotniska do hotelu zajmuje ok 4 godziny.

Miejscowa kategoria

5*****

Wyposażenie hotelu

Hotel należy do popularnej sieci hoteli wakacyjnych "Bahia Principe", na wyspie prócz hotelu znajduje się jedynie minimarket. Doskonała propozycja dla osób szukających relaksu zdala od zgiełku miasta. Hotel zezwala jedynie na zakwaterowanie osób powyżej 18 roku życia. Na terenie ośrodka znajdują się następujące udogodnienia; - 2 baseny z 3 jacuzzi, poolbar, - leżaki i ręczniki bez dodatkowych opłat, - 5 restauracji; restauracja główna i 4 restuaracje a la carte specjalizujące się min. w kuchni środziemnomorskiej, włoskiej, - 6 barów, - dostęp do Wifi (bez dodatkowych opłat), - centrum Spa (zabiegi za dodatkową opłatą)

Zakwaterowanie

200 pokoi

Pokoje juniorsuite standard

znajdują się w budynku głównym, wyposażone w łazienkę z wanną z hydromasażem, WC, suszarkę do włosów, klimatyzacje, wentylator, zestaw do parzenia kawy i herbaty, TV, telefon, sejf, taras lub balkon,

Pokoje juniorsuite superior

rozmieszczone w villi. 8 pokoi na ville.

Pokoje beach villa

położone w pierwszej linii brzegowej, z jacuzzi na tarasie i widokiem na morze (może byc ograniczony ze względu na roślinność)

Wyżywienie

ALL Inclusive - posiłki w formie bufetu, codziennie przekąski, krajowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe

Sport

siłownia, 1 kort tenisowy, kajaki, ścieżka do joggingu, niezmotoryzowane sporty wodne, dodatkowo płatne zmotoryzowane sporty wodne.

Rozrywka

program animacyjny

Dla nowożeńców

przewidziane są upominki.

Spa

zabiegi Spa dodatkowo płatne

Program imprezy

.

1 dzień

Wylot do Dominikana z wybranego portu lotniczego

2 dzień

Przylot do Dominikana transfer z lotniska do HOTELU

2-8 dzień

Pobyt w Hotelu / Dominikana

8 dzień

Transfer z HOTELU na lotnisko w Dominikana i wylot do kraju

9 dzień

Przylot do wybranego portu lotniczego. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

Cena nie obejmuje

- kosztów wymaganych wiz, na lotnisku na Dominikanie, turysta zobowiązany jest do wykupienia karty turysty, jej koszt to 11 Euro/biuro pośredniczy w załatwianiu karty turysty. . - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych,

Informacje dla podróżnych

- waluta - peso dominikańskie (DOP) - 1 USD = 37 peso, dolary amerykańskie są powszechnie uznawane jako środek płatniczy, - język hiszpański, - czas -5 godz. w stosunku do Polski czas zimowy, w czasi letnim 6 h - turystom z Europy zaleca się szczepienia przeciw żółtej febrze, tężcowi, dyfterytowi, wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i B, zapaleniu opon mózgowych typu A i C, - energia elektryczna 110 Volt/60 Hz, (potrzebny adapter) - banki są otwarte od 8.30 do 15.00 lub 18.00, w soboty i niedziele są zamknięte. Akceptowane są karty kredytowe VISA, Masters, American Express i Diners Club. Bankomaty są dostępne właściwie w każdym miejscu, bezpieczne są tylko te w strefie turystycznej, - podczas pobytu na Dominikanie wymagana jest karta turysty, kartę można wykupić na lotnisku w Punta Cana lub za naszym pośrednictwem.

Informacje dodatkowe

- impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, - rezydent anglojęzycznego i niemieckojęzyczny na miejscu, - możliwość dokupienia miejsca hotelowego na lotnisku wylotowym przed rozpoczęciem imprezy, - możliwość dokupienia miejsca parkingowego na lotnisku wylotowym na cały okres trwania imprezy, - możliwość dokupienia dolotu z polskich lotnisk (KTW, POZ, GDN, KRK, SZC) oraz wszystkich europejskich portów lotniczych do lotniska wylotowego, - wszystkie loty realizowane liniami rejsowymi - jeżeli nie ma możliwości potwierdzenia imprezy w danym termin, nasz wykwalifikowany zespół rezerwacyjny znajdzie i potwierdzi najbliższy możliwy termin w wybranym hotelu lub zaproponuje hotel o podobnym standardzie, - cena uzalezniona jest od dostepnosci miejsc w samolocie w danej taryfie lotniczej, - średnia cena przyjęta do kalkulacji za bilet lotniczy wynosi 3800 zł - UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej, - UWAGA ! W kalkulacji została podana najniższa taryfa obowiązująca w terminie wylotu, w przypadku braku dostępności danej taryfy w dniu sprzedaży zostanie skalkulowana nowa cena biletu, w wyższej taryfie za dopłatą.

Polskie placówki dyplomatyczne

brak polskiej placówki dyplomatycznej, Konsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w Puerto Plata, Dominikana, Puerto Plata, ul. Guayacanes 15, Costambar, Tel. +180 99707303 Tel. dyżurny +182 97572571 (tel. alarmowy) Tel. dyżurny +180 99746393 (tel. alarmowy) Faks +180 99707303, konsul@dominikana.konsulat.gov.pl, Ambasada Republiki Dominikańskiej Dessauer Strasse 28-29 D-10963 Berlin tel (0-0 49 30) 257 57 76-0 fax (0-0 49 30) 257 57 76-1,

Przewoźnik

podaje aktualne ceny na chwilę zapytania, cena ta może ulec zmianie ze względu na wyczerpanie się miejsc w samolocie w danej kategorii taryf lotniczych (do chwili podpisania umowy):.

Oferta

wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciagu 24h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 9-18):.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Samana

Samana do dnia dzisiejszego zachowała swoje dziewicze piękno, bujna tropikalna roślinność i bajecznie piękne plaże pozwalają uważać Półwysep Samana za jedno z najpiękniejszych miejsc na Ziemi. Okolice Samany są rajem dla miłośników turystyki ekologicznej: tutaj znajduje się wyjątkowy Park Narodowy Los Haitises z jego lasami mangrowymi, malowniczymi wyspami i jaskiniami, w których zachowały się rysunki i malowidła naskalne Indian Taino, wodospad El Limon wysoki na ponad 30 metrów; plaża Playa Rincon, która uznawana jest za drugą pod względem piękną plażę świata i wyspa Cayo Levantado, która była wykorzystana jako dekoracja w reklamie wspaniałego rumu Bacardi. I jeszcze, oczywiście, Zatoka Samana, znana na całym świecie z tego, że każdego roku od stycznia do marca przypływają tam na swoje gody majestatyczne, wspaniałe morskie olbrzymy - humbaki. Ujrzeć te ogromne zwierzęta z wdziękiem wymachujące swoimi płetwami i wyskakujące z wody to naprawdę niesamowite widowisko.

Położenie

Hotel zlokalizowany na wyspie Cayo Levantado, ok. 5 km od miasteczka Samana, ok. 265 km od portu lotniczego La Romana. Z wyspy na ląd można dostać się łodzią.  

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża Cayo Levantado wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga. Parasole, leżaki i ręczniki - bezpłatnie,

Hotel

Kategoria lokalna 5* Komfortowy i luksusowy hotel otoczony białymi plażami oraz turkusową wodą, należący do popularnej sieci "Bahia Principe", na wyspie prócz hotelu znajduje się jedynie minimarket. Doskonała propozycja dla osób szukających relaksu zdala od zgiełku miasta. Hotel tylko dla osób dorosłych (18+).

Do dyspozycji gości

Całodobowa recepcja, restauracja główna serwująca dania w formie buftu, 4 restauracje ala carte, 6 barów (w tym lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży), przestronne i eleganckie lobby, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całgo hotelu, 2 windy,  kantor, ogród, parking. Dodatkowe uslugi: ryzjer, koordynator ślubny, lekarz na wezwanie, pralnia. Hotel akceptuje karty Visa, MasterCard i American Express. Sport i rekreacja: Bezpłatnie: 2 baseny z jacuzzi, kort tenisowy, siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, bilard, rzutki, kajaki, windsurfing, snurkowanie, lekcje nurkowania w basenie (1 godz./osobę), aerobik, lekcje tańca; animacje. Dodatkowo płatne: wycieczki statkiem/katamaranem, kursy żeglarskie, centrum nurkowe, wędkowanie, pakiety golfowe; centrum Spa: łaźnia fińska, zabiegi na ciało, aromaterapia, chromoterapia, depilacja, manicure, pedicure.

Zakwaterowanie

Pokoje typu superior z możliwością jednej dostawki dla osoby doroslej. Wyposażenie: łazienka (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacja, minibar, wentylator sufitowy, sejf, TV sat, internet, telefon, balkon lub taras.  Junior suite ok. 42 m kw., w budynku głównym, Wyposażenie jak pokoje superior, dodatkowo kącik wypoczynkowy.  Junior suite superior ok.71 m kw., w willach, z większym balkonem. Wyposażenie jak Junior Suite.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe dostępne do godz. 24.00 w wyznaczonych barach.

Inne

*    Banki są otwarte od 8.30 do 15.00 lub 18.00, w soboty i niedziele są zamknięte. Akceptowane są karty kredytowe: VISA, MasterCard, American Express i Diners Club. Bankomaty są dostępne właściwie w każdym miejscu, bezpieczne są tylko te w strefie turystycznej. *    Można wymienić dolary lub euro w bankach, kantorach, hotelach. Wymiana pieniędzy na ulicy nie jest bezpieczna. Najlepiej płacić gotówką w dolarach amerykańskich. Pieniądze i karty kredytowe, a także paszporty i inne dokumenty osobiste najbezpieczniej pozostawiać w skrytkach hotelowych (dopuszczalne jest posługiwanie się fotokopią paszportu). Nie należy wychodzić z hotelu z większą ilością gotówki. HolidayCheck 5,1/87% rekomendacji http://www.bahia-principe.com/en/resorts-in-dominican-republic/resort-cayo-levantado/

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydentaubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Transfer na zamówienie. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, karty turystycznej 10 usd Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie założenia rezerwacji. Dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane w momencie zakładania rezerwacji, ceny aktualne są na chwilezłożenia rezerwacji (ze względu wiec na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych do momentu podpisania umowy cena może ulec zmianom).

WARUNKI WJAZDOWE

    Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Dominikany nie wymaga się wizy wjazdowej   Karta turystyczna kosztuje ok. 10 USD, aby uniknąć kolejki do kasy na lotnisku najlepiej opłacić ją przed  wylotem na stronie https://www.dgii.gov.do/Tturistaweb/. Posiadacz takiej karty może przebywać na terenie kraju 30 dni. Po 30 dniach należy uiścić dodatkową opłatę za okres za okres powyżej 30 dni. Łącznie obywatel polski może przebywać na terenie Dominikany do 90 dni.    Paszport obywatela polskiego musi być ważny przy wjeździe oraz wyjeździe z Dominikany.     Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient jest odpowiedzialny za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatoraKAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado
Zdjęcia lokalizacji (Dominikana)
Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado

5.0
zdecydowanie polecam

Co tu dużo opowiadać Gran Bahia Principe Cayo Levantado to idaleny hotel na urlop w przepięknej scenerii z pysznym jedzeniem i przemiłą obsługą. Dominikana warta polecenia

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
5.0
zdecydowanie polecam

Cóż mogłabym napisać o hotelu Bahia Principe Cayo Levantado poza tym, że gwarantuje wakacje w raju :) )) Piękne miejsce, hotel na wyspie z której roztaczają się niesamowite widoki, jak z katalogu. Spokój, cisza i pełen relaks- w takim hotelu to czysta przyjemność. Najpiękniej położony moim zdaniem hotel na Dominikanie z bardzo dobrym serwisem, jedzenie przepyszne, obsługa o wszystko dbała jak należy. Istny raj!!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.7
zdecydowanie polecam

Wybraliśmy hotel Gran Bahia Principe Cayo Levantado na Dominikanie na specjalny wyjazd z okazji okrągłej rocznicy ślubu. Zależało nam na okolicy spokojnej, z dala od rozrywek i pełnym relaksie w ładnym otoczeniu. Hotel leży na maleńkiej wysepce z piękną plażą i bujną roślinnością. Spędziliśmy w nim cudowny tydzień - wszystko było super!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado:
  • Lokalizacja
    5.7
  • Hotel
    5.6
  • Pokoje
    5.6
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    i sport
    5.1
  • Obsługa
    5.5
HolidayCheck
Ocena Luxury Bahia Principe Cayo Levantado:
5.6 / 6

Cudowny hotel na wyspie Bacardi 2018-03-11
Szczegóły oceny hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Jeden z najlepszych hoteli w którym była, a trochę ich już było. Obsługa na najwyższym poziomie - mo...
więcej

5.9
Kawałeczek raju 2012-02-15
Szczegóły oceny hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado:
  • Lokalizacja
    3.6
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    5.0

Wyspa, którą można obejść w 20 min. Piękny hotel, cudowne plaże, wspaniały ogród , baseny...Cóż wi...
więcej

4.7
Do raju to im daleko... 2012-06-10
Szczegóły oceny hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    2.0

4.3

Luxury Bahia Principe Cayo Levantado - możliwości zakwaterowania:

1 os. superior
2 os. superior
Juniorsuite Superior
Juniorsuite Deluxe
Juniorsuite
Beach Villa
Superior

Luxury Bahia Principe Cayo Levantado - Możliwości wyżywienia:


Luxury Bahia Principe Cayo Levantado - miasta wylotu:


Luxury Bahia Principe Cayo Levantado - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00