cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
  • Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado, Dominikana
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
01.02 - 04.02
już od 1508 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
10.06 - 13.06
już od 887 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży

Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado
star 5

Dominikana
Ocena hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado:
4.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 lutego 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 czerwca 2021

Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Magia Karaibów właśnie tu, na maleńkiej wysepce, objawia się najpełniej! Cudowne krajobrazy z palmami, białym piaskiem i turkusowym morzem, wspaniała atmosfera totalnego relaksu to idealna propozycja dla wszystkich zmęczonych codzienną rutyną, a także wspaniały pomysł na romantyczną podróż. Ten jedyny hotel na Dominikanie położony na wyspie Cayo Levantado, zwanej „Bacardi Island”, zajmuje bardzo zadbany teren z tropikalną roślinnością i jest fantastycznie wkomponowany w karaibski krajobraz. Do dyspozycji gości są 3 piękne baseny, urządzenia sportowe i centrum Spa. Komfortowe, przestronne pokoje urządzone są w stylu kolonialnym i znajdują się w budynku głównym lub w willach w ogrodzie. Lubiany przez międzynarodową klientelę za jakość, unikalne położenie, komfort pokoi, serwis i poziom formuły all inclusive.

 

POŁOŻENIE:

na wysepce Cayo Levantado, ok. 5 km od miasteczka SAMANA; ok. 265 km od portu lotniczego La Romana; transfer z lotniska do punktu check in na lądzie i transfer łodzią do hotelu (ok. 10 min).

 

PLAŻA:

Cayo Levantado, hotelowa, piaszczysta, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

 

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, komfortowy i elegancki, zbudowany w 2006 r., 209 pokoi, budynek główny, 4 piętra, 2 windy i wille, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Orquidea - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracje à la carte: Mediterraneo - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - włoska, Don Pablo - gourmet, w restauracjach à la carte zalecany strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana rezerwacja; bary: Daiquiri w lobby, Hybiscus na plaży, Jacuzzi Bar, Plaza, Flamboyan przy basenie, snack-bar, kantor, ogród, parking, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: fryzjer, koordynator ślubny, lekarz na wezwanie, pralnia; hotel przyjmuje wyłącznie osoby powyżej 18. roku życia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

 

POKÓJ:

superior: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², komfortowy i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna z hydromasażem, wc; suszarka, kapcie, szlafroki), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko, deska do prasowania, mini-bar (codziennie uzupełniany), sejf; balkon lub taras.

 

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, basen z trzema jacuzzi, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy, siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, bilard, rzutki, kajaki, windsurfing, snurkowanie, lekcje nurkowania w basenie (1 godz./osobę), aerobik, lekcje tańca; animacje; za opłatą: wycieczki statkiem/katamaranem, kursy żeglarskie, centrum nurkowe, wędkowanie, pakiety golfowe; centrum Spa: łaźnia fińska, zabiegi na ciało, aromaterapia, chromoterapia, depilacja, manicure, pedicure.

 

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00) w restauracji głównej, kolacja (18.30-22.00) w restauracji głównej lub restauracjach à la carte; przekąski do godziny 18.00 w snack-barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe dostępne do godz. 24.00 w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

 

KONTAKT:

0018095383232, www.bahia-principe.com

 

 

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Itaka Gala

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Dominikana / Punta Cana

Opis oferty:

Magia Karaibów właśnie tu, na maleńkiej wysepce, objawia się najpełniej! Cudowne krajobrazy z palmami, białym piaskiem i turkusowym morzem, wspaniała atmosfera totalnego relaksu to idealna propozycja dla wszystkich zmęczonych codzienną rutyną, a także wspaniały pomysł na romantyczną podróż. Ten jedyny hotel na Dominikanie położony na wyspie Cayo Levantado, zwanej "Bacardi Island", zajmuje bardzo zadbany teren z tropikalną roślinnością i jest fantastycznie wkomponowany w karaibski krajobraz. Do dyspozycji gości są 3 piękne baseny, urządzenia sportowe i centrum Spa. Komfortowe, przestronne pokoje urządzone są w stylu kolonialnym i znajdują się w budynku głównym lub w willach w ogrodzie. Lubiany przez międzynarodową klientelę za jakość, unikalne położenie, komfort pokoi, serwis i poziom formuły all inclusive.

POŁOŻENIE:

na wysepce Cayo Levantado, ok. 5 km od miasteczka SAMANA, ok. 195 km od portu lotniczego Puerto Plata; transfer z lotniska do punktu check in na lądzie i transfer łodzią do hotelu (ok. 10 min).

PLAŻA:

Cayo Levantado, hotelowa, piaszczysta, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, komfortowy i elegancki, zbudowany w 2006 r., 268 pokoi, budynek główny, 4 piętra, 2 windy i wille, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Orquidea - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte: Mediterraneo - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - włoska, Don Pablo - gourmet, Rodizio - brazylijska, w restauracjach á la carte zalecany strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana rezerwacja; bary: Daiquiri w lobby, Hybiscus na plaży, Jacuzzi Bar, Plaza, Flamboyan przy basenie, snack-bar, kantor, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu, za opłatą: fryzjer, koordynator ślubny, lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express; hotel przyjmuje gości powyżej 18 roku życia.

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 40 m², komfortowy i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna z hydromasażem, wc; suszarka, kapcie, szlafroki), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko, deska do prasowania, mini-bar (codziennie uzupełniany), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda: basen z wydzieloną częścią dla dzieci, basen z trzema jacuzzi, basen przy plaży, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy, siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, bilard, rzutki, kajaki (1 godz./osobę/dzień), snurkowanie (1 godz./osobę/dzień), lekcje nurkowania w basenie (1 godz./osobę), aerobic, lekcje tańca; za opłatą: wycieczki statkiem/katamaranem, kursy żeglarskie, centrum nurkowe, wędkowanie, pakiety golfowe; centrum Spa: łaźnia fińska, zabiegi na ciało, aromaterapia, chromoterapia, depilacja, manicure, pedicure.

ALL INCLUSIVE 24 H:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00) w restauracji głównej, kolacja (18.30-22.00) w restauracji głównej lub restauracjach á la carte; przekąski do godziny 18:00 w snack-barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe dostępne do godziny 24.00 w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0018095383232;, www.bahia-principe.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Itaka Gala R

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Magia Karaibów właśnie tu, na maleńkiej wysepce, objawia się najpełniej! Cudowne krajobrazy z palmami, białym piaskiem i turkusowym morzem, wspaniała atmosfera totalnego relaksu to idealna propozycja dla wszystkich zmęczonych codzienną rutyną, a także wspaniały pomysł na romantyczną podróż. Ten jedyny hotel na Dominikanie położony na wyspie Cayo Levantado, zwanej "Bacardi Island", zajmuje bardzo zadbany teren z tropikalną roślinnością i jest fantastycznie wkomponowany w karaibski krajobraz. Do dyspozycji gości są 2 piękne baseny, urządzenia sportowe i centrum Spa. Komfortowe, przestronne pokoje urządzone są w stylu kolonialnym i znajdują się w budynku głównym lub w willach w ogrodzie. Lubiany przez międzynarodową klientelę za jakość, unikalne położenie, komfort pokoi, serwis i poziom formuły all inclusive.

POŁOŻENIE:

na wysepce Cayo Levantado, ok. 5 km od miasteczka SAMANA, ok. 195 km od lotniska Puerto Plata; transfer z lotniska do punktu check in na lądzie i transfer łodzią do hotelu (ok. 10 min).

PLAŻA:

Cayo Levantado, hotelowa, piaszczysta, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, komfortowy i elegancki, zbudowany w 2006 r., 268 pokoi, budynek główny, 4 piętra, 2 windy i wille, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Orquidea - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracje á la carte: Mediterraneo - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - włoska, Don Pablo - gourmet, Rodizio - brazylijska, w restauracjach á la carte zalecany strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana rezerwacja; bary: Daiquiri w lobby, Hybiscus na plaży, Jacuzzi Bar, Plaza, Flamboyan przy basenie, snack-bar, kantor, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: fryzjer, koordynator ślubny, lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 18. roku życia.

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki - podwójne łóżko), ok. 40 m², komfortowy i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna z hydromasażem, wc; suszarka, kapcie, szlafroki), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko, deska do prasowania, minibar (codziennie uzupełniany), sejf; balkon lub taras.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy, siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, bilard, rzutki, kajaki (1 godz./osobę/dzień), snurkowanie (1 godz./osobę/dzień), lekcje nurkowania w basenie (1 godz./osobę), aerobik, lekcje tańca; za opłatą: wycieczki statkiem/katamaranem, kursy żeglarskie, centrum nurkowe, wędkowanie, pakiety golfowe; centrum spa: łaźnia fińska, zabiegi na ciało, aromaterapia, chromoterapia, depilacja, manicure, pedicure.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00) w restauracji głównej, kolacja (18.30-22.00) w restauracji głównej lub restauracjach á la carte; przekąski do godziny 18.00 w snack-barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe dostępne do godziny 24.00 w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0018095383232, www.bahia-principe.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Rainbow

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Elegancki hotelLuxury Bahia Principe Cayo Levantado5* znajduje sięna wyspie Cayo Levantado, położonej u wybrzeży półwyspu Samana. Transfer z miejscowego portu/ przystani do hotelu odbywa się łodzią (czas transferu to ok. 10 minut). Do najbliższego miasta i jednocześnie centrum regionu - Samany jest ok. 5 km natomiast do lotniska w Puerto Plata jest ok. 195 km.
Plaża:

Hotel położony jestbezpośrednio przy pisaszczystej,hotelowej plaży Cayo Levantado. Serwis plażowy wliczony w cenę.
Do dyspozycji gości:

Całodobowarecepcjaz eleganckim,przestronnyn lobby, 2 windy. Hotel składa się z5 piętrowegobudynku głównegooraz willi. Do dyspozycji gości restauracja główna - Orquidea (kuchnia międzynarodowa, dania serwowane w formie bufetu)oraz restauracje a la carte (Mediterraneo - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - kuchnia włoska, Don Pablo - kuchniagourmet, Rodizio - kuchniabrazylijska)a także licznebary: w lobby, przy basenie,na plaży.Na terenie hotelu znajdują się 2 baseny. Leżaki, parasole i ręczniki basenowe dostępne bezpłatnie. Goście moga także skorzystać z: kantoru, fryzjera, pralni (usługi dodatkowo płatne).
Pokoje:

Hotelposiada 268komfortowych i eleganckichpokoi standardowe 2-os pokoje typu superiorwyposażone są w 1 łożko małżeńskie(typu king-size) lub 2 lóżka pojedyncze(typu queen) z możliwoscią pojedynczej dostawki. Wszystkie pokoje posiadają łazienki (WC, wanna z hydromasażem, suszarka do włosów, kapcie, szlafroki) oraz balkon lub taras. Dodatkowo w każdym pokoju: klimatyzacja, wentylator sufitowy,telefon, tv-sat, zastaw do parzeniakawy lub hetbaty, żelazko, deska do prasowania, mini bar, sejf.
Wyżywienie:

All Inclusive:śniadanie (7:00-10:30), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:00) w restauracji głównej Orquidea (kunchnia międzynarodowa, dania serwowane w formie bufetu)oraz restauracje a la carte (Mediterraneo - kuchnia śródziemnomorska, Portofino - kuchnia włoska, Don Pablo - kuchniagourmet, Rodizio - kuchniabrazylijska konieczna wcześniejsza rezerwacja). W ciągu dniaprzekąskido godz. 18:00 oraz napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach do godz. 23:00.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel posiada bogate zaplecze sportowe, goście mają do swojej dyspozycji: kryty basen i jacuzzi, kort tenisowy, siłownię, boisko do piłki nożnej i koszykówki, bilard, rzutki, tenis stolowy, aerobic, naukę tańca. Dodatkowo płatne: golf,zabiegi kosmetyczne w centrum SPA, wycieczki statkiem, kursy żeglarskie, wędkarstwo, łaźnia fińska.
Internet:

Bezpłatny interent Wi-Fi dostępny na terenie całego hotelu (w pokojach połączenie dla max. 2 urządzeń).
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Ten luksusowy 5* hotel położony jest w wyjątkowym miejscu -na wyspie Cayo Levantado.Wyspa znajduje się u wybrzeżypółwyspu Samana - najbardziej egzotycznej części północnej Dominikany.Wakacje gwarantowane na najwyższym poziomie.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.5/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień pierwszy
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na2 godz. przed wylotem samolotu.Przelot samolotem rejsowym(możliwe przesiadki) doDominikany. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hotelu w Dominikanie.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp - pełna oferta wycieczek fakultatywnych dostępna u rezydenta.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem rejsowym (możliwe przesiadki) do Dominikany, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 9, 10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskojęzycznego rezydenta (w rejonie Puerto Plata) oraz anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (w rejonie Półwyspu Samana), ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

Wycieczki dla hoteli z rejonuPuerto Plata (Playa Bachata, Senator Puerto Plata Spa Resort, Iberostar Costa Dorada, Sunscape Puerto Plata, Viva WyndhamTangerine)

Punta Rucia i Cayo Paraiso
- rejs na rajską wyspę To najpiękniejszy i najbardziej idylliczny zakątek północnej Dominikany - poznamy go podczas rejsu luksusowym katamaranem. Kilometry dziewiczych plaż Punta Rucia, biały jak cukier puder piasek i turkusowa woda tworzą krajobraz jak z pocztówki. Celem naszego rejsu będzie rajska wysepka Cayo Paraiso - to fantastyczne miejsce na relaks, jak i na oszałamiający snorkeling przy rafie koralowej. Obiad z homarem i napoje w cenie!
Cena - ok.150 USD os., 75 USD/dziecko.

Wodospady Damajagua
Gotowi na niezapomnianą przygodę? Zapraszamy na wycieczkę do Wodospadów Damajagua! Naturalny "park wodny"" w samym środku lasu tropikalnego to prawdziwa frajda i wyzwanie dla wszystkich poszukiwaczy dobrej zabawy - będziemy mieli okazję spróbować zjazdu i skoków z aż 12 wodospadów! Prawie siedmiokilometrowy kanion z krystalicznie czystą wodą oraz bujną florą to również idealne miejsce aby odkryć karaibską przyrodę. Uwaga - wymagana dobra kondycja fizyczna i umiejętność pływania min. wiek - 8 lat . Wycieczka półdniowa.
Cena - ok. 68 USD/os., 34 USD/dziecko.

City tour - Santo Domingo
Kosmopolityczna stolica kraju to pierwsze europejskie miasto w Nowym Świecie od chwili odkrycia Ameryki przez Krzysztofa Kolumba. Wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Zona Colonial to najstarsza kolonialna starówka w Ameryce Łacińskiej i prawdziwa skarbnica zabytków architektury. Wszystko jest tu "naj" - naszym oczom ukażą się m. in. katedra Primada de America - najstarsza katolicka świątynia w Nowym Świecie, pierwszy ośrodek władzy nad Nowym Światem i najstarsza warownia w obu Amerykach - forteca Ozama, przejdziemy też przez Calle las Damas - najstarszą brukowaną ulicę Ameryki. Zobaczymy również monumentalną Faro a Colón - miejsce wiecznego spoczynku Krzysztofa Kolumba (z zewnątrz).
Cena - ok. 85 USD/os., 42,5 USD/dziecko.

Ocean World
to miejsce, w którym czeka moc atrakcji - można tu popływać z delfinami, zachwycić się niesamowitym pokazem papug, dostać buziaka od lwa morskiego, a nawet pogłaskać rekina! Na terenie parku odbywają się różnorodne show z udziałem zwierząt, można również spróbować snorkelingu oraz poszaleć na zjeżdżalni. Ogromną atrakcją Ocean World jest możliwość interakcji i pływania z delfinami, rekinami i lwami morskimi (dodatkowo płatne). Obiad i transport w cenie.
Bilet wstępu (bez wliczonych interakcji ze zwierzętami) - ok. 69 USD/os., 54 USD/dziecko przykładowe ceny programów - 30 minut pływania z delfinami - ok. 169 USD/os., 124 USD/dziecko interakcja z rekinami - 79 USD/os., 79 USD/dziecko (w cenie zawarty bilet wstępu do parku)
w ofercie również inne programy - więcej informacji u rezydenta.
Rafting
w górskiej scenerii Dominikana to jedyny kraj na Karaibach, gdzie można wziąć udział w raftingu. Spragnionych mocnych wrażeń i adrenaliny zapraszamy na spływ najdłuższą rzeką Republiki Dominikańskiej - Yaque del Norte. Pod okiem profesjonalnego przewodnika, pokonamy liczne kaniony oraz wodne kaskady w przepięknej górskiej scenerii - dreszczyk emocji fantastyczne widoki gwarantowane! Uwaga - tylko dla dorosłych, wymagana dobra kondycja fizyczna i umiejętność pływania.
Cena - ok. 87 USD/os.

Konna przygoda
Niepowtarzalna okazja aby poznać Dominikanę z innej perspektywy! Całodzienna wyprawa konna przez malownicze karaibskie bezdroża, lokalne wioski i oszałamiające swym pięknem góry to doskonała alternatywa wobec tradycyjnych wycieczek. Dzięki wspaniałym przewodnikom na wyprawie odnajdą się zarówno osoby, które nigdy wcześniej nie jeździły konno, jak i doświadczeni jeźdźcy. Gorąco polecamy!
Cena - ok. 75 USD/os., 37,5 USD/dziecko.

Samana i Park Narodowy "Los Haitises"
Zapraszamy do Parku Narodowego Los Haitises - domu dla wielu egzotycznych gatunków ptaków oraz roślin. Obejrzymy słynne jaskinie Indian Taino, niegdyś zamieszkałe przez pierwszych mieszkańców wyspy i ozdobione ich liczącymi 2000 lat malowidłami. Relaksu dopełni wizyta i wypoczynek na uroczej Cayo Levantado, która zasłynęła jako tło pierwszych reklam kultowego rumu Bacardi. Obiad w cenie!
Cena - ok. 135 USD/os., 67,5 USD dziecko.

Wycieczki dla hoteli z rejonuSamana (Grand Bahia El Portillo, Viva Wyndham V Samana)

Park Narodowy "Los Haitises" i Cayo Levantado
Zapraszamy do Parku Narodowego Los Haitises - domu dla wielu egzotycznych gatunków ptaków oraz roślin. Obejrzymy słynne jaskinie Indian Taino, niegdyś zamieszkałe przez pierwszych mieszkańców wyspy i ozdobione ich liczącymi 2000 lat malowidłami. Relaksu dopełni wizyta i wypoczynek na uroczej Cayo Levantado, która zasłynęła jako tło pierwszych reklam kultowego rumu Bacardi. Obiad w cenie!
Cena - ok. 99 USD/os., 49,5 USD dziecko.

Wodospad Limón
Odkryj jeden z najpiękniejszych zakątków Półwyspu Samana podczas konnej przejażdżki! Doświadczeni przewodnicy poprowadzą nas przez zalesiony szlak, wśród plantacji kawy i owoców tropikalnych. Trasę pokonamy częściowo na końskim grzbiecie, a częściowo na własnych nogach. Nagrodą za wysiłek będą piękne widoki na spływający po skalnej ścianie wodospad. Wycieczka półdniowa.
Cena - ok. 49 USD/os., 25 USD/dziecko

City tour - Santo Domingo
Kosmopolityczna stolica kraju to pierwsze europejskie miasto w Nowym Świecie od chwili odkrycia Ameryki przez Krzysztofa Kolumba. Wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Zona Colonial to najstarsza kolonialna starówka w Ameryce Łacińskiej i prawdziwa skarbnica zabytków architektury. Wszystko jest tu "naj" - naszym oczom ukażą się m. in. katedra Primada de America - najstarsza katolicka świątynia w Nowym Świecie, pierwszy ośrodek władzy nad Nowym Światem i najstarsza warownia w obu Amerykach - forteca Ozama, przejdziemy też przez Calle Damas - najstarszą brukowaną ulicę Ameryki. Zobaczymy również monumentalną Faro a Colón - miejsce wiecznego spoczynku Krzysztofa Kolumba (z zewnątrz).
Cena - ok. 99 USD/os., 75 USD/dziecko.

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
Inne

CZAS: -6 godzin w stosunku do czasu polskiego (latem), -5 godzin w stosunku do czasu polskiego (zimą)
WALUTA: 1 USD = ok 52 pesos (DOP)
ELEKTRYCZNOŚĆ: 110V / 60 Hz. Gniazdka są według standardu amerykańskiego. Wtyczki europejskie wymagają użycia przejściówek. W dużych hotelach zazwyczaj montuje się gniazdka uniwersalne, do których można stosować zarówno amerykańskie, jak i europejskie wtyczki.
TELEFONY: System telefonii komórkowej jest kompatybilny z systemami w Polsce. Ze względu na drogi roaming zaleca się zakupić lokalną kartę SIM (cena około 100 pesos).
NAPIWKI: Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Szczególnie dotyczy to kierowców i przewodników lokalnychna wycieczkach, taksówkarzy oraz pokojówek i kelnerów w restauracjach.
ORIENTALNE CENY: Posiłek w restauracji ok.500 -1000 peso, woda 0,3l ok.50 peso, piwo w knajpie ok. 200 peso
WYLOTY: Wyloty z: Warszawy. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na3 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozkłady.
Standard hoteli w Dominikanie

Standard hotelidominikańskich może być różny od porównywalnej kategorii hoteli europejskich.
Wyloty

Wylot z Warszawy. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okęcie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Dominikanie trwa od połowy listopada do marca.
Wizy

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę).
Wizy - informacje dla sprzedawców

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Orka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

DOMINIKANA/SAMANA

Położenie

Hotel zlokalizowany na wyspie Cayo Levantado w południowej części Zatoki Samana. Z wyspy na ląd można dostać się łodzią. Transfer z lotniska do hotelu zajmuje ok 4 godziny.

Miejscowa kategoria

5*****

Wyposażenie hotelu

Hotel należy do popularnej sieci hoteli wakacyjnych "Bahia Principe", na wyspie prócz hotelu znajduje się jedynie minimarket. Doskonała propozycja dla osób szukających relaksu zdala od zgiełku miasta. Hotel zezwala jedynie na zakwaterowanie osób powyżej 18 roku życia. Na terenie ośrodka znajdują się następujące udogodnienia; - 2 baseny z 3 jacuzzi, poolbar, - leżaki i ręczniki bez dodatkowych opłat, - 5 restauracji; restauracja główna i 4 restuaracje a la carte specjalizujące się min. w kuchni środziemnomorskiej, włoskiej, - 6 barów, - dostęp do Wifi (bez dodatkowych opłat), - centrum Spa (zabiegi za dodatkową opłatą)

Zakwaterowanie

200 pokoi

Pokoje juniorsuite standard

znajdują się w budynku głównym, wyposażone w łazienkę z wanną z hydromasażem, WC, suszarkę do włosów, klimatyzacje, wentylator, zestaw do parzenia kawy i herbaty, TV, telefon, sejf, taras lub balkon,

Pokoje juniorsuite superior

rozmieszczone w villi. 8 pokoi na ville.

Pokoje beach villa

położone w pierwszej linii brzegowej, z jacuzzi na tarasie i widokiem na morze (może byc ograniczony ze względu na roślinność)

Wyżywienie

ALL Inclusive - posiłki w formie bufetu, codziennie przekąski, krajowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe

Sport

siłownia, 1 kort tenisowy, kajaki, ścieżka do joggingu, niezmotoryzowane sporty wodne, dodatkowo płatne zmotoryzowane sporty wodne.

Rozrywka

program animacyjny

Dla nowożeńców

przewidziane są upominki.

Spa

zabiegi Spa dodatkowo płatne

Program imprezy

.

1 dzień

Wylot do Dominikana z wybranego portu lotniczego

2 dzień

Przylot do Dominikana transfer z lotniska do HOTELU

2-8 dzień

Pobyt w Hotelu / Dominikana

8 dzień

Transfer z HOTELU na lotnisko w Dominikana i wylot do kraju

9 dzień

Przylot do wybranego portu lotniczego. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

Cena nie obejmuje

- kosztów wymaganych wiz, na lotnisku na Dominikanie, turysta zobowiązany jest do wykupienia karty turysty, jej koszt to 11 Euro/biuro pośredniczy w załatwianiu karty turysty. . - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych,

Informacje dla podróżnych

- waluta - peso dominikańskie (DOP) - 1 USD = 37 peso, dolary amerykańskie są powszechnie uznawane jako środek płatniczy, - język hiszpański, - czas -5 godz. w stosunku do Polski czas zimowy, w czasi letnim 6 h - turystom z Europy zaleca się szczepienia przeciw żółtej febrze, tężcowi, dyfterytowi, wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i B, zapaleniu opon mózgowych typu A i C, - energia elektryczna 110 Volt/60 Hz, (potrzebny adapter) - banki są otwarte od 8.30 do 15.00 lub 18.00, w soboty i niedziele są zamknięte. Akceptowane są karty kredytowe VISA, Masters, American Express i Diners Club. Bankomaty są dostępne właściwie w każdym miejscu, bezpieczne są tylko te w strefie turystycznej, - podczas pobytu na Dominikanie wymagana jest karta turysty, kartę można wykupić na lotnisku w Punta Cana lub za naszym pośrednictwem.

Informacje dodatkowe

- impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, - rezydent anglojęzycznego i niemieckojęzyczny na miejscu, - możliwość dokupienia miejsca hotelowego na lotnisku wylotowym przed rozpoczęciem imprezy, - możliwość dokupienia miejsca parkingowego na lotnisku wylotowym na cały okres trwania imprezy, - możliwość dokupienia dolotu z polskich lotnisk (KTW, POZ, GDN, KRK, SZC) oraz wszystkich europejskich portów lotniczych do lotniska wylotowego, - wszystkie loty realizowane liniami rejsowymi - jeżeli nie ma możliwości potwierdzenia imprezy w danym termin, nasz wykwalifikowany zespół rezerwacyjny znajdzie i potwierdzi najbliższy możliwy termin w wybranym hotelu lub zaproponuje hotel o podobnym standardzie, - cena uzalezniona jest od dostepnosci miejsc w samolocie w danej taryfie lotniczej, - średnia cena przyjęta do kalkulacji za bilet lotniczy wynosi 3800 zł - UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej, - UWAGA ! W kalkulacji została podana najniższa taryfa obowiązująca w terminie wylotu, w przypadku braku dostępności danej taryfy w dniu sprzedaży zostanie skalkulowana nowa cena biletu, w wyższej taryfie za dopłatą.

Polskie placówki dyplomatyczne

brak polskiej placówki dyplomatycznej, Konsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w Puerto Plata, Dominikana, Puerto Plata, ul. Guayacanes 15, Costambar, Tel. +180 99707303 Tel. dyżurny +182 97572571 (tel. alarmowy) Tel. dyżurny +180 99746393 (tel. alarmowy) Faks +180 99707303, konsul@dominikana.konsulat.gov.pl, Ambasada Republiki Dominikańskiej Dessauer Strasse 28-29 D-10963 Berlin tel (0-0 49 30) 257 57 76-0 fax (0-0 49 30) 257 57 76-1,

Przewoźnik

podaje aktualne ceny na chwilę zapytania, cena ta może ulec zmianie ze względu na wyczerpanie się miejsc w samolocie w danej kategorii taryf lotniczych (do chwili podpisania umowy):.

Oferta

wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciagu 24h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 9-18):.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

KonsorcjumPBP

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie Elegancki i ekskluzywny hotel tylko dla dorosłych gości zlokalizowany w Cayo Levantado, w przepięknej okolicy, nad pięknym krystalicznie czystym morzem, gdzie kąpiel to sama przyjemność. Pokoje

Hotel oferuje swoim gościom 209 ekskluzywnych pokoi w pięciu różnych standardach

Junior Suite de Luxe, Junior Suite, Junior Suite Superior, Superior oraz Beach Villas. Wszytskie pokoje są wyposażone w : łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, wentylator, TV, telefon, ekspres do parzenia kawy, żelazko, deskę do prasowania, mini- bar, balkon/ taras, sejf, Internet, Do dyspozycji gości

Restauracje serwujące dania kuchni lokalnej oraz międzynarodowej, bary, siłownia, korty do tenisa, ping- pong, lotki, centrum sportów wodnych, m.in.

aerobik wodnym windsurfing, centrum sportów wodnych motorowych, Spa, hotel oferuje swoim gościom także różnego rodzaju rozrywki dla gości w różnym wieku, basen, jacuzzi, sklep, mini klub dla dzieci, usługi opiekunki dla dzieci, sklep dla dzieci, wifi w lobby,

CENA ZAWIERA

transfer: lotnisko- hotel- lotnisko, zakwaterowanie w hotelu przez 7 lub 14 nocy, wyżywienie All Inclusive, opiekę anglojęzycznego reprezentanta kontrahenta na miejscu, ubezpieczenie NW, KL i bagaż.

CENA NIE ZAWIERA

biletu lotniczego na trasie Warszawa- Samana- Warszawa w cenie min. 3600 PLN/osoba dorosła, karty turystycznej-wizy ok. 20 USD (płatnej po przylocie na lotnisku), taksy wylotowej ok. 25 USD, wydatków własnych, napiwków, dobrowolnego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych.

UWAGI

1. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku niedostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. 2. Przy wylotach w okresie "Wysokiego Sezonu" obowiązuje dopłata do biletu lotniczego (zgodnie z taryfą linii lotniczej, na której został zarezerwowany przelot). 3. Na Dominikanie obowiązuje karta turystyczna opłacana po przylocie na lotnisku. 4. Pobyt w hotelu minimum 3 noce. 5. Hotel przyjmuje tylko gości powyżej 18 roku życia!


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Prima Holiday

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Samana

Samana do dnia dzisiejszego zachowała swoje dziewicze piękno, bujna tropikalna roślinność i bajecznie piękne plaże pozwalają uważać Półwysep Samana za jedno z najpiękniejszych miejsc na Ziemi. Okolice Samany są rajem dla miłośników turystyki ekologicznej: tutaj znajduje się wyjątkowy Park Narodowy Los Haitises z jego lasami mangrowymi, malowniczymi wyspami i jaskiniami, w których zachowały się rysunki i malowidła naskalne Indian Taino, wodospad El Limon wysoki na ponad 30 metrów; plaża Playa Rincon, która uznawana jest za drugą pod względem piękną plażę świata i wyspa Cayo Levantado, która była wykorzystana jako dekoracja w reklamie wspaniałego rumu Bacardi. I jeszcze, oczywiście, Zatoka Samana, znana na całym świecie z tego, że każdego roku od stycznia do marca przypływają tam na swoje gody majestatyczne, wspaniałe morskie olbrzymy - humbaki. Ujrzeć te ogromne zwierzęta z wdziękiem wymachujące swoimi płetwami i wyskakujące z wody to naprawdę niesamowite widowisko.

Położenie

Hotel zlokalizowany na wyspie Cayo Levantado, ok. 5 km od miasteczka Samana, ok. 265 km od portu lotniczego La Romana. Z wyspy na ląd można dostać się łodzią.  

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża Cayo Levantado wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga. Parasole, leżaki i ręczniki - bezpłatnie,

Hotel

Kategoria lokalna 5* Komfortowy i luksusowy hotel otoczony białymi plażami oraz turkusową wodą, należący do popularnej sieci "Bahia Principe", na wyspie prócz hotelu znajduje się jedynie minimarket. Doskonała propozycja dla osób szukających relaksu zdala od zgiełku miasta. Hotel tylko dla osób dorosłych (18+).

Do dyspozycji gości

Całodobowa recepcja, restauracja główna serwująca dania w formie buftu, 4 restauracje ala carte, 6 barów (w tym lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży), przestronne i eleganckie lobby, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całgo hotelu, 2 windy,  kantor, ogród, parking. Dodatkowe uslugi: ryzjer, koordynator ślubny, lekarz na wezwanie, pralnia. Hotel akceptuje karty Visa, MasterCard i American Express. Sport i rekreacja: Bezpłatnie: 2 baseny z jacuzzi, kort tenisowy, siłownia, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, bilard, rzutki, kajaki, windsurfing, snurkowanie, lekcje nurkowania w basenie (1 godz./osobę), aerobik, lekcje tańca; animacje. Dodatkowo płatne: wycieczki statkiem/katamaranem, kursy żeglarskie, centrum nurkowe, wędkowanie, pakiety golfowe; centrum Spa: łaźnia fińska, zabiegi na ciało, aromaterapia, chromoterapia, depilacja, manicure, pedicure.

Zakwaterowanie

Pokoje typu superior z możliwością jednej dostawki dla osoby doroslej. Wyposażenie: łazienka (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacja, minibar, wentylator sufitowy, sejf, TV sat, internet, telefon, balkon lub taras.  Junior suite ok. 42 m kw., w budynku głównym, Wyposażenie jak pokoje superior, dodatkowo kącik wypoczynkowy.  Junior suite superior ok.71 m kw., w willach, z większym balkonem. Wyposażenie jak Junior Suite.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe dostępne do godz. 24.00 w wyznaczonych barach.

Inne

*    Banki są otwarte od 8.30 do 15.00 lub 18.00, w soboty i niedziele są zamknięte. Akceptowane są karty kredytowe: VISA, MasterCard, American Express i Diners Club. Bankomaty są dostępne właściwie w każdym miejscu, bezpieczne są tylko te w strefie turystycznej. *    Można wymienić dolary lub euro w bankach, kantorach, hotelach. Wymiana pieniędzy na ulicy nie jest bezpieczna. Najlepiej płacić gotówką w dolarach amerykańskich. Pieniądze i karty kredytowe, a także paszporty i inne dokumenty osobiste najbezpieczniej pozostawiać w skrytkach hotelowych (dopuszczalne jest posługiwanie się fotokopią paszportu). Nie należy wychodzić z hotelu z większą ilością gotówki. HolidayCheck 5,1/87% rekomendacji http://www.bahia-principe.com/en/resorts-in-dominican-republic/resort-cayo-levantado/

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydentaubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Transfer na zamówienie. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, karty turystycznej 10 usd Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie założenia rezerwacji. Dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane w momencie zakładania rezerwacji, ceny aktualne są na chwilezłożenia rezerwacji (ze względu wiec na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych do momentu podpisania umowy cena może ulec zmianom).

WARUNKI WJAZDOWE

    Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Dominikany nie wymaga się wizy wjazdowej   Karta turystyczna kosztuje ok. 10 USD, aby uniknąć kolejki do kasy na lotnisku najlepiej opłacić ją przed  wylotem na stronie https://www.dgii.gov.do/Tturistaweb/. Posiadacz takiej karty może przebywać na terenie kraju 30 dni. Po 30 dniach należy uiścić dodatkową opłatę za okres za okres powyżej 30 dni. Łącznie obywatel polski może przebywać na terenie Dominikany do 90 dni.    Paszport obywatela polskiego musi być ważny przy wjeździe oraz wyjeździe z Dominikany.     Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient jest odpowiedzialny za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatoraKAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Nekera

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kraj

DOMINIKANA

Położenie

Na wyspie Cayo Levantado (ok. 1,5 km2) znanej również jako wyspa Bacardi, w zatoce Samana. Transfer łodzią na stały ląd codziennie w określonych godzinach bez opłaty. Transfer z lotniska w Santo Domingo ok. 2,5 godziny (+ 10 min. transfer łodzią), z lotniska w Puerto Plata ok. 3,5 godziny (+ 10 min. transfer łodzią).

Plaża

  bezpośrednio przy hotelu piaszczyste plaże. Leżaki, parasole i ręczniki bez opłaty.

Wyposażenie

 otoczony białymi plażami oraz turkusową wodą luksusowy hotel dysponuje 268 pokojami w budynku głównym i willach. Lounge, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (włoska, z owocami morza, gourmet, brazylijska), 5 barów, bar z przekąskami, sklepy, opieka medyczna (za opłatą). W ogrodzie 2 baseny i 3 whirlpoole z tarasami słonecznymi. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty.  

Wyżywienie

All Inclusive: trzy posiłki w formie bogatego, urozmaiconego bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte . Przekąski oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe do godz. 24:00. Room service przez całą dobę. Napoje z minibaru.

Internet

  WiFi bez opłaty, kącik internetowy za opłatą.

Zakwaterowanie

  eleganckie i komfortowe. Pokoje superior: klimatyzacja, minibar, wentylator sufitowy, sejf, TV sat, internet, telefon, wanna, prysznic, WC, suszarka do włosów, płaszcze kąpielowe, balkon lub taras. Junior suity: ok. 69 mkw, w budynku głównym, dodatkowo kącik wypoczynkowy. Junior suity superior: ok.71 mkw, w willach (w każdej 8 jednostek mieszkalnych), z większym balkonem. Junior suity deluxe: w willach (w każdej 3 jednostki mieszkalne), dodatkowo whirlpool na tarasie. Wille na plaży: ok. 95 m2, położone bliżej plaży, z serwisem kamerdynera (na zapytanie), whirlpool na tarasie.

Sport

 wypożyczalnia rowerów, siłownia, tenis. Żeglowanie katamaranem, kajaki, snorkeling, stand-up-surf (po 1 godz./dziennie). Za opłatą zmotoryzowane sporty wodne, nurkowanie.

Wellness

za opłatą sauna, łaźnia parowa, masaże i zabiegi w centrum spa.

Rozrywka

  programy animacyjne i sportowe.

Kategoria lokalna

 5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Dertour Polska

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Nazwa obiektu

Bahia Principe Luxury Cayo Levantado

Kategoria

*****

Miejscowość

Cayo Levantado

Region

Samana

Kod

AZS38007 MK

Liczba pokoi

268

Położenie

Spokojnie położony, piaszczysta plaża (ręczniki plażowe/kąpielowe w cenie).

Opis

Nowoczesny hotel. Recepcja, WLAN w całym kompleksie (w cenie), butik, minimarket, kiosk, fryzjer, różnorodność kulinarna w restauracjach i barach, room service, kantor (w hotelu), taras, ogród, 2 baseny.

Pokój typ 1

RAB = Superior, ok. 36-40 m kw., łazienka, wanna, jacuzzi, szlafrok, klapki, suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne, klimatyzacja, wentylator, minibar, sejf, deska do prasowania, żelazko, TV, radio, telefon, ekspres do kawy, balkon lub taras, obsługa kamerdynera, całodobowy room service.

Pokój typ 2

KAR = Junior-Suite, ok. 61-70 m kw., w budynku głównym, kącik wypoczynkowy, łazienka, prysznic, wanna z hydromasażem, szlafrok, klapki, suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne, klimatyzacja, wentylator, minibar, sejf, deska do prasowania, żelazko, TV, radio, telefon, ekspres do kawy, balkon lub taras, całodobowy room service.

Pokój typ 3

KAB = Superior-Junior-Suite, ok. 71-80 m kw., w budynku bocznym, kącik wypoczynkowy, łazienka, prysznic, wanna z hydromasażem, szlafrok, klapki, suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne, klimatyzacja, wentylator, minibar, sejf, deska do prasowania, żelazko, TV, radio, telefon, ekspres do kawy, balkon lub taras, całodobowy room service.

Pokój typ 4

KAC = Deluxe-Junior-Suite, ok. 71-80 m kw., w budynku bocznym, kącik wypoczynkowy, łazienka, prysznic, wanna z hydromasażem, szlafrok, klapki, suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne, klimatyzacja, wentylator, minibar, sejf, deska do prasowania, żelazko, TV, radio, telefon, ekspres do kawy, balkon lub taras, jacuzzi, całodobowy room service.

Pokój typ 5

KAX = Beach Villa, ok. 91-100 m kw., w budynku bocznym, kącik wypoczynkowy, łazienka, prysznic, wanna z hydromasażem, szlafrok, klapki, suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne, klimatyzacja, wentylator, minibar, sejf, deska do prasowania, żelazko, TV, radio, telefon, ekspres do kawy, taras, całodobowy room service.

Sport, rozrywka, wellness

W cenie (częściowo lokalni oferenci) - koszykówka, tenis stołowy, rzutki, siłownia, aerobik, joga, tai chi, katamaran, kajak, snorkeling, stand-up-paddling, tenis, animacje. Za opłatą (częściowo lokalni oferenci) - spa, sauna, masaże, nurkowanie.

Warto wiedzieć

Sezonowo dodatkowe świadczenia w cenie.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

SP300202


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

na wyspie Cayo Levantado (ok. 1,5 km kw.) znanej również jako wyspa Bacardi, w zatoce Samana. Transfer łodzią na stały ląd codziennie w określonych godzinach bez opłaty. Transfer z lotniska w Santo Domingo ok. 2,5 godziny (+ 10 min. transfer łodzią), z lotniska w Puerto Plata ok. 3,5 godziny (+ 10 min. transfer łodzią).

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piaszczyste plaże. Leżaki, parasole i ręczniki bez opłaty.

Wyposażenie

otoczony białymi plażami oraz turkusową wodą luksusowy hotel dysponuje 268 pokojami w budynku głównym i willach. Lounge, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (włoska, z owocami morza, gourmet, brazylijska), 5 barów, bar z przekąskami, sklepy, opieka medyczna (za opłatą). W ogrodzie 2 baseny i 3 whirlpoole z tarasami słonecznymi. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.bahia-principe.com. Uwaga! Hotel przeznaczony tylko dla dorosłych!

Dostęp do internetu

WIFI w hotelu i pokojach bez opłaty, kącik internetowy za opłatą.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

American Express, MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

eleganckie i komfortowe. Pokoje superior (A1-3D): klimatyzacja, minibar, wentylator sufitowy, sejf, TV sat, internet, telefon, wanna, prysznic, WC, suszarka do włosów, płaszcze kąpielowe, balkon lub taras. Junior suity (A1-3A): ok. 42 m kw., w budynku głównym, dodatkowo kącik wypoczynkowy. Junior suity superior (A1-3B): ok. 71 m kw., w willach (w każdej 8 jednostek mieszkalnych), z większym balkonem. Junior suity deluxe (A1-3F): w willach (w każdej 3 jednostki mieszkalne), dodatkowo whirlpool na tarasie. Wille na plaży (A1-3C): ok. 95 m kw., położone bliżej plaży, z serwisem kamerdynera (na zapytanie), whirlpool na tarasie.

Sport

wypożyczalnia rowerów, siłownia, tenis. Żeglowanie katamaranem, kajaki, snorkeling, stand-up-surf (po 1 godz./ dziennie). Za opłatą zmotoryzowane sporty wodne, nurkowanie.

Wellness

za opłatą sauna, łaźnia parowa, masaże i zabiegi w centrum spa.

Rozrywka

programy animacyjne i sportowe.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bogatego, urozmaiconego bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe do godz. 24.00. Room service przez cała dobę. Napoje z minibaru.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Polska Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

na wyspie Cayo Levantado (ok. 1,5 km2) znanej również jako wyspa Bacardi, w zatoce Samana. Transfer łodzią na stały ląd codziennie w określonych godzinach bez opłaty. Transfer z lotniska w Santo Domingo ok. 2,5 godziny (+ 10 min. transfer łodzią), z lotniska w Puerto Plata ok. 3,5 godziny (+ 10 min. transfer łodzią).

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piaszczyste plaże. Leżaki, parasole i ręczniki bez opłaty.

Wyposażenie

otoczony białymi plażami oraz turkusową wodą luksusowy hotel dysponuje 268 pokojami w budynku głównym i willach. Lounge, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (włoska, z owocami morza, gourmet, brazylijska), 5 barów, bar z przekąskami, sklepy, opieka medyczna (za opłatą). W ogrodzie 2 baseny i 3 whirlpoole z tarasami słonecznymi. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.bahia-principe.com 

Dostęp do internetu

WiFi bez opłaty, kącik internetowy za opłatą.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

American Express, MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

eleganckie i komfortowe. Pokoje superior (A1-3D): klimatyzacja, minibar, wentylator sufitowy, sejf, TV sat, internet, telefon, wanna, prysznic, WC, suszarka do włosów, płaszcze kąpielowe, balkon lub taras. Junior suity (A1-3A): ok. 69 m2, w budynku głównym, dodatkowo kącik wypoczynkowy. Junior suity superior

(A1-3B)

ok. 71 m2, w willach (w każdej 8 jednostek mieszkalnych), z większym balkonem. Junior suity deluxe (A1-3F): w willach (w każdej

8 jednostek mieszkalnych), dodatkowo whirlpool na tarasie. Wille na plaży (A1-3C)

ok. 95 m2, położone bliżej plaży, z serwisem kamerdynera (na zapytanie), whirlpool na tarasie.

Sport

wypożyczalnia rowerów, siłownia, tenis. Żeglowanie katamaranem, kajaki, snorkeling, stand-up-surf (po 1 godz./dziennie). Za opłatą zmotoryzowane sporty wodne, nurkowanie.

Wellness

za opłatą sauna, łaźnia parowa, masaże i zabiegi w centrum spa.

Rozrywka

programy animacyjne i sportowe.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bogatego, urozmaiconego bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe do godz. 24:00. Room service przez całą dobę. Napoje z minibaru.

Tech info

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann X

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

na wyspie Cayo Levantado (ok. 1,5 km2) znanej również jako wyspa Bacardi, w zatoce Samana. Transfer łodzią na stały ląd codziennie w określonych godzinach bez opłaty. Transfer z lotniska w Santo Domingo ok. 2,5 godziny (+ 10 min. transfer łodzią), z lotniska w Puerto Plata ok. 3,5 godziny (+ 10 min. transfer łodzią).

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piaszczyste plaże. Leżaki, parasole i ręczniki bez opłaty.

Wyposażenie

otoczony białymi plażami oraz turkusową wodą luksusowy hotel dysponuje 268 pokojami w budynku głównym i willach. Lounge, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (włoska, z owocami morza, gourmet, brazylijska), 5 barów, bar z przekąskami, sklepy, opieka medyczna (za opłatą). W ogrodzie 2 baseny i 3 whirlpoole z tarasami słonecznymi. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.bahia-principe.com

All Inclusive

trzy posiłki w formie bogatego, urozmaiconego bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe do godz. 24:00. Room service przez całą dobę. Napoje z minibaru.

Internet

WiFi bez opłaty, kącik internetowy za opłatą.

Zakwaterowanie

eleganckie i komfortowe. Pokoje superior (A1-3D): klimatyzacja, minibar, wentylator sufitowy, sejf, TV sat, internet, telefon, wanna, prysznic, WC, suszarka do włosów, płaszcze kąpielowe, balkon lub taras. Junior suity (A1-3A): ok. 69 m2, w budynku głównym, dodatkowo kącik wypoczynkowy. Junior suity superior (A1-3B): ok.71 m2, w willach (w każdej 8 jednostek mieszkalnych), z większym balkonem. Junior suity deluxe (A1-3F): w willach (w każdej 3 jednostki mieszkalne), dodatkowo whirlpool na tarasie. Wille na plaży (A1-3C): ok. 95 m2, położone bliżej plaży, z serwisem kamerdynera (na zapytanie), whirlpool na tarasie.

Sport

wypożyczalnia rowerów, siłownia, tenis. Żeglowanie katamaranem, kajaki, snorkeling, stand-up-surf (po 1 godz./dziennie). Za opłatą zmotoryzowane sporty wodne, nurkowanie.

Wellness

za opłatą sauna, łaźnia parowa, masaże i zabiegi w centrum spa.

Rozrywka

programy animacyjne i sportowe.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado
Zdjęcia lokalizacji (Dominikana)
Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana

Opinie o Hotelu Luxury Bahia Principe Cayo Levantado

5.0
zdecydowanie polecam

Co tu dużo opowiadać Gran Bahia Principe Cayo Levantado to idaleny hotel na urlop w przepięknej scenerii z pysznym jedzeniem i przemiłą obsługą. Dominikana warta polecenia

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
5.0
zdecydowanie polecam

Cóż mogłabym napisać o hotelu Bahia Principe Cayo Levantado poza tym, że gwarantuje wakacje w raju :) )) Piękne miejsce, hotel na wyspie z której roztaczają się niesamowite widoki, jak z katalogu. Spokój, cisza i pełen relaks- w takim hotelu to czysta przyjemność. Najpiękniej położony moim zdaniem hotel na Dominikanie z bardzo dobrym serwisem, jedzenie przepyszne, obsługa o wszystko dbała jak należy. Istny raj!!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.7
zdecydowanie polecam

Wybraliśmy hotel Gran Bahia Principe Cayo Levantado na Dominikanie na specjalny wyjazd z okazji okrągłej rocznicy ślubu. Zależało nam na okolicy spokojnej, z dala od rozrywek i pełnym relaksie w ładnym otoczeniu. Hotel leży na maleńkiej wysepce z piękną plażą i bujną roślinnością. Spędziliśmy w nim cudowny tydzień - wszystko było super!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Luxury Bahia Principe Cayo Levantado - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj superior
2 os. pokoj superior
Junior Suite
Juniorsuite Superior
Juniorsuite Deluxe
Juniorsuite
Beach Villa
Superior

Luxury Bahia Principe Cayo Levantado - Możliwości wyżywienia:


Luxury Bahia Principe Cayo Levantado - miasta wylotu:


Luxury Bahia Principe Cayo Levantado - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Luxury Bahia Principe Cayo Levantado? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00