cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
  • Hotel Riu Palace Tikida, Agadir
1 / 27
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
02.07 - 06.07
już od 2156 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.11 - 03.12
już od 901 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Riu Palace Tikida
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży

Hotel Riu Palace Tikida
star 5

Maroko: Agadir
Ocena hotelu Riu Palace Tikida:
4.8 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Riu Palace Tikida:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 lipca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 listopada 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Palace Tikida Agadir to luksusowy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży oraz w niedalekiej odległości od centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Ze względu na przynależność do sieci hotelowej RIU i związaną z nią bardzo wysoką jakość świadczonych usług, rekomendujemy dla najbardziej wymagających klientów. Jest to także świetna propozycja dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowania i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy publicznej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum Agadiru
  • nowoczesne wnętrza, komfortowe pokoje, zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje, mini klub, plac zabaw, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All inclusive w tym kolacja w restauracji a la carte, wi fi gratis

Hotel Riu Palace Tikida w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Palace Tikida Agadir to luksusowy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży oraz w niedalekiej odległości od centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Ze względu na przynależność do sieci hotelowej RIU i związaną z nią bardzo wysoką jakość świadczonych usług, rekomendujemy dla najbardziej wymagających klientów. Jest to także świetna propozycja dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowania i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy publicznej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum Agadiru
  • nowoczesne wnętrza, komfortowe pokoje, zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje, mini klub, plac zabaw, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All inclusive w tym kolacja w restauracji a la carte, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • w centrum Agadiru
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30-45 min

Wyposażenie

  •  recepcja: codziennie 24 h
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • fryzjer
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

444

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych

Dla dzieci

  •  łóżeczka dla dzieci: w cenie, na zapytanie
  • opieka nad dziećmi: za opłatą
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • miniklub dla dzieci: 4-12 lat
  • międzynarodowe animacje dla dzieci: 4-12 lat, codziennie
  • plac zabaw
  • basen dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia 
Płatne
  •  strefa spa: „Tikida Spa"
  • hammam
  •  spa shower
  • pokój relaksacyjny 
  • masaże
  •  zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • 36-dołkowe pole golfowe (w ofercie firm zewnętrznych)
  • sporty wodne: żeglowanie, kajaki, narty wodne, skutery wodne (w ofercie firm zewnętrznych)

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych kilka razy w tygodniu
  • międzynarodowy program animacyjny
  • przedstawienia kilka razy w tygodniu
  • muzyka na żywo kilka razy w tygodniu

Pokoje

Suita z widokiem na morze SUM1
  • 2-3 os.
  • widok na morze
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • wentylator sufitowy
  • sofa
  • minibar: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • prysznic
  • wanna
  • WC
  • szlafroki
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Suita z widokiem na morze SUM2
  • 2-3 os.
  • widok na morze
  • pokój dzienny
  • sypialnia
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • wentylator sufitowy
  • sofa
  • minibar: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • prysznic
  • wanna
  • WC
  • szlafroki
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Suita SUX1
  • 2-3 os.
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • wentylator sufitowy
  • sofa
  • minibar: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • szlafroki
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • wentylator sufitowy
  • sofa
  • minibar: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-4 os.
  • widok na basen
  • od strony basenu
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • wentylator sufitowy
  • sofa
  • minibar: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • późne śniadanie
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu
  • przekąski
  • ciasto
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 24 h
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 24 h
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
  • kawa/herbata po południu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • główna restauracja: kuchnia międzynarodowa, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Fusion Restaurant Krystal": a la carte, wymagana rezerwacja, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Marrakech": a la carte, wymagana rezerwacja, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Mare": kuchnia włoska; wymagana rezerwacja, w zależności od sezonu, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • saloon bar
  • bar „Plaza"
  • Dodatkowe informacje
  • kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Riu Palace Tikida Agadir to luksusowy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży oraz w niedalekiej odległości od centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Ze względu na przynależność do sieci hotelowej RIU i związaną z nią bardzo wysoką jakość świadczonych usług, rekomendujemy dla najbardziej wymagających klientów. Jest to także świetna propozycja dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowania i atrakcje dla najmłodszych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy publicznej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum Agadiru
    • nowoczesne wnętrza, komfortowe pokoje, zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje, mini klub, plac zabaw, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All inclusive w tym kolacja w restauracji a la carte, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Maroko?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Maroko / Agadir

    Opis oferty:

    Elegancki i luksusowy kompleks, otwarty w 2012 r., należy do renomowanej sieci Riu Hotels & Resorts. Nowocześnie zaprojektowany, łączy elementy orientalne z klasycznymi, tworząc unikalny klimat i niepowtarzalną atmosferę. Świetne miejsce na relaks to basen z tarasami do opalania, gdzie do dyspozycji Gości są leżaki i parasole oraz dwa bary. Przy hotelu jest prywatna plaża, do której można przejść bezpośrednio z terenu hotelu. Dogodne położenie sprawia, że blisko jest także do wszystkich rozrywek Agadiru. Profesjonalna obsługa i serwis na najwyższym światowym poziomie gwarantują doskonałe warunki pobytu nawet dla wymagających Klientów.

    POŁOŻENIE:

    ok. 1,5 km od centrum AGADIRU, najbliższe sklepy i restauracje ok. 50 m od hotelu, dyskoteka ok. 500 m od hotelu; ok. 25 km od portu lotniczego w Agadirze; przystanek autobusowy ok. 2 km od hotelu.

    PLAŻA:

    Founty Beach, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 50 m od hotelu, przejście przez promenadę, na wydzielonym odcinku plaży: bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki i nowoczesny, otwarty w 2012 r., 444 pokoje, 1 budynek, 3 piętra, 8 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, room-service, restauracja Le Santal - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 2 razy w tygodniu kolacje tematyczne, restauracja Il Mare - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracje á la carte: Marrakesh - kuchnia marokańska, Krystal - kuchnia fusion, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 5 barów, w tym: bar przy basenie i bar typu swim up; sklep z pamiątkami, kiosk z gazetami; taras, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby i przy basenie; za opłatą: opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 46 m², elegancki, klimatyzowany (sezon letni), łazienka (wanna lub prysznic; suszarka), osobne wc, przewodowe łącze internetowe, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar, zestaw do kawy/herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon, taras lub ogródek (stolik i krzesełka), widok na ogród; widok na basen za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, podgrzewany w sezonie zimowym, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 640 m², hydromasaż, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kryty basen, podgrzewany w sezonie zimowym, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 320 m², gł. 0,6-1,4 m; rzutki, boule, bilard, tenis stołowy, aqua aerobik, waterpolo; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, piano bar, 2 razy w tygodniu muzyka na żywo; centrum spa: bezpłatnie: jacuzzi; płatne: hammam, sauna, fryzjer, zabiegi pielęgnacyjne, masaże; oferta zewnętrzna: 2 korty tenisowe, 36-dołkowe pole golfowe ok. 9 km od hotelu (bezpłatny dowóz).

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.30), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji Le Santal, późne śniadanie (10.30-12.00), obiad (12.30-15.30), podwieczorek (15.30-17.00) w formie bufetu w restauracji Il Mare; napoje bezalkoholowe i lokalne oraz importowane napoje alkoholowe w barze w lobby (10.00-24.00); raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana rezerwacja 24 godz. wcześniej); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00212/528388484, www.riu.com

    GRATIS:

    serwis plażowy Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Riu Palace Tikida Agadir to luksusowy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży oraz w niedalekiej odległości od centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Ze względu na przynależność do sieci hotelowej RIU i związaną z nią bardzo wysoką jakość świadczonych usług, rekomendujemy dla najbardziej wymagających klientów. Jest to także świetna propozycja dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowania i atrakcje dla najmłodszych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy publicznej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum Agadiru
    • nowoczesne wnętrza, komfortowe pokoje, zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje, mini klub, plac zabaw, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All inclusive w tym kolacja w restauracji a la carte, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Maroko?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Maroko / Agadir

    Opis oferty:

    Elegancki i luksusowy kompleks należy do renomowanej sieci Riu. Nowocześnie zaprojektowany, łączy elementy orientalne z klasycznymi, tworząc unikalny klimat i niepowtarzalną atmosferę. Świetne miejsce na relaks to basen z tarasami do opalania, gdzie do dyspozycji Gości są leżaki i parasole oraz dwa bary. Dogodne położenie sprawia, że blisko jest nie tylko do piaszczystej plaży, ale także do wszystkich rozrywek Agadiru. Profesjonalna obsługa i serwis na najwyższym światowym poziomie gwarantują doskonałe warunki pobytu nawet dla wymagających Klientów.

    POŁOŻENIE:

    ok. 1,5 km od centrum AGADIRU, najbliższe sklepy i restauracje ok. 50 m od hotelu, dyskoteka ok. 500 m od hotelu; ok. 25 km od lotniska w Agadirze; przystanek autobusowy ok. 2 km od hotelu.

    PLAŻA:

    publiczna, wydzielona część hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 50 m od hotelu, przejście przez promenadę, na wydzielonym odcinku plaży: bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki i nowoczesny, otwarty w 2012 r., 444 pokoje, 1 budynek, 4 piętra, 8 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 2 razy w tygodniu kolacje tematyczne, restauracja Il Mare - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa (w sezonie letnim kuchnia włoska), restauracje á la carte: Marrakesh - kuchnia marokańska, Krystal - kuchnia fusion, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 4 bary, w tym: bar przy basenie i bar typu swim-up; sklep z pamiątkami, kiosk z gazetami; taras, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby i przy basenie; za opłatą: opiekunka do dziecka; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², elegancki, klimatyzowany (sezon letni), łazienka (wanna lub prysznic; suszarka), osobne wc, internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar, zestaw do kawy/herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    standardowy z widokiem na basen:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo widok na basen; pokój standardowy z widokiem na basen na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, podgrzewany w sezonie zimowym, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 620 m², hydromasaż, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kryty basen, podgrzewany w sezonie zimowym, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 320 m², gł. 0,6-1,4 m; rzutki, boule, bilard, tenis stołowy, aqua aerobik, waterpolo; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, piano bar, 2 razy w tygodniu muzyka na żywo; centrum spa: bezpłatnie: jacuzzi; płatne: hammam, sauna, fryzjer, zabiegi pielęgnacyjne, masaże; oferta zewnętrzna: 2 korty tenisowe, 36-dołkowe pole golfowe ok. 9 km od hotelu (bezpłatny dowóz).

    UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

    • osoba na wózku inwalidzkim może swobodnie poruszać się z pokoju do recepcji, restauracji, baru, basenu i ogrodu • podjazdy dla wózków inwalidzkich: główne wejście do hotelu, hol  Pokój: • 4 pokoje (na zapytanie)  Łazienka: • prysznic: poręcz, krzesło prysznicowe • poręcz przy toalecie • umywalka na wysokości 65 cm  Plaża: • podjazd do plaży • nawierzchnia prowadząca do plaży: płaska kostka brukowa

    ALL INCLUSIVE 24h: 

    śniadanie (7.00-10.30), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie (10.30-12.00), obiad (12.30-15.30), podwieczorek (15.30-17.30) w wyznaczonej restauracji; przekąski dostępne 24h w wyznaczonym barze; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-24.00) w wyznaczonym barze; raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana rezerwacja 24 godz. wcześniej); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00212/528388484, www.riu.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Riu Palace Tikida Agadir to luksusowy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży oraz w niedalekiej odległości od centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Ze względu na przynależność do sieci hotelowej RIU i związaną z nią bardzo wysoką jakość świadczonych usług, rekomendujemy dla najbardziej wymagających klientów. Jest to także świetna propozycja dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowania i atrakcje dla najmłodszych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy publicznej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum Agadiru
    • nowoczesne wnętrza, komfortowe pokoje, zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje, mini klub, plac zabaw, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All inclusive w tym kolacja w restauracji a la carte, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Maroko?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony jest przy nadmorskiej promenadzie w popularnej, wypoczynkowej miejscowości Agadir. Do centrum miasta z szerokim wyborem barów, restauracji isklepów ok. 1,5 km. Odległość od lotniska wynosi ok. 25km.
    Plaża:

    Hotel położony tuż przy piaszczystej plaży (przejście przez promenadę). Bezpłatne leżaki i parasole dostępne na prywatnej części hotelowej.
    Do dyspozycji gości:

    Obiekt składa się z jednego czteropiętrowego budynku otoczonego 10 000 m2 ogrodem. Całodobowa recepcja, lobby, windy, główna restauracja z tarasem, 2 restauracje a la carte: marokańska Marrakech", przy basenie "Il Mare" z włoską kuchnią (czynna tylko latem) oraz "Krystal" z kuchnią typu fusion, cztery bary w tym: bar w lobby, lounge bar, bar przy basenie z tarasem, "Plaza" bar, basen z hydromasażem, podgrzewany kryty basen, basen dla dzieci, darmowe ręczniki, leżaki i parasole przy basenie, taras słoneczny, miniklub i plac zabaw dla dzieci, siłownia, sklep z pamiątkami, butik, kiosk. Za dodatkową opłatą: centrum odnowy biologicznej "Tikida Spa" z łaźnią turecką, sauną, masażem, zabiegami kosmetycznymi i fryzjerem.
    Pokoje:

    Hotel posiada łącznie 444 pokoi różnego typu. Naszym Klientom oferujemy zakwaterowanie w pokojach standardowychz łazienką z bidetem, dwoma łóżkami lub jednym dwuosobowym, z balkonem lub tarasem.We wszystkich pokojach do dyspozycji suszarka do włosów, telefon, klimatyzacja/ogrzewanie, mini bar, TV-sat, sejf.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania, lunche i kolacje w formie bufetu. 1 x w tygodniu możliwość skorzystania z jednej z restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja oraz odpowiedni strój). Napoje lokalne i importowane (alkoholowe i bezalkoholowe) oraz przekąski dostępne w hotelowych barach i restauracjach przez całą dobę. UWAGA! W trakcie kolacji obowiązuje formalny strój (Panowie są zobowiązani do noszenia długich spodni).
    Program sportowy i animacyjny:

    Program rozrywkowy dla dorosłych w ciągu dnia i wieczorem: pokazy, muzyka na żywo (kilka razy w tygodniu) oraz dla dzieci w wieku od 4 do 12 lat (codziennie). Dodatkowo możliwość skorzystania z siłowni oraz 2 kortów tenisowych dostępnych w Club Hotel Riu Tikida Dunas (1,2 km). Za dodatkową opłatą: bilard, piłkarzyki.
    Internet:

    Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego obiektu i w pokojach.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    Naszym zdaniem:

    Wysokiej klasy hotel urządzony elegancko i ze smakiem położony na zadbanym terenie tuż przy szerokiej, piaszczystej plaży, z łagodnym, piaszczystym zejściem do morza stanowiącej ogromny atut hotelu.
    Opinie klientów:

    Klienci oceniają ten hotel na 6.0/6. Sprawdź opinie:
    "
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych. Do ceny podstawowej nie jest wliczony koszt podatku turystycznego obowiązkowa dopłata za podatek turystycznyzostała doliczona do rezerwacji.
    Wycieczki lokalne

    KRÓLEWSKI MARRAKESZ - 1 dzień (cena ok.68 EUR)
    Wyjątkowa wyprawa do dawnej stolicy sułtanów i obecnie najatrakcyjniejszego miasta Maroka. Jednodniowa wycieczka do tego pełnego magii miasta pozwoli Państwu poczuć jego egzotyczny afrykański charakter i poznać jego najciekawsze zakątki: ogrody Majorelle, meczet Koutoubija (z zewnątrz), pałac Bahia, Muzeum Dar Si Saidoraz jedyny na świecie plac Jemaa el Fna, gdzie spotkać można zaklinaczy węży, akrobatów, wróżbitów. W Marrakeszu zaprosimy Was również na obiad do marokańskiej restauracji i na spacer po medinie (starówce). Późnym wieczorem wrócimy do Agadiru.
    DZIKIE POŁUDNIE - MIASTECZKO MASSA I PARK TUZNIT (cena ok. 53 EUR)
    Atrakcyjna wycieczka samochodami terenowymi na południe od Agadiru, po regionie Souss-Massa. W programie: zapora wodna Youssef Ben Tachfine w górach Antyatlasu, Park Narodowy Souss Massa, zielone plantacje bananowców, dzikie plaże z grotami rybaków, mała sahara". Obiad w berberyjskiej gospodzie. A na zakończenie niezapomniana przejażdżka dawną trasą Rajdu Paryż-Dakar.
    POŁÓW RYB (cena ok. 38 EUR)
    Relaksujący rejs statkiem po zatoce Agadiru, podczas którego łowimy ryby i opalamy się. Uczta ze złowionych ryb zostanie przygotowana przez pokładowego szefa kuchni.
    SAFARI BOU JERIF - 2 dni (cena ok. 155 EUR)
    Dwudniowa wyprawa jeepami na południe Maroka. Przejazd na dziką plażę w Legzirze, słynącą z olbrzymich, czerwonych skalnych łuków, czas wolny i obiad na plaży. Wizyta w miasteczku Sidi Ifni (byłej enklawie hiszpańskiej), forcie Legii Cudzoziemskiej oraz polowanie na skorpiony. Niezapomniany nocleg w wyjątkowym miejscu - namiotach berberyjskich nomadów w forcie Bou Jerif! Następnego dnia przejazd u podnóża gór Antyatlasu, pobyt w warownym miasteczku Tiznit, oglądanie zapory wodnej Youssef'a Ben Tachfina. W cenie: nocleg, dwa obiady, kolacja, śniadanie.
    MALOWNICZE MIASTO ESSAOUIRA
    (cena ok.38 EUR)
    Urokliwe biało-niebieskie miasteczko. Położone nad Atlantykiem z przepiękną starówką z XVIII wieku. Miasto artystów, malarzy, rzeźbiarzy, muzyków oraz artystów wykonujących wspaniałe wyroby ze srebra. Wielokrotnie odwiedzane przez Jimmy'ego Hendrixa. W programie spacer po zabytkowej starówce z ufortyfikowanym nabrzeżem la Scala. Obiad we własnym zakresie w czasie wolnym.
    JAZDA NA WIELBŁĄDACH (cena ok. 25 EUR)
    Dwugodzinna wycieczka na wielbłądach w okolicach Agadiru. Atutem wycieczki jest ciekawa trasa przejażdżki biegnąca przez gaje eukaliptusowe wzdłuż doliny rzeki Souss, gdzie przy odrobinie szczęścia można zobaczyć różowe flamingi!
    RELAKSUJĄCY HAMMAM
    (cena ok. 35 EUR)
    Relaksujący i zbawienny dla skóry zabieg łączący saunę, ablucje w łaźni, namydlanie czarnym mydłem oliwkowym, gommage (złuszczanie naskórka) oraz godzinny masaż całego ciała z naturalnymi olejkami.
    PARK KROKODYLI (cena ok. 17 EUR)
    Wycieczka do Parku Krokodyli pod Agadirem. Zgromadzono tam ponad 300 osobników krokodyla znad Nilu. Jest to jeden z największych gatunków krokodyla żyjącego w Afryce. Krokodyle można podziwiać w przepięknej aranżacji nawiązującej do ich naturalnego ekosystemu. Park jest również urzekającym ogrodem botanicznym gdzie rosną rośliny z całego świata. Niezwykłe gatunki roślin egzotycznych zostały podzielone na 4 regiony botaniczne. W croco parku można podziwiac również gigantyczne żółwie i iguany. Czas wolny w parku.
    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Agadirze. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
    "
    Inne

    Informacje ogólne


    Waluta
    MAD - dirham marokański który nie jest walutą wymienialną poza Marokiem. Kurs jest ustalany centralnie więc nie ma znaczenia gdzie wymienimy pieniądze. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary. Karty kredytowe są akceptowane w restauracjach i dużych sklepach, bez problemu można używać bankomatów.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Maroku nie są wysokie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Należy również wynagradzać drobnymi kwotami miejscowych ludzi podczas robienia im zdjęć, inaczej można się narazić na nieprzyjemne sytuacje.
    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej3 miesięcy od daty wyjazdu z Maroka. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana.
    Czas
    - 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    Obiad od 40 MAD woda 1,5 l - 5 MAD piwo 10 MAD w sklepie.
    Poczta
    W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową 6.50 MAD Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta za ok. 50 MAD wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Telefony komórkowe działają prawie w całym Maroku. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Agadir
    Położony nad Atlantykiem, jest największym kurortem Maroka. Niesamowita plaża o szerokości 300 m i długości 8 km i ciepłe wody Atlantyku zachęcają do kąpieli. Liczne kawiarnie i sklepiki wzdłuż nadmorskiej promenady tworzą prawdziwie wakacyjną atmosferę. W Maroku znajdziemy wiele francuskich wpływów, przez co kraj ten jest niesamowitą mieszanką kultur, a mieszkańcy zaczerpnęli wiele europejskiej powściągliwości. Wpływy francuskie widać również w miejscowej kuchni.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Riu Palace Tikida Agadir to luksusowy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży oraz w niedalekiej odległości od centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Ze względu na przynależność do sieci hotelowej RIU i związaną z nią bardzo wysoką jakość świadczonych usług, rekomendujemy dla najbardziej wymagających klientów. Jest to także świetna propozycja dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowania i atrakcje dla najmłodszych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy publicznej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum Agadiru
    • nowoczesne wnętrza, komfortowe pokoje, zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje, mini klub, plac zabaw, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All inclusive w tym kolacja w restauracji a la carte, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Maroko?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Maroko/Agadir

    Kategoryzacja hotelu

    - Kat. Exim Tours 5* - Kat. lokalna 5*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 1 km od centrum Agadiru - ok. 25 km od lotniska - ok. 100 m od sklepów

    Plaża

    - piaszczysta - prywatna - leżaki i parasole (bezpłatne) - przejście na plażę przez nadmorską promenadę

    Pokoje

    - klimatyzacja - TV-Sat, telefon - sejf, mini bar - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras (nie w każdym pokoju)

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, leżaki i parasole - fitness, aerobik, gimnastyka wodna - tenis stołowy, siłownia - siatkówka plażowa Płatne - spa, jacuzzi, masaże, sauna - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - plac zabaw - łóżeczko dla dziecka 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełko w restauracji

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte, po uprzedniej rezerwacji.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 restauracje a la carte - lobby bar - bar przy basenie

    Dodatkowe informacje

    - internet Wi Fi w lobby (bezpłatny) - kącik internetowy (bezpłatny) - sala konferencyjna - kantor, pralnia - hotel powstał w 2012 roku, dysponuje 444 pokojami - www.riu.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Riu Palace Tikida Agadir to luksusowy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży oraz w niedalekiej odległości od centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Ze względu na przynależność do sieci hotelowej RIU i związaną z nią bardzo wysoką jakość świadczonych usług, rekomendujemy dla najbardziej wymagających klientów. Jest to także świetna propozycja dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowania i atrakcje dla najmłodszych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy publicznej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum Agadiru
    • nowoczesne wnętrza, komfortowe pokoje, zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje, mini klub, plac zabaw, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All inclusive w tym kolacja w restauracji a la carte, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Maroko?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Agadir, Maroko

    Atuty oferty

    Luksusowy hotel renomowanej sieci RIU. Położony przy nabrzeżnej promenadzie i piaszczystej plaży. Standard i jakość usług na najwyższym poziomie. Wyśmienita kuchnia. All inclusive 24 godz.

    Położenie

    w pobliżu centrum; najbliższe sklepy, restauracje, bary w odległości ok. 100 m.

    Plaża

    długa, piaszczysta (dojście przez przybrzeżną promenadę). Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe na hotelowym odcinku plaży w cenie.

    Wyposażenie

    444 pokoje w 4-piętrowym budynku. Imponujący hol powitalny z recepcją, restauracja główna z tarasem, restauracja gourmet "Krystal", restauracja marokańska à la carte, włoska restauracja przy basenie, lobby bar, lounge bar, sklepy z pamiątkami, butiki, kiosk. Na rozległym i zadbanym terenie zewnętrznym znajduje się basen ze słodką wodą (podgrzewany w okresie zimowym), whirlpool, taras słoneczny oraz swim-bar. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe przy basenie w cenie.

    All Inclusive 24H

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późne śniadanie kontynentalne dla "śpiochów. Kolacje tematyczne (2 x na tydzień). Możliwe kolacje w restauracjach à la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Do kolacji wymagany odpowiedni strój. Lokalne i importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach i restauracjach oraz przekąski dostępne 24 godz. na dobę. Minibar uzupełniany o napoje.

    Internet

    WiFi na terenie całego hotelu gratis. Dostęp do internetu przewodowego (LAN) w pokojach gratis.

    Zakwaterowanie

    komfortowe i gustownie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-2A): ok. 41 m2, klimatyzacja/ogrzewanie (sterowane centralnie), wentylator sufitowy, minibar, sejf, TV sat., telefon, kącik wypoczynkowy, balkon lub taras. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na basen (1-3B). Junior Suite (2C): przestronniejsze (ok. 90 m2), dodatkowo duża oddzielna garderoba, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Z widokiem na ocean (2D).

    Sport

    basen kryty, tenis stołowy, RIU Fit – bogata oferta sportowa i rekreacyjna, sale fitness z nowoczesnym sprzętem sportowym, kursy fitness z prywatnym trenerem. Za opłatą: 36-dołkowe pole golfowe "Golf du Soleil", oddalone o ok. 9 km. (hotelowy shuttle bus gratis).

    Wellness

    za opłatą: nowoczesne i profesjonalnie wyposażone centrum "Tikida Spa" Wellness Center (hammam, sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne i relaksacyjne).

    Dzieci

    oddzielny basen, miniklub (4-12 lat), animacje, plac zabaw.

    Rozrywka

    animacje w dzień, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo.

    Zniżki FIRSTBOOK

    do 31.07.19 20% zniżki, 1.08.-31.08.19 18% zniżki na wyloty w terminach 3.01.-30.04.20.

    Dla dzieci

    2-12 lat: zniżka procentowa.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    Luksusowy hotel renomowanej sieci RIU. Położony przy nabrzeżnej promenadzie i piaszczystej plaży. Standard i jakość usług na najwyższym poziomie. Wyśmienita kuchnia.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Riu Palace Tikida Agadir to luksusowy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży oraz w niedalekiej odległości od centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Ze względu na przynależność do sieci hotelowej RIU i związaną z nią bardzo wysoką jakość świadczonych usług, rekomendujemy dla najbardziej wymagających klientów. Jest to także świetna propozycja dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowania i atrakcje dla najmłodszych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy publicznej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum Agadiru
    • nowoczesne wnętrza, komfortowe pokoje, zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje, mini klub, plac zabaw, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All inclusive w tym kolacja w restauracji a la carte, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Maroko?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Agadir, Maroko

    Położenie

    w pobliżu centrum; najbliższe sklepy, restauracje, bary w odległości ok. 100 m.

    Plaża

    długa, piaszczysta (dojście przez przybrzeżną promenadę). Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe na hotelowym odcinku plaży w cenie.

    Wyposażenie

    444 pokoje w 4-piętrowym budynku. Imponujący hol powitalny z recepcją, restauracja główna z tarasem, restauracja gourmet "Krystal", restauracja marokańska a'la carte, włoska restauracja przy basenie, lobby bar, lounge bar, sklepy z pamiątkami, butiki, kiosk. Na rozległym i zadbanym terenie zewnętrznym znajduje się basen ze słodką wodą, whirlpool, taras słoneczny oraz Swim-up bar. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe przy basenie w cenie. www.riu.com

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Zakwaterowanie

    komfortowe i gustownie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 41 m, klimatyzacja (sterowane centralnie), wentylator sufitowy, minibar, sejf, TV sat., telefon, kącik wypoczynkowy, balkon lub taras. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na basen (1-3B). Junior Suite (2C): przestronniejsze (ok. 90 m), duża oddzielna garderoba, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Z widokiem na ocean (2D).

    Dzieci

    oddzielny basen, miniklub (4-12 lat), animacje, plac zabaw.

    Rozrywka

    animacje w dzień, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo.

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi na terenach ogólnodostępnych gratis. Dostęp do internetu przewodowego (LAN) w pokojach gratis.

    Sport

    basen kryty, tenis stołowy, RIU Fit - bogata oferta sportowa i rekreacyjna, sale fitness z nowoczesnym sprzętem sportowym, kursy fitness z prywatnym trenerem. Za opłatą: 36-dołkowe pole golfowe "Golf du Soleil", oddalone o ok. 9 km (hotelowy shuttle bus gratis).

    Wellness

    za opłatą: nowoczesne i profesjonalnie wyposażone centrum "Tikida Spa" Wellness Center (hammam, sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne i relaksacyjne).

    All Inclusive 24H

    3 posiłki w formie bufetu. Późne śniadanie kontynentalne dla "śpiochów. Kolacje tematyczne (2 x na tydzień). Możliwe kolacje w restauracjach a'la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Do kolacji wymagany odpowiedni strój. Lokalne i importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach i restauracjach oraz przekąski dostępne 24 godz. na dobę.

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis (w pok. 2A, 2B, 2C, 2D) lub zniżka procentowa (w pok. 1A, 1B).

    Polecamy

    • luksusowy hotel sieci RIU
    • położony przy nabrzeżnej promenadzie i piaszczystej plaży
    • wysoki standard i jakość usług
    • przestronne i gustownie urządzone pokoje
    • wyśmienita kuchnia


    Mapa Hotelu Riu Palace Tikida

    Opinie o Hotelu Riu Palace Tikida

    4.7
    zdecydowanie polecam

    Sieć hoteli Riu trzyma poziom - tym razem wybraliśmy Riu Palace Tikida w Agadirze. Nigdy nie pociągały nas kraje arabskie, ale Maroko ma wiele do zaoferowania - jest barwne, ma świeżą, aromatyczną kuchnię, perełki jak Casablanca, Fez, Marrakesz, które trzeba zobaczyć. Sam hotel nie wymaga zachwalania - to klasa sama w sobie. Na uwagę zasługuje bogata oferta sportowa i spa :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel o standardzie bardziej europejskim niż arabskim - mieliśmy wrażenie że wypoczywamy w luksusowym kurorcie raczej w Turcji niż w Maroko :) doskonałe położenie, tuż przy pięknej plaży, sam hotel bardzo rozległy, z pięknym ogrodem, obsługa bardzo miła i szybko się uwija, pokoje są sprzątane codziennie - bardzo duże i zadbane. Duży wybór jedzenia, kuchnia przywodzi na myśl francuską, mało tradycyjnych przysmaków. Spędziliśmy w tym hotelu dwa tygodnie, z czego kilka dni poświęciliśmy na zwiedzanie Maroko - serdecznie polecamy, kraj warty zobaczenia!

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9

    Riu Palace Tikida - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon lub taras klimatyzacja lazienka WC
    1 os. pokoj standardowy
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon lub taras klimatyzacja lazienka widok na basen WC
    1 os. Pokój z widokiem na basen
    Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja lazienka WC
    Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja lazienka widok na basen WC
    Junior Suita balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic WC
    Junior Suita balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic widok na morze WC
    3 os. pokój standardowy
    3 os. Pokój z widokiem na basen
    4 os. pokoj standardowy
    4 os. Pokój z widokiem na basen
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras klimatyzacja lazienka widok na basen WC
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. 2 os.+1 dost. w/basen
    Pok. 2 os.+2 dost. w/basen
    Pok. 2 os. w/basen
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Suita z widokiem na morze
    Suita z widokiem na morze
    Suita

    Riu Palace Tikida - Możliwości wyżywienia:


    Riu Palace Tikida - miasta wylotu:


    Riu Palace Tikida - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Riu Palace Tikida? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00