cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
  • Hotel Ariadne Beach , Kreta
1 / 13
Udogodnienia hotelu Ariadne Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Ariadne Beach
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Ariadne Beach :
3.9 / 5
Średnia z 9 opinii
Szczegóły oceny hotelu Ariadne Beach :
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    3.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    3.2
  • Jakość
    do ceny
    3.3
Ocena hotelu:
3.9 / 5
Średnia z 9 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 maja 2019

Hotel Ariadne Beach w ofercie Biura podróży:

TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ariadne Beach to pięknie usytuowany hotel, blisko centrum przepięknego miasteczka Agios Nikolaos ze sklepami, barami i tawernami i plaży Almyros - odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi. Polecamy na romantyczne wakacje, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, blisko centrum malowniczego Agios Nikolaos, blisko 2 plaż - Gargadoes i Almyros - najładniejszej plaży w regionie
  • tarasowe położone bungalowy, restauracja, z której można podziwiać zachody słońca
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

KRETA/GRECJA

Do dyspozycji gości

• recepcja z sejfem (płatny, ok. 12 €/tydz.) • lobby • basen zewnętrzny • bar przy basenie • restauracja • taras • ogród

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • leżaki, parasole (przy basenie i na plaży, płatne) • ręczniki kąpielowe (za kaucją)

Dodatkowe udogodnienia

• parking (niestrzeżony)

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

137

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• łóżeczko dla dzieci (na zapytanie, w cenie) • basen dla dzieci • plac zabaw

Sport i wellness

W cenie • tenis stołowy

Płatne • sporty wodne (w ofercie firm zewnętrznych)

Pokoje

Pokój 2-osobowy superior DZX2

• 1-3 os. • ok. 22 m2 • balkon lub taras • prysznic • WC • klimatyzacja (w cenie) • radio • telefon • sejf (płatny) • TV sat. • lodówka (w cenie) • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy deluxe DZX3

• 2-3 os. • ok. 22 m2 • balkon lub taras • klimatyzacja (w cenie) • wanna lub prysznic • WC • TV sat. • suszarka do włosów • Wi-Fi (w cenie) • sejf (płatny) • kapcie • lodówka (w cenie)

Pokój 2-osobowy standard DZX1

• 2-3 os. • ok. 22 m2 • balkon lub taras • prysznic • WC • klimatyzacja (płatna ok. 6 €/dzień) • radio • telefon • sejf (płatny) • TV sat. • Wi-Fi (w cenie) • suszarka do włosów • lodówka (płatna ok. 3 €/dzień)

Wyżywienie

Dwa posiłki • śniadanie i kolacja (w formie bufetu)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ariadne Beach to pięknie usytuowany hotel, blisko centrum przepięknego miasteczka Agios Nikolaos ze sklepami, barami i tawernami i plaży Almyros - odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi. Polecamy na romantyczne wakacje, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków Krety.


Grecos Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ariadne Beach to pięknie usytuowany hotel, blisko centrum przepięknego miasteczka Agios Nikolaos ze sklepami, barami i tawernami i plaży Almyros - odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi. Polecamy na romantyczne wakacje, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, blisko centrum malowniczego Agios Nikolaos, blisko 2 plaż - Gargadoes i Almyros - najładniejszej plaży w regionie
  • tarasowe położone bungalowy, restauracja, z której można podziwiać zachody słońca
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA****

REGION

Grecja/Kreta Wschodnia/Agios Nikolaos

Polecany w kategorii

RODZINNE WAKACJE

All Inclusive

Animacja PL

Pokoje 2+2

Wi-Fi GRATIS

Warto podkreślić

- Wybudowany w 2011/2012 r. - Położony bezpośrednio przy plaży - Miniklub - Blisko życie nocne

Naszym zdaniem

Malowniczo położony nowo wybudowany hotel zaspokoi oczekiwania wymagających Klientów. Bliska odległość od tętniącego życiem i jednego z najbardziej malowniczych miast Krety - Agios Nikolaos sprawiają, że jest to znakomity hotel zarówno dla rodzin z dziećmi jak i dla osób lubiących aktywny wypoczynek.

Położenie

50 m od morza, centrum miejscowości Agios Nikolaos ok. 900 m, Hersonissos ok. 30 km, lotnisko ok. 70 km.

Plaża

50 m od hotelu kamienista plaża Gargadoros, 400 m od hotelu piaszczysta plaża Almyros, łagodne wejście do wody, obie plaże odznaczone Błękitną Flagą, leżaki i parasole na plaży Almyros i Gargadoros (odpłatnie, ok. 7 euro/dzień), sporty wodne (odpłatnie).

Nowo wybudowany na sezon 2012 r. kompleks hotelowy. Restauracja, bar, basen ze słodką wodą, leżaki i parasole przy basenie (bezpłatnie). 98 pokoi malowniczo położonych w bungalowach (część pokoi w wyremontowanej części). Możliwość korzystania z udogodnień sąsiedniego hotelu Miramare Resort

Recepcja, ręczniki plażowe (za kaucją), kącik TV-SAT, sala fitness, wymiana walut. Liczba pokoi 98. Kategoria lokalna A.

Pokoje

Standard - wyremontowane w 2011r. 2 osobowe z możliwością 1 dostawki, indywidualnie sterowana klimatyzacja (bezpłatnie), Internet bezprzewodowy (odpłatnie), TV-SAT, telefon, lodówka, sejf (odpłatnie), łazienka z wanną, WC, balkon. Superior - przestronne pokoje dla maksymalnie 4 osób (druga dostawka wyłącznie dla dziecka 2-13 lat), położone w nowo wybudowanych bungalowach, wyposażone jak pokoje standard.

Wyżywienie

All Inclusive. Możliwość pobytu w formule All Inclusive Plus. Do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive zawiera

Śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu (7.30-10.00, 13:00-14.30, 18.30-21.00). Filtrowana kawa, herbata, ciasto, lody (11.00-18.00). Ciepłe i zimne przekąski (11:00 - 18:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków oraz w wyznaczonych barach (11.00-24.00).

All Inclusive Plus zawiera

Śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu (07.30-10.00, 13.00-14.30, 18.30-21.00). Filtrowana kawa, herbata, ciasto, lody (11.00-18.00). Ciepłe i zimne przekąski (11:00-18:00). Lokalne oraz wybrane międzynarodowe napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków oraz w wyznaczonych barach (11.00-24.00).

Sport i rozrywka

Bezpłatnie - basen ze słodką wodą, kort tenisowy (oświetlenie odpłatnie), duże szachy, sala fitness, przedstawienia teatralne, program animacyjny prowadzony przez zespół animatorów, także w języku polskim (klub n'JOY Grecos). Odpłatnie - lekcje tenisa, nurkowanie oraz sporty wodne na plaży. Ponadto - rozrywki i bogate życie nocne w centrum Agios Nikolaos.

Dla dzieci

Łóżeczka dla niemowląt (bezpłatnie, na życzenie), menu dla dzieci, miniklub, plac zabaw dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji.

Cena zawiera:

  • przelot
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie wg oferty
  • ubezpieczenie

  • opłaty lotniskowe i paliwowe

  • transfery

  • opieka rezydenta

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ariadne Beach to pięknie usytuowany hotel, blisko centrum przepięknego miasteczka Agios Nikolaos ze sklepami, barami i tawernami i plaży Almyros - odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi. Polecamy na romantyczne wakacje, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków Krety.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ariadne Beach to pięknie usytuowany hotel, blisko centrum przepięknego miasteczka Agios Nikolaos ze sklepami, barami i tawernami i plaży Almyros - odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi. Polecamy na romantyczne wakacje, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, blisko centrum malowniczego Agios Nikolaos, blisko 2 plaż - Gargadoes i Almyros - najładniejszej plaży w regionie
  • tarasowe położone bungalowy, restauracja, z której można podziwiać zachody słońca
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Malowniczo położony na wzgórzu, blisko dwóch plaż - Gargadoros i Almyros. Do centrum tętniącego życiem kurortu Agios Nikolaos oraz przystani jachtowej jest zaledwie 900 m. Romantyczna sceneria, tarasowo położone bungalowy oraz restauracja, z której można podziwiać przepiękne zachody słońca, pozwolą na ucieczkę od codzienności i pośpiechu.

POŁOŻENIE:

na wzgórzu, ok. 900 m od centrum AGIOS NIKOLAOS; ok. 65 km od portu lotniczego w Heraklionie, ok. 210 km od portu lotniczego w Chanii; przystanek autobusowy ok. 1,5 km od hotelu.

PLAŻA:

Gargadoros, publiczna, żwirkowo-kamienista, łagodne zejście do morza, ok. 50 m od hotelu, przejście przez uliczkę; Almyros, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 300 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 7 EUR/2 leżaki + parasol).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany i stylowy, zbudowany w 1975 r., częściowo odnowiony w 2011 r., 139 pokoi, budynek z recepcją, budynek restauracji i bungalowy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i kreteńska, wymagany odpowiedni strój podczas kolacji (panowie - długie spodnie), dostępne foteliki dla dzieci, bar Ostria przy basenie; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 16 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (ok. 3 EUR/dzień, 20 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka);

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 20 m², odnowiony; wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 230 m², gł. 0,7-2 m, wydzielona część dla dzieci, gł. 0,7 m, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; pokój zabaw dla dzieci; kort tenisowy w sąsiednim hotelu Miramare (opłata za oświetlenie: 10 EUR/godz., wypożyczenie sprzętu: ok. 10 EUR/godz.); sporty wodne na plaży Almyros (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (13.00-14.30), kolacja (18.30-21.30; od czerwca do września 19.00-21.30) w formie bufetu; przekąski (10.00-12.00 i 16.00-18.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe (11.00-22.45); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT: 

0030/2841022741, www.miramarecrete.gr/ariadne-beach

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ariadne Beach to pięknie usytuowany hotel, blisko centrum przepięknego miasteczka Agios Nikolaos ze sklepami, barami i tawernami i plaży Almyros - odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi. Polecamy na romantyczne wakacje, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków Krety.


Coral Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ariadne Beach to pięknie usytuowany hotel, blisko centrum przepięknego miasteczka Agios Nikolaos ze sklepami, barami i tawernami i plaży Almyros - odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi. Polecamy na romantyczne wakacje, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, blisko centrum malowniczego Agios Nikolaos, blisko 2 plaż - Gargadoes i Almyros - najładniejszej plaży w regionie
  • tarasowe położone bungalowy, restauracja, z której można podziwiać zachody słońca
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*+

REGION

Kreta Hotel z rodzinną atmosferą położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży. W niedalekiej odległości od hotelu, w popularnej miejscowości Malia, na turystów w dzień i w nocy czeka oferta wielu barów, tawern i sklepów.

kategoria hotelu

3*+

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1982 r. Odnowiony w 2014 r. Na terenie znajdują się: restauracja, 2 bary, basen odkryty (parasole i leżaki przy basenie - płatne).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 6 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

przy hotelu, publiczna, piaszczysta, 150 m długości. Parasole, leżaki - płatne. Ręczniki plażowe - depozyt.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację indywidualną (bezpłatną), sejf (płatny), lodówkę (bezpłatna), WC, prysznic lub wannę, suszarkę, TV, telefon, balkon lub taras. Typy pokoi: w 2 piętrowym budynku głównym i aneksach: pokoje superior dla max. 3 os. , pokoje deluxe dla max. 3 os. (całkowicie odnowione w 2014 r., butelka wina i butelka wody w dniu przyjazdu)

Wyżywienie

restauracja główna, 2 bary (główny i przy basenie)

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:00), kolacja (19.00-21:00), lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

z myślą o dzieciach

plac zabaw, brodzik, krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

tenis stołowy

płatne

masaż, bilard

Aktualizacja opisu

31.05.2016 15:01

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ariadne Beach to pięknie usytuowany hotel, blisko centrum przepięknego miasteczka Agios Nikolaos ze sklepami, barami i tawernami i plaży Almyros - odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi. Polecamy na romantyczne wakacje, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków Krety.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ariadne Beach to pięknie usytuowany hotel, blisko centrum przepięknego miasteczka Agios Nikolaos ze sklepami, barami i tawernami i plaży Almyros - odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi. Polecamy na romantyczne wakacje, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, blisko centrum malowniczego Agios Nikolaos, blisko 2 plaż - Gargadoes i Almyros - najładniejszej plaży w regionie
  • tarasowe położone bungalowy, restauracja, z której można podziwiać zachody słońca
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Opis hotelu

Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z sejfu i kantoru wymiany walut. Wi-Fi (bezpłatnie) umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do oferty gastronomicznej hotelu należy restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa i bar. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i biblioteka. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wypożyczalnia samochodów, pobudka na życzenie i pralnia.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, pomieszczenie mieszkalne, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Niewątpliwym atutem poszczególnych kwater jest boczny widok na morze. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Na wyposażeniu aneksu kuchennego znajduje się lodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon, telewizor i Wi-Fi. Do wyposażenia łazienek należą prysznic i wanna. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. W czasie wolnym poza tenisem ziemnym, studiem fitness, tenisem stołowym, bilardem i spa zapraszamy również do skorzystania z zabiegów masażu (za dodatkową opłatą).

Wyżywienie

Obiekt oferuje szeroką gamę wariantów żywieniowych. Do wyboru jest wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. Standardowe posiłki znajdujące się w ofercie to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2019


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ariadne Beach to pięknie usytuowany hotel, blisko centrum przepięknego miasteczka Agios Nikolaos ze sklepami, barami i tawernami i plaży Almyros - odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi. Polecamy na romantyczne wakacje, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom nastawionym na odkrywanie uroków Krety.


Mapa Hotelu Ariadne Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Ariadne Beach :
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Ariadne Beach
https://youtu.be/vhSllvPcTr4

Opinie o Hotelu Ariadne Beach

Hotel przepięknie położony na wzgórzu z widokiem na miasteczko Agios Nicolaos pełnego klimatycznych tawern. Pokoje dosyć spore i czyste a posiłki smaczne. Bardzo przyjemny hotel na wakacje dla osób ceniących bajeczne krajobrazy

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0

świetne jest położenie hotelu Ariadne - super widok na za zatokę ale też blisko do miasteczka - Agios Nikolaos. można przejść pieszo. zabudowa jest niska a bungalowy ułożone są tarasowo. można korzystać z basenów hotelu obok/ hotel miramare/ co jak dla mnie jest dużym plusem. jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. nie są to 4* luksusowe, ale na komfortowy wypoczynek wystarczą :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.3

Hotel Ariadne Beach w Agios Nikolaos polecam każdemu. Jak na cztery gwiazdki dobry. DObre położenie, w klimatycznym miasteczku. Pokoje dość duże (mieszkaliśmy w superior) ładny odnowiony, i ogólnie zadbany. Dobrze sprzątany. Jedzenie smaczne, duży wybór. Widoki na okolicę bardzo ładne. Do plaży dość blisko, choć następnym razem będziemy szukać czegoś z bezpośrednim położeniem. Ogólnie to nie jest nasz pierwszy wypoczynek na Krecie, hotel oceniam na 4.5/6.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.4

Nie polecam tego hotelu Odradzam wszystkim którzy oczekują 4 gwiazdek, i rodzinom z dziećmi, zero plaży, wszędzie pod górkę, mało zieleni, małe baseny Hotel: Hotel w porywach może liczyć na max.2 Gwiazdki, ale na pewno nie na 4... Hotel w ogóle nie ma nazwy, to tylko część innego Hotelu i to ta biedniejsza... Pokoje: Pokoje SUPERIOR, nowe wybudowane w 2012r w takim byłem i tylko ten oceniam. Tu nie można nic zarzucić. Bungalowy STANDARD, ponoć MASAKRA... ale nie widziałem. Gastronomia: Jedzenie nie opisane, a ja lubię wiedzieć co jem. Ta "restauracja" to zwykła stołówka, rodem z głębokiego PRL'u ewentualnie bar mleczny. Klima nie działa, w czasie jedzenia w środku prawie 40stopni, żadnej przyjemności z jedzenia. Jedzenie dość smaczne, ale śniadania co dzień identyczne. Infrastruktura: Ariadne BEACH ... nie ma własnej PLAŻY ..;o) Szkoda gadać Położenie: Tu jedyny plus. Blisko do miasta, miasteczko piękne i przemiłe. Widoki cudne, zatoka piękna ... Porady: Jeśli za 50% ceny i oczekując 2 ** ... To wtedy OK!!! I jeśli zakwaterowanie to tylko w nowych SUPERIOR'ach Uzasadnienie: Wszyscy Polacy zgodnie czuli się przez GRECOS'a - OSZUKANI!!!! Wszyscy pisaliśmy reklamacje i żądaliśmy zwrotu 50% ceny... Szczegóły czytaj na FORUM.Wakacje.pl. w wątku: ARIADNE Beach - Hotel WIDMO z Grecos'a link: forum.wakacje.pl/read.php?4,1431624,1433582 Stosunek jakości do ceny: wyjątkowo zły

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.6

Bylismy w tym hotelu w 08.2012 i z całym sumeiniem moge polecic Hotel. Bylismy zakwaterowani w starej częsci i ku mojemu wielkiem zdziwnieu było na prawde ok. Materace i poduszki na łózkach nowe, posciel i ręczniki zmieniane codziennie (poszewki białe !!! a nie wymięta kora), sprzatane codziennie. Wyżywienie bardzo urozmaicone - każdy na pewno znajdzie cos dla siebie. I dzieci też. Fajnie by było gdyby opisywali co serwują (ale nie wszedzie opisują i tu tez nie - trzeba sie domyślać lub się wie co się je!!!Zawsze mozna spytać)). Baseny ok, czyste. Jedynie co animacja hotelowa TYLKO dla Czechów - pozostawia wiele do życzenia. Zresztą Polacy i tak nie umieją się bawić więc po co im animacje :) Obsługa hotelowa w recepcji, barach i restauracji - miła i uczynna. Jak na Grecję to standard lokalnych 3* zachowany:) Agios Nikolaos - bardzo sliczna miejscowość polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4

Hotel odwiedziliśmy z dwuletnim synkiem. Zależało nam przede wszystkim na piaszczystej plaży i bliskiej odległości do centrum aby było gdzie pospacerować wieczorami. Zakwaterowano nas w nowej części hotelu składającej się z przestronnych szeregowych bungalowów złożonych z dość dużego pokoju dziennego oraz przestronnego tarasu z widokiem na basen. Zdecydowanie odradzam zakup pokoi standard z których składa się starsza część hotelu- pokoje te były dość małe i nie robiły zbyt dobrego wrażenia w porównaniu z nowszymi opcja superior. Położenie hotelu zdecydowanie na plus, plaża hotelowa malutka ale jeśli ktoś chciał z niej korzystać mógł rozłożyć ręcznik na hotelowym tarasie. Plaża oddalona od hotelu o około 400 metrów jest idealna dla dzieci z łagodnym zejściem do morza. Jedzenie bardzo smaczne, dużo owoców morza i greckich specjałów. Dodatkowym atutem jest przepiękny widok z tarasu jadalni. Miasteczko Agios Nikolaos piękne bardzo dużo sklepów i restauracji.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Hotel jak nas zapewniano miał być po gruntownym remoncie w 2011.Remont pokoi standard polegał na wymalowaniu ścian oraz na wymianie łóżka i toaletki,a dostawka dla dorosłego syna była zbyt mała.Łazienka przypominała lata 70 ubiegłego stulecia.Ręczniki w większości stare poszarpane z logo hotelu Miramare Resort.W godzinach przed południowych prowadzone były prace budowlane(młoty pneumatyczne,palniki gazowe,sam.dostawcze na budowę nowej części hotelu).Animacje w języku czeskim.Brak nazwy hotelu na budynku recepcji.Po zasięgnięciu inf.okazało się iż hotel posiada inną nazwę nie beach lecz resort.Panie rezydentki na zadawane pytania starały się marginalizować zgłaszane uwagi.Dużym plusem hotelu Ariadne Resort(Beach)jest ładny widok na zatokę.Moim zdaniem hotel ten nie zasługuje na 4 gwiazdki.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: odradzam
2.6

Hotel sprzedawany jako 4* , a w rzeczywistości jest w trakcie budowy i dopiero wystąpiono z wnioskiem o nadanie kategorii. Na terenie hotelu są dwa baseny, jeden nowy i drugi stary. I to cała infrastruktura, no poza recepcją połączoną z barem i stołówką. Podejścia do superiorów godne alpinisty. Klimatyzacja w recepcji i tzw.restauracji działa raz na 2 tygodnie. Honoru hotelu broni kuchnia, prawdziwa grecka. Wszystkie napoje (oprócz alkoholu)z barów i na stołówce rozwadniane kranówką. Może w sierpniu budowa się zakończy i hotel uzyska jakąś kat. Możliwość korzystania z basenów w hotelu Miramare 4* z małym dzieckiem jest nie lada wyzwaniem, ze względu na długie podejście. A najistotniejsze to nazwa hotelu. Ta prawdziwa to Ariadne Resort. Pobyt tam to nostalgiczna podróż w czasy PRL. Nie polecam za cenę 4*

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.9

Wlaśnie wrócilismy z tego hotelu i zdecydowanie go polecamy/czerwiec 2012/Hotel przepieknie położony nad zatoką.Jest to wydzielonaq częśc hotelu Miramare,z którego basenów i barów moglismy korzystać.Bungalowy standartowe wyremontowane ,nowe meble ,armatura ,b.obszerne ,wygodne,z widokiem na morze!Wspaniae.,, wyzywienie,prawdziwa kuchnia kreteńska,przez 2 tygodnie prawie nic się na kolacje nie powtórzyło.Sniadania standartowe,dania cały czas donoszone.Turysci z Polski i z Czech.Trochę schodów między hotelami i bungalowami,co może byc problemem dla niektórych.Plaza zatoczkowa mała zwirowo-kamienista przy hotelu bez lezaków.400 m plaza piaszczysta z platnymi lezakami [7 euro za komplet].Dojscie wygodne promenadą.Do miasta Agios Nikolaos ok 900m pieszo.Polecamy zwlaszcza dla par ,.rodzin z dziećmi.Hotel nie organizuje dyskotek.Z polskich animacji nie korzystalismy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Masz pytania o Hotel Ariadne Beach ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00