cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Alhambra Palace Hotel, Riwiera Turecka
1 / 29
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
26.06 - 03.07
już od 5519 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.11 - 25.11
już od 214 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Royal Alhambra Palace Hotel
  • Fitness/Siłownia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Royal Alhambra Palace Hotel
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Royal Alhambra Palace Hotel:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Royal Alhambra Palace Hotel:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 czerwca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 listopada 2019

Hotel Royal Alhambra Palace Hotel w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 9 km od centrum Side
  • ok. 60 min jazdy od Antalyi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

wstep

5-gwiazdkowy, imponujący hotel, leżący tuż przy plaży. Royal Alhambra Palace zapewnia swoim gościom prawdziwy luksus i sprzyjającą wypoczynkowi atmosferę. W hotelu czeka fantastyczna oferta kulinarna - 5 restauracji a la carte i 7 barów, ekskluzywna strefa wellness oraz szereg atrakcji tak dla dzieci, jak i dla dorosłych. Royal Alhambra to doskonałe miejsce na wypoczynek o każdej porze roku.

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • lobby
  • windy 
  • ogród
  • taras
  •  basen zewnętrzny (ze słodką wodą, czynny w terminie od kwietnia do października) 
  • basen kryty (ze słodką wodą, podgrzewany, czynny w terminie od listopada do marca)
  • amfiteatr

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu)
  • kafejka internetowa (płatna)
  • leżaki, ręczniki i parasole (przy basenie, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • pasaż handlowy
  • sklep z pamiątkami
  •  minimarket
  • jubiler
  • fryzjer
  • pralnia (płatna) 
  • lekarz 
  • usługi konsjerża 
  • przechowalnia bagażu 
  • 3 sale konferencyjne 
  • parking (w cenie)

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

579

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny i niektóre bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu.
  • hotel otwarty w 2012 roku 
  • hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych 
  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
  • Dla dzieci

    • plac zabaw
    • pokój zabaw
    • łóżeczko dziecięce (na zapytanie) 
    • opieka nad dzieckiem (płatna)
    • bufet dla dzieci 
    • wysokie krzesełka 
    • miniklub dla dzieci (4-12 lat)
    • minidyskoteka 
    • basen dla dzieci (zewnętrzny, ze słodką wodą, czynny w terminie od kwietnia do października)

    Sport i wellness

    W cenie
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • pokój relaksacyjny
    • siłownia
    • centrum fitness (dla gości w wieku 16+)
    • aerobik
    •  aqua aerobik
    • step aerobik
    • aqua fitness
    • stretching
    •  tenis stołowy 
    • strzelanie z łuku
    Płatne
    • centrum spa & wellness (dla gości w wieku 16+) 
    • masaże
    • zabiegi kosmetyczne 
    • centrum medycyny ajurwedyjskiej 

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • boccia
    • rzutki
    • bilard

    Pokoje

    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 72 m2
    • widok na ląd
    • 2 pomieszczenia bez drzwi łączących
    • balkon lub taras
    • w głównym budynku
    • biurko
    • klimatyzacja (centralnie sterowana)
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki (płatne)
    • kapcie
    • TV sat.
    • telefon
    • Wi-Fi
    • sejf (w cenie)
    • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie)
    • czajnik elektryczny
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    Pokój rodzinny FZX2
    • 2-4 os.
    • ok. 80 m2
    • widok na ląd
    • dwupoziomowy
    • 2 sypialnie
    • balkon
    • 2 łazienki
    • prysznic
    • w głównym budynku
    • biurko
    • klimatyzacja (centralnie sterowana)
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki (płatne)
    • kapcie
    • TV sat.
    • telefon
    • Wi-Fi
    • sejf (w cenie)
    • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie)
    • czajnik elektryczny
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    Suita junior z widokiem na morze JSM1
    • 2-3 os.
    • ok. 70 m2
    • widok na morze
    • w głównym budynku
    • pokój dzienny
    • sypialnia
    • balkon
    • klimatyzacja (centralnie sterowana)
    • 2 łazienki
    • wanna z hydromasażem
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki (płatne)
    • kapcie
    • TV sat.
    • telefon
    • Wi-Fi
    • sejf (w cenie)
    • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie)
    • czajnik elektryczny
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-4 os.
    • ok. 40 m2
    • widok na morze
    • w głównym budynku
    • pokój dzienno-sypialny
    • biurko
    • balkon
    • klimatyzacja (centralnie sterowana)
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki (płatne)
    • kapcie
    • TV sat.
    • telefon
    • Wi-Fi
    • sejf
    • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie)
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
    • 2-4 os.
    • ok. 80 m2
    • widok boczny na morze
    • dwupoziomowy
    • 2 sypialnie
    • balkon lub taras
    • 2 łazienki
    • prysznic
    • w głównym budynku
    • biurko
    • klimatyzacja (centralnie sterowana)
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki (płatne)
    • kapcie
    • TV sat.
    • telefon
    • Wi-Fi
    • sejf (w cenie)
    • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie)
    • czajnik elektryczny
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM2
    • 2-4 os.
    • ok. 72 m2
    • widok boczny na morze
    • 2 pomieszczenia bez drzwi łączących
    • balkon
    • w głównym budynku
    • biurko
    • klimatyzacja (centralnie sterowana)
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki (płatne)
    • kapcie
    • TV sat.
    • telefon
    • Wi-Fi
    • sejf (w cenie)
    • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie)
    • czajnik elektryczny
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 40 m2
    • widok na ląd
    • w głównym budynku
    • pokój dzienno-sypialny
    • biurko
    • balkon
    • klimatyzacja (centralnie sterowana)
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki (płatne)
    • kapcie
    • TV sat.
    • telefon
    • Wi-Fi
    • sejf (w cenie)
    • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie)
    • czajnik elektryczny
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-4 os.
    • ok. 40 m2
    • widok boczny na morze
    • w głównym budynku
    • pokój dzienno-sypialny
    • biurko
    • balkon
    • klimatyzacja (centralnie sterowana)
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki (płatne)
    • kapcie
    • TV sat.
    • telefon
    • Wi-Fi
    • sejf (w cenie)
    • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie)
    • czajnik elektryczny
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: kontynentalne, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu, a la carte
    • przekąski
    • przekąski o północy
    • ciasto
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    • wymagane noszenie opasek all inclusive

    Restauracje i bary
  • restauracje: 8
  • główna restauracja „Alhambra": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna; dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe: w cenie, na zapytanie, bufet dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Fettucini Italian R.": rodzaje kuchni: włoska; a la carte, wymagana rezerwacja, płatna, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Miyako": a la carte, wymagana rezerwacja, płatna, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna: rodzaje kuchni: turecka, a la carte, rezerwacja wymagane, płatnie, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Captain Fisch R.": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza; a la carte, wymagana rezerwacja, płatna, kwiecień - październik, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „La Viva Fiesta Mexikan R.": rodzaje kuchni: meksykańska; a la carte, wymagana rezerwacja, płatna, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Moonlight Snack Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa; wybór z menu, kwiecień - październik; czynna w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, na plaży
  • restauracja „Lili Patisserie": dania lekkostrawne, w cenie, codziennie 16:00 - 00:00, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • bary i inne: 7
  • bar w lobby „Lobby Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Bar": kwiecień - październik; czynny w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
  • bar na plaży „Moonlight Beach Bar": kwiecień - październik; czynny w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
  • bar przy zewnętrznym basenie „Amphi Bar": kwiecień - październik; czynny w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
  • bar w lobby „Piano Lobby Bar"
  • bar „Bowling Bar"
  • bar „Energy Disco Bar"
  • Dodatkowe informacje
  • gala noworoczna: menu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, program rozrywkowy, muzyka na żywo i zabawa taneczna, w cenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony w Çolaklı, na dużym, zadbanym terenie. Do Manavgat ok. 15km, do Side ok. 10 km. Do lotniska w Antalyi ok. 40 km.
    Plaża:

    Hotel położony przy pięknej, szerokiej, piaszczystej plaży. Bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki. Wzdłuż plaży promenada.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24 h, restauracja główna, 5 restauracji a'la carte: turecka, włoska, rybna, meksykańska oraz chińska (każda płatna ok. 10 EUR/os., wymagana rezerwacja), 7 różnych barów, m.in.: lobby bar, pool bar, snack bar, bar na plaży, 7 basenów (5 zewnętrznych i 2 wewnętrzne): 1 bardzo duży o nieregularnych kształtach, basen z 5 zjeżdżalniami (czynne w określonych godz.), brodzik, basen dla dzieci z trzema zjeżdżalniami, bezpłatny lunapark (dla dzieci pow. 7 roku życia, dla młodszych dzieci-wymagana pisemna zgoda rodziców), plac zabaw.
    Pokoje:

    W hotelu znajduje się 579 pokoi. Pokoje superior (ok. 40-46 m2) dla max 3 os. dorosłych i dziecka na dostawce (dostawki w formie normalnego, łóżka polowego lub/i sofy). Wyposażone są w: łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, uzupełniany minibar, serwis do przygotowania kawy i herbaty, klapki kąpielowe i balkon. Na potwierdzenie: pokoje rodzinne 2-pomieszczeniowe (ok. 72 m2) dla max 4 os. dorosłych. Wyposażone jak pokoje standardowe. Możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat bezpłatnie - do potwierdzenia na miejscu.
    Wyżywienie:

    Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (13:00-14:30), obiadokolacja (19:00-21:30), nocne przekąski (24:00-07:00), szeroki wybór przekąsek w ciągu dnia: m.in. kebab, pizza, owoce, lody, cukiernia (16:00-24:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe oraz część napoi importowanych dostępne w wybranym barze 24 h, w pozostałych barach w godzinach otwarcia. Dodatkowo płatne: napoje alkoholowe importowane, soki ze świeżych owoców, napoje w butelkach.
    Program sportowy i animacyjny:

    Bogaty program sportowy i animacyjny: zabawy przy basenie, wieczorne show, wieczór turecki, muzyka na żywo, pokazy tańca. Ponadto: siatkówka plażowa, siłownia, aerobik, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, dyskoteka. Dla dzieci: mini klub, program animacyjny. Płatne dodatkowo: bogato wyposażone centrum SPA, bilard (ok. 8 EUR/godz.).
    Internet:

    Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie na terenie całego hotelu.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    www.royalalhambrapalace.com
    Naszym zdaniem:

    Stylowy i komfortowy hotel o bogatej infrastrukturze i bardzo dobrym serwisie sprawiają że jest to oferta dla wymagających Gości. Eleganckie wnętrza, bardzo przestronne pokoje, piękna plaża oraz spokojna okolica sprawiają że to idealne miejsce na wakacyjny wypoczynek, a jednocześnie dzięki ilości atrakcji nie sposób się tu nudzić.
    Opinie klientów:

    Klienci oceniają ten hotel na 6.0/6. Sprawdź opinie:
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.
    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne
    RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
    Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
    ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
    - To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
    KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
    Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
    PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
    Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
    HAMAM - cena ok. 25 EUR
    Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
    ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
    Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
    JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
    RAFTING - cena ok. 35 EUR
    Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
    DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
    Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
    NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
    Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
    ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
    Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
    Inne

    RIWIERA TURECKA informacje ogólne
    Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Język urzędowy - turecki.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie: Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
    Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
    Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.
    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
    . Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na .
    Wizy

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
    Uwaga:
    Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
    Uwaga:
    Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
    Uwaga:
    Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Uwaga:
    Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria lokalna:

    5*

    Data otwarcia:

    2012 r.

    Położenie:

    Colakli, 5 km od Side, 40 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 60000 m2.

    Plaża :

    przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 100 m długości. Parasole, leżaki – bezpłatne, ręczniki – płatne (2 użycie).

    W Hotelu:

    6 restauracji, 3 sale konferencyjne, 5 barów, windy, basen odkryty (2500 m2), 8 zjeżdżalni wodnych.

    Pokoje :

    w budynku głównym: 414 pokoi standardowych superior (5 pokoje dla niepełnosprawnych), 35 pokoi rodzinnych (2 sypialnie połączone drzwiami), 48 pokoi rodzinnych dublex (2 sypialnie), 20 junior suite (pokój i sypialnia), 60 Royal Alhambra suite (pokój i sypialnia); klimatyzacja centralna, wanna, suszarka, telefon, TV, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny – napoje bezalkoholowe), dywan, balkon.

    Rozrywki i usługi:

    Bezpłatne:

    internet bezprzewodowy w lobby, siłownia, sauna, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, aerobik, animacje, dyskoteka

    Płatne:

    kawiarenka internetowa, pralnia, centrum SPA, masaż, bilard, narty wodne, windsurfing, spadochron.

    Dla dzieci:

    brodzik, plac zabaw, miniklub, animacje, opiekunka (płatna), posiłki w restauracji, krzesełka w restauracji.

    Wyżywienie :

    Ultra All Inclusive (24 h)

    Posiłki :

    śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, późny posiłek.

    Napoje zawarte :

    lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

    System nie zawiera :

    soków ze świeżych owoców, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych.

    Restauracja a’la carte:

    turecka, włoska, rybna, meksykańska, azjatycka – jedna wizyta gratis. Wymagana rezerwacja.

    Tel./faks :

    0090 242 / 763-6060, 763-0074


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Turcja/Riwiera Turecka

    Kategoria

    Kat. Exim Tours 5* Kat. lokalna 5*

    Położenie

    - przy plaży - w Colakli - ok. 9 km od centrum Side - ok. 40 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    - prywatna, szeroka i piaszczysta - leżaki, materace, parasole i ręczniki (bezpłatne) - certyfikat Blue Flag

    Pokoje

    Pokój Superior - powierzchnia ok. 40 m2 - centralna klimatyzacja - TV-Sat-LCD, telefon, sejf, internet Wi-Fi (bezpłatny) - mini bar (napoje bezalkoholowe i piwo) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon  

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne - basen zewnętrzny, kryty basen - aquapark z 5 zjeżdżalniami - leżaki, materace i parasole przy basenie - sala fitness, aerobik, step, lekcje tańca, gimnastyka w basenie - siatkówka plażowa, tenis stołowy, boccia, rzutki - dzienny i wieczorny program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka - sauna, jacuzzi, łaźnia turecka (zabiegi płatne) Płatne - spa, masaże - kręgle, bilard, salon gier - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - brodzik, basen z 3 zjeżdżalniami, lunapark - mini klub (4-12 lat), plac zabaw, mini football, mini koszykówka, mini disco - restauracja dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji głównej - opiekunka (na życzenie, płatna)

    Wyżywienie

    Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, dzienne i nocne przekąski, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybrane alkohole importowane serwowane są w wyznaczonych barach w godzinach 10:00-24:00, bar w dyskotece do 02:00, bar w kręgielni 24h. Restauracje a'la carte płatne.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna

    - 5 restauracji a' la carte

    turecka, meksykańska, rybna, azjatycka, włoska

    - 8 barów

    m.in. w lobby,  na plaży, przy basenie, w dyskotece, snack bar, bistro - cukiernia

    Dodatkowe informacje

    - obiekt otwarty w 2012 roku, dysponuje 579 pokojami (także dla niepełnosprawnych) - Internet Wi-Fi w miejscach publicznych (bezpłatny) - mini market, pasasz handlowy, jubiler, fryzjer lekarz, wypożyczalnia samochodów - 3 sale konferencyjne - www.royalalhambrapalace.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.

    Video

    https://www.youtube.com/watch?v=BiO7461wfzw


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Rego- Bis

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ***** Turcja/Riwiera Turecka

    ATUTY

    - położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży odznaczonej Certyfikatem Błękitnej Flagi - bogata formuła Ultra All Inclusive - animacje hotelowe dla dzieci i dorosłych - położony przy promenadzie ciągnącej się wzdłuż plaży

    NASZYM ZDANIEM

    Luksusowy obiekt o ciekawej architekturze, położony bezpośrednio przy plaży. Hotel oferuje swoim gościom bogatą ofertą Ultra All Inclusive oraz serwis na najwyższym poziomie. Na terenie obiektu znajdują się liczne baseny, centrum fitness oraz Welllness i SPA o szerokim wachlarzu usług i zabiegów. Dla najmłodszych zajęcia w Mini Klubie oraz wieczorne Mini Disco.

    POŁOŻENIE

    - położony w strefie turystycznej Side - Colakli - położony bezpośrednio przy plaży - około 9 km od miejscowości Side - około 40 km od lotniska w Antalyi - do najbliższego przystanku komunikacji miejskiej około 850 m - do najbliższego sklepu około 600 m

    PLAŻA

    Szeroka piaszczysta prywatna plaża przy hotelu. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatne: recepcja czynną 24h, restauracja główna, bary na terenie hotelu, baseny zewnętrzne dla dzieci i dla dorosłych (leżaki i parasole bezpłatne), 8 zjeżdżalni, basen kryty (zamknięty w sezonie letnim). Do dyspozycji gości centrum fitness, łaźnia turecka, sauna, siatkówka plażowa, tenis stołowy. WiFi w lobby hotelowym bezpłatne. Dodatkowo płatne: 5 restauracji a'la Carte (restauracje serwujące dania kuchni tureckiej, włoskiej, meksykańskiej, azjatyckiej i dania rybne), lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, pralnia, kącik komputerowy, masaże, SPA, kręgle, bilard, sporty wodne na plaży oraz wynajem samochodów.

    DLA DZIECI

    Animacje w ciągu dnia, plac zabaw, Mini Klub dla dzieci w wieku od 4 do 12 lat, Mini Disco.

    POKOJE

    Zakwaterowanie: 14:00 Wykwaterowanie: 12:00 Hotel dysponuje 579 pokojami. Pokoje Superior Standard wyposażone w centralnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z wanną i/lub prysznicem, suszarką do włosów, telefon, mini bar (uzupełniany codziennie w napoje bezalkoholowe, wodę i piwo) kącik kawowy, sejf, TV SAT i balkon lub taras. Wifi w pokojach bezpłatne. Dostepne są pokoje z widokiem na morze lub z widokiem na góry.

    WYŻYWIENIE

    Ultra All inclusive Formuła Ultra All Inclusive zawiera posiłki w formie bufetu, śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w ciągu dnia i późne przekąski, bufet z daniami dietetycznymi i bufet z daniami dla dzieci. Lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, lody serwowane do kolacji, mini barek w pokoju. Dodatkowo płatne wybrane importowane alkohole, świeżo wyciskane soki, napoje butelkowane, wybrane wina, posiłki serwowane w restauracjach a'la Carte.

    KRAJ

    Turcja urzeka pięknymi piaszczystymi plażami, błękitną ciepłą wodą i świetnie zachowanymi śladami antycznych kultur. Można tu spędzić leniwy urlop wśród wygód hotelu lub wybrać się na wyprawę w przeszłość, odwiedzając liczne zabytki czasów hellenistycznych i rzymskich. Turcja to kraj kolorowej, wybujałej roślinności, korzennych przypraw, gwarnych bazarów i niezwykłych krajobrazów. Turcy są gościnni i przyjaźni, chętnie częstują podróżnych herbatą lub przysmakami swej pobudzającej zmysły kuchni, przede wszystkim jednak zarażają dobrym humorem i pełnym radości podejściem do życia. Zdecydowanie warto wybrać ten kraj jako cel swojej wakacyjnej podróży.

    REGION

    Side, leżące na Riwierze Tureckiej pomiędzy Antalyą i Alanyą, jest jednym z najpopularniejszych tureckich kurortów wypoczynkowych. Szerokie piaszczyste lub piaszczysto-żwirkowe plaże to niezaprzeczalny atut dla wszystkich zwolenników spędzania wakacji na leżaku. Świetna, rozległa i dobrze zagospodarowana infrastruktura hotelowa zagwarantuje udany wypoczynek osobom w każdym wieku. W pobliżu hoteli znaleźć można sklepy z pamiątkami, wyrobami skórzanymi oraz odzieżowe butiki. Niewątpliwą atrakcją Side są również znajdujące się w centrum miasta pozostałości starożytnych kultur: hellenistycznej, rzymskiej i bizantyjskiej - antyczny teatr, świątynia Apollina, czy łaźnie rzymskie, w których obecnie mieści się muzeum.

    WYCIECZKI FAKULTATYWNE

    Pamukkale (60 EUR os. dorosła) Demre- Myra- Kekova (60 EUR os. dorosła) Kolejka linowa Tahtali (45 EURos. dorosła, tylko z regionu Kemer) Akwarium Antalyi (od 45 EUR os. dorosła) Łaźnia Turecka (od 25 EUR do 130 EUR za os. doroslą, w zależności od wykupionego pakietu) Jeep Safari (od 35 EUR do 55 EUR za os. dorosłą, w zależności od programu) Quad Safari (od 40 EUR do 60 EUR za os.  dorosłą, w zależności od programu) Rafting/Kanioning (35 EUR za os. dorosłą) Nurkowanie (65 EUR za os. dorosłą)

    CENA ZAWIERA

    * Opłaty lotniskowe * 7 noclegów w hotelu Royal Alhambra ***** * Wyżywienie Ultra All Inclusive * Transfer lotnisko-hotel-lotnisko w kraju docelowym * Bagaż podróżny w cenie (limit wagowy zależy od linii lotniczych) * Opiekę rezydenta podczas pobytu * Opłatę na fundusz gwarancyjny według rozporządzenia Ministerstwa Finansów (15 zł / os.) - automatycznie doliczane do rezerwacji * Ubezpieczenie KL 30 000 , NNW 3 000 , bagaż 200 * Podatek VAT

    CENA NIE ZAWIERA

    * Wycieczek fakultatywnych * Wizy tureckiej

    INFO DOTYCZĄCE PRZEJAZDU I PRZELOTU

    - Bezpośredni przelot Katowice - Antalya/Warszawa - Antalya - Limit bagażowy 20 kg osoba + 8 kg bagaż podręczny - Zbiórka na lotnisku na 2h przed planowanym wylotem - Odprawa bezbiletowa, przelot realizowany na podstawienie ważnego dowodu osobistego lub paszportu - Przelot realizowany na podstawienie ważnego paszportu - dokument musi być ważny minimum 6 miesięcy (od daty powrotu do Polski). - Obywatele RP wjeżdżający do Turcji podlegają obowiązkowi wizowemu - elektroniczną wizę turystyczną można nabyć  przed wylotem za pośrednictwem portalu www.evisa.gov.tr. (koszt 20 USD) - Dziecko, które nie podróżuje z obojgiem prawnych opiekunów musi posiadać notarialnie potwierdzone upoważnienie podpisane przez nieobecnego opiekuna (dziadkowie muszą mieć przy sobie upoważnienie od obojga rodziców).

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego. Informacja dla podróżujących do KRAJU z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie KRAJU, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)


    Orex

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Category

    5

    Region

    SIDE

    Opis oferty:

    hotel otwarty w 2012 roku, usytuowany na powierzchni 60.000m², 6-piętrowy budynek główny, windy; do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzne, zjeżdżalnie, basen kryty (podgrzewany w zimie, w sezonie letnim jest zamknięty), restauracja główna, restauracja " Bistro", restauracja z przekąskami, 5 restauracji a'la carte (włoska, turecka, dalekowschodnia, rybna, meksykańska - wszystkie dodatkowo płatne), kawiarnia, 7 barów (wszystkie bary czynne w niepełnym wymiarze godzin), 3 sale konferencyjne

    POKOJE:

    w hotelu znajduje się 579 pokoi: 395 pokoi standardowych superior (40-46m²), 46 pokoi rodzinnych (72m², 2 sypialnie), 48 pokoi rodzinnych Duplex (80m², 2-piętrowe, 2 sypialnie, 2 łazienki), 60 pokoi Alhambra Suite (63m²), 22 pokoje Junior Suite (70m², sypialnia z salonem, 2 łazienki, jacuzzi, widok na morze), 3 pokoje King Suite (137m², 2-piętrowe, 1 salon, 2 sypialnie, 2 łazienki, jacuzzi), 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (w niepełnym wymiarze godzin, w zależności od warunków pogodowych), minibar, TV/SAT, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, sejf (bezpłatny), balkon

    DODATKOWO PŁATNE:

    centrum Spa & Wellness, masaże, salon kosmetyczny, salon fryzjerski, pralnia, lekarz, pielęgniarka, kafejka internetowa, gry komputerowe i elektroniczne, centrum handlowe, fotograf, bilard, kręgle, wypożyczalnia samochodów, wszystkie sporty wodne na plaży, room service

    KONTAKT:

    www.royalalhambrapalace.com

    POŁOŻENIE:

    Konakli, odległość od centrum Side 9 km, od centrum Manavgat 14 km, od lotniska w Antalyi 40 km

    PLAŻA:

    prywatna, piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu; leżaki, parasole - bezpłatne; ręczniki przy basenie i na plaży - bezpłatne (wymiana raz w ciągu dnia bezpłatna, kolejna zmiana ręcznika tego samego dnia płatna)

    WYŻYWIENIE:

    Ultra All Inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski oraz kolacja (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje bezalkoholowe oraz napoje alkoholowe, wybrane napoje alkoholowe importowane; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki oraz alkohol wysokojakościowy

    DLA DZIECI:

    animacje, mini disco, mini klub (4-12 lat), lunapark (płatny), 2 brodziki, zjeżdżalnie, basen kryty - wydzielona część, specjalne menu, wydzielona część w restauracji głównej, opiekunka (płatna), łóżeczko (na życzenie)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, muzyka na żywo (okazjonalnie), noc turecka, łaźnia turecka, sauna, jacuzzi, centrum fitness, amfiteatr, dyskoteka, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, aqua aerobik, bezprzewodowy internetu (szybszy dostęp dodatkowo płatny)


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Antalya, Turcja

    Plaża

    od piaszczystej plaży oddzielony promenadą. Leżaki, parasole i ręczniki (1x dziennie) na plaży i przy basenie w cenie.

    Ultra All Inclusive

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Po południu przekąski, lody, cukiernia. Przekąska o północy. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe 24H.

    Internet

    WiFi w cenie.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    .

    Położenie

    .

    Wyposażenie

    .

    Pokoje

    .

    Wyżywienie

    .

    Sport i rozrywka

    .

    Dla dzieci

    .

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena od 11 kwietnia 2014 wynosi 30 USD lub 25 EUR / osobę. Innym sposobem nabycia wizy tureckiej (który ma być obowiązkowy w kolejnych latach) jest system online e-viza (https://www.evisa.gov.tr/en/), gdzie można nabyć wizę za 20 USD / osobę. Od 11 kwietnia 2014 strona ma zostać uruchomiona w polskiej wersji językowej, a płatność ma być możliwa za pośrednictwem kart debetowych i kredytowych. Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni w okresie 180 dni ważności wizy. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Turcji.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę turecką, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA TURECKA

    *****

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    Miejscowość Colakli, 14 km od centrum Manavgat, 9 km od centrum Side oraz 40 km od międzynarodowego lotniska w Antalyi.

    PLAŻA

    Prywatna, bezpośrednio przy hotelu; leżaki, parasole i materace bezpłatnie przy basenie i na plaży.

    ZAKWATEROWANIE

    579 pokoi; Typy pokoi: 413 superior standard (40-46 m), 35 pokoi rodzinnych łączonych drzwiami (72 m), 60 Alhambra Suite (63 m, jeden duży pokój), 20 junior suite (70 m), 48 pokoi rodzinnych typu Dublex (80 m, piętrowe) oraz 6 pokoi dla osób niepełnosprawnych; Wyposażenie: łazienka z wanną, suszarka do włosów, WC, mini bar (bezpłatny), klimatyzacja, telefon, telewizja satelitarna, sejf (bezpłatny), balkon.

    RESTAURACJE I BARY

    Restauracja główna, restauracja z przekąskami oraz bistro, 5 restauracji a la carte: turecka, rybna, meksykańska, dalekiego wschodu, włoska (korzystanie z restauracji a'la carte jest dodatkowo płatne); 2 bary w lobby, bar przy basenie, bar na plaży, Amphi bar, bar w dyskotece, bar w kręgielni, cukiernia.

    Wyżywienie

    Ultra all inclusive 24h: śniadanie, lunch oraz kolacja w restauracji głównej; późne śniadania oraz przekąski w restauracji Bistro; różnego rodzaju słodkości, desery, owoce, lody, pizza oraz kebab dostępne są w snack barach na terenie hotelu; lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-02:30, w barze w kręgielni przez całą dobę; importowane alkohole oraz świeżo wyciskane soki są dodatkowo płatne. Istnieję możliwość przygotowania posiłków z dietą bezglutenową.

    SPORT I ROZRYWKA

    1 duży basen zewnętrzny, basen z 3 zjeżdżalniami dla mniejszych dzieci, basen kryty (ogrzewany zimą), Aquapark z 7 zjeżdżalniami dla dorosłych i starszych dzieci oraz Lunapark otwarty wieczorami w określonych godzinach (bezpłatnie); Bezpłatnie: łaźnia turecka, łaźnia parowa, sauna, jacuzzi, siatkówka plażowa, boccia, polo wodne, tenis stołowy, rzutki, aerobik, gimnastyka wodna, centrum fitness; dzienne oraz wieczorne animacje; Odpłatnie: masaże oraz szeroka gama zabiegów pielęgnacyjnych w centrum Spa, sporty wodne na plaży, kręgle, bilard, gry komputerowe.

    DLA DZIECI

    Basen ze zjeżdżalniami, brodzik, plac zabaw, trampolina, huśtawka, mini klub (4-12 lat), mini disco, restauracja dla dzieci; za dodatkową opłatą jest możliwość wynajęcia opiekunki.

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    Wypożyczalnia samochodów, fryzjer, fotograf, pralnia oraz sklepy; sale konferencyjne, recepcja, 10 wind, dyskoteka, bezpłatny dostęp do Wi-Fi w lobby, kafejka internetowa (płatna).

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel o bardzo dobrym standardzie, otwarty w 2012 roku, położony na dużym terenie z kilkoma basenami. Ciekawy program animacyjny, profesjonalna obsługa oraz bogata infrastruktura zadowolą turystów nastawionych na aktywny wypoczynek. Obiekt jest również polecany rodzinom z dziećmi.

    STRONA INTERNETOWA

    www.royalalhambrapalace.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    w Colakli, w odległości 5 km od centrum Side, 14 km do Centrum miasta Manavgat, 40 km do międzynarodowego lotniska w Antalyi.

    PLAŻA

    przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 100 m długości. Parasole, leżaki bezpłatne, ręczniki plażowe bezpłatne (wymiana płatna). Bar na plaży serwuje napoje. Plaża posiada certyfikat Blue Flag.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 5* Luksusowy kompleks hotelowy, należący do sieci Stone Groups Hotel, otwarty w 2012 r i położony na powierzchni 60.000 m. Bogata oferta kulinarna, zaplecze sportowo-rekreacyjne oraz wysoki standard usług zadowoli każdego wymagającego Klienta. Doskonała propozycja na rodzinne wakacje jak również dla Klientów, lubiących aktywny wypoczynek.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, windy, punkt wymiany walut, restauracja główna Alhambra, MOONLIGHT Snackr estauracja, bistro, patiseria Lili, 54 restauracje a'la carte: włoska FETTUCINI, azjatycka MIYAKO, rybna CAPTAIN, turecka KUZINE oraz meksykańska LA VIVA FIESTA, lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży, bar w dyskotece, bar bowling, bar piano, bar przy amfiteatrze, dyskoteka. Wypożyczalnia samochodów, fryzjer, fotograf, usługi pralni chemicznej, lekarz na wezwanie, sklepiki. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, Eurocard, Mastercard.

    INTERNET

    WiFi w lobby bezpłatnie, punkt internetowy za opłatą.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie - basen główny o powierzchni 2500m, leżaki i parasole, ręczniki plażowe bezpłatnie ( wymiana za opłatą), basen z 3 zjeżdżalniami o powierzchni  250m, łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, rzutki, tenis stołowy, boccia, bogaty program animacyjny dzienny i wieczorny, liczne gry zespołowe i zabawy. Aquapark -  10 zjeżdżalni  ( 5 dla dorosłych i 5 dla dzieci) otwartych w wyznaczonych godzinach. Odpłatnie - pokój gier, kręgle, centrum Spa ( zabiegi, masaże), sporty wodne przy plaży.

    DLA DZIECI

    brodzik, 3 zjeżdżalnie, mini club dla dzieci w wieku 3-12, mini disco, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczka dla dzieci na zamówienie przed wylotem. Możliwość skorzystania za dodatkową opłatą z usług opiekunki.

    ZAKWATEROWANIE

    Oferuje 579 pokoi. Pokoje typu superior z bocznym widokiem na morze, dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, o powierzchni ok 45m. Wyposażone w klimatyzację, łazienki z wanną lub prysznicem, suszarki do włosów, TV/SAT, kanał muzyczny, telefon, sejf, mini bar, zestaw do kawy i herbaty, kapcie oraz balkon. Za opłatą dostępny szlafrok. Wszystkie pokoje dla niepalących. Pokoje typu family o powierzchni ok. 70m składają się z dwóch pokoi połączonych drzwiami i jednej łazienki, wyposażone jak pokoje typu standard.

    WYŻYWIENIE

    Ultra All Inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późne śniadanie, przekąski, podwieczorek, lody i nocny posiłek w wyznaczonych barach i restauracjach. Lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez 24h w wybranych barach. Opcja ultra all inclsuive nie zawiera napojów energetycznych, soków wyciskanych ze świeżych owoców. Restauracje a'la carte płatne. Mini bar uzupełniany codzienie w bezpłatne 2 butelki wody, soft drinki, sodę oraz piwo.

    INFORMACJE DODATKOWE

    http://www.royalalhambrapalace.com Ocena HCH 5,6 Rekomendacja 95%

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mapa Hotelu Royal Alhambra Palace Hotel

    Opinie o Hotelu Royal Alhambra Palace Hotel

    Royal Alhambra Palace Hotel - możliwości zakwaterowania:

    superior standard land view superior std land view
    superior standard sea side view superior std sea side view
    superior standard sea view superior std sea view
    SUPERIOR STANDARD ROOM LAND VIEW 3PAX
    DUBLEX FAMILY LAND VIEW 3PAX
    Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht
    Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
    Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
    Superior Land View DBL
    Superior Sea View DBL
    superior side sea view dbl
    2 os. pokoj rodzinny (na potwierdzenie)
    2 os. Pokój rodzinny z widokiem na morze (na potwierdzenie)
    DUBLEX FAMILY LAND VIEW 2PAX
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
    2 os. pokoj superior
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon Landsicht 2 sypialnie/1 lazienka
    2 os. pokój superior z częściowym widokiem na morze
    2 os. pokoj superior z widokiem na morze
    Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon Landsicht
    Junior Suita Jacuzzi wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze 1 pom. mieszkalne, 1 sypialnia
    Suita lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze 1POK.DZIENNY.1SYPIALNIA.1LAZEN
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze 2 sypialnie/1 lazienka
    Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
    SUPERIOR STANDARD ROOM LAND VIEW SNG USE 1PAX
    1 os. Pokój Superior z częściowym widokiem na morze
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon Landsicht 2 sypialnie/1 lazienka
    Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon Landsicht
    Suita lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze 1POK.DZIENNY.1SYPIALNIA.1LAZEN
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze 2 sypialnie/1 lazienka
    Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
    SUPERIOR STANDARD SEA VIEW 3PAX
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon Landsicht 2 sypialnie/1 lazienka
    Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon Landsicht
    DUBLEX FAMILY SEA VIEW 4PAX
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze 2 sypialnie/1 lazienka
    Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
    DUBLEX FAMILY ROOM LAND VIEW
    DUBLEX FAMILY SEA VIEW 2PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW
    SUPERIOR STANDARD SIDE SEA VIEW 2PAX
    DUBLEX FAMILY LAND VIEW 4PAX
    SUPERIOR STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW SNG USE 1PAX
    SUPERIOR STANDARD ROOM SEA VIEW SNG USE 1PAX
    SUPERIOR ROOM LAND VIEW WITH BALCONY
    JUNIOR SUITE 2PAX
    FAMILY 2 BEDROOM LAND VIEW 2PAX
    SUPERIOR ROOM SEA VIEW WITH BALC0ONY
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 2PAX
    DUBLEX FAMILY SEA VIEW 3PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 4PAX
    SUPERIOR STANDARD SEA VIEW 2PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 3PAX
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    FAMILY 2 BEDROOM LAND VIEW 3PAX
    FAMILY 2 BEDROOM LAND VIEW 4PAX
    SUPERIOR STANDARD SIDE SEA VIEW 3PAX
    SUPERIOR STANDARD ROOM LAND VIEW 2PAX
    frlv family room lv
    frsv family room sv
    Pokój rodzinny z widokiem na morze
    Pokój rodzinny z widokiem na morze
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny
    Junior suita z widokiem na morze
    JUNIOR SUITE
    SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS LAND VIEW
    srlv standard room lv
    srlv standard room lv
    srlv standard room lv
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view
    SINGLE ROOM LAND VIEW WITH BALCONY
    SINGLE ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY
    DUBLEX FAMILY ROOM SEA VIEW
    SINGLE ROOM SEA VIEW WITH BALCONY

    Royal Alhambra Palace Hotel - Możliwości wyżywienia:


    Royal Alhambra Palace Hotel - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Royal Alhambra Palace Hotel? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00