Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort, Morze Czerwone
1 / 24
Udogodnienia hotelu Three Corners Happy Life Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Three Corners Happy Life Beach Resort:
4.0 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Three Corners Happy Life Beach Resort:
  • Lokalizacja
    3.5
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    3.5
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.0 / 5
Średnia z 3 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 maja 2018

Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort w ofercie Biura podróży:

Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanej ogrodzie, przy plaży, z zejściem do morza z pomostu, 37 km od Marsa Alam, bezpłatne parasole i leżaki
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowoe - 2 baseny, 3 zjeżdżalnie, animacje, centrum wellness
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Położony w spokojnej okolicy, otoczony zadbanym ogrodem polecany jest szczególnie amatorom nurkowania. Świetne miejsce na relaks to baseny ze zjeżdżalniami i tarasami do opalania, gdzie do dyspozycji Gości są leżaki i parasole oraz bar. Przy hotelu jest prywatna plaża z pomostem do nurkowania, do której można przejść bezpośrednio z terenu hotelu. Chwalony za dobry serwis i pomocną obsługę, chętnie wybierany jest na rodzinne wakacje.

POŁOŻENIE:

ok. 37 km od MARSA ALAM; ok. 25 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 199 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-kamienista, zejście do morza z pomostu, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu, dojście do plaży przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objety all incluisve.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2011 r., 300 pokoi, 15 budynków, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte (nieobjęte all inclusive): Dolce Vita - kuchnia włoska i Chez Pascal (otwarta tylko w sezonie letnim)- kuchnia belgijska, wymagana wcześniejsza rezerwacja, bary: przy basenie, na plaży i w lobby, fajka wodna (nieobjęta all inclusive); sklepy z pamiątkami, przyprawami i perfumami; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: fryzjer, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 2 pokoje standardowe połączone drzwiami; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, gł. 1,6 m, basen dla dzieci, słodka woda, gł. 0,6 m, 3 zjeżdżalnie dla dorosłych i 1 dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, bilard, siatkówka plażowa; plac zabaw dla dzieci, miniklub Trixie (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, wieczorne show, dyskoteka; za opłatą: centrum nurkowe; centrum wellness: bezpłatnie: siłownia; płatne: jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, łaźnia parowa, salon urody, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

• osoba na wózku inwalidzkim może swobodnie poruszać się z pokoju do recepcji, restauracji, baru, basenu i ogrodu • podjazdy dla wózków inwalidzkich: główne wejście do hotelu i hol Pokój: • 6 pokoi, na parterze (na zapytanie) • szerokość drzwi wejściowych do pokoju nie mniejsza niż 90 cm • przestrzeń w pokoju: 30 m² Łazienka: • szerokość drzwi do łazienki: 90 cm • wanna: poręcz • wysokość toalety - 45-50 cm, poręcze przy toalecie • lustro nie wyżej niż 100 cm od posadzki • umywalka nie wyżej niż 80 cm i nie niżej niż 65 cm Plaża: • podjazd do plaży • nawierzchnia prowadząca do plaży: utwardzony piasek

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji; późne śniadanie (10.30-11.00); przekąski (11.00-12.00, 17.00-18.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/1016022600, www.threecorners.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanej ogrodzie, przy plaży, z zejściem do morza z pomostu, 37 km od Marsa Alam, bezpłatne parasole i leżaki
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowoe - 2 baseny, 3 zjeżdżalnie, animacje, centrum wellness
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

Położenie

- przy plaży - ok. 25 km od lotniska w Marsa Alam - ok. 5 km od zatoki Abu Dabab

Plaża

- piaszczysta (ok. 200 m) z pomostem (100 m) - rafa koralowa - parasole i leżaki (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat - telefon, sejf, mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Rodzinny wyposażenie pokoju standardowego, 2 pokoje połączone drzwiami

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny (1 basen sezonowo podgrzewany zimą) - 3 zjeżdżalnie - siłownia - piłka nożna - siatkówka plażowa - tenis stołowy - animacje Płatne - bilard - centrum SPA (masaże, sauna, łaźnia turecka, łaźnia parowa, jacuzzi) - centrum nurkowe

Dla dzieci

- mini klub - plac zabaw - basen - animacje

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody dla dzieci. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach od 10:00 do 23.00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja włoska a la carte (płatna) - restauracja z owocami morza a la carte (płatna) - lobby bar (24 h) - bar przy basenie (10:00-23:00) - bar na plaży (10:00-23:00) - shisa bar (płatny) - bar w dyskotece (płatny)

Dodatkowe informacje

- sala konferencyjna - sklepy - hotel dysponuje 180 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2011 r. - www.happylifehotel.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanej ogrodzie, przy plaży, z zejściem do morza z pomostu, 37 km od Marsa Alam, bezpłatne parasole i leżaki
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowoe - 2 baseny, 3 zjeżdżalnie, animacje, centrum wellness
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel, należący do znanej i cenionej za wysoki standard usług sieci Three Corners, położony wśród zadbanego ogrodu. Międzynarodowe lotnisko oddalone jest o ok. 25 km, a miejscowość Marsa Alam o ok. 38 km.
Plaża:
Hotel posiada prywatną, piaszczysto - kamienistą plażę, a w niedalekiej odległości od brzegu znajduje się rafa koralowa (wejście z pomostu). Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Wygodnie zaprojektowany i urządzony kameralny hotel, składający się z budynku głównego oraz 1-piętrowych budynków. Do dyspozycji Gości dostępne są: recepcja 24 - godz., przestrzenne lobby, mini centrum handlowe, sklep z pamiątkami, apteka, ogród. Hotel posiada restaurację główną (kuchnia międzynarodowa), 2 restauracje a'la carte: włoską oraz belgijską, a także kilka barów: lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, Shisha Cafe oraz dyskotekę. Na terenie hotelu znajdują się 2 duże baseny zewnętrzne, w jednym z basenów wydzielona część do nauki nurkowania, "leniwa rzeka" oraz brodzik dla dzieci, otoczone tarasem słonecznym. Goście mogą korzystać także z aquaparku (kilka średniej wielkości zjeżdżalni). Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie - bezpłatne.
Pokoje:
Hotel posiada 185 wygodnych i przestronnych pokoi.
- Pokoje standardowe
- 2-osobowe (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka), wyposażone w: łazienkę (wanna, WC, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, mini bar (płatny), sejf, balkon lub taras. Większość pokoi posiada widok na basen.
- Pokoje rodzinne
- dla rodzin 2+2 (większe, o takim samym wyposażeniu jak pokoje standardowe).
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:30) oraz kolacje (18:30-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. Późne śniadania (10:00-12:00) oraz podwieczorek (16:00-17:00) serwowane są w barze przy basenie. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne podczas posiłków, a także (10:00-00:00) w wyznaczonych barach. System All Inclusive nie zawiera: importowanych napoi alkoholowych i bezalkoholowych, soków ze świeżych owoców oraz napoi puszkowanych i butelkowanych oraz shiszy.
Program sportowy i animacyjny:
Prowadzone są codzienne animacje dla dzieci i dorosłych, a także wieczorne show. Bezpłatnie dostępne są: tenis stołowy, siatkówka na plaży, water polo, aerobik oraz siłownia. Za dodatkową opłatą goście skorzystać mogą z centrum SPA (łaźnia, sauna, jacuzzi, masaże), centrum sportów wodnych na plaży, bilardu.
Internet:
W hotelu dostępna jest kawiarenka internetowa (płatna dodatkowo). Bezpłatny dostęp do WiFi w lobby barze i recepcji.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
http://www.threecorners.com/
Naszym zdaniem:
Kameralny hotel z dobrym serwisem, szczególnie polecany miłośnikom sportów wodnych - hotel centrum nurkowe i specjalnie przygotowany basen do nauki nurkowania!
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 5.1/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/marsa-alam-wypoczynek/three-corners-happy-life-beach-resort-ex-happy-life

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanej ogrodzie, przy plaży, z zejściem do morza z pomostu, 37 km od Marsa Alam, bezpłatne parasole i leżaki
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowoe - 2 baseny, 3 zjeżdżalnie, animacje, centrum wellness
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

.

Położenie

.

Wyposażenie

.

Pokoje

.

Wyżywienie

.

Sport i rozrywka

.

Dla dzieci

.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanej ogrodzie, przy plaży, z zejściem do morza z pomostu, 37 km od Marsa Alam, bezpłatne parasole i leżaki
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowoe - 2 baseny, 3 zjeżdżalnie, animacje, centrum wellness
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Happy Life Kategoria oficjalna **** Kategoria Sun&Fun Holidays SF4

Położenie

Obiekt położony jest bezpośrednio przy 200 metrowej plaży blisko zatoki Abu Dabab, 25 km od lotniska w Marsa Alam, na głęboką wodę można wejść z pomostu.

Hotel oferuje

Hotel został oddany do użytku w czerwcu 2011 roku, na terenie hotelu do dyspozycji gości są : restauracja główna z tarasem, dwie restauracje a la carte, 7 barów, 2 duże baseny dla dorosłych oraz jeden dla dzieci, 3 zjeżdżalnie oraz Lazy River, alejki ze sklepikami, dyskoteka, sala konferencyjna, kafejka internetowa.

Pokoje

Hotel posiada 180 pokoi typu standard w tym także pokoje łączone oraz pokoje dla niepełnosprawnych. Pokoje posiadają widok na baseny, góry a także na morze. Każdy z pokoi jest wyposażony w klimatyzację, telefon, sejf, mini bar ( tylko lodówka, wypełnienie jest dodatkowo płatne), łazienkę z wanną oraz suszarką.

Wyżywienie

Na terenie hotelu obowiązuje opcja All Inclusive : w restauracji głównej podawane są posiłki w formie bufetu, śniadania 07.00 - 10.00, obiady 13.00 - 15.00, kolacje 19.00 - 22.00. Snacki podawane są w snack barze w godzinach 11.00 - 13.00, w godzinach 17.00 -19.00 można tam wypić kawę oraz delektować się słodkościami. System All Inclusive pozwala na korzystanie z napojów bezalkoholowych oraz alkoholowych lokalnej produkcji bez ograniczeń w godzinach 10.00 - 23.00 w hotelowych barach w godzinach ich pracy : bar przy basenie 10.00 - 23.00, bar na plaży 10.00 - 23.00, snack bar 11.00 - do zachodu słońca. Za dodatkową opłatą goście mogą korzystać z 2 restauracji a la carte - włoskiej oraz z owocami morza, disco baru (dyskoteka jest otwarta w godzinach 20.00 - 02.00, drinki są dodatkowo płatne), Arabic House'u, Fruite House baru oraz Lobby Piano baru.

Sport i rozrywka

Dla lubiących aktywne spędzanie czasu hotel przygotował : program animacyjny dzienny oraz wieczorny, siatkówkę plażową, piłkę nożną plażową, tenis stołowy, bilard , siłownię oraz health Club w którym można poddać się masażom.

Dla dzieci

Plac zabaw, basen.

Naszym zdaniem

Bardzo przyjemny hotel w zaciszu Marsa Alam. Polecamy wszystkim, którzy chcą odpocząć od codziennego życia i oddawać się relaksowi w słońcu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanej ogrodzie, przy plaży, z zejściem do morza z pomostu, 37 km od Marsa Alam, bezpłatne parasole i leżaki
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowoe - 2 baseny, 3 zjeżdżalnie, animacje, centrum wellness
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

**** Egipt/Marsa Alam

Położenie

Na zachodnim wybrzeżu Morza Czerwonego, 7 km na północ od miasta Marsa Alam, 5 km na północ od Abu Dabab, w odległości ok. 25 km na południe od lotniska Marsa Alam Airport.

Plaża

Piękna piaszczysto-żwirowa plaża przy hotelu, z bezpośrednim dostępem do rafy koralowej (hotel ma prywatny pomost o długości 100 m). Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie.

Hotel

Elegancki hotel w arabskim stylu. Idealne miejsce dla amatorów snurkowania i nurkowania.

Do dyzpozycji gości

Recepcja, restauracja główna, 2 restauracje a'la carte włoska i z owocami morza, bar przy basenie i bar na plaży, looby bar, kawiarnia orientalna. Usługi pralnicze, opieka medyczna, apteka i sklepiki z pamiątkami. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i MasterCard.

Internet

Wi-Fi w lobby - bezpłatnie, punkt internetowy - odpłatnie.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie-2 baseny (jeden z częścią przeznaczoną do nauki nurkowania, drugi z 3 zjeżdżalnami) dookoła których płynie leniwa rzeka, leżaki, parasole i ręczniki plażowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa. Odpłatnie-bilard, centrum Spa, łaźnia parowa, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, masaże, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, mini club dla dzieci w wieku 2-9, wysokie krzesełka w restauracji, specjalne menu, łóżeczka dla dzieci dostępne na życzenie.

Zakwaterowanie

Hotel oferuje 185 pokoi. Pokój typu Standard-o powierzchni 25 m2, dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, TV/SAT, telefon, sejf, mini bar (odpłatnie) oraz balkon lub taras.

Wyżywienie

All Inclusive-śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w wyznaczonym barze, popołudniową kawę i herbatę, lody dla dzieci, lokalne wino tylko podczas obiadów i kolacji, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach w godzinach 10.00-23.00. Opcja all inclusive nie obejmuje soków ze świeżych owoców i alkoholi importowanych.

Informacje dodatkowe

www.happylifehotel.com

Cena

Cena zawiera-bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera-opłaty za wizę Egipską 25 USD płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanej ogrodzie, przy plaży, z zejściem do morza z pomostu, 37 km od Marsa Alam, bezpłatne parasole i leżaki
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowoe - 2 baseny, 3 zjeżdżalnie, animacje, centrum wellness
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Marsa Alam Położony z dala od zgiełku, między pustynią a morzem. Polecany na wakacje z nurkowaniem. Na plaży dostępne szkoła i centrum nurkowe. Dla dzieci i dorosłych czekają zjeżdżalnie wodne, przestronny ogród z barami i basenami. Wieczorami przygotowano różnorodne animacje a w restauracjach lokalne specjały.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2011 r. ostatnia renowacja w 2013r. Na terenie znajduje się restauracja, 3 bary, zjeżdżalnie wodne, 2 baseny w tym 1 podgrzewany, sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna).

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

przy hotelu, prywatna, piaszczysta, o długości 200m. Parasole, leżaki, materace, ręczniki - bezpłatne. Pawilon plażowy. Bar plażowy serwuje napoje bezalkoholowe.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację, TV, telefon, suszarkę, prysznic lub wannę, sejf (bezpłatny), balkon lub taras, lodówkę. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje standardowe , pokoje rodzinne ( 2 pomieszczenia połączone drzwiami, 2 łazienki) , suity ( pokój dzienny i sypialnia)

Wyżywienie

restauracja, 3 bary All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, podwieczorek w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: napoi importowanych, napoi w butelkach Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.włoska, owoce morza

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, krzesełko w restauracji, plac zabaw, łóżeczka (na życzenie)

w cenie

siatkówka, siatkówka plażowa, dyskoteka, rzutki, bilard

płatne

siłownia, centrum SPA, sauna, łaźnia turecka, masaż, jacuzzi, tenis stołowy, centrum nurkowe

Aktualizacja opisu

21.03.2017 11:22

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanej ogrodzie, przy plaży, z zejściem do morza z pomostu, 37 km od Marsa Alam, bezpłatne parasole i leżaki
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowoe - 2 baseny, 3 zjeżdżalnie, animacje, centrum wellness
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

spokojnie, na zachodnim wybrzeżu Morza Czerwonego, ok. 7 km od Marsa Alam, ok. 5 km od Abu Dabab i Elphistone (słynne rafy koralowe), ok. 25 km od lotniska Marsa Alam.

Plaża

bezpośrednio przy ładnej hotelowej plaży. Dostęp do morza ułatwia pomost. Leżaki, parasole i ręcznikina plaży bezpłatnie.

Wyposażenie

przyjemny wakacyjny resort oferuje 185 pokoi, Do dyspozycji Gości: lobby z recepcją, restauracja ze strefą dla niepalących, 2 restauracje a la carte, bar. Na zewnątrz znajdują się 2 baseny ze słodką wodą, jeden ze zjeżdżalnią, bar przy basenie i na plaży. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bezpłatnie.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1-3A): wygodnie urządzone, klimatyzacja, lodówka, sejf, TV sat., tel., balkon lub taras. Prysznic, wanna, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe - wariant ekonomiczny (1-3S). Pokoje rodzinne z bocznym widokiem (2-3F): 2 pokoje dwuosobowe połączone drzwiami, wyposażone jak pok. dwuosobowe.

Dzieci

brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, animacje.

Dostęp do internetu

kącik Internetowy za opłatą.

Sport

aerobik, bilard, siłownia, tenis stołowy, siatkówka, gimnastyka w wodzie. Za opłatą: centrum nurkowe "Lagona Divers".

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00 (w restauracji głównej, w barach na plaży i przy basenie). Wino (wyłącznie w czasie posiłków). Przekąski przy basenie w godz. 11-13:00. Lody dla dzieci do 12 lat w godz. 11-16:00. Kawa, herbata, ciasto przy basenie w godz. 17-19:00.

Zniżki

DLA DZIECI 2-13 LAT: pobyt gratis.

Polecamy

  • przy długiej, ok. 200 m, piaszczystej plaży
  • basen do ćwiczenia nurkowania
  • lazy river, 3 zjeżdżalnie

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanej ogrodzie, przy plaży, z zejściem do morza z pomostu, 37 km od Marsa Alam, bezpłatne parasole i leżaki
  • przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowoe - 2 baseny, 3 zjeżdżalnie, animacje, centrum wellness
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Położony w spokojnej okolicy, otoczony zadbanym ogrodem polecany jest szczególnie amatorom nurkowania. Świetne miejsce na relaks to baseny ze zjeżdżalniami i tarasami do opalania, gdzie do dyspozycji Gości są leżaki i parasole oraz bar. Przy hotelu jest prywatna plaża z pomostem do nurkowania, do której można przejść bezpośrednio z terenu hotelu. Chwalony za dobry serwis i pomocną obsługę, chętnie wybierany jest na rodzinne wakacje.

POŁOŻENIE:

ok. 37 km od MARSA ALAM; ok. 25 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-kamienista, zejście do morza z pomostu, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu, dojście do plaży przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, bar objęty formułą all inclusive.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2011 r., 300 pokoi, 15 budynków, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte (nieobjęte all inclusive): Dolce Vita - kuchnia włoska i Chez Pascal (otwarta tylko w sezonie letnim)- kuchnia belgijska, wymagana wcześniejsza rezerwacja, bary: bar przy basenie, na plaży i w lobby, fajka wodna (nieobjęta all inclusive); sklepy z pamiątkami, przyprawami i perfumami; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: fryzjer, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 2 pokoje standardowe połączone drzwiami; pokój rodzinny na zamówienie za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, gł. 1,6 m, basen dla dzieci, słodka woda, gł. 0,6 m, 3 zjeżdżalnie dla dorosłych i 1 dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, bilard, siatkówka plażowa; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci, wieczorne show, dyskoteka; za opłatą: centrum nurkowe; centrum wellness: bezpłatnie: siłownia; płatne: jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, łaźnia parowa, salon urody, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji; późne śniadanie (10.30-11.00); przekąski (11.00-12.00, 17.00-18.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/1016022600, www.threecorners.com

GRATIS:

­świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 lat i 2. dziecko do 6 lat­serwis plażowyWi-Fiwstęp do centrum wellness


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Happy Life Beach Resort to dobrej klasy hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Hotel ten z pewnością spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na duże pokoje oraz zjeżdżalnie, będące niewątpliwą atrakcją dla małych i dużych. Po dniu spędzonym na nurkowaniu zachęca gości bogatym pakietem All Inclusive. Jest to także bardzo dobra propozycja dla miłośników nurkowania i snurkowania.


Mapa Hotelu Three Corners Happy Life Beach Resort

Opinie o Hotelu Three Corners Happy Life Beach Resort

Wady Ograniczone miejsce do kapania i spacerowania brzegiem morza a wlasciwie jego brak . Animator jes bardzo bezczelny , biega pomiedzy lezakami skacze po nich , polewa woda ....moze kogos to bawi ale mnie akurat takie chamskie zachowanie denerwuje a nie bawi . Ja skorzystalem z oferty Exsim tours i jestem zadowolony z wyboru organizatora . Ogolnie obiekt ok...jedzenie jak na Egipt spoko , pokoje sprzatane codziennie , woda 2 butelki dziennie wstawiana do lodowki ,obsluga nie domaga sie dolara na stolowce i kazdym barze stoja puszki na napiwki mazna w ten sposob docenic obsluge .. ....ale widac bylo ze turysci sami im je wpychali ....to jest problem indywidualny . cala infrastruktora jak najbardziej ok .. Najbardziej mnie zaskoczyla plaza i miejsce do kapania.....a wlasciwie jego brak . 10 metrow od brzegu jest sznurek ktory stanowi granice ...nie probuj nawet jej przekraczac .....wiec mozna sobie wyobrazic jak wyglada kapiel w morzu w wlasciwie to stoi jedna osoba obok drugiej ......ograniczaja dostep i traktuja turystow gorzej niz w przedszkolu , a przy brzegu nie ma rafy i obawy o zniszczenie ....nawet nie mozna chodzic po prawej stronie pomostu .najgorsza plaza na jakiej bylem a bylem juz 8 razy w Egipcie. ....o ile nie zmieni sie miejsce do kapieli i plaza to straca klientow....ja napewno tam juz nie pojade.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: odradzam
3.4

Super hotel bardzo mi się podobał. Spodoba się głównie osobom lubiącym ciszę i spokój. Można siedzieć na plaży i się relaksować, jeżeli nie to są animatorzy który bardzo się starają. Jedzenie super duży wybór pełno smakołyków dla każdego. Rafa koralowa też jest przy hotelu i wypożyczalnia sprzętu więc można pływać i nurkować do woli :)

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3

Sredniej wielokości hotel, zadbany, wszystko nowe wyposażenie w pokojach, bezpośrednio przy plaży i rafie koralowej, super jedzenie, fajne animacje, ogólnie super miejsce ale tylko na 1 tydzień i dla osób lubiących spokój i brak imprez

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1

Three Corners Happy Life Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
family room dbl
Standard 2+2/1
Rodinný pokoj 2+2/1
Pok. 2 os.+1 dost.
Dvoulůžkový pokoj s 2 přistýlkami
Pok. 2 os.
Rodinný pokoj pro 2 osoby
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
Pok. 1 os.

Three Corners Happy Life Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


Three Corners Happy Life Beach Resort - miasta wylotu:


Three Corners Happy Life Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Three Corners Happy Life Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00