cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Concorde Moreen Beach Resort, Morze Czerwone
1 / 16
Ocena
hotelu:
4.2 / 5
Najbliższy termin
05.12 - 12.12
już od 1925 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.12 - 11.12
już od 1503 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Concorde Moreen Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Concorde Moreen Beach Resort
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Concorde Moreen Beach Resort:
4.2 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Concorde Moreen Beach Resort:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    3.3
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 05 grudnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 grudnia 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Concorde Moreen Beach Resort to zachwycający, pięciogwiazdkowy kompleks wybudowany w tradycyjnym stylu z nowoczesnymi elementami. Cechami charakterystycznymi tego hotelu jest rozległy, egzotyczny ogród, bogata oferta All Inclusive oraz szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych. Dobry wybór dla najbardziej wymagających klientów. Polecamy także dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Jest to również idealna propozycja dla fanów aktywnego wypoczynku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, niedaleko zatoki Abu Dabab, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe zakwaterowanie, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Concorde Moreen Beach Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Concorde Moreen Beach Resort to zachwycający, pięciogwiazdkowy kompleks wybudowany w tradycyjnym stylu z nowoczesnymi elementami. Cechami charakterystycznymi tego hotelu jest rozległy, egzotyczny ogród, bogata oferta All Inclusive oraz szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych. Dobry wybór dla najbardziej wymagających klientów. Polecamy także dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Jest to również idealna propozycja dla fanów aktywnego wypoczynku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, niedaleko zatoki Abu Dabab, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe zakwaterowanie, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • bezpośrednio przy plaży
  • ok. 24 km od lotniska

polozenie

  • bezpośrednio przy plaży
  • ok. 24 km od lotniska

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • prywatna
  • piaszczysta
  • zalecane obuwie kąpielowe
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • bankomat
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • Wi-Fi, w miejscach ogólnodostępnych: w cenie, w recepcji/lobby: w cenie, w barze: w cenie, przy basenie: w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • parking, niezadaszony: w cenie

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

203 pokoje

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany: styczeń i grudzień, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
    • podgrzewacz do butelek: w cenie
    • miniklub: 3 - 12 lat, w cenie
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: codziennie 20:30 - 21:00, w cenie
    • łóżeczka dla dzieci/niemowląt: w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • sala fitness/siłownia: codziennie 09:00 - 19:30
    • piłka plażowa
    • siatkówka plażowa
    Płatne
    • strefa spa „Planet Spa": codziennie 09:00 - 19:30
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne

    rozrywka

    • przedstawienia

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 42 m2
    • widok na morze
    • sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • żelazko
    • deska do prasowania
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • łącze internetowe: w cenie
    • TV
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
    • 4 os.
    • ok. 52 m2
    • widok na morze
    • optycznie wydzielony pokój dziecięcy
    • sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • żelazko
    • deska do prasowania
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • łącze internetowe: w cenie
    • TV
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 42 m2
    • widok na ogród
    • sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • żelazko
    • deska do prasowania
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • łącze internetowe: w cenie
    • TV
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZF1
    • 1-3 os.
    • ok. 42 m2
    • widok na morze
    • sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • żelazko
    • deska do prasowania
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • łącze internetowe: w cenie
    • TV
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków: w cenie
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „The View": w cenie
  • restauracja „La Dolce Vita": rodzaje kuchni: włoska, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, na zapytanie, rezerwacja wymagana, w cenie, wliczone w all inclusive, kilka razy w tygodniu, z klimatyzacją
  • restauracja „Baraka Fish Restaurant": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, na plaży, strefa dla palących

  • bary i inne: 3
  • bar „The Blue": codziennie 10:00 - 17:30, w cenie
  • bar „Boteco Bar": codziennie 10:00 - 00:00, w cenie
  • skybar „Sky Lounge": w zależności od warunków pogodowych, codziennie, za opłatą
  • Dodatkowe informacje
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, program rozrywkowy
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu, program rozrywkowy

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Concorde Moreen Beach Resort to zachwycający, pięciogwiazdkowy kompleks wybudowany w tradycyjnym stylu z nowoczesnymi elementami. Cechami charakterystycznymi tego hotelu jest rozległy, egzotyczny ogród, bogata oferta All Inclusive oraz szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych. Dobry wybór dla najbardziej wymagających klientów. Polecamy także dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Jest to również idealna propozycja dla fanów aktywnego wypoczynku.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, niedaleko zatoki Abu Dabab, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe zakwaterowanie, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt / Marsa Alam

    Opis oferty:

    Pięciogwiazdkowy hotel zachwyca elegancją i pięknym wystrojem wnętrz. Zaprojektowany w tradycyjnym stylu, położony jest na dużym terenie z wypielęgnowanym ogrodem i bogatym zapleczem sportowo-rekreacyjnym. Bardzo zadbana i doskonale utrzymana piaszczysta plaża z bezpłatnym serwisem to idealne miejsce dla prawdziwych plażowiczów. Hotel leży niedaleko zatoki Abu Dabab, dzięki czemu są tu doskonałe warunki do nurkowania i snurkowania. Nowoczesne pokoje, urządzone w jasnych kolorach, wyposażone są we wszelkie wygody potrzebne do udanego wypoczynku. Idealne miejsce na romantyczne wakacje i aktywny wypoczynek z przyjaciółmi. W 2016 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    ok. 5 km od zatoki Abu Dabab, ok. 25 km do miejscowości MARSA ALAM; ok. 24 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

    PLAŻA:

    Moreen, piaszczysta, o długości 800 m, łagodne zejście do morza, przy brzegu kamienie i rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, pomost o długości 80 m, bezpośrednio przy hotelu (do 100 m w zależności od zakwaterowania), dojście do plaży hotelową ścieżką, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki i nowoczesny, oddany do użytku w 2012 r., 203 pokoje, 7 budynków, 4 budynki 1-piętrowe oraz 3 budynki 2-piętrowe, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna The View - kuchnia międzynarodowa, dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte: Baraka - owoce morza oraz Abou Auof - orientalna, 2 bary: Boteco w lobby, The Blue - między plażą a basenami, bar z fajką wodną (dodatkowo płatny); bankomat, 8 sklepików z biżuterią, perfumami, koszulkami, sprzętem do nurkowania, pamiątkami; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: fryzjer, pralnia, spa; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 42 m², elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 52 m²,2 pomieszczenia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; widok na morze lub boczny widok na morze i pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, gł. 0,4-1,5 m, ok. 797 m² i ok. 471 m², jeden podgrzewany w sezonie zimowym, 2 baseny dla dzieci, podgrzewane w sezonie zimowym, okrągły kształt, słodka woda, ok. 113 m² i ok. 33 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; siłownia, rzutki, tenis stołowy, szachy, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dzieci i dorosłych.

    SPA:

    bezpłatne: siłownia z widokiem na morze, płatne: sauna i jacuzzi z widokiem na morze, łaźnia turecka i parowa, 6 gabinetów zabiegowych, masaże, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, salon piękności. 

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00­-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (10.00-12.30, 15.00-17.00, 22.30-24.00) w wyznaczonym barze; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-24.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/1200009511-4, www.marsaalam.concorde-eg.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Concorde Moreen Beach Resort to zachwycający, pięciogwiazdkowy kompleks wybudowany w tradycyjnym stylu z nowoczesnymi elementami. Cechami charakterystycznymi tego hotelu jest rozległy, egzotyczny ogród, bogata oferta All Inclusive oraz szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych. Dobry wybór dla najbardziej wymagających klientów. Polecamy także dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Jest to również idealna propozycja dla fanów aktywnego wypoczynku.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, niedaleko zatoki Abu Dabab, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe zakwaterowanie, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt / Marsa Alam

    Opis oferty:

    Pięciogwiazdkowy hotel zachwyca elegancją i pięknym wystrojem wnętrz. Zaprojektowany w tradycyjnym stylu, położony jest na dużym terenie z wypielęgnowanym ogrodem i bogatym zapleczem sportowo-rekreacyjnym. Bardzo zadbana i doskonale utrzymana piaszczysta plaża z bezpłatnym serwisem to idealne miejsce dla prawdziwych plażowiczów. Hotel leży niedaleko zatoki Abu Dabab, dzięki czemu są tu doskonałe warunki do nurkowania i snurkowania. Nowoczesne pokoje, urządzone w jasnych kolorach, wyposażone są we wszelkie wygody potrzebne do udanego wypoczynku. Idealne miejsce na romantyczne wakacje i aktywny wypoczynek z przyjaciółmi.

    POŁOŻENIE:

    ok. 5 km od zatoki Abu Dabab, ok. 25 km do miejscowości MARSA ALAM; ok. 24 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy lotnisko-hotel-lotnisko w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie min. 2 os. dorosłe: 299 PLN/2 strony lotnisko-hotel-lotnisko/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

    PLAŻA:

    Moreen, piaszczysta, o długości 800 m, łagodne zejście do morza, przy brzegu kamienie i rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, pomost, bezpośrednio przy hotelu, dojście do plaży hotelową ścieżką, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki i nowoczesny, oddany do użytku w 2012 r., 203 pokoje, 7 budynków, 4 budynki 1-piętrowe oraz 3 budynki 2-piętrowe, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna The View - kuchnia międzynarodowa, dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte: Baraka - owoce morza oraz La Dolce Vita - włoska, 2 bary: Boteco w lobby, The Blue - między plażą a basenami, bar z fajką wodną (dodatkowo płatny); bankomat, 8 sklepików z biżuterią, perfumami, koszulkami, sprzętem do nurkowania, pamiątkami; bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: fryzjer, pralnia; udogodnienia dla os. z niepełnosprawnościami; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    superior:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 42 m², elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 52 m², 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju superior; widok na morze lub boczny widok na morze i pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, gł. 0,4-1,5 m, ok. 797 m² i ok. 471 m², jeden podgrzewany w sezonie zimowym, 2 baseny dla dzieci, podgrzewane w sezonie zimowym, okrągły kształt, słodka woda, ok. 113 m² i ok. 33 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; siłownia, rzutki, tenis stołowy, szachy, bilard, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dzieci i dorosłych.

    UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

    • osoba na wózku inwalidzkim może swobodnie poruszać się z pokoju do recepcji, restauracji, baru i basenu • podjazdy dla wózków inwalidzkich: główne wejście do hotelu Pokój: • 3 pokoje, na parterze (na zapytanie) Łazienka: • szerokość drzwi do łazienki: 102 cm • prysznic: bez brodzika, poręcz • poręcz przy toalecie • umywalka na wysokości 65 cm • lustro dostępne dla osoby na wózku lub osoby niskiego wzrostu Plaża: • nawierzchnia prowadząca do plaży: utwardzony piasek

    SPA:

    bezpłatne: siłownia z widokiem na morze, płatne: sauna i jacuzzi z widokiem na morze, łaźnia turecka i parowa, 6 gabinetów zabiegowych, masaże, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, salon piękności.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (10.00-12.00, 14.30-17.00, 22.30-00.00) w wyznaczonym barze; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/1200009511-4, marsaalam.concorde-eg.com  

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi  


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Concorde Moreen Beach Resort to zachwycający, pięciogwiazdkowy kompleks wybudowany w tradycyjnym stylu z nowoczesnymi elementami. Cechami charakterystycznymi tego hotelu jest rozległy, egzotyczny ogród, bogata oferta All Inclusive oraz szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych. Dobry wybór dla najbardziej wymagających klientów. Polecamy także dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Jest to również idealna propozycja dla fanów aktywnego wypoczynku.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, niedaleko zatoki Abu Dabab, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe zakwaterowanie, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Elegancki kompleks hotelowy położony w rozległym ogrodzie bezpośrednio przy plaży, w odległości ok. 40 km od centrum Marsa Alam, ok. 24 km od lotniska w Marsa Alam, ok. 311 km od Luksoru, ok. 226 km od Hurgady i około 789 km od Kairu 789 km.

    Plaża

    Hotel położony jest przy piaszczystej prywatnej plaży o długości ok. 800 metrów z dostępem do rafy koralowej (pomost).

    Do dyspozycji gości

    Obiekt posiada kilka restauracji: The View - restauracja główna, kuchnia międzynarodowa, Baraka - restauracja rybna (dodatkowo płatna), La Dolce Vita - włoska restauracja (raz na pobyt bezpłatnie) kilka barów: w lobby, na plaży, przy basenie. Na terenie hotelu znajdują się 4 baseny (2 dla dorosłych, jeden z nich podgrzewany jest zimą, 2 dla dzieci, oba podgrzewane są zimą). Ponadto w hotelu znajduje się bankomat, przechowalnia bagażu, kantor, sklepy z pamiątkami, pralnia.

    Pokoje

    Hotel oferuje swoim gościom 220 pokoi gościnnych składających się z pokoi typu superior, pokoi rodzinnych i apartamentów - każdy z prywatnym balkonem lub tarasem z różnymi widokami, takimi jak plaża, morze, morze i ogród.Pokoje wyposażone są w: łazienkę (wanna lub prysznic) indywidulanie sterowaną klimatyzację, suszarkę do włosów, zestaw do kawy i herbaty, telefon, TV.

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie (07:00 -10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-22:00) - bufet w restauracji głównej. Bezpłatne lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane są w wyznaczonych barach w godzinach 10-24:00. All inclusive nie obejmuje soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych oraz produktów z minibaru.

    Program sportowy i animacyjny

    Całodzienne animacje - na plaży z grami, turniejami i muzyką siatkówka wodna na basenie, siłownia wodna, bocce na plaży, ćwiczenia rozciągające na plaży, wieczorna rozrywka w amfiteatrze. Na terenie obiektu znajdują się 2 boiska do siatkówki plażowej, boisko do piłki nożnej, rzutki, gimnastyka, stół bilardowy, szachy, tenis stołowy, zewnętrzny i wewnętrzny plac zabaw dla dzieci. Dodatkowo płatne Spa i centrum nurkowe.

    Internet

    Bezpłatne WiFi na terenie całego hotelu.

    Kategoria lokalna

    *****

    Naszym zdaniem


    Strona www


    Zakwaterowanie


    Stoki


    Program

    Dzień Pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    Luksor i Karnak

    Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
    Cena ok. 115 USD/os
    .
    Nurkowanie głębinowe

    Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iżnurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
    Cena ok. 85 USD/os.

    Rejs łódką Sea Scope

    Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
    Cena ok.50 USD/os.

    W galabiji przez El Quseir!

    Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
    Cena ok.45 USD/os.

    Nurkowanie - wyspy Qulaan

    Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iżnurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
    Cena ok. 70 USD/os.

    Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!

    Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iżsnurkowanie i jazda quadami są sportami wysokiego ryzyka.
    Cena ok.60 USD/os

    Dom Żółwi

    Wspaniala morska wyprawa do miejsca, gdzie olbrzymie żółwie Morza Czerwonego stworzyły swój dom. Wypływamy z pięknej mariny w Port Ghalib i rozpoczynamy naszą przygodę, w czasie której planowane są trzy postoje na snurkowanie. Obiad na statku w cenie. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iżsnurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
    Cena ok. 55 USD/os

    Asuan i Abu Simbel

    Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
    Cena ok. 230 USD/os.

    Quad safari

    Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iżjazda quadamijest sportem wysokiego ryzyka.
    Cena ok. 60 USD/os.

    Dodatkowo
    : Kair - samolotem (cena ok. 450 USD/os), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD/os), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD/os).
    Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

    Inne

    EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

    Wiza

    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wjazdudo Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.
    Czas

    Taki sam jak w Polsce.
    Język urzędowy

    arabski - dialekt egipski
    Waluta

    EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 16,6 EGP 1 EUR = ok. 17,5 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.). Pieniądze można wymienić wrecepcji hotelowej lub wypłacić z bankomatów. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony

    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków (minimum 1 USD). Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Orientacyjne ceny

    Obiad w restauracji od150 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od70 EGP kawa w kawiarni od 20 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta

    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od20 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Wyloty z:
    Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    W regionie

    Marsa Alam

    Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wjazdudo Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.

    Wizy

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wjazdudo Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od połowy czerwca do połowy września.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Concorde Moreen Beach Resort to zachwycający, pięciogwiazdkowy kompleks wybudowany w tradycyjnym stylu z nowoczesnymi elementami. Cechami charakterystycznymi tego hotelu jest rozległy, egzotyczny ogród, bogata oferta All Inclusive oraz szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych. Dobry wybór dla najbardziej wymagających klientów. Polecamy także dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Jest to również idealna propozycja dla fanów aktywnego wypoczynku.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, niedaleko zatoki Abu Dabab, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe zakwaterowanie, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Marsa Alam

    OPIS

    Pięciogwiazdkowy hotel położony na terenie pięknego ogrodu nieopodal zatoki Abu Dabab. Polecany zarówno rodzinom z dziećmi a także aktywnym turystom. Tuż obok hotelu znajduje się piękna plaża, niedaleko brzegu jest rafa koralowa gdzie panują świetne warunki do nurkowania. Hotel dysponuje także strefą SPA z salonem masażu, sauną i jacuzzi.

    lokalizacja

    42 km od centrum Marsa Alam, 30 km od lotniska w Marsa Alam. Hotel usytuowany na powierzchni: 95240 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    2008 r.Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (2), room service (płatny), pralnia (płatna), centrum biznesowe (bezpłatne), basen odkryty. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, pomost. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

    pokoje

    Zlokalizowane w 7 budynkach:- 7 bloków (liczba pięter: 3)Typy pokoi:- pokoje standardowe: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (2)All Inclusive(10:00-00:00)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-22:00)- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe- pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie)Ultra All Inclusive(24h)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-22:00)- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe- pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie)Restauracje a la carteWymagana rezerwacja.- owoce morza - płatna- włoska - jedna wizyta podczas pobytu gratis

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy- rzutki- siatkówka plażowa- bilard- aerobik- siłownia- animacje

    płatne

    - centrum SPA- masaż- sauna- jacuzzi- salon piękności- łaźnia turecka

    dodatkowe informacje

    Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK- Czy w hotelu można kupić maseczki? - TAK (BEZPŁATNIE)- Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp..? - TAK- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK- Jak często są sprzątane pokoje? - CODZIENNIE- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK (ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJA, ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJA)- Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy jest dostępna usługa Room Service? - NIE- Czy będą czynne restauracje a'la carte/tematyczne? - TAK(ZA OPŁATĄ)- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE- Czy na leżakach są materace? - TAK- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNIE,INDYWIDUALNIE PAKOWANE)- Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU)- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - NIE- Czy zjeżdżalnie wodne i aquapark są czynne? - NIE- Czy centrum SPA jest czynne? - NIE- Czy hamam/łaźnia turecka jest czynna? - NIE- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - NIE- Czy siłownia jest czynna? - TAK- Czy mini klub jest czynny? - NIE- Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK(SIATKÓWKA, PIŁKA WODNA, RZUTKA, MINI DISCO, DYSKOTEKA)

    Aktualizacja opisu

    20.04.2021 16:30

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinnyNiepełnosprawniWi-FiPrzy plażySPASiłowniaMini KlubAll Inclusive 24HSerwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Concorde Moreen Beach Resort to zachwycający, pięciogwiazdkowy kompleks wybudowany w tradycyjnym stylu z nowoczesnymi elementami. Cechami charakterystycznymi tego hotelu jest rozległy, egzotyczny ogród, bogata oferta All Inclusive oraz szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych. Dobry wybór dla najbardziej wymagających klientów. Polecamy także dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Jest to również idealna propozycja dla fanów aktywnego wypoczynku.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, niedaleko zatoki Abu Dabab, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe zakwaterowanie, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5*Egipt/Marsa Alam

    Kategoryzacja hotelu

    kat. Exim Tours 5*kat. lokalna 5*

    Położenie

    - przy plaży- ok. 25 km od centrum Marsa Alam- ok. 24 km od lotniska w Marsa Alam

    Plaża

    - piaszczysta i długa, z pomostem- przy brzegu rafa koralowa (zalecane obuwie ochronne)- leżaki i parasole (bezpłatne)- ręczniki plażowe (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy- klimatyzacja indywidualna- TV-Sat, telefon, sejf- mini bar (płatny)- zestaw do kawy/herbaty- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)- balkon/tarasPokój Rodzinny- dwie sypialnie oddzielone ścianką- wyposażenie jak w pokoju Standardowym

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne- 2 baseny- leżaki i parasole- aerobik- szachy, rzutki, tenis stołowy- siatkówka plażowa, boccia- animacjePłatne- spa, masaże, sauna, jacuzzi- sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - mini klub (4-12 lat)- 2 brodziki- plac zabaw- mini bufet w restauracji głównej- łóżeczko (na życzenie)

    Wyżywienie

    All inclusive:  śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna- restauracja rybna (płatna)- restauracja a la carte (raz na pobyt bezpłatna)- kawiarnia (płatna)- lobby bar (10:00 - 24:00)- bar przy basenie (od 10:00 do zachodu słońca)

    Dodatkowe informacje

    - Wi-Fi w lobby (bezpłatne)- mini market, jubiler- pralnia, fryzjer- hotel dysponuje 220 pokojami- rok otwarcia hotelu: 2012 r.- marsaalam.concorde-eg.com

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Concorde Moreen Beach Resort to zachwycający, pięciogwiazdkowy kompleks wybudowany w tradycyjnym stylu z nowoczesnymi elementami. Cechami charakterystycznymi tego hotelu jest rozległy, egzotyczny ogród, bogata oferta All Inclusive oraz szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych. Dobry wybór dla najbardziej wymagających klientów. Polecamy także dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Jest to również idealna propozycja dla fanów aktywnego wypoczynku.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, niedaleko zatoki Abu Dabab, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe zakwaterowanie, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    5

    Region

    Egipt,Marsa el Alam

    Położenie

    Hotel znajduje się w Marsa el Alam, około 24 km od lotniska. Usytuowany jest w zatoce Abou Dabour Bay bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży o długości około 800m. Wejście do morza kamieniste dlatego zalecane obuwie ochronne. Leżaki oraz parasole na plaży bezpłatnie.

    Hotel

    W hotelu znajduje się restauracja główna, restauracja włoska a`la carte, lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży oraz snack bar. Do dyspozycji gości hotel oddaje dwa baseny odkryte w tym jeden z podgrzewaną wodą w okresie zimowym oraz basen dla dzieci. Ponadto fryzjer, pralnia oraz centrum biznesowe. Dla najmłodszych plac zabaw oraz mini klub.

    Pokoje

    Hotel posiada 204 pokoje dwuosobowe z możliwością dostawki. W pokojach znajduje się klimatyzacja, łazienka/WC, telefon, TV, balkon lub taras.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie All inclusive: śniadanie w głównej restauracji w godz.07:00-10:00; obiad w głównej restauracji w godz.12:00-14:00; obiad w barze przy basenie lub na plaży w godz.12:00-14:00; kolacja w głównej restauracji w godz.19:00-22:30. Przekąski serwowane są w lobby barze, w barze przy basenie i na plaży. Napoje bezalkoholowe i alkohole lokalne w wyznaczonych miejscach. Ponadto lody w głównej restauracji.

    Sport i relaks

    Do dyspozycji gości hotel oddaję salę gimnastyczną, rzutki, tenis stołowy, bilard, piłkę nożną na plaży, siatkówkę plażową oraz sporty wodne na plaży. Ponadto SPA, saunę oraz jacuzzi. W hotelu jest organizowana całodzienna animacja w tym również dla dzieci.

    Możliwości zakwaterowania

    Pokoje dwuosobowe, pokoje dwuosobowe + dziecko na dostawce, pokoje dwuosobowe + dorosły na dostawce oraz pokoje jednoosobowe.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Concorde Moreen Beach Resort to zachwycający, pięciogwiazdkowy kompleks wybudowany w tradycyjnym stylu z nowoczesnymi elementami. Cechami charakterystycznymi tego hotelu jest rozległy, egzotyczny ogród, bogata oferta All Inclusive oraz szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych. Dobry wybór dla najbardziej wymagających klientów. Polecamy także dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Jest to również idealna propozycja dla fanów aktywnego wypoczynku.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, niedaleko zatoki Abu Dabab, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe zakwaterowanie, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Hotel jest usytuowany bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży ( ok. 800m długości) w otoczeniu zatoki Abu Dabbab. Do lotniska jest ok. 24km.

     

    Hotel

    Na terenie hotelu do dyspozycji gości : restauracja główna, 3 bary oraz dyskoteka, sala konferencyjna, 4 baseny ( w tym dwa dla dorosłych mające wielkość 797 oraz 471m2 a także dwa dla dzieci mające wielkość 113 oraz 33m2), dwa baseny są podgrzewane ( w tym jeden dla dzieci i jeden dla dorosłych), dostęp do Internetu w formie Wi-Fi jest bezpłatny, centrum Spa, salon fryzjerski, pralnia.

     

    Pokoje

    Hotel oferuje zakwaterowanie w 204 pokojach typu superior oraz family, każdy z pokoi może mieć widok na ogród, basen lub morze ( pokoje z bezpośrednim widokiem na morze mają oznaczenie Beach Front). Każdy z pokoi jest gustownie urządzony oraz wyposażony w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z prysznicem lub wanną oraz suszarką , sejf, balkon lub taras.

     

    Wyżywienie

    Na terenie hotelu obowiązuje opcja All Inclusive; śniadania można spożywać w restauracji głównej w godzinach 07.00 – 10.00, lunche podawane są w restauracji głównej oraz w barze przy basenie w godzinach 12.00 – 14.00, kolacje dostępne są w restauracji głównej oraz włoskiej w godzinach 19.00 – 22.30. Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji są dostępne bez ograniczeń w godzinach 10.00 – 24.00 w barach hotelowych w czasie godzin ich pracy. Lody podawane są w restauracji głównej.

     

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie goście hotelu mogą korzystać z siłowni, rzutek, tenisa stołowego, szachów, siatkówki plażowej, piłki nożnej plażowej, kajaków, sportów wodnych (nie motorowych). Na terenie hotelu znajduje się centrum Spa gdzie za dodatkową opłatą można korzystać z sauny, łaźni, jacuzzi oraz masaży.

     

    Dla dzieci

    2 baseny, plac zabaw, kids club.

     

    Nowo wybudowany obiekt polecamy wszystkim klientom którzy chcą odpocząć w zaciszu spokojnego Marsa Alam.

     

    Cena zawiera:

    • bilety lotnicze
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko
    • zakwaterowanie wg opisu
    • wyżywienie wg opisu
    • opiekę rezydenta
    • obowiązkowe ubezpieczenie
    • podatek VAT



    Cena nie zawiera:

    • wizy płatnej na lotnisku w Egipcie - 15 USD

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    GTI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Concorde Moreen Beach Resort to zachwycający, pięciogwiazdkowy kompleks wybudowany w tradycyjnym stylu z nowoczesnymi elementami. Cechami charakterystycznymi tego hotelu jest rozległy, egzotyczny ogród, bogata oferta All Inclusive oraz szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych. Dobry wybór dla najbardziej wymagających klientów. Polecamy także dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Jest to również idealna propozycja dla fanów aktywnego wypoczynku.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, niedaleko zatoki Abu Dabab, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe zakwaterowanie, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

     

    Położenie

    Hotel usytuowany ok. 40 km od miasteczka Marsa Alam, ok. 95 km od El Qusier i ok. 24 km od lotniska w Marsa Alam. Słynna zatoka Abu Dabab znajduje się ok. 5 km od hotelu.

    Informacje ogólne

    Ekskluzywny obiekt otwarty w 2012 roku, składa się z licznych budynków o niskiej zabudowie,  usytuowanych w zadbanym ogrodzie. Do dyspozycji Gości lobby z recepcją, sklepiki z pamiątkami, amfiteatr, punkt wymiany walut, bankomat.

    Plaża

    Hotel znajduje się przy od prywatnej, piaszczystej plaży o długości ok 800 m. W pobliżu znajduje się rafa koralowa i pomost. Leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne. Bar na plaży bezpłatny.

    Pokoje

    Typu Standard są elegancko urządzone, posiadają indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV/SAT, mini bar (płatny), sejf, łazienkę z suszarką do włosów. Pokoje z balkonem lub tarasem. Pokoje typu Sea View z widokiem na morze.
    Obiekt posiada 204 pokoje.

    Wyżywienie

    All Inclusive. Śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu. W międzyczasie przekąski, po południu kawa, herbata, ciasta. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne dostępne w godzinach 10:00–24:00 w wybranych barach. Do dyspozycji Gości lobby bar i restauracja włoska. Odpłatnie restauracje a’la carte w tym rybna.

    Baseny

    Dwa baseny (jeden podgrzewany w sezonie zimowym), dwa brodziki dla dzieci. Leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne. Bar przy basenie bezpłatny.

    Animacje

    Dzienne i wieczorne programy animacyjne, muzyka na żywo. Mini klub dla dzieci.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatne: aerobik, gimnastyka wodna, siłownia, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, piłka nożna, plac zabaw dla dzieci. 
    Płatne: dyskoteka, bilard, kawiarenka internetowa i Internet wi-fi w lobby i miejscach publicznych; centrum Spa: hydroterapia, zabiegi pielęgnacyjne, masaże, sauna, jacuzzi, salon piękności; centrum nurkowe, sporty wodne na plaży oferowane przez prywatnych przedsiębiorców.

    Hotel akceptuje karty płatnicze

    Visa, Master Card.

    Kategoria lokalna

    5*


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Concorde Moreen Beach Resort to zachwycający, pięciogwiazdkowy kompleks wybudowany w tradycyjnym stylu z nowoczesnymi elementami. Cechami charakterystycznymi tego hotelu jest rozległy, egzotyczny ogród, bogata oferta All Inclusive oraz szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych. Dobry wybór dla najbardziej wymagających klientów. Polecamy także dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych. Jest to również idealna propozycja dla fanów aktywnego wypoczynku.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, niedaleko zatoki Abu Dabab, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe zakwaterowanie, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Concorde Moreen Beach Resort & Spa Marsa Alam znajduje się 24 km od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam i ok. 5 km od zatoki Abu Dabab. W odległości 311 km od Luksoru, 226 km od Hurghady i 789 km od Kairu.

    PLAŻA

    piaszczysta, o długości 800 m, z łagodnym zejściem do morza ( przy brzegu kamienie i rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, pomost o długości 80 m. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 5* Pięciogwiazdkowy, komfortowy i nowoczesny, oddany do użytku w 2012 r. Składa się z 7 budynków - 4 budynków 1-piętrowych oraz 3 budynków 2-piętrowych. Idealna propozycja dla Gości chcących odpocząć od zgiełku wielkich aglomeracji.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, elegnackie lobby, restauracja główna The View, restauracja z owocami morza, restauracja a'la carte Oriental, bar przy basenie, bar w lobby, bar na plaży, Sky Lounge' Shisha, bankomat,  sklepy z biżuterią, perfumami, pamiątkam, fryzjer, usługi pralni chemicznej. Hotel akceptuje karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    INTERNET

    internet WiFi w lobby i w pokojach bezpłatnie.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 2 baseny (o powierzchni 797m i 471m), jeden podgrzewany w seoznie zimowym, ręczniki plażowe, leżaki i parasole, teni stołowy, rzutki, siłownia, szachy, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa, amfiteatr, Odpłatnie: bilard, sauna i jacuzzi z widokiem na morze, łaźnia turecka i parowa, masaże, salon piękności.

    DLA DZIECI

    brodzik o powierzchni 113m podgrzewany w sezonie zimowym, brodzik dla infantów o powierzchni 33m podgrzewany w sezonie zimowym, plac i pokój zabaw, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat, bezpłatne łóżeczka na zamówienie przed wylotem, wysokie krzesełka w restauracji.

    ZAKWATEROWANIE

    Oferuje 203 pokoi. Pokoje typu garden room standard z możliwością dwóch dostawek, za dopłatą pokój z widokiem na morze (boczny, front) oraz pokoje rodzinne z możliwością zakwaterowania max 4 osób. Wyposazone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (wanna lub prysznic, wc, suszarka),TV/SAT, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf, min ibar (płatny) oraz balkon lub taras. Za dodatkową opłatą pokoje z widokiem na morze, front beach oraz rodzinne.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski, popołudniowa kawa, herbata. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach.

    INFORMACJE DODATKOWE

    marsaalam.concorde-eg.com/en Ocena HCH 5,1 Rekomendacja turystów 90%

    CENA

    Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mapa Hotelu Concorde Moreen Beach Resort

    Opinie o Hotelu Concorde Moreen Beach Resort

    4.1
    polecam

    Hotel Concord Moreen jest średniej wielkości hotelem. Pokój mieliśmy duży, czysty, plaża trochę wąska . Jedzenie urozmaicone i dobrze doprawione. Na plaży jest beach bar, więc wygodna opcja.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.4
    zdecydowanie polecam

    Wróciłyśmy z urlopu wypoczęte i szczęśliwe. Prawdziwa wakacyjna atmosfera, tylko trochę pustynnie - mało zieleni, świetna rafa koralowa bardzo blisko brzegu, hotel oferował naukę nurkowania, ale wystarczyło wejść kawałek do wody i rybki same podpływały... ;) Super pracownicy, bardzo profesjonalnie podchodzili do problemów. Miejsce zdecydowanie nie dla osób nastawionych na głośną zabawę, raczej na wyciszenie i relaksowanie :)

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4
    4.1
    polecam

    stosunkowo maly bardzo spokojny hotel. niewiele sie tu dzieje tak naprawde poza sezonem. b. ladne widoki z okna w pokoju ja widzialem jednoczesnie ogrod i morze. rafa przy hotelu tez b. ladna. super jedzenie i obsluga bardzo pomocna. polecam dla osob lubiacych spokoj i dla osob starszych. pozdr.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.1

    Concorde Moreen Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

    Family Beach Front Room
    family room dbl
    family room [sea view] dbl
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
    standard dbl
    Standard Sea View Room
    standard [beach front] dbl
    standard [sea view] dbl
    pokoj standardowy z widokiem na plaze
    pokoj standardowy z widokiem na plaze
    Family Sea View Room
    Standard Garden View Room
    Standard Beach Front Room
    Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
    Dvoulůžkový pokoj s 2 přistýlkami
    Dvoulůžkový pokoj
    Dvoulůžkový pokoj beach front s 1 přistýlkou
    Dvoulůžkový pokoj beach front s 2 přistýlkami
    Dvoulůžkový pokoj beach front
    Pok. superior 2 os.+1 dost.
    Pok. superior 2 os.+2 dost.
    Pok. superior 2 os.
    Pokój superior 2 os. + 1 dostawka, boczny widok na morze
    Pokój superior 2 os. + 2 dostawki, boczny widok na morze
    Pokój superior 2 os. boczny widok na morze
    Pokój superior 2 os. + 1 dostawka, widok na morze
    Pokój superior 2 os. + 2 dostawki, widok na morze
    Pokój superior 2 os. widok na morze
    Pok. rodzinny 2 os.
    Pok. rodzinny 3 os.
    Pok. rodzinny 4 os.
    Rodinný pokoj pro 2 osoby s výhledem/moře
    Rodinný pokoj pro 3 osoby s výhledem/moře
    Rodinný pokoj pro 4 osoby s výhledem/moře
    Jednolůžkový pokoj
    Pok. superior 1 os.
    Pokój superior 1 os. widok na morze

    Concorde Moreen Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


    Concorde Moreen Beach Resort - miasta wylotu:


    Concorde Moreen Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Concorde Moreen Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00